Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2016 22:19 - ЕВАНГЕЛИЕТО НА ПРОРОК ЗАХАРИЯ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1840 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
1 Царе 12:22-24

Сестри и братя,

Предлагам ви невероятен урок. Урок, който ще ви покаже, че цялата Библия още от Битие 1 глава ви говори за Исус дето е Христос. Ще разберете още, че Исус е от самото начало на сътворението-ако до сега не сте знаели това. Факта е, че когато Моисей остави перото-нямаше вече какво повече да се добави, което той не беше написал. Днес ще видите, какво ни показва писаното от пророк Захария.

Винаги е добре да стоя пред вас в съботният ден. Този урок-някой ще попита-защо съм избрал Захария? Защото има толкова много неща в книгата на Захария. Но по принцип, всеки пророк е говорил именно Евангелието-бъдещето. Със същият успех мога да избера който и да е от пророците. Защото те всичките учат едно Евангелие. Господ ни учи по всякакъв начин, как да станем... богове. И Евангелието-съобщението за Божието Царство е едно, но представено от различните пророци и апостолите. И двете възкресения са в Старият Завет. Съдът е в Старият Завет. Идването-и първото и второто на Исус е в Старият Завет. Всичко е там. Можех да избера Даниил и да ви покажа същото нещо, Исаия, който и да е от пророците и ще ви покажа същото нещо.
От Битие до Откровението всички говорят за едно-идването на Божието Царство на тази земя.
Ще започнем урока от Захария 1 глава. Тук ангела пита за Израел. Господ казва във всяко поколение едно и също-това, което ще става.

7 На двадесет и четвъртия ден от единадесетия месец, който е месец Сават, във втората година на Дария, Господното слово дойде към пророк Захария, син на Варахия, син на Идо, и рече: 8 Видях нощем, и ето човек който яздеше на червен кон, и стоеше между миртовите дървета, които бяха в едно сенчесто място; и зад него имаше червени, пъстри и бели коне.

Това е по времето на Цар Дариус. Когато той е пуснал Юдеите да отидат и да построят отново Храма и Ерусалим. Но ние ще видим от тогава дори и до края всичкото

9 Тогава рекох: Господарю мой, кои са тези? И ангелът, който говореше с мене, ми рече: Аз ще ти покажа кои са тези. 10 И човекът, който стоеше между миртите, рече в отговор: Те са ония, които Господ изпрати да обходят света. 11 И проговаряйки на Ангела Господен, който стоеше между миртите, рекоха: Ние обходихме света; и, ето, целият свят седи спокойно и е тих.

Тези четирима конници-те не са 4та в Откровението. Тези тук представят ангели. Защото Господ контролира целият свят-иначе ще сме измрели отдавна. И те държат земята спокойна-не позволяват на човека да се самоубие

12 Тогава ангелът Господен в отговор рече: Господи на Силите, до кога няма да покажеш милост към Ерусалим и Юдовите градове, против които си негодувал през тия седемдесет години?

Това ви показва, че тези 70 години вече са минали по това време. И колко време ще е преди Господ да се смили над Юда

13 И Господ отговори с добри думи, с утешителни думи, на ангела, който говореше с мене. 14 И тъй ангелът, който говореше с мене, ми рече: Извикай и кажи: Така казва Господ на Силите: Ревнувам твърде силно за Ерусалим и за Сион;

Господ казва това. Хората не разбират-Господ все още е ревнив за своите хора. И ако някой им прави зло-Господ вижда това и ще отплати

15 и много се сърдя на охолните народи; защото като се разсърдих само малко, те спомогнаха към наскърбяването на Израиля.

Господ беше ядосан на своите хора, но другите народи направиха дори и много по-зло на Израел. Хората не разбират това-Господ наказа Израел, но никой не биваше да им прави повече от това, което Господ им направи вече

16 Затова, така казва Господ: Аз съм се върнал с милост в Ерусалим; домът Ми ще се построи в него, казва Господ на Силите; и връв ще се опъне върху Ерусалим.

Господ ще се върне отново в Ерусалим

17 Извикай още веднъж и речи: Така казва Господ на Силите: Градовете Ми още ще се преливат с благосъстояние; и Господ още ще утеши Сион, и пак ще избере Ерусалим.

Това тук ни връща отново при второто завръщане на Господ. Но колко дълго ще е това? Кога ще приключи?
Ще видим, кога ще завършат тези 70 години-Eремия 25 глава

1 Словото, което дойде към Еремия за всичките Юдови люде, в четвъртата година на Юдовия цар Иоаким, Иосиевия син, която година бе и първа на вавилонския цар Навуходоносора,

Иоаким е от последните три Царе на Юдея

2 което слово пророк Еремия изговори на всичките Юдови люде и на всичките ерусалимски жители, като казва: 3 От тринадесетата година на Юдовия цар Иосия, Амоновия син, дори до днес, тия двадесет и три години, Господното слово дохождаше към мене; и аз ви говорих като ставах рано и говорех; но вие не послушахте.

