Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2017 01:21 - БОЖИИТЕ СЛУЖИТЕЛИ-ОТДЕЛЕНИ И ПРЕСЛЕДВАНИ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 890 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 27.08.2017 03:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 15

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Идат много жестоки времена в този свят. Вие мислите, че служите на Бога-всеки ще бъде изпитан! И това, което идва в света е много повече от това, което можем да си представим. Време е всеки да се замисли-наистина ли служи на Бога?! Мнозина от вас следвате човеци или църкви. Това не е служене на Бога! На Бога се служи само и точно както Той изисква. И нищо друго не върви. Престанете да лъжете себе си!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам-“Божията събота“! Господ ми показа да съставя този урок преди много време. Защото хората които започват в истината, понякога не издържат в нея. И всички днес са пълни с любов, но когато започнат да се занимават с истината-тази любов охладнява... Когато започнете да се занимавате с истината-това е, което трябва да се случи с вас и не е изключение. И ако не сте разумни и силни-няма да устоите в истината. Господ е показал това в Библията и нека е ясно-като започне преследването-ще видите сами дали сте достойни за Господа. Хората не знат ккво означава „отделени”-отделя ни Божието Слово, което сме приели и следваме-отделя ни от света.
Ще започнем урока от Лука 14 глава. Исус предупреди какво ще стане. Но днес всички обичат всички... И всички трябва да бъдат приети. И ако не приемете някого-нещо е погрешно с вас. Но това трябва да стане-да научите кого да приемате и кого не, защото вие сте намерили истината. И за първи път в живота си сте били отделени. От света! Кое ще ви отдели-Словото на Бога.

25 А големи множества вървяха, заедно с Него; и Той се обърна и им рече: 26 Ако дойде някой при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си, чадата си, братята си, и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик.

Исус използува силни емоции-омраза! Не, че трябва да намразите близките си, но трябва да обичате Господа повече. И тогава на него ще се подчините!

27 Който не носи своя кръст и не върви след Мене, не може да бъде Мой ученик.

И трябва да вземете кръста си и да следвате Исус! И когато направите това-мнозина ще се опълчат против вас. Но вие искате да станете бог!

28 Защото кой от вас, когато иска да съгради кула, не сяда първо да пресметне разноските, дали ще има с какво да я доизкара?

Като решите да следвате Исус-трябва да сте уверени, че можете да издържите. Защото ако паднете-те ще ви се подиграват и ще ви отхвърлят напълно. Можете ли да стоите в истината? И ако не-те ще ви накарат да платите

29 Да не би, като положи основа, а не може да доизкара, всички, които гледат да почнат да му се присмиват и да казват: 30 Този човек почна да гради, но не можа да доизкара.

О-той беше така свят-вижте го сега. Готови ли сте да следвате Исус?

33 И тъй, ако някой от вас не се отрече от всичко що има, не може да бъде Мой ученик.

Сатана не може да се изправи пред вас, но може да работи чрез вашето семейство. И ако то може да ви повлияе за да не следвате Исус, то вие не сте достойни за Исус. Трябва да можете да се справите с този проблем-ако ще следвате Господа.
2 Тимотей 4 глава

1 Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му:

И ако някой започне да говори противно на истината, ще бъде съден-когато Господ дойде! Е-тук ли е Господ Исус? НЕ! Значи още никой не е осъдени тогава няма никой в рая или в ада!

2 проповядвай словото, настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай, с голямо търпение и непрестанно поучаване.

Проповядвай мечти? НЕ! Но Словото както е. И ако някой каже, че не иска да дискутира-това е защото той не знае нищо. Но ние трябва да им показваме от Книгата какво казва Господ. За да коригираме много лъжи

3 Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти,

Днес е това време. Хората не искат да слушат чистото Слово, но искат да слушат басни. Вижте-тук е различно. Никой не ме е назначил на това място. И ще съм тук докато Господ дойде. Вие не ми плащате нищо и не можете да ме уволните

4 и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните. 5 Но ти бъди разбран във всичко, понеси страдание, извърши делото на благовестител (Евангелист), изпълнявай службата си.

Те ще се обърнат към лъжите и басните, но ти трябва да устоиш до края в истината. И когато ти говориш-говориш точно от Библията. И ако някой иска да спори-но не може да покаже от Библията нищо-нищо не са. И всичко, на което те се кланят-не е от Бога.
Матей 15 глава. Вижте-Бога на когото служим е Диктатор! Той ви казва какво иска да вършите. И не можете да идете на ляво или на дясно. И ако не-ще горите в огъня за винаги. И това е наистина любов, защото Господ ви предупреждава какво ще бъде ако му се противите. Това не е омраза-но вие сами мразите себе си.

1 Тогава дойдоха при Исуса фарисеи и книжници от Ерусалим и казаха: 2 Защо Твоите ученици престъпват преданието на старейшините? понеже не си мият ръцете, когато ядат хляб. 3 А Той в отговор им каза: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед?

Защо вие нарушавате Божиите заповеди поради вашите традиции? Пазите Коледата всяка година... А като намерите, че не бива и искате да служите на Господа-ще спрете

4 Защото Бог каза: "Почитай баща си и майка си"; и - "Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви".

И няма условие тук. Дори и те да са най-лошите на света-вие трябва да ги почитате, млади хора. Няма условие! А Господ ще се разправи с тях като дойде времето

5 Но вие казвате: Който рече на баща си или майка си: Това мое имане, с което би могъл да си помогнеш, е подарено Богу, 6 - той да не почита баща си, [или майка си]. Така, заради вашето предание, осуетихте Божията дума.

