Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2016 03:55 - БОЖИИТЕ СИНОВЕ: ПАДНАЛИТЕ И ВЪЗСТАНОВЕНИТЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 990 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.06.2016 04:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 85

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок на Израел. Може би вече сте прочели другият урок-за Божиите синове, но сега ще добиете още по-ясна представа, кой кой е и защо. Добре е да стоя пред вас в съботният ден. Християните днес не пазят съботата, но съботата е дадена от Господ и Той иска да я пазим. Днес хората искат да знаят какво става в света и защо тези неща се случват. Факта е, че мнозина са дошли в името на Исус, но са заблудили и заблуждават мнозина. Но е време вече истината да се представи както е. Много лъжи са представени днес в света и за съжаление мнозина са повярвали в тях. Преди две седмици някой се обади и питаше как ангелите са спали с жени и те са им родили деца. Това, което не знаеше този брат е, че всяко същество според вида си! И ако ангели са легнали с жени и са правили секс, то днес трябва да имаме ангели дето тичат насам-натам. Защото от ангели трябва да се родят ангели-нали? Господ има два вида синове-едните са ангелите, другите сме ние, но ние не сме стигнали още до това положение.
Днес ще видим този урок и ще започнем от Йов 38 глава. Понякога тези дето мислите, че са ви приятели, са най-големите ви обвинители. И тук Йов питаше Бог някои въпроси за своето състояние и ето-Господ му отговори

1 Тогава Господ отговори на Иова из бурята и каза: 2 Кой е тогава този, който помрачава Моя съвет С неразумни думи? Как можеш да говориш с Бога без да имаш знание?

Неразумни думи-и мнозина говорят така днес

3 Опаши сега кръста си като мъж, И ще те попитам; и ти ми изявявай. 4 Где беше ти, когато основах земята? Извести, ако си разумен:

Това е голям въпрос-къде е бил Йов или който и да е от нас тогава?

5 Кой определи мерките й? (ако знаеш) Или кой тегли връв за мерене по нея? 6 На какво се вдълбочиха основите й? Или кой положи краеъгълния й камък, 7 Когато звездите на зората пееха заедно, И всичките Божии синове възклицаваха от радост?

Това са големи въпроси, които Господ зададе на Йов! Къде е бил тогава Йов. И всичките синове на Бога са възклицавали от радост за всичко, което Господ е сътворявал. Кои са тези синове на Бога? Ангели! И понякога хората бъркат ангелите ине обръщат внимание, че има и нечисти ангели поради възстанието на Сатана.
Нека видим-Езекил 28 глава-ще започнем с основният възстанник против Бога-Сатана. Хората казват, че той ги карал да направят това или онова-но какво, нима Сатана има по-голяма власт от Бога ли? Хората сами избират да вършат злини-Сатана само им помага после-разчиства пътя пред тях за да извършат злото деяние.

11 При това, Господното слово дойде към мене и рече: 12 Сине човешки, дигни плач за тирския цар, и кажи му: Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост.

Явно е,че не става въпрос за човек-никой човек не е съвършен в хубост

13 Ти бе в Божията градина, в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден.

В Едем не е имало никой друг освен Адам и Ева и явно е-Сатана също е бил там. Дори и Кайн и Авел не са били там.

14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни.

Сатана е херувим и Господ го е сътворил. За Сатана пише тук-не за някой човек. Никой човек не е съвършен в красота!

15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе.

Сатана е бил съвършен, но е намерил начин да се разврати.

16 От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие, и ти съгреши; затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм, и те изтребих отсред огнените камъни, херувиме засеняващи!

Сатана е трябвало да регулира материялните неща също и поради тях се е развратил

17 Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си; Аз те хвърлих на земята, изложих те пред царете, за да те гледат.

Заради твоята красота, ти са разврати и аз ще те изхвърля от третото небе-това означава стиха. И Царете ще те гледат как си паднал. Още не е станало, но ще стане-ще могат да го видят.
Нека видим Откровението 12 глава

7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели; 8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето. 9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

Господ е заповядал на Архангел Михаил да изхвърли Сатана от третото небе. И Сатана е бил изгонен от небето. Но колко ангели са отишли с него-нека видим:

3 И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони.

