Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2015 23:49 - ЗАКОНА И ПРОРОЦИТЕ: ИСУС ИЗПЪЛНИ СВОЯТА ЧАСТ, НЕ НАШАТА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1264 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Представям ви урока на Израел от днес. Приятно четене!

Псалм 44:4-8

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам това - Божията събота. Това е един от уроците, които Господ ми показа да поставя заедно преди много години. Защото хората мислят, че Исус извърши всичко и те не трябва да вършат нищо, но само да вярват в Исус и ще бъдат спасени.. Исус изпълни всичко, което беше писано за него, но ако ние не изпълним нашата част - няма да бъдем спасени никога! И ако кажеш на хората, че те не трябва да вършат нищо, защото Господ е извършил всичкото, това е, което със сигурност ще ги прати в огненото езеро. Ако не трябва да пазим закона, да вършим всичко, което Исус изисква -на кого служим тогава? Ако не четем тук Библията и вие не я четете също - няма смисъл да сте тук. Аз не ви казвам нищо от себе си - просто ви чета Библията, както е. Или я приемете, или я отхвърлете. Аз само трябва да ви я прочета и да ви предупредя. Аз съм този страж и не искам вашата кръв да бъде на моите ръце. И няма да умра за никого от вас! Ще ви кажа кое е право и това е. Вие си отговаряте. Ще започнем урока от Матей 5 глава

17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня.

Хората дори и това не слушат. Казват ви, че Исус е приковал Закона на кръста. После ви казват, че Старият Завет не важи. Но Исус вършеше всичко описано именно там...

18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.

Небето и земята са все още тук - нали?

19 И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди, и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.

Знаете ли какво означава най-малкият? Означава огненото езеро... ‘Щото и то ще е в Божието Царство. Но това става, когато четете и разберете нещата. А те ви казват, че добрите са на небето, а лошите в ада под земята, но вижте какво прави знанието и разбирането! Преди да разбера, мислех, че Юда е бил много голям приятел на Исус, защото го целуна... Но като разбрах цялото - не искам да бъда изобщо в такава позиция. Но от къде каза това Исус Христос? Той дойде да изпълни Закона и пророците, но коя част - своята. Нека видим Изход 19 глава, когато Господ дойде и лично говори на Израел. Вижте - аз ще ви уча на тази Книга. Какво ще правите вие после е ваш проблем. И съвсем не ми е проблем - аз съм благословен човек и Господ ми е дал всичко. И ако искам да бъда бог в Божието Царство. И единствената причина, че аз съм тук е, за да стана бог. За това сте и вие тук, за да научите как да станете богове.

1 Три месеца подир излизането на израилтяните из Египетската земя, на същия ден дойдоха в Синайската пустиня.
9 Тогава Господ рече на Моисея: Ето, Аз ида при теб в гъст облак, за да чуят людете, когато говоря с тебе и да те вярват вече за винаги. И като каза Моисей Господу думите на людете,

Моисей е записал всичкото. Всички след него само са повтаряли вече написаното.

10 Господ рече още на Моисея: Иди при людете, освети ги днес и утре, и нека изперат дрехите си;
11 и нека бъдат готови за третия ден, защото на третия ден Господ ще слезе на Синайската планина пред очите на всичките люде.

Пригответе се и изперете дрехите си, защото трябва да сте чисти и да не мислите, кой мирише около вас, но трябва да чуете какво ви казвам.

17 Тогава Моисей изведе людете из стана, за да посрещнат Бога; и застанаха под планината.

Израел е единственият народ, който се е срещнал с Господа.

18 А Синайската планина беше цяла в дим, защото Господ слезе в огън на нея; и димът и се дигаше, като дим от пещ, и цялата планина се тресеше силно.
19 И когато тръбният глас се усилваше Моисей говори, и Бог му отговори с глас.

Когато Моисей заговори, Господ му отговори. Първото нещо, което Господ каза на тези хора -ето го: Изход 20 глава

1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза:
2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.
3 Да нямаш други богове освен Мене.

Каза го съвсем ясно! Прочетете сами заповедите.

18 И всичките люде гледаха гърмежите, светкавиците, гласа на тръбата и димящата планина; и, като видяха, людете се оттеглиха и застанаха надалеч.

Те не можеха да стоят вече там - така страшно беше.

19 И рекоха на Моисея: Ти говори на нас, и ние ще слушаме; а Бог да не ни говори, за да не умрем.

