Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2017 00:45 - ТРИТЕ ЗАВЕТА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3525 Коментари: 18 Гласове:
-1

Последна промяна: 23.07.2017 01:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 95:1-6

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Ще научите много важни неща-от най-важните. Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам това-“Божията събота“!
Когато хората служат на Гопода, те често не знаят, че Господ е Бог на договор. Вие обещавате нещо на Него и Той ви обещава нещо. Гспод Исус работи по договор. И същото нещо е и за спасението. Преди много време ви показах урок дето беше за два завета. И един езичник ми каза, че сме все още под Старият Завет. Затова следващата седмица представих урок дето показва и трите завета. Всичко около вас е на базата на задължения. Ако ще служите на Господа, трябва да сте задължени да му служите. И тогава Той се задължава да изпълни неговата част от договора. Но Израел наруши този Договор и ще видим, какво е станало.
Ще започнем урока от Еремия 31 глава. Господ прави нещо и никой не обръща внимание. Но ние обръщаме. Ние тук не се занимаваме с нечие учение. Ние се занимаваме с Библията както е и „Така казва Господ“ И ще ви го дам независимо дали го харесвате или не. Тук Господ направи Завет с Израел и Израел наруши този Завет. Господ е написал този завет навсякъде. Бил е написан на камък, на къщите, на вратите, носели са го в кутии на главите си. И въпреки това-те са го нарушили. За това Господ е решил да го напише на сърцата. Това отстранява нуждата от носене на кутийки на главите в които е бил написаният закон.

31 Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще направя с Израилевия дом и с Юдовия дом Нов завет;

Господ ще направи нов завет, но със същите хора. Господ е избрал Израел за да му бъдат свещеници. Харесвате или не, това е факта

32 Не такъв завет, какъвто направих с бащите им, В деня, когато ги хванах за ръка, За да ги изведа из Египетската земя; Защото те престъпиха Моя завет, Поради което Аз се отвърнах от тях, казва Господ.

Господ први договори само с Израел. И едно от нещата дето беше добавено поради греховете на Израел беше Закона за Жертвоприношенията. И другото нещо дето беше добавено бяха ресните. Няма нищо общо с вашата култура, но е поради вашите грехове

33 Но ето заветът, Който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа закона Си във вътрешностите им, И ще го напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат Мои люде;

Сега вече Господ ще напише своят закон на сърцата на Израел. В ума им. И след като го имате в ума си-когато сте готови да извръшите нещо зло-Господ ви казва-ти не трябва! Съвестта! А убивнето на животни не помагаше за да не нарушават заповедите. И сега като вече е в ума ни-ние знаем ако поискаме да нарушим някоя заповед, че я нарушаваме

34 И няма вече да учат Всеки ближния си и всеки брата си, И да казват: Познайте Господа; Защото те всички ще Ме познават, От най-малкия до най-големия между тях, казва Господ; Защото ще простя беззаконието им, И греха им няма да помня вече.

Веднъж като имате завета в ума си-вие ще знаете какво да не вършите. Но защо нов завет? Защото те нарушиха старият. Вижте-нужно е време за да достигнете там, където трябва. Затова дори и когато Господ се завърне, ще учи Израел за 3.5 години на своите закони отново. Не можете да пратите дете в първи клас и на втория ден да дойде с диплома на професор.
Нека видим този завет който Израел нарушиха-Второзаконие 5 глава. Господ е Бог на завет! И ако не сте под завет с него-той не ви познава. Това е точно така и е просто.

1 Моисей повика целия Израил и рече им: Слушай, Израилю, повеленията и съдбите, които изказвам на всеослушание днес, за да ги научите и да внимавате да ги вършите.

Чуйте ги и ги вършете! И това са 10 заповеди-а е нужно време те да заседнат здраво в умовете ви

2 Господ нашият Бог направи завет с нас на Хорив. 3 Тоя завет Господ не направи с бащите ни, но с нас, които всички сме живи тук днес. Господ направи завет с Израел! И с тези хора дето са тук днес-каза Моисей. 4 Лице с лице говори Господ с вас на планината изсред огъня, Изсред огъня

Господ им даде 10 заповеди лично! И целият народ Израел е бил там. Запоедите са така важни, че Господ ги даде лично!

22 Тия думи Господ изговори на планината на всички вас събрани, изсред огъня, облака и мрака, със силен глас; и друго не притури. После ги написа на две каменни плочи, които даде на мене.

Моисей не е видял Господ, за да не може да направи някакво изображение. Господ е говорил из сред пламъка. И вижте-първо Господ ги даде устно, после ги записа и на камък! Не се изменят. Вижте как важни са те. И са ни дадени за да ни спасят-като ги пазим

23 А като чухте гласа изсред тъмнината, когато планината гореше в огън, тогава вие, всичките началници на племената ви и старейшините ви, дойдохте при мене и думахте: 24 Ето, Господ нашият Бог ни показа славата Си и величието Си, и чухме гласа Му изсред огъня; днес видяхме, че Бог говори с човека, и той остава жив.

Всеки от Израел е чул гласа на Господа и е видял десетте заповеди. Не само Моисей, но всички. И не са искали да слушат гласа на Господа, защото са се уплашили

27 Пристъпи ти и слушай всичко, което ще рече Господ нашият Бог; а ти ни казвай всичко, що ти говори Господ нашият Бог, и ние ще слушаме и ще изпълняваме.

Израел се уплашиха и ето-искаха Моисей да им носи Словото

28 И Господ чу гласа на думите ви, когато ми говорехте, и Господ ми рече: Чух гласа на думите, които тия люде ти говориха; добре рекоха всичко що казаха.

И не е имало никакво неразбиране. Те са чули и разбрали ясно какво казва Господ

29 Дано да има у тях такова сърце щото да се боят от Мене и винаги да пазят всичките Ми заповеди, та да благоденствуват вечно, те и чадата им!

Но Израел не искаха да пазят това. Иначе щеше да им е добре и на тях и на децата им. Но те излъгаха-те обещаха, че ще пазят завета, но излъгаха. Господ знаеше, че те лъжат още като казаха на Моисей, че ще пазят всико. И веднага се обърнаха и нарушиха завета-договора. И какво тогава направи Гопод-записа същият завет в съзнанието на хората! И понеже ние сме Израел-на нас е дадена тази работа-да учим всичките народи на „Така казва Господ”! И ви казвам това, защото разбирам Божието Слово. И понеже ние отпаднахме мизерно през 70 година-вижте какъв буламач имате днес. Днес ви казват, че има хора на небето, но ви казват, че ще има възкресение. Това е пълна конфузия. Казват ви, че Исус е бил ден и половина в гроба и че можете да ядете всико, че ще вървите на небето и какво ли не още. И нищо от това, което ви казват не е в Библията.
Нека видим Матей 26 глава-този нов Завет и кога е бил представен. Много хора цитират Библията, но не разбират каквото цитират. А Господ ни казва, от всико най-много да търсим разбирането!

