Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2016 22:40 - КОИ СА ТЕЗИ КОИТО СВЕТЪТ НАРИЧА ДНЕС ЮДЕИ? ИЗРАЕЛ ЗАМЕНЕН ОТ БРАТ СИ ИСАВ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1124 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 46:1-7

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок от който ще разберете ясно, кои са тези които наричат себе си днес „Юдеи”, защо те не са наистина от племето на Юда, кои са всъщност те и кой в края на краищата е народа на Бога-Израел и как е станало така, че този друг народ са го изместили и заменили пред света. Ще прочетем заедно Библията както и енциклопедии и историческа литература, която е проверена.

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота!
Когато ние кажем, че сме Израиляни-при това християни-всички мислят, че нещо не е в ред. Но ние наистина страдаме поради нашето игноранство. И другите хора не са нашият проблем, но нашите праотци са проблема ни. Ние учим тези неща, защото те са в Библията. Така както ви учим за смъртта и възкресението, за великата скръб и всичко останало-така е и това-то е в Библията. И ако сте на тази планета-то ние сме вашите свещеници. Това е определил Господ. Но понеже езичниците са решили да заемат нашето място-светът е в това състояние. Коледата е паганизъм. Великдена е паганизъм-богинята на плодородието-Истър. Дори и неделята е денят на слънцето. И вие не знаете тези неща. Дори и операцията на Римо католическата църква се основава на Левитското свещенство. И ние участваме във всяка религия на тази планета. Защото просто не познаваме себе си и не се занимаваме с Божието Слово както е.
Ние се занимаваме с цялата Библия и няма нещо с което да не се занимаваме.
ДНес тези дето наричат сееси Юдеи са из целият свят и из Африак и се опитват да покърстят в Юдаизъм... хората които са си Израиляни. Е как можеш да ме покръстиш в нещо, което аз така или иначе съм си? Разбирате ли това? Все едно някой да ме покръсти да съм българин, след като аз съм се родил българин. (Това ви го казвам аз-Българина Георги). Същото се опитват да направят тези които наричат себеси Юдеи. Но ето-ние ще поставим фактите на масата и ще са както са си.
И ако аз кажа, че съм Израилянин хората започват да ми казват-ти не си Юдеин... Аз не зная дали съм-може да съм Левит или Вениаминец. Но аз зная, че съм Израилянин. И понеже ние сме съгрешили на нашия Бог-то Той ни е поставил в състоянието в което сме до днес. Но пък някои хора чрез които ни е наказал са направилиповечеот това, което Той е искал. Те ще платят за това.
Преди години направиха ДНА тест на Лимба племето и после провериха някои Едомци и откриха, че те са от един и същи баща. Едните са бели, другите са черни. Но са от един баща! Няманищо чудно. Днес имате високи и много ниски хора, имате различни на цвят хора. И всички са от Бога.
Ще се занимаем днес с този въпрос и ще видим, че Исав и Яков са двама братя-близнаци. Дори и болестите на двата народа са подобни. И понеже и това е в Библията-то е важно! Иначе Господ не би го оставилв Библията. И ние ще ви учим на него.
Ще започнем урока от Битие 25 глава и ще видим как е започнало всичко това. Днес разни проповедници говорят за неща от които си нямат и понятие и хората им се възхищават.

19 Ето и потомството на Авраамовия син Исаак; Авраам роди Исаака, 20 а Исаак беше на четиридесет години, когато взе за жена Ревека, дъщеря на сириеца Ватуил от Падан-арам, и сестра на сириеца Лавана.

Той е живеел в Срия а не, че е бил сириец

21 И молеше се Исаак на Господа за жена си, защото беше бездетна;

Господ го послуша и жена му Ревека зачна. Тя не е могла да има деца, но Исаак се е молил за нея и нека видим какво е станало

22 А децата се блъскаха едно друго вътре в нея; и тя рече: Ако е така, защо да живея? И отиде да се допита до Господа. 23 А Господ й рече: - Два народа са в утробата ти, И две племена ще се разделят от корема ти; Едното племе ще бъде по-силно от другото племе; И по-големият ще слугува на по-малкия.

Два народа са били още от корема й и те ще са различни един от друг. И вижте-Господ е направил разделянето. И Господ й каза какво ще бъде дори още преди близнаците да са се родили

24 И когато се изпълни времето й да роди, ето, близнета имаше в утробата й. 25 Първият излезе червен, цял космат, като кожена дреха; и наименуваха го Исав. 26 После излезе брат му, държейки с ръката си петата на Исава; затова се нарече Яков. А Исаак беше на шестдесет години когато тя ги роди.

Ето двамата близнаци, но за Яков не се описва какъв е бил

27 И като порастнаха децата, Исав стана изкусен ловец, полски човек; а Яков беше тих човек и живееше в шатрите. 28 И Исаак обичаше Исава, защото ядеше от лова му; а Ревека обичаше Якова.

Но първородният получава всичко

29 Един ден Яков си вареше вариво, а Исав дойде от полето изнемощял; 30 И Исав каза на Якова: Я ми дай да ям от червеното, това червено вариво, защото съм изнемощял; (затова той се нарече Едом).

Исаак е обичал Исав, а Ревека е обичала Яков

31 И рече Яков: Най-напред продай ми първородството си. 32 А Исав рече: Виж аз съм на умиране; за какво ми е това първородство?

Първородството определя всичко. Първородният наследява всичкото имущество

33 И Яков рече: Най-напред закълни ми се; и той му се закле, и продаде първородството си на Якова. 34 Тогава Яков даде на Исава хляб и вариво от леща; и той яде и пи, и стана та си отиде. Така Исав презря първородството си.

Виждаме, че Исав продаде първородството си. Това беше сделка и никой не го накара да направи това, но той сам го направи. Яков не открадна първородството, но направи сделка и го купи. Исаак вече е на умиране и идва времето за благословията.
Нека видим какво стана-Битие 27 глава

1 Когато остаря Исаак и очите му ослабнаха, та не можеше да види, повика по-големия си син Исав и му рече: Синко. А той му рече: Ето ме. 2 Тогава той каза: Виж сега, аз вече остарях; не зная кой ден ще умра; 3 вземи прочее, още сега оръжията си, тула си и лъка си, излез на полето и улови ми лов, 4 та ми сготви вкусно ястие, каквото аз обичам и донеси ми да ям, за да те благослови душата ми преди да умра.

