Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2016 22:10 - ЖЕНИТБА И ПОВЕДЕНИЕ В СЕМЕЙСТВОТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1887 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 146:5-10

Сестри и братя,

Превеждам този урок защото е изключително важен още повече като виждаме какво става в наши дни със най-малката клетка от която е изградено обществото.
Днес е денят на Господа и винаги е добре да стоя пред вас в този ден.
Аз не давам семейни консултации. Защото ако Библията не може да ви покаже какво и как да правите в семейството си-то аз не мога да ви кажа нищо повече.
Божиите служители винаги трябва да изпълняват това, което Господ е заповядал. И това е така всеки ден. Бог създаде мъжа и от него взе ребро и създаде жената. Тоест-жената е част от мъжа. И Бог им заповяда да се плодят и да населят света-тази Земя. Бог ги създаде мъжко и женско. Така и всичките животни. Така определи Господ и така и трябва да бъде-защото нито две същества от мъжки пол могат да създадат поколение, нито две такива от женски род. Само мъж и жена-мъжко и женско могат да се плодят и да създават поколение. И всичко останало е против Бога. И факта е, че ако днес Бог все още не наказва хората за това, което вършат, наказанието никак няма да се забави и дори нещо повече-вече е съвсем близо.
Нека видим как започна от началото: Битие 1 глава

26 И Господ каза: нека направим човека по нашият образ и подобие

Господ направи човека по свой образ и подобие и го постави над животните

27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде. 28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.

Господ сътвори човека-мъж и жена ги сътвори. И когато мъжът е сътворен-и жената е била там, но не я виждаме от самото начало. Бог създаде човека за да се наплоди и го благослови. Господ създаде мъж и жена за да се плодят. И ето я първата заповед, която Бог даде на човека-да се плоди и да обладае земята.
И така-нека видим как точно Господ създаде жената, защото до сега видяхме, че създаде само мъжа-мъжа беше създаден първо. Битие 2 глава

7 И Господ направи човека от пръста и вдъхна в ноздрите му жизненото дихание и човекът стана жива душа

Ние сме душите, сестри и братя

18 И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник.

Това ми показва че жената не е била тук, когато Той му даде инструкциите. Но жената и мъжа са едно

19 И Господ Бог създаде от земята всички полски зверове и всички въздушни птици; и ги приведе при човека, за да види как ще ги наименува; и с каквото име назовеше човекът всяко одушевено същество, това име му остана. 20 Така човекът даде имена на всеки вид добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове. Но помощник, подходящ за човека, не се намери. 21 Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът. 22 И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека.

Виждаме как Господ създаде жената-от тялото на мъжа. Тоест-мъжът и жената идат от едно тяло. За това когато мъж и жена легнат заедно за да правят секс-стават отново едно тяло! Тук има повече от това, което се вижда на пръв поглед, сестри и братя. Защото тялото помни своето! И когато мъж и жена се съединят, дори и на най-микро нивото техните две тела стават едно-отново, както беше в началото. Това е велика тайна, сестри и братя и ако човек осъзнае тази тайна-едва ли мъжете биха легнали с всяка жена без да се замислат по този въпрос и без да имат първо истинска любов към нея, както и сестрите също. Защото сега този човек става част от вас-за винаги. Поради това именно по-късно Исус Христос каза на фарисеите, че което Бог е съчетал-човек да го не разлъчва-ще видим и това. Причината-защото като легнат заедно, мъжът и жената отново стават едно тяло

23 А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета. 24 Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът.

И какво виждаме тук-мъжът даде име на жената-жена. И тя е част от него. Господ направи това нарочно така. Защото има план и винаги, когато човекът наруши този план, има последици. За това човек ще остави и баща и майка и приятели... и ще се привърже към жена си. Тези последните думи Исус ги повтори на фарисеите-спомняте си ги. Ето защо, когато имате проблем в семейството си-вие сами трябва да го разрешите, а не да търсите помощ от родителите и близките си.
Матей 19 глава

3 Тогава дойдоха при Него фарисеи, които, изпитвайки Го, казаха: Позволено ли е на човека да напусне жена си по всякаква причина?

И това е, което Израел са правили-поради всякаква причина! Не харесвам закуската ти. Или-не харесвам как изглеждаш днес...

