Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2015 00:21 - ОТ СЪБОТАТА ДО СЪБОТАТА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 910 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Представням ви прекрасен урок на Израел. Приятно четене!

Исаия 42:5, 6, 8 и 9

Добре е да бъда пред вас в Божията събота, сестри и братя.
Ние се занимаваме с Божието Слово както е и няма да го променяме. Вижте-както възпитате децата си-така и ще бъдат като пораснат. Същото нещо е и с Бога.
Има много хора които говорят за неделята и отиват в неделя на църква. Те мислят, че съботата е приключена, няма вече закон и не е нужно да пазим съботата. Но ние ще видим какво казва Библията по този въпрос. Има много неща които трябва да се видят. Много хора искат да бъдат с Исус. Това е добре, но трябва да знаят за какво става въпрос. И дори и за съботата дето ще е 1000 години. Дори и за денят на съда по него време. Когато Исус дойде, ще възкреси първо тези които са пазили закона и те ще управляват с него за 1000 години. И втората възможност е денят на съда, когато ще бъдете възкресени-ако не сте в първото възкресение и тогава има голям шанс да идете в огненото езеро. Няма никакво чистилище или такива измислици-има огненото езеро.
Днес ще видим този въпрос-и защо трябва да пазим седмичната събота, за да се потготвим за 1000 годишната събота. Вие сте тук за да намерите как да спасите себе си. Няма друга причина.
Днес четец е брат Юлиус.
Ще започнем урока от Деянията на апостолите 17 глава-Павел говори на гърците и вижда, че има нещо, което не прави никакъв смисъл. Както казах-много хора не
свързват съботата с нормалното служение на христините. Но е точно това. Но поради погрешното учение те следват лъжата, че трябва да пазят неделята-а и нея не я пазят де. Обикновените хора дори не знаят, че в 321 година Императора Константин е заповядал да се пази неделята-а не съботата. Поради денят на слънцето, което Рим са
пазили. Но е станало така отдавна, че хората не си спомнят този факт

19 Прочее, взеха та го заведоха на Ареопага, като казваха: Можем ли да знаем какво е това ново учение, което ти
проповядваш? 22 И тъй, Павел застана всред Ареопага и каза: Атиняни, по всичко виждам, че сте много набожни.     23
Защото като минавах и разглеждах предметите, на които се кланяте, намерих и един жертвеник, на който бе написано: На непознатия Бог. Онова, прочее, на което се кланяте, без да го знаете, това ви проповядвам.    

Те дори не са знаели на кого се кланят. И много хора са така и днес.

24 Бог, Който е направил света и всичко що е в него, като е Господар на небето и на земята, не обитава в ръкотворени
храмове,     25 нито Му са потребни служения от човешки ръце, като да би имал нужда от нещо, понеже сам Той дава на всички и живот и дишане и всичко;    

Господ не се нуждае от нищо. Той е сътворил всичкото.

26 направил е от една кръв всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, като им е определил предназначени времена и пределите на заселищата им;    

И ние всички сме от една кръв-всички сме същите. И е определил границите на нашето обитаване. Всички ние се нуждаем от храна, всички сме се родили и всички умираме. Всички имаме нужда от вода и въздух.

30 Бог, прочее, без да държи бележка за времената на невежеството, сега заповядва на всички човеци навсякъде
да се покаят,    

Преди сме били невежи-сега вече не трябва да сме така. Покайте се от тази глупост, време е да се образовате.
Битие 1 глава. Ще ви покажем някои неща които са абсолютни-не можете да ги преминете-това са вашите предели.

1 В начало Бог създаде небето и земята. 2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата. 3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. 4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината. 5 И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи.

Можете ли да смените това? Това са границите на вашето обиталище. Слънцето винаги изгрява от едно място и залязва на другото.

16 Бог създаде двете големи светила: по-голямото светило, за да владее деня, а по-малкото светило, за да владее нощта; създаде и звездите.    

И Господ сътвори слънцето и луната, както и звездите.

17 И Бог ги постави на небесния простор, за да осветляват земята, 18 да владеят деня и нощта, и да разделят светлината от тъмнината; и Бог видя, че беше добро.    

Кой управлява денят-слънцето-винаги! И няма промяна. Това е абсолютно.

19 И стана вечер, и стана утро, ден четвърти.    
31 И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро, ден шести.

И ето-на 6 ден Господ направи човека, но ние не търсим това сега.
Битие 2 глава

1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство. 2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал.
 
На 7 ден Господ си почина от всичко, което беше направил и Господ благослови седмият ден! Не вторият, не първият-никой не може да промени това. Но се е променило съзнанието на някои. Вижте календара-кой е първият ден-неделята. Кой е седмият-съботата. И Господ е запечатал това в числата.

