Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2015 22:02 - ДИЕТИЧНИЯТ ЗАКОН
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 967 Коментари: 0 Гласове:
1



Псалм 89:5-9

Сестри и братя,

Представям ви много важен урок на Израел.
Днес мнозина християни мислят, че за Господ няма никакво значение какво ядем и че храната не е важна. Но не това ни казва Господ в Библията. Има огромно значение какво ядем и дали ядем нещо, което Господ е забранил да ядем.
Днес ще научите тези неща. Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам-"Божията събота"!
Някъде във времето, някой е казал, че ние не трябва да пазим Диетичният Закон повече. Но ще ви кажа-ако не го пазите, ще имате проблеми. И аз ще ви предупредя за тях. Днес е така зле, че хората изобщо не вярват в Божието Слово. И започва от пасторите. И ето-ако аз мога да разбера това, което пише в Библията, но вие отивате в училища по теология и после не можете да разберете Библията-нещо не е в ред с това.
Преди години един брат комедиант в един молбеше казал нещо. Те говориха пред него за диетичният закон и че трябва да го пазим, то той им каза-последното нещо, което Господ ще ви попита ще е какво сте яли. Имам новина за него-Господ определено ще ви пита, какво сте яли и ако сте яли нечисто-ще се разправи с вас.
Вижте-ако харесвате Библията-ще сте тук. Ние нямаме никакво наше учение. Ние дори не отваряме вратите на Църквата. Църквата е на Господа. Ние дори не сме живели по времето на Израел излизащ от Египет. И тогава целият Израел беше кръстен в името на Моисей в Червеното Море. И тук ще ви учим на това, което вие трябва да правите за да спасите себе си. Останалото си зависи само от вас. Ние ще ви учим на Закона, а вие ще решите за себе си, дали да го пазите или не.
Ще започнем урока от Битие 1 глава-от самото начало.

1 В начало Бог създаде небето и земята.

В началото. Хората казват, земята е на 6000 години, други казват на милиони. Но колко дълго е "в началото"? Не знаем и няма да спекулираме по това.

12 Земята произрасти крехка трева, трева която да дава семе, според вида си, и дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе е в него; и Бог видя, че беше добро.

И сега да видим и животните

21 И Бог създаде големите морски чудовища и всяко одушевено същество, което се движи, които водата произведе изобилно, според видовете им, и всяка крилата птица според вида й; и Бог видя, че беше добро.
25 Бог създаде земните зверове според видовете им, добитъка - според видовете му, и всичко което пълзи по земята, според видовете му; и Бог видя, че беше добро.
26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.    


Господ създаде човека по физическият си образ. Както Той изглежда.

27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.
 

Човекът обединява и мъже и жени. Вида е човек.

28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.    

29 И Бог рече: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна.    

Човекът беше вегетариянец.

30 А на всичките земни зверове, на всичките въздушни птици, и на всичко, което пълзи по земята, в което има живот, давам, всяка зелена трева за храна; и стана така.

И дори и животните се хранеха само с растителна храна. И докато човекът не беше съгрешил на Господа-никой не е умирал. Месо не е имало на трапезата. Никой не е умирал за да бъде храна. И до Ной всички са били вегетариянци. Никой не е убивал никого за храна. Но нека сега видим какво стана след потопа-Битие 9 глава

1 В това време Бог благослови Ноя и синовете му, като им каза: Плодете се, размножавайте се и напълнете земята.    


Господ даде същата заповед на Ной и синовете му, която каза и на Адам-да населят отново земята! Защото те трябваше отново да населят земята. Защото преди човека на земята е имало друг живот.

2 Ще се страхуват и ще треперят от вас всички земни животни и всички въздушни птици; те са всичко, що пълзи по земята и с всички морски риби, са предадени в ръцете ви.    


Преди потопа никой не се е страхувал от никого. Но сега вече е друго.

3 Всичко живо, що се движи ще ви бъде за храна; давам ви всичко също, както дадох зелената трева.    


Господ сега вече постави и месото на масата. Но има някои условия:

4 Месо обаче с живота му, то ест, с кръвта му, да не ядете.    

    
Но сега ето-месото можете да ядете, но никога кръвта. Нека видим за тази кръв-Левит 17 глава. Господ е мого точен във всяка своя дума. И не е важно какво мисля аз или вие-има значение само какво казва Господ. В църква трябва да сте за да чуете какво казва Господ.

