Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2015 02:01 - ОТ СЕДЕКИЯ ДО ПУСТИНЯТА-МЯСТОТО НА БЕЗОПАСНОСТ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1011 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Представям ви урока на Израел за днес.
Както винаги, ще научите важни за вашето спасение неща.
Приятно четене!

Псалм 30:1-5

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам това: "Божията събота"!
Сестри и братя, един от най-големите секрети на света сме именно ние. Ние сме най-големият Хибру Израелски клас на
планетата. Но те не искат да ни нарекат Хибру Израиляни поради две причини: защото ние не се занимаваме с Юдейството.
Нашите бащи са покръстили Едомците в Юдаизма. Вижте-все едно, ако съм роден пиле, съм си пиле-защо трябва да бъда кръстен за да бъда пиле? С други думи-ние смеистинските Юдеи. И не трява да минаваме през кръщение, за да станем Юдеи. И второто-ние сме християни. Всичките 12 апостоли са били Израиляни и когато Господ е решил да прати апостол да учи езичниците-избрал е друг Израилянин-Павел. И всичките са билипо Христос-християни. Дори и Корнилий е бил покръстен от Израилянин. И ми казвате, че аз не мога да бъда оригинален Израилянин и да бъда християнин? Показва ми, че вие си нямате и понятие...
Имаме някои братя, които искат да следват прозелитите. Но прозелитите ние сме ги покръстили... И как така Израилянин ще следва тези, които прадедите му са покръстили?!
Ние не сме някаква тайна в света-идете на интернета и ни вижте. Ние сме на всякъде. Хората ми пишат от Филипините, от Австралия, от Африка, от Европа. И вие не знаете кои сме ние? Не-знаят-просто нямат разум.
А като дойде времето ние знаем къде да идем.
И някакъв си Юдеин от Ню Йорк-от покръсетните от нас, ще каже, че той имал най-голямото събрание? Нашият детски хор е по-голям от неговото събрание...
Вижте-Господ ни е довел в тази страна-каза, че ще го направи и го направи. А ние трява да вършим това, което Господ иска-да учим всичките синове на Адам на Божието Слово.
Тряваше да ви кажа това, защото се разгневих от този човек в Ню Йорк. Той имал най-голямото истинско християнско събрание. Дори Мемфис или Минеаполис, както и Мисисипи е по-голямо събрание от него. Не кезвам дори за Атланта или Каламазу, нито Зимбабве-и те са по-големи от него! Казвам това, защото ние вършим бизнеса на Бога! Всичко, което ние знаем е дадено на нас като народ. И на никой друг народ Господ не е давал нищо никога. Някой си ми казва, че бил Юдеин. Питам го-значи четете първите 5 Книги на Библията? Да-отговаря. Тогава защо говорите за Давид-той не е там!
Но да видим днешният урок. Господ ме насочи да съставя този урок-както и много други уроци. И ето-ще видим от последният Цар, който някога сме имали, дори до пустинята. И Господ ще реши, кой ще влеме отново в земята и кой-не.  
Ще започнем урока от Данаил 9 глава-от последният Цар, който изобщо сме имали. Господ е мразил последните трима Царе, защото те са го мразели.

1 В първата година на Дария Асуировия син, от рода на мидяните, който се постави цар над Халдейската държава, -   2 в първата година от царуването му аз Даниил разбрах от свещените книги числото на годините, за които дойде Господното слово към пророк Еремия, че запустението на Ерусалим ще трае седемдесет години.    

Данаил е чел Книгата на пророк Еремия. А вие не четете нищо днес. И ето-Ерусалим ще бъде разрушен за 70 години.
Нека видим Еремия 25 глава. Служителите на Господа винаги проверяват какво са писали другите служители на Господа. Защото Господ има да ни съобщи нещо важно-винаги.

1 Словото, което дойде към Еремия за всичките Юдови люде, в четвъртата година на Юдовия цар Иоаким, Иосиевия син, която година бе и първа на вавилонския цар Навуходоносора,

Иосия е последният добър Цар, който сме имали.

2 което слово пророк Еремия изговори на всичките Юдови люде и на всичките ерусалимски жители, като казва: 3 От
тринадесетата година на Юдовия цар Иосия, Амоновия син, дори до днес, тия двадесет и три години, Господното слово дохождаше към мене; и аз ви говорих като ставах рано и говорех; но вие не послушахте.

И ето-Господ говореше чрез пророка си на Израел, но те не искаха и да чуят

6 и не отивайте след други богове, за да им служите и да им се кланяте, и не Ме разгневявайте с делата на ръцете си; и Аз няма да ви сторя зло.

Не отивайте към паганските богове и аз няма да ви нараня-казва Господ. Но ние никога не слушаме.

7 Но вие не Ме послушахте, казва Господ, като Ме разгневявахте с делата на ръцете си за собственото си зло.    
Хората казват, че Господ обича всички хора-това е огромна лъжа.

8 Затова така казва Господ на Силите: Понеже не послушахте думите Ми, 9 ето Аз ще изпратя и ще взема всичките северни
родове, казва Господ, тоже и слугата Ми Навуходоносора, вавилонския цар, та ще ги доведа против тая земя, и против нейните жители, и против всички тия околни народи; ще ги обрека на изтребление, и ще ги направя за учудване и за подсвиркване, и ще ги обърна на вечна пустота.    