От 13 година на последният Цар-който е Йосия, аз ставах рано и ви говорех, но вие не слушахте. Спрете да нарушавате моите Закони, казваше Господ

8 Затова така казва Господ на Силите: Понеже не послушахте думите Ми, 9 ето Аз ще изпратя и ще взема всичките северни родове, казва Господ, тоже и слугата Ми Навуходоносора, вавилонския цар, та ще ги доведа против тая земя, и против нейните жители, и против всички тия околни народи; ще ги обрека на изтребление, и ще ги направя за учудване и за подсвиркване, и ще ги обърна на вечна пустота.

Защото не искахте да слушате, аз ще докарам Навохудоносор против вас-казва Господ Исус

10 При това, ще направя да престане между тях гласът на веселието и гласът на радостта, гласът на младоженеца и гласът на невестата, шумът на мелницата и светенето на светилото. 11 И цялата тая земя ще бъде пуста и за учудване; и тия народи ще робуват на вавилонския цар седемдесет години.

И ето от къде идат тези 70 години. Ще видим колко дълго е било преди обаче да приключи, защото тези 70 години стават 70 седмици. Защото Израел се е върнал по времето на Мидо Персийската Империя. Тези 70 години са дори и след нашето време

12 А когато се свършат седемдесетте години, Аз ще накажа вавилонския цар и оня народ за беззаконието им, казва Господ, също и Халдейската земя, която ще обърна във вечна пустота.

Този стих ми показва, че не става въпрос за Вавилон на Навохудоносор. Защото той е управлявал и е умрял в честита старост. Чак неговият син Валтасар е направил глупост и тогава Мидянина Дарии е наследил Царството-Руснаците

13 И ще докарам върху оная земя всичките неща, които съм говорил против нея, всичко що има писано в тая книга, което Еремия пророкува против всичките народи. 14 Защото много народи и велики царе ще поробят и тях; Аз ще им въздам според делата им и според работата на ръцете им.

Много народи ще доведе против Израел. Не е по времето на Навохудоносор, но ще е в края на времето

15 Защото така ми каза Господ Израилевият Бог: Вземи от ръката Ми тая чаша с виното на яростта Ми та напой от нея всичките народи, до които те пращам.

И всичките народи ще пият от това вино-на гнева на Господа.

16 И като пият, ще политат и обезумеят поради ножа, който ще изпратя всред тях. 27 Затова ще им речеш: Така казва Господ на Силите, Израилевият Бог: Пийте и опийте се, повръщайте, паднете, и не ставайте вече, поради ножа, който ще изпратя всред вас.

Това ще стане когато Господ дойде. И след това народите повече няма да се надигат за война

28 И ако откажат да вземат чашата от ръката ти и да пият, тогава да им речеш: Така казва Господ на Силите: Непременно ще пиете; И ако някой не иска да пие-ще пие!

Някои народи мислят, че нищо лошо няма да им се случи. Но не е така. И ето защо:

29 защото, ето Аз докарвам зло като започвам от града, който се нарича по Моето име; и вие ли ще останете съвсем ненаказани? Няма да останете ненаказани, защото Аз ще призова нож върху всичките земни жители, казва Господ на Силите.

И ако не искат да пият-ще пият. Защото Господ ще доведе зло първо на своите хора и какво ще стане с другите народи? Разбира се, че ще пострадат също-защото наказаха Израел повече от колкото трябваше

30 Затова пророкувай ти против тях всички тия неща, като им кажеш: Господ ще изреве свише, И ще издаде гласа Си от светото Си обиталище; Ще изреве силно против паството Си; Ще извика, като ония, които тъпчат грозде, Против всичките жители на света.

Това е при второто пришествие на Господа. Спомнете си за последният тромпет и ще изтъпче народите като че са грозде в пресата

33 В оня ден убитите от Господа ще лежат От единия край на земята до другия край на земята; Няма да бъдат оплакани, нито прибрани, нито погребани; Ще бъдат за тор по повърхността на земята.

Това е, което Господ ви казва в Откровението-че убитите ще са така много, че птиците и зверовете ще дойдат да ги ядат. Защото всичките народи са виновни против Господа. И няма дори да има време да бъдат погребвани...
Кога ще стане това-Откровението 19 глава. Вижте-пророците имат същото Евангелие, но никой не иска да чете Библията. Тва са страшни неща и идват, но те са поклонници на слънцето... И не искат и да знаят какво иде и скоро.

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно.

Това е Исус Христос! И той ще ви покаже какво е война...

12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; 13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово.

Това е кръвта на народите. И името му е Словото! Йоан ви казва това. Кой е Словото-този, който говори всичкото.

14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне.

Идва с ангелите за да прави война!

15 Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите; и Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв-гроздовата преса- на Бога Всемогъщий.

И ще избие толкова хора, че кръвта ще стигне до юздите на конете!

