Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2017 16:35 - ГОВОРЕНЕ НА ЕЗИЦИ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1041 Коментари: 0 Гласове:
1



Псалм 86:6-10

Сестри и братя,
Представям ви този урок и ще получите представа за какво става наистина въпрос, когато се говори на разни езици и кои наистина могат да ги говорят. Както и за какви езици става въпрос.

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота!
Ако ще отивате на църква-научете поне нещо. Защото днес като слушам това, което проповядват по църквите-ми то е просто подигравка с Библията. Отивате на църква, но си излизате от там още по-тъпи.
Едно трябва да е напълно ясно-Светият Дух не обитава в нечисти съдове. Говоренето но езици-това е едно от нещата които хората не разбират. Света е така объркан и в такова положение защото езичниците се опитват да го поучават за Бога, но Господ инкога не е давал на езичниците нищо. И понеже ние-Израел не сме си били на мястото-ето и резултата. Нищо не става без знанието. Всичко е във връзка с него. Господ сам казва-нека разсъждаваме заедно! Но човек трябва да има знание за да може да разсъждава-нали? Днес религията се основава на емоции. Никакво знание. И като поставим Библията на масата и обясним, че всичко е до знание-те започват с емоциите и да ни казват, че трябва да имаме Светият Дух... Същото е като видиш змия, но не знаеш, че е отровна а мислиш, че е нещо прекрасно-тя ще дойде и ще те ухапе. И ти ще умреш... И това е реалността. Ние като кръщаваме хората после поставяме ръка на главите им-защото така е наредил Господ. Но не ги водим после в някаква стая и да им говорим на разни езици докато паднат... Няма такова нещо. Хората обаче не се занимават с фактите повече. Господ ни казва да го опитаме. Това означава, че трябва да анализираме, да размислим над това, което Той казва.
Вижте-всеки, който се е родил, ще живее вечно. Но вие трябва да решите, в коя част на Царството ще бъдете вечно-защото и огненото езеро ще е там. Днес никой не знае този факт-защото никой не учи Библията.
Ще започенм урока от Деянията 2 глава-мнозината мислят, че тук е била създадена Църквата. Но това няма нищо общо с истината. Знаете ли, че тогава в Ерусалим не е имало никой друг, но само Израиляни! Защото те са пазили Закона, а Закона казва на три Празника всеки мъж да се явява пред Бога и това е един от тези Празници! В Ерусалим на този Празник всички са били израиляни. И ние и днес трябва за пазим същият Закон-защото е Закона на Бога. И няма значение от кой народ сте и как изглеждате-трябва да пазите същото нещо. И сега ще се занимаем с истината както е.

1 И когато настана денят на Петдесетницата, те всички бяха на едно място.

Това е Празника на Седмиците-или Петдесетницата-означава 50. От както Исус беше даден в жертва-Пасхата-трябва да се броят 7 седмици и на следващият ден е Празника. Седем седмици са 49 дена и още един-50 дена

2 И внезапно стана шум от небето като хвученето на силен вятър, и изпълни цялата къща, гдето седяха. 3 И явиха им се езици като огнени, които се разделяха, и седна по един на всеки от тях.

Голям вятър е изпълнил стаята и ето-огнен език се е настанил на всеки един от апостолите. И тогава е имало много хора в Ерусалим-Израиляни

4 И те всички се изпълниха със Светия Дух, и почнаха да говорят чужди езици, според както Духът им даваше способност да говорят.

Първо ще видим, какво е това, което се яви в стаята. Тези езици не са нещо ново-ние ще видим това. Господ работи чрез ангелите си. И дали просто тук ангелите са били малко повече драматични, но са предизвикали вниманието на апостолите.
Езекил 3 глава

12 Тогава Духът ме подигна; и чух зад себе си глас на голямо спускане, който казваше: Благословена Господната слава от мястото Му! 13 И чух фученето на крилата на живите същества, които крила се допираха едно до друго, и тропането на колелата край тях, - шум на голямо спускане.

Шумът е бил от крилете на тези ангели. Нека ги видим-Езекил 10 глава

19 Когато излязоха, херувимите повдигнаха крилата си та се издигнаха от земята, като гледах аз, и колелата край тях, и застанаха във входа на източната порта на Господния дом; и славата на Израилевия Бог бе отгоре им.

Има някаква грешка в превода-не е "колела", но е крила

20 Това е живото същество, което видях под израилевия Бог, при реката Ховар; и разбрах, че бяха херувими
21 Всеки имаше четири лица, и всеки четири крила; и подобие на ръце се виждаше под крилата им

Те всъщност имат по шест крила и правят шум като летят. И ето-същото е било и когато израиляните са се били събрали в Ерусалим за Петдесетницата.
Нека видим Изход 3 главаи ще видим още веднъж, как работи Господ-чрез ангелите си

1 А Моисей пасеше овцете на тъста си Иотора, мадиамския жрец; и като докара овцете в задната страна на пустинята, дойде на Божията планина Хорив
2 И ангел Господен му се яви в огнен пламък изсред една къпина, и Моисей погледна, и ето, къпината гореше в огън, а не изгаряше

Моисей е видял храста да гори и това е предизвикало неговото любопитство

3 И Моисей си рече: Да свърна и да прегледам това велико явление, защо къпината не изгаря.

