Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2016 05:38 - ГРЕХА-КАКВО Е И КАКВА Е ЗАПЛАТАТА ЗА ГРЕХА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1113 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.01.2016 06:01


Псалм 3:1-8

Сестри и братя,

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам това-Божията събота. Сестри и братя, едно нещо за Божието Слово: то е така обширно, че си иска време за да се научи. Хората отиват на църква днес -за да срещнат хора и да имат добро време. Но най-важното, коеето те не виждат е-как да научат да станат богове. И това е във всиките църкви. Отец има желанието да създава богове както е Той. Но днес хората не знаят тези неща-хората отиващи на църква. Дори и днес Израилните не знаят защо са избрани. Ние сме избрани за да доведем другите народи при Бога. И ако не знаем това-нищо не струваме. Преди години една сестра ме попита-това Израелски кас ли е? Тогава защо-пита тя-не учиш, че ние сме Израел? Аз й казах-точно това и правим тук. Вижте-ако ума на Бога е така малък както е ума на тези хора дето днес управляват църквите и света-то бихме могли да го поставим в иглово ухо и ще остане и място... Ето и днешният урок-обикновените християни не знаят, какво е греха. Но ние трябва да ги учим. И ето-това е урока днес. Ясно е, че днешните хора не знаят какво е грях и каква е заплатата на греха! Попитайте който и да е христинин какво е грях и те ще ви кажат-да пушиш и да пиеш е грях... Но това не е грях! Грях може да извърши някой, който се опитва да е господар на алкохола... Но иначе алкохола не е грях. И ето-като дойдете тук, ще научите тези неща и ще излезете от тук по-мъдри от колкото сте били като сте дошли за първи път тук. Защото хората трябва да научат истината както е. Преди години като казвах на хората, че ще са богове-мислеха ме за луд. но ако Отец казва, че ще сме богове-това е така.
Ще започнем урока от Йоан 2 глава

1 На третия ден имаше сватба в Кана галилейска и Исусовата майка беше там. 2 И Исус и учениците Му бяха поканени на сватбата. 3 И когато се свърши виното, майката на Исуса Му казва: Вино нямат.

Виното се е свършило. И ако е както си мислят днешните християни, Исус трябваше да каже-това е добре.Не трябва да съгрешават като пият...

7 Исус им казва: Напълнете делвите с вода. И напълниха ги до горе. 8 Тогава им казва: Налейте сега та занесете на настойника на угощението. И те занесоха. 9 И когато настойникът на угощението вкуси от водата, сега превърната на вино, и не знаеше откъде беше, (но слугите, които бяха налели водата знаеха), настойникът на угощението повика младоженеца и му каза: 10 Всеки човек слага първо доброто вино, и по-долното след като се понапият; ти си задържал доброто вино до сега.

Настойника каза, че това е най-доброто вино. Някой си казва, че това не било вино... Но ако хората се понапиват, значи е вино! Виното е вино! И ако пиенето на виното е грях, то тогава Исус току-що извърши грях и дори накара и други да вършат грях. Вижте-хората не желаят да мислят.
Лука 7 глава

31 А на какво да уподобя човеците от това поколение? и на какво приличат?

Каквото и да кажа-казва Господ-те не искат да разберат и си правят каквото те си искат

33 Защото Иоан Кръстител дойде, който нито хляб яде, нито вино пие, и казвате: Бяс има.

Йоан не ядеше и не пиеше вино! И те казваха-този има бяс.

34 Дойде Човешкият Син, който яде и пие, и казвате: Ето, човек лаком и винопиец, приятел на бирниците и на грешниците.

Вижте какво казваха за Исус! Винопиец-дори нещо повече означава думата-човек, който пие много вино! И дружи с грешниците. Ако човек не е грешник, не му трябва Исус! И ако човек не е болен-не му трябва лекар-нали? Преди години при нашата църква през лятото някои братя от квартала седяха отвън и пиеха бира. И аз поисках да пия с тях. А те започнаха да се гледат. Как така ти, кото си пастор, пиеш с нас бира? И от тогава те бяха много добри наши съседи и пазеха Църквата дори. Защото ние не обвиняваме никой в нищо. Ние само четем Библията както е!
Нека видим какво казва Библията за греха. Какво е грях-1 Йоаново 3 глава

4 Всеки, който върши грях, върши и беззаконие, защото грехът е беззаконие;

