Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2015 01:17 - ОСИНОВЯВАНЕТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 805 Коментари: 0 Гласове:
1



Псалм 81:1-8

Сестри и братя,

Имам удоволстивето да ви представя невероятен урок, от който ще разберете не само как Господ осинови Яков и му даде името си-Израел, но също и как ще осинови всичките народи по времето на Милениума! Това се отнася и за вас! Дано се обърнете към Бога докато още е ден и като пазите всичко, което Той изисква, да влезете в добрата част на Божието Царство! В името на Исус! Амин!

Това е последният урок от серията на историята на чернокожите. Но не само ние сме чернокожи. Има много които са дошли от Хам. Но това с което се занимаваме е нашата история-на Израел. Показахме ви кои сме, какво е станало с нас и това, че ние сме свещениците на Господа.
Мнозина са по разни църкви цял живот и не знаят нито нещо за Бога, нито пък какво търсят там. Те ще отиват на небето... Но те не могат да покажат, че ще вървят на небето от Библията. Няма такова нещо. Но ако ги попиташ, какво прави Господ, защо ни е сътворил-те не знаят. Господ ни сътвори за да станем богове. Вижте Енох-той не е отишъл на небето, но е тук и до днес. Само не го виждаме-както не виждаме и нечистите ангели.
Отец и Исус сътвориха хората и ние сме точно както те изглеждат. Но за сега не сме точно като тях, но ще бъдем-ако устоим до края в истината.
Причината да се занимаваме с тези уроци е, че хората се нуждаят да им бъде говорено и то според истината. Но първото нещо е, че първо Свещениците на Бога трябва да знаят истината.
Ще започнем от самото начало и ще видим как е станало всичко и как ще бъде оправено. Вижте-трябва да знаем цялата истина-иначе не може да стане.
Битие 1 глава

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.

По "Нашия образ"! Те са двама за сега. Бог сътвори човека по свое подобие и му даде власт над цялото творение. А Господ сътвори и мъжа и жената-те са човек!  

27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

И двамата са по образ и подобие на Отец и на Исус-защото те и двамата изглеждат еднакво. И ние сме направени по техният образ. Ако искате да знаете как изглеждат и Отец и Сина-вижте се в огледалото.
Нека сега видим как ги сътвори. Това, което четем е плана за сътворението. Следва изпълнението на този план
Битие 2 глава

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Не казва, че е поставил душа в човека-нали? Вижте-това е абсолютно! Ако спрете да дишате ще сте мъртва душа. Това е абсолютно. И като учре човек-връща се у дома си-в земята. От там е взет.

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.
9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

И ето-Господ засади дървета за плод и постави още две други дървета! Дървото на Живота е Исус. Другото дърво е Сатана. И Господ даде на човека една заповед-ето я:

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш;

И Дървото на Живота също беше там-нали? И човека свободно можеше да яде от него-нали така?

17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Но човекът не повярва на Господа. Господ ни е дал свободна воля. И ако устоим до края-ще ни даде абсолютна власт.
Нека видим какво направи човека-Битие 3 глава. Вижте-Господ иска да ни върне отново там където трябваше да бъдем.

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? 2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; 3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

А жената е знаела прекрасно да не говори със Сатана. Сатана е бил точно там тогава. Змиите не говорят нито могат! Коя е змията-Откровението 12 глава ви дава всичките му титли. И така-змията нарече Господ лъжец. Защото Сатана знаеше какво каза Господ на човека-да не говори с него.

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;

И това е лъжата, която чувате на всяко погребение. Те ви казват, че сестрата в ковчега не е тя-но тя е отишла на небето

5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

И това е, което е проблема за нас-понякога получаваме знания, които не са за нас, защото не можем да ги асимилираме и да ги разберем.

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

И какво е това, което те ядоха? Плодовете на лъжата-както ви казва Осия. И това беше разговор между Сатана и Ева. Адам не беше там-Ева му донесе информацията. И ако Адам би спрял жената-никой не би умирал изобщо.

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.

Вижте-Сатана знаеше, че не може да излъже Адам. За това излъга жената! И ако тази жена би покрила главата си и не бе говорила със Сатана-ние нямаше да умираме и до днес.

19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

И ние трябва да работим-докато се върнем в земята. И никой не отива другаде, но в земята.

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото;

Сатана не излъга за това. Но той винаги работи така-истина и лъжа заедно.

и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, - 23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет. 24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.

