Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2015 21:47 - ОТ ЕДЕМ ДО ЦАРСТВОТО. ОТ НАЧАЛОТО ДО НАЧАЛОТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 803 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Както винаги-ще научите много важни неща.
Приятно четене!

Псалм 118:26-29

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам това-"Божита събота"!
Господ е записал-търсете знанието, но от всичко най-много търсете разума, разбирането. Днес мнозина знаят много, но не го разбират.
Мнозина наши братя са много заети за да се образоват едни други, но забравят, че трябва да образоват целият свят.
Господ твори същества точно като него. И Бог е Елохим-думата означава едно семейство но повече от един индивид.
Ние сме избрани-мнозина знаят това, но не знаят за какво. Ние сме избрани за да доведем всички синове на Адам при Бога. Независимо какъв е цвета им. Всички на тази планета са дошли от Адам и Ева и после от Ной и синовете му. И след като сме дошли от същото място, как така едни ще бъдат спасени, а други не? Имам основен проблем с това. То не е вярно.
И ето-реших да направя урок, който ще ви покаже всичко от самото начало и до къде ще дойде цялото. Господ сътвори човека за да живее вечно. Не за да умира.Смъртта е временно състояние за сега. И когато Господ дойде, ще премахне смъртта. Той ви каза, че е Бог на живите, не е на мъртвите.
Ще започнем урока от Битие 1 глава-когато Господ сътвори човека. И ще ви покажем, че отивате на едно място-в Божието Царство. Но вие трябва да решите от коя страна на Царството ще бъдете. Защото и огненото езеро ще е там. И вие сами трябва дарешите да спасите себе си-на сила никой нма да ви спаси.

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.    

Господ направи човека да изглежда както самият него. Но не го направи според духовното си изображение. Ако би било така-ние нямаше да съгрешим от самото начало дори.

27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.
 
Мъж и жена ги сътвори.

28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.    

Населете земята отново-това е правилната дума. Защото преди човека на земята са били динозаврите. И Господ ги е унищожил. Днес не виждате тиранозаври, птеродактили и големите гущери да бягат насам-натам. Те не са били вече живи по времето на Адам.

29 И Бог рече: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна.    

Те ще ви бъдат за храна.

30 А на всичките земни зверове, на всичките въздушни птици, и на всичко, което пълзи по земята, в което има живот, давам, всяка зелена трева за храна; и стана така.    

Не само даде Господ на човека да бъде вегетариянец, но също и животните бяха така. Защото тогава никой не е умирал.
Да видим сега, как Господ сътвори човека-Битие 2 глава. 1 глава на Битие е просто плана за всичкото творение.

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.    

Господ сътвори човека от пръстта, вдъхна в ноздрите му жизненото дихание и човека стана жива душа. Ние сме душите. И всички живи дишат. Ето ви прекрасно потвърждение на сътворението.
8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал.    
9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.    

И Господ постави още две дървета там. И ние знаем кои са те. Дървото на Живота е Исус. И само с него сме си имали работа. Той е от Битие 1 глава. Никога никой не е имал работа с Отец. И Господ им даде само една заповед! Съвсем проста заповед.

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш;    
17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.    

Човекът можеше да яде от всички дървета в градината-дори и от Дървото на живота. И ако ядеш от дървото на познанието-ще умреш. И ако човекът не би ял от това дърво-никой нямаше да умира. Смъртта беше добавена в творението заради греха на човека. Нека видим какво обаче направи човека:
Битие 3 глава

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?    
2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем;    
3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.    

Жената е знаела какво е забранил Господ. И не говорим тук за змия, която пълзи по корема си. В Откровението 12 главави показва, коя е тази змия. Това е дявола. Господ ни е направил със свободна воля.Не ни е направил роботи. Направил ни е както е той. И ние трябва да имаме дисциплина. Трябва да имаме знание и разбиране-за да направим правилният избор.

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;    
5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.    

И това го казват на всяко погребение: това не е сестра Джонс, но само нейната обвивка. А тя ни гледа от небето и се усмихва... Но тялото й е същото и тя е мъртва. И никой не е отишъл на небето. И тя не се е върнала у дома си-защото не е дошла от небето, но от земята. И когато я поставят в пръстта-тогава ще се върне у дома си.

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.    

И не става въпрос за ябълки. Но става въпрос за плодовете на лъжата. Най-голямото ядене е чрез очите ви и ушите ви. Вие консумирате знание. Сатана й даде лъжи и истина смесено и тя "яде" и даде и на Адам. Когато ядете ябълки, не се образовате по никакъв начин-нали? Платих образованието на внучката си наскоро. Но според това, което казвате-трябваше да отида в магазина и да й купя ябълки-една кофа. И тя щеше да се образова... Щеше да ми спести към 80000 долара.

7 Тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи; и съшиха смокинови листа та си направиха препаски.    

Как ще разберат, че са голи-ако никой не им го кажеше?

8 И при вечерния ветрец чуха гласа на Господа Бога, като ходеше из градината; и човекът и жена му се скриха от лицето на Господа Бога между градинските дървета.    

Господ е бил в Едемската градина? Да! Господ винаги е искал да бъде заедно с творението си.

9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си?    
10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих.    
11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол? Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?    

