Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2015 00:53 - ЦЪРКВАТА И НЕЙНОТО УЧЕНИЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 807 Коментари: 0 Гласове:
1



Сестри и братя,

Както обикновенно, представям ви прекрасен урок на Израел. И както винаги-ще научите много важни неща. Всичко си е в Библията-която вие не четете...

Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота.Аз обичам да казвам това-“Божията събота“.
Днес има две учения-едното е на Църквата в Юдея, другото е на църквата... В Рим. Но не е трудно да видим разликата в учението на двете.
Ние ще видим, какво е станало и кой е направил какво. Вижте-Господ ще остави много хора да идат в огненото езеро. Защото не искат да четат тази Библия. А всички могат да я разберат. Ако аз мога да я разбера-всеки би трябвало да може. И във всяко поколение има хора от нас които са знаели истината както е. И ако четете тази Книга и се молите за разбиране-няма начин да не разерете какво четете.
Ще започнем урока от Деянията 2 глава

1 И когато настана денят на Петдесетницата, те всички бяха на едно място.
2 И внезапно стана шум от небето като хвученето на силен вятър, и изпълни цялата къща, гдето седяха.

Това е Празника на седмиците-Петдесетницата

3 И явиха им се езици като огнени, които се разделяха, и седна по един на всеки от тях.
4 И те всички се изпълниха със Светия Дух, и почнаха да говорят чужди езици, според както Духът им даваше способност да говорят.

Нищо друго не е било, но много ангели са дошли при апостолите. И това са духове-ангелите са духове. И нищо не влиза във вас. И всеки ангел е дошъл при един от апостолите и им е превеждал на другите езици.

5 А тогава престояваха в Ерусалим юдеи, благочестиви човеци, от всеки народ под небето.

Ще ви покажем, защо тези Юдеи са били там по това време.

6 И като се чу тоя шум, една навалица се събра; и смутиха се, защото всеки един ги слушаше да говорят на неговия език.
7 И всички, смаяни и зачудени, си думаха: Ето, всички тия, които говорят, не са ли галилеяни?

Не казва-не са ли всички те Юдеи? Не-но не са ли от областта на Галилея?

8 Тогава как ги слушаме да говорят всеки на собствения наш език, в който сме родени?

И апостолите са говорели езиците на всички тези хора дошли от различните държави. И те всички са били Израиляни, но са били родени в тези държави. Но ангелите са им превеждали на техният език. Аз съм Израилянин, но съм Американец, защото съм роден тук. Някой друг е Израилянин, но е роден в Испания и за това е Испанец. Разирате ли това?
И те всички са били Израиляни. Петър и апостолите са говорели, но всички там са ги чули да говорят на неговият език. Същото става и в ООН-има си преводачи и превеждат на езика на съответният човек.

12 И те всички се смаяха, и в недоумение си думаха един на друг: Какво значи това?
13 А други им се присмиваха, казвайки: Те са се напили със сладко вино.

Никой като се напие не започва да говори на чужди езици.

14 А Петър, като се изправи с единадесетте, издигна гласа си и им проговори, казвайки: Юдеи, и всички вие, които живеете в Ерусалим, нека ви стане знайно, това, и внимавайте в моите думи.
22 Израилтяни, послушайте тия думи: Исуса Назарянина, мъж засвидетелствуван между вас от Бога чрез мощни дела, чудеса и знамения, които Бог извърши чрез Него посред вас, както сами вие знаете,

Вижте как се обърна Петър към тях-Израиляни! Защото само те са били в деня на Петдесетницата в Ерусалим. Но защо тогава те са били там? Ето ви отговора: Второзаконие 16 глава. Хората просто не искат да разберат-а е така просто.

16 Три пъти в годината всеки твой от мъжки пол да се явява пред Господа твоя Бог на мястото, което избере Той: в празника на безквасните, в празника на седмиците и в празника на скинопигията; но да се не явяват пред Господа с празни ръце.

Три пъти в годината Израел трява да се представи пред Господа. Това е закон. За това тези хора са били там и са били само Израиляни. Те са пазели закона. И този закон никога не е бил даван на езичниците.
Деянията 6 глава. Църквата е започнала да нараства, но хората не са обръщали внимание на някои дребни неща.

1 А през тия дни, когато се умножаваха учениците, възникна ропот от гръцките юдеи против еврейските, загдето във всекидневното раздаване на потребностите техните вдовици били пренебрегвани.
2 По това, дванадесетте свикаха всичките ученици и рекоха: Не е добре ние да оставим Божието слово и да прислужваме на трапези.

Ще служим на Господа, а не да обслужваме трапези.

