Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2017 22:11 - ТРОНА НА ДАВИД НЯМА ДА ГО ИМА ДОКАТО НЕ ДОЙДЕ ТОЗИ, ЧИЕТО Е ПРАВОТО ДА СЕДИ НА НЕГО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 730 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Йов 4:4-8, 28, 29

Сестри и братя,

Представям ви тема от която ще научите, чие е правото да седне на трона на Давид и защо. Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота.
Както всички уроци така и този съм го съставил за да коригирам някои лъжеучения които се ширят из християнският свят. Четох книга, в която пишеше, че САЩ и Англия са Израел. Аз чета много книги и зная, кой какво пише и знае. Тази книга ме ядоса, защото в нея имаше нарочна измама-не незнание, но измама Те твърдяха, че Америка и Англия са Ефрем и Манасия. После казваха, че трона на Кралицата в Англия е трона на Давид. Вижте-Израел като цял народ са имали само трима Царе, които са го владеели-Саул, Давид и Сломон. После Израел се разделя. И се явяват два трона! Ако Ефрем и Манасий имат трон, то как така имаме само един трон в Англия? Къде е трона на Юда, къде е трона на Израел? Защото Израел се разделя на две държави. Библията ни казва, че на трона на Давид няма да седи никой, докато не дойде този на когото принадлежи. Това, което казват тези хора е нарочна измама! И ако вие нямате разбиране по Бибилята-ще паднете в тази измама.
Ние ще видим как е по Бибилята, защото тези хора ме ядосаха и когато ми мина-този урок беше на масата. Това са хората на Армстронг-които твърдят това. Те мамят и явно знаят това! Ако Англия и САЩ са Ефрем и Манасия, то тогава те трябва да отидат в робство! Как така не са още в робство? 
Кралицата на Англия не седи на трона на Давид. И ако някой има минимално разбиране, ще знае, че след разделянето на Израел след Соломон имаме две държави.
Ще започнем урока от Езекил 21 глава. Последният Цар който изобщо сме имали е седялна трона на Давид. От тогава никой не седи на този трон.

1 И Господното слово дойде към мене и рече: 2 Сине човешки, насочи лицето си към Ерусалим, и направи да капне словото ти към светите места и пророкувай против Израилевата земя; 3 и кажи на Израилевата земя: Така казва Господ: Ето, Аз съм против тебе, и като изтегля ножа Си из ножницата ще отсека от тебе и праведния и нечестивия.

Това е когато Господ вече не иска да се занимава с Израел-след като те вече преминаха линията

4 Прочее, понеже ще отсека от тебе и праведния и нечестивия, за това ножът Ми ще излезе из ножницата си против всяка твар, от юг до север;

И Господ няма да остави никого-ще изчисти целият дом!

19 При това, сине човешки, ти си определи два пътя, за да замине мечът на вавилонския цар; и двата ще излизат от същата земя; и направи показалец, направи го при началото на пътя за града.

Господ иска два пътя за меча. И той ще раздели една земя и като свърши-няма да има вече никой в земята-говорим за Юда тук

24 Затова, така казва Господ Иеова: Понеже направихте да се помни беззаконието ви с откриването на престъпленията ви, тъй щото да се явят греховете ви във всичките ви дела, - понеже направихте себе си да бъдете спомнени, ще бъдете хванати в ръце. 25 А ти, смъртоносно ранени, скверни княже Израилев, чийто ден е настъпил, когато беззаконието е стигнало до края си, 26 така казва Господ Иеова: Снеми митрата и свали короната; тя няма вече да бъде такава, възвиси смирения, а смири възвисения.

Господ ще махне всичко свято и Царско. И няма да го има до определеното време

27 Аз ще я катурна, катурна, катурна, та и това няма да трае, докле дойде оня, комуто принадлежи; и нему ще я дам. Катурна, катурна и катурна-три пъти!

Господ ще я обърне три пъти и няма да има повече корона. И няма да има Цар вече докато не дойде този, чието право е! И това е вече станало. И е било в една и съща земя.
Нека намерим чие е правото-1 Летописи 28 глава. И като намерим това, ще видим, че никоя жена няма да седи на трона на Юда-както те представят, че Английската Кралица седи на трона на Давид... На трона е седял мъж и ще седи мъж. За това чета Библията. Понякога не се разбира от първият път, но се чете отнтово и отново. Защото Господ ни казва същото на много места.

1 Тогава Давид събра в Ерусалим всичките Израилеви първенци, първенците на племената, началниците на отредите, които слугуваха на царя по ред, и хилядниците, стотниците и надзирателите на всичките имоти и притежания на царя и на синовете му, както и скопците му, юнаците му и всичките силни и храбри мъже.

Давид знае, че вече е стар и скоро ще умре. За това приготвя построяването на Храма

2 И цар Давид се изправи на нозете си та рече: Чуйте ме, братя мои и люде мои. Аз имах в сърцето си желание да построя успокоителен дом за ковчега на Господния завет и за подножието на нашия Бог; и бях направил приготовление за построяването.

Давид е искал да построи Храма и е събрал всичко нужно

3 Но Бог ми каза: Ти няма да построиш дом на името Ми, защото си войнствен мъж и си пролял много кръв.

