Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2016 22:53 - ПРАЗНИКА НА КОЛИБИТЕ. ПЪРВИЯТ ДЕН
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 917 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 89:1-5

Сестри и братя,

Днес е Първият ден на Празника на Колибите. Ние-Израел-ще го празнуваме от 12:00 часа Централно Американско Време днес, неделя, октомври 16, 2016 година-това е 20:00 часа Българско време. Можете да ни гледате тук-ако знаете английски: http://www.theisraelofgod.com

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията Висока събота! Ние празнуваме тези Празници защото Господ ни е казал да ги пазим във всичките си поколения. Всичките тези Празници имат значение. А някъде през времето хората са решили, че това са Празниците на Юдеите, но ние ще видим, че никъде в Библията не пише такова нещо. Празниците представят цялата операция на Господа и на Отец. Ако познавате Празниците, знаете целият план на Господа и на Отец за спасението на човека. Повечето хора не разбират тези неща, защото никой не им говори за тях. А причината е, че Израел е отпаднал от задачата си-да доведе всички народи при Бога, то това, което е заменило истината е ученията на езичниците. Ще започнем урока от Левит 23 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

Господ говори чрез Моисей и това са Празниците на Бога. Не са на Юдеите! И ако служите на Господа-трябва да ги пазите

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

Това са Празниците на Бога-ето, че го казва отново. И те се правят във времето им. Не можете да имате Празник когато вие решите. Не можете да имате празник когато си поискате. Някои църкви правят някаква си Господна вечеря когато си искат. Няма нищо общо с Бога и Библията.
И сега нека видим днешният Празник

33 Господ говори още на Моисея, казвайки: 34 Говори на израилтяните, като речеш: От петнадесетия ден на тоя седми месец да пазите за седем дена Господния празник на скинопигията.

Вижте-Господ дава точно в кой ден трябва да се прави Празника. И вижте-този Празник е за 7 дена-това е важно да се знае. Празника на Колибите се прави за седем дена. Господ е дал 7 дена на човека да бъде в тяло от плът и кръв. Но след седмият ден идва отново Празник-нещо много важно

35 На първия ден да има свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите. 36 Седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу, а на осмия ден да имате свето събрание и да принесете жертва чрез огън Господу; това е тържествено събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Казва ви, че този Празник е за седем дена. А после ви казва, че на Осмият Ден ще имате отново свето събрание. Господ не е объркал нищо-Празника е за седем дена, както четем, но после идва нещо ново-нещо става тук. Този осми ден е нов Празник! Защото иначе Празника е за седем дена. Второзаконие 16 глава

13 Да празнуваш за седем дена празника на скинопигията, след като прибереш житото си и виното си; 14 и да се веселиш на празника си, ти, синът ти, дъщеря ти, слугата ти, слугинята ти, левитинът и чужденецът, сирачето и вдовицата, които са отвътре портите ти.

Всеки трябва да пази този Празник

15 Седем дена да празнуваш на Господа твоя Бог на мястото, което избере Господ; защото Господ твоят Бог ще те благославя във всичките ти произведения и във всичките дела на ръцете ти; и ти всецяло да се веселиш.

Обърнете внимание-този Празник е точно 7 дена. То представя именно времето, което Господ едална човека-7000 години в плът и кръв

16 Три пъти в годината всеки твой от мъжки пол да се явява пред Господа твоя Бог на мястото, което избере Той: в празника на безквасните, в празника на седмиците и в празника на скинопигията; но да се не явяват пред Господа с празни ръце.

Господ ни казва да се явим и на другите Празници-тогава защо само три? Защото това са Празниците на които се яде храна. Дори на Пасхата се сервира само хляби вино И не трябва да се явяваме пред Господа с празни ръце

17 Всеки да дава по силата си, според благословението, което Господ твоят Бог ще ти е дал.

