Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2017 16:45 - ПЕТДЕСЕТНИЦАТА ЗА 2017 ГОДИНА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 227 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 12.06.2017 17:27


ПЕТДЕСЕТНИЦАТА 2017. ВЕЛИК ПРАЗНИК НА БОГА

Псалм119:1-7

Здравейте сестри и братя,

ДНЕС-4 ЮНИ 2017 ГОДИНА-Е ПЕТДЕСЕТНИЦАТА. ПРАЗНИКА ЗАПОЧНА СЪС ЗАЛЕЗА НА СЛЪНЦЕТО В СЪБОТА. ВЕЛИК ПРАЗНИК НА БОГА. НА ТРИ ПРАЗНИКА ГОСПОД Е ЗАПОВЯДАЛ ВСЕКИ МЪЖ ДА СЕ ПРЕДСТАВИ ПРЕД НЕГО. ТОВА Е ЕДИН ОТ ТЕЗИ ТРИ ПРАЗНИКА. НИЕ-ИЗРАЕЛ-ЩЕ ГО ПРАЗНУВАМЕ ДНЕС ОТ 12:00 ЧАСА ЦЕНТРАЛНО АМЕРИКАНСКО ВРЕМЕ. ТОВА Е 20:00 ЧАСА БЪЛГАРСКО ВРЕМЕ

Добре е да стоя пред вас на един от Божиите Праници!

Този урок е за тези които искренно търсят истината по Библията. Реших да представя обяснението за празника Петдесетница така както е по Библията, за да покажа на всички действителната същност на този така важен празник! Господ е наредил всички мъже да се явяват пред него на три определени празника, които Той е определил и Петдесетницата е един от тези празници. Този, същият празник ще се празнува и в Божието царство-така както ни казва Господ в Библията. Този Празник представя завръщането на Господа на тази земя. И ние трябва да знаем това. Който знае Левит 23 глава, знае целият план на Господа за спасениетона човечеството. Но днес хората следват паганизма и не Господа. Защото през 70 година Юдея беше съсипана и Божието Слово падна на земята. И тогава вакума е бил запълнен с паганизма на Рим... Затова днес отивате на небето, пазите денят на слънцето, Сатана пече някого в ада и какво ли не още-което изобщо не е в Библията. И няма значение, че не сме в Ерусалим, та да пазим там Празника. Господ е казал, където се намерим, да пазим Празника и ето-днес тук е мястото. В Ривър Дейл. Има толкова много петдесетни църкви, но никоя не празнува Петдесетница. Те мислят, че цялото нещо е че на този ден апостолите са проговорили езици и че Църквата е започнала. Но факта е, че Църквата е създадена още в пустинята и е Израел. Този Празник още представя годината в която Господ Исус ще дойде на тази земя за да бъде тук! И така, ето и урока-ще започнем както винаги започваме във връзка с Празниците на Бога от Левит 23глава. И Господ ни дава пълният план тук, какво прави за нашето спасение. Нашата задача е да ви учим Библията както е и това е всичко. Вие правете с истината каквото желаете. И тези Празници не са на Юдеите! Но са на Господа.

1 И Господ каза на Моисей, 2 Говори на Израиляните като им кажеш, Господните празници,

забележете-казва Господните празници-те са наредени от Господ и поради тази причина трябва да се спазват от всички! Те съвсем не са еврейски празници или тези на Юдеите!

в които ще свиквате свети събрания, МОЙ ПРАЗНИЦИ!, са следните 4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

Трябва да ги правите когато Господ е заповядал-във времето им. Днес някои имат Пасха всяка неделя или всяка трета неделя, но това няма нищо общо с Господа. Колко пъти имате рожден ден в годината? Празника Петдесетница-тази година е на 4 юни, а започва със залеза на слънцето на 3 юни-ето го:

9 Господ говори още на Моисея, казвайки; 10 Говори на Израиляните, като им кажеш, Когато влезете в земята, която аз ви давам, и пожънете жетвата й, тогава да донесете на свещеника един сноп от първите плодове на жетвата си; 11 и той да подвижи снопа пред Господа за да ви бъде приет; на утрешния ден подир съботата да го подвижи свищиникът. Значи на денят след съботата.

Тоест-винаги е на първият ден от седмицата-който е неделя

12 И в деня когато подвижи снопа, да принесете за всеизгаряния Господу едно едногодишно агне без порок; И в този ден трябва да пожертваш едно съвършенно мъжко агне. и хлебния му принос, две десети от ефа чисто брашно омесено с дървено масло, в жертва чрез огън Господу за благо ухание; и възлиянията му, един четвърт вино.

Това агне представя Исус. Исус е първият плод и ще видим това. След като Исус вече дойде и умря на кръста и на третият ден Отец го възкреси, според както каза самият Исус, че ще стане-и това е знака по който да знаем, че този наистина е истинският Исус-жертвоприношения вече не се правят!! А обърнете внимание-докато Отец не приеме първите плодове, никой не може да яде нищо! Тоест-това е нещо много-много важно

14 А хлебът, или пържено жито, или пресни класове да не ядете тоя ден, до деня когато принесете приноса на вашия Бог. това да бъде вечен закон във всичките ви поколения във всичките ви жилища.

Има ли връзка този така описан празник с Исус Христос? Да, има, защото Исус Христос беше първият плод от починалите пред Отец! И където и да се намираш, трябва да пазиш този Празник. И не бива да ядеш нищо от новите плодове, докато не ги приеме Господ! Първият плод има много голямо значение! Защо е това? Защото то представя Исус.
Евангелие от Иоана 20 глава

1 В първия ден на седмицата Мария Магдалина дохожда на гроба сутринта, като беше още тъмно, и вижда, че камъкът е дигнат от гроба. 2 Затова се затича и дохожда при Симона Петра и при другия ученик, когото обичаше Исус, и им казва: Дигнали Господа от гроба, и не знаем где са Го положили.