4 А той в отговор рече: Не сте ли чели, че Онзи, Който ги е направил, направил ги е от начало мъжко и женско, и е казал:

От самото начало Господ ги е сътворил за да са заедно!

5 "Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът?" 6 Така щото не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва.

И това е още от самото начало-Господ не даде на Адам Ева, Синтия и Маргарита... И това е краят на историята! И понеже те си изневеряват в днешно време едни на други-стават големи проблеми

7 Казват му: Тогава Моисей защо заповяда, мъжът й да й даде разводно писмо и да я напусне? 8 Каза им: Поради вашето коравосърдечие Моисей ви е оставил да си напущате жените; но отначало не е било така.

Това, което Господ е поставил заедно-никой човек не може да го раздели! А братята са се отнасяли зле с жените си. За това Моисей е дал това разводно писмо-за да не страдат жените. Но не е било така от началото! А ето-поради лошото им сърце Моисей е пожалил жените. И е приел да направи по-малкото зло. Гледам днес какво правят с жените в някои страни-поливат ги с бензин и ги палят или им хвърлят солна киселина влицата... Хората говорят за Моисеевият Закон-Моисей никога не е давал закони! Законите ги дава Господ-Моисей ги представяше на хората и ги пишеше на книга. Но това е едно изключение-тук Моисей им даде разрешение-дори не и закон и Исус Христос обясни това. И не-Моисей не беше прав, защото допусна нещо, което Бог не беше разрешавал

8 Каза им: Поради вашето коравосърдечие Моисей ви е оставил да си напущате жените; но отначало не е било така.

Хората се опитват да изменят някои неща, но Библията си е Библия-каквото е е!

9 И казвам ви: Който напусне жена си, освен за прелюбодейство, и се ожени за друга, той прелюбодействува; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, прелюбодействува.

Не трябва да интерпретирам това-нали? Което си е си е!
Най-често когато ми се обаждат по телефона ми задават два въпроса: земята плоска ли е? И другият-съпруга ми или съпругата ми направи това и това... Защо сте тук-след като не научавате елементарното? Ефесяните 5 глава

22 Жени, подчинявайте се на своите мъже, като длъжност към Господа; 23 защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата (като само Той е спасител на тялото).

Възможно ли е, сестри и братя да има църква на която Исус Христос да не е главата? Тоест-ако Исус Христос не е главата на църквата и именно той да ръководи тази църква-тя не съществува пред Бога! По същият начин-възможно ли е да има семейство, което да няма глава? И тази роля е определена на мъжа. Затоваобвиняваммъжа повече от жената. Има сестри които искат да бъдат в тази роля-те вървят против Бога. Има и братя които не желаят да бъдат в тази роля-те вървят против Бога! Главата на семейството трябва да ръководи семейството си и в добри и в лоши времена. И отговорността на мъжа е голяма-той трябва да се грижи да осигури това семейство-да не е гладно, да има покрив над главата си. Нещо повече-мъжете които са семейни трябва да не се интересуват какви пари носи в къщи жената-това е тяхно задължение-да осигурят прехраната и всичко необходимо на това семейство. Тяхното задължение никак не е малко, но вземете пример, братя от Исус Христос! Исус Христос даде дори и живота си за църквата! И така, сестри-вашето задължение е да се подчинявате на мъжете си-но това е до тогава докато мъжът ви не тръгне открито против Бога! Тогава вие не бива да отивате под същото осъждане-защото този мъж ще бъде наказан от Бога! И това са частни случаи за които ще поговорим още...

24 Но както църквата се подчинява на Христа, така и жените нека се подчиняват във всичко на своите мъже.

Всички обичате писанията на апостол Павел-четете ли това тук? Павел ви казва отново, сестри-трябва да се подчинявате на мъжете си! И какво означава това, братя? Че вие ще дадете първо на жена си и децата си да се нахранят, после ако остане нещо за вас-и вие. И на дъжда вие ще сте на дъжда, а тя ще е под чадъра

25 Мъже, любете жените си както и Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея,

Мъже-ето и вашето задължение-трябва да обичате жените си до толкова, че да сте готови да умрете за тях!
И нима вашите жени не са част от вас-вече видяхме, че са! Вижте-Исус Христос умря за църквата-това сме длъжни и ние да направим-ако се наложи-за жените си. Но тук веднага казвам-ако жените ни не изпълняват условието, което се отнася до тях-тогава нещата са коренно различни. Но тогава изобщо няма семеъство, което живее в мир и разбирателство! Тогава живота е ад. Дали мъж ще е готов да умре за жена си, която винаги е била против него във всичките му решения-а те са били добри за семейството-не вярвам... Както виждате, сестри и братя-двете условия не вървят едно без друго! Нека сега видим какво трябва да е поведението на мъжа и на жената в едно семейство-след като вече видяхме как се създава семейството.Нека видим какво ни пише най-мъдрият човек, живял някога на този свят-Соломон. Някои братя не разбират, какво са намерили. Няма никаква чест в това мъж дабие жена си или да се отнася лошо с нея. Нито има някаква победа.

