Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2015 00:18 - ОТ РАЗВОДА НА ИЗРАЕЛ ДО СВАТБАТА НА АГНЕТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1153 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.11.2015 00:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 18:25-30

Сестри и братя,

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота! Факта е, че Бжието СЛово не е говорено на света. Хората си нямат и понтие какво казва Господ. И се опитват да разделят Исус от Израел. Не е възможно да стане. Това звучи странно за повечето хора, защото те разделят Исус от Израел. Дори когато Исус се разведе с 10 племена, никога не се раздели с Юда и Вениамин, също и Левитите. Ще ви покажем, че Исус наистина е имал жена и коя е тази жена-не тази дето си представят някои които не желаят да мислят, но истинската невеста на Исус! И пасторите дори и не се опитват да кажат нещо по този въпрос-защото те самита нямат и понятие по него. Вижте-Исус осинови първо Израел-беше Яков преди това и му даде името си. А по времето на Милениума ще осинови всички народи и те всички ще са... Израел! И когато човек осинови някого-дава му името си! Обърнали ли сте внимание, че нито един пророк или апостол в Библията има фамилно име? Защо? Защото на всичките е едно-Израел! Но понеже пасторите не ви говорят истината както е-то и вие не знаете нищо по въпроса. Ще започнем от Езекил 16 глава. Това е когато Господ изведе Израел от робството и Израел стана народ-нация! И ще видим, как Господ се държи с тях

1 Пак дойде към мене Господното слово и рече: 2 Сине човешки, направи да познае Ерусалим мерзостите си, като речеш: 3 Така казва Господ Иеова на ерусалимската дъщеря: Произходът ти и рождението ти е от Ханаанската земя; Баща ти бе амореец, а майка ти хетейка.

Тогава Израел не са били народ-те са нарастнали в земята Египет-където са били влезли 72 души, но още не са били народ. А в земята на Ханаан Израел е бил направен народ от Бога. Ханаан беше този, когото Ной прокле. И Господ отне земята от Ханаан поради неговите грехове и нечестие и я даде на Израел.

4 А при раждането ти, В деня, когато си се родила, пъпът ти не е бил отрязан, Нито си била къпана във вода за да се очистиш, Със сол не си била насолявана, нито в пелени повивана.

Израел не са имали нито Закони нито постановления-нищо!

5 Око не те е пощадило Та да ти направи някое от тия неща и да те пожали; Но в деня, когато си се родила, Понеже са се погнусили от тебе, Била си изхвърлена по лицето на полето.

Никой не е искал да се занимава с Израел-защото са били уплашени от това, което Господ направи с Египет заради Израел! И Египет ги изхвърли от земята си. Египет ги мразеше.

6 И когато заминах край тебе и те видях, че се валяше в кръвта си, Рекох ти като беше в кръвта си: Да си жива; Да! рекох ти като беше в кръвта си: Да си жива.

Господ ще направи Израел народ-защото ги спаси от робството. И искаше да живеят.

7 Направих те да нарастеш извънредно, като полската трева; И ти порасна и стана голяма, И достигна превъзходна красота; Гърдите ти се образуваха, и космите ти растяха; Но ти беше гола и непокрита.

Господ говори на тази нация все едно, че говори на жена. И казва, че когато те са били готови-дал им е законите си и постановленията си и те станаха народ.

8 И когато заминах край тебе и те погледнах, Ето, възрастта ти беше любовна възраст; И тъй, като прострях полата Си върху тебе та покрих голотата ти, Клех ти се и стъпих в завет с тебе, Казва Господ Иеова; и ти стана Моя.

Господ вижда, че Израел са готови за него. Той е влязъл в Завет с Израел. Това показва вече сватбата между Господ и Израел. Хората не разбират: Господ е Бог на завет. Израел принадлежи на него. И окгато хората се кръстят, казвам им, че вече са се оженили за Господа. И нямате право да вършат каквото си поискат.

14 Ти още се прочу между народите по твоята хубост, Защото тя стана съвършена чрез Моето величие, С което те облякох, казва Господ Иеова.

Мъдростта от Бога-това ги направи красиви! Но вижте какво направиха те-защото решиха, че тази красота е дошла от тях си, но тя дойде от Господа.

15 Но поради известността си Ти си уповавала на хубостта си и си блудствувала, И към всеки, който минаваше, си изливала блудството си; и то е станало негово.

И ето-Израел тръгна след всеки пагански бог дето можеха да намерят, защото решиха, че сами са дошли до красотата в истината. Те дори използуваха храната, която Господ им даде за да правят кексове на паганските богове. Така е и днес с нашите хора. Ние сме във всяка религия на света.

20 При това, си взела синовете и дъщерите, Които си Ми родила, И тях си им пожертвувала да бъдат изядени. Малко ли бяха тия твои блудства

Обърнете внимание какво са направили Израиляните-давали са в жертва чрез огън синовете си идъщерите си-но те са деца на Бога –на паганските богове 21

Та си заклала и чадата Ми, и си ги предала Да бъдат преведени през огъня за тях?

Израел са станали пагани повече от паганските народи наоколо и са се кланяли на всичките богове на другите народи... И вижте сега какво казва Господ

30 Колко е слабо сърцето ти, казва Господ Иеова, Като вършиш всички тия работи, Дело на безочлива блудница!