Те казаха, че не искат да говорят директно с Господа, но спомнете си - Господ говореше директно с Адам и Ева, защото Господ беше в Едемската градина, но какво казаха тези Израиляни? Тогава Господ беше Духовно същество, но като дойде в плът - те го убиха... Е, кой бяга от кого? Ние сме.

21 Така людете стояха надалеч. А Моисей се приближи при мрака, гдето беше Бог.

Моисей направи това, което трябваше да направи. И ето-каза на хората какво е станало тогава-Второзаконие 18 глава. Чудя се, как хората не искат да четат Бибилята, а всичко си е тук и всичко показва съвършенната истина. Господ ни е направил от пръстта и ето-там се връщае. Господ каза, че жената ще ражда и ето-това е така и днес. Господ каза, че всички ще са по вида си-ето и до днес е така. Някои казват, че сме дошли от маюмуна. Има два вида еволюция. Вижте например пеперудите и жаите. Ккаво са те първо? И после стават каквото са. И ако жените биха имали маюмуни и те стават човеци, то не биха останали маймуни... Моето дете ако е бебе маймуна, това означава, че аз никога не съм билмаймуна.... Идете в зоологическата градина и питайте маймуната-какво е станало с тебе? Защо не си човек?

9 Когато влезеш в земята, която Господ твоят Бог ти дава, недей се учи да правиш според мерзостите на тамошните народи.
10 Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,
11 никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;

Това са гледачите. Не отивайте при тях.

15 Господ твоят Бог ще ти въздигне отсред тебе, от братята ти, пророк както е въздигнал мене; него слушайте,

Някои казват, че говорят с духове, но това не са чисти духове. И хора говорят с мъртвите, но вие не трябва да говорите с такива хора. Трябва да внимавате за нечистите духове. А Господ ще издигне пророк изсред Израел, точно както е бил Моисей и него трябва да слушате.

16 според всичко, което ти просеше от Господа своя Бог при Хорив, в деня, когато се събрахте, като казваше ти: Да не чуя вече гласа на Господа моя Бог и да не видя вече тоя голям огън, за да не умра.

Господ дойде да говори с Израел лице в лице, но те не искаха. Затова говореше само с Моисей. Според това, което те искаха и ето - ще издигне пророк както Моисей.

17 Тогава Господ ми каза: Добро е това, което рекоха.
18 Аз ще им въздигна отсред братята им пророк, както съм въздигнал тебе, и ще туря думите Си в устата му; и той ще им говори всичко, което Аз му заповядвам.

Този пророк, дето е като Моисей, той ще говори не своите си думи! Някои пастори казват, че Светият Дух им е говорил. Но вижте какво пише тук - този пророк ще говори точно само, което Бог му дава!

19 А който не послуша думите Ми, които той ще говори в Мое Име, Аз ще искам ответ от него.

И ако те не искат да слушат Словото на Отец, то Той ще ги унищожи. Нека видим, кой е този пророк - Деянията 3 глава. Тези хора, моят народ - постоянно иска да умре.

19 Затова покайте се и обърнете се, за да се заличат греховете ви, та да дойдат освежителни времена от лицето на Господа,
20 и Той да ви изпрати определения за вас Христа Исуса,
21 Когото трябва да приемат небесата до времето, когато ще се възстанови всичко, за което е говорил Бог от века чрез устата на светите Си пророци.

Покайте се и ето, Бог ще изпарти Исус за когото говореха пророците.

22 Защото Моисей е казал: "Господ Бог ще ви въздигне от братята ви пророк, както въздигна мене; Него слушайте във всичко, каквото би ви рекъл;

Не казва само някои думи! Но всичко, което казва. Когато Моисей беше роден, Египтяните избиваха всичките мъжки бебета. Когато Исус се роди, Цар Ирод избиваше младенците. Моисей трябваше да се скрие при Фараона. Исус трябваше да бяга в страната на Фараона за да се опази живота му. После Исус трябваше да се върне в Израел. Моисей трябваше да бяга от Фараона и после се върна отново в Египет. Исус е точно както Моисей! Ако хората разбираха, те щяха да познаят Исус веднага. Исус каза - ако четете Моисей, ще видите, че аз съм, за когото говореше и ще ме обичате.

23 и всяка душа, която не би послушала тоя Пророк, ще бъде изтребена из людете".

