Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2016 22:12 - МЪЖА И НЕГОВИЯ ПОМОЩНИК
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1643 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.07.2016 02:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 66:1-2, 4-8

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок от Израел. Приятно четене! Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота! Някой не е разбрал какво прави Господ като е създал човека мъжки и женски. Много братя казват, че те са главата на дома, но понякога те не се усещат и в действителност не са главата на дома. Понякога ние мъжете не искаме да слушаме жените си и мислим, че всичко, което вършим е правилно. Но цялото нещо е-следвайте Божието Слово. Ето защо аз не правя отдавна консултации на семейства. Просто те или следват Божието Слово или не и ако не-аз не мога да направя нищо за тях. Господ направи жената за да ни е помощник-не роб или кутия за ритане... Едно нещо, което наистина ме смущава относно нашите братя-Израиляните-първо те искат да мразят всички хора. После мразят наистина жените. Те се наместват в техните домове, ядат от техният хладилник, и каракт техните автомобили, но нямат никакво уважение към тях и дори и не искат сами да търсят работа и да работят. Ще се занимаем с това, сести и братя, защото трябва да разберем-когато Господ сътвори човека, всъщност пресъздаваше себе си. Но ние сме много малки в нашите умове и не можем дори и да осъзнаем това нещо. Днес ще видим, какво е цялото нещо и как трябва да се държи един мъж, както и как трябва да се държи една жена. А във всяко семейство има недоразумения и проблеми, но те трябва да се решават от двамата заедно.
Ще започнем урока от Битие 1 глава

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.

Ние сме направени по образа на Бога, но не сме от същият мзаретиярл. И Господ е дал на човека да управлява всичко на тази земя. Каквото и да е живнотно-човекът го управлява. И това е от самото начало

27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

И мъжът и жената са човек! Под човек се обединяват всички хора! И ние приличаме на Господа по физическите си показатели. Това означава, че ще дойде време и ще сме като него и духовно

28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.

Господ определи всичко как ще бъде. И Господ каза на човека да бъде плодовит и да насели земята. Тези неща трябва да ги разбираме. Господ се обърна и към двамата. Нека видим Битие 2 глава и как Господ създаде човека

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа. Бог не постави душа в човека-но вдъхна въздуха в ноздрите му и човекът стана жива душа!

Ние сме душите и няма никаква душа вътре в нас! Да сте виждали мъртъв човек да диша?

18 И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник.

И Господ реши да създаде подходящ помощник на човека! Подходящ!

21 Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът. 22 И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека.

Господ направи тук нещо, което е за наше добро. Той можеше да направи жената от пръстта, но не-направи я от плътта на човека. Ние сме едно! Ние можем да функционираме само като една единица и щом нарушим това-падаме. Ние сме едно!

23 А Адам каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета.

Човекът нарече животните с имена, но те всички също бяха от пръста, докато жената дойде от него-от неговото тяло и той я нарече жена

24 Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът.

И когато правите секс-ставате едно и така се жените! И после-ако имате проблеми помежду си-вие трябва да решите сами проблема! Не се обръщайте към родители или близки-вие трябва да решите това! Никой не трябва да се намесва между вас-никой! Не означава, че трябва да откъснете родителите си изобщо. И не можете да имате с предишните си приятели същите отношения както преди да се ожените. Не става.
Нека видим Матей 19 глава-ако нещата не са така, както Господ нареди-всичко става нефункционално. За това светът е в това положение днес. Една единица създава децата-защото мъжът и жената са едно. И когато се наруши това-започват проблемите. Първо в семейството, после и в света.

3 Тогава дойдоха при Него фарисеи, които, изпитвайки Го, казаха: Позволено ли е на човека да напусне жена си по всякаква причина? 4 А той в отговор рече: Не сте ли чели, че Онзи, Който ги е направил, направил ги е от начало мъжко и женско, и е казал: 5 "Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът?"

И мнозина напускат жените си поради най-невероятни причини. Вижте обаче-Исус им цитира Словото! Е как можете да отделите нещо от собственото си тяло? Защото жената е от мъжа! И ако отрежете нещо от своето тяло-то ще страда-нали?

6 Така щото не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва.

Кой ги създаде едно-Бог! Е как може човек да ги разделя? Не може един мъж да си прави каквото си иска, когато вече е събран с жена си нито пък жената може да прави каквото си иска!

7 Казват му: Тогава Моисей защо заповяда, мъжът й да й даде разводно писмо и да я напусне?

Това е единственият Закон, който Моисей даде-и беше погрешно

8 Каза им: Поради вашето коравосърдечие Моисей ви е оставил да си напущате жените; но отначало не е било така.

Тези мъже са биели жените си и са ги правили невъзможни. За това Моисей им е дал някакъв изход. Но вижте какво казва Исус-от началото не е било така-и не е трябвало да се измени! В самото начало Господ е направил един мъж и една жена! И когато този ред се наруши-става проблем

9 И казвам ви: Който напусне жена си, освен за прелюбодейство, и се ожени за друга, той прелюбодействува; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, прелюбодействува.

И който остави жена-принуждава я да върши прелюбодейство! Вижте колко е сериозно.
Нека видим Притчи 18 глава

22 Който е намерил съпруга намерил е добро И е получил благоволение от Господа.

Ако мъж намери истинската жена-не жена дето е в къщата му..., но истинска жена, то това е наистина услуга от Бога. Понякога братята получават такава услуга и не знаят какво да правят с нея.
Притчи 19 глава

14 Къща и богатство се оставят наследство от бащите, Но благоразумна жена е от Господа.

Вижте това! Жена, дето е благоразумна, такава, дето мисли преди да действа-е от Бога. Но нека видим и това-Притчи 12 глава

4 Добродетелната жена е венец на мъжа си; А оная, която докарва срам, е като гнилота в костите му.

