Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2017 22:24 - ЗАКОНА И СВИДЕТЕЛСТВАТА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 847 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 1:1-5

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок на Израел, от който ще научите-ако не сте знаели до сега-на кое се казва „Закона“ и на кое-„Свидетелствата“. Както винаги-всичко е от Библията и по Библията. Вече знаете-надявам се-че ние обясняваме Библията чрез самата Библия и няма друг начин. При това винаги разглеждаме Библията по тематика. Така се изучава по-лесно. Поради това, че мнозина се опитват да обясняват сами Библията-за това днес имате толкова много църкви и деноминации и те всички преподават различни неща... Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в съботата на Господа. Трябваше да съставя този урок, защото има много хора които си избират, какво ще учат от Библията. Едните са Новозаветни християни..., другите са Старозаветни. И ако на новозаветни кажеш нещо за Исаия-те си нямат и понятие. А ако кажеш на старозаветните, че има и Нов Завет-те не искат и да знаят.
Имах разговор с един "Юдеин"-той е по Старият Завет, но само по Тората-първите 5 книги. И аз го питах-след като сте по Тората, защо имате звездата на Давид? Давид не е в първите 5книги. След това разговора се смени...
И нито едните следват Господа както Господ изисква. За това Господ ми даде да съставя този урок и ние се занимаваме с цялрата Библия-Закона, което е от Битие до Малахия и Свидетелствата-от Матей до Откровението.
И вижте-ако не искате да четете цялата Библия, то няма да научите как да спасите себе си и ви остава да идете в огненото езеро.
Ще започнем урока от Исаия 8 глава. Когато хората оставят някои части от Библията и не ги изследват, това ми казва, че те не знаят нищо от Библията. И още нещо-ако не е в Библията-не се счита!

16 Завържи увещанието, Запечатай поуката между учениците Ми.

Господ имал ли е ученици по времето на Исаия? Знаете кога дойде не земята и си избра 12 апостола

17 И аз ще чакам Господа, който крие лицето Си от Якововия дом, И на Него ще се надея. 18 Ето, аз и децата, които ми е дал Господ, Сме за знамение и за предвещания в Израиля От Господа на Силите, Който обитава на хълма Сион.

Господ ви казва в Йоан 17 глава-че Отец е дал тези апостоли на Исус

19 И когато ви рекат: Допитвайте се до запитвачите на зли духове, И до врачовете, които шепнат и мърморят, отговорете: Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог? Ще прибегне ли при мъртвите заради живите?

Хората ви казват-ето, Светият Дух току що ми проговори... Знаете ли за какви духове става въпрос в това изречение-за Сатана и неговите ангели. Не търсете тези хора-врачки, екстрасенси и гледачи и не се допитвайте до тях! Саул се допита да Сатана и вижте какво стана с него

20 Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, Наистина няма зазоряване за тях.

Закона и Свидетелството! И ако не говорят по това-няма истина в тях! Закона-от Битие до Малахия. Свидетелствата-от Матей до Откровението! Хората говорят много неща, но ако не можете да ги прочетете в Библията-не вярвайте! И ако не е в Библията, но вие го вярвате-вие просто сте глупави.
Ще видим Ефесяни 2 глава. Павел ви казва точно същите неща.

11 Затова помнете, че вие, някога езичници по плът, наричани необрязани от тия, които се наричат обрязани с обрязване на плътта, което се извършва с ръце,

Израел са наричали езичниците-белите хора- „необрязани“ и не са имали взимане-даване с тях

12 в онова време бяхте отделени от Христа, странни на Израилевото гражданство и чужденци към заветите на обещанието, без да имате надежда и без Бога на света.

Преди да ви представят Исус-вие не сте имали никаква надежда за спасение-никаква. А понякога и дори и физически израиляни нямат никаква надежда, защото са отхвърлили Бога

13 А сега в Христа Исуса вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христа.

Но сега, след като Исус дойде и умря за греховете на хората които ще го приемат-сега вече имате надежда за спасение

19 Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство;

И след като сте приели Исус-вече сте също Израел. Защото и вие пазите това, което и Израел трябва да пази. Спомнете си за Маслината и дивите клонки! Вие пазите всичко, което Господ изисква

20 понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус,

Не можете да бъдете Старозаветни нито само Новозаветни християни-но трябва да сте по цялата Библия. И сте основани на основата на апостолите И пророците! Не можете да сте Новозаветни християни-иначе нямате нищо. Старият и Новият Завет-Закона и Свидетелствата! И ако сте само по едното-никога няма да знаете какво става и сте духовно пияни.
Вижте какво ви казва Господ по този въпрос-Исаия 28 глава. Четете Книгата-не трябва да сте невероятно умни за да я разберете! Но като я четете-ще бъдете умни.