Нека обърнем внимание на факта, че Мария отива на гроба в неделята и все още е тъмно-денят не е започнал, слънцето не е изгряло. И Исус не беше вече там... И нека сега внимаваме, какво четем нататък

3 И тъй, Петър и другият ученик излязоха и отиваха на гроба; Йоан и Петър са отишли да видят гроба 8 Тогава влезе другият ученик, който пръв стигна на гроба; и видя и повярва. 9 Защото още не бяха разбрали писанието, че Той трябваше да възкръсне от мъртвите.

Това ви показва, че хората не слушат какво се казва. Исус постоянно им говореше, че ще умре и ще възкръсне на третия ден

10 И тъй, учениците се върнаха пак у тях си. 11 А Мария стоеше до гроба отвън и плачеше; и така, като плачеше надникна в гроба, 14 Като рече това, тя се обърна назад и видя Исуса, че стои, но не позна, че беше Исус. 15 Казва й Исус: Жено, защо плачеш? кого търсиш? Тя, като мислеше, че е градинарят, казва Му: Господине, ако ти си го изнесъл, кажи ми где си Го положил, и аз ще Го дигна.

И когато Исус я назова по име, тя го позна, но обърнете внимание, какво каза Исус на Мария!

16 Казва й Исус: Марийо! Тя се обърна и Му рече на еврейски: Равуни! което значи, Учителю! 17 Казва й Исус: Не се допирай до Мене, защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и кажи им: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог.

Каза й да не се допира до него, защото още не се е представил пред Отец! Сега вече след като прочетохте в Левит как се пази Празника-разбирате, че Исус е първият плод от починалите и докато Отец не го е приел, никой не бива да се допре до него

18 Мария Магдалина дохожда и известява на учениците, че видяла Господа, и че Той й казал това. 19 А вечерта на същия ден, първия на седмицата, когато вратата на стаята, гдето бяха учениците, беше заключена поради страха от юдеите, Исус дойде, застана посред, и каза им: Мир вам!

Но вижте-сега вече Исус беше приет от Отец! Вижте сега каква е разликата след като Исус вече беше приет от Отец:

20 И като рече това, показа им ръцете и ребрата Си. И зарадваха се учениците като видяха Господа.

Спомнете си, че свещеника трябваше да помаха първите плодове пред Бога за да бъдат приети. Затова и Исус каза на Мария да не се докосва до Него. Но нека сега видим заедно какво казва апостол Павел за възкресението.
І Послание към Коринтяните 15 глава

12 Ако се проповядва, че Христос е възкресен от мъртвите, как казват някои между вас, че няма възкресение на мъртвите?

Някои казват и днес, че няма възкресение-тогава какво правим ние тук? Защо сме в Църквата?

13 Ако няма възкресение на мъртвите, то нито Христос е бил възкресен; И ако няма възкресение от мъртвите-нито Исус е възкръснал. 20 Но Христос наистина е бил възкресен, първият плод на починалите.

Това е първият плод-когато се жъне жътвата, представя се на свещеника от първите плодове. Исус е този пръв плод от починалите! Никой не е възкръснал и да живее вечно преди Исус!

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде и възкресението на мъртвите.

Тук Павел говори за възкресението на мъртвите, но е добре да видите кога ще стане то. Защото никой няма да изпревари-то ще стане в последният момент, при звук на тръба, при пришествието на нашия Господ-Исус Христос! До тогава-всички "спят" в гробовете-всички които са починали!-намерете го в Библията! А вижте-Павел говори за мъжа, защото Адам можеше да спре това, което направи Ева

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христос всички ще живеят. Но всеки на свой ред: Христос първия плод, после, ПРИ ПРИШЕСТВИЕТО НА ХРИСТА, ТИЯ КОИТО СА НЕГОВИ!

Забележете как казва: при ПРИШЕСТВИЕТО-не преди него! И още-кои са неговите? Които спазват думите му! А Христос е първият плод! И ето-няма никой на небето-мървите са в земята и са мъртви все още

23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.

Но да се върнем отново на Левит 23 глава и да видим кога се пада Петдесетницата!

14 А хляб, или пържено жито, или пресни класове да не ядете до тоя ден, до деня, когато принесете приноса на вашия Бог. Това да бъде вечен закон във всичките ви поколения, във всичките ви жилища. 15 От утрешния ден подир съботата, в която принесохте снопа на движимия принос, да си изброите седем цели седмици (49 дена!); 16 до утрешния ден подир седмата събота да изброите петдесет деня, и тогава да принесете новохлебен принос Господу.

Числото 50 означава самата дума-Петдесетница. Няма нищо свято в това име. И как броим тези 7 седмици? Започваме от неделята след като свещеника подвижи първите плодове пред Бога. И не можете да подвижите плода ако е още в земята-нали? И така-Исус умря на Пасхата-14 Авив. И започваме да броим колко дни и нощи е бил в гроба. И на третият ден е възкръснал-това е било събота! И на другият ден вече започваме да броим. Ако е тази година да кажем възкръснал в четвъртък-започваме да броим пак от неделята. Дент сед съботата-това е закона. И тогава броим от тази недея 7 седмици. 49 дена и на следващият ден е Празника-50 ден!

17 Да донесете от жилищата си за движим принос два хлеба...

7 е пълно число! Показва времето за което човека ще е от плът и кръв. И след това вече плът и кръв няма да има

18 И заедно с хляба да принесете седем едногодишни агнета без недостатък, един юнец и два овена; да бъдат всеизгаряне Господу заедно с хлебния им принос и заедно с възлиянията им, в принос чрез огън за благоухание Господу.

