Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2017 02:41 - ЧАСЪТ НА ИЗКУШЕНИЕТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 975 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.09.2017 03:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 100:1-5

Сестри и братя,

Представям ви много важен урок на Израел. Този урок е напълно съобразен с времето в което живеем. Света наистина е в последните си години от управлението на човека над земята. Ще научите какво иде в света и какво трябва да правят истинските християни.
Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в божията събота. Аз обичам да казвам-“Божията събота“! Понякога тези уроци идват заедно по подобна тема. Но факта е, че светът не вярва в Бога. И Господ прави нещо, за да му обърнат внимание. Иначе ще трябва да избие всички хора. Светът дори и не знае как да се моли. Исус ни казва как да се молим и самата молитва дори е пророчество. Господ никога не казва нещо в суета-когато казва нещо, то е за да ни научи на нещо важно. Никога не казва нещо само за да се почустваме добре. Господ ни дава важно съобщение. Когато Исус каза как да се молим то в тази молитва има много повече от колкото се вижда на пръв поглед. И Господ никога не ни изкушава. Но става въпрос за това, което идва в този свят-великата скръб. Другото име е часът на изкушението. Господната молитва е пророчество! Когато апостолите попитаха Господа как да се молят-той им каза.
Ще започнем урока от Матей 6 глава

9 А вие се молете така: Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име!

Бог е на небето и ние се молим на Отец в името на Исус!

10 да дойде Твоето царство;

Това е Царството на Отец! И ако ще дойде-вие къде искате да вървите?

да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята;

И волята му ще бъде и на земята както е на небето! Сатана не изпълни волята на Отец и Той го изхвърли от небето. И същото ще бъде и с вас ако не искате да изпълните волята му

11 Дай ни днес ежедневния хляб;

И ако ни дава хляб всеки ден-какво повече ви трябва? Ще ядеш днес, ще ядеш и утре и т.н.

12 и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници;

Прости ни ако и ние простим-ако те искат нашето прощение. И ако те се опитват да се покаят и ви искат прошка, но вие не искате да им простите-то и Господ няма да ви прости!

13 и не ни въвеждай в изкушение,

Ще ви покажем, че Господ не говори за жени, пари или богатства, но за нещо много важно. ... но избави ни от злото, Защото тогава ще има много зло. И ако умът ви не е на правото място-няма да оцелеете.

... [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин].

Царството е вечно твое и силата и славата ти! За винаги! Виждате-самата молитва е пророческа! А когато ви казват, че ще вървите на небето-те ви говорят нещо, което няма общо с истината. Нека видим, че Господ не ви изкушава-за да разберем значението на тази молитва. Но става въпрос за друго изкушение и ако не внимаваме, може да не излезем от него... Дори може да се съгласим и да получим белега на звяра-означава край за нас.
Яков 1 глава

13 Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава.

Това не трябва да се пояснява-нали? Напълно ясно е

14 А който се изкушава, се завлича и подлъгва от собствената си страст;

И ето какво ви изкушава-вие самите-ако не можете да се коригирате. Ако знаете за закона, но не искате да го пазите-то вие вършите нещо от изкушението, което си е от вас. Няма нищо общо Господа

15 и тогава страстта зачева и ражда грях, а грехът, като се развие напълно ражда смърт.

И ето-вашата страст зачева греха. Вие нарушавате закона и това води до смърт... От вас си зависи и вие сте тези дето се изкушават, ако не познават Божието Слово и не го следват. И ето-ясно стана, че в молитвата става въпрос за друго изкушение.
Но нека първо видим още за това изкушение-Притчи 5 глава

21 Защото пътищата на човека са пред очите на Господа, И Той внимателно измерва всичките му пътеки. 22 Нечестивият ще бъде хванат от собствените си беззакония, И с въжетата на своя грях ще бъде държан.

Чиe беззаконие ще ни съсипе-нашето си!

23 Той ще умре от своето отказване от поука; И от голямото си безумие ще се заблуди.

И поради това, че съгрешавате-отдалечили сте се от Господа. И тогава едното, дето ви остава е смъртта-вечната смърт в огненото езеро. И така-човеците сами изкушават себе си. Никога Господ не изкушава никого.
Нека видим Откровението 3 глава. Господ дава това съобщение до църквите, но то е до целият свят и също и до нас-истинският Израел

7 До ангела на филаделфийската църква пиши: Това казва Светият, истинският, у Когото е Давидовият ключ; който отваря, и никой няма да затваря; и затваря, и никой не отваря.

Тези неща Исус ги казва!

8 Зная твоите дела. Ето, поставих пред тебе отворени врата, които никой не може да затвори, понеже, имайки само малко сила, пак си опазил Моето слово, и не си се отрекъл от името Ми.

Говори директно за нас в това поколение. И сме малка част. А като цяло Израел винаги се отрича от името на Господа

9 Ето, давам ти някои от ония, които са от сатанинската синагога, които наричат себе си юдеи, а не са, но лъжат, - ето, ще ги накарам да дойдат и да се поклонят пред нозете ти, и да познаят, че Аз те възлюбих.