Виждал съм братя дето имат прекрасни съпруги. Но не знаят какво да правят с тях. И са все недоволни-казват, че тя не ме обича... Не знаете ли, че любовта е изпълнението на Закона? Хората мислят, че любовта е подаръци, удоволствия и какво ли не-това не е любов! Любовта е на базата на това, как се държите със съпругата си. А вижте-благоразумната жена е благодат за мъжа си. Но вижте и другата обувка-ако жена ви е неблагоразумна-тя ще ви излага навсякъде. Но все още трябва да я държите... И често поведението на жената е на базата на поведетнието на мъжа й. Понякога, братя, ние не слушаме жените си и от това и двамата страдаме.
Нека се върнем на Битие 16 глава-и ще видим Авраам и какво правеше той. Вижте-повечето проблеми в дома идват от некомуникиране. Необщение. Трябва да си говорите и да изкарвате проблемите на светло, за да ги решите заедно. А не само да се гледате един друг-така не става. А тук-жената на Авраам не можеше да има дете и вижте какво стана поради това.

1 А Сарайя, жената на Аврама, не му раждаше деца; но, като имаше слугиня, египтянка, на име Агар. 2 Сарайя рече на Аврама: Виж сега, Господ не ми дава да раждам; моля ти се влез при слугинята ми; може би ще придобия чадо, чрез нея.

И Аврам послуша това, което каза Сарайя. И съвсем натурално, Авраам не се е противопоставил...

3 И тъй, след като Аврам беше преживял десет години в Ханаанската земя, Сарайя Аврамовата жена, взе слугинята си Агар, египтянката, и я даде на мъжа си Аврама да му бъде жена.

Да бъде жена на Авраам? Вижте какво четете! И внимавайте какво правите, братя!

4 И той влезе при Агар и тя зачна; и като видя че зачна, господарката й стана презряна в очите й.

И тази жена-Агар-роди и ето какво стана сега. И Сараия я намрази не защото беше легнала с мъжа й, но поради това, че тя роди бебето. Сараия разбра, че има проблем. Но нека видим, как мъжът слуша жена си. И след време вече Сараия имаше свой син и вижте какво направи с първия сън на Авраам. Битие 21 глава

1 И Господ посети Сара според както беше рекъл; и Господ стори на Сара както бе казал.

Господ й каза какво ще стане и стана. А Сара искаше мъжът й да си има дете от нея

2 Защото Сара зачна и роди син на Авраама в старините му, в определения му от Бога срок. 3 И Авраам наименува сина, който му се роди, когото Сара му роди, Исаак.

Господ каза на Авраам как да наречме сина си от Сара

8 А като порасна детето, отбиха го; и в деня когато отбиха Исаака, Авраам направи голямо угощение. 9 А Сара видя, че синът на египтянката Агар, когото бе родила на Авраама се присмива;

Тази Агар се подиграваше на Сара. А Авраам не направи голям празник за Исмаил

10 затова рече на Авраама: Изпъди тая слугиня и сина й ; защото синът на тая слугиня няма наследство с моя син Исаак.

И какво сега-сина на Агар вече не е сина на Сара? Спомнете си какво искаше Сара от Авраам. Но вижте-това е син на Авраам. Понякога хората се събират заедно и имат деца. После се събират с някой друг дето също има деца-и стават проблеми. И ако се ожениш за някого с деца, оженил си се за всичките му деца...

11 Обаче тая дума се видя на Авраама твърде тежка, поради сина му Исмаил. 12 Но Бог каза на Авраама: Да не ти се види тежко за момчето и за слугинята ти; относно всичко, което ти рече Сара, послушай думите й, защото по Исаака ще се наименува твоето потомство. 13 Но и от сина на слугинята ще направя да стане народ, понеже е твое чадо.

Господ каза на Авраам да чуе жена си Сара. А факта е, че Авраам е баща и на двата народа. И ето-Господ се намеси тук. И ако се намерите в ситуация, дето не знаете как да разрешите-Господ ще се намеси и ще я разреши.
Нека видим Битие 25 глава. Някои братя не искат изобщо да се вслушат в съветите на жените си. Не знаете ли, че да се вслушаш в съвет не означава да се подчиниш на заповед? Не знаете ли, братя, че вие сте отговорни за своето семейство? И ако сте гладни и намерите хляб-първо жена ви и децата ще се нахранят и ако остане за вас-тогава и вие. И ако вали дъжд, вие ще сте под дъжда, а те ще са под чадъра. Мнозина братя днес не искат да работят, но търсят жена дето има работа и се прилепват към нея като пиявица. Но вие братя сте мъжете-от вас се иска да издържате семейството си! Нека видим какво направи Исаак.

20 а Исаак беше на четиридесет години, когато взе за жена Ревека, дъщеря на сириеца Ватуил от Падан-арам, и сестра на сириеца Лавана. 21 И молеше се Исаак на Господа за жена си, защото беше бездетна; Господ го послуша и жена му Ревека зачна. 22 А децата се блъскаха едно друго вътре в нея; и тя рече: Ако е така, защо е така? И отиде да се допита до Господа.

Това сме ние-Израел и другият ни брат-Исав, наречен още Едом. И никога не сме били заедно. Още от самото начало

23 А Господ й рече: - Два народа са в утробата ти, И две племена ще се разделят от корема ти; Едното племе ще бъде по-силно от другото племе; И по-големият ще слугува на по-малкия.