16 И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите. 17 После видях един ангел, стоящ в слънцето; и, извиквайки със силен глас, каза на всичките птици, които летят посред небето: Дойдете, събирайте се за великата Божия вечеря,

Защо казва на животните и птиците това? Защото Захария каза, че няма да има кой да ги погребва

18 за да ядете месата на царе и месата на хилядници, месата на юнаци и месата на коне и на ония, които яздят на тях, дори месата на всичките човеци, свободни и роби, малки и големи.

Виждате, че Господ има план. Земята ще е пълна с мъртъвци. Защото народите наказаха Израел повече от колкото трябваше. Захария ви казва същото, защото цитира Еремия. Нека се върнем на Захария 1 глава. А всичките пророци са говорили именно Евангелието-това, което ще стане.

18 И като подигнах очите си видях, и ето четири рога. 19 И рекох на ангела, който говореше с мене: Какви са тия? И той ми отговори: Тия са роговете, които разпръснаха Юда, Израиля и Ерусалим.

Кои са тези рогове-те са които разпръснаха Юда, Израел и Ерусалим-ще ги видим в Данаил 7 глава. Вижте-ако четете само Новият Завет-не знаете и не разбирате нищо от Библията! Всичко в Бибилята е вечно-Закона, Диетичният Закон, всичкото.

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите. 2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. 3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг.

Тези 4 ветрове са 4 народа. И те идат изсред народите. Само 4 Империи са владели целият свят. И никой не го владее след Римската Империя

4 Първият бе като лъв, и имаше орлови крила; а, като го гледаха, крилата му се изскубаха, и той се дигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като човек, и даде му се човешко сърце.

Това е Вавилонската Империя-Навохудоносор

5 След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо.

Това е Мидо-Персийската Империя. Потърсете в световната история и ще ги намерите. Мидяните са Руснаците. Как е техният символ-мечката

6 Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт.

Това е Гръцката Империя. Защо са тези 4 глави-защото след смъртта на Александър, 4те му генерала си поделиха света

7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога.

Римската Империя-ужасна е. От нея е дошло днешното хпристиянство, което следвате. Бога на слънцето-Ра-усвоен от нея. Истър-богинята на плодородието-вашият Великден. Тамар и Симарима-Мадоната и младенеца. Неделята-поклонение на слънцето. Истър-Великдена-празнуван с храмови оргии. Коледата-Зимното слънцестоене... Раждането на непобеденото слънце. Четете тези неща! И нищо не е изчезнало и до днес. И Римската Импеиря трябваше да падне и да се опитват да я възстановят 10 пъти-ето днес е Европейският Съюз-възстановиха я. А света си няма и понятие от тези неща. Ако не знаете-ще бъдете повредени. И този звяр е така ужасен, че Господ дори и не му дава име. Той ви разрушава не само физически, но и духовно. Почти всичко, което вие назовавате християнство е дошло от Рим. Дори и протестантите са Римски католици. Вижте-Мартин Лутер ви е дал същото, което е от Рим-и неделята, и Коледата, и Великдена, и всичкото

8 Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи и уста, които говореха надменно.

Нека да видим, кой още ще дойде по това време

13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него.

Кой е това-Исус! Виждате го в Старият Завет! Но вие четете само Новият и понятие си нямате, че Исус е от самото начало.

14 И Нему се даде владичество, слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици. Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.

Царството на Исус няма да премине-вечно ще е

15 Колкото за мене, Даниила, духът ми се наскърби дълбоко в тялото ми, и виденията на главата ми ме смутиха. 16 Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща. 17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята. 18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.

Знаем, че са 4 Царства-прочетохме за тях. Но после ще дойде Царството на Господ Исус. И светиите на Господ ще управляват Царството. Това ще стане при първото възкресение. А къде ще е Царството на Исус?

27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

И Царството на Господа ще е на земята. Данаил ни показва дори и идването на Господа. Но Захария ни е казал, че това ще стане.
Нека се върнем на Захария 1 глава. Всичките пророци говорят в един глас-защото Господ им е диктувал това. И никой не може да го промени.

20 Тогава Господ ми показа четирима ковачи. 21 И рекох: Какво са дошли да правят тия? И в отговор рече: Ония са роговете които разпръснаха Юда тъй, че никой не повдигаше главата си; но тия са дошли да ги уплашат, и да повалят роговете на езичниците, които подигнаха рог против Юдовата земя за да я разпръснат.

Първо казва-тези 4ма са разпръснали Юда, Израел и Ерусалим. Ние сме били изкорени от земята ни. И тези 4ма ще съсипят роговете на езичниците. Но вижте-езичниците не са управлявали по времето на Захария, но управляват днес-нали? Те са белите хора-езичниците. Изведнъж виждаме бъдещето описано още от Захария.
Откровението 7 глава

1 След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво.

