Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2016 01:06 - ДА ДОЙДЕ ТВОЕТО ЦАРСТВО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 939 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.05.2016 01:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1 Летописи 29:11-13


Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота! Сестри и братя, Обичам когато ви поучавам да имам удоволствие. Вижте какво става в света днес-само драма и драма. Убийства, убиства и още. И ето-най-доброто е да се радваме на Божията събота. Да стоите в къщи не е свето събрание. Ако можете да дойдете и да имате свето събрание с нас-това е прекрасно.
Дефиницията на Царство е народ, държава или град управляван от Цар.
Божието Царство е поведение! Да си християнин е поведение! И ако поведението ви смърди-ще идете в огненото езеро. И ще ви предупредя от името на Господа. Ако не ви харесва-напишете оплакване до Господа. Аз ще ви предупредя за това, което иде и това е.
Преди години имах добър приятел. И мислех, че тогава върша това, което Господ иска, пазех съботата и закона. И един ден той ме попита: ако някой те попита днес, ако дойде Божието Царство днес-ще бъдеш ли достоен за него? Отговори честно пред себе си! Аз отговорих-да, върша всичко, което Господ иска... Пазя закона и Празниците, върша това, което Господ иска. Но аз бях твърде бърз... И излъгах. Защото няма праведен ни един! Затова-вижте себе си! Ние днес сме благословени от Господа. Имаме класове из цяла Америка, Зимбабве Африка и дори и Англия иска да има клас там. Но помислете-Господ дойде и умря за нас и ние трябва да сме благодарни за това! И ето-ние сме свещениците на Господа и това е, което трябва да правим. Да учим другите народи на „Така казва Господ”! Цялата работа, която Исус върши и до сега е да спаси творението-човекът!
Ще започнем урока от Битие 1 глава

1 В начало Бог създаде небето и земята. 26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.

Обърнали ли сте внимание, че Господ ни е сътворил както себе си и ни е дал власт над цялата земя?

27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

И ето-Господ сътвори и мъжа и жената. Но Бог е от мъжки род! Как е Бжията Молитва-не казва наша майко, която си на небето-нали?

28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.

Господ сътвори човека и му даде работа. Да върши нещо. Но първо ние трябва да преминем през царството на човека, че тогава ще влезем в Царството на Бога. Бог сътвори човека по своя браз и подобие.
Псалм 8

1 Иеова, Господи наш, Колко е превъзходно Твоето име по цялата земя; Ти си поставил славата Си над небесата. 2 Из устата на младенците и сучещите Укрепил Си сила поради противниците Си, За да накараш да млъкне врагът и отмъстителят. 3 Когато гледам Твоите небеса, делото на Твоите пръсти, Луната и звездите, които Ти си отредил, 4 Казвам си: Що е човек та да го помниш? Или човешки син та да го посещаваш?

Това е прекрасен въпрос! Какво сме наистина ние? Слънцето и луната е за да ни дават светлина. Господ не прави нищо в суета. Вижте-ние четем Библията. И ако някой не е съгласен с нещо-то е с Библията

5 А Ти си го направил само малко по-долен от ангелите, И със слава и чест си го увенчал. Бог увенча човека със слава и чест! 6 Поставил си го господар над делата на ръцете Си; Всичко си подчинил под нозете му, 7 Всичките овце и говеда, Още и животните на полето, 8 Въздушните птици, морските риби, И всичко що минава през морските пътища. 9 Иеова, Господи наш, Колко е превъзходно Твоето име по цялата земя!

И вие ритате против името на Исус, което е най-голямото име на света? Исус още каза, че мнозина ще дойдат в негово име и ще заблудят мнозина. А той иска да ви направи богове. Но трябва да станете като него в мислите си-да имате любов и правда и нищо, което е от плътта! И като ни събуди от смъртта, ще ни даде ново тяло-вечно. Това е много важно да го разберете, защото и огненото езеро е вечно-изберете живота и живейте! Ние тук се стараем да пазим 10 заповеди и вие ни наричате легалисти... Но какво ще стане с нарушителите на закона? И понеже днес църквите са махнали закона-имате хаос! Вижте държавата! Хората са разрушени поради липса на знание!
Йоан 15 глава

17 Това ви заповядвам да се любите един друг.

