Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2017 01:15 - ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Брат Тейн

Псалм 46:4-11

Винаги е добре да бъда пред вас в Господната събота.
Искам да говоря днес за нещо, което Господ сложи в ума ми. Ние всики сме виновни всеки ден за нещо. И е добре да се фокусираме за това, което е най-важното-вечният живот. Днес ще се занимаем с това, което ни пречи, което отвлича вниманието ни от целта. Всичко около нас може да ни отклони от целта и често дори и не обръщаме внимание какво става. Понякога ние дори забравяме защо сме в този клас. Понякога забравяме дори и Празниците на Господа и че идват. Дори и това, че живеем в последните дни, а те идват бързо. Те са дори тук. Време е да оставим настрана всичко, което ни отделя от целта-вечният живот. Днес ще видим много неща-и не ми се сърдете, защото не съм го писал аз това. В Библията си е. Нашият фокус трябва да бъде основното-защо сме тук? Какво търсим тук?
Ще започнем урока от Евреите 12 глава

1 Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще,

Това е състезание и е важно да стигнем до края му

2 като гледаме на Исуса начинателя и усъвършителя на вярата ни, Който, заради предстоящата Нему радост, издържа кръст, като презря срама и седна отдясно на Божия престол.

Като гледаме на този, който ни дава вечният живот. Защото той мина през всички изпитания. Ние забравяме-Бог може да разреши всеки наш проблем. Той издържа и седна от дясно на Отец. И когато ние свършим нашето поприще-и ние ще седнем до Исус. Сега не е време да се успокоим, но трябва да устоим до края в истината!

3 Защото размислете за Този, Който издържа от грешните такова противоречие против Себе Си, та да ви не дотегва и да не ставате малодушни,

Ние винаги трябва да продължаваме да воюваме! Като паднем-да станем и да продължим в истината! Ние трябва да преминем през изпитанието. Точно като в училище сме минавали през различните тестове. Защото често губим фокуса си към главното.
Колосяните 3 глава-трябва да намерим как да държим себе си силни. Не е лесно, но трябва. Специялно в тези последни дни

1 И тъй, ако сте били възкресени заедно с Христа, търсете това, което е горе, гдето седи Христос отдясно на Бога.

Това е, което търсите-Господа и вечният живот

2 Мислете за горното, а не за земното; Мислете за това, което ще дойде от горе, не за това, което е временно.

Ще видим Исус Навин 1 глава-все още градим основата на която ще стъпим днес в този урок.

8 Тая книга на закона да се не отдалечава от устата ти; но да размишляваш върху нея денем и нощем, за да постъпваш внимателно, според всичко каквото е написано в нея, защото тогава ще напредваш в пътя си, и тогава ще имаш добър успех.

Закона да не се отдалечава от ума ви! Ако човек не говори за Божието Слово, а се определя като християнин-такъв не е християнин. И само ако пазим закона, ако говорим и мислим за Божието Слово-ще имаме успех. И това е нашият фокус-това ни е целта. И да медитираме ден и нощ над Словото.
Псалм 119-целта ни! Все едно когато родителите ти дадат списък какво да купиш от магазина и ти кажат, че утре трябва да го имат в къщи. Магазина е отворен до 7 часа. Ти цял ден се занимаваш с твоите неща и когато се сетиш, че трябва да идеш и да купиш тези продукти-вече е 6:55... Ето-вие сте пропуснали целта

91 Колкото за Твоите наредби, те и до днес стоят, Защото всички са Твои слуги.

Когато научите за закона, в началото е трудно но после става много лесно и е автоматично

92 Ако Твоят закон не беше ми наслада, То аз и тогава бих загинал в скръбта си. 93 До века няма да забравя Твоите правила, Защото чрез тях си ме съживил.

Ето как се съживяваме от мъртвите и така ставаме мъдри

94 Твой съм аз; спаси ме, Защото потърсих Твоите правила. 95 Нечестивите ме чакаха за да ме погубят; Но аз ще внимавам в Твоите свидетелства.