1 Горко на горделивия венец на Ефремовите пияници, И на повехналия цвят на славната му красота, Който е на върха на тлъстите долини на ония, които се обладават от вино!

Ефрем е син на Йосиф, но в случая представя целият народ Израел.
Нека видим за какво пиянство става въпрос-Исаия 29 глава

9 Стойте смаяни и почудете се, Заслепете себе си и ослепейте; Те са пияни, но не от вино, Политат, но не от спиртно питие.

Света е пиян-но не от вино и спиртно питие, но от фалшиви религии и учения-в основата си са на Сатана.
Исаия 28 глава отново

3 Горделивият венец на Ефремовите пияници Ще се тъпче под нозе; 7 Но и тия се побъркаха от виното И се заблудиха от спиртното питие; Свещеник и пророк се побъркаха от спиртно питие, Обладаха се от вино, заблудиха се от спиртно питие, Побъркаха се във видението, спъват се в съденето,

Не говорим за пиянство от алкохол-никой няма да слуша такива. Но говорим за духовно пиянство. И ето-Израел все още е пиян от вината на разни религии! Дори и до днес служим на кого ли не и на какво ли не

8 Защото всичките трапези са пълни с бълвоч и нечистота, Така щото няма чисто място.

Дори и днес-Господ почти не може да намери чисто учение-всичко е мръсно и гадно. Слушам хора от разните религии и се чудя-коя Книга четат те?

9 Кого, казваш ти, ще научи той на знание? И кого ще направи да разбере каквото чуе? Отбитите от мляко ли? Отлъчените от гърди ли?

И кого да учи Господ на знание и да разбира учението? Те са пълни със Светият Дух... и ви казват, че трябва да повярвате в Исус и ще сте спасени...
И ето-чистото мляко е Словото-1 Петрово 2: ви казва за сладкото мляко на Словото

10 Защото дава заповед след заповед, Заповед, след заповед, Правило след правило, изречение след изречение, Тук малко, там малко.

И ето какво казва Господ-така се изучава Библията! Не можете да четете едно изречение и да говорите два часа-нищо не знаете! А виждате как се изучава Библията-вижте какво казва Господ тук!

11 Наистина с гъгниви устни и с друг език Ще говори на тия люде

И това е голяма мистерия и повечето израиляни изобщо не го разбират! Господ е знаел, че ще ни пръсне в другите народи и където и да се намерим-ще говорим езика на този народ. Тук говорят английски-аз ви уча на Словото на английски. И как знаете, че тези Едомци говорят иврит? Те са си направили някакъв език...

12 Оня, който бе им рекъл: Тая е почивката ви; и успокойте уморения; И това е освежението ви; Но те не искаха да слушат.

Ще ви говоря Словото и от него идва освежение, но вие все още не искате да чуете... Павел ви казва истинското съобщение-кой иска да чуе? И където и да ни е разпръснал Господ Исус-ние говорим местният език.
1 Коринтяни 14 глава. Изморен съм от „умни“ хора дето мислят, че знаят нещо... А това тук е главата за езиците. Но ние ще видим тук това, което казва Павел за пророците. Защото Павел е знаел пророците! Хората говорят за езици, но никога не четат ето това...

20 Братя, не бивайте деца по ум, но, бидейки дечица по злобата, бивайте пълнолетни по ум.

Когато ви говорят някои неща-а вие не познавате Библията-нищо не разбирате. Същото е ако ви говорят на "езици"-и те не знаят какво казват и вие също

21 В закона е писано: "Чрез другоезични човеци и чрез устните на чужденци ще говоря на тия люде; и нито така ще Ме послушат", казва Господ.

Ето-ние не говорим вече „иврит“-говорим на английски и вие знаете този език, но пак не разбирате Словото. И ето-имате какви ли не учения, какви ли не, които са ви направили пияни чрез фалша си. И ето какво ни казва и Павел-не трябва да знаем иврит. А сме били в какви ли не робства и сме говорили какви ли не езици. Вижте колко е просто-ние служим на Господа чрез езика, който ни е дал в страната в която живеем.
Ще видим Амос 3 глава-Божието Слово не е нещо сложно. Просто трябва да се чете.

3 Ще ходят ли двама заедно, Ако не се съгласят?

Не-те не могат да вървят заедно. И ако някой ми каже, че не е съгласен с това, което учим тук-питам го-защо си тук тогава?

7 Наистина Господ Иеова няма да направи нищо Без да открие Своето намерение на слугите Си пророците.

Ако четете пророчествата-те всичките са съгласни едно с друго! Няма разминаване! Някой пита-не зная какво иска Господ от мене... Но Господ ни е казал всичко в Библията-ясно е какво иска от нас

8 Лъвът изрева; кой не ще се уплаши? Господ Иеова изговори; кой не ще пророкува?