10 Ако някой от Израилевия дом, или от заселените между тях пришелци, яде каква да е кръв, ще насоча лицето Си против оня човек, който яде кръвта, и ще го изтребя изсред людете му.    


Искам да разберете това. В днешно време те разделят чужденците от Израел. Но Господ винаги казва-каквото е за Израел-това е и за всички останали. И ако е лошо за Израел-лошо е и за вас! Същото нещо е за всички. И вижте какво ще направи Господ с вас ако нарушавате този закон. Има една религия, която забранява преливането на кръв. Но вижте какво казва Господ-да не ядете месото с кръвта му, а не преливането на кръв! Живота е в кръвта. Кръвта е живота. И всичко, което Господ казва може да бъде потвърдено.

11 Защото живота на тялото е в кръвта, която Аз ви дадох да правите умилостивение на олтара за душите си; защото кръвта е, която, по силата на живота, който е в нея, прави умилостивение.    


За това ако съгрешите против Господа-някой трябва да умре. Кръвта прави умилостивението-защото кръвта носи живота. И ето-за това първо са убивали животни, а после Исус трябваше да дойде.

12 За това казах на израилтяните: Ни един човек от вас да не яде кръв, и пришелецът, който е заселен между вас, да не яде кръв.    


И едно е за всички! Хората са разделили Израел от чужденците, но е един закон за всички. Ако аз трябва да го пазя-и вие също трябва.

13 И ако някой от израилтяните, или от заселените между тях пришелци, отиде на лов и улови животно или птица, що бива да се яде, нека излее кръвта й, па да я покрие с пръст.    
14 Защото, колкото за живота на всяка твар, кръвта й - тя е животът й; за това казах на израилтяните: Да не ядете кръвта на никаква твар, защото животът на всяка твар е кръвта й; всеки, който я яде, ще се изтреби.

Знаете ли, че продават салами с кръв. Има дори и супа от кръв на патица. Това е двойно нарушаване на закона. Първото е кръвта, второто е-не може да ядете патица. Тя е от рода на лебеда! Вижте-ние ще ви покажем, а какво ще правите е ваша работа.
Да видим сега Левит 11 глава. Ние ще видим всичко и какво те използуват, за да отрекат Диетичният Закон на Господа.

1 И Господ говори на Моисея и Аарона, като им каза:    


Господ каза на Моисей и Аарон, а не Моисей и Аарон да са говорили на Господа! Божието Слово е свято и не се изменя!

2 Говорете на израилтяните, казвайки: Ето животните, които можете да ядете измежду всичките животни, които са по земята.    

3 Измежду животните всяко що има раздвоени копита и е с разцепени копита, и преживя, него да ядете.    


Има много такива животни. Дори и жирафа е така. Крави, бикове, овце, кози и много други животни. И можете да ги ядете. Елени, сърни. Бизони.

4 Обаче от ония, които преживят, или от ония, които имат раздвоени копита, да не ядете следните: камилата, защото преживя, но няма раздвоени копита; тя е нечиста за вас;    


Камилата не е чиста-защото копитото й не е разделено.

5 питомния заек, защото преживя, но няма раздвоени копита, той е нечист за вас;    

6 дивия заек, защото преживя, но няма раздвоени копита; той е нечист за вас;    

7 и свинята, защото има раздвоени копита, и е с разцепени копита, но не преживя; тя е нечиста за вас.    


Трябва да видите дали преживят храната и дали имат раздвоено копито. Свинята има раздвоено копито, но не преживя храната. Аз ядях всичко от свинята. И много обичах тези неща. Но като разбрах, че не бива-спрях.

8 От тяхното месо да не ядете, и до мършата им да не се допирате; те са нечисти за вас.    

9 Измежду всичките, които са във водите, да ядете следните: всички във водите, които имат перки и люспи, в моретата и в реките, тях да ядете.    


Рибата трябва да има перки и люспи. Сома няма люспи... Миди, октоподи, акули, калмари, скариди, раци и още много подобни-не можете да ги ядете.

10 А измежду всичко, което се движи във водите, и измежду всяко одушевено животно, което е във водите, всички в моретата и в реките, които нямат перки и люспи, те са отвратителни за вас.    