Господ ще доведе тези хора против Израел.

10 При това, ще направя да престане между тях гласът на веселието и гласът на радостта, гласът на младоженеца и гласът на невестата, шумът на мелницата и светенето на светилото. 11 И цялата тая земя ще бъде пуста и за учудване; и тия народи ще робуват на вавилонския цар седемдесет години.

Господ ще направи това. Ще разруши тази земя и останалите живи ще служат на Царя на Вавилон за 70 години.
Да видим 2 Летописи 36 глава и какво е станало. Господ е записал всичко това и ние трябва да го четем, защото Господ не е суетен Бог, та да поставя безмислици в Библията.

11 Седекия бе двадесет и една година на възраст когато се възцари и царува единадесет години в Ерусалим.    

Това е последният ни Цар. И вижте какво е направил.

12 Той върши зло пред Господа своя Бог; не се смири пред пророк Еремия, който му говореше из Господните уста.    

Вършел е само зло.

13 А още се и подигна против цар Навуходоносора, който го бе заклел в Бога в подчиненост; и закорави врата си, и упорствува в сърцето си да се не обърне към Господа Израилевия Бог.    

Господ е направил този договор между Навохудоносор и Седекия-за да има все още народ в земята на Израел. Но те не искаха да слушат.

14 При това, всичките по-главни свещеници и людете преумножиха престъпленията си, според всичките мерзости на народите, и оскверниха дома на Господа, който Той бе осветил в Ерусалим.    

Дори и свещениците вършеха зло пред Господа.

17 Затова Той доведе против тях халдейския цар, който изби юношите им с нож, вътре в дома на светилището им, и не пожали ни юноша, ни девица, ни старец, ни белокос; всичките предаде в ръката му.    

Господ е докарал Вавилонците и те са избили и млади и стари-а някои са останали живи.

18 И всичките вещи на Божия дом, големи и малки, и съкровищата на Господния дом, и съкровищата на царя и на първенците му, - всичките занесе във Вавилон.    

И Навохудоносор е занесъл всичкото богатство на Храма във Вавилон.

19 И изгориха Божия дом, и събориха стената на Ерусалим, и всичките му палати изгориха с огън, и всичките му скъпоценни вещи унищожиха. 20 А оцелелите от нож отведе във Вавилон гдето останаха слуги нему и на синовете му до времето на персийското царство;    

И така, Навохудоносор е унищожил Юдея. И те са били роби във Вавилон дори и до Персийските Царе.

21 за да се изпълни Господното слово, изговорено чрез устата на Еремия, догдето земята се наслаждава със съботите си; защото през цялото време, когато лежеше пуста тя пазеше събота, докле да се изпълнят седемдесет години.    
Израел са нарушавали дори и съботата. А Едом все още не е влязъл в земята и земята е била пуста докато тези 70 години не са отминали. И нека видим какво е направил Господ след като са минали тези 70 години-Ездра 1 глава. Господ е показал всичко това и ето-ние можем да видим от последният ни Цар дори и до бъдещето.

1 В първата година на персийския цар Кир, за да се изпълни Господното слово, изговорено чрез устата на Еремия, Господ подбуди духа на персийския цар Кир, та прогласи из цялото си царство, още и писмено обяви, като рече:    

Господ прави каквото желае и използува когото пожелае. Цар Кир е издал заповед от Господа.

2 Така казва персийският цар Кир: Небесният Бог Иеова ми е дал всичките царства на света; и Той ми е заръчал да Му построя дом в Ерусалим, който е в Юда.    

Тогава този Персийски Цар е бил във властта на Господа.

3 Прочее, който между вас, от всичките Негови люде, е наклонен, неговият Бог да бъде с него, нека възлезе в Ерусалим, който е в Юда, и нека построи на Иеова Израилевият Бог (Той е Бог) дома, който е в Ерусалим.    
Господ работи чрез своите хора във всяко поколение.

Вижте-Израел е трябвало да построи Храма отново. Не някой друг народ, но Израел.

5 Тогава станаха началниците на бащините домове на Юда и Вениамина, и свещениците, и левитите, с всичките, на
които Бог подбуди духа да възлязат, за да построят Господния дом, който е в Ерусалим.         

И ето кои са станали за да отидат в Ерусалим. Защото тези 3 племена са били във Вавилон. Останалите 9 племена са били взети 100 години преди това от Асирийците и пръснати из Хамитите-които са из Африка. Ние намерихме, че Дан е в Етиопия, Гад е в Нигерия. И още няколко други пемена които са пръснати из Африка. Но вие сте тук-в Америка и света.
Да видим сега Ездра 2 глава

1 А ето човеците от Вавилонската област, които се върнаха от плен, от ония, които вавилонският цар Навуходоносор беше преселил като пленници във Вавилон, и които се върнаха в Ерусалим и в Юдея, всеки в града си,     2 които дойдоха със Зоровавела, Исуса, Неемия, Сараия, Реелия, Мардохея, Валасана, Масфара, Вагуя, Реума и Ваана. Числото на мъжете на Израилевите люде беше:    

И ето сега колко са били общо:

64 Всичките купно събрани бяха четиридесет и две хиляди и триста и шестдесет души,

Цялото множество е било 42360 души. И сега ще видим историята-това е записана история. Тя потвърждава Библията.
Гролиер Енциклопедия Том 3 страница 380

Цар Кир Велики-550-530преди Новата Ера
През 559 година Цар Кир е установил столицата си в Акпена.
През 547 е превзел Лидия и е превзел Гръцките градове там. Като Цар на Унивърса е обявил мир за всички.
И после е разрешил на 40000 Юдеи да се върнат в Ерусалим по заповед на Цар Кир и да построят отново Ерусалими Храма.