И Израел върви след всичките богове на народите. Ето-утре ще отиват в църквите, но е неделя-денят на слънцето! И на него се кланят. Господ ви дава съобщение!

31 Защото си съградила блудилището си на всеки кръстопът, И си направила издигнатото си място във всяка улица, А пък не си станала като блудница, защото си презряла заплата,

И Израел има църкви на всяка улица-това е факта, сестри и братя и аз съм го видял. И те търсят да се кланят на всеки измислен от човеците бог. Отиват след религията на всеки народ, но Господ, който ги изведе от Египет-него са го отритнали

32 Но си била като жена прелюбодейца, Която приема чужди мъже, вместо своя си.

Ето как Господ определя тази жена, която той изведе от робството, очисти и я направи красива чрез Законите и постановленията си. И ето какво ще направи Господ с Израел. И наистина-отнел им е всичко

37 Поради тия неща, ето, Аз ще събера всичките твои любовници, С които си се наслаждавала, И всички, които си възлюбила, Заедно с всички, които си намразила, - Ще ги събера против тебе отвред, И ще им открия голотата ти, За да видят всичката ти голота.

И това е станало

41 Ще изгорят с огън къщите ти, И ще извършат съдби над тебе пред очите на много жени; И Аз ще те направя да се оставиш от блудството, И няма да даваш вече заплата.

И Господ направи това като разпръсна Израел из всичките народи на света. Господ искаше да се ожени за Израел, но те играха блудница. И до днес правим това.
Нека видим Осия 1 глава. Вижте-никой не може да дойде при Бога както е-първо трябва да промени поведението си, че тогаз!

2 Когато Господ почна да говори чрез Осия, Той каза на Осия: Иди, вземи си блудна жена, и добий чада от блудство, защото земята с многото си блудствуване се отклони от Господа

Господ ще покаже нещо на Израел-нека видим какво

3 И тъй, той отиде та взе Гомер, дъщеря на Девлаима, която зачна и му роди син. 4 И Господ му рече: Наречи го Иезраел; защото още малко и ще въздам на дома на Ииуя за кръвта, която проля на Иезраела, и ще туря край на царството на Израилевия дом.

Означава "Господ разпръсква". Ииюй уби двама Царе.И ето-Господ ще направи името на Израел да изчезне.

5 И в оня ден ще строша Израилевия лък в долината на Иезраела. Ииюй съсипа и Израел и Юда. 6 И тя пак зачна и роди дъщеря. И Господ му рече: Наречи я Ло-рухама; защото няма вече да покажа милост към Израилевия дом, и никак няма да им простя.

Ло-рухама означава-няма да има повече милост... Господ показа, че ще направи Царството на Израел да изчезне. И това го направиха Асирийците. Пророците казваха на Израел да спре да се обръща към паганските богове, но те не пожелаха да чуят. И ако не-

7 А към Юдовия дом ще покажа милост, и ще ги спася чрез Господа техния Бог, и няма да ги спася с лък, с меч, или с бой, с коне или с конници.

Господ им каза, че ще се разведе с тях! Господ обича да е женен-но всеки, който иска да бъде с Бога трябва да е точно по Бога!

8 А като отби Ло-рухама, зачна и роди син. 9 И Господ рече: Наречи го Ло-аммий; защото вие не сте Мои люде и Аз не ще бъда ваш Бог.

Господ не иска да бъде нашият Бог вече. Той се разведе с нас. Вижте-ако не искаме да вършим това, което Господ иска-Той ще се разведе с нас.
Нека сега видим Осия 2 глава

1 Наричайте, прочее, братята си Аммий, и сестрите си Рухама, 2 Съдете се с майка си, съдете се; Защото тя не Ми е жена, И Аз не съм й мъж. Нека отмахне блудствата си от лицето си, И прелюбодействата си отмежду гърдите си,

Юда гледаше когато Господ отстрани Израел, но не направи нищо добро-те надминаха и сестра си-Израел!
Нека видим Еремия 3 глава и да видим, какво направи Господ с Юда. Защото трябваше да остане все някой, за да може Господ да се завърне и да възстанови падналата Давидова Скиния

6 Пак в дните на цар Иосия Господ ми рече: Видя ли ти що стори отстъпницата Израил? Тя отиде на всяка висока планина и под всяко зелено дърво та блудствува там.

Те строят църкви на всяка улица и играят блудница против Господа. Дори и не му служат в деня, в който Господ нареди да му служат.

7 И рекох: Като направи всичко това тя ще се върне при Мене; но тя не се върна. И сестра й невярната Юда видя това. 8 И видях, когато отстъпницата Израил прелюбодействува, и Аз по тая именно причина я напуснах и дадох й разводно писмо, че сестра й невярната Юда пак не се уплаши, но отиде и тя да блудствува.

И това е, което и Юда направи.
Нека видим Исаия 50 глава-за да разберем, кой е виновен за развода между Господа и Израел.

1 Така казва Господ: Где е разводното писмо на майка ви, С което я напуснах? Или на кого от заимодавците си ви продадох? Ето, поради вашите беззакония бяхте продадени, И поради вашите престъпления биде напусната майка ви.

