Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2015 22:16 - ГАВРИИЛ-ДУХЪТ НА ИСТИНАТА, ВЕСТОНОСЕЦА НА ГОСПОД
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1899 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.12.2015 22:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 33:6-11

Сестри и братя,

Днес ще ви представя прекрасен урок. Днес е денят на Бога-събота! Винаги е добре да стоя в събота пред вас. Хората казват, че Светият Дух ги движи. Но те не знаят дори какво казват. Те казват, че има Троица, но няма такова нещо, но са само двама-Отец и Сина. Другите са безбройно число ангели. Никой не може да покаже от Библията трима: Господ и Господ-винаги са двама! И те са Отец и Син-два Бога! Всички на земята се наричат „човек”-но обхваща всички! Така е и „Елохим”, думата за Бог-означава едно семейство, повече от един индивид! Господ е създал неизброимо число от ангели и ние ще видим кои са светите ангели. Знаете ли-една от най-големите измами днес е че хората отиват на църква, за да се почувствуват добре. Вие трябва да отивате на църква за да научите как да спасите себе си! Същото е като отивате на училище-в зависимост от това, което ще научите в училището ще е вашият живот после. И как така като отивате на църква, не знаете дори защо отивате там? Някои казват-за да служа на Бога. Но защо-те не знаят! Това, което върши Господ и намерението му е да създаде богове... Хората не знаят това-защото не четат Библията! Господ сложи Адам и Ева в Едемската градина и нямаше нещо като смърт тогава. Но понеже Адам и Ева нарушиха заповед от Бога-и до сега умираме! И дали ще сме в добрата част на Царството или ще сме в огненото езеро-ще живеем за винаги-а и огненото езеро ще е там. Всеки, който се е родил ще живее вечно!
Ще започнем от Изход 3 глава Това е когато Господ щеше да прати Моисей в Египет. Всичко, което четем тук-Бог го е говорил чрез ангели.

1 А Моисей пасеше овците на тъста си Иотора, мадиамския жрец; и като докара овците в задната страна на пустинята, дойде на Божията планина Хорив.

Моисей е прототипа на Исус

2 И ангел Господен му се яви в огнен пламък изсред една къпина; и Моисей погледна, и ето къпината гореше в огън, а къпината не изгаряше.

Господ знае как да привлече вниманието ви! Това ще ви принуди да видите, какво става

3 И Моисей си рече: Да свърна и да прегледам това велико явление, защо къпината не изгаря. 4 А като видя Господ, че свърна да прегледа, Бог го извика изсред къпината и рече: Моисее, Моисее! И той каза: Ето ме.

Но кой беше в храста от началото? Ангел. Но ето сега-виждаме Господ! Защо? Защото Господ комуникира с хората чрез ангели и те ще предадат точно Божието Слово както е

5 И рече: Да се не приближиш тука; изуй обущата от нозете си, защото мястото, на което стоиш, е света земя. 6 Рече още: Аз съм Бог на баща ти, Бог Авраамов, Бог Исааков, и Бог Яковов. А Моисей затули лицето си, защото се боеше да погледне към Бога.

Господ винаги се представя чрез това, че е Бога на Авраам, Исак и Яков! И кой говори тук от името на Бога-ангела

7 И рече Господ: Наистина видях страданието на людете Ми, които са в Египет, и чух вика им поради настойниците им; защото познах неволите им. 8 И слязох, за да ги избавя от ръката на египтяните, и да ги заведа от оная земя, в земя добра и пространна, в земя гдето текат мляко и мед, в земята на ханаанците, хетейците, аморейците, ферезейците, евейците и евусейците

Господ казва, че е видял какво са направили Египтяните на Израел! Първите хора дето са направили Израел-чернокож народ-роби са Египтяните-чернокожи хора! И ето-всички са мислели, че Израиляните са Египтяни-защото изглеждат като Египтяните. А както виждаме, Господ работи по определен протокол. И ангел ще ги води. Кой е този, който ще спаси хората от робство-Изход 23 глава

20 Ето, изпращам ангел пред тебе да те пази по пътя и да те заведе на мястото, което съм ти приготвил.

Този ангел от името на Бога ще води Израел! И вижте какво казва Господ за този ангел-не си правете шега с него-той няма да прости!

21 Внимавайте на него и слушайте гласа му; не го предизвиквайте, защото той няма да прости престъпленията ви; понеже Моето Име е в него.