Библейската дефиниция на любовта е да пазим закона!

18 Ако светът ви мрази, знайте, че Мене преди вас е намразил.

Всеки ден е тест за християните

19 Ако бяхте от света, светът щеше да люби своето; а понеже не сте от света, но Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази.

Те обичаха ли Христос? Та чак го разпънаха... Какво мислите, ще направят с вас?

20 Помнете думата, която ви казах, слугата не е по-горен от господаря си. Ако Мене гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят.

Чухте ли това? Следвайте Христос както той иска! Никой не ви казва да следвате нас! И не ревете като ви преследват защото следвате Христос! Те трябва да правят това! Защо се плашите?

21 Но всичко това ще ви сторят поради Моето име, защото не познават Онзи, Който Ме е пратил. 22 Ако не бях дошъл и не бях им говорил, грях не биха имали; сега, обаче, нямат извинение за греха си.

Ако Исус не беше дошъл и не беше ни дал 10 заповеди-ние не бихме знаели, какво е грях

23 Който мрази Мене, мрази и Отца Ми.

Който мрази Исус-мрази и Отец! Защото не искте да пазите заповедите му. А ние можем да ги пазим-иначе Господ не би ни ги дал! И любовта към Господа се изразява в пазенето на заповедите му.
Римляните 3 глава

19 А знаем, че каквото казва законът, казва го за ония, които са под закона; за да се затулят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съдбата на Бога.

Защото законът води до ред! Махнете го и ще имате хаос и анархия

10 Както е писано: - "Няма праведен ни един;

Нито един човек не е праведен! Без изключение! Този урок е за да се погледнем сами! Нека сме християни!

23 Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога,

Йоан 14глава

1 Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене. 2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.

Господ не може да лъже! На небето има много място-и Исус каза, че ще иде да приготви място там.Не да ви вземе там!

3 И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие.

Къде е Господ? И къде отивате вие? Вашият дом е в земята-Битие 3 глава.

6 Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.

Не ритайте против името на Исус!

7 Ако бяхте познали Мене, бихте познали и Отца Ми; отсега Го познавате и сте Го видели.

Защото Исус им показа как изглежда и Отец. Защото ние сме направени по образ и подобие на Отец и на Исус Христос. И така-къде приготви място за нас Исус Христос?
Йоан 18 глава

28 Тогава поведоха Исуса от Каиафа в преторията; а беше рано. Но сами те не влязоха в преторията, за да се не осквернят, та да могат да ядат пасхата. 33 И тъй, Пилат пак влезе в преторията, повика Исуса и Му каза: Ти юдейски Цар ли си? 34 Исус отговори: От себе си ли казваш това, или други са ти говорили за Мене? 36 Исус отговори: Моето царство не е от този свят; ако беше царството Ми от този свят, служителите Ми щяха да се борят да не бъда предаден на юдеите. А сега царството Ми не е оттук.

Неговото Царство не е от този свят! И не е възможно, защото на небето е пълна святост! Вижте тази земя-какво става и все повече? Дори и спортове създадоха, дето хората се бият до смърт едва ли не. Вижте филмите, вижте какво сатава по света! Но ето-ние трябва да се научим да владеем емоциите си.
2 Коринтяни 4 глава

1 Затуй, като имаме това служение, както и придобихме милост, не се обезсърчаваме; 2 но се отрекохме от тайни и срамотни дела, и не постъпваме лукаво, нито изопачаваме Божието слово, но, като изявяваме истината, препоръчваме себе си на съвестта на всеки човек пред Бога.