Това e Сатана и защо има 7 корони? Защото обединява основните Империи на света. От Вавилон дори и до днес-защото Римската Империя е възстановена в лицето на Европейският Съюз.Но защо са седем? Защото е Вавилонската Империя, Мидо-Персийската Империя, Гръцката Империя-разделена на 4 от 4 генерала на Александър и Римската Империя-7

4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди.

И ето-Сатана е завербувал една трета от ангелите на Господа. И е бил свален заедно с тях на тази земя.
Нека видим как Исаия пише същото нещо Исаия 14 глава. Вижте-никой не може да интерпретира ума на Бога-за това трябва да обясняваме Библията чрез Библията!

12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;

Видяхме как Сатана е паднал от небето-Михаил го е изхвърлил от там. И преди това Сатана беше една от утринните звазди

13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,

Сатана иска да се върне отново на небето. И когато на някое погребение някой ви каже, че сестра Джонс се е върнала в къщи, това ме сконфузва. Защото сестра Джонс е дошла от земята, а не от небето. Кого цитират тогава там на това погребение и чии желания-тези на Сатана

14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния. Кой беше Сатана-един от синовете на Бога.

И понеже Бог намери падение в Сатана-отстрани го. Но и до днес хората следват именно Сатана.
Нека видим Йов 1 глава

6 А един ден, като дойдоха Божиите синове да се представят пред Господа, между тях дойде и Сатана.

Защо Сатана не е даден също заедно със синовете на Бога? Защото беше отхвърлен от Бога. А всички ангели рапортуват на Бога! И кой държи Сатана за да не унищожи всички ни-Бог!

7 И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам натам по нея.

Аз идвам от там където ти ме изхвърли... Просто исках да ви покажа, че има Божии синове, които са изгонени от небето. И са държани на веригите на тъмнината. И не можете да ги видите. Може да са дори и тук-не можете да ги видите. Спомнете си, че първият зъл дух Исус изгони от синагогата. Те, както и светите ангели-могат да са около нас и ние няма да знаем дори това.
Нека видим сега другите синове на Бога-Битие 2 глава и ще проследим едно по едно кои са те.

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа. Човекът стана жива душа.

Вие сте душите-нямате някаква душа вътре във вас. Вижте Левит 4 глава-ако душата направи това, ако душата направи онова-и какво-вие ще бъдете отрязани?

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

Дървото на Живота и дървото на познанието на доброто и злото. Но те не са израсли от земята, сестри и братя-за това са отделени от другите дървета. И Господ каза на човека едно нещо-да не говори с дървото на живота

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; От всяко дърво в градината можеш свободно да ядеш, но от дървото на познанието на доброто и злото-не бива.

Човека можеше да яде дори и от Дървото на Живота и да се научи как да живее вечно. И вижте-ако ядеш от дървото на познанието-ще умреш. Никакво съмнение, но ще умреш! Но човека трудно слуша и не иска да разбира

17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Нека видим какво направи човека-Битие 3 глава

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? 2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; 3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

И те ядоха от плодовете на това дърво и вижте сега какво каза Господ

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

И ето-Ева даде на Адам и той яде. И двамата ядоха от плодовете на лъжата. И какво каза Господ на Адам:

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.

Защото ти послуша гласа на жена си-тоест-тя донесе тази информация на Адам също. Адам можеше да спре това, което направи Ева. А тя откри главата си-защото не се допита до Адам! Ето защо при нас жените трябва да са с покрита глава в Църквата

18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева.

И не само, че умираме, но вече трябва и да се трудим за да живеем

19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

Ако искаш да живееш-трябва да се трудиш. Покажете ми човек, който яде, но не се труди и ще ви покажа крадец-защото той е крадец. От пръстта сме взети и там се връщаме! Да сте видели някой да отива някъде другаде след като умре, но в пръстта? Умрелите са в гроба-вие ги погребвате там, но казвате на децата си, че са отишли на небето? Каква конфузия!

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -

Сега този човек вече знае доброто и злото. И за да не отиде и да говори с Дървото на живота и да научи как да живее вечно-Господ го отстрани от Едем. Вижте-ако знаем как-ще живеем вечно! Божието Слово е Словото на мъдростта! Ако бихте били около Бога-бихте научили как да живеете вечно!