Това е исторически факт!
Уърлд Скоп Ен;иклопедия

Кир Велики-от 550-530 Преди Новата Ера
Разрешил е на 40000 Юдеи да се върнат в Юдея и да построят отново Ерусалим и Храма.

Библейски Атлас

През 522 година около 40000 Юдеи се завърнали в Ерусалим.
Зоровавел е дошъл за да завърши Храма и през 515 година Храма е билосветен. 72 години след разрушаването на Соломоновият Храм от Вавилон-Цар Навохудоносор.
Кир Велики е издал заповедта Храма и стената на Ерусалимда се построят отново.

Както виждаме, това е записана история.
Данаил е видял това нещо. Защото е живял по времето на Навохудоносор и дори и на Цар Кир. И ето-70 годиин са отминали.
Данаил не е разбирал какво става и защо, след като са отминали вече тези 70 години, нищо не се случва. Нека видим това-Данаил 9 глава

3 Тогава обърнах лицето си към Господа Бога, за да отправя към него молитва и молби с пост, вретище и пепел.

Данаил се е молел за да разбере какво става.

20 И докато още говорех и се молех, и изповядвах своя грях и греха на людете си Израиля, и принасях молбата си пред Господа моя Бог за светия хълм на моя Бог,     21 дори още като говорех в молитвата, мъжът Гавриил, когото бях видял във видението по-напред, като летеше бързо се приближи до мене около часа на вечерната жертва.    

При вечерната жертва, ангела Гавриил е дошъл за да даде обяснение на Данаил.

22 И вразуми ме като говори с мене, казвайки: Данииле, сега излязох да те направя способен да разбереш.    

Ангела идва за да даде разяснение-да ти даде инфо. Не да те направи да скачаш и да се търкаляш.

23 Когато ти почна да се молиш заповедта излезе; и аз дойдох да ти кажа това, защото си възлюблен; затова размисли за работата и разбери видението.     24 Седемдесет седмици са определени за людете ти и за светия ти град за въздържането на престъплението, за довършване греховете, и за правене умилостивение за беззаконието, и да се въведе вечна правда, да се запечата видението и пророчеството, и да се помаже Пресветият.    

И ето веднага-от 70 години отидохме на 70 седмици от години. Имаме урок, който обяснява това. За това тук сте на училище. И ето за какво става въпрос: да се въздържи престъплението. Но има и още много неща тук. Дори и да се изпълнят пророчествата и да се помаже Исус Христос. И става въпрос за 70 седмици от години.

25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем
седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена.    

И ето сега-до Месията има определено време. От времето на заповедта да се възстанови Ерусалим и Храма. Но ето-първо ще трябва да се възстанови Ерусалим. Ездра и Неемия са строили Ерусалим и Храма в ужасни времена.

26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен, и не ще има кои да Му принадлежат; и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения.    

Исус дойде и умря. Но не за себе си-той не извърши никакъв грях. Той умря за нас. И после Римляните съсипаха Ерусалим.
Но нека видим някои от тези неща-за помазването и за приключването на греховете-Евреите 9 глава. Ще намерим, кой е Помазаният. Данаил е видял всичко това, но не е знаел за какво става въпрос. А грехът е дори и днес в света. Значи става въпрос за нещо по-голямо.

11 А понеже Христос дойде като първосвещеник на бъдещите добрини, Той влезе през по-голямата и по-съвършена скиния, не с ръка направена, сиреч, не от настоящето творение,

Когато Исус умря, при възкресението си стана отново Първосвещеника на Отец. Хората не разбират, че не трябва да се молят на Исус, но на Отец, в името на Исус. Той се застъпва за нас.

12 веднъж за винаги в светилището, и то не с кръв от козли и от телци, но със Собствената Си кръв, и придоби за нас вечно изкупление.    

Свещениците са принасяли жертви всеки ден и са пръскали кръвта на жертвите по завесата. В денята на Умилостивението само Първосвещеника е влизал в Светая Светих за греховете на народа. А когато Исус умря на кръста, завесата се раздра от горе до долу и ето сега Светая Светих се премести от небето на земята. И сега се молите на Отец на колене-в името на Исус. И той седи от дясно на Отец и представя нашият случай. Защото кръвта на козли и телци не може да отмени греховете на хората. Само праведен човек можеше да умре за нас. И Исус погледна по цялата земя и такъв нямаше-за това той трябваше да дойде и да умре за нас. Чрез Мария. Хората се правят на умни и казват-жена не може да забременее без да има мъж. Казвам им-не е възможно да сме от пръст и да вършим това, което вършим...