Ангела не може да се отклони от това, което Господ му е заповядал!

22 Но ако слушаш внимателно гласа му, и вършиш всичко каквото говоря, тогава Аз ще бъда неприятел на твоите неприятели и противник на твоите противници.

И ако слушаш неговият глас и вършиш това, КОЕТО АЗ КАЗВАМ! Значи-Бог говори чрез този ангел и действа чрез него! Точно така.

23 Защото ангелът Ми ще върви пред тебе и ще те въведе при аморейците, хетейците, ферезейците, ханаанците, евейците и евусейците; и ще ги изтребя.

Хората казват, че Господ не може да унищожи тези хора, че Господ е само добър. Хората не познават Бога от Библията! Исус не обича всички хора!

32 Да не направиш завет с тях нито с боговете им. 33 Да не живеят в земята ти, да не би да те накарат да съгрешиш против Мене; защото ако служиш на боговете им, това непременно ще ти бъде примка.

Господ казва, че не иска Израел да има взимане-даване изобщо с тези хора, защото те ще обърнат Израел от Бога към паганските богове. Но дали хората послушаха?
Исаия 63 глава 7 Ще спомена милосърдията Господни, Причините за хвалене Господа За всичко, що ни е подарил Господ, И за голямата благост към Израилевия дом, Която им показа според щедростите Си, И според премногото Си милости. Господ наистина направи само добро на тези хора

8 Защото рече: Наистина те са Мои люде, Чада, които не ще постъпят невярно; Така им стана Спасител.

Дали те не лъжат?

9 Във всичките им скърби Той скърбеше, И ангелът на присъствието Му ги избави; Поради любовта Си и поради милосърдието Си Той сам ги изкупи, Дигна ги и носи ги през всичките древни дни.

Ангелът на присъствието на Бога ги спаси! Нека видим кой е този ангел дето е в присъствието на Бога-Лука 1 глава

5 В дните на Юдейския цар Ирод имаше един свещеник от Авиевия отред, на име Захария; и жена му беше от Аароновите потомци, и се наричаше Елисавета. 11 И яви му се ангел от Господа, стоящ отдясно на кадилния олтар. 12 И Захарий като го видя, смути се, и страх го обзе. 13 Но ангелът му рече: Не бой се, Захари, защото твоята молитва е чута, и жена ти Елисавета ще ти роди син, когото ще наречеш Иоан.

Този свещеник се уплаши от ангела. И ако някой ви казва, че Светият Дух му е говорил, но не се е плашил-този ви лъже

18 А Захария рече на ангела: По какво ще узная това? защото аз съм стар, и жена ми е в напреднала възраст.

Захария не повярва на ангела-и вижте как ангела се разгневи и каво му каза! Обърнете внимание, кой е този ангел-това е Гавриил, който дава съобщенията на всички поколения

19 Ангелът в отговор му каза: Аз съм Гавриил, който стои пред Бога; и съм изпратен да ти говоря и да ти благовестя това. 20 И, ето, ще млъкнеш, и не ще можеш да говориш, до деня, когато ще се сбъдне това, защото не повярва думите ми, които ще се сбъднат своевременно.

И това се изпълни-веднага! Но обърнахте ли внимание, кой е този ангел-този, който стои в присъствието на Господа? И Господ ни предупреди за него-да не си правим шега с него! Нека се върнем на Исаия 63 глава.

10 Но те се разбунтуваха и оскърбиха Светия Негов Дух; Затова Той се обърна та им стана неприятел, И сам воюва против тях.

Ангел ги водеше-нали така? Но той е Свят и е Дух! Е? Разбирате ли това? Този Свети Дух на Бога е наистина Свят Дух! Този Свят Дух нареди на Израел-а нареждането дойде от Господа-да избият всичките народи в земята в която влизаха! Но те не изпълниха това!
Нека видим Исус Навиевият 9 глава Ние наричаме нещата с техните имена! Мъртвите са мъртви и този, който скочи от десетият етаж ще се разбие на асфалта долу. Господ когато каже да бъдат избити определени хора-точно това има предвид! Вижте какво ставаше тук

1 А когато чуха това всичките царе оттатък Иордан, в хълмистите места и в полетата и във всичките крайбрежия на голямото море до срещу Ливан сиреч, хетейците, аморейците, ханаанците, ферезейците, евейците и евусейците,. 2 събраха се единодушно да се бият с Исуса и Израиля.