Ако Исав беше честен, трябваше да каже на баща си, че е продал първородството си на Яков. Но не каза това. Той продаде първородството си и после искаше да го има

5 А Ревека чу, когато говореше Исаак на сина си Исава. И Исав отиде на полето да улови лов и го донесе. 6 Тогава Ревека продума на сина си Якова, казвайки: Виж, аз чух баща ти да говори на брата ти с тия думи: 7 Донеси ми лов и сготви ми вкусно ястие, за да ям и да те благословя пред Господа преди да умра. 9 Иди още сега в стадото и донеси ми от там две добри ярета и аз ще сготвя вкусно ястие за баща ти, каквото той обича; 10 и ти ще го принесеш на баща си да яде, за да те благослови преди да умре.

И Яков се е подчинил на майка си. А тя му е казала да направи и още нещо

14 И тъй, той отиде, взе ги и ги донесе на майка си; и майка му сготви вкусно ястие, каквото баща му обичаше. 15 После Ревека взе по-добрите дрехи на по-стария си син Исава, които се намираха в къщи при нея и с тях облече по-младия си син Якова. 16 И зави ръцете му и гладкото на шията му с ярешките кожи.

Ревека е знаела, че Исаак ще познае гласа на Яков и за това трябваше да направи това нещо-Яков трябваше да прилича на Исав

19 И Яков рече на баща си: Аз съм първородният ти Исав; сторих каквото ми поръча; стани, моля ти се, седни и яж от лова ми, за да ме благослови душата ти. 21 Тогава Исаак рече на Якова: Моля, синко, приближи се, за да те попипам да ли си същият ми син Исав, или не. 22 И приближи се Яков при баща си Исаака; и той, като го попипа, рече: Гласът е глас Яковов, а ръцете са ръце Исавови.

Ревека е оркестрирала всичко това, но Господ й беше казал, как ще стане в бъдещето. И тя е познавала прекрасно съпруга си-та, внимавайте братя. Жените ви ви познават.

23 И не го позна, защото ръцете му бяха космати, като ръцете на брата му Исава; и благослови го. И Исаак благослови Яков 30 Щом като свърши Исаак да благославя Якова, и Яков току що беше се разделил с баща си Исаака, дойде брат му Исав от лова си.

И ето сега идва и Исав

32 А баща му Исаак му рече: Кой си ти? И той каза: Аз съм син ти, първородният ти, Исав. 33 Тогава Исаак се разтрепери твърде много, и каза: А кой ще е оня, който улови лов и ми принесе, та ядох от всичко преди да дойдеш ти, и го благослових? - Да! и благословен ще бъде.

Няма връщане назад вече за благословията. И Ревека знаеше, че ще бъде така, защото Господ й го показа

41 И Исав мразеше Якова поради благословението, с което баща му го благослови; и думаше Исав в сърцето си: Скоро ще настанат дните, когато ще оплакваме баща си, тогава ще убия брата си Якова.

И Исак мразеше Яков-и това никога не е спряло и до днес, но Яков получи първородството легално

42 И казаха на Ревека думите на по-стария й син Исав; затова тя прати да повикат по-младия й син Якова, и му рече: Виж, брат ти Исав се утешава относно тебе, че ще те убие.

Ревека искаше да спаси Яков да не го убие Исав

43 Сега прочее, синко, послушай думите ми: стани, та бягай при брата ми Лавана в Харан, 44 и поживей при него известно време, доде премине яростта на брата ти, -

Яков отиде при Лаван за 20 години. А когато се завърна в земята си, Исав го очакваше. И през тези 20 години Исав е имал 4 жени и деца-предимно синове. Знаем, че Яков е имал 12 сина и една дъщеря. Единият от синовете му беше Йосиф. И ето-ние знаем какво стана с Йосиф и как братята му го продадоха в Египет. И дойде време когато Йосиф стана вторият управник на Египет. И ето-доведе цялото си семейство в Египет. А след много години през които Израиляните са се женели за Египтянки-чернокожи хора, са се умножили и са станали много. А самата дума „Египет” означава черен. И всичките Ханаанци са чернокожи. Това е земята на чернокожите хора. Преди да получи името на Римския Генерал Африканус, цялата Африка се е наричала Земята на Хам.
И нека сега видим изхода от Египет, и как Израел стана народ. Изход 1 глава

1 Ето имената на синовете на Израиля, които дойдоха в Египет заедно с Якова; всеки дойде с челядта си:

Всичките Израиляни са били 70 души.

5 Всичките човеци, които излязоха из чреслата на Якова бяха седемдесет души; а Иосиф беше вече в Египет.

Значи в Египет са влезли предимно мъже-53 мъже и само три жени. Освен родоначалниците на племената-12. От къде са взимали жени тези мъже? От Египет. А спомнете си, че Моисей беше представен за внук на Фараон. И знаем, че Египтяните са чернокожи хора. А когато Йосиф е умрял-Израиляните са са намножили много-Израел може да има много бебета...

6 И умря Иосиф, всичките му братя, и цялото онова поколение. 7 А потомците на Израиля се наплодиха и размножиха, увеличиха се и толкова много се засилиха, щото земята се изпълни от тях. 8 Тогава се възцари над Египет нов цар, който не познаваше Иосифа. 9 И той рече на людете си: Вижте, тия люде, израилтяните са по-много и по-силни от нас; 10 елате, да постъпим разумно спрямо тях, за да се не размножават, да не би, в случай на война, да се съединят и те с неприятелите ни, да воюват против нас и да си отидат от земята.

Стига се до там, че Египтяните са използували Израиляните за всичко. И сега ето ви първото робство

11 Затова поставиха над тях настойници, които да ги измъчват с тежък труд; и те съзидаха на Фараона Питом и Рамесий, градове за житници.

Сега знаете, кой е построил тези градове и пирамидите. И първото ни робство е било под хора дето изглеждат както нас

12 Но колкото повече ги измъчваха, толкова повече те се размножаваха и се разширяваха, така че египтяните се отвращаваха от израилтяните.

Те не ни познават-колкото повече ни потискат, толкова повече си го изкарваме на жените си и толкова повече бебета се раждат

13 Затова египтяните караха жестоко израилтяните да работят;

След време Господ изпрати Моисей да изведе Израел от Египет. Египтяните са убивали всички бебета от мъжки род. Така те са искали да претопят Израел и те да станат Егитяни. Защото бащата определя рода. Бащата е Египтянин-не е важно каква е жената-бебето ще е египтянин. А през това време Исав е станал силен народ и никога не са били роби на никого.
Изход 12 глава

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки: 2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината.

Ето ви, кой е първият месец на годината. И ето сега какво трябва да се направи с кръвта-защо:

12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова.

