Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2018 18:23 - КОЙ Е МОДЕЛА ПО КОЙТО ДА СЕ ВОДИМ ЗА ДА ВЛЕЗЕМ В БОЖИЕТО ЦАРСТВО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 410 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 09.12.2018 18:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
МОДЕЛ ЗА ГРАЖДАНИН НА ХРИСТОС

Здравейте сестри и братя,

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота.

Днес ще видим урок, който няма да бие никого-така че, спокойно. Но е урок, който е като продължение на урока от миналата събота-за Женитбата и поведението в семейството. Този урок ще ви покаже как трябва да живеем в този живот за да достигнем до Господа. И ако никой не ни обучава, не ни води, то ние ще сме безпътни. И няма да знаем на къде отиваме. Така е с Божието Слово-то ни показва как да бъдем наистина добри човеци как да се променим, за да сме одобрени от Господа. В тези последни дни трябва да внимаваме какво става в света и защо.
Някои хора от Южна Америка и света искат да преминат нелегално границите на САЩ, но не могат. Не могат да дойдат тук. Ние живеем в последните дни и бихме искали да получим достъп до Божието Царство. Да влезем легално там-а не както тези дето насила искат да влязат, а не са легални.

И какво има гражданството с темата на този урок? Много просто е-ако сме легални, ще сме в Црството, ако не, ще бъдем в огненото езеро.

Какво е модел-това е човек, който бива подражаван в много неща, понякога във всичко. Ние, хората подражаваме на някого в живота-стараем се да правим това, което те правят, да се обличаме както тях, да носим същите обувки, да им подражаваме.

Но какво тогава е моделът, който ние трябва да следваме, за да можем да влезем в Божието Царство?
В този урок ще видим това. Не можем да вършим каквото си поискаме-Господ няма да позволи това и ще ни отхвърли.
Ще започнем урока от Откровението 3 глава и ще оставим Библията да ни обясни това важно нещо. Точка по точка.

14 До ангела на лаодикийската църква пиши: Това казва Амин, верният и истински свидетел, начинателят на всичко, което Бог е създал.

Господ Исус е сътворил всичкото и първо ни е сътворил човеци. Сега иска да ни направи богове. Ние сме направени според образ и подобие на някого, но за сега сме само физически образи.

Когато индивид иска да стане гражданин на САЩ, той или тя трябва да отговаря на определени условия. Това е в условията на Америка за да стане човек гражданин на страната.

Да бъде поне 18 годишен, да е постоянно живеещ поне за три месеца в САЩ, да може да демонстрира, че е продължителен резидент на САЩ за 5 години, да може да докаже, че е живял тук-не може да представя лъжливи адреси-поне за 30 месеца. Да може да чете, говори и разбира основен английски език. Да има основни представи за законите на Америка, да е с добър морален характер.

Тоест-не може да бъде престъпник, да е терорист.

Да е съгласен с Конститцията на САЩ.

 Защо ви показвам това? Защото помислете, какви трябва да сте, за да влезете в Божието Царство! Има си условия и са съвсем сериозни.

Да видим сега Откровението 20 глава

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.

 


И това ще са хората които са благословени-те са запазили всичко, което Господ Исус изисква и са влезли в Божията почивка. Те са граждани на Божието Царство вече. Те са изпълнили условията за влизане в Божието Царство и няма да бъдат изхвърлени вън от там.

5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.

 


И ако изпълните този критерий, който е даден от Господа за тези които искат да живеят в добрата част на Божието Царство, вече няма за какво да се притеснявате. Вие сте одобрени.

6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.

 


И сега да видим какво ще стане с тези дето не изпълнят тези условия-ще видим какво става в Америка с тях.

Натурализационния процес включва следващите стъпки:

Първо трябва да се установи, че сте легално пребиваващи в САЩ. Че можете да станете граждани на САЩ. Да приготвите всички необходими документи и форми.

Трябва да се подготвите...

Да представите тези форми и да идете на отпечатъци на пърстите ви-за да бъдете проверени. Да седнете пред емиграционния съдия и да завършите правилно интервюто.  Да получите специялната форма, която трябва да попълните после.