И ако изкривяваме Божието Слово-ние сме лъжливи християни! Някои казват, че били пророци... Питам ги-коя книга от Библията сте написали? А те-трябва да тръгвам...

3 Но ако благовестието, което проповядваме, е покрито, то е покрито за тия, които погиват, - 4 за тия, невярващите, чиито ум богът на тоя свят е заслепил, за да ги не озари светлината от славното благовестие на Христа, Който е образ на Бога.

Какво е благовестието-че Божието Царство идва! А за сега Сатана е богът на този свят. И така-вашата борба е срещу Сатана и неговите ангели. Те стоят зад майка ви, зад баща ви, зад брата или сестрата ви, зад шефа или колегата ви. Трябва да се научите да разпознавате духовете! Затова Исус каза, че неговото Царство не е от този свят.
2 Коринтяни 11 глава

2 защото ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа. Павел им е представил Исус Христос както е. 3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.

Дявола мами и до днес и е професионален в това. И работи чрез своите служители-по амвоните... А Божието Слово е съвсем простичко и ясно

4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.

Този в неделните църкви е друг Исус-не този от Библията. И вие го приемате

13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.

Какви са те-фалшиви апостоли

14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;

Сатана казали, че ще е като Бога? Не излъга ли третата част от ангелите? И не елибога на този свят? За да кажеш лъжа, трябва да имаш някаква част от истината. И ето-те се опитват да ви убият. Аз се опитвам да ви спася

15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им. Краят им ще е според делата им.

Те вече са осъдени! Ефесяните 1 глава

1 Павел, с Божията воля апостол Исус Христов, до светиите и верните в Христа Исуса, които са в Ефес: 2 Благодат и мир да бъде на вас от Бога, нашия Отец, и от Господа Исуса Христа.

Колко виждаме тук-двама са! Третият е свят дух-ангел

3 Благословен да бъде Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос, Който в Христа ни е благословил с всяко духовно благословение в небесни места; 4 както ни е избрал в Него преди създанието на света, за да бъдем свети и без недостатък пред Него в любов;

Преди началото на света Божието Царство е било готово? Точно така-плана е бил готов. Но нашият баща и нашата майка намериха как да умираме

5 като ни е предопределил да Му бъдем осиновени чрез Исуса Христа, по благоволението на Своята воля,

Предопределил за да бъдем осиновени за да сме му деца? Духовете не раждат деца-само могат да си осиновят такива!

6 за похвала на славната Си благодат, с която ни е обдарил във Възлюбения Си, Ние ще сме част от Божието Царство, но само чрез любовта!

Поправете се докато е време! Важно е не как ще умрем, но как сме живели! И ако сме били праведни-ще ни възкреси при седмият тромпет!
Битие 2 глава-как човекът успя да намери как да умре

1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство. 2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал. 3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.

Това е съботата и има огромно значение

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

И ето-ние сме душите! Никаква душа не е поставил Господ в нас.

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. И Господ даде една заповед на човека-да не яде от дървото на познанието. За да не умре.

Та кой създаде смъртта-Господ! Господ създава всичко! Дявола не е създал смъртта.
Данаил 2 глава

44 И в дните на ония царе небесният Бог ще издигне царство, което до века няма да се разруши, и владичеството над което няма да премине към други люде; но то ще строши и довърши всички тия царства, а само то ще пребъде до века.

Човешките царства са временни. И ние живеем в последното царство. Не сте ли обърнали внимание, че папата вика всичките си деца? И че натискат да въведат неделният закон? Но идва Бжието Царство и ще е вечно.
Лука 12 глава

1 Между това, като се събра едно многохилядно множество, до толкова, че един други се тъпчеха, Той почна да говори на учениците Си: Преди всичко пазете се от фарисейския квас, който е лицемерие.

Пазете се от лицемерието на многото днес, дето ви лъжат и ви карат да пазите Коледа, Великден и какво ли не, което не е в Библията

14 А Той му каза: Човече, кой Ме е поставил съдия или делач над вас? 15 И каза им: Внимавайте и пазете се от всяко користолюбие; защото животът на човека не се състои в изобилието на имота му.