И за да не може Адам да отиде и да говори с Дървото на Живота-та да научи как да живее вечно, то Господ спря достъпа му до Дървото. Вижте-всичко е възможно ако знаете как да го направите. И ето-Господ постави херувимите за да пазят пътя към Дървото на Живота. Не към градината, но към Дървото на Живота!
Бог постави херувимите за да пазят пътя към Исус, а не към градината! Обърнете внимание на това. И от тогава където и да се яви Исус-херувимите са с него. Защо Исус има нужда от пазители, не знаем, но това е така. И човекът не можеше вече да говори с Исус и да научи как да живее вечно. Защото Исус е Дървото, което дава живот. А е имало 4 личности в градината: Господ Исус, Адам, Ева и Сатана.
Нека видим Битие 4 глава и да видим какво стана после

1 И Адам позна жена си Ева; и тя зачна и роди Каина; и каза: С помощта на Господа придобих човек. 2 Роди още и брата му Авела. Авел пасеше стадо, а Каин беше земледелец.

Това са първите двама души които се родиха. Но единият уби другият. Защото Кайн направи принос на Господа, но Господ не го одобри-защото не беше от първите плодове.

8 А Каин каза това на брата си Авела. И когато бяха на полето, Каин стана против брата си Авела и го уби.

Това е първото убийство на земята. Това е поради ревността-за това Кайн уби Авел. Това е и до днес така-някои са готови да убият брата си поради ревността, че той е по-добре в живота.

9 И Господ рече на Каина: Где е брат ти Авел? А той рече: Не зная; пазач ли съм аз на брата си?

Това е първата лъжа на света. И ни показва, че Закона вече е бил даден. Кайн го е знаел. Иначе не би лъгал.

10 И рече Бог: Какво си сторил? Гласът на братовата ти кръв вика към Мене от земята. 11 И сега проклет си от земята, която отвори устата си да приеме кръвта на брата ти от твоята ръка. 12 Когато работиш земята тя няма вече да ти дава силата си; бежанец и скитник ще бъдеш на земята.

Ето какво каза Господ и в този момент го отхвърли. Повече не се занимаваше с Кайн. Но нека видим децата на Кайн.

16 Тогава излезе Каин от Господното присъствие и се засели в земята Нод, на изток от Едем. 17 И Каин позна жена си, която зачна и роди Еноха: и Каин съгради град, и наименува града Енох, по името на сина си.

Кайн се е оженил за една от сестрите си. Тогава това е било така.

18 И на Еноха се роди Ирад; а Ирад роди Мехуяила; Мехуяил роди Метусаила; и Метусаил роди Ламеха. 19 И Ламех си взе две жени; името на едната беше Ада, а името на другата Села.

И синът на Кайн беше точно като баща си-същият убиец. Първите две убийства бяха извършени от Кайн и сина му.

23 И Ламех рече на жените си:- Адо и Село, чуйте гласа ми, Жени Ламехови, слушайте думите ми; Понеже мъж убих, задето ме нарани, Да! юноша задето ме смаза.

Ламех беше както баща си-убиец. Добре е, че никой от рода на Кайн не премина потопа-иначе този свят щеше да е наистина в сериозни проблеми. А после Адам имаше още един син-Сит.

25 И Адам пак позна жена си и тя роди син, когото наименува Сит, защото тя думаше, Бог ми определи друга рожба, вместо Авела, тъй като Каин го уби. 26 Също и на Сита се роди син, когото наименува Енос. Тогава почнаха човеците да призовават Господното име.

И когато се появи Сет, тогава неговите деца започнаха да търсят Бога. А Кайн и неговите деца не търсеха Бога.
И за да сме сигурни, че не е възможно да има деца без да има жени, нека видим Битие 5 глава

1 Ето списъкът на Адамовото потомство. В деня когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие; 2 създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Човек, в деня когато бяха създадени.

Когато Господ сътвори човека-и жената е била вътре. По-късно Господ я изведе на света. И Адам я нарече Ева.

3 Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит.

Вижте, че Кайн изобщо не е споменат вече. Защото Господ го отхвърли.

4 А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери.

И през тези 930 години Адам е имал много синове и дъщери.

5 И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря.
6 Сит живя сто и пет години и роди Еноса.  
7 А откак роди Еноса, Сит живя осемстотин и седем години и роди синове и дъщери.

Ето-синове и дъщери и синове са дошли от Адам, също така и от Сит. Кайн не е споменат, но също е имал синове и дъщери. Но нещо е станало тогава-синовете на Сит започнали да гледат на дъщерите на Кайн-Битие 6 глава

1 Като почнаха човеците да се размножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери, 2 Божите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха.

Когато човеците са започнали да се размножават, синовете на Кайн са започнали да харесват дъщерите на Сит. Ще го видим това. И никакви ангели не са спали с човешките дъщери. Ангелите са духовни същества-Матей 22:30! Те не правят секс!

3 И тогава рече Господ: Духът който съм му дал не ще владее вечно в човека; в блуждаенето си той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години.

