Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2015 22:07 - ОБЕЩАНИЕТО И ВРЕМЕТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО МУ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1132 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Представям ви урока на Израел от днес. Както винаги, ще научите много важни неща за вашето спасение.
Приятно четене!

Псалм 75:1-7, 10

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам Божията събота.
Сестри и братя, Господ е благословил Бжият Израел. Имаме токова много места, че съм уморен дори и да мисля колко са. Но факта е, че хората са готови за истината.
Когато бях млад, бях ядосан на хората които отиват на църква в неделя. Но Господ ми показа, че тези хора търсят Господа, но просто отиват в погрешна църква, защото не знаят. И ето-ние също построихме голяма сграда. А тези хора са наистина сериозни за Господа, но тези които ги учат ги лъжат.
Тук всеки е  дошъл от някоя църква. Аз бях баптист и имах религия... И като напуснах дома си, бях най-големият дявол на планетата. Но защото ме бяха учили погрешно.
Ние-Израел сме тези които трябва да учат хората.
Мнозина са били в църкви цял живот и ако ги попиташ: какво ви обещава Господ-те обикновенно казват-ще отида на небето....
Те не знаят.
И ако поставиш пистолет на главата им и кажеш: ако не ми кажеш, какво ти обещава Господ, ще ти пръсна главата, ще има много убити хора...
Слушам много пастори. И ето-90 процента от времето ви представям уроци поради грешките, които се преподават в тези църкви.
И тук ние четем заедно. Никой не е в състояние да интерпретира ума на Господа. За това ние четем тук заедно и чрез Библията обясняваме самата Библия.
Ще започнем урока от Откровението 3 глава-никой не чете Откровението. Господ каза, че дойде за да спаси света, но думите, които говореше-те ще ви спасят! Но вие не искате и да знаете какви са тези думи-защото не четете. Вие ще бъдете съдени по написаното в Библията. И няма значение какво мисля аз или вие-важното е какво казва Господ!

20 Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене.    

Господ чука на вратата на ума ви! Господ няма да ви спаси против вашата воля. Но ако го допуснете-ще ви спаси! Избора е ваш! Ако изберете да слушате Господа-той ще ви каже какво да правите за да се спасите.

21 На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол.    

Дори както Исус устоя до края-така и вие трябва да устоите и той ви обещава да седите на неговият трон! Но къде е тогава
този трон? Трябва да намерим къде ще е. Защото ако ще сме с Исус-трябва да знаем, къде ще е той. Лука 1 глава

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет,     27 при една девица,
сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.    

Господ работи чрез ангелите си и така и дава съобщенията. Какво беше събощението в случая?

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение.     31 И ето, ще зачнеш в утробата си
и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.    

Ще родиш син и ще го наречеш Исус. Това име дойде от небето! Ангела го донесе. Някои казват, че това не било името, но било Иешуа... Господ е дал всички езици-той знае когато някой се обърне към Исус. Кое е най-великото име на Земята-Исус! И това е името на Отец!

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида.    

Ще бъде велик и ще се нарече Син на Отец. И Отец ще му даде трона на Давид. Кой е Давид? Давид е вторият Цар на Израел-преди Соломон и преди да се разпадне. И е управлявал над дома на Яков! И неговото Царство-на Исус Христос-няма да има край.
Това света е пропуснал. Всички ще отиват на небето, но никой не чете това-къде ще е трона на Давид и че ще е на земята.

33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.    

Нека видим Псалм 132. Понякога хората ми се гневят-не се гневете на мене! Аз ви чета какво е писано! Аз не съм го писал. И ето-изчаквам ви за да прочетем заедно това. И всеки да го прочете. Да не кажете после, че аз съм го казал.

11 Господ се кле с вярност на Давида, - И няма да пристъпи думата Си, - Казвайки: От рожбата на тялото ти Ще положа на престола ти.    

Господ се закле на Давид и няма да промени клетвата си! От рожбата на тялото ти ще положа престола ти-трона ти! Не каза ли ангела точно това? Исус дойде от поколението на Давид. Господ казва в Исаия-Закона и Свидетелствата и ако не говорим по тях-няма истина в нас. За това ние говорим по цялата Библия! Закона-Старият Завет. Свидетелствата-Новият Завет!
Деянията 2 глава. Ние тук сме на училище! И ако сте за първи път, най-малко ще научите, ако не ви харесва това, което четем от Библията-да не идвате повече тук. Но ще научите нещо днес!