И така-защо с безквасен хляб-защото вече няма грях, след като Исус беше вече възкресен-той беше съвършен, Бог!

21 И на същия ден да свикате свето събрание и никаква слугинска работа да не вършите: това да бъде вечен закон във всичките ви жилища във всичките ви поколения.

И ето-трябва да имаме този Празник във всяко поколение. И така, след като намерихме кой е празникът Петдесетница, нека да видим, дали е отпаднал!
Деяния на апостолите 1 глава,

1 Първата повест написах, о Теофиле, за всичко що Исус вършеше и учеше, откак почна

„Теофил” в случая не е име, но означава „Достопочтений”

2 до деня, когато се възнесе, след като даде чрез Светия Дух заповеди на апостолите, които беше избрал; Господ Исус се върна на третото небе и прати Светият Дух-свят ангел, както е работил винаги чрез тях-за да ни показва пътя в истината.

Исус трябваше да напусне земята. И прати свят ангел

3 на които и представи Себе Си жив след страданието Си с много верни доказателства, като им се явяваше през четиридесет дни и им говореше за Божието царство. 4 И като се събираше с тях, заръча им да не напускат Ерусалим, но да чакат обещаното от Отца, за което, каза Той, чухте от Мене.

Исус им казва, че ще приемат сила от Светия Дух, но те трябва да останат в Ерусалим за някое време

8 Но ще приемете сила, когато дойде върху вас Светият Дух, и ще бъдете свидетели за Мене както в Ерусалим, тъй и в цяла Юдея и Самария, и до края на земята. 9 И като изрече това, и те Го гледаха, Той се възнесе, и облак Го прие от погледа им.

И след това Господ Исус се възнесе на небето-от където беше и дошъл. Вижте-първо Израел трябваше да научи Словото, че после да учи другите народи-ако те не познават Словото, то как ще учат другите народи на него?
И нека сега видим, защо им каза Исус това-Деяния 2 глава

1 И когато настана денят на Петдесетницата, те всички беха на едно место.

Тоест-те празнуваха този важен празник-както нареди Господ, не се бяха събрали заради Светият Дух!

2 И внезапно стана шум от небето като хвучене на силен ветър, и изпълни целата къща дето седеха. И явиха им се езици като огнени, които се разделяха, и седна по един на всеки от тех. 4 И те всички се изпълниха със Светия Дух, и почнаха да говорят чужди езици според както Духът им даваше способност да говорят

Тук искам да напомня на така наречените петдесетници: чужди езици означава езици говорими на земята-немски, френски, англииски, италиански, испански... И съвсем не означава неразбираеми от никого думи... И още-според както Духът им даваше способност! За да разнасят Божието Слово до всички! А както ще видим, там имаше Израиляни дошли за Петдесетница от всички тогавашни страни и те говореха различни езици. И няма нищо ново-Господ винаги работи чрез своите ангели. В случая те видяха само огнените езици. А тогава престояваха в Ерусалим Юдеи, благочестиви човеци, от всеки народ под небето. Тук трябва да ви обърна внимание на факта, че в Ерусалим за Петдесетницата се бяха събрали много Израиляни живеещи в други държави и дори-родени там и говорещи тамошните езици. Но защо те бяха пътували по онова време за да отидат в Ерусалим за Петдесетницата? Защото това е Закона-всеки мъж трябва да се яви пред Бога на три Празника и вторият е Петдесетницата! А трите са Безквасни Хлябове, Петдесетница и Колибите. Вижте внимателно Второзаконие 16 глава и ще го прочетете сами!
Изход 3 глава и ще видим когато Господ иска да привлече вниманието на човек, какво става

1 А Моисей пасеше овците на тъста си Иотора, мадиамския жрец; и като докара овците в задната страна на пустинята, дойде на Божията планина Хорив.

Моисей е бил излязъл от Египет преди 40 години

2 И ангел Господен му се яви в огнен пламък изсред една къпина; и Моисей погледна, и ето къпината гореше в огън, а къпината не изгаряше.

Кой се е явил там-ангел от Господа. Това е било велико явление и Моисей е решил да види какво е това чудо

3 И Моисей си рече: Да свърна и да прегледам това велико явление, защо къпината не изгаря.

Вижте това: ангел се яви, но Господ говореше! Господ говори чрез ангела!

4 А като видя Господ, че свърна да прегледа, Бог го извика изсред къпината и рече: Моисее, Моисее! И той каза: Ето ме. 5 И рече: Да се не приближиш тука; изуй обущата от нозете си, защото мястото, на което стоиш, е света земя.

В този случай Бог прати ангел да се яви на Моисей и ангела се яви в къпина, която гореше, но не изгаряше... Това определено привлече вниманието на Моисей. Но Бог има много начини да привлече вниманието ни. Господ говори чрез ангелите си. И ето-Моисей вече внимаваше какво става. Нека видим още-как Господ поставя думите си в човек-Езекил 2 глава-защото по подобен начин Бог постави думите в устата на апостолите на Петдесетница.

1 И ми рече: Сине човешки, изправи се на нозете си, и ще ти говоря.

И ето как Господ даде съобщението на Езекил:

3 И рече ми: Сине човешки, аз те изпращам при израилтяните, при бунтовни люде, които въстанаха против Мене; те и бащите им са престъпвали Моите думи дори до тоя днешен ден.

Още от самото начало Израел винаги се противяха на Гопода

8 Ти обаче, сине човешки, слушай това, което ти говоря; не ставай и ти бунтовник като тоя бунтовен дом; отвори устата си и изяж това, което ти давам.

Как се яде книга? С очите! И ето сега, Господ направи нещо, което предизвика вниманието на Езекил

9 И като погледнах, ето ръка простряна към мене, и ето в нея свитък книга, 10 И Той го разви пред мене. Писаното бе отвътре и отвън, в което бяха написани плачове, ридание и горко.