Два народа, съвсем различни и ще бъдат разделени още от самото начало. Вижте-Господ представи какво ще бъде. Господ го направи това-дори и преди и да са се родили още. И ако някой има проблем с това-то е с Бога

24 И когато се изпълни времето й да роди, ето, близнета имаше в утробата й. 25 Първият излезе червен, цял космат, като кожена дреха; и наименуваха го Исав.

Исав е този дето е взел нашето име-името на едно от нашите племена-Юда. И ето-дошло време, когато Исав е продал първородството си на Яков за паница леща и хляб

26 После излезе брат му, държейки с ръката си петата на Исава; затова се нарече Яков. А Исаак беше на шестдесет години когато тя ги роди.

И ето сега-тя има близнаци и когато са пораснали, единият е бил ловец, а другият е бил със стадото. И един ден е станало така, че Исав е продал първородството си на Яков. И после Ревека е направила така, че Исаак да благослови Яков вместо Исав. Това е било легална сделка! Исаак е обичал Исав, но Ревека е обичала Яков и е знаела, какво трябва да направи -Битие 27 глава. А нека сме наясно-Исав продаде първородството си-това беше сделка.

1 Когато остаря Исаак и очите му ослабнаха, та не можеше да види, повика по-големия си син Исав и му рече: Синко. А той му рече: Ето ме. 2 Тогава той каза: Виж сега, аз вече остарях; не зная кой ден ще умра; 3 вземи прочее, още сега оръжията си, тула си и лъка си, излез на полето и улови ми лов, Наследството отива за по-възрастният син-Исав. 4 та ми сготви вкусно ястие, каквото аз обичам и донеси ми да ям, за да те благослови душата ми преди да умра. 5 А Ревека чу, когато говореше Исаак на сина си Исава. И Исав отиде на полето да улови лов и да го донесе. 6 Тогава Ревека продума на сина си Якова, казвайки: Виж, аз чух баща ти да говори на брата ти с тия думи: 7 Донеси ми лов и сготви ми вкусно ястие, за да ям и да те благословя пред Господа преди да умра.

Ревека знаеше какво каза Господ и ето сега-ще направи това, което тя знаеше, че трябва да направи

8 Сега, прочее, синко, каквото ти поръчам, послушай думите ми. 9 Иди още сега в стадото и донеси ми от там две добри ярета и аз ще сготвя вкусно ястие за баща ти, каквото той обича; 10 и ти ще го принесеш на баща си да яде, за да те благослови преди да умре.

Яков беше фармер и не ходеше на лов

11 Но Яков рече на майка си Ревека: Виж брат ми Исав е космат, а аз съм гладък. 12 Може би ще ме попипа баща ми, и аз ще се явя пред него като измамник, та ще навлека на себе си проклятие, а не благословение.

Яков беше готов да даде отново на Исав това, което вече беше купил от него. Но вижте какво каза майката

13 А майка му рече: Нека твоето проклятие падне върху мене, синко; само послушай думите ми, и иди та ми ги донеси.

Тази жена беше абсолютно сигурна в това, което Господ й беше казал още преди да роди децата, а мъжа й и децата не знаеха това. А когато Исав разбра, какво е станало и как Яков е получил благословията на баща си, ето какво стана

41 И Исав мразеше Якова поради благословението, с което баща му го благослови; и думаше Исав в сърцето си: Скоро ще престанат дните, когато ще оплакваме баща си, тогава ще убия брата си Якова.

И това е преминало и при децата на Исав-и до днес искат да ни убият

42 И казаха на Ревека думите на по-стария й син Исав; затова тя прати да повикат по-младия й син Якова, и му рече: Виж, брат ти Исав се утешава относно тебе, че ще те убие. 43 Сега прочее, синко, послушай думите ми: стани, та бягай при брата ми Лаван в Харан, 44 и поживей при него известно време, доде премине яростта на брата ти, -

Ревека не го изпрати там за да си намери жена, но за да го спаси от Исав

46 И Ревека каза на Исаака: Омръзна ми живота поради хетейските дъщери. Ако Яков вземе жена от хетейските дъщери, каквито са тия от дъщерите на тая земя, защо живея?

Ревека използуваше този повод за да отдалечи Яков от брат му. И какво направи Яков-нека видим-Битие 28 глава

1 Тогава Исаак повика Якова, и, като го благослови, поръча му, казвайки: Да не вземеш жена от ханаанските дъщери. 2 Стани, иди в Падан-арам, в дома на майчиния ти баща Ватуил, и от там вземи жена, от дъщерите на вуйчо ти Лавана.

Тази Ревека беше невероятна жена. Тя искаше да спаси сина си Яков от Исак, а не толкова заради това, от къде ще вземе жена Яков. А нека сме наясно-Яков не открадна първородството от Исав, но го купи. И ето-Ревека задейства това цялото нещо-защото имаше сигурното Слово от Господа и знаеше какво ще стане. Вижте братя-трябва да се съобразявате с това, което жена ви ви съветва, стига да не е против Бога.
Нека видим Битие 29 глава. Вижте-Авраам послуша жена си, Исаак послуша жена си. Яков намери при Лаван Рахил. И я обикна

16 А Лаван имаше две дъщери: името на по-старата беше Лия, а името на по-младата Рахил, 17 на Лия очите не бяха здрави; а Рахил имаше хубава снага и хубаво лице. 18 И Яков, понеже обикна Рахил, рече: Ще ти работя седем години за по-малката ти дъщеря, Рахил. 19 И рече Лаван: По-добре да я дам на тебе, отколкото да я дам на друг мъж; живей при мене. 20 И тъй, Яков работи за Рахил седем години; но, поради любовта му към нея, те му се видяха като няколко дни.

Този мъж е бил наистина в голяма любов към Рахил-да му се видят седем години като няколко дена?