Давид е бил страшен войн и е убил много хора

4 А Господ Израилевият Бог избра мене, измежду целия ми бащин дом, за да бъда цар над Израиля до века;

За винаги е много дълго време-значи Давид ще живее вечно

защото избра Юда за вожд, а от Юдовия дом избра моя бащин дом, и между синовете на баща ми благоволи да направи мене цар над целия Израил. 5 А измежду всичките ми синове, (защото Господ ми даде много синове), Той избра сина ми Соломона да седи на престола на Господното царство над Израиля;

Господ е избрал, кой ще седи на трона на Давид. Но ще видим, че Господ не говореше тук за Соломон. Но се касае до бъдещето

6 и рече ми: Син ти Соломон, той ще построи дома Ми и дворовете Ми; защото него избрах да бъде Мой син, и Аз ще бъда негов Отец.

И ето тук нещата вече показват нещо друго. Соломон никога не е бил син на Бога. Заради него дори Господ раздели Царството на две. Защото Соломон наруши основни Закони

7 И ако постоянствува да изпълнява заповедите Ми и съдбите Ми, както прави днес, Аз ще утвърдя царството му до века.

Явно тук става въпрос за нещо много по-голямо. Защото пише "до века"!
Ще изследваме това нещо- 1 Летописи 17 глава

1 А като се настани Давид в къщата си, рече Давид на пророк Натана: Виж, аз живея в кедрова къща, а ковчегът на Господния завет стои под завеси.

Ковчега по това време е бил още в Шатрата

2 И Натан каза на Давида: Стори всичко, що е в сърцето ти, защото Бог е с тебе. 3 Но през същата нощ Господното слово дойде към Натана и рече: 4 Иди, кажи на слугата Ми Давида: Така говори Господ: Ти няма да Ми построиш дом, в който да обитавам,

Натан е мислел,че Господ е напълно съгласен с Давид, но не е така

8 и съм бил с тебе на всякъде, гдето си ходил, и изтребих всичките ти неприятели пред тебе, и направих името ти да е както името на великите, които са на земята. 9 И ще определя мястото за людете Си Израиля и ще ги насадя, та ще обитават на своето собствено място и няма да се преместят вече;

Момент-тогава Израел е бил в земята си! Защо Господ казва, че те ще се върнат в земята си?

и тези които вършат неправда няма вече да ги притесняват, както по-напред, 10 и както от времето, когато поставих съдии над людете Си Израиля; и ще покоря всичките ти неприятели. При това ти явявам, че Господ ще ти съгради дом.

Определено Господ говори за бъдещето-защото Израел е пръснат днес между народите. Иначе Господ неби говорил,че ще бъдат пръснати из народите

11 Когато се навършат дните ти, та трябва да отидеш при бащите си, ще въздигна потомеца ти подир тебе, който ще бъде един от твоите синове, и ще утвърдя царството му. 12 Той ще Ми построи дом;

Но тогава Давид е имал дом и е бил в него-явно става въпрос за бъдещето

и Аз ще утвърдя престола му до века. 13 Аз ще му бъда отец, и той ще Ми бъде син; и няма да отнема милостта Си от него, както я отнех от оногова, който бе преди тебе; 14 но ще го закрепя в Моя дом и в Моето царство до века; престолът му ще бъде утвърден до века.

Соломон не е седял в Храма, който построи. Но тук се говори за Дома на Господа и трона му ще бъде за вечни векове-това е много дълго време.
Нека видим това-Псалм 89 Господ е сложил всичко в Библията и ако я четете-ще намерите истината. И ако не я четете-ще бъдете измамени като всички други хора. Няма причина да не бъдете информирани по Божието Слово.

3 Ти каза: Направил съм завет с избрания Си, Заклел съм се на слугата Си Давида, казвайки: 4 Ще утвърдя потомството ти за винаги, И ще съзидам престола ти из род в род. (Села).

Прочетохме това вече-нали? И трона ще е за всички поколения. Къде е Сломон днес? Значи знаем, че става въпрос за Давид и неговото поколение

23 Но Аз ще съкруша пред него противниците му, И ще поразя ония, които го мразят. 24 А верността Ми и милостта Ми ще бъдат с него; И с Моето име ще се издигне рогът му.

И „моето име ще се издигне“! Кой говори тук-чие име?

25 Тоже ще туря ръката му над морето, И десницата му над реките. 26 Той ще извика към Мене: Отец ми си, Бог мой и спасителната ми канара. 27 При това Аз ще го поставя в положение на първороден, По-горе от земните царе.

При това той ще е Първородният, по-висок от Царете на земята. Кой е Първородният? Не е Соломон! Той имаше братя родени преди него. Тогава-кой е този Първороден?
Нека видим това-Колосяните 1 глава. Ето защо трябва да четете сами! Не само да слушате мене какво ви казвам, но вие трябва сами да разберете като четете тази Бибиля какво пише в нея. Аз ще ви посоча какво да четете, но вие трябва да го четете. Дори тук ще научите и нещо ново.