22 Израилтяни, послушайте тия думи: Исуса Назарянина, мъж засвидетелствуван между вас от Бога чрез мощни дела, чудеса и знамения, които Бог извърши чрез Него посред вас, както сами вие знаете,     23 Него, предаден според определената Божия воля и предузнание, вие разпнахте и убихте чрез ръката на беззаконници;    

Вие разпънахте този, за когото всички пророци са говорили.

24 Когото Бог възкреси, като развърза болките на смъртта, понеже не беше възможно да бъде държан Той от нея.     25 Защото Давид казва за Него: - "Винаги гледах Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, за да не се поклатя;    

Вие убихте, но Отец го възкреси. И Давид е говорил за това възкресение. Давид е говорил за възкресението на Исус именно, а не за своето възкресение. Ето:

26 Затова се зарадва сърцето ми, и развесели езикът ми, А още и плътта ми ще престоява в надежда;     27 Защото няма да оставиш душата ми в ада, Нито ще допуснеш Твоят Светият да види изтление.     28 Изявил си ми пътищата на живота; В присъствието си ще ме изпълниш с веселба".
 29 Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря и биде погребан, и гробът му е у нас до тоя ден.     30
И тъй, понеже беше пророк, и знаеше, че Бог с клетва му се обеща, че от плода на неговите чресла [по плът ще въздигне
Христа, да Го] постави на престола му,    

И ето-гроба на Давид и до сега е в Израел. И ето-Давид е пророкувал,че Отец ще възкреси Исус Христос и той ще седи на трона на Давид. Давид е управлявал от Ерусалим. Хората не обръщат внимание на този факт. А Исус Христос каза, че тези които победят, ще седят на неговият трон.
Да се върнем на Псалм 132

12 Ако чадата ти опазят Моя завет И Моите свидетелства, на които ще ги науча, То и техните чада ще седят за винаги на престола ти.

Говори за нас-ние сме децата на Бога-физически и духовни! И ако сте деца-ще седите на трон за винаги!

13 Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него.

Исус е избрал Ерусалим и там ще бъде за винаги. Там ще живее вечно!

14 Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах.

Господ говори тук! И така ще бъде. И децата на Отец ще седят на торна на Давид също-който ще е трона на Исус.
Нека видим какво ще стане с хората които ще дойдат след първото възкресение-Откровението 20 глава. Някои ми казват, че не са съгласни с това, което казвам. Аз не казвам нищо-аз чета! Защо вие сте така неинформирани? И не знаете нищо? Защото не четете тази Библия. И когато дори Господ ни наказва-това е защото ни обича.

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига.    

Господ ще върже Сатана за 1000 години-което е един ден, денят на почивката на Господа. И Господ ще управлява тази земя за 1000 години. А вижте-един ангел ще направи това и ще върже Сатана. Хората мислят, че има борба между добро и зло. Няма такова нещо-Сатана е напълно подчинен на Господа и върши това, което Господ иска.

2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,    

Сега идва още нещо:

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.

Виждаме тронове! Повече от един! И те ще съдят! Няма да бъдат съдени, но ще съдят. Който участва в първото възкресение, няма да бъде съден, но ще съди. Вие сте победили. И те ще управляват заедно с Христос за 1000 години. Дори през времето на великата скръб, мнозина ще загинат за истината. И ако вие не знаете ,какво е белега на звяра-то вие си губите времето в разни църкви и не знаете нищо. Виждали ли сте какво правят Римските католици в деня на Пепелната сряда? Слагат кръст от пепел на палма на дясната ви ръка или на челото. И когато денят дойде-вие ще сте готови за този белег...

5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.    

Повечето хора не знаят-има повече от едно възкресение. И аз не знаех това преди много години. И те ще живеят и управляват заедно с Христос за 1000 години.

6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.    