Кой ти каза, че си гол? Виждате това-нали? Ял си от дървото от което ти казах да не ядеш?

12 И човекът рече: Жената, която си ми дал за другарка, тя ми даде от дървото, та ядох.    

Първият мъж се скри зад жената... Дал си ми лош продукт, Господи. Но Господ даде авторитета на мъжа, да контролира и жената. Адам не спря жена си. А трябваше да направи това, което направи Йов. И сега, вече всички са под греха.

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.    

Защото послуша гласа на жена си. Адам никога не е говорил със Сатана. Ева говори с него. Сатана знаеше, че най-голямата слабост на мъжа е именно жената. Дявола е знаел че не може да излъже Адам. За това подейства чрез жената. Така е и до днес. И сега човекът вече трябва да работи.
    
19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.    

И как живеете днес-като работите. С пот на челото. Вижте колко проста е Библията-всичко е напълно ясно. Еволюционистите не могат да разберат простотата на Библията. И от пръстта сме взети и там се връщаме! Господ знае от къде сме дошли. Вижте как просто е всичкото. Просто четете и се подчинявайте.    

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -    
Господ изгони мовека, за да не може да се доближи до Дървото на живота и да се научи как да живее вечно. Представете си зло същество, вечно живо. И при това-с всяка власт. Господ не можеше да остави това да стане. Разберете колко сериозно е това.

23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.    
24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.    

И Господ постави херувимите за да пазят пътя към Дървото на живота. Защото първо човекът трябваше да промени мисленето си и тогава можеше да заживее вечно.
Нека видим Псалм 82. Хората не обръщат внимание-не четат Библията.

1 Бог стои в Божия събор, Съди всред боговете.    

Кои са тези могъщи богове?

2 До кога ще съдите несправедливо, И ще лицеприятелствувате към нечестивите? (Села.)    

Това е въпрос. Какво стана в Едем-Адам и Ева осъдиха погрешно и заради това, смъртта влезе в живота ни.

5 Те не знаят нито разбират, Ходят насам натам в тъмнина; Всичките основи на земята се разклащат.    

И поради греха цялата земя се клати като пиян. Смъртта не тряваше да бъде тук, болести, ужаси.

6 Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния.
 
Ако Господ казва това-то какви сме ние?

7 А при все това вие ще умрете като човеци, И ще паднете като един от князете.    

Кой умира-ние умираме! Не трябваше, но ето-умираме. Пради греха на Адам и Ева. Те ядоха от погрешното дърво.
Битие 6 глава-ние ще видим всичко дори и до Царството на Отец.
А от къде мислите Господ взе кожите за да облече Адам и Ева? Трябваше да убие животно.Заплатата на греха е смърт!

1 Като почнаха човеците да се размножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери,    
2 Божите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха.    

Това не са паднали ангели-те не се размножават. Но не можем да ви учим за всико наведнъж.

3 И тогава рече Господ: Духът който съм му дал не ще владее вечно в човека; в блуждаенето си той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години.    

И ето тук Господ ограничи живота на човека. Защото човекът измисляше само зло.
    
5 И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло,    

Звучи като че е в днешно време-нали?

6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си.    
7 И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох.    

Господ реши да унищожи всички.
Нека видим нещо тук-Йоан 5 глава-ще ви покажа, кой говори тук.

37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.

Вижте това! Никога Отец не се е занимавал с нас. Винаги е бил само Исус. Разбирате ли, кой говори в Битие?

8 А Ной придоби Господното благоволение.    
13 И рече Бог на Ноя: Краят на всяка твар се предвижда от Мене, защото земята се изпълни с насилие чрез тях; затова, ето, ще ги изтребя заедно със земята.    

Господ каза какво ще направи.

14 Направи си ковчег от гоферово дърво; стаи да направиш в ковчега; и да го измажеш отвътре и отвън със смола.    
17 И, ето, Аз ще докарам на земята потоп от вода, за да изтребя под небето всяка твар, която има в себе си жизнено дихание; всичко що се намира на земята ще измре.    

Исус кава това!

18 Но с тебе ще поставя завета Си; и ще влезеш в ковчега ти, синовете ти, жена ти и снахите ти с тебе.    
19 И от всичко, от всякакъв вид твар, която живее, да вкараш в ковчега по две от всеки вид, за да опазиш живота им със себе си; мъжко и женско да бъдат.    

За да остави животните живи, тябва да вземе по едно мъжко и едно женско. Днес говорят за брак между мъже и мъже и жени и жени. Но те не могат да раждат деца.

22 И Ной извърши всичко според както му заповяда Бог; така стори.

Ной изпълни всичко, което Господ му заповяда. И да видим какво стана после: Битие 9 глава

1 В това време Бог благослови Ноя и синовете му, като им каза: Плодете се, размножавайте се и напълнете земята.    
2 Ще се страхуват и ще треперят от вас всички земни животни и всички въздушни птици; те са всичко, що пълзи по земята и с всички морски риби, са предадени в ръцете ви.    

Сега вече Господ даде и животните за храна. Така също и животните вече можеха да ядат месо.

3 Всичко живо, що се движи ще ви бъде за храна; давам ви всичко също, както дадох зелената трева.    

Сега вече смъртта беше част от творението.