Защото Господ ще дойде. И когато види кръвта-ще отмине този дом. Тук въпроса е за вярата. Ако не вярвате-няма да се поставите под кръвта на Исус. А ако вярвате-ще направите това, което Господ казва и ще спасите себе си

29 И по среднощ Господ порази всяко първородно в Египетската земя, от първородния на Фараона, който седеше на престола си, до първородния на пленника, който бе в затвора, както и всяко първородно от добитък. 30 И Фараон стана през нощта, той и всичките му слуги, и всичките египтяни; и нададе се голям писък в Египет, защото нямаше къща без мъртвец.

Египтяните не са повярвали за да поставят кръвта на вратите. И не е имало нито една къща без починал първороден. Тежка цена за неверието...

31 И повика Моисея и Аарона още през нощта та рече: Станете и вие и израилтяните, излезте изсред людете ми и идете, послужете на Иеова, както рекохте; 32 подкарайте и овците си и стадата си, както рекохте, та идете; па благословете и мене.

Фараон е омекнал

33 Тоже египтяните принуждаваха людете, за да ги отпратят по-скоро от земята си, защото си рекоха: Ние всички измираме.

И когато Господ дойде и ни събере от всиките места дето ни е пратил, ще бъде подобно нещо. Ще ни събере до последният човек

37 Прочее, израилтяните се дигнаха от Рамесий за Сокхот, на брой около шестстотин хиляди мъже пешаци, освен челядите.

Вижте колко влязоха в Египет и колко излязоха. 70 влязоха, 600000 мъже излязоха-дори не говорим за жените. 52 от тези 70 са били мъже! Женели са се за египтянките-чернокожи са се женели за чернокожи. И ето-така ще е и в бъдещето когато Господ дойде. Ще събере не само нас, но и всички хора от всеки народ които са като нас.

38 Още с тях излезе и голямо разноплеменно множество, както и твърде много добитък - овци и говеда.

Защото и други хора видяха какво прави Бога на Израел и повярваха в него! И Израел е бил в Египет 430 години. Господ каза на Авраам, че Израел ще бъде роби в Египет за 400 години

51 И тъй, в същия оня ден Господ изведе израилтяните из Египетската земя според устроените им войнства.

Господ ги изведе на 15 ден от първият месец. И ето-тогава Господ ги направи народ.
И нека видим как стана това-Второзаконие 28 глава. Израел още дори не е дошъл в обещаната земя, но Господ им дава правилата си.

1 Ако слушаш добре гласа на Господа твоя Бог и внимаваш да вършиш всичките Негови заповеди, които днес ти заповядвам, тогава Господ твоят Бог ще те въздигне над всичките народи на света.

Господ казва това точно на Израел-и на никой друг народ. За това нашият проблем е с нашите праотци. 2 И всички тия благословения ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе, ако слушаш гласа на Господа твоя Бог. 3 Благословен ще бъдеш в града, и благословен ще бъдеш на полето.

Където и да си-ще си благословен

11 Господ ще те направи да изобилваш с блага, в плода на утробата ти, в плода на добитъка ти и в плода на земята ти, върху земята, за която Господ се е клел на бащите ти да ти я даде. 12 Господ ще ти отвори доброто Си съкровище, небето, за да дава дъжд на земята ти на времето му, и да благославя всичките дела на ръцете ти; и ти ще заемаш на много народи, а няма да вземаш на заем.

И всички народи ще търсят заеми от тебе, но ти няма да търсиш заеми от никого. Така ли е днес с нас?

13 Господ ще те постави глава, а не опашка, та ще бъдеш само отгоре и няма да бъдеш отдолу, ако слушаш заповедите на Господа твоя Бог, които днес ти заповядвам, да ги пазиш и вършиш.

Това е нещо голямо-ние сме щели да бъдем само на върха-босовете на всичкото. И вижте сега-има едно „ако”-ако пазим заповедите на Бога! Ние обаче не искаме да внимаваме на това. Господ не ни обича такива каквито сме! Дори и вие не обичате децата си ако правят само проблеми... Ако децата ви обичат, то вие ще се привържете към тях, но иначе-ще се отделите от тях. Но сега идва и другото нещо-ако не пазим това, което Господ е заповядал

15 Но ако не слушаш гласа на Господа твоя Бог, и не внимаваш да вършиш всичките Му заповеди и повеленията Му, които днес ти заповядвам, то всички тия проклетии ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе.

Това е другата обувка дето пада. ПървоГоспод ни показа благословиите-ако сме му покорни

16 Проклет ще бъдеш в града и проклет ще бъдеш на полето.

Където и да се намериш-ще си в проблеми

25 Господ ще направи да бъдеш поразяван пред неприятелите си; през един път ще излизаш против тях, а през седем пътища ще бягаш отпред тях; и ще бъдеш тласкан по всичките царства на света.

Ще бъдеш изтласкан-някой ще те извади от земята ти. Няма да мигрираш...

36 Господ ще заведе тебе и царя, когото ще си поставил над себе си, при народ, когото не си познавал, нито ти нито бащите ти; и там ще служиш на други богове, на дърво и камък.

И ще служиш на пагански богове

37 И ще станеш за учудване, за поговорка и за поругание на всичките племена, между които Господ ще те отведе.

И това е, което е станало с нас-наричат ни с какви ли не имена, но никой не ни нарича Израиляни и същото правят с нас във всички държави

41 Синове и дъщери ще раждаш, но те не ще бъдат за тебе, защото ще отиват в плен. 42 Всичките ти дървета и плода на земята ти, щурецът ще ги пояде. 43 Чужденецът, който е всред тебе, ще се издига горе и по-горе над тебе; а ти ще пропадаш долу и по-долу.

Когато Израел излезе от Египет-с нас са излезли хора от всичките народи. И те се издигнаха, но ние си останахме ниско долу. Вижте кой ви продава колите, кой ви продава храната, кой ви реже тревата, кой ви оправя къщите! Всички които ни продават нещо или ни вършат услуги не изглеждат като нас. А ние стоим по ъглите на улиците... И вижте-това е писано!

44 Той ще заема на тебе, а ти не ще заемаш на него; той ще бъде глава, а ти ще бъдеш опашка.

Ние не можем да дадем заем на никого

45 Всички тия проклетии ще дойдат върху тебе, та ще те гонят и ще те застигат, догде бъдеш изтребен; защото ти не послуша гласа на Господа твоя Бог, за да пазиш заповедите Му и повеленията, които ти заповяда.

И ето защо всичко това ни се е случило. Защото не искахме да пазим Закона. Утре всичките тези църкви ще говорят портив Закона. И ето резултата

46 Това ще бъде за винаги знамение и чудо върху тебе и потомството ти.