17 А в първия ден на празника на безквасните хлябове учениците отидоха при Исуса и рекоха: Где искаш да Ти приготвим, за да ядеш пасхата?

Вие имате знанието и знаете, че това не е първият ден на Безксвасните Хлябове. Пасхата е на 14 ден от първият месец, и е преди Безквасните Хлябове. Първо трябва да застанете под кръвта, че после да нямате вече грехове! Не можете да бъдете очистени от греха докато не застанете под кръвта. За това Пасхата е първо и после на следващият ден-15 от месец авив, е Безквасните Хлябове. Първо трябва кръвта да ви очисти, после вече започвате без грях-без квас! И не може да е друго

18 Той каза: Идете в града при еди кого си и речете му: Учителят казва: Времето Ми е близо, у тебе ще празнувам пасхата с учениците Си.

Във всяко поколение е имало хора които са знаели какво става. Вижте това-тези хора са знаели какво трябва да стане и че Господ ще яде Пасхата в неговата къща

19 И учениците сториха както им заръча Исус, и приготвиха пасхата.

Не последната вечеря, не комюниън, не нещо друго-Пасхата! И понеже са отменили Пасхата-те не разбират защо умря Исус

26 И когато ядяха, Исус взе хляб, благослови, и го разчупи и като го даваше на учениците, рече: Вземете яжте; това е Моето тяло.

И ето къде точно Исус промени закона за Пасхата-отмени животните за Пасхата

27 Взе и чашата, и, като благодари, даде им, и рече: Пийте от нея всички! 28 Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете.

Много хора не разбират, че завет означава договор. И ето сега-кръвта на новият завет, която се пролива за мнозина. И сега вече закона е записан в умовете ни. Когато Адам и Ева съгрешиха-Господ им направи дрехи от кожи на животни-от къде взе кожите? От животни които уби. До това води греха-до смърт. Пасхата ще бъде завършена в края на Милениума. След като дори и със смъртта е приключено.
Нека видим Захария 11 глава. 11 племена на Израел не искаха да пазят това, което Господ им заповяда, но после дори и Юда не пазеше вече нищо. Това е последното Царство, което изобщо сме имали.

1 Отвори, Ливане, вратите си За да изяде огън кедрите ти.

Ние сме тези кедри! И ние сме били тези лъвове

4 Така казва Господ моят Бог: Паси стадото обречено на клане,

И ето сега-ние сме вече животните за заколение. И във всяко поколение е така-избиват ни и казват, че ние сме виновни. Днес ни избиват навсякъде

5 Чиито купувачи ги колят, И не считат себе си за виновни; Докато продавачите им казват: Благословен Господ, защото обогатях! И самите пастири ги не жалят,

И като ни убиват-не мислят, че са виновни. Но това е, което казва Словото и се изпълнява. И понеже Израиляните не искаха да слушат Господа-ето какво става с нас. Дори Кук клокс клан казаха, че Господ е на тяхна страна-и не са излъгали... А дори и пастирите ни не ни жалят. Ако те кажеха истината на младите хора-те не биха умирали като мухи. И много неща не биха говорили

6 Затова няма вече да пожаля жителите на тая земя, казва Господ; Но, ето, ще предам човеците Всеки в ръката на ближния му И в ръката на царя му; И те ще разорят земята, И Аз няма да ги избавя от ръката им.

Господ казва това!Защото Израел не искат да слушат Господа и до днес

7 И тъй, аз ще паса обреченото на клане стадо, наистина най-бедното от всички стада! Още си взех две тояги; едната нарекох Благост, а другата нарекох Връзки; и пасох стадото. 8 И изтребих трима пастири в един месец, понеже душата ми се отегчи от тях, а и тяхната душа се отврати от мене. 9 После рекох: Няма да ви паса; което умира нека умира, и което загива нека загива, а останалите нека ядат всеки месото на ближния си.

И ето-Господ прави това. Трите последни Царе Господ ги премахна-чрез Навохудоносор, защото те мразеха Господа. После-ние сами се избиваме

10 И като взех тоягата си Благост пресякох я, за да унищожа завета, който бях направил с всичките племена. 11 И в същия ден, когато биде пресечена, бедните от стадото, които внимаваха на мене, познаха наистина, че това бе Господното слово.

И всичко, което е написано тук-е станало. Защото е Божието Слово

12 Тогава рекох: Ако ви се види добро, дайте ми заплатата ми, но ако не, недейте. И тъй, те ми претеглиха за заплата тридесет сребърника.

Вие мислехте, че тези 30 сребърника е била цена решена от Юда? Не е, но е било казано, че ще е така

13 И Господ ми рече: Хвърли ги на грънчаря, - хубавата цена с която бях оценен от тях! И взех тридесетте сребърника и ги хвърлих в Господния дом на грънчаря.

И ако Господ е бил оценен на 30 сребърника-и казва, че е добра цена-на колко сте вие?
Нека видим кога е станало това-Матей 27 глава. И когато тоягата е била строшена-завета е бил отхвърлен.

1 А на сутринта всичките главни свещеници и народни старейшини се съвещаваха против Исуса, да Го умъртвят. 2 И когато Го вързаха, заведоха Го и Го предадоха на управителя Пилата. 3 Тогава Юда, който Го беше предал, като видя, че Исус бе осъден, разкая се и върна тридесетте сребърника на главните свещеници и старейшините и каза:

Юда явно не е знаел пророчествата-не е мислел че те искат да убият Исус. Неговият фокус е бил върху парите! Иначе не би направил това

4 Съгреших, че предадох невинна кръв. А те рекоха: Нам що ни е? Ти гледай.

Това са религиозните хора... Те са знаели, че Исус е бил невинен! Просто четете Библията и ще разберете голямата история

5 И като хвърли сребърниците в храма, излезе и отиде и се обеси.

И ето-вече Юда не можеше да се покае-той извърши убийство!

6 А главните свещеници взеха сребърниците и рекоха: Не е позволено да ги туряме в храмовата каса, понеже са цена на кръв.

Какви лицемери! Те говорят за закона-а сами го нарушиха

7 И като се съветваха, купиха с тях грънчаревата нива, за погребване на чужденци.

И ето-пророчеството се изпълни

8 Затова оная нива се нарече кръвна нива, както се нарича и до днес. 9 Тогава се изпълни реченото чрез пророк Еремия, който каза: "И взеха тридесетте сребърника, цената на оценения, Когото оцениха някои от израилтяните,

Еремия може да го е казал, но Захария го е написал

10 и дадоха ги за грънчаревата нива, според както ми заповяда Господ".