И дай според благословението, което ти е дал Господ А този Празник има и друго име-нека го видим: Изход 23 глава. Пасторите си създават разни програми за да уплътнят времето. Но ако следват Библията-ще имат достатъчно неща по Бога с които ще уплътнят времето.

14 Три пъти в годината да Ми правиш празник.

Празник на Бога! И ето ви друго място, което ви казва същото нещо. От двама или трима свидетели се показва факта

15 Да пазиш празника на безквасните хлябове; седем дена да ядеш безквасни хлябове, както съм ти заповядал, на определеното време в месец Авив, защото в него си излязъл из Египет; и никой да не се яви пред Мене с празни ръце;

Пасхата още не е преминала и не е отпаднала, защото във всяко поколение, някой съгрешава и има нужда да им бъде простено. Да застанат под кръвта

16 и празника на жетвата, на първите плодове на труда ти, на това, което си посял в нивата; Това е Празника на първите плодове и още се нарича Петдесетница.

Има Петдесетни църкви, но дори и не знаят защо наричат себе си така. Нито пазят Празника Петдесетница и празника на беритбата при края на годината, когато прибираш плодовете си от нивата. И ето-това е последният Празник за годината. Събирането на реколтата! Тогава Господ ще събере всичките си деца-физическият и духовният Израел. И работата на Отец и Исус ще е приключена. Господ не ни е сътворил за да умираме. Ние не отиваме някъде на ново място, но отиваме където би трябвало да бъдем от самото начало. И всичките тези болести, страдания, смърт-ще изчезнат

17 Три пъти в годината всичките твои мъжки да се явяват пред Господа Иеова.

Три пъти всеки мъж трябва да се явява пред Господа.
Нека видим Левит 25 глава. Господ е поставил всичко това в Библията и ни показва, че ще възстанови творението. Зная-за някои от вас това е напълно ново. Бъдете търпеливи. Не сте отишли в 1 клас в училище и на другият ден да сте завършили гимназия-нали? Иска време и труд-сериозен труд.

1 Господ говори още на Моисея на Синайската планина, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Когато влезете в земята, която Аз ви давам, тогава земята да пази една събота за Господа.

Господ е заповядал дори и за земята-да почива на седмата година. Днес поставят всякакви химикали за да правят земята да произвежда все повече и повече. Отровили са всичко!

3 Шест години да сееш нивите си и шест години да режеш лозето си и да събираш плода му; 4 а седмата година да бъде събота за тържествена почивка на земята, събота на Господа; в нея да не сееш нивата си и да не режеш лозето си.

Трябва да дадеш на земята да си почине. И тогава всичко ще е нормално. Иначе вижте, как страдаме от какви ли не болести-защото хората не се подчиниха на Бога и не слушат какво ни казва. Дори и веганите ядат отрови-а земята трябваше да се оставя за една година да почива и храната щеше да е чиста

8 Да си изброиш седем седмици от години, седем пъти по седем години, та, като ти мине времето на седем седмици от години, сиреч, четиридесет и девет години,

Това е годината на Петдесетницата и също годината когато Господ ще дойде

9 тогава, на десетия ден от седмия месец, да накараш да се затръби с възклицание; в деня на умилостивението да накарате да се затръби из цялата ви земя.

Господ ви показва, че ще дойде в денят на Умилостивението-на десетият ден на седмият месец. Хората казват, че никой не знае кога ще стане това, но Господ Исус каза на апостолите тогава, че не е за тях да знаят, кога ще дойде. Но за нас е времето и ние знаем това. Защото имаме знанието. Казва, че тромпета ще затръби и това ще стане-Господ ще дойде. Това е седмият тромпет. Ние знаем в кой месеци в кой ден на месеца Господ ще дойде-само не знаем годината. Последната язва на тази земя-седмата-ще е Господ Исус сам ще дойде и ще избие много хора. До там, че кръвта ще стигне до юздите на конете и ще напълни земята с трупове.
Нека видим Матей 24 глава и ще видим какво идва в света-защото показва точно годината, когато Господ ще дойде. Идва времето на Великата Скръб и света дори и не знае за това. Но ние знаем-Европейският Съюз е на лице и това е в пророчествата.