Първо виждаме, че ангел е бил в храста-защо казва сега Господ? Защото ангелите говорят от името на Господа.

4 А като видя Господ, че свърна да прегледа, Бог го извика изсред къпината и рече: Моисее, Моисее! И той каза, ето ме.
5 И рече: Да се не приближиш тук; Изуй обущата от нозете си, защото мястото на което стоиш е свята земя.

Защо земята там е била свята-ангела е свят. Просто ви показвам как работи Господ-чрез ангелите.
Нека видим Езекил 2 глава. Показваме ви как работи Господ и това не е станало за пъви път на Петдесетницата през онази година в Ерусалим. И тогава Господ е изпратил съобщение до тези хора чрез ангел. Вижте-веднъж като разберете как работи Господ-всичко става ясно и лесно за разбиране. За това Господ ни казва да трупаме знание и мъдрост, но най-вече-разбиране!

1 И ми рече: Сине човешки, изправи се на нозете си, и ще ти говоря. 2 И като ми говори, Духът влезе в мене и ме постави на нозете ми; и чух онзи, който ми говореше. 3 И рече ми: Сине човешки, аз те изпращам при израилтяните, при бунтовни люде, които въстанаха против Мене; те и бащите им са престъпвали Моите думи дори до тоя днешен ден.

Господ изпраща пророка при бунтовни хора. И те са така от началото

7 И да им говориш думите Ми, или послушали или непослушали; защото са твърде бунтовни. 8 Ти обаче, сине човешки, слушай това, което ти говоря; не ставай и ти бунтовник като тоя бунтовен дом; отвори устата си и изяж това, което ти давам.

Първо казва, че ще му даде думи, сега говори за ядене? Точно така-както ядете ястие, така се ядат и думите-с ушите

9 И като погледнах, ето ръка простряна към мене, и ето в нея свитък книга,

Само ръка се яви-нищо друго! Но не е важна ръката, а какво носи тя! Ето тук светът е изпаднал от истината-защото не обръща внимание на съобщението, но на това, как е донесено!

10 И Той го разви пред мене. Писаното бе отвътре и отвън, в което бяха написани плачове, ридание и горко.

И нека видим веднага Езекил 3 глава

1И рече ми: Сине човешки, изяж това, което намираш; изяж тоя свитък и иди, говори на Израилевия дом

Как се яде книга-с ума, като се чете

2 И тъй, отворих устата си; и той ме накара да ям свитъка
3 И рече ми: Сине човешки, нека корема ти смила тоя свитък, който ти давам, и нека се наситят червата ти от него. Тогава го изядох; и беше в устата ми сладък като мед.
4 И рече ми: Сине човешки, иди отправи се към Израилевия дом, и говори им с Моите думи.

След като Езекил изяде книжката, трябваше да отиде и да говори Божието Слово на Израел. Какво изяде той-думите.
Нека сега видим какво даде Господ на Йоан-Откровението 10 глава. Някои ви казват-аз съм пастор-но те не знаят нищо! Кка така са пастори и нищо не знаят? Защото нищо не четат.

1 И видях друг силен ангел, който слизаше от небето, облечен в облак; на главата му имаше дъга, лицето му беше като слънцето, и краката му като огнени стълбове. 2 И държеше в ръката си разгъната книжка; и като положи дясната си нога на морето, а лявата на земята,

В този случай виждаме целият ангел. Не само ръката му или само езика му или пръстите му. И какво държеше-съобщение, написано в книга

8 И гласът, който чух от небето, проговори пак на мене, като рече: Иди, вземи разгънатата книга, що е в ръката на ангела, който стои на морето и на земята.

Вземи тази книга! Нека видим какво направи Йоан

10 И тъй, взех книжката от ръката на ангела, та я изядох, и в устата ми беше сладка като мед; но като я изядох, коремът ми се вгорчи.

Независимо кое е поколението-реакцията е същата. Като откриете това сладко Слово-радвате се. Но щом отидете да кажете на най-близките си-те ви питат, от къде сте взели този боклук... И ви става горчиво

11 Тогава ми се каза: Трябва пак да пророкуваш за много люде и народи, езици и царе.

И така-Йоан първо трябваше да прочете книжката, за да може после да говори. Ангела му донесе това съобщение. И винаги е било така с едно изключение-когато Исус сам трябваше да дойде и да умре за нас. Ангелите са пратеници-носят съобщения.
Деянията 7 глава-когато Стефан каза истината на Израел. И тогава той трябваше да знае-щом каже истината, трябва да е готов да бяга или да умре... За това и вие не говорете Божието Слово на тези които не искат да слушат. Само на тези които искат да чуят Словото-на тях говорете. Иначе ще имате проблеми. И днес е все още същото. И ето какво им каза Стефан след като им показа цялата им история

51 Коравовратни и с необрязано сърце и уши! Вие всякога се противите на Светия Дух; както правеха бащите ви, така правите и вие.

Не искате да чуете нищо и не приемате нищо, дори и след като говорим един език. И ето-вие сте същите като бащите си. И те се противиха на Светият Дух-така сте и вие

53 вие, които приехте закона чрез ангелско служение, и го не опазихте.

