Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2015 02:54 - ПРАЗНИКА НА БЕЗКВАСНИТЕ ХЛЯБОВЕ-ПЪРВИЯТ ДЕН
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1058 Коментари: 0 Гласове:
1



Псалм 105:1-5

Сестри и братя,

Чудесно е да стоя пред вас на още един от Празниците на Господа.
Това е Празника на Безквасните Хлябове. На този ден Господ изведе Израел от Египет. И ние трябва да пазим този ден.
На Пасхата Господ премина и не уби тези които имаха вяра и бяха направили това, което Господ заповяда. И на следващият ден вече не трябваше те да имат грехове. Това представя този Празник. След Пасхата започваме годината на чисто-без квас-което е греховете.
Днешните християни мислят, че Божиите Празници са отпаднали. Някои дори мислят, че тези Празници са дадени само на Израел, а други пък-че са дадени само на Юдеите, като дори не съобразяват, че Юда е само едно от 12те племена от които се състои народа Израел. Но отпаднали ли са тези Празници, сестри и братя? Не е ли редно, когато един човек нарича себе си християнин/ка, да следва всичко, което е наредил Исус Христос? Нали точно заради това наричате себе си така-защото във всичко подражавате на Исус Христос? Или не е така?
Четете внимателно-от това зависи вашето лично спасение! Вие мислите, че вече сте спасени-няма такова нещо и това е една от най-големите лъжи в които сте повярвали. Спасението ще дойде при последната тръба-за праведните-Павел ви го казва в Солунците 4 глава, Исус ви го казва в Иоан 6 глава и не един път, но вие мислите, че вече сте спасени! Библията е съвсем ясна по този въпрос също: ние трябва сами да изработим нашето спасение с трепет и страх-да не би да се намерим недостатъчни за да бъдем спасени когато дойде Исус Христос!
Но четете и търсете истината-Библията само! Защото доста са ви лъгали-време е да прочетете и чуете и истината.
Нека да видим и този Празник-както винаги, ще започнем от Левит 23 глава и ще видим, че тези празници са на Бога.

1 Господ още говори на Моисея, казвайки:
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

Вижте, сестри и братя-два пъти Господ ви казва,че това са Неговите Празници! Вие твърдите, че сте християни-нали? Това означава, че сте като Христос във всичко. Защо тогава не пазите Божиите Празници? Кого лъжете-не и Бога. При това добре обърнете внимание-Бог каза на Моисей, че това са Неговите Празници, а не, че Моисей отиде при Бога и му каза-"ами що не направим и някои Празници, Господи?" Това не са Празниците на Моисей, не са Празниците на Израел, не са и Празниците на Юдеите-както някой лъжец ви е казал. При това Юда е само едно от 12те племена-тук Господ се обръща към всичките 12 племена-целият Израел и им заповядва да пазят Божиите Празници. И както вече съм ви казвал на други места-ако познавате тези Празници-вие знаете целият смисъл на Спасителният План на Бога!

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

Ето-отново Господ ви казва, че това са Негови Празници! Но вие не следвате Бога-независимо как наричате себе си.

5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;

Това беше вчера. И Господ е дал точен ден тук. Вижте-някои твърдят, че Пасхата и Празника на Безквасните Хлябове е в един и същи ден-не е! Невъзможно е да бъдат един ден.

6 и на петнадесетия ден от същия месец е Господният празник на безквасните; седем дена да ядете безквасни хлябове.

Хората не разбират-седем дена се яде безквасен хляб! Но на Пасхата можете да ядете и квасен хляб, но самата Пасха се взима с безквасен хляб. Иначе щеше да каже осем дена.

7 На първия ден да имате свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Не трябва да имате никакъв хляб с квас в домовете си. Хляб! Всичко друго можете да го държите в къщите си.