Сега да продължим с Откровението 20 глава

7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си,

 


Значи ако не сме от легалните, от праведните, трябва да стоим в дългата опашка и да чакаме-да свършат тези 1000 години...

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях.

image

12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.

image


И сега вече всички дето на са били одобрени в самото начало, понеже не са следвали Господа както Той иска, ще бъдат проверени. Според писаното в... Библията. Сега вече всеки ще бъде определен, за къде ще иде.

13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си.

image


И всеки, който не е приет веднага, ще бъде проверен и определен, къде да бъде пратен.

14 И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт.

image

15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

 

И ако не се намерите записани в Книгата на живота-вие ще идете в огненото царство. Но тези които са били приети-те са изпълнили всичко, което Господ е искал от нас-те няма да бъдат съдени дори. Представете си само-този пред вас го пращат в огненото езеро и той пищи, но няма спасение. И вие сте след него, а този съдия изобщо не се усмихва и няма никакви симпатии към вас... 
Да видим Псалми 15 и в този урок ще видим кои ще бъдат в Божието Царство-в добрата му част.

1 Господи, кой ще обитава в Твоя шатър? Кой ще живее в Твоя свет хълм?

 

2 Оня, който ходи незлобливо, който върши правда, И който говори истина от сърцето си;

 


Трява да обичате истината-Божието Слово-и да вървите по нея. Трябва да сте модели на правилното поведение.

3 Който не одумва с езика си, Нито струва зло на приятеля си, Нито приема да хвърли укор против ближния си,

 

4 Пред чиито очи е презрян безчестният; Но той почита ония, които се боят от Господа; Който, ако и да се е клел за своя повреда не се отмята;

 


Не може да се променяте, дори и когато сте допуснали грешка и сте обещали нещо, дето е против вас.

5 Който не дава парите си с лихва, Нито приема подкуп против невинния. Който прави това няма да се поклати до века.

 

И сега ще видим точка по точка тези неща.
Псалм 37 и да видим какво казва Господ:

37 Забележи непорочния и гледай праведния; Защото миролюбивият човек ще има потомство;

Е добре, но кой е съвършен в праведност? Него трябва да гледаме и той е нашият модел, който трябва да следваме. Ще видим Исаия 64 глава

4 Защото от древността не се е чуло, До уши не е стигнало, Око не е видяло друг бог, освен Тебе. Да е извършил такива дела за ония, които го чакат.

 

5 Посрещаш с благост този, който радостно върши правда, Дори ония, които си спомнят за Тебе в пътищата Ти; Ето, Ти си се разгневил, защото ние съгрешихме; Но в Твоите пътища има трайност, и ние ще се спасим.

 

6 Защото всички станахме като човек нечист, И всичката ни правда е като омърсена дреха; Ние всички вехнем като лист, И нашите беззакония ни завличат както вятъра.

 

7 И няма човек, който да призовава името Ти, Който да се пробуди, за да се хване за Тебе; Защото Ти си скрил лицето Си от нас, И стопил си ни, поради беззаконията ни.

 

8 Но сега Господи, Ти си наш Отец; Ние сме глината, а Ти грънчарят ни; И всички сме дело на Твоята ръка.

 

Ние сме тази глина и ако искаме да влезем в Божието Царство, трява да оставим Господа да ни оформи както Той иска. И не трябва да Му се противим.

Да видим сега Филипяните 3 глава

13 Братя, аз не считам, че съм уловил, но едно правя, - като забравям задното и се простирам към предното,

 

 

Трябва да забравите какви сте били и да се промените. Господ ще ни съди според това, което вършим, та първо трябва да се покаем за греховете си и после да започнем нов живот, като се стараем да не вършим грях.

14 пускам се към прицелната точка за наградата на горното от Бога призвание в Христа Исуса.

 

15 И тъй, ние, които сме зрели, нека мислим така; и ако мислите вие нещо другояче, Бог ще ви открие и него.

 

16 Само нека [имаме за правило да] живеем според това, в което сме достигнали [същото да мъдруваме]

 


Ние трябва да върми както иска Исус, след като сме научили вече какво иска Той от нас.