4 Месо обаче с живота му, то ест, с кръвта му, да не ядете.    
5 А вашата кръв, кръвта на живота ви, непременно ще изискам; от всяко животно ще я изискам; и от човека, да! от брата на всеки човек, ще изискам живота на човека.    

Когато човек убие човек или животно убие човек-ще изисквам от него. Днес хората имат за домашни жиовтни разни тигри, лъвове, питони. И често животните ги нападат и убиват. Божието Слово е абсолютната истина. За това-не отглеждайте диви животни в домовете си.
Какво направи после Ной-Битие 10 глава

1 Ето потомството на Ноевите синове, Сима, Хама и Яфета; че и на тях се родиха синове след потопа.

Ной имаше 3 сина. И всички народи са дошли от тях.

32 Тия са племената на Ноевите синове според поколенията им, в народите им; и от тях се отделиха народите по земята след потопа.

От тези тримата сина всички народи са дошли на земята. За това не можете да мразите никой народ-защото те са ваши сестри и братя. И ако не искат да се променят-отделете се от тях, но не бива да ги мразите.
Битие 11глава-цялото нещо е в съвършен ред.

1 А по цялата земя се употребяваше един език и един говор.    
2 И като потеглюваха човеците към изток, намериха поле в Сенаарската земя, гдето се и заселиха.    

Всички тогава са говорели един език.

3 И рекоха си един на друг: Елате, да направим тухли и да ги изпечем в огъня. Тухли употребяваха вместо камъни, а смола употребяваха вместо кал.    
4 И рекоха: Елате, да си съградим град, даже кула, чийто връх да стига до небето; и да си спечелим име, да не би да се разпръснем по лицето на цялата земя.    

Човекът винаи иска да прави обратното на това, което Господ иска. Господ искаше човекът да се размножи по цялата земя.

5 А Господ слезе да види града и кулата, които градяха човеците.    
6 И рече Господ: Ето, едни люде са, и всички говорят един език; и това е което са почнали да правят; и не ще може вече да им се забрани, какво да било нещо, що биха намислили да направят.    

Всичките хора са били на един ум. Като един човек. Искали са да бъдат винаги заедно.

7 Елате да слезем, и там да разбъркаме езика им, тъй щото един други да не разбират езика си.    

И понеже вече не разбираха едни други-трябваше да престанат да градят тази кула и този град. Това е начина да бъдат разпръснати по целият свят.

8 Така Господ ги разпръсна от там по лицето на цялата земя; а те престанаха да градят града.    
9 За това той се наименува Вавилон, защото там Господ разбърка езика на цялата земя; и от там Господ ги разпръсна по лицето на цялата земя.    

Вавилон-понеже е станало пълно объркване.

10 Ето Симовото потомство: Сим беше на сто години, а роди Арфаксада две години след потопа;    

Ще видим поколението на Сим за да намерим Авраам. Това са семитските народи.

11 а откак роди Арфаксада, Сим живя петстотин години, и роди синове и дъщери.    
26 Тара живя седемдесет години и роди Аврама, Нахора и Арана.    

Този Аврам стана Авраам по-късно.

31 И Тара взе сина си Аврама и внука си Лота, Арановия син, и снаха си Сарайя, жената на сина си Аврама та излязоха заедно от Ур Халдейски, за да отидат в Ханаанската земя; и дойдоха в Харан, дето се и заселиха.    

Те отидоха в земята на Ханаан. Това е земята, която Господ даде на Израел.
Да видим сега Авраам, защото Господ направи завета с него-Битие 15 глава

1 След тия събития, дойде Господното слово на Аврама във видение и каза: Не бой се, Авраме; Аз съм твой щит, наградата ти е извънредно голяма.    
2 А Аврам рече: Господи Иеова, какво ще ми дадеш, като аз си отивам бездетен и тоя Елиезер от Дамаск ще притежава дома ми?    

Авраам нямаше свое дете

3 Аврам рече още: Ето Ти не ми даде чадо; и, ето, един роден в дома ми ще ми стане наследник.    
4 Но, ето, дойде Господното слово и му каза: Тоя човек няма да ти стане наследник; но оня, който ще излезе от твоите чресла, ще ти бъде наследник.    

Аврам е знаел това.

5 Тогава, като го изведе вън, каза: Погледни сега на небето и изброй звездите, ако можеш ги изброи. И рече му: Толкова ще бъде твоето потомство.
 
Тогава обаче Аврам още не е имал и едно дете. Аврам е баща на вярващите. Всеки, който има вяра и вярва в Бога е дете на Авраам.

6 И Аврам повярва в Господа; и Той му го вмени за правда.
13 Тогава Господ каза на Аврама: Знаейки - знай, че твоето потомство ще бъде чуждо в чужда земя и ще им бъдат роби; и те ще ги угнетяват четиристотин години.
 
Говори за Израел. И те ще бъдат за 400 години роби в Египет.

16 А в четвъртия род потомците ти ще се върнат тука; защото беззаконието на аморейците не е още стигнало до върха си.