27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. Светкавиците идат от небето-отгоре!

Така и Господ ще дойде и всички ще го видят

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.

Това е след великата скръб, която ще е 3.5 години. Веднага след великата скръб Исус ще дойде. И не-никой няма да бъде „грабнат” никъде! Всичко и всички ще са на тази земя. Единственото е, че праведните ще посрещнат Исус в облаците и ще дойдат заедно с него отново на земята за да я управляват за тези 1000 години. И това е в Библията!

30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

И всички ще разберат, че това е напълно реално нещо. Но защо ще заплачат? Защото ще разберат, че Библията е истина и те са отхвърлили истината и Бога и сега иденаказанието... И вижте-винаги пише в Библията, че Исус идва! Щом идва, то къде искате вие да вървите? Ние ще го срещнем в облаците и ще дойдем заедно с него на земята

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.

И тогава именно Господ ще събере целият Израел и ще ни върне в земята ни. А небето в случая е първото небе-земята. И ако някой ви каже, че Юдеите са си вече в земята-питайте ги, защо луната и слънцето светят все още както обикновенно и къде е Исус Христос-защо не е в Ерусалим?
Нека видим Исаия 27 глава-ще видим, какво ще е когато последният тромпет затръби, какво ще стане. А до тогава Израел ще е все още в робство. А мъртвите са мъртви и са в земята. И ако някои от тях са праведни-ще бъдат възкресени при първото възкресение.

12 В оня ден Господ ще отърси плода Си, От стремителния Ефрат до египетския поток; И вие ще се съберете един по един, о чада на Израиля. 13 И в оня ден ще затръби голяма тръба; И загиващите в Асирийската земя И изгонените, които са в Египетската земя, Ще се кланят Господу в светия хълм в Ерусалим.

Това е седмата тръба. Това е нещо, което хората не разбират. Дори и когато Господ разпръсна Израел, каза им, че няма да бъдат събрани отново докато не затръби седмата тръба? И ако четете внимателно, ще видите, че страните от които ще ни събере са предимно страни на чернокожи хора. Но нищо няма да се случи от това, докато седмият тромпет не затръби.
Нека се върнем на Левит 25 глава-когато затръби седмият тромпет, всички ще се върнат в земята си-всеки от където е. Не само Израел, но и всички други хора ще се върнат в земята си и народа си

10 И да осветите петдесетата година и да прогласите освобождение из цялата земя на всичките й жители; това ще ви бъде юбилей, когато ще се върнете, всеки на притежанието си, и ще се върнете, всеки при семейството си.

В годината на Юбилея-или на Петдесетницата-защото означава 50, тогава Господ ще събере всички и ще върне всички обратно в земите им. И всеки народ има държава и всеки човек ще се върне при семейството си

11 Петдесетата година да ви бъде юбилейна година; през нея да не сеете, нито да жънете самораслото, нито да берете нерязаното лозе. 12 Защото това е юбилей; той нека ви бъде свет; от полето да се храните с произведеното от него. 13 В тая юбилейна година да се върнете, всеки на притежанието си.

И Господ го казва както е и тогава Господ ще върне всички отново в земите им. Всеки в народа си и земята си. Никой не говори за това, защото никой не го чете.
Нека го видим и от друг ъгъл-1 Солунци 4 глава. Цялата Библия говори за идването на Господа, за събирането на хората и за връщането им в земите им.

13 А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда. 14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.

