Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2017 00:56 - ОБРЯЗВАНЕТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3750 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 06.08.2017 01:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 125

Сестри и братя,

Представям ви много важен урок, който обикновенно поражда много дискусии и спорове. Но ето-ще прочетете какво казва Господ в Библията и какво е значението на обрязването. И ще научите, колко важно нещо е, както и това, че вие братя, които сте кръстени, всъщност не сте кръстени по Бога, но само сте били потопени във вода. Не бързайте да противоречите-прочетете внимателно урока! За ваша полза е! И ако мислите да спорите-ще спорите с Господа, не с нас. Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам”Божията събота”!
Вижте-хората са записали в Библията всичко, което е записано. И в Библията са записани и грешките които някои свети човеци са направили. Това е факта. Много хора не са знаели нищо за обрязването защото просто не се говори в църквите. Но ще ви покажем, че единственият въпрос за обрязването и кои не трябва да се обрязват-е било за езичниците. Никога не е имало въпрос, дали израиляните трбва да се обрязва. Някой си ме пита-как можеш да говориш против това, което са казали апостолите които са били с Господа? Факта е, че и те и аз сме човеци на Бога. И ако аз не разбирам нещо-няма да ви ча на него. И ако го разбирам, но не ви уча-значи не съм добър за да ви уча и трябва да спра. Ще започнем от Деянията на апостолите 15 глава и ще видим, какво решиха апостолите и дали се допитаха да Господ по този въпрос. Хората говорят, но не знаят. Израел са все още свещениците на Господа и така и ще бъде-винаги. Вижте-ако Библията не може да ви убеди, какво може? Но Господ казва ясно-истината е показана от двама или повече свидетели.

1 А някои слязоха от Юдея и учеха братята казвайки: Ако се не обрежете, според Моисеевия обред, не можете да се спасите. 2 И тъй, като стана доста препирня и разискване между тях и Павла и Варнава, братята наредиха Павел и Варнава и някои други от тях да възлязат за тоя въпрос в Ерусалим до апостолите и презвитерите.

Целият аргумент е във връзка с обрязването на езичниците-трябва ли те да се обрежат или не? И така-Павел и някои от братята отидоха в Ерусалим за да се допитат до апостолите там

3 Те, прочее, изпратени от църквата, минаваха и през Финикия и през Самария, та разказваха за обръщението на езичниците; и доставяха голяма радост на всичките братя. 5 Но, рекоха те, някои от повярвалите между фарисейската секта станаха та казаха: Нужно е да се обрязват езичниците, и да им се заръча да пазят Моисеевия закон.

Става въпрос за заповедите! И ако е Закона на Господа-не е от Моисей!

6 Тогава апостолите и презвитерите се събраха да разискват тоя въпрос. 7 И след много разпитване Петър стана та им каза: Братя, вие знаете, че в първите дни Бог избра между вас мене, щото езичниците чрез моите уста да чуят евангелското учение и да повярват.

Първият езичник, който дойде в Църквата беше Корнилий-Римлянин. И Господ трябваше да убеди Петър, да му говори Божието Слово. Защото тогава е било забранено на Израиляни да имат взимане-даване с езичниците. И не пише в Библията дали тези хора са били орязани или не са били!

8 И сърцеведец Бог им засвидетелствува като даде и на тях Светия Дух, както и на нас; 9 и не направи никаква разлика между нас и тях, като очисти сърцата им чрез вяра.

Петър видя, че Господ даде и на езичниците с Корнилий същото, което даде и на апостолите и на Израиляните

10 Сега, прочее, защо изпитвате Бога, та да налагате на шията на учениците хомот, който нито бащите ни, нито ние можем да носим?

Обрязването се прави на 8 ден от рождението на детето-за какъв хомот може да става въпрос? То дори и не знае какво е станало

13 И след като свършиха те да говорят, Яков взе думата и каза: Братя послушайте мене; 14 Симон обясни по кой начин Бог най-напред посети езичниците, за да вземе измежду тях люде за Своето име. 15 С това са съгласни и пророческите думи, както е писано: 16 "След това ще се върна. И пак ще въздигна падналата Давидова скиния, И пак ще издигна развалините й, И ще я изправя; 17 За да потърсят Господа останалите от човеците, И всичките народи, които се наричат с името Ми, 18 Казва Господ, Който прави да е известно това от века".

Ако го прочетете в Амос-не е точно така, но днес се занимаваме с това, дали езичниците трябва да се обрязват

19 Затуй, аз съм на мнение да не отегчаваме тия измежду езичниците, които се обръщат към Бога;

Това е мнението на Петър! Мнение

20 но да им пишем да се въздържат от оскверненията чрез идоли, чрез блудство и чрез ядене удавено и кръв.

Четем заедно Библията. Обрязването не би трябвало да е някаква голяма тайна, но би трябвало хората да знаят за това

21 Защото още от старо време по всичките градове е имало такива, които са проповядвали Моисеевия закон, който се и прочита всяка събота в синагогите.

Вижте този 21 стих-още от старо време се е четял Закона на Моисей-знаем, че Моисей не е имал закон, но става въпрос за Закона на Бога! Става въпрос за Закон-нали така! Явява се въпроса тогава-обрязването по Закон ли е или е по препоръка?

22 Тогава апостолите и презвитерите с цялата църква намериха за добре да изберат изпомежду си човеци, и да ги пратят в Антиохия с Павла и Варнава, - а именно: Юда, наречен Варсава, и Сила, водители между братята.

Апостолите са решили това, да изпратят тези братя

23 И писаха им по тях следното: От апостолите и по-старите братя, поздрав до братята, които са от езичниците в Антиохия, Сирия и Киликия. 24 Понеже чухме, че някои, които са излезли от нас, ви смутили с думите си, и извратили душите ви, [като ви казват да се обрязвате и да пазите закона], без да са приели заповед от нас,

Това е нещо! Апостолите правят това. Ще изследваме това нещо:

28 Защото се видя добре на Светия Дух и на нас да ви не налагаме никоя друга тегота, освен следните необходими неща: 29 да се въздържате от ядене идоложертвено, кръв и удавено, тоже и от блудство; от които ако се пазите, добре ще ви бъде. Здравейте.