3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил. 4 Това е произходът на небето и на земята при сътворението им във времето, когато Господ Бог създаде земя и небе.    

Нека видим 2 Петрово 3 глава-същото е и в Псалм 90 глава. Ние пазим седмичната събота.

8 Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден.

Всички тук-вижте какво казва Петър. Не бъдете игноранти! В седмичната събота, също виждаме и бъдещето и кое как е било дори и в миналото.
 Изход 19 глава-Господ обучава своя народ-Израел-за да могат после те да обучат на "Така казва Господ" всичките синове на Адам.

3 И като се възкачи Моисей при Бога, Господ го повика от планината и рече: Така да кажеш на Якововия дом и да известиш на потомците на Израиля: 4 Вие видяхте що сторих на египтяните, а как носих вас на орлови крила и доведох ви при Себе Си.

Вие видяхте какво направи Господ с Фараона и армията му, както и с Египет. Видяхте мощта на Господа. Видяхте как раздели Червеното море. Аз, Господ направих това-така пише, нали?

5 Сега, прочее, ако наистина ще слушате гласа Ми и ще пазите завета Ми, то повече от всичките племена вие ще бъдете Мое собствено притежание, защото Мой е целият свят;

И сега-ако ми се подчините и пазите завета ми.

6 и вие още Ми бъдете царство свещеници и свет народ. Тия са думите, които трябва да кажеш на израилтяните.    

Какво правят свещениците? Информират хората какво иска Господ и какво казва. И Израел каза-това е добра сделка и ние ще я пазим.
Изход 20 глава

1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза: 2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из
дома на робството. 3 Да нямаш други богове освен Мене.    

Всичко, което сте имали преди-изхвърлете го!

4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

Не се кланяйте на нищо! Никакви изображения-дори и да ви казват, че аз съм изобразен на тях.

5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, 6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

Вижте това! Не се кланяйте на други боговне и ще съм милостив към вас.

8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.    

И ако отивате на църква в неделя-вие се противите на Господа и сте забравили, кой ден ви е казал да пазите за него. Днес човекът е забравил това.

9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; 10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не
вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито
чужденецът, който е отвътре вратите ти;    

Трябва да спрете всяка работа този ден. И ще ви покажем, защо е така.

11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.    

Кой ден? Седмият ден!
Изход 31 глава-искам да отделя този ден от останалите дни на седмицата! И този ден ви показва нещо невероятно добро. Да бъдете с Господа-има ли по-добро от това?

12 Господ говори още на Моисея, казвайки: 13 Говори тъй също на израилтяните, казвайки: Съботите Ми непременно да пазите; защото това е знак между Мене и вас във всичките поколения, за да знаете, че Аз съм Господ, Който ви освещавам.    

Нека ви попитам: току що прочетохме в 20 глава за съботата. И ето сега-никой не трябва да работи в събота. Мислите ли,че не ви виждат хората, че правите това? Те ви питат-защо не отивате на магазина, или не си миете колата? Защото е събота на Господа. Съботата е знак, който показва, че вие сте женени за Бога на Израел-за Исус Христос. А света не знае това и не е жененен за него.

14 Прочее, да пазите съботата, защото ви е света: който я оскверни непременно да се умъртви; защото всеки, който работи в нея, тоя човек да се изтреби изсред людете си. 15 Шест дена да се работи, а седмият ден е събота за света почивка, света Господу; всеки, който работи в съботния ден, непременно да се умъртви. 16 Прочее, израилтяните да пазят съботата, като я празнуват във всичките си поколения по вечен завет.

Колко дълго е вечно? Валиден ли е този завет и днес-абсолютно валиден е. Господ каза да му се подчиняваме винаги и да пазим заповедите му винаги и ще сме негови свети хора. И това е така голямо, че не можем да го отхвърлим изобщо. Независимо дори и нашият пастор да го каже, че е невалидно вече.

17 То е знак между Мене и израилтяните за винаги; защото в шест дена направи Господ небето и земята, а на седмия ден си почина и се успокои.    

Това е знак не само между Господ и Израел, но е между Господ и всички които искат да живеят вечно. За всички хора е едно и също. Всички хора имат радости и тъги, добре са или имат болки. Едно и също е за всички нас.
Второзаконие 26 глава

11 И да се развеселиш ти, левитинът и пришелецът, който е всред вас, във всичките блага, които Господ твоят Бог е дал на тебе и на дома ти.    

Всички са включени

16 Днес Господ твоят Бог ти заповядва да изпълняш тия повеления и съдби; за това, пази ги и ги изпълнявай с цялото си сърце и с цялата си душа. 17 Днес ти си заявил, че Иеова е твоят Бог и, че ще ходиш в Неговите пътища, ще пазиш повеленията Му, заповедите Му и съдбите Му и ще слушаш Неговия глас;    

Денят в който дойде на планината Синай и даде заповедите на Израел. И в този ден те трябнаше да обещаят.