И това тук е напълно ясно, нали? И какво ще стане с тези наши сестри и братя, които ритат против Исус? Вижте какво ще стане с тях. Те се занимават с апокрифните книги и всеки път, когато брат отива да ги чете - той се изгубва... Защото те са изгубените книги. Но какво казва Господ - че ще открива всичко, което иска да каже на пророците си. И Моисей е писал за всичко във връзка с Исус Христос.
Да видим Исаия 61 глава. Вижте - тези неща са основно важни! Защото и смъртта и живота ще са вечни!

1 Духът на Господа Иеова е на мене; Защото Господ ме е помазал да благовествувам на кротките, Пратил ме е да превържа сърцесъкрушените, Да проглася освобождение на пленниците, И отваряне затвора на вързаните;

Бог го е изпратил за всичките тези неща - много са, нали?

2 Да проглася годината на благоволението Господно, И деня на въздаянието от нашия Бог; Да утеша всичките наскърбени;
3 Да наредя за наскърбените в Сион, Да им дам венец вместо пепел, Миро на радост вместо плач, Облекло на хваление вместо унил дух; За да се наричат дървета на правда Насадени от Господа, за да се прослави Той.

Вижте коко много неща трябваше да извърши Исус Христос.

4 И ще се съградят отдавна запустелите места, Ще се издигнат досегашните развалини. И ще се обновяват пустите градове Опустошени от много родове.

Дори и да възстанови Израел.

8 Защото Аз Господ обичам правосъдие, Мразя грабителство с неправда; А тях ще възнаградя с вярност, И ще направя с тях вечен завет.

Исус ще направи всичко това.

9 Потомството им ще бъде познато между народите, И внуците им между племената; Всеки, който ги гледа, ще познае, Че те са род, който Бог е благословил.

Никой не го приема днес... Но ето - Господ ще извърши всичко това. И нека видим дали е извършил всичко това - Лука 4 глава

1 А Исус, пълен със Светия Дух, когато се върна в Иордан, бе воден от Духа из пустинята четиридесет дена,

Този Свят Дух е Божието Слово и му казва къде да иде.

14 А Исус се върна в Галилея със силата на Духа; и слух се разнесе за Него по цялата околност.

Божието Слово е мощно!

15 И Той поучаваше по синагогите им; и всички Го прославяха.
16 И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете.

По навика си! Влезе в църквата в събота. И не трябваше да
чет е- той е диктувал всичкото, но ни показва какво трябва да правим и отиваше на църква в събота, а кои пазят неделята – тези, които се кланят на слънцето. И ето - и ние четем Книгата.

17 И подадоха Му книгата на пророк Исаия; и Той, като отвори книгата, намери мястото дето бе писано: -
18 "Духът на Господа е на Мене, Защото Ме е помазал да благовестявам на сиромасите; Прати Ме да проглася освобождение на пленниците, И прогледване на слепите, Да пусна на свобода угнетените,

Прочетохме това в Исаия 61 глава - нали?

19 Да проглася благоприятната Господна година".
20 И като затвори книгата, върна я на служителя и седна; а очите на всички в синагогата бяха впити в Него.
21 И почна да им казва: Днес се изпълни това писание във вашите уши.
22 И всички Му засвидетелствуваха, чудещи се на благодатните думи, които излизаха из устата Му. И думаха: Тоя не е ли Иосифовият син?

Но какво да кажем за останалите неща описани в Исаия? Те ще се изпълнят като дойде отново. Но вижте какво им каза - днес това Писание се изпълни във вашите уши, но те се съблазниха -те не разбираха Библията. Ако я разбираха, те трябваше да знаят, че Исус трябваше да дойде от Давид. И кой е този, за когото са говорили пророците - Исус!
Нека видим Йоан 1 глава

35 На следния ден Иоан пак стоеше с двама от учениците си.
36 И като съгледа Исуса когато минаваше каза: Ето Божият Агнец!

Йоан дето кръщаваше знаеше, кой е Исус Христос. Защото беше пророк на Господа и беше в духа на Илия.

37 И двамата ученика го чуха да говори така, и отидоха подир Исуса.
40 Единият от двамата, които чуха от Иоана за Него и Го последваха, беше Андрей, брат на Симона Петра.

Брата на Петър е бил с Господа преди Петър.

41 Той първо намира своя брат Симона и му казва: Намерихме Месия (което значи Христос).

Хората ритат против Христос. Защото виждате ли-не бил той Месията.