23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет. 24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.

Дървото на Живота е Исус. Хората не разбират, че винаги са си имали работа само с Исус! Никога с Отец! И ние сме направени по образ и подобие именно на Исус и на Отец. А Господ ни е дал възможност да се върнем обратно, но никой не обръща внимание на това.
Нека видим Битие 4 глава-ще видим за Кайн и Авел.

1 И Адам позна жена си Ева; и тя зачна и роди Каина; и каза: С помощта на Господа придобих човек. 2 Роди още и брата му Авела. Авел пасеше стадо, а Каин беше земледелец.

Кайн и Авел са първите деца на Адам и Ева

8 А Каин каза това на брата си Авела. И когато бяха на полето, Каин стана против брата си Авела и го уби. 9 И Господ рече на Каина: Где е брат ти Авел? А той рече: Не зная; пазач ли съм аз на брата си?

Кайн е знаел още от самото начало, че не трябва да убива! Иначе нямаше причина да лъже. Вижте-поведението показва какъв е човека. Понякога поведението показва по-ясно от думите, кой какъв е

10 И рече Бог: Какво си сторил? Гласът на братовата ти кръв вика към Мене от земята. 11 И сега проклет си от земята, която отвори устата си да приеме кръвта на брата ти от твоята ръка. И сега ти си проклет от земята.

Кайн беше първият убиец. И е ясно, че заповедите са били познати от началото още. Иначе Кайн не би излъгал за това, че е убил брата си

12 Когато работиш земята тя няма вече да ти дава силата си; бежанец и скитник ще бъдеш на земята. 16 Тогава излезе Каин от Господното присъствие и се засели в земята Нод, на изток от Едем. 17 И Каин позна жена си, която зачна и роди Еноха: и Каин съгради град, и наименува града Енох, по името на сина си. 18 И на Еноха се роди Ирад; а Ирад роди Мехуяила; Мехуяил роди Метусаила; и Метусаил роди Ламеха. 23 И Ламех рече на жените си:- Адо и Село, чуйте гласа ми, Жени Ламехови, слушайте думите ми; Понеже мъж убих, задето ме нарани, Да! юноша задето ме смаза. И Ламех беше точно както баща си-убиец. 24 Ако на Каина се отмъсти седмократно, То на Ламеха ще се отмъсти седемдесет и седмократно.

И ето-роди се Сит. Църквите дори и не го споменяват

25 И Адам пак позна жена си и тя роди син, когото наименува Сит, защото тя думаше, Бог ми определи друга рожба, вместо Авела, тъй като Каин го уби. 26 Също и на Сита се роди син, когото наименува Енос. Тогава почнаха човеците да призовават Господното име.

След като Сит вече имаше деца, тези деца започнаха да търсят Бога. Кайн и неговите наследници напълно отхвърлиха Бога.
Битие 5 глава

1 Ето списъкът на Адамовото потомство. В деня когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие; 2 създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Човек, в деня когато бяха създадени. 3 Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит. 4 А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери.

От тук Кайн е взел жени и за синовете си

5 И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря. 6 Сит живя сто и пет години и роди Еноса. 7 А откак роди Еноса, Сит живя осемстотин и седем години и роди синове и дъщери.

И вижте-от тук натам вече Кайн не е дори и споменат.
Нека видим Битие 6 глава

1 Като почнаха човеците да се размножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери, 2 Божите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха.

Сега ще видим кои са Божиите синове. Матей 22 глава-разказва какво става тук.

23 В същия ден дойдоха при Него садукеи, които казват, че няма възкресение и попитаха Го, казвайки: 24 Учителю, Моисей е казал: Ако някой умре бездетен, брат му да се ожени за жена му, и да въздигне потомък на брата си. 25 А между нас имаше седмина братя; и първият се ожени и умря; и, като нямаше потомък, остави жена си на брата си; 26 също и вторият и третият, до седмият. 27 А подир всички умря и жената. 28 И тъй, във възкресението на кого от седмината ще бъде жена? защото те всички я имаха.