И ето какво стана-Езекил трябваше да прочете тази книга. С други думи-започна да яде думите.
Езекил 3 глава

1 И рече ми: Сине човешки, изяж това, което намираш; изяж тоя свитък, и иди, говори на Израилевия дом. 2 И тъй, отворих устата си; и той ме накара да ям свитъка. 3 И рече ми: Сине човешки, нека смила коремът ти тоя свитък, който ти давам, и нека се наситят червата ти от него. Тогава го изядох; и беше в устата ми сладък като мед. 4 И рече ми: Сине човешки, иди отправи се към Израилевия дом, и говори им с Моите думи.

Хората ядат повече с ума си околкото с устата си и това е факта. И ето-Езекил „изяде” думите на Бога-Бог ги запечата в ума му и Езекил отиде да ги каже на Израел. И Божието Слово е сладко като мед, но като кажеш на най-близките си хора, става много горчиво за тебе... Господ даде инструкции на Езекил и после той трябваше да иде и да говори Словото на Бога! Не нещо друго, но точно това

12 Тогава Духът ме подигна; и чух зад себе си глас на голямо спускане, който казваше: Благословена Господната слава от мястото Му! 13 И чух фученето на крилата на живите същества, които крила се допираха едно до друго, и тропането на колелата край тях, - шум на голямо спускане.

И ето-същият шум са чули апостолите в деня на Петдесетницата, когато ангелите са дошли и са им дали информацията как да говорят езиците и какво да кажат. Е-спомнете си сега добре, какви думи говореха апостолите на Израиляните на Петдесетница-нещо свое си ли или им говореха за Бога? Но ето ви и още нещо-от последната Книга на Библията-Откровението 10 глава

1 И видях друг силен ангел, който слизаше от небето, облечен в облак; на главата му имаше дъга, лицето му беше като слънцето, и краката му като огнени стълбове. 2 И държеше в ръката си разгъната книжка; и като положи дясната си нога на морето, а лявата на земята,

Същото както в Езекил-нали? Бог работи по един и същи начин-винаги и ако знаете какво е направил в миналото-ще знаете какво ще направи в бъдещето

8 И гласът, който чух от небето, проговори пак на мене, като рече: Иди, вземи разгънатата книга, що е в ръката на ангела, който стои на морето и на земята. 9 Отидох, прочее, при ангела, та му рекох да ми даде книжката. И каза ми: Вземи и я изяж; и в корема ти ще бъде горчива, но в устата ти ще бъде сладка като мед. 10 И тъй, взех книжката от ръката на ангела, та я изядох, и в устата ми беше сладка като мед; но като я изядох, коремът ми се вгорчи.

Йоан също „изяде” книжката-прочете я. И така-видяхме до тук как работи Господ когато иска да даде съобщение на човек или на народ. И като чуем Божието Слово е така сладко, но когато го говорим на нашите близки става така горчиво... Но нека сме наясно с едно-за тези от вас които все още мислите, че някаква нова църква е била създадена на Петдесетница и че езиците са така важни...

11 Тогава ми се каза: Трябва пак да пророкуваш за много люде и народи, езици и царе.

И чак сега вече Йон можеше да говори на народите. Господ работи с информирани хора! Моисей видя ангел в храста, Езекил видя ангел с книга, Йоан-същото нещо.
Ето и един друг начин-Даниил 5 глава. Ако знаете, как работи Господ-ще търсите това, което вече е направил. И ако четете Библията-става известно и никой не може да ви излъже.

1 Цар Валтасар направи голям пир на хиляда от големците си, и пиеше вино пред хилядата. 2 Когато пиеше виното, Валтасар заповяда да донесат златните и сребърните съдове, които дядо му Навуходоносор беше задигнал от храма, който бе в Ерусалим, за да пият с тях царят и големците му, жените му и наложниците му.

Очевидно е, че този човек е бил глупав. Не е видял какво е станало с баща му-Навохудоносор, но е направил голяма глупост

3 Тогава донесоха златните съдове, които бяха задигнати от храма на Божия дом, който бе в Ерусалим; и с тях пиеха царят и големците му, жените му и наложниците му. 4 Пиеха вино и хвалеха златните, сребърните, медните, железните, дървените и каменните богове.

Същото става и днес! Имате пастори на просперитета!

5 В същия час се появиха пръсти на човешка ръка, които пишеха, срещу светилника, по мазилката на стената на царския палат; и царят видя тая част от ръката, която пишеше.

И сега Царят изведнъж е започнал да внимава на това, което става... Ето как работи Господ

6 Тогава изгледът на лицето на царя се измени, и мислите му го смущаваха, така щото ставите на кръста му се разхлабиха, и колената му се удряха едно о друго.

Цар Валтасар така се уплаши от ръката, която се появи и пишеше по стената, че дори и коленете му тропаха едно в друго-това е голям страх, сестри и братя. Но виждаме как в този пък случай Бог привлече вниманието на Цар Валтасар. Сега вече разбираме, как Господ привлече вниманието на Изралияните събрани за Петдесетница в Ерусалим

7 Царят извика с голям глас да въведат вражарите, халдейците и астролозите, на които вавилонски мъдреци царят проговаряйки рече: Който прочете това писание и ми яви значението му ще бъде облечен в багреница, златна огърлица ще се окачи около шията му и ще бъде един от тримата, които ще владеят царството.

И ето-никой не можеше да отговори защото съобщението е написано на друг език, но само човек от Израел. Защото на Израел Господ е дал всичко-и тайните дори

17 Тогава в отговор Даниил рече пред царя: Подаръците ти нека останат за тебе, и дай на другиго наградите си; все пак аз ще прочета на царя написаното, и ще му явя значението му.