И ето-те предадоха Исус и го убиха

35 И когато Го разпнаха, разделиха си дрехите Му, като хвърлиха жребие.

И ето-тогава именно завета е бил строшен. Тоягата „Благост“ е била строшена. Това е краят на Старият Завет. И тези които са знаели пророчествата са знаели какво е станало. Вижте-преди да дойде като човек, Исус е бил Бог. Боговете не умират!
Евреите 10 глава-спомнете си, че преди Израел са убивали животни заради своите си грехове. След като Исус умря, този Закон е бил отменен.

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.

Много хора не разбират за кой закон пише тук-закона за жертвоприношенията. Беше даден от Господа защото те нарушиха Царският Закон. За да не ги избие, трябваше те да убиват животни

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.

Не е възможно кръвта на животните да ни спаси от греха. И ето-Исус трябваше да дойде и да умре за нас. За това Отец му приготви тяло-като нашето. За да може да умре

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло; 6 Всеизгаряния и приноси за грях не Ти са угодни. 7 Тогава рекох: Ето, дойдох, (В свитъка на книгата е писано за Мене), Да изпълня Твоята воля, о Боже" -

И ако познаваха Библията-щяха да знаят, какво ще стане и как Исус ще дойде и умре за хората. Защото убването на животни заради греховете на хората не върши нищо

8 Като казва първо: "Жертви и приноси и всеизгаряния и приноси за грях не си поискал, нито Ти са угодни", (които впрочем се принасят според закона), 9 после казва: "Ето, дойдох да изпълня волята Ти". Ще каже: Той отмахва първото, за да постанови второто.

Кое първо-първият Завет! Исус трябваше да умре. И тогава това беше краят на старият завет и ето-началото на новият завет. Защото всеки завет трябва да се подпечата с кръв. Защото е въпрос на живот и смърт. Човекът съгреши в Едем и за това смъртта дойде на земята. За това Исус дойде за да умре-трябваше да умре. И всичките завети са установени чрез кръв. Без кръв не става. За това-когато нарушите завета-имате голям проблем. Защото е подпечатан с кръв

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.

Нека видим как завета е бил подпечатан с кръв-дори още първият завет-Изход 24 глава

3 Тогава Моисей дойде та каза на людете всичките думи на Господа и всичките му съдби; и всичките люде едногласно отговориха казвайки: Всичко, което е казал Господ, ще вършим.

Хората казаха това на Моисей. И повториха същото

4 И Моисей написа всичките Господни думи; и на утринта, като стана рано, издигна олтар под планината, гдето изправи и дванадесет стълба, според дванадесетте Израилеви племена. 5 И изпрати момци от израилтяните, та принесоха всеизгаряния и пожертвуваха Господу телци за примирителни жертви.

Това са жертви за мир!

6 А Моисей взе половината от кръвта и тури я в паници, а с другата половина от кръвта поръси върху олтара. 7 После взе книгата на завета и я прочете, като слушаха людете; и те рекоха: Всичко, каквото е казал Господ, ще вършим, и ще бъдем послушни.

Моисей поръси всичко с кръвта и отново им го прочете-за да е сигурен, че те разбират в какъв договор влизат с Господа. И те обещаха. И след като всички вече разбираха ясно договора, какво направи Моисей:

8 Тогава Моисей взе кръвта и поръси с нея върху людете, като казваше: Ето кръвта на завета, който Господ направи с вас според всички тия условия.

Моисей поръси хората сега с кръвта. И ето-те сега са под завет-под договор-това са 10 заповеди. И ако го нарушат, ще имат голяма проблем. Ще станат роби по целият свят и никой няма да ги жали, защото ще станат стадо за заколение. Кръвен договор! Това е много сериозно нещо. За това ние не кръщаваме никого докато не е на 20 години. Защото трябва да разбирате какво вършите! И така-завета беше подпечатан с кръв. И вторият завет също така трябва да е подзпечатан с кръв-Евреите 9 глава-сега вече ще видим Новия Завет-също е невероятно сериозно това нещо

1 А даже при първия завет имаше постановления за богослужение, имаше и земно светилище. 2 Защото беше приготвена скиния, в първата част на която бяха светилникът, трапезата и присътствените хлябове; която част се казва светото място;

Тази завеса е отделяла Светая от Светая Светих. Всеки ден свещеника е влизал в първата част, но само в един ден на годината е влизал във вътрешната част

3 а зад втората завеса беше оная част от скинията, която се казваше пресветото място,

Има само една завеса ние знаем това. И ето сега:

6 И когато тия неща бяха така приготвени, в първата част на скинията свещениците влизаха постоянно да извършват богослужението;

Всеки ден свещеник е влизал в първата част на Храма

7 а във втората веднъж в годината влизаше само първосвещеникът, и то не без кръв, която принасяше за себе си и за греховете на людете, сторени от незнание.

Само веднъж в годината-в Деня на Умилостивението-е влизал там и то чрез кръв! Защото кръвта очиства греха

11 А понеже Христос дойде като първосвещеник на бъдещите добрини, Той влезе през по-голямата и по-съвършена скиния, не с ръка направена, сиреч, не от настоящето творение,

Исус е не само жертвеното Агне-умря за нас само един път, но също е и Първосвещеника

12 веднъж за винаги в светилището, и то не с кръв от козли и от телци, но със Собствената Си кръв, и придоби за нас вечно изкупление.

Исус като умря и даде своята кръв за нас-отиде на небето и сега е в най-святото място, седящ от дясно на Отец и се моли за нас. Договор не може да бъде установен без кръв

16 Защото гдето има завещание, трябва, за изпълнението му, да се докаже и смъртта на завещателя.

Господ замени Израел с животните. За да не избие Израел

17 Защото завещанието влиза в сила, само гдето се е случила смърт, понеже никога няма сила, докле е жив завещателят.

Докато е жив, може да промени мнението си. Но след като умря-вече не може. Исус трябваше да умре. И като умря-вече е сключен новият Завет

18 Затова нито първият завет бе утвърден без кръв. Исус е Завещателят! И без кръв не става-тя е печата. 19 Защото, след като Моисей изговори всяка заповед от закона пред всичките люде, взе кръвта на телците и на козлите, с вода и червена вълна и исоп, та поръси и самата книга и всичките люде, и казваше:

Прочетохме това-нали?

20 "Това е кръвта, проляна при завета, който Бог е заръчал спрямо вас".

