Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2016 22:03 - ОТ НЕБЕТО ЩЕ ДОЙДЕ МОЯТ СПАСИТЕЛ, КАКТО СА ГОВОРИЛИ ПРОРОЦИТЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 800 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 116:5-9

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел.
Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота!
Този урок го съставих преди много години-около 2003 година. Защото някои братя-Израиляни-не знаеха тези неща. Те не вярваха, че ще има възкресение. Не разбираха как така Давидовото семе ще седи на трона на Давид. Тоест-те са съвременни садукеи-не вярват във възкресението, не вярват в ангелите, дори и в Исус. Но въпроса ми е-ако не вярваме в Исус и възкресението-какво правим тук? Какъв е смисъла? И ето-дори и днес не е престанало-все още има такива хора. Дори и вчера някой ми се обади и ми каза, че няма буквата Джей-което е първата буква на Исус на английски-в хибру езика. В Хибру езика няма нито една буква-той е на базата на йероглифи! И не мога да повярвам, че в тези последни дни все още нищо не е променено! Говорят, че има само един Бога-и казват Елохим! Но това означава едно семейство-повече от един индивид в него. Те не разбират, че Исус е Син на Отец дори. И каквото и да им покажеш-колкото и да ги „биеш“-идват отново на другият ден и все още говорят същата глупост. Вижте-ние сме учителите-ние трябва да ги доведем при Бога. Има си протокол и не се нарушава. А трябва да сме благодарни, че Господ ни е пратил при белите-те да са ни господари. Защото ако ни беше оставил в Африка-Хамитите щяха да ни съсипят напълно! Вижте какво правят с нашите братя-Израиляни-в Етиопия. Убиват ги жестоко само защото „гледали злобно“... Режат им краката, ръцете и какво ли не. Добре, че сме тук-в Америка.
Хората просто не разбират Божието Слово, но този точно урок съм го направил с Божията благост заради моите хибру братя.
Хората които наричат себе си християни, мислят, че Исус е започнал от Мария, дори и някои израиляни казват същото.
Дори и Петър в денят на Петдесетницата е говорил на различни езици заради различните Юдеи по това време в Ерусалим. И дори и тогава Израел е мразел името на Исус-спомнете си, че фарисеите забраниха на апостолите да говорят в името на Исус... Излиза, че и тогава са мразели името на Господа.
Ще започнем урока от Притчи 30 глава

4 Кой е възлязъл на небето и слязъл? Кой е събрал вятъра в шепите си? Кой е вързал водите в дрехата си? Кой е утвърдил всичките земни краища? Как е името му, и как е името на сина му? Кажи, ако го знаеш!

Някой има и Син-нали? При това е с власт! Могъщ е! Никога не си задавате този въпрос и никой не ви пита това. Но вижте какво пише тук! Кой е сътворил всичко, кой е Той и как е името на Сина му? Някои хора казват, че пророка не е знаел какво говори... Това е понеже те мразят и Отец и Сина!
Ще ви покажем тези неща-Малахия 1 глава. Ще оставим Господ да ви отговори на всичките въпроси.

11 Защото от изгрева на слънцето до захождането му

По цялата земя-навсякъде по нея!

Името Ми ще бъде велико между народите, И на всяко място ще се принася на името Ми темян И чист принос. Защото Моето име ще бъде велико между народите, Казва Господ на Силите;

Името на Господа е велико сред всичките езичници. Кои са те-белокожите! Вижте си 10 глава на Битие-това са синовете на Яфет! Е-намерете кое е най-великото име сред белокожите хора-Исус! И това е и името на Отец! Защото сам Исус Христос ви казва, че е дошъл в името на Отец си-което е Исус! Ние трябва да знаем тези неща! И на всяко място по земята ще славят името на Господа!
Ето-намерихме дори и от тези два стиха, как е имато на Отец и как е името на Сина! Намерихме отговора на първият въпрос.
Сега ще видим за Сина-Исаия 9 глава. Някои казват, че служат на Йхве, но те дори и не знаят, кой е Яхве. Яхве е именно Исус.
Всичко е в Бибилята, но трябва да я четете-цялата! И моите Хибру братя постоянно се противят на истината-не зная защо...

