Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2015 21:50 - КАК ЩЕ ВЛЕЗЕМ В ЦАРСТВОТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1249 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2015 22:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КАК ЩЕ ВЛЕЗЕМ В ЦАРСТВОТО
Сестри и братя,
Представям ви днешният урок на Израел. Днес учителят ще е брат Сидней. Това е, така да кажа, "бойното му кръщение". За първи път ще ни учи. Държа да кажа, че е вече над 30 годишен. При нас и по закона никой, който не е навършил 30 години, не може да бъде свещеник на Бога.
Брат Марио коригира превода.

Приятно четене!
Псалм 25:12-20
Чудесно е да стоя пред вас и да се занимаваме с Божието Слово и да четем това, в което вярваме и да стоя пред вас в
съботният ден - Божията събота. Много хора мислят, че няма да е проблем да влязат в Царството. И аз бях един от тях -
мислех, че всеки ме обича и съм човек на Господа, но когато започнах да навлизам в истината, разбрах, че е доста по-
различно. А мислех, че само ще съм благословен и благословен, но не е така. За да везем в Царството, не можем да сме такива, каквито сме - да нямаме вяра, знание, дела. Тези неща са ни необходими и страха от Господа е много важно нещо. Ще започнем урока от Марк 10 глава

23 А Исус се озърна и каза на учениците: Колко мъчно ще влязат в Божието царство ония, които имат богатство!

Да влязат къде? - В Божието Царство

24 А учениците се смайваха за Неговите думи. Но в отговор Исус пак им каза: Чада, колко е мъчно да влязат в Божието царство ония, които уповават на богатството!

Понякога Исус им показваше в детайли. Днес има много богати хора по земята и имат всичко, а бедните нямат нищо. Бездомните нямат нито домове, нито автомобили - нищо. И апостолите попитаха - тогава, кой ще се спаси? Защото мнозина имат по нещичко, но нека видим какво каза Исус още:

25 По-лесно е камилата да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.
26 А те се чрезмерно зачудиха и Му казаха: Тогава кой може да се спаси?
28 Петър почна да Му казва: Ето, ние оставихме всичко и Те последвахме.
29 Исус каза: Истина ви казвам: Няма човек, който да е оставил къща, или братя, или сестри, или майка, или баща, или чада, или ниви, заради Мене и заради благовестието,

Вижте какво каза Исус - ако някой остави всичко заради него, то този човек ще има богатство, дори още сега и после дори и вечния живот. Но дори и сега ще има много и също и братя и сестри. Някои от нас са се разделили от семействата си поради Словото - това го пише. И ето -ще намерим нови сестри и братя.

30 и да не получи стократно сега, в настоящето време, къщи и братя, и сестри, и майки, и чада, и ниви, заедно с гонения, а в идещия свят вечен живот.

И да, ще бъдем преследвани, заради истината. Но ако устоим до края, ще бъдем във вечния живот. Нека видим Йов - той е бил много богат, но тук има още нещо. Той е бил верен на Господа - Йов 10 глава, а не е знаел защо му се е случило това.

2 Ще река Богу: Недей ме осъжда; Покажи ми защо ми ставаш противен.

Господ даде Йов в ръцете на Сатана.

3 Добре ли Ти е да оскърбяваш, И да презираш делото на ръцете Си, А да осветляваш съвещаното от нечестивите?

Йов мислеше това, но нека видим

15 Ако съм нечестив, горко ми! И ако съм праведен, пак няма да дигна главата си. Пълен съм с позор; но гледай Ти скръбта ми,

Погледни на скръбта ми, Господи. Понякога ние си мислим, че сме праведни, но ето:

16 Защото расте. Гониш ме като лъв, И повтаряш да се показваш страшен против мене.

Господ прави тези неща. Той се показва страшен и чуден в нашите очи. Нека видим Евреите 11 глава - ще видим как невероятен е Господ. Спомнете си какво направи Господ с Египет.

23 С вяра, когато се роди Моисей, родителите му го криха три месеца, защото видяха, че бе красиво дете; и не се бояха от царската заповед,

Има възрастни хора, които са убедени в себе си, че са праведни, но пък са против всичко, което Господ казва, но делата показват цялото нещо.

24 С вяра Моисей, като стана на възраст, се отказа да се нарича син на фараоновата дъщеря
25 и предпочете да страда с Божиите люде, а не да се наслаждава за кратко време на греха,

Моисей избра да страда, защото беше човек на Господа. Той сам избра това, а имаше възможност да бъде следващият Фараон на Египет.

