Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2016 22:11 - МИСИЯТА НА ИСУС ОТНОСНО ИЗРАЕЛ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1011 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 89:7-8, 11

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Ще научите защо Исус Христос се роди в Израел-в Юдея, в племето на Юда. Приятно четене!

Както винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота.
Този урок някак си е изпаднал през пукнатината и не съм го преподавал от много години. Причината да направя този урок преди много години –за последен път съм го преподавал през 2003 година-е защото бях изморен от хората които ми казват, че Израел няма нищо общо с Господ Исус. Щом им кажеш, че си Израилянин-те ти казват, че ти не си християнин. Но факта е, че Бога на Авраам, Исак и Яков е именно Господ Исус и е Бога на Израел. Факта обаче е, че именно Израиляните не искат да чуят дори, че техният Бог е Исус. И се опитват постоянно да ритат против Исус. Но щом Отец е пратил Исус от небето и дори му е дал името си-ние трябва да се занимаваме с това. И на английски името е Джизъс! В Исаия 28 глава Господ ни казва, че с друг език ще говори на Израел и те пак няма да разберат... Писано е в пророчествата ,че с друг език ще говори на Израел. Вижте-ние трябва да сме свещениците на Господа, но ето-ние сме отпаднали от това-но то е временно. Хората не разбират, че нашият баща е бил наименуван Яков. И ако трябваше да ни наричат по името на баща ни-трябваше да сме Яковови. Но когато Господ осинови Яков-даде му името си-Израел. А ние постоянно зацапваме името на Господа-което е Израел. Исус дойде на земята за да внесе ред първо в своята собствена къща-Израел, но след това и в другите народи. И това е така защото така е писано в Книгата. Хората днес не четат Книгата-не четат Библията. Поради това те се опитват да отделят Исус от Израел-не може да стане. Днес християните отделят Господ Исус от Израел и го честват в неделя... Затова най-доброто е да ви покажа, коя е била основната работа на Исус-да спаси Израел! И после всичките синове на Адам. ДНес по църквите не чувате изобщо името Израел. Дори и нашите хибру братя не говорят за Исус. Но ако отидете в Библията-не можете да разделите Исус от Израел. Колкото и да опитвате...
Ще започнем урока от Римляните 11 глава. Но какво прави Израел днес-плюе на името на Исус и мрази всички други хора. Днес имаме садукеи-не вярват нито във възкресението, нито в ангелите-в нищо! Преди е имало поне и фарисеи между нас-които са знаели поне нещо... Днес като наблюдавам света, не намирам дори и една част от Библията-слушам тези хора и не намирам да говорят изобщо по Библията.

1 И тъй, казвам: Отхвърлил ли е Бог Своите люде? Да не бъде! Защото и аз съм израилтянин, от Авраамовото потомство, от Вениаминовото племе.

Някои дори и не знаят, че Павел е Израилянин и е от племето на Вениамин. А някои които казват, че са ... Юдеи-могат ли да посочат от кое племе са? И вижте кой ви поучава-Израиляните!

2 Не е отхвърлил Бог людете Си, които е предузнал. Или не знаете що казва писанието за Илия? как вика към Бога против Израиля, казвайки: 3 "Господи, избиха пророците Ти, разкопаха олтарите Ти, и аз останах сам; но и моя живот искат да отнемат".

Илия е мислел, че е останал сам в Израел и е последният пророк

4 Но що му казва божественият отговор? - "Оставил съм Си седем хиляди мъже, които не са преклонили коляно пред Ваала".

Тогава Господ е имал 7000 души които са му били верни. И във всяко поколение имаме такива хора

5 Така и в сегашно време има остатък, избран по благодат.

Дори и днес има хора които имат очи и знаят какво става

7 Тогава какво? Онова, което Израил търсеше, това не получи, но избраните го получиха, а останалите се закоравиха даже до днес;

Казва ви, че Израел не получи това, което търсеше, но само избраните получиха. А останалите са слепи-за това ще отиват на църква утре-в неделя. И ритат против Библията... Но Исус пазеше съботата-а вие казвате, че сте християни. Павел пазеше съботата, апостолите я пазеха-кого следвате тогава вие, християни?

25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.

Пвел говори тук на Римляните. И коя е най-голямата църква днес-Римо католическата. Дори и протестантите са част от нея. И затова имате Коледно дърво в домовете си. Значи сте Римски католици. И Павел казва,че Израеле сляп само за време. Слепота е постигнала временно Израел. Но някои го виждаме това. И до кога ще е-докато времето на езичниците свърши. Защото всеки син на Ной е имал своето време-сега е времето на Яфет-белите хора. И Израел ще бъдат слепи като цяло докато не отмине това време

26 И така целият Израил ще се спаси, както е писано: - "Избавител ще дойде от Сион; Той ще отвърне нечестията от Якова;

Исус ще спаси Израел и ще ги отвърне от греховете им.
Нека видим, кой е той-Исаия 49 глава

1 Слушайте ме, острови, И внимавайте, далечни племена: Господ ме призова още от рождението, Още от утробата на майка ми спомена името ми!