28 Така са длъжни и мъжете да любят жените си, като своите тела. Който люби жена си, себе си люби.

Кой от вас мрази себе си?

29 Защото никой никога не е намразил своето тяло, но го храни и се грижи за него, както и Христос църквата

така и вие братя трябва да се грижите за жените си-те са част от вашето лично тяло!
Притчи 18

22 Който е намерил съпруга намерил е добро И е получил благоволение от Господа.

Някои от вас все още търсят своята съпруга в този живот. И вижте какво става днес в света-да не говорим за България. Някои американци били в България наскоро и после казали на моя позната, че бългаските момичета били красиви, но всичките се обличали като... проститутки. Днес не е лесно да си намери човек свестен партньор в живота. Но вижте какво казва Соломон-когато мъж намери съпруга-благословен е от Бога. А тук трябва да кажа и още нещо: братя, не бързайте да се водите по физическата красота на жената-водете се по ума й! Защото физическата красота е временна-умът й е за цял живот. И ако харесвате начина по който тя мисли и как вижда света, то чак тогава следващата стъпка би трябвало да е физическо сближение! И намерите ли съпруга, която е наистина част от вас-Господ ви е благословил!
Притчи 19

14 Къща и богатство се оставят наследство от бащите, Но благоразумна жена е от Господа.

Братя-търсете благоразумната жена за да ви е лек живота! И ако се водите по физическата красота, излагате се на много проблеми в живота! И вижте какво казва Божието Слово за разумната жена! Но ако не е разумна-няма да ви остане нищо. Колкото и здраво да работите.
Нека видим Притчи 31 глава-вече никой не знае какво да прави. Гледат само някакви сапунени опери и виждат само драма. И мислят, че това е, което трябва да бъде. Но не търсят любовта, мира и спокойствието. А няма причина за битки! И ако някой търси все битки-нещо не е наред с тях.

10 Кой може да намери добродетелна жена? Защото тя е много по-ценна от скъпоценни камъни. 11 Сърцето на мъжа й уповава на нея; И не ще му липсва печалба.

Какво по-добро от това, да вярвате на съпругите си? Докато други изневеряват на мъжете си, вие знаете, че вашата никога няма да го направи! Други копаят под мъжете си и подкопават целият си дом-вашата никога няма да направи това!

12 Тя ще му донася добро, а не зло, През всичките дни на живота си.

Твърде често ние виждаме такива жени, но като че за тях няма съответен мъж...
Но вижте и още:

25 Сила и достолепие са облеклото й; И тя гледа весело към бъдещето. 26 Отваря устата си с мъдрост, И законът на езика й е благ. Тя е пълна с чест и има добри думи да каже.

И ако жена ви казва все зли думи-какво нещастие е да имате такава жена

27 Добре внимава в управлението на дома си, И хляб на леност не яде. 28 Чадата й стават и я облажават; И мъжът й я хвали, казвайки: 31 Дайте й от плода на ръцете й, И делата й нека я хвалят в портите.

Вижте какво казва-тази жена ще бъде благословена заради поведението си. Където и да е. Днес мъжете не знаят каква жена да търсят и как трябва да се държи тя. И после се чудят защо живота им е така горчив. Вижте-Божиите служители-това е голяма отговорност. Ние трябва да наблюдаваме себе си постоянно. Ние трябва да сме за пример във всичко и навсякъде.
Нека видим и Притчи 12 глава

4 Добродетелната жена е венец на мъжа си; А оная, която докарва срам, е като гнилота в костите му.