В 4 поколение ще се върнат тук. Синовете на 12 пемена излязоха от Египет.
Нека видим Деянията 7 глава

2 А той каза: Братя и бащи, слушайте - Бог на славата се яви на Отца ни Авраама, когато беше в Месопотамия, преди да се засели в Харан, и му рече:    
6 И Бог му говори в смисъл, че неговите потомци щяха да бъдат преселени в чужда земя, гдето щяха да ги поробят и притесняват четиристотин години.    
7 Но Аз, рече Бог, ще съдя народа, на който ще робуват; и подир това ще излязат и ще Ми служат на това място.
8 И му даде в завет обрязването; и така Авраам роди Исаака, и обряза го в осмия ден; Исаак роди Якова, а Яков дванадесетте патриарси.    

И това са бащите на 12 племена на Израел.

9 А патриарсите завидяха на Иосифа та го продадоха в Египет; Бог, обаче, беше с него.    
14 Иосиф прати да повикат баща му Якова и целия му род, седемдесет и пет души.    

Йосиф стана главата на Египет-точно след Фараона. Йосиф не беше само в трона като Фараон. И после Израел се пресели в Египет.

15 И тъй, Яков слезе в Египет, гдето умря, той и бащите ни;    

И бащите са умрели, но тогава са имали много деца.
    
17 А като наближаваше времето да се изпълни обещанието, което Бог беше утвърдил на Авраама, людете бяха нарасли и се умножили в Египет,    

Кое обещание-че в 4 поколение Израел ще излезе от робството.

18 докле се издигна друг цар над Египет, който не познаваше Иосифа.    
19 Той с коварно постъпване против нашия род дотолкова притесняваше бащите ни, щото да хвърля децата им, за да не остават живи.    

Те са опитваи да избият всички мъжки бебета. По този начин унищожават цялата нация. Като няма мъже-а само жени, нацията изчезва. Защото Египтяните ще се женят за тези израилянки и така ще се раждат египтяни.

20 В това време се роди Моисей, който беше прекрасно дете, и когото храниха три месеца в бащиния му дом.    
21 И когато го хвърлиха, Фараоновата дъщеря го взе и го отхрани за свой син.    
22 И Моисей беше научен на всичката египетска мъдрост, и бе силен в слово и в дело.    

Ето как Моисей е бил укрит-по най-добрият начин. Защото Моисей е изглеждал както Фараона. Представете си ако Моисей е бил бял, а Фараона-черен, как белият Моисей седи на коленете на дядо си...

23 А като навършваше четиридесетата си година, дойде му на сърце да посети братята си израилтяните.    

Моисей е бил научен на цялата Египетска мъдрост тогава. Господ не е пратил кого да е в Египет за да изведе народа му от там.

24 И виждайки един от тях онеправдан, защити го, и отмъсти за притеснения като порази египтянина,    
25 мислейки, че братята му ще разберат, че Бог чрез неговата ръка им дава избавление; но те не разбраха.    

Те не разбираха, че Моисей е пратен от Бога да ги спаси от робството.

26 На следния ден той им се яви, когато двама от тях се биеха, и като искаше да ги помири, каза: Човеци, вие сте братя; защо се онеправдавате един друг?    
27 А тоя, който онеправдаваше ближния си, го отблъсна, и рече: Кой те е поставил началник и съдия над нас?    

Тогава Моисей разбра, че Израел не може да държи тайна. И за това побегна.

35 Този Моисей, когото бяха отказали да приемат, като му рекоха: Кой те постави началник и съдия? него Бог, чрез ръката на ангела, който му се яви в къпината, прати и за началник и за избавител.    

Този, когото те отхвърлиха-него Господ прати да ги изведе от Египет.

36 Той ги изведе, като върши чудеса и знамения в Египет, в Червеното море и в пустинята през четиридесет години.    

Моисей изведе хората.

37 Това е същият Моисей, който рече на израилтяните: "Бог ще ви въздигне от братята ви пророк, както въздигна и мене",

Да видим Изход 16 глава.

1 Като се дигнаха от Елим, цялото общество израилтяни дойдоха в пустинята Син, която е между Елим и Синай, на петнадесетия ден от втория месец, откак излязоха из Египетската земя.    
2 А в пустинята цялото общество израилтяни роптаеха против Моисея и Аарона.    
3 Израилтяните им казаха: По-добре да бяхме умрели от Господната ръка в Египетската земя, когато седяхме около котлите с месо и когато ядяхме хляб до ситост; защото ни доведохте в тая пустиня, за да изморите това цяло множество с глад.    

Те забравиха бързо какво бяха в Египет и какво правеха с тях Египтяните.

4 Тогава рече Господ на Моисея: Ето, ще ви наваля хляб от небето; и ще излизат людете всеки ден да събират колкото им трябва за деня, за да ги опитам, ще ходят ли по закона Ми, или не.    

Господ ви проверява постоянно.

5 А на шестия ден нека сготвят внесеното, което да бъде два пъти, колкото събират всеки ден.    
6 И тъй, Моисей и Аарон казаха на всичките израилтяни: Довечера ще познаете, че Господ ви е извел из Египетската земя;    
7 а на утринта ще видите славата на Господа, понеже Той чу роптанията ви против Господа. Защото що сме ние та да роптаете против нас?    
8 Моисей още рече: Това ще стане, когато Господ ви даде довечера месо да ядете, и на утринта хляб до ситост; понеже Господ чу роптанията ви против Него. Защото що сме ние? Роптанията ви не са против нас, а против Господа.    