6 Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.

Съвсем не става въпрос за син на Исаия! И виждаме, че тази Личност се е родила от жена-нали от жени идват хората? Знаем, че Исус Христос не е Отец, но е нашият Баща-Той ни е сътворил по заповед на Отец. Е какво виждаме-всичките тези титли и те не са за обикновен човек

7 Управлението Му и мирът непрестанно ще се увеличават На Давидовия престол и на неговото царство, За да го утвърди и поддържа, Чрез правосъдие и чрез правда, от сега и до века. Ревността на Господа на Силите ще извърши това.

Той ще седи на трона на Давид. И управелнието му и мирът му няма да имат край и той ще управлява света.
Нека видим това-Лука 1 глава. Нека видим какво каза ангелът на Мария. И дали отговаря на това, което четем в Старият Завет

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.

Господ праща ангел Гавриил при Мария-нека видим и съобщението

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.

Името дойде от небето! Е как можем да знаем името, ако не е дошло от небето. Исус Христос не дойде в своето име-което е Яхве, но дойде с името на Отец-което е Исус

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида. 33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

Вижте-Исаия ви каза същото нещо-То ще седи на трона на Давид. Ангелът даде точно същото съобщение на Мария. Защото пророците са представили вече съобщението. Е как Израел не може да види, кой е този, който ще седи на трона на Давид?!
Ще видим Псалм 2 глава. Всичко е в Бибилята, но никой не иска да знае нищо. И моите Хибру братя не искат да знаят нищо. А ние сме именно тези които трябва да учат всичките народи за Бога. Уморен съм от това игноранство от нашите братя-Израиляни

1 Защо се разяряват народите, И племената намислюват суета? 2 Опълчват се земните царе, И управниците се наговарят заедно, Против Господа и против Неговия Помазаник, като казват: 3 Нека разкъсаме връзките им, И нека отхвърлим от себе си въжетата им.

Те искат да се борят против Бога и против Помазания-те са напълно безумни! Кой е Помазаният-Исус! И явно неговото име е вечно

4 Тоя, Който седи на небесата, ще се смее; Господ ще им се поругае. Господ ще им се смее! 5 Тогава ще им продума в гнева Си, И в тежкото Си негодувание ще ги смути, казвайки:

И до какво води гнева на Господа-до страшни последици

6 Но Аз поставих Царя Си На Сион, светия Мой хълм.

Отец е поставил своя Цар в Ерусалим-на трона на Давид

7 Аз ще изявя постановлението; Господ ми каза: Ти си Мой Син; Аз днес те родих.

Вижте какво казва самият Син на Бога-и стана Син когато възкръсна от мъртвите, а беше човешки син. В друг урок ще ви покажа, че Исус стана Син на Отец при възкресението си. И вижте какво още казва Отец!

8 Поискай от Мене и Аз ще ти дам народите за твое наследство, И земните краища за твое притежание. 9 Ще ги съкрушиш с желязна тояга, Ще ги строшиш като грънчарски съд.

Отец ще даде на Исус всичките народи и ето-той ще ги строши като грънци.
Нека видим Откровението 12 глава-за да видим, кой говори в този Псалм и за кого става въпрос

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.

Вече знаем, че става въпрос за Израел-Битие 37 глава

2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди.

И какво стана:

5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга;

Роди дете, което ще ви грабне на небето? НЕ! Но ще ви управлява тук на земята.

и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.

Знаем,че става въпрос за Исус.
Нека се върнем на Псалм 2

10 Сега, прочее, вразумете се, о царе; Научете се, земни съдии.

Добре е да се научите! И вие, Хибру Израиляни!

11 Слугувайте на Господа със страх, И радвайте се с трепет. 12 Целувайте Избраника, за да се не разгневи, Та погинете в пътя; Защото скоро ще пламне Неговият гняв.

И кой е този Син дето народите трябва да целуват-Исус!

Блажени са всички, които се надяват на Него.

