Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2017 22:27 - ДВЕТЕ ОБЕЩАНИЯ НА ГОСПОД, НО НИТО ЕДНОТО НЕ Е НЕБЕТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3180 Коментари: 20 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Исаия 43:2-11

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Ще научите, че Господ е дал две обещания на човека, но нито едно от тях не е да го води на небето.

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота.
Имаме толкова много неща дето са говорени погрешно в света. Така зле е сега, че от една от основните радиостанции в Америка, водещият ми се обади да ме пита за кървавата луна и какво означава. Защото хората вярват, че показва краят. И изобщо не е смешно. Защото хората очакват разни чудеса и не знаят изобщо какво става. Мнозина слушат своите си пастори и нямат и понятие какво става, както и не смеят да ги попитат нищо. Лудост е да се сложи дата на краят на света-това се опитват да направят те. Хората не вярват в Бога-иначе никой не би могъл да бъде излъган. Този урок го съставих преди години, защото хората от така нареченият Християнски свят вярват в басни. Но вижте-ако сте християни-трябва да пазите това, което Христос иска-да пазите Закона, Пасхата, Празниците. И аз мога да ви кажа кое как е, но вие трябва сами да изследвате и да видите, кое как е! И ако попитате днес християните, какво им обещава Господ-те не знаят.
Защо трябва да говорим за тези обещания? Защото светът ви казва, че ще вървите на небето. А някои са в ада. Но тогава-кои ще бдат възкресени? Дойде до това, че Божието Слово стана шега... Хората не четат Библията и също и не желаят да мислят. И ако попиташ хората дето отиват в църквите, защо служат на Господа-не могат да отговорят. Но Господ ни е обещал две неща и нито едното не е небето. И ако поставим всичко на масата-небето изобщо не е в нея. Смо един има, дето иска да се върне там и това е Сатана. Та повечето хора явно него следват, та искат да вървят на небето.
А ще дойде времето, когто ще искате да сте обръщали внимание какво ви говорят истинските служители на Господа, но ще е късно...
Ще започнем урока от Лука 23 глава

39 И един от обесените злодейци Го хулеше, казвайки: Нали си Ти Христос? Избави Себе Си и нас!

Исус трябваше да бъде разпънят заедно с престъпници-това беше пророчеството

40 А другият в отговор го смъмра, като каза: Ни от Бога ли се не боиш ти, който си под същото осъждение? 41 И ние справедливо сме осъдени, защото получаваме заслуженото от това, което сме сторили; а Този не е сторил нищо лошо.

Разбойника попита другият разбойник: и от Бога ли не се страхуваш? Ние сме виновни, но този човек-какво е направил? Ето-този разбойник призна греха си

42 И каза: [Господи] Исусе, спомни си за мене, когато дойдеш в Царството Си.

Хората четат това, но не обръщат внимание какво попита този разбойник. Той не попита Исус да го вземе сега в рая, но го помоли да си спомни за него, когато Исус се върне в Царството си. Царството на Исус не е тук все още! Обърнете внимание на въпроса!!

43 А [Исус] му рече: Истина ти казвам, днес ще бъдеш с Мене в рая.

Когато това е било писано, не е имало запетаи, нито препинателни знаци! Исус му каза: Казвам ти днес, ще бъдеш с мене в рая. Когато Исус се върне и вземе Царството си! Не преди това. И понеже Исус му обеща-този човек ще бъде участник на първото възкресение! Нека видим друго място за да ви покажа, че след смъртта си, Исус не отиде веднага на небето-Йоан 20 глава. Ако ще се занимавате с Библията-четете я! И ние тук я четем заедно-никой не може да ми каже, че аз съм казал нещо. Четем Библията

1 В първия ден на седмицата Мария Магдалина дохожда на гроба сутринта, като беше още тъмно, и вижда, че камъкът е дигнат от гроба.

Докато е било още тъмно-слънцето не е изгряло! Денят не е започнал! И това е три денонощия по-късно

2 Затова се затича и дохожда при Симона Петра и при другия ученик, когото обичаше Исус, и им казва: Дигнали Господа от гроба, и не знаем где са Го положили.

Исус не е бил в гроба? И е било още тъмно! Значи-тези които отиват да посрещат слънцето в неделята-утре-уж, че посрещат възкресението на Исус, те посрещат слънцето! Те се кланят на слънцето! Вижте-когато жените отидоха на гроба, беше още тъмно и Исус не беше там-слънцето не беше изгряло дори

3 И тъй, Петър и другият ученик излязоха и отиваха на гроба;

Апостолите още не можеха да разберат думите на Исус, че ще бъде убит и ще възкръсне на третият ден

10 И тъй, учениците се върнаха пак у тях си. 11 А Мария стоеше до гроба отвън и плачеше; и така, като плачеше надникна в гроба,

Тя се опитваше да разбере, какво е станало с Исус

15 Казва й Исус: Жено, защо плачеш? кого търсиш? Тя, като мислеше, че е градинарят, казва Му: Господине, ако ти си го изнесъл, кажи ми где си Го положил, и аз ще Го дигна. 16 Казва й Исус: Марийо! Тя се обърна и Му рече: Равуни! което значи, Учителю! 17 Казва й Исус: Не се допирай до Мене, защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и кажи им: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог.

И това е било на четвъртият ден! Когато Мария каза това-Исус й каза да не се допира до него. Защото Исус е Първият Плод и още не е приет от Отец. Това ви показва Петдесетницата-първите плодове. И Свещеника трябваше да поклати първите плодове пред Бога, за да ги приеме. Е-когато Исус каза на онзи разбойник-както вие мислите-че ще го вземе веднага в рая, то тогава Исус излъга, защото сам той не отиде на небето веднага...
Ще видим Лука 16 глава. Показвам ви тези неща, защото тези които вярват в отиването на небето ще ви покажат именно тази глава. Ще видим за какво става въпрос

19 Имаше някой си богаташ който се обличаше в мораво и висон, и всеки ден се веселеше бляскаво. 20 Имаше и един сиромах, на име Лазар, покрит със струпеи, когото туряха да лежи пред портата му, 21 като желаеше да се нахрани от падналото от трапезата на богаташа; и кучетата дохождаха и лижеха раните му. 22 Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташът и бе погребан.

Лазар не е бил погребан, но богаташа е бил?

23 И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия. 24 И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.

Ние ще намерим какво е цялото нещо. Но това, което виждаме със сигурност е: те могат да се виждат и да говорят едни с други

25 Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш. 26 И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така, че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас.

Тук има някаква бездна. И едните не могат да отидат при другите, но те могат да говорят едни с други

27 А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом; 28 защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място.

Вижте сега какво каза Авраам! Обърнете внимание на това!!

29 Но Авраам каза: Имат Моисея и пророците; нека слушат тях. Те имат Моисей и пророците-нека тях слушат!