Данаил се отказа от всичко! Какво мислите ще направи съвременен пастор? И сами виждате, че ако някой ви говори на непознат език”, и няма преводач, вие не можете да разберете нищо!

25 И ето, писанието, което се написа: М"не, М"не, Т"кел, упарсин. 26 Ето и значението на това нещо: М"не, Бог е преброил дните на твоето царство, и го е свършил; 27 Т"кел, Претеглен си на везните, и си бил намерен недостатъчен; 28 П"рес, Раздели се царството ти, и се даде на мидяните и персите.

И Господ изпълни това веднага. Когато Господ реши да съсипе човек-не чака дълго...

30 В същата нощ царят на халдейците Валтасар биде убит. И мидянина Дарий взе царството, бидейки на 62 години

Спомнете си-събощението беше написано на непознат език! Сега да се върнем отново на Деянията 2 глава-Господ използува драма за да обърне мнимание на своите служители.

4 И те всички се изпълниха със Светия Дух, и почнаха да говорят чужди езици, според както Духът им даваше способност да говорят.

И ето-до сега видяхме как работи Господ. Каза във всичките случаи на пророците и апостолите да говорят неговите Думи. И така-нищо ново не се сучи на тази Петдесетница.
Числа 11 глава

11 Моисей рече на Господа: Защо си оскърбил слугата Си? и защо не съм придобил Твоето благоволение, та си турил върху мене товара на всички тия люде?

Положението на Моисей е било много тежко

14 Аз сам не мога да нося всички тия люде, защото са много тежки за мене.

Съвсем не е лесно да се работи с Израел!

15 Ако постъпяш Ти така с мене, то убий ме още сега, моля, ако съм придобил Твоето благоволение, за да не видя злочестината си. 16 Тогава Господ рече на Моисея: Събери ми седемдесет мъже измежду Израилевите старейшини, които познаваш, като старейшини на людете и техни надзиратели, и доведи ги при шатъра за срещане, за да застанат там с тебе. 17 И Аз като сляза ще говоря там с тебе; и ще взема от духа, който е на тебе, и ще го туря на тях; и те ще носят товара на людете заедно с тебе, за да не го носиш ти сам.

Защо трява да вземе от духа дето е на Моисей? Защото става въпрос за Словото на Бога! И ето какво стана след това:

25 Тогава Господ слезе в облака и говори с него, и като взе от духа, който беше на него, тури го на седемдесетте старейшини; и като застана на тях духът, пророкуваха, но не повториха.

И ето какво е станало-след като духът е слязъл на тези 70 души, те са говорели Божието Слово! В деня на Петдесетницата Господ е сложил езици на апостолите.
Но нека видим какво казва и апостол Петър. 2 Петрово 1 глава

16 Защото, когато ви обявихме силата и пришествието на нашия Господ Исус Христос, ние не следвахме хитро измислени басни, а бяхме очевидци на Неговото величие.

И всичко, което апостолите са говорили е било така, защото те са свидетелствали за това, което са видели

19 И така, пророческото слово повече се потвърждава за нас; и вие добре правите, че внимавате на него, като на светило, което свети в тъмно място, догде се зазори, и зорницата изгрее в сърцата ви.

Ние имаме по-сигурното Слово на пророчествата. Това е Старият Завет и той е по-голямото свидетелство!

20 И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля;

Нищо не е дошло от пророците лично

21 защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух.

И точно това видяхме досега-светите човеци са говорели това, което им е давал Светият Дух и са говорели Божието Слово! Нищо по-различно не е станало в денят на Петдесетницата онази година, когато апостолите са заговорили на разни земни езици. Хората не обръщат внимание на съобщението, но гледат езиците.
Нека видим 1 Коринтяни 14 глава-четете внимателно!

1 Следвайте любовта; но копнейте и за духовните дарби, а особено за дарбата да пророкувате. 2 Защото, който говори на непознат език, той не говори на човеци, а на Бога, защото никой не му разбира, понеже с духа си говори тайни.

И става въпрос за земни езици. А тук съм длъжен да ви известя-Светият Дух не обитава в нечисти съдове. Тоест-ако вие си мислите, че имате Светият Дух, но не пазите нищо от това, което Исус Христос е заповядал, то вие възможно е и да имате дух, но съвсем не е свят, а е нечист

18 Благодаря Богу, че аз говоря повече езици от всички ви; 19 обаче, в църквата предпочитам да изговоря пет думи с ума си, за да наставя и други, а не десет хиляди думи на непознат език.

Идете в една от петдесетните църкви и им прочетете това...

20 Братя, не бивайте деца по ум, но, бидейки дечица по злобата, бивайте пълнолетни по ум. 21 В закона е писано: "Чрез другоезични човеци и чрез устните на чужденци ще говоря на тия люде; и нито така ще Ме послушат", казва Господ.

В църквата трябва да се говори разумно и според Божието Слово-а не нещо, което никой, дори и говорещите не разбират. Защото:

22 Прочее, езиците са белег не за вярващите, а за невярващите; а пророчеството е белег не за невярващите, а за вярващите.

Това разбира се-този 22 стих във вашите Петдесетни църкви не ви го четат. Нека видим какво казва закона-Исаия 28 глава. Няма нищо мистериозно-просто хората не четат тази Библия!

1 Горко на горделивия венец на Ефремовите пияници, И на повехналия цвят на славната му красота, Който е на върха на тлъстите долини на ония, които се обладават от вино!

Не става въпрос за алкохолно вино, но за фалшива религия!

7 Но и тия се побъркаха от виното И се заблудиха от спиртното питие; Свещеник и пророк се побъркаха от спиртно питие, Обладаха се от вино, заблудиха се от спиртно питие, Побъркаха се във видението, спъват се в съденето, 8 Защото всичките трапези са пълни с бълвоч и нечистота, Така щото няма чисто място.