18 а Господ днес е заявил, че ти ще бъдеш Негов собствен народ, както ти се е обещал, за да пазиш всичките Негови заповеди,   

И Господ обеща какво ще бъде с тях, ако пазят законите му. Те ще му бъдат хора и той ще им бъде Бог.
Неемия 9 глава-ще видим какво е било в миналото. По времето на Цар Артаксеркс. Но вижте ни днес. Ние сме същите хора-и тогава не искахме да вършим това, което казва Господ, така сме и днес. Тук Неемия говори точно след Осмият ден на Празника на Шатрите.

7 Ти си Господ Бог, Който си избрал Аврама, извел си го от Ур халдейски, и си му дал име Авраам;    

Тогава те са знаели историята. Ние днес не я знаем и за това не знаем, защо сме в това състояние.

9 И Ти видя теглото на бащите ни в Египет, и чу вика им при Червеното море. 10 Ти показа знамения и чудеса над
Фараона, над всичките му слуги, и над всичките люде на земята му, понеже Ти позна, че гордо постъпваха против тях; и Ти си придоби име, както е известно днес. 11 Ти и раздели морето пред тях, та преминаха по сухо всред морето; а гонителите им Ти хвърли в дълбочините, като камък в силните води. 12 При това денем Ти ги води с облачен стълб, а нощем с огнен стълб, за да им светиш по пътя, през който трябваше да минат.

Неемия говори на Господа тук.

13 Тоже Ти слезе на Синайската планина та говори с тях от небето, и им даде справедливи съдби и закони на истината, и добри повеления и заповеди; 14 и им направи позната светата Своя събота, и им даде заповеди, повеления и закони чрез слугата Си Моисея.    

Господ специялно показа съботата-че е знак между него и тях.

15 Ти им даде и хляб от небето, когато бяха гладни, и им извади вода из скала, когато бяха жадни; и заповяда им да влязат,а да завладеят земята, за която беше се клел, че ще им я дадеш. 16 Но те и бащите ни се възгордяха, закоравиха врата си и не послушаха Твоите заповеди;    

Еремия 2 глава-обърнете внимание на тона на този разговор. Защото Израел винаги търсеха да се кланят на други богове.
Затова дори и днес отиваме на църква в неделя. И Израел така много се отделиха от Господа, че Той ги отхвърли.

1 Словото Господно дойде към мене и рече: 2 Иди та прогласи (плачи) в ушите на ерусалимската дъщеря, думайки: Така казва Господ: Помня за тебе Милеенето ти, когато беше млада, Любовта ти, когато беше невеста, Как Ме следваше в пустинята, В непосята земя.    

Господ им каза, че той е съпругът им и те забравиха каква любов имаше към тях и те към него. И те трябваше да му се подчинят.

3 Израил беше свет Господу, Първак на рожбите Му; Всички, които го пояждаха, се счетоха за виновни; Зло ги постигаше, казва Господ.

Израел беше първородният от всичките нации.

4 Чуйте словото Господно, доме Яковов, И всички родове на Израилевия дом: 5 Така казва Господ: Каква неправда
намериха в Мене бащите ви Та се отдалечиха от Мене, И ходиха след суетата, и станаха суетни?    

Защо действаш лудо, жено? Защо изостави всичко, което говорихме и ти обеща? За нищо. Ти трябва да спреш и да се осъзнаеш.

6 Нито рекоха: Где е Господ, Който ни изведе из Египетската земя,

Никой днес не се и сеща за това. А именно Господ Исус ги изведе от Египет. Той каза да пазят заповедите му и да пазят
съботата. Спри всичко в събота! Вие сестри и братя сте отделени от всички други хора. И той знае какво точно прави.

Който ни води през пустинята, През страна пуста и пълна с пропасти, През страна безводна и покрита с мрачна тъмнина, През страна, по която не минаваше човек, И гдето човек не живееше? 9 Затова, Аз още ще се съдя с вас, казва Господ, И с внуците ви ще се съдя.    

И това вече се отнася до нашето време. Ние сме деца на децата му. И Господ ни вика да се върнем отново при него. Пазете съботата-това е неговият ден, нашият ден и ние можем да сме част от това.
Еремия 11 глава

2 Слушайте думите на тоя завет, и говорете на Юдовите мъже и ерусалимските жители; и ти да им речеш:    
Това се отнася до всички хора и става въпрос за 10 заповеди

3 Така казва Господ Израилевият Бог: Проклет оня човек, който не слуша думите на тоя завет, 4 който заповядах на
бащите ви в деня, когато ги изведох из Египетската земя, из железарската пещ и рекох: Слушайте гласа Ми, и изпълнявайте тия думи според всичко що ви съм заповядал; и така вие ще бъдете Мои люде, и Аз ще бъда ваш Бог,

Прочетохме вече това и преди.