Те роптаеха против Господа.

13 И така, на вечерта долетяха пъдпъдъци и покриха стана; а на утринта на всякъде около стана беше паднала роса.    
14 И като се изпари падналата роса, ето, по лицето на пустинята имаше дребно люспообразно нещо, тънко, като слана по земята.    
15 Като го видяха израилтяните, казаха си един на друг: Що е това? защото не знаеха що беше. А Моисей им каза: Това е хлябът, който Господ ви дава да ядете.    

Те не са знаели какво е това и са му измислили име.

35 И израилтяните ядоха манната четиридесет години, докато дойдоха в обитаемата земя, ядоха манна, докато пристигнаха до границите на Ханаанската земя.

В Книгата на Исус Навиевият пише кога маната е спряла-като са влезли в земята.
Ще видим Числа 11 глава. За това казвам на хората-всичко, което ни се е сучило и случва е от Господа.

4 И разноплеменното множество, което беше между тях, показа голямо лакомство; също и израилтяните пак плакаха и рекоха: Кой ще ни даде месо да ядем?    

Освен Израел от Египет са излезли и много други хора от други народи. А ние-вместо да сме водачи, станахме следващи.

5 Ние помним рибата, която ядохме даром в Египет, краставиците, дините, праза и червения и чесновия лук;    
6 а сега душата ни е изсъхнала; нищо няма; няма на какво да гледаме освен тая манна.    

Това е храна от небето. Която ги е подържала за всичките тези години. И сега ето-те разгневиха Господа.

10 И Моисей чу как людете плачеха в семействата си, всеки при входа на шатъра си; и Господният гняв пламна силно; стана мъчно и на Моисея.    
11 Моисей рече на Господа: Защо си оскърбил слугата Си? и защо не съм придобил Твоето благоволение, та си турил върху мене товара на всички тия люде?    

Зная какво казва Моисей-и с мене е същото.
    
13 От где у мене месо да дам на всички тия люде? защото плачат пред мене и казват: Дай ни месо да ядем.    

Те са искали от Моисей месо. Но какво може да направи той.

16 Тогава Господ рече на Моисея: Събери ми седемдесет мъже измежду Израилевите старейшини, които познаваш, като старейшини на людете и техни надзиратели, и доведи ги при шатъра за срещане, за да застанат там с тебе.    

Господ даде помощ на Моисей
    
18 И кажи на людете: Очистете се за утре, и ще ядете месо; защото плачехте в ушите на Господа и казвахте: Кой ще ни даде месо да ядем? защото добре ни беше в Египет. Затова Господ ще ви даде месо, и ще ядете.    

Пригответе се за утре

19 Няма да ядете един ден, ни два дена, ни пет дена, ни десет дена, ни двадесет дена,    
20 но цял месец, догде ви излезе из ноздрите и ви омръзне; защото отхвърлихте Господа, Който е между вас, и плакахте пред Него, думайки: Защо излязохме из Египет?    

Ще ви дам толкова много месо, че ще го намразите. Защото ме отхвърлихте.

21 И Моисей рече: Людете, всред които съм, са шестстотин хиляди пешаци; и Ти рече: Ще им дам да ядат месо цял месец.    
22 Да се изколят ли за тях овците и говедата, за да им бъдат достатъчни? или да им се съберат всичките морски риби, за да им бъдат достатъчни?    
23 А Господ каза на Моисея: Скъсила ли се е Господната ръка? Сега ще видиш, ще се сбъдне ли с тебе думата Ми, или не.    

Имали нещо невъзможно за Господа?

31 Тогава излезе вятър от Господа и докара от морето пъдпъдъци, и остави ги да слитат долу над стана, до един ден път от едната страна, и до един ден път от другата страна, около стана; а те летяха до два лакътя над повърхността на земята.    
32 Тогава людете станаха та събираха пъдпъдъците целия онзи ден и цялата нощ и целия следен ден; оня, който събра най-малко, събра десет кора; и те си ги простираха около стана.    
33 А като беше месото още в зъбите им, и не беше още сдъвкано, Господният гняв пламна против людете, и Господ порази людете с много голяма язва.    

Вижте какво направи Исус. Внимавайте и не го разгневявайте!

34 И нарекоха това място Киврот-атаава, защото там бяха погребани лакомите люде.    

Господ ни е дал мого добро съобщение. Не го разгневявайте.
Псалм 78

18 Със сърцето си изпитаха Бога, Като искаха ястия за лакомството си,    
19 И говориха против Бога, казвайки: Може ли Бог да приготви трапеза в пустинята?    
23 При все това Той заповяда на облаците горе, И отвори небесните врати,    
24 Та им наваля манна да ядат И даде им небесно жито.
 
Виждате това-нали?

25 Всеки ядеше ангелски хляб; Прати им и месо до насита.    
32 При всичко това, те следваха да съгрешават, И не вярваха поради чудесните Му дела.    

И те все още не вярваха в Господа. А всичко, което им беше необходимо беше Божието Слово. И като го пазеха-Господ щеше да им даде всичко необходимо.
Нека видим Лука 4 глава

1 А Исус, пълен със Светия Дух, когато се върна в Иордан, бе воден от Духа из пустинята четиридесет дена,    
2 дето бе изкушаван от дявола. И не яде нищо през тия дни; и като се изминаха те, Той огладня.    
3 И дяволът Му рече: Ако си Божий Син, заповядай на тоя камък да стане хляб.    