Заради вашата традиция нарушихте заповедите на Господа!

7 Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: - 8 "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене.

Това се отнася до хора които би трябвало да са от Бога-но не са. Само така се представят

9 Обаче в суета Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди".

Те служат на Господа в суета. Коледата, неделята, готвят закуска на „светиите“ в неделя сутринта-бекон... Но не пазят това, което Господ иска да пазят! Те служат в суета на Господа и така учат хората-човешки заповеди.
Исаия 29 глава. Господ иска да разберете: когато започнете да му служите-няма да е лесно. Но Господ ще ви помага в това. А Господ иска да знаете тези неща

10 Защото Господ изля на вас дух на дълбок сън, И затвори очите ви: пророците, И помрачи първенците ви: гледачите.

Хората отказват да видят

11 И всяко пророческо видение стана за вас Като думите на запечатано писмо, Което дават на някого, който е грамотен, И казват: Я прочети това; А той казва: Не мога, защото е запечатано;

Ако книгата е затворена-не можете да я четете. А е затворена, защото вие не искате да я четете

12 Тогава дават писмото на някого, който не е грамотен. И казват: Я прочети това; А той казва: Не съм грамотен.

Ако не можете да четете Книгата защото е запечатана и не можете да я четете защото не знаете да четете-а проповядвате-какво проповядвате? Време е да излезем от игноранството!

13 Затова Господ каза: Понеже тия люде се приближават при Мене с устата си, И Ме почитат с устните си, Но са отстранили сърцето си далеч от Мене, И благоволението им към Мене е По човешки поучения изучени папагалски,

И това е, което те ви казват днес-Господ обича всички. Дори и убийците и содомистите. И това е, поради което хората нямат страх от Бога. Колко пъти вашите пастори ви казват, че ако не пазите Закона ще горите в огненото езеро? Никой не ви казва това-всичко си е добре...

14 Затова, ето, ще пристъпя да направя чудно дело между тия люде, Да! чудно и странно дело; И мъдростта на мъдрите им ще изчезне, И разумът на разумните ще се скрие.

И Господ е направил това-защото вижте какво ви говорят в църквите: майка ви дето е починала е на небето, но ще бъде възкресена в деня на възкресението. А Иван е в ада-но ще има съд... Какъв съд, като вече е осъден-както ви казват те? Исус бил починал в петък и възкръснал в неделя-но Исус каза, че ще е три дни и три нощи в гроба. Пребройте ми три дни и три нощи от петъка до неделята. И ето-няма разум!

15 Горко на ония, които дълбоко търсят Да скрият намеренията си от Господа, - Чиито дела са в тъмнината, И които казват: Кой ни види? кой ни знае?

Господ вижда всички човеци!

16 Ах! тая ваша опърничавост! Грънчарят ще се счете ли като кал? Направеното ще рече ли за този, който го е направил: Той не ме е направил? Или изработеното ще рече ли за този, който го е изработил: Той няма разум?

И всичко е наопаки: Господ ви казва, че ще дойде на земята-те ви казват, че ще вървите на небето. Господ ви казва какво да ядете и какво не. Те ви казват, че всичко можете да ядете. Господ ви казва да пазите съботата-те ви казват да пазите неделята-денят на слънцето. И те ви казват-когато вие представите истината както е-че нямате разум... Но при тях всичко е с главата на долу!

9 Стойте смаяни и почудете се, Заслепете себе си и ослепейте; Те са пияни, но не от вино, Политат, но не от спиртно питие.

И те са пияни, но не от вино или спиртно питие. Те са духовно пияни. Светът днес е пиян.
Исаия 28 глава-започнало е от Ефраим-това сме ние-Израел

1 Горко на горделивия венец на Ефремовите пияници, И на повехналия цвят на славната му красота, Който е на върха на тлъстите долини на ония, които се обладават от вино!

Днес тези дето са разбрали, че са Израиляни-мнозина от тях са се изпълнили с гордост, а би трябвало да е със срам! Защото това, което ние направихме е съсипало целият свят. И ето-ние сме опашка на всички-ето какво е станало с нас поради това, че сме се опили с лоши доктрини

7 Но и тия се побъркаха от виното И се заблудиха от спиртното питие; Свещеник и пророк се побъркаха от спиртно питие, Обладаха се от вино, заблудиха се от спиртно питие, Побъркаха се във видението, спъват се в съденето,

И не става въпрос за пиянство от вино или спиртно питие, но духовно опиване с лоши доктрини. И поради това се препъваме в съденето на нещата. Нещата не са ни ясни. Някой е забравил да чете Книгата

8 Защото всичките трапези са пълни с бълвоч и нечистота, Така щото няма чисто място.

И където и да идете-е същото-лоши доктрини. Няма значение деноминацията! Всички са еднакви. Но е започнало с Израел

9 Кого, казваш ти, ще научи той на знание? И кого ще направи да разбере каквото чуе? Отбитите от мляко ли? Отлъчените от гърди ли? Ти си католик-повръщане е твоята доктрина. Методист, баптист, адвентист от седмият ден, йеховист-твоята доктрина е повръщано. И вие сте все още на млякото. А трябваше вече да сте на твърда храна. Вие още не сте познали дори и кой е Исус. Петър ви кава в 2 Петрово 2 стих, че Божието Слово е сладко като мляко!