Греха е нарушаването на Закона! Вижте колко ясно е-не трябва никакво обяснение. Нека да видим, дали е възможно да има грях ако няма закон-Римляните 5 глава

12 Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха, - 13 (защото и преди закона грехът беше в света, грях, обаче, не се вменява, когато няма закон;

Чрез Адам грехът влезе в света. Защото мъжът имаше властта да обърне обратно дори и това, което Ева извърши. И вижте-до закона, грехът е бил в света! Но ако няма закон-не може да има и грях. Но ако гехът е бил и преди закона, то тогава има повече от един закон! Не можеш да нарушиш нещо, което не съществува-нали? Това ми показва, че грях е имало и преди и изведнъж е дошъл още един закон.
Нека видим какъв е този закон-Галатяните 3 глава. Не могат да ти дадат глоба за преминаване на червен светофар ако такъв няма там! Трябва нещо да има там, което като го нарушиш-ще те глобят. Нека видим за кой закон говори Павел. Защото хората идват тук на тази глава и се опитват да убият Царският Закон. Ще видим как е.

1 О, несмислени галатяни, кой ви омая, вас, пред чиито очи Исус Христос е бил ясно очертан като разпнат? 2 Това само желая да науча от вас: Чрез дела, изисквани от закона ли получихте Духа, или чрез вяра в евангелското послание?

Как получихте Духа-чрез вяра или чрез дела по закона. Но кой закон?

6 както с Авраама, който повярва в Бога, и му се вмени за правда?

За да повярваш в Бога-Бог, някой трябва да ти каже нещо-нали?

7 Тогава познайте, че тия, които упражняват вяра, те са Авраамови чада;

Ако вярвате истинското Слово на Бога-вие сте духовно дете на Авраам!! И никой не обръща внимание на това. Спомнете си как Моисей каза на Фараон, че Израел е синът на Бога-Първородният! И ако е първороден-то има и други след него. И как ставате син или дъщеря на Бога-чрез вярата!

8 и писанието, като предвидя, че Бог чрез вяра щеше да оправдае езичниците, изяви предварително благовестието на Авраама, казвайки: "В тебе ще се благославят всичките народи".

И как така моите Хибру братя не разбират това? То се отнася за всичките народи! И ако вярвате в Бога, ще сте благословени както Авраам беше.

15 Братя, (по човешки говоря), едно завещание, даже ако е само човешко, веднъж потвърди ли се, не се разваля, нито на него се прибавя нещо, от никого.

Авраам умря без да наруши Завета. Затова Завета е в сила и не може да бъде нарушен. И не можеш да кажеш на езичниците, че не трябва да бъдат обрязани-това е завета.

16 А обещанията се изрекоха на Авраама и на неговия потомък. Не казва: "и на потомците", като на мнозина, но като за един: "и на твоя потомък", Който е Христос.

Авраам е имал физически син, но също и дховен син. И той е Христос. И в него всичките дъщери и синове на Адам ще бъдат благословени.

17 И това казвам, че завет, предварително потвърден, от Бога, не може да бъде развален от закона, станал четиристотин и тридесет години по-после, така щото да се унищожи обещанието.

Завета, който е бил потвърден чрез Исус. Става въпрос за закон, дошъл 430 години по-късно. По-късно от кое? От както Израел са били в Египет и след като Господ ги изведе-те станаха народ със закони и постановления. И този закон е бил добавен-Закона за Жертвоприношенията.

18 Защото, ако наследството е чрез закона, не е вече чрез обещание; но Бог го подари на Авраама с обещание. 19 Тогава, защо се даде закона? Прибави се с цел да се изявяват престъпленията, докле да дойде Потомъкът, на Когото биде дадено обещанието; и беше прогласен от ангели чрез един ходатай.

Този закон е бил добавен поради беззаконието им. Прочетохме, че и преди този закон е имало грях. И така-Господ е добавил още един закон-за да не избие Израел.Това е Закона за Жертвоприношенията.

20 Но ходатаят не ходатайствува за един; а Бог, Който дава обещание, е един. 21 Тогава, законът противен ли е на Божиите обещания? Да не бъде! Защото, ако беше даден закон, който да може да оживотвори, то наистина правдата щеше да бъде от закона.

Дори и този закон не е против обещанията на Господа. Но този закон не може да даде живот.

24 Така, законът стана за нас детеводител, да ни доведе при Христа, за да се оправдаем чрез вяра.