Само малко ако се разгневи Исус-с нас е свършено. Спомнете си когато се разгневи малко-издави целият свят... И ако Той може да убие смъртта-как така не се страхувате от Него?  И той ще управлява народите с желязна тояга. И вие не знаете за него?
Захария 9 глава. Ние сме свещениците на Господа и ние дори не искаме да знаем тези неща? Защото мнозина от нас вървят директно против Исус! Щом им кажеш, че са Израиляните-те веднага казват-ние не вярваме в този Исус... И какво лошо има Израел да сме християни? При това сме първите християни

9 Радвай се много сионова дъщерьо; Възклицавай, ерусалимска дъщерьо; Ето, твоят цар иде при тебе; Той е праведен, и спасява, Кротък, и възседнал на осел, Да! на осле, рожба на ослица.

Вижте какво казва-твоят Цар идва! Кой дойде на осле-Исус. И Той е Царят на Израел, но по времето на Самуил, Израел уволни Господа...

10 Аз ще изтребя колесница из Ефрема, И кон из Ерусалим, И ще се отсече бойният лък; Той ще говори мир на народите; И владението Му ще бъде от море до море, И от Ефрат до земните краища.

И той ще управлява целият свят-така прочетохме преди-нали? Дори и битката в Армагедон ще бъде в Израел. И Господ Исус ще избие всички от тези армии и ще управлява света от море до море!

11 А колкото за тебе, Израилю, по причина на кръвта на сторения от тебе завет с Мене, Аз изведох затворниците ти Из безводния ров.

Но първо трябваше да умре-защото ние сме в затвора-заключени под смъртна присъда. За това Той трябваше да дойде за да ни освободи от тази примка. Ако Исус не беше дошъл, никой не би имал шанс да оцелее и всички щяха да идат във втората смърт. Вижте-трябва да разглеждате цялата Библия! Не можете да си избирате, кое ще следвате от Книгата!
Евреите 10 глава

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.

Този Закон никак не можеше да отмени греховете. Но защо кръвта на козли и телци не може да отнеме греха-ще видим:

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.

Ето защо кръвта на тези животни не беше достатъчна

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;

Защото не е възможно да бъде убито духовно същество! Той трябваше да се роди в човешко семейство, както каза пророка, че ще стане. Дори и същият сатана дето е сътворен от миналото ще бъде хвърлен в огненото езеро. Исус не можеше да дойде в своето тяло-духовно-и да умре за нас, но трябваше да дойде в тяло от плът и кръв за да може да умре за нас. Ангелът е донесъл тялото приготвено от Отец и го е имплантирал в Мария-това е което ви пише в Библията. А не, че ангел спал с Мария

9 после казва: "Ето, дойдох да изпълня волята Ти". Ще каже: Той отмахва първото, за да постанови второто. 10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.

Той дойде за да изпълни волята на Отец и дойде с тяло като нашето, за да може да умре за нас

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове; 12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога,

Левитското свещенство даваше всеки ден и постоянно жертви за грях, но Исус даде себе си веднъж и за винаги. И какво стана после:

13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.

Исус е знаел какво трябва да направи. А защо очаква враговете му да бъдат поставени за негово подножие-защото така му каза Отец, че ще стане.
Ще видим Псалм 110. Ние-Израиляните-трябва да знаем тези неща! Ще видим как ще стане това

1 Господ рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие.

Сега знаем защо се върна след възкресението при Отец и какво чака. Преди да бъде разпънат и да възкръсне-Исус беше в тяло от плът и кръв. Но сега вече чака неговите врагове от плът и кръв да бъдат поставени за негово подножие

2 Господ ще простре от Сиона скиптъра на силата ти; Владей всред враговете си.

И ще управлява от Сион-Ерусалим-това е небесният Ерусалим

3 В деня, когато събереш силата си, твоите люде ще представят себе си доброволно, в света премяна; Твоите млади ще дойдат при тебе като росата из утробата на зората.

Исус сега има цялата власт. Преди-когато беше човек-нямаше тази власт

5 Господ, стоящ отдясно ти, Ще порази царя в деня на гнева си.

Кой е от дясно на Отец-Исус е

6 Ще извърши съд между народите, ще напълни земята с трупове, Ще смаже главата на неприятелите по широкия свят.