Това са садукеи-те не вярват във възкресението. И те питат-във възкресението чия ще е жената

29 А Исус в отговор им рече: Заблуждавате се, като не знаете писанията нито Божията сила. Вие грешите, като не познавате нито Писанията, нито Божията сила. 30 Защото във възкресението нито се женят, нито се омъжват, но са като [Божии] ангели на небето.

Ангелите не се женят-не правят секс. Те не умират, не се женят във възкресението и така са и ангелите. Бибилята не може да лъже. Тогава има и други синове на Бога-нека ги видим Лука 3 глава

21 И когато се кръстиха всичките люде, като се кръсти и Исус и се молеше, отвори се небето,

Братя-трябва да се обрежете и трябва да се кръстите! Иначе не може да стане-каквото и да си мислите

22 и Светият Дух слезе върху Него в телесен образ като гълъб, който казваше: Ти си Моят възлюбен Син; в Тебе е Моето благоволение.

И никой друг не можеше да помаже Исус

23 И сам Исус беше на около тридесет години, когато почна да поучава, и, както мислеха, беше син на Иосифа; който бе син Илиев.

Защо Исус Христос трябваше да дочака да стане 30 годишен за да започне службата си. Защото това е Закона-от 30 години започва службата на свещеника! И хората са мислели, че е син на Йосиф

24 А Илий, Мататов; Матат, Левиев; Левий, Мелхиев; Мелхий, Яанайев; Яанай, Иосифов; 37 Ламех, Матусалов; Матусал, Енохов; Енох, Яредов; Яред, Малелеилов; Малелеил, Каинанов; 38 Каинан, Еносов; Енос, Ситов; Сит, Адамов; а Адам, Божий.

А-а, ето кои са синовете на Бога. Всички хора с които Господ се е занимавал и са търсели Бога-са синове на Бога. Бог напълно отхвърли Кайн. Спомнете си, че синовете на Сит започнаха да търсят Бога. И ето-тези същите синове на Сит започнаха да търсят дъщерите на Кайн, защото са били красиви. Но тук се явява един проблем-нека видим.
Битие 6 глава

3 И тогава рече Господ: Духът който съм му дал не ще владее вечно в човека; в блуждаенето си той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години

За какво говори Господ? За това, че те ще се отдръпнат от Божието Слово-нека видим това в Римляните 8 глава

1 Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса, [които ходят, не по плът но по Дух].

Които не ходят според желанията на плътта, но ходят по дух-те са в Исус Христос!

5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното. 6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир.

Значи ако вървим по желанията на плътта-сме плътски и не можем да угодим на Бога

7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може;

Плътта мрази Бога. И ако някой ви каже, че не трябва да пазите Закона-то те се водят от плътта-от Сатана. Сега виждаме, че плътският ум не може да се подчини на Бога-защото мрази Бог, който му казва-Не прави това и това! И не иска да пази Заповедите

8 и тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога.

Съвсем посто е-нали?

9 Вие, обаче, не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух. Но ако някой няма Христовия Дух, той не е Негов.

Те ви казват, че са пълни със Светият Дух, но ако ги запиташ въпрос от Библията-не могат да ви отговорят!

13 Защото, ако живеете плътски, ще умрете; но ако чрез Духа умъртвявате телесните действия, ще живеете. 14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.

Които се водят от Божия Дух-те са Божии синове и дъщери. Но как става това?
Нека видим Йоан 6 глава и ще разберем.

51 Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да! и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът [която Аз ще дам] за живота на света.

Исус каза на Адам и Ева, че ако ядат от Дръвото на Живота ще живеят вечно

52 Тогава юдеите взеха да се препират помежду си, казвайки: Как може Този да ни даде да ядем плътта Му?

Това е силно казано-дори и апостолите не разбираха това-но ето обяснението

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са. Думите на Бога-те са Дух и те носят живот!

Вижте-Исус ви върна обратно чак в Едемската градина. Защото още там човекът можеше да научи как да живее вечно. И вижте сега какво каза Петър

66 Поради това мнозина от учениците Му отстъпиха, и не ходеха вече с Него. 67 За туй Исус рече на дванадесетте: Да не искате и вие да си отидете? 68 Симон Петър Му отговори: Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на вечен живот,

Исус има думите на вечният живот. Всичко, което Адам и Ева трябваше да напрвят беше да слушат и да се подчинят. Така е и днес-хората гледат, но не виждат, слушат, но не чуват. Мислете какво ви казвам! Думите дето Исус говореше-думите!
Йоан 10 глава

24 Между това юдеите Го заобиколиха и Му казаха: До кога ще ни държиш в съмнение? Ако си Ти Христос, кажи ни ясно.