Господ на нас-Израел-говори. Синагогата на Сатана не сме ние. Ние не наричаме себе си Юдеи-ние само знаем, че сме Израел. Но тези които наричат себе си Юдеи-които и да са те-лъжат. И това е в Книгата

10 Понеже си опазил Моята заповед да търпиш, то Аз ще опазя тебе от времето на изпитанието (часът на изкушението), което ще дойде върху цялата вселена да изпита ония, които живеят по земята. И ще те опазя от времето на изкушението-защото си опазил истината.

И това изкушение ще дойде върху целият свят. И където и да сте и които и да сте-ще се занимаете с това. Трябва да се молите-да, но трябва да имате и знание. Защото ако нямате знание-не знаете дори и за какво да молите Господа.
Нека видим малко за народите и пророчествата за тях-Данаил 7 глава. Защото това, което прочетохме в Откровението е за определено време. И още не е започнало дори сериозната част. Ще видим от Вавилон на Навохудоносор до Европейският Съюз и драмата, която иде.

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите. 2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. 3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг.

Това са 4 велики народа. Вавилон до Римската Империя, която е падала и ставала много пъти

4 Първият бе като лъв, и имаше орлови крила; а, като го гледаха, крилата му се изскубаха, и той се дигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като човек, и даде му се човешко сърце.

Това е Вавилонската Империя. И понеже Цар Навохудоносор се възпротиви на Господа-той го направи за 7 години да е като звяр

5 След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо.

Това е Мидо-Персийската Империя

6 Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт.

Това е Гръцката Империя

7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога.

Това е Римската Империя. Ние знаем за тези 3 рога дето са паднали. И Рим е била различна Империя от всички други до тогава-ужасна е била и е тук и до днес. Чрез релгията си. Затова всички отиват на църква в неделя-дори и в Русия която атеистична...

8 Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи и уста, които говореха надменно.

3 рога са паднали-Остроготите, Вандалите и Хуралините. И ето-рог дето има очи и говори надменно-папата от Ватикана

11 Тогава погледнах по причина на гласа на надменните думи, които рогът изговаряше; гледах догдето звярът биде убит, и тялото му погубено и предадено да се изгори с огън.

И този рог е религиозен. Той е променил съботата на неделята и още много закони

12 А колкото за другите зверове, тяхното владичество биде отнето; животът им, обаче, се продължи до време и година. 16 Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща. 17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята.

4 Царства! Вавилон, Мидо Персия, Гърция и Рим. По реда си. Знаете, че това е реално!

18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.

Кои са светиите-това са хората от първото възкресение. Това ми показва, че езичниците ще владеят земята докато Исус дойде. Някои мислят, че тези араби от АИСИС там са нещо важно-не са! Когато езичниците-белите хора-се уморят с тях, ще ги ликвидират

19 Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, -

И Данаил е искал да знае за този 4 звяр. Защото той ви унищожава не само физически, но и духовно. Той ви казва духовни лъжи и вие ги вярвате

21 Гледах същия рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях,

И това са реални светии-които пазят законите на Господа Това са истински светии, а не такива дето си играят на църкви...

23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши.

Намерете в историята, кое е това Царство, което е владяло земята и ще видите-Рим.

24 А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе.

Тези 10 рога са различни от тези дето са днес. Светът не разбира, че Данаил говори за времето на края. Трябва да видим кои са тези 10

25 Той ще говори думи против Всевишния,

Това, което вие мислите, че е от Господа-е стриктно паганизъм! Вие сега се готвите за Коледата-но тя не е рожденият ден на Исус! Сам Ирод не е знаел кога се е родил Исус! Но вие вярвате, че се е родил на 25 декември... ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време. И ето-той ще промени времена и закони! И ще се бие със светиите-истинските последователи на Господа които обаче не са наели за мястото на безопасност! И ако не сте в мястото на безопасност-ще ви унищожи. И ще е така за 3.5 години!

26 Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край. 27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

Под цялото небе-намира се на земята. И светиите от първото възкресение ще управляват света. И никой няма да ви грабва никъде! И нищо тайно няма да има-Библията е ясна. Слънцето и луната ще потъмнеят, звездите ще падат от мястото си. И вие ще виждате Господа и Отец на троновете им поне за 5 месеца! Защото небето ще се свие като свитък. И ако светиите ще вземат Царството и то е под небето-то къде ще сте вие? На земята! Вижте как просто е. Когато Господ дойде-всички ще му служат. Нека видим сега този звяр-Откровението 13 глава. Защото видяхме 7 глави-кои са те? Вижте-Господ иска да знаете, а не да отидете на църкви и да си излезете тъпи от там.

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.

10 рога представят Рим-всички които са искали да възстановят Римската Империя. И един от тях е управляващ

2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.

Леопарда е Гръцката Империя. Мечката е Мидо Персия. Лъвът-Вавилонската Империя. И властта му е от Сатана и света се кланя на Сатана. Вавилон представя една глава. Мидо Персия-една глава. Гръцката Империя-4 глави защото 4те генерала на Александър са си поделили света. И Рим-седмата глава

3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;

И това е Римската глава, която е падала и ставала 10 пъти. И ето-отново е здрава-Европейският Съюз. И ето-целият свят пази неделята, Коледата, Великдена, това, че мъртвите са на небето или в ада-целият свят следва тази глава. Вие вървите в знанието на фалша

4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?

