Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2017 22:18 - ЖЕЛАНИЕТО НА ГОСПОДА ДА ПРЕБИВАВА НА ЗЕМЯТА, КАКТО ОТ НАЧАЛОТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 578 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Софония 3:14-16, 19, 20

Сестри и братя,
Представям ви поредният прекрасен урок на Израел. Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота!
Днес ще се занимаем с този въпрос.
Винаги когато хората започнат да строят нещо, да създават нещо, те наблюдават много внимателно как го правят и после, когато вече е направено-искат да бъдат с него или около него. Но Господ, който е сътворил всичко-никога не проверява какво е направил и не се интересува от направеното? Ще ви покажем, че Господ иска да бъде на земята заедно с творението си. Исус е бил тук, Отец е бил тук и те ще бъдат отново тук. Имате това учение, че Господ ще ви грабне и ще ви отведе на небето. Нищо такова няма в Бибилята. От Битие до Откровението няма изобщо и едно изречение да ви казва това. Ние тук четем заедно Библията. Господ е бил тук на земята и ще се върне отново. Всичко, което ще е-ние ще го посрещнем във въздуха и отново ще дойдем на земята. Всички заедно. Когато ние работим над един проект, като го завършим, гледааме как работи. По същият начин прави и Господ.
90 процента от това, което говорят днес по църквите е напълно погрешно. Защото не знаят и не искат да узнаят истината-те не четат Библията за да я разберат.
Ще започнем урока от Битие 2 глава

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Какво научавате тук-че човекът беше направен от земята и стана жива душа, след като Господ вдъхна дъха на живота-човека започна да диша. Ние сме душите! И когато умрем-връщаме се у дома си-в земята! Защото от земята сме взети! Вижте как просто е това

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

От земята произрастнаха всички дървета, но вижте-освен тях постави още две дървета. И даде само една заповед на човека-за да я пази. Ето я:

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; 17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Господ каза на човека, че може да яде от всички дървета-дори и от Дървото на живота.
Но му каза-в деня, в който ядеш от дървото на познанието-ще умреш. Съвсем ясно е-нали?
Нека да видим какво направи човека-Битие 3 глава

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?

Сатана е тази змия и ще ви покажем това. И той заговори с жената, не с мъжа

2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; 3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

Жената знаеше прекрасно да не яде от това дърво. Но вижте какво каза Сатана

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете; 5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

Хората мислят, че Ева е говорила с някаква си змия, дето е била увита около някакво дърво. Но днес ще видим заедно, коя е тази змия-Откровението 12 глава-и това дето ще прочетем тук е станало дори и преди Господ да е създал човека

7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели;

Капитана на Божиите войски-Михаил-е воювал със Сатана и го е победил

8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето. 9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

Ето ви тази змия дето е била в Едемската градина. Тази змия е Сатана, също е и дървото на познанието. И още от Едемската градина, Сатана измами хората! Измами жената. Сатана знаеше как да съсипе творението-чрез жената. И от тогава-ние умираме. Всичките деца на бащата и майката-Адам и Ева-вече умират. Защото това, което става с бащата и майката-става и с децата.
Нека се върнем сега на Битие 3 глава. Сега разбирате ли, как са ви лъгали? Дори и вашите най-близки хора са ви лъгали, като са ви казвали, че мъртвите не са мъртви, но са си живи и са на небето-или в ада. И ето-жената яде от тези „плодове“-ще видим какви са те в Осия

5 Но знае Бог, че в деня когато ядете от него, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като Бога, да познавате доброто и злото.

И тогава Ева си каза-ето, ще бъдем както е Бог

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Ева яде от плода. И тя даде на Адам-Адам не яде директно от плода

7 Тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи;

Е как така ядоха нещо-ябълка-и разбраха, че са голи? Ами ако е така-идете и купете кошница с ябълки и я дайте на децата си да ги изядат. И те ще знаят всичко-сега да си излязат и да отидат сами да се спарвят с живота... Не е смешно, сестри и братя-тъжно е!

и съшиха смокинови листа та си направиха препаски. 8 И при вечерния ветрец чуха гласа на Господа Бога, като ходеше из градината; и човекът и жена му се скриха от лицето на Господа Бога между градинските дървета.

Кой беше в градината-Господ

9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си? 10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих.

Господ може да се появи и като човек-спомнете си как отиде при Авраам-когато щеше да разруши Содом и Гомора

11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол? Кой ти каза? Кой ти каза?! Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?

Ето ви цялото нещо-кой ти каза, че си гол?

12 И човекът рече: Жената, която си ми дал за другарка, тя ми даде от дървото, та ядох.