8 И седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу; на седмия ден е свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Но какво представлява маята? Защото хляб се прави с мая-закваска и без нея става като нищо-изобщо не набухва. В някои страни използуват и сода и оцет или кисело мляко-за да набухне хляба и като се изпече-да стане това, кето знаете като хляб. Така се правят и всичките хлебни изделия-без мая не става. Но в този случай вижте какво заповяда Господ на народа Израел-и това се отнася до всички хора на Земята.
Изход 12 глава

15 Седем дни да ядете безквасен хляб; още на първия ден ще дигнете кваса от къщите си; защото, който яде квасно от първия ден до седмия ден, оня човек ще се изтреби отспед Израиля.

Седем дена е и трябва да е безквасен хляб.
Вижте колко сериозна е заповедта за този Празник!

16 На първия ден ще имате свет събор, и на седмия ден свет събор; никаква работа да не се върши в тях, освен около онова, което е нужно за ядене на всеки; само това може да вършите.

Това мисля е напълно ясно. Тези дни са съботи-високи съботи. Сега-ако има сестри или братя дето не могат да пазят Празника, защото работят на този ден-и не могат да си вземат ден-то те няма какво да направят. Важното е, да искат да направят това, което е редно по Бога, а Бог знае когато нямаме възможността-важното е старанието.
Що се касае до хляб и квасно в къщите ви-трябва да изядете всичко преди да започне Празника-Първият Ден и ако не можете-да го изхвърлите. Не се дава на близки и познати-как така ще прехвърлите вашата вина на тях? И се касае до всичко дето съдържа брашно и има квас-било тесто, било хляб, било пици, било бисквити и т.н. Но макарони не влизат в това число, фиде, юфка и други брашнени издалия в които няма квас.

17 Да пазите, прочее, празника на безквасните, защото в същия тоя ден изведох войнствата ви из Египетската земя; заради което ще ви бъде вечен закон да пазите тоя ден във всичките си поколения.

И това е за винаги. Всеки път когато го правим, сещаме се какво е направил Господ за нас.

21 Тогава, на четиринадесетия ден от месеца, Моисей повика всичките Израилеви старейшини и рече им: Идете та си вземете по едно агне според челядите си и заколете пасхата.
22 После да вземете китка от исоп и да я потопите в кръвта, която ще приемете в леген, и с кръвта, що е в легена, да ударите по горния праг и двата стълба на къщната врата; и никой от вас да не излезе из къщната си врата до утринта.

Казва ви като убиете агнето, да вземете исоп и да намажете рамките на вратите с кръвта.

23 Защото Господ ще мине, за да порази египтяните, а когато види кръвта на горния праг и на двата стълба на вратата, Господ ще отмине вратата, и не ще остави погубителят да влезе в къщите ви, за да ви порази.

29 И по среднощ Господ порази всяко първородно в Египетската земя, от първородния на Фараона, който седеше на престола си, до първородния на пленника, който бе в затвора, както и всяко първородно от добитък.

Господ изби първородните. Защото Божият Първороден трябваше да умре за творението. И не е имало къща в която да няма един умрял. И това е била нощ на ужас, защото смъртта е била в целият Египет. И това е специялен Празник. И не трябва да се радваме, че Исус е мурял на Пасхата, но да си спомняме за това, което направи за нас.

33 Тоже египтяните принуждаваха людете, за да ги отпратят по-скоро от земята си, защото си рекоха: Ние всички измираме.
34 И людете дигнаха тестото си преди да вкисне, като носеха на рамена нощвите обвити в дрехите си.

Примчината, че не са имали квасен хляб е това,че не са имали време.

38 Още с тях излезе и голямо разноплеменно множество, както и твърде много добитък - овци и говеда.

И с Израел са излезли хора от всички други народи дето са били в Египет. И ето-всички които пазят това, което Господ иска са Израел.

39 А от тестото, което носеха из Египет, изпекоха безквасни пити; защото не беше вкиснало, понеже ги изпъдиха из Египет, и те не можаха да се бавят, нито да си приготвят ястие.