24 Защото Христос влезе не в ръкотворено светилище, образ на истинското, но в самите небеса, да се яви вече пред Божието лице за нас; 25 и не за да принася Себе Си много пъти, както първосвещеникът влиза в светилището всяка година с чужда кръв, 26 (иначе Той трябва да е страдал много пъти от създанието на света); а на дело в края на вековете се яви веднъж да отмахне греха, като принесе Себе Си в жертва.
Исус извърши това жертвоприношение-като принесе себе си-един път и това стига. И премахна силата на греха-как? Като ни даде възможност да застанем под кръвта му и да премахнем смъртта, която Адам донесе върху нас. Като пазим всичко, което Исус изисква.Умирайки на кръста, Исус възстанови творението.

27 И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд,    

Дадено ни е да умрем веднъж в това тяло. И при възкресението ще има съд-ако не сме при първото възкресение.

28 така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.    

в 9 глава на Данаил ни е писано, че Исус ще умре не за своите грехове, но за нашите.
Римляните 5 глава-да видим как ни е възстановил, за да не умрем-ако желаем. Как Исус понесе нашите грехове.

8 Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.    

Данаил нали каза-ще умре, но не за себе си.

9 Много повече, прочее, сега като се оправдахме чрез кръвта Му, ще се избавим от Божия гняв чрез Него. 10 Защото, ако
бидохме примирени с Бога чрез смъртта на Сина Му, когато бяхме неприятели, колко повече сега, като сме примирени, ще се избавим чрез Неговия живот!    

Исус ни примири с Отец. Между другото-и двата козела които Първосвещеника тряваше да използува, като убиваше единият, а на другият полагаше греховете на хората и го отпускаше в пустинята, представят Исус Христос. Единият отмени греховете ни, другият ги понесе на място, където ние не сме.

11 И не само това, но и се хвалим в Бога чрез нашия Господ Исус Христос, чрез Когото получихме сега това примирение.    

Исус умря и възкръсна, като понесе греховете ни. И така ни примири с Отец. Иначе не би било възможно и ние не бихме имали и шанса.
Сега да се върнем на Данаил 9 глава и да видим краят на това нещо

27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.

Данаил е видял идването на Месията и как ще умре, но не за себе си. И всичко в тази 9 глава е за Юдея, за Ерусалим и за
Месията. И ето-в средата на седмицата Месията ще направи жертвоприношенията да престаннат. Това е двойно пророчество-за седмицата и за служението на Исус Христос. Исус Христос е умрял в сряда-средата на седмицата. И е бил три дни и три нощи в гроба. Но никой не иска и да чуе за знака, който Исус даде-три дни и три нощи. И те не могат да преброят три дни и три нощи от петък до неделя. Но като е умрял в сряда-сега можете да преброите от четвъртъка нощта до събота-денят и ето ви три дни и три нощи. И е възкръснал на 7 ден, защото Бог е дал само 7 дена да бъде в това тяло от плът и кръв. Бог винаги е постоянен във всичко-не се изменя.
И така-в средата на седмицата жертвоприношенията са престанали.
Да видим Битие 17 глава-защото пише, че ще потвърди завета. Да потвърди и да даде нов са две различни неща. Та-нека видим какъв е този завет за който Исус говори, че ще го потвърди.

1 Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: Аз съм Всемогъщият; ходи пред Мене и бъди непорочен.    

Трябва винаги да опитваме да сме това.

2 И ще направя завета си между Мене и тебе и ще те умножа твърде много. 7 И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе и
потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе.    

И ето-Господ ще направи завет с Авраам и поколението му след него. И ако не сме от поколението на Авраам-Господ дори и не ни познава. Трябва да сме духовни синове и дъщери на Авраам-ако не сме родени в неговото поколение.

19 Но Бог каза: Не, а жена ти Сара ще ти роди син, и ще го наречеш Исаак; и с него ще утвърдя завета Си за вечен завет, който ще бъде и за потомството му след него.

Авраам е имал син-Исмаил. От Египтянката Хагар. Но Господ не е сключил завета с Исмаил. Исмаил е извън договора. Но с Исак ще направи завета.
Сара е родила Исак и Господ е решил да изпита Авраам-Битие 22 глава

1 След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме.     2 И рече Бог: Вземи сега
единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа.    

Вижте какво казва Господ-твоят единствен син Исак! Е как така-нали Исмаил също е син на Авраам. Но ето-договора е с Исак! Господ познава само хората които са в завета.

9 А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата. 10 И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си.    

Авраам щеше да убие сина си

11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме.     12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син.    

Господ знае всичко. Защо тогава казва-"Сега зная"? Не го коментирам-но така пише. И ето-казва отново, че Исак е
единственият син на Авраам.

15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече: 16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син,    

Трети път го казва-единственият ти син.

17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си; 18 в твоето потомство ще се благословят всичките народи на земята, защото си послушал гласа Ми.    

И в твоето потомство-оригиналната дума е "твоето семе"-единствено число. Е как така целият свят ще бъде благословен? Чрез Израел. От които дойде Исус Христос.
Нека видим това-Галатяните 3 глава

15 Братя, (по човешки говоря), едно завещание, даже ако е само човешко, веднъж потвърди ли се, не се разваля, нито на него се прибавя нещо, от никого.    

Това е Договора-Завета-между Бог и човек. И никой не може да го промени.