42 Като го заведе при Исуса, Исус се вгледа в него и рече: Ти си Симон, син Ионов; ти ще се наричаш Кифа, (което значи Петър-скала).
43 На другия ден Исус възнамери да отиде в Галилея; и намира Филипа и му казва: Дойди след Мене.
44 А Филип беше от Витсаида, от града на Андрея и Петра.
45 Филип намира Натанаила и му казва: Намерихме Онзи, за Когото писа Моисей в закона, и за Когото писаха пророците, Исуса, Иосифовия син, Който е от Назарет.

Те намериха Исус от Назарет, сина на Йосиф. Те знаеха какво са писали пророците. Но Исус е бил също и приноса за грях. Да видим Псалм 40. Вижте-днес никой не иска да се покае! И не иска да вярва в написаното. А днес преписват Библията и променят думите писани в оригинала. А само една малка думаможе да измени много сериозно основни неща.

5 Господи Боже мой, Ти си сторил много чудеса; И Твоите мисли заради нас Не е възможно да ги изложи някой пред Тебе; Ако бих поискал да ги изявя и разкажа, Те превишават всяко преброяване

Господ извърши токова много добри дела, че са неизброими.

6 В жертва и приноси Ти нямаш благоволение; Отворил си уши в мене; Всеизгаряне и принос за грях Ти не си поискал.
7 Тогава рекох: Ето, дойдох; (В свитъка на книгата е предписано на мене);
8 Драго ми е, Боже мой, да изпълнявам Твоята воля; Да! законът Ти е дълбоко в сърцето ми.

Жертви не са ти угодни, Боже. Защото наградата на греха е смърт. Тоест - постоянно тези жертви показват грехове. А кой е този, за когото е писана цялата Книга? Евреите 10 глава. Господ иска да разберете какво да направите, за да се спасите. Не ви праща в клас по геометрия, но в Библейски клас и всичко тук четем от Библията и го обясняваме чрез Библията. И Господ е направил така, че Библията да е написана на всички езици! Господ, който е дал всичките езици при Вавилон - той ли не знае, когато някой германец се обръща към него на немски? Или някой дето говори свахили? Господ казва, че ще говори на тези хора с друг език и пак няма да искат да разберат...

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.

Това е закона за жертвоприношенията, който беше прикован на кръст. И по този закон, никой не можеше да стане бог. Това означава "съвършен". Защо не можеше - ето:

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.
5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;

Отец приготви тялото на Исус Христос.

6 Всеизгаряния и приноси за грях не Ти са угодни.
7 Тогава рекох: Ето, дойдох, (В свитъка на книгата е писано за Мене), Да изпълня Твоята воля, о Боже" -

Не прочетохме ли това в Псалмите?

8 Като казва първо: "Жертви и приноси и всеизгаряния и приноси за грях не си поискал, нито Ти са угодни", (които впрочем се принасят според закона),

Това е закона за жертвоприношенията. Той не премахваше греха. Какво са направили животните?

9 после казва: "Ето, дойдох да изпълня волята Ти". Ще каже: Той отмахва първото, за да постанови второто.
10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.

Вижте - той дойде и премахна Старият Завет, дето беше с животни принасяни за грях. Вече няма да има животни да умират за нас. Новият Завет е просто да вярваме в Господа, но за да стане това - той трябваше да умре. И за това трябваше да има тяло. Боговете и ангелите не могат да умрат. И така, Отец приготви тялото, ангел дойде и го имплантира в жена и след 9 месеца Исус се роди. И това е писано - че ще дойде да изпълни Закона и пророците - Исаия 53 глава. Не дойде, за да извърши нещо ново и ни казва всичко предварително, за да го знаем, та като извършим нещо, което знаем, че не бива - да платим за това...

1 Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?

Никой не вярва и до днес. Неделниците лъжат и до днес против Господа.

2 Защото израсна пред Него като отрасъл, И като корен от суха земя; Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем.

Той не дойде да спечели някое съревнование по красота

3 Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.

И до днес нашите братя - Израиляни го мразят. И дори и тогава беше отхвърлен и днес е така -от целият свят. Света отхвърля съботата и пази неделята - денят на слънцето.

4 Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен.
5 Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.

Не става въпрос тук за Исаия - нали? Но Исаия пише тук за Исус Христос.

6 Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.

Всички ние се заблудихме - всички! И той плати за нашите грехове. И това е Старият Завет тук!