Исаия не говори тук за себе си! Исус говори

2 Направи устата ми като остър нож,

Божието Слово е като двуостър меч! И ако вървим против Господа-ще ни съсече!

Покри ме под сянката на ръката Си; И направи ме като лъскава стрела, И ме скри в тула Си; 3 И рече ми: Ти си Мой служител, Ти си Израил, в когото ще се прославя.

Говори за Исус-който беше първо Израел. Исус осинови Яков и му даде името си-което е Израел

5 Сега, прочее, говори Господ, Който ме създаде още от утробата за Свой служител, За да доведа пак Якова при Него,

Вижте това-Господ трябва да върне Яков обратно при себе си! И дори и преди да се е родил от жена на земята-това е било неговата мисия. И за да се събере Израил при Него

, - (Защото съм почтен в очите на Господа, И моят Бог ми стана сила,) 6 Да! Той казва: Малко нещо е да Ми бъдеш служител, За да възстановиш племената на Якова; И за да възвърнеш опазените на Израиля; Ще те дам още за светлина на народите, За да бъдеш Мое спасение до земния край.

И виждаме тук Исус-той говори! Но светлината свети чрез Израел.Затова Павел е поучавал езичниците. Не Корнилий, защото това щеше да наруши протокола!

8 Така казва Господ: В благоприятно време те послушах, И в спасителен ден ти помогнах; Ще те опазя, и ще те дам за завет на людете За да възстановиш земята, За да ги направиш да завладеят запустелите наследства,

Когато Исус умря-спаси цялото творение! И ето-Израел ще насели отново тази земя която е изоставена от тях. Исус говори тук за Израел. Но те ритат против Господ Исус и до днес. И когато умря, Исус даде възможност на Израел и всички народи да се спасят.
Нека видим какво казва Павел за Израел-хората за които Исус има мисия да ги върне в пътя- И целият Израел-дори и тези които вършат зло? НЕ! Всеки, дето следва Господа както Господ иска. Защото Павел ви казва, че не всички дето са Израиляни са Израел. Но само тези които са духовни такива и следват Господа както Господ иска. Израиляни и всички останали. Но вижте-Господ не е отхвърлил своите хора!
Нека видим Исаия 42 глава. Защото Отец има мисия за Исус и ето-Исус каза на фарисеите-всеки, който падне върху този Камък ще се счупи и върху когото падне-ще го пръсне.

1 Ето Моят служител, когото подкрепявам, Моят избраник, в когото благоволи душата Ми; Турих Духа Си на него; Той ще постави правосъдие за народите.

Знаем за кого говори Отец-за Исус

2 Няма да извика, нито ще издигне високо гласа си, Нито ще го направи да се чуе навън. 3 Смазана тръстика няма да пречупи, И замъждял фитил няма да угаси; Ще постави правосъдие според истината. 4 Няма да ослабне нито да се съкруши Догдето установи правосъдие на земята; И островите ще очакват неговата поука.

Казва ви, че Исус няма да отпадне и няма да спре докато не свърши мисията! На земята-не на небето! Идва на тази земя. И всички ще чакат за Неговият закон. Вашите пастори ви казват, че вече няма закон, после ви казват, че този и този бил грешник-но не можете да имате грешници ако няма закон. Хората не желаят да мислят.
Нека видим кой говореше тук-Матей 12 глава. В старото време са ни държали отвън Новият Завет-това било книгата на дявола... Вижте-омразата на Израел към Господ не е започнала сега-винаги са го мразели.

14 А фарисеите, като излязоха, наговориха се против Него, как да Го погубят.

Израел винаги е мразел Исус. Те са знаели, че е един от Израел

15 Но Исус, като позна това, оттегли се оттам; и мнозина тръгнаха подире Му, и Той ги изцели всички. 16 И заръча им да Го не разгласяват; 17 за да се сбъдне реченото чрез пророк Исаия, който казва: 18 "Ето Моят служител, Когото избрах, Моят възлюбен, в Когото е благоволението на душата Ми; Ще положа Духа Си на Него, И Той ще възвести съдба на езичниците.

Исаия говориза Исусв предните стихове

19 Няма да се скара, нито да извика, Нито ще чуе някой гласа Му по площадите; 20 Смазана тръстика няма да пречупи, И замъждял фитил няма да угаси, Докато изведе правосъдието към победа.

Исус ще донесе правдата на тази земя. Сега вече знаем, кой говореше в Исаия

21 И в Неговото име народите ще се надяват".

И народите изговарят неговото име, но не му вярват!
Нека се върнем на Исаия 42 глава

6 Аз Господ те призовах в правда, И като хвана ръката ти ще те пазя, И ще те поставя за завет на людете, За светлина на езичниците,

Исус е Координатора и на Новият Завет. Знаем за кого говори тук Исаия-нали?

7 За да отвориш очите на слепите, Да извадиш запрените от затвор, И седящите в мрак из тъмницата.