И Господ ограничи живота на човека на 120 години и после отново-на 70 години-Псалм 90
Нека видим Лука 3 глава. Ще видим кои са тези Божии синове.

21 И когато се кръстиха всичките люде, като се кръсти и Исус и се молеше, отвори се небето, 22 и Светият Дух слезе върху Него в телесен образ като гълъб, който казваше: Ти си Моят възлюбен Син; в Тебе е Моето благоволение.

Това тук е глас на ангел. И когато Исус беше на 30 години, беше кръстен-това е началото на неговото служение. Защото не може да имате свещеник по-млад от 30 години.

23 И сам Исус беше на около тридесет години, когато почна да поучава, и, както мислеха, беше син на Иосифа; който бе син Илиев.
24 А Илий, Мататов; Матат, Левиев; Левий, Мелхиев; Мелхий, Яанайев; Яанай, Иосифов; 31 Елиаким, Мелеев; Мелеа, Менов; Мена, Мататов; Матата, Натанов; Натан, Давидов;

Виждаме цялото родословие на Исус, но нека видим от къде е започнало.

37 Ламех, Матусалов; Матусал, Енохов; Енох, Яредов; Яред, Малелеилов; Малелеил, Каинанов; 38 Каинан, Еносов; Енос, Ситов; Сит, Адамов; а Адам-син на Бога.

Значи ето синовете на Бога-в последователност. Те са тези които идат от Адам и Сет-не от Кайн! И така, когато Господ видя, че дъщерите на Сет се смесваха със синовете на Кайн, реши, че е време да ги раздели.
Но кое е това, което ни прави синове на Бога-Римляните 8 глава-когато вървим по Бога сме негови синове.

1 Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса, [които ходят, не по плът но по Дух].

Господ винаги поставя условие! Вижте-които вървят според духа са Божии-изпълняват Божието Слово.

5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното.

Това е, към което трябва да се стремите-духовното от Бога.

6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир. 7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може; 8 и тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога.

Плътското не може да угоди на Бога! Хора плътски вървят насам-натам и ви казват, че не трябва да пазите Заповедите на Бога? Те ви лъжат! Но ние които пазим Закона на Бога-ние сме от духовните. И именно духовните могат да угодят на Бога. И ето какъв е проблема на света-махнали са Закона и днес всичко върви. За това мъже се женят за мъже и жени за жени. И никой не иска да пази Закона.

9 Вие, обаче, не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух. Но ако някой няма Христовия Дух, той не е Негов.

Значи-ако нямате Христовият дух-не сте негови! Тоест-ако не пазите всичко, което Той е заповядал-вие не сте негови.

13 Защото, ако живеете плътски, ще умрете; но ако чрез Духа умъртвявате телесните действия, ще живеете.
14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.

Виждате ли това? Ако имате Божието Слово-Йоан 6 глава-то вие сте синове на Бога! Но ако не говорите Божието Слово както е-нямате нищо общо с Христос. А ние знаем, че именно Христос е дал всичките Закони.
И така-докато вървите в Божия Дух-сте деца на Бога. Но тези деца на Адам и Ева бяха продукт вече на греха на Адам и Ева. За това те вече не бяха перфектни по Бога. И нека видим какво стана след като Адам и Ева нарушиха заповедта на Бога-да не говорят със Сатана. И Адам не спря Ева-за това умираме и до днес.
Ще видим какво е могло да бъде и какво е сега-Псалм 82.

1 Бог стои в Божия събор, Съди всред боговете. 2 До кога ще съдите несправедливо, И ще лицеприятелствувате към нечестивите? (Села.)

Кои са тези богове-ние сме! И ако сме богове-ние сме могъщи. Но вижте какво направихме-ако бихме говорили с Бога-бихме живели вечно като богове, но човекът направи грешен избор

6 Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния. 7 А при все това вие ще умрете като човеци, И ще паднете като един от князете.

Кой умира, сестри и братя-ние сме! И не бихме умирали ако просто бихме се подчинили на Бога и не бихме говорили със Сатана.
Нека видим Йоан 10 глава. Фарисеите искаха да убият Исус защото им каза, че е Син на Бога. Хората четат Библията и си нямат и понятие какво четат. Но вие отивате на църкви и чувате само „бла-бла”-и никой не ви говори истината.

23 и ходеше Исус в Соломоновия трем на храма. 24 Между това юдеите Го заобиколиха и Му казаха: До кога ще ни държиш в съмнение? Ако си Ти Христос, кажи ни ясно.

Тези хора знаеха ,че Исус е дошъл от небето и е Месията. Но не искаха да го приемат.

25 Исус им отговори: Казах ви, и не вярвате. Делата, които върша в името на Отца Си, те свидетелствуват за Мене.