7 Той беше угнетяван, но смири Себе Си, И не отвори устата Си; Както агне водено на клане, И както овца, която пред стригачите си не издава глас, Така Той не отвори устата Си.

Той знаеше, че трябва да умре и вижте какво стана:

10 Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му.

Той страда много, заради нас. И Отец е имал удоволствието да го нарани... Исус беше жертвеното агне! И му трябваше тяло, за да умре за нас! И вие ритате против него? Йоан 13 глава - показвам ви неща, на които никой не обръща внимание. И няма да имате и шанса, ако не промените себе си съобразно с Бога - като застанете на съда.

1 А преди празника на пасхата, Исус, знаейки, че е настанал часът Му да премине от този свят към Отца, като беше възлюбил Своите, които бяха на света, до край ги възлюби.

Исус знаеше, че часът на смъртта му настъпва.

2 И когато беше готова вечерята, (като вече дяволът беше внушил в сърцето на Юда Симонова Искариотски да Го предаде),

Сатана сега вече контролира Юда. Не, че е в Юда, но го контролира.

5 После наля вода в умивалника и почна да мие нозете на
учениците и да ги изтрива с престилката, с която бе препасан.

Аз няма да мия краката ви - аз не съм Исус. Той ви показа как той се смири. Той е Господарят, той е бъдещият Цар! И ви показа как трябва да се смирим. Миенето на краката ви показва смирение и чистота. Кой съм аз, за да ви мия краката? Аз не съм Господарят.

11 Защото Той знаеше онзи, който щеше да Го предаде; затова и рече: Не всички сте чисти.
18 Не говоря за всички вас; Аз зная кои съм избрал; но това стана, за да се сбъдне писаното: "Който яде хляба Ми, той дигна своята пета против Мене".

Исус знаеше, кои е избрал, но писанието трябваше да се изпълни. Какво е това писание - ето го: Псалм 41. Всеки, който разбира пророчествата, знаел е, кой е Исус. За това истинските християни пазят и Пасхата и Празниците. Специално Пасхата, защото как иначе ще са под кръвта на Исус? Не става. И трябва да е това, което трябва да е.

5 Неприятелите ми говорят зло за мене, като казват: Кога ще умре той, и ще загине името му.

Вижте какво казват враговете на Исус. И днес искат Неговото име да изчезне.

7 За мене шепнат заедно всички, които ме мразят, Против мене измислюват зло, казвайки:
8 Някаква лоша болест го е сполетяла, И като е легнал няма вече да стане.
9 Да! самият ми близък приятел, комуто имах доверие, Който ядеше хляба ми, дигна своята пета против мене.

Исус знаеше, кой е с него и ще го предаде. За Юда пише тук. Юда ядеше на трапезата на Исус и дори и крадеше от парите на групата. Той надигна петата си против Исус. Марк 14 глава - какво стана и какво им каза Исус. За това ви казвам - четете тази Книга! И ако я четете - ще знаете какво става и нищо няма да ви плаши.

26 И като изпяха химн, излязоха на Елеонския хълм. 27 И Исус им каза: Вие всички ще се съблазните [в Мене тая нощ]; защото е писано: "Ще поразя пастиря, и овцете ще се разпръснат".

Това е все още на Пасхата. Защото е писано!

43 И веднага, докато Той говореше, дохожда Юда, един от дванадесетте, и с него едно множество с ножове и сопи, изпратени от главните свещеници, книжниците и старейшините.

Ето сега Юда идва - дето го предаде.

50 Тогава всички Го оставиха и се разбягаха.

И всичките апостоли се разбягаха - беше писано - нали? Нека видим къде е писано - Захария 13 глава. Исус дойде, за да извърши своята задача, своята работа. И като разберете, как съвършено извърши всичко - разбирате, че и вие това трябва да правите. Иначе- огненото езеро.

7 Събуди се, мечо, против пастиря Ми, Против мъжа, който
Ми е съдружник, Казва Господ на Силите; Порази пастиря, и овците ще се разпръснат; И Аз ще обърна ръката Си върху малките.

И какво стана когато дойдоха да арестуват Исус - овцете се разбягаха. Хората не разбират -всичко е написано. Матей 27 глава

1 А на сутринта всичките главни свещеници и народни старейшини се съвещаваха против Исуса, да Го умъртвят.
2 И когато Го вързаха, заведоха Го и Го предадоха на управителя Пилата.
3 Тогава Юда, който Го беше предал, като видя, че Исус бе осъден, разкая се и върна тридесетте сребърника на главните свещеници и старейшините и каза:

Сега Юда разбра, че те ще убият Исус. Понякога хората не разбират, че това е борба на живот и смърт! Хората мислят, че това е някаква шега...