Това има двойно значение-духовно слепи и също слепи. Има два вида затвроници-духовни и другите

16 Ще доведа слепите през път, който не са знаели, Ще ги водя в пътеки, които им са били непознати; Ще обърна тъмнината в светлина пред тях, И неравните места ще направя равни. Това ще сторя, и няма да ги оставя.

Това е, което Господ Исус ще направи. Той дойде за да ни образова и да ни върне отново обратно-в земята ни. Но къде са сега тези хора? Ето:

22 Но те са ограбени и оголени люде; Всички са впримчени в пещери и скрити в тъмници; Плячка са, и няма избавител, Обир са, и никой не казва: Възстанови го.

Ето къде е сега Израел. Други народи ни продават всичко. Отидете в който искате затвор и вижте кои са мнозинството там-ние сме. И те продължават да ритат против този, който може да ги спаси-Исус. Всички не обират. Дори и сестрите ни си купуват всичко за косите от други дистрибутори-ние нямаме наши... И кака така всички народи тук имат репарации за това, което е направено против тях, но не и ние?
Нека видим Матей 2 глава-защото всичко, което Господ е писал, е само за Израел. И останалите народи за да вземат участие-трябва да станат духовни Израиляни. Но ние трябва да ги учим на това! За това Павел скочи на Петър, когато го видя, че се оттегли от езичниците-а преди това ядеше с тях и дружеше с тях. Не става така!

1 А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим.

Не казва колко са били мъдреците-нали? Защо тогава казвате, че са били трима?

2 И казаха: Где е Юдейският цар, който се е родил?

Царят на Юдеите! И как така никога във вашите църкви не ви казват това?

защото видяхме звездата му на изток, и дойдохме да му се поклоним.

И те са били мъдри, защото са знаели, кой се е родил

3 Като чу това цар Ирод, смути се, и цял Ерусалим с него. 4 Затова събра всички народни главни свещеници и книжници и ги разпитваше, где трябваше да се роди Христос.

Ирод е знаел от кого да научи за Исус-повикал е именно Израиляни! А Ирод е Едомец. През 145 година Преди Новата Ера прародителите му са били покръстени в юдаизъм.

5 А те му казаха: Във Витлеем Юдейски, защото така е писано чрез пророка: - 6 "И ти, Витлееме, земьо Юдова, Никак не си най-малък между Юдовите началства, Защото от тебе ще произлезе Вожд; Който ще бъде пастир на Моя народ Израил"

Вижте-от там ще дойде Вожд, който ще управлява Израел-не, че е вашият личен спасител. И как така това е пропуснато от целият свят?
Нека видим къде го пише това-Михей 5 глава. Никой не знае тези неща-никой не иска да чете Бибилята. Ние сме били в толкова много робства, че вече дори и не знаем как сме изглеждали по времето на нашите Царе.

1 Събери се в полкове, ти господарко на полкове; Обсада се държи против нас; С тояга ще поразят съдията на Израиля в челюстта.

Кой е той-Исус

2 А ти, Витлеем Ефратов, Макар и да си малък за да бъдеш между Юдовите родове, От тебе ще излезе за Мене Един, Който ще бъде владетел в Израиля, Чийто произход е от начало, от вечността.

И ето-Той ще управлява Израел! Това е Исус, сестри и братя. И той е вечен. Нали точно това прочетохме вече? Ще бъде от племето на Юда и ще се роди във Витлеем

3 Затова ще ги остави До времето, когато раждащата ще роди;

Исус е знаел, че трябва да върне духовно Израел в ролята им-затова дойде първият път. Защото не можеш да спасиш мъртвец... Трябваше първо да дойде и да умре за творението и още да ги върне духовно в истината.

Тогава останалите от братята му Ще се върнат с израилтяните. 4 И той ще стои и ще пасе стадото си чрез силата Господна, Чрез великото име на Господа своя Бог; И те ще се настанят; Защото сега той ще бъде велик до краищата на земята.

И ето-Исус ще управлява! Но коя е тази жена, която трябваше да го роди-Откровението 12 глава

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.

Това е жената за която ставаше въпрос. Нека видим, кого представя тази жена-Битие 37 глава. Трябва да разбирате какво четете. Иначе няма полза.

1 А Яков живееше в Ханаанската земя, земята в която баща му беше пришелец. 2 Ето словото за Якововото потомство. Иосиф, когато беше момче на седемнадесет години, пасеше овците заедно с братята си, синовете на Вала и синовете на Зелфа, жените на баща му; и Иосиф съобщаваше на баща им за лошото им поведение.

Говори за Яков и синовете му. А Йосиф е докладвал за всички и затова никой не го е обичал

5 А Иосиф видя сън и го разказа на братята си и те го намразиха още повече. И каквото и да правеше-те го мразеха.

Но той имаше и друг сън

9 А той видя и друг сън и го разказа на братята си, казвайки: Ето, видях още един сън, че слънцето и луната и единадесет звезди ми се поклониха.

Това е било вторият сън на Йосиф

10 Но когато разказа това на баща си и на братята си, смъмра го баща му, като му каза: Какъв е тоя сън, който си видял? Дали наистина аз и майка ти и братята ти ще дойдем да ти се поклоним до земята?