Възможно ли е на Светият Дух "да се види добре"? Не са ли те всички служебни духове? И не изпълняват ли служба пред Бога и изпълняват всичко точно както Бог е наредил, без абсолютно никакво отклонение? Разбира се, че те изпълняват всичко абсолютно точно-без никакво отклонение и тогава не е възможно на Свят Дух да се види така или иначе добре! Хората четат това и казват-ето-не трябва да пазим нито 10те заповеди. И ето-до тук се говори какво да правят езичниците. Павел не говори нито апостолите говорят за това, какво да правят Израиляните.
Но нека видим сега Деянията 16 глава и какво е направил точно Павел

1 После пристигна и в Дервия и Листра; и, ето, там имаше един ученик на име Тимотей, син на една повярвала еврейка, а чийто баща беше грък.

Тимотей е на практика грък, защото е по бащата

2 Тоя ученик имаше характер одобрен от братята в Листра и Икония. 3 Него Павел пожела да води със себе си, затова взе та го обряза поради юдеите, които бяха по ония места; понеже всички знаеха, че баща му беше грък.

Очевидно е, че Тимотей е бил грък. Тимотей обаче е изглеждал повече както нас, отколкото като Гърците. И Павел го обряза. Защото целият диспут е бил по отношение на езичниците. Защо Павел го е обрязал-защото не е бил сигурен...

4 И като ходеха по градовете, предаваха им наредбите определени от апостолите и презвитерите в Ерусалим, за да ги пазят.

Вижте-Библията ни описва всичко както е било. И никак не скрива факта, че дори и Моисей-Божият пророк с когото Господ говореше лице в лице-и само с него така-дори и той е допуснал грешка. Просто ви показвам, че апостолите са допуснали грешка. Моисей е най-големият пророк, по-голям от Павел и апостолите, но е направи голяма гешка. И ето тази грешка: Матей 19 глава-нека четем Библията както е!

3 Тогава дойдоха при Него фарисеи, които, изпитвайки Го, казаха: Позволено ли е на човека да напусне жена си по всякаква причина? 4 А той в отговор рече: Не сте ли чели, че Онзи, Който ги е направил, направил ги е от начало мъжко и женско, и е казал: 5 "Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът?"

Исус върна тези фарисей обратно на Писанията-на самото начало на сътворението. Хората не разбират, че Господ постави заедно мъжът и жената още от сътворението. И те са едно-за да могат да се плодят!

6 Така щото не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва. 7 Казват му: Тогава Моисей защо заповяда, мъжът й да й даде разводно писмо и да я напусне? 8 Каза им: Поради вашето коравосърдечие Моисей ви е оставил да си напущате жените; но отначало не е било така.

Израиляните са били жестоки с жените си. И понеже Моисей се е съжалил над жените-разрешил е разводното писмо. Но Исус каза-това никога не е било така от началото. Правете както искате, но това е Божието Слово!

9 И казвам ви: Който напусне жена си, освен за прелюбодейство, и се ожени за друга, той прелюбодействува; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, прелюбодействува.

И това е все още валидно. Каквото и да мислите. И благодарение на кръвта на Исус-цялото творение има шанса да се спаси. Моисей им е позволил нещо, което Господ не е разрешавал-направил е грешка. Господ е определил след като мъж се събере с жена и легнат заедно, за да правят секс, те стават едно! И така-Моисей допусна сериозна грешка водеща до много сериозни последици! Но само Моисей ли допусна грешка? Най-великият генерал, живял някога на тази земя е Исус-Навиевият син. Вижте каква груба грешка с невероятни последици направи той!
Исус Навиев 9 глава. Господ е заповядал на Исус Навиевият да избие всички тези народи за да не обърнат Израел към други богове.

3 А жителите на Гаваон, като чуха що бе сторил Исус на Ерихон и на Гай, 4 постъпиха хитро, като отидоха та се престориха на посланици и взеха стари вретища та ги туриха на ослите си и стари и раздрани и вързани мехове за вино, 5 и стари и кърпени обуща на нозете си, и стари дрехи на себе си, и всичкият хляб, който си доставиха за храна, беше сух и плесенясал. 6 Те дойдоха при Исуса в стана в Галгал та рекоха нему и на Израилевите мъже: От далечна страна сме дошли; сега, прочее, направете договор с нас.

Те са измамили Израел. Престорили са се, че идват от далечна страна

9 А те му казаха: От много далечна земя дойдоха слугите ви поради името на Иеова твоя Бог; защото чухме славата Му и всичко що извършил в Египет, 14 Тогава израилтяните приеха мъжете по причина на храната им; а до Господа не се допитаха.

И ето я грешката: те не се допитаха до Господа! Така пише-нали? Точно както и апостолите не се допитаха до Господа за обрязването на езичниците

15 Исус сключи мир с тях, и свърза договор с тях, че ще се опази живота им: и началниците на обществото им се заклеха. Исус и Принцовете на Израел сключиха договор с тях.

И ето сега последиците:

16 А три дена след като свързаха договор с тях чуха, че им били съседи и че живеели между тях;

Голяма грешка! Защото това беше един от народите дето Израел трябваше да унищожи напълно, но те сключиха договор да не ги убиват

18 Но израилтяните не ги поразиха, защото началниците на обществото бяха им се заклели в Господа Израилевия Бог. А цялото общество роптаеше против началниците.

Сега не могат да ги избият-защото са им се заклели да не ги убиват в името на Господа!

19 Всичките началници, обаче, рекоха на цялото общество: Ние им се заклехме в Господа Израилевия Бог; и тъй, сега не можем да се допрем до тях. 20 Ето какво ще сторим с тях: ще запазим живота им, за да не бъде Божият гняв на нас поради клетвата, с която им се заклехме.

И ето сега-Израел трябва да живее с последиците от действията си. Дори и по-късно, когато Цар Саул искаше да изтреби Гедеонците, Господ доведе суша в земята и тя се оттегли чак когато Гедеонците избесиха синове на Саул. Вижте-Господ зачита договорите! Това са двама от най-великите хора на Библията-и те допуснаха грешки с огромни последици! Защото вижте какво стана поради грешката на Исус Навиевият син.
Нека видим Съдии 2 глава. Вижте-трябва да разберете: Господ не се изменя! Веднъж като е казал така и така-не се променя. И зачита всеки договор.

1 И ангел Господен дойде от Галгал у Бохим та каза: Изведох ви из Египет и доведох ви в земята, за която бях се клел на бащите ви, като рекох: Няма да наруша завета Си с вас до века.

Ангела говори като че е Господ, но всъщност говори с думите на Господа

2 Вие да не направите договор с жителите на тая земя, а да съсипете олтарите им; но вие не послушахте гласа Ми. Защо сторихте това?

Но какво направи Исус Навиевият?