9 И Господ ми рече: Заговор се намери между Юдовите мъже и ерусалимските жители. 10 Те са се върнали в беззаконията
на праотците си, които отказаха да слушат Моите думи, и са последвали други богове, за да им служат. Израилевият дом и Юдовият дом са нарушили завета, който направих с бащите им.    

Те отказаха? И това е като традиция. Ако отивате на църква в неделя, вие се противите на Господа и пазите традиция. Тате и мама ме водеха на църква в неделя. Те бяха баптисти. И техните родители също бяха баптисти...

11 Затова, така казва Господ: Ето, ще докарам зло върху тях, От което не ще могат да избягнат; И ще извикат към Мене, - Но няма да ги послушам.    

Защо няма да ни чуе Господ? Защото не му се покорихме.
Езекил 20 глава-вижте къде сме днес: в чужда държава и пазим техните традиции. Вие празнувате нечии ден на независимост, но той не е ваш.

1 А в седмата година, в петия месец, на десетия ден от месеца, някои от Израилевите старейшини дойдоха да се допитат до Господа, и седнаха пред мене.

Израел отива при Езекил за да се допитат до Господа, как да спрат злите неща.

2 И Господното слово дойде към мене и рече:     3 Сине човешки, говори на Израилевите старейшини и кажи им: Така казва Господ Иеова: Да се допитате до Мене ли сте дошли? Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, не приемам да се допитате до Мене,

Защо идвате при мене-казва Господ? Вие не ме чувахте преди, защо искате да ме питате сега? И за това няма да чуя нищо,

което имате да кажете
5 Така казва Господ Иеова: В деня, когато избрах Израиля, и се заклех към рода на Якововия дом и им се открих в Египетската земя, и им се заклех като рекох: Аз съм Господ вашият Бог, - 11 И дадох им повеленията Си и запознах ги със съдбите Си, които като извършва човек, ще живее чрез тях.    

Господ ни даде всичко!

12 Дадох им и съботите Си да бъдат знак между Мене и тях, за да познаят, че Аз Господ ги освещавам.    

И Госод ни даде съботите си, за да са знак между него и нас! Не може да е по-добре от това. И никой друг нямаше този знак. Господ не изключва никого, но трябва подчинение.

13 Но Израилевият дом въстана против Мене в пустинята; не ходиха в повеленията Ми, но отхвърлиха съдбите Ми, които като извършва човек ще живее чрез тях, и твърде много оскверниха съботите Ми. Тогава рекох да излея яростта Си върху тях в пустинята, за да ги изтребя. 17 Обаче, окото Ми ги пощади, та не ги изтребих, нито ги довърших в пустинята. 18 И рекох на чадата им в пустинята: Не ходете по повеленията на бащите си и не пазете постановленията им, нито се осквернявайте с идолите им. 19 Аз съм Господ вашият Бог; в Моите повеления ходете, и Моите съдби пазете и извършвайте ги;

Кой казва това винаги-Господ. Ще видим, кой е той.

20 освещавайте още и съботите Ми, и нека бъдат знак между Мене и вас, за да познаете, че Аз Господ съм ваш Бог.     21 Обаче, чадата въстанаха против Мене; не ходиха в повеленията Ми, нито опазиха съдбите Ми да ги вършат, които ако извършва човек ще живее чрез тях, и оскверниха съботите Ми. Тогава рекох да излея яростта Си върху тях, за да изчерпя гнева Си против тях в пустинята.    

Но независимо от всичко-Израел направи това, което прави най-добре: възпротиви се на Господа. Те не искаха да служат на Господа, но той на тях да служи.
1 Коринтяни 10 глава-да видим, кой е говорил тези неща.

1 Защото, братя, желая да знаете (да не сте игноранти), че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея, 3 и всички да са яли от същата
духовна храна, 4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги
придружаваше; и тая канара бе Христос),    

И тази канара е Христос! Исус Христос. Той е Словото и е от самото начало на сътворението-Йоан 1 глава. И висчко
сътворено-той е сътворил. Това е Исус Христос, сестри и братя. Винаги е бил той. Той се ожени за нас. Той даде всичките закони и постановления. Той е бил в Църквата в пустинята.

5 пак в повечето от тях Бог не благоволи; затова ги измори в пустинята.    

Исус беше Бог преди да дойде чрез Мария като човек. А не дойде по нормалният път по който се раждат човеците.

6 А в тия неща те ни станаха примери, та да не похотствуваме за злото, както и те похотствуваха.     9 Нито да изпитваме Господа, както някои от тях Го изпитаха, и погинаха от змиите.