Това е кръвта на завета, който Господ сключи с вас. След като кръвта е попръскана-вече не можете да кажете, че сте съгрешили от незнание

21 При това, той по същия начин поръси с кръвта и скинията и всичките служебни съдове. 22 И почти мога да кажа, че по закона всичко с кръв се очистя; и без проливането на кръв няма прощение.

Без проливмане на кръв-няма прощение на греховете. Само кръвта може да ви очисти. Адам и Ева избраха греха и веднага някой умря. От къде мисите Господ взе кожите та ги облече?
Нека видим Захария 9 глава-Исус трябваше да дойде и да умре и това е, което ни спасява ако желаем да се спасим. За това не разбирам, как така Израел дори и до сега-имаме братя-които не разбират изобщо, кой е Исус. И всичко, което стана с Исус-е било написано.

9 Радвай се много сионова дъщерьо; Възклицавай, ерусалимска дъщерьо; Ето, твоят цар иде при тебе; Той е праведен, и спасява, Кротък, и възседнал на осел, Да! на осле, рожба на ослица.

Твоят личен спасител? НЕ! Твоят Цар! И Исус дойде именно така. Вие не познавате вашият Цар? Как така? И той ви обича, защото дойде и умря за вас

11 А колкото за тебе, Израилю, по причина на кръвта на сторения от тебе завет с Мене, Аз изведох затворниците ти Из безводния ров.

Отец изпрати Исус за да освободи своите затворници от там, където няма светлина. Водата е Божието Слово. Исус трябваше да дойде и да умре за да ни спаси чрез кръвта си и това беше кръвта на Завета.
Римляните 5 глава. Вижте-и ако започнете да пазите това, което Господ изисква-може би ще престанете да бъдете стадо за заколение.

8 Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас. 9 Много повече, прочее, сега като се оправдахме чрез кръвта Му, ще се избавим от Божия гняв чрез Него.

Исус умря за нас защото ни обича до сърт. Но чрез кръвта му сега имаме шанса

10 Защото, ако бидохме примирени с Бога чрез смъртта на Сина Му, когато бяхме неприятели, колко повече сега, като сме примирени, ще се избавим чрез Неговия живот!

Исус е жертвеното Агне, но също и Първосвещеника! Двойно нещо е. И Денят на Умилостивението постоянно ни напомня за това

11 И не само това, но и се хвалим в Бога чрез нашия Господ Исус Христос, чрез Когото получихме сега това примирение.

Исус направи това примирение! Чрез кръвта му. А ще живеем чрез живота му.
Нека видим 1 Коринтяни 15 глава

12 Ако се проповядва, че Христос е възкресен от мъртвите, как казват някои между вас, че няма възкресение на мъртвите?

И днес има хора които казват, че няма да има възкресение

16 защото, ако мъртвите не се възкресяват, то нито Христос е бил възкресен; 17 и ако Христос не е бил възкресен, суетна е вашата вяра, вие сте още в греховете си.

Ако Исус не е възкръснал-вашата вяра е в нищо! Ние сме оневинени чрез кръвта му, но ще бъдем спасени чрез живота му. Вижте-тези дето са Новозаветни и тези дето са Старозаветни-те са еднакво тъпи! И едните и другите си нямат и понятие от Библията.
Левит 16 глава

2 Господ каза на Моисея: Кажи на брата си Аарона да не влиза на всяко време в светилището, което е отвътре завесата, пред умилостивилището, което е върху ковчега, за да не умре; защото Аз ще се явявам в облак върху умилостивилището.

Само един път в годината-иначе ще те убия

3 Ето как да влезе Аарон в светилището: с юнец, в принос за грях и овен за всеизгаряне. 5 И от обществото на израилтяните да вземе два козела в принос за грях и един овен за всеизгаряне.

Два козела-защо са два?

7 Също да вземе двата козела и да ги представи пред Господа до входа на шатъра за срещане. 8 Тогава да хвърли Аарон жребий за двата козела, един жребий за Господа, и другия жребий за отпущане; Два жребия. 9 и да приведе Аарон козела, на който е паднал жребият за Господа, и да го принесе в принос за грях; 10 а да представи жив пред Господа козела, на който е паднал жребият за отпущане, за да направи с него умилостивение и да го изпрати в пустинята за отпущане.

Значи козелът за отпущане ще направи умилостивението. И двата козела представят Христос-ето:

21 и като положи Аарон двете си ръце на главата на живия козел нека изповяда над него всичките беззакония на израилтяните, всичките им престъпления и всичките им грехове, и нека ги възложи на главата на козела; тогава да го изпрати в пустинята чрез определен човек;

Исус е този козел също! И за да може да ви даде вечен живот-трябва да бъде жив! И той е, който носи нашите грехове в място, където изобщо няма човеци-третото небе. Той се застъпва за нас пред Отец

22 и като пусне козела в пустинята, козелът ще понесе на себе си всичките им беззакония в необитаема земя.

Необитаемата земя е небето. Там хора няма. И така-двата козела представят Исус. Първият-когато Исус умря и вторият-когато възкърсна и понесе греховете ни.
Йоан 1 глава

29 На следния ден Иоан вижда Исуса, че иде към него, и казва: Ето Божият Агнец, Който носи греха на света!

Ето какво е Исус и този козел, който носеше греховете на света представя именно Него. Трябваше ни умилостивение! Евреите 9 глава-какво стана след възкресението на Исус.

24 Защото Христос влезе не в ръкотворено светилище, образ на истинското, но в самите небеса, да се яви вече пред Божието лице за нас;

Това е тази пустиня дето не е населена. Исус отиде на небето и сега се моли за нас на Отец

25 и не за да принася Себе Си много пъти, както първосвещеникът влиза в светилището всяка година с чужда кръв,

И ето-Исус умря и проля своята си кръв за нас

28 така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.

И след като беше вече даден в жертва и възкръсна, сега е в небето и се моли за нас на Отец. За това трябваше да направи нов завет. И сега седи от дясно на Отец. Това е била позицията му преди да дойде като човек.
Евреите 10 глава-Новият Завет вече е в сила

21 и като имаме велик Свещеник над Божия дом, 22 нека пристъпваме с искрено сърце в пълна вяра, със сърца очистени от лукава съвест и с тяло измито в чиста вода;

С други думи-трябва да следвате Божието Слово както си е-то е чистата вода! Нашият първосвещеник е пострадал твърде много за нас

26 Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове, 27 но едно страшно очакване на съд и едно огнено негодуване, което ще изпояде противниците.

И ето сега-ако съгрешаваме умишлено-никой няма да умре за нас вече. Нито животни, нито Исус. Но трябва да се приготвим за огненото езеро. Ето това са двата завета. Първият Израел го наруши и ето-Исус дойде, умря за хората и сключи новият завет.
Но нека сега видим най-главният Завет-Данаил 9 глава. И никой не говори за него. И дори ако някой заговори-те само го уплескват.