Когато Господ говори-някой ще пророкува! Няма място за интерпретации. Някой казва-имам ново свидетелство-от къде си го взел? Ако не е в Библията-не е от Бога.
2 Петрово 1 глава

15 Даже ще се постарая щото вие и след смъртта ми, да можете всякога да помните тия работи. 16 Защото, когато ви обявихме силата и пришествието на нашия Господ Исус Христос, ние не следвахме хитро измислени басни, а бяхме очевидци на Неговото величие.

Ние не говорим нещо измислено, но ние говорим това, което сме видели сами. Но ако не-вижте моят съвет за вас:

19 И така, пророческото слово повече се потвърждава за нас; и вие добре правите, че внимавате на него, като на светило, което свети в тъмно място, догде се зазори, и зорницата изгрее в сърцата ви.

Ние разчитаме на пророчествата-те са Словото на Господа. И когато започнете да четете за да разбирате започвате да разбирате Божието Слово. И тогава вече не правите глупави изказвания, но разбирате, колко опасен е Господ Исус! Как така новозаветните христини не четат това и не го разбират?

20 И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля;

Нищо не е дошло от човеците-но е Божието Слово

21 защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух.

Господ е пращал свят ангел и той ги е информирал какво да говорят и запишат още в началото. Ангелите говорят от името на Господа. Спомнете си дори Авраам и Исак-ангел му каза да не убива момчето. Вижте, когато четете Книгата както трябва-не допускате грешка.
Нека видим Лука 24 глава. Много често хората говорят разни неща като мислят, че са много умни... Но Господ иска да ни направи богове-какво лошо намирате в това?

1 А в първия ден на седмицата, сутринта рано, жените дойдоха на гроба, носещи ароматите, които бяха приготвили. 2 И намериха камъка отвален от гроба. 3 И като влязоха, не намериха тялото на Господа Исуса.

Когато са отишли-тялото на Исус не е било вече там. Това трябва да ви покаже нещо тук. Следващият път като ви покажат мъртъв човек и ви кажат, че е на небето-питайте ги, защо тялото е още в ковчега?

4 И когато бяха в недоумение за това, ето застанаха пред тях двама мъже с ослепително облекло. 5 И обзети от страх, те наведоха лицата си до земята; а мъжете им рекоха: Защо търсите живия между мъртвите?

Няма жив в тази пещера

6 Няма Го тука, но възкръсна. Спомнете си какво ви говореше, когато беше още в Галилея, 7 като казваше, че Човешкият Син трябва да бъде предаден в ръцете на грешни човеци, да бъде разпнат, и в третия ден да възкръсне.

Не помните ли какво казваше Исус? Апостолите са били с Исус за 3.5 години, но не са слушали каквото им казва. Често е така, сестри и братя-хората не чуват...

12 А Петър стана и изтича на гроба, и, като надникна, видя саваните сложени отделно; и отиде у дома си, чудейки се за станалото. 13 И, ето, в същия ден двама от тях отиваха в едно село на име Емаус, шестдесет стадии далеч от Ерусалим. 14 И те се разговаряха помежду си за всичко онова що бе станало. 15 И като се разговаряха и разискваха, сам Исус се приближи и вървеше с тях; 16 но очите им се удържаха да Го не познаят.

Тогава вече Исус беше Бог. И е направил така, че да не го познаят

17 И рече им: Какви са тия думи, които разменяте помежду си, като пътувате? И те се спряха натъжени. 18 И един от тях, на име Клеопа, в отговор Му рече: Само Ти ли си пришелец в Ерусалим и не знаеш станалото там тия дни? 19 И рече им: Кое? А те му рекоха: Станалото с Исуса Назарянина, Който бе пророк, силен в дело и в слово пред Бога и пред всичките люде;

За Исус става въпрос, казаха те

20 и как нашите главни свещеници и началници Го предадоха да бъде осъден на смърт и Го разпнаха.

Религиозните хора убиха Исус-свещениците, пастирите ви... И вижте сега какво им каза Исус:

25 И Той им рече: О несмислени и мудни по сърце да вярвате всичко, което са говорили пророците!

О глупци и бавни да вярвате какво са говорили пророците! И ако вие не четете пророците-също сте глупави

26 Не трябваше ли Христос да пострада така и да влезе в славата Си? 27 И като почна от Моисея и от всичките пророци, тълкуваше им писаното за Него във всичките писания.

И започна от Матей? НЕ! Започна от Моисей! И всичко е било записано за Исус. Дори и за оцета на кръста, дето Исус поиска-дори и това трябваше да бъде, защото беше писано от пророците

31 И очите им се отвориха и Го познаха; а Той стана невидим за тях. 32 И рекоха помежду си: Не гореше ли в нас сърцето, когато ни говореше по пътя и когато ни тълкуваше писанията?