Сатана не може да ви накара да направите нещо, но може да се опита да ви убеди, когато сте слаби.

4 А Исус му отговори: Писано е: "Не само с хляб ще живее човек, [но с всяко Божие слово"].

Писано е-човек ще живее с всяко Слово идещо от устата на Бога.
Къде е писано-ето: Второзаконие 8 глава. Просто правете това, което Господ е заповядал и всичко ще бъде добре.

1 Внимавайте да вършите всичките заповеди, които днес ви заповядвам, за да живеете, да се умножите и да влезете да завладеете земята, за която се е клел Господ на бащите ви.    
Всичките заповеди! За да живеете.

2 И да помниш целия път, по който Господ твоят Бог те е водил през тия четиридесет години из пустинята, за да те смири и да те изпита, за да узнае що има в сърцето ти, дали ще пазиш заповедите Му, или не.    

Било е за дълго време това изпитание. Ето защо всички над 20 години с изключение на Халев и Исус Навиевият измряха в пустинята.

3 И те смири, и като те остави да огладнееш, храни те с манна, (която беше храна непозната на тебе и непозната на бащите ти), за да те научи, че човек не живее само с хляб, но че човек живее с всяко слово, което излиза из Господните уста.
 
Това е, което Исус цитира. И когато хората слушаха Господа-Господ не ги изостави. Господ дори раздели и морето пред тях. И за тези 40 години дори и дрехите им и обувките им не се развалиха! Ето факта-човек трябва да живее с вяко Слово, което идва от устата на Бога. И ако човекът беше послушал Словото още от самото начало-никой не би умирал.
Нека ви покажа това-Йоан 6 глава

32 На това Исус им рече: Истина, истина ви казвам, не Моисей ви даде хляб от небето; а Отец Ми ви дава истинския хляб от небето.    

Отец ви дава истинският хляб от небето.

33 Защото Божият хляб е хлябът, който слиза от небето и дава живот на света.    
34 Те, прочее, Му рекоха: Господи, давай ни винаги тоя хляб.    

Хлябът, който наистина дава живот-Бог го изпрати от небето.

35 Исус им рече: Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мене никак няма да огладнее, и който вярва в Мене никак няма да ожаднее.    

Ето обяснението:
    
48 Аз съм хлябът на живота.    
49 Бащите ви ядоха манната в пустинята и все пак измряха.    50 Тоя е хлябът, който слиза от небето, за да яде някой от него и да не умре.    
51 Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да! и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът [която Аз ще дам] за живота на света.    
Те обаче не можеха да разберат какво им казва

52 Тогава юдеите взеха да се препират помежду си, казвайки: Как може Този да ни даде да ядем плътта Му?    
53 Затова Исус им рече: Истина, истина ви казвам, ако не ядете плътта на Човешкия Син, и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си.    
58 Тоя е хлябът, който слезе от небето; онзи който се храни с тоя хляб, ще живее до века, а не както бащите ви ядоха и измряха.    

Но те не слушаха тогава-не слушат и днес.

59 Това рече Исус в синагогата, като поучаваше в Капернаум.    
60 И тъй, мнозина от учениците Му, като чуха това, рекоха: Тежко е това учение; кой може да го слуша?    
61 Но Исус като знаеше в Себе Си, че учениците Му за туй негодуват, рече им: Това ли ви съблазнява?    

Исус им обясни какво точно казва:
    
63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.    

Словото на Отец-то е дух и носи живот! И е Свято. Исус им казваше да слушат думите! За да научат как да живеят вечно. Това е Дървото на Живота, което беше в Едем.

66 Поради това мнозина от учениците Му отстъпиха, и не ходеха вече с Него.    
67 За туй Исус рече на дванадесетте: Да не искате и вие да си отидете?    
68 Симон Петър Му отговори: Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на вечен живот,    

Какво е това, което Адам можеше да яде в Едем и да живее вечно-думите на Господа! И ако беше ял от тези думи и би живял според тях-щеше и той и ние да живеем вечно. Без дори и да знаем, какво е смърт.
Нека видим в старото време-Софония 3 глава. Хората не искат да четат Библията, но ние я четем.

8 Затова чакайте Мене, казва Господ, До деня когато се повдигна за да обирам.

Хората не разбират-Исус ще дойде и ще превземе земята чрез своята армия.

Защото решението Ми е да събера народите, И да прибера царствата, За да излея върху тях негодуванието Си, Всичкия Си лют гняв;

Господ Исус Христос е много гневен на човека. Днес всичко върви от зле към по-зле.

Понеже цялата земя ще бъде погълната От огъня на ревнивостта Ми.    

Господ е много разгневен.

9 Защото тогава ще възвърна на племената чисти устни, За да призовават всички името Господно, Да Му слугуват единодушно.    