Жена, която върши всичко против волята на мъжа си и която постоянно търси поводи за кавги е като болка в костите-някои от вас може би знаят какво е това. Живота с такава жена е ад. И тя ще ви прави да правите грешки. Вижте какво стана с един от Божиите люде на Библията-Цар Давид. Дъщерята на Саул-първият Цар на Израел го обикна, но вижте каква беше тя (А Саулпознаваше дъщеря си и затова я даде на Давид, за да го унищожи): І Царе 18 глава. Трябва да четем какво е станало в старото време, за да разберем какво става днес. Защото човекът не се е променил много.

20 А Сауловата дъщеря Михала обичаше Давида, и като известиха това на Саула, стана му угодно. 21 И рече Саул: Ще му я дам, за да му бъде примка, и за да се дигне върху него ръката на филистимците. Затова Саул каза на Давида втори път: Днес ще ми станеш зет.

Вижте какво става-защото Саул е знаел, що за дъщеря има. Саул вече мразеше Давид и прекрасно познаваше дъщеря си-и реши тя да съсипе Давид. Саул е мислел, че дъщеря му ще държи Давид в такова тежко и ниско положентие, че вероятно Давид ще бъде много разочарован и ще направи грешка. Когато домът и е извън реда, вие мислите за проблемите през цялото време. И рано или късно ще направите груба грешка. Дори не ви се иска да се приберете у дома.
Ще видим Притчи 21 глава. Защото когато човек постоянно е в проблеми, не вижда какво става наоколо. Никой не може да действа когато има проблеми.

9 По-добре е да живееш на края на покрива, от колкото в палат със свадлива жена

Саул е знаел прекрасно, какво ще стане ако даде дъщеря си за жена на Давид. Вижте-проблемите винаги ме смущават. И когато имам много проблеми-а се прибера в къщи и жена ми говори само негативно, то къде другаде мога да ида? Разбирате ли това? Проблема е, че ако жена ви не ви изневерява, не можете да я оставите. Ваша си е-да сте си избирали по-добре.
Но ето какво стана после: ІІ Царе 6 глава. Саул вече е бил убит и Давид е станал Цар. И е искал да донесе ковчега на Завета в Ерусалим. И когато е отишъл да вземе ковчега на завета-вижте какво е станало.

14 И Давид играеше пред Господа с всичката си сила; и Давид беше препасан с ленен ефод. 15 Така Давид и целият Израилев дом пренесоха Господния ковчег с възклицание и с тръбен звук. 16 А като влизаше Господният ковчег в Давидовия град, Михала, Сауловата дъщеря, погледна от прозореца, и като видя, че цар Давид скачаше и играеше пред Господа, презря го в сърцето си.

Вижте това-Давид е играел с цялата си сила пред Господа, защото е бил много щастлив за това деяние. И какво е станало-Михала го е презряла. И ето какво е станало после

20 А когато Давид се връщаше, за да благослови дома си, Михала, Сауловата дъщеря, излезе да посрещне Давида, и рече: Колко славен беше днес Израилевият цар, който се съблече днес пред очите на слугините на служителите си, както се съблича безсрамно един никакъв човек!

Тя не е видяла защо Давид е бил така щастлив. Тя не е имала и идея, защо Давид е така щастлив. А Господ е приел Давид-за това той е бил така щастлив

21 А Давид каза на Михала: пред Господа, Който предпочете мене пред баща ти и пред целия негов дом, за да ме постави вожд над Господните люде, над Израиля, да! пред Господа играх. 22 И ще се унижа още повече, и ще се смиря пред собствените си очи; а от слугините, за които ти говори, от тях ще бъда почитан. 23 Затова Михала Сауловата дъщеря остана бездетна до деня на смъртта си.

Виждате ли какво стана с Михала поради това безумие? Всички са се радвали, а жената на Давид е била против Бога и мъжа си. Виждате как Саул е знаел, какво ще направи дъщеря му и що за човек е била тя.
Вижте какво пише Петър в І Послание 3 глава.

1 Подобно и вие, жени, покорявайте се на мъжете си, така щото, даже ако някои от тях не се покоряват на словото, да се придобият без словото, чрез обходата на жените си,

Това е жена, която служи на Господа. И ако мъжът й наблюдава как се държи тя, то възможно е и той да се промени. Така е и с жените ви, братя-ако вие сте се променили за Бога, то възможно е и жена ви да се промени, като наблюдава вашата промяна към добро

2 като видят, че вие се обхождате със страх и чистота.