Хората ви казват, че Моисей и пророците вече не са важни! Тоест-казват ви, че Исус тук не знае какво говори... Вижте-когато Моисей спря да пише-не е имало нищо, което да се добави! Дори и Петър ви казва, че те имат по-сигурното Слово на пророците! Но днес ви казват, че Старият Завет е отпаднал? Това е лудост

30 А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят. 31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

И ако те не искат да чуят Моисей и пророците-те няма да искат да чуят и един възкръснал от мъртвите. Защото не искат да чуят нищо! От над 40 години казвам на хората, че Исус е бил три дни и три нощи в гроба. Но те и днес ми казват, че Исус е умрял в петък и възкръснал в неделя... Това, което прочетохме тук е за огненото езеро. То още не е представено. И ако някой ви каже, че някои са в огненото езеро вече-те си нямт и понятие. При това-то е направено за Сатана и неговите ангели. Сатана ще е един от обитателите му-не е този, който ще го управлява и ще пече хората там! Нека видим Откровението 19 глава. Четем от Библията-и вие четете същото

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно.

Това е Исус тук. Хората не знаят, но той ще дойде да воюва с неприятелите си

12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; 13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово.

Кръвта е от много дето ще убие но това е друг урок

14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне.

Исус идва с армия от ангели, защото ще воюва

19 И видях звяра Звяра

този е водача на Европейският Съюз

и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.

Те определено не знаят, кой идва! Защото не могат да убият нито Исус нито ангелите му! Те явно са с развратен ум

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, Лъжепророка е папата. с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.

И това всичкото е около вас. Какво става на пепелната сряда? Поставят ви кръстове от пепел на дясната ръка или на челото. И никой не обръща внимание! А това е в Библията. И така-звярът и лъжепророка бяха първите които Господ прати в огненото езеро. И това няма да стане докато Господ не дойде отново

21 А останалите бидоха избити с меча на яздещия на коня, с меча, който излизаше от устата Му. И всичките птици се наситиха от месата им.

Труповете ще напълнят земята. А звяра и лъжепророка ще бъдат изменени и ще бъдат хвърлени в огненото езеро.
Нека видим Исаия 66 глава. Господ е представил всичкото тук и всичко е така просто-но никой не иска да се занимава с простите неща. И ако издадат нова секс новела-всички искат да си я купят веднага, но Библията-никой не иска да чете

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци, 16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.

Пишеше го в Откровението 19 глава

17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата на градината, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.

Тези хора сами себе си освещават! И все още се крият зад Сатана-това е тази ашера. И те ядат свинско и нечисто. Вижте какво ще стане с тях

18 Защото Аз зная делата им и помислите им, И иде времето, когато ще събера всичките народи и езици; И те ще дойдат и ще видят славата Ми.

Господ знае делата им. И ако сте на земята, и ако сте преминали през голямата скръб-ще идете да видите славата на Господа-в Ерусалим

23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ.

Празника на Колибите ще се пази и по времето на Милениума. И какво ще стане като дойдат и си тръгнат след Празника:

24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар.

И те наистина ще видят тези двамата в огненото езеро. И пламъка няма да спре и мъченията им няма да спрат. И това ще е година след година... А както виждате-това езеро няма да се появи докато не дойде Исус отново. Само тези двамата ще попаднат там. Е тогава-има ли някой днес в рая?
1 Тимотей 6 глава-ще видим отговора и на този въпрос

13 Заръчвам ти пред Бога, Който оживява всичко и пред Христа Исуса, Който пред Понтийския Пилат засвидетелствува с добрата изповед, 14 да пазиш тая заповед чисто и безукорно до явлението на нашия Господ Исус Христос, 16 Който сам притежава безсмъртие; обитавайки в непристъпна светлина; Когото никой човек не е видял, нито може да види; Комуто да бъде чест и вечна сила. Амин.

Само Исус има безсмъртие! И обитава в светлина, която е непристъпна за нас. А освен Исус има още един, дето е вече безсмъртен-Енох. Но ще видим и дали Енох е на небето. И вижте-никой човек не е видял! Значи дори и Енох не е отишъл на небето. А не можем да го видим, защото Господ не му дава да ни се покаже. А тази светлина-тя е била с Отец и Исус още от началото. И за да я спре-за това Исус е поставил водата между космоса и третото небе. Иначе ние не можем да съществуваме в тази светлина. И така-нито Лазар, нито Моисей е на небето. Библията ни казва, че Лазар бил в лоното на Авраам. Къде е то-нека видим: Евреите 11 глава

1 А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат.

Ние не виждаме много от нещата които Господ ще направи. Но виждаме достатъчно за да знаем за Бога

2 Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше. 3 С вяра разбираме, че световете са били създадени с Божието слово, тъй щото видимото не стана от видими неща. 4 С вяра Авел принесе Богу жертва по-добра от Каиновата, чрез която за него се засвидетелствува, че е праведен, понеже Бог свидетелствува за даровете му; и чрез тая вяра той и след смъртта си още говори.

Авел вършеше правда и неговите думи още говорят

7 С вяра Ное, предупреден от Бога за неща, които още не се виждаха, подбуден от страхопочитание, направи ковчег за спасение на дома си; чрез която вяра той осъди света и стана наследник на правдата, която е чрез вяра.

Когато имате вяра-вярвате в Бога дори и да не сте го видели. И ако някой иска да види Бога, за да повярва-това е глупав човек. Той обаче вярва, че като работи, ще получи и заплата

8 С вяра Авраам послуша, когато бе повикан да излезе и да отиде на едно място, което щеше да получи в наследство, и излезе без да знае къде отива.

Това е същият Авраам дето Лазар беше с него

9 С вяра се засели в обещаната земя като в чужда, и живееше в шатри, както и Исаак и Яков, наследниците заедно с него на същото обещание.

Това са сина и внука на Авраам. Прочетете цялата глава!

13 Всички тия умряха във вяра, тъй като не бяха получили изпълнението на обещанията; но ги видяха и поздравиха отдалеч, като изповядаха, че са чужденци и пришелци на земята.

Те всички умряха във вяра, но не получиха обещанието! Не са отишли на небето. Вие мислите, че този разбойник е получил обещаното преди Моисей, Авраам и пророците?

39 Но всички тия, ако и да бяха засвидетелствувани чрез вярата им, пак не получиха изпълнението на обещанието, И те не получиха обещанието! 40 да не би да постигнат в съвършенство без нас; защото за нас Бог промисли нещо по-добро.

Съвършен означава да си бог. И така-те няма да ни изпреварят. Тгоава къде са те-в гроба! В земята. Е-там е и лоното на Авраам. Но защо хората говорят тези басни, че ще вървят на небето? Защото не разбират обещанията. Ето обещанията-Откровението 3 глава

20 Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене.

Господ не ви насилва! Вие трябва да решите, дали искате да го приемете и да живеете вечно! Да приемете Словото

21 На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол.