И ето-масите са пълни с бълвоч. Това ви учат днес. Защото всичките тези протестантски църкви и православната църква са Римо католически. Пазите Коледата, Влеикдена, и всичко дошло от Рим. И всичките имат повръщано на масите-лошо учение!
Исаия 29 глава-за какво пиянство става въпрос

9 Стойте смаяни и почудете се, Заслепете себе си и ослепейте; Те са пияни, но не от вино, Политат, но не от спиртно питие.

С какво са се напили-с фалшиви доктрини! Казваш им-съботата е седмият ден, те ви казват, че неделята е. Казваш им че мъртвите са в земята-те ви казват, че са на небето. Казваш им, че Исус е бил три дни и три нощи в гроба-те ви казват, че е бил ден и половина.
Отново Исаия 28 глава

9 Кого, казваш ти, ще научи той на знание? И кого ще направи да разбере каквото чуе? Отбитите от мляко ли? Отлъчените от гърди ли?

Тогава кой ще се научи на знание? Ако са пияни? И става въпрос за сладкото мляко на Словото!

10 Защото дава заповед след заповед, Заповед, след заповед, Правило след правило, правило след правило, Тук малко, там малко.

Ето защо ние поучаваме по теми! Заповед след заповед, парвило след правило-тук малко и там малко. И това е, което правим ние тук

11 Наистина с гъгниви устни и с друг език Ще говори на тия люде

Това е цитирал Павел-хора другоезични, ще говорят на тези хора. И понеже сме пръснати по целият свят-затова Господ ни говори на езика в който сме родени. Та братята които казват, че трябва да говоря Иврит-нека си прочетат този стих!

12 Оня, който бе им рекъл: Тая е почивката ви; и успокойте уморения; И това е освежението ви; Но те не искаха да слушат.

Не каза ли Павел същото? Точно това каза. И ето-Израел все още не иска да слуша!
Да се върнем сега на Деянията 2 глава

5 А тогава престояваха в Ерусалим юдеи, благочестиви човеци, от всеки народ под небето.

И там са били само израиляни от целия свят

6 И като се чу тоя шум, една навалица се събра; и смутиха се, защото всеки един ги слушаше да говорят на неговия език. 7 И всички, смаяни и зачудени, си думаха: Ето, всички тия, които говорят, не са ли галилеяни? 8 Тогава как ги слушаме да говорят всеки на собствения наш език, в който сме родени?

Защото апостолите са получили възможността да говорят различните земни езици от ангелите и това явление е предизвикало внианието на апостолите. Господ е направил нещо много драматично тук. Но хората не обръщат внимание на съобщението!

9 Партяни, мидяни и еламити и жители от Месопотамия, от Юдея и Кападокия, Понт и Азия, 10 Фригия и Памфилия, от Египет и ония страни от Ливия, които граничат с Киринея, и посетители от Рим - и юдеи и прозелити, 11 критяни и араби, слушаме ги да говорят на нашите езици за великите Божии дела.

И така-виждаме тук как Господ накара всичките събрани в Ерусалим Израиляни да обърнат внимание на апостолите. Господ работи по този начин. И какво слушат те-прекрасното Слово на Бога. И така, имаше Юдеи-Израиляни по-точно от всички страни-защо? Защото те трябваше, според наредбата на Господ, да се явят пред него на този ден! Защото Господ казва: всички да се явят!
Ето Второзаконие 16 глава

14 и да се веселиш на празника си, ти, синът ти, дъщеря ти, слугата ти, слугинята ти, левитинът и чужденецът, сирачето и вдовицата, които са отвътре портите ти.

Господ заповядва на Израел да доведе на Празника всички

16 Три пъти в годината всеки твой от мъжки пол да се явява пред Господа твоя Бог на местото, което избере той: В ПРАЗНИКА НА БЕЗКВАСНИТЕ ХЛЕБОВЕ, В ПРАЗНИКА НА СЕДМИЦИТЕ, (ТОВА Е ПЕТДЕСЕТНИЦА) И В ПРАЗНИКА НА СКИНОПИГИЯТА (ШАТРОРАЗПЪВАНЕ)!; но да не се явява пред Господа с празни ръце.

И така, братя и сестри-това ни е наредил Господ! Някои ще кажат-да, но само на евреите! Добре, вие кой Господ следвате? И ако е само на евреите, тъй като е Исус Христос, който е дал всички тези заповеди, то вие автоматично се изключвате от Него! И при това, Господ не е ли Господ на всичките народи? Или е само на Израел? Ако е така, то не виждам каква надежда можем да имаме ние които не сме от Израел? Ще кажете-да, но ние сме духовният Израел-вярно, но тогава кой е нашият Господ? И не подчертах ли вече-това са Божиите празници-те не са Еврейски празници! И така-това е заповед от Господа-да бъдем на този Празник

17 Всеки да дава по силата си, според благословението, което Господ твоят Бог ще ти е дал.
Но нека се върнем на Деяния на апостолите 2 глава,

12 И те всички се смаяха, и в недоумение си думаха един на друг: Какво значи това?

Такова нещо никога не е било преди този момент

13 А други им се присмиваха, казвайки: Те са се напили със сладко вино. 14 А Петър, като се изправи с единадесетте, издигна гласа си и им проговори, казвайки: Юдеи, и всички вие, които живеете в Ерусалим, нека ви стане знайно, това, и внимавайте в моите думи. 15 Защото тия не са пияни, както вие мислите, понеже е едвам третият час на деня;

Тогава не са се напивали в 9 часа сутринта... Днес е различно

16 но това е казаното чрез пророк Иоила: - 17 "И в последните дни, казва Бог, Ще излея от Духа Си на всяка твар; И синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Юношите ви ще виждат видения, И старците ви ще сънуват сънища; 18 Още и на слугите Си и на слугините Си ще изливам от Духа Си.