3 И тъй, братя, изберете измежду вас седем души с одобрен характер, изпълнени с Духа и с мъдрост, които да поставим на тая работа.
4 А ние ще постоянствуваме в молитвата и в служение на словото.
5 И това предложение се хареса на цялото множество; и избраха Стефана, мъж пълен с вяра и със Светия Дух, и Филипа, Прохора, Никанора, Тимона, Пармена и Николая, един прозелит от Антиохия.

Ще видим дали тези хора са се занимавали само с масите.

7 И Божието учение растеше, и числото на учениците в Ерусалим се умножаваше твърде много; и голямо множество от свещениците се подчиняваха на вярата.
8 А Стефан, пълен с благодат и сила, вършеше големи чудеса и знамения между людете.

Всичко това е било вършено само от Израиляни и никой друг.

9 Тогава някои от синагогата наречена синагога на либертинците, и от киринейците и александрийците, и някои от Киликия и Азия, подигнаха се и се препираха със Стефана.

Ние винаги имаме различни групи в Израел и винаги влизаме в спорове. Дори и днес е така-мнозина не искат дори да кажат и името на Исус. И ако света отива на долу, то е защото ние сме отишли на долу. Вижте-в началото всичките синове на Ной са служили на един Бог и са знаели закона. Но те са отстъпили от закона!

10 Но не можаха да противостоят на мъдростта и Духа, с който той говореше.
11 Тогава подучиха човеците да казват: Чухме го да говори хулни думи против Моисея и против Бога.
12 И подбудиха людете със старейшините и книжниците, и като дойдоха върху него, уловиха го и го докараха в синедриона,
13 гдето поставиха лъжесвидетели, които казаха: Тоя човек непрестанно говори думи против това свето място и против закона;

Винаги казват същото-същата лъжа. И днес е същото-нищо не се е порменило. Добре, че ние тук днес нямаме Синедрион.
Деянията 7

1 Тогава първосвещеникът рече: Така ли е това?
2 А той каза: Братя и бащи, слушайте - Бог на славата се яви на Отца ни Авраама, когато беше в Месопотамия, преди да се засели в Харан, и му рече:
3 "Излез из отечеството си и из рода си, та дойди в земята, която ще ти покажа".
4 Тогава той излезе от халдейската земя и се засели в Харан. И оттам, след смъртта на баща му, Бог го пресели в тая земя, в която вие сега живеете.

Стефан им каза, че знае добре от къде са дошли те.

5 И не му даде наследство в нея ни колкото една стъпка от нога, а обеща се да я даде за притежание нему и на потомството му след него, докато той още нямаше чадо.

И Господ е дал това бещание на Авраам. Стефан знаеше това обещание. И ние знаем, че ще се върнем отново в земята си, но зная, в кое време ще стане това.

6 И Бог му говори в смисъл, че неговите потомци щяха да бъдат преселени в чужда земя, гдето щяха да ги поробят и притесняват четиристотин години.

Тези братя които днес воюват с нас, казват, че тези 400 години са робството ни в Америка. Но това не е вярно. Това е станало в Египет-не тук.

7 Но Аз, рече Бог, ще съдя народа, на който ще робуват; и подир това ще излязат и ще Ми служат на това място.

И ето-става въпрос само за един народ-един! Това е Египет. Благодаря на Господа, че ни е дал тук да бъдем роби, защото Хам-в Африка-ни третира ужасно.

17 А като наближаваше времето да се изпълни обещанието, което Бог беше утвърдил на Авраама, людете бяха нарасли и се умножили в Египет,
18 докле се издигна друг цар над Египет, който не познаваше Иосифа.

Вижте как това се връзва с 400 години в Египет-не Америка. Някои от нашите братя мислят, че ние сме били роби само тук-в Америка. Не е вярно.

19 Той с коварно постъпване против нашия род дотолкова притесняваше бащите ни, щото да хвърля децата им, за да не остават живи.

Опитали са да унищожат всички мъжки деца.

20 В това време се роди Моисей, който беше прекрасно дете, и когото храниха три месеца в бащиния му дом.
37 Това е същият Моисей, който рече на израилтяните: "Бог ще ви въздигне от братята ви пророк, както въздигна и мене",

Същият Моисей, който ви казва това е прототипа на Исус. По времето на Моисей всички мъжки бебета са били избити. По времето на Исус всички мъжки бебета в областта са били избити. Моисей трябвало да избяга извън Египет за да се укрие. Исус е трябвало да избяга
в Египет за да се укрие.

38 Това е оня, който е бил в църквата в пустинята заедно с ангела, който му говореше на Синайската планина, както и с бащите ни, който и прие животворни думи, да ги предаде на нас:

Църквата е Израел и е започнала в пустинята.

39 когото нашите бащи не искаха да послушат, но го отхвърлиха, и се повърнаха със сърцата си в Египет,

И те искаха да се върнат в Египет и си направиха златното теле.

51 Коравовратни и с необрязано сърце и уши! вие всякога се противите на Светия Дух; както правеха бащите ви, така правите и вие.