И веднага мъжът хвърли жената под автобуса... Но знаете ли, че в Бибилята пише-мъжът е отговорен! Адам можеше да отмени това, което Ева направи! Само не трябваше да я слуша! Но какво направи той-яде от същите плодове и после я хвърли под автобуса. Вижте-когато Господ ви каже нещо, което трябва да правите-не е важно кой какво ви казва! Само Господа трябва да слушате и никого другиго

13 И Господ Бог рече на жената: Що е това, което си сторила? А жената рече: Змията ме подмами, та ядох.

И Ева не излъга. Но нека видим какво каза Господ на Адам. Сатана винаги ви казва малко истина и после голямата лъжа-от началото е така

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото;

Сатана не излъга Ева за това

и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, - 23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.

Какво им показва това? Че ако беше останал в градината-човекът щеше да научи как да живее вечно-като говори с дървото на живота. Но понеже човека не знаеше как да се подчинява-не можеше да стане така, че да живее вечно. Спомнете си, какво каза Исус когато възкръсна-даде ми се ВСЯКА власт! Господ не можеше да допусне Адам да има такава власт

24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.

Да пази Дървото на живота! И херувимите пазят именно дървото на живота. И където и да се появи дървото на живота-херувимите са с него-вижте: Псалм 80

1 Послушай, Пастирю Израилев, Който водиш като стадо Иосифа; Ти, който обитаваш между херувимите, възсияй.

Кой е Пастиря на Израел-Исус е. И виждаме кои са винаги с него-херувимите.
Нека видим още едно място-Псалм 99

1 Господ царува; нека треперят племената; Той обитава между херувимите; нека се потресе земята.

Ето ви отново Исус! И ние ще ви покажем, че именно Исус е Дървото на живота и също-как можете да ядете от него-Йоан 6 глава

47 Истина, истина ви казвам, Който вярва [в Мене] има вечен живот. 48 Аз съм хлябът на живота. 49 Бащите ви ядоха манната в пустинята и все пак измряха. 50 Тоя е хлябът, който слиза от небето, за да яде някой от него и да не умре. 51 Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да!

Спомнете си Дървото на живота-то дава живот. Вечен

и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът [която Аз ще дам] за живота на света. 52 Тогава юдеите взеха да се препират помежду си, казвайки: Как може Този да ни даде да ядем плътта Му?

И ето-Исус обясни директно

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

Исус им казваше-яжте със съзнанието си думите които ви говоря!

66 Поради това мнозина от учениците Му отстъпиха, и не ходеха вече с Него. 67 За туй Исус рече на дванадесетте: Да не искате и вие да си отидете? 68 Симон Петър Му отговори: Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на вечен живот,

И ето сега-ние разбираме, защо Господ отстарни човека от градината-за да не научи от думите как да живее вечно. Ако вие консумирате тези думи-ще научите, как да живеете вечно. Знанието! То ни е нужно. Защото Исус щеше да каже на човека как да живее. И да-Исус беше в градината. Никой никога не е имал работа с Отец. Енох ходи по Бога за 300 години-означава, че е вършел това, което Исус изисква. Но кое е това, което Адам яде и заради това-умря-Осия 10 глава

13 Орахте нечестие, пожънахте беззаконие, Ядохте плода от лъжата;

Ето какво ядоха в градината Адам и Ева защото те не повярваха на Господа. Затова ядоха плода на лъжата. Вижте-Господ не ви говори някакви басни. Това тук е напълно ясно. Когато Адам яде от дървото на доброто и злото, защо не можа да яде и от Дървото на живота? Господ е Дървото на живота и е бил в градината. Само е трябвало да говорят с него. Той щеше да им каже какво да правят, за да живеят вечно.
Нека видим това-1 Коринтяни 10 глава

20 Но казвам, че онова, което жертвуват езичниците, жертвуват го на дяволите, а не на Бога; но аз не желая вие да имате общение с бесовете.

Виждате ли на кого се кланят езичниците-на дяволите! Това е така и до днес

21 Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвувате в Господната трапеза и в дяволската трапеза.

И след като Адам и Ева седнаха на трапезата на Сатана-Господ вече не можеше да ги допусне да седят и на неговата трапеза. Но никой не внимава на тези неща. Никой. Адам и Ева можеха да отидат при Дървото на живота и да говорят с него. И да научат как да живеят вечно. И щяха да бъдат точно като Отец и Сина-точно като тях. Вижте-ние имаме свободна воля и можем да избираме. Но Адам и Ева направиха погрешен извод. Дори и след като Господ ги предупреди. Но Господ не остави хората-нека видим това: Изход 13 глава. Вижте-Сатана ви казва, че няма значение какво вършите-Господ ще ви спаси. Е как така Господ ще ни даде закони, но не е нужно да ги пазим? Ето-никой не иска да върши това, което е право. И е започнало още от Едемската градина

17 А когато Фараон пусна людете, Бог не ги преведе през пътя за Филистимската земя, при все че това беше близкият път; защото Бог рече: Да не би да се разкаят людете, като видят война и да се върнат в Египет.

