Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2010 03:17 - Какво е това в което вярват днешните християни
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 10875 Коментари: 31 Гласове:
2



Дали това, в което вярват е това, което Господ ни дава в Библията? Ако е така, то защо толкова много църкви и все различни? Може би този въпрос само е достатъчен за да накара един човек да се замисли-дали това, в което вярвам е това, което е от Бога и по Бога? И дали това, в което вярвам ще ме заведе там, където бих искал? 

Отговора ще ви стресне, сестри и братя... Защото казвам ви, че не остава много време преди да започнат тези три и половина години за които говорят и пророците и Исус Христос в Библията. И да-не са седем, но са три и половина! Но за три половина ще стават невероятни неща за които пише в Библията-нищо добро-каквито не са ставали и няма повече да бъдат! Е да-както пише Езекил ще има още една война дори и по времето на Милениума-между Руснаците и техните съдружници и... Исус Христос, но това все пак няма да е нищо в сравнение с тези три и половина години! 
Готови ли сте за това, което идва? А то е повече от това, което са ви представили във вашите църкви! То е много повече, сестри и братя, да не говорим дори, че за него и не ви говорят... Ако обаче човек не знае за идещият пожар, как ще сапси себе си? Що се касае до близките на човека-тук нещата са доста сериозни-защото никой няма да може да спаси никого, но само себе си! Знаете ли ги тези неща, сестри и братя? Искате ли да поговорим за тях? 

Ще говорим...


Тагове:   Какво,   християни,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojiislujitel - Нека да видим някои от основните моменти по темата
09.05.2010 18:05
Сестри и братя,

Стирктно според фактите, без да влагам каквито и да е чувства-ще разгледам основни моменти от това в което вярват днешните християни-може би дори и по основни деноминации-и това, което ни казва Божието Слово. Ще отнеме време и старание-няма проблем-християните трябва да се научат и на търпение...
Нека започнем със самото начало на Божието Слово. Дори още от 1 глава на Битие. В нея ни е описано как Господ е сътворил всичко. В нея ни е дадено и кога започва денонощието и кое след кое следва. Днешните християни мислят, че денонощието започва в 12 часа през нощта-след като удари 12 часа-или 24 часа, започва новото денонощие. Хората още мислят, че календара е по слънцето. Хората обаче не желаят да изследват, за да намерят, че денонощието започва в 0 часа след 24 часа през нощта и че календара е според слънцето според Римо-католическата църква. Точно така, сестри и братя-папа Григорий е този, чийто календар ползува света и днес. И този календар няма общо с това, което е по Бога. Защото Бог определя денонощието със тъмнината, която е първа и после светлината, която идва след нея. И Бог определя времената в годината по циклите на луната!
Това като първо. Който търси-ще намери фактите. А християните трябва да изследват всичко-както казва Библията и което не е добро-да го отхвърлят.
Второто-във 2 глава 7 стих ни е дадено как е направен човека. 7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.
Какво виждаме тук-виждаме човека, направен от пръстта на земята, в когото Бог вдъхна... какво четете-че вдъхна душа или вдъхна жизнено дихание?! И после какво стана-човекът стана жива душа! Вие мислите, че Бог вдъхна душа в човека, но вижте какво казва Библията! Нали четете Библията и вярвате, че е Божието Слово? И какъв беше човека преди да започне да диша? Мисля, отговорът се налага сам-по чиста логика: мъртва душа...
И това е още в самото начало на Библията, сестри и братя!
Следва...
цитирай
2. bojiislujitel - Продължението... Ще има много такива
09.05.2010 18:15
После-вие мислите, че след като човека почине, душата му отива на небето, а той бива заровен в земята. Обаче-видяхме вече, че душа в човека Бог не е поставял, но самият човек, след като стана жив е душата. Библията е пределно ясна по този въпрос-нали вярвате в Библията?
Битие 3:19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

От къде беше взет човека-от земята! Къде ще се върне като умре-в земята. Нещо неясно? И нищо няма до отива никъде! Бог е пределно ясен-хората са измислили учения по страстите си...

Друго: вие мислите-защото така са ви казали-че Ева яде ябълка и после даде и на Адам, та и той яде. При това мислите, че змията говореше... Говорещи змии няма, сестри и братя, нито пък има ябълки от които като яде човек, ще придобие знание! Не само ябълки няма такива-няма плод, от който като ядеш да придобиш знание. С изключение на един, за който ще говорим, но той не е роден на дърво! Вижте какво каза Господ на Адам: Битие 3:8 И при вечерния ветрец чуха гласа на Господа Бога, като ходеше из градината; и човекът и жена му се скриха от лицето на Господа Бога между градинските дървета.
9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си?
10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих.
11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол? Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?
Ккаво четем в този 11 стих-"""Кой ти каза..."? Разбирате ли какво четете тук? Някой каза на Адам, че е гол, както и за какво се използуват половите органи-при това каза и на Ева тези неща... Кой е този, дето им каза тези неща? Не вярвам вече да ми кажете, че е било ябълка-нали?
После-ако обърнем внимание на синовете на Адам и Ева-никой не ви е обръщал внимание, че освен Кайн и Авел, те имаха и друг син още в началото-Сит. За него не ви говорят, но знаете ли, че от него дойде и Исус Христос?...
А за Кайн и Авел-следва...
цитирай
3. bojiislujitel - За Кайн и Авел
09.05.2010 18:23
Вие мислите, че Бог погледна благосклонно на приноса на Авел, но не погледна на приноса на Кайн така, защото Авел принесе от плодовете на стадото. Но Бибилята е ясна по въпроса: Битие 4:1 И Адам позна жена си Ева; и тя зачна и роди Каина; и каза: С помощта на Господа придобих човек.
2 Роди още и брата му Авела. Авел пасеше стадо, а Каин беше земледелец.
3 И след време Каин принесе от земните плодове принос на Господа.
4 Тъй също и Авел принесе от първородните на стадото си и от тлъстината му. И Господ погледна благосклонно на Авела и на приноса му;

Но обръщате ли внимание на това, което четете тук? Този 4 стих-четете ли го внимателно? Прочетохте ли думичката "първородните"? Точно така, сестри и братя-Авел принесе на Бога от най-доброто! Кайн-четете отново 3 стих-да виждате да е принесъл от първите плодове на земята? Дребно нещо-ще каже някой, но именно чрез тези дребни неща са разкрива голямата картина във всичкит краски!
После-Кайн се разсърди и уби брат си. И когато Господ го попитаза брат му, какво каза Кайн-Кайн излъга! Защо, сестри и братя? Ако не същестуваше закон, който да казва "Не убивай!", то защо Кайн излъга? Защото човек лъже когато се уплаши, че е извършил нещо лошо-иначе няма причина да лъже! Но Кайн излъга... Тогава-от кога е закона, сестри и братя, за който са ви казвали, че бил прикован на кръста и вече няма закон?