Вие получихте Словото на Бога чрез ангелско служение-от ангелите-и не го упазихте! Ангелите носят съобщенията на Бога. И никой никога не е видял нещо като Бог-Светият Дух... За това до сега видяхме, че хората трябваше да прочетат Божието Слово в книжките които ангелите им донесоха. И единственото съобщение, което не дойде чрез нагел-беше защото сам Исус дойде. Но вижте-ако нямате преводач-не можете да разберете Божието Слово. Ще видим сега главата в която се говори за езиците. Но ще го направим по определен начин. Повечето петдесетници дори и не знаят, че тази глава е в Библията.
Нека видим Данаил 5 глава

1 Цар Валтасар направи голям пир на хиляда от големците си, и пиеше вино пред хилядата.

Това е сина на Навохудоносор

2 Когато пиеше виното, Валтасар заповяда да донесат златните и сребърните съдове, които дядо му Навуходоносор беше задигнал от храма, който бе в Ерусалим, за да пият с тях царят и големците му, жените му и наложниците му.

Ето тук той е преминал линията... Голяма грешка

3 Тогава донесоха златните съдове, които бяха задигнати от храма на Божия дом, който бе в Ерусалим; и с тях пиеха царят и големците му, жените му и наложниците му.

Това са приборите от Храма, които Цар Навохудоносор е взел от там. И не е смеел да ги пипне. Но този негов син не е съобразил какво прави. При това-вижте какво са правили

4 Пиеха вино и хвалеха златните, сребърните, медните, железните, дървените и каменните богове.

И те са хвалели боговете на просперитета, но не са хвалели Бога чийто са били тези съдове

5 В същия час се появиха пръсти на човешка ръка, които пишеха, срещу светилника, по мазилката на стената на царския палат; и царят видя тая част от ръката, която пишеше. 6 Тогава изгледът на лицето на царя се измени, и мислите му го смущаваха, така щото ставите на кръста му се разхлабиха, и колената му се удряха едно о друго.

Господ го е накарал да внимава и той е бил много уплашен

7 Царят извика с голям глас да въведат вражарите, халдейците и астролозите, на които вавилонски мъдреци царят проговаряйки рече: Който прочете това писание и ми яви значението му ще бъде облечен в багреница, златна огърлица ще се окачи около шията му и ще бъде един от тримата, които ще владеят царството. 8 Влязоха, прочее, всичките царски мъдреци; но не можаха да прочетат написаното, нито да явят на царя значението му.

Но те не са могли да преведат написаното. Това за тях е бил непознат език. Тогава Царят е повикал преводач-Данаил. И Данаил не се е интересувал от богатството, но е казал какво пише

25 И ето, писанието, което се написа: М"не, М"не, Т"кел, упарсин. 26 Ето и значението на това нещо: М"не, Бог е преброил дните на твоето царство, и го е свършил; 27 Т"кел, Претеглен си на везните, и си бил намерен недостатъчен; 28 П"рес, Раздели се царството ти, и се даде на мидяните и персите.

Това е било съобщението. И понеже е било на непознат език-никой освен Даниил не е знаел какво е

30 В същата нощ царят на халдейците Валтасар биде убит.

Но кой донесе съобщението-ангел! И тогава трябваше да намерят преводач. Но ето-Валтасар не е вярвал в Бога и за това Бог го е шокирал-как? С тази ръка дето е написала това съобщение.
По времето на Петдесетницата в Ерусалим, Господ изпрати и вестителите и те също и превеждаха за апостолите.
1 Коринтяни 14 глава

26 Тогава, братя, що става между вас? Когато се събирате всеки има да предлага псалом, има поучение, има откровение, има да говори непознат език, има тълкувание. Всичко да става за назидание. 27 Ако някой говори на непознат език, нека говорят по двама, или най-много по трима, и то по ред; а един да тълкува.

Това не е ли както всичкото, което прочетохме до сега? Ако някой говори на непознат език-някой трябва да превежда! Става въпрос за езици-не нещо невероятно!

28 Но ако няма тълкувател, такъв нека мълчи в църква, и нека говори на себе си и на Бога.

И ако никой не може да преведе-млъкнете!
Нека видим отново денят на Петдесетницата. Деянията 2 глава. Вижте-говорене на езици има, но трябва да има и преводач.

5 А тогава престояваха в Ерусалим юдеи, благочестиви човеци, от всеки народ под небето.

Става въпрос за Израиляни тук. Но защо те бяха дошли от всичките народи дето живееха тогава в Ерусалим? Защото това е Закона-на този Празник трябва да са там

6 И като се чу тоя шум, една навалица се събра; и смутиха се, защото всеки един ги слушаше да говорят на неговия език.

И ето-апостолите говореха на техните езици! Не на непознати езици-на техните езици!

7 И всички, смаяни и зачудени, си думаха: Ето, всички тия, които говорят, не са ли галилеяни?

Тогава всички там са били Юдеи

8 Тогава как ги слушаме да говорят всеки на собствения наш език, в който сме родени?