Знак-какво прави знака? Показва, индентифицира нещо. Защо не си зададете въпроса: как така точно аз, от всичките народи, съм докаран тук в западното полукълбо против волята си? Всички други са мигрирали. Но не и ние. За това имате Порто рико, Куба, Джамайка, Бахама, всичките Карибски острови-робски лагери. Където и да намерите тук в западното полукълбо чернокожи-те са дошли като роби. И ако не сме дошли на кораби против волята си-не сме Израел. Как са дошли тук тези дето наричат себе си Юдеи-дали на кораби като роби?

64 Господ ще те разпръсне между всичките племена от единия край на света до другия край на света; и там ще служиш на други богове, които нито ти си познавал нито бащите ти, на дърво и камък.

Ние сме по всички държави на света. Дори и в Мадагаскар и Монтенегро

68 И Господ ще те върне в Египет с кораби

Египет за нас е робство! Защото Господ каза, че няма повече да ни върне в държавата Египет! И как сме дошли тук-на кораби. Но не като туристи, пиещи виното си на дека горе...

през пътя, за който ти рекох: Вече няма да го видиш; и там ще искате да се продадете на неприятелите си за роби и за робини; но не ще има кой да ви купува.

Кои са единствените хора в това полукълбо дето са продавани като роби! Като ги намерите-намерили сте Израел. И нека сега видим, какво е станало с Израел и под кое сме попаднали-благословиите или клетвите-Данаил 9 глава

9 На Господа нашия Бог принадлежат милост и прощение, защото се възбунтувахме против Него, 10 и не послушахме гласа на Господа нашия Бог да ходим по законите, които положи пред нас чрез слугите Си пророците. 11 Да! Целият Израил престъпи закона Ти,

Целият Израел наруши Закона на Бога!

като се отклони та не послуша гласа Ти; за която причина се изля върху нас проклетията и клетвата написана в закона на Божия слуга Моисей; защото Му съгрешихме.

Ето защо сме под клетвите. Защото отказахме да пазим закона на Господа. И така е и до днес-днес в неделя ви казват, че закона е прикован на кръста. Дори и не искат да знаят, че само Закона за жертвоприношенията беше прикован на кръста и не Царският Закон. Но отхъврил ли ни е Господ? Нека видим- Римляните 11 глава. Вижте-понеже ние нямаме надежда-защото нямаме знанието-младите хора се избиват едни други. Защото не виждат смисъла от живота.

1 И тъй, казвам: Отхвърлил ли е Бог Своите люде? Да не бъде! Защото и аз съм израилтянин, от Авраамовото потомство, от Вениаминовото племе.

Павел е Израилянин! Защо? Защото това е протокола и не може да бъде нарушен

2 Не е отхвърлил Бог людете Си, които е предузнал. Или не знаете що казва писанието за Илия? как вика към Бога против Израиля, казвайки: 3 "Господи, избиха пророците Ти, разкопаха олтарите Ти, и аз останах сам; но и моя живот искат да отнемат".4 Но що му казва божественият отговор? - "Оставил съм Си седем хиляди мъже, които не са преклонили коляно пред Ваала".

Господ му казва, че не е само, но има 7000 дето му служат както Той иска

5 Така и в сегашно време има остатък, избран по благодат.

Във всяко поколение има остатък. Винаги има хора които знаят какво става

7 Тогава какво? Онова, което Израил търсеше, това не получи, но избраните го получиха, а останалите се закоравиха даже до днес;

Хората които търсят Бога знаят какво е, останалите са слепи. Така е и днес

25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.

Частично закоравяване означава частично. Не пълно! Във всяко поколение има такива които виждат. И ако сте благословени и виждате-сте от избраните. Време е да отхвърлим целият боклук дето те са ни наложили с техните учения. Исус никога не е ял свинско, бил е обрязан на осмият ден, влизаше в синагогата в събота! Вие него ли следвате? Нека видим какво казва Господ за своите хора-неговите свещеници-Исаия 42 глава.

18 Чуйте, глухи, И гледайте, слепи, за да видите. 19 Кой е сляп, ако не е служителят Ми, Или глух, както посланика, когото изпращам? Кой е сляп както предания Богу, И сляп както служителя Господен?

Господ говори на Израел и не става за слепи и гухи хора, но духовно слепи и глухи. Той ни избра за да му служим и да проповядваме неговото Слово на народите, но какво направихме ние?
20 Ти гледаш много неща, но не наблюдаваш; Ушите му са отворени, но той не чува
22 Но те са ограбени и оголени люде; Всички са впримчени в пещери и скрити в тъмници; Плячка са, и няма избавител, Обир са, и никой не казва: Върни го.

И ние сме по затворите. Проверете статистиките и вижте, кои са болшинството в затворите. А колко от тези дето наричат себе си Юдеи са в затворите. Проверете това!

23 Кой от вас ще даде ухо на това? Кой ще внимава и слуша за бъдещето? Кой от вас ще чуе това в бъдещето? 24 Кой предаде Якова на обир, И Израиля на грабители? Не Господ ли, на Когото съгрешихме?

Кой е поставил това на нас-Господ! Заради нас си! За това не трябва да мразите никой друг народ! Нашите праотци са ни довели до това положение.

Защото не искаха да ходят в пътищата Му, Нито послушаха учението Му. 25 Затова изля на него лютостта на гнева Си И свирепостта на боя; И това го запали изоколо, но той не се сети, Изгори го, но той не го вложи в сърцето си.

И всичко, което Господ ни направи. Господ ни е съсипал както никой човек не може да направи това. И няма нищо общо с цвета на кожата, но с клетвите. И ако имате нещо против някого-то трябва да бъде портив вашите праотци. И никой не си задава въпроса, защо е това с нас.
Ще видим какво казва Господ по този въпрос-Второзаконие 32 глава

8 Когато Всевишният даваше наследство на народите, Когато разпръсна Адамовите потомци, Постави границите на племената Според числото на израилтяните.

Вижте това! Границите на народите са споредчислото на племената на Израел. Имате 24 часа в динонощието. 12 и 12. 12 месеца в годината. Дори 12 порти ще са на Новият Ерусалим!

15 А Иесурун затлъстя и ритна; Затлъстял си, угоил си се, Надебелял си; Тогава забрави Бога, Който го създаде, И презря Канарата на спасението си. 16 С чужди богове Го раздразниха до ревнуване, С мерзости Го раздразниха до гняв.

Бога на Коледа и на Великдена...

20 И рече: Ще скрия лицето Си от тях, Ще видя каква ще бъде сетнината им; Защото те са поколение развратено, Чада, в които няма вярност.