3 За това и Аз рекох: Няма да ги изгоня от пред вас; но те ще се намират между ребрата ви, и боговете им ще ви бъдат примка. 4 И когато ангелът Господен изговори тия думи на всички израилтяни, людете плакаха с висок глас.

Израел е много добър в това-и до сега не сме спрели да плачем. Това тук е характеристиката на предците ни. Ние сме същите като тях

8 И Господният слуга, Исус-Навиевият син, умря, на възраст сто и десет години.

И какво стана после с Израел:

11 И израилтяните сториха зло пред Господа, като се поклониха на ваалимите, 12 и оставиха Господа Бога на бащите си, Който ги беше извел из Египетската земя, та последваха други богове, от боговете на племената, които бяха около тях, и, като им се поклониха, разгневиха Господа.

Виждате ли защо Господ каза на Израел да избият всички тези народи? Защото те бяха тумор в творението и трябваше да бъдат премахнати. Ето-Исус Навиевият не се посъветва с Господа и допусна невероятна грешка. И така-апостолите също взеха решение по отношение на езичниците за което не се допитаха до Господа. И ето сега какви са последиците. И същото е и с обрязването за езичниците. Защо Павел е направил това-не зная. Ще го попитам като го видя.
Нека видим Йоан 7 глава 21 Исус в отговор им рече: Едно дело извърших и всички се чудите на Мене поради него.

22 Моисей ви даде обрязването, (не че е от Моисея, но от Бащата-Отец); и в събота обрязвате човека.

Започнало е с Авраам. И обрязването се прави на осмият ден. Дори и ако е в събота

23 Ако се обрязва човек в събота, за да се не наруши Моисеевия закон, на Мене ли се гневите за гдето изцяло оздравих човек в събота.

Някои използуват това, което Павел е писал, за да докажат-както те си мислят, че ето-обрязването вече е отпаднало. Но нека видим това, което те представят и дали е това, което те мислят, че е. Павел ни пише в Римляните 2 глава ето това:

17 Но ако ти се наричаш юдеин, облягаш се на закон, хвалиш се с Бога, 23 Ти, който се хвалиш със закона, опозоряваш ли Бога като престъпваш закона? 24 Питам това, защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците. 25 Понеже обрязването наистина ползува, ако изпълняваш закона; но ако си престъпник на закона, тогава твоето обрязване става необрязване.

И ако не пазиш закона-нищо не те ползува!

26 И тъй, ако необрязаният пази наредбите на закона, не ще ли неговото необрязване да му се вмени за обрязване?

НЕ! И ще ви покажа защо

27 и оня, който остане в природното си състояние необрязан, но пак изпълнява закона, не ще ли осъди тебе, който имаш писан закон и обрязване, но си престъпник на закона? 28 Защото не е юдеин оня, външно такъв, нито е обрязване онова, което е вънкашно в плътта; 29 но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога.

Сега ще изследваме това нещо. Петър ни казва, че те са имали по-сигурното Слово на пророчествата. Вижте какво казва Господ тук-Второзаконие 10 глава

12 А сега, Израилю, какво иска от тебе Господ твоят Бог, освен да се боиш от Господа твоя Бог, да ходиш във всичките Му пътища, да Го любиш и да слугуваш на Господа твоя Бог с цялото си сърце и с цялата си душа,

Какво иска Господ от Израел и от нас?

13 та да пазиш заповедите на Господа и повеленията Му, които днес ти заповядвам за твое добро? 16 Обрежете, прочее, краекожието на сърцето си и не бивайте вече коравовратни.

Но ето сега какво казва Господ! И не става въпрос за някаква грешка, която Моисей е направил при записването на Словото. Е-как се показва подчинението към Бога, сестри и братя-като се изпълнява всичко, което Бог е наредил! Това означава да обрежем сърцата си-да променим начина си на поведение! Иначе просто лъжем себе си, като си въобразяваме, че служим на Бога и ще получим за това вечен живот!
Но нека да видим всички заедно, кой даде обрязването и после ще видим и какво означава то. Защото ако обрязването е от човеци-човек може да го отмени. Но ако обрязването е от Бога-кой може да го отмени? Еремия 4 глава

1 Ако се върнеш, Израилю, Казва Господ, ако се върнеш към Мене, И ако махнеш мерзостите си от лицето Ми, И не бъдеш непостоянен, 3 Защото така казва Господ На Юдовите и ерусалимските мъже: Разорете целините си, И не сейте между тръни. 4 Обрежете се на Господа. И отнемете краекожието на сърцата си, Мъже Юдови и жители ерусалимски, За да не излезе яростта Ми като огън, И да не пламне така щото да няма кой да я угаси, Поради злото на делата ви.

Господ говори тук! Обрежете сърцата си! Това винаги е било предпоставка за пазенето на Закона. Ако вярвам в Господа-ще направя това, което е казал. И ето-това е писано и от Моисей и от Еремия. И това е винаги така. Ако обрежете съзнанието си-ще направите всичко, което Господ иска.
1 Коринтяни 7 глава. Някои от нещата които Павел е казал-като за обрязването-противоречат на писаното в Писанията-Стария Зает и объркват мнозина...

17 Само нека всеки постъпва така, както Господ му е отделил сили, и всеки както Бог го е призовал; и така заръчвам по всичките църкви. 18 Обрязан ли е бил призован някой във вярата, да не бъде необрязан. Необрязан ли е бил някой призован, да се не обрязва.

Как може да стане от орязан „необрязан”? Не прави смисъл

19 Обрязването е нищо, и необрязването е нищо, но важното е пазенето на Божиите заповеди.

И аз съм съгласен с това на сто процента

20 Всеки нека си остава в това звание, в което е бил призован във вярата. 24 Братя, всеки в каквото е бил призован във вярата, в него нека си остане с Бога.

И ако сте повикани от Господа-стойте там. Но какво стана с Авраам-как той е бил повикан и какво е направил. И дали този съвет от Павел е наистина солиден?
Римляните 4 глава

1 И тъй, какво ще кажем, че нашият отец Авраам, е намерил по плът? 2 Защото ако Авраам се е оправдал от дела, има с какво да се хвали, само не пред Бога. 3 Понеже какво казва писанието: "Авраам повярва в Бога, и това му се вмени за правда".

И това е така-Господ го изпита много сериозно

8 Блажен е оня човек, комуто Господ няма да вмени грях". 9 Прочее, това блаженство само за обрязаните ли е, или и за необрязаните? Понеже казваме: "На Авраама вярата се вмени в правда". 10 то как му се вмени? Когато беше обрязан ли, или необрязан? Не когато беше обрязан, но необрязан.