Този закон е детеводител. За да ни научи, как да отидем при Господа. Той ни учи, че всеки път, когато грехът е извършен-някой трябва да умре.

25 Но след идването на вярата не сме вече под детеводител.

И след като Исус дойде-вече детеводител не е нужен. И вече не се убиват животни.
Нека видим Евреите 10 глава

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.

Този закон-за Жертвоприношенията-не може да направи никого съвършен. Не може да ви даде това, което ще ви направи богове. Исус каза да кажат на Ирод,че ще лекува хората два дена и на третият ден ще бъде съвършен. Какво означава това-ще бъде бог. И ето защо не е възможно да ни направи съвършени:

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове. 5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;

Исус беше Бог преди да дойде като човек. Боговете не умират. Затова Отец му приготви тяло с което да може да дойде на земята и да умре. И ангел е дошъл и инжектирал тялото в Мария. И след 9 месеца се е родил човекът Исус.

8 Като казва първо: "Жертви и приноси и всеизгаряния и приноси за грях не си поискал, нито Ти са угодни", (които впрочем се принасят според закона), 9 после казва: "Ето, дойдох да изпълня волята Ти". Ще каже: Той отмахва първото, за да постанови второто.

И така-Исус направи вторият завет.

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.

Веднъж след като Исус беше разпънат на кръста, и умря, какво стана със закона за жертвоприношенията?

18 А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях.

Вече няма завеса в Храма и няма вече животни да бъдат убивани заради греховете ни. И ето какво става сега:

26 Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове, Ако съгрешаваме умишлено-животни вече няма да умират за нас.
Римляните 10 глава

4 Понеже Христос сложи краят на закона, за да се оправдае всеки, който вярва.

На кой закон Исус Христос сложи краят-на Закона за Жертвоприношенията.
Римляните 6 глава

12 И тъй, да не царува грехът във вашето смъртно тяло, та да се покорявате на неговите страсти.

Хората четат това и искат да отхвърлят Царският Закон

13 Нито представяйте телесните си части като оръдия на неправдата; но представяйте себе си на Бога като оживели от мъртвите, и телесните си части на Бога като оръдия на правдата.

Е ако не трябва да пазите закона-защо ви казва това?

14 Защото грехът няма да ви владее, понеже не сте под закон, а под благодат.

Под кой закон не сте-под закона за жертвоприношенията.

15 Тогава какво? Да грешим ли, защото не сме под закон, а под благодат? Да не бъде! 16 Не знаете ли, че комуто предавате себе си като послушни слуги, слуги сте на оня, комуто се покорявате, било на греха, който докарва смърт, или на послушанието, което докарва правда?

Разбирате ли това? И ако някой ви казва, че не трябва да пазите Царският закон-то те нарочно ви мамят. Виждаме и греха и правдата. Грехът носи смърт, сестри и братя.
Нека видим зкона, който като го нарушим вършим грях-Римляни 7 глава

1 Или не знаете, братя, (защото говоря на човеци, които знаят що е закон), че законът владее над човека само, докогато той е жив?

Докато си жив, трябва да пазиш Царският Закон

5 Защото, когато бяхме плътски, греховните страсти, които се възбуждаха чрез закона, действуваха във вашите телесни части, за да принасяме плод който докарва смърт;

Докато бяхме плътски, грехът, който беше определен чрез закона.

6 но сега, като умряхме към това, което ни държеше, освободихме се от закона; тъй щото ние служим по нов дух, а не по старата буква.

Кой закон? Ако не го нарушаваме-няма да има власт над нас. Ние умряхме към греха! Ние вече се стараем да не нарушаваме Царският Закон

7 Тогава що? Да речем ли, че законът е грях? Да не бъде! Но напротив, не бих познал греха освен чрез закона, защото не бих познал, че пожеланието е грях, ако законът не беше казвал: "Не пожелавай". Докато не познавах Закона, не знаех, че върша грях. 8 Но грехът понеже взе повод чрез заповедта, произведе в мене всякакво пожелание; защото без закон грехът е мъртъв. 9 И аз бях жив някога без закон, но когато дойде заповедта, грехът оживя, а пък аз умрях:

Той не е познавал закона и затова е вършел грехове. Но когато е научил закона-старият човек е умрял и ето-новият пази закона.

10 намерих, че самата заповед, която бе назначена да докара живот, докара ми смърт.