Бащата е слънцето, жената е луната и дванадесетте звезди са 12те братя. Значи тази жена представя народа Израел.
Нека сега видим какво ще стане с нея и детето-Откровението 12 глава. Вижте-Израел е Църквата на Господа и това е факта.

2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди. 5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.

И тя роди мъжко дете, което трябва да ви грабне на небето? НЕ! Но което ще управлява света с желязна тояга! А жената е все още в мъки, защото не е родила децата все още. За какви деца става въпрос?
Ще видим Исаия 66 глава, за да разберем за какво става въпрос.

5 Вие, които треперите от словото на Господа, Слушайте словото Му, като казва:

Тези които треперят от Божието Слово-само те и ще го чуят

Братята ви, които ви мразят, които ви отхвърлят поради Моето име, Са рекли: Господ нека прослави Себе Си, Та да видим вашата радост! Но те ще се посрамят.

Кой е твоят брат-Едом. То е сега в нашата земя. Но като дойде Господ, няма да са така щастливи...

6 Шумен глас се чува от града, Глас от храма, Глас на Господа, Който въздава на враговете Си.

Ще бъде страшно когато Господ се върне отново

7 Преди да се замъчи, тя роди; Преди да дойдат болките й, освободи се и роди мъжко.

Говори за същата жена. Но все още няма бебета. Ще видим за тази болка-Исаия 26 глава. Исаия ви казва-народа се умножи, но не стана по-добър. И никой не обръща внимание на тези неща.

15 Умножил си народа, Господи; Умножил си народа; прославил си се; Разширил си всичките граници на страната.

И Господ ни е разпръснал по всичките народи на света а ние сме се умножили. Гледах по телевизията и видях черен човек от Полша, говорещ полски... А пък аз зная, че в бившата Югославия също ги има-в Монтенегро

16 Господи в скръбта прибягнаха към Тебе, Изляха тайна молитва, когато наказанието Ти бе върху тях. 17 Както непразна жена, Когато наближава да роди, е в мъка И вика в болките си, Такива станахме и ние пред Тебе, Господи.

Вижте какво казва-ние сме в болки като жена, която ражда. Всичко ни се случва-наркотици, убийства, ние сме мнозинството по затворите. Ние сме избивани от всички. Ние сме в болки като раждаща жена. Ние се страхуваме от собствените си деца, трябва да държим вратите си постоянно затворени. Всяка венерична болест ние я имаме повече от всички.

18 Станахме непразни, бяхме в мъка, Но като че ли вятър родихме;

И всичко, което вършим е в суета-няма никаква полза. Има много мъка в нашите общества по света

Никакво избавление не извършихме на земята, Нито паднаха пред нас жителите на света.

И не сме помогнали на никой народ да спаси себеси! Защото няма да има успокоение докато не се завърне Господ-и то за тези които искат да го следват. И през всичките си поколения и в различните държави-все е така за нас. И ние сме в мъки за да бъдем освободени. Но какво вършим-ритаме против Господа и днес. И той е уморен от нас... Не мога да разбера защо нашите братя се гневят на другите хора-те не са виновни-ние сме си, нашите бащи са ни довели до това положение! Но ние обикаляме и казваме-ние сме невинни-не сме невинни!
Осия 1 глава

2 Когато Господ почна да говори чрез Осия, Той каза на Осия: Иди, вземи си блудна жена, и добий чада от блудство, защото земята с многото си блудствуване се отклони от Господа.

Израел се отдели от Господа-и е точно като блудна жена. И все още вършим същото-утре църквите ще са пълни с нас, и ще се кланяме на слънцето

3 И тъй, той отиде та взе Гомер, дъщеря на Девлаима, която зачна и му роди син. 4 И Господ му рече: Наречи го Иезраел; защото още малко и ще въздам на дома на Ииуя за кръвта, която проля на Иезраела, и ще туря край на царството на Израилевия дом.

И тогава Израелеспрялдабъде Царство.Защото Асирийците са съсипали и отвели по Африка 9племена на северен Израел. Ииуя е този, който е убил жената Иезраел. А Господ върна после и на Ииуя кръвта му на главата му

5 И в оня ден ще строша Израилевия лък в долината на Иезраела. 6 И тя пак зачна и роди дъщеря. И Господ му рече: Наречи я Ло-рухама; защото няма вече да покажа милост към Израилевия дом, и никак няма да им простя.

И това е, което Господ направи. Асирийците дойдоха и взеха
9 племена и те се смятат за изгубени и до днес. После пък Римляните съсипаха Юдея и от тогава ние не сме в земята си

7 А към Юдовия дом ще покажа милост, и ще ги спася чрез Господа техния Бог, и няма да ги спася с лък, с меч, или с бой, с коне или с конници. Чрез Господ-техният Бог.

Господ говори тук! И Израел го мрази и до днес. Нека видим за какво става въпрос-какви коне и конници-Исаия 9 глава. Господ казва, как ще спаси Израел

5 Защото всяка чизма на обутия ратник в шума, И облеклата валяни в кръв, Ще бъдат за изгаряне и гориво за огън.