Авраам се обряза след като повярва в Бога

11 И той прие обрязването като знак и печат на правдата от вяра, която имаше, когато беше необрязан, за да бъде той отец на всички, които вярват, ако и необрязани, за да се вмени правдата на тях,

Звучи убедително... Но дали е така?

12 и отец на ония обрязани, които не само са обрязани, но и ходят в стъпките на оная вяра, която нашият отец Авраам е имал, когато бе необрязан,

Нека видим какво направи Авраам, когато Господ му каза да се обреже. Дали отговори на Господа-„Господи-ето, аз те следвам. Защо тогава искаш да се обрязвам на всичко отгоре?”
Битие 17 глава. Вижте-за това трябва да четете цялата Библия. И ако не я четете, но четете само Новият Завет-отивате директно в огненото езеро.

1 Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: Аз съм Всемогъщият; ходи пред Мене и бъди непорочен. 2 И ще направя завета си между Мене и тебе и ще те умножа твърде много. 3 Тогава Аврам падна на лицето си; и Бог му говореше, казвайки: 4 Ето, Моят завет е с тебе; и ти ще станеш отец на множество народи.

Павел спомена това-нали?

5 Не ще се именуваш вече Аврам, но името ти ще бъде Авраам; защото те направих отец на множество народи.

„Аам” означава много

6 Ще те наплодя твърде много и ще произведа народи от тебе; и царе ще произлязат от тебе. 7 И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе и потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе.

Вечен Завет в техните поколения. Което и да е поколението-не се изменя-казва Господ

10 Ето Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и потомците ти след тебе: всеки между вас от мъжки пол да се обрязва. 11 Да обрязвате краекожието на плътта си; и това ще бъде знак на завета между Мене и вас.

Значи това е знака на Завета между Бог и Авраам? Точно така, сестри и братя! Някои ходят насам-натам и говорят, че били Авраамово потомство-но как ще са, като не пазят този Завет? Разбира се, че не са потомство на Авраам. И се отнася до всеки мъж-ако иска да е в договор с Господа

12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец.

И това включва всички-дори и езичниците

13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.

Това е заповед и е много силна! Непременно трябва! Този Завет е вечен завет! И вижте-както тези родени в дома на Авраам, така и купените за пари, тоест-за цена! Защо подчертавам думата "цена"? Какво мислите е пролятата кръв на кръста от Исус Христос, сестри и братя, ако не е цена-скъпа и прескъпа цена-платена за всички нас които обичаме Бога? Е-какво трябва да направи всеки мъж, купен за цена?

14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.

Вижте какво казва Господ! Мислите ли, че го е казал просто така, че лъже тук? Разбира се, че не! И ако това днес не се изпълнява-нека е ясно на всички, че Господ не забравя това, което е казал, че ще направи! Вие твърдите, че сте Християни-как тогава не пазите този завет? И какво направи Авраам:

24 Авраам беше на деветдесет и девет години когато се обряза краекожието на плътта му; 25 а син му Исмаил беше на тринадесет години, когато се обряза краекожието на плътта му. 26 В един и същи ден се обрязаха Авраам и син му Исмаил. В същият ден! Без да се противи изобщо. 27 И всичките мъже от дома му както родените у дома, така и купените от чужденци с пари, се обрязаха заедно с него.

Абсолютно е-нали? Не е оставил и един мъж необрязан-дори и чужденците. Авраам повярва на Господа и това му се вмени за правда-само по отношение на Исака ли повярва Авраам или за всичко, което Господ му каза-разбира се, че за всичко! И така-всеки мъж, който твърди, че е християнин-е бил купен за цена-скъпа цена, бил е изкупен от греха! И ако е християнин-не може да не влезе под този Завет с Бога!
Вижте какво ви казва същият Павел-за това, как сте купени-1 Коринтяни 6 глава

19 Или не знаете, че вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас, когото имате от Бога? И вие не сте свои си,

Означава, че Божието Слово е във вас-ако разбира се е във вас, а не, че имате някакъв си дух във вас

20 защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си, [и с душите си, които са Божии].

Да, сестри и братя-това е същият Павел-и той прекрасно знаеше Закона на Бога! Вие принадлежите на Господа и сте откупени за цена.
Нека я видим тази цена-Деянията 20 глава

28 Внимавайте на себе си и на цялото стадо, в което Светият Дух ви е поставил епископи, да пасете църквата на Бога, която Той придоби със Собствената Си кръв.

Исус ни е изкупил със собствената си кръв. Тя представя купените за пари за които Господ каза в Битие 17 глава. И езичниците не са имали никаква надежда преди да научат за Исус. Но сега-ако са повярвали-и направят каквото Господ иска, те имат надеждата за спасение.
Изход 15 глава. Господ иска да разберем тези неща-иначе не би било в Книгата. Не можете да изхвърлите нито една част от Библията.

1 Тогава запяха Моисей и израилтяните тая песен Господу, като говориха с тия думи: - Ще пея Господу, защото славно възтържествува; Коня и ездача му хвърли в морето.

Това е след като Господ изведе Израел от Египет и ги преведе през Червеното Море

14 Племената ще чуят и ще затреперят; Ужас ще обладае филистимските жители, 15 Тогава ще се уплашат едомските началници; Трепет ще обземе моавските силни; Всичките жители на Ханаан ще се стопят. 16 Страх и трепет ще нападне на тях; Чрез великата Ти мишца ще станат неподвижни като камък. Догде заминат людете ти, Господи, Догде заминат людете, които си купил.

Как ги изкупи? Чрез кръвта на агнето. Но за да сте изкупени, трябва да сте обрязани. Купени сте чрез кръвта на Исус братя! Ето колко е сериозно това, което Господ нареди на Авраам и всички след него-нека видим това нещо-защото ако не разберем какъв е целият смисъл на плана на Господа и как се извършва този план-не можем да осъзнаем, че с тези неща шега не бива. Тук става въпрос за Пасхата-която всеки наричащ себе си християнин/ка-трябва да пази в съответният сезон!
Изход 12 глава

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки: 2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината. 3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом. 5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете.

Трябва да е съвършенно и да е първородното

6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер. 7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.

Вижте-кръвта щеше да ги спаси-вярата, че като извършат това-ще се спасят!