Значи починалите са в земята? Точно така! И ако са следвали Господа както Той иска-ще ги възкреси и ще живеят вечно

15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. 16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;

„Ще слезе”-означава идва от небето! И ще е в годината на Юбилея-Левит 25 глава, 7 тромпет

17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

Хората са си направили учение за грабването от тук. Но ето-Господ напусна небето и идва тук. Ние напускаме земята и ще го срещнем в небето. Въпроса тук е-след като срещнем Господ във въздуха, в облаците, то къде ще идем после? Нека Бибилята ни покаже отговора-Захария 14 глава. Ето денят на Господа

3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой.

Господ иде за да воюва с народите

4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг.

Елеонският хълм е последното място, където хората видяха Исус преди да се възнесе на небето. Още е Планината на маслините

5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките светии с Тебе.

Защо ще бягате? Светиите ще бягат към Господа-те са оцелели великата скръб. А другите светии от къде ще дойдат? От небето-когато срещнаха Исус в облаците и ето сега-идват заедно с него на земята

9 И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно. И всичките тези пагански богове ще изчезнат 16 И всеки, който остане От всичките народи, Които са дохождали против Ерусалим, Ще възлиза от година на година Да се кланя на Царя, Господа на Силите, И да празнува празника на колибите.

И всички ще идват в Ерусалим за да пазят Празника на Колибите! Всички които са оцелели след ужасите и след като Господ е избил много хора

17 И ако някои от домочадията на света Не възлизат в Ерусалим Да се поклонят на Царя, Господа на Силите, На тях не ще има дъжд.

Това ви казва Господ в Библията! Господ ще дойде и ще управлява земята за 1000 години и всички ще трябва да пазят този Празник. И ако не-няма да даде на този народ дъжд-ще измират от глад

18 Дори ако не влезе египетското домочадие и не дойде, То и на тях не ще има дъжд; Тях ще сполети язвата, с която Господ ще порази народите, Които не влизат Да празнуват празника на колибите.

И ето-всичките народи ще трябва да празнуват този Празник. И ако не-гладът ще дойде върху тях много бързо

19 Такова ще бъде наказанието на Египет, И наказанието на всичките народи, Които не възлизат Да празнуват празника на колибите.

Явно този Празник е много важен за Господа! Но никой не знае за това, никой не знае, че Господ ще управлява цялата земя и те ще трябва да отиват на този Празник.
Нека видим и Новият Завет по въпроса-Откровението 15 глава

1 И видях на небето друго знамение голямо и чудно: седем ангела, които държаха седем язви, които са последните, защото с тях се изчерпва Божият гняв.

Нещата ще са наистина драматични!

2 И видях нещо като стъклено море, размесено с огън, и че тия, които бяха победили звяра и образа му и числото на името му, стояха при стъкленото море, държейки Божии арфи.

Господ е вече на земята

3 И пееха песента на Божия слуга Моисея и песента на Агнето, казвайки: Велики и чудесни са Твоите дела, Господи Боже Всемогъщи; праведни и истинни са Твоите пътища, Царю на вековете. 4 Кой няма да се бои от името Ти, Господи, и да го прослави? Защото само Ти си свет; понеже всичките народи ще дойдат и ще се поклонят пред Тебе, защото се явиха Твоите праведни съдби.

Само Господ е праведен и само на него ще се кланят хората-всичките народи и ако не дойдат, няма да има дъжд за тях. Народите ще пазят този Празник. Днес проповедниците не ви казват нищо от тези неща. С други думи-отивате на църква, но не научавате нищо. Дори и това, че Евангелието е добрата новина.
Левит 23 глава

39 А на петнадесетия ден от седмия месец, когато ще сте прибрали произведенията на земята, да празнувате Господния празник седем дена; първият ден да бъде тържествена почивка-събота, и осмият ден тържествена почивка-събота.