21 След това Яков каза на Лавана: Дай жена ми, защото дойде вече време да вляза при нея. 22 И тъй, Лаван събра всичките хора от това място и даде угощение. 23 А вечерта взе дъщеря си Лия, та му я доведе; и той влезе при нея. 24 И Лаван даде слугинята си Зелфа за слугиня на дъщеря си Лия.

Помислете сега. Имало е голям празник, Яков се е напил, и са му дали другата сестра. Трябва да е бил ама много пиян. И е преспал с нея-имал е секс с нея

25 Но на утринта, ето че беше Лия. И Яков рече на Лавана: Що е това, което ми стори ти? Нали за Рахил ти работих? Тогава защо ме излъга? 26 А Лаван каза: В нашето място няма обичай да се дава по-младата преди по-старата.

Ако имате връзка с жена-когато легнете да спите с нея за да правите секс-тя става ваша жена

27 Свърши сватбарската седмица с тая; и ще ти дам и оная за работата, която ще ми вършиш още седем години.

Но защо Лаван не му каза това още от началото? Лаван излъга Яков още от началото

28 И Яков стори така; свърши седмицата с Лия и тогава Лаван му даде дъщеря си Рахил за жена.

Този човек е работил 14 години за Рахил. Но не каза-вземи си Лия обратно, но я задържа. Защото женитбата не е консумирана докато не се съединят в едно. Нека видим Малахия 2 глава. Сега ще видите, братя, защо понякога Бог не чува молитвите ви!

13 Правите още и това: Покривате олтара на Господа със сълзи С плач и с въздишки, Поради което Той не поглежда вече приноса, Нито го приема с благоволение от ръката ви.

Вижте-Господ дори и не иска да чуе молитвтие ви-защо

14 И пак казвате: Защо? Защото Господ стана свидетел Между тебе и жената на младостта ти Към която си постъпил невярно, При все че ти е съпруга и заветната жена,

Господ наблюдава как се държите със съпругите си. Виждал съм някои братя-с мене се държат като с любим брат, но към съпругите си са като зверове. Но вижте-Господ ви наблюдава!

15 Защото не направи ли Той двамата един човек, И така е от самото начало-Бог ни е направил едно! Ако и да имаше още от духа на живота? И защо един? За да очаква набожно потомство. Затова внимавайте в похотите си, И никой да не постъпва невярно към жената на младостта си.

Някои братя се държат с пирятелите си добре и имат добър разговор, но постоянно обиждат съпругите си и не могат да говорят с тях спокойно

16 Защото, казва Господ, Израилевия Бог: Аз мразя напускане,

„Мразя” е силна емоция-обърнете внимание! - И онзи, който покрива дрехите си с насилие, Казва Господ на Силите. Затова внимавайте в похотите си, Да не би да постъпвате невярно. Господ ви наблюдава. Хората не разбират, какво означава да се съсипе семейството-защото имате и деца. Братя ходят насам-натам и оставят деца на всякъде. Но един ден някое от тези деца ще ви пръсне главата. Някои ми казват, че днес имало много гангстери, много бандити, младите не слушали никого. Но те всички имат бащи-нямат ли? Къде са били бащите им за да не ги възпитат както трябва? Децата плащат цената-скъпа цена. Братя-каквато и да е ситуацията-трябва да остнаете мъже. Мъж не е да се перчиш, но да имаш отговорност за делата си. И Господ наблюдава всичко и няма да се отървете от делата си.
Нека видим какво стана, когато Яков се ожени и за Лия-Битие 31 глава

3 А Господ рече на Якова: Върни се в отечеството си и в рода си, и Аз ще бъда с тебе. 4 Тогава Яков прати да повикат Рахил и Лия на полето при стадото му; 5 и рече им: Виждам, че бащиното ви лице не е към мене тъй както преди; но Бог на баща ми е бил с мене. 6 А вие знаете, че с цялата си сила работих на баща ви. 7 Но баща ви ме излъга и десет пъти променя заплатата ми; обаче Бог не го остави да ми напакости. Първо Лаван ми даде друга жена, после трябваше да работя още 7 години, промени моята заплата десет пъти. 8 Ако кажеше така: Капчестите ще ти бъдат заплатата, тогава цялото стадо раждаше капчести; а ако кажеше така: Шарените ще ти бъдат заплатата, тогава цялото стадо раждаше шарени. 9 Така Бог отне стадото на баща ви и го даде на мене.

И Господ извърши това

14 Рахил и Лия в отговор му рекоха: Имаме ли ние още дял или наследство в бащиния си дом? 15 Не счете ли ни той като чужденки, защото ни продаде и даже изяде дадените за нас пари?

Вижте-дъщерите на Лаван знаеха какво е станало-той ги беше продал на Яков! Той не се беше съобразил с дъщерите си. Вижте-трябва да разговаряте с близките си преди да стане голям проблем

16 Защото цялото богатство, което Бог отне от баща ни, е наше и на нашите чада. Затова, стори сега, каквото Бог ти е казал.

И така-цялото богатство дойде на Яков. И то така или иначе си беше на дъщерите на Лаван. Но вижте-Яков седна и говори с жените си, вместо да бъде диктатор. Често ние си вършим каквото ни скимне и после търсим Бога за да го молим за милост. Но той вече имаше милост към нас-нали ни каза да не правим това?
Нека видим 1 Царе 1 глава.

1 Имаше един човек от Раматаим-софим, от Ефремовата хълмиста земя, на име Елкана, син Ероамов, син Елиуев, син Тоуев, син на Суфа ефратец. 2 Той имаше две жени; името на едната бе Анна, а името на другата Фенина. И Фенина имаше деца, а Анна нямаше деца. 3 Тоя човек отиваше от града си всяка година, за да се поклони и да принесе жертва на Господа на Силите в Сило, гдето двамата Илиеви синове, Офний и Финеес бяха свещеници пред Господа. 4 И една година, когато настъпи денят, в който Елкана принесе жертва, той даде дялове на жена си Фенина; на всичките й синове, и на дъщерите й; 5 а на Анна даде двоен дял, защото обичаше Анна. Но Господ беше заключил утробата й.