Това е точно преди Исус да дойде. Слънцето ще почернее, луната няма да свети, звездите ще паднат. За това хората ще искат канарите да паднат върху тях. Но преди това, 4 ангела ще извършат определни неща

2 И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза: Тези 4 ангела-тези дърводелци за които говори Захария-те ще направят големи проблеми на езичниците. 3 Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог. 4 И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните:

144000 от Изроел-това е интересно. Ще ви покажа нещо тук. Но нека видим от къде идват те-от Израел. И ако не сте от физическият Израел-не сте сред тези 144000. И ако вие се мислите за свидетели на Йехова-а не сте от народа Израел-лъжете жестоко себе си. А кои още ще дойдат-ето:

9 След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си,

Вижте-много хора ще се спасят по времето на великата скръб. Те ще се обърнат към Бога именно по това време. Нека видим Откровението 9 глава

13 И като затръби шестият ангел, чух един глас от роговете на златния олтар, който беше пред Бога, 14 че някой казваше на шестия ангел, у когото беше тръбата: Развържи четирите ангела, които са вързани при голямата река Ефрат.

Тази река преминава през Турция и отделя източна от западна Европа. И ето-и тук са 4 ангела, които ще се справят с езичниците

15 И развързаха се четирите ангела, които бяха приготвени за тоя час и ден и месец и година, за да убият третата част от човеците.

Тези 4 имат една работа само-да унищожат една трета от човеците на света. Предимно езичници... Сега е времето на езичниците-кое е това, което белите не управляват в света?

16 И числото на воюващите конници беше двеста милиона; аз чух числото им.

Това са 200 милиона войници

17 И конете във видението и яздещите на тях ми се видяха такива: те носеха като огнени, яцинтови и жупелни нагръдници; и главите на конете бяха като глави на лъвове, и от устата им излизаше огън, дим и жупел. 18 От тия три язви, - от огъня, от дима и от жупела, що излизаха от устата им, - биде избита третата част от човеците.

Йоан не е знаел какво са тези неща. Не забравяйте, че той е видял съвременни за нас оръжия и не е знаел какво са те. И вижте-една трета от човеците ще бъдат избити. Сега виждаме какво казва Господ в Еремия, като казва, че хората ще бъдат избити от единият край на земята до другият.
Ще видим Откровението 16 глава

12 Шестият ангел изля чашата си върху голямата река Ефрат; Спомнете си за тромпетите-те показват, че иде драма и пресъхна водата й, за да се приготви пътя на царете, които идат от изток.

Кои са Царете от изтока? Русия, Китай-всички тези хора. Те ще дойдат с тази 200 милионна армия

13 И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби; 14 защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог.

Чия е битката-на Бога! Той я води и ще отплати на всичките народи!

15 (Ето, ида като крадец. Блажен оня, който бди и пази дрехите си, за да не ходи гол, та да не гледат срамотата му).

Господ иде като крадец за тези които не знаят нищо за него и Библията. Знанието обаче ни прави най-избраните. Истинските служители на Бога знаят истината, знаят, какво става и какво иде. А когато някой реши да натисне бутона-и да унищожи света-Господ няма да го допусне

16 И събраха ги на мястото, което по еврейски се нарича Армагедон.

Това е войната в Армагедон. Долината на Магедон. И ако Господ не дойде бързо-нищо няма да оцелее...
Нека видим какво ще стане там-Захария 14 глава. Вижте-ние четем пророчествата писани от Захария.

1 Ето, ден от Господа иде, Когато богатството ти ще се раздели всред тебе като обир. 2 Защото ще събера всичките народи На бой против Ерусалим; Градът ще бъде превзет, Къщите ще бъдат обрани, И жените изнасилвани, И половината от града ще отиде в плен; А останалите люде не ще бъдат изтребени от града.

И който е сега в Ерусалим-много лошо ще е за тях. Долината на Магедон е северозапад от Ерусалим. И те ще се срещнат там, тези две армии. И какво ще стане тогава:

3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой.

Запада ще иска да доближи и изтока към тях-да ги обърне към тяхната страна. Но изтока няма да иска и тогава запада ще ги нападне с някакво ново оръжие, от което те ще са 5.5 месеца в ужасни мъки. После те ще се вдигнат за да нападнат запада

4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг.

Когато Господ стъпи на планината-тя ще се раздели на две

5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките светии с Тебе.

И Господ ще дойде и всичките светии с него. Първо ще видим, кой е този Господ. Ще видим 1 Солунци 3 глава. Аз съм този страж сестри и братя, който ви предупреждава какво иде. А какво ще правите вие с тази информация е ваша работа.

12 И Господ да ви направи да растете и да преизобилвате в любов един към друг и към всичките, както и ние преизобилваме към вас, 13 за да утвърди сърцата ви непорочни в светост пред нашия Бог и Отец при пришествието на нашия Господ Исус с всичките Негови светии.