Това ви показва, че и Израел имат свободна воля. И ето-Господ се е грижел за тях. И не е искал да насили волята им. Тя е свободна

18 Но Бог поведе людете по околен път през пустинята към Червеното море. А израилтяните излязоха от Египетската земя въоръжени.

И ето-Господ не ги остави и за минута

21 И Господ вървеше пред тях, денем в облачен стълб, за да ги управя из пътя, а нощем в огнен стълб, за да им свети, та да пътуват денем и нощем. 22 Той не отнемаше отпред людете облачния стълб денем, нито огнения стълб нощем.

Господ е бил постоянно с Израел.
Изход 14 глава

5 А когато се извести на египетския цар, че побягнаха людете, сърцето на Фараона и на слугите му се обърна против людете, и рекоха: Какво е това що сторихме, гдето пуснахме Израиля да не ни работи вече?

Господ съсипа Египет, но ето-египтяните все още искаха да имат роби

6 Затова, Фараон впрегна колесницата си и събра людете си при себе си; 10 А когато се приближи Фараон, израилтяните подигнаха очи, и, ето, египтяните идеха подир тях; и израилтяните, твърде много уплашени, извикаха към Господа. 15 Тогава рече Господ на Моисея: Защо викаш към Мене? Кажи на израилтяните да вървят напред. 16 А ти дигни жезъла си и простри ръката си над морето та го раздели, и израилтяните ще преминат през морето по сухо.

Защо викаш към мене, Моисей, каза Господ. Явно Моисей забрави, кой е Господ и че за него няма невъзможна ситуация. Израел нямаше вяра-така е и до днес

19 Тогава ангелът Божий, който вървеше пред Израилевото множество, се дигна та дойде отдире им; дигна се облачният стълб отпреде им та застана отдире им, 20 и дойде между Египетското множество и Израилевото; на едните беше тъмен облак, а на другите светеше през нощта, така щото едните не се приближиха до другите през цялата нощ. 21 Моисей, прочее, простря ръката си над морето; и Господ направи да се оттегля морето цялата оная нощ от силен източен вятър та се пресуши морето и водите се раздвоиха. 22 Така израилтяните влязоха всред морето по сухо; и водите бяха за тях преграда от дясната и от лявата им страна.

И е било точно така. Хората не искат да вярват, защото не искат да видят мощта на Господа. Е добре-вижте се в огледалото-и вие сте пръст?! Тогава какво невъзможно има за Бога? Хората правят много неща, но никой не може да направи така, че да живее вечно...

23 А египтяните, всичките коне на Фараона, колесниците му и конниците му, - като ги погнаха влязоха подир тях всред морето.

Явно е, че Господ е развратил ума на Фараон и неговите хора-за да преследват Израел през морето, което Господ отвори

24 Но в утринната стража Господ погледна от огнения и облачния стълб на египетската войска и смути войската на египтяните; 25 Той извади колелата от колесниците им та те се теглеха мъчно, така щото египтяните рекоха: Да бягаме от Израиля, защото Иеова воюва за тях против египтяните.

Вижте как практичен е Господ-извади колелата от колесниците им... И накрая-Египтяните поумняха, но беше вече късно. Те се издавиха в морето

26 Тогава Господ рече на Моисея: Простри ръката си над морето, за да се върнат водите върху египтяните, върху колесниците им и върху конниците им. 27 И тъй, Моисей простря ръката си над морето; и около зори морето се върна на мястото си; а като бягаха египтяните пред него, Господ изтърси египтяните всред морето

Но кой беше с Израел тогава-нека видим това: 1 Коринтяни 10 глава. Вижте-понеже ние, Израел не сме учили дори и нашите хора на истината, както и целият свят-за това Господ ни наказа жестоко. Това, което ни се случва е поради клетвите с които ни прокле Господ. Ние пълним затворите, нашите младежи се избиват едни други, нашите дъщери стават проситутки и после убиват бебетата си... Реалността си е реалност! Сред нас е най-голямата безработица. Защо-поради това, че ние се възпротивихме на Господа!