Всичко във водата, което няма перки и люспи-не става за ядене и това е заповед.

11 Непременно да бъдат отвратителни за вас; от месото им да не ядете, и от мършата им да се отвращавате.    

12 Всичко във водите, което няма ни перки ни люспи, да бъде отвратително за вас.    


Покрива всичкото.

13 Измежду птиците да се отвращавате от следните; да се не ядат, понеже са отвратителни: орелът, грифата, морският орел,    


И ето и птиците които не можете да ядете.

14 пилякът, соколът по видовете му,    

15 всяка врана по видовете й,    

16 камилоптицата, бухалът, кукувицата, ястребът по видовете му,    

17 малкият бухал, рибарят, ибисът,    

18 лебедът, пеликанът, лешоядът,    


Лебедът-знаете ли, че гъските и патиците са от същият род.

19 щъркът, цаплята по видовете й, папунякът и прилепът.    

20 Всички крилати пълзящи, които ходят на четири нозе, да бъдат отвратителни за вас.    

21 Обаче измежду всичките пълзящи крилати, можете да ядете ония, които, като ходят на четири нозе имат пищяли над нозете си, за да скачат с тях по земята.    


Това са скакалците и щурците, както и някои други насикоми-тях можете да ядете. Но едвали някой от вас ги яде. Господ каза, че можем да ги ядем.

22 Измежду тях можете да ядете следните: скакалеца по видовете му, солама по видовете му, харгола по видовете му, и акридата по видовете й.    

27 И измежду всичките четвероноги животни, ония, които ходят на лапите си, ще бъдат нечисти за вас; всеки, който се допира до мършата им, ще бъде нечист до вечерта.    


Заек, опосуми, ракуни, котки, вълци, лъвове, катерици, тигри и т.н.
    

29 Измежду пълзящите, които пълзят по земята, следните да бъдат нечисти за вас: невестулката, мишката, гущерът по видовете му,    


Някои народи ядат тези животни а не бива.

30 ящерът, ящерицата, саврата, самиамитът и хамелионът.    


Някои народи ядат и тези

39 Ако умре някое от животните, които бива да ядете, който се допре до мършата му ще бъде нечист до вечерта.    

42 Всичко, което се влачи по корема си, и всичко, което ходи на четири нозе, или всичко, което има много нозе, сиреч, всички гадини, които пълзят по земята, - тях да не ядете, защото са отвратителни.    

Не можете да ядете охлюви, змии, насекоми и какво ли не. Но знаете ли какво правят някои хора, наричащи себе си християни-отиват в Новият Завет и използуват писаното там-което не разбират-за да премахнат Диетичният Закон. Вижте-защо Господ първо ще ви забрани някои животни за храна, пък после ще ви ги даде? Господ не се изменя никога. Нека видим Деянията 10 глава

9 А на следния ден, когато те пътуваха и наближаваха до града, около шестия час Петър се качи на къщния покрив да се помоли.    

10 И като огладня, поиска да яде; но докато приготвяха, той дойде в изстъпление,    

11 и видя небето отворено и някакъв съд, като голяма плащаница, да слиза, спускана чрез четирите ъгъла към земята.    

12 В него имаше всякакви земни четвероноги и животни и небесни птици.    

13 И дойде глас към него: Стани, Петре, заколи и яж.    


А е имало всякакви животни и между тях нечисти много.

14 А Петър рече: Никак, Господи, защото никога не съм ял нищо мръсно и нечисто.    

15 И пак дойде към него втори път глас: Което Бог е очистил, ти за мръсно го не считай.    

Което Господ е очистил...

16 И това стана три пъти, след, което съдът се вдигна веднага на небето.

Има хора които четат това и казват-ето-Диетичният Закон вече не важи. Но нека видим, какво всъщност правеше Господ и как приготви Петър за следващото действие. Деянията 10 глава

1 Имаше в Кесария един човек на име Корнилий, стотник от така наречения италийски полк.    

2 Той беше благочестив и се боеше от Бога с целия си дом, раздаваше много милостини на людете, и непрестанно се молеше на Бога.    

3 Около деветия час през деня той видя ясно във видение един ангел от Бога, който влезе при него и му рече: Корнилие!    