Всичките пророци казваха, че Исус трябваше да дойде

25 Исус им отговори: Казах ви, и не вярвате. Делата, които върша в името на Отца Си, те свидетелствуват за Мене.

Ако бихте знаели пророчествата-бихте знаели, какво ще прави Исус като дойде-и той правеше именно това

31 Юдеите пак взеха камъни за да Го убият. 32 Исус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тия дела искате да Ме убиете с камъни? 33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.

Ти наричаш себе си Син на Бога-значи си Бог. Те не разбираха духовната страна на въпроса

34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"?

Това е записано в Закона-Старият Завет и не може да се измени

35 Ако са наречени богове ония, към които дойде Божието слово, (и написаното не може да се наруши), 36 то на Този, Когото Бог освети и прати на света, казвате ли, богохулствуваш, защото рекох, Аз съм Божий Син?

Писанието не може да се наруши! Ако тези към които дойде Божието Слово биха се подчинили-не бихме умирали изобщо.
Нека видим това-Псалм 82 глава

1 Бог стои в Божия събор, Съди всред боговете.

Колко са? Повече от два-нали?!

2 До кога ще съдите несправедливо, И ще лицеприятелствувате към нечестивите? (Села.)

Това стана в Едем-извършиха лошо отсъждане и говориха със Сатана

6 Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния. 7 А при все това вие ще умрете като човеци, И ще паднете като един от князете.

Адам и Ева въведоха смъртта в нашият живот-кой умира? Ние, сестри и братя. Ангелите не могат да умрат-Исус ви го каза това! Тогава към кого се обръща Бог тук-към нас! Просто е, нали? А Бог си е поставил задачата да ни възстанови на позицията за която бяхме създадени.
Псалм 49 глава-как Господ ще възстанови своите синове.

1 Слушайте това, всички племена; Внимавайте, всички жители на вселената,

Господ иска всички да чуят! Без изключение

2 И низкопоставени и високопоставени, Богати и сиромаси заедно. 3 Устата ми ще говорят мъдрост, И размишлението на сърцето ми ще бъде за разумни неща; 4 Ще наведа към притча ухото си, Ще изложа на арфа гатанката си.

Това е притча и много хора не разбират това

6 От ония, които уповават на имота си, И се хвалят с голямото си богатство, Тези които се осланят на богатството си-

никой не може да даде спасение на своя брат по никакъв начин, нито може да даде нещо на Бога за откуп

7 Ни един от тях не може никак да изкупи брата си, Нито да даде Богу откуп за него. 9 Та да живее вечно И да не види изтление.

Няма значение колко са богати-никой не може да спаси никого! И ще умре и няма да живее вечно. И това е, което трябваше да бъде с нас-да живеем вечно-но как става това?! Матей 20 глава

25 Но Исус ги повика и рече: Вие знаете, че управителите на народите господаруват над тях, и големците им властвуват над тях.

Знаете, че езичниците упражняват власт едни над други

26 Но между вас не ще бъде така; но който иска да стане големец между вас, ще ви бъде служител; 27 и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга; 28 също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина.

Исус не дойде за да му служат, но за да служи! И да даде живота си за мнозина. И така-ако не следвате Исус-не можете да влезете в добрата част на Божието Царство! Но ще идете в лошата му част-огненото езеро и никакви богатства не могат да ви отърват от него. Исус дойде и умря за нас. След това Отец го възкреси и от тогава той работи над спасението на Божиите синове-тези които търсят искренно Бога.
Нека видим Исаия 49 глава

1 Слушайте ме, острови, И внимавайте, далечни племена: Господ ме призова още от рождението, Още от утробата на майка ми спомена името ми! 2 Направи устата ми като остър нож, Покри ме под сянката на ръката Си; И направи ме като лъскава стрела, И ме скри в тула Си; Говорим за Исус тук! И тази остра сабя е Божието Слово-то дели всичко. 3 И рече ми: Ти си Мой служител, Ти си Израил, в когото ще се прославя.