12 като благодарите на Отца, Който ни удостои да участвуваме в наследството на светиите в светлината; 13 Който ни избави от властта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син. 14 В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете;

Чрез кръвта на Исус се спасяваме

15 в Него, Който е образ на невидимия Бог, първороден преди всяко създание;

Първородният от всяко създание?

17 и Той е преди всичко, и всичко чрез Него се сплотява. 18 И глава на тялото, то ест, на църквата, е Той, Който е началникът, първороден от мъртвите, за да има първенство във всичко.

И той е основателят на всичко и Първородният от мъртвите. Никой не е умрял и възкръснал като Бог преди Исус! Имало е и други хорадето са били възкресени и преди Исус, но те са умрели отново. А Исус ни е създал за да живеем вечно. И дори и в огненото езеро-ще са вечно там.
Нека потвърдим това-за Първородният от мъртвите-Римляните 8 глава. И ако имаме Първороден-имаме и други които ще дойдат след него-нали така?

28 Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.

Ако пазим заповедите му-любим Господа!

29 Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя;

Как ни е предузнал-защото сме го търсили искренно и сме вършели каквото Той иска. Това е целта-Исус е Първородният и след него ще дойдат още много други. И те ще са Деца на Отец! Сестри и братя-Исус е Бог! И още в Битие ви казва-всяко същество по вида си! Исус е Бог-какви ще са тези които ще са като него-богове! Когато Исус беше възкресен-той получи ВСЯКА власт! Е ако сме като него, какво ще имаме-всяка власт! И така-разбрахме за кого ставаше въпрос-не за Соломон, но за Исус. След Соломон Царството се раздели и от тогава никой не е седял на трона на един народ-Израел! По-късно Асирия отведе 9 племена в робство и по-късно Вавилон съсипа и Юдея. И ние ще видим последните трима Царе на Юдея. За тях Господ каза, че ще ги катурне, катурне и катурне-три пъти-трима Царе. Кой каза това-Исус.
2 Летописи 36 глава. Всичко е в Бибилята-четете я и вие ще знаете същото, което и аз зная. И не, че имам дух-но чета! Пълен съм с Духа-защото чета Божието Слово-то е Дух и истината и носи живот!

5 Иоаким бе двадесет и пет години на възраст когато се възцари, и царува единадесет години в Ерусалим; и върши зло пред Господа своя Бог.

Иоаким е порвият от тези трима. И е управлявал Юдея за 11 години

6 И вавилонският цар Навуходоносор възлезе против него, та го върза с окови, за да го заведе във Вавилон.

Това е пъвото катурване

7 Навуходоносор занесе и от вещите на Господния дом във Вавилон, и ги тури в капището си във Вавилон. 8 А останалите дела на Иоакима, и мерзостите, които извърши, и това което се намери в него, ето, писани са в книгите на Израилевите и Юдовите царе. И вместо него се възцари син му Иоахин. 9 Иоахин бе осемнадесет години на възраст когато се възцари, и царува три месеца и десет дена в Ерусалим; и върши зло пред Господа.

Иоахин е бил на 18 години когато се е качил на трона

10 А в края на годината цар Навуходоносор прати да го доведат във Вавилон, заедно с отбраните вещи на Господния дом; и направи Седекия, брата на баща му, цар над Юда и Ерусалим.

Ето второто катурване. И сега Навохудоносор прави Седекия Цар

11 Седекия бе двадесет и една година на възраст когато се възцари и царува единадесет години в Ерусалим. 12 Той върши зло пред Господа своя Бог; не се смири пред пророк Еремия, който му говореше из Господните уста.

И тези тримата са били зли-и тримата. А този човек не е искал да чуе нищо от пророк Еремия

13 А още се и подигна против цар Навуходоносора, който го бе заклел в Бога в подчиненост; и закорави врата си, и упорствува в сърцето си да се не обърне към Господа Израилевия Бог.

И този човек се е противил на Бога. И ето какво е станало:

17 Затова Той доведе против тях халдейския цар, който изби юношите им с нож, вътре в дома на светилището им, и не пожали ни юноша, ни девица, ни старец, ни белокос; всичките предаде в ръката му. 18 И всичките вещи на Божия дом, големи и малки, и съкровищата на Господния дом, и съкровищата на царя и на първенците му, - всичките занесе във Вавилон. 19 И изгориха Божия дом, и събориха стената на Ерусалим, и всичките му палати изгориха с огън, и всичките му скъпоценни вещи унищожиха.

Този път Навохудоносор е унищожил всичко!

20 А оцелелите от нож отведе във Вавилон гдето останаха слуги нему и на синовете му до времето на персийското царство; 21 за да се изпълни Господното слово, изговорено чрез устата на Еремия, догдето земята се наслаждава със съботите си; защото през цялото време, когато лежеше пуста тя пазеше събота, докле да се изпълнят седемдесет години.

Когато това е станало-никой не е останал в земята и Седекия е последният Цар, който изобщо сме имали.
Нека видим какво казва Господ после-Захария 11 глава. Защото тези тримата Царе са последните Царе дето сме имали. И кой ги катурна-Навохудоносор. И вижте-никой не е останал в Юдея. И никой не знае, къде е трона на Давид.