Господ ще се скрие от нас и ще види, дали можем да се справим

26 Рекох: Разпръснал бих ги, Изличил бих спомена им изсред човеците,

Днес никой не знае дори, кой е народа на Бога-Израел. Света мисли, че тези дето наричат себе си Юдеи са Израел, но никой дори и не се замисля-племето Юда е едно от 12те племена. Кои са другите? А ние сме нигро, Африкански Американци, Африканци и какво ли не още. Дори нашите хора не знаят кои са те.
Ще видим Псалм 83 и ще видим, какво ще направи Господ с народите които са се отнесли много зле с нас. Защото Господ искаше да ни накаже, но тези народи са прекалили също.

1 Боже, недей мълча; Не премълчавай, нито бивай безмълвен, Боже; 2 Защото, ето, враговете Ти правят размирие, И ненавистниците Ти са издигнали глава. 3 Коварен съвет правят против Твоите люде, И се наговарят против скритите Твои.

Израел са скрит народ за сега. Никой не знае кои са те. Света знае само тези които наричат себе си Юдеи-а не са. Дори и Президента сега-вие мислите, че е от вашите... Но той е Хамит!

4 Рекоха: Елате да ги изтребим, за да не са народ, И да се не споменава вече името на Израиля. 5 Защото единодушно се съгласиха заедно, Направиха съюз против Тебе, - 6 Шатрите на Едом и исмаилите; Моав и агаряните,

Кой е на върха-Едом и Исмаил-арабите. И те владеят днес земята ви

7 Гевал, Амон и Амалик, Филистимците с тирските жители;

И всички тези в 7 стих са чернокожи хора

12 Които рекоха: Да усвоим за себе си Божиите заселища.

И те са си разделили земята ви.
Нека видим Йоил 3 глава. Вижте-всичко е така ясно и лесно да се разбере, но никой не иска да чете. Казали са ви, че трябва да се изпълните със Светият Дух и ще сте добре. Кое ви е доброто: синовете ви се избиват, дъщерите ви стават проститутки, пълните затворите. Поради какво ще се чувствувате добре?

1 Защото, ето, в ония дни и в онова време, Когато върна Юдовите и ерусалимските пленници, 2 Ще събера всичките народи Та ще ги сведа в Иосафатовата долина, И там ще се съдя с тях Поради людете Си и наследството Си Израиля, Когото разпръснаха между народите.

Те си разделиха земята Ми, Това вече прави проблем и за другите народи, които са се отнесли злез с Израел. И ето защо:

3 И хвърлиха жребия за людете Ми; Даваха момче за блудница, И продаваха момиче да пият вино. 4 Да! и що имате с Мене вие, Тире, Сидоне, И всички филистимски предели? Искате ли да Ми въздадете възмездие? А ако Ми въздадете, То Аз без забава бързо ще ви върна възмездието ви върху главите ви.

Не можете да ми отплатите за това, което извършихте. Възмездието ще ви дойде

5 Понеже взехте среброто Ми и златото Ми, И занесохте в капищата си отбраните Ми блага, 6 А продадохте на гърците, Юдейците и ерусалимците, За да ги отдалечите от пределите им,

Ние сме много далече от Ерусалим. И Господ ви показва как сме били продадени

7 Затова Аз ще ги подигна от мястото, За в което ги предадохте, И ще върна възмездието ви на собствената ви глава;

И ние сме били продадени като роби. А през това време нашият брат Исав се настанява в нашата земя-Амос 1 глава. Господ е Господ, който върши всичко, което каже. Ако ни е казал благословиите, и ни е казал и клетвите-попадаме под това, което сами си направим.

1 Думите на Амос, който бе от говедарите на Текое, които чу във видение относно Израиля в дните на Юдовия цар Озия, и в дните на Израилевия цар Иеровоама, Иоасовия син, две години преди земетресението. 3 Така казва Господ: Поради три престъпления на Дамаск, Да! Поради четири, няма да отменя наказанието му, Защото вършаха Галаад с железни дикани; Защото това е, което са направили на праотците ни.

Ето защо Господ ще съсипе Сирия-защото те са ни съсипвали

6 Така казва Господ: Поради три престъпления на Газа, Да! поради четири, няма да отменя наказанието му, Защото плениха всичките Ми люде, За да ги предадат на Едома;

Какво са направили Филистимците-продали са ви на Едом-те ни мразят

9 Така казва Господ: Поради три престъпления на Тир, Да! поради четири, няма да отменя наказанието им, Защото предадоха всичките Ми люде в плен на Едома, И не помниха братския завет;

И Тир не са знаели какво да прави с нас-дали са ни на Едом и дори Едом е забравил, че сме братя

11 Така казва Господ: Поради три престъпления на Едом, Да! поради четири, няма да отменя наказанието му, Защото прогони брата си с меч, И, като отхвърли всяко милосърдие, Негодуванието му разкъсваше непрестанно, И той пазеше гнева си всякога;

И Господ не е престанал да се гневи по този въпрос. И ще върне на тези народи това, което са ни направили

12 Но Аз ще изпратя огън върху Теман, Та ще изпояде палатите на Восора.

Господ ще направи това, което е казал. Той каза какво ще направи с мене ако му се противя и казва какво ще направи с народите които са ни направили повече от това, което Той е искалда ни накаже. Затова не мразя никого. Аз се готвя за да ъда бог в Царството на Отец. И ако виемразите някого-то не сте готови за това.
Нека видим Малахия 1 глава. Всичко е в Библията-само трябва да го четете. И нямаме време да губим в мразене на хора.

1 Господното слово наложено на Малахия за Израиля: 2 Аз ви възлюбих, казва Господ; А вие думате: В какво се вижда че си ни възлюбил? Не беше ли Исав брат на Якова? казва Господ; Но Аз възлюбих Якова, 3 А Исава намразих, И направих горите му да запустеят, И наследството му да бъде за чакалите на пустинята.

Ние нямаме нищо с това-Господ мрази Исав

4 И ако рече Едом: Ние станахме бедни, Но ще съградим изново запустелите места, То така казва Господ на Силите: Те ще съградят, но Аз ще съборя; И ще се нарекат нечестива страна, И люде против които Господ негодува винаги.

Тези хора са извършили против Бога определени неща и тогава Господ ще отплати.
Езекил 35 глава

1 При това Господното слово дойде към мене и рече: 2 Сине човешки, насочи лицето си против хълма Сиир, и пророкувай против него, като му речеш: 3 Така казва Господ Иеова: Ето, хълме Сиир, Аз съм против тебе; ще простра ръката Си против тебе, и ще те обърна в опустошение и ще бъдеш за учудване.