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея, 3 и всички да са яли от същата духовна храна, 4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),

Разбирате ли, кой изведе Израел от Египет-именно Исус! Но тогава е имал друго име-Яхве или Йехова. После чак дойде с името на Отец си, което е Исус. А Исус винаги е искал да бъде заедно с творението си-и все още иска.
Изход 25 глава

1 Тогава Господ говори на Моисея казвайки: 2 Кажи на израилтяните да Ми съберат принос; от всеки човек, който на радо сърце би дал, ще приемете приноса за Мене.

Вижте какво нареди Господ-винаги ние трябва да се грижим за Божиите работи

8 И да Ми направят светилище, за да обитавам между тях.

Господ иска да бъде заедно с творението си-и това е точно така!

9 По всичко, което ти показвам - образа на скинията и образа на всичките й принадлежности, - така да я направите.

И Господ каза кое как да се направи

17 Да направиш умилостивилище от чисто злато, два лакътя и половина дълго, и лакът и половина широко. 18 И да направиш два херувима от злато, изковани да ги направиш, на двата края на умилостивилището.

Трябва да има и два херувима. Видите ли ги-трябва да стоите настрана. Но какво още показва това-че ние можехме да бъдем богове. Но ние избрахме да умираме

19 Да направиш един херувим на единия край, и един херувим на другия край; херувимите да направите част от самото умилостивилище на двата му края.

Ето-Господ беше тук-на земята. И ето-Моисей се срещаше с Господа

22 Там ще се срещам с тебе; и отгоре на умилостивилището, измежду двата херувима, които са върху ковчега с плочите на свидетелството, ще говоря с тебе за всичко, което ще ти заповядам за израилтяните.

И когато Моисей трябваше да говори с Господа-Господ идваше и сядаше между двата херувима. И ето за колко време Господ е бил тук на земята-Числа 7 глава

1 И когато Моисей свърши поставянето на скинията и помаза и освети я с всичките й принадлежности, и олтара с всичките му прибори, и ги помаза и ги освети,

Моисей направи това и ето какво стана после

3 и представиха приносите си пред Господа, шест покрити коли и дванадесет вола, по една кола от двама първенци, и по един вол от всекиго, и представиха ги пред скинията.

И сега да видим како стана после:

89 И когато влезе Моисей в шатъра за срещане, за да говори с Бога, тогава чу гласа; който му говореше отгоре на умилостивилището, което беше върху ковчега за плочите на свидетелството между двата херувима; и говореше му.

И ето-Господ беше там. И даваше на Моисей инструкции. Нека видим още едно доказателство-това е много силно-Второзаконие 23 глава

12 Да имаш тъй също място вън от стана, гдето да излизаш по нужда; 13 и да имаш между оръжията си малка лопатка, та когато клекнеш вън, да се обърнеш и да изровиш с нея и да покриеш онова, което излиза из тебе.

Хората е трябвало да покриват в земята това, което излизат да вършат по нужда. Защо-ето:

14 Защото Господ твоят Бог ходи през сред стана ти, за да те избави и да предава неприятелите ти пред тебе; за това станът ти трябва да бъде свет, за да не види Господ нещо нечисто в тебе и се отвърне от тебе.

Господ е бил сред Израел и е ходел в лагера им. Вижте колко ясно е това. Господ е бил сред Израел. Но ето-човекът е отдалечил Господа така на далеч, че никой вече не знае нищо за него. Всичко, което човекът трябва да върши е да се подчини на Господа-да върши това, което Господ иска.
Ще видим Изход 32 глава-Господ все още е искал да бъде заедно с човека.

1 А като видяха людете, че Моисей се забави да слезе от планината, людете се събраха при Аарона и му казаха: Стани, направи ни богове, които да ходят пред нас; защото тоя Моисей, човекът, който ни изведе из Египетската земя, не знаем що му стана.

„Този Моисей“? Вижте отношението на тези хора към този, който ги изведе от Египет

2 Аарон им каза: Извадете златните обеци, които са на ушите на жените ви, на синовете ви, и на дъщерите ви, и донесете ми ги.

Аарон трябваше да не прави това. Трябваше да се възпротиви на хората

3 И тъй, всичките люде извадиха златните обеци, които бяха на ушите им, и донесоха ги на Аарона. 4 А той, като ги взе от ръцете им, даде на златото образ с резец, след като направи леяно теле; и те рекоха: Тия са боговете ти, о Израилю, които те изведоха из Египетската земя.

Ето на това се казва „върха на глупостта“! Всички видяха от къде дойде златото. И ако те вярваха в тази глупост-днес не е никак трудно да ви лъжат и да ви говорят лъжи по църквите в неделя... Затова и не знаете нищо

7 Тогава Господ каза на Моисея: Иди, слез, защото се развратиха твоите люде, които си извел из Египетската земя.