Ето ви обещанието-първото! Исус победи кого-себе си. Исус не ви обещава трона на Отец! Но тогава-къде е трона на Исус? Трябва да намерим това-Лука 1 глава

26 А в шестия месец

От както майката на Йоан е заченала

ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.

Ангела има съобщение за Мария

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.

Това име дойде от небето. Това е името на Отец. Внимавайте как се отнасяте с това име! И ако някой ви каже, че името било ЯУЕ или нещо такова-вижте факта: няма по-голямо име от името Исус!

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида. 33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

Домът на Яков е домът на Израел. Исус ще седи на трона на Давид и ще управлява целият свят. Но къде е трона на Давид?
1 Летописи 29 глава-като намерим къде е трона на Давид, ще знаем къде ще бъде Исус и също-ако устоим до края-къде ще седим ние

26 Така Давид, Есеевият син, царува над целия Израил. 27 И времето, през което царува над Израиля, бе четиридесет години: седем години царува в Хеврон, и тридесет и три в Ерусалим.

О-значи трона на Давид е в Ерусалим. И тук ще бъде и трона на Исус. И ако аз устоя до края-там ще бъде и моят трон. Давид разбра това-ето: Деянията на апостолите 2 глава

22 Израилтяни, послушайте тия думи: Исуса Назарянина, мъж засвидетелствуван между вас от Бога чрез мощни дела, чудеса и знамения, които Бог извърши чрез Него посред вас, както сами вие знаете, 23 Него, предаден според определената Божия воля и предузнание, вие разпнахте и убихте чрез ръката на беззаконници;

Исус беше Пасхалното Агне. И те се наговориха заедно как да го убият. Той трябваше да дойде и да умре, но те го убиха по погрешна причина. За това наказанието им остава

24 Когото Бог възкреси, като развърза болките на смъртта, понеже не беше възможно да бъде държан Той от нея. 25 Защото Давид казва за Него: - "Винаги гледах Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, за да не се поклатя;

Давид казва това, което Исус казва

29 Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря и биде погребан, и гробът му е у нас до тоя ден.

Давид е мъртъв и е погребан и гроба му е в Юдея и до днес

30 И тъй, понеже беше пророк, и знаеше, че Бог с клетва му се обеща, че от плода на неговите чресла [по плът ще въздигне Христа, да Го] постави на престола му,

Съвсем ясно е-нали? Господ е обещал това. И Исус ще седи на трона на Давид.
Нека видим това обещание-Псалм 132

11 Господ се кле с вярност на Давида, - И няма да пристъпи думата Си, - Казвайки: От рожбата на тялото ти Ще положа на престола ти.

Току-що го прочетохме

12 Ако чадата ти опазят Моя завет Духовните деца! И Моите свидетелства, на които ще ги науча, То и техните чада ще седят за винаги на престола ти.

Къде е трона:

13 Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него.

Сион е Ерусалим!

14 Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах.

Е-след като Господ ще бъде за винаги в Ерусалим, как така вие искате да отивате на небето? Господ иска да е на земята, но вие искате да отивате на небето. И ето-който и да го попита, каква е наградата за правилното следване на Христос-ето-Матей 19 глава

22 Но момъкът, като чу тая дума, отиде си наскърбен, защото беше човек с много имот. 23 А Исус рече на учениците си: Истина ви казвам: Мъчно ще влезе богат в небесното царство. 24 При това ви казвам: По-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство. 25 А учениците, като чуха това, зачудиха се твърде много и думаха: Като е тъй, кой може да се спаси? 26 А Исус ги погледна и рече им: За човеците това е невъзможно; но за Бога всичко е възможно. 27 Тогава Петър в отговор Му рече: Ето, ние оставихме всичко и Те последвахме; ние, прочее, какво ще имаме?

И ние трябва да направим това. Не означава да излезем от света, но означава да обичаме най-много Исус!

28 А Исус им рече: Истина ви казвам, че във време на обновлението на всичко, когато Човешкият Син ще седне на славния Си престол, вие, които Ме последвахте, тоже ще седнете на дванадесет престола да съдите дванадесетте Израилеви племена.

Това е след първото възкресение. И вижте къде ще седят апостолите. На тронове на земята-в Ерусалим и Израел ще бъде на земята-не на небето!
Това е голямо обещание! Разбирате ли го?! И ако следвате Господ както той иска-ще живеете вечно. Но ако не-също ще живеете вечно-в огненото езеро.
Псалм 122. Хората отиват на църква и така и не научават, че се готвят да бъдат богове-ако пазят това, което Исус иска

1 Зарадвах се, когато ми рекоха: Да отидем в дома Господен. 2 Ето, нозете ни стоят Отвътре портите ти, Ерусалиме.

Ето къде ще е Домът на Господа

3 Ерусалиме, който си съграден Като град сглобен ведно; 4 Гдето възлизат племената, Господните племена. Според надеждите на Израиля, За да славят името Господно.

И всичките народи ще отиват в Ерусалим за да му се поклонят

5 Защото там са поставени престоли за съд, Престолите на Давидовия дом.

Тронове са поставени там-от дома на Давид. Исус ще седи на трона на Давид. Също и апостолите ще седят на тронове и това е, което Исус обеща на всички които го любят, дори не само на апостолите.
Нека видим пристигането на Господа-1 Солунци 4 глава. Исус идва! И ако той идва-къде отивате вие? Чуйте се сами!

13 А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда.

Ако човек се опитва да пази това, което Исус е заповядал и съгрешава понякога, но не е умишлено-тогава този човек има надежда за вечен живот

14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него. 15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. 16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;

Значи когато Господ дойде ОТ НЕБЕТО при последната тръба, тогава праведните мъртви ще възкръснат за вечен живот

17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

И от този 17 стих някой си е направил учение-за грабването. Но вижте-какво означава „да посрещнем“? Той идва-ние отиваме да го срещнем. И от тогава ще бъдем с него за винаги. И никой не пита-къде?
Нека да видим-къде: Захария 14 глава

3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой. 4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг. 5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките светии с Него.

И Господ ще дойде и всичките светии с него. От къде се взеха те-срещна ги в небето!

9 И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно. 16 И всеки, който остане От всичките народи, Които са дохождали против Ерусалим, Ще възлиза от година на година Да се кланя на Царя, Господа на Силите, И да празнува празника на колибите.

Значи народите ще отиват в Ерусаим да пазят Празника.
1 Солунци 3 глава

12 И Господ да ви направи да растете и да преизобилвате в любов един към друг и към всичките, както и ние преизобилваме към вас, 13 за да утвърди сърцата ви непорочни в светост пред нашия Бог и Отец при пришествието на нашия Господ Исус с всичките Негови светии.

Какво четем тук? Бога на Старият Завет е Бога и на Новият Завет и ето-ще дойде с всичките светии на тази земя.
Вижте какво казва и пророк Даниил-7 глава. Къде ще е Царството на Исус

13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него.

Това е Исус и го доведоха пред Отец

14 И Нему се даде владичество, слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици. Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.