Хълма Сиир е Едом

4 Ще разоря градовете ти, и ти ще запустееш; и ще познаеш, че Аз съм Господ. 8 Ще напълня планините му с убитите му; по хълмовете ти, по долините ти и по всичките ти реки ще паднат убитите от нож. 9 Ще обърна на вечно опустошение, и градовете ти няма да се населят; и ще познаете, че Аз съм Господ.

Господ казва това. Ще съсипе градовете на Едом и никога няма да бъдат възстановени. Защото те казаха, че ще си посторят нови. Но ако Едом не е имал градове, къде се е настанил? В Юдея.
Нека видим Библейски Атлас страница 150 страница и да видим, как Едом се е настанил в земите ни.

На Изток, което е Едом, хората от северозападна Арабия-набатинците, са идвали от юг постепенно все по на север. И са прокудили Едомците към Негев-южна Юдея. В Бершиба Едом се е настанил и около хълмовете на Хеврон, който е станал основният им град. Едомците са навлезли в южната част на Юдея. И са дали името на тази област Едумия.

Ето как Исав-или Едом, са се настанили в земите ни.
Нека видим Ездра 1 глава и ще видим какво е станало.

1 В първата година на персийския цар Кир, за да се изпълни Господното слово, изговорено чрез устата на Еремия, Господ подбуди духа на персийския цар Кир, та прогласи из цялото си царство, още и писмено обяви, като рече: 2 Така казва персийският цар Кир: Небесният Бог Иеова ми е дал всичките царства на света; и Той ми е заръчал да Му построя дом в Ерусалим, който е в Юда. 3 Прочее, който между вас, от всичките Негови люде, е наклонен, неговият Бог да бъде с него, нека възлезе в Ерусалим, който е в Юда, и нека построи на Иеова Израилевият Бог (Той е Бог) дома, който е в Ерусалим.

Господ е дал дори и името на Цар Кир в Исаия-44 глава, още дори и преди да е бил роден и в случая Кир действа по заповед на Бога

5 Тогава станаха началниците на бащините домове на Юда и Вениамина, и свещениците, и левитите, с всичките, на които Бог подбуди духа да възлязат, за да построят Господния дом, който е в Ерусалим.

Ето кои са отишли да строят Ерусалим и Храма. Цар Кир е дал тази заповед-нека го видим: Гролиер Енциклопедия 3 Том, страница 380.

Кир Велики. ОсновалПерсийската Империя. През 559 година на трона е бил Мидийският Цар Астигеас. През 550 година Цар Кир става Цар на цялата Империя. В 547 година е покорил Лидия и Гръцките територии.
Като Цар на Универса прокламира мир за всички и разрешава през 537 година на 40000 Юдеи да се върнат обратно в Юдея и да построят Ерусалим и Храма.

Той се е обявил за Цар на Света а е вършил Божията воля в случая.
А сега ще видим какво казва Библията по този въпрос-Ездра 2 глава

1 А ето човеците от Вавилонската област, които се върнаха от плен, от ония, които вавилонският цар Навуходоносор беше преселил като пленници във Вавилон, и които се върнаха в Ерусалим и в Юдея, всеки в града си, 2 които дойдоха със Зоровавела, Исуса, Неемия, Сараия, Реелия, Мардохея, Валасана, Масфара, Вагуя, Реума и Ваана. Числото на мъжете на Израилевите люде беше: И сега да видим, колко души са се върнали в Ерусалим 64 Всичките купно събрани бяха четиридесет и две хиляди и триста и шестдесет души,

Виждате колко точно е дадено тук, а Персийците са записали 40000.
Ще видим Библейски Атлас, страница 148

През 522 година-втора група Юдеи са дошли в Ерусалим от Персия. През Ерихон към Бетел, то Бетшура... до Хеврон, който е бил владян от Едом. Южна Юдея тогава е била наричана Идумия-гръцкото наименование на Едом.

Както знаем-Едом са Исавците. На юг Едом са държали страгическа страна. И постепенно са се придвижвали до Хеврон. И земята тогава се е наричала Едумия. И така, тези които са се върнали за да строят Ерусалим и Храма са имали проблеми с тези хора.
Езекил 11 глава

14 И Господното слово дойде към мене и рече: 15 Сине човешки, братята ти, да! твоите братя, сродните ти мъже, и целият Израилев дом, те всички са ония, на които ерусалимските жители рекоха: Отдалечете се от Господа; нам се даде тая земя за владение.

Вижте какво са казали тези хора-че те притежават земята, а те са Едомците

16 Затова речи: Така казва Господ Иеова: Понеже ги преместих далеч между народите, И понеже ги разпръснах по разни страни, И съм бил на тях за малко време светилище В страните гдето са отишли,

Господ ни е оставил остатък. Но междувременно Едом са станали... Юдеи. И как е станало това? Но как така Едомците са станали Юдеи? В същият Библейски Атлас на страница 160 четем как е станало.

През 139 Антиох 7, който бил последният Селутик Цар, нападнал Ерусалим. Но Макавеите успели да победят сирийците при Кедрон. И понеже Йоан Хайкенас е бил Левит, а е искал да осигури южната граница, то е решил да обърне хората живеещи в Едумия насила да приемат Юдейството като начин да бъдат лоялни на Юдея. И чрез някакви церемонии Макавеите са покръстили Едомците в Юдаизма.
През 125 година преди Новата Ера, Израиляните върнали отново северната част на Едуея към Юдея. И насила накарали хората в тези територии да приемат Юдаизма, за да са лоялни към Юдеите. Ирод Велики е Едомец.
В книгата Великите Хора на Библията стр. 314 четем за Ирод Велики, който е бил Едомец.

Бил е назначен от Римляните да бъде Цар над Юдея. Рим се е нуждаел от някой, който може да държи Палестина здраво. Ирод не е бил истински Юдеин, но Едомец. Неговите праотци са били насила покръстени в Юдаизма сто години преди това. До смъртта си-4 година преди Новата Ера, е избивал всички които са се опитвали да вземат трона му. Дори и брат си, както и зетя си, Първосвещеника Аристатиус-или подобно име, дори и най-добрата си жена и майка й. Защото е вярвал, че те са правели заговор против него. Преди смъртта си е убил и трите си сина, защото имало слух, че искат трона му. Не е чудно, че само поради слуха, че се е родил Царя на Юдеите-Исус, е искал да го убие. И понеже онези мъдреци не са му докладвали кога се е родил Исус, за това е избил всички бебета от две години и на долу защото е мислел, че ще му вземе престола.

Ние както виждате ви четем фактите както са. Ирод Велики и кой е бил той. Той е бил Едомец. В книгата Библейски Атлас на страница 169 четем За Храма.