Този човек не можеше да направи нищо по този въпрос. А другата жена дето имаше деца, постоянно я заяждаше поради това, че няма деца. Господ ни показва тук нещо-не можеше този човек да обича едната жена повече от другата

9 А като ядоха в Сило и като пиха, Анна стана. (А свещеникът Илий седеше на стол близо при стълба на вратата при Господния храм). 10 Тя, прочее, преогорчена в духа си, се молеше Господу, и плачеше твърде много. 11 И направи обрек, казвайки: Господи на Силите, ако наистина погледнеш благосклонно към скръбта на слугинята Си, и ме спомниш, и не забравиш слугинята Си, но дадеш на слугинята Си мъжко дете, то ще го дам Господу за през всичките дни на живота му, и бръснач няма да мине през главата му.

Анна направи този обрек с Бога. И не се отрече

19 И като станаха рано сутринта, та се поклониха пред Господа, върнаха се та отидоха в дома си у Рама. И Елкана позна жена си Анна, и Господ я спомни. 20 И когато се изпълни времето, откак Анна зачна, роди син; и нарече го Самуил; защото, каза: От Господа го изпросих. 21 И Елкана с целия си дом отиде, за да принесе Господу годишната жертва и обрека си. 22 Но Анна не отиде, защото рече на мъжа си: Не ща да отида докато не се отбие детето; тогава ще го занеса, за да се яви пред Господа и да живее там за винаги. 23 И мъжът й Елкана й рече: Стори каквото ти се вижда за добро; седи докато го отбиеш; само Господ да утвърди словото Си! И тъй, жената седеше и доеше сина си докато го отби.

Тя каза на съпруга си-ще стоя тук докато дойде времето да заведа сина си в Храма. И съпруга й не се противи на това, което трябваше да стане. Вижте-понякога не трябва да се предприема нещо, което не е по Бога. Елкана се вслуша в жена си. Но това е докато не тръгнете против Бога-тогава вече е между вас и Бога. Нека ви дам пример за това-Деянията 5 глава. Мъжът е главата в семейството, но ако стане луд и тръгне против Бога-жената трябва да не тръгва с него против Бога!

1 А някой си човек на име Анания, с жена си Сапфира, продаде имот, 2 и задържа нещо от цената, със знанието на жена си; и донесе една част и я сложи пред нозете на апостолите.

Този мъж е продал някаква нива или нещо и жена му е знаела какво става. Защото са решили заедно да не дадат всичките пари на Бога

3 А Петър рече: Анание, защо изпълни сатана сърцето ти, да излъжеш Светия Дух и да задържиш от цената на нивата? 4 Догдето стоеше непродадена не беше ли твоя? И след като се продаде, не бяха ли парите в твоя власт? Защо си намислил това нещо в сърцето си? Не си излъгал човеци, но Бога.

Никой не беше накарал Анания да направи това! Нито да продаде нивата, нито пък да даде парите на Бога. За това Анания е излъгал Бога-а Светият Дух дето Отец изпрати на земята след като Исус се възнесе, вижда тези неща. Той именно представя Господа на тази земя! Анания се е обрекъл на Бога!, Но не е изпълнил това, което е обещал и ето сега последиците

5 И Анания, като слушаше тия думи, падна и издъхна; и голям страх обзе всички, които чуха това. 6 И по-младите мъже станаха, обвиха го и го изнесоха та го погребаха. 7 И като се минаха около три часа, влезе жена му, без да знае за станалото. 8 И Петър я попита: Кажи ми за толкова ли продадохте нивата? И тя рече: За толкова. Тя не знаеше, че Господ е убил съпруга й. 9 А Петър й рече: Защо се съгласихте да изкусите Господния Дух? Ето нозете на тия, които погребаха мъжа ти, са на вратата, и ще изнесат и тебе.

Защо и тя се е съгласила да излъже Бога? Вижте-когато дойде до такова нещо-сестри, не трябва да слушате мъжете си!

10 И тя на часа падна до нозете му и издъхна; а момците, като влязоха, намериха я мъртва, и изнесоха я, та я погребаха до мъжа й.

Щеше ли Господ да убие тази жена ако тя не би имала възможност да върви против желанието на съпруга си? Това е случая, когато жената не трябва да се подчини на мъжа си. Нека видим друга жена и как тя се е държала в подобна ситуация-1 Царе 25 глава Господ е поставил това в Библията за наша полза-за да знаем, как да се държим в такава ситуация.

2 И имаше в Маон един човек, чиято работа беше на Кармил; и тоя човек беше много богат, и имаше три хиляди овци и хиляда кози; и стрижеше овците си на Кармил. 3 Името на човека беше Навал, а името на жена му Авигея; и жената беше благоразумна и красива, а мъжът опак и нечестив в делата си; и той беше от Халевовия род.

Тази Авигея е била разумна и красива жена. А Навал означава глупав-това означава името му

4 И като чу Давид в пустинята как Навал стрижел овците си, 5 изпрати десет момъка; и Давид каза на момците: Качете се на Кармил та идете при Навала, и поздравете го от мое име като кажете: Давид е бил в този район по онова време и се е грижел и за стадата на този човек-на Навал.

А е пратил момците за да искат храна от Навал

10 Но Навал отговори на Давидовите слуги, казвайки: Кой е Давид? и кой е Есеевият син? Много са станали днес слугите, които бягат всеки от господаря си.