И няма значение днес в кой език сте се родили-Господ знае, когато се обръщате към него. А като дойде, ще върне по цялата земя само един език. И всички ще могат да общуват помежду си. И Господ ще върне и още нещо-всички ще станат отново вегетариянци.
Исаия 65 глава

17 Понеже, ето, създавам ново небе и нова земя; И предишните неща няма да се спомнят, Нито ще дойдат на ум.    
18 Но вие веселете се и радвайте се винаги В онова, което създавам; Защото, ето, създавам Ерусалим за радост, И людете му за веселие,    

И никой тогава няма да се самоубива в името на Аллах...

19 Аз ще се радвам на Ерусалим, И ще се веселя за людете Си, И няма да се чува вече в него глас на плач Нито глас на ридание.    
20 Там не ще има вече младенец, който да живее само няколко дни, Нито старец, който да не е изпълнил дните си; Защото дете ще умре стогодишният,

На 10 години и още ще са деца. Вижте това.

 А грешник ако умре стогодишен ще бъде считан за проклет.

И грещшниците ще имат 100 години да оправят делата си.
    
24 Преди да Ме призоват те, Аз ще отговарям, И докато ще говорят те, Аз ще слушам.    
25 Вълкът и агнето ще пасат заедно, И лъвът ще яде слама както вола, И храна на змията ще бъде пръстта. Не ще повреждат нито ще погубват В цялата Ми света планина, казва Господ.    

Вижте това! Няма вече да има ядене на месо. И никой няма да поврежда никого. Но има нещо тук, за което ще говорим друг път.
Исаия 25 глава

1 Господи, Ти си мой Бог; Ще Те превъзнасям, ще пея хваления на името Ти; Защото си извършил чудни дела, Отдавнашните Си намерения, с вярност и истинност.    

Това, което Господ е казал в началото е вярно и днес. Човекът трябва да диша и жените раждат бебетата.

5 Ще намалиш шума на чужденците Както пека в сухо място; Както пека чрез сянката на облак, Възклицанието на страшните ще ослабне.    
6 И на тоя хълм Господ на Силите ще направи на всичките племена Угощение от тлъсти неща, угощение от вина дълго стояли на дрождията си, От тлъсти неща пълни с мозък, От вина, дълго стояли на дрождията си, пречистени.    
7 И на тоя хълм Той ще развали Вънкашното покривало, което е мятано върху всичките племена, И покривката, която е простряна върху всичките народи.    

Като дойде, Господ ще премахне фалшивите доктрини.

8 Ще погълне смъртта за винаги; И Господ Бог ще обърше сълзите от всичките лица, И ще отнеме укора на людете Си от цялата земя; Защото Господ е изговорил това.

И ще премахне смъртта. И как ще направи това-1 Коринтяни 15 глава. Господ е записал всичко-вие просто не искате да четете.
    
51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,    

Ще има живи хора когато Господ дойде. Но всиките праведни ще бъдат променени.

52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.    

И те ще са духовни същества.

53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие.    

Никой не миси за думата "безсмъртие"-те няма да умират вече. Пожелавам ви всички да сме от тях.

54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".

И как ще направи това-като ни направи безсмъртни.
А кое ще е това време-Откровението 20 глава. Тогава вече всички човеци от сътворението ще получат ново духовно тяло-и не могат да умрат повече. Сатана, неговите ангели и неправедните ще бъдат пратени в огненото езеро, но те не могат вече да умрат. Това е проблем.

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях.    
12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.    

Библията ще бъде отворена и всеки ще бъде съден по писаното в Библията. Библия-Библос-сбор от Книги. И всички ще бъдат съденипо делата си. Някой ви лъже, че вече няма дела?

13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си.    
14 И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт.    

С други думи-веченяма да има смърт. Защото никой няма да умира.
 1 Коринтяни 15 глава-смъртта не беше част от оригиналното сътворение.

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.    

Исус трябваше да стане човек, за да умре и да спаси творението.

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят.    
23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.    
24 Тогава ще бъде краят, когато ще предаде царството на Бога и Отца, след като унищожи всяко началство и всяка власт и сила.    

Тогава ще дойде краят. Когато Исус покори всичко и ще предаде всичкото на Отец.

25 Защото Той трябва да царува, докато положи всички врагове под нозете Си.    
26 И смъртта, най-последен враг, и тя ще бъде унищожена,    

Смъртта е враг на творението. И ще бъде премахната.

27 защото Бог "е покорил всичко под нозете Му". А когато ще е казал, че всичко е вече покорено, (с явно изключение на Този, Който Му е покорил всичко),
28 когато казвам, ще Му е било покорено всичко, тогава и Сам Синът ще се покори на Този, Който Му е покорил всичко, за да бъде Бог все във все.    

Когато Отец дойде, Исус ще е покорил вече всичко.
Нека видим Матей 25 глава. Хората посещават разни църкви-но никога не са чели толкова много от Библията.

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.    

Това е трона на Давид в Ерусалим.

32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;    
33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата.    
34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.    

Всичките народи ще дойдат на съд. И ще отдели едните от другите. А Царството е приготвено от самото начало. Но Адам и Ева се отказаха от него тогава.
Нека видим това Царство, дето е приготвено още от самото начало-Откровението 21 глава

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.    
2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.    

Новият Ерусалим идва от небето-не, че вие ще вървите там.

3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.    

И в такъв случай, Отец ще бъде също на земята.

4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.    
10 И отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога,    

Идва на земята! Кога е направен-още от самото начало. И е чакал от другата страна на водата дето е над космоса.