Когато дойде-ще има Царство и то няма да се разруши. Нали това каза ангела на Мария. Но кой още ще бъде с Исус:

18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.

Това са светиите-които посрещнаха Исус в небето. И къде е това Царство:

27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

Ето къде ще е Царството-под цялото небе. Значи-на земята!
Вижте сестри и братя, в Исаия 30 глава ви пише, че когато направите нещо глупаво по времето на Милениума, ще чувате глас-не е това пътя! Това е пътя-върви по него. Чий е този глас? И ето-Храма трябва да бъде построен. Храма, който Зоровавел ще построи-Откровението 11 глава

1 И даде ми се тръстика като тояга; и един каза: Стани та измери Божия храм и олтара и ония които се кланят в него; Това е Храма в който Исус ще живее. 2 но двора, който е извън храма, остави, и недей го измерва, защото той е даден на народите, които ще тъпчат светия град четиридесет и два месеца.

Това са 3.5 години. Но това ще е Храма в който папата ще седна-а тези дето наричат себе си Юдеи, а не са но лъжат, ще построят в Еруслим.
Нека видим за Храма, който Зоровавел ще построи в бъдещето. Днес купола на скалата на мюсюлманите стои точно там-на Храмовата планина. И тези дето наричат себе си Юдеи знаят, че не могат да го пипнат. Иначе ще трябва да избият всички мюсюлмани по света... Но знаем, че Храма, който ще построят тези дето наричат себе си Юдеи ще бъде построен на ъгъла на храма на мюсюлманите.
Нека видим завършването на цялото нещо-Езекил 43 глава

1 После ме заведе при портата, която гледа към изток; 2 и ето, славата на Израилевия Бог идеше от източния път; гласът Му беше като глас на много води и светът сияеше от славата Му.

Вижте тук-Господ идва от изток, не от небето. Защо? Защото ще дойде от пустинята, където за 3.5 години ще обучава Израел на Словото. Исус поучаваше Израел за 3.5 години преди да го убият на кръста. И има да учи народа си още 3.5 години-в пустинята. И от там ще дойде в Ерусалим

4 И Господната слава влезе в дома през пътя на портата, която гледа към изток.

Господ Исус идва от изток и ще влезе в Храма

5 И Духът ме дигна и ме заведе във вътрешния двор; и, ето, домът бе пълен с Господната слава. 6 И чух едного да ми говори из дома; и човек стоеше при мене и ми рече: 7 Сине човешки, това е мястото на престола Ми, Това е трона на Давид. и мястото на стъпалата на нозете Ми, гдето ще обитавам всред израилтяните до века

Езекел е видял видение. И Господ Исус няма да води никого на небето-нали?

и Израилевият дом няма вече да омърси светото Ми име, ни те, ни царете им, с блудствата си или с труповете на идолитеси на високите си места.

Кой говори тук-Исус. И кое е това свято име-Израел е. Защото когато Господ осинови Яков, даде му името си.
Езекил 44 глава

1 Тогава Той ме върна по пътя на външната порта на светилището, която гледа към изток; и тя бе затворена. 2 И Господ ми рече: Тая порта ще бъде затворена, няма да се отвори, и никой човек да не влезе през нея; защото Господ Израилевият Бог е влязъл през нея; затова тя ще бъде затворена.

Защо тази порта ще е затворена-защото Господ е влязъл от там

4 Тогава ме заведе по пътя на северната порта срещу дома; и като погледнах, ето, Господният дом бе пълен с Господната слава; и паднах на лицето си. 5 И Господ ми рече: Сине човешки, внимавай в сърцето си, погледни с очите си и чуй с ушите си всичко, което ти казвам за всичките наредби на Господния дом, и за всичките му закони; и забележи добре входа на дома, с всичките изходи и светилището. 6 И кажи на бунтовниците, сиреч, на Израилевия дом: Така казва Господ Иеова: Доме Израилев, нека ви са доволно всичките мерзости, които извършихте,

Кои са тези мерзости?

7 дето въведохте инородци, с необрязано сърце и необрязана плът, да бъдат в светилището Ми та да го мърсят,

Ето защо имам проблем с апостол Павел, който казва на другите народи да не се обрязват!

дори в Моя дом, и дето, когато принасяте хляба Ми, тлъстината и кръвта, престъпихте завета Ми, в прибавка на всичките ви други мерзости.

И кой е този Завет, който те нарушиха? Завета дето направи с Авраам в Бтие 17 глава. Всеки мъж дето е изкупен трябва да се обреже-и Израилянин и сички други. Защото сме изкупени с кръвта на Исус. И ето защо тук не кръщаваме никой мъж, който не е обрязан. Защото е нарушил първият Завет между Господа и Авраам! Тва е закона!

9 Така казва Господ Иеова: От всичките инородци, които са между израилтяните, никой инородец с необрязано сърце и необрязана плът да не влиза в светилището Ми.

Когато Израел излезе от Египет е имало много чужденци с тях. И ето-обрязваето се отнася за всички човеци-независимо от кой народ са.
Матей 25 глава. Вижте-в цялата Библия няма и едно място, където да пише, че ще вървите на небето. Дори едно!

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

Трона на Давид

32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите; 33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата. 34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.

Господ е приготвил това Царство-още от началото на сътворението. После каза, че отива да приготви място за апостолите именно в това Царство. А какво каза на другите хора:

41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.

Ние не трябваше да умираме. Огненото езеро е било приготвено за Сатана и неговите ангели. Но ние намерихме как да умрем-като се противим на Бога.
Нека видим и краят на Сатана и неговите ангели-Откровението 20 глава

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. 2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години, Сатана и неговите ще бъдат вързани за времето на Милениума. 3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време. 4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят;

Светиите ще седят на тронове и ще съдят!

видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.

Този белег-те го практикуват постоянно-всяка година-на пепелната сряда. И светиите ще управляват земята за 1000 години

5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.

Мнозина по църквите дори и не знаят, че има повече от едно възкресение

6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години. 7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си,

Сатана също служи на Бога и когато бъде освободен-вижте какво ще направи

8 и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък.

Сатана тогава ще бъде видим за човеците и ще използува отново Русия. Защо тях? Защото преди това звяра и лъжепророка бяха хвърлени в огненото езеро. ЕС вече не играе основна роля

9 И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде.

Къде е лагера на светиите-тук, на земята!

10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.

Виждаме кои са в огненото езеро преди Сатана

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. 12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.

Кои са тези книги-Бибилята. А вие не знаете какво пише в нея? Библията иде от думата „Библос“-Книги. И ако не знаете какво пише в Библията-какво ще стане с вас? И вижте-според делата ви и ако са според Библията, добре е!

13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си.

Някой ви е излъгал, че делата вече не са важни?

14 И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт.

И Исус преустанови смъртта

15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

Ако името ви не е записано в Книгата на живота, вие ще идете в огненото езеро. И това е Царствто на Господ Исус. Но след него идва Царството на Отец-1 Коринтяни 15 глава

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят. 23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.

