Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2015 22:08 - БЕЛЕГА НА ЗВЯРА И ПЕЧАТА НА ГОСПОДА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1491 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 135:14-18

Сестри и братя,

Днес ще видим заедно, кой е белега на звяра и кой е печата на Господа.
Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота.
Това за белега и печата е голяма мистерия между народите и дори и църквите. И разбира се, ако Израел не ви учи, няма кой да ви научи. Моята работа е да съм вестоносеца и да ви предам Божието Слово, както и да ви пердупредя. Библията е миналото, сегашното и бедещето предварително предсказано. И ние не можем да имаме извинение, че не занем тези неща. Днес има всичко-интернет, книги, информация колкото искате.
Белега на звяра е каквото е. И ако попитам-кой е белязан и кой е запечатан? Всички са. И зависи от това, което знаете за Бога.
Дефиницията за белег според речника Уебстер е: определя някой, който го има, кой е и към принадлежи.
Както буквата "З" определя Зоро.
Всички народи имат също и печати.
Печета определя власт. Властта на Римският Император, на Царе и правителства.
Печата показва към кого принадлежи човек.
Ще започнем урока от Римляните 16 глава. И трябва да четете всичкото, което е писано в Библията. Мнозина не четат дори и всичко писано от Павел. А трябва.

17 И моля ви се, братя, да забележите тия, които причиняват раздори и съблазни, противно на учението, което сте научили, и отстранявайте се от тях.    


И ето-това не е добър знак-който имат тези хора.

18 Защото такива човеци не служат на нашия Господ [Исус] Христос, а на своите си охоти, и с благи и ласкави думи прилъгват сърцата на простодушните.    

19 Защото вашата послушност е известна на всички, по която причина аз се радвам за вас. Но желал бих да бъдете мъдри относно доброто, а прости относно злото.    

20 А Бог на мира, скоро ще смаже сатана под нозете ви. Благодатта на нашия Господ Исус Христос да бъде с вас.    

Звучи като нещо от Едемската градина. И Господ ще свали Сатана под нозете ви-ако се подчините на Господа! Господ иска да му се подчиним и това е всичко, което иска от нас.
Нека видим Битие 4 глава. Книгата ви казва, че няма нищо ново под слънцето! Това е факт.

1 И Адам позна жена си Ева; и тя зачна и роди Каина; и каза: С помощта на Господа придобих човек.    


Господ ги създаде мъж и жена.

2 Роди още и брата му Авела. Авел пасеше стадо, а Каин беше земледелец.    

3 И след време Каин принесе от земните плодове принос на Господа.    

4 Тъй също и Авел принесе от първородните на стадото си и от тлъстината му. И Господ погледна благосклонно на Авела и на приноса му;    


Обърнете внимание-дайте на Господа от първите плодове! Но какво принесе Кайн-нещо си...

5 а на Каина и на приноса му не погледна така. Затова Каин се огорчи твърде много и лицето му се помрачи.    


Когато вършите нещо лошо, истината ще дойде върху вас и ще ви повали. Истината не се променя.

6 И Господ рече на Каина: Защо си се разсърдил? и защо е помрачено лицето ти?    


Кайн съгреши против Господа с това, което извръши-представи от някакви си плодове.Но Господ търпи за дълго време и е много милостив.

7 Ако правиш добро, не ще ли бъде прието? Но ако не правиш добро, грехът лежи на вратата и към тебе се стреми; но ти трябва да го владееш.    


И ако продължаваш в злото-Господ ще ти каже един ден да се махнеш от него и никога не те е познавал. Днес църквите са пълни с хора които лъжат в името на Исус и изполдуват името на Исус за да заблуждават мнозина.

8 А Каин каза това на брата си Авела. И когато бяха на полето, Каин стана против брата си Авела и го уби.    

Кайн уби брата си, защото Авел беше прав. Фарисеите убиха Исус-който възкресяваше мъртвите, който лекуваше хората. Какво лошо направи? Но защо го убиха? Защото те самите бяха неправедни и не можеха да го търпят.

13 А Каин рече на Господа: Наказанието ми е толкова тежко, щото не мога да го понеса.    


Той не мислеше какво ще е наказанието когато убиваше брата си?

14 Ето, гониш ме днес от лицето на тая земя; ще съм скрит от Твоето лице, и ще бъда бежанец и скитник на земята; и тъй всеки който ме намери, ще ме убие.    