Вие сте точно както бащите си.

52 Кого от пророците не гониха бащите ви? а още и избиха ония, които предизвестиха за дохождането на Този Праведник, на Когото вие сега станахте предатели и убийци, -

Израел са избили пророците. И предадоха Исус!

53 вие, които приехте закона чрез ангелско служение, и го не опазихте.

И получихте закона чрез ангели които го донесоха от Господа, но не го упазихте.

54 А като слушаха това, сърцата им се късаха от яд, и те скърцаха със зъби на него.

И когато Израел не иска да слуша истината-ще опитат да те убият дори.

58 И като го изтласкаха вън от града, хвърляха камъни върху него. И свидетелите сложиха дрехите си при нозете на един момък на име Савел.

Този, който стана после Павел-беше там и искаше да убият Стефан.

59 И хвърляха камъни върху Стефана, който призоваваше Христа, казвайки: Господи Исусе, приеми духа ми.
60 И като коленичи, извика със силен глас: Господи, не им считай тоя грях. И като рече това, заспа.

Този Стефан е бил добър брат. Аз бих казал-Господи-избий ги всичките... Е-все още се уча... А този е Саул-тук е преведен като Савел, но е Саул-по името на пъривят Цар на Израел. Какво стана с него-Деянията 8

1 А Савел одобряваше убиването му. И на същия ден се подигна голямо гонение против църквата в Ерусалим; и те всички с изключение на апостолите, се разпръснаха по юдейските и самарийските окръзи.

И ето-Църквата се е разпръснала.

2 И някои благочестиви човеци погребаха Стефана и ридаха за него твърде много.
3 А Савел опустошаваше църквата като влизаше във всяка къща и завличаше мъже и жени та ги предаваше в тъмница.
4 А тия, които бяха се разпръснали, обикаляха и разгласяваха благовестието.

Ето-Павел е започнал да съсипва Църквата. И е имал властта да праща хората в затвора. Нека видим сега на кого говореха тези които се разпръснаха поради гоненията-Деянията 11

19 Между това, разпръснатите от гонението, което стана по убиването на Стефана, пътуваха дори до Финикия, Кипър и Антиохия, като на никой друг не възвестяваха словото освен на юдеите.

И не са говорели Божието Слово на никой но само на Израел. Но защо е така-ето: Матей 10 глава. И никога това не ви го четат във вашите църкви. То те нищо и не ви четат и за това и нищо и не знаете

1 И като повика дванадесетте Си ученици, даде им власт над нечистите духове, да ги изгонват, и да изцеляват всякаква болест и всякаква немощ.
5 Тия дванадесет души Исус изпрати и заповяда им, казвайки: Не пътувайте към езичниците, и в самарянски град не влизайте;
6 но по-добре отивайте при изгубените овце от Израилевия дом.

Вижте какво им заповяда Исус-да не говорят на никого, освен на Израел! И в такъв случай, никой освен Израел не е знаел истината както Израел.И преди да изпрати своите служители-те трява да се научат първо.
Деянията 10

1 Имаше в Кесария един човек на име Корнилий, стотник от така наречения италийски полк.

Първият езичник доведен в Църквата е Римлянин.

2 Той беше благочестив и се боеше от Бога с целия си дом, раздаваше много милостини на людете, и непрестанно се молеше на Бога.
3 Около деветия час през деня той видя ясно във видение един ангел от Бога, който влезе при него и му рече: Корнилие!
4 А Той, като се взря в него, уплашен рече: Що е, Господи? И ангелът му каза: Твоите молитви и твоите милостини възлязоха пред Бога за спомен.

Корнилий е знаел, че има Господ и това са неговите хора. Не е знаел каквото трябва, за това Господ ще му помогне.

5 И сега изпрати човеци в Иопия да повикат едного Симона, чието презиме е Петър.
6 Той гостува у някой си кожар Симон, чиято къща е край морето, [той ще ти каже що трябва да правиш].

Изпрати да повикат този човек-той ще ти каже какво да правиш.

9 А на следния ден, когато те пътуваха и наближаваха до града, около шестия час Петър се качи на къщния покрив да се помоли.
10 И като огладня, поиска да яде; но докато приготвяха, той дойде в изстъпление,

Господ трябваше да приготви Петър за тази мисия. Защото до тогава Петър е знаел,че не трябва да има общение с езичниците

11 и видя небето отворено и някакъв съд, като голяма плащаница, да слиза, спускана чрез четирите ъгъла към земята.
12 В него имаше всякакви земни четвероноги и животни и небесни птици.
13 И дойде глас към него: Стани, Петре, заколи и яж.

Езичниците мислят, че тук Господ е отменил Диетичният Закон. Но няма нищо общо с този Закон!