Ясно е-нали? Всички човеци ще оживеят и ще живеят вечно. Страшно е за тези дето са непраедни... Чак когато Исус Христос се завърне

24 Тогава ще бъде краят, когато ще предаде царството на Бога и Отца, след като унищожи всяко началство и всяка власт и сила. 25 Защото Той трябва да царува, докато положи всички врагове под нозете Си.

Исус ще управлява света с желязна тояга

26 И смъртта, най-последен враг, и тя ще бъде унищожена,

Смъртта не беше част от плана. И какво става: едните ще са вечно живи-богове. Другите също ще са вечно живи-в огненото езеро. Смърт вече няма

28 когато казвам, ще Му е било покорено всичко, тогава и Сам Синът ще се покори на Този, Който Му е покорил всичко, за да бъде Бог все във все.

Първото обещание беше това-че ако устоим до края в истината, ще управляваме света.
Нека сега видим второто обещание-Йоан 14 глава

1 Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене. 2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.

Дома е вече приготвен

3 И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие.

Хората не четат, че като отиде Исус да приготви място, пак ще дойде! И където е той-там ще са и праведните.
Кое е това място-Евреите 11 глава. Четете Библията!

1 А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат. 2 Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше. 8 С вяра Авраам послуша, когато бе повикан да излезе и да отиде на едно място, което щеше да получи в наследство, и излезе без да знае къде отива. 9 С вяра се засели в обещаната земя като в чужда, и живееше в шатри, както и Исаак и Яков, наследниците заедно с него на същото обещание. 10 Защото очакваше града, който има вечни основи, на който архитект и строител е Бог.

А-а-а, той е очаквал града, чийто архитект е Бога

13 Всички тия умряха във вяра, тъй като не бяха получили изпълнението на обещанията; но ги видяха и поздравиха отдалеч, като изповядаха, че са чужденци и пришелци на земята.

И ние трябва да се държим така-да се предпазваме от греха, защото очакваме новият живот. Да пазим Закона на Бога

14 А ония, които говорят така, явно показват, че търсят свое отечество; 16 Но на дело желаят едно по-добро отечество, сиреч, небесното; затова Бог не се срамува от тях да се нарече техен Бог, защото им е приготвил град.

Отец е приготвил за тях град. Това е домът, където Исус отиде да приготви място за праведните. Но как ще отидем в този дом, който Господ ни е приготвил?
Нека видим този град-Откровението 21 глава

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. 2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.

Идва от небето! И е приготвен още от началото на сътворението, а Господ Исус отиде да приготви в него обиталища за апостолите

3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.

Това е Отец-и сега и Той идва. И ще обитава с човека на земята!

4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.

Нищо зло няма да има вече-Исус ги премахна

10 И отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога,

Хората не разбират-не можете да отделите Израел от Господа, от Библията и света

11 и имаше божествена слава като светеше, както свети някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен като кристал. 12 Градът имаше голяма и висока стена, с дванадесет порти, 12 порти!

Не както някой ви е казал-една порта и Петър седи там...

и на портите дванадесет ангела, и надписани над портите имена, които са имената на дванадесетте племена на израилтяните:

Какво-Господ не е отхвърлил Израел? Вижте-ако искате да влезете в Новият Ерусалим-трябва да минете през едно от племената на Израел. Това е факта. И има още нещо за което никой не ви говори

21 И дванадесетте порти бяха дванадесет бисера; всяка порта бе от един бисер; и улицата на града беше от чисто злато, прозрачно като стъкло. 22 И храм не видях в него, защото неговият храм е Господ Бог Всемогъщият и Агнето. 23 И градът нямаше нужда от слънце, нито от луна да го осветява, защото Божията слава го осветяваше, и неговото светило е Агнето.

Всички при първото възкресение ще светят! За това не е нужно слънце или луна

24 И народите ще ходят по неговата светлина:

Народите-вече са от богове-ще отиват в Новият Ерусалим

земните царе ще донасят в него своите славни неща.

И народите ще имат Царе

25 Портите му не ще се затварят денем, (а нощ не ще има там); Нощ няма да има.

Никой не спи, не се уморява-защото са богове. Ние ще сме богове, сестри и братя. Но днес вие си нямате и понятие какво става-защото не четете

26 па и народите ще донасят в него славните си и ценни неща.

И всички които са устояли в истината ще са богове-тук, на земята. Всичко е така просто и прекрасно! Няма нищо трудно да се разбере!


Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. dartanjan - Изкупените ще бъдат грабнати и о...
15.04.2017 22:52
Изкупените ще бъдат грабнати и отведени на Небето в денят на завръщането на нашият спасител Божият Син с заедно с мощните ангели за да въздаде на всекиму според делата и вярата.

Йоан глава 14
"1 Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене.
2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.
3 И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие.
4 И вие знаете за къде отивам и пътя [знаете].
5 Тома Му казва: Господи, не знаем къде отиваш; а как знаем пътя?
6 Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене."
цитирай
2. bojiislujitel - Този урок е много лесен и е стриктно ...
16.04.2017 00:28
Този урок е много лесен и е стриктно Библията.
Няма нищо трудно за разбиране.
Само човек с мозъчен проблем или.... адвентисти от седмият ден не са в състояние да го разберат.
А е елементарно.

Предполагам, че брата е адвентист...

Когато човек попада при адвентистите от седмият ден, след време те му изпиват мозъка. И почти винаги такъв човек не е в състояние да мисли повече. ...
Тъжно е.
цитирай
3. dartanjan - За какви адвентисти говорите, к...
16.04.2017 08:39
За какви адвентисти говорите, когато ви цитирам Библията?

Бог ни казва че през седмото хилядолетие Земята "бездната" ще бъде необитаема от хора. Изкупените ще бъдат на небето през милениума за да разглеждат делата на непокаялите се, а грешниците ще бъдат унищожени от божията слава при пришествието на Божият син. Земята ще бъде опустошена от язвите на Божият гняв и природните катаклизми. Повърхността и ще бъде осеяна от техните тела, които няма да има който да оплаче и погребе. Само сатана и падналите ангели ще обитават бездната, но няма да има кой да изкушават. Те ще бъдат вързани от обстоятелствата. След краят на милениума - седмото хилядолетие, Бог ще се завърне с възлюбеният град и светиите на Земята. Ще възкреси непокаялите се грешниците в техните смъртни тела за да може да изпълни присъдите им. Сатана ще бъде пуснат за малко и той отново ще ги измами и организира в атака срещу възлюбеният град, но огън ще падне от небето и ще ги унищожи. След това Бог ще сътвори ново небе и нова Земя на която ще царува правда.
Това ни казва за добро Бог чрез своето слово, за да се съобразим с Неговите предупреждения.
цитирай
4. bojiislujitel - Приятелю, очевидно е, че сте адв...
16.04.2017 15:59
Приятелю, очевидно е, че сте адвентист от седмият ден. Те имат такова лъже учение.
Освен ако не сте с мозъчно увреждане.... За което наистина съжалявам.
Вие дори не можете явно да четете. Прочетете ама с отворени очички урока отново. Какво е представено в урока? Не е ли Библията? Вие против Библията ли воювате с вашите лъжи? Кой е бащата на лъжата-не е ли Сатана? Вие сте от него...
Аз мога да ви представя още много цитати от Библита категорично показващи Царството на Господ Исус тук на земята и после Царството на Отец.
Но каква полза за вас? Не виждам да има полза. Вие живеете в лъжа и определено не можете да мислите.
И така-не пишете повече от вашите лъжи тук. Намерете си подходящо място и там си пишете колкото си искате лъжи. Това е моят блог! А аз служа на Господа и не търпя ничии лъжи и басни!