17 Братя, бъдете всички подражатели на мене и внимавайте на тия, които се обхождат така, както имате пример в нас.

 

 
Павел ни показва какво да правим, за да вървим в тесния път.

18 Защото мнозина, за които много пъти съм ви казал, а сега и с плач ви казвам, се обхождат като врагове на Христовия кръст;

 

 
И такива има много и често пресичат пътя ни, но ние трябва да се отдалечаваме от такива.

19 чиято сетнина е погибел, чийто бог е коремът, и чието хвалене е в това, което е срамотно, които дават ума си на земните неща.

 


Те обичат земните неща, мразят Господа и всъщност-мразят себе си.

20 Защото нашето гражданство е на небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа,

 

21 Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

 

И ако станете граждани на Божието Царство-ще имате ново тяло, което няма да е физическо. А ще изглеждате както вас си.
Ще види заедно Ефесяните 4 глава

21 понеже сте чули, и сте научени от Него, (както е истината в Исуса),

 

Ние четем Библията и познаваме Исус.

22 да съблечете, според по-предишното си поведение, стария човек, който тлее по измамителните страсти,

 


Знаете добре, как сте били преди да намерите Господа.

23 да се обновите в духа на своя ум,

 


И ето-трябва да обновите ума си и да сте вече според това, което Господ Исус изисква, а не да се завличате по блестящите неща на този свят.

24 и да се облечете в новия човек, създаден по образа на Бога в правда и светост на истината.

 

 
Създадени сме по образа на Господа и на Отец. И трябва да се държим както Те искат.

25 Затова, като отхвърлите лъжата, говорете всеки с ближния си истина; защото сме части един на друг.

 

 
И ако не можете да говорите истината-нищо не казвайте!

 
26 Гневете се, но без да съгрешавате; слънцето да не залезе в разгневяването ви;

 

 
Гневете се, но не пощурявайте. Защото ще извършите грях! И когато слънцето залезе-нека и вашият гняв залезе с него.

 
27 нито давайте място на дявола.

 

 
Защото двола се старае да ви отдалечи от Господа. И има много методи, и е съвършен в това, което върши.

 
28 Който е крал, да не краде вече, а по-добре да се труди, като върши с ръцете си нещо полезно, за да има да отделя и на този, който има нужда.

 

 
Ако сте крали-не крадете вече. Вършете с ръцете си нещо полезно.

 
29 Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат;

 

 
Спрете да говорите псувни, да говорите за другите хора, да клеветите. Но това, което излиза от устата ви, трябва да доведе някои хора до Господа, да ги повдигне духовно. Хората са изморени от обиди, от виканици, от духовни наранявания.

30 и не оскърбявайте Светия Божий Дух, в когото сте запечатани за деня на изкуплението,

 

31 всякакво огорчение, ярост, гняв, вик и хула, заедно с всяка злоба, да се махне от вас;

 

 
Сестри-не крещете по улиците и в къщи на мъжете си, на децата си. И вие също братя не правете това.

32 а бивайте един към друг благи, милосърдни; прощавайте си един на друг, както и Бог в Христа е простил на вас.

 

И какво лошо има да сте благи едни с други? Да сте милосърдни, да се грижите за хората които имат нужда от грижи? Да си прощавате едни на други, да не търсите да обидите някого.

Някои хора имат проблеми с това, да се държат внимателно, да са милосърдни, да внимават какво говорят и какво вършат.

Сега ще видим и Колосяните 3 глава

8 Но сега отхвърлете и вие всичко това: гняв, ярост, злоба, хулене, срамотно говорене от устата си.

 

 
Има хора дето винаги са гневни, гледат намръщено, не говорят добро, псуват, говорят обиди. Не бъдете като тях.

9 Не се лъжете един друг, понеже сте съблекли вече стария човек с делата му,

 

 
Спрете да лъжете-Сатана е баща на лъжата. Него ли искате за ваш баща?

 
10 и сте се облекли в новия, който се подновява в познание по образа на Този, Който го е създал;

 

 
Господ ни е създал както е той-по неговия образ. Нещо повече-и по образа на Отец също. Мислете какво четете!