Греховете на Израел-те направиха така, че Господ отхвърли Израел! И ни продаде на всичките народи-ние сме виновни за това

2 Защо, когато дойдох, нямаше никой, - Когато повиках, нямаше кой да отговори? Скъсила ли се е някак ръката Ми та да не може да изкупва?

Когато Господ викаше, те не отговаряха! Нима Господ няма възможност да спаси-вижте, кой е Господ!

Или нямам ли сила да избавям? Ето, Аз със смъмрянето Си изсушавам морето, Обръщам реките в пустиня; Рибите им се вмирисват, Умирайки от жажда от нямане вода.

Господ управлява всичко в сътвореният свят.

3 Аз обличам небето с мрак, И турям вретище за неговото покривало.

Господ твори мрак и светлина! И те не искаха да го слушат?

4 Господ Иеова ми даде език на учените, За да зная как да помогна с дума на уморения; Всяка заран Той събужда, Събужда ухото ми, За да слушам като учащите се.

Тук става обаче нещо интересно-този, който е сътворил всичко-на него Господ му е дал език на учените? Кой е той?

5 Господ Иеова ми отвори ухото; И аз не се разбунтувах, Нито се обърнах назад.

Исус каза, че върши това, което е идял от Отец и което Отец му е заповядал. Отец му е дал знанието.

6 Гърба си дадох на биене, И бузите си на скубачите на косми; Не скрих лицето си от безчестие и заплювания.

Кой говори тук, сестри и братя? Този, който сътвори всичкото! Спомняте ли си кой пострада така? Отец даде цялата власт на Исус Христос след като го възкреси от мъртвите, а именно Исус е сътворил всичкото. Нека видим Матей по този въпрос. Защото той е този, който е женен за Израел!
Матей 26 глава

62 Тогава първосвещеникът стана и Му рече: Нищо ли не отговаряш? Какво свидетелствуват тия против Тебе?

Исус не беше направил нищо лошо.

63 Но Исус мълчеше. Първосвещеникът му каза: Заклевам Те в живия Бог да ни кажеш: Ти ли си Христос Божият Син?

Е сега вече Исус трябваше да отговори! Защото свещеника му заповяда да отговори в името на живия Бог! И ето какво каза Исус

64 Исус му каза: Ти рече. Но казвам ви, от сега нататък ще видите Човешкия Син седящ отдясно на силата и идещ на небесните облаци.

Исус им каза цялата истина. Но какво направи Първосвещеника-използува това за да го обвини.

65 Тогава първосвещеникът раздра дрехите си и каза: Той богохулствува! Каква нужда имаме вече от свидетели? Ето сега чухме богохулството. Вие какво мислите?

Този Първосвещеник би трябвало да знае, че Исус е Христос, но той не знаеше нищо

66 А те в отговор рекоха: Изложи се на смъртно наказание. 67 Тогава Го заплюваха в лицето и Го блъскаха; а други Му удряха плесници и Му казваха:

Не е ли това, което Господ каза, че ще направят с него-в Исаия 50 глава? Точно това каза-те унижаваха Господ, който сътвори всичкото. А Господ трябваше да извърши това, което каза, че ще извърши. И така-Господ се разведе с 9 племена на Израел, но какво стана с останалите три племена-тях ги наричат Юда. Но са три-Юда, Вениамин и Леви. Дори и днес са заедно-пръснатите по света роби.
Ще се върнем на Осия 1 глава

7 А към Юдовия дом ще покажа милост, и ще ги спася чрез Господа техния Бог, и няма да ги спася с лък, с меч, или с бой, с коне или с конници.

Господ трябваше да остави Юда-защото трябваше да се върне при някого. Иначе не можеше да запази творението. И няма да ги спаси чрез битка. Защо? Защото спасението дето Юда им трябваше е между ушите им-в съзнанието им! Господ не работи с мъртви хора. На Господ му трябват живи хора. И първо трябва да ги спаси от тях самите-от греховете им. И как ще ги спаси-Еремия 23 глава

5 Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще въздигна на Давида праведен отрасъл, Който като цар ще царува, ще благоденствува, И ще върши правосъдие и правда по земята.

На земята, а не на небето.

6 В неговите дни Юда ще бъде спасен, И Израил ще обитава в безопасност; И ето името, с което ще се нарича - Господ е наша правда.

И ето името му тогава-Господ, нашата правда.И как ни спаси Исус-като дойде и умря за нас! Виждате, как не е възможно да разделим Исус от Израел. И ако не разбирате това-вашето знание не е никакво.
Нека видим Исаия 9 глава-защото вие трябва да се отнасяте към Бога като със Съпруг. Защото ако не-ще ви прати в огненото езеро

5 Защото всяка чизма на обутия ратник в шума, И облеклата валяни в кръв, Ще бъдат за изгаряне и гориво за огън.

Тук става въпрос за второто пришествие на Исус! За кого става въпрос тук-именно за Исус-ето го

6 Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.

Той е Бащата на Израел и им даде името си-Израел! Да, сестри и братя-това е името на този когото знаете като Исус Христос! И ако не се занимавате с цялата Библия-не го познавате.