Проекта, с който Ирод е запомнен-било е поправянето на Храма в Ерусалим. Ирод е управлявал Юдея. За много Юдеи Ирод е бил чужденец без да има право на трона.

Римляните са го поставили на трона. И дори е започнал религиозна секта. Но истинските Юдеи са знаели, кой е Ирод и не са му вярвали.
Нека видим това-Нека видим Матей 22 глава-тогава е имало друг Цар Ирод над Юдея-също Едомец.

15 Тогава фарисеите отидоха и се съветваха как да Го впримчат в говоренето Му. 16 И пращат при Него учениците си, заедно с Иродианите, да кажат: Учителю, знаем, че си искрен, учиш в истина Божия път и не Те е грижа от никого, защото не гледаш на лицето на човеците. 17 Кажи ни, прочее: Ти как мислиш? Право ли е да даваме данък на Кесаря, или не?

Исус предупреждава апостолите да се пазят от иродианите-това е религията на Ирод, която той е създал и явно-има я и до днес...
Нека видим Марко 8 глава

15 И Той им заръча, казвайки: Внимавайте, пазете се от кваса на фарисеите и от кваса на Ирода.

Това е лошо учение-и двете неща. Сектата на Ирод, който е мислел, че е Юдеин. А Исус им каза още, че Ерусалим ще бъде разрушен.
Лука 19 глава. Поради това, че те оставиха Господа.

41 И като се приближи и видя града, плака за него и каза: 42 Да беше знаел ти, да! ти, поне в този [твой] ден, това което служи за мира ти! но сега е скрито от очите ти.

Исус е знаел какво ще става там. И е искал те да пазят закона, но те не са искали

43 Защото ще дойдат върху тебе дни, когато твоите неприятели ще издигнат окопи около тебе, ще те обсадят, ще те отеснят отвред, 44 и ще те разорят и ще избият жителите ти в тебе и няма да оставят в тебе камък на камък; защото ти не позна времето, когато беше посетен.

Нека видим Библейски Атлас на страница 201-202 за падането на Юдея-това се е изпълнило! Ние знаем какво говорим, защото знаем къде е писано за това.

Когато град Ерусалим е бил обсаден от Римляните за около 2 години и през 70 година Генерал Тит го превзема. През 68 година Римляните са започнали обсадата на Ерусалим. Когато Император Нерон се самоубил, Генерал Веспасиян, който е водел обсадата, се връща в Рим за да стане Император. И оставя своя син Тит да води обсадата. През 70 година Тит продължава обсадата на града. Стените около Храма и горният град са били почти непревземаеми. Тогава Тит преминава към друга тактика-глад. Римляните обикалят Ерусалим с окоп от пръст и стена-около 5 мили дълга. Тези които се опитвали да влязат в града носейки храна са били хващани и екзекутирани на кръстове. И същото и с тези дето искали да излязат от града. Кръстовете били до 500 на ден. В града хората умирали от глад, слагали труповете в къщите, хиляди били хвърляни от стените долу. И когато Римляните влезли в глада, последното място-двореца на Ирод-намерили само трупове. Римляните изгорили града.

Това е записана история. И не бива да носите кръстове на шията си-това е символ на смъртта.
Нека видим Лука 21 глава-Исус им е казал, кога ще се случи това.

20 А когато видите Ерусалим, че е заобиколен от войски, това да знаете, че е наближило запустяването му. 21 Тогава ония, които са в Юдея, нека бягат в планините, и които са всред града нека да излязат вън, а които са в околностите да не влизат в него. Знаем и защо. 22 Защото това са дни на въздаяние, за да се изпълни всичко което е писано.

Господ е казал, че това ще се случи. И ето-иде времето Израел да бъде разпръснат по народите

23 Горко на непразните и на кърмачките, през ония дни! защото ще има голямо бедствие в страната, и гняв върху тия люде. 24 Те ще паднат под острието на ножа, и ще бъдат откарани в плен по всичките народи; и Ерусалим ще бъде тъпкан от народите, докле се изпълнят времената на езичниците.

Ще бъдете разпръснати-които оцелеете-и ще бъдете по народите докато езичниците, белите хора, изпълнят времето си. Кой управлява света-не са ли те? Не са ли белокожите, които управляват света и до днес? И ето какво ще стане дори в края

27 И тогава ще видят Човешкия Син идещ в облак със сила и голяма слава. 28 А когато почне да става това, изправете се и подигнете главите си, защото изкуплението ви наближава.

Нека видим книгата Последните Два Милиона Годони-страница 87

Смъртта на Христос през около 30 година не приключва раволюцията на Юдея против Рим. През 70 година Генерал Тит превзема града и разпръсва останалите живи по Средиземноморието.

И хамитите са ни продавали на езичниците. А ние сме били дори и по Африка. Около реката Нигър-за това ни наричат нигро. Били сме и в Тимбукту-има вестник, който ви показва какво е станало преди няколко години, когато мюсюлмани са изгорили библиотеката на Юдеите в Тимбукту-за да не остане нищо, показващо, че тези хора-Юдеи-са чернокожи хора.
В Уърлд Скоп Енциклопедия пише за Тимбукту, че е основен център на Юдеи. А самите хора там казват, че са Юдеи по наследство. И няма нищо общо с покръстване. Тимбукту в Африка.
Нека видим Авдий и какво е станало с нас.

1 Авдиевото видение: - Така казва Господ Иеова за Едом: Чухме известие от Господа И вестител се изпрати при народите да каже: Станете, и да се дигнем против него на бой. 2 Ето, направих те малък между народите; и си много презрян.

Хората не обичат Едомците. Но защо-ето:

7 Всичките твои съюзни мъже Те изпратиха по пътя ти до границата; Човеците, които бяха в мир с тебе, те измамиха И преодоляха над тебе; Хлябът ти туриха за примка под тебе; А няма разум за да се схване това. 8 В оня ден, казва Господ, Няма ли да погубя мъдрите от Едом, И благоразумието от Исавовия хълм?

Господ ще направи това

9 И твоите военни мъже, Темане, ще се уплашат, За да се изтреби с клане всеки човек от Исавовите хълмове. 10 Поради насилието, което ти извърши на брата си Якова, Срам ще те покрие, И ще бъдеш изтребен за всегда.

Помислете какво е това. Защото поради това, което направи Едом на Яков

11 В деня, когато ти стоеше настрана, В деня, когато чужденци заведоха в плен войската му, И чужденци като влязоха в портите му, Хвърлиха жребие за Ерусалим, Тогава и ти беше като един от тях.