Тук виждате Пасхата и веднага след нея-Първият Ден на Безквасните хлябове.
И сега тук нещо важно-Исус Христос въведе Пасхата и тези Празници поради съвсем сериозна причина. Какво трябваше да умре на Пасхата-агне или яре без недостатък! То показваше на бъдещата жертва на Исус Христос, който беше без недостатък-без никакъв грях и умря за нашите грехове. А веднага на другият ден идваше Празника на Безквасните Хлябове-първият ден. За това бързаха да свалят Исус от кръста и да го погребат, защото по Закона тялото не трябва да остава през нощта на кръста-защото ще се прокъне земята. Вижте колко нови неща научавате само от този урок! И на следващият ден е Висока Събота-както ви пише Йоан. Това са Божиите Празници-те са Високи Съботи-седем са през годината. И те обикновенно не се падат в събота-седмичната събота. При това-това е началото на годината-започвате я без никакъв квас.
Ето го същото нещо и във Второзаконието 16:

1 Пази месец Авив да правиш в него пасхата на Господа твоя Бог; защото в месец Авив Господ твоят Бог те е извел из Египет през нощ.
2 Да жертвуваш пасхата на Господа твоя Бог, от овците и говедата, на мястото, което избере Господ, за да настани Името Си там.
3 Да не ядеш с нея нищо квасно; седем дена да ядеш с нея безквасни хлябове, хляб на печал, (защото набързо си излязъл из Египетската земя); за да помниш през всичките дни на живота си деня на излизането си из Египетската земя.

Това също е хляб на печал-поради това, което стана тогава в Египет в онази нощ.

4 Седем дена да се не вижда квас никъде във всичките ти предели; и от месото, което ще жертвуваш на първия ден надвечер, да не остане нищо до сутринта.

Не трябва да има никъде заквасен хляб.

8 Шест дена да ядеш безквасни; и на седмия ден да има тържествено събрание на Господа твоя Бог, в който ден да не работиш никаква работа.

Трябва да ядете седем дни безквасен хляб, а на седмият ден трябва да имате свето събрание.
Какво е важно да се отбележи тук: СЛЕД СМЪРТТА НА ИСУС ХРИСТОС ВЕЧЕ НЯМА ЖЕРТВИ, АГНЕТА И Т.Н.
Изход 13 глава

1 Господ говори още на Моисея казвайки:    

2 Посвети на Мене всяко първородно, всяко, което отваря утроба между израилтяните - и човек и животно; то е Мое.
 

Господ е точен и праведен. И поради това изби първородните на Египет от човеци и животни.

3 Тогава рече Моисей на людете: Помнете тоя ден, в който излязохте из Египет, из дома на робството; защото със силна ръка Господ ви изведе от там. Никой да не яде квасно.    

4 Вие излизате днес в месец Авив.    


Това е денят в който излязохте от Египет.
    

6 Седем дни ще ядеш безквасно; и седмият ден ще бъде празник Господу.    


Всичките Празници на Господа са Свети събрания. Първо ви изведе от Египет физически, а при смъртта на Исус ви изведе от робството на греха и духовно.

7 Безквасно ще се яде през седемте дни; и да се не намери у тебе квас, из всичките твои предели.    

10 Прочее, ще пазиш тая наредба всяка година на времето й.    

17 А когато Фараон пусна людете, Бог не ги преведе през пътя за Филистимската земя, при все че това беше близкият път; защото Бог рече: Да не би да се разкаят людете, като видят война и да се върнат в Египет.    


Господ е могъл да ни отведе от Египет директно в земята ни, но понеже е знаел, че ние не сме добри за битка, не го е направил.

18 Но Бог поведе людете по околен път през пустинята към Червеното море. А израилтяните излязоха от Египетската земя въоръжени.    

21 И Господ вървеше пред тях, денем в облачен стълб, за да ги управя из пътя, а нощем в огнен стълб, за да им свети, та да пътуват денем и нощем.    