1 Отвори, Ливане, вратите си За да изяде огън кедрите ти. 2 Ридай, елхо, защото падна кедърът, Защото отбраните кедри се разрушиха; Ридайте васански дъбове, Защото непристъпният лес се изсече.

Говори за хора

3 Глас се чува от ридаещи пастири, Защото това, с което се славеха, се развали, - Глас на млади лъвове, които рикаят Понеже Иордановото величие се развали.

Юдея е разрушена. Навохудоносор е разрушил всичко и избил хората

4 Така казва Господ моят Бог: Паси стадото обречено на клане,

И това е, което стана с вас-дори и до днес е така, сестри и братя. Това ни се случва на нас и днес. Защото Господ иска това. Ние сме стадо за клане. Дори един брат от Нигерия, който живее в Италия ми каза, че нигерийците искат да ги избият в Нигерия. Защото са Игбо-Израиляни. Не е въпрос на цвят на кожата-и нигерийците са черни. Но е поради кретвите от Господа

5 Чиито купувачи ги колят, И не считат себе си за виновни; Докато продавачите им казват: Благословен Господ, защото обогатях!

И самите пастири ги не жалят, И тези които ви избиват-не чувстват вина. И тези които ви продадоха като роби-станаха богати и вашите пастири не ви жалят!

6 Затова няма вече да пожаля жителите на тая земя, казва Господ; Но, ето, ще предам човеците Всеки в ръката на ближния му И в ръката на царя му; И те ще разорят земята, И Аз няма да ги избавя от ръката им.
8 И изтребих трима пастири в един месец, понеже душата ми се отегчи от тях, а и тяхната душа се отврати от мене.

И трима пастири Господ изтреби от земята-кои са те? Току-що ги наименувахме. И как така в един месец? Защото обиксновенно Царете са владеели за по 40 години. Но тези тримата Господ не остави за така дълго време, но ги премахна

9 После рекох: Няма да ви паса; което умира нека умира, и което загива нека загива, а останалите нека ядат всеки месото на ближния си.

Това е нещо страшно и ето-то е станало с нас. И ето-Господ казва, че няма да има милост за нас вече. И от както тримата Царе са отрязани-ние не сме имали повече Царе. И сме роби за дълго време. И днес дори се избиваме едни други.
И така-намерихме кои са били тези трима пастири. И нека да видим какво е станало-Еремия 52 глава.

27 И вавилонският цар ги порази, и уби ги в Ривла, в земята Емат. Така Юда биде закаран в плен от земята си.

И Юда е откаран от земята си в плен-а Юда е цялата нация населяваща Юдея-трите племена останали от Израел

28 А ето людете, които Навуходоносор плени: в седмата година, три хиляди двадесет и три юдеи;

Това е била първата група хора

29 в осемнадесетата година на Навуходоносора той плени от Ерусалим осемстотин тридесет и двама души;

Това е втората група от Юдея

30 а в двадесет и третата година на Навуходоносора, началникът на телохранителите Навузардан, плени от юдеите седемстотин четиридесет и пет души; всичките бяха четири хиляди и шестстотин души.

И ето третата група. И след това всичко е приключено. Юда е разорена. Последните трима Царе са премахнати. И от тогава никой не е седял на трона на Давид. Юдея е останала празна-Навохудоносор е отвел последните три племена-Юда, Вениамин и Леви в плен.
Ще видим Осия 3 глава-ние трябва да разбираме тези неща, сестри и братя-дали трона на Давид е бил след това.

1 И Господ ми рече: Иди пак, залюби жена си, която, ако и да е залюбена от мъжа си, е прелюбодейца, също както Господ люби израилтяните, при все, че гледат към чужди богове и обичат млинове с грозде.

Ние обичаме да служим на други богове, да се опиваме и да сме хай

2 И тъй, аз си я наех за петнадесет сребърника, и за кор ечемик и половин кор ечемик. 3 И рекох й: Остани за мене за дълго време; да не блудствуваш, нито да бъдеш жена на другиго, така и аз ще бъда за тебе.

Господ не иска Израел да се занимава с други пагански богове, но Израел е във всичките възможни религии на планетата

4 Защото израилтяните ще останат за дълго време без цар и без Принц, без жертви, без идолски стълб, без ефод и без терафими.

Израел ще е за много дни без Цар, началник, идол, терафими, които са херувими. В Храма е имало палмови дървета и херувими-това е била украсата. Защото Господ винаги се явява с херувими. И кога за последно време сте видели такова нещо-палма и херувими от двете й страни? И кога е започнало това-когато Господ е свалил Седекия

5 После израилтяните наново ще потърсят Господа своя Бог и царя си Давида; и в послешните дни ще дойдат със страхопочитание при Господа и при Неговата благост.