И аз няма да ида с нечестивите защото зная по-добре

96 Видях граница на всяко съвършенство Но Твоята заповед е твърде широка. 97 Мем. Колко обичам аз Твоя закон! Цял ден се поучавам в него. 98 Твоите заповеди ме правят по-мъдър от неприятелите ми, Защото те са винаги с мене. 99 По-разумен съм от всичките си учители, Защото се поучавам в Твоите свидетелства. 100 По-разумен съм от старите, Защото опазих Твоите правила. 101 От всеки лош път въздържах нозете си, За да пазя Твоето слово. Защото зная закона на Господа 102 От Твоите съдби не се отклоних, Защото Ти си ме научил. 103 Колко са сладки на вкуса ми Твоите думи! Да! по-сладки от мед в устата ми.

Божието Слово е най-сладко

104 Чрез Твоите правила станах разумен; Затова мразя всеки лъжлив път. 110 Нечестивите поставиха примка за мене; Но аз не се отклоних от Твоите правила.

Мнозина от неправедните ще се опитат да ни впримчат в зли неща, но ние ще устоим в правдата

112 Приклоних сърцето си за да върша повеленията Ти. Винаги и до край.

Краят не е още тук-не се отпускайте!

113 Самех. Намразих двоеумните, А Твоя закон възлюбих.
115 Отдалечете се от мене, вие злодейци, Защото аз ще пазя заповедите на моя Бог.

Трябва да се отдалечавате от неправедните

116 Укрепявай ме според словото Си, за да живея; И да се не засрамя в надеждата си. 117 Дръж ме, и ще бъда в безопасност, И ще зачитам винаги Твоите повеления.

Докато пазите Божието Слово-Господ ще ви държи

118 Ти си презрял всички, които се отклоняват от Твоите повеления, Защото суетна е измамата им.

Като видите хора които не са по Божието Слово-вие се отдалечавайте от тях. Те искат да ви измамят

119 Изхвърляш като шлак всичките нечестиви на земята; Затова възлюбих Твоите повеления.

И това е, което ние искаме-да обичаме повеленията на Господа. Матей 6 глава

19 Недейте си събира съкровища на земята, гдето молец и ръжда ги изяжда, и гдето крадци подкопават и крадат.

Нека целта ви не бъде за нещата от този свят

20 Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат;

Събирайте си съкровища на небето-праведни дела

21 защото гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.

Където ви е съкровището-каквото и да е то-там е сърцето ви.
Матей 13 глава-ще видим някои основни неща

18 Вие, прочее, чуйте какво значи притчата за сеяча. 19 При всекиго, който чуе словото на царството и не го разбира, дохожда лукавият и грабва посеяното в сърцето му; той е посеяното край пътя. 20 А посеяното на канаристите места е оня, който чуе словото и веднага с радост го приема;

Вие усещате, че Словото е прекрасно, но се оставяте на дявола да дойде и да ви го отнеме

21 корен, обаче, няма в себе си, но е привременен; и когато настане напаст или гонение поради словото, на часа се съблазнява.

Някои хора приемат Словото с радост, но житейските грижи го задушават-те поставят тях на първо място

22 А посеяното между тръните е оня, който чува словото; но светските грижи и примамката на богатството заглушават словото, и той става безплоден.

Ще видим и този случай. Някои хора приемат Словото и го държат, но само докато дойдат ипитанията. Спасението е с условие! Дали ще е семейството им дали ще е в училище, или в работта-те идват и ви казват, че се фанатици и сте луди... Вижте-дори ако майка ви е против Словото-трябва да я оставите и да не й обръщате внимние що се касае до Божието Слово! Или децата ви или съпруга или съпруг! Защото Господ трябва да е на първо място!

23 А посеяното на добра земя е оня, който чуе словото и го разбира, който и дава плод, и принася кой стократно, кой шестдесет, кой тридесет.

И ето сега тези които дават добри плодове. Зщото има и хора които имат плодове-но те са лоши.
Матей 13 глава-сега ще видим всяко отделно положение

19 При всекиго, който чуе словото на царството и не го разбира, дохожда лукавият и грабва посеяното в сърцето му; той е посеяното край пътя.