22 Той не отнемаше отпред людете облачния стълб денем, нито огнения стълб нощем.    

 
Господ е знаел че ако ги остави за минута, ще се обърнат към други богове...    

    
Изход 14 глава

1 Тогава Господ говори на Моисея, казвайки:    

2 Заповядай на израилтяните да завият и да се разположат на стан пред Пиаирот, между Мигодол и морето; срещу Веелсефон ще се разположите на стан близо до морето.    

3 Защото Фараон ще рече за израилтяните: Те са се впримчили в земята; пустинята ги е затворила.    


Господа на Израел обича да си върне за всичко. Египтяните са ни съсипвали за много години и ето сега-Господ им го връща много сериозно. Докато дори изби и първородните им. И дори закорави сърцето на Фараон, за да ги доунищожи напълно.

4 И Аз ще закоравя сърцето на Фараона, и той ще ги погне отдире; но Аз ще се прославя над Фараона и над цялата му войска, и египтяните ще познаят, че Аз съм Господ. И израилтяните сториха така.    

5 А когато се извести на египетския цар, че побягнаха людете, сърцето на Фараона и на слугите му се обърна против людете, и рекоха: Какво е това що сторихме, гдето пуснахме Израиля да не ни работи вече?    


Господ е направил това на Египтяните.

6 Затова, Фараон впрегна колесницата си и събра людете си при себе си;    

10 А когато се приближи Фараон, израилтяните подигнаха очи, и, ето, египтяните идеха подир тях; и израилтяните, твърде много уплашени, извикаха към Господа.    

Те са мислели, че Египтяните ще ги наранят, но Господ им показа, че това вече няма да става.

13 А Моисей каза на людете: Не бойте се; стойте и гледайте избавлението, което Господ ще извърши за вас днес; защото колкото за египтяните, които видяхте днес, няма да ги видите вече до века.
19 Тогава ангелът Божий, който вървеше пред Израилевото множество, се дигна та дойде отдире им; дигна се облачният стълб отпреде им та застана отдире им,    

20 и дойде между Египетското множество и Израилевото; на едните беше тъмен облак, а на другите светеше през нощта, така щото едните не се приближиха до другите през цялата нощ.    

Господ е пратил ангел да пази Израел. И ето-Господ е държал Египет в непрогледна тъмнина, но е дал светлина на Израел.

21 Моисей, прочее, простря ръката си над морето; и Господ направи да се оттегля морето цялата оная нощ от силен източен вятър та се пресуши морето и водите се раздвоиха.    


Господ е направил това и е отнело цялата нощ. И вижте-това е втората нощ-не нощта на Пасхата, но следващата нощ.

22 Така израилтяните влязоха всред морето по сухо; и водите бяха за тях преграда от дясната и от лявата им страна.    

23 А египтяните, всичките коне на Фараона, колесниците му и конниците му, - като ги погнаха влязоха подир тях всред морето.    


Египтяните са си изгубили ума. Господ е направил това.

24 Но в утринната стража Господ погледна от огнения и облачния стълб на египетската войска и смути войската на египтяните;    

25 Той извади колелата от колесниците им та те се теглеха мъчно, така щото египтяните рекоха: Да бягаме от Израиля, защото Иеова воюва за тях против египтяните.    


Чак тогава те разбраха, че Господ е на станата на Израел. Но вече е твърде късно

26 Тогава Господ рече на Моисея: Простри ръката си над морето, за да се върнат водите върху египтяните, върху колесниците им и върху конниците им.    

27 И тъй, Моисей простря ръката си над морето; и около зори морето се върна на мястото си; а като бягаха египтяните пред него, Господ изтърси египтяните всред морето.    


Господ ги е издавил в средата на морето.

28 Защото водите се върнаха и покриха колесниците, конниците и цялата Фараонова войска, която беше влязла подир тях в морето; не остана ни един от тях.    


И нито един от армията на Египет не се е спасил.
    