А-а, знаем, кой ще дойде-Господ Исус и всичките светии с него! Захария е знаел за първото възкресение. И ето-ще дойде с всичките светии. От къде ще дойдат те-от небето ли?
Нека видим това-1 Солунци 4 глава

13 А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда. 14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.

Захария не каза ли точно това-Господ ще дойде и всичките светии с него

15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. 16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;

Еремия не каза ли, че ще има вик-последната тръба ще затръби и ето-праведните мъртви ще възкръснат?

17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

Значи сега виждаме, че Захария е знаел за първото възкресение и също за промяната. Знаел е, че светиите-едни ще са живи, други ще възкръснат-и ще срещнат Господа във въздуха. Какво означава да го срещнем? Той идва от третото небе, ние ще дойдем от земята и ще се срещнем в облаците. И ако сте праведни до края-няма да минете през съда, но ще сте съдии.
Нека се върнем на Захария 12 глава

1 Господното слово наложено на мене за Израиля: - Така казва Господ, Който простря небето, И основа земята, И образува в човека духа му: 2 Ето, Аз правя Ерусалим омайна чаша На всичките околни племена; И това ще бъде и за Юда В обсадата против Ерусалим.

Това ще е по времето на Армагедон

3 В оня ден ще направя Ерусалим Утегчителен камък на всичките племена; Всички, които се натоварят с него, ще се смажат; И против него ще се съберат всичките народи на света.

Всички хора от света ще идат там

9 В оня ден Ще потърся да изтребя всичките народи, Които идат против Ерусалим;

Вижте какво ще направи Господ!

10 А на Давидовия дом И на ерусалимските жители Ще излея дух на благодат и на моление; И те ще погледнат на Мене, Когото прободоха; И ще плачат за Него

Кой говори тук-Исус!

Както плаче някой за едничкия си син, И ще скърбят горчиво за Него Както скърби някой за първородния си.

Хората плачеха когато прободоха Исус и го повесиха на кръста. Но ще плачат още повече като го видят, защото ще видят, кой е той

11 В оня ден ще има голямо жалеене в Ерусалим, Като жалеенето при Ададримон в полето Магедон.

Нека видим Псалм 22-кой е този когото прободоха

1 Боже мой, Боже мой, защо си ме оставил? Защо стоиш далеч и не ми помагаш, Нито внимаваш на думите на охкането ми?

Явно е, че този човек е в големи мъки. Спомнете си какво каза Исус Христос на кръста!  Вижте още какво казва:

15 Силата ми изсъхна като черепка, И езикът ми прилепна за челюстите ми; И Ти си ме свел в пръстта на смъртта. 16 Защото кучета ме обиколиха; Тълпа от злодейци ме окръжи; Прободоха ръцете ми и нозете ми.

А-ето чии ръце и нозе са проболи. И вижте-говори в първо лице. Исус говори тук! Е сега вече знаем какво пишеше в предишните стихове.
И сега можем да се върнем на Новият Завет вече-Откровението 1 глава. Вижте-от самото начало на Библията и до края е едно съобщение! Защото този, който е диктувал е един! За това мога да ви го покажа от всяка книга на Старият Завет.

1 Откровението на Исус Христос, което му даде Отец, а той го даде на ангела си, а ангела го даде на Йоан.

7 Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин.

И тези които го прободоха-ще плачат. Защото знаят сега, какво идва да направи Исус. И ще искат канарите да паднат върху тях. Вижте-Исус е много опасна личност. Малко се ядоса и издави целият свят с вода...
Нека се върнем отново на Захария 14 глава-виждате, че Захария е проповядвал Евангелието. Но хората не обръщат внимание. Дори в Новия Завет ви пише, че същото Евангелие е било проповядвано на Израел в пустинята. Всичко е същото-от самото начало. Просто човекът поради своята глупост, забави изпълнението на целият план. Отец твори себеподобни-богове!

6 В оня ден Не ще има светлина; Блестящите тела ще намалят сиянието си; 7 Но ще бъде единствен ден, Познат само на Господа, - Ни ден, ни нощ; А привечер ще има виделина.

Какво е това чудо-не знаем

8 И в оня ден Живи води ще излязат из Ерусалим, Половината им към източното море; И половината им към западното море; И лете и зиме ще бъде така.

Господ ще очисти болните води в света. И ще възстанови всичко както трябваше да бъде от началото. Защото всичко е отровено от хората

9 И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно.

И Господ ще ви вземе на небето? НЕ! Ще управлява цялата земя. И няма да имате вече идоли да им се кланяте

12 И ето язвата, С която Господ ще порази всичките народи, Които са воювали против Ерусалим: Месата им ще тлеят, докато още стоят на нозете си, Очите им ще се разтопят в ямите си, И езикът им ще тлее в устата им.

Вижте какво ще направи Господ. И как можете да воювате против него?

13 И в оня ден Между тях ще има голям смут от Господа, Тъй щото ще залавят всеки ръката на ближния си, И неговата ръка ще се подига против ръката на ближния му.