Тези хора оставят лукавият да се приближи при тях и се оставят в ръцете му. Ето ви пример-3 Царе 13 глава

6 Тогава царят проговаряйки, каза на Божия човек: Изпроси, моля, благоволението на Господа твоя Бог, и моли се за мене, за да ми се възстанови ръката. И тъй, Божият човек се помоли Господу; и ръката на царя му се възстанови и стана както беше по-напред. 7 Тогава царят каза на Божия човек: Дойди с мене у дома и обядвай, и ще ти дам подарък. 8 Но Божият човек рече на царя: Ако щеш да ми дадеш половината от дома си, няма да вляза с тебе, нито ще ям хляб, нито ще пия вода на това място;

Защо каза така божия човек? Защото този Цар беше неправеден

9 защото така ми бе заръчано чрез Господното слово, което ми каза: Не яж хляб там, нито пий вода, и не се връщай през пътя, по който бе отишъл.

Господ му беше да заповед

10 Така той си тръгна по друг път, и не се върна през пътя по който бе дошъл във Ветил. 11 А във Ветил живееше един стар пророк; и синовете му дойдоха та му разказаха всичките дела, които Божият човек бе сторил онзи ден във Ветил; разказаха още на баща си и думите, които бе говорил на царя. 12 И баща им каза: През кой път си отиде? А синовете му бяха видели през кой път си отиде Божият човек, който беше дошъл от Юда.

Този пророк би трябвало да служи на Господа-нали така? Често в живота е така-някой нарича себе си Божий служител, но всъщност не служи на Господа. Трябва да внимавате за такива

13 Той, прочее, каза на синовете си: Пригответе ми осела. И те му приготвиха осела; а той, като го възседна, 14 отиде подир Божия човек, и го намери седнал под един дъб; и каза му: Ти ли си Божият човек дошъл от Юда? И рече: Аз съм.

Но този пророк трябваше да знае, че този мъж е от Бога

15 Тогава му каза: Дойди с мене у дома и яж хляб.

Ето сега изпитанието за този божий човек-и той не го издържа

16 А той рече: Не мога да се върна с тебе, нито да сляза у тебе, нито ще ям хляб, нито ще пия вода с тебе на това място; 17 защото ми се каза чрез Господното слово: Да не ядеш хляб, нито да пиеш вода там, нито, като се върнеш, да отидеш през пътя по който си дошъл. 18 А той му каза: И аз съм пророк както си ти; и ангел ми говори чрез Господното слово, казвайки: Върни го със себе си у дома си за да яде хляб и да пие вода. Обаче той го лъжеше.

Ето измамата!

19 И тъй, човекът се върна с него та яде хляб в къщата му и пи вода. 20 А като седяха на трапезата, Господното слово дойде към пророка, който беше го върнал, 21 та извика към Божия човек, който беше дошъл от Юда, и рече: Така говори Господ, понеже ти не послуша Господното слово, и не опази заповедта, която ти даде Господ твоят Бог, 22 но се върна та яде хляб и пи вода на мястото, за което Той ти рече да не ядеш хляб, нито да пиеш вода там, затова тялото ти няма да се положи в гроба на бащите ти. 23 И след като човекът беше ял хляб и пил, старият пророк оседла осела на пророка, когото бе върнал. 24 А като си отиде той, лъв го намери на пътя и го уби; и тялото му бе простряно на пътя, и оселът стоеше при него; също и лъвът стоеше при тялото.

И днес в света има такива хора които само очакват да направим грешка и веднага са в лицето ни! Но когато имаме заповед от Господа-не можем да я нарушим! Защо този пророк беше в състояние да излъже божия човек? Ето-2 Летописи 18 глава. Недейте се съмнява в Божието Слово и не предполагайте, че е така или иначе

19 И Господ рече: Кой ще примами Израилевия цар Ахава за да отиде и да падне в Рамот-галаад? И един, проговаряйки, рече едно, а друг рече друго.