14 А Петър рече: Никак, Господи, защото никога не съм ял нищо мръсно и нечисто.
15 И пак дойде към него втори път глас: Което Бог е очистил, ти за мръсно го не считай.

Те обичат да ви цитират това, но нека четем и още

19 И докато Петър още размисляше за видението, Духът му рече: Ето, трима човека те търсят.
20 Стани, слез, та иди с тях; и никак не се съмнявай, защото Аз съм ги изпратил.

Този дух е бил ангел-същият който се яви на Корнилий. И Петър послуша, защото това идва от ангела.

23 Тогава той ги покани вътре да ги нагости. И на сутринта той стана та излезе с тях; а някои от братята от Иопия го придружиха.
24 И на другия ден влязоха в Кесария; а Корнилий ги чакаше, като беше свикал роднините си и близките си приятели.
25 И когато влизаше Петър, Корнилий го посрещна, падна пред нозете му и се поклони.
26 А Петър го дигна, казвайки: Стани; и сам аз съм човек.
27 И разговаряйки се с него, той влезе и намери мнозина събрани.
28 И рече им: Вие знаете колко незаконно е за юдеин да има сношение или да дружи с иноплеменник; Бог, обаче, ми показа, че не бива да наричам никого мръсен или нечист.

Значи не става въпрос за храна! Исус тук вече нареди на апостолите да проповядват и на езичниците.

29 Затова, щом ме повикахте, дойдох без да възразявам; и тъй, питам ви по коя причина сте ме повикали?
34 А Петър отвори уста и рече: Наистина виждам, че Бог не гледа на лице;

Бог не гледа на лице, но от всеки народ този, който му се бои. И Петър разбра това в този момент. Всички на тази планета са дошли от Адам и Ева. Тогава защо Господ ще спаси само нас? Това не е логично.

35 но във всеки народ оня, който Му се бои и върши правото, угоден Му е.
36 Словото, което Той прати на израилтяните та им благовестяваше мир чрез Исуса Христа, (Който е Господар на всички),

Господ прати Словото до децата на Израел! И от тях трябва да го получат всички останали народи.

37 това слово вие знаете, което след кръщението, проповядвано от Иоана, се разпространи по цяла Юдея, начиная от Галилея,
44 Докато Петър още говореше тия думи, Светият Дух слезе на всички, които слушаха словото.
45 И обрязаните вярващи дошли с Петра, се смаяха загдето дарът на Светия Дух, се изля и на езичниците,
46 защото ги чуваха да говорят чужди езици и да величаят Бога. Тогава Петър проговори:
47 Може ли някой да забрани водата, да се не кръстят тия, които приеха Светия Дух, както и ние?

Петър разбра това.

48 И заповяда да бъдат кръстени в името на Исуса Христа. Тогава му се примолиха да преседи няколко дни у тях.

Петър е говорил за някое време на тези хора. Но после се върна в Ерусалим. И какво стана тогава-Деянията 11

1 И апостолите и братята, които бяха в Юдея, чуха, че езичниците приели Божието слово.

Те не вярваха, че и езичниците са получили Светият Дух.

2 И когато Петър влезе в Ерусалим, ония, които бяха от обрязаните, се препираха с него, казвайки:
3 При необрязани човеци си влизал и си ял с тях.
4 А Петър захвана, та им изложи наред станалото, като каза:

Петър е знаел да им докаже всяка дума-иначе е знаел, какво ще направят с него-същото като със Стефан.

12 И Духът ми каза да отида с тях, и никак да не правя разлика между човеците, а с мене дойдоха и шестимата тия братя, и влязохме в къщата на човека.
13 И той ни разказа как видял ангела да стои в къщата му и да казва: Прати човеци в Иопия да повикат Симона, чието презиме е Петър;
14 той ще ти каже думи, чрез които ще се спасиш ти и целият ти дом.
15 И когато почнах да говоря, Светият Дух слезе на тях, както и на нас изначало.

Същото, което стана с нас на Петдесетница-стана и с тях.

16 Тогава си спомних думата на Господа, как каза: Иоан е кръщавал с вода, а вие ще бъдете кръстени със Светия Дух.
17 И тъй, ако Бог даде същия дар и на тях, когато повярваха в Господа Исуса Христа, както и на нас, кой бях аз та да можех да възпрепятствувам на Бога?

Господ направи това.

18 Като чуха това, те престанаха да възразяват, и славеха Бога, казвайки: И на езичниците Бог даде покаяние за живот.

Тогава всички разбраха, че Господ не гледа на лице.

19 Между това, разпръснатите от гонението, което стана по убиването на Стефана, пътуваха дори до Финикия, Кипър и Антиохия, като на никой друг не възвестяваха словото освен на юдеите.

Сега вече се връщаме във времето когато убиха Стефан.

20 Обаче между тях имаше някои кипряни и киринейци, които, като пристигнаха в Антиохия, говореха и на гърците, благовестявайки Господа Исуса.