10 Защото дава заповед след заповед, Заповед, след заповед, Правило след правило, правило след правило, Тук малко, там малко.

И така се учи знанието-така го правим и ние тук. Защото трябва да търсите из цялото Писание и Свидетелствата! Старият и Новият Завет! Защото никой не е в състояние да интерпретира Божието Слово

11 Наистина с гъгниви устни и с друг език Ще говори на тия люде 12 Оня, който бе им рекъл: Тая е почивката ви; и успокойте уморения; И това е освежението ви; Но те не искаха да слушат.

И с други езици ще говори на Израел Божието Слово-защото ще ги разпръсне из всичките народи. За това ще им говори на езиците на тези народи. И пак няма да искат да чуят.И ето-който и език да говорим днес-някой ни е научил на него-родили сме се в този народ. И ето-ние не знаем дори, как е нашият език! А Хибру не е букви, но йероглифи. Не ми казвайте, че знаете Хибру.
1 Коринтяни 14 глава

20 Братя, не бивайте деца по ум, но, бидейки дечица по злобата, бивайте пълнолетни по ум. 21 В закона е писано: "Чрез другоезични човеци и чрез устните на чужденци ще говоря на тия люде; и нито така ще Ме послушат", казва Господ.

Нашите хора са пръснати по целия свят и навсякъде могат да чуят Божието Слово на езика на който говорят хората там. Но те не искат и да слушат. Защото са пияни от духовно вино-от лъжи.
Откровението 17 глава-и дори и до края някои ще са все пияни. И ето факта: кой ни дава доктрините днес-тези които са пияни духовно. И всички са пияни-духовно.

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;

Йоан е искал да узнае какво вижда. И ето-това е велика религия, която владее над много хора

2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.

И всичките царе се подчиняват на папата-те целуват пръстена му. И са пияни от същото духовно вино-лъжливи учения. Тя нарича себе си „майката църква”. Мартин Лутер никога не е върнал истинското учение на Библията обратно. Той е протестирал против папата, но това е всичко. Затова протестантите са си чисти Римски католици и са пияни от това вино

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

И тя богохулства постоянно, а 10 рога са Европейският Съюз

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.

Чашата е златна-прекрасна е-но вътре е пълна с повръщано и гадости

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

Започнало е с Навохудоносор и е стигнало до Светата Римска Империя. Тя съществува и днес. И религиозната й част е майка на блудниците. Защото много църкви са дошли от нея. Тя е „майката църква“-разбирате ли това? И вие сте пияни! На 25 декември всеки ще има Коледно дърво... Днес празнувате дори и Халоуина-от къде мислите е дошло това? Днес дори ви казват, че понеделника е първият ден на седмицата. Вие казвате, че сте протестанти, но пазите Коледа, Великдена, неделята, говорите с мъртвата си майка и казвате, че е на небето. Защото сте пили от чашата! Днес вашите свещеници искат да се върнете при майката и се срещат с папата. И така-когато вие решите, че повече няма да пиете от чашата-ставате истински служител на Бога и заставате в конфликт с тези хора

6 И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много.

Тази жена тук-тя е Римската Империя. И уби Исус, а после започна война с апостолите и служителите на Господа. И е пълна с кръвта на служителите на Господа. И вие мислите, че като се обърнете към Господа, всичко ще е добре? НЕ-те ще воюват против вас.
Михей 7 глава. Били сте от последователите на фалшивата религия-отвърнете се от нея! Станете служители на Господа! 2 Благочестивият се изгуби от страната, И няма ни един праведник между човеците; Всичките причакват за кръв, Ловят всеки брата си с примка.

5 Не се доверявайте на другар, Не уповавайте на близък приятел, Пази вратата на устата си От лежащата в обятията ти;

Държте устата си затворена! Дори и пред жена си

6 Защото син презира баща, Дъщеря се повдига против майка си, Снаха против свекърва си, Неприятели на човека са домашните му.

И ще ви покажем-това е, което става когато започнете да вървите по истината. Първите ви врагове ще са най-близките ви! И ще ви кажат-вие сте изгубили ума си. Какво е станало с вас?
От къде идва всичкото това-Матей 10 глава-Исус говори това и го мисли

34 Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а нож.

Не любящият Исус... Дето обича всички...

35 Защото дойдох да настроя човек против баща му, дъщеря против майка й, и снаха против свекърва й; 36 и неприятели на човека ще бъдат домашните му.

Вижте това! Защото до сега сте се занимавали с нищо-но сега ви мразят, защото сте избрали истината

37 Който люби баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене;

Защото ако ги обичате повече от Господа-те ще ви откъснат от него.
Ефесяните 6 глава-трябва да знаете това, че когато дойде драмата-да сте готови. А ще дойде!

11 Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.

Защото имате работа именно с дявола

12 Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.

С други думи-Сатана и неговите ангели манипулират вашите близки. И не е дори и правителството, но тези които стоят зад него

13 Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите. 14 Стойте, прочее, препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник,

И понеже сте служител на Господа-трябва да се владеете. Защото не са те, но този, който стои зад тях. А без истината няма да стане!

15 и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира. 16 А освен всичко това, вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всичките огнени стрели на нечестивия;

Вярата ви в Господа ще ви спаси от близките ви които се опълчват против вас

17 вземете тоже за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово; И меча е Божието Слово.

И вижте какво прави този меч-Евреите 4 глава. И този меч е перфектен-никога не изпуска мишената!