И всички тези хора които викат към Господа, се кланят на Сатана? Точно така!

5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца.

3.5 години. Точно това, което каза Данаил

6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата. 7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ.

Прочетохме в Данаил, че ще воюва със светиите и ще ги избие. Ще ги победи. Когато живота ви е на линията-тогава ще се види, дали сте служили на Господа или не. И всеки народ му служи! Не е ли факта? Целият свят го следва-чрез учението му

11 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей.

Този е различен. Има два рога. Защото единият представя политическата власт, а другият-църквата. Ромулус Аугустус е бил последният Император на Рим и е бил и бог, и съдия, и всичко. Той е представял както той е казвал Исус на земята-Викар на Христос...

12 Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла.

И власта му е от Сатана. И нищо ново не е днес-все още отивате на небето като умрете... Все още пазите неделята. Преди са вярвали, че ако плувате по морето дълго време, ще паднете от края на земята... Днес вярват, че като умрат ще вървят на небето. 13 И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците. И не е нещо ново-било е и преди. И ще заблуди дори и избраните. И ще е двойна власт-казва ви го в Откровението 19 глава. И папата ще е този лъжепророк дето ще прави дори и огън да пада пред вас от небето

14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя.

Не става въпрос за компютър, но нещо наистина невероятно от камък

15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ.

Може да е образ, който представя света от Вавилон до днес. И ще говори като човек. Статуя от камък. И ако не му се поклоните-ще умрете

16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

И това ще стане. Те ви потготвят дори и сега и за това-на всяка пепелна сряда ви слагат кръст на дясната ръка или на челото. И ако нямате този знак-никакви пари няма да ви помогнат. Ще бъде ужасно време

18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Имаме урок, който ви показва, че това е папата от Ватикана. Викариус Фили Дей-замяната на Христос на земята... Е как е възможно Исус да има заместник? Откровението 17 глава

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;

Водите представят народите. А блудницата е проститутка-църквата от Рим. И няма нищо общо с Христос

2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.

И всеки народ на земята са пили от тази фалшива религия

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

7 глави и 10 рога-целият звяр. 7 мъже са се опитали да върнат Рим отново да има предишната слава

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.

Богата религия. Със своето правителство в друга държава. Ватикана е суверенна нация!

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

Защо е тайна? Защото хората и днес не знаят, че на нея служат. А е започнала от Вавилон. И тя е майката-и има много дъщери. Вижте какво има в холовете на всички хора от всички църкви по времето на Коледата-не е ли Коледно дърво? От къде идва-от Рим. Тоест-всички църкви са дъщери на Римо католическата църква

9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;

Проверете в географията-коя нация е построена на 7 хълма? Рим.

10 те са и седмина царе, от които петимата паднаха, и единият сега е, а другият още не е дошъл, и когато дойде, трябва само малко да постои;

6 са паднали. Юстиниян е първият. Последният е Бенито Мусолини. И те всички са искали да възстановят Светата Римска Империя. Всичките 6. И седмият иде-скоро. И като дойде осмият, ще бъде за 3.5 години

11 и звярът, който беше и го няма, той е осмият цар, който е от седемте, и отива в погибел;

Става въпрос за човека, който ще дойде. Той ще възстанови Римската Империя. И ще смени локацията си-ще иде в Ерусалим. Днес виждаме Европейският Съюз. И ще бъде осмият-а идва от тези 7. И това ще е човек-осмият

12 и десетте рога, които си видял, са десет царе, които още не са получили царска власт, но за един час получават власт като царе заедно със звяра;

В същият час със звяра и този ще получи своята власт и ще управлява-това е 3.5 години и е часът на изкушението.
Нека видим знака, по който ще знаем, че това се изпълнява и е дошло времето да бягаме-Матей 24 глава. И ако пазим всичко, което Господ Исус изисква-няма да попаднем в това изкушение.

1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма. 2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине.

Нищо от този Храм няма да остане. И това е станало през 70 година чрез Генерал Тит-Римски Генерал

3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?

И те искаха да знаят какво ще бъде в края на света

4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; 5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.

Мнозина ще дойдат в името на Сатана? Мнозина ще дойдат в името на Алах, Хари Кришна? НЕ! Но ще дойдат в църквите уж от името на Исус и ще заблудят мнозина. И никой не обръща внимание на това. Мнозина са дошли в името на Исус, но заблуждават мнозина-те са в църквите в неделя. Това са малки неща, но хората не ги виждат. Но когато ги видите-ще видите цялата картина

15 Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира),

Повечето от вас сте дошли от разни църкви. Преди да дойдете тук-чули ли сте някога за мерзостта и светото място? НЕ! И когато това стане-няма да знаете дори, какво става и какво виждате. Светът не знае нищо от това! Били сте в църква за 40 години и не знаете за това? Странно е...