Давид е бил най-страшният боец в Израел. Но вижте този глупав човек какво казва

11 И така, да взема ли хляба си, и водата си, и закланото, което заклах за стригачите си, та да ги дам на човеци, които не знам от къде са?

Този човек е бил нагъл

12 И Давидовите момци се върнаха по пътя си, та си отидоха, и като дойдоха известиха на Давида всички тия думи. 13 Тогава Давид каза на мъжете си: Препашете всеки меча си; и препасаха всеки меча си; така и Давид препаса меча си; и излязоха подир Давида около четиристотин мъже, а двеста останаха при вещите.

И Давид е щял заедно с момците да съсипе Навал и всичките му слуги

14 А един от момците извести на Наваловата жена Авигея, казвайки: Ето, Давид прати човеци от пустинята за да поздравят нашия господар; а той се спусна върху тях.

Един млад и разумен човек е чул това и е известил на Авигея. И ето какво е направила тя много бързо

18 Тогава Авигея побърза та взе двеста хляба, два меха вино, пет сготвени овци, пет мери пържено жито, сто грозда сухо грозде и двеста низаници смокини, и ги натовари на осли. 19 И рече на момчетата си: Вървете пред мене; ето аз ида след вас. Но на мъжа си Навала не каза нищо.

Тази жена веднага е започнала да действа, за да спаси всички. И не каза нищо на мъжа си, защото е знаела, че е женена за глупак

20 И като седеше тя на осела и слизаше под сянката на гората, ето, Давид и мъжете му слизаха към нея; и тя ги срещна. 21 А Давид беше казал: Наистина напразно съм пазил всичко що имаше тоз човек в пустинята, и нищо не се изгуби от всичко що имаше; но пак той ми въздаде зло за добро.

Давид е бил много разочарован и сърдит

22 Така да направи Бог на Давидовите неприятели, да! и повече да притури, ако до утрешната зора оставя едно мъжко от всичко що е негово.

Давид е бил разярен-нямало е да остави никого от мъжете на Навал

23 И Авигея, като видя Давида побърза та слезе от осела, и падна пред Давида на лицето си, та се поклони до земята. 24 И, като припадна при нозете му, рече: На мене, господарю мой, на мене нека бъде това нечестие; и нека говори, моля, слугинята ти в ушите ти; и послушай думите на слугинята си.

Тази жена се е смирила напълно-тя е знаела, какво иде

25 Моля, нека господарят ми не обръща никакво внимание на тоя злонрав човек Навала; защото каквото е името му такъв е и той; Навал е името му, и безумие обитава в него; а пък аз, твоята слугиня, не видях момците на господаря си, които си пратил.

Навал винаги е бил безумен

32 Тогава Давид каза на Авигея: Благословен да бъде Господ Израилевия Бог, Който те изпрати днес да ме посрещнеш; 33 и благословен съвета ти; и благословена ти, която ме въздържа днес от кръвопролитие и от самоотмъщаване с ръката ми.

Това е Давид-бъдещият Цар на Израел. И вижте още какво й каза

34 Защото действително, заклевам се в живота на Господа Израилевия Бог, Който ме въздържа да не ти сторя зло, ако не беше побързала да дойдеш да ме посрещнеш, то до утрешната зора нямаше да остане на Навала нито едно мъжко. 35 И така Давид взе от ръката й онова, що му бе донесла; и рече й: Иди в дома си с мир; виж, послушах думите ти и те приех.

Вижте какво направи тази жена-спаси всичките в дома на Навал

36 А Авигея дойде при Навала, и, ето, той имаше в дома си гощавка, като царска гощавка; и Наваловото сърце беше весело в него, понеже той беше крайно пиян, затова, до утрешната зора тя не му извести нищо, ни малко, ни много. 37 Но на утринта, като изтрезня Навал, жена му му разказа тия работи; и сърцето му примря в него, и той стана като камък. 38 И около десет дена подир това Господ порази Навала, та умря. 39 А когато чу Давид, че умрял Навал, рече: Благословен да бъде Господ, Който отсъди съдбата ми за обидата ми от Навала, и въздържа слугата Си да не стори зло; защото Господ обърна злобата на Навала върху главата му. И Давид прати да говорят на Авигея, за да я вземе за жена.

Виждате ли това? Тази жена направи, което е право. Тя се отдели от своя съпруг и направи това, което беше право. И стана жена на бъдещият Цар на Израел. Вижте какво спечели тази жена поради мъдростта си. И за това, сестри ви казвам-ако сте женени за Навал-имайте само търпение...
Нека видим друг пример-Моисей ще видим тук-Изход 4 глава. Вижте, когато Господ даде заповед-тя се отнася за всички хора. Понякога жена ви може да ви спаси дори и живота.

19 А в Мадиам Господ рече на Моисея: Иди, върни се в Египет, защото измряха всички ония, които искаха живота ти. 20 И тъй, Моисей взе жена си и синовете си, качи ги на осел, и тръгна да се върне в Египетската земя; Моисей взе и Божия жезъл в ръката си.

Господ ще изведе Израел чрез Моисей от робството в Египет. Разбирате ли колко велик е Моисей?

24 А по пътя към гостилницата, Господ посрещна Моисея и искаше да го убие.

Защо Господ искаше да убие Моисей? Защото той не изпълни това, което Господ беше заповядал на Авраам-всеки мъж да бъде обрязан. И за това Господ щеше да убие Моисей. А Моисей е единственият пророк, който е говорил лице в лице с Бога. Разбирате ли това? И Господ нямаше да се спре да го убие поради нарушаването на първият Завет. Вижте-никой не може да бъде кръстен ако не се е обрязал преди това. Как ще сключите вторият Завет с Бога ако сте нарушили първият Завет? Не може да стане. И това тук ви показва колко важно е обрязването. Не знаете ли, кой е Моисей? Не знаете ли, че Моисей е първообраза на Исус?! И кой спаси Моисей, за да не го убие Господ-съпругата му!