12 Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето.

И този меч е по-остър от най-острият меч. И разделя дори и мислите ви-защото Господното Слово намира дори и какво мислите и ви показва всяка лъжа. И когато някой ви каже: „Господ казва...“, а вие не можете да го намерите в Бибилята-знаете, че ви лъжат.
Матей 10 глава. Когато започнете в истината-ставате наистина Божий служител. И е добре да останете в това състояние. А показвайте търпение към всички. Защото ако ги „набиете със Словото“-те няма да дойдат вече при вас.

1 И като повика дванадесетте Си ученици, даде им власт над нечистите духове, да ги изгонват, и да изцеляват всякаква болест и всякаква немощ.

Когато Господ ви прати-той също ви и подготвя за мисията

16 Ето, Аз ви изпращам като овце посред вълци; бъдете, прочее, разумни като змиите, и незлобиви като гълъбите.

Изпращам ви сред вълци. Какво става с овцата сред вълците? И не трябва да наранявате никого-покажете им истината както е и един ден те може и да се обърнат

17 А пазете се от човеците защото ще ви предават на събори, и в синагогите си ще ви бият.

Идете във вашите църкви и им кажете за истината-ще видите какво ще стане

18 Да! и пред управители и царе ще ви извеждат, поради Мене, за да свидетелствувате на тях и на народите.

И ето какво ще дойде:

21 Брат брата ще предаде на смърт, и баща чадо; и чада ще се подигат против родителите си и ще ги умъртвят.

Защото те ще мислят, че го вършат за Господа

22 Ще бъдете мразени от всички, поради Моето име; а който устои до край, той ще бъде спасен.

И само този, който устои до края ще бъде спасен. И като им кажете, че не са спасени все още-те ви стават врагове

24 Ученикът не е по-горен от учителя си, нито слугата е по-горен от господаря си. 25 Доста е на ученика да бъде като учителя си, и слугата като господаря си. Ако стопанинът на дома нарекоха Веелзевул, то колко повече домашните му!

Колко пъти са ви нарекли дявол? Много пъти са ме наричали така-но не се притеснявам. Защото наричат моят Господ дявол. Значи вървя по правилният път. И като правят това-не се притеснявайте. Защото знаете, кой ви го казва. Личност която е пълна с истината и знанието е силна! Мнозина воюват с мене, но воюват със себе си. Защото аз нямам доктрина-доктрината е на Господа! Няма какво да защищавам.
Йоан 16 глава-искам да разберете какво ви чака когато се обърнете наистина към Господа.

1 Това ви казах, за да се не съблазните. 2 Ще ви отлъчат от синагогите; даже настава час, когато всеки, който ви убие, ще мисли, че принася служба на Бога.

Ще ви изгонят от църквите. Знаете ли колко сестри и братя имаме тук, които са били изхвърлени от църквите в които са били, защото са казали, че неделята е денят на слънцето. И дори ако ви убият-ще мислят, че го правят за Господа

3 И това ще сторят защото не са познали нито Отца, нито Мене. 4 Но Аз ви казах тия неща, та, кога дойде часът им, да помните, че съм ви ги казал. Отначало не ви ги казах, защото бях с вас;

Докато съм с Вас-казва Исус-ще ви казвам каквото трябва да знаете. Мразещите ви ще дойдат и не от улиците, но от така наречените домове на Господа...
Исаия 30 глава

8 Сега иди, напиши това пред тях на дъсчица, И забележи го в книга, Та да остане за бъдещото време за свидетелство до века, 9 Че те са непокорни люде, чада лъжци, Чада, които не искат да слушат поуката Господна,

И все още го правят. И никой не лъже така, както Израиляните. И не искат да слушат Господа

10 Които казват на гледачите: Не гледайте, И на пророците: Не ни пророкувайте правото, Но говорете ни ласкателно, пророкувайте измами,

И това днес е и по целият свят. Не ни казвай, че ще идем в огненото езеро; не ни казвай, че Господ не обича всички; не ни казвай, че гейовете не са по Господа.... Но Буи ще ви каже-че Господ ще ви пече за винаги ако не искате да пазите закона или сте гей! Е кой ви обича-аз ви обичам! Защото ви казвам истината както е! Защото ако знаете истината-ще се пазите! Хората четат и какво е писал Павел, но не обръщат внимание на това, което е станало с Павел поради това, че е служил на Господа.
Деянията 5 глава. Те не знаят нищо и ето-повярвали са в друг Исус-този на Мике Ланджело. Дето е умрял в петък и възкръснал в неделя. Хората мислят, че само днес Израел мрази името на Исус. НЕ! Ние винаги сме мразели името на Исус-и имам запис за това.

12 И чрез ръцете на апостолите ставаха много знамения и чудеса между людете, (и те всички бяха единодушно в Соломоновия трем;

Апостолите са правели много чудеса. Религиозните хора би трябвало да са доволни от това-нали? Но, кое е по-доброто: духовното излекуване на човека! Тогава дори и да умре-Господ ще го възкреси и ще живее вечно в Божието Царство. А ако както някои уж лекуват днес е само физическото излекуване-то този човек пак ще умре...