Но ето-днес в този свят изглежда това им е най-важното

16 И каза им притча, като рече: Нивите на един богаташ родиха много плод. 17 И той размишляваше в себе си, думайки: Какво да правя? защото нямам где да събера плодовете си. 18 И рече: Ето какво ще направя: ще съборя житниците си и ще построя по-големи, и там ще събера всичките си жита и благата си.

Но какво му каза Господ-и какво ако живота ти се изиска тази нощ? Чие ще остане всичко това? Поставете първо Господа и послевсико останало ще ви се добави.

28 И ако Бог така облича полската трева, която днес я има, а утре я хвърлят в пещ, колко повече ще облича вас, маловери! 29 И тъй, не търсете какво да ядете и какво да пиете, и не се съмнявайте; 30 защото всичко това търсят народите на света; а Отец ви знае, че се нуждаете от това.

Не търсете плътското и земното от днес! Търсете Божието Царство!
Евреите 11 глава

1 А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат. 2 Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше.

И ето-те са мъртви и до днес. Нито са на небето, нито са спасени все още.

3 С вяра разбираме, че световете са били създадени с Божието слово, тъй щото видимото не стана от видими неща.

Никой от нас не е бил при сътворението! Как тогава знаем на колко години е земята

6 А без вяра не е възможно да се угоди Богу, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят. 8 С вяра Авраам послуша, когато бе повикан да излезе и да отиде на едно място, което щеше да получи в наследство, и излезе без да знае къде отива. 9 С вяра се засели в обещаната земя като в чужда, и живееше в шатри, както и Исаак и Яков, наследниците заедно с него на същото обещание. 10 Защото очакваше града, който има вечни основи, на който архитект и строител е Бог.

Новият Ерусалим-това е обещанието!

13 Всички тия умряха във вяра, тъй като не бяха получили изпълнението на обещанията; но ги видяха и поздравиха отдалеч, като изповядаха, че са чужденци и пришелци на земята.

И ние-понеже променихме поведението си, не сме като света

14 А ония, които говорят така, явно показват, че търсят свое отечество; 15 и ако наистина, така говорейки, са имали в ума си онова отечество, от което бяха излезли, намерили биха случай да се върнат. 16 Но на дело желаят едно по-добро отечество, сиреч, небесното; затова Бог не се срамува от тях да се нарече техен Бог, защото им е приготвил град.

Желаят Новият Ерусалим и Божието Царство, което ще дойде от небето

39 Но всички тия, ако и да бяха засвидетелствувани чрез вярата им, пак не получиха изпълнението на обещанието, 40 да не би да постигнат в съвършенство без нас; защото за нас Бог промисли нещо по-добро.

Защото ще сатне за всички в едно и също време. Съвършенни означава богове.
1 Йоаново 2 глава

1 Дечица мои, това ви пиша, за да не съгрешите; но ако съгреши някой, имаме ходатай при Отца, Исуса Христа праведния. 2 Той е умилостивение за нашите грехове, и не само за нашите, но и за греховете на целия свят.

Исус каза на кръста-Отче, прости им за това, те не знаят какво правят. Затова и ние не можем да мразим брата си или сестрата си.

15 Не любете света, нито каквото е на света. Ако люби някой света, в него няма любов към Отца. 16 Защото всичко що е в света, - похотта на плътта, пожеланието на очите, и тщеславието на живота, - не е от Отца, но е от света;

Грехът идва от плътта, от пожеланието на очите и тщестлавието на живота

17 и светът преминава, и неговите похоти; а който върши Божията воля, пребъдва до века.