16 тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините;

И където и да сте-бягайте в планините! Защо:

21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има.

Ще е така ужасно, че никога не е било нещо такова, нито ще има вече нещо такова. Това е часът на изкушението

22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят.

Когато Исус е казал това пророчество, атомно оръжие не е имало. Но днес имат-твърде много народи имат атомно оръжие. За това Господ няма да допусне да го използуват. Откровението 12 глава-ще видим тази жена, която представя физически и духовно Израел. И само вие които знаете за мястото на безопасност-ще идете там и ще спасите себе си от ужасите които идат.

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.

Битие 37 глава-идете и ще намерите, че това е Израел. Слънцето е Яков и звездите са 12те племена на Израел

2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди. 3 И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони.

Сатана не изглежда така. Сатана е херувим. Тогава защо изглежда така-защото иде във вида на своята организация-Европейският Съюз

4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди.

И Сатана е убедил една трета от ангелите да го следват. И те не умират. И какъв шанс мислите имате вие, ако Господ не ви предпази от Сатана? Никакъв!

5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.

И това дете ще управлява целият свят-тази земя, с желязна тояга. Знаете защо се използува желязната тояга-нали?

6 И жената побягна в пустинята, гдето имаше място, приготвено от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шестдесет дни.

И жената ще бъде за 3.5 години в пустинята. Тоест-Църквата на Господа ще е там за това време-времето на изкушението. 3.5 години-не 7 както някой ви лъже

14 И дадоха се на жената двете крила на голям орел, за да отлети на мястото си в пустинята, там гдето я хранят за време и времена и половин време, скрита от лицето на змея.

3.5 години

15 И змеят изпусна след жената из устата си вода като река, за да направи да я завлече реката. Става въпрос за армия. 16 Но земята помогна на жената, защото земята отвори устата си та погълна реката, която змеят беше изпуснал из устата си. 17 Тогава змеят се разяри против жената, та отиде да воюва против останалите от нейното потомство, които пазят Божиите заповеди и държат свидетелството за Исуса; и змеят застана на морския пясък.

И след като не може да се справи със светиите-това са най-избраните и те ще са в мястото на безопасност, то ще иде да се разправи с тези които пазят заповедите и вярата в Исус. Но вие не сте в мястото на безопасност и ето-Сатана ще воюва с вас и ще ви победи... Ще загинете. Вижте колко важно е знанието!
Псалм 91. Хората не искат да знаят изобщо какво казва Господ. Но ще дойде време и ще искат да знаят, но за мнозина ще е късно

1 Който живее в тайно място под покрива на Всевишния, Той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия.

И това е тайно място-мястото на безопасност, защото света не чете Библията

4 С перата Си ще те покрива; И под крилата Му ще прибегнеш; Неговата истина е щит и закрила.

Неговата истина ще ви спаси! Ако я имате и пазите

5 Няма да се боиш от нощен страх, От стрелата, която лети денем, 6 От мор, който ходи в тъмнина, От погибел, която опустошава всред пладне. 7 Хиляда души ще падат от страната ти, И десет хиляди до десницата ти, Но до тебе няма да се приближи. 8 Само с очите си ще гледаш, И ще видиш възмездието на нечестивите

И като сте в мястото на безопасност-ще виждате какво става в света и каква е заплатата за неправедните

9 Понеже ти си казал: Господ е прибежище мое, И си направил Всевишния обиталището си, Защото си стоял с Господа-независимо какво ви правят и как говорят за вас! 10 Затова няма да те сполети никакво зло, Нито ще се приближи язва до шатъра ти. 11 Защото ще заповяда на ангелите Си за тебе Да те пазят във всичките ти пътища.

Нека видим какво стана, когато Израел излезе от Египет-Изход 23 глава. Трябва да знаете как работи Господ. Защото както е работил преди-така ще бъде и в бъдещето.

20 Ето, изпращам ангел пред тебе да те пази по пътя и да те заведе на мястото, което съм ти приготвил.

Господ изпрати ангел да ги води и така ще е и в бъдещето за нас които следваме Господа както Той иска

21 Внимавайте на него и слушайте гласа му; не го предизвиквайте, защото той няма да прости престъпленията ви; понеже Моето Име е в него.

Светият Дух винаги идва в името на Господа

22 Но ако слушаш внимателно гласа му, и вършиш всичко каквото говоря, тогава Аз ще бъда неприятел на твоите неприятели и противник на твоите противници.

Ако следваш всичко, което Господ говори! Защото този ангел ще говори само това, което Господ му казва и нищо от себе си. И ако Господ е с тебе-никой няма да направи нищо против тебе-не е възможно.
Ще ви покажа, че това е точно така-Исаия 36 глава. Дори и историята го потвърждава.

1 В четиринадесетата година на цар Езекия, асирийският цар Сенахирим възлезе против всичките укрепени Юдови градове и ги превзе. 2 И асирийският цар изпрати Рапсака от Лахис в Ерусалим с голяма войска при цар Езекия. И той застана при водопровода на горния водоем по друма към тепавичарската нива.