Вижте какво ще направи Исус като дойде-ще напълни земята с трупове. А вие не знаехте това... Съвсем не е сладкият Исус както ви лъжат. И ще смаже неприятелите си по земята. Това тук е Исус! Същият, който дойде в тяло от плът и кръв и после беше убит и възкръсна-сега седи и чака-от дясно на Отец. И ще дойде от небето! Писано е.
Нека видим това-Откровението 6 глава. Всичко е в Библията. Имаме някои братя, дето постоянно са тук, но постоянно се държат лошо със семействата си и с жените си. Ето защо Господ ни е така сърдит! А Господ вижда всичко!

12 И видях, когато отвори шестия печат, че стана голям трус: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв; 13 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини;

Вижте какво ще става. Това не е било никога

14 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си.

Небето ще се свие и вижте сега народите

15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините;

Защо ще се крият? Защото сега ще разберат, че всичко е реално и Господ също. И понеже нямат никакъв разум-дори и тогава няма да паднат на колене и да се молят за прошка на Бога

16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето;

Нали прочетохме-Господ седи от дясно на Отец и чака враговете му да паднат. А тези хора са така безумни, че дори и в последният момент няма да паднат на колене и да искат прошка. А Господ иска да спаси всички хора

17 Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?

Нали Отец каза, че Исус ще седи от дясно на Отец докато постави враговете му за негово подножие?! В колко от вашите църкви ви говорят, че Исус има гняв? Казват ви, че обича всички-и да убиват, да крадат, да прелюбодействат, да са гейове-казват ви, че Исус ви обича без разлика какво вършите... Но кои ще са в огненото езеро тогава? Вижте-излезте от Вавилон! Това нещо е съвсем реално и ще стане! Престанете да си играете на християни. И кой може да устои на гнева на Исус? Вижте сега как и пророците са писали същото нещо-а вие не знаете това.
Исаия 34 глава. Ако сте чели и Старият Завет и четете после и Новият Завет-ще знаете, че вече е било написано от пророците какво ще става

1 Приближете се народи, за да чуете, И внимавайте, племена; Нека чуе земята и това, което я изпълва, Светът и всичко, което се произвежда от него.

Господ иска всички да чуят!

2 Защото Господ негодува спрямо всичките народи, И пламенно се гневи на всичките им множества; Обрекъл ги е на изтребление, Предал ги е на клане.

Господ се гневи на всичките народи! Хората мислят, че Господ не може да се гневи-какво четете тук?

3 Също и убитите им ще бъдат разхвърлени, И вонята от труповете им ще се дигне, И планините ще се разтопят в кръвта им.

Ще избие така много хора, че планините ще са в кръв

4 И цялото небесно множество ще се разложи, И небето ще се свие като свитък; И цялото му множество ще падне Както пада лист от лоза, И като паднал лист от смоковница.

Вижте-Исаия ви говори за същото време-когато небето ще се навие като свитък-това ще е само един път

5 Понеже ножът Ми се напи в небесата, Затова, ето, ще слезе за съдба върху Едом, Да! върху людете, които Аз обрекох на изтребление.

Господ има нещо специялно за Едомците-това са Исавците и те сега казват, че те са нас

6 Ножът Господен е пълен с кръв, Затлъстя с тлъстина, С кръвта на агнетата и яретата, С тлъстините на овнешките бъбреци; Защото Господ има жертви във Восора,

Восор е сина на Исав. Аз не мразя Исав и бих искал да се покаят

И голямо клане в Едомската земя. 8 Защото е ден на възмездие от Господа, Година на въздаяния по сионовото състезание.

И тогава Господ ще покаже, на кого принадлежи Ерусалим-това е Сион. Но дори и Едомците не знаят това. Тъжно ми е за тях-наистина. Защото няма значение от кой народ сте-ако се обърнете към Бога-Той ще ви спаси. И какво видяхме-и пророка и апостола пишат за едно и също време. И ще бъде страшно време.
Ще видим 2 Солунци 1 глава-и апостол Павел е писал същото нещо.

6 Понеже е справедливо пред Бога да въздаде скръб на ония, които ви оскърбяват,

Тези които нападат Божиите хора-Господ ще се разправи с тях. Внимавайте как се отнасяте със служителите на Господа-възмездието ще дойде!

