Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2016 22:25 - ПОКРИВАНЕТО НА ГЛАВИТЕ ПРИ ЖЕНИТЕ И ОГНЕНОТО ЕЗЕРО-ПОСЛЕДНАТА СПИРКА ЗА ГРЕШНИЦИТЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1017 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 119:169-176

Сестри и братя,

Винаги е добре да стояпредвас в Божията събота!
Днес ще ви представя два кратки урока.Ще видим заедно от Библията две важни неща.
След 70 година християнството изчезна и вакума е билзапълнен от тези които наричат себе си Юдеи и са ни заместили. Както и Римските католици са запълнили вакума.
Господ не прави нищо всуета. Ние тук не сме по модата, та да караме сестрите да покриват главите си. Но е писано в Библията, че това трябва да правят. Важно е всеки да разбира в каква роля са. Някои сестри на които им казваме, че трябва да покриват главите си не са съгласни с това и напускат. Но ако те това не могат да направят-то дали могат да служат на Господа? Те просто не искат да се променят.
Нека видим, какво е това и какъв е проблема ако жените не покриват главите си в църквата.
1 Коринтяни 11 глава

1 Бивайте подражатели на мене, както съм и аз на Христа. 2 А похвалявам ви, че ме помните за всичко, като държите преданията тъй, както ви ги предадох.

Докато следвам Христос-казва Павел-следвайте ме.И ако спра да следвам Христос-спрете да ме следвате

3 Но желая да знаете, че глава на всеки мъж е Христос, а глава на жената е мъжът, глава пък на Христос е Бог.

Главата на мъжа е Христос. Главата на жената е мъжа. Това четете и вие-нали?!

4 Всеки мъж, който се моли или пророкува с покрита глава, засрамва главата си.

Вижте какво ви казва. Не можете да го промените. Някои казват, че жените са натурално покрити защото имат коса. Но ако е това, то когато мъжът се моли-би трябвало да обръсне главата си, нали?

5 А всяка жена, която се моли или пророкува гологлава, засрамва главата си, защото това е едно и също, като да е с бръсната глава.

Често когато сестра ми се обади по телефона и пита по Библията-казвам й първо да покрие главата си, че тогава ще й обясня. Обърнете внимание на този факт, сестри!

6 Защото, която жена се не покрива, нека остриже и косата си. Но ако е срамотно за жена да си стриже косата, или да си бръсне главата, то нека се покрива.

Вижте какво пише

7 Защото мъжът не трябва да си покрива главата, понеже е образ и слава на Бога; а жената е слава на мъжа. 8 (Защото мъжът не е от жената, а жената е от мъжа; 9 понеже мъжът не бе създаден за жената, а жената за мъжа). 10 Затова жената е длъжна да има на главата си белег на власт, заради ангелите.

И ви казва именно тук. И вие го пропускате. Когато жената покрива главата си, тя показва, че мъжът има власт над нея и той е отговорен за нея. Но кои ангели-за кои става въпрос?
Откровението 12 глава

7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели; 8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето. 9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

Сатана-онази старовременна змия-е бил хвърлен на земята и заедно с него-една трета от ангелите. И те са тук. И ето сега-кой дойде при Ева и защо тя трябваше да е с покрита глава-а откри главата си

12 Затова, веселете се, небеса и вие, които живеете в тях. Но горко на вас, земьо и море, защото дяволът слезе у вас много разярен, понеже знае, че му остава малко време.

Сатана е много ядосан. А Господ каза на човека да стои далече от Сатана. Защото той щеше да се опита да съсипе творението. Павел видя това и го разбираше-затова каза, че жените трябва да покриват главите си.
Битие 2 глава. И ако сте с открита глава, сестри-нечист ангел ще ви посети...

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Виждате какво сме ние-ние сме душите. И няма никаква душа в нас

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

Освен плодните дървета, Господ е поставил и още две дървета-дървото на познанието, което е Сатана и Дървото на живота-което е... Исус Христос

15 И Господ Бог взе човека и го засели в Едемската градина, за да я обработва и да я пази. 16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; 17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Само едно дърво беше забранено. И какво ако Адам би ял от Дървото на живота-не би умирал никога

18 И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник. 19 И Господ Бог създаде от земята всички полски зверове и всички въздушни птици; и ги приведе при човека, за да види как ще ги наименува; и с каквото име назовеше човекът всяко одушевено същество, това име му остана.