Не само, че те ще търсят своя Господ, но също ще търсят и Давид. Е как така ще търсят мъртъв човек? Защото това ще стане след първото възкресение! Господ ви каза, че ще направи Давид Цар над Израел за винаги! Господ ще е Цар над целият свят, Давид ще е Цар над Израел и апостолите ще са Царе над 12те племена. За това Исус е Цар на Царете. И сега-идете в Англия и вижте, дали ще видите 12те апостоли или Давид... или Исус. Но ето-сега ние нямаме никого-нито Цар, нито свещеник-нищо. Дори и изображения нямаме. Вижте-можете да имате изображения, но да не им се кланяте-иначе тръгвате против Бога. И така-ние днес нямаме нищо. Господ се опита да ни върне при себе си-но ние не пожелахме. Ето какво искам да ви кажа-Господ иска да ни благослови, но ние се противим. И когато милостта му свърши-започваме да искаме да бъде милостив с нас! Но Той вече беше милостив с нас! Той ни предупреди какво да не вършим, за да ни е добре.
Езекил 17 глава

1 И Господното слово дойде към мене и рече: 2 Сине човешки, предложи гатанка и кажи притча за Израилевия дом, като речеш: 3 Така казва Господ Иеова: Един голям орел, с големи крила и дълги пера, С гъста пъстрошарена перушина, Дойде в Ливан та откъсна най-високото клонче на кедъра. 4 Той откърши върховете на клончетата му Та ги занесе в търговска страна, Тури ги в търговски град.

Говори тук за Навохудоносор. И той е направил един от Царските синове Цар

5 Взе и от семето на земята Та го пося на плодородна почва; Постави го при много води, посади го като върба.

Навохудоносор е поставил този Цар над Юдея

6 И то поникна и стана разстлана лоза, ниска на ръст, Чиито клончета се обръщаха към него, И корените й бяха под него. Така стана лоза, Пусна пръчки и покара отрасли.

Под Седекия Юдея се е развивала за кратко време. А Вавилон е първият орел

7 Имаше и друг голям орел с големи крила и гъста перушина; И, ето, от лехите гдето беше посадена Тая лоза разпростря корените си към него, И простря клончетата си към него за да я напои.

Първит велик орел вече го беше поставил и всичко би трябвало да върви добре. Но ето-идва втори орел-това е Египет-Седекия е потърсил Египет за помощ против Вавилон. Нека видим за какво става въпрос

11 При това Господното слово дойде към мене и рече: 12 Кажи сега на бунтовния дом: Не проумявате ли що значи това? Поясни им - Ето, вавилонският цар дойде в Ерусалим Та взе царя му и първенците му, И ги заведе със себе си във Вавилон; 13 Взе и от царския род та свърза договор с него, Като го направи да се закълне; И отведе силните на страната,

Навохудоносор дойде в Юдея и свали Царят и направи друг за Цар

14 За да се унижи царството, И да се не издигне, Но да се утвърди като пази договора му.

И е направил договор с този Цар. Все още сме имали Цар и Царство. И само е трябвало да не се повдигаме против Навохудоносор и да си плащаме данъка

15 Обаче той въстана против него, и прати свои посланици в Египет, За да му дадат коне и много люде. Ще благоуспее ли? ще се избави ли оня, който прави това? Или като нарушава договора ще избегне ли?

Този Цар е имал договор с Навохудоносор. И ето-Египтяните са дошли, но Навохудоносор се е разправил и с тях

19 Затова, така казва Господ Иеова: Заклевам се в живота Си, наистина ще възвърна върху главата му Клетвата Ми, която е презрял, И договора Ми, който е нарушил.

Чий е Бил договора-на Господа! Този договор е бил между Бога и Седекия, но той се опълчи против Господа

20 Ще разпростра мрежата Си върху него, Та ще се хване в примката Ми; Ще го закарам във Вавилон, И там ще се съдя с него за престъплението, Което извърши против Мене. 21 И всичките му бежанци с всичките му полкове Ще паднат от нож, А останалите ще се разпръснат към всичките ветрища; И ще познаете, че Аз Господ изговорих това.

И който е останал-ще бъде разпръснат по целият свят. Има ги дори и в бившата Югославия-в Монтенегро

22 Така казва Господ Иеова: Ще взема и от върха на високия кедър и ще го посадя; Ще откърша от върховете на младите му клончета едно крехко клонче, И ще го посадя на планина висока и отлична; 23 На високата Израилева планина ще го посадя;

Не в Англия, но в Израел!

И то ще изкара клончета, ще дава плод, И ще стане великолепен кедър; Под него ще обитават всички птици от всякакъв вид, Под сянката на клоните му ще живеят.

Говори за хора тук. И ще бъде за всички хора, от всичките народи.
Нека видим за кого става въпрос-Исаия 53 глава

1 Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?

Не са много които са повярвали в Исус

2 Защото израсна пред Него като отрасъл,

Точно това прочетохме в Езекил. И като корен от суха земя;

Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем.

Днес всички обичат Исус... Но ако дойде днес и ви каже-защо ядете свинско и нечисто, защо не пазите Закона, защо ме наричате лъжец, като казвате, че съм умрял в петък и съм възкръснал в неделя? Какво мислите ще направят с него? Ето защо те го отхвърлиха и тогава. Защото ви казва истината както е

3 Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.

И Исус не извърши нито един грях! И чрез неговата смърт имаме шанса да спасим себе си-ако пазим това, което той иска

4 Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен.

Не става въпрос тук за друг, но за Исус!

5 Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.

Това е Исус-той израстна като прекрасна пръчка-дойде от племето на Юда, от рода на Давид

6 Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни. 7 Той беше угнетяван, но смири Себе Си, И не отвори устата Си; Както агне водено на клане, И както овца, която пред стригачите си не издава глас, Така Той не отвори устата Си.