 
11 гдето не може да има грък и юдеин, обрязани и необрязани, варварин, скит, роб, свободен; но Христос е всичко и във всичко.

 

12 И тъй, като Божии избрани, свети и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение.

 

 
И ето какви трябва да бъдете, за да влезете в Божието Царство. В това се изразява любовта.

13 Претърпявайте си един друг, и един на друг си прощавайте, ако някой има оплакване против някого; както и Господ е простил вам, така прощавайте и вие.

 

14 А над всичко това облечете се в любовта, която свързва всичко в съвършенството.

 

Любовта е, която ни прави съвършенни-ако я имаме. А видяхме какво означава да имаме любов. Любовта се изразява в пазенето на заповедите на Господа-на 10 заповеди, сестри и братя.
Ще видим Еремия 7 глава

3 Така казва Господ на Силите, Израилевият Бог: Поправете пътищата си и делата си, И Аз ще ви утвърдя на това място.

 

 
Ако искате да влезете в Царството-вършете това, което Гопод ви казва да вършите.

 

5 Защото ако наистина поправите пътищата си и делата си; Ако съдите съвършено право между човека и ближния му;

 

 
Не съдете погрешно, отсъждайте когато трябва правилно, според истината.

6 Ако не угнетявате чужденеца, сирачето и вдовицата, И не проливате невинна кръв на това място, Нито следвате чужди богове за ваша повреда;

 


И не можете да гледате на лице, но бъдете честни с всички хора и обърщайте внимание на поведението, не на външния вид. Нито се обръщайте към врачки и гледачки, към екстрасенси-те всички са от слугите на дявола. Не пазете омразната за Господа Коледа, Великдена, дори и неделята-тя е денят на слънцето.

7 Тогава ще ви направя да живеете на това място, В земята, която дадох на бащите ви от века и до века.

 

И ако това правите, ако се държите както Господ изисква-Той ще ви въведе като дойде времето в Божието Царство.
Ще видим 1 Коринтияни 6 глава

1 Когато някой от вас има нещо против другиго, смее ли да се съди пред неправедните, а не пред светиите?

 

 
Не отивайте на съд срещу някой, който е служител на Господа както вас. Нито викайте полицията против такива.

 
2 Или не знаете, че светиите ще съдят света? Ако, прочее, вие ще съдите света, не сте ли достойни да съдите ни най-малките работи?

 

 
Трябва да се разберете с човека, който също е служител на Господа. И ако не може да стане-значи този човек не е истински слжител на Господа.

3 Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? а колко повече житейски работи;

 

 
Факта е, че светиите ще са богове и ще съдят дори и ангели дето са паднали. Виждали ли ли сте ангел? Знаете ли каква мощ има?

6 но брат с брата се съди, и то пред невярващите?

 

7 Даже, преди всичко, е голям недостатък у вас гдето имате тъжби помежду си. Защо по-добре не оставате онеправдани? защо по-добре да не бъдете ограбени?

 

8 А напротив, вие сами онеправдавате и ограбвате, и то братя.

 

Ако ще сме служители на Господа-това е, което трябва да правим: да страдаме, когато някой ни прави зло. Не да търсим отмъщение.

9 Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците,

 

10 нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.

 

 
Вижте-никой от неправедните няма да влезе в Божието Царство. Знаете ли кои са малакийците и мъжеложниците-днес им казват гейове, травестити..., нито сребролюбците, нито пияниците, нито кадците и т.н. Мислете по това!

15 Не знаете ли, че вашите тела са части на Христа? И тъй, да отнема ли от Христа частите Му и да ги направя части на блудница? Да не бъде!

 

 
Вашите тела са части на Христос, но САМО АКО СЛЕДВАТЕ ЗАПОВЕДИТЕ НА ГОСПОДА! И се отнася и за мъжете и за жените.

16 Или не знаете, че който се съвъкупява с блудница е едно тяло с нея? защото "ще бъдат", казва, "двамата една плът".

 

17 Но, който се съединява с Господа е един дух с Него.

 

18 Бягайте от блудодеянието. Всеки друг грях, който би сторил човек, е вън от тялото; но който блудствува, съгрешава против своето си тяло.