И когато говореше Писанията! Някои от вас дори и не знаят, че Писанията са именно Закона или Старият Завет! И ако Исус правеше това-и ние това трябва да правим. Исус не донесе нищо ново, но потвърди записаното вече!
Ще видим Откровението 19 глава. Четете Библията и ще знаете! Но как ще знаете ако не я четете?

10 Тогава аз паднах пред нозете му да му се поклоня; но той ми рече: Недей; аз съм съслужител на тебе и на братята ти, които държат свидетелството за Исуса; поклони се Богу;
защото духът на пророчеството е да свидетелствуваме за Исуса.

Свидетелството за Исус е словото от пророчествата! Исус не можеше да каже нищо, което пророците вече не са казали. За това трябва да четете и Старият и Новият Завет! Исус започна от Моисей.
Исус е син на две жени. Какво означава това? Ще го видим-Откровението 12 глава. Ако не четете цялата Книга-не можете да спасите себе си защото нищо няма да знаете.

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.

Битие 37 глава ви казва, че тази жина е Израел

2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди. 5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.

Исус дойде чрез Израел, който е представен като жена.
Но нека видим за тази първа жена и за сина й. И ще видим самото начало-Битие 3 глава. Господ каза още на Адам и Ева-да стоят далече от Сатана. Но човекът не иска да слуша. После търси милост от Бога. Но Бог показа абсолютна милост-предупреди човека да не говори със Сатана. И да видим сега какво стана след като човекът наруши Закона

9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си? 10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих.

Господ е бил в Едемската градина и също е предупредил Адам и Ева да не говорят със Сатана. Но те не послушаха-и ето, ние сме деца на баща си и майка си...

11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол?

Кой ти каза, че си гол? Кой ти каза!

Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш? 13 И Господ Бог рече на жената: Що е това, което си сторила? А жената рече: Змията ме подмами, та ядох.

Жената се излъга защото откри главата си и злият ангел я подлъга, не мъжа. Пише ви го в Новият Завет

14 Тогава рече Господ Бог на змията: Понеже си сторила това, проклета да си измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове; по корема си ще се влачиш, и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си.

Хората мислят, че Бог превърна Сатана в змия-не, но му отне властта

15 Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата.

И ще поставя вражда между жената и твоето семе, и нейното семе. Жената дето произведе детето-то е Израел. И от Израел дойде Исус Христос.
Нека видим Галатяни 4 глава. Някой ми казва-ами ако не съществува Бог? Няма проблем-ще умрем и толкоз. Няма ни. Но ако има Бог-и ни възкреси-ще имаме проблем ако сме нарушили всичко, което е заповядал.

3 Така и ние, когато бяхме малолетни, бяхме поробени под първоначалните учения на света; 4 а когато се изпълни времето, Бог изпрати Сина Си, Който се роди от жена, роди се и под закона,

Ние бяхме деца в истината. Но Господ прати сина си, който се роди от жена. Някои казват-как така се е родил, след като Мария не е имала още секс? Но мислите ли, че за Господ това е трудно? Чували сте за „инвитро“ осеменяване-нали?

5 за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението.

Исус ни даде възможността да спасим себе си, след това, което направи Адам. И сега-ако следваме Исус както той иска-ще бъдем осиновени в Божието Семейство. И ще бъдем богове.
Нека се върнем отново на Закона-Исаия 7 глава. Хората се мислят за умни в своите си очи... Но истински мъдрите проверяват всичко и оставят място на тези хора-дано се осъзнаят. Блажени тези от вас които са се осъзнали!

10 И Господ говори още на Ахаза, казвайки: 11 Поискай си знамение от Господа твоя Бог; Искай го или в дълбината или във висината горе. 12 Но Ахаз рече: Не ща да искам, Нито ще изпитам Господа. 13 И Исаия рече: Слушайте сега, доме Давидов; Малко нещо ли ви е да досаждате на човеци, Та ще досаждате и на моя Бог? 14 Затова сам Господ ще ви даде знамение: Ето, девица ще зачне и ще роди син, И ще го нарече Емануил.

Господ сам ще даде знамение-ето-девицата ще зачне! Тогава поне са знаели какво означава „девица“... Жена, която никога не е познала мъж

15 Сгъстено мляко и мед ще яде, Когато се научи да отхвърля лошото и да избира доброто; 16 Защото, преди да се научи детето Да отхвърли лошото и да избира доброто, Тая земя, от чиито двама царе се отвращаваш ти, Ще бъде изоставена.

Когато Исус се е родил, Юда и Израел е бил вече пръснат между народите. Последният ни Цар е бил през 604 година преди новата ера. И от тогава не сме имали Царе. Царството се е разделило на две след Соломон. И когато Исус е дошъл-вече не е имало Царство. Тогава Цар над Юдея е бил Исавец-Ирод.
Матей 1 глава-Исус се е родил през 4 година преди Новата Ера.