По онова време те са изпитвали Господа-и днес мнозина все още го изпитват...

10 Нито роптайте, както възроптаха някои от тях, и погинаха от изтребителя. 11 А всичко това им се случи за примери, и се написа за поука нам, върху които са стигнали последните времена.    

И последните времена са вече тук. А всичко това е за примери за нас. И как Старият Завет може да не е добър, като всичко това е там? Израел продължително не желаеше да се подчинии така е и до днес.
Исаия 7 глава-да видим още на други места, кой е този Бог, с когото си имаме работа.

14 Затова сам Господ ще ви даде знамение: Ето, девица ще зачне и ще роди син, И ще го нарече Емануил.

Емануил означава "Бог с нас". И Господ сам ни е дал този знак.
Матей 1 глава

18 А рождението на Исуса Христа биде така: след като бе сгодена майка му Мария за Иосифа, преди да бяха се съединили тя се намери непразна от Светия Дух.

Рождението на Исус е станало така. Преди Йосиф и Мария да са имали секс, тя се е намерила бременна.

21 Тя ще роди син, когото ще наречеш Исус; защото Той е Който ще спаси людете Си от греховете им.    

Ще спаси людете си от греховете им. Исус постоянно е опитвал това още от началото, но те се противяха.

22 А всичко това стана за да се сбъдне реченото от Господа чрез пророка който казва: 23 "Ето девицата ще зачне и ще
роди син; И ще го нарекат Емануил" (което значи, Бог с нас).

Бог, който е имал работа с Израел, ще е с нас. Той даде съботата за да е знак между него и нас. И всеки, който иска да е част от нас, трябва да пази същите заповеди. 10 заповеди.
Марк 2 глава

16 Тогава книжниците, които бяха от фарисеите, като видяха, че Той яде с грешниците и бирниците, казаха на учениците Му: Защо яде и пие с бирниците и грешниците? 17 А Исус, като чу това, каза им: Здравите нямат нужда от лекар, а болните; не съм дошъл да призова праведните, но грешниците (на покаяние).    

Вие мислите, че сте много големи и не искате да слушате. Но аз дойдох при тези които искат да слушат. За тях дойдох.
Бедните, изморените, наранените-за тях дойдох.

18 А Иоановите ученици и фарисеите постеха; и дохождат и казват Му: Защо постят Иоановите и фарисейските ученици, а Твоите не постят? 19 А Исус им рече: Могат ли сватбарите да постят, докато е с тях младоженецът? До тогава, до когато младоженецът е с тях, не могат да постят.

Исус говори тук! И докато е бил с тях-те не са тъжали. Но младоженеца е съпруга-нали? Коя е съпругата-Израел е.

27 И каза им: Съботата е направена за човека, а не човек за съботата; 28 така щото Човешкият Син е господар и на
съботата.    

Кой е Господар на съботата-Исус е. И той е вашият Съпруг. И той е този, когото трябва да слушаме. И тази събота ще дойде в бъдещето-тези 1000 години.
Евреите 3 глава. Виждате, че клетвите ни следват където и да сме-защото не се подчинихме на Господа.

4 Защото всяка къща се строи от някого; а Тоя, Който е устроил всичко, е Бог.    

Исус е Бог! Той е сътворил всичкото.

6 а Христос, като Син, беше верен над Неговия дом. Неговият дом сме ние, ако удържим до край дръзновението и похвалата на надеждата си. 7 Затова, както казва Светият Дух: - "Днес, ако чуете гласа му,

Днес! И трябва да вървите в истината всеки ден! Не вчера, но и днес, и утре. И понякога трябва да се молите на Отец да ви даде сили.

8 Не закоравявайте сърцата си както в преогорчението, Както в деня на изкушението в пустинята,    

Не правете както направи Израел тогава.

9 Гдето бащите ви Ме изкусиха, изпитаха Ме. И видяха делата Ми четиридесет години. 10 Затова, възнегодувах против това поколение. И рекох: Всякога се заблуждават със сърцата си, Те не са познали Моите пътища;    

И днес е същото-ако се противим на Господа-с нас ще стане това.

11 Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка" 12 Внимавайте братя, да не би да има в някого от вас нечестиво, невярващо сърце, което да отстъпи от живия Бог; 13 но увещавайте се един друг всеки ден, докле още е "днес", да не би някой от вас да се закорави чрез измамата на греха.    

И това покрива всеки ден.

16 Защото кои, като чуха, Го преогорчиха? Не всички ли ония, които излязоха от Египет чрез Моисея? 17 А против кои негодува четиридесет години? Не против ония ли, които съгрешиха, и чиито трупове паднаха в пустинята?