След като е превзел всичките градове, Цар Сенахирим е пратил свой генерал с голяма войска против Ерусалим. Защото до това е достигнало

13 Тогава Рапсак застана та извика на юдейски със силен глас като рече: Слушайте думите на великия цар, асирийския цар: 14 Така казва царят: Да ви не мами Езекия. Защото той не ще може да ви избави.

Сенахирим е пратил този Генерал да каже това, но ето-направил е голяма грешка:

18 Внимавайте да не би ви убеждавал Езекия като казва: Господ ще ни избави. Някой от боговете на народите избавил ли е земята си от ръката на асирийския цар? 19 Где са боговете на Емат и Арфад? Где са боговете на Сефаруим? Избавиха ли те Самария от ръката ми?

Сенахирим е превзел дори и Самария-което е 10 племена на Израел.

20 Кои измежду всичките богове на тия страни са избавили земята си от моята ръка, та да избави Иеова Ерусалим от ръката ми?

Ето-какво ви кара да мислите, че Бога на Израел ще ви спаси? Но ето-Цар Езекия е представил тази обида пред Господа: Исаия 37 глава

1 А когато цар Езекия чу думите му, раздра дрехите си, покри се с вретище и влезе в Господния дом.

И той е паднал да се моли на Господа и е показал на Господа какво е казал този Генерал

15 И Езекия се помоли пред Господа, като каза: 16 Господи на Силите, Боже Израилев, Който седиш между херувимите, Ти и само Ти си Бог на всичките земни царства; Ти си направил небето и земята. 17 Приклони, Господи, ухото Си и чуй; отвори, Господи, очите Си и виж; и чуй всичките думи на Сенахирима, който изпрати тогова да похули живия Бог.

Сенахирим е похулил живият Господ!

18 Наистина, Господи, асирийските царе запустиха всичките области и земите им; И този Сенахирим е направил всичко, което е казал, че е направил. 21 Тогава Исаия, Амосовият син, прати до Езекия да кажат: Така казва Господ Израилевият Бог: Чух това, за което си се помолил на Мене против асирийския цар Сенахирим. 22 Ето словото, което Господ изговори за него: Презря те, присмя ти се девицата, сионовата дъщеря; Зад гърба ти поклати глава ерусалимската дъщеря.

Вижте този глупак!

23 Кого си обидил и похулил ти? И против кого си говорил с висок глас И си надигнал нагоре очите си? Против светия Израилев.

Господ казва това! Сенахирим-ти си клоун. Не разбираш кого си похулил

33 Затова, така казва Господ за асирийския цар - Няма да влезе в тоя град, Нито ще хвърли там стрела. Нито ще дойде пред него с щит, Нито ще издигне против него могила,

Сенахирим няма да направи нищо против Ерусалим. И повече няма да дойде против този град

34 По пътя, през който е дошъл, по него ще се върне, И в тоя град няма да влезе, казва Господ; 35 Защото ще защитя тоя град за да го избавя, Заради Себе Си и заради слугата Ми Давида. 36 Тогава излезе ангел Господен та порази сто и осемдесет и пет хиляди души в асирийския стан; и когато станаха хора на сутринта, ето, всички ония бяха мъртви трупове.

И вижте какво направи един ангел! Сто осемдесет и пет хиляди войници са били убити в една нощ

37 И тъй асирийският цар Сенахирим си тръгна та отиде, върна се, и живееше в Ниневия. 38 А като се кланяше в капището на бога си Нисрох, неговите синове Адрамелех и Сарасар, го убиха с нож; и побягнаха в Араратската земя-Армения. А вместо него се възцари син му Есарадон.

185000 войници са били убити в една нощ. И този Цар е бил убит от своите синове. Бога на Израел е ужасен Бог-не си играйте с него!
Нека видим историческите факти. Световна Обзорна Енциклопедия том 1, страница 56

Асирийската Империя-основана през 1320 преди Новата Ера е била много силна Империя. 1140 преди Новата Ера е била основана първата Асирийска Империя. След два века обаче Асирия е била пред разпад. Но после се е възстановила и е установила своето влияние над Азия. 930 преди Новата Ера Асирия отново се е издигнала и е владяла западна Азия. През 745 година е имало нов Цар над Асирия. Но е станал преврат и Саргон 2 се евъзкачил на трона. Синът му е бил Сенахериб. През 681 година преди Новата Ера Цар Сенахириб е влязъл в Юдея и е обсадил Ерусалим. В 681 година армията му от 185000 души е била унищожена от болест.

Библията казва, че един ангел е избил войската на Сенахирим.
Божествената намеса-от Уикипедията

Същата нощ, бил избит целият асирийски стан; обсадата паднала понеже сам ангел Господен избил 185 хиляди от асирийците (Четвърта книга Царства, гл. 19:35-36)[11],[12]. Някои дори споменават името на ангела да било Уриел. [13] След това, опозорен Сенахериб се завърнал в Ниневия.
Историческа книга-Последните 2 милиона години. Хората не търсят фактите, но отиват на църкви и скачат и пеят, но не знаят нищо.