26 като разсъди, че укорът за Христа е по-голямо богатство от египетските съкровища; защото гледаше на бъдещата награда.

Моисей знаеше, че да бъдеш Божий служител е много по-добро от всичките богатства на света. Понякога трябва да изберем: дали да останем верни на Господа и да страдаме, или да се обърнем към дявола и да не страдаме. Но двете награди са различни. А ще има награда, ако служим на Господа - невероятна награда.

27 С вяра напусна Египет, без да се бои от царския гняв; защото издържа, като един, който вижда Невидимия.

Моисей виждаше Господа и това му даваше сила да извърши това, което извърши. Понякога е така трудно, че мислим, че Господ ни е изоставил. Но той никога не ни оставя. Дори и най-близките ни, ако ни оставят,Господ никога.
Евреите 10 глава

32 Припомняйте си още за първите дни, когато, откак се просветихте, претърпяхте голяма борба от страдания,

Как се просветихме? - Чрез Словото

33 кога опозорявани с хули и оскърбления, кога пък като съучастници с тия, които страдаха така.

И като се обърнем към Господа, те започват да ни се подиграват. И като спрем да бъдем с неправедните, те ни стават противници. А не сме сами в изпитанията, мнозина са като нас. Хората обаче ни наблюдават. И ако се върнем от истината, те се радват. Ето, нали ти казахме -ти само лъжеше себе си, че си по-праведен от нас. Ето, че си като нас. Да видим Еремия 20 глава. Трябва да оставите Господ да ръководи живота ви. Но се знае, ще бъде борба и понякога е кървава. Ерусалим е бил разрушен и ето - ние сме били разпръснати по 4 ветрища на света. И ето - Еремия пророкува истината и нека видим какво му се случи.

1 А Пасхор, син на свещеника Емир, който беше началник в Господния дом, чу Еремия като пророкуваше тия неща.

Пасхор е Първосвещеника.

2 Тогава Пасхор удари пророка Еремия и тури го в кладата, която бе в горната Вениаминова порта до Господния дом.
И той удари Еремия, защото той говореше тези неща.

Първосвещеника удари пророка. И го затвори. Но какво каза Еремия:

6 И ти, Пасхоре, заедно с всички, които живеят в дома ти, ще отидеш в плен; ще дойдеш във Вавилон, там ще умреш, и там ще бъдеш погребан, ти и всичките ти приятели, на които си пророкувал лъжливо.

Понякога служителите на Господа страдат. Какво лошо направи Еремия? Нищо. Но ако служите на Господа, трябва да сте готови и за страданията, защото те ще дойдат.

7 Господи, примамил си ме, и аз бидох примамен;
Момент - Господ го е измамил? Но вижте - Господ никога не мами никого. Трябва да знаете тези неща, да разбирате каквото четете - Божията терминология.

Ти си по-силен от мене и си надмогнал. Аз станах за присмех цял ден; всички се подиграват с мене;
Всички се подиграваха на пророка. Само защото говореше Божието Слово. И днес е така, кажете им, че сте Израел и вижте какво ще стане. И на нас ни се смеят много, но ето, започнаха да не се смеят вече...

8 Защото отворя ли уста, не мога да не викам; Трябва да викам: Насилство и грабеж! Защото словото Господно ми става Причина за позор и присмех цял ден.

Хората са зли, били са тогава и днес са такива и ето, пророка на Господ не може да не им казва, че са зли. И ето, обърнали
са наопаки Словото на Отец и като им кажеш, те са готови да те разкъсат, а искат да се молят за мене - не се молете за мене! Защото Господ мрази молитвите на неправедните.

9 Но ако река: Няма да спомена за Него, Нито ще продумам вече в името Му, Тогава Неговото слово става в сърцето ми Като пламнал огън затворен в костите ми; Уморявам се да го задържам, но не мога.

Еремия реши да не говори повече Божието Слово. Нито ще каже името Исус. Но... не можеше да държи Словото в себе си! И така сме и ние които служим на Господа. Те казват - неделята е Божият ден, ние им казваме - Господ каза да пазим съботата! Нека видим 2 Тимотей 3 глава. Понакога си мислим - дали трябва да продължавам да говоря Божието Слово след всичките тези подигравки? Божиите служители са малцинство. Но ето - ще говоря Божието Слово, както е и няма да спра. И ние знаем пророчествата. И като се изпълни някое от тях, ние не сме неподготвени, а те се чудят какво става.