И вие никога не сте чули това-нали? А втората смърт е огненото езеро. Но вие ще съдите и управлявате заедно с Господа за 1000 години и огненото езеро няма власт над вас. Ако устоите до края в истината! За това в Божията молитва се казва-да дойде твоето Царство както е на небето, така и на земята! Иде на земята!
И ето как Господ ви обещава, че ще седите на негоият трон-на трона на Давид. Господ е представил всичко това, но никой не се интересува. Отивате по разни университети, учите цял живот, но не искате как да се научите да живеете вечно? Странно е.
Казвам по някога на хората като правя погебение: най-лошото, което е станало с вас, ако не искате да пазите заповедите на Господа-че сте се родили...
Псалм 122

1 Давидова песен на възкачванията. Зарадвах се, когато ми рекоха: Да отидем в дома Господен.     2 Ето, нозете ни стоят
Отвътре портите ти, Ерусалиме.     3 Ерусалиме, който си съграден Като град сглобен ведно;     4 Гдето възлизат
племената, Господните племена. Според надеждите на Израиля, За да славят името Господно.    

Дори и когато Израел се върне в земята си, Господ ще бъде там.

5 Защото там са поставени престоли за съд, Престолите на Давидовия дом.    

И на кой трон ще седите и вие-на трона на Давид! Тронове на които ще седят праведните и ще съдят!
Нека видим какво ще направи Господ като дойде втория път-Матей 19 глава. Хората са така объркани, та искат да отиват на небето. Но няма такова нещо.

27 Тогава Петър в отговор Му рече: Ето, ние оставихме всичко и Те последвахме; ние, прочее, какво ще имаме?    

Това е резонен въпрос! Какво ще получим, ако следваме Господа както той иска? Господ каза, че който обича син, дъщеря, майка, баща или съпруга повече от него-не е достоен за него! Апостолите го обичаха много!

28 А Исус им рече: Истина ви казвам, че във време на обновлението на всичко, когато Човешкият Син ще седне на славния Си престол, вие, които Ме последвахте, тоже ще седнете на дванадесет престола да съдите дванадесетте Израилеви племена.    

При възкресението апостолите ще седят на 12 трона и ще съдят 12те племена на Израел. А някои мислят, че Израел е отпаднал и вече не е народа на Господа... Лъжат себе си. И това са хората при първото възкресение. И освен апостолите, ще има още много хора възкресени при пъвото възкресение. Няма да летите по небето, но ще имате работа. Ако сте благословени!
Нека видим какво ще стане когато Господ дойде отново. Данаил 7 глава. Когато започнах да разбирам какво казва Господ, трябваше да се откажа от много неща които обичах много. Ядях и зайци и свински черва и какво ли не. Дори и катерици и ракуни и какволи не... Казвам ви, както беше. Не ви казвам, че не обичам тези неща, но понеже Господ казва да не ги ядем-не ги ям! И до днес ми се яде свински неща... И днес ми миришат много хубаво. Но не ям тези неща.

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите.

Това говори как народите на белите хора ще управляват света до идването на Господа отново.

2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. 3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг.    

Това са 4 велики нации. И идват от морето на хората. Първата беше Вавилонската Империя. После Мидо-Персите. После Гръцката Империя, после Рим. И от Рим дойдоха 10 нации които управляват Европейският Съюз. И Гърция няма да излезе от тях нито ще падне! Защото е една от тези 10. И те имат една валута. И са едно, макар, че имат разногласия. Но хората не се интересуват от нищо днес. И територията, която те управляват сега-светиите ще я управляват.

13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него.
 
Ще дойде с облаците-от небето. И вижте-това е в Старият Завет-който не четете.

14 И Нему се даде владичество, слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици. Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.    

И Отец ще му даде Царство и всичките народи ще му служат. Значи ще има народи тук на тази земя-нали? Това е велико
откритие-нали?... И неговото Царство няма да бъде разрушено-никога.
Нека видим за това-Лука 22 глава-защото каза нещо на апостолите си.

8 И прати Исус Петра и Иоана, и рече: Идете и ни пригответе, за да ядем пасхата.

Това е последната Пасха на която Исус Христос щеше да умре. И да видим какво стана тогава: (А това изобщо не е последна вечеря или нещо такова!)

14 И като дойде часът, Той седна на трапезата, и апостолите с Него.     15 И рече им: Твърде много съм желал да ям тази
пасха с вас преди да пострадам;    

Исус Христос знаеше, че ще умре. И тази Пасха все още се пази, до момента на новото Царство.

28 А вие сте ония, които устояхте с Мене в Моите изпитни.    
Апостолите участваха във всико заедно с Исус.
29 Затова, както Моят Отец завещава царство на Мене, а Аз завещавам на вас,    

И вижте какво каза-че ще им даде Царство, както и Отец му даде Царство. Същото нещо, което четем до сега. И това Царство ще е в цялата земя.