Но сега ще бъде различно-Господ ще дойде да избави Израел

6 Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му;

И Той няма да ви взима някъде, но ще има правителство-на тази земя.

И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.

Той е Бога на Израел-как так някои казват, че Исус не е Бог? И Израел е неговото име! Кой е роден от жена и има всички тези титли? Само Исус може да е!

7 Управлението Му и мирът непрестанно ще се увеличават На Давидовия престол и на неговото царство, За да го утвърди и поддържа, Чрез правосъдие и чрез правда, от сега и до века. Ревността на Господа на Силите ще извърши това.

И ще донесе съд на земята и ще седне на трона на Давид. Израел трябва да знае тези неща. Не обвинявам тези дето наричат себе си християни-езичниците. Защото те си нямат и понятие от Божието Слово. Ако учиш едно пиле да бъде пате, то дори и като си го научил и го хвърлиш във водата-то ще се удави-защото си е пиле. Така са и езичниците-никога не са имали нещо от Бога, за да знаят нещо. Е как може да говорите за Бога на Израел и да не обръщате внимзание на самият Израел? Нещо погрешно има тук-нали?
Нека видим Лука 1 глава

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.

Мария е била девица. Някои ритат и против този факт...

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.

Името Исус дойде от небето-и вие ритате против него?

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида. 33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

Не прочетохме ли същото това в Исаия 9 глава? И ето-Той е нашият баща! И ни е осиновил и ни е дал името си. Израел е неговото име-преди да ни го даде на нас също. Той е този, който има мисия да ни спаси. Ще седи на трона на Давид и ще управлява и нас и целият свят. Е защо света не чете това и дори и да го прочете-не може да го разбере? Трона на Давид ще е за Исус и ще е в Ерусалим. Но преди това трябва да ни събере заедно отново.
Нека видим Еремия 23 глава-защото всичките пророци са говорили за него и той има специялна мисия! И нищо не е променено с времето. Вижте-наши братя не са прочели нищо от тази Библия. А са Израиляни... Но нямат и понятие от Библията. Исаия ни каза, че ще бъдем спасени от ръката на Исус. Осия каза-чрез Господ-твоя Бог.

5 Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще въздигна на Давида праведен отрасъл,

И не става въпрос за Соломон! Но за Исус-и винаги се говори за земята.

Който като цар ще царува, ще благоденствува, И ще върши правосъдие и правда по земята. 6 В неговите дни Юда ще бъде спасен,

Кога Юда ще бъде спасен? Нито ден преди Исус да дойде! Кои са тогава тези в Израел днес-не са Израел нито са дори Юда.

И Израил ще обитава в безопасност; И ето името, с което ще се нарича - Господ е наша правда.

Кой е това-Исус!

7 Затова, ето, идат дни, казва Господ, Когато не ще рекат вече: Заклеваме се в живота на Господа, Който възведе израилтяните из Египетската земя! 8 Но: Заклеваме се в живота на Господа, Който възведе и който доведе потомството на Израилевия дом От северната земя, и от всичките страни, гдето ги бях изгонил! И ще се заселят в своята земя.

Денят ще дойде, когато Господ-нашият Бог-отрасъла на Давид, ще дойде и ще ни избави. И няма да говорим вече за Египет-което е робство. И ще ни изведе от всичките народи на света. Но този ден не е още тук. И докато дойде този ден-тази жена е все още в болки. Ние сме в болки, ние сме тази жена. От нас дойде и Исус. Но ние ритаме против него. А той е бъдещият Цар на Израел. И нашите братя-Израиляни-не знаят почти нищо за тези неща.
Ще видим Михей 4 глава. Ние трябва да знаем по-добре, но вижте какво се получава. Винаги плюете против Исус. А докато не дойде този ден, ние ще сме все още в болки като раждаща жена.

6 В оня ден, казва Господ, Ще събера куцата, И ще прибера изтласканата и оная, която съм наскърбил; 9 А защо викаш със силен глас? Няма ли цар в тебе? Загинал ли е съветникът ти, Та са те обзели болки като на раждаща жена?

И това е, което става с тебе. Ето-ще направя нещо с тебе

10 Страдай и мъчи се, дъщерьо сионова, Като раждаща жена; Защото сега ще излезеш из града, И ще живееш по поле, И ще отидеш до Вавилон: Там ще бъдеш избавена, Там ще те изкупи Господ от ръката на неприятелите ти.

Тогава Господ ще ни избави и тогава Господ ще ни избави от ръката на нашите неприятели. Обърнете внимание какво ви казва Господ. А сега сме под дъщерята на Вавилон-Европейският Съюз.И те ще са под властта на военен водачи на папата. И докато дойде Господ-където и да се намираме-ние сме в болки. И ако се огледаме като народ-изглежда страшно. И ето-тази жена ще има бебе-Исаия 66 глава. Ние изследваме тази Библия, защото Господ ни казва в нея какво става и какво ще бъде. Време е братя да влезете в позицията си-свещеници на Бога. Защото всеки иска да спаси себе си-и ако стъпите обратно в позицията си на свещеници-ще учите хората как.