10 А ти си последвал моето учение, поведение, прицелна точка, вярата ми, дълготърпението, любовта, твърдостта,

Служителите на Господа са такива.

11 гоненията, страданията; какви неща ме сполетяха в Антиохия, в Икония, в Листра; какви гонения издържах; и от всички тях ме избави Господ.

И това също ще ни се случи-ако не сме в мястото на безопасност. Ще ни гонят и ще страдаме. Но Господ ще ни избави-както казва в Псалм 34. И дори и когато ни гонят, пак ще сме добре. И някои ще се заинтересуват, защо е така и ще тръгнат след Господа.

12 Но и всички, които искат да живеят благочестиво в Христа Исуса, ще бъдат гонени.

И всички, които следват Господ Исус Христос ще страдат и ще бъдат гонени! Заради Божието Слово. Заедно прочетохме това, нали? И Господ ще опита своите служители. Нека видим 1Царе 10 глава. Хората ще се чудят, когато се отделите от света и започнете да следвате Господа, както той иска. И някои ще ви последват, защото ще видят промяната във вас. А понякога хората страдат, поради своята си глупост. Когато знаеш заповедите, но нарушиш някоя, ще страдаш много.

19 А вие днес отхвърлихте вашия Бог, Който сам ви избавя от всичките ви бедствия и скърби, и рекохте Му: Непременно да поставиш цар над нас. Сега, прочее, застанете пред Господа според племената си и според хилядите си.

И който отхвърли Бога ще има също много страдания, ще има бедствия и скърби. Но ако се обърнете към Бога отново -Той ще ви спаси. 1 Царе 12 глава - да видим какво направи Израел и какво стана като потърсиха Господа. Господ ни наказва понякога за да се върнем отново при него. А тези, които още не са повярвали - понякога ги подлага на много сериозни изпитания.

19 И всичките люде казаха на Самуила: Помоли се за слугите си на Господа твоя Бог, за да не измрем; защото върху всичките си грехове притурихме и това зло, да искаме за себе си цар.

Това да искат цар беше зло пред Господа. Защото Господ им беше Цар.

20 И Самуил каза на людете: Не бойте се; вие наистина сторихте всичко това зло; но да се не отклоните та да не следвате Господа, а служете Господу от все сърце;

Трябва да сте наясно с хората и със ситуацията. И ето - те осъзнаха греха си и се покаяха.

23 А колкото за мене, да не даде Бог да съгреша на Господа, като престана да се моля за вас! но ще ви уча добрия и правия път.

Вижте какво казва пророка. Ще се моли за хората и дано не съгреши против Господа. И ще учи хората на правилният път. Вижте, понякога трябва да се молите за хора, за които не бихте искали да се молите. Но понякога не бива. Господ казва - според случая. Второзаконие 4 глава-Моисей говори пророчествата от Господа.

27 Господ ще ви разпръсне между племената, и ще останете малочислени между ония народи, всред които Господ ще ви отведе.
29 Но ако от там потърсите Господа твоя Бог, всеки от вас ще го намери, ако го потърси с цялото си сърце и с цялата си душа.

Ето - ние сме разпръснати из народите.

30 Когато се намериш в скръб, и всичко това те постигне, ако най-после се обърнеш към Господа твоя Бог и послушаш гласа Му, И когато всичките клетви дойдат и са върху нас, дори и в последните дни, които са сега, трябва да се обърнем към Бога.
31 то, понеже Господ твоят Бог е Бог милостив, Той няма да те остави, нито ще те изтреби, нито ще забрави завета, за който се е клел на бащите ти.

Ето как работи Господ. Той е много милостив. Яков 1 глава-трябва да познавате Господ, с когото си имате работа.
1 Яков слуга на Бога и на Господа Исуса Христа, до дванадесетте пръснати племена, поздрав.
Служителите на Господа трябва да имат милост. И пише до 12 племена, които са разпръснати из народите на света. Цялата Бибиля се занимава с нас - Израел и със света. За това не можете да четете само Новият завет.

2 Считайте го за голяма радост, братя мои, когато падате в разни изпитни,

Радвайте се като падате в разни изпитания? Точно така.

3 като знаете, че изпитанието на вашата вяра произвежда твърдост.