Говореха на Гръцките Израиляни-Израиляни родени в Гърция.

21 Господната ръка беше с тях та голямо число човеци повярваха и се обърнаха към Господа.
22 И стигна известие за тях в ушите на църквата в Ерусалим; и те изпратиха Варнава в Антиохия;

Църквата винаги праща представители за да видят какво става на определеното място. Така сме и ние-когато има интерес за това, което учим-пращаме хора там за да напътят хората. И когато там се разраснат-строим или купуваме и сграда

23 който като дойде и видя делото на Божията благодат, зарадва се, и увещаваше всички да пребъдват в Господа с непоколебимо сърце.
24 Понеже той беше добър човек пълен със Светия Дух и с вяра; и значително множество се прибави към Господа.
25 Тогава той отиде в Тарс да търси Савла;
26 и като го намери, доведе го в Антиохия, та, като се събираха в църквата цяла година, научиха значително множество. И първо в Антиохия учениците се нарекоха християни.

Варнава е довел и Павел в Антиохия и ето-първите хора, наречени християни, са били в Антиохия и са били само Израиляни. Никой друг. Защото те не са проповядвали на никого, но само на Израел.Това цялото не е започнало с Израел. Чак по-късно и езичниците са били добавени.
Деянията 13 глава. Сега вече апостол Павел работи за Господа. А Павел е бил фарисей от най-стриктната секта.

1 А в антиохийската църква имаше пророци и учители: Варнава, Симеон, наречен Нигер, киринеецът Луций, Манаин, който беше възпитан заедно с четверовластника Ирод и Савел.
2 И като служеха на Господа и постеха, Светият Дух рече: Отделете ми Варнава и Савла за работата, на която съм ги призовал.

Ангела им е казал това от името на Господа.

3 Тогава, като постиха и се помолиха, положиха ръце на тях и ги изпратиха.
14 А те заминаха от Перга и стигнаха в Антиохия писидийска; и в съботния ден влязоха в синагогата и седнаха.

И в синагогата няма езичници.

15 И след прочитането на закона и пророците, началниците на синагогата пратиха до тях да им кажат: Братя, ако имате някоя увещателна дума за людете кажете.
16 Павел, прочее, стана та помаха с ръка, и рече: Израилтяни, и вие, които се боите от Бога, слушайте.

И какво стана после?

42 Когато си излизаха [из юдейската синагога, езичниците] ги молеха да им се проповядват тия думи и следващата събота.

Езичниците са искали да чуят същото Слово следващата събота. Не неделя! Но събота. Неделята не е била нищо-докато Император Константин е променил съботата на неделята.

44 На следващата събота се събра почти целият град да чуят Божието слово.
45 А юдеите като видяха множествата, изпълниха се със завист, опровергаваха това, което говореше Павел и хулеха.

Завист-същото е и днес с нашите хора.

46 Но Павел и Варнава говореха дързостно и рекоха: Нужно беше да се възвести първо на вас Божието учение; но понеже го отхвърляте и считате себе си недостойни за вечния живот, ето обръщаме се към езичниците.

Павел им каза как е протокола. Но те не бяха достойни за вечният живот.

47 Защото така ни заповяда Господ, казвайки: "Поставих Те за светлина на народите, За да бъдеш за спасение до края на земята"

Това е в Исаия 49 глава. Светлината е тук, но свети чрез Израел. Това е протокола.

48 И езичниците, като слушаха това, радваха се и славеха Божието учение; и повярваха всички, които бяха отредени за вечния живот.

Господ каза, че който вярва в Господа и пази това, което изисква-ще получи вечен живот. Ние просто се е случило, че сме били избрани за да учим народите на Божието Слово. И това е, което трява да правим. И ако не-Господ ще ни нарани. Римляните са били първите хора които са дошли в истината. И на тях именно Павел е писал да не променят нищо от Словото. Наситина е нещо странно. Ето какво е писал Павел-Римляните 11

1 И тъй, казвам: Отхвърлил ли е Бог Своите люде? Да не бъде! Защото и аз съм израилтянин, от Авраамовото потомство, от Вениаминовото племе.
2 Не е отхвърлил Бог людете Си, които е предузнал. Или не знаете що казва писанието за Илия? как вика към Бога против Израиля, казвайки:
3 "Господи, избиха пророците Ти, разкопаха олтарите Ти, и аз останах сам; но и моя живот искат да отнемат".

Господ не е отхвърлил своя народ!

4 Но що му казва божественият отговор? - "Оставил съм Си седем хиляди мъже, които не са преклонили коляно пред Ваала".