И отново говори за осми ден. Явно това си е Празник сам по себе си. Пасхата е самостоятелен ден и после имате 7 дена Празника на Безквасните Хлябове. И ето тук-имамеседемдена Празник и после самостоятелен осми ден Празник. И така завършва годината

40 И на първия ден да си вземете плод от хубави дървета, палмови клони, клони от широколистни дървета и речни върби, и седем дена да се веселите пред Господа вашия Бог. Но какво означава това-тези клони?
Нека видим отговора-Неемия 8 глава

14 И намериха писано в закона, че Господ бе заповядал чрез Моисея на израилтяните да живеят в колиби в празника на седмия месец,

Израел са забравили за този Празник и как се празнува и ето-намерили са какво трябва да правят

15 и да обнародват и прогласяват това във всичките си градове, па и в Ерусалим, казвайки: Излезте в гората та донесете маслинени клони, клони от дива маслина, мирсинени клони, палмови клони, и клони от гъстолистни дървета, за да направите колиби според предписаното. 16 И тъй, людете излязоха та донесоха клони, и направиха се колиби, всеки по покрива на къщата си, в дворовете си, в дворовете на Божия дом, на площада при портата на водата и на площада при Ефремовата порта.

Някои хора отиват днес в горите с палатки, някои извън града в хотел... Но трява да се направи точно от клони-временна къща. Но ние се занимаваме със знанието и какво представя този дом от клони-временно състояние както е плътта ни

17 Цялото събрание от ония, които бяха се върнали от плена, направиха колиби и седнаха в колибите; защото от времето на Исуса, Навиевия син, до оня ден израилтяните не бяха правили така. И стана много голямо веселие.

И те са се развеселили много

18 При това, всеки ден, от първия ден до последния ден, четеше се от книгата на Божия закон. И пазеха празника седем дни; а на осмия ден имаше тържествено събрание според наредбата.

И ето-те са правили както пише в Библията. Но за колко времеможете да стоите втакъв дом? Той ще изгние скоро-защото представя само временно състояние.
2 Петрово 1 глава-Петър ви обяснява в какво тяло сме всички ние

13 И мисля, че е право, докато съм в тая телесна хижа, да ви подтиквам чрез напомняне; 14 понеже зная, че скоро ще напусна хижата си, както ми извести нашият Господ Исус Христос.

Докато Петр е в това тяло от плът и кръв-то е временно и умира всеки ден

15 Даже ще се постарая щото вие и след смъртта ми, да можете всякога да помните тия работи.

След като умре, вие трябва да помните всичко, което ви казах. Казва ви, че това наше тяло е само временно състояние. За колко време ще съществува-ето: 2 Коринтяни 5 глава

1 Защото знаем, че ако се развали земният ни дом, телесната скиния, имаме от Бога здание на небесата, дом неръкотворен, вечен.

Тази хижа в коята сме сега...

2 Понеже в тоя дом и стенем като ожидаме да се облечем с нашето небесно жилище,

Всеки дето има разум иска да е вечен!

3 стига само, облечени с него, да не се намерим голи. 4 Защото ние, които сме в тая телесна скиния, като обременени, стенем; не че желаем да се съблечем, но да се облечем още повече, за да бъде смъртното погълнато от живота.

Ние не искаме да излезем от това тяло и да летим, но ние искаме да излезем от това мъртво състояние и да станем вечни, когато смъртта ще бъде погълната. Да видим какво ще направи Господ с това наше тяло-1 Коринтяни 15 глава

35 Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат?

Днес не ви казват дори и това-те ви казват, че мъртвите са си живи и са на небето...

36 Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре.

Няма да стане вечно живо освен ако не умре първо

37 И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго;

Трябва да имаш първо телесно тяло

38 но Бог му дава тяло каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло. Но Бог му дава тяло каквото той иска.

И няма да получим ново нечие тяло, но нашето си!

40 Има и небесни тела и земни тела, друга е, обаче, славата на небесните, а друга на земните. 41 Друг е блясъкът на слънцето, друг блясъкът на луната и друг блясъкът на звездите; па и звезда от звезда се различава по блясъка.