30 да ядете и да пиете на трапезата Ми в Моето царство; и ще седнете на престола да съдите дванадесетте Израилеви племена.    

И ето отново-ще седите на тронове и ще съдите 12 племена на Израел.
Да се върнем на Данаил 7 глава. 12 племена на Израел не са на небето...

15 Колкото за мене, Даниила, духът ми се наскърби дълбоко в тялото ми, и виденията на главата ми ме смутиха.    

Данаил не разбираше какво означава това видение.

16 Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща.    

Ангела му каза какво е това

17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята.    

Това са 4 Царства!

18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.    

Кой ще вземе Царството-светиите! Господ каза в Откровението, че светиите ще управляват света. Вие ще сте богове. Исус е първородният между много братя и сестри! А къде ще се намира това Царство:

27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са
светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.    
Под "цялото небе"-къде е? Тук на земята. И светиите ще управляват света. Вие стоите в бъдещото Царство. И тримата синове на Ной имаха шанса да управляват земята. Но и тримата не се справиха. Днес управляват езичниците-това са белите хора. Хората не знаят дори и кои са езичниците... Езичник означава наследник на Яфет. Битие 10 глава ви казва, че езичниците са дошли от Яфет. И 4 световни Империи са на бели хора. И днес белите хора управляват всичко. Господ им даде това. И никой не може да
го отнеме, но само Господ. Като дойде, ще им отнеме властта и ще я даде на светиите.
1 Коринтяни 6 глава. Господ е поставил всичко това в Библията, защото иска да ги знаете. За да сте готови за това, което идва.

1 Когато някой от вас има нещо против другиго, смее ли да се съди пред неправедните, а не пред светиите?    

Тогава някои са се съдили едни други.

2 Или не знаете, че светиите ще съдят света? Ако, прочее, вие ще съдите света, не сте ли достойни да съдите ни най-малките работи?    

Светиите ще съдят света? Чакай малко! Но вижте какво четем!

3 Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? а колко повече житейски работи;    

Ние ще съдим ангели? Днес дори и не ги виждаме.Може да е точно тук някой ангел и ние не знаем. Дори и на Петдесетницата на апостолите се явиха ангели. На Моисей се яви ангел в горящият храст. Ангел показа само ръката си на сина на Навохудоносор.
И ако не искат да ни се покажат-не ги виждаме. И ето-вие се тренирате за тези неща. Не трябва ли да се тренирате, ако
искате да станете електротехник или шофьор на автобус или каквото и да е? Така и Господ ви тренира за да можете да вършите това, което Той иска. И иска да знаете тези неща-за това ги е поставил в Библията. В началото са били също двама-Отец и Иехова. Но никой никога не е имал работа с Отец, чието име е Исус. Но вие не искате да слушате.
И ето-това сте вие, ако сте в първото възкресение-Псалм 149

1 Алилуя! Пейте на Господа нова песен, И хвалението Му в събранието на светиите.    

Събранието на светиите-кои са те:

5 Светиите ще тържествуват славно, Ще се радват на леглата си.     6 Славословия към Бога ще бъдат в устата им, И меч остър от двете страни в ръката им,    

Какво ще правите с този меч?

7 За да отдават възмездие на народите И наказание на племената,    

Светиите ще управляват света и народите. В Исаия ви пише, че когато някой върши нещо зло-ще чува глас зад себе си, че това не е пътя и да тръгне в правите пътища.

8 За да вържат царете им с вериги, И благородните им с железни окови, -     9 За да извършат над тях написания съд! Тая чест принадлежи на всички Негови светии. Алилуя.    

Ето какво ще правите по времето на тези 1000 години. Защото ще има и безсмъртни богове и ангели, и смъртни хора. От плът и кръв. И когато някой плътски човек започне да върши зли неща-някой от светиите ще се материализира пред него и ще му каже как да се държи. И ако не-ще го погуби. А Исус ще управлява цялата земя. И ще дава командите. Аз искам да съм от светиите!
Нека потвърдим това-Откровението 2 глава. Господ ни каза да проверим тези неща-и е прекрасно като ги разбереш. Защото разбираш, на къде отиваш и как да стигнеш там. Това е благословение. Не правя това за 44 години заради нищо. Аз заня, къде ще отида. Всичко в този живот е временно. А ние търсим вечното.