16 Събираше се още и множество от градовете около Ерусалим та носеха болни и измъчваните от нечистите духове; и всички се изцеляваха. 17 Тогава станаха първосвещеникът и всички, които бяха с него, съставляващи садукейската секта, та, изпълнени със завист,

Защо са се изпълнили със завист, след като някой върши такива чудеса? Това би трябвало да бъде тяхната работа. Те би трябвало да се радват. Но вижте какво е станало

18 туриха ръце на апостолите и положиха ги в общата тъмница. 19 Но ангел от Господа през нощта отвори вратата на тъмницата та ги изведе и рече:

А апостолите просто проповядваха Евангелието. И ето какво стана-ангела им каза да идат и да продължат да говорят истината. И ето какво е станало:

25 Но дойде някой си та им извести: Ето човеците, които турихте в тъмницата, стоят в храма и поучават людете. 26 Тогава отиде началникът със служителите и ги доведе, обаче, без насилие, защото се бояха от людете, да не би да ги замерват с камъни.

Те са се страхували от хората-а не от Бога...

27 И като ги доведоха, поставиха ги пред синедриона; и първосвещеникът ги попита, казвайки: 28 Строго ви запретихме да не поучавате в това име; но ето напълнили сте Ерусалим с учението си, и възнамерявате да докарате върху нас кръвта на тоя човек.

В чие име са поучавали апостолите-в името на Исус. Още тогава е започнала войната против Исус. И те са разбирали, че Исус е бил невинен! Но го убиха и казаха кръвта му да бъде на тях и на техните деца. Деянията 21 глва 40 стих-прочетете го. Павел им говореше на иврит. Но ето-те са мразели това име

29 А Петър и апостолите в отговор рекоха: Подобава да се покоряваме на Бога, а не на човеците. 33 А те, като чуха това, късаха се от яд, и възнамеряваха да ги убият.

Поради това, че апостолите поучаваха Словото и говореха за Исус. Е-какво мислите ще направят с вас днес ако преподавате Словото както е. Кажете им, че няма да идат на небето и ще видите-ще станете според тях дявол... Кажете им, че „сладкият Исус“ вече е пораснал и съвсем не е така сладък-ще видите какво ще стане с вас

34 Но един фарисей, на име Гамалиил, законоучител, почитан от всички люде, се изправи в синедриона и заповяда да извадят вън апостолите за малко време; 35 и рече на събора: Израилтяни, внимавайте добре какво ще направите на тия човеци. 36 Защото в предишни дни въстана Тевда и представяше себе си за голям човек, към когото се присъединиха около четиристотин мъже на брой; който биде убит, и всички, които му се покоряваха, се разпиляха и изчезнаха. 37 След него въстана галилеянинът Юда през времето на записването, и отвлече след себе си някои от людете; и той загина, и всички, които му се покоряваха, се разпръснаха. 38 И сега ви казвам, оттеглете се от тия човеци и оставете ги, защото, ако това намерение или това дело е от човеци, ще се повали; 39 но ако е от Бога, не ще можете го повали. Пазете се да не би да се намерите и богопротивници.

Мнозина не разбират, че и аз чета Библията и нямам мое си учение

40 И те го послушаха: и, като повикаха апостолите, биха ги, и заръчаха им да не говорят в Исусовото име, и ги пуснаха.

И ако днес не спрете да им говорите за Исус-някои ще скочат срещу вас

41 А те си отидоха от синедриона, възрадвани загдето се удостоиха да претърпят опозоряване за Исусовото име.

И това е, което Божиите служители трябва да бъдат. И не може да се срамувате от Господа. Но ето-това се е случвало във всяко поколение със служителите на Господа-и в нашето поколение ще бъде. Спомнете си-ние воюваме с духовни същества на високи места. Дори и в земните правителства.
Вижте какво е станало с този пророк-Еремия 20 глава. Вижте-служителите на Господа не трябва да са над другите хора! Ако са така-няма да са нищо. Няма да са добри за нищо.

1 А Пасхор, син на свещеника Емир, който беше началник в Господния дом, чу Еремия като пророкуваше тия неща. 2 Тогава Пасхор удари пророка Еремия и тури го в кладата, която бе в горната Вениаминова порта до Господния дом.

Това е свещеник-управника на Божият Дом. И вижте какво направи с Еремия

7 Господи, примамил си ме, и аз бидох примамен; Ти си по-силен от мене и си надмогнал. Аз станах за присмех цял ден; всички се подиграват с мене;

Еремия помисли, че Господ го измами

8 Защото отворя ли уста, не мога да не викам; Трябва да викам: Насилство и грабеж! Защото словото Господно ми става Причина за позор и присмех цял ден. 9 Но ако река: Няма да спомена за Него, Нито ще продумам вече в името Му, Тогава Неговото слово става в сърцето ми Като пламнал огън затворен в костите ми; Уморявам се да го задържам, но не мога.

Еремия е бил наказан от религиозни хора и е решил да не говори повече Божието Слово. Но не е възможно!

10 Защото чух клевета от мнозина; навсякъде е трепет; Обвинявайте! и ние ще го обвиним, - Думат всички, с които аз живеех в мир, Които гледат да се спъна, - Може би той ще се помами в някаква погрешка, Та ще надмогнем над него и ще си му отмъстим.

Дори и най-близките му са се обърнали против него. Те слушат думите му и търсят да го хванат в нещо.
Деянията 23 глава-трябва да сте готови да страдате!

1 И Павел като се вгледа в синедриона, рече: Братя, до тоя ден съм живял пред Бога със съвършено чиста съвест. 2 А първосвещеникът Анания заповяда на стоящите до него да го ударят по устата.

Вижте това!