Кайн предизвика това сам върху себе си. Защо сега търси милост от Господа?

15 А Господ му каза: Затова, който убие Каина, нему ще се отмъсти седмократно. И Господ определи белег за Каина, за да не го убива никой, който го намери.    

И Господ определи белег за Кайн, който показваше, кой е Кайн.
Откровението 1 глава. Искам да ви покажа с този урок, какво ще става. Защото спасението е вечно. И ако устоите до края в истината-ще спасите себе си. Но ако поведението ви е против Господа и хората-ще идете в огненото езеро. И ще сте вечно там. И нищо няма да ви помогне.

1 Откровението от Исуса Христа, което му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро; а Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Иоан,    


Чие откровение е това? На Исус Христос. И това тук е протокола, по който работи Отец. Отец дава ва Исус, Исус дава на ангел и ангела-на Израилянин. Което е добро за Идраел-добро е за всички хора.

2 който възвести Божието слово и свидетелството Исус Христово - и всичко що е видял.    

3 Блажен, който прочита, и ония, които слушат думите на това пророчество и пазят написаното в него; защото времето е близо.    

Господ ви казва да помните съботата и да я пазите свята, защото е за благословия. И ако я пазите-ще бъдете благословени.
Нека видим Откровението 7 глава-Господ има прекрасен план за нашето спасение. Но ние трябва да сме квалифицирани за да влезем в живота. И още никой не е спасен. Щом можете да се разболеете, дори и да умрете-значи още не сте спасени. Исус каза-който устои до края, той ще бъде спасен.

1 След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво.    


Тези 4 ангела са 4 конника от Откровението. И те държат войните за да не започнат.

2 И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза:    

3 Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог.    

И те ще запечатат служителите на Господа на челата. Какво е това-мозъка ви е там. Дори и нещо повече-отпред в главата е центъра, който има значение за вашият характер. И този печат ще ви запази от гнева на Господа. Когато дойде денят на Господа.
Господ постави белег на Кайн. Белега на Господа е 7. А другият белег е 6.
Няма нищо ново под слънцето. И ето-вие трябва да си четете записките и Библията за да научите тези прекрасни неща. Никога не съм чул гласа на Господа, но как зная тогава-защото изучавам Библията. Господ е записал всичко в нея.
Езекил 9 глава

1 Тогава Той извика в ушите ми с висок глас и рече: Нека се приближат ония, на които е заръчано за града, всеки с изтребителното си оръжие в ръка.    

2 И, ето, шест мъже идеха по пътя от горната порта, която гледа към север, всеки с разрушително оръжие в ръка, и всред тях един човек облечен в ленено, с писарска мастилница на кръста му; и като влязоха застанаха при медния олтар.    


Тези 6 са ангели.

3 И славата на Израилевия Бог се издигна от херувимите, над които бе, та застана над прага на дома; и Той извика към облечения в ленено мъж, който имаше на кръста си писарска мастилница.    


Господ говори на този ангел:

4 И Господ му рече: Мини през града, през Ерусалим, и тури белег върху челата на мъжете, които въздишат и плачат поради всичките мерзости, които стават всред него.    


Сложи белег на челата на тези които страдат поради мерзостите които хората правят. Днес виждаме как Закона на Господа го премахват, как се бият и избиват, какво правят по света и страдаме поради това.

5 А на другите рече, като слушах аз: Минете подир него през града, та поразете; окото ви да не пощади, нито да покажете милост;    

6 старци, юноши и девици, младенци и жени избийте съвсем; но не се приближавайте при никого от ония, върху които е белегът; и започнете от светилището Ми. Прочее, те започнаха от старейшините, които бяха пред дома.    


И започни от църквата! Защото ще започне от Дома на Господа! Църквата на Господа. И така-имате шанса да се обърнете към Господа сега-или ще страдате вечно. И белега показва към кого принадлежите.

7 Тогава им рече: Осквернете дома и напълнете дворовете с убити; излезте. И излязоха та поразяваха в града.    

8 А те като поразяваха и аз останах, паднах на лицето си, извиках, и рекох: Горко, Господи Иеова! ще изтребиш ли всичките останали от Израиля като изливаш гнева Си върху Ерусалим?    


Езекил остана сам. Спомнете си Содом и Гомора. Авраам се молеше на Господа и го помоли дори, ако намери 10 души, да не разрушава градовете. И не се намериха дори и 10.

