Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2010 20:59 - Кръщението-кръщението ли?
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2788 Коментари: 8 Гласове:
0



Сестри и братя,

Мнозина сте чували, че за да се спасите трябва да се кръстите в името на Исус. Някои от вас дори са кръстени в това име. Но ето-тук се явява въпросът: но ако съм кръстен/а, дали е така, както Господ изисква? Дали това мое кръщение е прието от Бога? Ами ако не е? Тогава какво? Как Бог гледа на тези неща? 
Може би до сега сте прочели някои от нещата които представям тук и е възможно да сте разбрали, че Господ не е суетен Бог и не върши нищо, в което няма смисъл, както също сте разбрали, че Господ е Бог на условията-ако ние извършим това и това-Той ще извърши това и това и Неговото Слово никога не се изменя, а също Бог никога не лъже! И щом е така, то тогава кръщението, което Той ни даде е също от изключително значение за нашето лично спасение. Но щом е така-дали начина по който аз или ти си кръстен-ще си помисли някой, чиято съвест не е прегоряла-е така както Господ изисква?
Въпросът е от жизнено значение и за съжаление в света на християнството никак не е изяснен. За това ще го разгледам според Божието Слово-защото човешки учения нямат никакъв смисъл и ще видим заедно, какво е кръщението и как се извършва, както и кой може да ви кръсти. Защото ако не знаем истината така, както е-кой ще ни спаси? И как ще спасим себе си, ако сме следвали човешки басни и учения? 
За сега само казвам, че кръщението се прави само тогава когато човек е наясно в какъв договор влиза с Бога и е напълно наясно, какво следва след кръщението ако продължи да нарушава законите на Бога! Също кръщението не е изобщо валидно ако някой ви е залял с малко вода от легена в който сте стъпили...

Но ще видим всичко по този въпрос!



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojiislujitel - Бавно, за да изясним изцяло въпроса
17.06.2010 21:08
Вижте какво пише Марко във връзка с кръщението: Марк 1:4
Иоан дойде, който кръщаваше в пустинята, и проповядваше кръщение на покаяние за опрощаване на греховете.

Ако прочетем стиха набързо-нищо същественно-така поне изглежда. Но нека му обърнем внимание! Иоан проповядваше кръщение на покаяние-да спрем до тук!! Какво означава това? Нищо друго, освен, че само човек, който се покае, може да бъде кръстен. Но от какво да се покае? От всичките си дела, дето са били против Бога и човеците!! Нали така? Защото какво ако някой се кае, че е изял едно парче торта в повече преди три дни?...
Е-тук се явява другият въпрос-а ако човек не знае, че е извършил грехове, то как да се покае за тях? Което идва да ни покаже, че за да се покае, човек първо трябва да знае, че е направил нещо нередно! Но как да знае човек, дето никога не е чел Библията, че е извръшил грехове? С други думи-как да се покая за нещо, което дори и не мисля, че е било нередно и аз съм го извършил с чиста съвест?
Виждате ли сестри и братя, какво излиза-за да бъде кръстен човек, трябва да знае... Божието Слово-което го изобличава! Е, питам тогава-как можете да кръщавате хора дето и понятие нямат, че са съгрешили, а при това някои дори и не знаят все още, че са живи-става въпрос за бебетата и съвсем малките деца?
Само от тези няколко слова в това изречение излезе, че за да бъде кръстен човек, трябва да е със знание по Божието Слово и да знае, че е нарушил Божиите заповеди! Трябва да е в пълно съзнание какво върши!
При това мнозина от вас, наричащи себе си християни/ки, дори и не знаят, какво е грях! Та как може човек да бъде кръстен, ако не знае дори и за какво трябва да се кае? Човеците можете да излъжете-не и Бога, който знае прекрасно всичко за нас! А пред Бога такова кръщение изобщо няма никаква стойност!!
Какво е грях, сестри и братя? Според дефиницията грехът е нарушаване на заповедите-от Бога: І Иоаново 3:4!!! Е как ще се каете за нещо, дето дори и не знаете, че сте нарушили?