Дори и вие участвахте в унищожаването на Яков

12 Обаче, недей гледа злорадно В деня на брата си, В деня на бедствието му; Нито да се радваш за юдейците В деня на загиването им, И да не говориш надменно в деня на угнетението им. 13 Недей влиза в портата на людете Ми В деня на бедствието им; Да! не гледай злорадо злощастието им В деня на бедствието им; Нито да туриш ръка на имота им В деня на бедствието им;

Не трябваше да правите това, когато Тит съсипа Юдея. Нито да туриш ръка на имота им. Защото Едом е унищожил всички картини от Юдея. Дори и на Моисей? Или поне на Павел? Е как така няма нито една картина? Защото ако има такава-всички ще разберат, че Едом не е Яков. Спомнете си, че бъркаха Моисей с Египтянин, също така и Павел

14 Недей застава на кръстопътя, За да изтребваш бежанците му, Нито да предадеш останалите от него В деня на угнетението им.

Дори и тези които избягаха, Едом ги хвана и върна на Тит зда да отведе и тях

15 Защото денят Господен е близо против всичките народи; Както си направил, така ще се направи и на тебе; Постъпките ти ще се върнат на главата ти.

И Господ ще възвърне обратно на главата на Исав-той е Едом, всичко, което Исав направи на Яков

21 И избавители ще възлязат на хълма Сион За да съдят Исавовия хълм; И царството ще бъде на Господа.

Това ще стане когато Господ дойде и с него светиите-за това пише избавители! Много!
Вижте какво казва Господ за Едом. И ще са много избавители-вижте това.
Нека видим Уърлд Скоп Енциклопедия Том 4-как така Едом е изчезнал от географията.

Едом-означава червен. Името е дадено поради лещата Също и земята се нарича така. По-късно Едомците са навлезли в южната част на Юдея до Хеброн. След унищожаването на Ерусалим през 70 година, името Едом изчезва от географията.

Но как е станало това? Защото те се обявяват за Юдеи и така-светът мисли, че Юда е обратно в земята си. Да знаете някой ден да говори за Исав или Едом?
Нека видим и Откровението 2 глава-защото сега вече разбираме какво казва Господ тук.

9 Зная [твоите дела], твоята скръб и сиромашия, (но пак си богат), и как те клеветят ония които наричат себе си юдеи, а не са, но са сатанинската синагога.

Те наричат себе си Юдеи, но не са такива. Не казва-тези дето наричат себе си Израиляни... Прочетохме го заедно-нали?! Нека видим и Откровението 3 глава

9 Ето, давам ти някои от ония, които са от сатанинската синагога, които наричат себе си юдеи, а не са, но лъжат, - ето, ще ги накарам да дойдат и да се поклонят пред нозете ти, и да познаят, че Аз те възлюбих.

Имаме хора които наричат себе си Юдеи, но не са, но лъжат. Еремия 49 глава-за Едом и какво ще стане с тях.

7 За Едом. Така казва Господ на Силите: Няма ли вече мъдрост в Теман?

Теман е Едом

Изгуби ли се разсъдъкът от благоразумните? Изчезна ли мъдростта им? 8 Бягайте, завърнете се, направете си дълбоки места за живеене, Дедански жители; Защото ще докарам върху Исава бедствието му - Времето, когато ще го накажа.

Господ ще посети Едом...

10 Но Аз оголих Исава, Открих скришните му места, И той не ще може да се скрие;

Едом няма да може вечеда се скрие под името Юда

Разграби се челядта му, братята му и съседите му, И него го няма. 11 Остави сирачетата си; Аз ще ги запазя живи; И вдовиците ти нека уповават на Мене.

И това е, което Господ ще направи с Едом, но ще остави от децата им и вдовиците им.
Нека видим Езекил 35 глава. Защото след като Едом се настани в земята, светът реши, че Юдеите са обратно в земята си. А понеже нас ни нараичат какво ли не-никой не внимава кои сме. Казват ни, че ние сме някой, но кой?...

9 Ще обърна на вечно опустошение, и градовете ти няма да се населят; и ще познаете, че Аз съм Господ.

И няма вечеда има Едумия.

10 Понеже си рекъл: Тия два народа и тия две страни ще бъдат мои, и ние ще ги владеем, ако и да е бил Господ там,

Кои а тези две страни? Юдея и Самария. Спомнете си, че след Соломон Израел се раздели на две

11 затова, заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова ще постъпя според гнева и според завистта, която си показал поради омразата си към тях; и ще им бъда познат, когато те съдя. 12 И ти ще познаеш, че Аз Господ чух всичките хули, които си произнесъл против Израилевите планини, като си рекъл: Те запустяха; нам са дадени за храна.

Те са си казали-тук вече няма никой-нека да вземем земята

13 И с устата си говорихте високомерно против Мене, и казахте много думи против Мене; Аз чух. 14 Така казва Господ Иеова: Когато се весели целият свят, Аз ще те направя пуст.

Това е нещо много сериозно.
Вестник от 1982 година-септември. Какво казва Едом-Менахем Бегин, казва, че Ерусалим ще остане винаги за Юдеите. Това е когато отказва на Президента Рейгън, да раздели Ерусалим. Бегин казва, че ако някой иска да вземе Юдея и Самария от тях, то те ще им кажат, че това е било винаги тяхната земя и им е дадена от Господ

15 Както си се развеселил за дето запустя наследството на Израилевия дом, така ще направя на тебе; ще запустееш, хълме Сиир, и целият Едом, да! целият; и ще познаят, че Аз съм Господ.

И това е, което ще направи Господ. Защото Едом се радваше когато нас ни избиваха и ни водеха в плен, а те се радваха като завзимаха земята ни.
Нека видим Исаия 1 глава и нека видим какво казва Господ за своя народ.

1 Видението на Амосовия син Исаия, което видя за Юда и Ерусалим в дните на Юдовите царе Озия, Иотам, Ахаз и Езекия:- 2 Чуйте, небеса, и дай ухо, земьо. Защото Господ е говорил, казвайки: Чада отхраних и възпитах; Но те се разбунтуваха против Мене.

Господ ни направи народ, но ние се възпротивихме против него

3 Волът познава стопанина си, И оселът яслите на господаря си; Но Израил не знае. Людете Ми не разсъждават. 7 Страната ви е пуста, градовете ви изгорени с огън; Земята ви - чужденци я пояждат пред очите ви, И тя е пуста като разорена от чужденци.

Чужденци владеят земята ви и вие дори и не знаете това. Защото те се определят като Юдеи и светът мисли, че са такива, но никой в света не знае кои сме ние. Но иде времето, когато светът ще разбере, кой кой е.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172278
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031