26 И на този, който победи, и който се пази до край, за да върши дела чисти като Моите, ще дам власт над народите, -    
Който победи себе си! Сатана не може да ви накара да направите нищо против волата ви. И който победи себе си, ще поучи власт над народите! Не казва, че ще лети по облаците, но ще управлява народите!

27 (и той "Ще ги управлява с желязна тояга; Те ще се строшат като грънчарски съдове", -) както и Аз получих от Отца Си.

И няма да си има изобщо работа с безмислици. Но каквото каже-това ще бъде. И ако някой върви портив истината-ще бъде унищожен дори и по времето на Милениума.
Нека видим как е било по врмето на Захария-Захария 3 глава

1 И Господ ми показа великия свещеник Исуса стоящ пред ангела Господен; и Сатана стоеше отдясно му за да му се възпротиви.    

 Сатана винаги се противи. Но ако не вършите нищо против Господа-Сатана няма никаква власт над вас. А този Исус е
Първосвещеник.

2 И Господ рече на Сатана: Господ да те смъмри, Сатано; да! да те смъмри Господ, Който избра Ерусалим. Не е ли този една главня изтръгната из огън?     3 А Исус бе в нацапани дрехи като стоеше пред ангела.    
Исус е бил като всички нас-с грехове.

4 И ангелът проговаряйки рече на стоящите пред него, като думаше: Съблечете от него нацапаните дрехи. А нему рече: Ето, отнех от тебе беззаконието ти, и ще те облека в богати одежди.    

Когато отнеме геховете, ще даде ново облекло-праведност.

6 И ангелът Господен заяви на Исуса казвайки:     7 Така казва Господ на Силите: Ако ходиш в пътищата Ми, и ако пазиш наредбите Ми, тогава ти пак ще пазиш дома Ми, и пак ще пазиш дворовете Ми, и ще ти дам свободен достъп между стоящите тук.    

Ако! Обърнете внимание! Спомнете си, че Господ каза-ако ми отвориш вратата на съзнанието си. И ако устоиш-ще управляваш моят дом.Исус ще бъде Първосвещеник на Господ Исус Христос по времето на Милениума. И светиите ще управляват света. Не искам да бъда от тези дето са управлявани, но от тези коиито ще управляват.
Откровението 5 глава. Господ ни показва всичко това и иска да бъдем с него. Вижте-днес младите не отиват по църквите. Но тук е пълно с тях-защото има какво да им кажа. Дори и брат Юлиус дойде тук като беше на 11 години. И после доведе и майка си. Ние започнахме с младите хора-те доведоха родителите си.

1 И видях в десницата на седящия на престола книга, написана отвътре и отвън запечатана със седем печата.     2 И видях, че един силен ангел прогласяваше с висок глас: Кой е достоен да разгъне книгата и разпечата печатите й?     3 И никой, нито на небето, нито на земята, нито под земята, не можеше да разгъне книгата нито да я гледа.    

И никой не можеше да отвори Книгата. Никой!

4 И аз плаках много, защото никой не се намери достоен да разгъне книгата нито да я гледа.     5 Но един от старците ми
каза: "Недей плака: ето лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата."    

Знаем, кой е Лъвът на Юда-Исус. Исус дойде от поколението на Давид. И какво стана:

8 И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите.     9 И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ    

Ти беше убит за хората и за това можеш да отвориш Книгата. И Исус изкупи хора от всеки народ под небето.

10 и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята.    

И ние ще управляваме на земята. Няма да вървим на небето. Всички го порчетохме заедно! И това е крайният резултат. Но
въпроса е-кога ще стане това? Нека да изследваме.
2 Тимотей 4 глава. Ние ви четем Книгата-нищо друго. Но ако не искате да сте с нас тук-можете да напуснете. И не се
притесняваме от това. Господ каза-който иска, нека дойде. Отнася се до всички хора-няма разлика!

1 Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му:    

Ще съди като дойде отново на земята в Царството си. Е-ако някой е в ада, то вече са съдени... Или ако някой е на небето-те вече са били осъдени. Но вижте какво пише тук. Това, което са ви учили е само лъжи. И ако четете Бибилята, ще разберете кое как е.

2 проповядвай словото, настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай, с голямо търпение и непрестанно поучаване.    