Виждате ли, сестри и братя-това е самото начало на Божието Слово-още сме на Битие 4 глава и колко неща открихме които вие твърдите, че са така, а не са?! Какво ли ще бъде нататък?...
цитирай
4. bojiislujitel - За Сит и Енох, както и за дължината на живота им тогава
11.05.2010 20:25
След като Кайн уби Авел, Адам отново позна жена си и тя роди Сит. Това, което християните не знаят-защото не четат е, че от Сит произлезе и... Исус Христос. Вижте родословието на Исус в Матеи. Другото, което не се знае е, че Адам продължаваше да създава деца и му се родиха още синове и дъщери! Обърнете внимание-на вскички хора се раждаха и синове и дъщери! При това първите хора живееха стотици години-мисля, че най-дълго живя един до около 970 години. А Бог каза на Адам, че в денят в който яде от плодовете на лъжата-защото това е, което ядоха Адам и Ева, а плодовете бяха представени от Сатана-в същият ден ще умрат. Но как така продължиха да живеят? Вижте тази пета глава на Битие и четете внимателно-ще намерите, че никой не надхвърли 1000 години! Точно така, сестри и братя-един ден за Бога е 1000 години за човека! И Адам и Ева умряха в същият ден! И никой не премина един ден!
Ето я тази 5 глава:1 Ето списъкът на Адамовото потомство. В деня когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие;
2 създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Човек, в деня когато бяха създадени.
3 Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит.
4 А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери.
5 И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря.
6 Сит живя сто и пет години и роди Еноса.
7 А откак роди Еноса, Сит живя осемстотин и седем години и роди синове и дъщери.
8 И всичките дни на Сита станаха деветстотин и дванадесет години; и умря.
9 Енос живя деветдесет години и роди Кенана.
10 А откак роди Кенана, Енос живя осемстотин и петнадесет години, и роди синове и дъщери.
11 И всичките дни на Еноса станаха деветстотин и пет години; и умря.
12 Кенан живя седемдесет години и роди Маалалеила.
13 А откак роди Маалалеила, Кенан живя осемстотин и четиридесет години и роди синове и дъщери.
цитирай
5. bojiislujitel - Също и въпроса за Енох-къде е той днес
11.05.2010 20:36
Ето какво пише в Битие 5 глава:18 Яред живя сто шестдесет и две години и роди Еноха.
19 А откак роди Еноха, Яред живя осемстотин години и роди синове и дъщери.
20 И всичките дни на Яреда станаха деветстотин шестдесет и две години; и умря.
21 Енох живя шестдесет и пет години и роди Матусала.
22 А откак роди Матусала, Енох ходи по Бога триста години и роди синове и дъщери.
23 И всичките дни на Еноха станаха триста шестдесет и пет години.
24 И Енох ходи по Бога и не се намираше вече, защото Бог го взе.

Две неща трябва да отбележим тук: тук са описани наследниците на Сит-от когото дойде и Исус Христос, а също тук ни е казано и за Енох, който обърнете внимание-ходеше по Бога. Какво мислите означава ходеше по Бога? Означава само едно-боеше се от Бога и пазеше всичко, което Бог е наредил!!! За какво обаче може да става въпрос? Дали става въпрос за законите на Бога? Абсолютно! Кой от вас дето започне нова работа няма да следва наредбите от шефа там? И ако не ги следва-какво ще стане с него/нея?
И така-Енох ходи по Бога и Господ го взе. Но къде, сестри и братя? Вие казвате-на небето! Не е възможно! Защо? Защото Исус сам казва в Иоан, че никой не е отишъл на небето! Няма сега да ме убеждавате, че Исус лъже-нали? Исус не лъже никога-иначе работата би била спукана за нас...
И така-къде е днес Енох? Това няма да го обяснявам, но е жив и днес!
И какво установихме до сега? Че всичките първи хора са имали и синове и дъщери. Но за кого са се женели мъжете-между другото за женитбата-просто означава, че мъж и жена лягат заедно за да правят секс! Другото е формалности и не са съществото на женитбата! Та с кого са правели секс тези мъже? Точно така-а-а-а, със сестрите си. Това е факта. Защото на Адам се родиха синове и дъщери-те пораснаха и се женеха помежду си! Бог нареди на Адам и Ева да населят земята-това е начина. По-късно това беше отменено, но знаете, че дори и дъщерите на Лот преспаха с него за да запазят поколението му. Това ще обясня друг път
цитирай
6. bojiislujitel - Сега-за 6 глава: Божиите синове и човешките дъщери
11.05.2010 20:51
И отново-проблема тук идва от липсата на знание по истината. Защото вашите така нарекли себе си пастири никога и не са чели Библията както трябва да се чете-за да се разбере прочетеното, а пък и да не говорим дори и за факта, че никога не са имали достъп до истинският Израел на когото Бог единствено даде и закон и тайни и всичко-както ни казват и Амос и Павел, и те бяха определени именно да учат всички останали народи на Божието Слово. И така, поради появата на вакуум, те го запълниха с техните си учения.
Кои са тези Божии синове за които е писано в Битие 6 глава? А кои пък са човешките дъщери? Вие веднага ще ми кажете, че Божиите синове са ангелите на Бога, а човешките дъщери са дъщерите на хората произлезли от Адам и Ева. Но това изобщо няма да отговаря на истината-защо? Защото Исус ясно казва какво не могат да правят ангелите!!! Матей 22:30
Защото във възкресението нито се женят, нито се омъжват, но са като [Божии] ангели на небето.
Марк 12:25
Защото когато възкръснат от мъртвите, нито се женят нито се омъжват, но са като ангели на небесата.

И така-ангелите не правят секс! Някои от вас са чули, че това били падналите ангели-те са също ангели и не правят секс!!! Тогава-какво стана с това, което знаехте? Вече не струва нищо...
Но кои са тогава тези Божии Синове? Май трябва да ви представя един урок, така, че да видите съвсем подробно кои и колко вида са Божиите синове.
цитирай
7. bojiislujitel - И още за тази 6 глава
16.05.2010 03:28
Ето част от 6 глава, сестри и братя-няколко изречения са, но ясни ли са на днешните християни? Ще обърна внимание на някои моменти от тези няколко изречения-защото те са твръде важни за по-знататъшното ни изследване на Библията.

3 И тогава рече Господ: Духът който съм му дал не ще владее вечно в човека; в блуждаенето си той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години.


Какво виждаме тук? Виждаме, че Господ ограничи дължината на живота на хората на 120 години. Знаете, че днес ако някой доживее до 70 години вече е добре, пък повече от това-направо си е чудо... Но тук виждаме 120 години-защо тогава говоря за 70? Ще стигнем и до този момент-защото Господ ограничи живота на хората още веднъж. А защо го направи-това изречение тук представя отговора-защото човекът се водеше постоянно по плътта си. А Павел ни казва какви са желанията на плътта и какви-на съзнанието дето е по Бога. Галатяни 5: 16 Прочее, казвам: Ходете по Духа, и няма да угождавате на плътските страсти.
17 Защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате.
18 Но ако се водите от Духа, не сте под закон.
19 А делата на плътта са явни; те са: блудство, нечистота, сладострастие,
20 идолопоклонство, чародейство, вражди, разпри, ревнувания, ярости, партизанства, раздори, разцепления,
21 зависти, пиянства, пирувания и тям подобни; за които ви предупреждавам, както ви и предупредих, че които вършат такива работи, няма да наследят Божието царство.
22 А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност,
23 кротост, себеобуздание;



4 В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже.