9 И Той ми рече: Беззаконието на Израилевия и на Юдовия дом стана твърде голямо; земята е пълна с кръв, и градът пълен с извращение на съд, защото си думат: Господ е напуснал земята, и: Господ не вижда.    

Господ каза, че грехът на Содом и Гомора също стана твърде голям. Това ми показва, че Господ не се изменя и ще раздаде на всеки според делата им. И ето-Израел беше пълен с кръв. Това е и днес. Знаете ли колко бебета убиват на година в Америка? Десетки и стотици хиляди, може би и милиони. И ето-днес те мислят, че Господ не съществува. Но те ще видят. Те не могат да разберат, че тази смърт сега е временна. После ще дойде възкресението и съда. И Господ не лъже-никога.
Езекил 8 глава

18 Затова и Аз ще действувам с ярост; окото Ми няма да пощади, нито ще покажа милост; и макар да извикат в ушите Ми с висок глас, няма да ги послушам.

Господ даде цял живот за да си оправят делата...Но те не искаха. И ето-те ще кажат, че са вършили много велики дела в името на Господа, но Господ ще им каже-махнете се от мене вие които вършите беззаконие-не ви познавам. И Господ няма да ги чуе изобщо!
Нека видим началото на това нещо-Данаил 7 глава

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите.    

2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море.    


Същите 4 ветрове дето са и в Откровението.

3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг.    


Морето тук има две значения-народи и също и Средиземно море.

4 Първият бе като лъв, и имаше орлови крила; а, като го гледаха, крилата му се изскубаха, и той се дигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като човек, и даде му се човешко сърце.    


Това е Цар Навохудоносор и Вавилонската Изперия.

5 След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо.    


Това е Мидо-Персия.Втората световна Империя.Трите ребра представят тримата Царе с едно име-Дарий.

6 Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт.    


Това е Александър Велики и 4те му генерала. И е превзел света така бързо, че е все едно леопард с криле.

7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога.    


Това е различен от всичките предишни зверове звяр. Рим е падал и възстановяван 10 пъти. И дори и днес сме под системата на Рим. По закона на Рим, човек е невинен докато не се докаже, че е виновен. Под Рим света е бил унищожен не само физически, но и духовно. И това са последните дни на Рим. Изучавайте Библията-иначе хората са затрити поради липса на знание!

8 Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи и уста, които говореха надменно.    

Този малък рог показва властта на човек. И той хули Бога.

11 Тогава погледнах по причина на гласа на надменните думи, които рогът изговаряше; гледах догдето звярът биде убит, и тялото му погубено и предадено да се изгори с огън.

Този звяр е система от правителства. Но се управлява от човек. Това е било Рим. Дори и до днес.

15 Колкото за мене, Даниила, духът ми се наскърби дълбоко в тялото ми, и виденията на главата ми ме смутиха.    

16 Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща.    

17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята.    

Данаил се е молил и Господ му е дал значението на това. Данаил е постил за да разбере това нещо. И Господ му е пратил ангел от небето за да му обясни видението.

19 Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, -    


Тези Царства представят също и времена. Чували сте за бронзовата ера. Вавилон е златото. Мидо-Персия, среброто, Гърция-медта и т.н.

20 и за десетте рога, които бяха на главата му, и за другия рог, който излезе, и пред който паднаха три, то ест, за оня рог, който имаше очи и уста, които говореха надменно, и който наглед бе по-як от другарите си.    


Трите дето са паднали са Готите, Херулините и Вандалите. Рим ги е унищожил. А Рим е падал и ставал10 пъти.

21 Гледах същия рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях,    


Павел в Римляните говори на езичниците, че те са присадени към Маслината. И са били без Христос на света, но ето-сега вече имат надежда. А Рим е взел връх и са приели християнството, но това е тяхното християнство. То не е от Христос.

22 докато дойде Старият по дни, и се извърши съд за светиите на Всевишния, и настана времето, когато светиите завладяха царството.    


И накрая светиите-тези които пазят закона и вярата в Христос, ще завладеят Царството.

23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши.    

И този 4 звяр ще е различен от всиките предишни Царства. През 1939, Мусолини е възстановил Църквата на Римските католици-и им е дал Ватикана.

13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него.
 

14 И Нему се даде владичество, слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици. Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.    