1 В първата година на Дария Асуировия син, от рода на мидяните, който се постави цар над Халдейската държава, - 2 в първата година от царуването му аз Даниил разбрах от свещените книги числото на годините, за които дойде Господното слово към пророк Еремия, че запустението на Ерусалим ще трае седемдесет години.

Господ разруши чрез Вавилон Ерусалим. И Данаил е молил Господа да му обясни за какво става въпрос

3 Тогава обърнах лицето си към Господа Бога, за да отправя към него молитва и молби с пост, вретище и пепел.

Данаил е разбрал че има много повече от това, което пише Еремия

21 дори още като говорех в молитвата, мъжът Гавриил, когото бях видял във видението по-напред, като летеше бързо се приближи до мене около часа на вечерната жертва. 22 И информира ме като говори с мене, казвайки: Данииле, сега излязох да те направя способен да разбереш.

Гавриил е дух и беше изпратен от Господа да даде разбиране на Данаил

24 Семдесет седмици са определени за людете ти и за светия ти град за въздържането на престъплението, за довършване греховете, и за правене умилостивение за беззаконието, и да се въведе вечна правда, да се запечата видението и пророчеството, и да се помаже Пресветият.

Това са много неща-нали? Дори и днес хората съгрешават. А именно Исус е Пресветият. А тези 70 години са преминали дори още когато Данаил е бил във Вавилон. Но ето сега-стават 70 седмици от години. И дори и Исус ще бъде помазан в края им

25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена.

От времето когато е дадена заповед за построяването на Ерусалим отново от Цар Артаксеркс, до като дойде Исус и бъде помазан-това означава Месият-ще минат 69 седмици

26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен, но не заради себе си;

Заради кого умря Исус-не заради своите грехове, но заради нашите.
Нека видим какво е станало-Римляните 15 глава

8 Защото казвам, че Христос, заради Божията вярност, стана служител на обрязаните, за да утвърди обещанията дадени на бащите,

Исус дойде за да потвръди! Не за да направи нов Завет! и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения

Данаил 9 глава отново

27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.

И ето-Исус ще умре не поради свои грехове, но за нашите. И Римляните са разрушили Ерусалим през 70 година. Нищо друго не пише тук. Няма нищо общо с великата скръб. И Исус ще потвърди завета с мнозина в определено време-за 3.5 години. Това е половин седмица.
Битие 17 глава

1 Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: Аз съм Всемогъщият; ходи пред Мене и бъди непорочен. 2 И ще направя завета си между Мене и тебе и ще те умножа твърде много. 3 Тогава Аврам падна на лицето си; и Бог му говореше, казвайки: 4 Ето, Моят завет е с тебе; и ти ще станеш отец на множество народи.

И Авраам е имал много физически деца, но също е баща на вярващите. Това покрива много нации-нали?

5 Не ще се именуваш вече Аврам, но името ти ще бъде Авраам; защото те направих отец на множество народи.

“аам“ означава много

6 Ще те наплодя твърде много и ще произведа народи от тебе; и царе ще произлязат от тебе. 7 И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе и потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе.

И ще направи завет между Себе си и Авраам и неговото поколение и този договор е вечен

9 Бог още каза на Авраама: Пази ти завета Ми, ти и потомците ти след тебе, през всичките си поколения. 10 Ето Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и потомците ти след тебе: всеки между вас от мъжки пол да се обрязва.

И това е печата на завета. И как абсолютно е „всеки от мъжки род”? Абсолютно е

11 Да обрязвате краекожието на плътта си; и това ще бъде знак на завета между Мене и вас. 12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец.

Всеки мъж трябва да се обрязва и всеки, който е купен за пари. В друг урок ще ви покажем, че сте откупени с кръвта на Исус! Вижте-обрязването е нищо в сравнение с вечните мъки в огненото езеро-ако не искате да го направите. Защото ако не сте обрязани-не можете и да се кръстите и не сте от Авраамовото потомство. Тоест-вие не сте от този дом!

13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.

Това е абсолютна заповед!

14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.

Вижте-всеки, който не е обрязан-трябва да бъде погубен! За това ние не кръщаваме никой, който не е обрязан. Защото е нарушил този пръв завет. Все едно да къпеш умрял човек...

19 Но Бог каза: Не, а жена ти Сара ще ти роди син, и ще го наречеш Исаак; и с него ще утвърдя завета Си за вечен завет, който ще бъде и за потомството му след него.

И това трябва да е нещо, което продължава! Същото нещо Господ каза и на Исак и на Яков. Авраам не е мислел че ще има син освен Исмаил. И договора е сключен с Исак.
Битие 22 глава-Господ ще изпита Авраам

1 След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме. 2 И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа.

Между другото Господ е пратил Авраам на хълма на който после е бил построен Храма. Исмаил е също син на Авраам, но Бог не е сключил завет с него! За това ви казвам-ако не сте под договор с Бога-Той не ви знае дори

9 А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата. 10 И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си. 11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме. 12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син.

Сега зная, каза Господ! Вижте как вяра без дела не е вяра! И ето-Исак е в договора с Господа, не Исмаил! Затова Господ не обърща внимание на Исмаил

15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече: 16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син, 17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си;

Това е физическото семе на Авраам, но ще има и друго

18 в твоето потомство ще се благословят всичките народи на земята, защото си послушал гласа Ми.

И в твоето Семе-единствено число! Защото Авраам послуша Господа. Но кое е това „Семе“? И какъв е този завет? Авраам е упазил своята част от Завета. Значи и Господ трябва да изпълни своята.
Галатяните 3 глава-кой е той?

6 както с Авраама, който повярва в Бога, и му се вмени за правда? 7 Тогава познайте, че тия, които упражняват вяра, те са Авраамови чада; 8 и писанието, като предвидя, че Бог чрез вяра щеше да оправдае езичниците, изяви предварително благовестието на Авраама, казвайки: "В тебе ще се благославят всичките народи".

Завета беше направен с Авраам и дори и Израел трябва да е под него

9 Така щото тия, които имат вяра се благославят заедно с вярващия Авраам. 15 Братя, (по човешки говоря), едно завещание, даже ако е само човешко, веднъж потвърди ли се, не се разваля, нито на него се прибавя нещо, от никого.

Нищо не се променя! Както го даде Господ-така трябва да е. И обрязването никак не е отпаднало

16 А обещанията се изрекоха на Авраама и на неговия потомък. Не казва: "и на потомците", като на мнозина, но като за един: "и на твоя потомък", Който е Христос.