4 Съгреших, че предадох невинна кръв. А те рекоха: Нам що ни е? Ти гледай.

Това са свещениците, които казват това, те искаха да убият невинният.

5 И като хвърли сребърниците в храма, излезе и отиде и се обеси.
6 А главните свещеници взеха сребърниците и рекоха: Не е позволено да ги туряме в храмовата каса, понеже са цена на кръв.

Момент! Не е законно? Те ще убият невинен човек и ще мислят за това дали тези пари са чисти или не са. Вижте как хората сами мамят себе си!

7 И като се съветваха, купиха с тях грънчаревата нива, за погребване на чужденци.
8 Затова оная нива се нарече кръвна нива, както се нарича и до днес.
9 Тогава се изпълни реченото чрез пророк Еремия, който каза: "И взеха тридесетте сребърника, цената на оценения, Когото оцениха някои от израилтяните,
10 и дадоха ги за грънчаревата нива, според както ми заповяда Господ".

Еремия може би е говорил за това, но Захария го е записал: Захария 11 глава - ще научим нещо, ако имаме уши да слушаме. Вижте - ние сме Библейски клас за изучаване. За това няма да видите моето име никъде написано. Защото Църквата е на Господа! А имаме тук хора, които никога не дават дори и десет цента тук. Но казват, че са членове на Израел - Църквата на Господа, но като зная това, че не дават дори и долар - те не са членове на Църквата.

1 Отвори, Ливане, вратите си За да изяде огън кедрите ти.
Кедрите на Ливан е Израел - не говорим тук за дървета.
4 Така казва Господ моят Бог: Паси стадото обречено на клане,
5 Чиито купувачи ги колят, И не считат себе си за виновни;

Докато продавачите им казват: Благословен Господ, защото обогатях! И самите пастири ги не жалят,
И те правят това и не се считат за виновни и дори и нашите пастири не ни жалят. Нашите политици току говорят, че Господ ги е повикал, а нямат милост за никого... Дори и КукЛуксКлан казва, че Господ е на тяхната страна.

6 Затова няма вече да пожаля жителите на тая земя, казва Господ; Но, ето, ще предам човеците Всеки в ръката на ближния му И в ръката на царя му; И те ще разорят земята, И Аз няма да ги избавя от ръката им.

И Господ каза, че ще направи това. И ние сме стадото за клане. Всички ни избиват и ние сме винаги на дъното. Дори и Фелосяните в Етиопия са били избивани най-жестоко. За това САЩ е наредил на тези в Израел да вземат Фелосяните в Израел.

8 И изтребих трима пастири в един месец, понеже душата ми се отегчи от тях, а и тяхната душа се отврати от мене.

И това са последните ни трима Царе, които изобщо сме имали. Последният е Седекия. Йоахим, Йоачин и Седекия.

9 После рекох: Няма да ви паса; което умира нека умира, и което загива нека загива, а останалите нека ядат всеки месото на ближния си.
10 И като взех тоягата си Благост пресякох я, за да унищожа завета, който бях направил с всичките племена.

И ето-Исус строши завета си с нас. Но не ни отхвърли.

11 И в същия ден, когато биде пресечена, бедните от стадото, които внимаваха на мене, познаха наистина, че това бе Господното слово.

Хората, които са знаели пророчествата, знаели са, кого са разпънали.

12 Тогава рекох: Ако ви се види добро, дайте ми заплатата ми, но ако не, недейте. И тъй, те ми претеглиха за заплата тридесет сребърника.

Господ говори тук. Тези 30 сребърника - те са били пророкувани вече. Не 29 или 31!

13 И Господ ми рече: Хвърли ги на грънчаря, - хубавата цена с която бях оценен от тях! И взех тридесетте сребърника и ги хвърлих в Господния дом на грънчаря.

С тези пари са купили онази нива - на грънчаря. И ако 30 сребърника е добра цена - според Господа - то колко струваме ние? Вижте - тези неща са били написани и са се изпълнили. Защото Исус доjде, за да изпълни всичките пророчества. Матей 27 глава - не може да е било друго. Пророчествата се изпълняват съвършено - до запетаята.

35 И когато Го разпнаха, разделиха си дрехите Му, като хвърлиха жребие.