И тези Царства са дошли и отишли. И на края ще бъде само последното-Рим. И Господ ще вземе света и ще го управлява за 1000 години. После чак Отец ще дойде с новият Ерусалим, където Господ ни приготви обиталища.
И до тук определихме звяра.
Откровението 13 глава

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.    


Това е днес-модерната Римска Империя-ЕС и Римо католическата църква.

2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.    


Знаем какъв е този звяр. Той обединява всичките световни Империи и властта му иде от дявола.

3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;    


Рим падна през 476 година, но завладя света религиозно. И така унищожи света. И ако се кланяте на звяра-кланяте се на дявола.

4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?    

5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца.    


И това ще е 3.5 години велика скръб.1260 дена или 42 месеца-3.5 години!

6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата.    


Хули в името на Господа... Това е анти-Господно.

7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ.    

8 И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне.    


И чрез знанието за Исус Христос вашето име може да остане в Книгата на живота.

9 Ако има човек ухо нека слуша.    


Всички имат очи и уши, но мнозина не чуват нищо от истината и не виждат.

10 Ако някой завежда в плен, и той в плен ще отиде; ако някой убива със сабя, и той трябва от сабя да бъде убит. Тука е нужно търпението и вярата на светиите.    

11 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей.    


Исус е агнето в Библията, но този тук се явява като смирен, но говори като змей. Какво иска дявола? Иска да бъде като Господа. Той иска всички да му се поклонят. Иска да му служат. Дори и от Исус искаше да падне и да му се поклони. Но какво му каза Господ-само на Бога да се кланяш и да служиш. И къде беше изхвърлен Сатана-тук на земята.

12 Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла.    


И това става чрез учението на Рим.

13 И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците.    


Днес имате магьосници дето могат да правят подобни неща. Чрез тъмните сили.

14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя.    

15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ.    


И те трябваше да направят образ на звяра дето беше ранен и оздравя. И да му се поклонят или ще бъдат убити.

16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;    


Наскоро беше пепелната сряда. Когато слагаха знак на кръст на челото или на дясната ръка на Римските католици. Те потготвят тези хора.

17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.    


Слушайте това! И това ще е номер на човек. Спомнете си белега на Господа-съботата.

18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.    

Викариус Фили Дей на латински. Наместник на Исус на земята. И името в Римски цифри е 666. Той има корона на три нива-три корони. И е наместник на Господа на небето, на земята и в ада...
И няма нищо ново под слънцето-Данаил 3 глава

1 Цар Навуходоносор направи златен образ, шестдесет лакти висок и шест лакти широк, и го постави на полето Дура, във вавилонската област.    


6 и 6

2 Тогава цар Навуходоносор прати да съберат сатрапите, наместниците, областните управители, съдиите, съкровищниците, съветниците, законоведците и всичките началници на областите да дойдат на посвещението на образа, който цар Навуходоносор бе поставил.    


Повика целият си политически кабинет. Правителствата са както Господ ги е поставил.

3 Тогава сатрапите, наместниците, областните управители, съдиите, съкровищниците, съветниците, законоведите и всичките началници на областите се събраха на посвещението на образа, който цар Навуходоносор бе поставил; и застанаха пред образа, който Навуходоносор бе поставил.    

4 Тогава глашатай викаше със силен глас: Вам се заповядва, племена, народи и езици,    


Целият тогавашен свят.

5 щото когато чуете звука на тръбата, на свирката, на арфата, на китарата, на псалтира, на гайдата и на всякакъв вид музика, да паднете та да се поклоните на златния образ, който цар Навуходоносор е поставил;    


6 инструмента. 6 е числото на човека. 7 е числото на Господа. И всички трябва да паднат и да се поклонят. Това е било заповед.

6 а който не падне да се поклони, в същия час ще бъде хвърлен всред пламенната огнена пещ.    

7 Затова, когато всичките племена чуха звука на тръбата, на свирката, на арфата, на китарата, на псалтира и на всякакъв вид музика, всичките племена, народи и езици падаха и се кланяха на златния образ, който цар Навуходоносор бе поставил.    

8 Тогава някои халдейци се приближиха при царя та наклеветиха юдеите,    

Защо те набедиха Юдеите?

12 Има някои юдеи, които ти си поставил над работите на Вавилонската област, Седрах, Мисах и Авденаго, които човеци, царю, не те зачетоха; на боговете ти не служат и на златния образ, който си поставил, не се кланят.    