Тези Царе бяха чули какво направиха Израиляните с другите народи и решиха да се бият с тях. Но вижте Гедеонците-Гаваонците.

3 А жителите на Гаваон, като чуха що бе сторил Исус на Ерихон и на Гай, 4 постъпиха хитро, като отидоха та се престориха на посланици и взеха стари вретища та ги туриха на ослите си и стари и раздрани и вързани мехове за вино, 5 и стари и кърпени обуща на нозете си, и стари дрехи на себе си, и всичкият хляб, който си доставиха за храна, беше сух и плесенясал.

Те решиха да постъпят хитро, за да не бъдат избити

6 Те дойдоха при Исуса в стана в Галгал та рекоха нему и на Израилевите мъже: От далечна страна сме дошли; сега, прочее, направете договор с нас.

Някой би трябвало от Израел да провери това, но не-те не се допитаха до Бога

14 Тогава израилтяните приеха мъжете по причина на храната им; а до Господа не се допитаха. 15 Исус сключи мир с тях, и свърза договор с тях, че ще се опази живота им: и началниците на обществото им се заклеха.

Господ им беше казал да не правят мир с тези народи. Те нарушиха това-те не се допитаха до Бога-голяма грешка! Исус Навиевият можеше да се допита до Господа-същият Исус спря слънцето и не би било проблем ангела да му каже, че тези са лъжци

18 Но израилтяните не ги поразиха, защото началниците на обществото бяха им се заклели в Господа Израилевия Бог. А цялото общество роптаеше против началниците. Господ също беше разгневен на тях, че не изпълниха това, което трябваше! 19 Всичките началници, обаче, рекоха на цялото общество: Ние им се заклехме в Господа Израилевия Бог; и тъй, сега не можем да се допрем до тях.

Това става когато не търсите Господа да се допитате до него. Тогава правите груби грешки и трябва да живеете с тях. И ако е нещо голямо-Господ може да ви убие. Нека да видим този ангел-Съдии 2 глава

1 И ангел Господен дойде от Галгал у Бохим та каза: Изведох ви из Египет и доведох ви в земята, за която бях се клел на бащите ви, като рекох: Няма да наруша завета Си с вас до века.

Звучи все едно Господ говори-нали? И е точно така-ангела говори от името на Бога

2 Вие да не направите договор с жителите на тая земя, а да съсипете олтарите им; но вие не послушахте гласа Ми. Защо сторихте това?

Вижте-Господ не търпи никакви човешки религии! Не си мислете, че гледа на страни когато вижда всичкият паганизъм по земята!

3 За това и Аз рекох: Няма да ги изгоня от пред вас; но те ще се намират между ребрата ви, и боговете им ще ви бъдат примка.

И ето-ангела не изгони тези хора изсред Израел и поради това, те се развратиха

4 И когато ангелът Господен изговори тия думи на всички израилтяни, людете плакаха с висок глас.

Изралияните са много добри да плачат и се тръшкат след като са нарушили това, което Господ е заповядал! Днес хората си пазят Коледата, неделята, Великдена и Израел заедно с тях-дори и още повече. Защото са тръгнали след паганските богове. Това е факта! Оставиха Бога на бащите си и нарушиха собствените си обещания! Апостол Павел ги предупреди също-Ефесяни 4 глава

29 Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат;

Внимавайте какво говорите и не обещавайте на Господа нещо, което няма да изпълните.

30 и не оскърбявайте Светия Божий Дух, в когото сте запечатани за деня на изкуплението,

Господ каза на Израел да се подчинят на гласа му. Същото е и днес. Развратената комуникация идва от амвона най-вече! Ако слушате Бога-всичко ще е ви е добре! Но мнозина не искат и да чуят!
Нека видим това от друга страна-Еклисиаст 5 глава

6 Не позволявай на устата си да вкарат в грях плътта ти; И не казвай пред Божия служител, че е било по небрежение; Защо да се разгневи Бог на гласа ти, И да погуби делото на ръцете ти?