7 Управлението Му и мирът непрестанно ще се увеличават На Давидовия престол и на неговото царство, За да го утвърди и поддържа, Чрез правосъдие и чрез правда, от сега и до века. Ревността на Господа на Силите ще извърши това.

И когато дойде, ще седне на Трона на Давид и от Ерусалим ще управлява всичките народи на света-завинаги. Но вие сте повярвали в Исус на Рим... Той ще ви вземе на небето, мъртивте не умират, но отиват на небето и всичките лъжи на Рим. Но Библията ви показва истинският Исус!
Нека видим Матей 2 глава

1 А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим.

Не казва колко са били мъдреците-нали?

2 И казаха: Где е Юдейският цар, който се е родил?

В църквите дето отивате-колко пъти са ви казали, че Исус е Царят на Израел? Никога. Но Библията е нашата история-от Битие до Откровението.

защото видяхме звездата му на изток, и дойдохме да му се поклоним. 3 Като чу това цар Ирод, смути се, и цял Ерусалим с него.

Защо Ирод се е смутил? Защото Римляните са го направили Цар над Юдея и той е бил жесток-убивал е дори и синовете си и жена си само защото е мислел, че ще му отнемат Трона. Прочетете за Ирод в историята-страшен е бил.

4 Затова събра всички народни главни свещеници и книжници и ги разпитваше, где трябваше да се роди Христос.

Защо Ирод не е попитал в Рим, за Исус? Защото те не са знаели нищо от истината-но се е обърнал към Юдеите и те са му казали-защото те са имали знанието. И те са му казали позитивно къде ще се роди Исус-без съмнение

5 А те му казаха: Във Витлеем Юдейски, защото така е писано чрез пророка: - 6 "И ти, Витлееме, земьо Юдова, Никак не си най-малък между Юдовите началства, Защото от тебе ще произлезе Вожд; Който ще бъде пастир на Моя народ Израил"

И ето-Исус ще управлява Израел! Нека видим този пророк и да видим, дали ще намерим и още нещо.
Михей 5 глава-всичко е в Библията, но никой не я чете! Израел не я чете и за това дори и не знаят кои са

1 Събери се в полкове, ти господарко на полкове; Обсада се държи против нас; С тояга ще поразят съдията на Израиля в челюстта.

Те няма да го убият за винаги

2 А ти, Витлеем Ефратов, Макар и да си малък за да бъдеш между Юдовите родове, От тебе ще излезе за Мене Един, Който ще бъде владетел в Израиля,

Не прочетохме ли точно това в Матей? Чийто произход е от начало, от вечността. И този е от вечността!! Разбирате ли това, сестри и братя-Той е сътворил всичкото. Той раздели Червеното Море на две за да мине Израел, той съсипа Египет. Той е Исус дето е Христос!

3 Затова ще ги остави До времето, когато раждащата ще роди; Тогава останалите от братята му Ще се върнат с израилтяните.

И ето-ще остави Израел докато дойде времето да ги събере отново. Но първо трябваше да умре за тях, че после да ги събере. Кои са те-защото те са жената на Исус? Ще го намерим в Откровението 12 глава

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди. 2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди.

За нея говори и Михей! Но ако все още не знаем коя е-ще я видим-в Битие 37 глава

1 А Яков живееше в Ханаанската земя, земята в която баща му беше пришелец.

Спомнете си, че Господ каза в Езекил, че Израел е дошъл от Ханаан.

2 Ето словото за Якововото потомство. Иосиф, когато беше момче на седемнадесет години, пасеше овците заедно с братята си, синовете на Вала и синовете на Зелфа, жените на баща му; и Иосиф съобщаваше на баща им за лошото им поведение.

Йосиф е бил доносник

3 А Израил обичаше Иосифа повече от всичките си чада, защото беше син на старостта му; и му беше направил шарена дрешка.

Не правете разлика между децата си-иначе резултата ще е много лош

4 Но братята му, като гледаха, че баща им го обичаше повече от всичките му братя, намразиха го и не можеха да му говорят спокойно. 5 А Иосиф видя сън и го разказа на братята си и те го намразиха още повече.

Йосиф е имал сънища и ето още какъв сън е имал:

9 А той видя и друг сън и го разказа на братята си, казвайки: Ето, видях още един сън, че слънцето и луната и единадесет звезди ми се поклониха. 10 Но когато разказа това на баща си и на братята си, смъмра го баща му, като му каза: Какъв е тоя сън, който си видял? Дали наистина аз и майка ти и братята ти ще дойдем да ти се поклоним до земята?

Значи какво намираме тук: Яков или Израел е слънцето, луната представя жената на Яков и 12те звезди са 12те патриарси на Израел. И ето сега-ние знаем за кого се говори в Откровението 12 глава

5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.

И не е ли това, което Исус каза на Пръвосвещеника? Той знаеше какво ще пише и пише-защото Той го диктуваше. И ето сега-това, което четете е от времето на Исус когато дойде за първи път и дори и времето в бъдеще.
Нека видим Исаия 26 глава. Вижте-Израел остави Господа и Господ се разведе с тях. И от тогава те са в робство из цялата планета, във всеки народ и ние винаги сме на дъното.