Вижте-Господ вече дори и не искаше да има нищо общо с Израел-каза на Моисей-твоите хора

15 И така, Моисей се обърна и слезе от планината с двете плочи на свидетелството в ръцете си, плочи написани и от двете страни; от едната страна и от другата бяха написани. 16 Плочите бяха Божие дело; и написаното беше Божие писание начертано на плочите:

Господ написа това на каменните плочи и то беше 10 заповеди. Господ ги написа лично-и вие ми казвате, че не са валидни?

19 И като се приближи до стана, видя телето и игрите; и пламна Моисеевият гняв, така че хвърли плочите от ръцете си, и строши ги под планината.

Това мога да го разбера, сестри и братя. Като гледам, как се държат някои хора-гневът ми пламва

35 Така Господ порази людете, за гдето направиха телето, което Аарон изработи.

Но Моисей все още искаше Господ да остане с тях-Изход 33 глава

1 Рече още Господ на Моисея: Иди, дигни се от тук, ти и людете, които си извел из Египетската земя, та иди в земята за която се клех на Авраама, на Исаака и на Якова, като казах: На твоето потомство ще я дам. 2 И ще изпратя пред тебе ангел, и ще изгоня ханаанеца, аморееца, хетееца, ферезееца, евееца и евусееца;

И сега вече Господ ще прати ангел да води Израел

3 и той ще ви заведе в земя, гдето текат мляко и мед; понеже Аз няма да вървя помежду ви, (защото сте коравовратни люде), да не би да ви довърша из пътя.

Защото вие Израел сте коравовратни хора-и ако остана, ще ви съсипя по пътя

7 Още Моисей взе шатъра и го постави вън от стана, далеч от стана, и нарече го Шатър за Срещане, та всеки, който търсеше Господа излизаше при шатъра за срещане, който беше вън от стана.

И Моисей махна Шатъра за срещане и го изнесе извън лагера. За да не дойде Господ и да ги избие. Днес този "лагер" е в неделните църкви. И ако искате да говорите с Господа-трябва да излезете от тях

12 Моисей, прочее, рече Господу: Ето, Ти ми казваш: Води тия люде; но не си ми явил, кого ще изпратиш с мене; но пак Ти си ми рекъл: Тебе познавам по име, още си придобил Моето благоволение. 13 Сега, прочее, аз съм придобил Твоето благоволение, покажи ми моля Ти се, пътя Си, за да Те позная и придобия благоволението Ти; и разсъждай, че тоя народ Твои люде са. 14 И Господ каза: Самият Аз ще вървя с тебе, и Аз ще те успокоя.

Нека видим какво стана

17 И Господ рече на Моисея: И това, което си рекъл, ще сторя, защото си придобил Моето благоволение и те познавам по име.

Моисей беше верен слуга на Господа

18 Тогава рече Моисей: Покажи ми, моля, славата Си. 19 А Господ му каза: Аз ще сторя да мине пред тебе всичката Моя благост, и ще проглася пред тебе Името Иеова; и ще покажа милост към когото ще покажа, и ще пожаля когото ще пожаля.

Моисей искаше да види Господа както е. Но ето-Господ му каза, че не може да види лицето му

20 Рече още: Не можеш видя лицето Ми; защото човек не може да Ме види и да остане жив. 21 Рече още Господ: Ето място при Мене; ти ще застанеш на канарата; 22 и когато минава славата Ми, ще те поставя в една пукнатина на канарата, и ще те прикрия с ръката Си догде премина;

Знаем какви сме хората-Моисей щеше да се опита да види лицето на Господа-и щеше да умре. Затова Господ го закри с ръката си

23 после ще дигна ръката Си, и ще Ме видиш изотдире; но Лицето Ми няма да се види.

Ще видим Изход 34 глава

5 И Господ слезе в облака, застана там до него, и прогласи Господното Име. 6 Господ замина пред него и прогласи: Господ, Господ, Бог жалостив и милосърд, дълготърпелив, Който изобилва с милост и с вярност,

Това е именно Господ. Самият Господ се показа на Моисей. И на никой друг пророк не се е показвал

8 Тогава Моисей бързо се наведе до земята и се поклони; 9 и рече: Господи, ако съм придобил сега Твоето благоволение, нека дойде моля Господ между нас; защото тия са коравовратни люде; и прости беззаконието ни и греха ни, и вземи ни за Свое наследство. 10 И Господ му каза: Ето, Аз правя завет; пред всичките твои люде ще извърша чудеса такива, каквито не са ставали нито в един народ по целия свят; и всичките люде, между които си ти, ще видят Господното работене; защото това, което Аз ще сторя с вас, е страшно.
28 И Моисей стоя там с Господа четиридесет дена и четиридесет нощи без да яде хляб, или да пие вода. И Господ написа на плочите думите на завета, Десетте Заповеди.