И изведнъж дори и съюзниците ще се обърнат едни против други. Същото както беше когато три народа дойдоха против Юда-във времето на Йосафат-Господ направи така, че те се избиха едни други и никой не остана жив. Същото ще е и с войниците в Армагедон-никой няма да излезе жив

16 И всеки, който остане От всичките народи, Които са дохождали против Ерусалим, Ще възлиза от година на година Да се кланя на Царя, Господа на Силите, И да празнува празника на колибите.

И всеки, дето е останал жив от народите-някои ще останат живи. И ще идват всяка година в Ерусалим за да пазят Празника на Колибите

17 И ако някои от домочадията на света Не възлизат в Ерусалим Да се поклонят на Царя, Господа на Силите, На тях не ще има дъжд.

И ако не отидат в Ерусалим-ще умират от глад. Нека видим Откровението 15 глава и ще видим същото нещо. Всичко е в Библията! Няма причина да не сме информирани.

2 И видях нещо като стъклено море, размесено с огън, и че тия, които бяха победили звяра и образа му и числото на името му, стояха при стъкленото море, държейки Божии арфи.

Това са хората които ще се спасят по времето на великата скръб

3 И пееха песента на Божия слуга Моисея и песента на Агнето, казвайки: Велики и чудесни са Твоите дела, Господи Боже Всемогъщи; праведни и истинни са Твоите пътища, Царю на вековете. 4 Кой няма да се бои от името Ти, Господи, и да го прослави? Защото само Ти си свет; понеже всичките народи ще дойдат и ще се поклонят пред Тебе, защото се явиха Твоите праведни съдби.

Господ е Свят и всичките народи ще идват при него. И ако не дойдат-няма да има дъжд на посевите им. Захария ни каза това нещо-виждаме го тук, нали? Нека се върнем на Захария 9 глава. Вижте по колко различни начини Господ ви казва същото-какво ще стане като дойде.

9 Радвай се много синова дъщерьо; Възклицавай, ерусалимска дъщерьо; Ето, твоят цар иде при тебе; Той е праведен, и спасява, Кротък, и възседнал на осел, Да! на осле, рожба на ослица.

Който и да е този дето иде така, той е Цар на Израел-нали така пише

10 Аз ще изтребя колесница из Ефрема, И кон из Ерусалим, И ще се отсече бойният лък; Той ще говори мир на народите; И владението Му ще бъде от море до море, И от Ефрат до земните краища.

И той ще управлява цялата земя. Добре е да намерим, кой е той-Матей 21 глава. Всички мислят, че Исус е плах и нежен-добре е да намерите, кой е той. За това ви пише, че страх от Бога е началото на мъдростта. Един човек се опита да задържи ковчега на завета на каруцата, когато Цар Давид го преместваше в Ерусалим и го пипна-Господ го уби веднага...

1 И като се приближиха до Ерусалим и дойдоха във Витфагия при Елеонския хълм, Исус изпрати двама ученици и рече им: 2 Идете в селото, което е насреща ви; и веднага ще намерите вързана ослица и осле с нея; отвържете ги и докарайте Ми ги. 3 И ако някой ви рече нещо, кажете: на Господа трябват; и веднага ще ги изпрати.

Защото тези хора са знаели пророчествата. Както и ние знаем, какво ще става в света. Знаем за Европейският съюз, знаем, че те и ще поставят папата в Храма дето тези които наричат себе си Юдеи, а не са, но лъжат, ще построят в Ерусалим

4 А това стана за да се сбъдне реченото от пророка, който казва: - 5 "Речете на Сионовата дъщеря: Ето, твоят Цар иде при тебе, Кротък и възседнал на осел И на осле, рожба на ослица".

Захария беше писал това-нали? Момент! Винаги когато Библията говори, чий Цар е Исус-винаги казва, че е Царят на Израел. Но тази църква във Ватикана казва, че е техният Цар...

6 И тъй учениците отидоха и сториха както им заръча Исус; 7 докараха ослицата и ослето, и намятаха на тях дрехите си; и Той възседна върху тях. 8 А по-голямата част от множеството напостлаха дрехите си по пътя; други пък сечаха клони от дърветата и постилаха ги по пътя.

Затова имате този празник на Римските католици-пепелна сряда

9 А множествата, които вървяха пред Него, и които идеха изподире, викаха казвайки: Осана на Давидовия син! благословен, който иде в Господното име! Осана във висините!

Спаси сега-това означава Осана. И Захария ви каза тези неща. Нека видим Захария 2 глава. Християните не знаят тези неща-защото не знаят нищо от Библията.