30 Така в оня ден Господ избави Израиля от ръката на египтяните; и Израил видя египтяните мъртви по морския бряг.    

И как така днес някои се опитват да ни изкарат Египтяни? Но ние винаги сме искали да бъдем с тези които губят... Дори и днес е същото. И днес ние обичаме губещите.
Нека видим Числа 33 глава

1 Ето пътуванията на израилтяните, които излязоха из Египетската земя по устроените си войнства под Моисеева и Ааронова ръка.    

2 Моисей по Господно повеление написа тръгванията им според пътуванията им; и ето пътуванията им според тръгванията им.    

3 В първия месец, на петнадесетия ден от първия месец, отпътуваха от Рамесий; на сутринта на пасхата израилтяните излязоха с издигната ръка пред очите на всичките египтяни,    


Излезли са след Пасхата и на 15 ден-сутринта след Пасхата. Следващият ден.    

Второзаконие 16 глава-Господ е заповядал да пазим тези Празници.

16 Три пъти в годината всеки твой от мъжки пол да се явява пред Господа твоя Бог на мястото, което избере Той: в празника на безквасните, в празника на седмиците и в празника на скинопигията; но да се не явяват пред Господа с празни ръце.

Това е също заповед и така и ще бъде в Царството на Исус Христос на тази земя.
Вие твърдите, че сте християни-но не пазите нищо от това, което ви казва Господ да пазите. Тези три Празника трябва да ги пазите-ако не можете да пазите всичките.

17 Всеки да дава по силата си, според благословението, което Господ твоят Бог ще ти е дал.

Нека ви покажа, че и в Новият Завет са пазили същите Празници. Нищо не е отменено и до днес. Господ е Бог на всичките народи.
Деянията на апостолите 8 глава

26 А ангел от Господа говори на Филипа, казвайки: Стани, иди към юг, по пътя, който слиза от Ерусалим през пустинята за Газа.    

27 И той стана та отиде. И, ето, човек от Етиопия, скопец, велможа на етиопската царица Кандакия, който беше поставен над цялото й съкровище, и беше дошъл в Ерусалим да се поклони,    


Това е голма личност от Етиопия. Бил е над цялото съкровище на Етиопската Царица.

28 на връщане седеше в колесницата си и четеше пророка Исаия.    

29 А Духът рече на Филипа: Приближи се и придружи тая колесница.    

Кой каза-духът! Но кой е този дух-ангел е. Нали и вие четете същото?
Е как така Етиопянин е бил в Ерусалим и при това чете пророк Исаия? И защо ангела прати Филип да отиде и да обясни на този велможа как е.
Деянията 11 глава

19 Между това, разпръснатите от гонението, което стана по убиването на Стефана, пътуваха дори до Финикия, Кипър и Антиохия, като на никой друг не възвестяваха словото освен на юдеите.    

20 Обаче между тях имаше някои кипряни и киринейци, които, като пристигнаха в Антиохия, говореха и на гърците, благовестявайки Господа Исуса.    


Това са Гръцки Израиляни! Но защо те са говорили само на Израел и на никой от друг народ? Нека видим това-Матей 10 глава

1 И като повика дванадесетте Си ученици, даде им власт над нечистите духове, да ги изгонват, и да изцеляват всякаква болест и всякаква немощ.    

2 А ето имената на дванадесетте апостоли: първият, Симон, който се нарича Петър, и Андрей, неговият брат; Яков Заведеев, и Иоан, неговият брат;    

3 Филип и Вартоломей; Тома и Матей бирникът; Яков Алфеев и Тадей;    

4 Симон Зилот и Юда Искариотски, който Го предаде.    

5 Тия дванадесет души Исус изпрати и заповяда им, казвайки: Не пътувайте към езичниците, и в самарянски град не влизайте;    

6 но по-добре отивайте при изгубените овце от Израилевия дом.    