Защото знеше, че ако не извърши това, което трябва-да умре за нас, цялото творение щеше да бъде отрязано

10 Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му.

Нека да сме сигурни, че тук прочетохме именно за Исус-1 Петрово 2 глава. За това трябва да четете и Старият и Новият Завет! Не става само с едното.

21 Защото и на това сте призовани; понеже и Христос пострада за вас, и ви остави пример да последвате по Неговите стъпки; 22 Който грях не е сторил, нито се е намерило лукавщина в устата Му;

Исус не извърши нито един грях! Не излъга никого

23 Който бидейки охулван, хула не отвръщаше; като страдаше, не заплашваше; но предаваше делото Си на Този, Който съди справедливо; 24 Който сам понесе в тялото Си нашите грехове на дървото, тъй щото, като сме умрели за греховете, да живеем за правдата; с Чиято рана вие оздравяхте.

Ето сега-виждаме за кого говореше и Еремия и Исаия в тази 53 глава

25 Защото като овце блуждаехте, но сега се върнахте при Пастиря и Епископа на душите ви.

И когато той дойде и умря-даде ни още една възможност да спасим себе си. И за него говорят пророците и Давид.
Нека видим Еремия 23 глава

5 Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще въздигна на Давида праведен отрасъл,

Ето-идва ден-в бъдещето! Четохме вече за това и за кого става въпрос-за Исус става въпрос, сестри и братя

Който като цар ще царува, ще благоденствува, И ще върши правосъдие и правда по земята.

И ще установи правда на земята-не на небето! Божието Царство идва на земята!

6 В неговите дни Юда ще бъде спасен, И Израил ще обитава в безопасност; И ето името, с което ще се нарича - Господ е наша правда.

В Неговите дни Юда ще бъде спасен! Виждаме за кого става въпрос-за Господа

7 Затова, ето, идат дни, казва Господ, Когато не ще рекат вече: Заклеваме се в живота на Господа, Който възведе израилтяните из Египетската земя! 8 Но: Заклеваме се в живота на Господа, Който възведе и който доведе потомството на Израилевия дом От северната земя, и от всичките страни, гдето ги бях изгонил! И ще се заселят в своята земя.

Е ако това ще стане когато Господ Исус дойде отново-то какви са тези днес в Израел? Сега всички говорят за изхода от Египет, но ето-става въпрос за събирането на Израел от всичките държави на земята. Ще видим и Исаия 9 глава. Когато Господ обещае нещо-той държи обещанието си. И ето-кой ще управлява за винаги тази земя.

6 Защото ни се роди Дете, Син ни се даде;

И се е родил! Като дете!

И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.

Как така сте прескочили това и не сте го видели? Вижте неговите титли. Кой е той-това е Исус! И никой друг не може да каже, че е той. Време е да разберете тези неща

7 Управлението Му и мирът непрестанно ще се увеличават На Давидовия престол и на неговото царство, За да го утвърди и поддържа, Чрез правосъдие и чрез правда, от сега и до века. Ревността на Господа на Силите ще извърши това.

Не каза ли същото това Господ на Давид? И това ще стане когато Исус се завърне. И всички ви казват същото нещо-ето ви и още на едно място същото: Лука 1 глава

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.

И нека видим какво каза ангела

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.

И името му ще бъде Исус-това име дойде от небето!

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида.

Не каза ли Отец, че ще го нарече свой Син? И му даде името си дори. Самият Исус каза, че е дошъл в името на Отец си. И ето-той ще седи на трона на Давид! Негово право е това

33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

И като седне на трона на Давид-ще управлява тази земя за винаги. Няма да има край. Това ще стане когато Господ Исус дойде за втори път на тази земя.
Нека се върнем отново на Еремия 33 глава.

14 Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще изпълня онова добро слово, което говорих За Израилевия дом и за Юдовия дом.

Този ден още не е дошъл!

15 В ония дни и в онова време

Когато Господ Исус дойде отново и седне на трона на Давид

Ще направя да израсте на Давида праведен Отрасъл; И той ще извърши правосъдие и правда на земята.

Говорим за същият-за Исус. Той ще дойде от рода на Давид. И той ще извърши правосъдие и правда-на земята!

16 В ония дни Юда ще бъде спасен, И Ерусалим ще обитава в безопасност; И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда.

Говори именно за Исус!

17 Защото така казва Господ: Никога няма да липсва от Давида човек, Който да стои на престола на Израилевия дом;

Слушайте-когато Израел се върне, няма да липсва човек, който да седи на пристола. Защото тогава целият народ ще се върне в земята си. Единствените трима Царе които са управлявали целият народ са Саул, Давид и Соломон. А ето-днес няма нито свещеници, нито жертви дето се принасят всеки ден. А когато Господ се върне отново-ще установи отново Левитското свещенство. Днес го няма. И така-Господ ви казва, че като се завърне ще седне на трона на Давид

18 Нито от левитските свещеници ще липсва пред Мене човек, Който да принася всеизгаряния и да гори хлебни приноси И да жертвува непрестанно.