Как стана това нещо? Защото тези огнени езици им даваха тази способност-да говорят на езиците на тези хора събрани в Ерусалим

9 Партяни, мидяни и еламити и жители от Месопотамия, от Юдея и Кападокия, Понт и Азия, 10 Фригия и Памфилия, от Египет и ония страни от Ливия, които граничат с Киринея, и посетители от Рим - и юдеи и прозелити, 11 критяни и араби, слушаме ги да говорят на нашите езици за великите Божии дела.

Прозелитите са тази които са били покръстени в Юдаизма. И ето-всичките са били в Ерусалим за Празника, а са говорели на езиците в които са били родени

12 И те всички се смаяха, и в недоумение си думаха един на друг: Какво значи това? 13 А други им се присмиваха, казвайки: Те са се напили с ново вино. 14 А Петър, като се изправи с единадесетте, издигна гласа си и им проговори, казвайки: Юдеи, и всички вие, които живеете в Ерусалим, нека ви стане знайно, това, и внимавайте в моите думи. 15 Защото тия не са пияни, както вие мислите, понеже е едвам третият час на деня;

Било е ранно утро-около 9 часа сутринта. Днес не е така

16 но това е казаното чрез пророк Иоила: - 17 "И в последните дни, казва Бог, Ще излея от Духа Си на всяка твар; И синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Юношите ви ще виждат видения, И старците ви ще сънуват сънища;

И не каза нищо за говорене на езици. Защото не това е важното, но съобщението!

18 Още и на слугите Си и на слугините Си ще изливам от Духа Си. В ония дни ще пророкуват. 19 И ще покажа чудеса на небето горе, И знамения на земята долу, - Кръв и огън, и пара от дим; 20 Слънцето ще се превърне в тъмнина, И луната в кръв, Преди да дойде великият И бележит ден Господен.

Но понеже те не гледат на съобщението-не го и виждат. Вижте-говорене на езици има, но Светият Дух не обитава в нечисти съдове! И ако някой „говори езици“-но не може да обясни какво казва, това е само театър.
Нека видим какво цитираше Петър-Йоил 2 глава. Вижте-този вятър дето е описан в Деянията 2 глава-това е когато ангелите дойдоха в стаята.

28 И след това Ще излея Духа Си на всяка твар; И синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Старците ви ще виждат сънища, Юношите ви ще виждат видения;

Не пише за езици тук-нали?

29 Още и на слугите и на слугините Ще изливам Духа Си в ония дни. 30 И ще покажа чудеса на небето и на земята, Кръв, огън, и стълбове от дим. 31 Слънцето ще се обърне в тъмнина, И луната в кръв, Преди да дойде великият и страшен ден Господен.

Йоил ни казва какво ще става. И ето-на края Господ ще даде от Словото си на много хора и те няма да могат да мълчат, но ще говорят Словото както е. И сестрите могат да пророкуват, но не могат да проповядват. И ето-тогава ще има много пророци. Когато Господ излее от Духа. А ето как става това-ще ви го покажа. Ще махнем сега огнените езици, пръстите от ръката, всичко, за което прочетохме до сега. Числа 11 глава. Вижте-няма нищо сложно. Проблема е, че вие не четете Библията и не знаете тези неща.

4 И разноплеменното множество, което беше между тях, показа голямо лакомство; също и израилтяните пак плакаха и рекоха: Кой ще ни даде месо да ядем?

Нека видим от къде дойде лакомството-за това ви показах това изречение

5 Ние помним рибата, която ядохме даром в Египет, краставиците, дините, праза и червения и чесновия лук; 10 И Моисей чу как людете плачеха в семействата си, всеки при входа на шатъра си; и Господният гняв пламна силно; стана мъчно и на Моисея.

Дори и Моисей се натъжи. Защото му дойде много от тези хора

11 Моисей рече на Господа: Защо си оскърбил слугата Си? и защо не съм придобил Твоето благоволение, та си турил върху мене товара на всички тия люде?

Защо ми е това-питаше Моисей?

14 Аз сам не мога да нося всички тия люде, защото са много тежки за мене.

Моисей искаше помощ от Бога!

16 Тогава Господ рече на Моисея: Събери ми седемдесет мъже измежду Израилевите старейшини, които познаваш, като старейшини на людете и техни надзиратели, и доведи ги при шатъра за срещане, за да застанат там с тебе. 17 И Аз като сляза ще говоря там с тебе; и ще взема от духа, който е на тебе, и ще го туря на тях; и те ще носят товара на людете заедно с тебе, за да не го носиш ти сам.

Господ ще вземе част от Духа, който беше дал на Моисей и ще постави на тези хора?

25 Тогава Господ слезе в облака и говори с него, и като взе от духа, който беше на него, тури го на седемдесетте старейшини; и като застана на тях духът, пророкуваха, но не престанаха. 26 Обаче двама от мъжете бяха останали в стана, името на единия от тях беше Елдад, а името на другия Модад, та и на тях застана духът; те бяха от записаните, но не бяха отишли до шатъра; и пророкуваха в стана.

Вижте-тези мъже са започнали да пророкуват след като Господ им даде от духа. Вижте колко време ви уча тук. И ето-именно сега Господ взима от духа, който ми е дал и ви го дава и на вас. Защото и вие четете същото, което и аз и научавате същото. Божието Слово-то е Дух и истина. Господ взе от Словото, дето беше дал първо само на Моисей и го даде и на тези 70 старейшини-и те пророкуваха. Вижте-първо трябва да ви говори някой Словото.
Нека видим колко е просто всичкото-Йоан 6 глава. Да оставим драмата и да се занимаваме с причините!