Защо не? Защото те знаеха, че не могат да се поклонят на други богове, но само на Господа. Днес мнозина обичат хора или неща повече от Господа. Разберете това-не бива да поставяте никого и нищо над Господа! Защото на когото служите-от там и ще дойде наградата ви. Исус каза да се противите на дявола и той ще бяга от вас, а вие ще ставате все по-силни.

13 Тогава Навуходоносор с гняв и ярост заповяда да докарат Седраха, Мисаха и Авденаго. И докараха тия човеци пред царя.    


Подчинете се на вашите управници, но само докато не тръгнат против Господа!

14 Навуходоносор проговаряйки рече им: Седрахе, Мисахе и Авденаго, нарочно ли не служите на моя бог, и не се кланяте на златния образ, който поставих?    


На неговият! бог.

15 Сега, като чуете звука на тръбата, на свирката, на арфата, на китарата, на псалтира, на гайдата и на всякакъв вид музика, ако сте готови да паднете и се поклоните на образа, който съм направил, добре; но ако не се поклоните, в същия час ще бъдете хвърлени всред пламенната огнена пещ; и кой е оня бог, който ще ви отърве от ръцете ми?    


И той е направил този образ! И кой е този Бог, който ще ви спаси? Вашият Бог е по-голям от моят бог?

16 Седрах, Мисах и Авденаго рекоха в отговор на царя: Навуходоносоре, нам не ни трябва да ти отговаряме за това нещо.    


Ние не трябва да ти отговаряме-кой си ти?

17 Ако е така нашият Бог, Комуто ние служим, може да ни отърве от пламенната огнена пещ и от твоите ръце, царю, ще ни избави;    


Те показаха вярата си в Господа!

18 но ако не, пак да знаеш, царю, че на боговете ти няма да служим, и на златния образ, който си поставил няма да се кланяме.    

Ние няма да служим на твоя бог. Царят заповяда да ги хвърлят в огнената пещ, която беше нажежена седем пъти повече, но Господ ги избави!
Вие имате силата да обърнете хора към Бога като им проповядвате Словото както е и показвате вярата си чрез делата си! И ето какво стана тогава-Навохудоносор повярва в Бога-той беше променен! И дори заповяда всички да се кланят на Бога на Израел!

30 Тогава царят повиши Седраха, Мисаха и Авденаго във Вавилонската област.

И ето резултата-тези които устоят до края-ще бъдат спасени!
3 Царе 10 глава-ще видим за това число-666

14 А теглото на златото, което дохождаше на Соломона всяка година, беше шестстотин и шестдесет и шест златни таланта,

Кое е това число-666. Господ ви го показва отново и отново.

23 Така цар Соломон надмина всичките царе на света по богатство и мъдрост.

И докато Соломон служеше с цяло сърце на Господа-Господ му даде богатство като на никого другиго.
Битие 2 глава

1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство.    


Това са първото и второто небе. Защото земята е първото небе.

2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал.
 


Въпроса ми е-кой е първият ден от седмицата? Неделята. Тогава, кой е седмият ден? Съботата.

3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.    


И Господ благослови седмият ден. Но този 7 ден показва също и Милениума. И понеже Господ работи над нашето спасение и до сега-още не си е починал.

4 Това е произходът на небето и на земята при сътворението им във времето, когато Господ Бог създаде земя и небе.    

5 А никакво полско растение още нямаше на земята и никаква полска трева не беше още поникнала; защото Господ Бог не беше дал дъжд на земята и нямаше човек, който да обработва земята;    

Значи този седми ден е бил когато още не е имало човек на земята. И кои сте вие тогава да го промените? Но те са го променили...
Йоан 7 глава

16 Исус, прочее, в отговор им каза: Моето учение не е Мое, а на Онзи, Който Ме е пратил.    

17 Ако иска някой да върши Неговата воля, ще познае дали учението е от Бога, или Аз от Себе Си говоря.    

Отец изпрати Исус да спаси човечеството. Божиите служители-истинските-ще ви учат винаги на "Така казва Господ"! И ние никога не ви преподаваме наши си неща. И ние сме Църквата на Господа и тя принадлежи на Господа.
Изход 20 глава

8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.    


Помни съботата и я пази свята. От всичките заповеди само тази започва с "Помни"!

9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;    

10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;    


Седмият ден Е! събота на Господа. Това е директно и ясно. Дори и животните не трябва да работят. Мислете за мене.