3 Тогава Павел му рече: Бог ще удари тебе, стено варосана; и ти си седнал да ме съдиш по закона, а против закона заповядваш да ме ударят?

Знаете ли какво е „бяла стена“? Означава, че няма никакво знание. И ето-Павел му каза, че нищо не знае, защото заповяда да го ударят.
И ето-става грозно много пъти-2 Коринтяни 4 глава. Предупреждавам ви, че когато започнете в истината-ще имате проблеми.

1 Затуй, като имаме това служение, както и придобихме милост, не се обезсърчаваме;

Получихме милост когато започнахме в това учение и няма да отпаднем

8 Угнетявани сме отвсякъде, но не сме утеснени; в недоумение сме, но не до отчаяние;

Ще имаме проблеми от вън

9 гонени сме, но не оставени; повалени сме, но не погубени.

И все още стоим

10 Всякога носим на тялото си убиваното на [Господа] Исуса, за да се яви на тялото ни и живота на Исуса. 11 Защото ние живите винаги сме предавани на смърт за Исуса, за да се яви и живота на Исуса в нашата смъртна плът. 12 Така щото смъртта действува в нас, а животът във вас. 13 А като имаме същия дух на вяра, според писаното: "Повярвах, за това и говорих", то и ние, понеже вярваме, затова и говорим;

Имаме същият дух, както Давид-вярваме и за това говорим.
Нека видим какво е станало с Давид-Псалм 116

1 Любя Господа защото послуша Гласа ми и молбите ми; 2 Понеже приклони ухото Си към мене, Затова ще Го призовавам догдето съм жив. 3 Връзките на смъртта ме обвиха, И мъките на преизподнята ме намериха; Скръб и беда срещнах.

Исус говори тук чрез Давид

4 Тогава призовах името Господно, и Го помолих: О Господи, избави душата ми. 10 Аз повярвах, затова говорих; Много бях наскърбен.

Повярвах-за това говорих това, което ти ми даде-Отец даде Словото на Исус. И бях много наскърбен. Защото знаех, че трябва да умра. За да спася творението

11 В тревогата си рекох: Всеки човек е измамлив.

Вярно е

12 Що да въздам Господу За всичките Му благодеяния към мене? 13 Ще взема чашата на спасението, И ще призова името Господно;

Това е чашата, която Исус трябваше да изпие. Той знаеше какво ще направят с него. Той дойде за да умре за хората. Спонете си как Исус се молеше на Отец в нощта преди да го убият. Ако е възможно да махне тази чаша от него, но не според неговата воля, но според волята на Отец. Същото ще стане и днес-ако се обявите против техният паганизъм.
Нека видим това-Еремия 10 глава

1 Слушайте словото, което Господ говори вам, доме Израилев! 2 Така казва Господ: Не учете пътя на народите, И не се плашете от небесните знамения По причина, че народите се плашат от тях.

Няма значение какво става днес в света-ние знаем какво става и защо. Знаем, кое след кое ще стане. И няма значение какво прави папата сега. Докато не построят Храма в Ерусалим-не е от значение

3 Защото обичаите на племената са суетни; Понеже само дърво е това, което секат от гората, Нещо издялано от дърводелски ръце с брадва; 4 Украшават го със сребро и злато, Закрепват го с гвоздеи и чукове, За да не се клати;

Това е Коледната ви елха...

5 Те стоят прави като палмово дърво, Но не говорят, Трябва да се носят, Защото не могат да ходят. Не бойте се от тях, защото не могат да докарат някакво зло, Нито им е възможно да докарат някакво добро.

Човешки учения! Суета!

8 Но всички ония са скотски и безумни; Суетно е учението им; то е само дърво.

Суета!

15 Суета са те, дело на заблуда; Във времето на наказанието им те ще загинат,

И когато Исус дойде-всичко това и всички които го правят ще изчезнат

21 Понеже овчарите станаха като скотове И не потърсиха Господа, Затова не са успявали, И всичките им стада са разпръснати.

И пасторите които учат хората на това-са безумни и нямат никакъв смисъл. За това Господ ще им каже, че никога не ги е познавал и да се махнат от него-те които са беззаконници. И ако ние проповядваме против Коледата-един ден и правителството ще дойде против нас, защото хората ще престанат да купуват подаръци за Коледата.
Вижте как когато говорите истината както е, търговци и правителства ще се обърнат против вас-Деянията 19 глава

23 А по онова време се подигна голямо размирие относно Господния път.

Защото Павел е говорел, че Дияна не е никаква богиня

24 Защото един златар на име Димитри, който правеше сребърни храмчета на Дианиното капище, и докарваше не малко печалба на занаятчиите,

Този човек се е от паганизма, както и мнозина пастири правят днес

25 като събра и тях и ония, които работеха подобни неща, рече: О мъже, вие знаете, че от тая работа иде нашето богатство.

Не да защити Диана, но богатството им

26 И вие виждате и чувате, че не само в Ефес, но почти в цяла Азия, тоя Павел е предумал и обърнал големи множества, казвайки, че не са богове тия, които са от ръка направени.

Вие знаете от къде иде богатството ни. Но този Павел иска да го унищожи...

27 И има опасност не само това наше занятие да изпадне в презрение, но и капището на великата богиня Диана да се счита за нищо, и даже да се свали от величието си оная, на която цяла Азия и вселената се покланят.