7 а на вас, оскърбените, да даде утеха (както и на нас), когато се яви Господ Исус от небето със Своите силни ангели, 8 в пламенен огън да даде възмездие на ония, които не познават Бога, и на ония, които не се покоряват на благовестието на нашия Господ Исус.

Имайте търпение, сестри и братя които следвате Господа. Защото Господ ще дойде от небето и ще се разправи с неприятелите си.
Нека видим Авакум 3 глава и какво ще направи Господ. Всичките слова на Бога носят или благословия; или проклетия! Вижте как уплашен е бил Авакум когато е разбрал какво ще дойде на земята. И повечето хора не знаят това. Вижте-не си губете времето да мразите хората и да ги одумвате. Защо се опитвате да се самоубиете по този начин? Само Господ може да направи съвършено възмездие. А вие не се занимавайте с това

1 Молитва на пророк Авакума, по оплакванията. 2 Господи, чух вестта за Тебе и се убоях. Господи, оживявай делото Си всред годините, Всред годините го изявявай. В гнева Си помни милостта.

Авакум е чул какво ще направи Господ!

3 Бог дойде от Теман, И Светият от хълма Фаран. (Села.) Славата му покри небето, И земята бе пълна с хваление към Него.

Теман е един от синовете на Едом, а Фаран е един от синовете на Исмаил

4 Сиянието Му бе като светлината; Лъчи се издаваха из страната Му; И там бе скривалището на силата Му. 5 Пред Него вървеше морът, И мълнии излизаха под нозете Му. 6 Той застана и разклати земята, Погледна и направи народите да треперят; И вечните планини се разпаднаха, Безконечните гори се наведоха; Постъпките Му бяха както в древността.

Той е измерил земята и е разгонил народите!

11 Слънцето и луната застанаха в жилището си При виделината на Твоите летящи стрели, При сиянието на блестящото Ти копие. 12 С негодувание си преминал земята, С гняв си вършеял народите. Господ е много разгневен на народите

Ще бъде нещо невероятно ужасно. В Исаия нали казва, че се гневи на всичките народи

13 Излязъл си за избавление на людете Си, За избавление чрез помазаника Си; Отсякъл си началника от дома на нечестивите, Открил си основите дори до върха. (Села.)

И това ще направи с всичките народи-ето как:

16 Чух, и вътрешностите ми се смутиха, Устните ми трепереха от гласа, Гнилота прониква в костите ми, И на мястото си се разтреперах; Защото трябва да чакам скръбния ден, Когато възлезе против людете Оня, който ще се опълчи против тях с войските си.

Вижте колко ужасен е бил Авакум! Дори не е искал да е жив когато това стане. Вижте какво ще направи Исус! Той е много разгневен на народите. Защото цялата планета е замърсена! И я замърси човекът. И Господ ще ни посети и ще извръши очистване! Но хората си нямат и понятие какво идва!
Нека видим Откровението 19 глава-ето ви я инвазията.

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно.

Господ Исус идва да прави война! И е праведен!

12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; 13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово. 14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне.

Има армия-защото идва да превземе земята! И има две армии-ангелите и освен тях-светиите от първото възкресение

15 Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите; и Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий.

Не изглежда, че някой ще ви „грабва“ някъде-нали? И това същото го пишеше в Псалм 2 и в Откровението 12 глава

19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.

Това ви показва, че хората на тази земя си нямат и понятие от Библията. Ако знаеха-щяха ли да се опитват да се бият с Исус и армията му? Това е лудост! Но те ще мислят, че извънземните идат и трябва да се бият с тях. И вижте какво ще направи Господ с водача на Европейският Съюз и с папата

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.

Тези двамата са знаели прекрасно против кого искат да воюват. За тях няма прошка!

21 А останалите бидоха избити с меча на яздещия на коня, с меча, който излизаше от устата Му. И всичките птици се наситиха от месата им.

И това са ни го казали още пророците. И земята ще е пълна с трупове на човеци.
Сега ще видим Захария 12 глава и кой ще направи всичко това. Били сте на църква цял живот и нямате и понятие от тези неща? Защо тогава сте там? Вижте-говоря против всеки, който носи лъжеучения! За това ви представям Библията както е. А Господ иска едно от нас-да му се подчиним! И няма къде да се скрие човек от него.