Някои съгрешиха и паднаха мъртви.

18 На кои още се закле, че няма да влязат в Неговата почивка? Не на ония ли, които бяха непокорни? 19 И тъй виждаме, че поради неверието си те не можаха да влязат.    

Те не влязоха в почивката поради неверие. Значи тази почивка не е седмичната почивка, но е нещо много по-голямо. И за това Господ ни казва да пазим всяка седмична събота, защото ние забравяме всичко. Трябва да я пазим-не можем да я нарушаваме.
Евреите 4 глава

1 И тъй, понеже ни остава обещание да влезем в Неговата почивка, нека се боим да не би да се открие, че някой от вас не е достигнал до нея. 2 Защото на нас се донесе едно благовестие, както и на тях; но словото, което те чуха, не ги
ползува, понеже не се съедини чрез вяра в ония, които го чуха.    

Те нямаха достатъчно вяра-но ако и ние нямаме, това ще стане и с нас.

3 Затова ние, повярвалите, влизаме в тая почивка; както рече Бог: - "Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка"; ако и да са били свършени делата Му още при основаването на света. 4 Защото нейде си е говорил за самия ден така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела"; 5 а пък на това място: "Няма да влязат в Моята почивка".

Ние прочетохме в Битие 2 глава. И сега говори за времето когато ще влезем в тази почивка.

6 И тъй, понеже остава да влязат някои в нея, а ония, на които от по-напред се благовести, не са влезли поради неверието си,

Явно е-става време за почивка в бъдещето.

7 затова Той пак определя един ден, "днес", като казва толкоз време по-после чрез Давида, както вече рекохме: "Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си". 8 Защото, ако Исус (Христос) беше им дал почивка, Бог не би говорил след това за друг ден. 9 Следователно, за Божиите люде остава една съботна почивка.

И ние трябва да работим за да влезем в тази почивка. В този ден! Има твърде много бенефити от този ден.

11 Затова нека се постараем да влезем в тая почивка, за да не падне някой в това, да дава същия пример на неверие.    

Е как може Старият Завет да не е добър, ако Новият постоянно цитира него?
Евреите 11глава

1 А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат.    

Това е дефиницията на вярата.

2 Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше.    

Старовременните служители на Господа не са видели това, което ще дойде.

8 С вяра Авраам послуша, когато бе повикан да излезе и да отиде на едно място, което щеше да получи в наследство, и излезе без да знае къде отива.    

Авраам се подчини

9 С вяра се засели в обещаната земя като в чужда, и живееше в шатри, както и Исаак и Яков, наследниците заедно с него на същото обещание. 10 Защото очакваше града, който има вечни основи, на който архитект и строител е Бог.

Той очакваше град, чийто строител е Бог. И още не е дошъл този град.

24 С вяра Моисей, като стана на възраст, се отказа да се нарича син на фараоновата дъщеря  25 и предпочете да страда с Божиите люде, а не да се наслаждава за кратко време на греха, 26 като разсъди, че укорът за Христа е по-голямо богатство от египетските съкровища; защото гледаше на бъдещата награда.

Той увжаваше това, което му е обещано в бъдещето-вечен живот.

27 С вяра напусна Египет, без да се бои от царския гняв; защото издържа, като един, който вижда Невидимия.    

Господ на Израел говореше с него. Исус Христос.

29 С вяра израилтяните минаха през Червеното море като по сухо, на което като се опитаха и египтяните, издавиха се.     36 Други пък изпитваха присмехи и бичувания, а още и окови и тъмници; 37 с камъни биваха убити, с трион претрити, с мъки мъчени; умираха заклани с нож, скитаха се в овчи и кози кожи и търпяха лишение, бедствия и страдания;

Те избраха да пазят знака между тях и Господа, да пазят неговите заповеди. И вижте какво се случи с тях. Исаия е бил разрязан с трион.

38 те, за които светът не беше достоен, се скитаха по пустините и планините, по пещерите и рововете на земята,    

Момент-какво става с проповедниците на просперитета? Вижте истинските служители на Господа. Те не са както днешните ви пастори....

39 Но всички тия, ако и да бяха засвидетелствувани чрез вярата им, пак не получиха изпълнението на обещанието,    

И те са получили добър запис за делата си. Но те няма да ни изпреварят.

40 да не би да постигнат в съвършенство без нас; защото за нас Бог промисли нещо по-добро.    

И като говори за съвършенство-говори за богове. За това се готвим, сестри и братя. За това е така сериозно. Защото и вие имате шанса да сте съвършенни-да сте богове.
1 Солнци 4 глава

13 А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат
надежда. 14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.    

Авраам, Яков, Исак, Мария Моисей, Исус Навиевият, Давид и всичките останали.

15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. 16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;

Първо починалите праведни ще възкръснат.