Този Димитър не е се е притеснявал за Дияна, но за портмонето си

28 Като чуха това, те се изпълниха с гняв та викаха, казвайки: Велика е ефеската Диана! 29 И смущението се разпростря по града; и като уловиха македонците Гаия и Аристарха, македонци, Павловите спътници, единодушно се спуснаха в театъра;

И са разбунтували целият град. А никой не е знаел какво става

33 А някои от народа изкараха Александра да говори, понеже юдеите посочиха него; и Александър помаха с ръка и щеше да даде обяснение пред народа. 34 Но като го познаха, че е юдеин, всички едногласно викаха за около два часа: Велика е ефеската Диана!

Как те са знаели, че Александър е Юдеин-защото са го виждали как изглежда-чернокож сред белите гърци

35 Тогава градският писар, като въдвори тишина между народа, каза: Ефесяни, кой е оня човек, който не знае, че град Ефес е пазач на капището на великата Диана и на падналия от Юпитера идол? 36 И тъй, понеже това е неоспоримо, вие трябва да мирувате и да не правите нищо несмислено.

Този човек е знаел какво става

37 Защото сте довели тук тия човеци, които нито са светотатци, нито хулят нашата богиня. 38 Прочее, ако Димитри и занаятчиите, които са с него, имат спор с някого, съдилищата заседават, има и съдийски чиновници, нека се съдят едни други.

Ако Димитър и тези с него имат проблем-нека заведат Павел на съд

39 Но ако търсите нещо друго, то ще се реши в редовното събрание. 40 Защото има опасност да ни обвинят поради днешното размирие, понеже няма никаква причина за него; и колкото за това, ние не можем да оправдаем това стичане.

Този човек е знаел, че Димитър има мотив

41 И като рече това, разпусна събранието.

Отивайте по работата си. Защо искате да убиете тези хора?
Божиите служители винаги имат проблем когато откажат да вършат паганизъм-Данаил 3 глава

1 Цар Навуходоносор направи златен образ, шестдесет лакти висок и шест лакти широк, и го постави на полето Дура, във вавилонската област. 2 Тогава цар Навуходоносор прати да съберат сатрапите, наместниците, областните управители, съдиите, съкровищниците, съветниците, законоведците и всичките началници на областите да дойдат на посвещението на образа, който цар Навуходоносор бе поставил.

Повикал е всички и ето какво е казал:

4 Тогава глашатай викаше със силен глас: Вам се заповядва, племена, народи и езици, 5 щото когато чуете звука на тръбата, на свирката, на арфата, на китарата, на псалтира, на гайдата и на всякакъв вид музика, да паднете та да се поклоните на златния образ, който цар Навуходоносор е поставил;

Когато чуете тези 6 инструмента-паднете и се поклонете на тази статуя, която е 666. Това е за първит път когато числото 666 се явява. 60 фита, 6 широка и 6 инструмента

6 а който не падне да се поклони, в същия час ще бъде хвърлен всред пламенната огнена пещ. 8 Тогава някои халдейци се приближиха при царя та наклеветиха юдеите, 9 като проговориха казвайки на цар Навуходоносора: Царю, да си жив до века! 12 Има някои юдеи, които ти си поставил над работите на Вавилонската област, Седрах, Мисах и Авденаго, които човеци, царю, не те зачетоха; на боговете ти не служат и на златния образ, който си поставил, не се кланят. 13 Тогава Навуходоносор с гняв и ярост заповяда да докарат Седраха, Мисаха и Авденаго. И докараха тия човеци пред царя. 14 Навуходоносор проговаряйки рече им: Седрахе, Мисахе и Авденаго, нарочно ли не служите на моя бог, и не се кланяте на златния образ, който поставих? Истина ли е, че не се кланяте на моя бог? 16 Седрах, Мисах и Авденаго рекоха в отговор на царя: Навуходоносоре, нам не ни трябва да ти отговаряме за това нещо. 17 Ако е така нашият Бог, Комуто ние служим, може да ни отърве от пламенната огнена пещ и от твоите ръце, царю, ще ни избави; 18 но ако не, пак да знаеш, царю, че на боговете ти няма да служим, и на златния образ, който си поставил няма да се кланяме.

Трябва да имате тази сила когато има такава опасност. Дали ще оживеете-не се знае, но не трябва да служите на паганските богове

19 Тогава Навуходоносор се изпълни с ярост, и изгледът на лицето му се измени против Седраха, Мисаха и Авденаго, та проговаряйки заповяда да нагорещят пещта седем пъти повече отколкото обикновено се нагорещяваше. 20 И на някои силни мъже от войската си заповяда да вържат Седраха, Мисаха и Авденаго и да ги хвърлят в пламенната огнена пещ. 21 Тогава тия мъже бидоха вързани с шалварите си, хитоните си, мантиите и другите си дрехи, и бяха хвърлени всред пламенната огнена пещ.

И ето-нещо е станало

24 Тогава цар Навуходоносор ужасен, стана бърже, и като продума рече на съветниците си: Не хвърлихме ли всред огъня трима мъже вързани? Те отговаряйки рекоха на царя: Вярно е, царю. 25 В отговор той рече: Ето, виждам четирима мъже развързани, които ходят всред огъня, без да имат някаква повреда; и по изгледа си четвъртият прилича на син на боговете.

Господ е изпратил ангел в пещта за да запази служителите си. Вижте как вярата ви може да ви спаси

26 Тогава Навуходоносор се приближи до вратата на пламенната огнена пещ, и проговаряйки рече: Седрахе, Мисахе и Авденаго, слуги на всевишния Бог, излезте и дойдете тук. Тогава Седрах, Мисах и Авденаго излязоха изсред огъня.