51 Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да! и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът [която Аз ще дам] за живота на света.

Исус каза това. И то им изглеждаше нещо много невероятно

52 Тогава юдеите взеха да се препират помежду си, казвайки: Как може Този да ни даде да ядем плътта Му?

Това е правилен въпрос-ако човек мисли плътски

54 Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.

Казва-който яде плътта ми и пие кръвта ми-ще живее вечно

60 И тъй, мнозина от учениците Му, като чуха това, рекоха: Тежко е това учение; кой може да го слуша? 61 Но Исус като знаеше в Себе Си, че учениците Му за туй негодуват, рече им: Това ли ви съблазнява?

И ето-Исус го каза директно

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

Духът носи живот! Плътта не е нищо. Думите които Господ говори-те са Дух и те носят живота! Е какво е това, което Господ взе от Моисей и даде на тези 70 мъже-Божието Слово! И ако желае, Господ може да даде Божието Слово на когото пожелае

66 Поради това мнозина от учениците Му отстъпиха, и не ходеха вече с Него. 67 За туй Исус рече на дванадесетте: Да не искате и вие да си отидете? 68 Симон Петър Му отговори: Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на вечен живот,

И кое е това, което ще ви даде вечният живот-Божието Слово! Не да скачате и да падате по столовете... Не са езиците, но това, което носят-Словото. Ако го носят де. Защото мнозина говорят „езици“-но те самите не знаят какво бръщолевят. Амос 3 глава-ето какво става, когато Божието Слово дойде при вас

7 Наистина Господ Иеова няма да направи нищо Без да открие Своето намерение на слугите Си пророците.

Просто трябва да четете Библията!

8 Лъвът изрева; кой не ще се уплаши? Господ Иеова изговори; кой не ще пророкува?

Когато Господ говори-някой ще говори това, което казва.
Ще видим Притчи 1 глава. Мнозина се увличат по глупостите и не желаят да се замислят-какво вършат. Когато отивате на Църква-трябва да чуете Божието Слово и нищо друго! И ако не чувате Божието Слово както е-нямате работа там! Търсете си друга църква.

5 За да слуша мъдрият и да стане по-мъдър И за да достигне разумният здрави начала,

Мъдрите слушат и стават по-мъдри

7 Страх от Господа е начало на мъдростта; Но безумните презират мъдростта и поуката.

Защо казва това? Защото като намерите, кой е Исус-ще се страхувате да нарушите негова заповед. Исус съсипа света чрез потопа. Исус съсипа Содом и Гомора чрез огън. Той е, който почти унищожи племето на Вениамин. Той щеше да унищожи цялото творение поради това, че говори със Сатана-в Едем. И като намерите, кой е Исус-ще внимавнате какво вършите

22 Глупави, до кога ще обичате глупостта?

Това е, което сте вие-казвате: вярвай в Христос и ще се спасиш...

Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието?

Ето кои мразят знанието и кои обичат глупостта

23 Обърнете се при изобличението ми. Ето, аз ще излея духа си на вас, Ще ви направя да разберете словата ми.

И какво е това, което Господ излива на вас-Божието Слово. Вижте как простичко е това-няма нищо сложно.
Ще се върнем отново на 1 Коринтяни 14 глава. Това е просто нещо, но никой не обръща внимание. Някои ви казват, че Светият Дух ще ги учи-е как така си нямат понятие от нищо?

1 Следвайте любовта; но копнейте и за духовните дарби, а особено за дарбата да пророкувате. 2 Защото, който говори на непознат език, той не говори на човеци, а на Бога, защото никой не му разбира, понеже с духа си говори тайни.

Някой може би говори на Бога на непознат език и не говори на никого в църквата.
Ще видим 1 Йоаново 4 глава-как да определяме какви са духовете. Защото Господ иска да имаме разбирането. И трябва да знаем тези неща. Иначе Господ не би ги сложил в Библията.

1 Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света.

Е как ще проверявате духовете, ако сте тъпи и не знаете нищо? Как ще ги проверите ако ви говорят на непознат език?

2 По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога;

Сега обаче аз имам въпрос. Йоан знае за какво говори. Говори за хора които имат знанието! Трябва да видим дали всеки, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът е от Бога.
Марк 5 глава

1 И тъй минаха отвъд езерото в гадаринската страна. 2 И като излезе от ладията, на часа Го срещна от гробищата човек с нечист дух.

Този човек е имал нечист дух

3 Той живееше в гробищата, и никой вече не можеше да го върже нито с верига; 5 И всякога, нощем и денем, в гробищата и по бърдата, той викаше и се изпосичаше с камъни. 6 А като видя Исуса отдалеч, затече се и Му се поклони; 7 и изкрещя със силен глас и рече: Какво имаш Ти с мен, Исусе, Сине на Всевишния Бог? Заклевам Те в Бога, недей ме мъчи.

Този луд човек познаваше Исус. Вижте как го нарече. И защо Исус ще мъчи този нещастен човек?

9 И Исус го попита: Как ти е името? А той Му каза: Легион ми е името; защото сме мнозина.