Спомнете си, че каза и за едно „Семе“

17 И това казвам, че завет, предварително потвърден, от Бога в Христос, не може да бъде развален от закона, станал четиристотин и тридесет години по-после, така щото да се унищожи обещанието.

Този закон е Закона за Жертвоприношенията. Беше даден след като Господ изведе Израел от робството в Егтипет. Над 430 години след като Господ даде обещанието на Авраам

18 Защото, ако наследството е чрез закона, не е вече чрез обещание; но Бог го подари на Авраама с обещание. В твоето семе ще се благословят всички народи.

Значи трябва да са в договора.
Нека сега видим и още един Завет-Данаил 9 глава

27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът;

Пише-“Ще потвърди“!! Правете разлика между „направи“ и „потвърди“. Видяхме го това. И в средата на седмицата ще прекрати жертвоприношенията.
За какво става въпрос-Левит 4 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като кажеш: Ако някой съгреши от незнание, като стори нещо, което Господ е заповядал да се не струва, -

От незнание! Винаги е било така! Иначе няма прошка

3 ако помазаният свещеник съгреши, така щото да се въведат людете в престъпление, тогава за греха що е сторил нека принесе Господу юнец без недостатък в принос за грях. 4 Нека приведе юнеца при входа на шатъра за срещане пред Господа, нека положи ръката си на главата на юнеца и нека го заколи пред Господа. 5 Тогава помазаният свещеник да вземе от кръвта на юнеца и да я принесе при шатъра за срещане; 6 и свещеникът да натопи пръста си в кръвта, и от кръвта да поръси пред завесата на светилището седем пъти пред Господа.

Ако някой съгреши от незнание-трябва да се приведе юнец, да се убие и кръвта да се попръска 7 пъти по завесата! Господ е дал на човека 7 дена и човекът съгрешава във всеки един от тях. 7000 годни. Но ако всички съгрешат-тогава? Ето:

13 Ако цялото общество израилтяни съгрешат от незнание, като сторят нещо, което Господ е заповядал да се не струва, та стават виновни, а това нещо се укрие от очите на обществото, 14 когато се узнае грехът, който са сторили, тогава обществото да принесе юнец в принос за грях и да го приведе пред шатъра за срещане;

И ето сега-същото нещо, но сега е за цялото събрание. И какво става с кръвта:

17 и свещеникът като натопи пръста си в кръвта, да поръси пред завесата седем пъти пред Господа.

И това е ставало всяка година в Денят на Умилостивението. Какво означава това:

20 И с тоя юнец да направи така както направи с оня, който беше принос за грях; така да направи и с тоя юнец; и свещеникът да направи умилостивение за тях, и ще им се прости.

И ето-сега Свещеника е направил умилостивение за вас. Ако сте съгрешили от незнание. Но когато Исус умря-какво стана със завесата? Вече я няма-свещениците няма къде да пръскат кръвта. В такъв случай вече не се принасят животни в жертва. Сега вече имаме нов завет! И сега вече всичко е на по-високо ниво! И ако нарушите този нов Завет-ще умрете за винаги-в огненото езеро-на вечни мъки. Исус със смъртта си промени нещо много съществено. И сега вече се молите на колене на Отец в името на Исус. И то само ако сте съгрешили неумишлено! Нека видим какво ще стане, та да престанат жертвоприношенията за които пише тук Данаил-Матей 27 глава

35 И когато Го разпнаха, разделиха си дрехите Му, като хвърлиха жребие.

И ето какво стана после:

45 А от шестия час тъмнина покриваше цялата земя до деветия час. 46 А около деветия час Исус извика със силен глас: Или, Или, лама савахтани? сиреч: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?

Исус е знаел, че трябва да умре, но вижте-плътта се бори да не умира

47 Някои от стоящите там, като чуха, думаха: Той вика Илия. 50 А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. 51 И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха,

Хората четат това и нямат и понятие какво стана. Какво стана когато завесата се раздра от горе до долу. Това е завесата дето разделя Светая от Светая Светих. Сега вече свещениците не могат да пръскат от кръвта по завесата. В такъв сучай убивнето на животни спря! В средата на седмицата-в сряда! Вижте-ние трябва да знаем тези неща. Нека видим Евреите 10 глава

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове;

Прочетохме това

12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога, 13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.

Това е писано в Псалм 110

14 Защото с един принос Той е усъвършенствувал за винаги ония, които се освещават. 15 А и Светият Дух ни свидетелствува за това; защото след като е казал: - 16 Ето заветът, който ще направя с тях След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в сърцата им, И ще ги напиша в умовете им", прибавя:

И това е завета за който пише Еремия в 31 глава

17 "И греховете им и беззаконията им няма да помня вече". 18 А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях.

Разбираме, че става въпрос за Новият Завет

19 И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището, 20 през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч, плътта Си,

И ето сега-Исус е Завесата. Чрез него само можем да отидем до Отец. Предишното премина-животни вече не се убиват. Сега вече всеки, който смири себе си и се покае от греховете си, като застане под кръвта на Исус-може да спаси себе си от огненото езеро.
Изход 12 глава

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки: 2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината.

Това е месец авив и е обикновенно в края на март или началото на април

3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом. 5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете.

Това агне или козле трябва да е съвършенно

6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.

Трябва да е първородно и да е без недостатък. Господ погледна от небето и не намери такъв човек. Затова дойде лично като човек, за да умре за нас. Никой човек не е съвършен-само един беше!

7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.

Господ поставя вашето спасение във вашите ръце. Ако имате вяра-ще направите каквото Той иска

12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова. 13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

И ето-кръвта ще ви бъде като печат-както и при обрязването. И ето-не каза: Като видя Израилянин или като видя праведен, но като видя кръвта, ще ви отмина

43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея; 44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже.

Защо е така? Защото Господ каза на Авраам да бъде обрязан! И ако искате да участвате в Пасхата-трябва да сте обрязани, братя

48 И ако би някой чужденец да живее като пришелец между тебе и да иска да пази пасхата Господу, нека се обрежат всичките му мъжки, и тогава нека пристъпи да я пази; той ще бъде като роден в земята. Но никой необрязан не бива да яде от нея.

И ако някой иска да пази Пасхата-трябва да се обреже. Защо:

49 Един закон ще има за туземеца и за чужденеца, който е пришелец между вас.

Когато апостолите решиха да кажат на езичниците да не се обрязват-те ги откъснаха от семейството на Авраам.
Нека видим какво представя това-1 Коринтяни 5 глава

7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

Е кой е нашата Пасха? И как така ще бъдете кръстени в неговото име, но няма да сте обрязани? Не може да стане! Нека видим цялото нещо-Галатяните 3 глава. Вижте-това е много сериозен бизнес, но хората си играят с живота си.