Исус вършеше това, което те никога не бяха виждали изобщо. Дори и мъртвите възкресяваше, но те не искаха и да чуят. Израел има проблем със слушането. И ето това, което му създаде проблем-този 30 стих

30 Аз и Отец едно сме. 31 Юдеите пак взеха камъни за да Го убият. 32 Исус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тия дела искате да Ме убиете с камъни? 33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.

Те му казаха, че той е човек и не може да е Бог. Защото ако си Син на Бога-ти си Бог. Всяко живо същество според своя вид

34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"? 35 Ако са наречени богове ония, към които дойде Божието слово, (и написаното не може да се наруши), 36 то на Този, Когото Бог освети и прати на света, казвате ли, богохулствуваш, защото рекох, Аз съм Божий Син?

Каза им-вижте-писано е във вашата Книга. И ако написаното не може да се измени, то тогава аз съм Бог и вие-също. И ако човекът не беше оглупял-то щяхме да сме богове. Ако Адам и Ева биха се подчинили-то никой не би умирал. Но ние не обичаме ясното и простото-ние търсим да усложним всичко. Господ ни е създал за да живеем вечно, но ние намерихме начин да умрем. Исус обаче имаше начин да ни върне в живота. Като начало-даде ни жертвоприношенията за да не ни изтреби всичките. И какво направи после? Трябваше да ни осинови-Исус дойде в плът и кръв, защото за греховете на човека човек трябваше да умре-съвършен човек, такъв, който не е нарушил нищо дадено от Бога-нищо! И нямаше такъв на земята, за това Исус трябваше да дойде.
Псалм 49. Днес никой не ви казва в църквите какво да правите, за да спасите себе си, но ви говорят за пари и икономика

1 Слушайте това, всички племена; Внимавайте, всички жители на вселената, 2 И низкопоставени и високопоставени, Богати и сиромаси заедно. 3 Устата ми ще говорят мъдрост, И размишлението на сърцето ми ще бъде за разумни неща;

Говори на всички хора-независимо дали са образовани или не, дали са богати или бедни-да видим:

6 От ония, които уповават на имота си, И се хвалят с голямото си богатство, 7 Ни един от тях не може никак да изкупи брата си, Нито да даде Богу откуп за него.

Никой не може да спаси брата си-независимо колко е богат. Не съществува откуп пред Бога за когото и да било. Не важи!

9 Та да живее вечно И да не види изтление.

Колко от вашите църкви могат да ви изкупят от Бога? Нито една! Независимо колко са големи и за какво се представят.

10 Защото гледа, че мъдрите умират, И еднакво с тях погиват безумният и несмисленият, И оставят богатството си на други.

Кой каза това-нека видим-Матей 20 глава. Вижте-Господ вижда всичко и не забравя нищо! Господ не обича тези които нарушават Заветите му и рано или късно ще им го върне.

27 и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга; 28 също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина.

Исус дойде за да служи и да даде живота си за мнозина. Ето защо никакви пари не стават за това, но само кръвта на Исус. Вижте-дори сам Исус, който беше оценен за 30 сребърника ви казва в Исаия, че това е добра цена. Ако това е неговата цена, то каква е вашата?
Господ ни е изкупил и то чрез своята собствена кръв. Исус дойде сам и плати цената за нас, за да ни възстанови. И как ще ни възстанови-чрез осиновяването. Господ познава само тези които са в завет с него. И никого другиго. Спомнете си, че Исмаил беше син на Авраам, но Господ нарече Исак единственият син на Авраам. Защо? Защото именно Исак беше по завет. И сега ще ни възстанови чрез осиновяването-първо нас-Израел. Понеже е Дух и не може да има деца по друг начин, но само чрез осиновяване.
Нека видим Исаия 49 глава. Ако не знаем от къде сме дошли-не знаем и на къде отиваме. И колкото и да сме богати в този свят-не прави нищо, защото като умрем не взимаме нищо със себе си. Въпроса е много по-серизен-да достигнем до вечният живот.

1 Слушайте ме, острови, И внимавайте, далечни племена: Господ ме призова още от рождението, Още от утробата на майка ми спомена името ми! 2 Направи устата ми като остър нож, Покри ме под сянката на ръката Си; И направи ме като лъскава стрела, И ме скри в тула Си;

Казва-всички нека чуят. Мария знаеше как да нарече сина си дори и преди да беше заченала-защото това име дойде от небето. И Божието Слово е най-голямото оръжие в цялото сътворение.  

3 И рече ми: Ти си Мой служител, Ти си Израил, в когото ще се прославя.