Това ви показва, че Господ е дал тази заповед дори и преди да е сътворил жената. И мъжът е, който е отговорен. Това е протокола

20 Така Адам даде имена на всеки вид добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове. Но помощник, подходящ за Адам, не се намери. 21 Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът. 22 И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека.

И Господ направи жената, но от част от мъжа. Тази жена е част от мъжа. И никой мъж не се наранява сам... И децата ви са вие! И жената си е вие, братя!

23 А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета.

Адам е нарекъл жената дори-дал й е име. Защото Адам е над жената

24 Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът. И те ще бъдат една плът.

И ето-вие можете да оправите сами проблемите в семействата си! Без да намесвате вашите родители и близки

25 А и двамата, човекът и жена му, бяха голи и не се срамуваха.

И те са били голи, но не са се срамували-точно както са животните. До тогава Господ не им е дал заповедта да се плодят. И какво става сега-Битие 3 глава

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?

Прочетохме Откровението 12 глава-ето коя е змията. Зъл ангел-сам Сатана-е дошъл при жената и към нея се е обърнал-не към мъжа. А жената не потърси Адам-той беше нейното покритие! Жената откри главата си! Тя реши да взима решения. Тя реши да говори с дървото на познанието

2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; 3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

Жената е знаела прекрасно, какво да не върши! Адам й е казал това

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете; 5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

Сатана не е могъл да отиде с това съобщение при Адам. Защото Адам би потърсил веднага Господа

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Точно тук Адам е бил слаб-потдал се е на жена си. Тук имахме двама братя които бяха с години с нас. В момента когато жените им се появиха тук-повече не ги видяхме... Никога не се върнаха при нас отново. А знаеха всичко това

7 Тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи; и съшиха смокинови листа та си направиха препаски.

Какво са яли-не е плодове като плодове, но лъжите на Сатана и ето-научиха много неща

8 И при вечерния ветрец чуха гласа на Господа Бога, като ходеше из градината; и човекът и жена му се скриха от лицето на Господа Бога между градинските дървета. 9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си? 10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих.

Господ е бил в градината. И вижте какво каза после:

11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол? Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?

Не можеш да ядеш плодове и да научиш нещо! Това не става от ядене на плодове, но някой трябва да ти каже!

12 И човекът рече: Жената, която си ми дал за другарка, тя ми даде от дървото, та ядох.

Адам веднага се скри зад жената-хвърли я под автобуса и от тогава е все същото... А Господ даде властта на Адам

13 И Господ Бог рече на жената: Що е това, което си сторила? А жената рече: Змията ме подмами, та ядох.

Жената каза-Сатана ме подведе, излъга ме. За това Павел ви казва да не откривате главите си, сестри! Има причина защо Господ иска да сте с покрити глави. Сатана е много силен и ако вие не покривате главите си-винаги ще е зле за вас

16 А на жената рече: ще ти преумножа скръбта ти в бременността; със скръб ще раждаш чеда и на мъжа ти ще бъде подчинено всяко твое желание и той ще те владее.

И ето какво каза на жената

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.

Много голяма цена плати човека заради това, което направи.

19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

И заради това, което направи Адам-за това смъртта влезе в света. И ето-всички родени отиват в земята. Кое е това, което не е ясно тук? Напълно директно е казано. Но те продължават да пращат починалите на небето...
Нека видим 1 Тимотей 2 глава. Жената остави покривалото на главата си и ето резултата. И ето какво стана и защо страдаме и до днес. А Ева трябваше просто да се отдалечи веднага и да каже на Адам какво става. Защото Сатана не може да направи нещо, което не му е разрешено от Бога.

11 Жената да се учи мълчаливо с пълно подчинение. 12 А на жената не позволявам да поучава, нито да владее над мъжа, но нека бъде мълчалива.

Хората не съ съгласни с това, но ето-Павел го казва. Хората обичат писаното от Павел-но това тук го отхвърлят. Жената не може да поучава в Църквата

13 Защото първо Адам бе създаден, а после Ева. 14 И Адам не се излъга; но жената се излъга, та падна в престъпление. Адам не се подлъга, но жената се подлъга.