16 А обещанията се изрекоха на Авраама и на неговия потомък. Не казва: "и на потомците", като на мнозина, но като за един: "и на твоя потомък", Който е Христос.
 
Сега знаем "семето" в което целият свят ще се благослови.

17 И това казвам, че завет, предварително потвърден, от Бога, не може да бъде развален от закона, станал четиристотин и тридесет години по-после, така щото да се унищожи обещанието.    

Този Закон е Закона за Жертвоприношенията. Не са 10 заповеди! И ето-Исус потвърди този завет като дойде. И ето сега-всичките народи на земята могат да бъдат благословени в Исус.    
Римляните 15 глава

8 Защото казвам, че Христос, заради Божията вярност, стана служител на обрязаните, за да утвърди обещанията дадени на бащите,

Исус трябваше да бъде обрязан за да служи на Бога и потвърди обещанията дадени на бащите-Авраам, Исак и Яков. А Израел отхвърля Исус дори и до днес.
Данаил е разбрал това нещо чрез ангела. Първо Исус трябваше да дойде, да има своето служение, да бъде убит и да възкръсне от мъртвите. Но все още има нещо в тези 70 години.
Нека го видим-Захария 1 глава-ние имаме проблем. Дори и ако чуем истината-не искаме да се подчиним. И така е и до днес.

7 На двадесет и четвъртия ден от единадесетия месец, който е месец Сават, във втората година на Дария, Господното слово дойде към пророк Захария, син на Варахия, син на Идо, и рече: 8 Видях нощем, и ето човек който яздеше на червен кон, и стоеше между миртовите дървета, които бяха в едно сенчесто място; и зад него имаше червени, пъстри и бели коне.

Това са 4 конника.

9 Тогава рекох: Господарю мой, кои са тези? И ангелът, който говореше с мене, ми рече: Аз ще ти покажа кои са тези. 10 И човекът, който стоеше между миртите, рече в отговор: Те са ония, които Господ изпрати да обходят света.    

Господ има своите ангели дето вървят по земята. Господ управлява тази земя-иначе човекът ще се самоубие...

11 И проговаряйки на Ангела Господен, който стоеше между миртите, рекоха: Ние обходихме света; и, ето, целият свят седи спокойно и е тих. 12 Тогава ангелът Господен в отговор рече: Господи на Силите, до кога няма да покажеш милост към Ерусалим и Юдовите градове, против които си негодувал през тия седемдесет години?    

След като цялата земя е спокойна, то Израел и  Юда не са. Те са подтиснати навсякъде, където са. И ето-ангела обяснява:

13 И Господ отговори с добри думи, с утешителни думи, на ангела, който говореше с мене. 14 И тъй ангелът, който говореше с мене, ми рече: Извикай и кажи: Така казва Господ на Силите: Ревнувам твърде силно за Ерусалим и за Сион;     15 и много се сърдя на околните народи; защото като се разсърдих само малко, те спомогнаха към наскърбяването на Израиля.    

Господ заповяда на народите да понатупат Израел, но те направиха много повече и ето-Господ е наскърбен за това. И сега всеки трябва да плати.

16 Затова, така казва Господ: Аз съм се върнал с милост в Ерусалим; домът Ми ще се построи в него, казва Господ на Силите; и връв ще се опъне върху Ерусалим. 17 Извикай още веднъж и речи: Така казва Господ на Силите: Градовете Ми още ще се преливат с благосъстояние; и Господ още ще утеши Сион, и пак ще избере Ерусалим.    

Никой не ви учи на това. Те искат да ви водят на небето. Но вижте тук-Господ иска и ще живее вечно в Ерусалим.

18 И като подигнах очите си видях, и ето четири рога. 19 И рекох на ангела, който говореше с мене: Какви са тия? И той ми отговори: Тия са роговете, които разпръснаха Юда, Израиля и Ерусалим.    

Кои са тези 4 рога? Те са Вавилон, Мидо-Персия, Гърция и Рим. Но нека ги видим: Данаил 7 глава-всичко е тук, но никой не иска да чете и да изследва. А това е нашата история.

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите.    

Валтасар е последният Цар на Вавилон.

2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. 3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг. 4 Първият бе като лъв, и имаше орлови крила;

Говори за Империи и първата е Вавилон започвайки с Навохудоносор.

а, като го гледаха, крилата му се изскубаха, и той се дигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като
човек, и даде му се човешко сърце. 5 След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо.    

Мечката е Мидо-Персия. Има също два рога-Мидяните и Иранците. Иранците не са араби!

6 Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт.    

Това е Гръцката Империя започната от Александър Велики, който умира млад и 4 му генерала си разделят света.

7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога.

И ето и 4 звяр-Рим. И е така ужасен, че Господ няма с какво да го сравни. И Рим е тук и до сега. От Рим дойде това днешно християнство дето е пълен паганизъм. Отиване на небето, мъртвите са на небето, можеш да ядеш всичко, неделята, Коледата, Великдена-всичко е дошло от Рим. И Рим ви е унищожил и духовно. Не знаете ли, че това днешно християнство няма нищо общо с Библията? И от Рим са тези 10 дори дето са и днес. Гърция няма да отпадне от тях. Защото е една от тях. Дори и договора с който е създаден Европейският Съюз се нарича "Римският Договор"!