18 А рождението на Исуса Христа биде така: след като бе сгодена майка му Мария за Иосифа, преди да бяха се съединили тя се намери непразна от Светия Дух.

Свят Ангел е имплантирал вече тялото на Исус в Мария

19 А мъжът й Иосиф, понеже беше праведен, а пък не искаше да я изложи, намисли да я напусне тайно. 20 Но, когато мислеше това, ето, ангел от Господа му се яви насъне и каза: Иосифе, сине Давидов, не бой се да вземеш жена си Мария; защото зачнатото в нея е от Светия Дух.

Отец е приготвил тялото, ангел е дошъл и го е имплантирал в Мария. Отец е Свят Дух. Най-Светият от всичките!

21 Тя ще роди син, когото ще наречеш Исус; защото Той е Който ще спаси людете Си от греховете им. 22 А всичко това стана за да се сбъдне реченото от Господа чрез пророка който казва:

Пророците са казали това! И как можете да отхвърлите Старият Завет? Има нещо грешно с вас...

23 "Ето девицата ще зачне и ще роди син; И ще го нарекат Емануил" (което значи, Бог с нас).

Защото Господ е бил с нас! Исус ви казва в Исаия ,че ще дойде чрез жена и ще бъде с нас. Не е пратил някого другиго, но е дошъл сам. И ако пазите истината-Господ е все още с вас!
Ще видим Исаия 8 глава. Време е да излезете от тези лудости в които сте повярвали. Светът става все по-луд! И вие вместо да излезете от този луд свят-вие дори и го харесвате. Странно е.

9 Строшете се, народи, бъдете разломени, И (чуйте всички, които сте в далечни страни!) Опашете се; но ще бъдете разломени. Опашете се; но ще бъдете разломени. 10 Съветвайте помежду си, но съветването ще се осуети; Говорете дума, но тя няма да стои; Защото Бог е с нас.

Всички държави-съветвайте се, но ще бъдете сринати. Независимо какво обсъждате-религия или политика-нищо няма да устои. Каквото и да вършите или казвате-ако е против Божието Слово-не се брои! Защото Бог е с нас!

13 Господа на Силите - Него осветете, От Него да се страхувате, и пред Него да треперите.

Оставете тази „култура“ и измислици-обърнете се към Бога! И треперете от него-защото идва да съсипе всичките си неприятели!

14 И Той ще бъде за светилище, - Но и за камък, о който да се спъват, и за канара, поради която да се оскърбяват Двата Израилеви дома, - За мрежа и за примка на ерусалимските жители.

И Господ ще е опора за целият Израел. И това не се е променило и до днес-1 Петрово 2 глава. Някой от Израел ми казва-брате, не трябва така да атакуваш Израел. Трябва! Та дано се събудите и се осъзнаете кои сте и какво трябва да вършите. Малко е да ви ударя шамар-явно трябва да ви ударя с чук...

5 и вие, като живи камъни, се съграждате в духовен дом, за да станете свето свещенство, да принасяте духовни жертви, благоприятни на Бога чрез Исуса Христа.

Петър говори тук на Израел!

6 Защото е писано в писанието: - "Ето, полагам в Сион крайъгълен камък, избран, скъпоценен; И който вярва в Него, не ще се посрами".

Прочетохме това-нали

7 За вас, прочее, които вярвате, Той е скъпоценност, а на тия, които не вярват, "Камъкът, който отхвърлиха зидарите, Той стана глава на ъгъла",

За вас които вярвате в Исус-е скъпоценен. Но за вас които му се противите-той ще ви съсипе. И той е главата на ъгъла-основният камък!

8 и, "Камъкът, о който да се спъват, и канара, в която да се съблазняват"; защото се спъват о словото и са непокорни, - за което бяха и определени.

Не говори за странници тук, но директно за Израел. И виждаме, че Израел рита против Исус и до днес. Израел, когото Господ избра за да го представя пред народите

9 Вие, обаче, сте избран род, царско свещенство, свет народ, люде, които Бог придоби, за да възвестява превъзходствата на Този, Който ви призова от тъмнината в Своята чудесна светлина:

Казва ви кои сте вие, сестри и братя, вие, Израел. Господ ви избра за да вършите това. И не можете да се откъснете от това, не можете да го изоставите! Именно ние трябва да доведем всичките синове на Адам отново при Господа. Ние го пуснахме на земята през 70 година и кое е това, което света има днес-паганизъм! Но вие, Израел, ритате против този избор и против вашият Господ и днес. Вие сте Царското Свещенство, но падна долу на земята. А всеки апостол ви казва това-Матей 2 глава.