11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.    

Господ благослови и освети съботата.

19 И рекоха на Моисея: Ти говори на нас, и ние ще слушаме; а Бог да не ни говори, за да не умрем.    


Вижте как се уплашиха хората-целият Израел. А някой си ще ми каже, че Господ му говорил миналата нощ? И не се е уплашил до смърт? Някой лъже

20 Но Моисей рече на людете: Не бойте се; Бог дойде да ви опита, и за да има всред вас страх от Него, та да не съгрешавате.    

За да не съгрешите. А неделята е денят на слънцето-на бога Митра.
Езекил 20 глава

7 И рекох им: Отхвърлете всеки мерзостите, които е поставил пред очите си, и не се осквернявайте с египетските идоли; Аз съм Господ вашият Бог.

Господ ни избави от Египет! И забравете за Египет. Ако Египет е така велик, защо Господ го съсипа? Махнете от вас другите богове-защото Господ е много ревнив Бог.


10 Затова като ги изведох из Египетската земя, заведох ги в пустинята.    

11 И дадох им повеленията Си и запознах ги със съдбите Си, които като извършва човек, ще живее чрез тях.    


Какво лошо има да пазите 10 заповеди? Ако ги пазите-ще живеете чрез тях. Коя от тях е против вас? Какво лошо има да не крадете, да не спите с жената на ближния си, да не пожелавате, да пазите съботата? Какво лошо има в тях?

12 Дадох им и съботите Си да бъдат знак между Мене и тях, за да познаят, че Аз Господ ги освещавам.    


Дадох им съботите си за да бъдат знак между тях и мене. В събота вие принадлежите на Господа. Пазете я!

13 Но Израилевият дом въстана против Мене в пустинята; не ходиха в повеленията Ми, но отхвърлиха съдбите Ми, които като извършва човек ще живее чрез тях, и твърде много оскверниха съботите Ми. Тогава рекох да излея яростта Си върху тях в пустинята, за да ги изтребя.    

В пустинята Израел се възпротиви на Господа.

18 И рекох на чадата им в пустинята: Не ходете по повеленията на бащите си и не пазете постановленията им, нито се осквернявайте с идолите им.    


Израел се обърна към идолите и научи от другите народи неща дето са против Господа. Господ ни предупреди да не се свързваме с другите народи и да не правим както тях. но ние не послушахме.

19 Аз съм Господ вашият Бог; в Моите повеления ходете, и Моите съдби пазете и извършвайте ги;    

И Господ искаше от нас да пазим законите му. Но ако не-огненото езеро очаква всеки, който се противи на Господа.
Ще видим Ефесяните 4 глава-и ако не се промени този свят, аз виждам, какво идва. Идат ужаси каквито не си и представяме.

17 Прочее, това казвам и заявявам в Господа, да не се обхождате вече, както се обхождат и езичниците, по своя суетен ум,    

18 помрачени в разума, и странни на живота от Бога поради невежеството, което е в тях, и поради закоравяването на сърцето им;    

Невежеството и игноранството отделят хората от Господа.

24 и да се облечете в новия човек, създаден по образа на Бога в правда и светост на истината.    


И трябва да оставите този плът и кръв ум и да приемете духовен ум. Защото духовното следва Господа, а плътското е против него.

25 Затова, като отхвърлите лъжата, говорете всеки с ближния си истина; защото сме части един на друг.    

26 Гневете се, но без да съгрешавате; слънцето да не залезе в разгневяването ви;
 


Можете да се гневите, но не съгрешавайте! Не допускайте ума ви да бъде обладан от гнева.

27 нито давайте място на дявола.    


Противете се на дявола. И той ще бяга от вас. Иначе-дявола ще влияе на ума ви.

28 Който е крал, да не краде вече, а по-добре да се труди, като върши с ръцете си нещо полезно, за да има да отделя и на този, който има нужда.    


Покайте се и спрете да вършите неща против Бога и човеците. И можете да бъдете простени за всичко. Освен ако умишлено изкривявате Божието Слово-това е хула против Светият Дух и няма да ви се прости никога.

29 Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат;    


Защото отдлечава хората от Господа. И от вас.