Яков 1 глава

26 Ако някой счита себе си за благочестив, а не обуздава езика си, но мами сърцето си, неговото благочестие е суетно. 27 Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца, ето що е: да пригледва човек сирачетата и вдовиците в неволята им, и да пази себе си неопетнен от света. 19 Вие знаете това, любезни мои братя. Обаче нека всеки човек бъде бърз да слуша, бавен да говори и бавен да се гневи;

Емоциите не са добър съветник

20 защото човешкият гняв не върши Божията правда. 21 Затова, като отхвърлите всяка нечистота и преливаща се злоба, приемайте с кротост всаденото слово, което може да спаси душите ви, Божието Слово е за да ви коригира и спаси. 22 Бивайте и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.

Разбирате ли това? Дела!

23 Защото, ако някой бъде слушател на словото, а не изпълнител, той прилича на човек, който гледа естественото си лице в огледалото; 24 понеже се огледва, отива си, и завчас забравя какъв бе. 25 Но който вникне в съвършения закон на свободата и постоянствува, той, като не е забравлив слушател, но деятелен изпълнител, ще бъде блажен в дейността си.

Съвършеният закон-10 заповеди! И който ги пази, ще бъде благословен.
Яков 3 глава

13 Кой от вас е мъдър и разумен? Нека показва своите дела чрез добрия си живот, с кротостта на мъдростта. 14 Но ако в сърцето си имате горчива завист и крамолничество, не се хвалете и не лъжете против истината. 15 Това не е мъдрост, която слиза от горе, но е земна, животинска, бесовска;

Вижте това! И ако се държите както дявола, сте негови деца. Аз само ви показвам какво пише в Библията

5 Така и езикът е малка част от тялото, но много се хвали. Ето, съвсем малко огън, колко много вещество запалва! 6 И езикът, тоя цял свят от нечестие, е огън. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота, ни, а сам той се запалва от пъкъла

Защото не можете да се контролирате и говорите когато не трябва

8 но езика никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен е със смъртоносна отрова. 17 Но мъдростта, която е отгоре, е преди всичко чиста, после миролюбива, кротка, умолима, пълна с милост и добри плодове, примирителна, нелицемерна.

Когато човек следва Господа-това е, което постепенно придобива.
Матей 5 глава

1 А Исус като видя множествата, възкачи се на хълма; и когато седна, учениците Му дойдоха при Него. 2 И като отвори устата Си поучаваше ги, казвайки: 3 Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство. 4 Блажени скърбящите, защото те ще се утешат.

Виждаме как всичко се влошава в света-и закони и хора и всичко

5 Блажени кротките, защото те ще наследят земята.

Кротките ще наследят земята! Не убийците!

6 Блажени които гладуват и жадуват за правдата, защото те ще се наситят. 7 Блажени милостивите, защото на тях ще се показва милост. 8 Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога. 9 Блажени миротворците, защото те ще се нарекат Божии чада.

Спрете да търсите войни!

10 Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство.

Когато ни гонят-заради правдата от Господа-да не се притесняваме-ние ще наследим Божието Царство.

11 Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене; 12 радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас.