9 В оня ден Ще потърся да изтребя всичките народи, Които идат против Ерусалим;

Помните какво каза-че ще събере народите и ще ги доведе на едно място-където ще избие враговете си и става въпрос за същият ден-денят на Господа

10 А на Давидовия дом И на ерусалимските жители Ще излея дух на благодат и на моление; И те ще погледнат на Мене, Когото прободоха;

Разбираме за кого става въпрос тук-нали? За Исус! И те всички ще платят за делата си

И ще плачат за Него Както плаче някой за едничкия си син, И ще скърбят горчиво за Него Както скърби някой за първородния си 11 В оня ден ще има голямо жалеене в Ерусалим, Като жалеенето при Ададримон в полето Магедон.

И в това време ще има голямо жалеене в Ерусалим. Защото тогава те ще разберат, че този, когото прободоха не е нежен и няма да дойде да ги потупа по гърба. И всичките нечестиви човеци ще бъдат изтребени, а няма да се радват, като видят Гспода да идва с войските си и светиите.
Сега ще видим заедно Откровението 1 глава. Искам сами да прочетете това!

7 Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин.

Знаем защо ще заплачат-защото идва да воюва и кръвта ще е така много, че планините ще се разтопят. И ще унищожи всичките народи дето ще дойдат да воюват в Армагедон. Не сте чували за този Исус-нали? Този е много опасен-и ще дойде да съсипе! А ще дойде с облаците-нали?
Нека го видим-Данаил 7 глава. Вижте-четем заедно Библията! Къде сте били до сега-та не знаете нищо за Бога?

13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него.

Данаил го е видял дори и преди Той да стане Човешкият син

14 И Нему се даде владичество, слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици. Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.

Не каза ли ангел Гавриил същото нещо? Че Отец ще даде на Исус трона на баща му Давид и неговото Царство няма да има край? Ето ви същото нещо

18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.

Светиите ще имат Царството за винаги-значи ще живеят вечно. А къде ще е Царството-ето го:

27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния,

Е щом ще е под цялото небе-къде е-тук на земята

Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

И всичките народи ще служат на Господа и на неговите светии. Той ще дойде с облаците и ще го види всяко око. За Него става въпрос. А кои са тези светии-ето ги: Исаия 26 глава

18 Станахме непразни, бяхме в мъка, Но като че ли вятър родихме; Никакво избавление не извършихме на земята, Нито паднаха пред нас жителите на света.

Ние сме така-Израел. Все още ни мразят. И днес убиват нашите млади хора... И ние трябва да се родим, а не извършихме нищо добро-отпаднахме

19 Твоите умрели ще оживеят; Моите мъртви тела ще възкръснат. Събудете се и запейте радостно вие, които обитавате в пръстта, Защото росата Ти е като росата по тревите, И земята ще предаде мъртвите.

Значи Исаия още казва, че ще има възкресение на мъртвите. Това е пъвото възкресение. Кога?

20 Дойдете, люде Мои, влезте в скришните си стаи, И затворете вратите след себе си; Скрийте се за един малък миг, Догдето премине гневът.

Чакайте в гробовете и бъдете тълпеливи-така или иначе, умрелите са умрели. Същото дето каза и Авакум

21 Защото, ето, Господ излиза от мястото Си, За да накаже жителите на земята за беззаконието им; И земята ще открие кървите си, И не ще покрие вече убитите си.

Господ ще дойде и ще накаже неправедните и тогава ще бъде първото възкресение. Но преди него Исус ще направи големи ужаси. Дори и Йов казва, че иска Господ да го скрие в земята докато премине гневът му-Йов 14 глава. Всички са знаели за гнева на Господа и за възкресението. Днес никой не знае нищо и не иска и да знае...

1 Човекът роден от жена е кратковременен И пълен със смущение. 2 Цъфти като цвят, и се покосява; Бяга като сянка, и не се държи.

Този живот е така моментен-раждаме се и умираме като че е миг

12 Така човек ляга, и не става вече; Докато небесата не преминат те няма да се събудят, И няма да станат от съня си.