4 А Той, като се взря в него, уплашен рече: Що е, Господи? И ангелът му каза: Твоите молитви и твоите милостини възлязоха пред Бога за спомен.    


Казвам на хората: има празници за които някои казват, че са пагански- Като денят на благодарността. Казвам им-ако не мога да го прочета в Библията, че е пагански празник-не ми казвайте, че е пагански празник. Така и този Римлянин-търсел е Бога с цялото си сърце.И не е знаел какво точно да прави, но се е стараел.

5 И сега изпрати човеци в Иопия да повикат едного Симона, чието презиме е Петър.    

6 Той гостува у някой си кожар Симон, чиято къща е край морето, [той ще ти каже що трябва да правиш].    

А Петър все още се е опитвал да разбере това видение, което Господ му даде.

17 А докато Петър беше в недоумение, какво значеше видението, което беше видял, ето, изпратените от Корнилия човеци, като бяха разпитали за Симоновата къща, застанаха пред портата.    

18 и повикаха та попитаха: Тука ли гостува Симон, чието презиме е Петър?    

19 И докато Петър още размисляше за видението, Духът му рече: Ето, трима човека те търсят.    


Ангела каза на Петър това. И кой ги прати при Петър-ангела.

20 Стани, слез, та иди с тях; и никак не се съмнявай, защото Аз съм ги изпратил.    

24 И на другия ден влязоха в Кесария; а Корнилий ги чакаше, като беше свикал роднините си и близките си приятели.    


Корнилий не е бил единственият, който се е страхувал от Господа.

25 И когато влизаше Петър, Корнилий го посрещна, падна пред нозете му и се поклони.    

26 А Петър го дигна, казвайки: Стани; и сам аз съм човек.    

27 И разговаряйки се с него, той влезе и намери мнозина събрани.    

28 И рече им: Вие знаете колко незаконно е за юдеин да има сношение или да дружи с иноплеменник; Бог, обаче, ми показа, че не бива да наричам никого мръсен или нечист.    

Те са знаели тогава, че Юдеите не говорят дори с хора от други народи. Но ето-Господ му показа, че всички хора са еднакви. И ето-не ставаше въпрос за ядене, но за това, че всички хора са еднакви и не са нечисти. В Матей Господ заповяда на апостолите да не отиват при никой от езичниците, но само при изгубените овце от Израел. И ето-сега Господ потготви Петър за да отиде и да предаде Словото на Корнилий.
Нека видим още едно място, което те ползуват за да опитат да убият Диетичният Закон-1 Тимотей 4 глава. Вижте-писаното от Павел е трудно за разбиране и неутвръдените го кривят за своя погибел.

1 А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения,    


И ето-те вярват в ученията на Сатана и неговите пастири.

2 чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла,    

3 които запрещават жененето и заповядват въздържание от ястия, които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват и разбират истината.    


Хората не обръщат внимание на първата част на това изречение-забраняват жененето. Коя е тази религия-Римските католици. И ето сега-втората част те използуват против Диетчиният Закон. но вижте какво пише-които разбират истината. И ако разбират истината-ще разбират Левит 11 глава.

4 Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение;    


И ето сега-те казват, че дории свинското, може да се яде, стига да се помолиш над него.

5 понеже се освещава чрез Божието слово и молитва.    

Но вижте-молитвата не помага в този случай, защото-Притчи 28

4 Които отстъпват от закона хвалят нечестивите, Но които пазят закона противят се на тях.

Всеки, който нарушава Божиите заповеди, благославя нечестивите. Защото и те са така. Но ако пазят Закона-не търпят беззаконието.

9 Който отклонява ухото си от слушане закона, На такъв самата му молитва е мерзост.

Който не иска да слуша Закона-дори и молитвата му е мерзост пред Бога! Разбирате ли това-колко е сериозно. Те ви казват, че Господ обича всички-това е най-голямата лъжа дето сте чули. И така-как ще се молите над свинската пържола? Това е мерзост пред Бога. Или пред всичко нечисто, което искате да ядете.
Нека видим какво направи Исус и какво каза този човек-Йоан 9 глава

1 И когато заминаваше, видя един сляпороден човек.    