Адам не се излъга, но жената се излъга. Вижте-ако някой ви подлъже-може да ви отведе където си иска. Сатана знаеше, че не може да подведе Адам, но опита с Ева и успя. И отряза цялото творение.
Нека видим, кой е обвиненият-Римляните 5 глава-защото Адам знаеше по-добре, но се подведе.

12 Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха, -

Вижте, че не споменава жената-нали не четем тук "жената"? И става въпрос само за един човек-не семейството на човека

13 (защото и преди закона грехът беше в света, грях, обаче, не се вменява, когато няма закон; 14 при все това от Адама до Моисея смъртта царува и над ония, които не бяха съгрешили според престъплението на Адама, който е образ на Бъдещия;

Адам е образ на Бога. За това именно Бог го държи отговорен. Ако той не би дал на жената да говори със Сатана-нищо зло не би имало. Един човек не се подчини. Всичко, което имаше жената-дойде от мъжа. И за това-всяко нещо, за което жената се съгласи-мъжът може да го отмени.

17 защото, ако чрез прегрешението на единия смъртта царува чрез тоя един, то много повече тия, които получават изобилието на благодатта и на дарбата, сиреч правдата, ще царуват в живот чрез единия, Исус Христос), - 18 и тъй, както чрез едно прегрешение дойде осъждането на всичките човеци, така и чрез едно праведно дело дойде на всичките човеци оправданието, което докарва живот. 19 Защото, както чрез непослушанието на единия човек станаха грешни мнозината, така и чрез послушанието на единия мнозината ще станат праведни.

Чрез един само човек грехът влезе в света и само чрез един дойде оправданието на тези които искат да живеят вечно.
А също има и степен на неподчинение. Но когато вършите грях съзнателно-това е сериозен проблем.
Нека видим това- Числа 30 глава. Вижте, братя-трябва да живеете с жените си мирно. Вие водите, но и те могат да мислят. Но вие трябва да водите, братя. Вие сте отговорните!

1 Така също Моисей говори на началниците от племената на израилтяните, казвайки: Ето що заповяда Господ: 2 Когато някой мъж направи обрек Господу, или се закълне с клетва та обвързва душата си със задължение, нека не наруши думата си, но нека извърши, според всичко що е излязло из устата му.

Когато се обречеш на Господа-не можеш да го върнеш на зад

3 Тоже, ако някоя жена направи обрек Господу, и обвърже себе си със задължение, в младостта си, в бащиния си дом, 4 и баща й чуе обрека й и задължението, с което е обвързала душата си, и баща й не й каже нищо, тогава всичките й обреци си остават в сила, и всяко нейно задължение, с което е обвързала душата си, си остава в сила.

И ако бащата не каже нищо-обрека си остава и тази жена е длъжна

5 Но ако й забрани баща й, в деня когато чуе, то никой от обреците й или от задълженията, с които е обвързала душата си, няма да остане в сила; и Господ ще й прости понеже й е забранил баща й.

Виждате ли това?! Мъжът определя. Ако Адам не би се потдал на Ева-никой не би умирал и до сега

6 Но ако се омъжи, като има на себе си обрека си, или нещо необмислено изговорено с устните й, с което е обвързала душата си, 7 и мъжът й, като чуе, не й каже нищо, в деня когато чуе, тогава обреците й си остават в сила, и задълженията, с които е обвързала душата си, си остават в сила.

Същото нещо. Но...

8 Но ако й забрани мъжът й, в деня когато чуе, тогава той ще унищожи обрека, който е взела върху себе си, и онова, което е необмислено изговорила с устните си, с което е обвързала душата си; и Господ ще й прости.

Това е, което ви казва Господ

12 Но ако, в деня, когато е чул, мъжът й ги е съвсем унищожил, тогава онова, което е излязло из устните й относно обреците й и относно обвързването на душата й не ще остане в сила; мъжът й ги е унищожил, и Господ ще й прости.

И ето-това е краят на това нещо. И Господ ще й прости. Разбирате ли това?