Не се заклевайте пред Господа защото трябва да изпълните! Господ няма да ви прости! Спомнете си Анания и съпругата му-как излъгаха Господа и Той ги уби веднага. Ако не бяха продали нивата-не е проблем, нито пък ако бяха казали, че са задържали пари от продажбата. Но те излъгаха.
Нека видим Неемия 9 глава

4 Тогава някои от левитите, - Исус, Ваний, Кадмиил, Севания, Вуний, Серевия, Ваний и Хананий, - застанаха на платформата та извикаха със силен глас към Господа своя Бог. 7 Ти си Господ Бог, Който си избрал Аврама, извел си го от Ур халдейски, и си му дал име Авраам; 8 и като си намерил сърцето му вярно пред Тебе, направил си с него завет, че ще дадеш земята на ханаанците, хетейците, аморейците, ферезейците, евусейците и гергесейците, - че ще я дадеш на потомството му; и изпълнил си думите Си, защото си праведен.

Те знаеха какво е обещал Господ на Авраам

16 Но те и бащите ни се възгордяха, закоравиха врата си и не послушаха Твоите заповеди;

Прочетохме това-нали?

19 Ти пак в голямото Си милосърдие не ги остави в пустинята; облачният стълб не престана да бъде над тях денем, за да ги води из пътя, нито огненият стълб нощем, за да им свети по пътя, през който трябваше да минат. 20 И Ти им даде благия Си Дух, за да ги вразумява и не отне манната Си от устата им, и даде им вода, когато бяха жадни. И Господ им даде своят добър Дух да ги инструктира-ангела си.

Той е Гавраил. Вие не можете да служите на никого, ако не знаете какво трябва да правите. Не можете да разчитате на Духа, че ще ви каже какво да правите. Защото някои казват, че не трябва да четат Библията, но Духа ще ги учи.
Данаил 8 глава

1 В третата година от царуването на цар Валтасара, видение ми се яви, на мене Даниила, подир онова, което бе ми се явило по-напред.

Данаил искаше да разбере, какво е това видение

15 И когато аз, аз Даниил, видях видението, поисках да го разбера. И, ето, застана пред мене нещо като човешки образ; 16 и чух човешки глас, който извика изсред бреговете на Улай и рече: Гаврииле, направи тоя човек да разбере видението.

Значи там е бил Гаварил-същият, дето е бил с бащата на Йоан.

19 И рече: Ето, аз ще те науча що има да се случи в последните гневни времена; защото видението се отнася до определеното последно време.

Ангела Гавриил дойде да информира Данаил какво ще стане в последните дни. Това е дори и след днес. Духът на истината-ако ви посети-ще ви покаже какво иде. Нека видим Даниил 9 глава Този Свят Дух за когото говорим до сега е служител на Бога. Той не е „Бог-Светият Дух”! Божието Слово е съвсем простичко-нищо сложно няма. Господ ни каза да му се подчиним и ако не-каза ни какво ще направи с нсас. И дори ако паднем-казва ни как да станем. Но ако ние не искаме-ще се разправи с нас и никой няма да остане на страна. Господ ни казва, но ние избираме.

1 В първата година на Дария Асуировия син, от рода на мидяните, който се постави цар над Халдейската държава, - 2 в първата година от царуването му аз Даниил разбрах от свещените книги числото на годините, за които дойде Господното слово към пророк Еремия, че запустението на Ерусалим ще трае седемдесет години.

Това вече е Втората Световна Империя! Данаил е четял пророк Еремия.

3 Тогава обърнах лицето си към Господа Бога, за да отправя към него молитва и молби с пост, вретище и пепел. Даниил се молеше на Бога и ето 20 И докато още говорех и се молех, и изповядвах своя грях и греха на людете си Израиля, и принасях молбата си пред Господа моя Бог за светия хълм на моя Бог, 21 дори още като говорех в молитвата, мъжът Гавриил, когото бях видял във видението по-напред, като летеше бързо се приближи до мене около часа на вечерната жертва.

Кой дойде при Даниил за да му даде информацията-Ангел Гавриил! Той дойде за това именно-за да информира Данаил. Гавраилевестоносеца на Господа.

22 И вразуми ме като говори с мене, казвайки: Данииле, сега излязох да те направя способен да разбереш.

Трябва да четем Библията и да проверяваме в историята-всичко е там! И ето-кой е ангел Гавриил-вестоносеца на Господа. И този протокол никога не е нарушен! Защото протокола е Отец-Исус-свят ангел-израилянин! Вижте го в Откровението 1:1 Нека се върнем на Лука 1 глава. Ние трябва да търсим истината-и ще я намерим.

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.