Състава е различен-новите тела ще са различни от тези сега

42 Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление;

Вижте това! Не говоримда дойдем от небето и да влеземвтяло, но говорим, че семето е отишловземята-починали смеи после ще бъдемвъзкресени в нов вид тяло-същото както сме били, но нова материя и ще сме си ние

43 сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила; 44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло.

Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло. Говорим за вид материя, не за някакъв пушек тук. Ще изглеждаме както нас си, но ще сме от друга материя

45 Така е и писано: Първият човек Адам "стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух.

В Битие 2 главави казва, че Господ сътвори човека от земята и вдъхна дъхът в него и той стана жива душа. Ние сме душите!

46 Обаче, не е първо духовното, а одушевеното, и после духовното.

За да имаме духовно тяло, първо трябва да имаме физическо!

47 Първият човек е от земята, пръстен; вторият човек е от небето.

Дори и Исус дойде в натурално тяло от плът и кръв. И когато беше възкресен, стана отново дух

48 Какъвто е пръстният, такива са и пръстните; и какъвто е небесният, такива са и небесните. 49 И както сме се облекли в образа на пръстния, ще се облечем и в образа на небесния.

И както сме се родили в плът и кръв, ще станем духони-вечни. Това означава роден отново! Не промяна на ума, но промяна на естеството! Ако човек ероден отново-ще е като вятъра-не можеш да го видиш. С две думи-още никой не е ново-роден и това ще стане когато Господ дойде отново

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

В Царството на Отец не могат да влязат плът и кръв. И няма и да има никаква плът и кръв-Исус ще приключи с това преди Осмият ден 51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,

Не всички ще са мъртви когато Господ Исус дойде отново. Но всички ще се изменят

52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.

Това е седмият тромпет-Юбилейният. Много неща ще станат тогава-дори имъртвите праведни ще оживеят тогава

53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие. 54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".

Павел ви казва това-смъртта вече няма да съществува, защото никой няма да може да умира! Но колко време има човекът преди да стане безсмъртен-Левит 23 глава

41 Да празнувате тоя празник за Господа седем дена в годината; това да бъде вечен закон във всичките ви поколения; в седмия месец да го празнувате.

Същият Празник във всички поколения!

42 В колиби да седите седем дена; всички туземци израилтяни да седят в колиби,

Защо само седем дена, като имате 8? Защото тези колиби представят временното състояние

43 за да познаят бъдещите ви поколения, че в колиби направих израилтяните да седят, когато ги изведох из Египетската земя. Аз съм Господ вашият Бог.

След като човекът мине седемте дена-7000 години, вече няма да има плът и кръв.
Левит 23 глава

3 Шест дена да се работи; а седмият ден е събота за тържествена почивка, за свето събрание: в нея да не работите никаква работа; във всичките ви жилища е събота Господу.

Шест дена трябва да работите, а на седмият-почивка. Но понеже хората са променили съботата на неделята, то те не знаят какво представя този седми ден. Тогава Исус ще управлява земята за 1000 години. Битие 2 глава-за да построите къща, трябва да имате здрава основа. Старият Завет е здравата основа.

1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство. 2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал.

Как обсолютно е от всичките дела?

3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.

И Господ си почина след всичко, което беше сътворил. Но тогава-ако нищо не е останало, то защо цялото не е приключило?
Псалм 95

6 Дойдете да се поклоним и да припаднем, Да коленичим пред Господа нашия Създател; 7 Защото Той е наш Бог, И ние сме люде на пасбището Му и овце на ръката Му, Днес, ако искате да слушате гласа Му, 8 Не закоравявайте сърцата си както в Мерива. Както в деня, когато Ме изпитахте в пустинята, 9 Когато бащите ви Ме изпитаха, Опитаха Ме и видяха каквото сторих.