Ето защо Филип отиде да говори на този Етиопянин-защото този Етиопянин беше Израилянин, роден в Етиопия. В началото апостолите не са говорили на никого другиго Словото освен на Израел. Дори и в Антиохия когато за първи път нарекоха учениците Християни, не е имало никой от друг народ, но само Израиляни. Дори и Господ говореше само на Израиляните! Но сега ще ми кажете, че като съм Израилянин, не мога да бъда християнин? Христос е бил Израилянин! И чак когато Църквата е нарастнала, Господ е  заповядал на Петър да се обърне и към другите народи. Защо Господ не прати Корнилий Римлянина после за да учи Римляните на Божието Слово? Защото това ще е нарушаване на протокола. Само Израел може да ви учи! И ето-аз съм езичник-от белите народи, сестри и братя-това го казвам аз, Георги-но мога да ви уча, зщото се уча от Израел и съм духовен Израилянин! И понеже учителите ви не са Израиляни-за това и нищо не знаете.
А позицията на Израел да бъдат учители-не може да бъде променена! И понеже ние отпаднахме от нашата задача, за това света е в това пълно невежество. За това имате хора на небето, в ада, а някои мъртви ви говорят през нощта... Защото хора нямащи общо с Израел са си измислили учения и вие ги следвате!    

Деянията 18 глава-да видиз дали Павел е пазил тези Празници.

18 А Павел, след като поседя там още доволно време, прости се с братята, и отплува за Сирия (и с него Прискила и Акила), като си острига главата в Кенхрея, защото имаше обрек.    

19 Като стигнаха в Ефес, той ги остави там, а сам влезе в синагогата и разискваше с юдеите,    

20 но се прости с тях, казвайки: Ако ще Бог, пак ще се върна при вас. И отплува от Ефес.    

21 А когато го замолиха да поседи повечко време, той не склони;    
22 И като слезе в Кесария, възлезе в Ерусалим та поздрави църквата и после слезе в Антиохия.

Павел е искал да иде и да празнува Празниците.
Деянията 20 глава

6 и ние отплувахме от Филипи подир дните на безквасните хлябове, и за пет дни дойдохме при тях в Троада, гдето преседяхме седем дни.

След дните на Безквасните Хлябове! Те са ги пазили.

16 Защото Павел бе решил да отмине Ефес, за да не се бави в Азия, понеже бързаше, ако му беше възможно, да се намери в Ерусалим за деня на Петдесетницата.

Този път дори и не е спрял в Ефес, защото Закона казва, че три Празника трябва да пазим и Павел е бързал да иде на Празника Петдесетница.
И ще прочетем и още нещо и посе ще обядваме. И ще пием и малко вино. Защото ето какво казва Господ-Второзаконието 14 глава

22 Непременно да даваш десетък от всичките си произведения, които си посеял, които нивата ти произвежда всяка година.    

23 И десетъкът от житото си, от виното си и от маслото си, и първородните от говедата си и от овците си да ядеш пред Господа твоя Бог, на мястото, което избере за да настани Името Си там; за да се научиш да се боиш всякога от Господа твоя Бог.    

24 Но ако, когато те благослови Господ твоят Бог, пътят е много дълъг за тебе, щото да не можеш да ги занасяш, понеже е много далеч от тебе мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там,    

25 тогава да разменяш десетъците си с пари и да вържеш парите в ръката си, па да идеш на мястото, което избере Господ твоят Бог;    

26 и да дадеш парите за какво да е нещо, което пожелае душата ти, за говеда или за овци, или за вино, или за спиртни пития, или за какво да е нещо, което би пожелала душата ти; и там, пред Господа, твоя Бог, да ядеш и да се развеселиш, ти, домът ти    

И ето-можеш да купиш каквото ти душа иска. Дори и спиртни питиета или вино.
Сестри и братя, виното си е вино-алкохолно питие!
Но внимавайте да не се опиете! Ако направите така-не ви познавам!


Благодаря ви за вниманието!


Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в името на Исус Христос!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187983
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930