Синът на Саргон 2 е бил Сенахириб. 705-681 преди Новата Ера. Преместил своята столица в Ниневия. Те са били жестоки-одирали са живи водачите на градовете които са превземали и са окачвали кожите им на стените на крепостите. Сенахириб е знаел как да унищожава. В 701 година Ерусалим е бил обсаден също. Но Езекия е отсякъл златото дори от вратите на Храма и го е дал с още много сребро на Сенахириб за откуп. По-късно Сенахириб се е върнал отново с войска за да превземе Ерусалим. Но те не са превзели Ерусалим защото болест е унищожила войската му.

Намерени са писмени свидетелства записани по времето на Сенахериб. Това е история!
Но Библията ви казва, че един ангел е унищожил цялата войска на Сенахирим. Откровението 6 глава. Вижте-тук ние изучаваме Бибилята и също проверяваме и историческите факти както са записани. Нека сега видим как ще започне тази велика скръб. Ще е нещо религиозно, защото папата ще иска да доведе всички под крилото си.

1 И видях, когато Агнето отвори един от седемте печата, и чух едно от четирите живи същества да казва като с глас от гръм: Дойди [и виж]! 2 И видях, и ето бял кон; и яздещият на него имаше лък; и даде му се корона и той излезе побеждаващ и да победи.

Белият кон представя уж Исус, но тук не е Исус. Те ще искат да победят и владеят целият свят

3 И когато отвори втория печат, чух второто живо същество да казва: Дойди [и виж]! 4 и излезе друг кон, червен; и на яздещия на него се даде да вдигне мира от земята, тъй щото човеците да се избият един друг; и даде му се голяма сабя.

Когато дойде този-ще има войни

5 И когато отвори третия печат, чух третото живо същество да казва: Дойди [и виж]! И видях, и ето черен кон, и яздещият на него имаше везни в ръката си. 6 И чух нещо като глас отсред четирите живи същества, който казваше: Един хиникс пшеница за динар, и три хиникса ечемик за динар; а дървеното масло и виното не повреждай.

Това е глад! И ще е контролиран глад-спомнете си за белега на звяра

7 И когато отвори четвъртия печат, чух гласа на четвъртото живо същество, което казваше: Дойди [и виж]! 8 И видях, и ето блед кон и името на яздещия на него беше смърт, и адът вървеше подире му; и даде им се власт над четвъртата част от земята да умъртвят с меч, с глад, с мор и със земните зверове.

И този ще има власт да върши каквото пожелае и ще избива много хора в една четвърт от света. И ако не се поклоните на този, който ще седи в Храма в Ерусалим-ще бъдете убити. И целият свят ще участва в тези събития.
Новини от вестник: Царя на Брюксел

Жак Долорес е искал за много години да обедини отново Европа-Римската Империя. Пвечето от европейските водачи са се почуствали по-спокойно когато са се обединили.
Англия обаче се е оказала от общата нова валута. Но 320 милиона вече са имали общ пазар и са втори след Америка. Имат повече от четврът от световната търговия. ЕС е най-богатит пазар, който света е има някога. И Жак Делорес е водача на цяла Европа.
Дали ще е той-не знаем, но този, който ще бъде военният водач на ЕС е жив днес. Господ каза, че ще управлява една четвърт от света!
И ще става все по-ужасно: Данаил 11 глава

31 И от него ще се подигнат сили, които ще омърсят светилището, да! крепостта, ще премахнат всегдашната жертва, и ще издигнат мерзостта, която докарва запустение.

И тези в Ерусалим ще построят Храма отново и ще започнат да принасят животни в жертва. Но вие не знаете нищо по тези въпроси

32 И ще изврати с ласкателства ония, които беззаконствуват против завета; но людете, които познават своя Бог, ще се укрепят и ще вършат подвизи.

Хората които не познават Господа-ще паднат в този капан, но тези които знаят Господа и истината-ще вършат подвизи

33 И разумните между людете ще научат мнозина; при все това, ще падат от меч и от пламък, чрез пленение и чрез разграбване, много дни.

И тези които познават истината ще я показват на мнозина, но ще бъдат убити...

34 А когато паднат, ще им се достави малко помощ; обаче мнозина ще се присъединят към тях чрез ласкателства. 35 Дори някои от разумните ще паднат, за да бъдат опитани, та да се очистят и да се избелят, до края на времето; защото и то ще стане в определеното време.

И ако сте в истината-и дори и да ви убият-ще възкръснете при първото възкресение

36 И царят ще действува според волята си, ще се надигне и ще се възвеличи над всякакъв бог, и ще говори чудесно, надменно против Бога на боговете; и ще благоденствува догдето се изчерпи негодуванието; защото определеното ще се изпълни.

Този човек ще издига себе си и светът ще му вярва. И в името на мира ще убие мнозина...

37 И няма да зачита боговете на бащите си, нито обичната на жените богиня, нито ще зачита някакъв бог; защото ще направи себе си на по-велик от всички тях.

Той няма да търси жена и ще се издига над всички богове.

Павел ви е предупредил за този човек-2 Солунци 2 глава

1 А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя, 2 да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа.