 


И това е единственият грях против собственото тяло. Прелюбодейството.

19 Или не знаете, че вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас, когото имате от Бога? И вие не сте свои си,

 

 
И то само ако вървите както изисква Господ. И тялото ни е дадено от Господа-затова не бива да го разрушаваме. Ние сме Господни.

20 защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си, [и с душите си, които са Божии].

 

Каква е тази цена, сестри и братя? Кръвта на Исус пролята на кръста. С нея той ни изкупи от смъртта. Разберете това. Сатана сам разврати себе си и така прави и с всеки, който го следва-разрушава го.
Да видим Матей 5 глава и как ставаме добър гражданин на Царството.

43 Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си".

 

44 Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят;

 


Това е дълбоко! Мислете над това. Можете ли да го направите? Бъдете добри към тези които са зли с вас.

45 за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните.

 

46 Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците?

 

47 И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците?

 

48 И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец.

 

Ето какво трябва да правим, за да сме одобрени от Отец. Да, понякога е трудно, но кой казва, че да се влезе в Божието Царство е лесно? Пътя е тесен и трънлив-нали така?
Ще видим Римляните 13 глава

10 Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона.

 


Любовта не може да върши зло. На практика, любовта се изразява в пазенето на Закона. На 10 заповеди.

11 И това вършете като знаете времето, че часът е вече настанал да се събудите от сън; защото спасението е по-близо до нас сега, отколкото, когато изпърво повярвахме.

 

 
Краят на човешкото управление над земята наистина е в края си! Събудете се вече.

12 Нощта премина, а денят наближи; и тъй нека отхвърлим делата на тъмнината, и да се облечем в оръжието на светлината.

 

 
Истината е светлината. Божието Слово е истината. Спрете да се занимавате с безмисени неща.

13 Както в бял ден нека ходим благопристойно, не по пирования и пиянства, не по блудство и страстолюбие, не по крамоли и зависти.

 

14 Но облечете се с Господа Исуса Христа, и не промишлявайте за страстите на плътта.

 

Променете характера си според това което Господ Исус изисква, за да сте одобрени от Него и да влезете в Божието Царство. Гледайте как Той се е обхождал, как е пазел всичко-Той е вашият модел на поведение.
Да видим какво казва апостол Павел в Тит 3 глава

1 Напомняй им да се покоряват на началствата и властите, да ги слушат и да бъдат готови за всяко добро дело,

 

 
И трябва да се подчиняваме на властите, но ще дойде време когато властите ще искат да последваме дявола. Тогава няма да се подчиним.

2 да не злословят никого, да не бъдат крамолници, да бъдат нежни и да показват съвършена кротост към всичките човеци.

 

3 Защото и ние някога бяхме несмислени, непокорни, измамвани и поробени на разни страсти и удоволствия, и като живеехме в злоба и завист, бяхме омразни, и се мразехме един друг.

 

 
Ние всички сме били такива, но след като сме намерили Господа, вече трябва да имаме нов характер и ето какви не трябва да бъдем вече.

4 Но когато се яви благостта на Бога, нашия Спасител, и Неговата любов към човеците,

 

5 Той ни спаси не чрез праведни дела, които ние сме сторили, но по Своята милост чрез окъпването, сиреч, новорождението и обновяването на Светия Дух,

 

6 когото изля изобилно върху нас чрез Исуса Христа, нашия Спасител,

 

7 та, оправдани чрез Неговата благодат, да станем, според надеждата, наследници на вечния живот.

 

 
И само ако не се противим на Светия Дух.

8 Вярно е това слово. И желая да настояваш върху това, с цел ония, които са повярвали в Бога, да се упражняват старателно в добри дела. Това е добро и полезно за човеците.

 

И след като сме повярвали вече в Господа, трябва да останем в тази вяра, а това става чрез упражняване на чувствата ни. С постоянно упражнение.
2 Тимотей 2 глава

21 Прочее, ако някой очисти себе си от тия заблуждения, той ще бъде съд за почтена употреба, осветен, полезен на стопанина, приготвен за всяко добро дело.