Този закон носи живот-виждаме двата закона. Онзи-за жертвоприношенията-не носеше живот.

11 Защото грехът, като взе повод чрез заповедта, измами ме и ме умъртви чрез нея. Как така грехът ме уби-чрез заповедите.

Защото нарушаването им ще ни донесе смърт в огненото езеро.

12 Тъй щото законът е свет, и заповедта света, праведна и добра.

Вижте какво пише-Закона е свят! Заповедите са свети! И добри и праведни. Е какво лошо тогава има със Закона против който ритат днес?

13 Тогава, това ли, което е добро, стана смърт за мене? Да не бъде! Но грехът ми причинява смърт чрез това добро нещо, за да се показва, че е грях, тъй щото чрез заповедта, грехът да стане много грешен.

Закона ми показа какво върша дето е зло

14 Защото знаем, че законът е духовен; а пък аз съм от плът, продаден под греха.

Продаден съм под греха...

21 И тъй, намирам тоя закон, че при мене, който желая да върша доброто, злото е близо.

И това става дори и с всички нас които следваме закона. "Аз-аз"... много е силно нашето аз. И винаги се борим със себе си.

22 Защото, колкото за вътрешното ми естество, аз се наслаждавам в Божия закон; 23 но в телесните си части виждам различен закон, който воюва против закона на ума ми, и ме заробва под греховния закон, който е в частите ми.

Много е сериозно. Затова Исус каза-който издържи до края ще бъде спасен!

24 Окаян аз човек! кой ще ме избави от тялото на тая смърт?

Кой ще ни отърве от този капан?

25 Благодарение Богу! има избавление чрез Исуса Христа, нашия Господ. И тъй, сам аз с ума слугувам на Божия закон, а с плътта - на греховния закон.

Ето защо трябва да внимавате в ума си постоянно, кои сте. Защото ако забравите-плътта ще вземе надмощие. Римляните 8 глава

1 Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса, [които ходят, не по плът но по Дух].

Които ходят по дух и не по плът!

2 Защото законът на животворящия Дух ме освободи в Христа Исуса от закона на греха и на смъртта. 3 Понеже това, което бе невъзможно за закона, поради туй, че бе ослабнал чрез плътта, Бог го извърши като изпрати Сина Си в плът подобна на греховната плът и в жертва за грях, и осъди греха в плътта,

Става въпрос за другият закон-който не можеше да донесе живот и Господ нямаше удоволствие от него.

4 за да се изпълнят изискванията на закона в нас, които ходим, не по плът, но по Дух.

И сега вече можем да вървим по дух-и познаваме Царският Закон.

5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното. 6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир. 7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може;

Копнежът на плътта е против Господа. И докато сте плътски и следвате пожеланията на плътта-не можете да сте Божий. Някои ви казват, че сте под благодат и не трябва да пазите закона-това е пълна гупост. Все едно да оберете банка, някой да плати за да ви изкара от затвора и сега вече можете да обирате всичките банки както си искате защото сте под благодатта.... Пробвайте това!
Притчи 28 глава

4 Които отстъпват от закона хвалят нечестивите, Но които пазят закона противят се на тях.

Тези които отстъпват от закона хвалят нечестивите.

9 Който отклонява ухото си от слушане закона, На такъв самата му молитва е мерзост.

Този, който дории не иска да слуша закона-дори и молитвата му е мерзост! Този, който умишлено върши грях-Господ не ви чува изобщо.
Йоан 9 глава-това е човек, който е бил сляп цял живот-и вижте какво казва, след като Исус го излекува и фарисеите го разпитваха, кой го е излекувал.

31 Знаем, че Бог не слуша грешници; но ако някой е благочестив и върши Божията воля, него слуша.

Ако нарушавате заповедите на Господа умишлено-вие сте избрали смъртта. Но ако вършите волята на Господа-ще живеете.
Нека видим как знаем, когато някой е избрал смъртта-Второзаконие 30 глава

1 Когато дойдат на тебе всички тия неща, благословението и проклетията, които положих пред тебе, ако ти си ги припомниш всред всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те изгони,

Господ изведе Израел от робството в Египет и им каза-ако те слушат и вършат това, което той иска, ще са винаги най-добре на земята. Но Израел не искаше да служи на Господа....

2 и се обърнеш към Господа твоя Бог и с цялото си сърце и цялата си душа послушаш, ти и чадата ти, гласа Му, според всичко що днес ти заповядвам,

Не нещо ново, но същото, което Господ им каза!