Трябва да се научите да сте търпеливи. Израел нямаха търпение и ето резултата. Римляните 5 глава

3 И не само това, но нека се хвалим и в скърбите си, като знаем, че скръбта произвежда твърдост,

Да се хвалим в скърбите си? Не е лесно, но трябва да имаме търпение и да издържим. А ето-скръбта произвежда твърдост и също ни дава и опит..

4 а твърдостта изпитана правда; а изпитаната правда надежда.

Да видим Псалм 119

33 Хе. Господи, научи ме пътя на Твоите повеления, И аз ще го пазя до край.
34 Вразуми ме, и ще държа закона Ти. Да! ще го пазя от все сърце.
35 Управяй ме в пътя на Твоите заповеди, Защото в него се наслаждавам.

Управяй ме в пътя на Твоите заповеди! И се насаждавам в тях. Не можете да сужите както вие искате на Господа, но трябва да му служите както Той иска.

49 Заин. Помни словото към слугата Си, На което си ме направил да уповавам.
50 Това е моята утеха в скръбта ми, Че словото Ти ме съживи.

Ти имаш надежда в Божието Слово. Защото човек ще живее не само с хляб, но с всяко Слово идващо от устата на Бога и няма да се върнеш назад.

65 Тет. Господи, Ти си сторил добро на слугата Си Според словото Си.
66 Научи ме на добро разсъждение и знание, Защото аз повярвах Твоите заповеди.

Защото трябва да знаеш за Божията правда и за съда. Иначе как ще се предпазиш от съда? Божието Слово ще съди човеците в последните дни. Това, което говорим сега. то и ще съди хората тогава. И ние трябва да пазим заповедите. Иначе как ще коригираме някой, който ги нарушава?

67 Преди да бях наскърбен аз заблуждавах; Но сега държа Твоето слово.

Аз не познавах Господа и вършех зли неща. Но когато Господ ме повика, започнах да пазя неговото Слово!

71 Добре ми стана, че бях наскърбен, За да науча Твоите повеления.

Добре е за мене, че бях наскърбен! Защото се смирих! И научих какво иска Господ. Научих Божието Слово. Псалм 10

3 Защото нечестивият се хвали с пожеланията на душата си; И сребролюбецът се отрича от Господа, даже Го презира.
4 Нечестивият, от гордостта на лицето си казва: Господ няма да издири; Всичките му помисли са, че няма Бог.

Господ благославя своите хора! А нечестивите мислят, че
Господ не знае какво вършат - лъжат себе си.

5 Неговите пътища всякога са упорити; Твоите съдби са твърде високо от очите му; Той презира всичките си противници.

Нечестивите са упорити във вършенето на злото. Но Господ винаги е над всички.

6 Казва в сърцето си: Няма да се поклатя, От род в род няма да изпадна в злощастие.

И това е, което мислят нечестивите. Те имат огромна гордост и уповават на богатството си.

7 Устата му са пълни с проклинане и угнетяване и насилство; Под езика му има злоба и беззаконие.
8 Седи в засада в селата, В скришни места, за да убие невинния; Очите му са насочени тайно против безпомощния.

Нечестивите се крият дори и в църквите. Това са тези тайни места. И поглъща невинните. Никой не се сеща, че тези пастори в църквите изяждат невинните и безпомощните.

9 Причаква скришно като лъв в рова си, Причаква за да грабне сиромаха; Грабва сиромаха, като го влачи в мрежата си.
10 Навежда се, снишава се; И безпомощните падат в ноктите му.
35 Дори някои от разумните ще паднат, за да бъдат опитани, та да се очистят и да се избелят, до края на времето; защото и то ще стане в определеното време.

И дори и разумните ще бъдат опитани. Белегът на звяра идва - какво ще направите тогава? Като видите близките ви
обезглавени, защото не са искали да имат белега?

36 И царят ще действува според волята си, ще се надигне и ще се възвеличи над всякакъв бог, и ще говори чудесно, надменно против Бога на боговете; и ще благоденствува догдето се изчерпи негодуванието; защото определеното ще се изпълни.

И този човек ще се обяви за бог. И ще седи в Храма, където не подобава да седи. И ще е така докато дойде краят му. Нека видим кой е той-Данаил 8 глава

13 Тогава чух един свет да говори; и друг свет рече на този, който говореше: До кога се простира видението за всегдашната жертва, и за престъплението, което докара запустение, когато светилището и множеството ще бъдат потъпквани?

Ще чуете за Храма пострoен в Ерусалим и започването на жертвоприношенията отново. Ние знаем за тези неща.