Има не един случай, когато в едно семейство първо единият чува гласа на Господ, който вика всички ни на покаяние и вечен живот. И понякога това е жената. И когато жената се обърне към Бога-много често мъжа наблюдавайки как нейното поведение става по-друго от това, което е било до преди, разбира, че това се дължи на обръщането на неговата жена към Бога и кой знае-един ден и той може да реши да провери защо и как. Имаме и не малко случай такива в Израел, сестри и братя

7 Също и вие мъже, живейте благоразумно с жените си, според знанието-на Божието Слово-като с по-слаб съсъд, и отдавайте почит на тях като на сънаследници на дадения чрез благодат живот, за да не става препятствие на молитвите ви.

Защото и жената и мъжа са направени за да бъдат заедно! И никак единият или другият не е оправдан от Бога по отношение на вечният живот, но само ако индивида не желае и да чуе за Бога-защото тогава самият индивид се онеправдава. И ако вие братя се ожените, но не сте главата на семейството-което означава, че вие трябва да осигурите всичко и да се грижите за семейството си, то вие не сте мъже, но пораснали момчета.
Нека видим Малахия-последният от порорците на Старият Завет-и братя-добре обърнете внимание на това, което ви казва Господ тук! Защото не може да наричате себе си християни и да вършите това, за което говори Малахия!! Малахия 2 глава. Братя-внимавайте какво четете тук! Защото иначе Бог няма и да чуе молитвите ви.

13 Правите още и това: Покривате олтара на Господа със сълзи С плач и с въздишки, Поради което Той не поглежда вече приноса, Нито го приема с благоволение от ръката ви.

Правите това, но вижте защо Господ не чува молитвите ви?

14 И пак казвате: Защо? Защото Господ стана свидетел Между тебе и жената на младостта ти Към която си постъпил невярно, При все че ти е съпруга и заветната жена,

Виждате ли какво казва Господ, братя? И вие сте под завет с тази жена. Не помните ли когато сте подписали пред съвета и съдията, и свидетелите? Това е завет и е от Бога и пред Бога! Не разбирате ли това? Това е договор-не можете да го нарушите и ако нарушите точките в този договор-ще платите скъпа цена! Това е Договор!
Затова Господ не иска и да чуе молитвите ви

15 Защото не направи ли Той двамата един човек, Ако и да имаше още от духа на живота?

И защо един? За да очаква набожно потомство. Върна ви на Битие дори. Вие сте едно! И когато действате лошо против жена си-то действате така против себе си. Затова внимавайте в похотите си, И никой да не постъпва невярно към жената на младостта си. Защото внимавнайте сега какво казва Господ!

16 Защото, казва Господ, Израилевия Бог: Аз мразя напускане, -

„Мразя“ е много силно нещо! Вижте какво казва Господ!

И онзи, който покрива дрехите си с насилие, Казва Господ на Силите. Затова внимавайте в похотите си, Да не би да постъпвате невярно.

Господ ни наблюдава! И нищо не е скрито от него. Някои от вас, братя, обичате приятелите си, но не обичате жените си. Как е възможно това? Не знаете ли, че това носи драма в къщи? И ако продължавате в такава глупост-драмата ще дойде при вас. А ако се държите както Бог изисква-рано или късно партньорът ви ще види, че има голяма промяна във вас и ще обърне внимание-защо? А когато се държите зле-дори и тези които ви обичат ще ви оставят.
Нека видим и апостол Павел по този въпрос в І Коринтяни 7 глава

10 А на жените заръчвам, и то не аз, но Господ: Жена да не оставя мъжа си;

Господ заповядва това!

11 (но, ако го остави, нека остане неомъжена, или нека се помири с мъжа си;) и мъж да не напуща жена си.

Павел ви казва това, което е казал Господ

12 А на другите казвам аз, не Господ: Ако някой брат има невярваща жена, и тя е съгласна да живее с него, да не я напуща.

А сега Павел казва какво той би направил

13 И жена, която има невярващ мъж, и той е съгласен да живее с нея, да не напуща мъжа си.

Виждате какво прави човек, който вярва в Бога. Не е нужно да напускате партньора си поради това, че няма вашата вяра. И ако те не ви насилват да вършите неща против Бога-не ги напускайте

14 Защото невярващият мъж се освещава чрез жената, и невярващата жена се освещава чрез брата, своя мъж; инак чадата ви щяха да бъдат нечисти, а сега са свети.