Ангел Гавриил дори й каза и името с което трябваше да нарече сина си. Видяхме Гавриил и в Данаил и ето го сега тук. И така-кой даде това съобщение на тази жена-Гавриил! Исус ни казва да не си правим шега с него! И този ангел не си позволява нищо, което не е от Бога.
Нека да видим Йоан 14 глава Вижте колко години е трябвало да отивате на училище, за да получите добро образование и професия, но не искате да изучавате Библията и не знаете нищо? Нещо не е на ред!

15 Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.

Трябва ли да обяснявам тук нещо-НЕ!

16 И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.

Ако обичате Господа. Но ако не-нямада прати никой до вас.

17 Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава.

Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. Защото светът не чете Библията-за това и не знае нищо за Духът на Истината. Тук Исус говори на всички хора по земята живели всякога! Спасението е за всички-ако искате да спасите себе си-вършете това, което Господ изисква. Нека да видим какво означава „да бъде във вас” Агей 2 глава

1 В седмия месец, на двадесет и първия ден от месеца, Господното слово дойде чрез пророк Агея и рече: 2 Говори сега на управителя на Юда Зоровавел Салатииловия син, и на великия свещеник Исуса Иоседековия син, и на оцелелите люде, като кажеш:

Зоровавел е този, който ще построи Храма за Исус Христос и този Исус ще бъде свещеник там

3 Кой остава между вас, който е видял тоя дом в предишната му слава? А какъв го виждате сега? Не е ли такъв дом в очите ви като нищо?

Това беше нищо в сравнение със Соломоновият Храм, но все пак беше важно!

4 Но ободри се сега, Зоровавелю, казва Господ: и ободри се, ти велики свещениче, Исусе сине Иоседеков; и ободрете се, всички люде на тая земя, казва Господ, и работете; защото Аз съм с вас, казва Господ на Силите. 5 Според думата на завета ми с вас, когато излязохте от Египет, Духът Ми ще пребъдва между вас; не бойте се.

Господният Дух е все още с тях. Можеше да каже-е в тях. Тоест-не, че всеки Израилянин има някакъв Дух в себе си-но че Божият Ангел е още с тях. Сред тях! Те трябваше само да го попитат и той щеше да донесе вестта до Бога. Хората не разбират, че Бог действа по определен начин. Когато Йоан Кръстителят е бил на земята-той е бил Свещеника на Бога. Но когато Исус дойде-той започна да се смалява, защото Исус трябваше да се издига. Защото този, когото Йоан представяше вече беше там. Същото е и тук-когато Исус беше на земята-Гавриил не му трябваше тогава.
Изход 33 глава. Когато се кръстите, Светият Дух започва да ви пояснява някои неща които не сте разбирали преди и вие започвате да ги разбирате. Защото сте сключили договор с Господа. Но светът не ги разбира.

1 Рече още Господ на Моисея: Иди, дигни се от тук, ти и людете, които си извел из Египетската земя, та иди в земята за която се клех на Авраама, на Исаака и на Якова, като казах: На твоето потомство ще я дам. 2 И ще изпратя пред тебе ангел, и ще изгоня ханаанеца, аморееца, хетееца, ферезееца, евееца и евусееца;

Знаем, че е същият ангел, който изгони тези народи.

3 и той ще ви заведе в земя, гдето текат мляко и мед; понеже Аз няма да вървя помежду ви, (защото сте коравовратни люде), да не би да ви довърша из пътя.

Сега виждаме защо Господ изпрати този ангел. Господ искаше да ъде заедно с Израел но те се развратиха така много, че той не можеше да остане с тях. Те си направиха богове, а първата заповед беше да нямат други богове освен Господа. И затова Господ се оттегли от тях.

4 (И когато чуха людете това лошо известие, скърбиха; и никой не си тури украшенията. 5 Защото Господ беше рекъл на Моисея: Кажи на израилтяните: Вие сте коравовратни люде; една минута ако бих дошъл помежду ви, бих ви довършил; за това, снемете си сега украшенията, та да видя какво ще сторя с вас. 6 И тъй израилтяните махнаха украшенията си, като се отдалечиха от планината Хорив. 7 Още Моисей взе шатъра и го постави вън от стана, далеч от стана, и нарече го Шатър за Срещане, та всеки, който търсеше Господа излизаше при шатъра за срещане, който беше вън от стана.

Ето защо Господ прати ангела си да бъде с Израел. А преди това Господ беше сред народа Израел.
Нека видим Йоан 16 глава. Ние трябва да изучаваме Библията-имаме само така шанса да спасим себе си! Иначе-без знание не може да стане.