Внимавайте и не се лъжете. Който и да ви казва, че Исус е вече тук-не се лъжете!

3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,

Падението от истината е вече тук. Но хората са така неинформирани, че не знаят дори, кой е сина на греха. И не знаят, че това е папата от Рим

4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.

Данаил ни предупреди за това-нали-мерзостта на запустението, който ще седи в Храма в Ерусалим

5 Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това? Всичко е въпрос на знание. 6 И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време.

Не може да дойде преди времето си

7 Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира; 8 и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,

Това е започнало във времето на Римската Империя и ще бъде когато Господ ще дойде

9 тогова, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса

И чак когато Господ дойде-този човек ще бъде унищожен. И Сатана му е дал тази власт, та да направи статуя от камък, която да говори и върви. И ето-Павел ни казва същото нещо. Но без знание няма да стане! Данаил 8 глава-Данаил е искал да узнае също по този въпрос.

15 И когато аз, аз Даниил, видях видението, поисках да го разбера. И, ето, застана пред мене нещо като човешки образ; 16 и чух човешки глас, който извика изсред бреговете на Улай и рече: Гаврииле, направи тоя човек да разбере видението.

Гавриил е носителят на светлината-всички мислят, че е Бог-Светият Дух. Но не е Бог. Служител на Господа е. Свят Дух

17 И така, той се приближи гдето стоях; и когато дойде аз се уплаших и паднах на лицето си; а той ми рече: Разбери, сине човешки; защото видението се отнася до последните времена.

Това ще бъде много след времето на Данаил. И вижте как се е почуствал Данаил когато ангела е дошъл при него. Та ако някой ви каже, че Светият дух му е проговорил-не им вярвайте!

20 Двата рога на овена, които си видял, са царете на Мидия и на Персия. Ангела му обяснява бъдещето 21 Буйният козел е гръцкият цар; и големият рог между очите му е първият цар. 22 А гдето се строшил той и излезли четири вместо него, значи, че четири царе ще се издигнат от тоя народ, но не със сила като неговата.

Когато Александър Велики е умрял, 4те му генерала са взели света

23 И в послешните времена на царуването им, когато беззаконниците стигнат до върха на беззаконието си, ще се издигне цар с жестоко лице и вещ в лукавщини.

Това е папата от Рим. И той разбира от тайни магии. И този-последният-ще бъде пратен веднага в огненото езеро още с идването на Исус. Защото той и другият, политическият водач са знаели истината, но са я потъпкали. Затова именно Господ Исус няма и да ги съди, но директно ще ги прати в огненото езеро

24 И силата му ще бъде голяма, но не като силата на другия; и ще погубва чудесно, ще успява и върши по волята си, и ще поквари силните и светите люде.

Чрез коя власт ще управлява-властта на Сатана

25 Чрез коварството си ще направи да успява измамата в ръката му, ще се надигне в сърцето си, и ще погуби мнозина в името на мира; ще въстане и против Началника на началниците; но ще бъде смазан, не с ръка.

Той ще дойде в името на мира, е върши магии и ще унищожи мнозина. Не знаете ли, че в името на религията са убити най-много хора?

Данаил 12 глава. Старият Завет съвсем не се е изпълнил още! И ако някой ви каже противното-те са с мъртви мозъци. А не можеш да говориш с мъртвите.

1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.

И това време ще е само един път-времето на изкушението

5 Тогава, като погледнах аз Даниил, ето, стояха двама други, един на брега отсам реката, и един на брега оттам реката. 6 И единият рече на облечения в ленени дрехи човек, който бе над водата на реката: До кога ще се чака за края на тия чудеса? 7 И чух облеченият в ленени дрехи човек, който бе над водата на реката, когато издигна десницата си и левицата си към небето и се закле в Оня, Който живееше до века, че това ще бъде след време, времена и половина време и, че всичко това ще се изпълни, когато ще са свършили да смажат силата на светите люде.

3.5 години. Всички ви казват за същото време. И ние трябва да сме наясно-това не трябва да ни изненада. И ако вие сте светии и не сте в пустинята-това се отнася за вас.

8 И аз чух, но не разбрах. Тогава рекох: Господарю мой, каква ще бъде сетнината на това? 9 А той рече: Иди си, Данииле; защото думите са затворени и запечатани до края на времето.

Ние сме в последното време и знаем какво става. А не е било за Данаил да знае

11 И от времето, когато се премахне всегдашната жертва, и се постави мерзостта, която докарва запустение; ще има хиляда и двеста и деветдесет дни.

Ние знаем, че тези в Ерусалим ще построят олтара и Храма и ще започнат отново жертвоприношенията на животни. И папата ще ги спре. И от както започнат жертвоприношенията, ще има толкова време. 3.5 години и още 30 дена-не знаем за тези 30 дни какво ще са

13 Но ти си иди догдето настане краят; и ще се успокоиш, и в края на дните ще застанеш в дела си.

Данаиле-ти ще умреш и ще бъдеш възкресен когато дойде времето. Но времето е сега и ние сме тези които разбираме това пророчество.
Нека видим Матеи 24 глава

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.