Израел видя всичките чудеса дето Господ направи заради тях, но закоравиха сърцата си и не повярваха в Господа

10 Четиридесет години негодувах против това поколение, И рекох: Тия люде се заблуждават в сърце, И не са познали Моите пътища;

Те не искаха да слушат и същото е и днес

11 Затова се заклех в гнева Си, Че няма да влязат в Моята почивка.

И ето-тези хора няма да влязат в Божията почивка. Но това е било тогава-как така говори за почивката, след като е отминала? Битие 2 глава отново

3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил. 4 Това е произходът на небето и на земята при сътворението им във времето, когато Господ Бог създаде земя и небе. 5 А никакво полско растение още нямаше на земята и никаква полска трева не беше още поникнала; защото Господ Бог не беше дал дъжд на земята и нямаше човек, който да обработва земята;

Значи е дал съботата когато още не е имало човек на земята!

6 но пара се издигаше от земята та напояваше цялото лице на земята. 7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

И чак тогава е направил човека. И това ми говори, че повиква краят от самото начало! Значи тази почивка все още не е дошла! Тази почивка е в друг период от историята.
Евреите 4 глава

1 И тъй, понеже ни остава обещание да влезем в Неговата почивка, нека се боим да не би да се открие, че някой от вас не е достигнал до нея.

Вижте-това го казва Павел в друго поколение! Значи почивката още не е дошла дори и тогава!

2 Защото на нас се донесе едно благовестие, както и на тях; но словото, което те чуха, не ги ползува, понеже не се съедини чрез вяра в ония, които го чуха.

И същото Евангелие е проповядвано и на Израел в пустинята, дори и на хората във времето на Ной! Нищо друго

3 Затова ние, повярвалите, влизаме в тая почивка; както рече Бог: - "Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка"; ако и да са били свършени делата Му още при основаването на света. 4 Защото нейде си е говорил за самия ден така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела";

Това е 2 глава на Битие. Но как така е имал почивка преди още да сътвори човека от пръстта?

11 Затова нека се постараем да влезем в тая почивка, за да не падне някой в това, да дава същия пример на неверие.

Нека се трудим тогава за да влезем в тази почивка! Значи тя тепърва ще дойде.
Левит 23 глава

9 Господ говори още на Моисея, казвайки: 10 Говори на израилтяните, като им кажеш: Когато влезете в земята, която Аз ви давам, и пожънете жетвата й, тогава да донесете на свещеника един сноп от първите плодове на жетвата си; 11 и той да подвижи снопа пред Господа, за да ви бъде приет; на другия ден подир съботата да го подвижи свещеникът.

Преди да ядете от плодовете на земята, първо трябва да ги представите на Бога

12 И в деня, когато подвижите снопа, да принесете за всеизгаряне Господу едно едногодишно агне без порок; Съвършенно агне и първородно 14 А хляб, или пържено жито, или пресни класове да не ядете до тоя ден, до деня, когато принесете приноса на вашия Бог. Това да бъде вечен закон във всичките ви поколения, във всичките ви жилища.

И след като сте направили това и сте пожертвали агнето-което представя Исус, ето:

15 От другия ден след съботата, в която принесохте снопа на движимия принос, да си изброите седем цели седмици;

Ще преброите 7 съботи от години

16 до следващия ден подир седмата събота да изброите петдесет дена, и тогава да принесете новохлебен принос Господу.

Защо винаги трябва да чакате денят след съботата? Защото е осми ден! Докато сте плът и кръв не можете да се явите пред Отец! И не можете да принесете приноса! Дори след като Отец възкреси Исус и Мария се приближи до него, той й каза да не се докосва до него, защото още не беше приет от Отец!

17 Да донесете от жилищата си за движим принос два хляба, които да бъдат две десети от ефа чисто брашно, изпечени с квас, като първи плодове Господу. 18 И заедно с хляба да принесете седем едногодишни агнета без недостатък, един юнец и два овена; да бъдат всеизгаряне Господу заедно с хлебния им принос и заедно с възлиянията им, в принос чрез огън за благоухание Господу.