3 тогава Господ твоят Бог ще те върне от плен, ще ти покаже милост, и пак ще те събере от всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те е разпръснал.

И тогава Господ ще ни събере от всичките народи в които ни е пръснал. Ако се обърнем отново към него.

8 А ти наново ще слушаш гласа на Господа, и ще изпълняваш всичките Му заповеди, които днес ти заповядвам.

И тогава ние ще сушаме и вършим това, което Господ иска. Всичко си е на масата още от началото-няма промяна.

11 Понеже тая заповед, която днес ти заповядвам, не е много мъчна за тебе, нито е далеч. 12 Не е на небето та да кажеш: Кой ще се възкачи за нас на небето да ни я донесе, за да я чуем и да я изпълняваме?

Всичко е записано и е тук в Библията. И не трябва да говорим хибру.

13 Нито е оттатък морето та да кажеш: Кой ще премине морето за нас да ни я донесе, за да я чуем и да я изпълняваме? 14 Но думата е много близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти, за да я изпълняваш.

Словото е тук-в Библията! Не трябва да пращаме някой някъде или да искаме Господ да слезе и да ни каже какво и що! Ние имаме Библията и е преведена на всеки език. Господ е дал всичките езици.

15 Ето днес положих пред тебе живота и доброто, смъртта и злото, Господ представи живота и смъртта! 16 като ти заповядвам днес да любиш Господа твоя Бог, да ходиш в Неговите пътища и да пазиш заповедите Му, повеленията Му и съдбите Му, за да живееш и да се умножаваш, и да те благославя Господ твоят Бог в земята, в която влизаш, за да я завладееш.

Господ представи законите пред Израел!

19 Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти;

Две неща тук: небето и земята са все още тук-нали? Избери живота и живей! Той представи заповедите пред нас! Вижте как просто е-Матей 19 глава

16 И ето един момък дойде при Него и рече: Учителю, какво добро да сторя, за да имам вечен живот? 17 А той му каза: Защо питаш Мене за доброто? Един [Бог] има, който е добър. Но ако искаш да влезеш в живота пази заповедите.

Ако искаш да живееш вечно-пази заповедите! Вижте как просто е! Защо никой не иска простите неща?
Римляни 6 глава

1 Тогава какво? Да речем ли: Нека останем в греха, за да се умножи благодатта?

И това е, което някои хора казват...

2 Да не бъде! Ние, които сме умрели към греха, как ще живеем вече в него?

Господ забранява това!

20 Защото, когато бяхте слуги на греха не бяхте обуздавани от правдата. 21 Какъв плод имахте тогава от ония неща? - неща, за които сега се срамувате, защото сетнината им е смърт.

Сетнината на това е смърт-нарушаването на закона.

22 Но сега като се освободихте от греха, и станахте слуги на Бога, имате за плод това, че отивате към светост, на която истината е вечен живот.

Не прочетохме ли това във Второзаконие?

23 Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.

Ето какво е заплатата на греха-смърт. Но ако вървим по закона-ще имаме вечен живот.
Нека видим пример, който и до днес е с нас-Битие 2 глава. Хората казват, че са по Новият Завет-но все още всички умират-нали?

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Ние сме душите!

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

Господ постави и още две дървета които са особени и не са като другите. Едното е Сатана, другото е Исус Христос. Господ обаче заповяда на човека нещо:

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; 17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Господ представи живота и смъртта дори и пред Адам и Ева. Но те не искаха да слушат... Битие 3 глава

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?

Змията е дявола

2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; 3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

Жената беше разбрала това, което Господ им каза.

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете; 5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

И това ви го казват на всяко погребение.... Че починалият не е там, но е на небето. Същата лъжа от самото начало.

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Адам не е говорил със змията. Ева му даде от плодовете на лъжата. И ето резултата:

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.

Адам послуша гласа на жена си-която му предаде информацията получена от дявола.

18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева. 19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

И няма нужда да обяснявам това-знаете, че това е факта.

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, - 23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.

Сега вече човекът знаеше добро и зло. И за да не научи, как да живее вечно-Господ го изгони от градината и постави херувимите, за да пазят Господа. Той е Дървото на живота.

24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.

И защо Господ не можеше да остави Адам и Ева в градината-ето: 1 Коринтяни 10 глава

20 Но казвам, че онова, което жертвуват езичниците, жертвуват го на бесовете, а не на Бога; но аз не желая вие да имате общение с бесовете.