Къде са Левитите днес-в църквата в Англия ли са? Не може да имате Цар без да имате свещеници. Давид тогава ще съди целият народ Израел отново, както когато е бил в миналото. И след Седекия не е ималоЦар над Израел и няма да има докато не дойде Исус отново.
Нека видим Захария 6 глава и ще видим отново какво ще направи Отрасъла-а отново-той идва от Давидовият род. Вижте-вашето спасение е във вашите ръце. Всеки сам трябва да го изработи. И жени и мъже-защото всички сме под едно име-човек! Това, което трябва да зная аз, за да се спася, същото трябва да знае и всяка сестра-за да се спаси.

9 И Господното слово дойде към мене и рече: 10 От върналите се от плен, сиреч, от Хелдая, от Товия и от Иедаия, вземи та дойди в същия ден, и влез в къщата на Иосия Софониевия син, гдето дойдоха от Вавилон,

Това е когато Ездра и Неемия са възстановили отново Ерусалим и Храма

- 11 да! вземи от тях сребро и злато, направи корони и положи ги на главата на великия свещеник Исус Иоседековия син;

И ще направи две корони-злратна и сребърна. И на чия глава ще бъдат-на Първосвещеника. Но две корони? Кой е Първосвещеника на Отец-Исус!

12 и говори му казвайки: Така говори Господ на Силите, Който казва: Ето мъжът, чието име е Отрасъл; Той ще израсте от мястото си, И ще построи храма Господен.

Кой е отрасъла-Исус е

13 Да! Той ще построи храма Господен; И като приеме славата, Ще седне на престола си като управител; Ще бъде и свещеник на престола си; И съвещание за установление на мир ще има между двамата.

И ще бъде Цар и Свещеник седящ на трона си. И това не е Соломон. Но това не е нещо ново. Когато Исус срещна Авраам беше Мелхиседек-Цар на Мира, Първосвещеника на Отец. А имате две корони, защото ще е и Цар и Първосвещеник! И ще е един-и Цар и Свещеник. И той ще седи на трона в Храма дето ще построи. Кой е той-това е Исус, който е наречен Клона.
Ще видим как Храма ще бъде построен-Откровението 11 глава. Предстои да бъдат построени два Храма още. Първият ще построят тези дето наричат себе си Юдеи, а не са.

1 И даде ми се тръстика като тояга; и един каза: Стани та измери Божия храм и олтара и ония които се кланят в него;

Тези които наричат себе си Юдеи, ще построят отново Храма в Ерусалим и тогава ЕС ще постави папата да седне там.

2 но двора, който е извън храма, остави, и недей го измерва, защото той е даден на народите, които ще тъпчат светия град четиридесет и два месеца.

Това е Великата Скръб-ще започне от момента когато папата седне в Храма в Ерусалим и се обяви за бог. Но никой не обръща внимание не нещо: Господ е дал на мюсюлманите да построят купола на скалата там и сега никой не може да пипне храмовата планина. Защото Господ не иска някой да отива там сега. Но ето-храм ще построят, но ще е на ъгъла-до купола на скалата. Те не могат да си позволят да го разрушат-иначе трябва да избият всички араби...
Нека видим този Храм, който ще дойде след следващият Храм-Езекил 40 глава

1 В двадесет и петата година от плена ни, в началото на годината, на десетия ден от месеца, в четиринадесетата година подир превземането на града, в същия ден Господната ръка биде върху мене и ме заведе там, -

Господ показа бъдещето на Езекил, а Езекил е видял разрушаването на първият Храм

2 чрез Божии видения ме заведе в Израилевата земя та ме постави върху една твърде висока планина, на която имаше към юг нещо като здание подобно на град. 3 И като ме заведе там, ето, човек чийто изглед бе като изглед на мед, и който държеше в ръката си ленена връв и мярка от тръстика, стоеше в портата. 4 И човекът ми рече: Сине човешки, погледни с очите си, чуй с ушите си, и приложи сърцето си върху всичко, което ще ти покажа; защото ти биде въведен тука с цел да ти покажа това. Всичко що видиш изяви го на Израилевия дом. 5 И ето извън дома една стена околовръст, и в ръката на човека мярка от тръстика дълга шест лакти, всеки лакът дълъг лакът и длан; и като измери широчината на зданието, тя беше една тръстика, и височината една тръстика.

Той измерва Храма. Същото е и в Откровението

6 Тогава дойде при портата, която гледаше към изток, и се изкачи по стъпалата й; и като измери прага на портата, широчината му беше една тръстика, и широчината на другия праг една тръстика.

И е измерил всичко-ще видим какво ще види после-за вратата-Езекил 43 глава

1 После ме заведе при портата, която гледа към изток; 2 и ето, славата на Израилевия Бог идеше от източния път; гласът Му беше като глас на много води и светът сияеше от славата Му.

Езекил е мерил нещо, което вече е било построено. И ето-сега виждаме Господа-той е тук и идва през тази точно врата

4 И Господната слава влезе в дома през пътя на портата, която гледа към изток.