И ако устоим до края в истината-ще имаме голяма награда. Деянията 14 глава

1 А в Икония те влязоха заедно в юдейската синагога, и така говориха, че повярваха голямо множество юдеи и гърци. 2 А непокорните на Божието учение юдеи подбудиха и раздразниха духовете на езичниците против братята. 3 Но пак те преседяха там доста време и дързостно говореха за Господа, Който свидетелствуваше за словото на Своята благодат, като даваше да стават знамения и чудеса чрез техните ръце. 4 И множеството в града се раздвои; едни бяха с юдеите, други с апостолите. 5 И когато се породи стремеж у езичниците и юдеите с началниците им за да ги опозорят и да ги убият с камъни, Заради Словото! 6 те се научиха и избягаха в ликаонските градове, Листра и Дервия, и в околните им места, 7 и проповядваха благовестието. 8 А в Листра седеше някой си човек немощен в нозете си, куц от рождението си, който никога не бе ходил. 9 Той слушаше Павла като говореше; а Павел, като се взря в него и видя че има вяра да бъде изцелен, 10 рече със силен глас: Стани на нозете си. И той скочи и ходеше. 11 А народът, като видя какво извърши Павел, извика със силен глас, казвайки по ликаонски: Боговете оприличени на човеци, са слезли при нас. 12 И наричаха Варнава Юпитер, а Павла Меркурий, понеже той беше главният говорител. 13 И жрецът при Юпитеровото капище, което беше пред града, приведе юнци и донесе венци на портите, и заедно с народа се канеше да принесе жертва. 14 Като чуха това апостолите Варнава и Павел, раздраха дрехите си, скочиха всред народа, та извикаха, казвайки: 15 О, мъже, защо правите това? И ние сме човеци със същото естество като вас, и благовестяваме ви да се обърнете от тия суети към живия Бог, Който е направил небето, земята, морето и всичко що има в тях; 19 Между това дойдоха юдеи от Антиохия и Икония, които убедиха народа; и те биха Павла с камъни, и го извлякоха вън от града, като мислеха, че е умрял. 20 А когато учениците още стояха около него, той стана та влезе в града; и на утринта отиде с Варнава в Дервия. 21 И след като проповядваха благовестието в тоя град и придобиха много ученици, върнаха се в Листра, Икония и Антиохия, 22 и утвърдяваха душите на учениците, като ги увещаваха да постоянствуват във вярата, и ги учеха, че през много скърби трябва да влезем в Божието царство.

През много скърби трябва да влезем в Божието Царство. Матей 13 глава

24 Друга притча им предложи, като каза: Небесното царство се оприличава на човек, който е посял добро семе на нивата си; 25 но, когато спяха човеците, неприятелят му дойде и пося плевели между житото, и си отиде. 26 И когато поникна стволът и завърза плод, тогава се появиха и плевелите. 27 А слугите на домакина дойдоха и му казаха: Господине, не пося ли ти добро семе на нивата си? тогова откъде са плевелите? 28 Той им каза: Някой неприятел е сторил това. А слугите му казаха: Като е тъй искаш ли да идем да го оплевим? 29 А той каза: Не искам; да не би, като плевите плевелите, да изскубете заедно с тях и житото. 30 Оставете да растат и двете заедно до жетва; а във време на жетва ще река на жетварите: Съберете първо плевелите, и вържете ги на снопове за изгаряне, а житото приберете в житницата ми.

И това е, което Господ ще напави-и праведни и неправедни ще живеят до края-докато Господ дойде. Тогава ще стане отделянето

36 Тогава Той остави народа и дойде в къщи. И учениците Му се приближиха при Него и казаха: Обясни ни притчата за плевелите на нивата. 37 А в отговор Той каза: Сеячът на доброто семе е Човешкият Син; 38 нивата е светът; доброто семе, това са чадата на царството; а плевелите са чадата на лукавия; 39 неприятелят, който ги пося, е дяволът; жетвата е свършекът на века; а жетварите са ангели. 40 И тъй, както събират плевелите и ги изгарят в огън, така ще бъде и при свършека на века. 41 Човешкият Син ще изпрати ангелите Си, които ще съберат от царството Му всичко що съблазнява, и ония, които вършат беззаконие, 42 и ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби.

Разбирате ли това?

43 Тогава праведните ще блеснат като слънцето в царството на Отца си. Който има уши [да слуша], нека слуша.

Данаил казва, че праведните ще блестят като звездите в простора

47 Небесното царство прилича още на мрежа, хвърлена в езерото, която събира риби от всякакъв вид, 48 и, като се напълни изтеглиха я на брега, седнаха и прибраха добрите в съдове, а лошите изхвърлиха. 49 Така ще бъде и при свършека на века; ангелите ще излязат и ще отлъчат нечестивите измежду праведните, 50 и ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби,

Едно и също ви казва!