26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа.

Ако вярвате-ще вършите това, което Той иска! 27 Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли

28 Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса. 29 И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание.

И ето ви най-първият завет! И ако сте Авраамово семе-ще вършите всичко, което Господ изисква! И братя-ще бъдете обрязани и кръстени и всички ще пазите Пасхата! Този Завет-Договор-не е нарушен! Израел наруши другият Завет, но този Договор никога не е бил нарушен, а ето-вие не знаете това. Договора между Господ и Авраам е този, кото ни спасява. Другият Завет е вътре в този! Първият е Завета с Авраам. Вторият е с Израел и третият Завет е част от първият и Вторият Завет!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. dartanjan - Козела е символ на непокорство и ...
23.07.2017 09:56
Козела е символ на непокорство и бунт. След като нашият свят Спасител Исус Христос се покори съвършенно на Отца и стана доброволен жертвен агнец, няма как да е също и козел. Козела приляга на сатана.
цитирай
2. bojiislujitel - Козела е символ на непокорство и ...
23.07.2017 15:40
dartanjan написа:
Козела е символ на непокорство и бунт. След като нашият свят Спасител Исус Христос се покори съвършенно на Отца и стана доброволен жертвен агнец, няма как да е също и козел. Козела приляга на сатана.


Значи Сатана понесе нашите грехове?
То какво да му кажеш-адвентистче....
С две думи-нито знае, нито мисли!

Най-страшното при адвентистите е, че им отнемат напълно възможността да разсъждават сами.... И те стават... мъртви.
цитирай
3. dartanjan - Жертвеният Агнец понесе нашите ...
23.07.2017 16:26
Жертвеният Агнец понесе нашите грехове. Между агнец и козел има съществена разлика. Агнето е символ на кротък характер и покорство. Козела рипа по зъберите и е символ на непокорство и непослушание.

Обичай ближният както себе си. Не съди за да не бъдеш съден. Показвай милост за да ти се покаже милост. Защото кротките ще наследят Земята.

цитирай
4. bojiislujitel - Жертвеният Агнец понесе нашите ...
23.07.2017 21:05
dartanjan написа:
Жертвеният Агнец понесе нашите грехове. Между агнец и козел има съществена разлика. Агнето е символ на кротък характер и покорство. Козела рипа по зъберите и е символ на непокорство и непослушание.

Обичай ближният както себе си. Не съди за да не бъдеш съден. Показвай милост за да ти се покаже милост. Защото кротките ще наследят Земята.



Първото нещо е: не обичам лъжците!!
Второто: трудно понасям хора които нито четат, нито мислят!
И двата козела представят Иус Христос и това е обяснено съвсем ясно в урока. Само човек, който има проблеми с мисленето не може да го види и разбере.

Не пиши повече по тази тема-ясно е, че се опитваш да ни натрапиш вашите адвентни лъжи! Ще трия лъжите ти!
цитирай
5. dartanjan - Аз чета Библията. И също не обичам ...
25.07.2017 13:14
Аз чета Библията. Също не обичам лъжата и се уча да обичам ближният с недостатъците му. И все пак се чудя след като Исус е жертвеният Агнец, кротък и смирен пред волята на Отца и пред своите обивинители и мъчители, а сатана ще бъде жертван в края на седмото хилядолети по време на изпълнението на присъдите на непокаялите се грешници, непожелали да приемат Божията мислост и покана за спасение от греха и смъртта, кое животно ще сочи жертвата на сатана и тези грешници, ако не козелът, който най-добре отразява техният горделив и бунтовен характер? Жертвата на козлите не е ли събирателен образ на жертвата на непокаялите се през благодатното време грешници в краят на времето, когато ще се изпълни Божията справедлива присъда?
цитирай
6. bojiislujitel - Каваш, че четеш Библията? Това н...
25.07.2017 19:58
Каваш, че четеш Библията? Това някакъв майтап ли е?
Определно не я четеш а и това, което си прочел от тук-от там никога не си го разбрал.
Ако я четеше, щеше да си прочел и Изход 12 глава.

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки:

2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината.

3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом.

4 Но ако домашните са малцина за агнето, тогава домакинът и най-ближният до къщата му съсед нека го вземат, според числото на човеците в тях; смятайте за агнето според онова, което всеки може да изяде.

5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете.

Кого представя агнето-ИЛИ КОЗЛЕТО????

Както всички тук могат да видят-И ПОНЯТИЕ СИ НЯМАШ ОТ БИБЛИЯТА!

И така-всичко, от което имаш понятие са лъжите на дявола, предадени ти от църквата на адвентистите от седмият ден.
Знанията ти за Библията и Бога са на нивото на дете от детската градина...
Не ми губи повече времето! Нито лицемерието ти ми е интересно, нито невежеството ти, нито пък лъжите в които вярваш.
цитирай
7. dartanjan - Въпросът не е какви животни са пр...
26.07.2017 09:01
Въпросът не е какви животни са принасяли израелтяните, а по какъв начин ярето или козлето е свързано с нашият Създател Исус Христос, който стана жертвен Агнец за нашето изкупление.

цитирай
8. bojiislujitel - Въпросът не е какви животни са пр...
26.07.2017 15:18
dartanjan написа:
Въпросът не е какви животни са принасяли израелтяните, а по какъв начин ярето или козлето е свързано с нашият Създател Исус Христос, който стана жертвен Агнец за нашето изкупление.



И колкото повече пишеш, толкова по-ясно става на всеки разумен тук, че си нямаш и понятие от Библията. Имаш понятие само от лъжите на дявола на когото служиш и които искаш да разпространяваш....
Типично за адвентистите....
цитирай
9. dartanjan - Защо просто не се аргументираш с ...
26.07.2017 16:16
Защо просто не се аргументираш с цитати от Библията?

Писано е: Не полагай съкровишата си на Земята, където молец и ръжда ги ядат и крадци ги нападат, а на Небето, където няма ръжда, молец и крадци. Обичай ближният както себе си.

Прочие ще те попитам как да разбираме тези стихове в контекста на твърденията ти, че изгубените ще горят вечно в огненото езеро, което не е в съгласие с Божието слово и чувството за справедливост и реципрочност на наказанието.

Езекил 28

"12 Сине човешки, дигни плач за тирския цар, и кажи му: Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост.

13 Ти бе в Божията градина, в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден.

14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни.

15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе.

16 От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие, и ти съгреши; затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм, и те изтребих отсред огнените камъни, херувиме засеняващи!