8 Кой е чул такова нещо? кой е видял такива? Родила ли би се една земя в един ден? Или родил ли би се един народ отведнъж? Но сионската дъщеря щом се замъчи роди чадата си.

И когато Господ ни върне отново в земята ни-един народ ще бъде роден отново! Да-ще се родим отново изведнъж

9 Аз, Който довеждам до раждане, Не бих ли направил да роди? казва Господ; Аз, Който правя да раждат, Затворил ли бих утробата? казва твоят Бог. 10 Развеселете се с ерусалимската дъщеря, И радвайте се с нея, всички вие, които я обичате; Развеселете се с нея в радостта й, Всички вие, които скърбите за нея;

И нека всички се радват за това!

13 Както един, когото утешава майка му, Така Аз ще ви утеша; И ще се утешите в Ерусалим.

И Господ ще ни върне в Израел

14 Ще видите това, и сърцето ви ще се зарадва, И костите ви ще виреят като зелена трева; И ще се познае, че ръката на Господа е за слугите Му, А гневът Му против враговете Му.

Защото народите ще паднат когато Исус дойде отново. И ще знаят, кой разпръсна Израел и кой ще ги събере отново

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци,

Господ Исус идва и ще е нещо ужасно. Нека да видим това-2 Солунци 1 глава-вижте какво ще направи Исус като дойде. Може би е добре да паднете на колене и да се молите на Бога да ви просит за злите ви дела

7 а на вас, оскърбените, да даде утеха (както и на нас), когато се яви Господ Исус от небето със Своите силни ангели, 8 в пламенен огън да даде възмездие на ония, които не познават Бога, и на ония, които не се покоряват на благовестието на нашия Господ Исус.

Които се противят на Господа и не искат да се покорят.
Нека сега се върнем на Исаия 66 глава-защото знаем за кого става въпрос.

16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.

И мнозина от убитите ще са Израиляни...

17 Ония, които се освещават сами

Които сами себе си обявяват за праведни, а не чрез Божието Слово

и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.

Ще ви унищожи и вас, ядящите свинско месо...

18 Защото Аз зная делата им и помислите им, И иде времето, когато ще събера всичките народи и езици; И те ще дойдат и ще видят славата Ми. 19 И Аз ще поставя знамение между тях; И ония от тях, които се отърват, ще ги изпратя в народите - В Тарсис, Фул и Луд, които теглят лък, В Тувал и Яван, далечните острови, Които не са чули слуха Ми, Нито са видели славата Ми; И те ще изявяват славата Ми между езичниците.

Когато Исус се завърне-ще изпрати хората дето оцелеят от всичките народи да върнат при него Израиляните. А народите понеже не познават Исус, ще искат в безумието си да воюват с Него

20 И ще доведат всичките ви братя От всичките народи за принос Господу, - На коне, на колесници и на носилки, На мъски и на бързи камили, - Към светия Ми хълм, Ерусалим, казва Господ, Както израилтяните донасят принос В чист съд в дома Господен.

Всички тези народи ще докарат израиляните отново в Израел. Да видим Исаия 18 глава. Ще видим какво пише за нас

1 О земьо, бръмчаща с крила, Която си оттатък етиопските реки. 2 Която изпращаш посланици през море, И с рогозени кораби по водите, като казваш: Идете, вие бързи пратеници, към народ висок и гладък, Към люде страшни от началото си и нататък, Народ, който отмерва и потъпква, Чиято земя обират реките!

Те ще изпратят посланници до нас-за нас пише тук

3 Всички вие жители на света, и вие обитатели на земята, Гледайте, когато се издигне знаме на планините, И слушайте, когато засвири тръбата;

Всички жители на земята-без изключение!

4 Защото така ми рече Господ: Ще съм безмълвен, и в обиталището Си ще гледам, Като светло греене по пладне, Като росен облак в жетвена жега.

Докато дойде времето!

5 Защото преди беритбата, когато пъпката стане съвършена, И от цвета незрялото грозде, узрее, Той ще изреже клончетата с косери, И като отсече клоновете ще ги махне,

В Откровението пише сърп! Господ Исус ще направи това-ще избие много хора

6 Те всички ще бъдат оставени за хищните планински птици И за земните зверове; И тия хищни птици ще летуват върху тях, И всичките земни зверове ще презимуват върху тях.

Ще има много мъртви хора-Господ ще ги избие...

7 В онова време, на мястото, гдето е името на Господа на Силите, на сионския хълм, Ще се донесе подарък на Господа на Силите От люде високи и гладки, И от люде страшни от началото си и нататък, От народ, който отмерва и потъпква, Чиято земя обират реките.

Това е Израел и ще бъдем отново в земята си. И народите ще ни доведат от където и да сме пръснати. Изведнъж ние ще станем много важни хора...
Исаия 66 глава

21 Па и от тях ще взема За свещеници и за левити, казва Господ.