И това е резултата-децата ви ще бъдат благословени. Защото и те наблюдават какво става в семейството. Дори и когато мъжът отива на една църква, а жената на друга, но в къщи се държат като благородни хора, децата наблюдават това. И децата повтарят това, което са видели от вас. И ако като пораснат станат диви-то вижте себе си

15 Но, ако невярващият напусне, нека напусне; в такива случаи братът или сестрата не са поробени на брачния закон. Бог, обаче, ни е призвал към мир.

Често при нас стават именно такива неща. Това, което казва Павел-и днес е така

16 Защото отгде знаеш жено, дали не ще спасиш мъжа си? или отгде знаеш мъжо, дали не ще спасиш жена си?

И нека обърнем внимание на факта, че това го казва Господ чрез апостола-първата част! Докато втората част на това съобщение апостола ни казва, че това той го казва! Има разбира се логика-абсолютно и вече го поясних. Не знаете дали и вашият съпруг или вашата съпруга няма да се променят в положителна посока.
І Послание на Тимотей 5 глава

8 Но ако някой не промишлява за своите, а най-вече за домашните си, той се е отрекъл от вярата, и от безверник е по-лош.

Такъв човек е по-лош и от невярващите! Виждате ли какво казва тук. Дори и да имате цялото знание-ако не се грижите за своите хора-нищо не сте. Защото първото ви задължение е вашето семейство.
Сега нека обърнем внимание и на поведението и възпитанието на децата Притчи 23 глава.

19 Ти, сине мой, слушай и бъди мъдър, И оправяй сърцето си в пътя, 20 Не бъди между винопийци, Между невъздържани месоядци, 21 Защото пияницата и чревоугодникът ще осиромашеят, И дремливостта ще облече човека с дрипи.

Ако си като тях-ще обеднееш и ще бъдеш в дрипи-ще изгубиш всичко-дори и семейството си. Но ако искаш да участваш в парти през цялото време-тогава не се жени!

22 Слушай баща си, който те е родил, И не презирай майка си, когато остарее. 23 Купувай истината и не я продавай, Тоже и мъдростта, поуката и разума.

И ако децата изпълняват това-цял живот няма да изпаднат в проблемите в които изпадат тези които не слушат. Не ни ли казва още Словото, че лошите другари покваряват добрите нрави? Но ако децата са възпитани в разум, ще се пазят от лоши другари. Всичко започва от семейното възпитание! Но къде са родителите днес-обръщат ли внимание на децата си? И когато едно семейство не може да функционира-не са ли децата дето страдат най-много? А какво става с мързеливите-Притчи 24 глава

27 Нареди си работата навън, И приготви си я на нивата, И после съгради къщата си.

Първо се приготви за живота

30 Минах край нивата на ленивия И край лозето на нехайния човек, 31 И всичко бе обрасло с тръни, Коприва беше покрила повърхността му, И каменната му ограда беше съборена. 32 Тогава, като прегледах, размислих в сърцето си, Видях и взех поука.

Наблюдавах този ленив човек и получих знание

33 Още малко спане, малко дрямка, Малко сгъване на ръце за сън, - 34 И сиромашията ще дойде върху тебе, като крадец И немотията - като въоръжен мъж,

Мислете над това. И при това-искате да доведете и жена в това състояние? Защото вие забравихте да бъдете мъжа-главата на семейството. Вие сте отговорни! Адам се опита да хвърли Ева под автобуса, но той беше виновният!
А това става когато някой се грижи за семейството си-Господ вижда това и тогава не крие намеренията си от такъв човек.
Притчи 22 глава

26 Не бъди от тия, които дават ръка От тия, които стават поръчители за дългове, 27 Ако нямаш с какво да платиш, Защо да вземат постелката ти изпод тебе?

Ако нямаш работа и нямаш пари-те ще дойдат и ще вземат всичко от тебе. За това не взимай на заем

29 Видял ли си човек трудолюбив в работата си? Той ще стои пред царе, няма да стои пред неизвестни хора.

Виждате ли това? Такъв човек няма да стои пред събирателите на сметките. Хората ще искат да те питат-как постигна това?
И така-прреди да се ожените-оправете дома си. Подгответе се за живота първо.
1 Тимотей 3 глава-всичко започва от твоят дом.