Във всяко поколение Господ има свои хора

5 Така и в сегашно време има остатък, избран по благодат.
7 Тогава какво? Онова, което Израил търсеше, това не получи, но избраните го получиха, а останалите се закоравиха даже до днес;

И това става и днес-утре църквите ще са препълнени със слепи Израиляни

11 Тогава казвам: Спънаха ли се, та да паднат? Да не бъде! Но чрез тяхното отклонение дойде спасението на езичниците, за да ги възбуди към ревнивост.

И ние сме ревнуваме всичкизащото всички са по-добре от нас.

12 А, ако тяхното отклонение значи богатство за света и тяхното отпадане - богатство за езичниците, колко повече тяхното пълно възстановяване!
13 Защото на вас, които бяхте езичници, казвам, че, понеже съм апостол на езичниците, аз славя моята служба,
16 А ако първото от тестото е свето, то и цялото засяване е свето; и ако коренът е свет, то и клоните са свети.

Бога на Израел е първият плод. Израел е дървото.

17 Но, ако някои клони са били отрязани, и ти, бидейки дива маслина, си бил присаден между тях, и си станал съучастник с тях в тлъстия корен на маслината,
18 не се хвали срещу клоните; но ако се хвалиш, знай, че ти не държиш корена, а коренът тебе.
19 Но ще речеш: Отрязаха се клони, за да се присадя аз.
20 Добре, поради неверие те се отрязаха, а ти поради вяра стоиш. Не високоумствувай, но бой се.

Поради това, че те не повярваха. И ти не високоумствай, но бой се-защото много лесно можеш да бъдеш отрязан.

24 Понеже, ако ти си бил отсечен от маслина по естество дива, и, против естеството, си бил присаден на питомна маслина, то колко повече ония, които са естествени клони, ще се присадят на своята маслина!

Вижте това-много по-лесно е Израел да се върне в истината, отколкото тези които са я получили и са се отделили от нея, пак да се върнат

25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.

До време е станало това. И езичниците ще управляват света докато се изпълни времето им. Защото Господ даде и на тримата синове на Ной да владеят света. Сега е времето на езичниците.
Ефесяните 2 глава. Вижте-четем заедно Библията. И тя предлага безсмъртие на всеки човек, който се подчини на Господа.

11 Затова помнете, че вие, някога езичници по плът, наричани необрязани от тия, които се наричат обрязани с обрязване на плътта, което се извършва с ръце,
12 в онова време бяхте отделени от Христа, странни на Израилевото гражданство и чужденци към заветите на обещанието, без да имате надежда и без Бога на света.

Станахте духовен Израел и имате шанса за спасение.

13 А сега в Христа Исуса вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христа.

Защото сте били изкупени. Чрез кръвта на Исус. И това е цената платена за вас. Е-щом сте купени за цена, то според закона трябва и да се обрежете-това е закона. Битие 17 глава

19 Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство;

И трява да вършите същото, което и Израел трява да върши. Израел е името на Господа! Името на нашият баща беше Яков.

20 понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус,

Не можете да бъдете „Новозаветни“ Християни.
Римляните 15

15 Но, за да ви напомня, пиша ви донякъде по-дързостно поради дадената ми от Бога благодат,
16 да бъда служител Исус Христов между езичниците, и да свещенослужа в Божието благовестие, за да бъдат езичниците благоприятен принос, осветен от Светия Дух.
25 А сега отивам в Ерусалим да послужа на светиите.
26 Защото Македония и Ахаия благоволиха да дадат известна помощ за бедните между светиите в Ерусалим.
27 Благоволиха наистина, но и длъжни им са, защото, ако езичниците участвуват с тях и в духовните неща, длъжни са да им послужат и в телесните.

Вижте това. Задължението е към тези които са ви дали духовното. На нас ни е било дадено, но ние сме се опитали да го задържим самозанас си-не бива.
Римляните 9

1 Казвам истината в Христа, не лъжа, и съвестта ми свидетелствува с мене в Светия Дух,
2 че имам голяма скръб и непрестанна мъка в сърцето си.
3 Защото бих желал сам аз да съм анатема от Христа, заради моите братя, моите по плът роднини;
4 които са израилтяни, на които принадлежат осиновението на славата, заветите и даването на закона, богослужението и обещанията;

Господ осинови Яков и му даде името си-Израел. И всичките закони са дадени на Израел. Израел са тези които дават знанието за законите. И всички обещания са направени за Израел. За това трябва да станете духовен Израел-ако не сте родени в Израел.

5 чиито са и отците, и от които се роди по плът Христос, Който е над всички Бог, благословен до века. Амин.

Ние трява да разнасяме Словото на Бога.
Галатяните 2

1 Тогава след четиринадесет години, пак възлязох в Ерусалим с Варнава, като взех със себе си и Тита.
2 (А възлязох по откровение). И изложих пред братята благовестието, което проповядвам между езичниците, но частно пред по-именитите от тях, да не би напразно да тичам или да съм тичал.