Става въпрос за Господ-той е Израел и Отец говори тук

5 Сега, прочее, говори Господ, Който ме създаде още от утробата за Свой служител, За да доведа пак Якова при Него, И за да се събере Израил при Него, - (Защото съм почтен в очите на Господа, И моят Бог ми стана сила,) От утробата да бъде Божии Служител и да възстанови Яков. 6 Да! Той казва: Малко нещо е да Ми бъдеш служител, За да възстановиш племената на Якова; И за да възвърнеш опазените на Израиля; Ще те дам още за светлина на народите, За да бъдеш Мое спасение до земния край.

Отец даде по-голяма задача-да доведе всичките народи при Отец и да ги спаси! А е започнало с Израел. И има само един начин да върне Божиите синове обратно при Бога. И понеже Бог не може да си има деца-единственият начин е да си осинови такива.
Битие 32 глава-когато Бог осинови Яков

24 А Яков остана сам. И един човек се бореше с него до зазоряване, 25 който, като видя, че не му надви, допря се до ставата на бедрото му; и ставата на Якововото бедро се измести, като се бореше с него.

Не е бил обикновен човек...

26 Тогава човекът рече: Пусни ме да си отида, защото се зазори. А Яков каза: Няма да те пусна да си отидеш, догде не ме благословиш.

Яков е знаел, че това не е обикновен човек

27 А той му каза: Как ти е името? Отговори: Яков. 28 А той рече: Няма да се именуваш вече Яков, но Израил, защото си бил в борба с Бога и с човеци и си надвил.

След като можа да ме победиш, значи имаш сила да се бориш и сега ти давам името Израел. Това е името на Господа-той осинови Яков.
Нека видим 2 Летописи 7 глава

14 и людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им.

Моите хора които наричам с моето име!! Разбирате ли това? Името е Израел. Същото име даде на Яков когато го осинови. И всички дето дойдоха от Яков имат едно фамилно име-Израел. За това нямате в Библията нито един път споменато фамилното име на тези дето са я писали-защото е едно-Израел. Ние сме първите осиновени синове на Господа. Сега разбираме, какво каза Моисей на Фараона-Изход 4 глава

19 А в Мадиам Господ рече на Моисея: Иди, върни се в Египет, защото измряха всички ония, които искаха живота ти. 21 И Господ каза на Моисея: Когато се завърнеш в Египет, внимавай да вършиш пред Фараона всичките чудеса, които дадох в ръката ти; но Аз ще закоравя сърцето му, и той няма да пусне людете.

Египтяните направиха много злини на Израел. За това Бог разруши Египет

22 А ти кажи на Фараона: Така говори Иеова: Израил ми е син, първородният ми; 23 и казвам ти: Пусни сина Ми да Ми послужи; но ако откажеш да го пуснеш, ето, Аз ще заколя твоя син, първородния ти.

И ако не пуснеш сина ми-аз ще убия твоя син. А защо Господ нарече Израел свой син-защото го осинови! Господ е дух-не може да има деца. Единственият начин да има деца е да си осинови деца. И Господ е започнал този процес с Израел, а по времето на Милениума ще осинови и всичките народи. И всеки, който слуша Бога и изпълнява това, което Бог изисква-ще бъде син/дъщеря на Бог.
Нека видим Йоан 10 глава

1 Истина, истина ви казвам, който не влиза през вратата на кошарата на овцете, но прескача от другаде, той е крадец и разбойник.

Нека видим кои са тези за които Исус каза, че са крадци и разбойници

7 Тогава Исус пак рече: Истина, истина ви казвам, Аз съм вратата на овцете.

Ето чрез кого ще влезете в Царството на Господа и на Отец! Много Израиляни го наричат с какви ли не имена...

8 Всички, които са дошли преди Мене са крадци и разбойници; но овцете не ги послушаха.