Исус не гледаше човека, но тези които го контролираха

10 И много Му се моли да не ги отпраща вън от страната. 11 А там по бърдото пасеше голямо стадо свине. 12 И бесовете Му се молиха, казвайки: Прати ни в свинете, за да влезем в тях.

Те не само знаеха, кой е Исус, но дори и го молеха да не ги изпраща извън страната

13 Исус им позволи. И нечистите духове излязоха и влязоха в свинете; и стадото, на брой около две хиляди, се спусна по стръмнината в езерото, и се издавиха в езерото.

Дори когато Исус беше в плът-имаше власт над дяволите. Но обърнете внимание-те го знаеха и го признаха. Те му се подчиниха! И така-ако някой ви каже, че Исус дойде в плът-трябва да го проверите-дали е от Бога. Дори и злите духове се държат като че са свети духове.
Ще видим пример по този въпрос-1 Царе 18 глава. Трябва да разбирате тези неща и да не вярвате в нещо, в което не трябва да вярвате.

10 И на следния ден зъл дух от Бога нападна Саула, и той пророкуваше всред къщата си; и Давид свиреше с ръката си, както всеки ден, а Саул държеше копието си в ръка.

Значи и нечистите духове могат да ви дадат да пророкувате.
И какво ако този нечист дух ви дава да говорите езици? Някои ще мислят, че говорите от Бога...
Господ ви предупреди, че тези неща ще стават-1 Тимотей 4 глава

1 А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения,

Ние живеем в последните времена. И има много измамителни духове и дяволски учения!

2 чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла,

И това, което те казват е така глупаво, изглежда, че те изобщо нямат ум в главите си. Те ви казват, че майка им е на небето-но после ви казват, че ще има възкресение... После ви казват, че някой си е в ада. Но после ви казват, че ще има ден на съд. Но излиза, че този там вече е минал през съда. Хора които не ползуват изобщо мозъците си. Ето ви прекрасен пример-2 Летописи 18 глава. Нека видим тези двама Царе.

1 А Иосафат имаше богатство и голяма слава; и направи сватовщина с Ахава. 2 И подир няколко години слезе при Ахава в Самария. И Ахав закла много овци и говеда за него и за людете, които бяха с него; още му предложи да отиде с него в Рамот-галаад. 3 Защото Израилевият цар Ахав рече на Юдовия цар Иосафата: Дохождаш ли с мене в Рамот-галаад? И той му отговори: Аз съм както си ти, и моите люде както твоите люде; ще бъдем с тебе във войната. 4 Иосафат каза още на Израилевия цар: Моля, допитай се сега до Господното слово. 5 Тогава Израилевият цар събра пророците си, четиристотин мъже, та им рече: Да идем ли на бой в Рамот-галаад, или да не ида? А те казаха: Иди, и Бог ще го предаде в ръката на царя.

400 пророци? Е-не може да са всичките грешни-нали?

6 Обаче, Иосафат каза: Няма ли тук, освен тия някой Господен пророк, за да се допитаме чрез него? 7 И Израилевият цар рече на Иосафата: Има още един човек, чрез когото можем да се допитаме до Господа; но аз го мразя, защото никога не пророкува добро за мене, но всякога зло; той е Михей, син на Емла. А Иосафат каза: Нека не говори така царят.

Самият Цар беше зъл и за това пророка говореше зло за него. И ето-повикаха пророка на Господа

8 защото сражението в тая местност се разпростря по лицето на цялата страна, и в оня ден лесът погълна повече люде отколкото погълна ножа. 12 А пратеникът, който отиде да повика Михея, му говори казвайки: Ето, думите на пророците като из едни уста са добри за царя; моля, прочее, и твоята дума да бъде като думата на един от тях, и ти говори доброто. 13 А Михей рече: Заклевам се в живота на Господа, каквото рече Бог мой, това ще говоря. 14 И тъй, дойде при царя. И царят му каза: Михее, да идем ли на бой в Рамот-галаад, или да не ида? А той рече: Идете и ще имате добър успех; защото неприятелите ще бъдат предадени в ръката ви. 15 А царят му каза: Колко пъти ще те заклевам да ми не говориш друго освен истината в Господното име!

Този Цар е знаел, че именно този човек е пророк на Бога и тези 400 са лъжепророци. Ето-Михей му каза какво казва Господ

18 А Михей рече: Чуйте, прочее, Господното слово. Видях Господа седящ на престола си, и цялото небесно множество стоящо около него отдясно и отляво. 19 И Господ рече: Кой ще примами Израилевия цар Ахава за да отиде и да падне в Рамот-галаад?

Господ вече е решил да убие Ахав. И един, проговаряйки, рече едно, а друг рече друго. 20 Сетне излезе един дух та застана пред Господа и рече: Аз ще го примамя. И Господ му рече: Как? 21 А той каза: Ще изляза и ще бъда лъжлив дух в устата на всичките му пророци. И Господ рече: Примамвай го, още и ще сполучиш; излез, стори така.

Този дух е бил лъжлив дух в устата на тези 400 пророка! Господ не му каза да лъже, но попита-как ще направи това. И ето-този дух беше успешен, защото тези 400 пророка обичаха лъжата! В 2 Солунци 2 глава Господ ви казва-понеже обичате лъжата-ще ви прати дух на лъжа и вие ще я вярвате.