Хората четат това и мислят, че говори на народа Израел-не! Говори за този, който носи това име-Господ. Който осинови Яков и му даде името си. Исус не е БАЩАТА, но е нашият Баща. БАЩАТА Е ОТЕЦ

5 Сега, прочее, говори Господ, Който ме създаде още от утробата за Свой служител, За да доведа пак Якова при Него, И за да се събере Израил при Него, - (Защото съм почтен в очите на Господа, И моят Бог ми стана сила,)

Господ трябваше да се роди за да възстанови Израел-народа си които са Свещениците му. Но вижте още кого ще осинови и възстанови.

6 Да! Той казва: Малко нещо е да Ми бъдеш служител, За да възстановиш племената на Якова; И за да възвърнеш опазените на Израиля; Ще те дам още за светлина на народите, За да бъдеш Мое спасение до земния край.

Исус е светилната за всичките синове на Адам! Не само за Израел, но за всичките народи. Но как ще го направи това-чрез осиновяването. Първо е Израел и нека видим това-Битие 32 глава
Хората не си и помислят да учат тези неща. За това и невежеството се шири по църквите днес. Някой обаче трябва да изучава Библията за да може да я преподава на човеците. И без знанието и най-вече разбирането, не става нищо!
Вижте-Господ не се помирява с неудача-няма такова нещо. За това изпълнява плана точно както е. И Господ има Закони. И всичко има закони-дори и играта на карти има. Но Господ няма Закони? Стига вече безумие!

24 А Яков остана сам. И един човек се бореше с него до зазоряване, 25 който, като видя, че не му надви, допря се до ставата на бедрото му; и ставата на Якововото бедро се измести, като се бореше с него.

Яков се е борил с ангел-никой човек не може иначе да направи това, което направи ангела.

26 Тогава човекът рече: Пусни ме да си отида, защото се зазори. А Яков каза: Няма да те пусна да си отидеш, догде не ме благословиш. 27 А той му каза: Как ти е името? Отговори: Яков. 28 А той рече: Няма да се именуваш вече Яков, но Израил, защото си бил в борба с Бога и с човеци и си надвил.

Това беше денят в който Господ ни осинови и ни даде името си-Израел. Нека видим Битие 35 глава

9 И Бог пак се яви на Якова, след завръщането му от Падан-арам, и го благослови. 10 Каза му Бог: Името ти наистина е Яков; но не ще се именуваш вече Яков, но Израил ще ти бъде името. И наименува го Израил.

Защо той промени името му, когато го осинови? Защото когато го осинови трябваше да му даде името си. Израел е първият син, който Господ осинови. Хората се опитват да отделят Израел от Исус, но това не е възможно-името му е Израел! И Израел е името на Господа. Нека видим какво име имаше Яков от този ден-2 Летописи 7 глава

12 Тогава Господ се яви на Соломона през нощта и му каза: Чух молитвата ти и избрах това място да Ми бъде дом за жертви.

Вижте-който и да е от човеците по земята-когато се обърне към Храма в Ерусалим-Бог ще го чуе. И ако знаете какво става-това и ще правите когато се молите на Бога.

14 и людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им.

Вижте-хората които се наричат с Неговото име! Ако се обърнат към Него, то Той ще ги чуе-ако се обърнат от греховете си. Израел е името на нашия Господ. Това е името на Бога, който сътвори всичкото. И ако вършим това, което Господ иска-всичко ще е в ред.
Нека видим Римляните 9 глава и ще разберем това. Хората които наричат себе си християни мразят името Израел. Това означава, че си нямат и понятие от Библията и фактите. Исус е Израел и не можете да го промените това. А ние ще ви учим Библията както е. И ние сме именно свещениците на Бога-ние ще ви учим това, което Бог иска да знаете.

1 Казвам истината в Христа, не лъжа, и съвестта ми свидетелствува с мене в Светия Дух, 2 че имам голяма скръб и непрестанна мъка в сърцето си. 3 Защото бих желал сам аз да съм анатема от Христа, заради моите братя, моите по плът роднини; 4 които са израилтяни, на които принадлежат осиновението на славата, заветите и даването на закона, богослужението и обещанията;

Павел говори за своите братя-Израиляните. Павел е от племето на Вениамин-едно от 12те племена. И вижте-на тях принадлежи осиновяването! Израел има и закона и тайните и всичко. Вече видяхме това. Господ се занимава само със своите деца и никой друг. Днес сред Израел имаме и хора от другите синове на Ной, но що се касае до осиновяването на народите-ще бъде по времето на Милениума.
Нека видим Изход 4 глава. А те ви проповядват днес по църквите лъжи и това е, което вие знаете.

21 И Господ каза на Моисея: Когато се завърнеш в Египет, внимавай да вършиш пред Фараона всичките чудеса, които дадох в ръката ти; но Аз ще закоравя сърцето му, и той няма да пусне людете.

Господ закорави сърцето на Фараон за да може да накаже целият Египет за това, което направиха на народа му-Израел.