17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята.    

4 Царства!

18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.    

И до кога ще продължи това световно Царство-до първото възкресение. Тогава светиите ще го вземат.

19 Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, -

Това е ужасен звяр

23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши.

Чрез религията си. Ще ви афектира във всеки аспект на живота ви. Дори и като отивате на църква в неделя-звяра ви е заповядал да правите това. Дори икато отивате на небето-звяра ви е казал това. Звяра ви казва, че няма да бъдете съдени и няма да идете в огненото езеро. Че можете да ядете всичко, че вече няма закон.
Исус се е родил по времето на Римската Империя. Във времето на зенита й. За да я съсипе.
Лука 19 глава

41 И като се приближи и видя града, плака за него и каза:     42 Да беше знаел ти, да! ти, поне в този [твой] ден, това
което служи за мира ти! но сега е скрито от очите ти.    

Исус плака като видя Ерусалим-.защото знаеше какво ще стане там.

43 Защото ще дойдат върху тебе дни, когато твоите неприятели ще издигнат окопи около тебе, ще те обсадят, ще те отеснят отвред,    

И това е станало.

44 и ще те разорят и ще избият жителите ти в тебе и няма да оставят в тебе камък на камък; защото ти не позна времето,
когато беше посетен.    

И те няма да оставят камък на камък защото ти не позна времето на посещението ти. Исус говореше за Римската Империя. Това е станало през 70 година.
Библейски Атлас. Страница 201 и 202

При смъртта на Императора Нерон, Веспасиян който е обсаждал Ерусалим е отищъл в Рим за да стане Император и е оставил своя син Тит да води обсадата. Обсадата е започнала през 68 година.
През 70 година Генерал Тит превзема Ерусалим като е приложил тактика на обсада и хората са умирали от глад вътре в крепостта. Римляните са издигнали окол 5 мили стена от пръст около Ерусалим и така са спрели всички които са искали да се измъкнат или вмъкнат в града.И са хващали всички и са ги разпъвали на кръстове. На ден кръстовете са достигали до 500.

Исус и двамата разбойника не са били единствените разпънати.

Глада в Ерусалим е предивзикалмасова смърт и хората останали живи са складирали мъртвите в къщите.

Вижте-смъртта на кръста е жестоко нещо. Тези са били все още живи и понякога за по три дена, но птиците и мухите са ги яли живи. И при това смъртта е жестока, защото хората умират от задушаване-мускулите на гърдите престават да работят.
Вижте-това е записана история и се е случило.

И когато Римланите завземат Ерусалим, оказва се, че почти никой не е оцелял там. И те предават града на огъня.

Исус е предупредил за това и то се е изпълнило.
Вижте-всички ще живеят вечно-въпроса е да решите къде искате да живеете. Защото и тези в огненото езеро ще са живи-вечно-и ще са на вечни мъки.
Лука 21 глава-Исус ги предупреди.

20 А когато видите Ерусалим, че е заобиколен от войски, това да знаете, че е наближило запустяването му.

Като видите Римските армии

21 Тогава ония, които са в Юдея, нека бягат в планините, и които са всред града нека да излязат вън, а които са в
околностите да не влизат в него. 22 Защото това са дни на въздаяние, за да се изпълни всичко което е писано. 23
Горко на непразните и на кърмачките, през ония дни! защото ще има голямо бедствие в страната, и гняв върху тия люде.   24 Те ще паднат под острието на ножа, и ще бъдат откарани в плен по всичките народи; и Ерусалим ще бъде тъпкан от народите, докле се изпълнят времената на езичниците.    

Времето на езичниците е времето, което Господ е дал на белите хора да управляват света. Кой управлява света днес? Белите хора! Където и да погледнете-те управляват.
Последните 2 Милиона Години

Разпъването на Исус през 30 година не е спряло съпротивлението на Юдеите против Рим. През 68 година започва обсадата на Ерусалим и през 70 година Тит превзема Ерусалим. Които са останали живи, Тит ги разпръсва по Средиземноморието.

Това сте вие-вие сте били продавани като роби.
Да се върнем сега на Лука 21 глава

25 И ще станат знамения в слънцето, в луната и в звездите, а по земята бедствие на народите, като ще бъдат в недоумение поради бученето на морето и вълните. 26 Човеците ще примират от страх и от очакване онова, което ще постигне вселената, защото небесните сили ще се разклатят.

Това е великата скръб и войната е тази в Армагедон. И това ще стане!
Нека видим това в пророк Захария.    
Захария 1 глава

20 Тогава Господ ми показа четирима ковачи.     21 И рекох: Какво са дошли да правят тия? И в отговор рече: Ония са
роговете които разпръснаха Юда тъй, че никой не повдигаше главата си; но тия са дошли да ги уплашат, и да повалят роговете на народите, които подигнаха рог против Юдовата земя за да я разпръснат.    

Тези 4 рога ще съсипят 4 рога на езичниците. Нека видим тези 4 рога-Откровението 6 глава-по кое време ще стане това. Като видите някои от знаците-ще знаете кое време е. Но ако нищо не знаете-няма да знаете нито какво става.

12 И видях, когато отвори шестия печат, че стана голям трус: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв;    

Това още не се е случило.