22 Сега, прочее, ето, Господ е турил лъжлив дух в устата на тия твои пророци, обаче Господ е говорил зло за тебе.

Помислете-400 пророка. И само един се изправи и каза-всички вие сте служители на дух, който лъже. И този дух можеше да промени ума на тези 400 пророка и те лъжеха. И този дух беше... Сатана-дявола. Защото той е баща на лъжата. Тези 400 пророка бяха негови служители. Така са и много от вашите пастори. И вижте-тези 400 не са мнозинството! Господ е мнозинсвото-винаги.
Нека видим как е днес-2 Коринтяни 11 глава. Днес пасторите спят и за това светът е в това положение. Говоря за нашите пастори-Израиляните.

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.

Те ви успиват с големи слова и лъжи в които вие лесно вярвате

4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, Как така друг Исус?

Исус от Бибилята ще управлява земята-от море до море и ще управлява народите с желязна тояга. Исус от Библията идва на земята! И още ви казва, че няма да ви възкреси до послединят ден. Исус от Бибилята ви казва, че съботата е седмият ден и трябва да го пазите. Исус от Библията ви казва, че няма да ви грабва на небето. И не е роден на 25 декември. Нито ще възкръсне в неделята а ще умре в петък. Е тогава-кой е вашият Исус. Исус от Библията няма руса коса и сини очи, но изглежда като мене-чернокож. Тогава в кой Исус вие вярвате? когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите. Вие сте повярвнали в друг Исус. Който няма нищо общо с Бибилята

13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли. 14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;

Те не идват при вас като служители на Сатана. Но идват като че са от името на Христос-и ви казват, че Исус обича всички. Не трябва да пазите вече Закона. Не трябва да пазите Диетичният Закон-всичко можете да ядете... И не сте под Закон но под благодат-не пазете Закона. Сам Сатана ви се явява-чрез вашите проповедници-като светъл ангел

15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

И ако някой от вашите пастори... ви говори на непознат език-съвсем не означава, че е от Бога, но напротив-този е от Сатана. Сатана има свои служители. Но мнозина не искат да ги изобличат. Защото са ваши бащи, съпруги, съпрузи, сестри, братя. Но на когото се подчинявате-на него и ще служите.
Нека се върнем на 1 Коринтяни 14 глава. Вашите петдесетни пастори никога не разглеждат тази глава. Винаги ви казват само за Деянията 2 глава.

2 Защото, който говори на непознат език, той не говори на човеци, а на Бога, защото никой не му разбира, понеже с духа си говори тайни. 3 А който пророкува, той говори на човеци за назидание, за увещание и за утеха. 4 Който говори на непознат език, назидава себе си; а който пророкува, назидава църквата. 5 Желал бих всички вие да говорите езици, а повече да пророкувате; и който пророкува, е по-горен от този, който говори разни езици, освен ако тълкува, за да се назидава църквата. 12 Така и вие, понеже копнеете за духовните дарби, старайте се да се преумножат те у вас за назидание на църквата. 13 Затова, който говори на непознат език, нека се моли за дарбата и да тълкува.

И ако няма преводач-нищо не е

16 Иначе, ако славословиш с духа си, как ще рече: Амин, на твоето благодарение оня, който е в положението на простите, като не знае що говориш?

И как някой може да каже-нека да бъде? Ако дори и не знае за какво говорите?

17 Защото ти наистина благодариш добре, но другият не се назидава. 18 Благодаря Богу, че аз говоря повече езици от всички ви; 19 обаче, в църквата предпочитам да изговоря пет думи с ума си, за да наставя и други, а не десет хиляди думи на непознат език.

О не-Павел не казва това... Защото ако не говорите езици-няма да бъдете спасени... (Майтап)

20 Братя, не бивайте деца по ум, но, бидейки дечица по злобата, бивайте пълнолетни по ум.

Бъдете разумни и според възрастта си! Защото ето-директно:

21 В закона е писано: "Чрез другоезични човеци и чрез устните на чужденци ще говоря на тия люде; и нито така ще Ме послушат", казва Господ.

Аз не говоря хибру-говоря английски. Е какво сега-не мога да разбера какво иска от мене Господ ли? Не правете Господ глупав!
Нека видим къде го казва това-Исаия 28 глава. Господ не се занимава с глупости! И не обича глупавите.

1 Горко на горделивия венец на Ефремовите пияници, И на повехналия цвят на славната му красота, Който е на върха на тлъстите долини на ония, които се обладават от вино!

Става въпрос за духовно вино-духовно пиянство

7 Но и тия се побъркаха от виното И се заблудиха от спиртното питие; Свещеник и пророк се побъркаха от спиртно питие, Обладаха се от вино, заблудиха се от спиртно питие, Побъркаха се във видението, спъват се в съденето,

Те са пияни и се препъват в съденето. Защото това вино е лъжите на света

8 Защото всичките трапези са пълни с бълвоч и нечистота, Така щото няма чисто място.

Каквато и да е деноминацията-ще ви води на небето. Казва ви, че Исус е роден на 25 декември и е възкръснал в неделя. Всичко е замърсено

9 Кого, казваш ти, ще научи той на знание? И кого ще направи да разбере каквото чуе?