Ето-Господ написа отново същите 10 заповеди на вторите камъни. Отново. Това е Завета! Е как така ми казвате, че не трябва да пазим заповедите? Кого лъжете? Само себе си

29 И като слизаше Моисей от Синайската планина, държащ двете плочи на откровението в ръката си, при слизането си от планината Моисей не знаеше, че кожата на лицето му блестеше понеже бе говорил с Бога.

Моисей е започнал да се променя като духовно същество. Започнал е да изглежда като Господа

30 Но Аарон и всичките израилтяни, като видяха Моисея, че, ето, кожата на лицето му блестеше, бояха се да се приближат при него.

И сега вече Моисей не можеше да се яви пред Израел така

33 И когато Моисей свърши говоренето си с тях, тури на лицето си покривало. 34 Но когато влизаше пред Господа да говори с него, Моисей вдигаше покривалото догде да излезе; тогава излизаше и говореше на израилтяните онова, което му беше заповядано.

Духовните същества светят-те са от светлина. Спомнете си, че Господ не искаше да му покаже лицето си-защото не можеше да остане жив. Спомнете си и когато Господ се преобрази пред апостолите там на планината, как светеше

35 И израилтяните виждаха лицето на Моисея, че кожата на лицето му блестеше; а Моисей пак туряше покривалото на лицето си, догде да влезе да говори с Господа.

И от тогава Моисей трябваше да прави това.
Нека видим Осия 5 глава. Вижте-тези неща не са сложни, но човекът така е потиснал ума си, че никак не може да ги разбере. И не иска.

1 Чуйте това, свещеници, Внимавайте, доме Израилев, И дайте ухо, доме царев; Защото има присъда против вас; Понеже станахте като примка в Масфа, И, като мрежа простряна върху Тавор. 2 Бунтовниците дълбоко потънаха в разврат; Но Аз ги изобличавам всички.

И Израел винаги прави това. И Господ ни разобличава, но ето-малцина искат да го чуят

5 Гордостта на Израиля свидетелствува пред лицето му; Затова Израил и Ефрем ще се препъват чрез беззаконието си, И Юда ще се препъва с тях. 6 Със стадата си и с чердите си Ще отидат да търсят Господа; Но няма да Го намерят; Той се е оттеглил от тях.

Не прочетохме ли, че Господ се оттегли от Израел? И ето защо:

14 Защото Аз ще бъда като лъв на Ефрема, И като млад лъв на Юдовия дом; Аз, да! Аз ще разкъсам и ще си отида; Ще отнеса и не ще има кой да отърве.

Господ ни прави всичко това

15 Ще си отида, ще се върна на мястото Си, Догдето признаят грешката си и потърсят лицето Ми; В скръбта си ще Ме търсят усърдно казвайки:

И ето-Господ ще се оттегли и ще се върне на мястото си-на третото небе, докато Израел се сети да търси Господа. Това ще стане през времето на великата скръб.
Исаия 57 глава

15 Защото така казва Всевишният и Превъзнесеният, Който обитава вечността, Чието име е Светий: Аз обитавам на високо и свето място, Още с онзи, който е със съкрушен и смирен дух, За да съживявам духа на смирените, И да съживявам сърцето на съкрушилите се,

Кой е този за когото пише тук-Отец! Исус е заедно с Отец на святото място-третото небе.
Нека видим какво прави сега Господ Исус-чака: Исаия 18 глава

3 Всички вие жители на света, и вие обитатели на земята, Гледайте, когато се издигне знаме на планините, И слушайте, когато засвири тръбата;

Това е седмият тромпет!

4 Защото така ми рече Господ: Ще съм безмълвен, и в обиталището Си ще гледам, Като светло греене по пладне, Като росен облак в жетвена жега.

Господ седи на третото небе и ни наблюдава. И всико вижда

5 Защото преди беритбата, когато пъпката стане съвършена, И от цвета незрялото грозде, узрее, Той ще изреже клончетата с косери,

И като отсече клоновете ще ги махне, Когато гроздето е точно узряло, тогава и ще дойда, казва Господ Исус

6 Те всички ще бъдат оставени за хищните планински птици И за земните зверове; И тия хищни птици ще летуват върху тях, И всичките земни зверове ще презимуват върху тях.