13 Мъжът й може да утвърди, и мъжът й може да унищожи всеки обрек и всяко клетвено задължение за смиряването на душата й;

Виждате ли това, братя? Вие сте водещите. Адам можеше да направи това-но не го направи. И ако беше спрял Ева-а Господ му даде авторитета да направи това-не бихме умирали. За това сестри-не се отделяйте от вашият мъж и му се подчинявайте-докато не тръгне против Бога! Но ако тръгне против Бога-не го следвайте. И ако някоя жена няма съпруг-съпругът й е Исус. А вие братя бъдете мъже!
Нека видим какво става, когато мъж обвини жена си в изневяра.
Числа 5 глава

11 Господ говори още на Моисея, казвайки: 12 Говори на израилтяните, казвайки им: Ако жената на някого прегреши и направи престъпление против него, 13 като лежи някой с нея и излее семе, и това се укрие от очите на мъжа й, и тя се оскверни тайно, без да има свидетел против нея, и без да бъде хваната в делото, 14 и дойде на него дух на ревнивост и ревнува жена си, а тя е осквернена, или му дойде дух на ревнивост и ревнува жена си, а тя не е осквернена,

Господ е представил метод за да се провери това нещо

15 тогава тоя човек да доведе жена си при свещеника и да донесе приноса й за нея, една десета от ефа ечемичено брашно; но с дървено масло да го не полее, нито да тури върху него ливан, защото е принос за ревнивост, принос за спомен, който напомня за беззаконие. 18 И свещеникът, като постави жената пред Господа, да открие главата на жената и да тури в ръцете й приноса за спомен, приноса за ревнивост; и свещеникът да има в ръката си горчивата вода, която докарва проклетия.

С други думи-Господ дава властта на свещеника да открие главата на тази жена и тогава тя е открита за злите ангели. Дори и свещеника не може да направи нещо, ако главата на жената е покрита-разбирате ли това?! Жени-докато сте под покривалото на мъжа си-сте защитени

27 А когато я напои с водата, тогаз, ако е осквернена и е направила престъпление против мъжа си, водата, която докарва проклетия, като влезе в нея ще стане горчива и ще надуе корема й, и бедрото й ще изсъхне; и тая жена ще бъде за проклинане в народа си.

И тогава всички ще знаят, че тази жена е извършилапрелюбодейство. Но вижте-свещеника открива главата й и тогава вече злите ангели могат да действат. Иначете не могат да направят нищо против тази жена.
Ето защо ви караме сестри да покривате главите си-за ваша лична защита.
Ще видим Йов 2 глава. Какво направи Йов. И ще внимаваме какво четем.

1 И пак един ден, като дойдоха Божиите синове, за да се представят пред Господа, между тях дойде и Сатана да се представи пред Господа.

Сатана също е служител на Господа и трябва също да рапортува, макар и да е отхвърлен от Господа

2 И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам-натам по нея.

Сатана не може да напусне земята-там беше изхвърлен от Господ

3 После Господ рече на Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Иов, че няма подобен нему на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото. И още държи правдивостта си, при все че ти Ме подбуди против него да го погубя без причина.

Господ разреши на Сатана да съсипе всичко, което имаше Йов-дори и децата му. Но Йов не каза нищо против Бога

4 А Сатана в отговор на Господа рече: Кожа за кожа, да! все що има човек ще го даде за живота си. 5 Но простри ръката Си сега та се допри до костите му и до месата му, и той ще Те похули в лице. 6 И Господ рече на Сатана: Ето, той е в ръката ти; само живота му опази.

Вижте какво стана. Господ каза на Сатана-той е в ръцете ти, но не го убивай. Сатана не можеше да убие Йов. Разберете това

7 Тогава Сатана излезе от присъствието на Господа та порази Йова с лоши цирки от стъпалата на нозете му до темето му. 8 И той си взе черепка, за да се чеше с нея, и седеше в пепел.

Било е нещо ужасно

9 Тогава жена му му рече: Още ли държиш правдивостта си? Похули Бога и умри.

Не четохме ли нещо подобно вече в Битие 3 глава-кой говори тук? Сатана

10 А той й каза: Ти говориш както говори една от безумните жени. Що! доброто ли ще приемаме от Бога, и да не приемаме и злото? Във всичко това Иов не съгреши с устните си.