6 Като рече това, плюна на земята, направи кал с плюнката и намаза с калта очите му;    

7 и рече му: Иди, умий се в къпалнята Силоам (което значи Пратен). И тъй, той отиде, уми се, и дойде прогледал.    


Господ му каза да направи това, за да види дали този човек имаше вяра. Защото е според вярата ни!

10 Затова му рекоха: Тогава как ти се отвориха очите?    

11 Той отговори: Човекът който се нарича Исус, направи кал, намаза очите ми, и рече ми: Иди на Силоам и умий се. И тъй отидох, и като се умих прогледах.    

Човекът им каза както е.

14 А беше събота, когато Исус направи калта и му отвори очите.

И това беше проблем за фарисеите. Но те не знаеха, че има неща които могат да се правят в събота.

16 Затова някои от фарисеите казваха: Този човек не е от Бога, защото не пази съботата. А други казваха: Как може грешен човек да върши такива знамения? И възникна раздор по между им.

Вижте какво казаха те. Но те не обърнаха внимание, че този сляпо роден човек беше излекуван.

24 И тъй, повикаха втори път човека, който беше сляп, и му рекоха: Въздай слава на Бога; ние знаем, че този човек е грешник.    


Те просто не искаха да повярват, че Исус може да направи това и те говореха, че е грешник. Защото излекува слепият човек в събота. Но вижте какво каза този човек. Но фарисеите не искаха да повярват. И ето какво каза сега този човек:

31 Знаем, че Бог не слуша грешници; но ако някой е благочестив и върши Божията воля, него слуша.    


Бог не слуша грешниците! Вижте това! Не можете да нарушавате законите на Господа и после да му се молите. Няма да ви чуе.

32 А пък от века не се е чуло да е отворил някой очи на сляпороден човек.    

33 Ако не беше Този Човек от Бога, не би могъл нищо да стори.    

34 Те в отговор му казаха: Ти цял в грехове си роден, и нас ли учиш? И го изпъдиха вън.    


И те го изхвърлиха от Църквата. И ако вие отидете в църквите дето посещавате и им кажете истината както е-ще ви изхвърлят от там.

35 Чу Исус, че го изпъдили вън, и, като го намери, рече: Ти вярваш ли в Божия Син?    

36 Той в отговор рече: А Кой е Той, Господи, за да вярвам в Него?    

37 Исус му рече: И видял си Го, и Който говори с тебе, Той е.    

38 А той рече: Вярвам Господи; и поклони Му се.    

39 И Исус рече: За съдба дойдох Аз на тоя свят, за да виждат невиждащите, а виждащите да ослепеят.    

Нека видим Исаия 59 глава

1 Ето, ръката на Господа не се е скъсила та да не може да спаси, Нито ухото Му отъпяло та да не може да чува;    


Господ може да спаси и днес.

2 Но вашите беззакония са ви отлъчили от Бога ви, И вашите грехове са скрили лицето Му от вас, та не ще да чува.    

Ако се молите, но нищо не се получава, може би трябва да огледате себе си и да видите греховете си. Защото явно има пречка между вас и Бога. Може би живота ви не е на ред.
И така-какво ви каза Павел в Тимотей-че ще има религия, която ще ви кара да правите това.
Последните 2 милиона години страница 217

Манастирите. Във всяка дъжава папата е имал мощни инструменти за своята религия-манастирите. Бенедикт-от 480 година, започнал да създава манастирите. И той е създал законите на манастирите, които са разпространили след 520 година. Монасите не можели да бъдат богати, трябвало да излязат от света и не можели да ядат месо, нито да се женят.

Ето ви какво е станало и от къде е дошло. Павел ви предупреди за това. Но вижте какво се получава-те нарушават първата заповед, която Господ даде на човека-да са плодовити, да имат деца и да населят земята.
Нека видим още нещо, което те използуват за да премахнат Диетичният Закон-Римляните 14 глава

1 Слабия във вярата приемайте, но не за да се препирате за съмненията му,    


Трябва да внимаваме с хората които са нови във вярата.

2 Един вярва, че може всичко да яде; а който е слаб във вярата, яде само зеленчук.    

3 Който яде, да не презира този, който не яде; и който не яде, да не осъжда този, който яде; защото Бог го е приел.    


Говорим за месо и растения. не за чисти и нечисти храни! Защото някои са стриктно вегетариянци.