Учението на Бога-не лъжите на света!

Отбитите от мляко ли? Отлъчените от гърди ли?

И трябва да израстете в това Слово-не можете да бъдете бебета в знанието и разбирането

10 Защото дава заповед след заповед, Заповед, след заповед, Правило след правило, правило след правило, Тук малко, там малко.

Не е ли това, което правим днес тук?

11 Наистина с гъгниви устни и с друг език Ще говори на тия люде И с друг език ще говори на хората.

Бог знаеше, че ще разпръсне Израел по народите и те ще говорят техните езици. И понеже Израел са свещениците на Господа-те ще говорят на езиците на народите

12 Оня, който бе им рекъл: Тая е почивката ви; и успокойте уморения; И това е освежението ви; Но те не искаха да слушат.

И ако някой ви каже, че няма да бъдете спасени ако не говорите езици-кажете им-1 Коринтяни 14 глава

22 Прочее, езиците са белег не за вярващите, а за невярващите; а пророчеството е белег не за невярващите, а за вярващите.

Тези които нямат вяра търсят някакви белези-знаци. Тези които вярват в Бога-те търсят пророчествата. Когато пророкувате-говорите Божието Слово както е. И не трябва да падате по земята, да се тръкаляте. Не ви трябва такова нещо. Някои искат да ви учат да говорите езици-е нали Светият Дух трябваше да ви научи?
Матей 12 глава. Време е да оставите глупостта! Стига вече сте се водили по глупавите хора!

38 Тогава някои от книжниците и фарисеите Му отговориха, казвайки: Учителю, искаме да видим знамение от Тебе.

Тези хора не вярваха на пророчествата. Защото ако вярваха, щяха да знаят, че това е именно Исус дето е Христос

39 А Той в отговор им рече: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророк Иона.

Такива хора търсят знамения

40 Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи.

Сестри и братя-можете ли да преброите три дни и три нощи от петъка до неделята? Ето-тези които и днес мислят, че Исус е умрял в петъка и е възкръснал в неделя са нечестиво и прелюйбодейно поколение. А понякога Господ ви проверява- 1 Коринтяни 14 глава

10 Има, може да се каже, толкова вида гласове на света; и ни един от тях не е без значение.

И когато който и да е по земята се обръща към Бога-Господ знае, че човека се обръща към него-независимо какъв език говори този народ

11 Ако, прочее, не разбера значението на гласа, ще бъда другоезичен за този, който говори; И тоя, който говори ще бъде другоезичен за мене. 23 И тъй, ако се събере цялата църква, и всички говорят на непознати езици, и влязат хора прости или невярващи, не ще ли кажат, че вие сте полудели?

И това е, което изглежда от страни. Не ме разбирайте погрешно-езици има, но езиците са за невярващите

27 Ако някой говори на непознат език, нека говорят по двама, или най-много по трима, и то по ред; а един да тълкува.

И ако няма кой да превежда-не го правете! И ако някой преведе, а не е в Бибилята-не е от Бога

28 Но ако няма тълкувател, такъв нека мълчи в църква, и нека говори на себе си и на Бога. 39 Затова, братя мои, копнейте за дарбата да пророкувате, и не забранявайте да се говорят и езици.

Нека видим Битие 11 глава

1 А по цялата земя се употребяваше един език и един говор.

Това са синовете на Ной и всички са говорили един език тогава

2 И като потеглюваха човеците към изток, намериха поле в Сенаарската земя, гдето се и заселиха. 3 И рекоха си един на друг: Елате, да направим тухли и да ги изпечем в огъня. Тухли употребяваха вместо камъни, а смола употребяваха вместо кал. 4 И рекоха: Елате, да си съградим град, даже кула, чийто връх да стига до небето; и да си спечелим име, да не би да се разпръснем по лицето на цялата земя.

Господ искаше човека да насели цялата земя. Но вижте какво искаше човека

5 А Господ слезе да види града и кулата, които градяха човеците. 6 И рече Господ: Ето, едни люде са, и всички говорят един език; и това е което са почнали да правят; и не ще може вече да им се забрани, какво да било нещо, що биха намислили да направят.

И всичките хора са вършили като един човек това-защото са имали един ум за това дело

7 Елате да слезем, и там да разбъркаме езика им, тъй щото един други да не разбират езика си.

И ето тук Господ даде на всички различни езици. По групи

8 Така Господ ги разпръсна от там по лицето на цялата земя; а те престанаха да градят града.

Когато никой не разбира какво говори другият-ето какъв е резултата. Пълно разделение. И ето дори и нещо повече: ако някой говори на езици-дето никой не разбира-каква полза? Освен да мислим, че е луд... А тези които наричат себе си петдесетни-те дори и не знаят, какво е Петдесетницата

9 За това той се наименува Вавилон, защото там Господ разбърка езика на цялата земя; и от там Господ ги разпръсна по лицето на цялата земя.

Търсете да пророкувате, но говорете и езици и ако някой говори-трябва да има тълкувател. И ако няма такъв-млъкнете! И никак не забравяйте-Светият Дух не обитава в нечисти съдове!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173332
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031