Вижте какво каза Йов. Ако Адам би казал това-все още щяхме да живеем без да умираме. И ми казва и още нещо: Адам беше опитан. Сатана знаеше, че не може да достигне до Адам, освен чрез жената. И така и направи. А Адам имаше властта да отмени това, което направи Ева. Адам беше поставен на съд и отпадна... Затова братя-вие сте отговорни за поведението на жените си.
Сестри-ако нямате съпруг-ето, кого имате за съпруг-2 Коринтяни 11 глава

1 Дано бихте потърпели малко моето безумие; да! потърпете ме, 2 защото ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа.

Вижте какво казва-имате един съпруг. Ако нямате съпруг де. И когато излезете от водата след кърщението си-вие сте женени за Исус и той няма да ви остави ако вършите което той иска

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.

Божието Слово е просто. Всички мъртви отиват в земята-край на историята!

4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите

Ако който и да е дойде и ви говори нещо различно от Библията-вие го приемате-кои са те:

13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли. 14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;

Ако имате разбирането-знаете, кой е този проповедник, който стои пред вас. Но от вас зависи да намерите това. Чрез Библията. А те са служители на Сатана

15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

И те идат при вас в името на правдата. Да познавате някой проповедник, дето ви казва, че иде от Сатана? Не-казват ви, че идат от името на Исус, но ви преподават друга доктрина.
Сестри-вашият мъж ви покрива-но как? Чрез Божието Слово! И ако той го няма-а вие следвате Христос-Божието Слово ви покрива. Затова трябва да имате главите си покрити когато сте в Църквата и също когато се молите.
Нека ви покажа какъв договор сключват мнозина от вас без дори и да знаят-Исаия 30 глава

1 Горко на непокорните чада, казва Господ, Които се съветват, но не с Мене, И които сключват договори, но не чрез Моя Дух, Та притурят грях на грях; И те се покриват с друго покривало.

Те се покриват, но не с Божият Дух-не с Божието Слово, но с нечистото слово. И тогава вършат грехове...
Нека видим кой е духът за който говори Господ, с който трябва и жените и мъжете да са покрити-Йоан 6 глава

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

Когато сте покрити с Божието Слово-не трябва да се плашите от Сатана. Сестри-ако сте с покрита глава и така показвате състоянието си на подчинение на мъжете си-то Сатана няма властта над вас за да ви убие. Надявам се разбрахте какво казва Библията по този въпрос. Исус е покрит от Словото на Отец.Мъжът е покрит от Словото на Исус. А жената е покрита от Божието Слово чрез мъжа. Мъжа беше виновен за това, което стана.

ВТОРАТА СМЪРТ. ОГНЕНОТО ЕЗЕРО-ПОСЛЕДНАТА СПИРКА ЗА ГРЕШНИЦИТЕ

Ако попаднете в този огън-няма излизане от там. Вечно. И ще видими това чрез Библията.
Хората ми казват, че Закона е прикован на кръста. Значи сега мога да легна с жената на съседа си. Мога да крада-и всичко си е доре за мене. Но тогава-какво е грях?
Нека видим това-1 Йоаново 3 глава

4 Който върши грях, върши и беззаконие;Защото грехът е беззаконие

Значи нарушаването на Закона е грях. Но някой ще каже-кой Закон?
Изход 20 глава

1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза: 2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството. 3 Да нямаш други богове освен Мене.

Господ Исус Христос даде Закон лично!

4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

Никакви икони, звезди, кръстове, статуи-нищо!

5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,

Те ви казват, че Господ обича всички, но вижте какво казва Господ. Той е ревнив Бог и отплаща на тези които го мразят

6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди. 7 Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.

Внимавайте за това-не говорете "Господи-Господи", след като не пазите нищо от закона

8 Помни съботния ден, за да го освещаваш. 9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; 10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти; 11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

А понякога има неща които можете да вършите в събота и не я нарушавате. Това е между вас и Господа! Ако работите в събота и трябва да сте на работа-това е върху тях, но не върху вас. Защото колко вяра ще имате ако ви уволнят и децата ви са гладни, а жена ви иска да ви напусне. Тогава ще се молите на Отец да промени работното ви време. И ако мъж не се грижи за своите-е по-лош от неверник-затова трябва да видите цялата картина

12 Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог.

Тук няма никакво условие-правете това!

13 Не убивай. 14 Не прелюбодействувай. 15 Не кради. 16 Не свидетелствувай лъжливо против ближния си. 17 Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти.