Павел е трябвало да се върне при основата за да е сигурен,че проповядва истината както е.

11 А когато Кифа дойде в Антиохия, аз му се възпротивих в очи, защото беше се провинил.
12 Понеже, преди да дойдеха някои от Якова, той ядеше заедно с езичниците; а когато те дойдоха, оттегли се и странеше от тях, защото се боеше от обрязаните.
13 И заедно с него лицемерствуваха и другите юдеи, така щото и Варнава се увлече от лицемерието им.

Дори и Варнава се е увлякъл в лош път.

14 Но, като видях, че не постъпват право по истината на благовестието, рекох на Кифа пред всичките: Ако ти, който си юдеин, живееш като езичниците, а не като юдеите, как принуждаваш езичниците да живеят като юдеите?

Ако искаш езичниците да пазят закона, то защо се държиш като тях? Ти не трябва да гледаш на лице-да си лицемер.

15 Ние, които сме по природа юдеи, а не грешници от езичниците,

Езичниците се кланят на дяволите. Ние трява да ги учим, но не да постъпваме като тях. Не може да работи така.
Нека видим Исаия 43 глава. И понеже ние не си вършим работата както Господ иска-за това и ние и света са в това състояние.

1 А сега, така казва Господ Творецът ти, Якове, И Създателят ти, Израилю: Не бой се, защото Аз те изкупих, Призовах те по име; Мой си ти.
10 Вие сте Мои свидетели, казва Господ, И служителят Ми, когото избрах, За да Ме познаете и да повярвате в Мене, И да разберете, че съм Аз, - Че преди Мене не е имало Бог, И подир Мене няма да има.

Израел е свидетелите на Йехова и никой друг. И Господ ни избра. Израел трябва да знае това-Господ е единственият Бог с когото сме си имали работа.

19 Ето, Аз ще направя ново нещо; Сега ще се появи; не ще ли внимавате в него? Да! ще направя път в пустинята, И реки в безводната земя.

Господ ще направи тва когато заведе Израел в пустинята, както когато ги изведе от Египет. И ако не му се подчините-ще умрете както бащите ви които не му се подчиниха в миналото.

20 Полските зверове ще Ме прославят, - Чакалите и камилоптиците, - Защото давам вода в пустинята, Реки в безводната земя, За да напоя людете Си, избраните Си,
21 Людете, които създадох за Себе Си, За да оповестяват хвалата Ми.

Хората които създадох за себе си, ще оповестят хвалата на Господа. Това е нашата работа и за това сме избрани. И ако не дойдете при Господа чрез Израел-не можете да отидете при Господа!
1 Солунци 2

1 Защото сами вие знаете, братя, че нашият достъп при вас не беше напразно;
13 И за туй и ние непрестанно благодарим на Бога загдето, като приехте чрез нас словото на Божието послание, приехте го, не като човешко слово, а като Божие слово, каквото е наистина, което и действува между вас, вярващите.
14 Защото вие, братя, станахте подражатели на Божиите в Христа Исуса църкви, които са в Юдея, понеже вие пострадахте същото от своите си сънародници, както и те от юдеите;

Които са в Рим? Не-които са в Юдея.

15 които и Господа Исуса и пророците убиха, и нас прогониха, на Бога не угождават и на всичките човеци са противни,
16 като ни забраняват да говорим на езичниците, за да се спасят. Така те винаги допълнят мярката на греховете си; но безграничният гняв ги постигна.

Те убиха Исус и пророците, и ни забраняват да говорим на езичниците, за да не се спасят. Но спасението е от Юдеите. Ние трябва да поправим това, защото е твърде счупено. И от 70 година истината падна на земята. Никой не иска да провери, че Коледата е била и преди Исус, Великдена също, хората са се кланяли на слънцето в първият ден на седмицата-преди Исус. За това Исус каза на онази жена при кладенеца, че те не знаят на кого се молят. И за това-учението на църквата е различно от всичките им църкви днес. Нека ви покажа нещо-Eклисиаст 9. Никой не иска да слуша.

3 Това е злото между всичко, което става под слънцето, Че една е участта на всичките, И най-вече, че сърцето на човешките чада е пълно със зло, И лудост е в сърцето им, докато са живи, И че после слизат при мъртвите.

Дори и смъртта е зло-не трябваше да бъде в този свят.

4 Защото за онзи, който се съобщава с всички живи, има надежда; Понеже живо куче струва повече от мъртъв лъв.

Мъртвите са мъртви! Докато сте живи-имате надежда. После вече сте мъртви.

5 Защото живите поне знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен;
6 Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето.

И за това ви дава добър съвет:

10 Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни замисъл, ни знание, ни мъдрост в гроба гдето отиваш.

И ето кога починалите ще бъдат възкресени.
Йоан 6

35 Исус им рече: Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мене никак няма да огладнее, и който вярва в Мене никак няма да ожаднее.