В ония дни ще пророкуват. Дори и сестрите могат да говорят на братя за Божието Слово, но не могат само да застанат където съм аз. Не могат да поучават от амвона, но ако знаят-трябва да поучават хората

19 И ще покажа чудеса на небето горе, И знамения на земята долу, - Кръв и огън, и пара от дим; 20 Слънцето ще се превърне в тъмнина, И луната в кръв, Преди да дойде великият И бележит ден Господен.

Обърнете внимание на 17 до 20 стих-Петър цитира пророк Иоил от Стария Завет (тогава разбира се още не е имало Нов и апостолите и Исус са цитирали често написаното в Стария, което се е сбъднало пред очите им! Разбира се, за Исус е било съвсем ясно кое как е-нали Той е създал Старият Завет!)
Нека видим първо пророк Йоил 2 глава

28 И след това Ще излея Духа Си на всяка твар; И синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Старците ви ще виждат сънища, Юношите ви ще виждат видения; 29 Още и на слугите и на слугините Ще изливам Духа Си в ония дни. 30 И ще покажа чудеса на небето и на земята, Кръв, огън, и стълбове от дим. 31 Слънцето ще се обърне в тъмнина, И луната в кръв, Преди да дойде великият и страшен ден Господен.

Вече прочетохме какво каза Петър-той цитираше пророк Йоил. Но нека обърнем внимание и на това, което каза още пророка-вижте стихове 30 и 31! Това е точно преди идването на Исус-в годината на Петдесетницата! Ние живеем в последните дни сестри и братя! И кога ще стане това-Откровението 6 глава

12 И видях, когато отвори шестия печат, че стана голям трус: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв; 13 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини;

Това ще бъде само един път и всички говорят за него

14 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си. 15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; 16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето;

Сега те разбират, че са лъгали за Господа през всичкото време. Никога няма да чуете в Римо католическата църква или една от дъщерите им, че Господ Исус може да се гневи! Те ви казват, че Господ Исус обича всички хора-независимо какво вършат

17 Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?

Идва страшният гняв на Господа! Исаия 34 глава-никой не обръща внимание на това съобщение.

1 Приближете се народи, за да чуете, И внимавайте, племена; Нека чуе земята и това, което я изпълва, Светът и всичко, което се произвежда от него.

Всички народи трябва да чуят това-но те не искат и да знаят.

2 Защото Господ негодува спрямо всичките народи, И пламенно се гневи на всичките им множества; Обрекъл ги е на изтребление, Предал ги е на клане.

Господ е гневен на целият свят! И ето защо те ще търсят да се крият под скалите

3 Също и убитите им ще бъдат разхвърлени, И вонята от труповете им ще се дигне, И планините ще се разтопят в кръвта им.

Господ ще избие толкова хора, че кръвта ще разтопи планините...

4 И цялото небесно множество ще се разложи, И небето ще се свие като свитък; И цялото му множество ще падне Както пада лист от лоза, И като паднал лист от смоковница.

Точно това прочетохме в Откровението-нали и е само един път това нещо

5 Понеже ножът Ми се напи в небесата, Затова, ето, ще слезе за съдба върху Едом, Да! върху людете, които Аз обрекох на изтребление.

Мечът на Господа ще дойде и ще избие много народ. И Едомците са също сред тези убити хора

6 Ножът Господен е пълен с кръв, Затлъстя с тлъстина, С кръвта на агнетата и яретата, С тлъстините на овнешките бъбреци; Защото Господ има жертви във Восора, И голямо клане в Едомската земя.

Става въпрос не за животни, но за хора.... И ще избие Едомците. Не обвинявам никого-само отбелязвам какво пише в Библията

8 Защото е ден на възмездие от Господа, Година на въздаяния по сионовото състезание.

Ето защо тези ще търсят къде да се скрият от Господа. Защото Той ще плати на всички и ще реши, на кого ще принадлежи Ерусалим! И същото нещо каза и Исус в Матея 24 глава

1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма. 2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине. 3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века? 4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; 5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.

Вижте кое беше първото, за което ни предупреди Исус да внимаваме-че мнозина ще дойдат в негово име и ще заблудят мнозина. Те не идват в името на Сатана, но ви казват, че идат от името на Исус. Но ви заблуждават. Те ви казват, че Исус е умрял в петък и възкръснал в неделя-това е заблуда! Те ви казват, че всичко можете да ядете-това е заблуда! Те ви казват, че Закона е прикован на кръста-това е огромна заблуда! Те ви казват, че починалите са на небето-това е огромна заблуда! Те ви казват, че Празниците са само за Юдеите или, че са отминали-това е заблуда! Те ви лъжат за всичко и вие вярвате-защото ви мързи да четете сами Библията! А те се обогатяват от вашата глупост...

15 Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира), 16 тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините;

Не се ли умножава все повече беззаконието днес, сестри и братя? Умножава се! Това ни показва, че Великата Скръб е много близо

21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има. 22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят.

Днес много народи имат оръжия които могат да унищожат целият свят

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.

И ето-четем за същият знак вече на толкова много места

30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

И като дойде, Исус ще избие много хора и ще напълни земята с трупове

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.