Йов е знаел за този ден-когато звездите ще паднат и небето ще се свие като свитък

13 О, дано ме скриеше Ти в преизподнята, Да ме покриеше догде премине гневът Ти, Да ми определеше срок, и тогава да би ме спомнил!

Скрий ме в гроба докато мине гневът ти

14 Ако умре човек, ще оживее ли? През всичките дни на воюването си ще чакам, Докато дойде промяната ми.

Дръж ме в гроба и после си спомни за мене-когато дойдеш отново. И тогава ще бъда променен. Йов е знаел за изменеието на тялото от плътско на духовно и че ще стане бог

15 Ще повикнеш, и аз ще Ти се отзова; Ще пожелаеш делото на ръцете Си.

Господ ще повика и мъртвите праведни ще излязат от гробовете. Но Йов не е единственият, който е знаел това. Вижте сега-Йоан 5 глава.

25 Истина, истина ви казвам, иде час, и сега е, когато мъртвите ще чуят гласа на Божия Син, и които го чуят ще живеят.

Исус ще повика праведните от гробовете и те ще възкръснат и ще станат богове

28 Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му, 29 и ще излязат; ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.

Вие мислите, че Йоан е първият, който е писал това? И всеки ще получи своята награда според делата си. И праведните и нечестивите ще живеят вечно-в Божието Царство-това е проблема за нечестивите.
Сега ще видим заедно-Данаил 12 глава

1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.

Това е Великата Скръб-ще е само един път на тази земя

2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.

Не е ли същото, което Йоан казва? Пророците са ви го казали същото. Вижте-от устата на двама или повече намерихме същото-истината е! И никой няма да отърве себе си заради и най-малкото! Нищо няма да ви бъде простено ако не се покаете!

4 А ти, Данииле, затвори думите и запечатай книгата до края на времето, когато мнозина ще я изследват, и знанието за нея ще се умножава.

Данаил не е разбирал тогава за какво става въпрос. Защото не е било за времето на Данаил, но за нас днес-ние живеем в последните дни. Защото знанието ще ви спаси! Ако нищо не знаете-как ще спасите себе си?

13 Но ти си иди догдето настане краят; и ще се успокоиш, и в края на дните ще застанеш в дела си.

Данаил ще умре и като дойде времето-ще бъде възкресен и ще бъде вечен. Всичките порорци са знаели тези неща. Но днес никой не знае нищо.
Ще видим Йов 19 глава. Господ ви казва да търсите и ще намерите!

23 О, да можеха да се напишат думите ми! Да се начертаеха на книга! 24 Да се издълбаеха на скала за всегда С желязна писалка и олово! 25 Защото зная, че е жив Изкупителят ми, И че в последно време ще застане на земята;

Йов е знаел същото-че в последните дни Исус ще дойде и ще го възкреси в последният ден на управлението на човека над земята

26 И, като изтлее след кожата ми това тяло, Пак вън от плътта си ще видя Бога: 27 Когото сам аз ще видя, И очите ми ще гледат, и то не като друг. За тая гледка дробовете ми се топят дълбоко в мене.

Вижте-това е цялото нещо: всеки, който служи наистина на Господа, знае, че ще има първо възкресение, че Господ ще дойде и че Господ не обича всички, но само тези които го обичат. И това не е някаква тайна. Господ винаги казва, че ще се върне и ще възстанови Израел. Дори и когато каза за благословиите и проклетиите на Израел-Второзаконие 28 глава, каза, че сам ще се върне и ще ги върне в земята им. Дори след като ни е казал, че ще бъдем разпръснати по земята, че ще бъдем роби, че ще бъдем карани в кораби и ще сме роби и никой няма да ни освободи от това. Че ще ни бият и убиват и всичко останало, но също кщазва, че Той ще дойде и ще ни върне обратно в Израел.
Нека го видим това-Второзаконие 30 глава. И Господ казва в Захария, че ще ни управлява и ние ще му се подчиним-или ще умрем

1 Когато дойдат на тебе всички тия неща, благословението и проклетията, които положих пред тебе, ако ти си ги припомниш всред всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те изгони,