Дори и най-малките неща са се изпълнили

46 А около деветия час Исус извика със силен глас: Или, Или, лама савахтани? сиреч: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?

Защо дори и това е казал? Защото е писано и е трябвало да се изпълни. Ето къде е писано: Псалм 22

1 Боже мой, Боже мой, защо си ме оставил? Защо стоиш далеч и не ми помагаш, Нито внимаваш на думите на охкането ми?

Исус говори тук чрез Давид.

15 Силата ми изсъхна като черепка, И езикът ми прилепна за челюстите ми; И Ти си ме свел в пръстта на смъртта.
16 Защото кучета ме обиколиха; Тълпа от злодейци ме окръжи; Прободоха ръцете ми и нозете ми.

Помислете над това. Римският кръст е символ на смърт! Те са връзвали хората към кръста с въжета. И смъртта е била ужасна, но при Исус е имало разлика. Те са го заковали с пирони на кръста. Това казва пророчеството и се е изпълнило.

17 Мога да преброя всичките си кости, Хората се взират в мене и ме гледат.
18 Разделиха си дрехите ми, И за облеклото ми хвърлиха жребие.

Прочетохме това - нали? Всичко се е случило точно така. И как можете да игнорирате Исус Христос? Вижте как абсолютно е всичкото! Псалм 69

20 Укор съкруши сърцето ми, и съм много отпаднал; И чаках да ме пожали някой, но нямаше никой, - И утешители, но не намерих.
21 И дадоха ми жлъчка за ядене, И в жаждата ми ме напоиха с оцет.

И никой не пожали Исус... И вижте как се изпълни пророчеството и за оцета - до съвършенство. И дали това е станало - нека видим: Йоан 19 глава

28 След това, Исус, като знаеше, че всичко вече е свършено, за да се сбъдне писанието рече: Жаден съм.

Исус трябваше да изпълни всичките пророчества! До запетаята. За това каза това нещо.

29 А като беше сложен там съд пълен с оцет, натъкнаха на исопова тръст една гъба натопена в оцет, и я поднесоха до устата Му.
30 А Исус като прие оцета рече: Свърши се, и наведе глава, и предаде дух.

Свърши се! Това тук е невероятно сериозно и силно, сестри и братя! И умря. Не можеше да умре, докато не му дадоха оцета! Защото пророчеството казваше какво ще стане точно.

31 И понеже беше Приготвителният ден, то, за да не останат телата на кръста в съботата, (защото оная събота беше голям ден), юдеите помолиха Пилата да им се пребият пищялите, и да ги дигнат оттам.

Днешните християни не знаят за годишните съботи и затова мислят, че пише за петъка. Но това не е вярно - Исус умря в сряда. На Пасхата. Следващият ден е висока събота! Първият ден на Безквасните Хлябове.

32 Затова дойдоха войниците и пребиха пищялите на единия и на другия, които бяха разпнати с Исуса.
33 Но когато дойдоха при Исуса и Го видяха вече умрял не Му пребиха пищялите.
34 Обаче, един от войниците прободе с копие ребрата Му; и веднага изтече кръв и вода.

Тези неща са станали точно по пророчествата.

36 Защото това стана, за да се изпълни написаното: "Кост Негова няма да се строши";

Спомнете си за Пасхалното агне-то представя Исус и никоя
кост не трябваше да бъде счупена.

37 и пак на друго място писанието казва: "Ще погледнат на Него, Когото прободоха".

И това също трябваше да стане! Показвам ви как Исус направи всичкото точно по пророчествата. И когато прие оцета - всичко беше извършено от неговата страна. Мога да ви покажа и на още много места какво пише за Исус и как се е изпълнило. Но ви давам минималното. И като дойде вторият път - също е предречено, как ще стане. Захария 12 глава. Затова казвам на хората - вие изобщо отваряли ли сте тази Библия? Мнозина ще идат в огненото езеро...

9 В оня ден Ще потърся да изтребя всичките народи, Които идат против Ерусалим;
10 А на Давидовия дом И на ерусалимските жители Ще излея дух на благодат и на моление; И те ще погледнат на Мене,
Когото прободоха; И ще плачат за Него Както плаче някой за
едничкия си син, И ще скърбят горчиво за Него Както скърби някой за първородния си.