4 Кой си ти, що съдиш чужд слуга? Пред своя си господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои.    

5 Някой уважава един ден повече от друг ден; а друг човек уважава всеки ден еднакво. Всеки да бъде напълно уверен в своя ум.    


Хората се опитват да убият съботата с това. Но не обръщат внимание, че става въпрос за хора, не за Бога! Човеците си избират, дали ще пазят или не! А Господ е заповядал да пазим съботата!

6 Който пази деня, за Господа го пази; [а който не пази деня, за Господа го не пази]; който яде, за Господа яде, защото благодари на Бога; и който не яде, за Господа не яде, и благодари на Бога.    


Не виждам нищо тук, което убива Диетичният Закон-нали?

14 Зная и уверен съм в Господа Исуса, че нищо не е само по себе си нечисто; с това изключение, че за този, който счита нещо за нечисто, нему е нечисто.    

Говори за личности тук.
Нека видим Левит 20 глава-ще видим, кой е решил, кое е чисто и кое-нечисто.

22 Пазете, прочее, всичките Ми повеления и всичките Ми съдби та ги извършвайте, за да не ви избълва земята, гдето Аз ви завеждам да живеете в нея.    


И понеже ние не слушахме Господа-земята ни изплю

25 За това, правете разлика между чистите животни и нечистите, и между нечистите птици и чистите; и да не осквернявате себе си с животно, или с птица, или с какво да е що пълзи на земята, които Аз ви отделих като нечисти.    

Господ ни отдели! Не ние, не и Моисей, но Господ ни отдели! Господ каза какво да ядем и какво-не.
Римляните 14глава. Няма нищо лошо с това, което Павел е писал-вие не го разбирате. Павел е писал и Посланието към Ереите и ако внимавате, ще видите, че е на съвсем друго ниво. Защо? Защото Евреите са знаели много добре закона.

17 Защото Божието царство не е ядене и пиене, но правда, мир и радост в Светия Дух.    


Не става въпрос за ядене тук, но за поведение.

18 Понеже, който така служи на Христа, бива угоден на Бога и одобрен от човеците.    

19 И тъй, нека търсим това, което служи за мир и за взаимно назидание.    

20 Заради ядене недей съсипва Божията работа. Всичко наистина е чисто; но е зло за човека, който с яденето си причинява съблазън.    

Този, който яде каквото Господ не е разрешил-той е против Господа, той е против Господа и нека видим, какво ще направи Господ с такива хора-Исаия 65 глава

2 Простирах ръцете си цял ден Към бунтовнически люде, Които ходят по недобър път След своите помисли, -
 

Когато вървите след своите си мисли-не е добре. Защото не знаете нищо и не искате да знаете нищо за Бога. Като невръстни деца сте.

3 Люде, които непрестанно Ме дразнят в лицето Ми, Като колят жертви в градини, И кадят върху кирпичени олтари:    


Тези хора провокират Господа постоянно.

4 Като живеят в гробищата, И нощуват в подземията; Като ядат свинско месо, И държат в съдовете си вариво от нечисти неща;    


Тези хора провокират Господа в лицето му.

5 Като казват: Стой надалеч, не се приближавай до мене, Защото аз съм по-свет от тебе, Такива са дим в ноздрите Ми, Огън горящ през целия ден.    


Знаете ли колко неприятно е това за Господа?

6 Ето, писано е пред Мене; Няма да мълча, но ще въздам. Да! ще въздам в пазухите им,    

И Господ ще им въздаде според делата им. Но кой говори това? Нека видим-2 Солунци 1 глава

6 Понеже е справедливо пред Бога да въздаде скръб на ония, които ви оскърбяват,    


Вижте това! Господ ще въздаде на всички според делата им и ще защити своите си.

7 а на вас, оскърбените, да даде утеха (както и на нас), когато се яви Господ Исус от небето със Своите силни ангели,    

8 в пламенен огън да даде възмездие на ония, които не познават Бога, и на ония, които не се покоряват на благовестието на нашия Господ Исус.    

Исус ще направи това! Не този, дето обича всички-истинският Исус от Библията.
Нека видим отново Исаия 66 глава и какво ще направи Господ.

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци,    

16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.    