1 Вярно е това слово: Ако се ревне някому епископство, добро дело желае. 2 Прочее, епископът трябва да бъде непорочен, мъж на една жена, самообладан, разбран, порядъчен, честолюбив, способен да поучава, 3 не навикнал на пияни разправии, не побойник, а кротък, не крамолник, не сребролюбец;

Не можете да бъдете пияница или нехранимайко, поведението ви трябва да е добро с хората, да не обичате парите-за да не ви подкупват

4 който управлява добре своя си дом и държи чадата си в послушание с пълна сериозност;

Започва от дома! Трябва да имате добро поведение и да можете да говорите Словото-да го знаете. И не можете да обичате виното и не бива да бъдете лакоми. Това е, което Господ ви казва. И ако не можете да управлявате вашият дом-как ще вършите Божието дело? Вижте какво трябва да сте, ако искате да бъдете мъж служещ на Бога

5 (защото ако човек не знае да управлява своя си дом, как ще се грижи за Божията църква?)

Започва от дома ви. И ако вие не сте в състояние да управлявате правилно вашият си дом, то как ще управлявате църквата?
Нека видим Битие 18 глава. Вижте-Господ даде проста заповед на човека и човекът не можа да я упази. Е как тогава Господ ще даде на човека да бъде бог-както е той, преди да го научи да се подчинява? Тук е историята за Содом и Гомора.

17 И Господ рече: Да скрия ли от Авраама това, което ще сторя, 18 тъй като Авраам непременно ще стане велик и силен народ и чрез него ще се благословят всичките народи на земята?

И вижте сега-Господ е избрал Авраам и ето-няма да скрие нищо от него, защото Авраам знаеше как да управлява дома си

19 Защото съм го избрал, за да заповяда на чадата си и на дома си след себе си да пазят Господния път, като вършат правда и правосъдие, за да направи Господ да стане с Авраама онова, което е говорил за него.

От Авраам дойдоха много народи и дори и Исус дойде от него. Защото Авраам знаеше как да управлява дома си. Ние трябва да знаем да се подчиним! И най-трудното е да приемем да направим нещо в ума си. Веднъж като приемем да го направим-не е така трудно. И започва с поведението ви у дома ви.
Сега-за отношението на децата към родителите защото днес то също не е това, което Господ изисква да бъде, но също и поведението на родителите не е това, което трябва да бъде Ефесяни 6 глава. Вижте-когато дойдете в истината-Божието Слово-първо себе си трябва да промените! Иначе не може да учите другите хора-не е възможно. А тук сега ще видим и за децата

1 Деца, покорявайте се на родителите си в Господа; 2 "Почитай баща си и майка си", (което е първата заповед с обещание),

Не казва да ги почиташ ако се грижат за тебе както трябва. Няма условие. И ако ги почиташ-възможно е да имаш дълъг живот

3 "за да ти бъде добре и да живееш много години на земята". 4 И вие, бащи, не дразнете децата си, но възпитавайте ги в учение и наставление Господно.

Вижте какво пише и за вас-бащи. Не говорете както не трябва на децата си. Пиете пред тях и се опивате, после ги биете и какво очаквате от тях, когато ви се противят? Или изневерявате на жените си и те виждат това-какво очаквате от тях после? Или биете жените си и те виждат-какво става с тяхното състояние.
Изход 21 глава. Вижте колко сериозно е това. И ако преминете линията, която Бог е поставил-вижте какво става.

15 Който удари баща си или майка си непременно да се умъртви. 17 Който хули баща си или майка си непременно да се умъртви.

Вижте колко е сериозно това, деца! И ако днес не е станало с вас-а сте правили това-очаквайте го да стане. Не днес, но Господ има нещо за вас...
Притчи 22 глава. Трябва да възпитавате децата си докато са деца. После вече е късно.

6 Възпитавай детето отрано в подходящия за него път, И не ще се отклони от него, дори когато остарее.

И ако не ги учим-какво ще стане от тях. И те първо гледат нас-в дома. Бащи-вие сте модела за вашите деца

15 Безумието е вързано в сърцето на детето, Но тоягата на наказанието ще го изгони от него.