Хората не разбират-Исус ще дойде тук от пустинята-за това ще дойде от изток. Където за 3.5 години ще учи Израел на истината както е. А този Храм е построен от Зарувавел-безсмъртен

5 И Духът ме дигна и ме заведе във вътрешния двор; и, ето, домът бе пълен с Господната слава. 6 И чух едного да ми говори из дома; и човек стоеше при мене и ми рече: 7 Сине човешки, това е мястото на престола Ми, и мястото на стъпалата на нозете Ми, гдето ще обитавам всред израилтяните до века и Израилевият дом няма вече да омърси светото Ми име, ни те, ни царете им, с блудствата си или с труповете на идолите си на високите си места. Мястото на трона и на нозете му-ще е там-в Храма.

Господ Исус ще обитава вечно в Ерусалим. И Храма е в Ерусалим-и ще бъде там вечно

10 Ти, сине човешки, покажи тоя дом на Израилевия дом, за да се засрамят поради престъпленията си; и нека измерят плана му.

Всичко е в Библията-но мнозина не искат да я четат и така някои си правят учения. И ето-трона на Давид ще е в Ерусалим и на него ще седи именно Господ Исус.
Нека видим Матей 25 глава. Научете се защо сте сътворени-за да бъдете богове! Стига сте се занимавали със суети. Кое е това на този свят, което е повече от това да бъдете богове? И не лъжете себе си-Господ не обича всички хора! Направете така, че да ви обича!

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

И като дойде Господ в славата си, ще седне на трона на Давид. И ще управлява цялата земя за 1000 години. И ще учи народите на истината

32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;

Нека видим сега обещанието, което Господ даде на Давид отново-Псалм 132

11 Господ се кле с вярност на Давида, - И няма да пристъпи думата Си, - Казвайки: От рожбата на тялото ти Ще положа на престола ти.

Прочетохме го това вече-Господ се закле за това

13 Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него.

Господ е избрал Ерусалим за да бъде там завинаги!

14 Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах.

Ето кой ще седи на трона на Давид-Исус и ето къде ще бъде трона и къде ще е Исус-на земята! Но хората искат да вървят на небето-кого следвате? Вижте-Исус не променя ума си! Нека видим Деянията 2 глава. Вижте-за да спасите себе си, трябва ви знанието.

22 Израилтяни, послушайте тия думи: Исуса Назарянина, мъж засвидетелствуван между вас от Бога чрез мощни дела, чудеса и знамения, които Бог извърши чрез Него посред вас, както сами вие знаете, 23 Него, предаден според определената Божия воля и предузнание, вие разпнахте и убихте чрез ръката на беззаконници;

Исус не се появи просто. Но се знаеше за него, че така ще трябва да умре

24 Когото Бог възкреси, като развърза болките на смъртта, понеже не беше възможно да бъде държан Той от нея. 25 Защото Давид казва за Него: - "Винаги гледах Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, за да не се поклатя;

Вие го убихте, но Отец го възкреси, защото не беше възможно той да умре за винаги

29 Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря и биде погребан, и гробът му е у нас до тоя ден. 30 И тъй, понеже беше пророк, и знаеше, че Бог с клетва му се обеща, че от плода на неговите чресла [по плът ще въздигне Христа, да Го] постави на престола му,

И от плода на Давид, Отец въздигна Исус, който ще седи на трона на Давид! И негово е правото да седи на този трон! И както видяхме-хората които учат, че Ефрем и Манасия са Англия и САЩ лъжат и знаят, че лъжат.
Нека да видим същото обещание още един път-2 Царе 7 глава

1 И като се настани царят в къщата си, и Господ беше го успокоил от всичките неприятели около него, 2 царят каза на пророк Натана: Виж сега, аз живея в кедрова къща, а Божият ковчег стои под завеси. 3 И Натан каза на царя: Иди, стори всичко, което е в сърцето ти; защото Господ е с тебе.

Натан е мислел, че Давид може да направи всичко

4 Но през същата нощ Господното слово дойде на Натана и рече: 5 Иди кажи на слугата Ми Давида: Така говори Господ: Ти ли ще Ми построиш дом, в който да обитавам? 11 и както от деня, когато поставих съдии над людете Си Израиля; и ще те успокоя от всичките ти неприятели. При това, Господ ти явява, че Господ ще ти съгради дом.

Господ ще построи дом за Давид

12 Когато се навършат дните ти и заспиш с бащите си, ще въздигна потомеца ти подир тебе, който ще излезе из чреслата ти, и ще утвърдя царството му. 13 Той ще построи дом за името Ми; и Аз ще утвърдя престола на царството му до века. 14 Аз ще му бъда Отец, и той ще Ми бъде син: ако стори беззаконие, ще го накажа с тояга каквато е за мъже и с биения каквито са за човешкия род;

Знаем кой беше бит заради нас

15 но Моята милост няма да го остави, както я отнех от Саула, когото отмахнах от пред тебе. 16 И домът ти и царството ти ще се утвърдят пред тебе до века; престолът ти ще бъде утвърден до века.

За кого става въпрос тук? Вече знаем-за Господ Исус. И неговият трон ще бъде вечен.
Сега знаемцялата история-Господ отхвърли трите последни Царе на Израели няма да има трон докато Исус не се завърне. И това е Неговото право!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171755
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031