И изведнъж Навохудоносор разбра, кой е Бога!

27 И като се събраха сатрапите, наместниците, областните управители и царските съветници, видяха, че огънят не бе имал сила върху телата на тия мъже, косъм от главата им не бе изгорял, и шалварите им не бяха се изменили, нито даже миризма от огън не бе преминала на тях.

Дори и мирис на огън не е имало върху тях. Защото те отказаха да се подчинят на паганизма.
2 Коринтяни 1 глава. Защо ние да сме по-добри от тези които са страдали страшно поради това, че са Божии служители? Не сме!

3 Благословен Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос, Отец на милостивите и Бог на всяка утеха. 4 Който ни утешава във всяка наша скръб, за да можем и ние да утешаваме тия, които се намират в каквато и да била скръб, с утехата, с която и ние се утешаваме от Бога. 5 Защото, както изобилват в нас Христовите страдания, така и нашата утеха изобилва чрез Христа.

Ние страдаме за Господа, но ето-Господ ни утешава и ние можем да утишим и други сестри и братя дето страда като нас

8 Защото желаем да знаете, братя, за скръбта, която ни сполетя в Азия, че се отеготихме чрезмерно вън от силата си, така щото отчаяхме се дори за живота си; 9 даже ние сами счетохме, че бяхме приели смъртна присъда в себе си, - за да не уповаваме на себе си, но на Бога, Който възкресява мъртвите.

Ние решихме, че ще умрем, но оставихме всичко в ръцете на Господа. А вече гледахме към възкресението

10 И Той ни избави от толкоз близка смърт, и още избавя, и надяваме се на Него, че пак ще ни избави,

И Господ ни избави и все още избавя верните. Точно както Седрах и приятелите му. Но днес някои мислят, че тези неща са отминали и днес няма да стане такова нещо. Наистина ли?
Откровението 13 глава. Вижте-ако имате силата-няма да бъдете унищожени и вашата награда е безсмъртието.

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.

Това е Европейският Съюз. И в дните на тези Царе Господ ще установи своето Царство на земята

2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.

Спомнете си, че Сатана стои зад тях

7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ.

И ето-този звяр ще воюва със светиите. Ще стане така

15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ.

И това няма да е компютър!

16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;

Потготвят ги за белега всяка пепелна сряда! Всеки, който не се покори и не се кланя на този образ-ще бъде убит

17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. 18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Викариус Фили Дай-666 отново. Започнало е с Вавилон и ето-пак ще дойде. Това ще стане с вас-ще бъдете изпитани. И когато започне да става-не мислете, че е нещо странно. Ще се случи рано или късно.
Вижте какво казва Господ-Псалм 34. Той ни казва всичко и също и ни избавя, когато го следваме както той иска. Божията ръка е с нас!

19 Много са неволите на праведния; Но Господ го избавя от всички тях; Господ ще ни избави от всичките беди! 20 Той пази всичките му кости; Ни една от тях не се строшава. 21 Злощастието ще затрие грешния; И ония, които мразят праведния, ще бъдат осъдени. 22 Господ изкупва душата на слугите Си; И от ония, които уповават на Него, ни един няма да бъде осъден.

И нито един, който вярва в Бога няма да бъде осъден и дори и да умре, ще бъде в първото възкресение.
Господ не дойде да постави мир на земята-Лука 12 глава. И когато започнете в истината-ще имате драма. Но накрая вие ще стоите!

49 Огън дойдох да хвърля на земята; и какво повече да искам, ако се е вече запалил? 50 Но имам кръщение, с което трябва да се кръстя; и колко се утеснявам докле се извърши!

Исус дойде да постави огън на земята. И сам той трябваше да умре за истината и нашето спасение. И той извръши това

51 Мислите ли, че съм дошъл да дам мир на земята? Не, казвам ви, но по-скоро раздяла. Не дойдох да направя мир.

Как е това? Защото сега е борба между тези които са пагани-днешните църкви пазещи неделята и повеленията на Рим и тези които искат да следват Господа както Господ иска

52 Защото от сега нататък петима в една къща ще бъдат разделени, трима против двама, и двама против трима. 53 Ще се разделят баща против син, и син против баща; майка против дъщеря и дъщеря против майка; свекърва против снаха си, и снаха против свекърва си.

Всички воюват с тези които искат да стоят в истината! Казват, че сме култ, но можем да почетем в Библията всичко, което казваме, а те не могат да прочетат в Библита нищо от това, което казват. И така-пригответе се за това, което идва, защото света ви мрази и ще дойде времето когато ще страдате заради истината-скоро.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Опитах да редактирам този прекр...
27.08.2017 02:46
Опитах да редактирам този прекрасен урок три път-този блог работи така лошо, че не ми беше възможно да редактирам урока.
Моля да ме извините. Ще го оправя щом блога заработи....
цитирай
2. bojiislujitel - Още един път опитах-нищо не става. ...
27.08.2017 02:53
Още един път опитах-нищо не става.
Този блог има сериозни проблеми. В Америка ако се получи такова нещо, обикновено хората се отказват да се занимават....
Дано поне утре или когато и да е започне да работи. Коли, мостове, витрини....
А всичко, което би трябвало да бъде е 6 числа представени по специялен начин.
Много съм ядосан с този .... блог.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172721
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031