Съвсем ясно е, нали? Не иска никаква интерпретация. Ето ви заповедите които ако нарушите умишлено-вършите грях.
И хората са видели цялото нищо и са се уплашили.
Но Господ също заповядва да няма хомосексуализъм между хората! Иначе също ще прати такива в огненото езеро
Римляните 6 глава-трябва да внимаваме дори и за малките неща

22 Но сега като се освободихте от греха, и станахте слуги на Бога, имате за плод това, че отивате към светост, на която истината е вечен живот. 23 Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.

Вижте това-заплатата на греха е смърт. В огненото езеро от което излизане няма. А ако пазимвсичко, което Господ изисква-ще получим наградата-вечният живот.
Римляните 8 глава-да видим какво значи да си с Господа

1 Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса, [които ходят, не по плът но по Дух].

Какво означава това? Как се ходи по дух:

5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното. 6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир. 7 Защото копнежът на плътският ум е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може;

Плътският ум се противи на Господа защото мрази закона

8 и тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога.
13 Защото, ако живеете плътски, ще умрете; но ако чрез Духа умъртвявате телесните действия, ще живеете.

И ако пазите закона-ще живеете! Вижте как просто е всичкото.
Второзаконие 30 глава

8 А ти наново ще слушаш гласа на Господа, и ще изпълняваш всичките Му заповеди, които днес ти заповядвам.

Господ изведе Израел от Египет и им каза, че трябва да пазят заповедите-същите дето е далвъв времето на Моисей

11 Понеже тая заповед, която днес ти заповядвам, не е много мъчна за тебе, нито е далеч.

И те са в Библията!

14 Но думата е много близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти, за да я изпълняваш.

Дори и Новият Закон е същият-10 заповеди записани в съзнанието ни. В ума ни. Не е нужно да прочетем някъде сега, какво пише в закона-той е в ума ни

15 Ето днес положих пред тебе живота и доброто, смъртта и злото, 16 като ти заповядвам днес да любиш Господа твоя Бог, да ходиш в Неговите пътища и да пазиш заповедите Му, повеленията Му и съдбите Му, за да живееш и да се умножаваш, и да те благославя Господ твоят Бог в земята, в която влизаш, за да я завладееш.

Ето какво се върши, за да живеем-да пазим закона на Господа! Дори и Диетичният Закон.

19 Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти;

Господ вика свидетели дето са тук във всяко поколение! Небето и земята! Избери живота и живей! Кой живот-вечният!
Нека видим за този вечен живот-Евреите 9 глава

27 И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд,

Веднъж умираме, но после идва съда. Значи във Второзаконие ни обещава, че няма да умрем във втората смърт! И така-просто трябва да пазим заповедите му!
Откровението 20 глава

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. 2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,

Първото нещо-Господ ще махне Сатана и неговите ангели за да не влияят на земята

3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време.

Господ ще пусне Сатана след като минат тези 1000 години.Защо? За да изпита и хората които са живели в свят без измама и войни

7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си, 8 и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък.

Сатана ще събере всички народи начело с Русия за последната война

9 И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде.

Вижте тоа-за 1000 години Господ Исус ще учи народите на мир на тази земя. И ето какво ще стане накрая

10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.

Господ вече няма нужда от Сатана

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях.

И ето сега съдът идва. И ще е за всички-за ангелите и за неправедните. И те ще бъдат съдени според написаното в Библията. Библос-сбор от Книги. Според делата им. И дори и смъртта ще бъде хвърлена в огненото езеро-в смисъл,че вече няма да има смърт. И всичките неправедни ще идат в огненото езеро-това е втората смърт.
Исаия 33 глава

1 Горко на тебе, който разоряваш, а не си бил разорен, Който постъпваш коварно; а с тебе не са постъпили коварно! Когато престанеш да разоряваш ще бъдеш разорен, И когато спреш да постъпваш коварно, ще постъпват коварно с тебе.

Господ ще доведе твоите работи върху тебе

10 Сега ще стана, казва Господ; Сега ще се възвиша, сега ще се възвелича. 11 Слама ще заченете, и плява ще родите; Дишането ви като огън ще ви пояде. 12 И племената ще бъдат вар що гори, Като отсечени тръни, които изгарят в огън.