Приятен ден!
цитирай
5. bojiislujitel - Въпроса е: възможно ли е да се води ...
16.04.2017 16:07
Въпроса е: възможно ли е да се води нормална дискусия с адвентисти от седмият ден?
Отговора е-категорично не!
Защо?
Защото като такива, са им отнели разума и те просто нито разсъждават, нито са способни да възприемат реалността около тях. С две думи-живеят в някакъв си техен измислен свят.

И така-има ли смисъл да се дискутира каквото и да било с адвентисти от седмият ден? НЕ! Те са мъртви.
Това обаче, което ще ви кажа: адвентистите от седмият ден са всъщност предният ешелон на Римските католици. Тоест-те са най-фината измама на Рим! Те са си чисти Римски католици.
Някой обаче може да се усъмни в този факт.
Много е просто: как Сатана измами Ева? Като й представи малко истина, смесена с лъжа. Точно така са и адвентистите. Уж пазят 10 заповеди-нали така? Но пазят и Коледата и Великдена... Омразни на Господа пагански празници!
Не пазят Пасхата и са приели Римо католическото причастие. Не пазят Празниците НА ГОСПОДА! Тези са си чисти Римски католици. Лъжат-точно както Римо католическата църква. Те ви лъжат, че земята ще е пуста за 1000 години. И ако ги запиташ, какво пише в Исаия 11, 65 и 66 глави, в Данаил 7 глава, в Захаия 8 и 14 глави, в Езекил от 40 глава, в Псалмите, в Откровението 19 и 20 глави-да не изреждам всичко де, че няма да има място..., тези не са в състояние да дадат и един смислен отговор!
И така, сестри и братя-моят съвет: каквото и да правите-стойте далече от тази ужасна секта! Ще ви изпият ума! Те са секта-сектата е отделение от основното. Кое в случая е основното-Рмо ктолическата църква.
Мога да ви пиша и още-но факта е ясен: тези са живи мъртъвци.
А-огненото езеро-вечно или временно?
Как четете думите на Исус в Марко 9 глава на края? Как четете същото в Откровението 14 глава? Как четете в Откровението 20 глава на края?
Това е Словото на Отец-предадено чрез Господа.
Адвентистите са лъжци!
цитирай
6. bojiislujitel - И не е проблем само това, че са лъжци. ...
16.04.2017 19:50
И не е проблем само това, че са лъжци. На тях така са им промили мозъците, че те дори и не могат да схванат, че са лъжци. Това е върха на безумието....

Приятелю-нали ти казах, че ще трия лъжите ти? Ти цитираш Библията а си нямаш и понятие от това, което цитираш! Спри се!
И ако ти е възможно-започни да мислиш! Започни да ползуваш мозъка си!
цитирай
7. dartanjan - Откровено не ви разбирам. Защо е ...
16.04.2017 20:17
Подценявате труда на Господа да ни даде разбираемо слово? Откровено не ви разбирам. Защо е тази агресия? Никой няма полза да изкривява Божието слово. Дори и тези , които си мислят че имат такава. Вие налагате цензура и триете моите аргументи. Защо са тези двойни стандарти? Християнско ли е да не ми давате възможност да се аргументирам с Божието слово?
цитирай
8. dartanjan - Ако сте праведен пред Господа, за ...
16.04.2017 21:21
Ако сте праведен пред Господа, за вас ще бъде ли проблем да бъдете отведен в Божието царство на Небето? Тази Земя е натрупана за огън и ще бъде унищожена. Седемте Божии язви и природните катаклизми предшестващи идването на Исус Христос ще я опустошат. Планините ще побягнат от местата си. Ще има толкова силно земетресение, че камък върху камък няма да остане. И Господ ни казва всичко това в своето слово. Който положи съкровищата си на земята ще бъде изгубен. И който трупа съкровища на небето ще бъда немерен и спасен.

Идеята за вечните мъки в ада е точно римокатолическа. Идеята за хилядолетно царство на Земята също. Това е точно вавилонската утопия. Но Вавилон ще бъде сринат стремително и до основи. Такива идеи нямат никакво основание е Библията. Нямат и логика освен че липсва фактология. На практика ме обвинявате в собствените си заблуди.
цитирай
9. bojiislujitel - Зная, че свидетелите на Иехова са ...
17.04.2017 18:12
Зная, че свидетелите на Иехова са доста нахални хора.
Но никак не могат да се сравняват с адвентистите от седмият ден.
Тези са върха на наглостта.
Безумецо - нали ти казах да не пишеш повече от вашите лъжи и басни?
Ти явно си невменяем.
Ще трия всяка твоя лъжа.
Запази глупостта и безумието си за себе си.
цитирай
10. bojiislujitel - Ти си мъртъв приятелю. А аз не говоря ...
17.04.2017 20:11
Ти си мъртъв приятелю.
А аз не говоря с мъртвите.
не пиши нищо повече тук. Вашите адвентни лъжи не са ни интересни.
А наглостта ти явно си е нормална за тебе.
цитирай
11. dartanjan - Не вие съдите, а Господа. Прави в...
22.04.2017 08:24
Не вие съдите, а Господа. Прави впечатление вашата агресия и негативно отношение към ближният, който трябва да обичате според Божията воля. Вие не сте разбрал смисълът на Божието учение.

Желанието вие да триете цитати от Библията показва единствено страх пред истината. Но да се опитва човек да крие Божият светлина от хората е загубена кауза, защото никой не може да осуети волята на Господа. Твърде много лъжа има в този свят и трябва да се каже Божията истина на хората, за да могат да направят своят съзнателен избор. И без съмнение това ще бъде направено за да има справедлив съд.
цитирай
12. bojiislujitel - Какво е представено в тези уроци? ...
22.04.2017 17:24
Какво е представено в тези уроци? Стриктно Библията обяснена чрез Библията!

Кой Ви е крив, че не можете да четете? Или кой Ви е крив, че сте отишли в най-опасната за живота секта и там са Ви отнели възможността да четете и да разсъждавате?
Не говоря с мъртвите-Вие сте мъртъв!
Що се касае до лъжата-напълно вярно-и Вие сте прекрасен пример, че в лъжа не е добре да се живее!