Това ще стане когато Господ дойде и ще избие враговете си и птиците ще ги ядат цяло лято, а зверовете цялата зима

7 В онова време, на мястото, гдето е името на Господа на Силите, на сионския хълм, Ще се донесе подарък на Господа на Силите От люде високи и гладки, И от люде страшни от началото си и нататък, От народ, който отмерва и потъпква, Чиято земя обират реките.

И нека ви покажа, че тук не става въпрос за някакви растения-Откровението 14 глава

14 И видях, и ето бял облак, и на облака седеше един, който приличаше на Човешкия Син, имайки на главата си златна корона и в ръката си остър сърп.

Сърпа е точно като куката за която говори Исаия. Косери и сърп са почти еднакви и вършат същата работа

15 И друг ангел излезе от храма и викаше със силен глас на този, който седеше на облака: Простри сърпа си и жъни защото е настанал часът да жънеш, понеже земната жетва е презряла. 16 Оня, прочее, който седеше на облака, хвърли сърпа си на земята; и земята биде пожъната.

Вижте за каква жътва става въпрос-Господ ще избие много хора

18 Още и друг ангел, който имаше власт над огъня, излезе из олтара и извика със силен глас на този който държеше острия сърп; и рече: Простри острия си сърп и обери гроздовете на земното лозе, защото гроздето му е вече узряло.

Исаия каза за същото грозде за което ще дойде време-и е близо-когато ще е узряло

19 И ангелът хвърли сърпа си на земята, обра земното лозе, и хвърли набраното в големия лин на Божия гняв. 20 И линът бе изтъпкан вън от града, и кръв потече от лина дори до юздите на конете върху едно разстояние от хиляда и шестстотин стадии.

Това е кръв, сестри и братя-войната в Армагедон. Когато Господ ще дойде и кръвта от убитите от него е 320 километра... Знаете ли, че всичките армии на света ще дойдат в Армагедон и там Господ ще ги избие.
Нека да видим това-когато ще дойде-Откровението 19 глава. Господ ви предупреждава, сестри и братя! Време е да се уплашите от това, което идва! Стига сте лъгали себе си, че ще ви избегне-няма!

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно.

Не зная от коя църква сте дошли, но там никога не са ви прочели това! Те ви казват, че Господ обича всички

14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне. 15 Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите; и Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий. 16 И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите. 17 После видях един ангел, стоящ в слънцето; и, извиквайки със силен глас, каза на всичките птици, които летят посред небето: Дойдете, събирайте се за великата Божия вечеря,

Господ ще повика и птиците и зверовете за да ядат тези трупове. Така много ще са по земята

18 за да ядете месата на царе и месата на хилядници, месата на юнаци и месата на коне и на ония, които яздят на тях, дори месата на всичките човеци, свободни и роби, малки и големи. Защото тази война ще е в целият свят. 19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.

Това ви показва, че светът изобщо и понятие си няма. Те ще мислят, че марсианците идват. Трябва да си луд, за да се биеш против Господа. Вместо това-трябва да паднеш на колене и да се молиш за прощение на Господа. А тук дори две армии ще дойдат от небето: всичките ангели и също и светиите които сега вече ще са богове. Това ви показва, колко глупав е човека

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.

На всяка пепелна сряда ги бележат именно така-с кръст на дясната ръка или на челото-потготвят ги за белега на звяра. А тези двамата са водача на ЕС и папата. И те веднага ще бъдат хвърлени в огненото езеро. А останалите хора-ето:

21 А останалите бидоха избити с меча на яздещия на коня, с меча, който излизаше от устата Му. И всичките птици се наситиха от месата им.

Хората не знаят тези неща.
Но нека видим от друг ъгъл същото-Исаия 66 глава

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци, 16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.

Ето ви го същото нещо както в Откровението 19 глава

17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.

Ето какво ще направи Господ Исус с тези дето ядат свинско и нечисто, като дойде

19 И Аз ще поставя знамение между тях; И ония от тях, които се отърват, ще ги изпратя в народите - В Тарсис, Фул и Луд, които теглят лък, В Тувал и Яван, далечните острови, Които не са чули слуха Ми, Нито са видели славата Ми; И те ще изявяват славата Ми между народите. 20 И ще доведат всичките ви братя От всичките народи за принос Господу, - На коне, на колесници и на носилки, На мъски и на бързи камили, - Към светия Ми хълм, Ерусалим, казва Господ, Както израилтяните донасят принос В чист съд в дома Господен.

И тогава Господ Исус ще събере своят народ от всичките места, където ги е пръснал

23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ.