12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова. 13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

Обрязването не е ли именно белег? И ако не сложат кръвта-какво ще стане? Ще убие първородните им. Вярата им ги спасяваше-защото като вярваха, поставяха кръвта. Същото е и с обрязването-показва вярата ви

14 Оня ден ще ви бъде за спомен, и ще го пазите като празник на Господа във всичките си поколения; вечен закон ще ви бъде, да го празнувате.

И трябва да пазите Пасхата постоянно-защото ви напомня, че сте изкупени за скъпа цена-кръвта на Исус

43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея; 44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже.

Значи всеки, който е купен за пари. И първо трябва да се обреже. Тогава може да участва в Пасхата. Виждате ли Закона за Пасхата, сестри и братя? Дали Исус Христос-защото той именно даде и Закони и всичко-е дал просто препоръка или това, което четете в тези два стиха е закон?

45 Никой пришелец или наемник да не яде от нея. 48 И ако би някой чужденец да живее като пришелец между тебе и да иска да пази пасхата Господу, нека се обрежат всичките му мъжки, и тогава нека пристъпи да я пази; той ще бъде като туземец. Но никой необрязан не бива да яде от нея.

И ако сте от дома на Авраам и сте купени за цена-трябва да сте обрязани

49 Един закон ще има за туземеца и за чужденеца, който е пришелец между вас.

Един Закон! За всички. За Израиляните и за езичниците и останалите човеци. И ако искате да участвате в Пасхата-трябва да сте обрязани.
1 Коринтяни 5 глава-да видим по отношение на Пасхата.

7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

Какво е кваса-греховете ни. Първо трябва да се очистим от тях. И да се явим на Пасхата, за да ни покрие кръвта на Исус! Кой е Пасхата-Исус! Е ако той е Пасхата и вие не сте обрязани-можете ли да участвате в Пасхата? НЕ! За това и не можете дори да се кръстите. Може ли мъж да влезе под кръвта на Исус Христос, ако не се е обрязал-отново и отново-не! Вижте какво ни казва същият Павел в 3 глава на Галатяните. Четем заедно тези неща-от Библията! Нали? Да не каже някой, че аз съм ги измислил

22 Но писанието затвори всичко под грях, та обещанието, изпълняемо чрез вяра в Исуса Христа, да се даде на тия, които вярват.

Всички са грешни! И когато сме купени чрез кръвта-принадлежим на Исус

26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа. 27 Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли.

Но как може мъж, който да не се е обрязъл да се кръсти в Исус Христос-видяхме, че не е възможно!

28 Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса. 29 И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание.

И така-ако сме Христови-сме Авраамово потомство, но ние заедно вече видяхме, какво означава да сме Христови-да изпълняваме всичко, което Исус Христос е наредил със закон. И като изпълняваме всичко, което Господ Исус изисква и се обрежем, братя-ставаме Авраамово потомство, независимо, от кой народ сме. И тогава сме от Авраамовото семейство. И ще станем богове.
Но нека видим какво ни казва Господ за времето на Милениума-Езекил 43 глава-това е след като Господ Исус ще е поучавал Израел в пустинята за 3.5 години.

1 После ме заведе при портата, която гледа към изток;

Това е бъдещето-времето на Милениума. Тук на земята

2 и ето, славата на Израилевия Бог идеше от източния път; гласът Му беше като глас на много води и светът сияеше от славата Му. 4 И Господната слава влезе в дома през пътя на портата, която гледа към изток.

Когато Исус дойде отново, първо ще бъде в пустинята за 3.5 години и ще учи Израел отново на своите пътища. А Зоровавел ще му построи Храма през това време

5 И Духът ме дигна и ме заведе във вътрешния двор; и, ето, домът бе пълен с Господната слава. 6 И чух едного да ми говори из дома; и човек стоеше при мене и ми рече: 7 Сине човешки, това е мястото на престола Ми, и мястото на стъпалата на нозете Ми, гдето ще обитавам всред израилтяните до века и Израилевият дом няма вече да омърси светото Ми име, ни те, ни царете им, с блудствата си или с труповете на идолите си на високите си места.

Исус Христос в Ерусалим-където ще обитава за винаги. Сами виждате, че става въпрос за Милениума на земята. И святото му име е Израел!
И вижте какво казва в следващата-44 глава

1 Тогава Той ме върна по пътя на външната порта на светилището, която гледа към изток; и тя бе затворена. 2 И Господ ми рече: Тая порта ще бъде затворена, няма да се отвори, и никой човек да не влезе през нея; защото Господ Израилевият Бог е влязъл през нея; затова тя ще бъде затворена.

Християните днес дори и не знаят, че Исус ще управлява земята за тези 1000 години и на земята ще има и безсмъртни и смъртни?

6 И кажи на бунтовниците, сиреч, на Израилевия дом: Така казва Господ Иеова: Доме Израилев, нека ви са доволно всичките мерзости, които извършихте, 7 дето въведохте инородци, с необрязано сърце и необрязана плът, да бъдат в светилището Ми та да го мърсят, дори в Моя дом, и дето, когато принасяте хляба Ми, тлъстината и кръвта, престъпихте завета Ми, в прибавка на всичките ви други мерзости.

Това е мерзост за Господа-да въведат в Храма необрязани езичници. И ето-езичниците са нарушили завета с Господа заради Израел. Защото именно Ираел каза на езичниците, че не трябва да се обрязват! Четем заедно Книгата!

8 И не сте изпълнили службата на светите Ми неща, но сте поставили за себе си стражари над службата в светилището Ми. 9 Така казва Господ Иеова: От всичките инородци, които са между израилтяните, никой инородец с необрязано сърце и необрязана плът да не влиза в светилището Ми.

Това казва Господ! Никой необрязан няма да влезе в светилището му! Разбирате ли какво казва Исус в този 9 стих? Ако вие обичате Исус Христос-като как ще се почувствувате сега? И не е нужно да се интерпретира нищо-съвсем ясно е. Павел е допуснал грешка. Точно както Моисей и Исус Навиевият. За това днес ви казват, че обрязването не е нужно. И дори е започнало още от времето на Павел-Деянията 21 глава

18 И на следния ден Павел влезе с нас при Якова, гдето присъствуваха всичките презвитери.

Павел се е върнал по това време в Ерусалим

19 И като ги поздрави, разказа им едно по едно всичко що Бог беше извършил между езичниците чрез неговото служение. 20 А те, като чуха, прославиха Бога. Тогава му рекоха: Ти виждаш, брате, колко десетки хиляди повярвали юдеи има, и те всички ревностно поддържат закона. 21 А за тебе са уведомени, че ти си бил учил всичките юдеи, които са между езичниците, да отстъпят от Моисеевия закон, като им казваш да не обрязват чадата си, нито да държат старите обреди.