13 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини; 14 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си.

Нищо от това не е ставало още. А вижте какво ще е като стане:

15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; 16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето;    

Агнето има гняв-добре е да узнаете това.

17 Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?    

По това време Господ ще дойде. Но преди това ще запечата своите служители-Откровението 7 глава

1 След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво.
 
4 ангела!

2 И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите
ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза: 3 Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата,
преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог.    

Господ ще запечата своите служители. И никой няма да ги пипне. Дано сме от тях!

4 И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните:    

И тези всичките са Израиляни.

9 След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си,    

Сестри и братя-не само Израел ще бъдат подпечатани. Както виждате, от всеки народ и език ще има такива.
И какво ще стане после-Откровението 9 глава

13 И като затръби шестият ангел, чух един глас от роговете на златния олтар, който беше пред Бога, 14 че някой
казваше на шестия ангел, у когото беше тръбата: Развържи четирите ангела, които са вързани при голямата река Ефрат.

Тези 4 са държали земята да е мирна. В Захария се говореше за тях. А Ефрат минава през Турия и Турзия разделя изтока и
запада.

15 И развързаха се четирите ангела, които бяха приготвени за тоя час и ден и месец и година, за да убият третата част от
човеците. 16 И числото на воюващите конници беше двеста милиона; аз чух числото им.    

200 милиона войници! За това Русия е партньор с Китай, Индия и други държави.

17 И конете във видението и яздещите на тях ми се видяха такива: те носеха като огнени, яцинтови и жупелни нагръдници; и главите на конете бяха като глави на лъвове, и от устата им излизаше огън, дим и жупел.    

Йоан не е разбирал, че това са модерни оръжия.

18 От тия три язви, - от огъня, от дима и от жупела, що излизаха от устата им, - биде избита третата част от човеците.    

Не е видял лъкове и стрели, но танкове, самолети, оръдия-и са избили третата част от хората-над 2 милиарда.
Нека видим Откровението 16 глава

12 Шестият ангел изля чашата си върху голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътя на царете, които идат от изток. 13 И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби; 14 защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог.

Това са разговори. Битката в Армагедон идва от Господа.

15 (Ето, ида като крадец. Блажен оня, който бди и пази дрехите си, за да не ходи гол, та да не гледат срамотата му).

И ако нямате знанието-Исус ще дойде като крадец-ще ви изненада. Но ние знаем.

16 И събраха ги на мястото, което по еврейски се нарича Армагедон.    

Нека видим за Армагедон. Йоил 3 глава

9 Прогласете това между народите; Пригответе война; подигнете юнаците; Нека се приближат всичките военни мъже; Нека възлизат.

Езичниците се готвят днес за война-нали така? Всички държави трупат оръжия.

12 Нека станат народите и дойдат В Иосафатовата долина; Защото там ще седна да съдя всичките околни народи.    

Това е долината на Йосафат-където Исус ще съди.

14 Множества, множества в долината гдето ще се отсъди за тях; Защото близо е денят Господен в долината гдето ще се
даде присъдата.    

Тогава ще се реши, кой ще управлява тази земя.

15 Слънцето и луната ще потъмнеят, И звездите ще оттеглят светенето си. 16 И Господ ще изрикае от Сион, И ще издаде гласа Си от Ерусалим; Небето и земята ще се потресат; Но Господ ще бъде прибежище на людете Си, И крепостта на израилтяните.    

Йоан ви казва-като видите това да става-погледнете на горе, защото спасението ви иде.
Матей 24 глава-всички са знаели това, но това поколение-не. Защото това поколение е под влиянието на страшният звяр-Рим.

27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.

Човек ще седне в Храма дето тези които наричат себе си Юдеи ще построят. Исус ви казва, че идването му няма да е нещо тайно, но всяко око ще го види, как иде от небето.

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
 
Всичките пророци говорят за този знак.

30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

Защо народите ще заплачат? Защото ще разберат, че Исус не е само любов.

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.    

Тогава чак Исус ще събере своя народ и нито ден преди това.
Исаия 27 глава-ние се занимаваме с Божието Слово, което е двуостър меч и никой не може да му устои. За това никой не се закача с нас. Защото ние имаме този меч.

12 В оня ден Господ ще отърси плода Си, От стремителния Ефрат до египетския поток; И вие ще се съберете един по един, о чада на Израиля.    

И Господ няма да пропусне никого от Израиляните.

13 И в оня ден ще затръби голяма тръба; И загиващите в Асирийската земя И изгонените, които са в Египетската земя, Ще се кланят Господу в светия хълм в Ерусалим.    

Нека видим къде ще иде Исус преди да отиде в Ерусалим-Езекил 20 глава. И няма да остави нито един Израилянин, когото да не събере.

30 Затова, кажи на Израилевия дом: Така казва Господ Иеова: Като се осквернявате по примера на бащите си, и блудствувате с мерзостите им,    

И ние оскверняваме и става все по-зле.

32 И онова, което размишлявате, никак няма да се сбъдне, дето казвате: Ще станем като народите, като племената на
другите страни; ще служим на дървета и на камъни.    

И ние сме във всяка възможна религия, но Господ няма да ни остави така.

33 Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, непременно с мощна ръка, с издигната мишца, и с излеяна ярост ще царувам над вас.