Проповядвай Словото-не нечии учения! Изобличавай лъжите! И какво мислите, ще правя аз, като дойде някой и вземе да говори лъжи? Ще го изоблича! И когато някой ми каже-но това никога не съм го чувал-казвам им: защото никога не си слушал истината.

6 Защото аз вече ставам принос, и времето на отиването ми настава.    

Хората мислят, че Павел ще върви някъде-не! Павел казва, че е готов за смъртта.

7 Аз се подвизах в доброто войнствуване, попрището свърших, вярата опазих;    

Вярата опазих! До края.

8 отсега нататък се пази за мене венецът (правдата), който Господ, праведният Съдия, ще ми въздаде в оня ден; и не само на мене, но и на всички, които са обикнали Неговото явление.    

Хората мислят, че Павелможе да излезе от тялото си... Но вижте какво пише-кога Павел ще получи наградата-когато Господ дойде отново. При пришествието си.Просто четете с отворени очи. Хората не вярват в Господа. Нека ви покажа това-дали Павел казва нещо различно от това, което Господ казва. Откровението 22 глава

12 Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.

Господ ще даде наградите като дойде! И според делата им! И никой няма да получи наградата преди Господ да дойде. А били ли сте на работа и да не сте работили нищо? Дали ще ви държат там? Каква ще е наградата ви?
И никой не е на небето? Разбирате ли това? Господ ще ви учи-ако искате да се учите. Той чука на вратата на съзнанието ви дори и сега. Днес чувате гласа му-не закоравявайте сърцата си!
Исаия 40 глава

1 Утешавайте, утешавайте людете Ми, Казва вашият Бог.     5 И славата Господна ще се яви, И всяка твар купно ще я види;

Защото устата Господни изговориха това.    
Откровението 1 глава ви казва, че като дойде Господ, всяко око ще го види. Ето ви тук Исаия го е казал първо.

10 Ето, Господ Иеова ще дойде със сила, И мишцата Му ще владее за него; Ето, наградата Му е с него, И въздаянието Му пред него.    

Ето ви още един път същото-наградата е с Господа и ще я даде чак като дойде. Нека видим какво казва Павел-1 Коринтяни 15 глава. Господ иска да ви спаси. Не е трудно-но се иска малко внимание. Някои казват, че вече са спасени-те наричат Господа лъжец. Докато Господ не дойде-никой не е спасен. Разбирате ли-съвсем просто е. Първо вършите това, което трябва-после получавате заплатата. Иначе, ако някой ви даде първо заплатата-вие няма да вършите нищо.

12 Ако се проповядва, че Христос е възкресен от мъртвите, как казват някои между вас, че няма възкресение на мъртвите? 13 Ако няма възкресение на мъртвите, то нито Христос е бил възкресен;    

Ако няма възкресение на мъртвите-нито Христос е бил възкресен. Нека видим обаче реда на всичкото.

20 Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите.     21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.    

Исус стана човек и чрез него ние имаме надежда-чрез неговата смърт.

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят.     23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.    

Но всеки по реда си! И праведните ще бъдат възкресени чак когато Христос дойде отново. Христос тук ли е? НЕ! Тогава къде са мъртвите-в гроба. Вижте как просто е цялото нещо.   Нека видим Исаия 26 глава-това е велико нещо тук-Исаия говори с Господа.

19 Твоите умрели ще оживеят; Моите мъртви тела ще възкръснат. Събудете се и запейте радостно вие, които обитавате в пръстта, Защото росата Ти е като росата по тревите, И земята ще предаде мъртвите.    

Къде са мъртвите-в пръстта. И те ще бъдат възкресени. Исаия е знаел какво ще стане с него след като дойде Господ.

20 Дойдете, люде Мои, влезте в скришните си стаи, И затворете вратите след себе си; Скрийте се за един малък миг, Догдето премине гневът.    

Докато премине гнева на Господа.

21 Защото, ето, Господ излиза от мястото Си, За да накаже жителите на земята за беззаконието им; И земята ще открие кървите си, И не ще покрие вече убитите си.    

Кога ще стане това-когато Господ дойде отново и нито ден преди това.
Нека видим Матей 25 глава. Никой не иска да чете, а Господ е сложил всичко това в Бибилята.

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.    

Исус Христос ще дойде с всичките свети ангели. И ще седне на трона на Давид.