15 Умножил си народа, Господи; Умножил си народа; Израиляните се множат яко прославил си се; Разширил си всичките граници на страната.

И Израиляните не си и задават въпроса-как така в западното полукълбо те са единствените хора дето са докарани против волята им с кораби?

16 Господи в скръбта прибягнаха към Тебе, Изляха тайна молитва, когато наказанието Ти бе върху тях.

И никой не се моли повече от нас...

17 Както непразна жена, Когато наближава да роди, е в мъка И вика в болките си, Такива станахме и ние пред Тебе, Господи. 18 Станахме непразни, бяхме в мъка, Но като че ли вятър родихме; Никакво избавление не извършихме на земята, Нито паднаха пред нас жителите на света.

Точно като жена, която ражда, така страдаха и страдат Изариляните! За това Господ ги сравнява с жена когато ражда. Те се избиват едни други, затворите са пълни с тях, всяка болест на планетата-те я хващат, дъщерите им проституират. Те са като жена, която ражда. Но кой ни постави в тази ситуация-Господ, когото ние отхвърлихме! Е сега знаем, коя е жената. Нека сега видим какво ще става. Нека се върнем на Михей 4 глава. Ако не знаем какво иска Господ-как ще знаем как да му служим? И Господ не се изменя-никога! Защо тогава вие следвате неделята-денят на слънцето? От кого е дошла тя-не и от Господа.

10 Страдай и мъчи се, дъщерьо сионова, Като раждаща жена; Защото сега ще излезеш из града, И ще живееш по поле, И ще отидеш до Вавилон:

С други думи-Господ ще ги прати в плен. Вавилон съсипа Юдея! Там ще бъдеш избавена, Там ще те изкупи Господ от ръката на неприятелите ти. И от Вавилон Господ ще върне в земята им Израел. Вавилон е началото на езическите Империии-на белите хора. Днес е Европейският Съюз. Кое е това място на света дето белите не управляват?
Нека видим Исаия 66 глава. Господ е показал всичко и няма причина да не го разбираме-освен ако не желаем да го разберем.

5 Вие, които треперите от словото на Господа, Слушайте словото Му, като казва: Братята ви, които ви мразят, които ви отхвърлят поради Моето име, Са рекли: Господ нека прослави Себе Си, Та да видим вашата радост! Но те ще се посрамят.

Този, който се нарича с името на Юда-вижте какво ще стане с тях-те са Едом и те са се постарали след като са си присвоили земята на Израел в 70 година, да очистят всичко, което би показало, кои са истинските Израиляни! Господ ще се погрижи за тях.

6 Шумен глас се чува от града, Глас от храма, Глас на Господа, Който въздава на враговете Си. Господ ще се разправи със своите врагове 7 Преди да се замъчи, тя роди; Преди да дойдат болките й, освободи се и роди мъжко.

Пак говори за същата жена-вече знаем, коя е тя

8 Кой е чул такова нещо? кой е видял такива? Родила ли би се една земя в един ден? Или родил ли би се един народ отведнъж? Но сионската дъщеря щом се замъчи роди чадата си.

Господ пита-кой е чул такова нещо, кой е видял такова нещо? Може ли народ да се роди в един ден? ДА! Защото когато Господ ги върне обратно-всички ще разберат, че народ се е родил в един ден.

9 Аз, Който довеждам до раждане, Не бих ли направил да роди? казва Господ; Аз, Който правя да раждат, Затворил ли бих утробата? казва твоят Бог.

Този народ ще се роди и сега ще видим кога ще се роди

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци,

Господ е много разгневен. И вижте какво ще направи! А на вас са ви казали, че Господ е само любов. Какво четете тук? Господ в небесата е много разгневен за това, което ние-човеците правим по тази земя!

16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.

Никой няма да му избегне. Всеки, който е вървял портив Бога като е нарушавал всичко, което Господ е заповядал, ще бъде убит!

17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.

Ето ви дали можете да ядете всичко-вижте какво ще направи Господ с вас защото ядете нечисти животни! Господ е Господ и не се изменя-никога! Още ви казва за тази „ашера”-това е Сатана, който и днес е все още тук

18 Защото Аз зная делата им и помислите им, И иде времето, когато ще събера всичките народи и езици; И те ще дойдат и ще видят славата Ми. 19 И Аз ще поставя знамение между тях; И ония от тях, които се отърват, ще ги изпратя в народите - В Тарсис, Фул и Луд, които теглят лък, В Тувал и Яван, далечните острови, Които не са чули слуха Ми, Нито са видели славата Ми; И те ще изявяват славата Ми между народите.

Тези които се избавят от смърт-Господ ще ги изпрати при езичниците и така и направи в 70 година след като Генерал Тит превзе Ерусалим

20 И ще доведат всичките ви братя От всичките народи за принос Господу, - На коне, на колесници и на носилки, На мъски и на бързи камили, - Към светия Ми хълм, Ерусалим, казва Господ, Както израилтяните донасят принос В чист съд в дома Господен.