Вече видяхме, че ангелите не правят секс-та тук изобщо не става въпрос за секс между ангели и хора.
цитирай
8. bojiislujitel - И още за тази 6 глава...
16.05.2010 03:39
6:5 И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло,

Какво виждаме тук-всичко, което идваше на ум на хората беше само зло-днес виждаме почти същото, сестри и братя. Не е нужно да се оглеждаме дълго-пръв оглед и става ясно, какво става в този свят днес. И Господ се рвазкая, че е сътворил човека. Но означава ли това, че Господ иска да унищожи творението напълно? Исус каза ето това: Матеи 10:29 Не продават ли се две врабчета за един асарий? и пак ни едно от тях няма да падне на земята без волята на Отца ви.
30 А вам и космите на главата са всички преброени.
31 Не бойте се, прочее, вие сте много по-скъпи от врабчетата.

Ние сме създадени с определена цел, сестри и братя-и тя е огромна! Така голяма е, че мнозина от вас дори и не желаят да погледнат на нея, но ограничават себе си, като че са нищо... Ние сме бъдещи богове, сестри и братя-стига да желаем да живеем!
Вижте колко нови неща прочетохте само до сега-а сме още в началото на Библията! А вие посещавате разни църкви-какво научавате там? Нищо? Точно така-абсолютно нищо за вашето спасение!


6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си.
7 И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох.

Защо пък и животните да бъдат унищожени? Защото когато грехът се развие, всичко се покварява-разваля се! Така беше по времето на Ной. Не случайно Исус каза, че малко квас заквасва цялото тесто! Малко грях-както изглежда на някои, че могат да извършат, ражда смърт, когато се развие! Това е причината Господ да унищожи целият тогавашен свят!

6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си.
7 И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох.
цитирай
9. bojiislujitel - Ной идва на сцената
16.05.2010 03:47
Точно така, сестри и братя-ние сме живи поради това, че Ной се намери праведен пред Бога. Не Ной и синовете му; не Ной и жена му; нито Ной и снахите му-Ной! В целрият тогавашен свят, един човек беше праведен пред Бога!

8 А Ной придоби Господното благоволение.
9 Ето Ноевото потомство. Ной беше човек праведен, непорочен между съвременниците си; той ходеше по Бога.
10 И Ной роди три сина: Сима, Хама и Яфета.
11 И земята се разврати пред Бога; земята се изпълни с насилие.
12 И Бог видя земята; и, ето, тя бе развратена защото всяка твар се обхождаше развратно на земята.
13 И рече Бог на Ноя: Краят на всяка твар се предвижда от Мене, защото земята се изпълни с насилие чрез тях; затова, ето, ще ги изтребя заедно със земята.
14 Направи си ковчег от гоферово дърво; стаи да направиш в ковчега; и да го измажеш отвътре и отвън със смола.
15 Направи го така: дължината на ковчега да бъде триста лакти, широчината му петдесет лакти, а височината му тридесет лакти.
16 Прозорец направи на ковчега, като изкараш ковчега без един лакът до върха, а вратата на ковчега постави отстрана; направи го с долен, среден и горен етаж.

Знаете ли какви са тези размери, сестри и братя? В този "ковчег" са могли да се съберат 36 футболни игрища! Дължината му е била около 140 метра, ширината му е била около 22 метра и височината-около 17 метра-три етажа!! В ковчега Ной е направил стаи. Разбирате ли, колко грандиозно нещо е било това? Ной и синовете му са строирли този ковчег-за 100 години! Това са 4 здрави и силни мъже които са работили яко. А всички жители дето са узнавали за това са си падали от смях... Докато е дошъл потопа де...
Представете си само вярата на Ной-кой от нас я има днес? За 100 години строи този ковчег при положение, че не се вижда никакъв дъжд на хоризонта-не и такъв проливен, че да потопи земята във вода-цялата земя! При всичките подмятания и подигравки? Това, сестри и братя е вяра! Имаме ли днес и част от такава вяра?

Следва за Ной...
цитирай
10. bojiislujitel - И още за Ной
16.05.2010 03:54
Между другото-разбирате ли, какво означава човек да ходи праведно по Бога? Какво мислите, означава това? Съвсем просто е-означава да пази всичките заповеди които Бог е наредил да пазим!

И така-Ной строи ковчега заедно съ синовете си за 100 години-и ковчега е готов. Следва останалата част от това, което Господ заповяда на Ной-за животните. Защо мислите, Господ нареди на Ной да събере тези животни на ковчега? За да упази видовете, сестри и братя. Но нека видим какво нареди Господ по този въпрос: 17 И, ето, Аз ще докарам на земята потоп от вода, за да изтребя под небето всяка твар, която има в себе си жизнено дихание; всичко що се намира на земята ще измре.
18 Но с тебе ще поставя завета Си; и ще влезеш в ковчега ти, синовете ти, жена ти и снахите ти с тебе.
19 И от всичко, от всякакъв вид твар, която живее, да вкараш в ковчега по две от всеки вид, за да опазиш живота им със себе си; мъжко и женско да бъдат.
20 От птиците според вида им, от добитъка според вида му, и от всички земни животни според вида им, по две от всички да влязат при тебе, за да им опазиш живота.
21 А ти си вземи от всякаква храна, която се яде, и събери я при себе си, та да послужи за храна на тебе и на тях.
22 И Ной извърши всичко според както му заповяда Бог; така стори.

Но нека видим нататък-7 глава.
1 Тогава Господ рече на Ноя: Влез ти и целия ти дом в ковчега; защото в това поколение тебе видях праведен пред Мене.
2 Вземи си по седем от всички чисти животни, мъжки и женските им; а от нечистите животни по две, мъжки и женските им;
3 също и от въздушните птици по седем, мъжки и женски; за да опазиш от тях разплод по лицето на цялата земя.