51 [Исус им казва]: Разбрахте ли всичко това? Те Му казват: Разбрахме. 52 А Той им рече: Затова, всеки книжник, който е учил за небесното царство, прилича на домакин, който изважда от съкровището си ново и старо.
Откровението 20 глава

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. 2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,

Милениума на земята

3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време. 4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.

Праведните ще управляват земята за 1000 години

5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение. 6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години. 7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си, 10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове. 11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях.

След Царството на Исус ще дойде Царството на Отец и там плът и кръв няма да влязат

12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите. 13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си. 14 И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт. 15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

И Господ ще премахне смъртта-защото духовни същества не могат да умират. А неправедните ще попаднат във втората смърт-огненото езеро.

Левит 26 глава

1 Да не си правите идоли или кумири, нито да си издигате стълбове, нито да поставяте в земята си камък с изображения, за да му се кланяте: защото Аз съм Господ вашият Бог.

Но по църквите на католиците и православните е пълно с идоли и кумири...

2 Съботите Ми да пазите и светилището Ми да почитате. Аз съм Господ. 3 Ако ходите по повеленията Ми, и пазите заповедите Ми и ги вършите,

Ако-това е условие!

4 тогава ще ви дам дъждовете на времето им, и земята ще даде плодовете си, и полските дървета ще дадат плода си. 6 Ще дам мир на земята и ще си лягате, и никой няма да ви плаши; и ще изтребя лошите зверове от земята, и нож няма да замине през земята ви.

Има ли мир днес по земята?

9 Аз ще погледна благоприятно към вас, ще ви направя да нарастете, ще ви размножа и ще утвърдя завета Си с вас. 10 Ще ядете стари жита, да! ще извадите старите за да наместите новите. 11 Още ще поставя скинията Си между вас; и душата Ми не ще се погнуси от вас. 12 Ще ходя между вас и ще съм вашият Бог, и вие ще бъдете Мои люде.

И ето-Господ ще бъде сред нас и така е желал от самото начало-Откровението 21 глава

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.

Плът и кръв вече няма да има

2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си. 3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.

В Левит 26 глава вече прочетохме, че Господ винаги е искал да бъде с нас. Така също и Отец!

4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.

И вече няма да има плът и кръв.
2 Петрово 1 глава

1 Симон Петър, слуга и апостол Исус Христов, на вас, които чрез правдата на нашия Бог и Спасител Исус Христос сте получили еднаква с нас скъпоценна вяра: 2 Благодат и мир да ви се умножи чрез познаването на Бога и на Исуса, нашия Господ.

Виждате ги и двамата-нали? Няма трима.

3 Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко що е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила; 4 чрез които се подариха скъпоценните нам и твърде големи обещания, за да станете чрез тях участници на божественото естество, като сте избягали от произлязлото от страстите разтление в света; 5 то по самата тая причина положете всяко старание и прибавете на вярата си добродетел, на добродетелта си благоразумие, 6 на благоразумието си себеобуздание, на себеобузданието си твърдост, на твърдостта си благочестие, 7 на благочестието си братолюбие, и на братолюбието си любов. 8 Защото ако тия добродетели се намират у вас и изобилват, те ви правят да не сте безделни нито безплодни в познанието на нашия Господ Исус Христос.

Трябва да променим себе си-ако искаме да влезем в Царството.

9 Но оня, у когото те не се намират, е сляп, късоглед, и е забравил, че е бил очистен от старите си грехове. 10 Затова, братя, постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото, като вършите тия добродетели, никога няма да изпаднете.

Старайте се да придобивате тези качества, за да не отпаднете!
Матей 25 глава

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол. 32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите; 33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата. 34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.

Ние не сме били готови, но Царството винаги е било готово-още от самото сътворение!

41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.

И ако не устоим в истината-ето какво ще направи Господ с нас.
И така-Божието Царство е готово от самото начало! Да дойде твоето Царство!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2194483
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930