Да-Петдесетницата определено ви показва и второто идване на Исус на тази земя. И не-няма да ви грабва и носи на небето-защото идва на земята! И за този ден пишат всички пророци и дори и апостолите-денят на Бога, който е един ден. Страшен ден! Когато слънцето ще потъмнее и луната няма да свети, звездите ще паднат от местата си. Какво видяхме до сега? Видяхме значението на Петдесетницата по отношение на първите плодове. Видяхме също и как този Празник ни показва второто идване на Исус и какво ще става тогава. Искам да ви кажа, че според признаците-вижте ги в Матей 24 глава от 1 стих-ние живеем в последното време, сестри и братя.
Исаия 27 глава

12 В оня ден Господ ще отърси плода Си, От стремителния Ефрат до египетския поток; И вие ще се съберете един по един, о чада на Израиля. 13 И в оня ден ще затръби голяма тръба; И загиващите в Асирийската земя И изгонените, които са в Египетската земя, Ще се кланят Господу в светия хълм в Ерусалим.

Исаия 11 глава споменава за всичките места от където Господ ще ни събере. Но няма да стане докато не затръби 7 тромпет. Но още нещо ще стане тогава-1 Коринтяни 15 глава

51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим, 52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим. 53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие.

Вижте когато ще стане това-при последният тромпет! И праведните ще бъдат изменени и ще станат богове. И всичко това ще е в годината на Петдесетницата-Левит 25 глава

1 Господ говори още на Моисея на Синайската планина, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Когато влезете в земята, която Аз ви давам, тогава земята да пази една събота за Господа. 3 Шест години да сееш нивите си и шест години да режеш лозето си и да събираш плода му;

И вижте сега това:

4 а седмата година да бъде СЪБОТА ЗА ТЪРЖЕСТВЕНА ПОЧИВКА НА ЗЕМЯТА, СЪБОТА НА ГОСПОДА; В НЕЯ ДА НЕ СЕЕШ НИВАТА СИ, И ДА НЕ РЕЖЕШ ЛОЗЕТО СИ!

Я виж ти, значи значението на съботата се простира много по-нашироко! Вярвам, че мнозина осъзнават това за първи пъ 8 Да си изброиш седем седмици ОТ ГОДИНИ!, СЕДЕМ ПЪТИ ПО СЕДЕМ ГОДИНИ, ТА, КАТО ТИ МИНЕ ВРЕМЕТО ОТ ГОДИНИ, СИРЕЧ, ЧЕТИРИДЕСЕТ И ДЕВЕТ ГОДИНИ, 9 ТОГАВА, НА ДЕСЕТИЯ ДЕН ОТ СЕДМИЯ МЕСЕЦ, ДА НАКАРАШ ДА СЕ ЗАТРЪБИ С ВЪЗКЛИЦАНИЕ; ...

10 И да осветите петдесетата година

Напомня ли ви това Петдесетница? Значи, смисълът на тези празници се простира далече зад това, което вижда човек четейки Библията за първи път! Не бива никога да се забравя, че Господ е един вчера, днес и завинаги и винаги действа по един и същи начин. Тогава всички ще бъдат освободени

10 И да осветите петдесетата година и да прогласите освобождение из цялата земя на всичките й жители; това ще ви бъде юбилей, когато ще се върнете, всеки на притежанието си, и ще се върнете, всеки при семейството си. 11 Петдесетата година да ви бъде юбилейна година; през нея да не сеете, нито да жънете самораслото, нито да берете нерязаното лозе.

Виждате същото нещо, но сега става въпрос за години

12 Защото това е юбилей; той нека ви бъде свет; от полето да се храните с произведеното от него. 13 В тая юбилейна година да се върнете, всеки на притежанието си. И тогава всички оцелели ще се върнат в земите си.

И това ще се сучи в годината на Петдесетницата. Това представя този Празник. Хората ще бъдат освободени от Сатана и неговото влияние. А за тези които се мислят за „много свети” и твърдят, че Господ забранява алкохола-ето какво казва Господ във Второзаконие 14 глава:

22 Непременно да даваш десетък от всичките си произведения, които си посеял, които нивата ти произвежда всяка година. 23 И десетъкът от житото си, от виното си и от маслото си, и първородните от говедата си и от овците си да ядеш пред Господа твоя Бог, на мястото, което избере за да настани Името Си там; за да се научиш да се боиш всякога от Господа твоя Бог. 24 Но ако, когато те благослови Господ твоят Бог, пътят е много дълъг за тебе, щото да не можеш да ги занасяш, понеже е много далеч от тебе мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там, 25 тогава да разменяш десетъците си с пари и да вържеш парите в ръката си, па да идеш на мястото, което избере Господ твоят Бог; 26 и да дадеш парите за какво да е нещо, което пожелае душата ти, за говеда или за овци, или за вино, или за спиртни пития,

Господ казва това-за вино или за спиртни питиета! Та не казвайте, че да се пие алкохол е грях! или за какво да е нещо, което би пожелала душата ти; и там, пред Господа, твоя Бог, да ядеш и да се развеселиш, ти, домът ти И така, това е празника Петдесетница. Той съвсем не е свързан с рождената дата на християнската църква, както някои си мислят! Защото църквата беше създадена лично от Господ Исус в пустинята, след извеждането на Израел от Египет и никога не е отпадала напълно-винаги е имало остатък! Така и днес има остатък-кои са те? Определено не са тези които живеят днес в Израел... Те дори не са от Израел! Както писах в началото-този урок е за тези които искренно търсят Бога-те и ще намерят интересна информация в него. Останалите-те още не са прогледнали-а време няма много.

Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята; Дай ни днес ежедневния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия, [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин]. Слава на Бога! Слава на Бога! Слава на Бога на Израел! В името на Исус! Амин!

Благодаря ви за вниманието!Гласувай:
2
21. debeloto - 31 Затова ви казвам: Всеки грях и ...
13.06.2017 11:08
31 Затова ви казвам: Всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости.
32 И ако някой каже дума против Човешкия син, ще му се прости; но ако някой каже дума против Светия Дух, няма да му се прости, нито в тоя свят, нито в бъдещия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1072489
Постинги: 703
Коментари: 1239
Гласове: 250
Календар
«  Май, 2018  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031