1 След това, подигнах очите си и видях, и ето човек с връв за мерене в ръката му. 2 Тогава рекох: Къде отиваш? А той ми рече: Да измеря Ерусалим, за да видя каква е широчината му и каква е дължината му. 3 И, ето, ангелът, който говореше с мене, излезе; и друг ангел излезе да го посрещне, и му рече: 4 Тичай, говори на тоя юноша, като кажеш: Ерусалим ще се насели без стени, поради многото човеци и добитък в него;

Стените представят армиите. Когато Господ дойде и седне на трона на Давид в Ерусалим-няма да има нужда от армия

5 защото Аз, казва Господ, ще бъда огнена стена около него, и ще бъда славата всред него.

Господ ще бъде тогава Цар в Ерусалим и никой няма да се опитва да нападне Ерусалим повече-освен Гога и Магога-за тях пише в Езекил 38 глава

8 Защото така казва Господ на Силите: След възстановяването на славата Той ме изпрати при народите, които ви ограбиха; понеже който докача вас, докача зеницата на окото Му.

Господ на силите говори тук-Исус! И кой го е изпратил-Отец. И който докача Израел-докача зеницата на окото на Отец

9 Защото ето, аз ще помахам с ръката си върху тях, и те ще станат корист на ония, които им са работили: и ще познаете, че Господ на Силите ме е изпратил.

Разбирате ли, кой е пратил Исус-Отец!

10 Пей и радвай се, Сионова дъщерьо; защото, ето, Аз ида, и ще обитавам всред тебе, казва Господ.

Господ ще обитава в Ерусалим. Не на небето-нали?

11 И в оня ден много народи ще се прилепят при Господа, и ще бъдат Мои люде и Аз ще обитавам всред тебе, и ще познаеш, че Господ на Силите ме е изпратил при тебе.

Отново ви казва, кой го е пратил. Нека го видим-Йоан 6 глава. Не бъдете игноранти за Божието Слово. Трябва да слушате Божието Слово и да го четете!

35 Исус им рече: Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мене никак няма да огладнее, и който вярва в Мене никак няма да ожаднее.

Исус е Хляба на живота

37 Всичко което Ми дава Отец, ще дойде при Мене, и който дойде при Мене никак няма да го изпъдя; 38 защото слязох от небето не Моята воля да върша, а волята на Този, Който Ме е изпратил.

Исус дойде да върши волята на този, който го е пратил-на Отец!

39 И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден.

И отново ви казва, че Отец го е пратил! И той носи живота. И никой не е възкресен до последният ден. Те ви казват, че тялото остава и ще е възкресено, но духът е вечен и при възкресението ще се събере с тялото. Къде да прочетем това в Библията?

40 Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден. 41 Тогава юдеите роптаеха против Него, за гдето рече: Аз съм хлябът, който е слязъл от небето.

Юдеите казаха-не е ли този сина на Йосиф...

42 И казаха: Не е ли този Исус, Иосифовият син, Чиито баща и майка ние познаваме? Как казва Той сега: Аз съм слязъл от небето? 43 Исус в отговор им рече: Не роптайте помежду си. 44 Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден.

Не мърморете-никой човек не може да дойде при мене, освен ако Отец, който ме е пратил, не го привлече и аз ще го възкреся в последният ден! Ясно е-нали?
Нека видим отново това-кой го е изпратил-Исаия 48 глава-вижте кой говори тук.

12 Чуй Ме, Якове, и Израилю, когото Аз призовах: Аз съм същият, Аз първият, и Аз последният.

Исус ви го казва същото в Откровението 22 глава-той е първият и той е последният. На какво-на плът и кръв!

13 Да! Моята ръка основа земята, И десницата Ми разпростря небето; Когато ги извикам, те всички се представят.

Той е сътворил всичкото! И всички му се подчиняват

16 Приближете се при Мене, чуйте това; От начало не съм говорил скришно; Откак стана това, Аз бях там; И сега ме прати Господ Иеова и Духът Му.

Господ е Аз Съм. И е вечен. Господ не е говорил тайно, но всичко, което е казал-от самото начало-е говорил на пророците и те са го записали. И Отец го праща! Захария ви каза това нещо. Каза ви и за самият Исус, който ще бъде в Ерусалим

18 Дано би послушал ти заповедите Ми! Тогава мирът ти щеше да бъде като река, И правдата ти като морските вълни;

Ако би слушал и пазил заповедите ми, щеше да имаш мир като река. Но ние не искахме да слушаме Господа. Дори и когато бяхме в пустинята и после в земята ни. Дори и днес не слушаме! Вижте утре колко хора ще бъдат в паганските църкви.
Нека се върнем на Захария 4 глава.

1 И ангелът, който говореше с мене, се върна и ме събуди, както човек, който се събужда от съня си. 2 И рече ми: Що виждаш? И рекох: Погледнах, и ето светилник цял от злато с чаша отгоре му, със седемте светила на него, и със седем цеви на седемте светилника, които са върху му,

Това е тронната залана Господа

3 и край него две маслинени дървета, едно от дясно на чашата, и едно отляво й.
11 Тогава отговаряйки му рекох: Какви са тия две маслинени дървета отдясно на светилника и отляво. 12 И втори път отговорих, като му казах: Какви са тия две маслинени клончета, които през двете златни цеви изпразват из себе си маслото като злато?