Исус ще унищожи всички народи, които ще дойдат против Ерусалим. А на Давидовият дом ще даде благодат. И народите ще погледнат на този, когото прободоха. Това е бъдещето! Откровението 1 глава

1 Откровението от Исуса Христа, което му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро; а
Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Иоан,

Ще дойдат скоро тези неща

7 Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин.

И те ще заридаят, защото той ще избива много хора. Вижте Исаия 66 глава и Псалм 2, както и 110. И така - Исус изпълни всичко, което Отец каза, че ще изпълни. Дори и до оцета. И дори и когато беше вече мъртъв, те изпълниха и останалите пророчества - не счупиха негова кост и го прободоха. И ще направи и всичко, което е записано за второто му идване. Но тогава - каква е нашата част? Какво трябва ние да вършим? И ето сега: Второзаконие 30 глава

1 Когато дойдат на тебе всички тия неща, благословението и проклетията, които положих пред тебе, ако ти си ги припомниш всред всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те изгони,
2 и се обърнеш към Господа твоя Бог и с цялото си сърце и цялата си душа послушаш, ти и чадата ти, гласа Му, според всичко що днес ти заповядвам,
3 тогава Господ твоят Бог ще те върне от плен, ще ти покаже милост, и пак ще те събере от всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те е разпръснал.

И няма да прати друг Моисей. Но сам ще ни върне от всичките земи където ни е разпръснал. И явно никой няма да върви никъде докато Господ не се завърне.

8 А ти наново ще слушаш гласа на Господа, и ще изпълняваш всичките Му заповеди, които днес ти заповядвам.

Същите заповеди - нищо ново!

10 ако слушаш гласа на Господа твоя Бог, и пазиш заповедите Му и повеленията Му, които са написани в тая книга на закона, - ако се обърнеш към Господа твоя Бог с цялото си сърце и с цялата си душа.
11 Понеже тая заповед, която днес ти заповядвам, не е много мъчна за тебе, нито е далеч.

Имате всичко написано - в Библията - просто го четете. Нищо скрито няма.

14 Но думата е много близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти, за да я изпълняваш.
15 Ето днес положих пред тебе живота и доброто, смъртта и злото,

Положи това още във времето на Моисей. И става въпрос за вечният живот.

16 като ти заповядвам днес да любиш Господа твоя Бог, да ходиш в Неговите пътища и да пазиш заповедите Му, повеленията Му и съдбите Му, за да живееш и да се умножаваш, и да те благославя Господ твоят Бог в земята, в която влизаш, за да я завладееш.

И ето какво постави пред Израел - и нас - заповедите! Трябва да ги пазите.

19 Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти;

Небето и земята са свидетели - и са още тук, нали? Избери живота и живей! Кой трябва да избере - ние самите! Матей 19 глава - ето ви същото нещо. Изберете живота и живейте!

16 И ето един момък дойде при Него и рече: Учителю, какво добро да сторя, за да имам вечен живот?
17 А той му каза: Защо питаш Мене за доброто? Един [Бог] има, който е добър. Но ако искаш да влезеш в живота пази заповедите.

Вижте как ясно е! Ако искате да живеете във вечният живот - пазете заповедите. Нищо сложно, нали? Еклисиаст 12 глава. Това Слово е много простичко. Но хората не искат да се занимават с простите неща, затова усложняват всичко и трупат лъжи и мистерии. И колкото повече наблюдавам и изучавам - толкова по-ясно става защо сме в робство и също и колко милостив е Господ - иначе трябваше да ни е избил до крак.

13 Нека чуем краят на цялото слово: Бой се от Бога и пази заповедите Му, Понеже това е всичко за човека;
14 Защото, относно всяко скрито нещо, Бог ще докара на съд
всяко дело, Било то добро или зло.

Ето ви цялото нещо! Всичко, което трябва да правим ние хората. И няма да остане нищо скрито. Добро или зло - всичко ще се покаже. Това е предупреждение! Господ е ясен, нали? Откровението 22 глава. Хората не разбират - Господ праща свои служители - стражи-  които трябва да предупредят хората за това, което иде. И тези негови служители казват истината както е.

12 Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.

Още никой не е получил наградата - нали?

13 Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят.
14 Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.

И ако вие не пазите неговите заповеди - вие сте проклети и ще ви парти в огненото езеро, но ако пазите заповедите му - вие сте благословени и ще ядете от Дървото на живота и ще везете във вечният живот. И ще сте богове - синове и дъщери на Отец, братя и сестри на Господ Исус Христос.

 Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2191036
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930