22 А ти кажи на Фараона: Така говори Иеова: Израил ми е син, първородният ми;

Израел е първородният на Бога. Което означава-ще има и други след това.

23 и казвам ти: Пусни сина Ми да Ми послужи; но ако откажеш да го пуснеш, ето, Аз ще заколя твоя син, първородния ти.

Господ предупреди Фараон какво ще направи ако този не пусне първородният му син. Израел са децата на Господа. И са първородният син на Господа.
Еремия 31 глава. Не е трудно-просто не сте го знаели. Но ние като свещеници на Господа трябва да го знаем.

7 Защото така казва Господ: Пейте с радост за Якова, И възкликнете за главния от народите; Прогласете, похвалете и кажете: Спаси, Господи, людете Си, останалите от Израиля. 8 Ето, Аз ще ги доведа от северната земя, И ще ги събера от краищата на света, И заедно с тях слепият и куцият, Непразната заедно с раждащата, Ще се върнат тука с голямо множество.

Господ винаги говори, че ще върне своя народ-Израел от всички земи в които ги е пръснал. И вижте, кой е главният от народите.

9 С плач ще дойдат, И като се молят ще ги доведа; Ще ги доведа до водни реки през прав път, В който няма да се спънат; Защото съм Отец на Израиля, И Ефрем е първородният Мой.
10 Слушайте, народи, словото Господно, И известете в далечните острови, казвайки: Който разпръсна Израиля, Той ще го събере, И ще го опази както овчарят стадото си.

Господ Исус е Баща на Израел и Израел е първородният му-Израел и Ефраим е едно и също. Но като казва първородният това означава, че ще има и други. Защото Господ иска да спаси всички!
Нека видим, че ще има и други синове и дъщери след Израел. Няма нищо общо с раса, националност, цвят, но само с човека! Без значение какъв е цвета му, колко е дебел или тънък-всички трябва да се хранят и имат по една уста.
Нека видим Йоан 10 глава. Защото Господ иска да спаси всички хора-разбира се от тях зависи дали ще искат да живеят вечно или да идат в огненото езеро.

1 Истина, истина ви казвам, който не влиза през вратата на кошарата на овцете, но прескача от другаде, той е крадец и разбойник.

Всички искат да минат от страни на вратата. Но ние говорим Божието Слово както е-проповядваме Исус както е и пазим Законите му.

7 Тогава Исус пак рече: Истина, истина ви казвам, Аз съм вратата на овцете. 8 Всички, които са дошли преди Мене са крадци и разбойници; но овцете не ги послушаха.

Какви са тези които ви учат на „Така казвам аз”? Те нямат нищо общо с Бога.

9 Аз съм вратата; през Мене ако влезе някой, ще бъде спасен, и ще влиза, и ще излиза, и паша ще намира.

Това обхваща всички-нали? И ако сте Христови наистина-ще спасите себе си. И няма друг, който може да ви спаси, но само Исус.

14 Аз съм добрият пастир, и познавам Моите, и Моите Мене познават, 15 също както Отец познава Мене, и Аз познавам Отца; и Аз давам живота Си за овцете. 16 И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир.

И други овце има Исус които трябва да приобщи към Божието Семейство. И Отец го е изпратил и до тях. Защото Отец му е дал задачата да спаси всичките овце. По времето на Милениума всички ще станат Израел. Той еше в Едем. Той изведе Израел от Египет. Той беше на планината Синай  когато даде 10 заповеди. Той даде на Моисей Диетичният Закон и Празниците. И никога не се изменя. И неговите овце го слушат и той ги знае.
Нека видим кои са тези други овце-Исаия 56 глава

1 Така казва Господ: Пазете правосъдие и вършете правда, Защото скоро ще дойде спасението от Мене, И правдата Ми скоро ще се открие.

Говори за последното време, когато ще дойде отново на земята

2 Блажен оня човек, който прави това, И оня човешки син, който се държи за него, Който пази съботата да я не оскверни, И въздържа ръката си да не стори никакво зло.

Казва ви какво трябва да правите за да ви спаси

3 А чужденецът, който се е прилепил към Господа да не говори Като каже: Господ съвсем ще ме отдели от людете Си; Нито да каже скопецът: Ето, аз съм сухо дърво.

Това е, което чужденците казват днес, но това ще се промени.

6 Също и чужденците, които се прилепват към Господа, За да Му служат, да обичат името на Господа, И да бъдат Негови слуги, - Всеки от тях, който пази съботата да я не оскверни, И държи завета Ми, - 7 И тях ще доведа в светия Си хълм, И ще ги зарадвам в Моя молитвен дом; Всеизгарянията им и жертвите им ще Ми бъдат благоугодни на олтара Ми, Защото домът Ми ще се нарече Молитвен дом на всичките племена. 8 Господ Иеова, Който събира изгонените на Израиля ето що казва: Ще му събера още и други Освен своите му, които вече са събрани.