Вижте-ще дойде време когато народите ще разберат, кой е народа на Бога-Израел и ще ги доведат до един в Израел-обратно в земята им. Искат или не искат те да идат. Но преди това, Господ ще се ожени за Израел отново-точно в мястото, където се ожени за тях първият път.
Езекил 20 глава

32 И онова, което размишлявате, никак няма да се сбъдне, дето казвате: Ще станем като народите, като племената на другите страни; ще служим на дървета и на камъни.

Това вече няма да го бъде в бъдещето.

33 Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, непременно с мощна ръка, с издигната мишца, и с излеяна ярост ще царувам над вас.

Господ ще царува над нас

34 Като ви изведа измежду племената, и ви събера от страните, в които сте разпръснати с мощна ръка, с издигната мишца, и с излеяна ярост,

И когато Господ ни бие по главите, те ще доведат всички Израиляни обратно при Бога!

35 ще ви заведа в пустинята на заточение между племената, и там ще се съдя с вас лице с лице.

Това е същата пустиня където Господ заповяда на Моисей да направи Шатъра за срещане и после го накара след като Изарел се замърсиха с греховете си да го извади извън лагера им. Същото както беше преди, когато Господ изведе Израел от Египет и те го разгневиха, та нареди Шатрата да бъде изнесена извън лагера. Защото лагера беше вече замърсен.

36 Както се съдих с бащите ви в пустинята на Египетската земя, така ще се съдя с вас, казва Господ Иеова. 37 Ще ви прекарам под жезъла, и ще ви заведа във връзките на завета.

Господ ще сключи отново с тях Завет-това се прави при женитбата-нали? Подписва се договор. Така, както го сключи първият път. Но този път вече ние няма да вървим портив Бога. И ще убие всеки, който не иска да му се подчини.

38 И ще изчистя отсред вас бунтовниците и ония, които вършат престъпления против Мене; ще ги извадя из земята, гдето пришелствуват; но те няма да влязат в Израилевата земя; и ще познаете, че Аз съм Господ.

Нищо ново. Когато изведе Изарел от Египет, не остави нито един там. Но само тези дето не се възпротивиха на Господа да влязат в обещаната земя, само те влязоха. Същото ще бъде и в бъдещето-близкото бъдеще.
Нека видим и Осия 2 глава. Трябва да сме много добре запознати с Бога на Израел-защото Той е много опасна Личност! Той унищожи предишният свят чрез вода-по времето на Ной. Исус ще избие маса народ като дойде и вие не се страхувате от него?

14 Но, ето, Аз ще я привлека, И като я заведа в пустинята Ще й говоря по сърцето й.

Това ще направи Господ с Израел когато ги събере отново

15 И още от там ще й дам ханаанските лозя, И долината Ахор за врата на надежда; И там тя ще се отзове както в дните на младостта си, И както в деня, когато възлезе из Египетската земя.

И Израел ще се държи както подобава този път защото ще знаем кои сме.

16 В оня ден, казва Господ, Ще Ме наричаш: Мъж ми; И няма да Ме наричаш вече: Ваал ми.

Думата е „Ишаи”-означава мъжът ми

17 Защото ще премахна имената на ваалимите от устата й; И те няма вече да се поменуват с имената си. 18 В оня ден ще направя за тях завет С полските зверове, С небесните птици, И със земните гадини; И като строша лък, и меч, и бой, и ги махна от земята, Ще ги населя в безопасност.

Първо Исус ще спре всичките войни по света. Днес има много войни по света-това ще спре. И при това ще направи зверовете да не повреждат повече. Вижте Исдаия 11 глава-ще можете да галите тигъра, лъва и нищо няма да ви се случи! Господ ще върне земята както е била по времето преди потопа

19 И ще те сгодя за Себе Си за винаги; Да! Ще те сгодя за Себе Си в правда и в съдба, В милосърдие и милости. 20 Ще те сгодя за Себе Си във вярност; И ще познаеш Господа.

Господ се ожени за тези хора, после поради греховете им се разведе с тях, но пак ще се ожени за тях

23 И ще я насея за Себе Си на земята; И ще покажа милост към непомилваната; И на ония, които не бяха Мои люде ще река: Мои люде сте вие; И те ще рекат всеки един: Ти си мой Бог.

Тогава вече ние ще знаем, кой е нашият Бог.
Вижте тази притча, която Исус каза-Матей 22 глава

1 И Исус почна пак да им говори с притчи, като казваше: 2 Небесното царство прилича на цар, който направи сватба на сина си. 3 Той разпрати слугите си да повикат поканените на сватбата; но те не искаха да дойдат.

Това е Царството от небето.

4 Пак изпрати други слуги, казвайки: Речете на поканените: Ето, приготвих обеда си; юнците ми и угоените са заклани, и всичко е готово; дойдете на сватба. 5 но те занемариха поканата, и разотидоха се, един на своята нива, а друг на търговията си; 6 а останалите хванаха слугите му и безсрамно ги оскърбиха и убиха.

Това е, което Исус каза-о Ерусалим, Ерусалим, който убиваш пророците дето пращах до тебе. Колко пъти исках да ви събера като квачка под крилата си, но вие не искахте

7 И царят се разгневи, изпрати войските си и погуби ония убийци, и изгори града им.

Къде са вашите градове? Няма ги. А вас ви прати в робство

8 Тогава казва на слугите си: Сватбата е готова, а поканените не бяха достойни.