Виждаме как работи Господ

20 Сетне излезе един дух та застана пред Господа и рече: Аз ще го примамя. И Господ му рече: Как? 21 А той каза: Ще изляза и ще бъда лъжлив дух в устата на всичките му пророци. И Господ рече: Примамвай го, още и ще сполучиш; излез, стори така.

Лъжливият дух е в умовете на тези хора и този дух е нечист

22 Сега, прочее, ето, Господ е турил лъжлив дух в устата на тия твои пророци, обаче Господ е говорил зло за тебе.

Кой сложи лъжливият дух в устите на тези пророци? Господ! Ето защо след като сме получили инструкции от Господа-трябва да ги пазим-те са най-важните.
1 Йоаново 4 глава

1 Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света.

Не всеки, който казва „Исусе-Исусе” е от Бога

2 По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога; 3 а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света.

Имате много хора които се опитват да ви отнемат наградата-вечният живот

4 Вие сте от Бога, дечица, и победили сте ги; защото по-велик е Оня, Който е във вас, от онзи, който е в света.

Исус ще ви помага на всички нива-ако сте с Него

5 Те са от света, за това светски говорят и светът тях слуша.

Те говорят само за нещата в света

6 Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата.

Когато познаваш Господа, ти си с Него и хората които са от неговите те познават. Но ако не четеш Словото и не медитираш над него-ти изоставаш постоянно.
Матей 13 глава

20 А посеяното на канаристите места е оня, който чуе словото и веднага с радост го приема; 21 корен, обаче, няма в себе си, но е привременен; и когато настане напаст или гонение поради словото, на часа се съблазнява.

Тези хора нямат корен в себе си. Божието Слово не се загнездва в съзнанието им. Вижте-не се събираме тук на този Библейски клас за да имаме социялно общение. Ние идваме тук за да научим как да спасим себе си. И ако Господ ме е представил пред вас-аз трябва да ви информирам какво казва Господ. И не е лесно, но това е за наша полза, за да промени характера ни за добро. Защото Господ има план за нас.
Да видим сега какво става с тези които нямат корен в съзнанието си-1 Царе 15 глава

1 След това Самуил каза на Саула: Господ ме изпрати да те помажа цар над людете Му, над Израиля; сега, прочее, послушай гласа на Господните думи. 2 Така казва Господ на Силите: Забелязал съм онова, което стори Амалик на Израиля, как му се възпротиви на пътя, когато идеше от Египет.

Господ дава тези инструкции!

3 Иди сега та порази Амалика, обречи на изтребление всичко, що има, и не го пожали; но избий мъж и жена, дете и бозайниче, говедо и овца, камила и осел.

Когато Господ ви дава инструкции-не си отвличайте вниманието със странични неща!

4 Прочее, Саул повика людете та ги преброи в Телаам и бяха двеста хиляди пешаци израилтяни и десет хиляди Юдови мъже. 5 И Саул дойде до един амаликов град и постави засада в долината. 7 И Саул порази амаличаните от Евила до прохода на Сур, срещу Египет. 8 И хвана жив амаличкия цар Агаг, а изтреби всичките люде с острото на ножа. 9 Саул, обаче, и людете пощадиха Агага, и по-добрите от овците и от говедата и от угоените, и агнетата и всичко, което беше добро, и не искаха да ги обрекат на изтребление; но всичко, което беше изхабено и нямаше стойност, него изтребиха.

Вижте какво направи Саул-той загуби фокуса си и не извърши това, което Господ заповяда

10 Тогава Господното слово дойде към Самуила и каза: 11 Разкаях се, гдето поставих Саула цар, понеже той се отвърна от да Ме следва, и не извърши повеленията Ми. А това нещо възмути Самуила, и той викаше към Господа цялата нощ.

И ето сега-развръзката поради това, че Саул се разсея и не обърна внимание да изпълни точно заповедта на Господа. Той беше Цар-просто тряваше да нареди на хората какво да направят

16 Тогава Самуил каза на Саула: Почакай, и ще ти известя какво ми говори Господ нощес. А той му рече: Казвай. 18 и Господ те изпрати на път и рече: Иди та изтреби грешните амаличани, и воювай против тях догде се довършат.