Това е станало още по времето на Павел. Вижте как малко квас заквасва цялото тесто. И днес ви казват, че никой не трябва да се обрязва.
Нека ви покажа как важно е обрязването за Господа- Изход 4 глава. И това е най-великият пророк на Господа.

19 А в Мадиам Господ рече на Моисея: Иди, върни се в Египет, защото измряха всички ония, които искаха живота ти. 20 И тъй, Моисей взе жена си и синовете си, качи ги на осел, и тръгна да се върне в Египетската земя; Моисей взе и Божия жезъл в ръката си. 24 А по пътя, в гостилницата, Господ посрещна Моисея и искаше да го убие. 25 Тогава Сепфора взе кремък та обряза краекожието на сина си, допря го до нозете му, и рече: Наистина ти ми си кървав младоженец.

Жената на Моисей взе остър камък и обряза сина им. Господ щеше да убие Моисей защото той беше забравил да обреже сина си. Разбирате ли това? Това е Моисей! Ето защо страх от Господа е начало на мъдростта. И ето-Сепфора спаси мъжа си. И вие ми казвате, че не е важно за Господа да сте обрязани? Моисей е прототипа на Исус! И Господ Исус щеше да го убие. Вие казвате-аз съм стар... Огненото езеро ще гори и стари хора...

26 След това Господ се оттегли от него. Тогава каза тя, поради обрязването: Ти ми си кървав младоженец.

Нека видим, кой е този Господ, който щеше да убие Моисей за това, че не беше обрязал сина си-1 Коринтяни 10 глава

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея, Говори за същият Моисей. 3 и всички да са яли от същата духовна храна, 4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),

Исус щеше да убие Моисей защото не беше обрязал сина си? ДА! Но днес ми казвате, че не трябва да се обрежете? Голяма грешка правите, братя! И Исус не се мени-никога-Евреите 13 глава

8 Исус Христос е същият вчера днес и до века.

А ето ви още нещо по отношение на факта, че Законите на Бога са едни и са за всички хора по света-Числа 15 глава. Вижте-не нападам Павел, защото зная, че той ще получи спасение. Но защо Господ е допуснал това-може би защото е трябвало да дойдем ние в това поколение и да ви покажем как е.

14 Ако някой чужденец е пришелец между вас, или ако какъвто и да бил е между вас във всичките ви поколения, и принася жертва чрез огън за благоухание Господу, то както правите вие, така да направи и той.

Няма разлика! Всеки трябва да върши същите неща!

15 Един закон да има за вас, които сте от обществото, и за чужденеца, който е пришелец между вас, един вечен закон във всичките ви поколения; както сте вие така ще бъде и чужденецът пред Господа.

Вечно! Не може да има един Закон за Израел и друг за всички останали

16 Един закон и една наредба да има за вас и за чужденеца, който е пришелец между вас.

Ето ви и сам Павел-какво ви казва, защото има един Бог, едно кръщение и един Закон! И това, което Господ даде на Израел-важи за абсолютно всички хора по цялата земя.
Ефесяните 4 глава. Сърдете се, но правете това, което Господ иска! Бъдете сърдити, но влезте в Царството! И ако практикувате това, което ви чета-ще получите спасението.

1 И тъй, аз, затворник за Господа, моля ви да се обхождате достойно на званието, към което бяхте призовани, Това трябва да правите 4 Има едно тяло и един Дух, както и бяхте призовани към една надежда на званието ви: 5 един закон, един Господ, една вяра, едно кръщение, 6 един Бог и Отец на всички, Който е над всички, чрез всички и във всички.

Всичко е едно за всички. Ако аз трябва да бъда обрязан и да бъда кръстен-така е и езичника. И вижте-ако Господ ни е сътворил необрязани и иска да се обрежем-то това е така. А плът и кръв не може да влезе в Царството. За това Господ заповяда обрязването да се прави на осмият ден. Защото на осмият ден плът икръв вече няма да има. Разбирате ли сега значението на обрязването? То представя краят на плът и кръв! За това и Исус трябваше да бъде възкресен от Отец на седмият ден. Защото на осмият ден вече не можеше да има плът и кръв! Обрязването представя... Царството на Отец в което плът и кръв няма да има. Господ ви учи на фактите както са. И ако изпълнявате всичко, което Исус изисква-ще живеете вечно.
Исус Навиев 4 глава

1 А когато целият народ съвсем беше преминал Иордан, Господ говори на Исуса, казвайки: 2 Вземете си дванадесет човека от людете, по един човек от всяко племе,

И ще поставят 12 камъка по един за всяко от 12те племена за да помнят какво е направил Господ за тях и да не се връщат назад!

18 А щом свещениците, които носеха ковчега на Господния завет, излязоха изсред Иордан, и стъпалата на свещеническите нозе стъпиха на сухо, водата на Иордан се върна на мястото си и преля всичките му брегове както по-напред.

Господ раздели реката Йордан за да преине Израел по сухо

19 На десетия ден от първия месец людете излязоха от Иордан, и разположиха стан в Галгал, на източната страна от Ерихон.

На 10я ден от първия месец. Кога трябваше да вземат агнето или козлето за Пасхата и да го отделят от стадото-на 10 ден от първия месец! Ето какво ни пише Исус, Навиевият син в 5 глава

1 А когато всичките аморейски царе, които бяха оттатък Иордан на запад, и всичките ханаански царе, които бяха при морето, чуха, че Господ пресуши водата на Иордан пред израилтяните догде преминаха, сърцата им се стопиха, и душа не остана в тях поради израилтяните. 2 В това време Господ рече на Исуса: Направи си кремъчни ножове и обрежи пак израилтяните, втори път.

Когато Израиляните дойдоха отвъд Йордан, те вече бяха в обещаната земя. И Господ заповяда първо да се обрежат и да не продължават напред

3 И тъй, Исус си направи остри ножове и обряза израилтяните на мястото Хълм на краекожията. 4 А ето причината, по която Исус извърши обрязването: всичките мъжки, които излязоха из Египет, всичките военни мъже, измряха в пустинята по пътя, след като бяха излезли из Египет;

Старите братя бяха обрязани, но измряха в пустинята.
Но защо младите не са били обрязани в пустинята? Защото Господ иска да покаже нещо

5 и всичките люде, които излязоха, бяха обрязани; а всичките люде, които се родиха в пустинята по пътя, след като бяха излезли из Египет, не бяха обрязани.