Вижте какво ви казва Павел. И това е днешното християнство.

21 Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвувате в Господната трапеза и в бесовската трапеза.

Не можете да ядете и от масата на Господа и от масата на дявола. Господ постави пред нас доброто и злото, живота и смъртта-избери живота и живей! Не каза да опитаме това и другото-нали? Постави ясно условие. Адам и Ева избраха смъртта! Затова умираме и до днес.
Псалм 82-ние не трябваше да умираме.

1 Бог стои в Божия събор, Съди всред боговете.

Кои са тези богове? Множествено число! Говори за нас.

2 До кога ще съдите несправедливо, И ще лицеприятелствувате към нечестивите? (Села.)

До кога ще съдим несправедливо? И ние сме нечестивите.

6 Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния.

Господ не може да лъже! Ето какво ще бъдем-ако искаме.

7 А при все това вие ще умрете като човеци, И ще паднете като един от князете.

Кои умират-ние умираме. И кой княз умря-това беше Сатана. Той имаше важна служба, но отпадна от нея и умря. Римляните 5 глава

12 Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха, -

Прочетохме как греха влезе в света-чрез Адам.

14 при все това от Адама до Моисея смъртта царува и над ония, които не бяха съгрешили според престъплението на Адама, който е образ на Бъдещия;

И смъртта все още владее дори и след като ние не вършим същите грехове.
Евреите 9 глава

27 И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд,

Определено е-не означава безусловно-защото Енох не е умирал. 1 Коринтяни 15 глава

51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,

Не всички ще починем, но всички ще бъдем изменени-всички! Енох не е умирал, но е бил променен. Как да се спасим от втората смърт-огненото езеро: Еклисиаст 12 глава

13 Нека чуем краят на цялото слово: Бой се от Бога и пази заповедите Му, Понеже това е всичко за човека; 14 Защото, относно всяко скрито нещо, Бог ще докара на съд всяко дело, Било то добро или зло.

Вижте как просто е цялото нещо. Това правете постоянно и ще се спасите. Нищо друго не е така важно. И няма да има нищо скрито!
Нека да видим и съда-Откровението 20 глава

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. 12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.

Библия-означава сбор от книги. И всеки ще бъде съден според писаното в Библията. Според неговите лични дела! Те ви казват, че не трябва да вършите нищо-лъжат ви!
Йоан 12 глава

44 А Исус извика и рече: Който вярва в Мене, не в Мене вярва, но в Този, Който Ме е пратил.

Хората не разбират-Исус говореше Словото на Отец и нищо друго!

47 И ако чуе някой думите Ми и не ги пази, Аз не го съдя; защото не дойдох да съдя света, но да спася света.

Исус не дойде да ни съди, но ето какво ще ни съди:

48 Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден.

Словото записано в Библията ще ни съди. И ако не знаете какво пише в Библията-как ще знаете какво да правите и какво да не правите?
Откровението 20 глава

13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си.

И всеки ще бъде съден според делата си! А те ви лъжат, че не трябва да правите нищо-Христос е направил всичкото....

15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

И ако не се намерите записани в Книгата на живота-ще идете в огненото езеро. И как така може да бъдете отписани от Книгата на живота-ето: Изход 32 глава

30 А на следния ден Моисей рече на людете: Вие сте сторили голям грях; но сега ще се възкача към Господа, дано да мога да Го умилостивя за греха ви.

Израел си бяха направили златно теле и му се поклониха

31 Тогава Моисей се върна при Господа и рече: Уви! тия люде сториха голям грях, че си направиха златни богове.

Ние сме в робство защото извършихме голям грях! Това е положението ни. И не трябва да се въздигаме, защото сме много грешни.

32 Но сега, ако щеш прости греха им, - но ако не, моля Ти се, мене заличи от книгата, която си написал.

Вижте какво казва Моисей-отпиши ме от книгата на живота! Но вижте какво каза Господ:

33 Но Господ рече на Моисея: Който е съгрешил против Мене, него ще залича от книгата Си. Който е съгрешил против мене-него ще отпиша от Книгата на живота!

И ако не сте там-ще идете в огненото езеро. А как сте записани там-като пазите заповедите. Защото ще ви бъде според делата ви. Грехът е нарушаване на закона и заплатата е смърт в огненото езеро.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2189399
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930