Сега вече Господ поканва всичките синове на Адам-няма значение от кой народ са-всички са поканени, а не само Израел!

9 Затова идете по кръстопътищата и колкото намерите, поканете ги на сватба.

Господ вика всички, но не всички искат и да го чуят

10 И тъй, ония слуги излязоха по пътищата, събраха всички колкото намериха, зли и добри; и сватбата се напълни с гости. 11 А царят, като влезе да прегледа гостите, видя там един човек, който не бе облечен в сватбарска дреха. 12 И каза му: Приятелю, ти как си влязъл тук без да имаш сватбарска дреха? А той мълчеше.

Какво ни казва това? Че не можем да отидем при Господа каквито сме! Първо трябва да се променим-иначе няма да ни приеме-никога.

13 Тогава царят рече на служителите: Вържете му нозете и ръцете, и хвърлете го във външната тъмнина; там ще бъде плач и скърцане със зъби.

Огненото езеро

14 Защото мнозина са поканени, а малцина избрани.

Достатъчно за тези дето казват, че веднъж спасени-спасени са за винаги-както виждате-това не е вярно! При Бога се идва само както Бог изисква-иначе не става. Вие идвате за да се ожените за Господа.
Нека видим 2 Коринтяни 11 глава

1 Дано бихте потърпели малко моето безумие; да! потърпете ме, 2 защото ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа.

Виждаме, кой е този Съпруг-Исус и при него се отива само както Той изисква, като се подчиняваме само на Него. Защото е ревнив Бог! Трябва да пазите закона. По времето на Йоан Кръстителя те се опитваха да създадат интриги. Нека видим Еремия 3 глава

1 Казват: Ако напусне някой жена си, И тя като си отиде от него, се омъжи за друг мъж, Ще се върне ли той пак при нея? Не би ли се осквернила съвсем такава земя? А при все, че ти си блудствувала с много любовници, Пак върни се към Мене, казва Господ.

Това е било Закона тогава в земята. Но вижте какво казва Исус-той казва-върнете се при мене!

13 Само признай беззаконието си, Че си станала престъпница против Господа своя Бог, Господ им казва-върнете се при мене, но признайте това, което извършихте!

И Израел наистина служи на всеки измислен и неизмислен още бог.

Те са наистина такива И безогледно си отивала при чужденците Под всяко зелено дърво, И че не сте послушали гласа Ми, казва Господ. 14 Върнете се, чада отстъпници, казва Господ. Защото Аз съм ви съпруг; И ще ви взема - един от град, а двама от род - И ще ви въведа в Сион!

Господ е Съпруга на Израел и ще ги върне обратно в земята им

15 И ще ви дам пастири по Моето сърце, Които ще ви пасат със знание и разум.

И ще им даде пастири според това, което Той изисква-със знание и разбиране! И ако вашият пастир няма разбиране-не е от Бога! Те ви лъжат постоянно за всичко и вие им вярвате. Дори не знаят, че Исус е бил три дни и три нощи в гроба-те дори и това не знаят. Ирод не знаеше кога се е родил Исус, но те ви казват, че се е родил на 25 декември? Кое е това, което те знаят? НИЩО! Но вие ги следвате.
Нека видим Йоил 2 глава и ще видим какво ще става когато Исус се завърне на земята отново

1 Затръбете в Сион, И дайте тревога в светия Ми хълм; Нека се разтреперят всичките жители на страната; Защото иде денят Господен, защото е близо,

Това е денят в който Господ ще се завърне на земята за да я управлява с желязна тояга. Светът не е готов за второто пришествие. Това е петата тръба, когато Господ ще доведе Царете от севера и изтока-Русия и съюзниците й.

2 Ден тъмен и мъглив, Ден облачен и мрачен, Бързащ като зората, която се разпростира върху планините; Идат люде много и силни, Подобни, на които не е имало от века, Нито подир тях ще има до годините на много поколения.

Русия, източна Европа, Китай-200 милиона воници. Против Западна Европа, но битката ще бъде в долината на Магедон. На север от Ерусалим.

3 Огън пояжда пред тях, И пламък опаля подир тях; Земята пред тях е като Едемската градина, А зад тях гола пустиня;

Да! нищо не е избегнало от тях. И нищо няма да им избегне.

10 Земята се тресе пред тях, Небето трепери, Слънцето и луната потъмняват, И звездите оттеглят светенето си.

Господ ви дава знак тук

11 И Господ издава гласа Си пред тая Си войска; Защото станът Му е много голям; Защото е силен Оня, Който изпълнява словото Си; Защото денят Господен е велик и твърде страшен; И кой може да го изтърпи?

Никой не е готов за това. И как тези араби-децата на Исмаил, ще се справят с тези войници-200 милиона?

15 Затръбете в Сион, Осветете пост, свикайте тържествено събрание; 16 Съберете людете, осветете събранието, Свикайте старейшините, Съберете младенците и сучещите; Нека излезе младоженецът из спалнята си, И невестата из стаята си;

Говори за времето когато ще събере народа си от всичките държави на света дето ги е пръснал. Но какво означава невестата да излезе от стаята си? Защото никой не знае, кой е народа на Бога-Израел! Но когато Исус се завърне-тогава всички ще разберат, кой е Израел. Сега никой не знае кои сме.