И това е абсолютен факт.

38 защото слязох от небето не Моята воля да върша, а волята на Този, Който Ме е изпратил.

Хората не разбират-в началото не е имало Отец и Сина и ето-този, който е станал Отец е пратил Сина.

39 И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден.

Дошъл ли е последният ден?

40 Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден.

И ето-отново ви казва-в последният ден. Последният ден още не е дошъл

44 Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден.

Казва го отново-в последният ден!

54 Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.

Четири пъти го казва! Е-последният ден тук ли е? Е-тогава всеки, който ви казва, че починалата ви майка е на небето-е лъжец! Вашите пастори ви лъжат!
Ето ви още от учението на Църквата от Юдея. 1 Коринтяни 15

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.

Адам донесе смъртта!

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят.
23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.

Тук ли е Христос? НЕ! Тогава къде са мъртвите-в гроба. Тези неща ги четем заедно-нали?
А какво учи Църквата от Юдея за обещанието на Господа? Нека го видим-Откровението 3

20 Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене.

Ако отворите съзнанието си за Господа-той ще дойде при вас.

21 На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол.

Ако победите себе си-ще седнете на трона на Исус. Но къде ще е трона на Господа?
Лука 1

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет,
27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.

Да видим съобщението

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение.
31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.
32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида.
33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

Исус ще седи на трона на Давид и неговото царство няма да има край. Това учи църквата от Юдея. Но къде е управлявал Давид-1 Летописи 29

26 Така Давид, Есеевият син, царува над целия Израил.
27 И времето, през което царува над Израиля, бе четиридесет години: седем години царува в Хеврон, и тридесет и три в Ерусалим.

Е ако Исус ще седи на трона на Давид-то той ще бъде в Ерусалим. И ще управлява света от там. Виждате разликата с учението на църквата в Рим.
Исус обеща нещо още-Йоан 14

1 Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене.
2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.

Отивам да ви приготвя място. Не царство, но място за вас.

3 И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие.

Никой не чете това. И ви пращат на небето. Но Исус каза-ще отида и ще дойда отново. Е тогава къде ще дойде Исус-на земята. И ако ни е приготвил място, то как ще го вземем?
Евреите 11

1 А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат.
2 Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше.

Какво е станало с тези велики хора преди нас?

13 Всички тия умряха във вяра, тъй като не бяха получили изпълнението на обещанията; но ги видяха и поздравиха отдалеч, като изповядаха, че са чужденци и пришелци на земята.

Всички са починали във вярата, но не са получили наградата.

14 А ония, които говорят така, явно показват, че търсят свое отечество;
15 и ако наистина, така говорейки, са имали в ума си онова отечество, от което бяха излезли, намерили биха случай да се върнат.
16 Но на дело желаят едно по-добро отечество, сиреч, небесното; затова Бог не се срамува от тях да се нарече техен Бог, защото им е приготвил град.

Бог е приготвил за тях град. И ето какво ще стане: Откровението 21

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.
2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.

Ето-града, в който Исус притотви място за нас ще дойде на земята!

3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.
4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.

Църквата в Юдея казва, че Исус ще дойде на земята и ще я управлява за 1000 години. После чак и Отец ще дойде с новият Ерусалим.

10 И отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога,

Идва ОТ небето-на земята.

11 и имаше божествена слава като светеше, както свети някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен като кристал.
12 Градът имаше голяма и висока стена, с дванадесет порти, и на портите дванадесет ангела, и надписани над портите имена, които са имената на дванадесетте племена на израилтяните:

Това учи църквата от Юдея. Църквата в Рим учи, че има една врата и Петър седи там. И ако искате да влезете в Новият Ерусалим-в Царството-трябва да минете през една от вратите. През едно от племената на Израел.

21 И дванадесетте порти бяха дванадесет бисера; всяка порта бе от един бисер; и улицата на града беше от чисто злато, прозрачно като стъкло.
22 И храм не видях в него, защото неговият храм е Господ Бог Всемогъщият и Агнето.
23 И градът нямаше нужда от слънце, нито от луна да го осветява, защото Божията слава го осветяваше, и неговото светило е Агнето.
24 И народите ще ходят по неговата светлина: земните царе ще донасят в него своите славни неща.

И народите ще бъдат в своите си земи.

25 Портите му не ще се затварят денем, (а нощ не ще има там);

Няма да има вече нощ.

26 па и народите ще донасят в него славните си и ценни неща.
27 И в него никак няма да влезе нещо нечисто, нито оня, който върши мерзост и който лъже, а само записаните в книгата на живота на Агнето.

И всичките ще бъдат безсмъртни. И те всички ще са праведни и ще са богове. И ако наистина четете тази Книга, ще намерите фактите както са!


Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172858
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031