14 И каза ми: До две хиляди и триста денонощия; тогава светилището ще се очисти. 15 И когато аз, аз Даниил, видях
видението, поисках да го разбера. И, ето, застана пред мене нещо като човешки образ;

Данаил не разбираше какво е значението на това пророчество.

23 И в послешните времена на царуването им, когато беззаконниците стигнат до върха на беззаконието си, ще се издигне цар с жестоко лице и вещ в лукавщини.

Този човек ще е страшен, жесток. И е напълно против заповедите на Господа.

24 И силата му ще бъде голяма, но не като силата на другия; и ще погубва чудесно, ще успява и върши по волята си, и ще поквари силните и светите люде.

И този човек ще е с голяма власт и ще погубва чудесно, дори и светиите на Господа.

25 Чрез коварството си ще направи да успява измамата в ръката му, ще се надигне в сърцето си, и ще погуби мнозина в спокойствието им; ще въстане и против Началника на началниците; но ще бъде смазан, не с ръка.

И той ще има власт над магьосничеството. И ще издига себе си - това правят гордите. Няма да отдава слава на Господа, но на себе си. И чрез мир ще унищожи мнозина. Като лъв, който лежи в скритото. Но ето - Господ Исус Христос ще го унищожи. Матей 24 глава

9 Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име.

Знаем за белите хора - те са езичниците. И ето, когато дойде времето, ще ни намразят още повече поради вярата ни.

15 Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира),

И когато видите папата да сяда в Храма в Ерусалим, бягайте!

21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има.

И тогава ще е велика скръб, каквато не е имало от началото на света, нито ще бъде вече. За 3.5 години. Откровението 3 глава

10 Понеже си опазил Моята заповед да търпиш, то Аз ще опазя тебе от времето на изпитанието, което ще дойде върху цялата вселена да изпита ония, които живеят по земята.
Но ако сте верни на Господа – Той ще ни запази по него време. 2 Коринтяни 12 глава

1 Принуден съм да се хваля, при все че не е за полза; но сега ще дойда до видения и откровения от Господа.

Господ му е показал тези видения. И ние трябва да сме наясно какво ще бъде.

5 С такъв човек ще се похваля; а със себе си няма да се похваля; освен с немощите си.
6 (Защото, даже ако поискам да се похваля за други неща, не ще бъда безумен, понеже ще говоря истината; но въздържам се, да не би някой да помисли за мене повече от каквото вижда, че съм или каквото чува от мене).
7 А за да се не превъзнасям поради премногото откровения, даде ми се трън в плътта, пратеник от сатана да ме мъчи, та да се не превъзнасям.

Понякога Господ ни изпитва и е сериозно, за да види дали може да ни открие истината.

8 Затова три пъти се молих на Господа да се отмахне от мене;
9 и Той ми рече: Доволно ти е Моята благодат; защото силата Ми в немощ се показва съвършена. И тъй, с преголяма радост по-добре ще се похваля с немощите си, за да почива на мене Христовата сила.

Когато си слаб - осланяш се на Господа. Ако си разумен. И ето - Павел се хвали с немощите си и има удоволствие от тях, защото знае, че Господ ще го спаси.

10 Затова намирам удоволствие в немощи, в укори, в лишения, в гонения, в притеснения за Христа; защото, когато съм немощен, тогава съм силен.

Когато съм слаб - тогава съм силен! Защото тогава Господ е с мене и аз се осланям на него! Дори и когато не съм виновен, но страдам, както беше с Йосиф, трябва да се радвам, защото Господ ще бъде с мене, ако се осланям на него. 1 Петрово 4 глава

12 Възлюбени, не се чудете на огнената изпитня, която дохожда върху вас, за да ви опита, като че ви се случва нещо чудно;

Не е странно, ако бъдем изпитани сериозно.

13 но радвайте се за гдето с това вие имате общение в страданията на Христа, за да се зарадвате премного и когато се яви Неговата слава.

И Христос пострада за нас. Разбираме ли това? И трябва да бъдем напомнени за тов.

14 Блажени сте, ако ви опозоряват за Христовото име; защото Духът на славата и на Бога почива на вас [откъм тях се хули, а откъм вас се прославя].
15 Никой от вас да не страда като убиец, или крадец, или злодеец, или като такъв, който се бърка в чужди работи.
Ако сте такива, разбира се, че ще страдате.
16 Но, ако страда някой като християнин, да се не срамува, а нека слави Бога с това име.