Вие сте си избрали този начин и явно никак не искате да осъзнаете този факт.
Ако видя, че някой иска да скочи от моста за да се самоубие-ще му кажа да не го прави. Ще се опитам да го спра. Но ако иска да скочи и не се интересува какво казвам-да скача!!
Това е Вашият случай-скачайте драги! Така и така Сте мъртъв!

Не нахалствайте повече-идете си при адвентистите и си пишете там от вашите лъжи колкото си искате! НЕ ТУК! Тук хората идват за да научат как да спасят себе си. А не да слушат адвентни или каквито и да е лъжи и басни и да отидат в огненото езеро заради такива като вас!
Зная, че не можете да мислите, но поне не са ли ви научили на дисциплина в тази ужасна секта? Е явно не са-вашите лъжи не са желани тук! Не пишете повече!
Но-ако желаете да обсъдим нещо от уроците стриктно чрез Библията-може. Но първо се научете, че нищо не знаете. И понятие си нямате от Библията. С две думи-смирете първо себе си. Иначе е безсмислен всеки разговор с Вас!
Приятен ден!
цитирай
13. dartanjan - Твърденията в статиите които пу...
24.04.2017 20:21
Твърденията в статиите които публикувате често се разминават с Това което ни казва Бог чрез своето слово.

Пример:

Господ ни казва че наказанието за греха е смърт, и грешниците които отхвърлят Неговата покана на покаяние и освещение ще бъдат унищожени, но вие твърдите че те ще живеят вечно в ада печени на бавен огън, независимо от това че такова наказание не може да бъда справедливо, не съотвества на божият морален стандарт и на благият милостив характер на Божият Син, който ни учи какво значи истинска любов към Бога и ближният. Бог ни казва тези грешници няма да остане ни спомен, ни клончео и че те ще бъдат пепел под краката на светиите.

Втори пример:

Господ ни казва също че тази Земя (бездна) ще бъде опутошена от седемте язви на Божият гняв и съпътващите ги катаклизми. Че труповете на убитите от Божият слава непокаяли се грешници ще се стелят от единият край на Земята до другият и край, и няма да има който да ги оплаче и погребе, понеже светиите ще бъдат грабнати от ангелите и отведени на Небето, за да разглеждат заедно с Исус Христос делата на грешниците, но вие твърдите че Божието цартво ще бъде на Земята след второто пришествие на Божият Син. Господ ни казва че сатана е княз на този свят и той и неговите роби на греха искат да възстановят вавилонсклото царство. Не виждам никакъв смисъл в това да казвате на бялото черно нито за вас, нито за който и да е друг човек. Също ми е чудно защо не се радвате, че Бог не е тиранина, който сатана и компания искат да преставят пред хората за да оклеветят Неговият свят характер. И е учудващо че не се радвате затова, че светиите ще бъдат грабнати в небесното царство за да разглеждат делата на грешниците отхвърлили Божията милост?

Не трупай съкровища на Земята къде, къде молец и ръжда ги ядат и грабители ги нападат. Но трупай съкровища на небето където няма молец, ръжда и грабители.

цитирай
14. bojiislujitel - Е не можеш да говориш с мъртвите. Те ...
25.04.2017 14:59
Е не можеш да говориш с мъртвите. Те са мъртви.
И отново става напълно ясно: адвентистите от седмият ден са най-окаяните хора. Затънали напълно в измамата на дявола и нему служещи! При това с какъв хъс му служат.
Този брат например-ми той не може да се ориентира дори, че не представям никакви "статии"! Този брат е така сляп и глупав, също безумен, че не може да види-представям Библита стриктно и всичко е обяснено чрез Библията!
Всъщнст-след като е без-умен, то оправдан е де. Той е без-ум.
Правилно казва Господ за такива като него-а винаги ги е имало: Глупави, до кога ще обичате глупостта и безумните ще мразят знанието?
Е-както казах: никой не може да говори с мъртвите.
Няма да му трия безумията-нека разумните четат и да знаят, че трябва да се пазят от тази ужасна секта-адвентистите от седмият ден.

А за разумните: Марко 9 глава-3 пъти Исус казва-лично-че огненото езеро ще е вечно.
Откровението 14 глава-Господ Исус ясно казва, че огненото езеро ще е вечно и попадналите там ще са на вечни мъки!
Откровението 19 глава-огненото езеро ще се яви! Първите двама дето ще идат там са папата и военният водач на ЕС.
Исаия 66 глава в края-хората дето ще отиват в Ерусалим на Празниците и Новолунията-ще виждат звяра и лъжепророка всяка година да са в огненото езеро. И така за 1000 години... Все са си там и не са изгорели.
А-един съвсем безумен адвентист ми казваше, че да, ще идат в огненото езеро, ма ще изгорят. И ако са по-грешни, ще горят повечко... Питах го, каква е разликата между умрял при първата смърт и умрял при втората? Бедното нещо дори не можа да отговори.... Пълно безумие...
Откровението 20 глава-огненото езеро ще е вечно и попадналите та ще са на вечни мъки!
По втората му глупост: как е Божията молитва? Да дойде!! Твоето Царство! Тук-на земята!
Този безумец дори и Божият молитва не знае. Ми нали в Откровението 19 глава първо Господ Исус идва. И ще управлява земята с желязна тояга! В 21 глава и Отец идва! На земята! А съкровищата на небето са нашите дела записани.
цитирай
15. dartanjan - Марк глава 9 "42 А който ...
25.04.2017 20:20
Марк глава 9

"42 А който съблазни едно от тия скромните, които вярват в Мене, за него би било по-добре да се окачи голям воденичен камък на врата му и да бъде хвърлен в морето.
43 И ако те съблазни ръката ти, отсечи я; по-добре е за тебе да влезеш в живота недъгав, отколкото да имаш двете си ръце и да отидеш в пъкъла, в неугасимия огън,
44 [дето "червеят им не умира, и огънят не угасва"].
45 И ако ногата ти те съблазни, отсечи я; по-добре е за тебе да влезеш в живота куц, отколкото да имаш двете си нозе и да бъдеш хвърлен в пъкъла,
46 [дето "червеят им не умира и огънят не угасва"].
47 И ако окото ти те съблазни, извади го; по-добре е за тебе да влезеш в Божието царство с едно око, отколкото да имаш двете си очи и да бъдеш хвърлен в пъкъла,
48 дето "червеят им не умира, и огънят не угасва".
49 Защото всеки ще се осоли с огън, [и всяка жертва ще се осоли със сол].
50 Добро нещо е солта; но ако солта стане безсолна, с какво ще я подправите? Имайте сол в себе си, и мир имайте помежду си."

В този цитат не пише че огненото езеро е вечно, а че огънят на Господа е вечен и неугасим, и на тези които ще бъдат хвърлени в огненото езеро червеят няма да умре, и огънят няма да изтлее, докато не ги унищожи и превърне в пепел.