17 Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си; Аз те хвърлих на земята, изложих те пред царете, за да те гледат.

18 Ти омърси светилищата си чрез многото си беззакония, чрез неправедната си търговия; затова извадих огън изсред тебе, който те изяде, и те обърнах на пепел по земята пред очите на всички, които те гледат.

19 Всички, които те познаваха между племената, се удивиха на тебе; ужас си станал, и не ще те има до века."
цитирай
10. bojiislujitel - Когато кажеш на адвентист от седмия ...
27.07.2017 21:30
Когато кажеш на адвентист от седмия ден, да погледне на горе-той гледа на долу...
Не мисля, че някой е в състояние да може да води нормална дискусия с адвентист от седмия ден, макар, че мисля-между тях е възможно да има и такива, които все още могат да използуват мозъците си...

Братко мой-понеже ми омръзна да ти чета лъжите и басните-започвам да трия коментарите ти. Ма много сериозни си закъсал, но така ти се харесва-твоя си работа. И определено както си тръгнал да служиш на дявола-ще видиш сам, дали огненото езеро ще е временно или ще е вечно-щото към него отиваш.
цитирай
11. dartanjan - Колко разумно може да бъде да лъже ...
28.07.2017 21:48
Колко разумно може да бъде да лъже човек, когато всички сме пред погледа на светият Господ Вседържател, който ще съди и живи и мъртви, и Който ще открие всичко скрито, за да стане явно? Който не може да лъже и да сбърка в отсъждането. Не е ли много по-ленсо да се доверим съвършенно на Господа, за да променя живота към добро? Да Му позволим да въстанови Божият образ в нас грешните.

цитирай
12. bojiislujitel - Единственият, който лъже тук си ти ...
01.08.2017 03:18
Единственият, който лъже тук си ти брат. Нищо ново.. Адвентистите са изпечени лъжци.
цитирай
13. dartanjan - Хубаво би било когато твърдите н...
02.08.2017 20:46
Хубаво би било когато твърдите нещо, да предложите доказателства в подкрепа на вашите втърдения, за да не останат голословна клевета. Ако искате такива такива трябва да ги търсите в Библията, но там със сигурност няма да ги намерите.

Нашият свят Цар и Спасител Исус Христос каза, че Неговото царство не от този свят и да не събираме съкровища на Земята, където ръжда и молец ги ядат и крадци ги нападат, а на Небето, където няма ръжда, молец и крадци. Затова християните са фокусирани върху вечното Небесно царство и морални стандарти, а не върху Земното временно царство, което скоро ще бъде унищожено по време на Божите язви, които ще бъдат последвани второто пришествие на Божият Син в сила и слава.

Самото проповядване на второто пришествие на Божият Син се нарича адвентизъм и в този контекст няма как вярващият християни да не бъде адвентист.

цитирай
14. bojiislujitel - Показал съм напълно ясно и точно ...
03.08.2017 14:55
Показал съм напълно ясно и точно лъжите на адвентистите. Хората са ги прочели и са ги видели.
Една от тях е, че земята ще бъде пуста за 1000 години.
Другата е че адвентистите са против папата, но всъщност те са предният ешелон на Римските католици и папата. При тях измамата е най-фина. Те уж пазят 10 заповеди-вятър.... Защото нарушават и Пасхата и Празниците на Господа. А така се оказва, че не пазят нищо.
Те са приели Римо католическото причастие и го наричат Господна вечеря.
Лъжат, че християните не трябва да пият алкохол. Дори лъжат, че и Исус не е пиел вино.
Лъжат, че огненото езеро ще е временно нещо...

А Исус ясно каза-никоя лъжа не е от истината!

С две думи-адвентистите от седмият ден са си чисти... служители на дявола.
Това е факта! И блажени тези от тях, които започнат да мислят и се отърват от тази ужасна водеща към огненото езеро секта!

Що се касае о думата "адвентизъм"-да-означава очакване на Господа.
Но в случая те очакват своя бог-дявола... Щото на него служат. И техните върховни водачи знаят прекасно това. Факта, че са се подчинили на папата говори достатъчно. Представял съм материяли по въпроса...

И така братко мой-не пиши повече от вашите лъжи на тои блог-ще бъдат изтрити! Иди и лъжи вашите си дето са загубили способността да мислят....
цитирай
15. bojiislujitel - Казах ти-не пиши повече от вашите ...
04.08.2017 23:12
Казах ти-не пиши повече от вашите лъжи!!!!!
цитирай
16. bojiislujitel - Този брат е невероятно нахален. . . . ...
05.08.2017 17:58
Този брат е невероятно нахален.... Все трябва да му трия лъжите...
Типичен адвентист от седмия ден....
цитирай
17. dartanjan - Истината в моите постове е лесно ...
05.08.2017 18:16
Истината в моите постове е лесно проверима и логична. Но триейки ги без да се аргументирате, не ограбвате ли така правото на други хора сами да преценяват истинността им, изпитвайки ги чрез Божието слово?

Ние хората на тази Земя нямаме право да съдим никого, защото с какъвто аршин мерим с такъв ще ни се отмери. Само святият може да съди вярно и има това право. Този който може да възкреси от мъртвите. Този който дава всички блага - духовни и физически. Този който е верен и истинен, дава обещания и ги спазва категорично.
цитирай
18. bojiislujitel - Истината в моите постове е лесно ...
06.08.2017 00:54
dartanjan написа:
Истината в моите постове е лесно проверима и логична. Но триейки ги без да се аргументирате, не ограбвате ли така правото на други хора сами да преценяват истинността им, изпитвайки ги чрез Божието слово?

Ние хората на тази Земя нямаме право да съдим никого, защото с какъвто аршин мерим с такъв ще ни се отмери. Само святият може да съди вярно и има това право. Този който може да възкреси от мъртвите. Този който дава всички блага - духовни и физически. Този който е верен и истинен, дава обещания и ги спазва категорично.



В твоите постове няма истина. Има басни и лъжи на адвентистите-съответно-на дявола.
Ти явно дори не си в състояние да разбереш простите неща: представил съм урок стриктно по Библията. Не е проблем, че не я познаваш изобщо. Проблема е, че си въборазяваш, че я познаваш.
И понятие си нямаш.
И си така глупав, че искаш да спориш с Господа....
Аз не съм писал нещо свое си-Господ го е казал. Ти искаш с Него да спориш?
Ето-на това се казва безумие!
Брат-ти си безумен.
Не пиши повече ти казах. Нахарството е признак на липса на елемнтарно възпитание!
Направи си блог и там лъжи хората от вашите лъжи колкото си искаш! Не тук!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2164358
Постинги: 1211
Коментари: 1482
Гласове: 409
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031