Това ние трябва да го разберем. Рано или късно ние трябва да дисциплинираме децата и ако не-те ще стават все по-лоши. И ако ние сме луди-и те ще са луди. Но ако сме смислени и мирни-и те ще са така. Днес забраняват да бием децата си когато се налага. И дори ги взимат от родителите когато те ги възпитават по-строго. Знаете ли защо? За да ги потготвят за гробищата илизатвора...
Притчи 13 глава. Вие трябва да се погрижите за всичко, което става в дома ви. Вие братя сте глава на семейството-от вас зависи какво ще е семейството и как ще живее. И ако парите не стигат-намерете и втора работа! Вие сте длъжни да осигурите семейството си.

24 Който щади тоягата си, мрази сина си, А който го обича наказва го на време.

И това е факта. И ако днес не коригирате детето си-утре някой ще го убие на улицата. Полицията или бандитите. И понякога децата не искат да разберат думите... Трябва да ги накараме да разберат. И нека сме наясно-днес децата ви заплашват, че ще повикат полицията против вас. Трябва да им е ясно, че когато полицията си иде-пак ще ги набиете. Те трябва да имат страх от вас-тогава ще ви слушат.
Притчи 23 глава

13 Да не ти се свиди да наказваш детето, Защото, ако и да го биеш с пръчка, то няма да умре. 14 Ти, като го биеш с пръчката, Ще избавиш душата му от ада.

И ако не го наказваш когато заслужава наказание, ти отглеждаш човек, който утре може да обърне оръжие и срещу тебе, да не говорим за проблемите в които скоро ще се окаже! Но ако го наказваш с време и поради това, което е извършило, ти спасяваш това дете от много проблеми, както и определяш старините си като спокойни. И когато детето не иска да разбере от дума-ще разбере от шамара. И така ще го спасиш от гроба.
Притчи 5

15 Пий вода от своята си щерна, И оная, която извира от твоя кладенец. 16 Вън ли да се изливат изворите ти, И водни потоци по улиците? 17 Нека бъдат само на тебе, А не и на чужди заедно с тебе. 18 Да бъде благословен твоят извор, И весели се с жената на младостта си.

Те казват-открадната вода е по-сладка...докато те хванат!

19 Тя да ти бъде като любезна кошута и мила сърна; Нейните гърди да те задоволяват във всяко време; И възхищавай се винаги от нейната любов.

Брат Буи-аз не мога да правя това постоянно-тогава го симулирай! Тя го прави на тебе също...

20 Понеже, сине мой, защо да се възхищаваш от чужда жена, И да прегръщаш обятията на чужда жена? 21 Защото пътищата на човека са пред очите на Господа, И Той внимателно измерва всичките му пътеки.

Господ ни вижда!

22 Нечестивият ще бъде хванат от собствените си беззакония, И с въжетата на своя грях ще бъде държан. 23 Той ще умре от своето отказване от поука; И от голямото си безумие ще се заблуди.

Вижте доре това! Не искате да сте като тези дето погиват-нали? Техните домове се сриват.
Еклисияст 9 глава-това е, което Господ каза на човека. Вижте-всичко е в Библията-просто я четете за да го намерите. Тук е всичко, което трябва на човека за да функционира. Господ ни е сътворил и знае от какво имаме нужда.

1 Защото всичко това вложих в сърцето си, Да издиря всичко това, Че праведните и мъдрите и делата им са в Божията ръка; Няма човек, който да знае Дали любов или омраза го очаква; Всичко е неизвестно пред тях.

Всичко е в ръцете на Бога. Ние дори и не знаем какво е любов, ако Господ не ни го покаже. Нито пък омраза-ако не знаем от Бога какво е омраза. И е добре да знаем тези неща

7 Иди, яж хляба си с радост, и пий виното си с весело сърце, Защото Бог вече има благоволение в делата ти. 8 Дрехите ти нека бъдат винаги бели, И миро да не липсва от главата ти.

Господ иска да живеем добре, но да бъдем праведни и да не вършим глупости!

9 Радвай се на живота с жената, която си възлюбил, През всичките дни на суетния си живот,

В този живот всичко е суета. Ние искаме да живеем вечно-това е смисъла

Които ти са дадени под слънцето, - През всичките дни на твоята суета; Защото това ти е делът в живота И в труда ти, в който се трудиш под слънцето.

Това е по отношение на семейството и поведението в него, сестри и братя. Живей добре, наслаждавай се на живота и се наслаждавай заедно с жената на младостта си. И това е, което иска Господ-да бъдеш праведен. И не нарушавай заповедите на Господа!
Надявам се, че някой разбра нещо от този урок-а урока никак не е труден!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187276
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930