Същото прочетохме в 2 Солунци 2 глава.

17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.    

И тази ашера-това дърво-е Сатана. И ако ще ядете свинско, яжте и мишки-същата работа. И ето какво ще направи Господ с вас-ако не престанете да ядете нечисто. Спрете! Не следвайте Сатана, но се обърнете към Господа и него следвайте.
Днес никой не иска да слуша Господа, но всички мислят, че са прави.
Йоан 17 глава

5 И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света.    


Това само по себе си е откровение, което днешните църкви не разбират.

6 Изявих името Ти на човеците, които Ми даде от света. Те бяха Твои, и Ти ги даде на Мене, и те опазиха Твоето слово.    

9 Аз за тях се моля; не се моля за света, а за тия, които си Ми дал, защото са Твои.    


Господ се моли за неговите и те не са от света. Вижте-дори и Исус не се моли за всички хора.

16 Те не са от света както и Аз не съм от света.    


Вие не сте от света. Вие пазите съботата и закона. Пазите Пасхата и Празниците. Пазите Диетичният Закон.

17 Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина.    


Божието Слово е истината и ние сме осветени чрез него-ако вървим по него.

18 Както Ти прати Мене в света, така и Аз пратих тях в света;    

19 и заради тях Аз освещавам Себе Си, за да бъдат и те осветени чрез истината.    

20 И не само за тях се моля, но и за ония, които биха повярвали в Мене чрез тяхното учение,    

Господ се моли не само за апостолите тогава, но и за всички в бъдещето които ще повярват в Божието Слово. Не в нечии думи, но в Божието Слово.
Служителите на Бога не се опитват да премахнат Диетчиният Закон. И не казват, че Закона е даден от Моисей. Нека видим това-Битие 6 глава

5 И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло,    


И ето-днес става същото. Днес дори не можеш да бъдеш добър. Днес ни казват, че мъже могат да се женят за мъже и жени за жени. И пасторите дори и не искат да кажат нищо против това-за да не им отнемат парите...

6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си.    

7 И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох.    


Защо Господ иска да унищожи и животните? Защото те бяха създадени за човека.

8 А Ной придоби Господното благоволение.    

13 И рече Бог на Ноя: Краят на всяка твар се предвижда от Мене, защото земята се изпълни с насилие чрез тях; затова, ето, ще ги изтребя заедно със земята.    


Господ ще избие всичките, освен Ной и семейството му.

14 Направи си ковчег от гоферово дърво; стаи да направиш в ковчега; и да го измажеш отвътре и отвън със смола.    


И тук вече виждаме вярата на Ной. Защото той се хвана да прави ковчега.

17 И, ето, Аз ще докарам на земята потоп от вода, за да изтребя под небето всяка твар, която има в себе си жизнено дихание; всичко що се намира на земята ще измре.
    

18 Но с тебе ще поставя завета Си; и ще влезеш в ковчега ти, синовете ти, жена ти и снахите ти с тебе.    

19 И от всичко, от всякакъв вид твар, която живее, да вкараш в ковчега по две от всеки вид, за да опазиш живота им със себе си; мъжко и женско да бъдат.    

От всичко живо-това е абсолютно. И ако тогава е имало динозаври-нали бихме могли да ги видим днес тук? Но не-защото те са били унищожени от Господа преди да създаде човека.

20 От птиците според вида им, от добитъка според вида му, и от всички земни животни според вида им, по две от всички да влязат при тебе, за да им опазиш живота.

Но нека видим дали от всичките животни е имало само по две-мъжко и женско-Битие 7 глава

1 Тогава Господ рече на Ноя: Влез ти и целия ти дом в ковчега; защото в това поколение тебе видях праведен пред Мене.    

2 Вземи си по седем от всички чисти животни, мъжки и женските им; а от нечистите животни по две, мъжки и женските им;    

Чисти животни? Значи дори и Ной е знаел кои са чистите животни. Но защо по седем? Защото Господ е знаел, че след потопа ще даде месо за храна на човека. За това са по седем двойки. И дори и днес само мъжко и женско могат да дадат бебето. Две мъжки или две женски не могат да родят.

3 също и от въздушните птици по седем, мъжки и женски; за да опазиш от тях разплод по лицето на цялата земя.