11 и имаше божествена слава като светеше, както свети някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен като кристал.    
12 Градът имаше голяма и висока стена, с дванадесет порти, и на портите дванадесет ангела, и надписани над портите имена, които са имената на дванадесетте племена на израилтяните:    

Нещо не е така тук... Когато ми покажат вратите на рая, там е Петър и само една порта с две части... Вижте какво пише тук!

21 И дванадесетте порти бяха дванадесет бисера; всяка порта бе от един бисер; и улицата на града беше от чисто злато, прозрачно като стъкло.    
22 И храм не видях в него, защото неговият храм е Господ Бог Всемогъщият и Агнето.    
23 И градът нямаше нужда от слънце, нито от луна да го осветява, защото Божията слава го осветяваше, и неговото светило е Агнето.    

И двамата са там.

24 И народите ще ходят по неговата светлина: земните царе ще донасят в него своите славни неща.    

Господ е искал всичко да е така от самото начало. И така и ще бъде!    

Да видим Лука 14 глава-тук можем да научим велико нещо.
    
1 Една събота, когато влезе да яде хляб в къщата на един от фарисейските началници, те Го наблюдаваха.
12 Каза и на този, който Го беше поканил: Когато даваш обед или вечеря, недей кани приятелите си, ни братята си, ни роднините си, нито богати съседи, да не би и те да те поканят, и ти бъде отплатено.    
13 Но когато даваш угощение, поканвай сиромаси, недъгави, куци, слепи;    
14 и ще бъдеш блажен, защото, понеже те нямат с какво да ти отплатят, ще ти бъде отплатено във възкресението на праведните.    

Заведе ни направо на времето на възкрсението.

15 И като чу това един от седящите с Него, рече Му: Блажен онзи, който ще яде хляб в Божието царство.    

Този човек е знаел за какво говори Исус. И говори за хляб-защото вече месо няма да се яде.

16 А Той му рече: Някой си човек даде голяма вечеря и покани мнозина.    
17 И в часа на вечерята изпрати слугата си да рече на поканените: Дойдете, понеже всичко е вече готово.    
18 А те всички почнаха единодушно да се извиняват. Първият му рече: Купих си нива и трябва да изляза да я видя; моля ти се, извини ме.    

Това е най-великата вечеря. Това е след женитбата на Агнето.

21 И слугата дойде и каза това на господаря си. Тогава стопанинът разгневен рече на слугата си: Излез скоро на градските улици и пътеки, и доведи тука сиромасите, недъгавите, слепите и куците.    

Това е първото възкресение.

22 И слугата рече: Господарю, каквото си заповядал стана, и още място има.    
23 И господарят рече на слугата: Излез по пътищата и по оградите, и колкото намериш накарай ги да влязат, за да се напълни къщата ми;    
24 защото ви казвам, че никой от поканените, няма да вкуси от вечерята ми.    

Тези които бяха поканени, но не дойдоха-те няма да опитат от моята вечеря.
Ще ви прочета нещо, което е много страшно-ще ви уплаши: Матей 8 глава

5 А когато влезе в Капернаум, един стотник дойде при Него и Му се молеше, казвайки:    
6 Господи, слугата ми лежи у дома парализиран, и много се мъчи.    
7 Той му казва: Ще дойда и ще го изцеля.    
8 Стотникът в отговор Му рече: Господи, не съм достоен да влезеш под стряхата ми; но кажи само една дума, и слугата ми ще оздравее.    

Вижте това! Каква вяра е имал този човек.

10 Исус, като чу това, почуди се, и рече на ония, които идеха изподире: Истина ви казвам, нито в Израиля съм намерил толкова вяра.
11 Но казвам ви, че мнозина ще дойдат от изток и запад, и ще насядат с Авраама, Исаака и Якова в небесното царство;    
12 а чадата на царството ще бъдат изхвърлени във външната тъмнина; там ще бъде плач и скърцане със зъби.    
Страшно е, сестри и братя Израиляни. И Исус говори тук за Царството на Отец! И много Израиляни ще бъдат пратени в огненото езеро.
И ето и последното място-Лука 22 глава

14 И като дойде часът, Той седна на трапезата, и апостолите с Него.    
15 И рече им: Твърде много съм желал да ям тази пасха с вас преди да пострадам;    

Хората не разбират какво означава Пасхата. Господ отминава всичките ви грехове. И дори и когато свещеника в Храма пръска кръвта по завесата седем пъти-това представя 7 дена в които човекът ще е от плът и кръв.

16 защото ви казвам, че няма вече да я ям докле се не изпълни в Божието царство.    

Господ каза, че няма да яде докато Пасхата не се изпълни в Царството на Отец. Защото до него ще има плът и кръв все още.

17 И като прие чаша, благодари и рече: Вземете това и разделете го помежду си;    
18 защото ви казвам, че няма вече да пия от плода на лозата, докато не дойде Божието царство.    

И това ще е Новият Ерусалим, който ще дойде от небето.
Тези, които отказаха да дойдат на последната вечря, те се отказаха от живота. А всичко започна с Пасхата и ще завърши с последната Пасха.
Видяхме от самото начало-до края когато всичко ще започне и ще е вечно.

Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187927
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930