1 А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим. 2 И казаха: Где е Юдейският цар, който се е родил? защото видяхме звездата му на изток, и дойдохме да му се поклоним.

Тези хора са питали точно това, което са писали пророците. Те са били мъдреци и са знаели за Исус

3 Като чу това цар Ирод, смути се, и цял Ерусалим с него.

Тогава всички са знаели-дори и Исавците, за Исус. Днес никой не знае нищо. Ирод е бил ужасен владетел, който е убивал и най-близките си, ако е мислел, че искат да му вземат трона. Той е бил исавец. През125 година преди Новата Ера исавците са били покръстени в юдаизма от Макавеите

4 Затова събра всички народни главни свещеници и книжници и ги разпитваше, где трябваше да се роди Христос. 5 А те му казаха: Във Витлеем Юдейски, защото така е писано чрез пророка: - 6 "И ти, Витлееме, земьо Юдова, Никак не си най-малък между Юдовите началства, Защото от тебе ще произлезе Вожд; Който ще бъде пастир на Моя народ Израил"

Ирод не е имал и понятие от Библията. Затова е питал истинските израиляни за пророчествата. Вижте-Исав ни е брат, но не знае това, което ние знаем. Защото на нас Господ е дал всичко. Пророците са описали всичкото дето щеше да стане. И тези хора са цитирали именно Закона-нека видим какво са цитирали: Михей 5 глава. Вижте-когато се занимавате със Словото-трябва да го знаете и ще го говорите с авторитет! Но ако не го знаете-от къде ще ви дойде авторитета?

1 Събери се в полкове, ти господарко на полкове; Обсада се държи против нас; С тояга ще поразят съдията на Израиля в челюстта. 2 А ти, Витлеем Ефратов, Макар и да си малък за да бъдеш между Юдовите родове, От тебе ще излезе за Мене Един, Който ще бъде владетел в Израиля, Чийто произход е от начало, от вечността.

Не е ли това, което тези хора цитираха? И вижте-той е вечен! Исус не дойде от Мария, но чрез Мария!

3 Затова ще ги остави До времето, когато раждащата ще роди; Тогава останалите от братята му Ще се върнат с израилтяните.

И Исус умря и възкръсна и отново ще дойде и тогава ще върне народа ни в земята ни-в Израел

4 И той ще стои и ще пасе стадото си чрез силата Господна, Чрез великото име на Господа своя Бог; И те ще се настанят; Защото сега той ще бъде велик до краищата на земята.

И кое е това име дето е по-велико от името Исус? Няма такова! И името Исус е името на Отец

9 Ръката ти ще се издигне над противниците ти, И ще се изтребят всичките ти неприятели. 10 В оня ден, казва Господ, Ще изтребя конете ти отсред тебе, И ще погубя колесниците ти; 15 И ще извърша въздаяние с гняв и с ярост Върху народите, които не Ме послушаха.

И да-това е същият Исус, за когото всички казват, че е нежен и внимателене и не прави нищо зло. Именно Той ще направи такива разрушения в света. Тоно този, който се е родил от Мария.
Да видим някои от тези разрушения-Открованието 19 глава

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно.

Идва за да воюва

12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; 13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв;

кръвта на много убити хора по цялата земя

и името Му беше Божието слово. 14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне. 15 Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите; и Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий.

И ще изтъпче враговете си и после ще управлява народите с желязна тояга

16 И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите.

Пророците са писали за тази кървава битка-Исаия 63 глава

1 Кой е този, що иде от Едом, С очервени дрехи от Восора, Този славен в облеклото си, Който ходи във величието на силата си? Аз съм, Който говоря с правда, Мощен да спасявам.

Кой говори тук-именно Господ Исус

2 Защо е червено облеклото Ти, И дрехите Ти подобни на ония на човек, който тъпче в лин?

Господ Исус ще избие много хора по цялата земя и също ще се разправи и с Едом

3 Аз сам изтъпках лина, И от племената не бе с Мене ни един човек; Да! стъпках ги в гнева Си, И смазах ги в яростта Си, Тъй че кръвта им попръска дрехите Ми, И изцапах цялото Си облекло. 4 Защото денят за въздаянието бе в сърцето Ми, И годината Ми за изкупване настана.

Това е денят на Господа. И народа ни няма да се върне в земята си докато Той не дойде отново. Нека видим какво ще направи Исус-Откровението 6 глава. Хората казват "нежният Исус"... Наистина ли?

12 И видях, когато отвори шестия печат, че стана голям трус: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв; 13 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини;

Това ще стане преди Исус да дойде отново на земята и всички ще видят това И никой няма да бъде "грабнат" и няма да изчезне от тази земя

14 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си.