Виждате ли нещо тук, сестри и братя? Чисти и нечисти животни! Но тогава никой не ядеше месо!! Дори и животните не ядяха месо! И ако имаме разграничение-то тогава имаме закон за чисти и нечисти животни... Разбирате ли какво четете? А защо от нечистите по две, а от чистите по седем двойки? Ще видим това нещо...
цитирай
11. bojiislujitel - Има и още тук-което не се знае...
22.05.2010 05:04
Обърнах ви внимание на факта, че Господ нареди на Ной да вземе от чистите и нечистите животни-явно отделяне, което съществуваше от самото начало. Но кои са тези чисти животни и кои-нечистите? Тук трябва да отидете на Левит 11 глава и да прочетете-и ще узнаете... Ще я представя и нея, като дойде времето.
Но тук има и нещо, което не е ясно на мнозина, а тези, дето наричат себе си атеисти-като дори и не знаят за какво говорят-понякога излагат тезата, че не е възможно всичките видове животни да се съберат в този ковчег. И ако се замисли човек и направи едно кратко проучване, ще види, че наистина-видовете животни са твръде много. И сега-представете си само слоновете, хипопотамите, жирафите, носорозите, дори биковете, кравите и всички големи по размери животни-ми те само биха запълнили този ковчег... Но пък ковчега е направо огромен, на три етажа и е пълен със стаи-нали така пише? Добре, ще кажат "атеистите"-но все пак, от де толкова място в този ковчег? За всичките животни де. И точно тук аз имам един въпрос и към тях и към вас, които вярвате в Бога: а къде пише, че животните, дето Ной е взел на ковчега са възрастни, вече пораснали животни? Да четете някъде да пише, че не са съвсем малки, току-що отбити от млякото?
Интересно-нали? Нещо, за което хората не се сещат...
И така-няма ама никакво съмнение, че всички видове животни са били на ковчега. При това-хората забравят още една подробност-преди потопа никой не е ял месо-ни хора, ни животни! Всички са били тревопасни-и "плодопасни"... И никой не е нападал никого за да го изяде! Та да се поместят в една от стаите мечки и лъвове и кози-никакъв проблем!
А сега-след като разбрахме за това, как всичките животни са се поместили в ковчега, ще е интересно да видим още един факт-а именно, по колко мъжки и женски Ной трябваше да вземе от нечистите животни и по колко-от чистите и защо така.
Ще го видим и разберем!
цитирай
12. bojiislujitel - И така-защо по две от едните и по седем от другите
23.05.2010 17:13
Защо наистина Ной трябваше да вземе само по две от нечистите животни и по седем от чистите? Я да видим...

1 Тогава Господ рече на Ноя: Влез ти и целия ти дом в ковчега; защото в това поколение тебе видях праведен пред Мене.
2 Вземи си по седем от всички чисти животни, мъжки и женските им; а от нечистите животни по две, мъжки и женските им;
3 също и от въздушните птици по седем, мъжки и женски; за да опазиш от тях разплод по лицето на цялата земя.
4 Защото още седем дни и Аз ще направя да вали дъжд по земята четиридесет дни и четиридесет нощи; и ще изтребя от лицето на земята всичко живо, що съм направил.
5 И Ной извърши всичко, според както му заповяда Господ.
6 А Ной беше на шестстотин години когато стана на земята потопът от водата.
7 И поради водите на потопа влязоха в ковчега Ной, синовете му, жена му и снахите му с него.
8 От чистите животни и от нечистите животни, от птиците и от всичко, което пълзи по земята,
9 влязоха в ковчега две по две при Ноя, мъжки и женски, според както заповяда Бог на Ноя.
10 И след седмия ден водите на потопа заляха земята.
11 В шестстотната година на Ноевия живот, във втория месец, на седемнадесетия ден от месеца, в същия ден всичките извори на голямата бездна се разпукнаха и небесните отвори се разкриха.


Но до тук не става ясно, защо по седем от нечистите животни. Я да видим малко нататък, пък после ще се върнем и ще караме подред.

14 А на двадесет и седмия ден от втория месец земята съвършено изсъхна.
15 Тогава говори Бог на Ноя, казвайки:
16 Излез от ковчега, ти, жена ти, синовете ти и жените им с тебе.
17 Изведи със себе си всичко живо от всяка твар, що е с тебе, - птици, добитък и всичките животни които пълзят по земята, за да се разплодяват по земята, да раждат и да се умножават по земята.
18 Ной излезе, и с него синовете му, жена му и снахите му;
19 излязоха от ковчега и всичките животни, всичките птици, всичко, що се движи по земята, според родовете си.

Следва
цитирай
13. bojiislujitel - Ето обяснението...
23.05.2010 17:23
Битие 8:20 И Ной издигна олтар на Господа; и взе от всяко чисто животно и от всяка чиста птица, та ги принесе за всеизгаряния на олтара;
21 и Господ помириса сладко благоухание; И рече Господ в сърцето Си: Не ще проклинам вече земята, поради човека, защото помислите на човешкото сърце са зло още от младините му, нито ще поразя вече друг път всичко живо, както сторих.
22 Доде съществува земята, сеитба и жетва, студ и горещина, лято и зима, ден и нощ няма да престанат.


Обърнахте ли внимание, че Ной за благодарност издигна олтар на Бога и принесе всеизгаряния от всичките чисти животни и птици? Е-ако беше взел само по две-точно тук всичките тези видове прекратяват своето съществувание и това, което Господ нареди на първо място-да вземе от всичките животни за да ги опази си губи смисъла...
Сега надявам се този въпрос вече е изяснен.

Да видим сега отново за този потоп-местен ли е бил или е бил върху цялата земя.

Битие 7:11 В шестстотната година на Ноевия живот, във втория месец, на седемнадесетия ден от месеца, в същия ден всичките извори на голямата бездна се разпукнаха и небесните отвори се разкриха.
12 И дъждът валя на земята четиридесет дни и четиридесет нощи.

18 Водите се усилваха и прииждаха много на земята, така ковчегът се носеше по повърхността на водите.
19 Водите се усилваха твърде много на земята, така щото се покриха всичките високи планини намиращи се под цялото небе.
20 Петнадесет лакти по-горе от тях се издигнаха водите, та планините се покриха.

Мисля, че коментар не е нужен-водите са покрили планините под цялото небе с вода от петнадесет лакти-над всичките върхове. Ще каже някой-а връх Еверест? Но какво четете тук-не пише ли "под цялото небе"? Ако някой желае да спори-не и с мене-аз не съм писал Библията... Потопа е бил по цялата земя! Имаше някои обяснения дори и за появата на Великият Каньон в САЩ във връзка с потопа, но както и да е. И други обяснения има-с фосилите по планините-на високо, дето и днес намират.
цитирай
14. bojiislujitel - За това сега няма да говоря, но...
29.05.2010 04:42
Но то е нещо невероятно-става въпрос за самото сътворение на всичко-невероятно е, но ще го оставя за по-натам, защото за сега няма отзиви за нищо, което представям тук и мисля, не е дошло още времето да поговорим по този въпрос...
Но ще споменя само нещо съвсем мъничко. Преди време четох една интересна статия за някакво откритие, което известни физици направиха наскоро. С две думи-при опити с един от големите световни ускорители те установили, че е записан някакъв шум за който не знаели нито защо е, нито от къде се е появил. Така или иначе при дискусиите им присъствал шефът на Аргоновата лаборатория в Илинойс-един от големите ускорители на частици в света, но далеч по-малък от този в Швейцария, който им казал, че това е шумът от... края на вселената. На пръв поглед-абсурдно-та нали вселената няма край? Но няма ли наистина? Обяснението било нещо подобно: така, както ако увеличиш една фотография много пъти, ще видиш зрънцата от които се състои и ако отидеш на края на снимката, ще видиш, как тези зрънца като че се размиват по бялото поле, така било и с космоса. Този шум бил от края на космоса, където той свършва. Разбира се, какво има после този физик не знае, но интересното е това, че Библията потвръждава донякъде тази теория. В какъв смисъл? Ако човек чете ама много бавно и внимателно Битие от 1 глава, не може да не разбере, че земята и космоса са обградени с... вода! Точно така, сестри и братя-а зад тази вода, където е непристъпната светлина са Отец, Исус Христос и техните ангели.