Но ако страдате като истински християни, не се срамувайте от това, но славете Бога! Яков 5 глава. Ако малките неща ви
отчайват, то трябва да започнете да постите, да се молите и да четете Библията, защото иначе дявола ще ви погълне.

10 Братя, вземете за пример на злострадание и на твърдост пророците, които говориха за Господното име.
11 Ето, облажаваме ония, които са останали твърди. Чули сте за търпението на Иова, и видели сте сетнината въздадена нему от Господа, че Господ е много жалостив и милостив.

И милостта и търпението на Господа са огромни. 1 Петрово 2 глава - да видим пример от друг апостол.

19 защото това е благоугодно, ако някой от съзнанието за Бога претърпява оскърбления, като страда несправедливо.

И тези неща ще стават с нас, ако служим на Господа.

20 Защото, каква похвала, ако понасяте търпеливо, когато ви бият за престъпленията ви? Но когато вършите добро и страдате, ако понасяте търпеливо, това е угодно пред Бога.

И какво, ако сме престъпили закона и страдаме, това така трябва да бъде, нали? Но ако не сме извършили нищо против Бога и човеците, а страдаме, Бог вижда това.

21 Защото и на това сте призовани; понеже и Христос пострада за вас, и ви остави пример да последвате по Неговите стъпки;

Исус направи ли нещо зло против, когото и да е? Не! Но пострада за нас без да е виновен в нищо.

22 Който грях не е сторил, нито се е намерило лукавщина в устата Му;
23 Който бидейки охулван, хула не отвръщаше; като страдаше, не заплашваше; но предаваше делото Си на Този, Който съди справедливо;

И ето - Исус Христос беше хулен и не отвърна с хула. Страдаше извънредно много, но не каза нищо, а предаде делото си в ръцете на Отец. Можем ли да извършим това? Но някои братя отвръщат и не са прави. Евреите 2 глава - какво казва апостол Павел по същото.

9 Но виждаме Исуса, Който е бил направен малко по-долен от ангелите, че е увенчан със слава и чест поради претърпяната смърт, за да вкуси смърт с Божията благодат, за всеки човек.

Исус Христос дойде като човек и пострада като човек.

10 Защото беше уместно, щото Онзи, заради Когото е всичко, и чрез Когото е всичко, като привежда много синове в слава, да усъвършенствува чрез страдания начинателя на тяхното спасение.

И ето - той е Капитана на нашето спасение и ето как пострада. И същото ще е и с нас, за да се усъвършенстваме. Филипяните 4 глава. Виждаме какъв е пътят към Божието Царство. Осеян е с рози и не, не е лек.

11 Не казвам това поради оскъдност; защото се научих да съм доволен в каквото състояние и да се намеря.
12 Зная и в оскъдност да живея, зная и в изобилие да живея; във всяко нещо и във всички обстоятелства съм научил тайната и да съм сит, и да съм гладен, и да съм в изобилие, и да съм в оскъдност.

Трябва да се научим на същото и ето, Господ ще ни даде знанието как да правим това. Понякога ще сме гладни, това причина ли е да се откажем от вярата в Бога? 2 Тимотей 2 глава

12 Ако устоим, то ще и да царуваме с Него; ако се отричаме от Него, и той ще се отрече от нас;

Разбирате ли това?! Ако устоим! Има условие. Иначе няма да стане и ще идем в огненото езеро. Деянията 14 глава

19 Между това дойдоха юдеи от Антиохия и Икония, които убедиха народа; и те биха Павла с камъни, и го извлякоха вън от града, като мислеха, че е умрял.

Колко пъти сте били бити, заради вярата в Христос? Но идва време, когато всеки ще бъде изпитан и ако сте люде на Господа, ще бъдете изпитани.

20 А когато учениците още стояха около него, той стана та влезе в града; и на утринта отиде с Варнава в Дервия.
21 И след като проповядваха благовестието в тоя град и придобиха много ученици, върнаха се в Листра, Икония и Антиохия,

И ето - Павел се върна да проповядва отново благовестието! На същите места, дето почти загуби живота си.

22 и утвърдяваха душите на учениците, като ги увещаваха да постоянствуват във вярата, и ги учеха, че през много скърби
трябва да влезем в Божието царство.

И ето - през много скърби ще влезем в Божието Царство. И ако никой не ни обижда и дори и ни бие, няма да влезем в Божието Царство, защото не сме от служителите на Господа. Надявам се, че някой разбра нещо от този урок.

Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2191777
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930