И целият космос и водата над космоса ще се свие и да-хората ще видят Исус и Отец седящи на троновете си

15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; 16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето;

Тогава тези хора ще разберат, че Господ е реален и те са в голям проблем

17 Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?

Пророците са писали за това-но вие не четете Библията.
Нека го видим-Исаия 34 глава. Писано е, но мнозината от вас не го знаят, а другите не го вярват

1 Приближете се народи, за да чуете, И внимавайте, племена; Нека чуе земята и това, което я изпълва, Светът и всичко, което се произвежда от него. 2 Защото Господ негодува спрямо всичките народи, И пламенно се гневи на всичките им множества; Обрекъл ги е на изтребление, Предал ги е на клане.

Не каза ли Господ, че ще се разправи с всичките народи? И ще е така, както никога не е било. Господ е гневен на всичките народи!

3 Също и убитите им ще бъдат разхвърлени, И вонята от труповете им ще се дигне, И планините ще се разтопят в кръвта им.

Никой не е виждал такова убиване. Света не е виждал такова нещо-никога не е било така и вече никога няма да бъде

4 И цялото небесно множество ще се разложи, И небето ще се свие като свитък; И цялото му множество ще падне Както пада лист от лоза, И като паднал лист от смоковница.

Не прочетохме ли това в Откровението?

5 Понеже ножът Ми се напи в небесата, Затова, ето, ще слезе за съдба върху Едом, Да! върху людете, които Аз обрекох на изтребление.

Това е за тези хора които наричат себе си нас-тези дето наричат себе си Юдеи-освен ако не се обърнат към Господа с цялото си сърце

6 Ножът Господен е пълен с кръв, Затлъстя с тлъстина, С кръвта на агнетата и яретата, С тлъстините на овнешките бъбреци; Защото Господ има жертви във Восора, И голямо клане в Едемската земя.

И отново ви казва какво ще направи с Едом

7 Дивите волове ще слязат с тях, И телците с биковете; Земята им ще се напои с кръв, И пръстта им ще затлъстее с тлъстина.

Ще бъде ужасно време!

8 Защото е ден на възмездие от Господа, Година на въздаяния по сионовото състезание.

Нали това прочетохме в Откровението-за денят на възмездието? И Господ ще отплати на всички които са угнетявали Израел повече от колкото е трябвало

16 Потърсете в книгата Господна та прочетете; Никое от тия не ще липсва Нито ще бъде без другарката си; Защото казва Господ: Моите уста заповядаха това; И самият Негов Дух ги събра.

Внимавайте какво пише! Нищо няма да липсва-научете се какво идва и се обърнете към Господа докато имате време! Четете Книгата-всичко е в нея. И нито една дума няма да отпадне-всичко ще се изпълни до запетаята!
Ето тези неща-Откровението 20 глава

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. 12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.

Днесви казват, че не трябват дела за да се спасите. Но какво четем тук? За каква Книга мислите пише тук? За Библията, сестри и братя-тази, дето не четете... Библос-означава сбор от книги. И хората ще бъдат съдени по написаното в Библията. А вие дори и това не знаете. И сега научихте още нещо-ще бъдете съдени по делата си! Но някои лъжци ви лъжат, че не трябва да вършите дела-Христос е извръшил всичкото... Е-вие не вярвате в нищо писано от пророцинте. За това-както ви казва Господ-сте глупави.
Нека се върнем на Данаил 7 глава-защото пророка е писал същото нещо. И ако си мислите, че сте Новозаветни християни-изобщо не сте християни. Или ако сте Старозаветни-не сте християни изобщо.

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите. 2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. 3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг.

И Данаил е видял династиите на езичниците-от Вавилон дори и до Европейският Съюз, който е възстановената Римска Империя. Тя е падала и възстановявана 9 пъти-сега е 10.

9 Гледах догдето се положиха престоли,

И Данаил е видял как падат тези Империи. И ето какво става после:

и Старият по дни седна, чието облекло беше бяло като сняг, и космите на главата Му като чиста вълна, престолът Му - огнени пламъци, и колелата Му пламенен огън. 10 Огнена река излизаше и течеше пред Него; милион служители Му слугуваха, и милиарди по милиарди стояха пред Него; съдилището се откри, и книгите се отвориха.

Колко съда ще има-един! И всеки ще бъде съден по написаното в книгите. Не можете да прескочите това-то е реално. Същото, което прочетохме и в Откровението. Данаил-пророка-е писал първо за съда! За това трябва да изследвате Закона и Свидетелствата!
Нека видим Откровението 22 глава. Не знаете ли, че всичко е било писано вече, когато е написан Новият Завет-за това се нарича Свидетелствата! Защото свидетелстват за вече написаното, че се изпълнява.

7 И, ето, ида скоро. Блажен, който пази думите на написаното в тая книга пророчество. И говори за цялата Библия! 12 Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.