Следва...
цитирай
2. bojiislujitel - Видяхте ли как само една част дори от ...
17.06.2010 21:23
Видяхте ли как само една част дори от това изречение крие толкова много информация? Но ето го отново изречението-да видим и втората му част: Марк 1:4
Иоан дойде, който кръщаваше в пустинята, и проповядваше кръщение на покаяние за опрощаване на греховете.

Значи, човек, който е разбрал, че е съгрешил пред Бога, като е нарушил законите на Бога, може да спаси себе си, като се покае и се кръсти-не е ли това, което Петър каза на събраните Израиляни в Ерусалим за Празника на Петдесетницата-покайте се и се кръстете в името на Исус! Деянията 2 глава...
А втората част на същото изречение-какво показва: че като се кръсти човек, греховете им ще бъдат опростени! Тук се явява въпроса: е как Господ ще опрости греховете на човек, който нито се е покаял-защото дори и не знае какво е нарушил, нито пък е наясно какво върши, като отива да се кръсти?
Когато човек, който е напълно наясно какво върши и искренно се покайва за греховете си, бива кръстен-няма праведен ни един-то тогава за първи път като излезе от водата е чист от грехове! Чист както никога не е бил!! Защото ние всичките се раждаме в грях-поради първоначалният грях на Адам и Ева. Но сега-след като сме кръстени вече според както Бог изисква, излизаме чисти от водата.
И сега вече-само от нас зависи, дали ще останем чисти за да спасим себе си!

Едно изречение, сестри и братя-видяхте ли какво ви казва то?
Не бързайте да се кръщавате без да знаете, че влизате под договор с Бога, който договор е жизнено важен и опасен за живота ви-ако не знаете какво вършите!

Следва...
цитирай
3. bojiislujitel - Вижте за кръщението на Исус
20.06.2010 02:57
Матеи 3:1 В ония дни дойде Иоан Кръстител и проповядваше в Юдейската пустиня, като казваше:
2 Покайте се понеже наближи небесното царство.
3 Защото този беше, за когото се е говорило чрез пророк Исаия, който казва: "Глас на един, който вика в пустинята: Пригответе пътя на Господа, Прави направете пътеките за Него".
5 Тогава излизаха при него Ерусалим, цяла Юдея и цялата Иорданска околност,
6 и се кръщаваха от него в реката Иордан, като изповядваха греховете си.
11 Аз ви кръщавам с вода за покаяние; а Оня, Който иде след мене, е по-силен от мене, Комуто не съм достоен да поднеса обущата; Той ще ви кръсти със Светия Дух и с огън.
12 Лопатата е в ръката Му, и Той здраво ще очисти гумното Си, и ще събере житото Си в житницата, а плявата ще изгори в неугасим огън.
13 Тогава идва Исус от Галилея на Иордан при Иоана за да се кръсти от него.
14 А Иоан Го възпираше, казвайки: Аз имам нужда да се кръстя от Тебе, и Ти ли идеш при мене?
15 А Исус в отговор му рече: Остави Ме сега, защото така ни е прилично да изпълним всичко що е право. Тогава Иоан го остави.
16 И като се кръсти, Исус веднага излезе от водата; и, ето, отвориха Му се небесата, и видя Божият Дух, че слиза като гълъб и се спускаше на Него;
17 и ето глас от небесата, който казваше: Този е възлюбеният Ми Син, в Когото е Моето благоволение.

За сега няма да разглеждам последните два стиха-един ден ще ги видими и тях, защото съвсем не са това, което са ви казали, че са...
Но вижте нещо важно-вече видяхме, че кръщението се прави за опрощаване на греховете ни. Но Исус Христос-имаше ли той грехове? В Цялата Библия има един само човек, който е наречен Свят-Светият Израилев и това е именно Исус Христос! И ако е наречен свят, то не може да има грехове-нали така? Абсолютно вярно, но тук има нещо повече. Исус Христос дойде на тази земя чрез жена-Мария! Мария получи семето, което Отец приготви чрез ангел-вече видяхме, че ангелите не правят секс и роди Исус, който е Христос.