Този народ беше грешници и трябваше да бъде унищожен. Но Саул не изпълни задачата

19 Защо, прочее, не послуша ти Господния глас, но се нахвърли на користите, та стори това зло пред Господа? 20 А Саул каза на Самуила: Да! послушах Господния глас, и отидох в пътя, по който Господ ме изпрати, и доведох амаличкия цар Агаг, а амаличаните обрекох на изтребление. 21 Но людете взеха от користите овци и говеда, по-добрите от обречените неща, за да пожертвуват на Господа твоя Бог в Галгал. 22 И рече Самуил: Всеизгарянията и жертвите угодни ли са тъй Господу, както слушането Господния глас? Ето, послушанието е по-приемливо от жертвата, и покорността - от тлъстината на овни.

Аз ви казах да пазите съботата! Но вие не искахте...

23 Защото непокорността е като греха на чародейството, и упорството като нечестието и идолопоклонството. Понеже ти отхвърли словото на Господа, то и Той отхвърли тебе да не си цар.

Вижте това! И ето резултата

24 Тогава Саул каза на Самуила: Съгреших; защото престъпих Господното повеление и твоите думи, понеже се убоях от людете и послушах техния глас.

Е как ако сте служители на Господа ще се плашите от хората? Аз не се плаша от никого! Защото служа на Господа. Иначе е разсейване и отдалечаване от целта!

25 Сега, прочее, прости, моля, съгрешението ми, и върни се с мене, за да се поклоня Господу. 26 А Самуил каза на Саула: Няма да се върна с тебе, защото ти отхвърли Господното слово, и Господ отхвърли тебе, да не бъдеш цар над Израиля.

И ето резултата от такова поведение.
Матей 13 глава

22 А посеяното между тръните е оня, който чува словото; но светските грижи и примамката на богатството заглушават словото, и той става безплоден.

Ще видим някои от тези „тръни”. 1 Йоаново 2 глава

15 Не любете света, нито каквото е на света. Ако люби някой света, в него няма любов към Отца.

Не може да любите и света и Бога

16 Защото всичко що е в света, - похотта на плътта, пожеланието на очите, и тщеславието на живота, - не е от Отца, но е от света;

Ако обичам колите повече от Господа-не съм достоен за Него. Или парите, жените, или къщите или дрехите... Само Господ и нашата цел-вечният живот, трябва да са на първо място. Всичко други ни разсейва от целта. Днес дори и новините са такива, че отдалечават хората от Бога. Дори и музиката е такава днес.
Марк 4 глава

19 а светските грижи, примамката на богатството, и пожеланията за други работи, като влязат, заглушават словото, и то става безплодно.

И ето сега-тези които нямат силна вяра и не са наясно с Божието Слово-те го губят поради нещата които ги отвличат а също губят и целта-с тях става нещо лошо.
Римляните 12 глава

3 Защото, чрез дадената ми благодат, казвам на всеки един измежду вас, който е по-виден да не мисли за себе си по-високо, отколкото трябва да мисли, но да разсъждава така, щото да мисли скромно, според делата на вярата, които Бог е на всекиго разпределил.

И дори когато се издигаме-трябва да се смиряваме и да не забравяме, че не сме с нищо по-добро от всички наши сестри и братя. Защото всички ние имаме един шанс-да влезем в Божието Царство като пазим всичко, което Господ Исус изисква. И никой от нас не е с нещо повече от другите.
Матей 6 глва

19 Недейте си събира съкровища на земята, гдето молец и ръжда ги изяжда, и гдето крадци подкопават и крадат. 20 Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат; 21 защото гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.

Моето съкровище е в Божието Слово-него изпълнявам и следвам

31 И тъй не се безпокойте, и не думайте: Какво ще ядем? или: Какво ще пием? или: Какво ще облечем?

Защото ако служим на Господа-нищо няма да ни липсва!

32 (Защото всичко това търсят езичниците), понеже небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това.

Мнозина търсят светските неща и се притесняват за тях

33 Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави.