Господ ще направи това

13 Слушайте, вие далечни, що съм сторил; И вие близки признайте силата Ми. 14 Грешните в Сион се боят; Трепет обзема лицемерите; и казват: Кой от нас ще обитава при поглъщащ огън? Кой от нас ще обитава при вечни пламъци?

Ще пребивава-не да изгори! И колко дълго са вечните пламъци-вечни са! Колко от вас имат нещо така ценно на тази земя, че бихте се съгласили заради него да горите вечно?
Откровението 19 глава

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно. 12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; 13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово.

Кръвта е от хората които Господ Исус ще избие по цялата земя

14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне.

И всички свети ангели ще дойдат с Господа, както и светиите

19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.

Това ви показва, че светът е игнорантен-отрича и най-ясните неща. Как е възможно човекът да вова с Господа?

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.

Това са двама човека-водачана Европейският Съюз и папата. Те дори няма да минат през съд. И тези ще са там вечно.
Да видим Исаия 66 глава

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци, 16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.

Те казват, че ще се радват като видят Господ да идва-наистина ли?

17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.

Вижте, че има значение за Господа какво ядете!

18 Защото Аз зная делата им и помислите им, И иде времето, когато ще събера всичките народи и езици; И те ще дойдат и ще видят славата Ми.

И всички народи ще видят славата на Господа

23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ. 24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар.

И ето-виждаме тук, чев огненото езеро ще бъдат тези двамата дето Господ ще хвърли като дойде. И те ще са там вечно-не временно. Съвсем не е смешно-нали? И ще бъде.
Исус също е говорил за това-Марко 9 глава

36 Тогава взе едно детенце и го постави посред тях; и като го прегърна рече им: 37 Който приеме едно от тези дечица в Мое име, и Мене приема; и който приеме Мене, приема не Мене, но Този Който Ме е пратил.
42 А който съблазни едно от тия скромните, които вярват в Мене, за него би било по-добре да се окачи голям воденичен камък на врата му и да бъде хвърлен в морето. 43 И ако те съблазни ръката ти, отсечи я; по-добре е за тебе да влезеш в живота недъгав, отколкото да имаш двете си ръце и да отидеш в пъкъла, в неугасимия огън, 44 [дето "червеят им не умира, и огънят не угасва"].

Исус говори това. А е метафора за окото и ръката-означава дане се съблазнявате в това, което е в света

45 И ако ногата ти те съблазни, отсечи я; по-добре е за тебе да влезеш в живота куц, отколкото да имаш двете си нозе и да бъдеш хвърлен в пъкъла, 46 [дето "червеят им не умира и огънят не угасва"]. 47 И ако окото ти те съблазни, извади го; по-добре е за тебе да влезеш в Божието царство с едно око, отколкото да имаш двете си очи и да бъдеш хвърлен в пъкъла, 48 дето "червеят им не умира, и огънят не угасва".

Исус ви предупреждава съвсем сериозно-ако нарочно нарушите закона му-това ще ви се случи и ще е вечно. Четем това заедно-нали?!
Матей 25 глава

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол. 32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите; 33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата. 34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.

Това ще каже Господ на праведните

41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.

Ангелите не могат да умрат! Затова Господе  приготвил за тях огненото езеро от което няма излизане! И там ще идат и неправедните. Грешниците които са вършили умишлени грехове.
Евреите 10 глава

26 Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове,

И ето-ако умишлено съгрешавате-за вас не остава нищо друго, но:

27 но едно страшно очакване на съд и едно огнено негодуване, което ще изпояде противниците.

За такива остава само огненото езеро и ще са там вечно.
Откровението 21 глава

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. 2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.

Това е Царството приготвено от сътворението на света, но човекът изпусна топката...

3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.

И всички праведни ще бъдем в Царството на Отец

6 И рече ми: Сбъднаха се. Аз съм Алфа и Омега, началото и краят. На жадния ще дам даром от извора на водата на живота.

Водата е Божието Слово

7 Който побеждава, ще наследи тия неща; Аз ще му бъда Бог, и той ще Ми бъде син.

И ще наследим висчко заедно с Исус-без изключение

8 А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.

Няма нужда да обяснявам това-нали?

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188498
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930