17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.    

И после живите също ще се присъединят към възкресените и всички ще посрещнем Господа във въздуха и повече никога няма да се отделим от него. Ако тази връзка е направена сега...
Откровението 20 глава-и всичко това започнахме от съботата. И виждаме Царството на Господа-Милениума.

6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.

Ако сте в първото възкресение-сте благосовени и свети! И ето-вие ще сте съдии, а не съдени. И ще управляваме света за тези 1000 години. Ще сме богове. И това е наградата, която ще получим ако упазимвсичкото.

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.

И ние ще сме съдиите. И ние сега се учим, как да съдим право. Учете се сега, какво да правите и какво не. И това е, което ще ползувате в Царството.

5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.    

И това е второто възкресение. Вие не искате да сте в него...
Малахия 3 глава

14 Вие рекохте: Напразно служим Богу; И каква полза, че сме пазили заръчаното от Него, И че сме ходили с жалеене пред
Господа на Силите?    

Хората търсят просперитет сега. Но всичко това е само временно.Просперитета в бъдещето е вечен живот. Кое предпочитате? Временното или вечното? Направете интелигентен избор!

15 И сега ние облажаваме горделивите. Да! ония, които вършат беззаконие, успяват; Даже изкушават Бога, и се избавят.    

Вижте днес-всички нечестиви просперират.

16 Тогава боящите се от Господа говореха един на друг; И Господ внимаваше и слушаше; И написа се възпоменателна книга пред Него За ония, които се бояха от Господа, И които мислеха за името Му.    

Но това е писано за нас които се боим от Господа и пазим заповедите му. И ние ще сме негови

17 Тия ще бъдат Мои казва Господ на Силите, Да! избрана скъпоценност, в деня който определям И ще бъда благосклонен към тях

Както е благосклонен човек Към сина, който му работи.    
И ние ще сме на Господа. Защото сме упазили всичко, което той иска. И ще сме синове и дъщери на Отец.

18 Тогава изново ще разсъдите Между праведен и нечестив, Между оня, който служи Богу, И оня, който не Му служи.    

И тогава ние ще сме съдиите. И ще съдим хората от второто възкресение.
Лука 13 глава

24 Подвизавайте се да влезете през тесните врата; защото ви казвам, мнозина ще се стараят да влязат, и не ще могат,    

Защо? Защото те не са се подчинили на Господа. Не са приели това Слово сериозно. И ако все още се колебаете и не сте сигурни-молете Отец в името на Исус да ви даде увереност в Словото.

25 след като стане домакинът и затвори вратата, и вие като останете вън, почнете да хлопате на вратата и да казвате:
Господи отвори; а Той в отговор ви каже: Не ви зная откъде сте. 26 Тогава ще почнете да казвате: Ядохме и пихме пред Тебе; и в нашите улици си поучавал. 27 А Той ще рече: Казвам ви, не зная откъде сте; махнете се от Мене всички вие, които вършите неправда.    

Защото вие мразехте да вършите божието дело, но вършехте вашите си неща. Не това, което пише в Библията.

28 Там ще бъде плач и скърцане със зъби, когато видите Авраама, Исаака, Якова и всички пророци в Божието царство, а себе си, изпъдени вън. 29 И ще дойдат от изток и запад, от север и юг, и ще седнат в Божието царство. 30 И, ето, има последни, които ще бъдат първи, и има първи, които ще бъдат последни.    

И всички ще влязат в Царството в същото време. Оъбрнете се към Господа!
Езекил 44 глава-Господ е показал на Езекил как ще бъде всичко във времето на Милениума.

5 И Господ ми рече: Сине човешки, внимавай в сърцето си, погледни с очите си и чуй с ушите си всичко, което ти казвам за всичките наредби на Господния дом, и за всичките му закони; и забележи добре входа на дома, с всичките изходи и светилището.

Внимавай на всичко.

6 И кажи на бунтовниците, сиреч, на Израилевия дом: Така казва Господ Иеова: Доме Израилев, нека ви са доволно всичките мерзости, които извършихте,

Израел винаги се противи на Господа.

7 дето въведохте инородци, с необрязано сърце и необрязана плът, да бъдат в светилището Ми та да го мърсят, дори в Моя дом, и дето, когато принасяте хляба Ми, тлъстината и кръвта, престъпихте завета Ми, в прибавка на всичките ви други мерзости.    

 Вижте какво казва Господ-необрязани по плът!

8 И не сте изпълнили службата на светите Ми неща, но сте поставили за себе си стражари над службата в светилището Ми. 9 Така казва Господ Иеова: От всичките инородци, които са между израилтяните, никой инородец с необрязано сърце и необрязана плът да не влиза в светилището Ми.    

Обърнете внимание на това, братя!