32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;    

Това ще е по времето на тези 1000 години. Всички народи ще отиват в Ерусалимза да получат инструкции от Господа. И Господ ще ги отлъчи едни от други.

33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата.     34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.    

Момент! Царството на Исус няма да започне докато не дойде? Тогава какво казва тук? Това е Царството на Отец! То е приготвено още от началото на сътворението. За това Исус каза, че отива да приготви място за светиите в него.
Нека да видим това- Йоан 14 глава

1 Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене.     2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.    

Вече говори за Дома на Отец!

3 И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие.    
Място за всички нас които се стараем да пазим всичко, което Господ Исус е заповядал. И не-няма да отиваме на небето. Но като ни приготви мястото-ще дойде отново. И където е той-там ще бъдем и ние. Но тук имаме проблем. Как ще отиде да приготви, ако не напуска земята? Нека видим това-Откровението 21 глава

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.     2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.    

Новият Ерусалим-идва на земята от небето. Приготвен за светиите.

3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.    

И Отец ще бъде тук с нас. И ние ще бъдем в Неговият Дом. Това е този Дом с много обиталища, дето е приготвен от
сътворението. Но ние не сме били готови за него.

4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото
премина.

И когато това Царство дойде-смърт вече няма да има. Съдът е преминал и всички са там, където трябва да бъдат.
Нека видим това-Евреите 11 глава

1 А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат.     2

Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше.    

13 Всички тия умряха във вяра, тъй като не бяха получили изпълнението на обещанията; но ги видяха и поздравиха отдалеч, като изповядаха, че са чужденци и пришелци на земята.
 
Ние виждаме същите обещания. И какво правим-ние внимаваме на Божието Слово. Ние не сме от тази земя. Утре църквите ще бъдат пълни-но ние сме днес тук. Исус докато беше на земята, както казва Лука, влизаше по навика си в синагогата в събота. Винаги.

14 А ония, които говорят така, явно показват, че търсят свое отечество;    

И какво ще направи Господ за нас:

16 Но на дело желаят едно по-добро отечество, сиреч, небесното; затова Бог не се срамува от тях да се нарече техен Бог, защото им е приготвил град.    

Отец ни е приготвил Град-Новият Ерусалим. Прочетохме го вече и на друго място.
И последното място-Откровението 21 глава

10 И отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога,    

Това е града, в който Господ отиде да ни приготви място.

11 и имаше божествена слава като светеше, както свети някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен като кристал.    

Отец идва заедно с Града.

12 Градът имаше голяма и висока стена, с дванадесет порти, и на портите дванадесет ангела, и надписани над портите имена, които са имената на дванадесетте племена на израилтяните:    
12 врати-не една порта и Петър стои там с ключове? Знаете ли какво е голямото съобщение тук? Ако трябва да влезете в

Царството на Отец, трябва да минете през едно от 12 пемена на Израел. Исус каза, че спасението е от Юдеите. Не се ли
сещате, че всички пророци и апостоли са Израиляни? Не знаете ли, защо света днес е в пълен паганизъм? Защото в 70 година Израел беше пръснат по народите, след като Генерал Тит превзе Ерусалим? Но ето-днес се върнахме в ролята си.

13 откъм изток три порти, откъм север три порти, откъм юг три порти, и откъм запад три порти.     21 И дванадесетте порти бяха дванадесет бисера; всяка порта бе от един бисер; и храм не видях в него, защото неговият храм е Господ Бог Всемогъщият и Агнето.    

В Царството на Отец Храм няма да има вече.

23 И градът нямаше нужда от слънце, нито от луна да го осветява, защото Божията слава го осветяваше, и неговото светило е Агнето.    

Отец и Исус и всичките безсмъртни са същества от светлина. Но това е друг урок.

24 И народите ще ходят по неговата светлина: земните царе ще донасят в него своите славни неща.    

И народите ще са си в земите си.Но ще са безсмъртни, ще са богове и ще светят. И народите ще имат Царе.

25 Портите му не ще се затварят денем, (а нощ не ще има там);    

Никога няма да има нощ там.

26 па и народите ще донасят в него славните си и ценни неща.    

Това е, което Господ ив обещава. Ако сте в първото възкресение, ще управлявате народите. И ако минете през второто възкресение и не сте осъдени на смърт, ще живеете като богове-вечно. Но ако не сте оправдани-ще идете в огненото езеро.

Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2191669
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930