За тези 40 години Израел не са обрязвали мъжките бебета

8 И като се обрязаха всичките люде, седяха на местата си в стана догде оздравяха. 9 Тогава Господ рече на Исуса: Днес отнех от вас египетския позор. За това онова място се нарича Галгал, както се казва и до днес.

А какво означава Галгал? Означава отминало-или нещо подобно, но смисъла е: няма вече плът и кръв! Обрязването, освен всичко друго, сестри и братя, показва превъплъщението ни в богове-когато плът и кръв вече няма да има! И чак след като бяха обрязани-чак тогава вече пазиха Пасхата!

10 А израилтяните разположиха стан в Галгал, и направиха пасхата на четиринадесетия ден от месеца, привечер, на ерихонските полета.

И ето-на 14 ден те пазиха Пасхата. Това представя Царството на Отец. Плътта трябва да бъде отстранена преди да влезете в Царството на Отец. За това трябва да сте обрязани на осмият ден. Но ако не сте били-и сега можете да се обрежете. Земята, която Господ обеща на Израел, представя бъдещото Царство на Отец. Обещаната земя-Осмият ден! И за нас, като вярваме в Господа, също има обещание-че ще сме в Царството на Отец. Разбирате ли значението на обрязването вече? Това, сестри и братя е факта за обрязването. Който милее за Бога и търси вечният живот в който ще бъде бог-защото синовете на Отец ще са богове-нека реши какво ще прави. Представих ви фактите-всеки сам да прочете и предцени!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. debeloto - сатанински служител, син на дяв...
06.08.2017 12:34
сатанински служител, син на дявола, лъжеучител, изопачаващ истината и хулещ Святия Дух, принизявайки Го до творение, а неотдавайки Му почит като на Третото лице на Бога.
цитирай
2. pentecost - debeloto, въпросният "учител"
06.08.2017 20:44
е заблудил много хора и ще гори в огненото езеро ако не се покае за лъжеученията си. Вижда се, че почти нищо не е разбрал от изучаването на Библията, в главата му е пълна каша и говори небивалици. Дано Бог го вразуми и му даде очи да проумее Писанията.
цитирай
3. debeloto - е заблудил много хора и ще гори в о...
06.08.2017 21:28
pentecost написа:
е заблудил много хора и ще гори в огненото езеро ако не се покае за лъжеученията си. Вижда се, че почти нищо не е разбрал от изучаването на Библията, в главата му е пълна каша и говори небивалици. Дано Бог го вразуми и му даде очи да проумее Писанията.

не, пентекост, говоря за нещо конкретно, за което няма покаяние - хула проти Святия Дух.
цитирай
4. radostinalassa - Обрязването е много вредно, при...
09.08.2017 21:04
Обрязването е много вредно,причинява такава болка на детето ,че може да спре менталното му развитие.И не намесвайте Бога в работите та Господ,който по думите на бащаси не притежава любов.
цитирай
5. bojiislujitel - Сестра Радостина: явно нито си п...
09.08.2017 21:16
Сестра Радостина: явно нито си прочела урока нито пък знаеш изобщо нещо за обрязването.
Това, което си писала няма нищо общо с истината.
Образовай се поне малко!!!!
В Америка до преди години всички мъжки бебета са били обрязани.

Ма не пишете неща от които и понятие си нямате!
цитирай
6. bojiislujitel - Дебел ли си или Не-не ме интересува. ...
09.08.2017 21:20
Дебел ли си или Не-не ме интересува.
Но си нямаш и понятие от Библията.
И изобщо нямаш нищо общо с Христос.
Да не ти и говоря, че си нямаш и понятие какво е хулата против Светият Дух.
И за това постоянно я вършиш.
Ма си така нивеж/а, че и понятие си нямаш какво правиш.
цитирай
7. dartanjan - Обрязването е по дух, когато сме ...
11.08.2017 15:56
Обрязването е по дух, когато сме Христови. Апостол Павел достатъчно ясно го е казал. Плътският закон беше отменен с един по съвършен закон, записан в сърцата на тези които познават Господа Исуса и са негови. Те изпълянвато закона на Господа не по принуда със съпротивата на плътският човек, а с радост и дръзновение в Светият Дух като най-естественото нещо за духовният човек, който не търси земното което отминава, а Небесното което е вечно. Защото плода на плътта е смърт, но плода на духа е вечен живот с Господа Исуса.
цитирай
8. bojiislujitel - Обрязването е по дух, когато сме ...
12.08.2017 21:58
dartanjan написа:
Обрязването е по дух, когато сме Христови. Апостол Павел достатъчно ясно го е казал. Плътският закон беше отменен с един по съвършен закон, записан в сърцата на тези които познават Господа Исуса и са негови. Те изпълянвато закона на Господа не по принуда със съпротивата на плътският човек, а с радост и дръзновение в Светият Дух като най-естественото нещо за духовният човек, който не търси земното което отминава, а Небесното което е вечно. Защото плода на плътта е смърт, но плода на духа е вечен живот с Господа Исуса.


Урока е съвсем ама съвсем прост. Но явно е твърде сложен за адвентист от седмия ден...

Сега ще ти задам въпрос: ако човек обича Господа и иска да му служи-ще изпълнява ли Неговите заповеди или не?
цитирай
9. dartanjan - Апостол Павел каза че старият завет ...
13.08.2017 08:33
Апостол Павел каза, че старият завет преминава в Исуса Христа, който замени буквата на външният закон, с въртешният закон записан в сърцето на искрено вярващият християнин.

По времето когато Божият Син проповядваше словото на Отца, фарисеите бяха най-преданите защитници на буквата на закона, но този закон не беше влязъл в сърцата им. Затово бяха врагове на Божият Син и неговото учение. Защото за плътският човек, Божият закон е осъждение, защото го изпълнява по принуда против волята си и желанията на плътта.

А за духовният човек, който е умрял за себе си и се е родил наново по дух за да бъде Христов, този закон е радост, смисъл и любов към Бога и ближният. Този закон записан в сърцето от Светият Дух преобразява човека всеки ден.

Който живее според буквата на закона, a не според духовният закон, който ни даде Господа Исуса, ще бъде и осъден според нея, защото праведен между нас няма нито един. А който живее според духа на този закон, всичко му е позволено, но не всичко е полезно. Всичко му позволено, но не иска да бъде изкушаван в нищо. Такова е естественото състояние на духовният човек, който е Христов.