Значи Исус е вратата! И ако не дойдете чрез него-вие сте крадци и разбойници. А нали знаете какво ще направи Исус с крадците-ще ви прати в огненото езеро

14 Аз съм добрият пастир, и познавам Моите, и Моите Мене познават,

Исус знае и ви казва-неговите овце познават гласа му! Ни епознаваме гласа на Господа! Ние знаем какво може да направи ако се ядоса. Познаваме го-той е, който съсипа старият свят в потопа. И той е, който може да ни даде вечният живот или да ни отреже за винаги

15 също както Отец познава Мене, и Аз познавам Отца; и Аз давам живота Си за овцете.

И това е, което направи-умря за нас

16 И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир.

И има и други овце-това са другите народи, сестри и братя. И всички ще имат един Овчар! Но има протокол и Господ работи по него-първо е Израел и после идват останалите. Исаия 56 глава. Ние не слушаме добре. За това и умираме и до днес-защото не слушаме. Не обърщаме внимание.

1 Така казва Господ: Пазете правосъдие и вършете правда, Защото скоро ще дойде спасението от Мене, И правдата Ми скоро ще се открие. 2 Блажен оня човек, който прави това, И оня човешки син, който се държи за него, Който пази съботата да я не оскверни, И въздържа ръката си да не стори никакво зло.

Който пази съботата-трябва да я пазите!

3 А чужденецът, който се е прилепил към Господа да не говори Като каже: Господ съвсем ще ме отдели от людете Си; Нито да каже скопецът: Ето, аз съм сухо дърво.

Дори и синовете на тези дето не са Израел няма да казват, че Господ ги е отрязал от хората. Господ ще върне всичките синове на Адам при себе си-разбира се без тези които е отрязал

6 Също и чужденците, които се прилепват към Господа, За да Му служат, да обичат името на Господа, И да бъдат Негови слуги, - Всеки от тях, който пази съботата да я не оскверни, И държи завета Ми, -

И синовете на тези които са се доближили при Бога за да му служат-всеки, който пази съботата

7 И тях ще доведа в светия Си хълм, И ще ги зарадвам в Моя молитвен дом; Всеизгарянията им и жертвите им ще Ми бъдат благоугодни на олтара Ми, Защото домът Ми ще се нарече Молитвен дом на всичките племена. И тях ще ги доведа в Светата Планина. 8 Господ Иеова, Който събира изгонените на Израиля ето що казва: Ще му събера още и други Освен своите му, които вече са събрани.

За всички хора! Абсолютно всички! И след като сме на тази планета-сме хора. Кой говори тук-Исус! Този, когото Господ нарече Израел! И Той ще събере всички народи заедно. И това осиновяване ще стане по времето на Милениума и тогава всички ще се нарекат Израел.
Йоан 1 глава-ние не сме били във вечният живот-опитваме се да отидем там.

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. 2 То в начало беше у Бога. 3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.

Исус е направил всичко-Отец му е дал заповедта

10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна. Исус каза, че е преди Авраам на фарисеите, но те не разбраха това! 11 У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха.

Исус беше роден в народа Израел в племето на Юда и те не го приеха

12 А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име;

Да станат добри християни? Не! Да станат Божии синове! И ако не вярвате в Исус-никога няма да станете Божии синове/дъщери.
Нека видим Римляните 8 глава

14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.

Съвсем просто е-нали?

15 Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче!

Дух на осиновение-това е, което сме получили като следваме Исус както той иска! И ако останем така-ще живеем вечно!

16 Така самият Дух свидетелствува заедно с нашия дух, че сме Божии чада. 17 И ако сме чада то сме и наследници, наследници на Бога, и сънаследници с Христа, та, ако страдаме с Него, да се и прославяме заедно с Него.

Означава ще бъдем като него-вечно живеещи!

22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега. 23 И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.

Ние сме първите плодове на спасението-ако устоим до края. И ще бъдем наистина Божии синове като дойде времето

28 Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.

Ако обичате Бога-ще пазите заповедите му-това е любовта към Бога! Какво означава според това, което е-Бог твори богове!

29 Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя;

Ако сте го видели той също ви е видял. И Исус е Първородният между много братя! И няма значение колко богати сте-не можете да отървете брат си за пари. Има само един начин-да служите на Бога както Бог изисква! И ако устоите до края в истината-ще бъдете Божий синове и дъщери! А Сатана и неговите ангели няма да бъдат възстановени!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172587
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031