И това е, което трябва да правим! Не казвам, че не трябва да имате нещо, но ви казвам-фокуса ви да е на Божието Слово и на вечният ви живот!

34 Затова, не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе си. Доста е на деня злото, което му се намери.

В света става все по-зло. Затова вярвайте в Господа и не се плашете от това, което става в света.
1 Коринтяни 10 глава

13 Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така щото да можете да го издържите.

Каквото и да ви се е случило-някй човек вече е минал през такова. И вижте-Господ знае до колко можем да носим проблемите. И ни дава и път по който да излезем от това положение. Оставете на Отец да се справи с такива проблеми.
Притчи 4

15 Отбягвай от него, не минавай край него. Отклони се от него и замини.

Отклонявйте се от всичко, което ви отдалечава от Бога

20 Сине мой, внимавай на думите ми, Приклони ухото си към беседите ми.

Нека Божието Слово ви изпълва!

21 Да се не отдалечат от очите ти. Пази ги дълбоко в сърцето си; 25 Очите ти нека гледат право напред, И клепачите ти нека бъдат оправени право пред тебе.

Нека това е вашият фокус!
Матей 14 глава-вижте как Петър беше в целта от началото, но после се разсея:

28 И Петър в отговор Му рече: Господи, ако си Ти, кажи ми да дойда при Тебе по водата. 29 А Той рече: Дойди. И Петър слезе от ладията и ходеше по водата да иде при Исуса. 30 Но като виждаше вятъра [силен], уплаши се и, като потъваше, извика, казвайки: Господи избави ме!

Петър беше отвлечен от целта поради страха

31 И Исус веднага простря ръка, хвана го, и му рече: Маловерецо, защо се усъмни? И ето причината-липсата на вяра.
1 Царе 18 глава

20 А Сауловата дъщеря Михала обичаше Давида, и като известиха това на Саула, стана му угодно. 21 И рече Саул: Ще му я дам, за да му бъде примка, и за да се дигне върху него ръката на филистимците. Затова Саул каза на Давида втори път: Днес ще ми станеш зет.

Тогава вече Саул искаше да унищожи Давид и вижте какво направи

22 И Саул заповяда на слугите си, казвайки: Говорете тайно на Давида и кажете: Ето, благоволението на царя е към тебе, и всичките му служители те обичат; сега, прочее, стани зет на царя. 23 И тъй, Сауловите служители говориха тия думи в ушите на Давида. Но Давид рече: Лесно нещо ли ви се вижда да стане някой царски зет? А аз съм човек сиромах и нищожен. 24 И служителите на Саула му известиха, казвайки: Така и така казва Давид. 25 А Саул каза: Така да говорите на Давида: Царят не ще вено, но сто филистимски краекожия, за да си отмъсти на царевите неприятели. Но Саул замислюваше да направи Давида да падне чрез ръцете на филистимците.

Царят мислеше, че Давид ще загине ако тръгне да изпълни това условие

26 А когато служителите му известиха на Давида тия думи, угодно беше на Давида да стане зет на царя; за туй, и преди да изминат определените за това дни, 27 Давид стана та отиде, той и мъжете му, и уби от филистимците двеста мъже; и Давид донесе краекожията им и даде ги напълно на царя, за да стане царски зет. И Саул му даде дъщеря си Михала за жена. 28 И Саул видя и позна, че Господ беше с Давида; а Сауловата дъщеря Михала го обичаше. 29 И тъй, Саул още повече се страхуваше от Давида; и Саул стана Давидов враг за винаги.

Когато сте с Господа-ще имате врагове дето са винаги против вас. Но важното е Господ да е с вас

30 И филистимските началници пак излизаха на бой; но колкото пъти излизаха, Давид успяваше повече от всичките Саулови служители, така щото името му беше на голяма почит.

Защото Давид беше с Господа и вършеше всичко с мъдрост.
2 Летописи 15 глава

1 Тогава Божият дух дойде на Азария, Одидовия син, 2 и излезе да посрещне Аса и му рече: Слушайте ме, Асо и целий Юдо и Вениамине: Господ е с вас докато сте вие с Него; и ако Го търсите, ще бъде намерен от вас, но ако Го оставите, Той ще ви остави.