Следва...
цитирай
4. bojiislujitel - Защо Исус Христос трябваше да се кръсти
20.06.2010 03:18
И така-Исус се роди от жена на този свят. Но в такъв случай, не може да е съвършен-защото всеки, който е роден на тази земя поради греха на Адам и Ева е роден в грях. И за да се оправи това нещо, има само един начин-чрез измиването на греха чрез вода-което е символично, но когато е извършено според както е наредил Господ-има огромното значение за човека, който се кръщава, защото за първи път човека излиза от водата съвършенно чист.
И така-ето ви причината защо Исус Христос трябваше да бъде кръстен както всички хора. Защото за да извърши мисията си съвършенно-всичко трябваше и до най-малките детайли да бъде съвършенно.
А тук има и още неща-Исус изчака да навърши 30 години и чак тогава се кръсти и започна да проповядва-защо? Нима не знаеше всичко, което трябваше да каже на хората и преди това? Разбира се, че знаеше, но вече казах-Исус съвършенно изпълни всичко до най-малките детайли! И понеже закона казва, че свещеник не може да служи докато не навърши 30 години-Исус изчака да навърши 30 години за да изпълни съвършенно закона.

Има още неща за кръщението-следва...
цитирай
5. bojiislujitel - А това-дали сте го разбрали
20.06.2010 21:27
Ето ви още нещо за кръщението, сестри и братя. Вие мислите, че кръщението е започнало с появата на Йоан, дето кръщаваше във вода за опрощаване на греховете-съвсем не...

Вижте какво ви пише апостол Павел-всички го обичате, нали?

І Коринтяни 10:1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето,
2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея,


Какво-Моисей кръсти целият Израел в Червеното Море? Точно така, сестри и братя! Точно както и Исус Навиевият кръсти целият Израел в реката Йордан когато ги въведе в обещаната земя: Исус Навин 4:19 На десетия ден от първия месец людете излязоха от Иордан, и разположиха стан в Галгал, на източната страна от Ерихон.
20 И Исус постави в Галгал ония дванадесет камъни, които взеха от Иордан.
21 Тогава говори на израилтяните, казвайки: Утре, когато чадата ви попитат бащите си, думайки: Какви са тия камъни?
22 ( Тогава да разправите на чадата си, като речете: По сухо премина Израил тоя Иордан;
23 защото Господ вашият Бог пресуши Иорданската вода пред вас догде преминахте, както Господ вашият Бог стори на Червеното море, което пресуши пред нас догде преминахме,
24 за да знаят всички племена на света, че Господната ръка е мощна, та да се боят винаги от Господа вашия Бог.

Тогава Израел беше кръстен за втори път...
цитирай
6. bojiislujitel - Тук трябва да уточня нещо важно
23.06.2010 21:37
Представих ви Библията по въпроса за кръщението-все още има да представям доста важни моменти, но преди това, искам да уточня нещо важно. А то е-Бог няма да осъди никого поради това, че не е знаел какво трябва да следва. Защото Бог е справедлив! Но ако човек знае какво трябва да прави-което Господ е наредил-и не го направи, тогава човекът осъжда сам себе си.
цитирай
7. bojiislujitel - И така-дори и само според това, к...
07.09.2010 01:42
И така-дори и само според това, което прочетохте до тук-тези от вас които са кръстени-дали наистина сте кръстени в името на Бога както Бог изисква от нас или просто сте потопени във вода, а в много случаи-нагазили сте в леген с вода?...

Има и още нещо-твърде важно, което ще кажа на братята във връзка с кръщението, защото без това колкото и да ви се иска-не можете да се кръстите в името на Бога. Но само ако има интерес...
цитирай
8. bojiislujitel - Давам връзката към другият урок, ...
23.10.2010 03:16
Давам връзката към другият урок, който показва какво е кръщението и кой може да се кръсти-според Бога!

http://bojiislujitel.blog.bg/drugi/2010/10/02/za-obriazvaneto-i-za-kryshtenieto.614538

Напълно разбирам, че някои от вас след като прочетат внимателно всичко възможно е да не се съгласят с написаното, но вижте-фактите са си факти и е представено Божието Слово както е. И ако някой не е съгласен с нещо-то е само с Бога-защото аз съм само служител на Бога и върша само това, което трябва да върши всеки истински служител на Бога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173009
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031