Интересно-нали? И води цяла дискусия след себе си, но само ако има желаещи за дискусията...
цитирай
15. bojiislujitel - Сега 9 глава-тук има доста...
29.05.2010 05:04
1 В това време Бог благослови Ноя и синовете му, като им каза: Плодете се, размножавайте се и напълнете земята.

Нищо и никакво изречение, но в него има твръде много информация. Употребена е думата "напълнете". Същата дума е и в 1 глава: 28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.

Оригиналната дума е преведена на английски като "replenish"-което означава нда я напълнят отново. Отново за вторият път-разбирам, но да я напълнят отново първият път, след като човекът току-що бе създаден? Малко странно-нали? А може би съвсем не е странно-като се има предвид, че преди човека на тази Земя са били... динозаврите. Точно така, сестри и братя-защото първо, в Библията пише "в началото" Господ създаде... Но колко време е било това начало-едва ли някой човек знае. При това Земята съвсем не е на 6000 години! Защото ако четем внимателно Библията, ще видим, че дори в началото й са описани... 12000 години. Ще стигнем и до това пояснение-защото е абсолютно и е напълно вярно. До сега са минали около 12000 години от както Бог е започнал да твори във връзка със Земята.
И така-първата заповед-най-първата, която Бог даде на човека беше, да се плоди и да обладае земята отново. Да я засели отново. И ето-след потопа не остана по цялата земя ни човек ни животно и Бог даде същата заповед-да обладаят земята отново!
До тук само първото изречение-да видим нататък...

2 Ще се страхуват и ще треперят от вас всички земни животни и всички въздушни птици; те са всичко, що пълзи по земята и с всички морски риби, са предадени в ръцете ви.
3 Всичко живо, що се движи ще ви бъде за храна; давам ви всичко също, както дадох зелената трева.
4 Месо обаче с живота му, то ест, с кръвта му, да не ядете.

Какво стана тук? Бог даде на човека разрешение да яде месо. Защото до потопа никой не ядеше месо-ни човека, ни животните!

Следва..
цитирай
16. bojiislujitel - И още по тази 9 глава-има много тук...
29.05.2010 05:17
Значи, след потопа вече хората започнаха да ядат месо. Но обърнете внимание-месо с кръвта не бива да се яде-това е заповед! При това-още не сме и стигнали до това, какво месо може да се яде и какво-не, но спомняте си, че Бог нареди за чистите и нечистите животни!
Какво още виждаме тук-че човекът ще бъде господар над животните-както беше и в началото, но тук има нещо, на което християните не обръщат внимание. Защото сега вече и животните започнаха да ядат месо. И вече убийството на животни и на хора от животни-когато можеха да го извършат-стана нещо редовно в ежедневието на хората и животните. А по отношение на този 3 стих-Господ каза "всичко живо" но всеки човек дето е със съзнанието си знае, че има такива живи същества дето само доближаването до тях е сериозен риск за живота. В Южна Америка например има една малка и много красива жаба-така смъртоносна е, че едва ли не е на едно от първите места... Така че-тепърва ще уточняваме, какво можем и какво не бива да ядем-според Бога.
Сега-обърнете внимание ето на този стих: 5 А вашата кръв, кръвта на живота ви, непременно ще изискам; от всяко животно ще я изискам; и от човека, да! от брата на всеки човек, ще изискам живота на човека.

Защо Бог ще изиска кръвта на човека от животните и от кои животни? От всяко животно, което убие човек! Защото сега вече животните стават-не всичките разбира се-месоядни! Някой ще каже-не и лъва! Вижте какво ще направи Исус като дойде в царството си-ще върне всичко както беше преди потопа
Исаия 11:6 Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води.
7 Кравата и мечката ще пасат заедно; Малките им ще си почиват задружно; И лъвът ще яде слама както вола.
8 Сучещо дете ще играе над дупката на аспида; И отбито дете ще туря ръката си в гнездото на ехидна.
9 Те не ще повреждат, нито погубват в цялата Ми света планина; Защото земята ще се изпълни със знание за Господа Както водите покриват дъното на морето
цитирай
17. bojiislujitel - А тук не мога да не кажа още нещо
30.05.2010 16:57
Защото сестри и братя-ако до тук сте прочели това, което ви представям и сте го разбрали-което е всъщност най-важното нещо, да го разберете де, то не може да не ви е направило впечатление, че когато Исус Христос дойде отново на земята за да я управлява за 1000 години-което е така нареченият Милениум-то тогава и ще възстанови всичко както беше по времето преди потопа. И тогава всички кръвожадни днес животни-както ги знаем-ще станат... тревопасни. Така пише в Библията-нали? И ако вие наричате себе си християни-то Библията е върховният авторитет за вас и вие й вярвате безпрекословно...
И така-лъвът ще яде слама както вола. Но знаете ли, че именно това е един от знаците в Библията, който ви показва, че тогава именно Израел ще се върне в земята си? Точно така, сестри и братя-защото тогава именно Господ ще събере целият Израел от всичките земи дето ги е разпръснал и ще ги върне в земята им. Тогава се явява въпроса-но кои са тези тогава дето днес са в земята Израел и наричат себе си Юдеи? Интересно-нали? Защото ако Израел вече е събран от Бога и е върнат в земята си, то тогава Исус е дошъл вече на тази земя-как така сме пропуснали тоз момент? При това лъвовете вече са тревопасни-и тоз момент сме го пропуснали явно, но пък това може да се провери твърде лесно-отидете в местната зоологическа градина и занесете на лъва говеждо месо в едната ръка и слама-в другата: хвърлете ги в клетката и ако лъвът се насочи към сламата-Израел е вече в земята си.
Въпрос за размисъл-нищо повече...
цитирай
18. bojiislujitel - Малко отклонение от основната тема
30.05.2010 17:16
Слушах една записана проповед на един брат и беше за благовестието. Да не говорим, че брата дори не знае какво точно е благовестието... Благата вест това; благата вест-онова, но коя е именно благата вест-нищо по това. При това той предлага да благовестяваме-въпросът отново е-какво?!
Но не за това ми е желанието да ви пиша-ще достигнем и до благата вест и каква е тя. Тук искам да ви обърна внимание на нещо, което не само този брат говори-без да знае-но и болшинството от днешните така нарекли себе си пастири. И то е-за греха и грешниците. Сестри и братя-грях не може да има ако няма закон!!! Защото грехът-по дефиниция, която ни е дадена в Библията (І Иоаново 3:4) е нарушаването на закона на Бога. Значи-ако грехът е нарушаването на закона на Бога, но законът в същото време както те твърдят е отпаднал, то тогава и грехът не съществува-как ще нарушиш нещо, дето не съществува? Та някои говорят как да сме говорели на някои хора за благата вест и как да сме им говорели, че били грешни и само един начин имало да се спасят... Но как да са грешни, като закон вече няма? Това е, което тези братя твърдят-нали? После пък твърдят, че кражбата е грях, прелюбодейството е грях, убийството е грях-но нали няма вече закон? За какъв грях изобщо говорят те? И като капак на всичко-те дори не знаят, че ако убийството-което е нарушаването на заповедта "Не убивай!" е грях, то така също и нарушаването на съботата! И те я нарушават като дори и не искат да се замислят, че ако законът не е отпаднал-след като твърдят, че някой си бил грешник, то те самите осъждат себе си, като нарушават съботата! Защото който наруши една само заповед-нарушил е целият закон! Така пише в Библията...
И така, сестри и братя-това, което се оказва е, че тези братя нарекли себе си пастири всъщност дори и не разбират под какво осъждане попадат! При това-те водят и вас към същото осъждане! Е-остава само въпросът: какво е осъждането за което пише в Библията?
Потърсете и ще намерите, сестри и братя!
цитирай
19. bojiislujitel - Но да се върнем на основната тема
06.06.2010 03:57
Разгледахме Битие до 9 глава и вие сами видяхте колко бели полета имахте по Библията. И това е само още началото й... При това със сигурност има още неща на които не съм се спрял или съм ги пропснал-напълно възможно е. Ние хората често пропускаме много детайли, но ви гарантирам, че съм ви представил всички основни моменти.
Та да се върнем на 10 глава от Битие. Вижте какво пише тук-тази глава ще ни отнеме доста време.