Защо седем вместо едно? Едното представя Исус, но на петдесетият ден или Петдесетницата-ще има още едно възкресение-на много праведници! На Юбилейната година. Но защо сега вече имаме хляб с квас? Защото ние сме били грешници, но сме се очистили. А Исус никога не съгреши-затова на Пасхата ядоха безквасен хляб!
1 Коринтияни 15 глава-кога това ще стане и за нас, както стана за Исус

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.

Адам донесе смъртта, човекът Исус възстанови всичкото

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят. 23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.

Но по реда си! Христос е първият плод. Спомнете си мъжкото агне без недостатък! И после всички ние които сме устояли до края. И след седмият ден вече плът и кръв няма да има-човекът става бог-а някои ще са в огненото езеро

24 Тогава ще бъде краят, когато ще предаде царството на Бога и Отца, след като унищожи всяко началство и всяка власт и сила. 25 Защото Той трябва да царува, докато положи всички врагове под нозете Си.

Исус трябва да направи това на тази земя

26 И смъртта, най-последен враг, и тя ще бъде унищожена, След като никой вече не може да умира-няма смърт 27 защото Бог "е покорил всичко под нозете Му". А когато ще е казал, че всичко е вече покорено, (с явно изключение на Този, Който Му е покорил всичко),

И дори и Исус трябваше да бъде приет първо от Отец

28 когато казвам, ще Му е било покорено всичко, тогава и Сам Синът ще се покори на Този, Който Му е покорил всичко, за да бъде Бог все във все.

И след като Исус е направил всичко, ще дойде Осмият ден. Вижте-дори и съдът ще бъде наседмият ден. Защото Господ ще дойде на 10 ден от 7 месеци тогава ще има време да завърши всичко преди да завърши 7 ден. И след като прати Сатана в огненото езеро, ще отвори Библията и ще съди хората по написаното в нея. Но в края на седмият ден няма да има вече човек. Не е случайно, че Исус каза на жената-не се докосвай до мене, защото още не беше приет от Отец. След 7 ден вече няма да има човек. Ето защо този велик Празник е така важен! Господ ви показва постоянно-имате 7000 годиин да оправите поведението си. И ако не-ще идете в огненото езеро и ще сте тамвечно на вечни мъки.
И ще прочетем и още нещо-Второзаконие 14 глава-защото ако има „святи” хора тук, ще им покажем, че ние не нарушаваме Божиите заповеди!

22 Непременно да даваш десетък от всичките си произведения, които си посеял, които нивата ти произвежда всяка година. 23 И десетъкът от житото си, от виното си и от маслото си, и първородните от говедата си и от овците си да ядеш пред Господа твоя Бог, на мястото, което избере за да настани Името Си там; за да се научиш да се боиш всякога от Господа твоя Бог.

Всеки трябва да даде за този Празник. Това няма общо с десятъците. Вие трябва да дадете за да стане този Празник.

24 Но ако, когато те благослови Господ твоят Бог, пътят е много дълъг за тебе, щото да не можеш да ги занасяш, понеже е много далеч от тебе мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там, 25 тогава да разменяш десетъците си с пари и да вържеш парите в ръката си, па да идеш на мястото, което избере Господ твоят Бог; 26 и да дадеш парите за какво да е нещо, което пожелае душата ти, за говеда или за овци, или за вино, или за спиртни пития, или за какво да е нещо, което би пожелала душата ти; и там, пред Господа, твоя Бог, да ядеш и да се развеселиш, ти, домът ти

Вижте какво пише-можете да си купите каквото душата ви иска. Дори и за вино или силно питие! Уиски-не кафе... И трябва да се радваш пред Господа! Ти и домът ти! И ще идеш на мястото, което Господ е избрал! В случая е където се събира Израел!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2195038
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930