 


Да се очистим от какво-от всиките грехове и лъжеучения които сме следвали. И да станем чисти съдове за Светият Дух.

 


24 А Господният слуга не бива да е крамолник, но трябва да бъде кротък към всичките, способен да поучава, търпелив;

 


И ако не сме способни да поучаваме хората-по-добре да не опитваме дори. Защото си има условия.
 

25 с кротост да увещава противниците, та дано би им дал Бог покаяние, за да познаят истината

 

26 и да изтрезнеят, като се избавят от примката на дявола, (от когото са уловени живи), за да вършат Божията воля.

 

Света обаче не иска да остави злите си дела, иска да продължава в тях, да служи на дявола-знаят или не знаят това, на него служат. И често такива са и нашите най-близки хора. Бащи, майки, сестри братя, деца. Остава само едно-да се молим за тях.
Ще видим 2 Тимотей 3 глава

1 А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена.

 

2 Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,

 

 
Днес децата са непокорни на своите родители-в повечето случаи. Хората са горделиви, хулители са, нямат дори семейна обич. Не са благодарни за нищо-сами знаете такива случаи.

3 без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто,

 

4 предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви,

 

5 имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; тоже от такива страни.

 

И огледайте се сега и вижте-не са ли хората точно такива в днешното време? Точно такива са. Какво означава това-последно време е. И ето-ние като служители на Господа трябва да се отдалечаваме от такива хора. И ние ще продължаваме да вършим това, което е добро, независимо, кой какво ще каже. Ние служим на Господа!
Ще видим Захария 7 глава

8 И Господното слово дойде към Захария и рече:

 

9 Така е говорил Господ на Силите, като е рекъл: Съдете справедливо и показвайте милост и състрадание всеки към брата си,

 

10 не угнетявайте вдовицата, сирачето, чужденеца, или сиромаха, и никой от вас да не измислюва зло в сърцето си против брата си.

 

Не можем като служители на Господа да угнетяваме когото и да е. Да вършим зли неща, да нямаме състрадание към тези които страдат.
Да видим Ефесяните 4 глава

1 И тъй, аз, затворник за Господа, моля ви да се обхождате достойно на званието, към което бяхте призовани,

 

2 със съвършено смирение и кротост, с дълготърпение, като си претърпявате един друг с любов,

 

 
И ако сме служители на Господа-любовта ще преобладава в нас.

3 и се стараете в свръзката на мира да опазите единството в Духа.

 

4 Има едно тяло и един Дух, както и бяхте призовани към една надежда на званието ви:

 

5 един Господ, една вяра, едно кръщение,

 

6 един Бог и Отец на всички, Който е над всички, чрез всички и във всички.

 

 
И всички които следваме Господа, сме едно тяло, като един човек сме.

11 И Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители,

 

12 за делото на служението, за назиданието на Христовото тяло, с цел да се усъвършенствуват светиите;

 

 
Защо Господ даде едни да бъдат пастири, други апостоли-за да поучава тези които търсят Господа,




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - И ОСТАНАЛОТО ОТ ТОЗИ УРОК
09.12.2018 18:45

Защо Господ даде едни да бъдат пастири, други апостоли-за да поучава тези които търсят Господа, да им дават знанието и разбирането. Те ни показват как да се държим правилно пред Господа.

13 докле всички достигнем в единство на вярата и на познаването на Божия Син, в пълнолетно мъжество, в мярката на ръста на Христовата пълнота;

И само така ние можем да станем едно с Христос и да влезем в края в Божието Царство. Само така ще станем съвършени, ще приличаме на нашият Модел-на Христос.
Сега ще видим Ереите 8 глава

5 (които служат на онова, което е само образ и сянка на небесните неща, както бе заповядано на Моисея, когато щеше да направи скинията; защото: "Внимавай", му каза Бог, "да направиш всичко по образеца, който ти бе показан на планината"),

Господ винаги дава пример, кое как да се направи или как да се държи човек, за да достигне до Царството.
Сега ще видим посланието към Тит 2 глава и ще видим примерите които Господ иска да имаме.