Ясно е-нали?

3 Дълго време Израил остана без истинския Бог, без свещеник, който да поучава, и без закон;

Същото е и сега с нас

4 но когато в бедствието си се обърнаха към Господа Израилевия Бог и Го потърсиха, Той биде намерен от тях. 5 И в ония времена не е имало мир нито за излизащия, нито за влизащия, но големи смутове върху всичките жители на земите.

Не е ли същото и днес?

6 Народ се сломяваше от народ, и град от град; защото Бог ги смущаваше с всякакво бедствие. 7 А вие се усилвайте, и да не ослабват ръцете ви; защото делото ви ще се възнагради. 8 И когато чу Аса тия думи и предсказанието на пророк Одида, ободри се, и отмахна мерзостите от цялата Юдова и Вениаминова земя, и от градовете, които бе отнел от Ефремовата хълмиста земя; и поднови Господния олтар, който бе пред Господния трем. 9 И събра целия Юда и Вениамина, и живеещите между тях пришелци от Ефрема, Манасия и Симеона; защото мнозина от Израиля прибягваха при него като виждаха, че Господ неговият Бог бе с него.

Израел е първият народ и каквото става с Израел-това става със света. Израел дава тона на света

10 Те се събраха в Ерусалим в третия месец, в петнадесетата година от царуването на Аса. 11 В това време принесоха жертви Господу от донесените користи, седемстотин говеда и седем хиляди овци. 12 И стъпиха в завет да търсят Господа Бога на бащите си от цялото си сърце и от цялата си душа, 13 и да се умъртвява всеки, малък или голям, мъж или жена, който не би потърсил Господа Израилевия Бог.

Виждате ли това? Не ви казвам да вземете оръжие и да избивате тези коит са против Бога! Но не бъдете с тях!

14 И заклеха се Господу със силен глас, с възклицание, с тръби, и с рогове. 15 И целият Юда се развесели поради клетвата; защото се заклеха от цялото си сърце, и потърсиха Бога с цялата си воля; и Той биде намерен от тях, и Господ им даде покой от всякъде. 16 А още и майка си Мааха цар Аса свали да не бъде царица, понеже тя бе направила отвратителен идол на Ашера; и Аса съсече нейния идол, стри го, та го изгори при потока Кедрон.

И ето-Царят свали майка си от престола. Защото тя се кланяше на идолите.
2 Летописи 16 глава

1 В тридесет и шестата година от царуването на Аса, Израилевият цар Вааса, като възлезе против Юда, съгради Рама, за да не оставя никого да излиза от Юдовия цар Аса, нито да влиза при него. 2 Тогава Аса извади сребро и злато из съкровищата на Господния дом и на царската къща та прати при сирийския цар Венадад, който живееше в Дамаск, да рекат: 3 Нека има договор между мене и тебе, както е имало между баща ми и твоя баща; ето пратих ти сребро и злато; иди, развали договора си с Израилевия цар Вааса, за да се оттегли от мене. 4 И Венадад послуша цар Аса та прати началниците на силите си против Израилевите градове; и те поразиха Иион, Дан, Авел-маим и всичките Нефталимови житници-градове.

Аса не се упова на Господа и ето сега:

7 А в това време гледачът Ананий отиде при Юдовия цар Аса та му рече: Понеже си уповал на сирийския цар, а не си уповал на Господа своя Бог, затова войската на сирийския цар избегна из ръката ти. 8 Етиопяните и ливийците не бяха ли огромно множество, с твърде много колесници и конници? Но пак, понеже ти упова на Господа, Той ги предаде в ръката ти.

Когато човек разчита само на Господ-Господ няма да го остави

9 Защото очите на Господа се обръщат насам-натам през целия свят, за да се показва Той мощен в помощ на ония, чиито сърца са съвършено разположени към Него.