Откровение глава 19

"1 След това чух като че ли силен глас от голямо множество на небето, който казваше: Алилуя! Спасение, слава и сила принадлежат на нашия Бог;
2 защото са истинни и праведни Неговите съдби; понеже Той осъди великата блудница, която е разтляла земята с блудството си, и даде върху нея възмездие за кръвта на Своите слуги.
3 И втори път рекоха: Алилуя! И димът й се издига до вечни векове.
4 И двадесетте и четири старци и четирите живи същества паднаха, та се поклониха на Бога, Който седи на престола, и казваха: Амин! Алилуя!"


Тука отново няма и дума за вечно огнено езеро, а за дим , който ще се издига вечно след опустошението на великата вавилонска блудбница. Което значи че никога повече няма да я има в битието.
цитирай
16. dartanjan - Исая 66 "24 Затова, казва ...
25.04.2017 20:47
Исая 66

"24 Затова, казва Господ, Иеова на Силите, Всемогъщият Израилев: Ах! ще се облекча от противниците Си, И ще отдам възмездие на враговете Си;
25 И пак ще туря ръката Си върху тебе, И ще очистя шлака ти като с луга, И ще отделя от тебе всеки примес;
26 И ще възстановя съдиите ти както по-преди, И съветниците ти както отначало; Подир което ще се наречеш Град на правда, Верен град,
27 Сион ще се изкупи чрез правосъдие, И тия, които се върнат в него, чрез правда.
28 А беззаконниците и грешниците ще се съкрушат заедно, И тия, които са оставили Господа, ще загинат.
29 Защото ще се посрамят поради дъбовете, които пожелахте; И ще се смутите поради градините, които избрахте,
30 Понеже ще стана като дъб, чиито листа вехнат, И като градина, която няма вода.
31 И силният ще бъде като кълчища, И делото му като искра; И то ще изгори заедно с него, Без да има кой да ги гаси."

Градът на правдата ще бъдат възлюбеният вечен град - новият Йерусалим. Градът стъпил върху 12 масивни плочи от отбрани слъпоценни камъни, в който ще влязат светиите, които Бог е познал като свои.


Откровение глава 14


"9 И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето.
11 И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му.
12 Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса."

Тук Бог ни казва че ще бъдат мъчени пред Агнето и пред светите ангели, и димът от тяхното изгаряне ще се издига вечно. Очевидно е че този огън ще е кратък, но докато не ги изгори до пепел, червеят му няма да умре. Той ще има вечни последици за непокаялите се.
цитирай
17. bojiislujitel - Исус ясно говори в Марко 9 глава. ...
27.04.2017 02:57
Исус ясно говори в Марко 9 глава.

Хулата против Светият Дух е точно това, което ти приятелю правиш-извръщаваш Божието Слово за да отговаря на вашите лъжи!
Значи огънят ще е вечен и червеите вечни, но неправедните временни?
Ти наистина си безумен!

Откровението 19 глава: 19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.

И понеже ти си лъжец, достоен син на бащата на лъжата, това не си го цитирал, за да заблудиш невинните души! Ти не си нищо повече от сатанист!

Двамата-папата и военният водач на Европейският Съюз са хвърлени в огненото езеро от Господ Исус щом дойде!
И дали изгарят там или не? Отговора е в Исаия 66 глава. Ти понеже си лъжец и син на дявола, отново не си представил това, което трябва-това което си представил не е Исаия 66 глава. То всъщност ти и понятие си нямаш от Библията де. Типичен адвентист...
Исаия 66:23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ.

24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар.

Значи всяка година хората които отиват да се покланят по много пъти на годината на Господа, ще виждат тези двамата в огненото езеро! Те са си там за всичките 1000 години.

Иди и се прегледай на психиатър-имаш нужда от лекарства!
Откровението 14 глава ясно говори-всеки дето има очи и мозък в главата-освен адвентистите-може да го види: 11 И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му.

Вечно!!
цитирай
18. bojiislujitel - Ако продължиш да пишеш-ще бъде и...
27.04.2017 02:59
Ако продължиш да пишеш-ще бъде изтрито! Не търпя лъжците и безумците! Иди лъжи където искаш, но не тук!
Ти си син на дявола!
цитирай
19. bojiislujitel - Въпроса е: възможно ли е да се води ...
27.04.2017 03:02
Въпроса е: възможно ли е да се води наормална дискусия с адвентисти от седмият ден?
Отговора е-категорично не!
Защо?
Защото като такива, са им отнели разума и те просто нито разсъждават, нито са способни да възприемат реалността около тях. С две думи-живеят в някакъв си техен измислен свят.
Вижте простият факт-този човек дори не може да се ориентира в явният факт, че съм мъж. Как се казвам на този блог-не е ли "Божий!!! служител"?
И така-има ли смисъл да се дискутира каквото и да било с адвентисти от седмият ден? НЕ! Те са мъртви.
Това обаче, което ще ви кажа: адвентистите от седмият ден са всъщност предният ешелон на Римските католици. Тоест-те са най-фината измама на Рим! Те са си чисти Римски католици.
Някой обаче може да се усъмни в този факт.
Много е просто: как Сатана измами Ева? Като й представи малко истина, смесена с лъжа. Точно така са и адвентистите. Уж пазят 10 заповеди-нали така? Но пазят и Коледата и Великдена... Омразни на Господа пагански празници!
Не пазят Пасхата и са приели Римо католическото причастие. Не пазят Празниците НА ГОСПОДА! Тези са си чисти Римски католици. Лъжат-точно както Римо католическата църква. Те ви лъжат, че земята ще е пуста за 1000 години. И ако ги запиташ, какво пише в Исаия 11, 65 и 66 глави, в Данаил 7 глава, в Захаия 8 и 14 глави, в Езекил от 40 глава, в Псалмите, в Откровението 19 и 20 глави-да не изреждам всичко де, че няма да има място..., тези не са в състояние да дадат и един смислен отговор!
И така, сестри и братя-моят съвет: каквото и да правите-стойте далече от тази ужасна секта! Ще ви изпият ума! Те са секта-сектата е отделение от основното. Кое в случая е основното-Рмо ктолическата църква.
Мога да ви пиша и още-но факта е ясен: тези са живи мъртъвци.
А-огненото езеро-вечно или временно?
Как четете думите на Исус в Марко 9 глава на края? Как четете същото в Откровението 14 глава? Как четете в Откровението 20 глава на края?
Това е Словото на Отец-предадено чрез Господа.
Адвентистите са лъжци!
цитирай
цитирай
20. bojiislujitel - Пиши си - ще бъде изтрито. Само тр...
28.04.2017 05:15
Пиши си - ще бъде изтрито.
Само трупаш жар на главата си.
Достоен син на дявола.
При това невероятно нагъл и без никакво възпитание
Безумен. И рядко глупав.
Типичен адвентист...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2192105
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930