5 а сега отивам при Онзи, Който Ме е пратил; и никой от вас не Ме пита: Къде отиваш?

Исус им казваше постоянно, че ще се върне на небето при Този, който го е пратил

6 Но понеже ви казах това, скръб изпълни сърцата ви. 7 Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя.

Исус трябваше да отиде, че тогава да прати Утешителят! И именно Исус ще го изпрати. Нека сме наясно-той е над него! 8 И той, когато дойде, ще обвини света за грях, за правда и за съдба; Как-чрез Словото-което е истината! Ще ви научи, че Исус не е умрял в петък и възкръснал в неделя, ще ви научи, че Коледата и Великдена са пагански празници, ще ви покаже какво можете и какво не можете да ядете и кой ден да пазите за Бога

12 Имам още много неща да ви кажа; но не можете да ги понесете сега. 13 А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща.

И той ще говори това, което е от Бога. А хората не са готови да слушат истината както е. И не-не можем да учим хората изведнъж на цялата истина-просто мозъците им ще дадат на късо. Истината ще ни спаси, но спомнете си, че не сте отишли в първи клас в училище и на другият ден сте завършили университета-иска си време! Вие които четете тези уроци знаете голяма част от истната! Вие знаете, че никой не е знаел кога точно се е родил Исус и не е било на 25 декември-защото вие знаете, че дори и Цар Ирод не знаеше кога се е родил Исус-за това изби всичките младенци от две години и надолу! И ако вие все още твръдите, че Исус се е родил на 25 декември-кой дух ви е дал тази информация? А ние знаем това, което иде-13 стих! Ние знаем и за ЕС и за папата и за третият храм и за всичко.

14 Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява. Той няма да говори от себе си, но ще говори Божието Слово-нищо друго.

Тоест-съобщението е от Отец чрез Исус и ангела!
Нека видим Откровението 1 глава-да видим този Дух на Истината!

1 Откровението от Исуса Христа, което му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро; а Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Иоан,

Исус получи известието от Отец, и го даде на свят ангел, който го даде на Йоан. Отец-Исус-Свят Дух-Свят Ангел-Израилянин! Това, сестри и братя е протокола и по този протокол работи Отец.
Нека видим Деянията на апостолите 1 глава

1 Първата повест написах, о Теофиле, за всичко що Исус вършеше и учеше, откак почна

Теофилус означава Много почитаеми-не е име.

2 до деня, когато се възнесе, след като даде чрез Светия Дух заповеди на апостолите, които беше избрал;

Кой е това-ангел Гавриил!
Нека сега видим как дава заповедите-Деянията 8 глава

26 А ангел от Господа говори на Филипа, казвайки: Стани, иди към юг, по пътя, който слиза от Ерусалим през пустинята за Газа.

Оъбрнете вмнимание какво четете тук! Това е ангел от Бога

27 И той стана та отиде. И, ето, човек от Етиопия, скопец, велможа на етиопската царица Кандакия, който беше поставен над цялото й съкровище, и беше дошъл в Ерусалим да се поклони, 28 на връщане седеше в колесницата си и четеше пророка Исаия. 29 А Духът рече на Филипа: Приближи се и придружи тая колесница. Духът-ангела, каза на Филип!

Духът не му каза-ти си върви и аз ще се погрижа от тук нататък? НЕ! Протокола не може да бъде нарушен.
Нека идем на Евреите 1 глава

6 А когато пък въвежда Първородния във вселената, казва: - "И поклонете се Нему, всички Божии ангели". 7 И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък"; 13 А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие"? 14 Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?

Те всичките са служители на Бога-без изключение. Те са за да ни служат на нас. Всичките!
Нека видим Откровението 1 глава-ние трябва да разбираме тези неща. Ако Ангела е Дух и е Свят-какво означава това-той е Свят Дух!

9 Аз Иоан, ваш брат и съучастник в неволите и в царството и в търпението, които са чрез Исуса [Христа], бях на острова, наречен Патмос, за Божието слово и свидетелството за Исуса [Христа]. 10 В Господния ден бях в изстъпление чрез Духа; и чух зад себе си силен глас като от тръба, който казваше:

В сучая "Господният ден" е денят в бъдещето, когато Господ ще дойде.

11 Аз съм Алфа и Омега. Каквото виждаш напиши на книга, и прати го до седемте църкви: до Ефес, до Смирна, до Пергам, до Тиатир, до Сардис, до Филаделфия и до Лаодикия.