Господ вижда всички които го търсят с цяло сърце

В това ти си постъпил безумно, защото от сега нататък ще имаш войни. 10 По това, Аса се разгневи на гледача та го тури в затвор, защото се разсърди против него за туй нещо. И в същото време Аса притесни някои от людете. 12 А в тридесет и деветата година от царуването си, Аса се разболя от болест в нозете; обаче, макар болестта му да ставаше твърде тежка, пак в болестта си той не потърси Господа, но лекарите.

А трябваше първо да се моли на Отец в името на Исус! Първо се молете, тогава търсете докторите

13 И Аса заспа с бащите си; и умря в четиридесет и първата година от царуването си.

Когато вниманието ни е отвлечено, тогава вървим по погрешен път.
Матей 13 глава

23 А посеяното на добра земя е оня, който чуе словото и го разбира, който и дава плод, и принася кой стократно, кой шестдесет, кой тридесет.

Тези които чуват Бжието Слово и го разбират! Обърнете внимание-и го разбират! Да видим този пример-Йов 1 глава. Когато ужасни неща се случват в живота ви-стойте фокусирани на целта!

13 И един ден, когато синовете му и дъщерите му ядяха и пиеха вино в къщата на най-стария си брат, 14 дойде вестител при Иова та рече: Като оряха воловете, и ослиците пасяха при тях, 15 савците нападнаха та ги откараха, още избиха слугите с острото на ножа; и само аз се отървах да ти известя. 16 Докато още говореше, той, дойде и друг та рече: Огън от Бога падна от небето та изгори овцете и слугите и ги погълна; и само аз се отървах да ти известя. 17 Тоя като още говореше, дойде и друг та рече: Халдейците образуваха три чети и се спуснаха върху камилите и ги откараха, още избиха слугите с острото на ножа; и само аз се отървах да ти известя. 18 Тоя като говореше още, дойде и друг та рече: Синовете ти и дъщерите ти като ядяха и пиеха вино в къщата на най-стария си брат, 19 ето, дойде силен вятър от пустинята та удари четирите ъгъла на къщата, и тя падна върху чадата ти та умряха; и само аз се отървах да ти известя. 20 Тогава Иов стана, раздра дрехата си, и обръсна главата си, и като падна на земята поклони се.

Йов не изгуби фокуса си!

21 И рече: Гол излязох из утробата на майка си; гол ще и да се върна там. Господ даде, Господ отне; да бъде благословено Господното име. 22 Във всичко това Иов не съгреши, нито се изрази безумно спрямо Бога.

И ако имате драма в живота си-просто приемете нещата както са. И не изоставяйте Господа. Продължавайте да Му служите! Не спирайте да отивате в събота в Църквата и да четете Божието Слово.
Римляните 8 глава

35 Кой ще ни отлъчи от Христовата любов? скръб ли, или утеснение, гонение или глад, голота, беда, или нож?

Какво в този живот може да ви отдели от Господа? Нищо!

36 (защото, както е писано: "Убивани сме заради Тебе цял ден; Считани сме като овце за клане"). 37 Не; във всичко това ставаме повече от победители чрез Този, Който ни е възлюбил. 38 Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, 39 нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса, нашия Господ.

Нищо не може да ни отдели от Господа-ако искаме с цялото си сърце да бъдем с Него.
1 Петрово 5 глва

8 Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне.

Не губете фокуса си! Иначе ще загубите лесно връзката с Господа. Бъдете трезвени! Не става въпрос за алкохол. Бъдете сериозни в това нещо. Гледайте какво става наоколо, определяйте опасностите. Защото ако не правите това-дявола ще ви погълне и няма и да усетите.
Тит 3 глава

8 Вярно е това слово. И желая да настояваш върху това, с цел ония, които са повярвали в Бога, да се упражняват старателно в добри дела.

Това е добро и полезно за човеците. Упражнявайте се в добрите дела-това е, което е важното!
1 Коринтяни 7 глава

35 И това казвам за вашата собствена полза, не да ви държа с оглавник, но заради благоприличието, и за да служите на Господа без отвличане на ума.

И нищо не трябва да отвлича ума ви от целта! Отанете фокусирани на целта-Божието Царство-и не се разсейвайте по страницни неща!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2192535
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930