Но кой е този, който заповяда на Ной да направи всичко това? Нека намерим това-Йоан 1 глава

18 Никой, кога да е, не е видял Бога; Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви.

Никой човек не е видял някога Бога. Но вижте сега какво ще прочетем заедно: Изход 24 глава

1 Рече още на Моисея: Възкачете се към Господа, ти и Аарон, Надав и Авиуд, и седемдесет от Израилевите старейшини, и поклонете се от далеч;    


74 души отидоха да видят Бога.

9 И тъй Моисей и Аарон, Надав и Авиуд и седемдесет от Израилевите старейшини се възкачиха горе.    

10 И видяха Израилевия Бог: под нозете Му имаше като настилка от сапфир, чиято бистрота беше също като небе.    


И те видяха Бога на Израел!

11 Но Той не тури ръка на благородните от израилтяните. И те видяха Бога, и там ядоха и пиха.    

Те са го виждали за дълго време. Това е било нещо невероятно. Това ни казва Библията.

12 Тогава рече Господ на Моисея: Ела горе при Мене на планината и стой там; и ще ти дам каменните плочи, закона и заповедите, които съм написал, за да ги поучаваш.

Това е същият Бог, който даде 10те заповеди на Моисей. Но ко е той?
Йоан 5 глава

37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.

Е тогава кого са видели тези 74 старейшини от Изход 24 глава? Нека видим-1 Коринтяни 10 глава

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето,    

2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея,    

3 и всички да са яли от същата духовна храна,    

4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),    


А-значи Бога, когото те видяха беше Исус! За това Исус казва на Отец-дай ми славата, която имах преди света да е сътворен. За това казва в Йоан 1 глава, че Словото е Бог и Словото е сътворил всичкото.

5 пак в повечето от тях Бог не благоволи; затова ги измори в пустинята.    

6 А в тия неща те ни станаха примери, та да не похотствуваме за злото, както и те похотствуваха.    
9 Нито да изпитваме Господа, както някои от тях Го изпитаха, и погинаха от змиите.    


Исус им изпрати змиите и те ги хапеха.

10 Нито роптайте, както възроптаха някои от тях, и погинаха от изтребителя.    

11 А всичко това им се случи за примери, и се написа за поука нам, върху които са стигнали последните времена.    

И всичко това дето се случи на Израел-беше направено от Господ Исус Христос и е за да ни бъде за пример, че Господ ще направи същото отново ако не се обърнем към него.
Малахия 3 глава. Вижте-четем заедно Библията. Нищо мое.

6 Защото, понеже Аз Господ не се изменявам, Затова вие, Яковови чада, не загинахте.

Господ не се изменя. Ако би се изменил-първо нас щеше да избие. Господ наблюдава всички. И дори и всички да са грешници и да се наслаждават в греха-а вие да търсите Бога и да се стараете да вършите това, което Той иска-Той ви вижда!
Евреите 13 глава

8 Исус Христос е същият вчера днес и до века.

Исус не се изменя-никога. И ако ви е дал Диетичният Закон вчера-пазете го и днес.
Левит 11 глава

43 Да се не омърсите с никакви пълзящи гадини, нито да се оскверните с тях, та да бъдете нечисти чрез тях.    

44 Защото Аз съм Иеова, вашият Бог; осветете се, прочее, и бъдете свети, понеже Аз съм свет; и да се не оскверните с никаква гадина пълзяща по земята.
 

45 Защото Аз съм Господ, който ви изведох из Египетската земя, за да ви бъда Бог; бъдете, прочее, свети, защото Аз съм свет.    


Господ е свят и за това и ние трябва да бъдем свети. Два пъти ви го казва. И ако ядете това, което не трябва да ядете-вие не сте свети!

46 Това е законът за животните, за птиците, за всяко одушевено, което се движи във водите, и за всяко одушевено, което пълзи по земята,    


Това е Закон!

47 за да правите разлика между чистото и нечистото, и между одушевеното, което бива да се яде, и одушевеното, което не бива да се яде.    

Кой даде този Закон-Господ. И кой прави разлика между чисти и нечисти животни-Господ! И ако ви видя, че ядете нещо нечисто-няма да ви кажа нищо. Защото ви прочетох Библията по въпроса. И това е между вас и Бога.

Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172759
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031