Това е Бжието Слово. Маслото като злато

13 А той в отговор ми рече: Не знаеш ли какви са те? И рекох: Не зная, господарю мой. 14 Тогава каза: Те са двамата помазани, които стоят при Господаря на целия свят.

Кои са тези двама помазани-тези две маслини-Откровението 11 глава

1 И даде ми се тръстика като тояга; и един каза: Стани та измери Божия храм и олтара и ония които се кланят в него;

Това е Храма дето Зоровавел ще построи за Господа

2 но двора, който е извън храма, остави, и недей го измерва, защото той е даден на народите, които ще тъпчат светия град четиридесет и два месеца.

Това ще са тези 3.5 години велика скръб

3 А на двамата си свидетели ще дам да пророкуват хиляда двеста и шестдесет, дни облечени във вретища.

Ето двамата свидетели-двете маслинени дървета за които Захария е писал

4 Те са двете маслини и двата светилника, които стоят пред Господаря на земята. 5 И ако някой поиска да ги повреди, огън излиза от устата им, та изяжда неприятелите им; и ако поиска някой да ги повреди, така трябва той да бъде убит. 6 Те имат власт да заключат небето, та да не вали дъжд през времето, за което те пророкуваха; и имат власт над водите да ги превръщат на кръв и да поразяват земята с всяка язва, колкото пъти биха поискали.

Някои казват, че това са Моисей и Илия. Но те са мъртви. А тези двамата свидетели са живи днес-не знаем кои са те

7 И когато свършат свидетелствуването си, звярът, който възлиза от бездната ще воюва против тях, ще ги победи и ще ги убие.

Това е възстановената Римска Империя и тя ще воюва с тези двама свидетели на Господа. Но те ще имат власт от Господа да спрат тези хора. И когато завършат пророчествата си, Господ ще разреши те да бъдат убити

11 А след трите и половина дни влезе в тях жизнено дишане от Бога, и те се изправиха на нозете си; и голям страх обзе ония, които ги гледаха. 12 А те чуха силен глас от небето, който им казваше: Възлезте тука. И възлязоха на небето в облак; и неприятелите им ги видяха.

И това ще стане при последната тръба

15 И като затръби седмият ангел, станаха силни гласове на небесата, които казваха: Световното царство стана царство на нашия Господ и на Неговия Христос; и Той ще царува до вечни векове.

Нека видим кое време ще е това-1 Солунци 4 глава

15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. 16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик,

Възлезте тук!! Това ще викне Господ и не само на двамата свидетели, но на всички праведни!

при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; 17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

И тогава всички ще отиват да го видят-Захария 8 глава. Захария ви е казал цялото нещо.

1 И словото от Господа на Силите дойде към мене и рече: 2 Така казва Господ на Силите: Ревнувам много силно за Сион, дори ревнувам за него с голяма ярост.

Втори път виждаме същото нещо

3 Така казва Господ: Върнах се към Сион и ще обитавам всред Ерусалим; и Ерусалим ще се нарече град на Истината, и хълм на Господа на Силите Светия хълм.

Ако ще седи на трона на Давид и Давид ще е в Ерусалим, то е напълно ясно

7 Така казва Господ на Силите: Ето, Аз ще отърва людете Си от източната страна и от западната страна; 8 и, като ги доведа, те ще се заселят всред Ерусалим; и ще бъдат Мои люде, и Аз ще бъда техен Бог, в истина и в правда.

И ето-Господ ще доведе своите хора

13 И както бяхте предмет на проклетия между народите,

И сега сме точно така сред народите-проклетия

доме Юдов и доме Израилев, така ще ви избавя щото да станете предмет на благословение. Не бойте се; нека се укрепят ръцете ви.

И тогава ще сме благословия за народите

20 Така казва Господ на Силите: Още ще има време, когато ще дойдат люде и жителите на много градове; 21 и жителите на един град ще отидат в друг и ще рекат: Нека отидем незабавно да искаме Господното благоволение, и да потърсим Господа на Силите. Ще отида и аз. 22 Да! Много племена и силни народи ще дойдат за да търсят Господа на Силите в Ерусалим, и да искат Господното благоволение.

Те ще отиват в Ерусалим-защото Господ Исус ще е там

23 Така казва Господ на Силите: В ония дни десет мъже от всичките езици на народите ще хванат, да! ще хванат полата на един, който е юдеин, и ще рекат: Ще идем с вас, защото чухме, че Бог бил с вас.

Десет души от всяка нация ще се хванат за някой Израилянин и ще искат да ги заведе при Бога в Ерусалим. И това не е станало все още, нито пък е станало с тези дето наричат себе си Юдеи. И Исус не е в Ерусалим... Захария ви каза всичкото, което е от Матей до Откровението!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172026
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031