1 Ето потомството на Ноевите синове, Сима, Хама и Яфета; че и на тях се родиха синове след потопа.
2 Яфетови синове: Гомер, Магог, Мадай, Яван, Тувал, Мосох и Тирас.
3 А Гомерови синове: Асханаз, Рифат и Тогарма.
4 А Яванови синове: Елисей, Тарсис, Китим и Доданим.
5 От тях се разделиха островите на народите, в техните земи, всеки според езика си, според племето си, в народите си.

Това е родословието на Яфет, сестри и братя. И ако човек се порови в нета, ще намери и кои са тези народи. И ще види, че всичките тези народи са... белокожи. От тях се населили островите на народите-за какво става въпрос? Думата, която е употребена като общо за тези народи от превод е... "езичниците"! Точно така, сестри и братя-това са езичниците-хората с бяла кожа. Нищо общо с вярващи или невярващи в Бога, нито общо с религия и вяра изобщо. Просто езичниците са хората с бяла кожа-както знаете в това число-и ние, българите. Езичник не означава невярващ или вярващ в други богове. Разбира се, това и не означава, че тези народи не вярват в други богове, но просто, че са хората с бяла кожа.

Ще видим и за другите синове на Ной, но трябва да потърся някои материяли за да ви ги представя, защото е важно да се знае, кои народи са произлезли от синовете на Ной.
цитирай
20. bojiislujitel - Сега-още нещо, в което вярвате, а не е така
13.06.2010 17:00
Сестри и братя,

Днес ще ви представя нещо твърде важно-нещо, което не знаете, защото не са ви говорили за него, но така са ви учили и нарочно са го крили от вас, а вие не сте и помислили да проверите, как е то. Но нашето спасение е само в нашите ръце и ние сме длъжни да проверяваме всичко, което някой ни каже във връзка със спасението ни.
За какво искам да пиша днес? За заповедите на Бога! Казали са ви, че те са били приковани на кръста заедно с Исус Христос, но наистина ли е така? Едно мъничко замисляне дори ни казва, че ако няма заповеди, то не може да има и грях-защото грехът е нарушаването на закона-който е заповедите. Как може човек да наруши нещо, дето не съществува? И вие сте повярвали, че вече няма закон, но сте под благодатта на Исус Христос, който умря на кръста за вас... Но за кого умря Исус Христос-за целият свят или само за тези, дето го търсят и любят? Защото ако е за целият свят, то и Хитлер и Сталин и Мао ще бъдат в Божието Царство и ще са богове... Представяте ли си го това точно, сестри и братя? Да не говорим и за всичките масови убийци и престъпници. Според това, което са ви казали-излиза, че всички ще бъдат оправдани-нали? Съвсем не е така, сестри и братя-иначе кои ще да са тези дето ще попаднат в огненото езеро и как ще бъдем съдени по делата си, ако всичките ни дела са праведни-защото щом няма закон, който да нарушим, то ние вършим само праведни дела!
Никога не сте се замисляли по това-нали?... Време е да се замислите!
Вижте какво отговори Исус Христос на този младеж, който го попита, какво да направи, че да има вечен живот-означава да влезе в Божието Царство.
Матей 19:17
А той му каза: Защо питаш Мене за доброто? Един [Бог] има, който е добър. Но ако искаш да влезеш в живота пази заповедите.

Значи-ако човек иска да има вечен живот-трябва да пази заповедите! Но вие казвате, че заповедите са отпаднали-тогава човек трябва да си зададе въпроса-кой лъже? Дали е Исус или сте вие? Определено Исус Христос не лъже!...

Ще продължим
цитирай
21. bojiislujitel - Вижте факта и помислете-вие следвате ли фактите
13.06.2010 17:03
Вижте какво излиза ако човек напише думите "пази заповедите" в търсачка на Библията!
Изход 15:26
Ако прилежно слушаш гласа на Господа своя Бог, и вършиш онова, което Му е угодно, и слушаш заповедите Му, и пазиш всичките Му повеления, то не ще ти нанеса ни една от болестите, които нанесох върху египтяните; защото Аз съм Господ, Който те изцелявам.
Изход 16:28
Тогава рече Господ на Моисея: До кога ще отказвате да пазите заповедите Ми и законите Ми?
Левит 22:31
И тъй, да пазите заповедите Ми и да ги вършите. Аз съм Господ.
Левит 26:3
Ако ходите по повеленията Ми, и пазите заповедите Ми и ги вършите,
Второзаконие 4:2
Да не притурите нещо на думите, които ви заповядвам, нито да отнемате от тях, за да пазите заповедите на Господа вашия Бог, които ви заповядвам.
Второзаконие 4:40
И пази повеленията Му и заповедите Му, които днес ти заповядвам, за да благоденствуваш, ти и потомците ти след тебе, и за всегда да се продължат дните ти на земята, която Господ твоят Бог ти дава.
Второзаконие 6:2
за да се боиш от Господа твоя Бог, да пазиш всичките Му повеления и заповедите Му, които ти заповядвам, ти, синът ти, и внукът ти през всичките дни на живота си, за да ти се продължат дните.
Второзаконие 6:17
Да пазите прилежно заповедите на Господа вашия Бог, заявленията Му и повеленията Му, които ти заповяда.
Второзаконие 7:9
И тъй, да знаеш, че Господ твоят Бог, Той е Бог, верният Бог. Който пази до хиляда поколения завета и милостта към ония, които Го любят и пазят заповедите Му;

Разбирате ли, сестри и братя, колко е ревнив Господ за заповедите?! Може би сте чели, че Моисей счупи първите две плочи на които Исус Христос лично написа десетте заповеди, защото Израел се отвърнаха от Господа и се извратиха. После-след като Моисей изпроси от Господа да остави Израиляните живи и да не ги погубва, Господ му нареди да направи отново две плочи като първите и отново написа същите заповеди. Но вие казвате, че вече няма заповеди...