Вижте-това покрива всички освен Израел-без изключение. И те трябва да вършат същите неща, както и Израел. И трява да пазят съботата. Не неделята. Иначе не може да стане. И те трябва да са под същият Завет-10те заповеди!
И ето-Господ ще осинови всички народи. И никой няма да има друго име вече, но всички ще имат едно фамилно име-Израел. Разбирате ли това? „Освен своите МУ“! Чии-на Отец! Исус ще събере всичките народи и ще ги даде на Отец-който ще осинови всички.
Нека видим Ефесяните 2 глава

11 Затова помнете, че вие, някога езичници по плът, наричани необрязани от тия, които се наричат обрязани с обрязване на плътта, което се извършва с ръце, 12 в онова време бяхте отделени от Христа, странни на Израилевото гражданство и чужденци към заветите на обещанието, без да имате надежда и без Бога на света.

Преди другите народи не са имали нищо общо с Бога и съответно-с народа му Израел и не са имали никаква надежда. Тоест-ако не сте част от Завета-нямате никаква надежда за спасение! Това е много сериозно съобщение. И за да се спасите-трябва да станете духовен Израел. Да пазите всичко, което и Израел трябва да пази. Защото Господ е Бог на Договор-на Завет. И ако не сте в Завета-Той не ви и познава.

13 А сега в Христа Исуса вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христа.

Ако чрез Исус имаме достъп до Отец, то трябва ли да имаме едно и също учение? Ама разбира се! Е как тогава Израел трябва да пази Закона и да е обрязан, пък всички други-не? Разбира се, че не става!

14 Защото Той е нашият мир, Който направи двата отдела едно, и развали средната стена, която ги разделяше,
18 защото чрез Него и едните и другите имаме своя достъп при Отца в един Дух.

И ако аз трябва да съм обрязан за да бъда в Царството-то така е и всеки мъж, който иска да бъде в Царството.Едно е за всички!

19 Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство; 20 понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус,

Изградени на Старият и на Новият Завет заедно. Трябва да приемате и Старият и Новият завет-иначе не може да стане. Господ ще осинови всичките народи по времето на Милениума и те ще имат едно име-Израел.
Нека видим сега и осиновяването-Йоан 4. Вие сте по разни църкви пез целият си живот и не знаете нищо? Дори и понятие нямате, че тези неща са в Библията. Че Господ ни е осиновил-всички нас които пазим Закона и вървим както Той иска да вървим. И ако вървим както той иска-ще станем богове-синове и дъщери на Бога.

24 Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.

Исус трябваше да дойде в плът и кръв за да може да умре. Духовете не могат да умрат. В цялото творение има само две разновидности-плът и кръв: човекът и животните и духове: Отец, Сина и ангелите.
Ако сте деца на Отец, то какви ще бъдете? Нека видим това-Евреите 12

6 Защото Господ наказва този, когото люби, И бие всеки син, когото приема",

Защо? Защото всички са нечисти

7 Ако търпите наказание, Бог се обхожда с вас като със синове; защото кой е тоя син, когото баща му не наказва?

Никой не е перфектен и рано или късно Господ ще ви удари по главата

8 Но ако сте без наказание, на което всички са били определени да участвуват, тогава сте незаконно родени, а не синове.

Това са тези които вършат техните си дела и Господ ги е предал на развратен ум. Те вече не са от Божиите. Страшно е! Защото Господ е решил, че ще ги унищожи.

9 Освен това, имали сме бащи по плът, които са ни наказвали, и сме ги почитали; не щем ли повече да се покоряваме на Отца на духовете ни и да живеем?

Говори за вечният живот! Исус е нашият Баща и Отец е неговият Баща и така-всички трябва да станем духовни. А духовните не могат да умрат. За това Бог е сътворил огненото езеро-за Сатана и неговите ангели-защото те не могат да умрат. И когато вече сме в Божието Семейство-Отец ще е Баща на всичките.

10 Защото те за малко време са ни наказвали, според както им е било угодно, а Той - за наша полза, за да съучаствуваме в Неговата светост.

Когато Господ ни наказва-това е за наше добро. За да станем част от светиите. И Отец е Бащата на всички духове. И за да станем негови синове и дъщери-Той трябва да ни осинови. Нека видим как е самият пример, който Исус ни даде-Галатяни 4 глава

3 Така и ние, когато бяхме малолетни, бяхме поробени под първоначалните учения на света;
4 а когато се изпълни времето, Бог изпрати Сина Си, Който се роди от жена, роди се и под закона,

Под Закона за Жертвоприношенията

5 за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението.