Господ ще възстанови Левитското свещенство. Вижте-Юдеите не могат да бъдат свещеници-както лъжат тези, кото наричат днес себе си Юдеи!

22 Защото, както новото небе И новата земя, които Аз ще направя, Ще пребъдат пред Мене, казва Господ, Така ще пребъде родът ви и името ви. 23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ.

И всичките народи ще отиват в Ерусалим за да празнуват Празниците!

24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар.

А тези двамата са в огненото езеро-тогава се е появило то-когато Господ е дошъл отново. Кога са отишли там? Кои са те? Вижте-огненото езеро ще се появи когато Исус дойде на земята. Значи какви са тези днес в Израел? Явно не са Израел...
Нека видим това-Откровението 19 глава и да видим първите двама дето ще бъдат хвърлени в огненото езеро.

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно.

Знаем, че това е Исус Христос

12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; 13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово.

Кръвта е от хората които ще избие по цялата земя

14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне.

И Исус не идва сам, но идва с армия-за да воюва

19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.

Тези хора са напълно луди-да воюват с Исус и ангелите му. Не е възможно да победят! Те са безумни

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.

Сега вече знаем, кои са тези в края на Исаия 66 глава-тези двамата-звярът и лъжепророка. Водача на Европейският Съюз и папата. Е след като огненото езеро не е още тук-Исус не е на земята. А това е мисията на Исус относно Израел-да събере и да върне народа си в Израел.
Захария 2 глава-отново ще прочетем за същото нещо.

1 След това, подигнах очите си и видях, и ето човек с връв за мерене в ръката му. 2 Тогава рекох: Къде отиваш? А той ми рече: Да измеря Ерусалим, за да видя каква е широчината му и каква е дължината му. 3 И, ето, ангелът, който говореше с мене, излезе; и друг ангел излезе да го посрещне, и му рече: 4 Тичай, говори на тоя юноша, като кажеш: Ерусалим ще се насели без стени, поради многото човеци и добитък в него;

За Ерусалим става въпрос тук

5 защото Аз, казва Господ, ще бъда огнена стена около него, и ще бъда славата всред него.

Господ не се нуждае от изтребители и бомбардировачи

8 Защото така казва Господ на Силите: След възстановяването на славата Той ме изпрати при народите, които ви ограбиха; понеже който докача вас, докача зеницата на окото Му.

Обърнете внимание на това! Който докача Израел, докача зеницата на окото на Отец!

9 Защото ето, аз ще помахам с ръката си върху тях, и те ще станат корист на ония, които им са работили: и ще познаете, че Господ на Силите ме е изпратил.

Днес мнозина лъжат срещу мене, но като дойда, казва Исус, ще се разправя с тях

10 Пей и радвай се, Сионова дъщерьо; защото, ето, Аз ида, и ще обитавам всред тебе, казва Господ. 11 И в оня ден много народи ще се прилепят при Господа, и ще бъдат Мои люде и Аз ще обитавам всред тебе, и ще познаеш, че Господ на Силите ме е изпратил при тебе.

Исус ви казва, че Отец го е пратил и ще ни събере от света, ще ни върне в Израел и ще седи на трона на Давид в Ерусалим-сред нас
Нека се върнем сега на Захария 8 глава. Вижте кога ще стане всичко това-когато Исус се завърне отново на земята. А днес виждате ли Исус в Ерусалим? А виждате ли огненото езеро или папата и военният водач на ЕС там? Кои са тогава тези там дето наричат себе си Юдеи?

2 Така казва Господ на Силите: Ревнувам много силно за Сион, дори ревнувам за него с голяма ярост. 3 Така казва Господ: Върнах се към Сион и ще обитавам всред Ерусалим; и Ерусалим ще се нарече град на Истината, и хълм на Господа на Силите Светия хълм.

Господ ще се върне в Сион и Сион-което е Ерусалим-ще се нарича града на истината. Никой няма да върви на небето-нали? И правителството на Исус ще е в Ерусалим-това означава"хълм"

7 Така казва Господ на Силите: Ето, Аз ще отърва людете Си от източната страна и от западната страна; 8 и, като ги доведа, те ще се заселят всред Ерусалим; и ще бъдат Мои люде, и Аз ще бъда техен Бог, в истина и в правда.

Казва ни отново и отново същото нещо

13 И както бяхте предмет на проклетия между народите, доме Юдов и доме Израилев,

И сега наистина никой не ни обича-ние сме проклети сред народите. Наричат ни какво ли не, обиждат ни постоянно и ние им носим нещастие...

така ще ви избавя щото да станете предмет на благословение. Не бойте се; нека се укрепят ръцете ви. 14 Защото така казва Господ на Силите: Както намислих да ви сторя зло, когато бащите ви Ме разгневиха, казва Господ на Силите, и не се разкаях, И Господ направи на Израел всичко, което им каза, че ще им направи ако не го слушат.