Това Господ ни го казва в 28 глава на Второзаконие

2 и се обърнеш към Господа твоя Бог и с цялото си сърце и цялата си душа послушаш, ти и чадата ти, гласа Му, според всичко що днес ти заповядвам, 3 тогава Господ твоят Бог ще те върне от плен, ще ти покаже милост, и пак ще те събере от всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те е разпръснал. 4 До небесните краища, ако бъдеш изгонен, даже от там ще те събере Господ твоят Бог, и от там ще те вземе;

Господ казва, че дори и да сме в най-далечните краища на света (земята е първото небе)-от там ще ни върне. Когато Господ изведе Израел от Египет-нито един Изарилянин не остана в Египет. Но после в пустинята-нито един от 20 години на горе не остана жив след тези 40 години. Това ви показва, че Господ не си играе. След като Израел не се подчини на Господа-той ги изби там в пустинята. Така ще е и в бъдещето-първо ще ни отведе в пустинята, а после чак в Израел

5 и Господ твоят Бог ще те въведе в земята, която бащите ти притежаваха, и ти ще я притежаваш; Той ще ти струва добро, и ще те умножи повече от бащите ти.

И Господ ще бъде тук и ще ни върне в земята ни, а ще я освободи от всички които са я заели сега!
Ще видим Матей 24 глава-не е нищо ново, но понеже не четете Старият Заветк-това е нещо ново за вас

27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.

Господ ще дойде от небето! От горе и ще го види всяко око

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.

Същото време за което четохме вече на толкова места. И ще дойде от небето-денят на Господа

30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

И те ще заплачат защото ще разберат какво са вършили против Бога

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.

Същото нещо, което ни казва и Моисей

32 А научете притчата от смоковницата: Когато клоните й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото. 33 Също така и вие, когато видите всичко това, да знаете, че Той е близо при вратата.

И вижте знаците-когато видите папата да седне в Третият Храм-да знаете ,че Господ ще дойде. И тогава ще събере своите избарни от цялата земя. Нищо не е различно и всичко е тук.
Еремия 31 глава

1 В същото време, казва Господ, Ще бъда Бог на всичките Израилеви родове, И те ще Ми бъдат люде.

В това време казва Господ-идва това време

8 Ето, Аз ще ги доведа от северната земя, И ще ги събера от краищата на света, И заедно с тях слепият и куцият, Непразната заедно с раждащата, Ще се върнат тука с голямо множество.

И вижте от къде ще ни събере Господ. И няма да остави никого

9 С плач ще дойдат, И като се молят ще ги доведа; Ще ги доведа до водни реки през прав път, В който няма да се спънат; Защото съм Отец на Израиля, И Ефрем е първородният Мой.

Господ Исус Христос е нашият баща. Отец е Баща на всички. Но Израел е първородният син на Исус

10 Слушайте, народи, словото Господно, И известете в далечните острови, казвайки: Който разпръсна Израиля, Той ще го събере, И ще го опази както овчарят стадото си.

Господ ни е пръснал из народите-Той ще ни събере отново. И всичко това няма да стане докато Исус не се върне от небето. Лука 21 глава-Господ е казал на народа си дори когато ги е наказвал, че ще дойде и ще ги спаси. А в тази глава първо Исус говори за падането на Ерусалим през 70 година. И Израел-трите последни племена-е бил разпръснат по света. Но после говори за времето когато ще се завърне отново-когато се изпълни времето на езичниците, белите хора и тяхното управление над земята.

25 И ще станат знамения в слънцето, в луната и в звездите, а по земята бедствие на народите, като ще бъдат в недоумение поради бученето на морето и вълните.

И ето ви отново същото време-денят на Господа

26 Човеците ще примират от страх и от очакване онова, което ще постигне вселената, защото небесните сили ще се разклатят.

И Авакум и Еремия и Йов и Данаил са говорили за това точно време

27 И тогава ще видят Човешкия Син идещ в облак със сила и голяма слава.

И тогава хората ще видят Господ да идва от небето!

28 А когато почне да става това, изправете се и подигнете главите си, защото изкуплението ви наближава.

И когато тези неща започнат да стават-повдигнете глави защото вашето изкупление идва!
И така, този, който ще ни спаси ще дойде от небето, точно както са говорилипророците: от Битие до Малахия.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188772
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930