Това са признаци дето не могат да бъдат игнорирани! Нищо такова още не е станало.

30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

Но нали всички обичат Исус? Защо ще заплачат? Вижте-хората нямат и понятие, кой е Исус! Исус е много опасен индивид! Той е съсипал света чрез вода. Той е съсипал Содом и Гомора! Съсипа почти цялото племе на Вениамин, защото те защитиха содомитите. И като дойде, ще напълни света с трупове! Спомнете си какво направи с Давид-човека, който беше по сърцето му! Това прелюбодейство с Витсавее беше много скъпо прелюбодейство... Господ направи синовете на Давид да се избият, единият да убие другият, първият да изнасили дъщеря на Давид, после единият да превземе Ерусалим и дори да иска да убие Давид... И вие не се страхувате от Господа? Това е безумие.
Захария 14 глава. Избора е ваш-изберете живота и живейте!

3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой. 4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг.

Господ идва за да воюва срещу тези Царе

5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките свети ангели с Тебе.

Госод идва заедно с всичките светии. Това са тези хора от първото възкресение. Всички тези от мястото на безопасност ще бъдат сред тях

12 И ето язвата, С която Господ ще порази всичките народи, Които са воювали против Ерусалим: Месата им ще тлеят, докато още стоят на нозете си, Очите им ще се разтопят в ямите си, И езикът им ще тлее в устата им. Гспод ще направи това.

Ужасно е-защото по времето на изкушението тези хора са наранили неговите светии. Откровението 18 глава

1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава. 2 Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица;

Тези 10 ще се опитат да воюват с Исус и те са същите хора още от Вавилонската Империя

3 защото всички народи пиха от виното на нейното разпалено блудствуване, и земните царе блудствуваха с нея, земните търговци се обогатиха от безмерния й разкош.

И всичките народи са се напили с тази фалшива доктрина

4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;

Сега излезте сестри и братя! Още днес! Как ще излезете от системата на Вавилон-като промените делата си за да са според това, което Гопод Исус изисква.
Еремия 51 глава

1 Така казва Господ: Ето, Аз повдигам разрушителен вятър против Вавилон И против ония, които живеят всред разбунтувалите се против Мене. 2 И ще изпратя върху Вавилон веячи, Които ще го отвеят; и ще оголят земята му, Защото в деня на злощастието ще бъдат отвред против него.

Кога ще бъде това-във времето на великата скръб. Става въпрос за Вавилон Велики-ЕС

6 Бягайте отсред Вавилон Та отървете всеки живота си; Да не загинете в беззаконието му: Защото е време за въздаяние от Господа, Който ще му отдаде отплата.

Господ каза чрез апостол Йоан да бягате от тази система. Трябва да сте на правилното място-в безопасност, защото разбирте пророчесвата

7 В ръката Господна Вавилон е бил златна чаша, Която опиваше целия свят; От виното му пиеха народите, Затова народите избезумяха.

Всички народи са пили от това вино-фашивата религия

8 Внезапно падна Вавилон и се разруши; Лелекайте за него; Вземете балсама за раната му Негли се изцели. 9 Опитахме се да целим Вавилон, но не се изцели; Оставете го, и нека отидем всеки в страната си, Защото присъдата му стигна до небето, И се възвиси дори до облаците.

Ще дойде ден когато всички овеци ще се върнат в народите си при своите си

13 О ти, който живееш край много води, Който изобилваш със съкровища, Краят ти дойде, Границата на сребролюбието ти.

Блудницата стои на много води! И краят й идва.
Откровението 18 глава

9 И земните царе, които са блудствували и живели разкошно с нея ще заплачат и заридаят за нея, когато видят дима от изгарянето й. 10 Отдалеч ще стоят поради страх от мъките й и ще казват: Горко, горко на тебе, велики граде Вавилоне, крепки граде, понеже в един час дойде съдбата ти!

В тези 3.5 години ще стане това. А тя е владяла както си иска за тези 3.5 години. Но когато часът свърши, тя ще бъде унищожена

11 И земните търговци плачат и жалеят за нея, защото никой вече не купува стоките им, 17 защото в един час запустя толкова богатство! И всеки корабоначалник, всеки пътник по море, моряците и всички, които се препитават от морето, застанаха отдалеч,

И тези хора няма дори и да знаят, какво става за тези 3.5 години и ще си живеят живота, защото са се покорили на папата

18 и викаха, като гледаха дима от неговото изгаряне, казвайки: Кой град приличаше на великия град? 19 И посипаха пръст на главите си и викаха с плач и жалеене, като думаха: Горко, горко на великия град, в който всички, които имаха кораби по морето, се обогатиха от скъпоценностите му; защото в един час запустя!

В тези 3.5 години Вавилон ще свети като светлина на хълма и в края Господ ще я съсипе. И после ще управлява света с желязна тояга. И така-часът на изкушението-видяхме какво е и ако се подчиним на Господа-Той ще ни избави от това, което иде. И ако не искате да му се подчините-пригответе се за ужасната драма, която иде в света.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171948
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031