25 Тогава Сепфора взе кремък та обряза краекожието на сина си, допря го до нозете му, и рече: Наистина ти ми си кървав младоженец. 26 След това Господ се оттегли от него. Тогава каза тя, поради обрязването: Ти ми си кървав младоженец.

Нека видим 1 Петрово 3 глава. Ако мъжете си бяха на местото-жените не биха били по улиците да се скитат и да търсят други развлечения.

1 Подобно и вие, жени, покорявайте се на мъжете си, така щото, даже ако някои от тях не се покоряват на словото, да се придобият без словото, чрез обходата на жените си, 2 като видят, че вие се обхождате със страх и чистота. 3 Вашето украшение да не е външно, сиреч, плетене косата, кичене със злато, или обличане със скъпи дрехи, 4 но скришният в сърцето живот, с нетленното украшение на кротък и тих дух, което е скъпоценно пред Бога.

Сестри-ако поведението ви е по Бога, рано или късно вашите съпрузи ще видят и ще разберат-и дано ви последват. И не външните украшения са това, което ви украсява, но вашият характер. И да-вие имате мнение, но е разумно понякога да замълчите

7 Също и вие мъже, живейте благоразумно с жените си, като с по-слаб съсъд, и отдавайте почит на тях като на сънаследници на дадения чрез благодат живот, за да не става препятствие на молитвите ви.

Братя, не наранявайте съпругите си за да не става препятствие на молитвите ви. И вие сестри имайте знание за Бога-тогава имате възможността дори и да превъзпитате съпруга си. А съпруга ви е по-силен от вас-защото той е, който трябва да тегли колата, но вие имате съвсем определена роля в семейството си

8 А, най-после, бъдете всички едномислени, съчувствителни, братолюбиви, милостиви, смиреномъдри. 12 Защото очите на Господа са върху праведните, И ушите Му към тяхната молитва; Но лицето на Господа е против ония, които вършат зло" Господ наблюдава всичко.

Понякога хората правят невероятни глупости и мислят, че никой не ги е видял и нищо няма да им се случи. Не е вярно-въпрос на време е само преди да им бъде отплатено.
Нека видим Ефесяните 5. Аз не се занимавам с консултации, защото не зная, какво е станало в даденото семейство. Те могат да ми казват, така било или иначе, но аз не съм бил там и не съм видял сам.

22 Жени, подчинявайте се на своите мъже, като длъжност към Господа;

Та на кого другиго ще се подчините ако не на мъжа си?

23 защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата (като само Той е спасител на тялото). 24 Но както църквата се подчинява на Христа, така и жените нека се подчиняват във всичко на своите мъже. 25 Мъже, любете жените си както и Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея, 28 Така са длъжни и мъжете да любят жените си, както своите тела. Който люби жена си, себе си люби.

Трябва да обичате съпругите си, братя!

29 Защото никой никога не е намразил своето тяло, но го храни и се грижи за него, както и Христос за църквата;

Кой застава пред огледалото и си забива един юмрук в лицето? Защо тогава биете съпругите си-те са част от вашето тяло!

30 понеже сме части на Неговото тяло [от Неговата плът и от Неговите кости]. 31 "Затова ще остави човек баща си и майка си, и ще се привърже към жена си, и двамата ще станат една плът".

Отец е направил всичко според модела на Божието Царство. Има една глава и едно тяло и всичко е заедно!

32 Тая тайна е голяма; но аз говоря това за Христа и за църквата. 33 Но и вие, всеки до един, да люби своята жена, както себе си; а жената да се бои от мъжа си. Нека видим Колосяните 3 глава 18 Жени подчинявайте се на мъжете си, както прилича в Господа. 19 Мъже, любете жените си и не се огорчавайте против тях.

И това е, което трябва да првавим, сестри и братя и ще имаме добро семейство, мир и разбирателство.
1 Коринтяни 7 глава. Вижте-ако не се погрижим за тези неща когато е време, после ще е късно.

3 Мъжът нека има с жената дължимото към нея сношение; подобно и жената с мъжа. Сестри-не бива често да страдате от главоболие...

Братя-не можете все да сте уморени... Тези неща-секса-е част от договора между вас когато сте се оженили

4 Жената не владее своето тяло, а мъжът; така и мъжът не владее своето тяло, а жената. 5 Не лишавайте един друг от съпружеско сношение, освен ако бъде по съгласие за малко време, за да се предавате на молитва, и пак бъдете заедно, да не би сатана да ви изкушава чрез вашата невъзможност да се въздържате.

Сестри и братя-може би мислите, че това е малко нещо-сексуалните отношения в семейството-не е малко, но е огромно нещо! За това Павел ви пише тези неща и Господ му е казал да ги напише. Не може да оставяте това, което трябва да вършите в семейният живот на страна. Защото отваряте врата на Сатана да действа. И е така-рано или късно, брата ще тръгне да търси друга жена или пък жената ще тръгне да търси друг мъж. Ние сме едно, сестри и братя-разберете това. И ако мъж и жена не се съберат-няма да има и деца! Нека ви дам един добър пример, защото понякога братя, вие търсите помощ от Бога и не разбирате, защо не я получавате. Битие 38 глава