Значи няма да получите наградата докато не дойде Исус! Не сте на небето или в ада-Исус не е дошъл все още. 13 Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят.

И Йоан не е първият, който е писал това-нека видим Иасия 48 глава. А знаете, че става въпрос именно за Исус

12 Чуй Ме, Якове, и Израилю, когото Аз призовах: Аз съм същият, Аз първият, и Аз последният.

Това е, което Исус каза в Откровението. И вижте какво е направил:

13 Да! Моята ръка основа земята, И десницата Ми разпростря небето; Когато ги извикам, те всички се представят.

Вие не искате да слушате какво ви казва, но небето и земята му се подчиняват? Има нещо грешно с вас

16 Приближете се при Мене, чуйте това; От начало не съм говорил скришно; Откак стана това, Аз бях там; И сега ме прати Господ Иеова и Духът Му.

Исус е от самото начало! Той е сътворил всичкото дето е сътворено. И ето-някой го е изпратил и сега ще видим, кой го е пратил-Йоан 6 глава. Вижте-Господ не искаше някой да умира. И страшното е, че всички дето са се родили ще живеят вечно-въпроса е къде!

32 На това Исус им рече: Истина, истина ви казвам, не Моисей ви даде хляб от небето; а Отец Ми ви дава истинския хляб от небето. 38 защото слязох от небето не Моята воля да върша, а волята на Този, Който Ме е изпратил. Исус казва сам, че някой го е пратил и върши Неговата воля! 39 И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден.

Господ искаше човекът да бъде безсмъртен

40 Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден.

И Господ ще ни възкреси в последният ден-ако сме били от праведните

44 Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден.

Никой не може да дойде при Исус ако Отец не го повика! Това е волята на Отец! Отец даде на Исус, Исус даде на ангелите и те-на пророците. И вижте-ще ни възкреси-ако сме починали в правдата-в последният ден!
Нека видим Захария 2 глава. Хората не внимават какво четат-ако четат де. И никой не иска да слуша.

7 О! отърви се, сионова дъщерьо, която живееш с вавилонската дъщеря.

Всеки сам трябва да спаси себе си!

8 Защото така казва Господ на Силите: След възстановяването на славата Той ме изпрати при народите, които ви ограбиха; понеже който докача вас, докача зеницата на окото Му.

Отец каза това!! И който докача праведните Израиляни-докача зеницата на окото на Отец

9 Защото ето, аз ще помахам с ръката си върху тях, и те ще станат корист на ония, които им са работили: и ще познаете, че Господ на Силите ме е изпратил.

Отец е пратил Исус, но никой не иска да слуша Исус Христос

10 Пей и радвай се, Сионова дъщерьо; защото, ето, Аз ида, и ще обитавам всред тебе, казва Господ. 11 И в оня ден много народи ще се прилепят при Господа, и ще бъдат Мои люде и Аз ще обитавам всред тебе, и ще познаеш, че Господ на Силите ме е изпратил при тебе.

И ето-по времето на Милениума, Господ ще приобщи всичките синове на Адам в семейството на Боговете-те ще станат... Израел. Но вие не знаете това. Вижте колко пъти Господ ви казва същото. И ето отново-Отец го прати. И пророците и апостолите са писали същото. Закона и Свидетелствата и ако някой не говори по тях-няма истина в такива човеци!
Нека видим и последното място за днес-Откровението 10 глава.

1 И видях друг силен ангел, който слизаше от небето, облечен в облак; на главата му имаше дъга, лицето му беше като слънцето, и краката му като огнени стълбове. 2 И държеше в ръката си разгъната книжка; и като положи дясната си нога на морето, а лявата на земята,

Господ каза-да четем Книгата!

3 извика с висок глас, като когато рикае лъв; и когато извика, седемте гръмове издадоха своите гласове. 4 И след като седемте гръмове издадоха своите гласове, аз щях да пиша, но чух глас от небето, който каза: Запечатай това, което изговориха седемте гръмове, и недей го писа.

Тези седем гърма казаха нещо, но Йоан не го е записал. Никой не знае какво са казали

5 А ангелът, когото видях да стои на морето и на земята, издигна десницата си към небето, 6 и се закле в живеещия до вечни векове, Който е създал небето и каквото има в него, земята и каквото има по нея, и морето и каквото има в него, че не щеше да има вече бавене, 7 но че в дните на гласа на седмия ангел, когато се приготви да затръби, тогава щеше да се изпълни тайната на Бога, както Той е благовестил на Своите слуги, пророците.

Господ е казал всичко на пророците си и те са предали всичкото! И сега знаем, кое е Закона и кое е Свидетелствата. Разбира се, че първо е Закона-иначе за какво свидетелстване може да говорим? И ако не сте по Закона и Свидетелствата-няма истина във вас!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172338
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031