1 Но ти говори това, което приляга на здравото учение, именно:
2 Старците да бъдат самообладани, сериозни, разбрани, здрави във вярата, в любовта, в търпението;
3 също и старите жени да имат благоговейно поведение, да не са клеветници, нито предадени много на винопийство, да поучават това, което е добро;
4 за да учат младите жени да обичат мъжете си и децата си,
5 да са разбрани, целомъдри, да работят у домовете си, да са благи, подчинени на мъжете си, за да не се хули Божието учение.
6 Така и момците увещавай да бъдат разбрани.
7 Във всичко показвай себе си пример на добри дела; в поучението си показвай искреност, сериозност,
8 здраво и неукорно говорене, за да се засрами противникът, като няма какво лошо да каже за нас.
9 Увещавай слугите да се покоряват на господарите си, да им угождават във всичко, да им не противоречат,
10 да не присвояват чуждо, а да показват винаги съвършена вярност; за да украсяват във всичко учението на Бога, на нашия Спасител.
11 Защото се яви Божията благодат, спасителна за всичките човеци,
12 и ни учи да се отречем от нечестието и от световните страсти и да живеем разбрано, праведно и благочестиво в настоящия свят,
13 ожидайки блажената надежда, славното явление на нашия велик Бог и Спасител Исус Христос,
14 Който даде Себе Си за нас, за да ни изкупи от всяко беззаконие и очисти за Себе Си люде за Свое притежание, ревностни за добри дела.
15 Така говори, увещавай и изобличавай с пълна власт. Никой да те не презира.

И ето-съвсем ясни инструкции четем тук. Нищо няма тук, дето не мжем да разберем. Това е, което като служиели на Господа трябва да вършим.
Да видим Филипяните 4 глава

4 Радвайте се всякога в Господа; пак ще кажа: Радвайте се.
5 Вашата кротост да бъде позната на всичките човеци; Господ е близо.
6 Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение;
7 и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа Исуса.
8 Най-после, братя, всичко, що е истинно, що е честно, що е праведно, що е любезно, що е благодатно, - ако има нещо добродетелно, и ако има нещо похвално, - това зачитайте.
9 Това, което сте и научили, и приели, и чули, и видели в мене, него вършете; и Бог на мира ще бъде с вас.

С две думи-първо трябва да изучите Библията, за да знаете какво иска Господ от вас, после трябва да вършите това, което Той иска. И като правите постоянно това, ще се усъвършенствате в доброто, като вървите по тесния път докато достигнете до Божието Царство.
Сега ще видим Римляните 1 глава

28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,
29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;
30 шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си,
31 безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;
32 които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат.



Вижте-ако не искате да служите на Господа, но искате да вършите вашите зли дела, Господ ще ви предаде на развратен ум-ще промени ума ви така, че вие ще продължите да вършите злите си дела, но съвестта ви вече няма да ви казва да не правите това. С други думи-вие сте сигурни кандидати за огненото езеро... Дано тези от вас в които съвестта още не е прегоряла, да разберат какво ви казвам и да променят себе си и да се спасят от огненото езеро.
Входа в добрата част на Божието Царство ще бъде затворен за тях.
Ще видим и Откровението 22 глава

14 Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.

Тези кито са изпрали дрехите си-това са тези които са се покаяли и започнали да пазят заповедите на Господа. За тях входа за Божието Царство е открит. Те са праведните които ще управляват света заедно с Господа по времето на Милениума.
И последното място-Евреите 12 глава

22 но пристъпихме до хълма Сион, до града на живия Бог, небесния Ерусалим, и при десетки хиляди тържествуващи ангели,

И ето-праведните ще имат достъпа до Ерусалим-това е Сион. Ще бъдат с Господа и с Отец, дори ще са в Царството на Отец.

23 при събора на първородните, които са записани на небесата, при Бога, Съдията на всички, при духовете на усъвършенствуваните праведници,

И това е най-прекрасното, което може да бъде в този свят. Можете ли да ми покажете нещо по-добро от това? Да сме синове и дъщери на Отец, братя и сестри на Господ Исус-Богове?! Аз не зная по-добро нещо от това. А вие знаете ли нещо по-добро от това?
Благодаря ви за вниманието!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2190970
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930