30 и не оскърбявайте Светия Божий Дух, в когото сте запечатани за деня на изкуплението,    


С който сте запечатани. Вашите мисли и поведение показва на кого принадлежите! И ако говорите, но не въшите по Бога-вие сте хипокрити. И няма нищо като това: "веднъж спасен-за винаги спасен". Това е лъжа. Всеки, който започне да върви против Бога-ще отпадне.

31 всякакво огорчение, ярост, гняв, вик и хула, заедно с всяка злоба, да се махне от вас;    

32 а бивайте един към друг благи, милосърдни; прощавайте си един на друг, както и Бог в Христа е простил на вас.    

Научете се, Израел! Променете се докато още можете. И служете на Господа както Той иска.
Езекил 22 глава

18 Сине човешки, Израилевият дом ми стана шлак; те всички са бронз и калай, желязо и олово всред пещта; те са шлак от сребро.
25 Всред нея има заговор от пророците й; те поглъщат души като лъв, който реве и граби лова; вземат съкровища и скъпоценни вещи; умножиха числото на вдовиците всред нея.    


Проповедници-вие сте виновни за тези неща, защото не сте говорили Божието Слово.

26 Свещениците й престъпваха закона Ми и оскверняваха светите Ми вещи; не правеха разлика между свето и скверно, нито показваха на хората различието между нечисто и чисто; и криеха очите си от съботите Ми; и Аз съм осквернен всред тях.    


Какво ви казват те-елате каквито сте-Господ ви обича каквито сте. И какво ако сте убиец, изнасилвач, крадец? Но Господ казва-ако ме обичате-пазете заповедите ми. Не можете да отидете при Господа каквито сте! Това е учението на Николаитите. Няма да стане така.

27 Първенците всред нея са като вълци, които грабят лов, за да проливат кръв, за да погубват души, за да се обогатяват несправедливо.    


И това е, което правят пасторите по цъквите-а хората нямат никакво знание. И умират от глад за истината.

28 И пророците й я мажеха с кал, като виждаха за тях суетни видения и пророкуваха лъжи, думайки: Така казва Господ Иеова, когато Господ не бе говорил.    

Фалшиви доктрини, лъжи и суета. Това ви проповядват по разните църкви. Но Библията казва какво ще направи Господ.
Малахия 2 глава

1 И сега, ето заповедта, която се дава на вас, свещеници.

Слушайте свещеници-това е за вас.

7 Понеже устните на свещеника трябва да пазят знание, И от неговите уста трябва людете да искат закона. Защото той е посланик на Господа на Силите.    


Вие имате докторат, професор сте, но не знаете нищо за Бога? Как така събирате хората в първият ден на седмицата?

8 Но вие се отклонихте от пътя, Направихте мнозина да се спъват в закона, Извратихте завета направен с Левия, Казва Господ на Силите.    


Те не ви учат на Закона.

9 Затова и Аз ви направих презряни И унижени пред всичките люде, Защото не сте опазили пътищата Ми, Но сте били лицеприятни относно закона.    

Хората ще спрат да отиват на църкви-защото ще разберат, че там само ги лъжат и им взимат парите. Тези там използуват името на Господа, но не учат хората на нищо.
Исаия 58 глава-вижте какво казва тук Господ!

13 Ако отдръпнеш ногата си в събота, За да не вършиш своята воля в светия Ми ден, И наречеш събота наслада, света на Господа, почитаема, И Го почиташ като не следваш в нея своите си пътища, И не търсиш своето си удоволствие, и не говориш своите си думи,    

14 Тогава ще се наслаждаваш в Господа; И Аз ще те направя да яздиш по високите места на земята, И ще те храня в наследството на баща ти Якова; Защото устата Господни изговориха това.    

Господ ни е дал 6 дена да вършим нашите неща, но седмият ден е за Бога. И ако се наслаждаваш в съботата-ще достигнеш до наградата. И това, което Господ казва е самата истина. Спрете да ритате против Господа.
2 Коринтяни 11 глава

2 защото ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа.    

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.    


Божието Слово е съвсем простичко.

4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.    

Друг Исус? Който е против-Исус

13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.    


Такива са фалшиви апостоли. Фалшиви пророци

14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;    

15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.    

Сатана сам се прави на ангел на светлината. Светлината е Божието Слово. И никой от неделните пастои не ви четат това никога!
Откровението 17 глава-ще видим великата блудница, която е опила с виното си света. В Исаия 29 глава Господ ви показва какво е това вино.