30 И ще покажа чудеса на небето и на земята, Кръв, огън, и стълбове от дим. 31 Слънцето ще се обърне в тъмнина, И луната в кръв, Преди да дойде великият и страшен ден Господен.

Това е денят на Господа-страшен ден! И за него пишат много пророци и апостоли.
Нека видим Матей 24 глава-за този точно ден

27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.

Ще има Храм в Ерусалим и папата ще седне там, ще се обяви за бог и хората ще кажат-ето, Исус се върна. Но вижте-Господ Исус ще дойде от небето и всички ще го видят!

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят. 30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

Те ще видят Младоженеца излизащ от стаята си. Но защо ще запрачат-налиби трябвало да се радват? Защото като дойде Господ Исус ще избие много хора-всички които са против законите му. Ще напълни земята с трупове. Но не ви четат това, защото може да се уплашите и да се покаете... А какво ще бъде с Невестата

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.

Това е Израел-народа на Бога. Тогава ангелите ще ги съберат от целият свят и тогава-в този ден, ще се роди отново един народ! Но Господ първо трябва да се ожени за Израел.
Нека видим това в Откровението 19 глава

1 След това чух като че ли силен глас от голямо множество на небето, който казваше: Алилуя! Спасение, слава и сила принадлежат на нашия Бог; 2 защото са истинни и праведни Неговите съдби; понеже Той осъди великата блудница, която е разтляла земята с блудството си, и даде върху нея възмездие за кръвта на Своите слуги.

Коя е блудницата-това е Римо католическата църква. Но само тя ли? НЕ! Всичките протестантски църкви са нейни дъщери. И за тях става въпрос. От майката са дошли всички лъжи! Неделята, Коледата, Великдена, отиването на небето или в ада след смъртта, Исус умрял в петък и възкръснал в неделя и всички лъжи. А протестантите са си Римски католици. Вижте елхичките по Коледа в стаите им-всички ги имат.

6 И чух като глас от много народ, и като глас от много води, и като глас от силни гърмежи, които казваха: Алилуя! Защото Господ, нашият Бог, Всемогъщият, царува. 7 Нека се радваме и се веселим и нека отдадем Нему слава; защото дойде сватбата на Агнето, и Неговата жена се е приготвила.

Разбираме, коя е жената на Агнето-Изарел

8 И на нея се позволи да се облече в светъл и чист лен; защото ленът е праведните дела на светиите.

И какво ни казва това-че за да отида при Бога трябва първо да се облека в святост-Бог няма да ме приеме какъвто съм

9 И каза ми: Напиши: Блажени тия, които са призвани на сватбената вечеря на Агнето. И казва ми: Тия думи са истинни Божии думи.

Ако стигнете до сватбата ще участвате в първото възкресение. И ще се ожените за вашият Създател.
Нека видим Исаия 54 глава

1 Весели се, неплодна, която не раждаш; Запей с радост и възкликни, ти, която не си била в болките на раждане; Защото повече са чадата на самотната, Нежели чадата на омъжената, казва Господ.

След като Господ се разведе с Израел, те пострадаха много, но ще се върнат в слава. Не всички обаче са Израиляни, но тези които следват Господа. И от всеки народ тези които приемат Бога на Израел и го следват както Той изисква стават духовен Израел

2 Уголеми мястото на шатъра си, И нека разширят завесите на жилищата ти; Не се скъпи; продължи въжетата си И закрепи колчетата си. 3 Защото ще се разпространиш надясно и наляво; Потомството ти ще завладее народите И ще населят запустелите градове. 4 Не бой се, защото не ще бъдеш поругана; И не се смущавай, защото не ще бъдеш посрамена; Защото ще забравиш срама, който си изпитвала в младостта си, И няма вече да помниш укора, който си носила във вдовството си.

Те ще забравят какво им направи Господ

5 Защото твоят съпруг е Творецът ти,

Е кой е Той-Исус Христос. И съвсем натурално се вижда, че Исус има невеста!

Чието име е Господ на Силите; И изкупителят ти е Светият Израилев, Който ще се нарече Бог на цялата земя.

Исус е изкупителят ни и всико ще е тук на тази земя и няма да „грабва” никого за да ги води на небето-тук на тази земя!

6 Защото Господ те повика като жена оставена и наскърбена духом, Да! жена взета в младост, а после отхвърлена, казва твоят Бог.

Ние оставихме Господа и тръгнахме след сички пагански богове

7 Оставих те за малко време; Но с голяма милост ще те прибера. 8 В изобилието на гнева Си скрих лицето Си от тебе за един миг; Но с вечна благост ще се смиля за тебе, Казва Господ Изкупителят ти.

Господ ни отхвърли, но ето-ще ни приеме отново за своя Невеста. Да-Исус има съпруга-Израел. И по времето на Милениума ще осинови всичките народи и те ще станат... Израел. Всички трябва да бъдат под завета, защото Господ разпознава само своята Съпруга. И само с нея е направил завет и ще е същото като дойде отново.

Благодаря ви за времето!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173185
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031