Следва...

цитирай
22. bojiislujitel - Четете и още!
13.06.2010 17:06
Ако няма заповеди-няма и грях, защото грехът е нарушаване на заповедите. Вижте десетте заповеди, които наричат Царският Закон: Изход 20:1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза:
2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.
3 Да нямаш други богове освен Мене.
4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.
7 Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.
8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.
9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.
12 Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог.
13 Не убивай.
14 Не прелюбодействувай.
15 Не кради.
16 Не свидетелствувай лъжливо против ближния си.
17 Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти.

Някои от вас ги четат за първи път... Да виждате някоя от тези заповеди да е против вас? Не са ли те всичките за ваше добро, да ги пазите и да живеет чрез тях, докато дойде Божието Царство-а после ще ги пазите автоматично!
цитирай
23. bojiislujitel - И така-да прочетохте поне една "лоша" заповед
13.06.2010 17:16
Но ако тези заповеди са ни дадени за да живеем чрез тях-а факта е, че ако хората ги пазят, този свят ще е утопия, но хората не искат и да ги знаят дори. И дори вие които наричате себе си християни-кой знае защо-не искате и да слушате или четете за тези заповеди. А те са ни дадени от Бога за да можем да доживеем в нормален живот докато сме живи или докато Исус Христос дойде на земята отново. И нека помисли-ако аз пазя заповедите и ти ги пазиш, ще си направим ли нещо зло един на друг? Не можем! Защото заповедите ни казват да не правим зло.
Но в същото време ако някои ви казват от амвона, че сте грешни, но в същото време ви го казват в неделя, като нарушават 4-та заповед, то какво се получава? Тези хора се наричат хипокрити! А Господ не гледа на лице, но от всеки народ тези, дето му се боят-което означава, че пазят това, което е наредил. И кака някой си ще проповядва, че трябва да се говори на хората, че били грешни, а това го проповядва в неделя?... Каква награда да очаква такъв човек от Бога-който не гледа на лице?
И така, сестри и братя-вижте още какво ни казва Господ за заповедите-което е Закона
Второзаконие 11:1
Люби, прочее, Господа твоя Бог и пази винаги заръчванията Му, повеленията Му, съдбите Му и заповедите Му.
Не ни ли каза Исус същото нещо в Йоан 14 глава?
Второзаконие 26:17
Днес ти си заявил, че Иеова е твоят Бог и, че ще ходиш в Неговите пътища, ще пазиш повеленията Му, заповедите Му и съдбите Му и ще слушаш Неговия глас;
Второзаконие 28:9
Господ ще те утвърди като свет народ за Себе Си, според както ти се е клел, ако пазиш заповедите на Господа твоя Бог и ходиш в Неговите пътища;
Второзаконие 28:13
Господ ще те постави глава, а не опашка, та ще бъдеш само отгоре и няма да бъдеш отдолу, ако слушаш заповедите на Господа твоя Бог, които днес ти заповядвам, да ги пазиш и вършиш.

Но някой ще каже-че тези заповеди бяха дадени само на Израел. Но аз питам-един ли е Бог или има много богове? И един ли е закона за всички или са различни?
цитирай
24. bojiislujitel - Един Бог, едно кръщение, един закон!
13.06.2010 17:23
Вижте, сестри и братя-вижте какво казва Господ!

Числа 9:14
И ако някой чужденец, който е пришелец между вас, желае да направи пасхата Господу, нека я направи, според повеленията за пасхата и според наредбата за нея; един закон ще имате и за чужденеца и за туземеца.

Но някой ще каже-да, но това се отнася само до Пасхата! Дали обаче се отнася само до Пасхата или и за всичко друго?
Нали обичате Павел и писанията му? Наистина ли ги четете с отворени очи? Мисля, че не...

Ефесяни 4:5
един Господ, една вяра, едно кръщение,

Това е, което ви казва Павел-и както знаете, Ефесяните е в Новият Завет-понеже мислите, че Старият Завет е отпаднал, представям ви Новият-същото нещо: един Бог, един закон, една вяра, едно кръщение!!! Защото Господ не се е разделил! То Сатана не се е разделил, че Господ ли?

Но вижте още за закона: Второзаконие 30:10
ако слушаш гласа на Господа твоя Бог, и пазиш заповедите Му и повеленията Му, които са написани в тая книга на закона, - ако се обърнеш към Господа твоя Бог с цялото си сърце и с цялата си душа.

А не е ли именно това, което Исус цитираше? Ето ви го: Марк 12:30
и да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичкия си ум и с всичката си сила".
Лука 10:27
А той в отговор каза: "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичката си сила, и с всичкия си ум, и ближния си както себе си".

Но за да видят и превържениците само на Новият Завет, че нищо не се е променило-ето ви: Йоан 15:10
Ако пазите Моите заповеди, ще пребъдвате в любовта Ми, както и Аз опазих заповедите на Отца Си и пребъдвам в Неговата любов.
1 Йоаново 2:3
И по това сме уверени, че Го познаваме, ако пазим заповедите Му.
1 Йоаново 2:4
Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него.

А за това какво ще кажете: 1 Йоаново 5:3
защото ето що е любов към Бога: да пазим неговите заповеди; а заповедите Му не са тежки.

Нещо неясно, сестри и братя?
цитирай
25. bojiislujitel - Има една църква, която учи това...
20.07.2010 02:58
Има църква, която учи, че пиенето на вино-алкохолно питие е против Бога. Нещо повече-когато ги запита човек, защо думата вино се среща така често в Библията, те обикновенно казват, че става въпрос за безалкохолно-неферментирало вино. Проблем за тях обаче се явява самата Библия, която както знаем е Божието Слово. Ето защо: когато Исус беше в Кана Галилейска, той превърна вмодата на вино и това беше първото знамение, което направи.
Йоан 2:1 На третия ден имаше сватба в Кана галилейска и Исусовата майка беше там.
2 И Исус и учениците Му бяха поканени на сватбата.
3 И когато се свърши виното, майката на Исуса Му казва: Вино нямат.
4 А Исус й казва: Какво има между Мене и тебе жено? часът Ми още не е дошъл.
5 Майка Му казва на слугите: Каквото ви рече, сторете.
6 А там имаше шест каменни делви, поставени по обичая на юдейското очищение, които побираха по две или три мери.
7 Исус им казва: Напълнете делвите с вода. И напълниха ги до горе.
8 Тогава им казва: Налейте сега та занесете на настойника на угощението. И те занесоха.
9 И когато настойникът на угощението вкуси от водата, сега превърната на вино, и не знаеше откъде беше, (но слугите, които бяха налели водата знаеха), настойникът на угощението повика младоженеца и му каза:
10 Всеки човек слага първо доброто вино, и по-долното след като се понапият; ти си задържал доброто вино до сега.