9 Стойте смаяни и почудете се, Заслепете себе си и ослепейте; Те са пияни, но не от вино, Политат, но не от спиртно питие.

Те са пияни от фалшиви доктрини.
    

10 Защото Господ изля на вас дух на дълбок сън, И затвори очите ви: пророците, И помрачи първенците ви: гледачите.
 

13 Затова Господ каза: Понеже тия люде се приближават при Мене с устата си, И Ме почитат с устните си, Но са отстранили сърцето си далеч от Мене, И благоволението им към Мене е По човешки поучения изучени папагалски,


И това е, което ви преподават по църквите днес-няма нищо общо с Библията.
И ето сега Откровението 17 глава

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.    

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.    

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.    


И гнусотиите са всичко, което е противоположно на Божието Слово.

6 И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много.    


И коя е тази организация? Намерете я.

7 Но ангелът ми рече: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра, който я носи, който има седемте глави и десетте рога.    

8 Звярът, който си видял, беше, но го няма; обаче, скоро ще възлезе из бездната и ще отиде в погибел. И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създанието на света, ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма, но пак ще дойде.    

9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;    

И ето сега-ако не знаете нищо от това-ще се съгласите да получите белега на звяра без дори и да се замислите. И тази организация седи върху седем хълма.Това е Рим.
И в средата е Ватикана. И всиките владетели на света отиват при папата и му целуват пръстена. Подчиняват се на властта му.

15 Каза ми още: Водите, които си видял, гдето седи блудницата, са люде и множества, народи и езици.

Целият свят върви след звяра.
Откровението 18 глава

1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава.    


Един ангел само.

2 Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица;    

3 защото всички народи пиха от виното на нейното разпалено блудствуване, и земните царе блудствуваха с нея, земните търговци се обогатиха от безмерния й разкош.    


Всичките народи са пили от това "вино" и са се опили.

4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;    

И ние викаме-излезте от нея, хора, за да не споделите участта й.

8 Затова в един ден ще дойдат язвите й, мор, печал и глад, и тя ще изгори на огън; защото могъществен е Господ Бог, който я съди.

И Господ ще й върне за всичките й дела.
1 Коринтяни 9 глава

1 Не съм ли свободен? Не съм ли апостол? Не видях ли Исуса, нашия Господ? Не сте ли вие моето дело в Господа?    

2 На други, ако не съм апостол, то поне на вас съм; защото в Господа вие сте печата на моето апостолство.    

Ние сме подпечатани-ако пазим всичко, което Господ иска.

13 Не знаете ли, че тия, които свещенодействуват, се хранят от светилището? и че тия, които служат на олтара, вземат дял от олтара?    

14 Така и Господ е наредил, щото проповедниците на благовестието да живеят от благовестието.    

Но трябва да проповядвате Словото-не вашето си слово.

16 Защото, ако проповядвам благовестието, няма с какво да се похваля; понеже нужда ми се налага; защото горко ми ако не благовествувам.

Павел е определен да учи благовестието! Трябва да обичате Словото!
Откровението 15 глава

1 И видях на небето друго знамение голямо и чудно: седем ангела, които държаха седем язви, които са последните, защото с тях се изчерпва Божият гняв.    

2 И видях нещо като стъклено море, размесено с огън, и че тия, които бяха победили звяра и образа му и числото на името му, стояха при стъкленото море, държейки Божии арфи.    


Не се съгласявайте да получите белега на звяра-никога! Той ще е съвсем реален белег на дясната ръка или на челото. И ще победите.

3 И пееха песента на Божия слуга Моисея и песента на Агнето, казвайки: Велики и чудесни са Твоите дела, Господи Боже Всемогъщи; праведни и истинни са Твоите пътища, Царю на светиите.    

Ние сме светиите на Господа-ако упазим до края всичко, което Той иска.
Евреите 10 глава

16 Ето заветът, който ще направя с тях След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в сърцата им, И ще ги напиша в умовете им", прибавя:

Ще постави законите си в умовете ни. И каквото мисли човека-такъв е той. Как прекрасен е закона на Господа!

23 нека държим непоколебимо надеждата, която изповядваме, защото е верен Оня, Който се е обещал;

Който устои до края-той ще бъде спасен! Ние за сега имаме само надежда за спасение. И ако сме верни-ще получим и обещаната награда.
Надявам се, че някой научи нещо днес.


Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2186944
Постинги: 1221
Коментари: 1485
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930