1 По онова време Юда се отдели от братята си и свърна при един одоламец на име Ира. 2 И Юда като видя там дъщерята на един ханаанец, на име Суя, взе я и влезе при нея. 3 И тя зачна и роди син; и той го наименува Ир. 6 След време Юда взе жена за първородния си Ир, на име Тамар. 7 А Ир, Юдовият първороден, беше нечестив пред Господа; и Господ го уби. 8 Тогава рече Юда на Онана: Влез при братовата си жена и извърши към нея длъжността на девер и въздигни потомството на брата си. 9 Но Онан знаеше, че потомството нямаше да бъде негово; затова, когато влизаше при братовата си жена, изливаше семето си на земята, за да не въздигне потомство на брата си. 10 А това, което правеше, бе зло пред Господа; затова и него уби. 11 Тогава, Юда, рече на снаха си Тамар: Живей, като вдовица в бащиния си дом, догде отрасне син ми Шела; защото си думаше: Да не би и той да умре като братята си. И така, Тамар отиде и живя в бащиния си дом. Юда й каза, че ще й даде другият си син и за това тя отиде и чакаше това обещание. 12 След дълго време, Юдовата жена, дъщеря на Суя, умря; и като се утеши Юда, отиде, той и приятелят му, одоламецът Ира, при стригачите на овците си в Тамна. 13 И известиха на Тамар, казвайки: Ето, свекърът ти отива в Тамна, за да стриже овците си. 14 Тогава тя съблече вдовишките си дрехи, покри се с покривалото си, обви се и седна при кръстопътя на Енаим, който е по пътя за Тамна; защото видя, че порасна Шела, а тя не бе му дадена за жена.

Юда не удържа обещанието си

15 А Юда, като я видя, помисли, че е блудница: защото беше покрила лицето си. 16 Той, прочее, свърна към нея на пътя и рече: Остави ме, моля, да вляза при тебе; (защото не позна, че беше снаха му). И тя рече: Какво ще ми дадеш, за да влезеш при мене? 17 А той рече: Ще ти изпратя яре от стадото. И тя отвърна: Даваш ли ми залог, догде го изпратиш? 18 Рече той: Какъв залог да ти дам? И тя каза: Печата си, ширита си и тоягата си, която е в ръката ти. И той й ги даде. И влезе при нея и тя зачна от него. 24 Около три месеца подир това, известиха на Юда, казвайки: Снаха ти Тамар блудствува; а още, ето, непразна е от блудството. А Юда рече: Изведете я да се изгори.

Юда дори и не се е замислил, какво става

25 А когато я извеждаха, тя изпрати до свекъра си да му кажат: От човека, чиито са тия неща, съм непразна. Рече още: Познай, моля, чии са тия неща - печатът, ширитът и тоягата. 26 И Юда ги позна и рече: Тя е по-права от мене, тъй като не я дадох на сина си Шела. И не я позна вече.

Юда беше готов да я изгори и ето сега-защо не го изгориха него? Значи когато жената направи грешка-ние сме готови да я хвърлим на алигаторите. Но когато ние направим грешка-не е проблем... Това са неща които трябва да гледате, сестри и братя.
Изход 25 глава

1 Тогава Господ говори на Моисея казвайки: 2 Кажи на израилтяните да Ми съберат принос; от всеки човек, който на радо сърце би дал, ще приемете приноса за Мене. 3 И ето какъв принос ще приемете от тях; злато, сребро и мед, 4 синьо, мораво, червено, висон, и козина, 5 червенобоядисани овнешки кожи и язовски кожи, ситимово дърво, 6 масло за осветление, и аромати за мирото за помазване и за благоуханното кадене, 7 оникси, и камъни за влагане на ефода и на нагръдника. 8 И да Ми направят светилище, за да обитавам между тях.

Нека видим и последното място за днес-Изход 35 глава. Това е когато Господ е поставил Шатрата за първи път.

4 Моисей още говори на цялото общество израилтяни, казвайки: Ето какво заповяда Господ, като каза: 5 Съберете помежду си принос за Господа; всеки, който е сърдечно разположен, нека принесе принос за Господа; злато, сребро и мед, 10 И всеки между вас, който има мъдро сърце, нека дойде, та да се направи всичко, което заповяда Господ: 11 скинията, покривката й, покривалото й, куките й, дъските й, лостовете й, стълбовете й и подложките й; 21 И пак дойдоха, всеки човек, когото сърцето подбуждаше, и всеки, когото духа разполагаше, и донесоха принос Господу за направата на шатъра за срещане и за всяка негова служба, и за светите одежди. 22 Дойдоха, мъже и жени, които имаха сърдечно разположение, и принесоха гривни, обеци, пръстени, мъниста и всякакви златни неща, - както и всички, които принесоха какъв да бил златен принос Господу.

И жени и мъже дадоха за Шатрата

23 И всеки, у когото се намираше синьо, мораво, червено, висон, козина, червенобоядисани овчи кожи и язовски кожи, принесоха ги. 24 Всички, които можаха да направят принос от сребро и мед, принесоха принос Господу; и всички, у които се намираше ситимово дърво, за каква да било работа на службата, принесоха ги. 25 Тоже и всяка жена, която имаше мъдро сърце, предеше с ръцете си и принасяше напреденото - синьото, моравото, червеното и висона. 26 Всичките жени, чието сърце ги пробуждаше и, които умееха, предяха козината.

Жените дето имаха мъдрост

27 А началниците принесоха ониксовите камъни и камъните за влагане на ефода и на нагръдника, 28 и ароматите, и маслото за осветление, и за мирото за помазване, и за благоуханния темян. 29 Израилтяните принесоха доброволен принос Господу, всеки мъж и жена, които имаха сърдечно разположение да принесат за каква да било работа, която Господ чрез Моисея заповяда да се направи.

Всички заедно! И мъже и жени! Защото ние не можем да оцелеем ако не сме заедно!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172915
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031