15 А левитските свещеници, Садоковите потомци, които извършваха службата на светилището Ми, когато израилтяните заблуждаваха от Мене, те нека се приближават при Мене за да Ми служат, и нека стоят пред Мене да Ми принасят тлъстината и кръвта, казва Господ Иеова.    

Садоковите синове, а не другите Левити. Другите Левити загубиха службата си защото не опазиха това, което Господ иска.

23 И нека учат людете Ми да различават между свето и несвето, и нека ги упътват да разпознават нечисто от чисто.   24 И в препирните те нека стоят да съдят; според Моите съдби нека ги съдят; и нека пазят законите Ми и повеленията Ми във всичките Ми определени празници; и нека освещават съботите Ми.    

И когато има нещо неясно-те ще съдят според записаното в Библията. И ще пазят съботите! Не неделите.
Исаия 2 глава

2 В послешните дни Хълмът на дома Господен Ще се утвърди по-високо от всичките хълмове, И ще се издигне над бърдата; И всичките народи ще се стекат на него.     3 И много племена ще отидат и ще рекат: Дойдете, да възлезем на хълма Господен, В дома на Якововия Бог; Той ще ни научи на пътищата Си, И ние ще ходим в пътеките Му, Защото от Сион ще излезе поуката, И словото Господно от Ерусалим.

И тогава Закона ще бъде в пълна сила. И съботата е част от него. Всичките 10 заповеди!

4 Бог ще съди между народите, И ще решава между много племена; И те ще изковат ножовете си на палешници, И копията си на сърпове; Народ против народ няма да дигне нож, Нито ще се учат вече на война.    

Защото закона на любовта ще владее на земята. И хората ще правят каквото каже Исус.
Псалм 50

5 Съберете Ми Моите светии, Които направиха с Мене завет с жертви.    

Съберете светиите ми. Той ще събере всичките хора които пазят законите му. Които пазят съботата и не се лъжат да отиват на кино, на парти или да работят в събота.

16 Но на нечестивия казва Бог: Що правиш ти та разгласяваш Моите повеления, И разказваш завета Ми с устата си,    

Те знаят, че нарушават законите на Господа. А Господ вижда всичко-нищо скрито няма от него.

17 Тъй като сам ти мразиш поука, И хвърляш зад себе си Моите думи?  21 Понеже си сторил това, и Аз премълчах, Ти си помислил, че съм съвсем подобен на тебе; Но Аз ще те изоблича, и ще изредя всичко това пред очите ти.

Господ не ти казва сега нещо, но в края на пътя, ще ти отплати. И ще те изобличи във всичко в деня на съда.

22 Разсъдете, прочее, за това, вие, които забравяте Бога, Да не би да ви разкъсам, без да се намери кой да ви избави.    

Мислете над това! Помнете съботният ден за да го пазите свят! И ако не-ще идете в огненото езеро и няма кой да ви избави от там.

23 Който принася жертва на хвала, той Ме прославя; И на онзи, който оправя пътя си, ще покажа Божието спасение.    

И ако упазите това, което Господ иска-ще сте с Господа завинаги. И докато стоите с Исус сте на прав път.
Исаия 66 глава

8 Кой е чул такова нещо? кой е видял такива? Родила ли би се една земя в един ден? Или родил ли би се един народ отведнъж?

Но сионската дъщеря щом се замъчи роди чадата си.    
Спомнете си 1 Солунци 4 глава-в един ден ще се роди нацията на праведните. И ще имат един закон-10 заповеди. И един Бог-Бога на Израел.

9 Аз, Който довеждам до раждане, Не бих ли направил да роди? казва Господ; Аз, Който правя да раждат, Затворил ли бих утробата? казва твоят Бог.    

Господ прави всичко това-не е проблем за него.

10 Развеселете се с ерусалимската дъщеря, И радвайте се с нея, всички вие, които я обичате; Развеселете се с нея в радостта й, Всички вие, които скърбите за нея;    

Тези от вас които имат очи-вижте какво става с Израел днес.

18 Защото Аз зная делата им и помислите им, И иде времето, когато ще събера всичките народи и езици; И те ще дойдат и ще видят славата Ми.

И Господ ще доведе всичките народи.

23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ.    
Независимо какво казвате за неделята, за Коледата и Великдена-вижте какво казва Господ! И всички хора!

24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар.

И вижте какво ще стане с тези хора които са учили, че трябва да пазим неделята и са се противили на законите на Господа.
Помнете това! И пазете съботата и законите на Господа, за да живеете. Изберете живота и живейте! И ако не, ще бъдете в огненото езеро завинаги.
Сестри и братя-ето защо ние пазим съботата. За да помним, какво идва в бъдеще-близкото бъдеще.

Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172240
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031