Какъв е проблема-ще каже някой? Проблема е точно в този 10 стих-вижте го внимателно: хората слагат по-лошото вино след като сватбарите се понапият. Въпросът към сестрите и братята от църквата на адвентистите е-от какво са се "понапили"-и те никога не могат да дадат смислен отговор на този въпрос.
Но ето и още нещо-какво казва сам Исус за себе си: Матей 11:19
Дойде Човешкият Син, Който яде и пие; и казват: Ето човек лаком и винопиец, приятел на бирниците и на грешниците!
Лука 7:34
Дойде Човешкият Син, който яде и пие, и казвате: Ето, човек лаком и винопиец, приятел на бирниците и на грешниците.
цитирай
26. bojiislujitel - Или какво да кажем за това-то е от ...
20.07.2010 03:03
Или какво да кажем за това-то е от Бога и е абсолютно и съвсем ясно свързано с алкохолно вино и спиртно питие. Не вярвам някой да ми каже, че спиртните питиета са безалкохолни.

Второзаконие 14:24 Но ако, когато те благослови Господ твоят Бог, пътят е много дълъг за тебе, щото да не можеш да ги занасяш, понеже е много далеч от тебе мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там,
25 тогава да разменяш десетъците си с пари и да вържеш парите в ръката си, па да идеш на мястото, което избере Господ твоят Бог;
26 и да дадеш парите за какво да е нещо, което пожелае душата ти, за говеда или за овци, или за вино, или за спиртни пития, или за какво да е нещо, което би пожелала душата ти; и там, пред Господа, твоя Бог, да ядеш и да се развеселиш, ти, домът ти

Както виждате, сестри и братя-тук говори Господ! Явява се разбира се въпросът-а това, което говори тази именно църква има ли нещо общо с Божието Слово?

Всеки сам нека прочете и предцени-спасението е индивидуално и никоя лъжа не може да доведе човека до спасението му!
цитирай
27. анонимен - E имат ли тогава адвентистите нещо ...
26.09.2010 05:25
E имат ли тогава адвентистите нещо общо с Бога?
цитирай
28. bojiislujitel - Както адвентистите от седмият ден, ...
30.09.2010 16:42
Както адвентистите от седмият ден, така и всички днешни църкви с малки изключения знаят по част от истината-тук малко или там-малко. Изключенията са тези хора които знаят наистина истината и се стараят да вършат това, което е угодно на Богаима и такива църкви в света.
Факта е, че всичките днашни църкви залитат в едно или друго човешко учение. Но във всички църкви има честни хора които чувстват, че нещо не е както трябва, но не могат да намерят сили да потърсят истината поради една или друга причина. Именно тези хора ще са тези дето ще излязат от Вавилон, като чуят гласа на Бога. Защото Вавилон определя цялата система на управление на народите днес, в която система разбира се стоят и разните църкви. А те всичките проповядват религии-а религиите не са Библията! Библията не е религия-Библията е начин на живот за да се върнем при Бога! Религиите са измислени от човеци. Библията е дадена от Бога на човеците за да се върнат при Него.
цитирай
29. bojiislujitel - Нека да видим още нещо, което няма ...
23.10.2010 04:13
Нека да видим още нещо, което няма общо с Библията, но в което вярват почти всички днешни християни: І Солунци 4:13 А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда.
14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.
15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;
17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

Вижте какво пише апостол Павел тук: мъртвите праведни ще възкръснат-това ще стане при последната-седмата тръба-и заедно с живите светии ще посрещнат Исус Христос, който идва с всичките свети ангели, в облаците. И не пише нищо повече специялно тук-нали? Не пише, че после след като го посрещнат в облаците, Исус ще унищожи земята, щото там са останали само неправедни люде и ще вземе праведните на небето. Не пише такова нещо-нали? Не пише и че Исус Христос ще дойде на земята след като светиите го посрещнат в облаците-тук не пише и това-нали? Никой от вас не го чете тук!
Е добре: явява се въпроса-след като не пише нито, че Исус Христос ще вземе светиите на небето, нито пише, че ще дойде на земята заедно с тях и ангелите-от къде християните са си измислили, че ще ги вземе на небето? Защото ако не пише така, но те са решили, че е така, то защо не са решили, че след като светиите срещнат Исус в облаците,, всички заедно ще дойдат на земята-и това не го пише, нали? Защо са си изградили цяло учение, нямащи нищо общо с Библията? Достатъчно е само да зададем въпроса:КЪДЕ??!!! след като прочетем последният стих на тази глава-къде ще ги вземе Исус? Но никой не си задава този въпрос и никой не търси отговор
цитирай
30. анонимен - А къде ще ги вземе ли? Или по-точният ...
06.11.2010 23:07
А къде ще ги вземе ли? Или по-точният въпрос ще е: а къде ще идат след като се срещнат в облаците ли? Захария ви дава това обяснение в 14 глава: 1 Ето, ден от Господа иде, Когато богатството ти ще се раздели всред тебе като обир.
2 Защото ще събера всичките народи На бой против Ерусалим; Градът ще бъде превзет, Къщите ще бъдат обрани, И жените изнасилвани, И половината от града ще отиде в плен; А останалите люде не ще бъдат изтребени от града.
3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой.
4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг.
5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките свети ангели с Тебе.

Господ Исус ще дойде и заедно с него всичките свети ангели! А това, че Господ Исус Христос хще идва само още веднъж на тази земя, вярвам не е под съмнение. Има църква, която твърди, че ще идва още... два пъти, но това няма нищо общо с Библията-то си е тяхно учение.
Даниил пише за същото нещо: Даниил 7:18
Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.
И тук също: Даниил 7:27
А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

И щом светиите ще управляват царството-което е под цялото небе-къде е царството-на земята!!

Виждате колко лесно Библията съсипва всичките човешки учения, сестри и братя. Но проблема е, че не четете Библията и се оставяте да ви лъжат-а по този начин ще ви отнемат дела от Царството!
цитирай
31. анонимен - И още нещо в което вярват днешните ...
06.11.2010 23:12
И още нещо в което вярват днешните християни-че е свързано с Бога, но всъщност не само, че не е, но е и мерзост за Бога, защото е поклонение на други богове.
Това са Коледата и Великдена. Коледата няма нищо общо с раждането на Исус Христос, още повече, Исус Христос не се е родил на тази дата. Но това, с което има общо този пагански празник е бога Митра и денят на слънцето. тоест-вие се кланяте на слънцето, като при това твърдите, че обичате Бога...
Великдена-няма абсолютно нищо общо с Исус Христос също, но е денят на богинята на плодородието-Естрате или Еостре. На този ден са празнували именно нея с храмова проституция и оргии... Не мислите, че празнувайки този празник принасяте служба на Исус Христос-нали? Защото това е омразен пагански празник пред Бога!
На този блог съм представил и фактите и за двата тези празника-прочетете и вижте и се отървете от паганизма, за да се излекувате и да придобиете вечен живот, като се обърнете към Бога и започнете да пазите това, което Бог е заповядал да пазим!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2186895
Постинги: 1221
Коментари: 1485
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930