И всичко това ни се е случило, сестри и братя-всичкото. Дори и това, че са ни докарали в Америка с кораби като роби и са ни продавали като роби и не е имало кой да ни спаси. Но ето-така, както Господ ни наказа, така и ще ни въздигне като дойде времето

15 така пак в тия дни намислих да сторя добро на Ерусалим и на Юдовия дом; не бойте се. 20 Така казва Господ на Силите: Още ще има време, когато ще дойдат люде и жителите на много градове; 21 и жителите на един град ще отидат в друг и ще рекат: Нека отидем незабавно да искаме Господното благоволение, и да потърсим Господа на Силите. Ще отида и аз.

И хората от народите ще отиват в Ерусалим за да видят Господа и да се молят пред него. И никой няма да има желание да воюва вече

22 Да! Много племена и силни народи ще дойдат за да търсят Господа на Силите в Ерусалим, и да искат Господното благоволение. 23 Така казва Господ на Силите: В ония дни десет мъже от всичките езици на народите ще хванат, да! ще хванат полата на един, който е юдеин, и ще рекат: Ще идем с вас, защото чухме, че Бог бил с вас.

Точно както Господ не се покая да наказва Израел-сега няма да се покае, че е издигнал Израел. А днес ако след нас вървят 10 души ние търсим как да избягаме...
И тогава няма да има и никаква езикова бариера-всички ще говорят един език-Софония 3 глава

8 Затова чакайте Мене, казва Господ, До деня когато се повдигна за да обирам.

Имайте търпение! И когато Господ Исус дойде-ще извърши съд над народите

Защото решението Ми е да събера народите, И да прибера царствата, За да излея върху тях негодуванието Си, Всичкия Си лют гняв; Понеже цялата земя ще бъде погълната От огъня на ревнивостта Ми.

И никой няма да се отърве! Господ ще се разправи с народите на тази земя. С всичките

9 Защото тогава ще възвърна на племената чисти устни, За да призовават всички името Господно, Да Му слугуват единодушно.

И тогава всички ще говорят един език. И ще даде език, който никога не е бил говорен. И няма да има нужда от преводачи. Е ако Израел е отново в земята си, защо имаме всичките тези езици?

10 Изотвъд етиопските реки поклонниците Ми, Разсеяните Ми люде, Ще Ми донесат принос.

И те ще донесат принос-ние ще донесем принос на Господа!

14 Пей, сионова дъщерьо, Възкликнете, Израилю, Весели се и радвай се от все сърце, Ерусалимска дъщерьо; 15 Защото Господ отмени присъдите за тебе, Изхвърли неприятеля ти; Цар Израилев, да! Господ, е всред тебе; Няма вече да видиш зло.

Господ ще отхвърли неприятелите ни. За това не трябва да търсим саморазправа с никого-Господ ще се погрижи за всичко. И повече няма да има нищо зло

19 Ето, в онова време ще се разправя с всички, които те угнетяват, Ще избавя куцата, ще прибера изгонената, И ще направя ония за хвала и слава, Чийто срам е бил в целия свят. 20 В онова време ще ви доведа пак, И в онова време ще ви събера; Защото ще ви направя именити и за похвала Между всичките племена на земята, Когато върна пленниците ви пред очите ви, казва Господ.

И в това време Господ ще ни върне отново в земята ни. И ще се разправи с тези които са ни угнетявали повече от колкото е трябвало. И тогава ще бъдем славни. И това е работата на Исус-неговата мисия е именно това. И всеки, който разсъждава-е знаел и знае това.
И апостолите са знаели това-Деянията 1 глава-че това трябва да стане.

6 И тъй, веднъж, като се събраха, те Го питаха, казвайки: Господи, сега ли ще възвърнеш на Израиля царството?

Те са знаели съвсем ясно, каква е мисията на Исус

7 Той им рече: Не е за вас да знаете години или времена, които Отец е положил в Собствената Си власт.

Не е било за тях тогава, по онова време-сега обаче ние знаем!

9 И като изрече това, и те Го гледаха, Той се възнесе, и облак Го прие от погледа им.

Вижте, сестри и братя-всеки, който знае за Бога, знае, че Отец е пратил Исус да възстанови първо Израел и после по времето на Милениума да осинови всичките народи и те ще са Израел. Те са знаели, че Исус трябва да дойде и да възстанови първо Израел и послецелият свят. Но езичниците са взелипревес и от тогава няма никакво знание. И ако Израел не ви възстанови-вие няма да сте възстановени, сестро или брате!
Деянията 2 глава-говори за възкресението на Исус, но всъщност е за Давид

29 Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря и биде погребан, и гробът му е у нас до тоя ден.

Давид е все още в земята

30 И тъй, понеже беше пророк, и знаеше, че Бог с клетва му се обеща, че от плода на неговите чресла [по плът ще въздигне Христа, да Го] постави на престола му,

Давед, бидейки пророк е знаел, че Отец ще възкреси Исус и после То ще седи на трона на Давид! И така-Господ Исус първо ще възстанови Израел и после ще върне целият сят в ръцете на Отец! И това е било напълно познато на Израел тогава. Също и днес вече го знаем.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2195845
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930