Исус дойде за да направи възможно самото осиновяване. Защото никой не може да откупи брата си, но само Исус може да ни изкупи. Прочетохме го това вече. Кръвта на кози и телци не може да ни спаси!

6 И понеже сте синове, Бог изпрати в сърцата ни Духа на Сина Си, Който вика: Авва, Отче!
7 Затова не си вече роб, но син; и ако си син, то си Божий наследник чрез Христа.

Е ако сте наследници на Бога, то вие сте безсмъртни. Но Исус дойде за да ни даде възможността да живеем и да бъдем осиновени от Отец.
Господ иска да знаете какво прави и да го изпитате дори! Но вие и това не знаете. И когато дойде-ние вече ще сме синове и дъщери-богове.
Римляните 8 глава

14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.

Докато вървите по Бога-сте синове и дъщери на Бога

15 Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче!

Божието Слово-то ви дава възможността да станете синове и дъщери на Отец. Кажете ми-кое е това в този свят, което е повече от вечният живот?

16 Така самият Дух свидетелствува заедно с нашия дух, че сме Божии чада. 17 И ако сме чада то сме и наследници, наследници на Бога, и сънаследници с Христа, та, ако страдаме с Него, да се и прославяме заедно с Него. 18 Понеже смятам, че сегашните временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която има да се открие към нас.

Кое е това, поради което си струва да загубите вечният си живот? Ми няма такова нещо-и колкото и да ви е трудно сега-не се подавайте на смъртта! Продължавайте в тесният път към вечният живот!

19 Защото създанието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове.

И това е, което ще бъдем-ако устоим до края-синове и дъщери на Отец-богове! Това е за което се трудим постоянно.

21 с надежда, че и самото създание ще се освободи от робството на тлението, и ще премине в славната свобода на Божиите чада. 22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега. 23 И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.

И ние чакаме да бъдем осиновени-когато нашите тела ще бъдат изменени и ние ще сме богове. А до тогава това наше тяло се разлага постоянно-всеки ден.

28 Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение. 29 Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя;

Целта на Бога е да сътвори богове! И ако обичаме Бога-ще пазим заповедите му. Исус е първородният между много братя-и сестри и ние ще сме точно като Исус-богове. Той има всяка власт и така и ще сме ние.
Нека видим Филипяните 3

20 Защото нашето гражданство е от небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа, 21 Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

Вижте какво пише-няма да отиваме на небето, но Господ ще промени тялото ни. Ние чакаме за осиновяването, за да живеем вечно. Господ е Дух и ако искаме да бъдем негови деца-ние трябва да станем духове. И ще имаме същото си тяло, но вече духовно-не може да умре.
1 Коринтяни 15 глава. Хората са заменили Бога с парите. Дори и на долара пише, че те вярват в парите.

35 Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат?
36 Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре.

Днес хората са загубили смисъла на всичкото-дори и това не могат да разберат. Това тяло трябва да бъде променено. Ето как:

44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло.
47 Първият човек е от земята, пръстен; вторият човек е от небето.

Първият човек е Адам-Битие 2 глава. Паве го потвръди сега. Ние сме душите. После дойде Исус-от небето. За да ни даде шанса да живеем вечно.

49 И както сме се облекли в образа на пръстния, ще се облечем и в образа на небесния.  
50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

Дълго време ми отне, за да разбера, че става въпрос за Царството на Отец-защото в него плът и кръв няма да влязат! Тогава вече всички ще са духовни същества. Става въпрос за Царството на Отец. То ще дойде след Царството на Исус.

51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,
52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.
53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие.

И това е било още от първият ден на сътворението, но ето-идва времето да се осъществи. Спомнете си какво казва Йов-да го скрие Господ докато премине гнева му и после да го изведе и да го промени.

54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".

Когато Господ сътвори човека-смъртта не трябваше да бъде на масата. Но понеже човекът намери как да умре-смъртта стана част от творението. И когато всички станат духовни-никой вече няма да може да умира-дори и тези в огненото езеро. А от самото начало Господ сътвори богове. Човека намери начин да умре.
Нека видим и последното място-Ефесяните 1 глава

3 Благословен да бъде Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос, Който в Христа ни е благословил с всяко духовно благословение в небесни места; 4 както ни е избрал в Него преди създанието на света, за да бъдем свети и без недостатък пред Него в любов; 5 като ни е предопределил да Му бъдем осиновени чрез Исуса Христа, по благоволението на Своята воля,

Бог ни е избрал още преди сътворението на света-вижте това! Господ знае краят от самото начало. И това е бил плана на Бога от самото начало. Да ни възстанови обратно за да живеем вечно и да сме богове. За това е избрал народ чрез който да върне всичките останали синове на Адам при себе си. И ние-Израел-сме в бизнеса за спасяването на творението на Бога.

Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172317
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031