И Господ ще ни управлява-искаме или не.

34 Като ви изведа измежду племената, и ви събера от страните, в които сте разпръснати с мощна ръка, с издигната мишца, и с излеяна ярост, 35 ще ви заведа в пустинята на заточение между племената, и там ще се съдя с вас лице с лице.

И ще ви заведа в същата пустиня където бяха бащите ви и там ще говоря с вас лице в лице. Исус ще бъде там, сестри и братя-преди да влезе в Ерусалим. За 3.5 години.

36 Както се съдих с бащите ви в пустинята на Египетската земя, така ще се съдя с вас, казва Господ Иеова. 37 Ще ви
прекарам под жезъла, и ще ви заведа във връзките на завета.    

И ако не слушате-желязната тояга по главите ви.

38 И ще изчистя отсред вас бунтовниците и ония, които вършат престъпления против Мене; ще ги извадя из земята, гдето пришелствуват; но те няма да влязат в Израилевата земя; и ще познаете, че Аз съм Господ.    

И ще изчистя отсред вас тези които не се покоряват. И не е нищо ново! Същото направи като изведе от Египет народа си-600000 мъже и от тях само 2 влязоха в обещаната земя! Разбиате ли това? Казвам на моите Хибру братя-сега страдате, но като ви заведе Господ в пустинята и вие му се противите-ще ви избие.
Нека видим Исаия 35 глава. Време е да получите знания! И света няма да знае нищо от това, но ние го знаем. Защото сме хората на Господа.

1 Пустото и безводното място ще се развеселят, И пустинята ще се възрадва и ще цъфне като крем.    

Сега е пустиня там. И нищо не става от нея сега.

2 Ще цъфти изобилно, и ще се развесели дори с радост и песни; Ще се даде на нея славата на Ливан, Превъзходството на Кармил и Сарод; Те ще видят славата Господна, Величието на нашия Бог.    

Израел е славата на Ливан. И тогава Господ ще е там.

6 Тогава куцият ще скача като елен, И езикът на немия ще пее; Защото в пустата земя ще избликнат води, И потоци в
пустинята.    

Хората наоколо ще се чудят, какво става, но няма да могат да идат там. Защото това е мястото само за най-избраните.

7 Нажеженият пясък ще стане езеро, И жадната земя водни извори; В заселището, гдето лежаха чакалите, Ще има зеленина с тръстика и рогоз. 8 И там ще има друм и път, Който ще се нарече път на светостта; Нечистият няма да мине през него, но ще бъде само за тях; Пътниците - даже и глупавите - няма да се заблуждават по него.    

Господ е запазил това място за своите хора. И никой незаконник няма да влезе там.

9 Лъв не ще има там, Нито ще се качи по него хищен звяр; Такъв не ще се намери там; Но изкупените ще ходят по него.    

И само изкупените ще идат там.

10 Изкупените от Господа ще се върнат, И ще дойдат с възклицание в Сион; Вечно веселие ще бъде на главата им; Ще придобият радост и веселие; А скръб и въздишане ще побягнат.

И това ще стане-когато Господ се завърне. Сега не е момента да отиваме в Ерусалим.
И последното място-Еремия 31 глава. Знанието е невероятно нещо и липсата на знание е опасно.

1 В същото време, казва Господ, Ще бъда Бог на всичките Израилеви родове, И те ще Ми бъдат люде.    

Няма да има тогава някакви дето наричат себе си Юдеи, но целият народ Израел ще е там.

2 Така казва Господ: Людете, които оцеляха от ножа, Ще намерят благоволение в пустинята; Ще отида да го направя, да! Израиля, да почива.    

Тези от нас които не са били убити в чуждите земи където сме роби.

3 Господ ми се яви отдавна и рече: Наистина те възлюбих с вечна любов; Затова продължих да ти показвам милост.     4 Пак ще те съградя, И ще бъдеш съградена, девице Израилева; Пак ще се украсиш с тъпанчетата си. И ще излизаш в хората на ония, които се веселят. 5 Пак ще насадиш лозя на самарийските планини; Ония, които ги насадят, те ще ядат плода им. 8 Ето, Аз ще ги доведа от северната земя, И ще ги събера от краищата на света, И заедно с тях слепият и куцият, Непразната заедно с раждащата, Ще се върнат тука с голямо множество. 9 С плач ще дойдат, И като се молят ще ги доведа; Ще ги доведа до водни реки през прав път, В който няма да се спънат; Защото съм Отец на Израиля, И Ефрем е първородният Мой.

Точно така! Името Израел е името на Господа.

10 Слушайте, народи, словото Господно, И известете в далечните острови, казвайки: Който разпръсна Израиля, Той ще го събере, И ще го опази както овчарят стадото си.    

Този, който разпръсна Израел-Той ще ни върне отново. Не народите, но Господ. Народи-не си мислете, че сте нещо голямо.

11 Защото Господ е изкупил Якова, Изкупил го е от ръката на по-силния от него.    

Господ ще възстанови Яков и ще ни събере от всичките народи в които ни е пръснал.
И така от последният Цар-Седекия до мястото на безопасност-показах ви накратко как ще бъде.
Следващият урок ще бъде От Пустинята до Царството. Това е втората част.

Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2191309
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930