Някои казват, че Йоан е бил заточен на остров Патмос-не четете такова нещо, нали?
Нека видим 2 глава и ще видим към кого е адресирано това и как е донесено

1 До ангела на ефеската църква пиши: Това казва Оня, Който държи седемте звезди в десницата Си, Който ходи всред седемте златни светилника; 2 Зная твоите дела, труда и търпението ти, и че не можеш да търпиш злите човеци, и си изпитал ония, които наричат себе си апостоли, (а не са), и си ги намерил лъжливи;

Нека видим какво казва сега

7 Който има ухо, нека слуша, що говори Духът към църквите: На този, който победи, ще дам да яде от дървото на живота, което е [всред] Божия рай. 8 До ангела на смирненската църква пиши: Това казва първият и последният, Който стана мъртъв и оживя.

Исус още говори чрез ангела си!

11 Който има ухо, нека слуша, що говори Духът към църквите: Който победи, няма да бъде повреден от втората смърт. 12 До ангела на пергамската църква пиши: Това казва Тоя, Който има двуострия меч:

Кой даде съобщението-светият ангел. Нека видим следващото съобщение и кой го дава

17 Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите: На тогова, който победи, ще дам от скритата манна; ще му дам и бяло камъче, и на камъчето ново име написано, което никой не познава, освен оня, който го получава.

Нека видим следващото съобщение и от кого дойде

29 Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите.

Вие сами избирате, дали искате да спасите себе си! И вижте-Исус повтаря едно и също чрез ангела си!
Нека видим Откровението 22 глава

16 Аз, Исус, изпратих ангела Си, за да ви засвидетелствува това за църквите. Аз съм коренът и потомъкът Давидов, светлата утринна звезда.

Значи ето сега-до сега четяхме „дух, дух, дух” и сега Исус каза-това е ангел! Тези ангели дето са с Отец и Исус са Свети и са Духове, но не са богове.
Деянията 7 глава

51 Коравовратни и с необрязано сърце и уши! вие всякога се противите на Светия Дух; както правеха бащите ви, така правите и вие.

Не им ли каза Исус същото нещо-прочетохме го вече в началото-Израел винаги се противят на Господа. Ние избихме пророците, ние пратихме Исус на смърт. Това са фактите. Не трябва да се сърдим на никого, освен на нас си.

52 Кого от пророците не гониха бащите ви? а още и избиха ония, които предизвестиха за дохождането на Този Праведник, на Когото вие сега станахте предатели и убийци, - 53 вие, които приехте закона чрез ангелско служение, и го не опазихте.

Чрез кого получиха Закона-чрез ангели. Вижте-Стефан не каза-от „Бог Светият Дух”-казва ви от ангели. Те са Свети ДУХОВЕ! Гавраил говореше и с Моисей и с бащата на Йоан и с Данаил и с Мария. Той е Свят Дух! Но хората не искат да разберат това, защото така всичко става ясно и няма никаква мистерия...
Битие 22 глава

1 След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме.

Господ искаше да изпита Авраам-защото от Авраам щяха да произлязат много народи. А Исак беше от завета с Господа. Затова Господ го нарича единственият син.

2 И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа. 9 А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата. 10 И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си. 11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме. 12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син. 15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече: 16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син,

Кой говореше тук-ангел от името на Господа! Вестоносеца на Господа. Гавриил.
Лука 3 глава

21 И когато се кръстиха всичките люде, като се кръсти и Исус и се молеше, отвори се небето, 22 и Светият Дух слезе върху Него в телесен образ като гълъб, който казваше: Ти си Моят възлюбен Син; в Тебе е Моето благоволение.

Но никой никога не е чул Отец или е видял изображенеито му-Йоан 5:37 Тогава, кой е този тук-ангел. А Словото беше на Отец-ангела само го донесе! Никой не е чул Отец-никога! Бог прати ангела си-единствено число-да ни покаже какво е всичко. Кой е този ангел? Гавриил-това е неговата работа! Той е вестоносеца на Бога! Когато Господ искаше да изхвърли Сатана от третото небе прати Архангел Михаил-той е началника на Божиите войски! Гавриил не е на тази служба! Гавриил носи вестите от Бога! И той ще ни води в истината а също е и Утешителят. Защото Господ ни утешава чрез него.

Благодаря ви за вниманието!

Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.) Слава на Бога; Слава на Бога; Слава на Бога в името на Исус!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188176
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930