Ако човек разбира цялото Божие учение, но няма любов в сърцето, е кимвал що дрънка. Защото Божието слово е вяра, надежда и любов, от които най-важна е любовта.

1 Коринтяни 7

"7 Само нека всеки постъпва така, както Господ му е отделил сили, и всеки както Бог го е призовал; и така заръчвам по всичките църкви.

18 Обрязан ли е бил призован някой във вярата, да не крие обрязването. Необрязан ли е бил някой призован, да се не обрязва.

19 Обрязването е нищо, и необрязването е нищо, но важното е пазенето на Божиите заповеди.

20 Всеки нека си остава в това звание, в което е бил призован във вярата.

21 В положение на роб ли си бил призован? да те не е грижа, (но ако можеш и свободен да станеш, по-добре използувай случая);

22 защото, който е бил призован в Господа като роб, е свободен човек на Господа; така и който е бил призован като свободен човек, е роб на Христа.

23 С цена сте били купени; не ставайте роби на човеци."
цитирай
10. bojiislujitel - Брате-ти не си в състояние да водиш ...
13.08.2017 15:46
Брате-ти не си в състояние да водиш смислена дискусия. Зададох ти един ясен иточен въпрос, на който и дете може да отговори. Ти си така "хлъзгав"-типичен адвентист, че няма за какво да се говори с тебе. Трия ти глупостите. Не е проблем че си такъв или инакъв, но е проблем, че не мислиш и си обикнал лъжите на дявола. Ти на него служиш.
Не пиши повече в тази тема-ще бъде изтрита вяка твоя или ваша лъжа!
цитирай
11. bojiislujitel - Адвентистите са най-сташната с...
13.08.2017 15:47
Адвентистите са най-сташната секта на Римските католици. Ако някой адвентист чете това и има все още ум в главата си-бягайте и спасявайте себе си от тази ужасна смърт! Тя ви води директно в огненото езеро! И други протестанти са страшни но тези са най-страшните!
цитирай
12. dartanjan - Римляни глава 2"25 По...
19.08.2017 16:33
Римляни глава 2

"25 Понеже обрязването наистина ползува, ако изпълняваш закона; но ако си престъпник на закона, тогава твоето обрязване става необрязване.

26 И тъй, ако необрязаният пази наредбите на закона, не ще ли неговото необрязване да му се вмени за обрязване?

27 и оня, който остане в природното си състояние необрязан, но пак изпълнява закона, не ще ли осъди тебе, който имаш писан закон и обрязване, но си престъпник на закона?

28 Защото не е юдеин оня, външно такъв, нито е обрязване онова, което е вънкашно в плътта;

29 но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога."

Божието слово ни казва, че спасението не е по принадлежност към църковна деноминация или етническа група, а чрез благодат за тези, които са приели Божият Син за свой единствен Спасител и живеят според волята Му. То е дар от Бога за тези които имат чисти сърца, обичат Бога и ближният, който е създаден по образ и подобие на Бога, и са приели да обичат вечната истина на Бога, която спасява.
цитирай
13. bojiislujitel - И ако те попитам, как се обрязва едно ...
20.08.2017 15:44
И ако те попитам, как се обрязва едно сърце-не можеш да отговориш. Нито знаеш, какво означава това.
Нучи поне елемнтарните неща и спри да пишеш за неща от които и понятие си нямаш!
цитирай
14. dartanjan - Не веднъж съм казвал тук какво е д...
20.08.2017 21:05
Не веднъж съм казвал тук какво е духовното състояние на християнина, кйто има искрена вяра в Бога. Божиите заповеди са записани в сърцето му и той изпълнява закона на Бог като нещо естествено и свято, което му носи радост, смисъл и хармония в живота. Той обича Бога, обича и ближият, който е създаден по образ и подобие на Господа. Неговото сърце е обрязано по дух. Такъв човек няма нужда от писаният закон, защото сам е закон за себе си. Плътта е тленна, видимото е нетрайно, но духа е вечен. Вечна е Божият истина, която е посветена на живота.


цитирай
15. bojiislujitel - Не веднъж съм казвал тук какво е д...
23.08.2017 01:55
dartanjan написа:
Не веднъж съм казвал тук какво е духовното състояние на християнина, кйто има искрена вяра в Бога. Божиите заповеди са записани в сърцето му и той изпълнява закона на Бог като нещо естествено и свято, което му носи радост, смисъл и хармония в живота. Той обича Бога, обича и ближият, който е създаден по образ и подобие на Господа. Неговото сърце е обрязано по дух. Такъв човек няма нужда от писаният закон, защото сам е закон за себе си. Плътта е тленна, видимото е нетрайно, но духа е вечен. Вечна е Божият истина, която е посветена на живота.





И ТАКА-ТИ ПРИЗНА ПРЕД ВСИЧКИ, ЧЕ НЕ СИ ХРИСТИЯНИН!! ЗАЩОТО НЕ ИЗПЪЛНЯВАШ ЗАПОВЕДИТЕ НА ГОСПОДА!!
ТИ НЕ СИ СЕ ОБРЯЗАЛ-НАРУШИЛ СИ НЕВЕРОЯТНО ВАЖНА ЗАПОВЕД НА ГОСПОДА. ТИ НЕ ПАЗИШ ПАСХАТА-ЗАЩОТО НЕ СИ СЕ ОБРЯЗАЛ. ТИ СИ ОЩЕ В ГРЕХОВЕТЕ СИ СЛЕД КАТО НЕ ПАЗИШ ПАСХАТА И НЕ СИ ПОД КРЪВТА НА ИСУС. И НЕ СИ ОТ АВРААМОВОТО ПОТОМСТВО. ЗАЩОТО СИ НАРУШИЛ ПЪРВИЯ ДОГОВОР МЕЖДУ АВРААМ И ГОСПОДА!
СЛУЧАЯ Е ПРИКЛЮЧЕН-ТИ НЯМАШ НИЩО ОБЩО С ХРИСТОС.
И ВСИЧКО ТОВА, ЗАЩОТО ЖИВЕЕШ В ЛЪЖА И СЪРЦЕТО ТИ Е НЕОБРЯЗАНО!
И НЕ СЛУЧАЙНО НЯМАШ И ПОНЯТИЕ ,КАК СЕ ОБРЯЗВА ЕДНО СЪРЦЕ....
ТИ СЛУЖИШ НЕ НА ГОСПОДА... ОСТАВА ЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ. НА СЕБЕ СИ НИКОЙ НЕ СЛУЖИ ДЕ. ТИ СЛУЖИШ НА.... ДЯВОЛА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171726
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031