И всички хора-всички-ще отиват в Ерусалим да се покланят на Господа

24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар.

И когато тези хора излязат от Ерусалим-ще виждат тези двамата дето Господ хвърли в огненото езеро още като дойде-звяра и лъжепророка. И хората ще се замислят-дали да служат на Господа или не.
Нека видим още-Матей 25 глава

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол. След като дойде Исус и цялата му армия. 32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;

Не каза ли, че всички ще дойдат в Ерусалим вяска година? Това каза в Исаия.
Нека видим Псалм 132. Разберете-Господ не ви обича независимо от това какво какво вършите! Няма такова нещо. Време е да научите, кой е Господ Исус.

1 Помни, Господи, заради Давида, Всичките му скърби, 2 Как се кле на Господа, И се обрече на Силния Яковов, като каза: 3 Непременно няма да вляза в шатъра на къщата си, Нито ще се кача на постланото си легло, 4 Няма да дам сън на очите си, Или дрямка на клепачите си, 5 Докато не намеря място за Господа, Обиталище за Силния Яковов. 11 Господ се кле с вярност на Давида, - И няма да пристъпи думата Си, - Казвайки: От рожбата на тялото ти Ще положа на престола ти.

И това ще се изпълни когато Господ Исус дойде отново на земята

13 Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него. 14 Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах.

Господ е избрал Ерусалим-тук на земята-и ще живее в Ерусалим вечно. Тогава защо вие искате да отивате на небето?

15 Ще благословя изобилно храната му! Сиромасите му ще наситя с хляб.

И това е, което Господ ще направи в бъдеще.
Лука 1 глава-напълно ясно е, че Господ Исус ще управлява и Израел и целият свят от Ерусалим

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.

И какво й каза ангела:

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.

Името Исус дойде от небето и това е името на Отец!

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида. 33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

И ето-Отец ще даде на Исус да управлява Израел-и всичките народи на земята-и Царството му няма да има край. Спомнете си, че тронът на Давид е бил в Ерусалим-тук на земята.
Нека видим и последното място-Захария 8 глава. Време е да работите над своето лично спасение. И само глупците казват, че няма Господ.

1 И словото от Господа на Силите дойде към мене и рече: 2 Така казва Господ на Силите: Ревнувам много силно за Сион, дори ревнувам за него с голяма ярост.

Вижте как ревнува Господ за Ерусалим-това е Сион

3 Така казва Господ: Върнах се към Сион и ще обитавам всред Ерусалим; и Ерусалим ще се нарече град на Истината, и хълм на Господа на Силите Светия хълм.

И Господ винаги е искал да бъде в Ерусалим-сред своите хора

4 Така казва Господ на Силите: Още ще стоят старци и баби в ерусалимските улици, всеки с тояга в ръката си поради дълбоката си старост.

И Израел ще живее в земята си

5 И улиците на града ще бъдат пълни с момчета и момичета играещи по пътищата му. 6 Така казва Господ на Силите: Ако това се види чудно в очите на останалите от тия люде в тия дни, ще се види ли чудно и в Моите очи? Казва Господ на Силите.

Ще бъде нещо невероятно-но факт

7 Така казва Господ на Силите: Ето, Аз ще отърва людете Си от източната страна и от западната страна; 8 и, като ги доведа, те ще се заселят всред Ерусалим; и ще бъдат Мои люде, и Аз ще бъда техен Бог, в истина и в правда.

И ето още какво ще бъде тогава

20 Така казва Господ на Силите: Още ще има време, когато ще дойдат люде и жителите на много градове; 21 и жителите на един град ще отидат в друг и ще рекат: Нека отидем незабавно да искаме Господното благоволение, и да потърсим Господа на Силите. Ще отида и аз.

Исаия нали каза, че всичките хора ще отиват в Ерусалим да видят Господа и да се учат на мъдрост от Него. И ще пазят и Празниците

22 Да! Много племена и силни народи ще дойдат за да търсят Господа на Силите в Ерусалим, и да искат Господното благоволение. 23 Така казва Господ на Силите: В ония дни десет мъже от всичките езици на народите ще хванат, да! ще хванат полата на един, който е юдеин, и ще рекат: Ще идем с вас, защото чухме, че Бог бил с вас.

И тогава ще се огледате и ще видите, как десет души от други народи ще ви следват за да ги заведете при Бога в Ерусалим. Защото Господ е с Израел и ето-още от първият ден на сътворението, Господ е искал да бъде с хората. Защото те са неговото творение. И нека спомена и това-по времето на Милениума, Господ Исус ще осинови всичките народи и те ще станат Израел.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172820
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031