Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2015 03:01 - ГЛАД В ЗЕМЯТА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
1



Псалм 34:1-8

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Днес в света наистина има глад-за Божието Слово както е. И гладът се усилва. Днес ще научите много по този именно въпрос и какво вие трябва да правите.

Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам това-“Божията събота“!
Всички ни гледат днес. Хора ни се обаждат от места които дори и не съм чувал. Тоест-винаги трябва да внимаваме какво говорим. И тук когато някой дойде за първи път-не го караме да стане и да се представи. Искам хората да дойдат тук и да се занимават с Божието Слово както е, в своите домове и след урока.
Днес ще се занимаем с този урок-днес всички се чувстват добре, имат всичко, имат работа, храна, домове... Но като става въпрос за Божието Слово-е невероятен глад и всички умират от глад.
Ще започнем урока от Йоан 21 глава. Хората от целият свят идват да ни слушат, защото им е омръзнало от лъжите които са по света и по църквите. И всеки, който иска да се занимава с това е гладен за Словото. И ще ви покажем, че този глад е започнал отдавна.

14 Това беше вече трети път как Исус се яви на учениците след като възкръсна от мъртвите.

Хората все говорят за „последната вечеря“-но това е Пасхата и няма общо с последна вечеря. След това Исус яде още няколко пъти с апостолите.

15 А като позакусиха, Исус казва на Симона Петра: Симоне Ионов, любиш ли Ме повече отколкото Ме любят тия? Казва Му: Да, Господи, Ти знаеш, че Те обичам. Той му казва: Паси агънцата Ми.

Петър знаеше за какво говори Исус-за истината както е.

16 Пак му каза втори път: Симоне Ионов, любиш ли Ме? Казва Му: Да, Господи, Ти знаеш, че Те обичам. Той Му казва: Паси овцете Ми.
17 Казва му трети път: Симоне Ионов, Обичаш ли Ме? Петър се наскърби за гдето трети път му рече: Обичаш ли Ме? и Му рече: Господи, Ти всичко знаеш, Ти знаеш, че Те обичам. Исус му казва: Паси овцете Ми.

Храни овцете ми-учи ги! Това е, което свещениците са изоставили. И са си измислили учения и никой не иска да ги остави, защото всички имат добро време. Слагат парите в джобовете им и те също са щастливи. Но когато става въпрос за Божието Слово-никой не иска да се занимава с него. Исус каза три пъти на Петър-храни с истината моите люде! Но някъде в историята това е престанало и ето къде стои света днес. Вижте-ние тук четем Библията. Преди години един брат започна да служи на Бога както Господ иска и престана да пази Коледата. И после си имаше проблеми със семейството си. Но ако ще служите на Господа-не ви интересува, кой от семейството ви казва какво! Господ каза, че ще донесе меч в света-не мир! И като решите да служите на Господа-проблемите започват от семейството ви.
Амос 8

1 Това е, което Господ Иеова ми показа: Ето кошница с узрели плодове.
2 И рече: Що виждаш Амосе? И рекох: Кошница със зрели плодове. Тогава Господ ми рече: Дойде краят на людете Ми Израил; Занапред няма вече да ги щадя.

Краят на хората на Господа идва и Господ вече няма да им прости.

3 И в оня ден, казва Господ Иеова, Храмовите песни ще бъдат виения; Защото труповете ще бъдат много; Навсякъде ще ги изхвърлят мълчешком.

Това пророчество е изпълнено в 70 година когато Генерал Тит е обсадил Ерусалим и тогава поради глада и болестите, в Ерусалим са складирали мъртъвците в къщите... Това е изпълнена история! Случило се е точно според пророчеството. Хората не знаят тези неща. И това е така защото Израел остави Господа

9 В оня ден казва Господ Иеова, Ще направя да залезе слънцето на пладне, И ще помрача земята посред бял ден.
10 Ще обърна пируванията ви в жалеене, И всичките ви песни в плач; Ще туря вретище на всички кръстове, И плешивост на всяка глава; И ще причиня жалеене като за единороден син, И краят му ще бъде като ден на горчивина.

Кога е станало това-при смъртта на Христос! И Исус умря на Пасхата, а следващият ден е било Първият Ден на Безквасните Хлябове. И тогава мнозина са плакали вместо да се радват за Празника. И Исус е все още единственият Син на Отец. Ние можем да сме духовни деца, но още не сме достигнали да бъдем напълно деца на Господа. Внимавайте на тези неща-защото вашето спасение е във вашите ръце.

11 Ето, идат дни, казва Господ Иеова, Когато ще изпратя глад на земята, - Не глад за хляб, нито жажда за вода, Но за слушане думите Господни.

И глада е тук! Хората не искат да чуят, но е факт. Огледайте се и вижте-какво ви преподават в църквите-че ще вървите на небето, че вашите мъртви са на небето, че можете да ядете всичко, че неделята е денят на Господа. И ето-глада е тук. И като кажете на хората, че няма да вървите на небето-те ви се подиграват. Но единственият в цялата Библия дето иска да върви на небето е дявола-Сатана. И защо те не вярват-защото е глад в земята. Днес ви казват, че съботата е на Юдеите. Но когато Господ даде съботата-не е имало никакви хора да работят на земята! Това е съботата на Господа! И ако искате да сте от неговите хора-трябва да правите каквото той иска! И това няма общо с народ или нация-но всеки, който иска да служи на Господа-трябва да пази това, което Господ иска.

12 Те ще се скитат от море до море Да търсят словото Господно, И ще обикалят от север до изток, Но няма да го намерят.

И ще дойде време да търсят Словото, но няма да могат да го намерят. Днес те казват, че са християни, но като ги питаш, кога се е родил Исус-казват ви на 25 декември... Те не са християни!

13 В оня ден красивите девици И юношите ще примират от жажда.

И в този ден те ще умират от жажда-защото нямат Словото на Бога. И поради това отиват на всички посоки, но все още не намират истината. И ще ви покажем, че тази жажда не е за вода-Йоан 7. Вижте-не можете да интерпретирате Божият ум! За това трябва да изследвате цялата Библия-тук малко и там малко. И как ще интерпретирате ума на Бога, който ви е направил от пръстта на земята? Вижте какво казва тук Исус:

37 А в последния ден, великия ден на празника, Исус застана и извика казвайки: Ако е някой жаден, нека дойде при Мене и да пие.

Който е жаден-да дойде и да пие! Не става въпрос за вода тук.

38 Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както рече писанието.

Вижте това! И не става въпрос за вода, но за Божието Слово. И ако търсите Господа и сте жадни-елате при Господа и пийте! И от вас ще потекат реки от жива вода-Божието Слово. Но ето-някъде в историята някой ви е казал, че не трябва да знаете за Бога-само вярвайте и ще бъдете спасени. Но как ще вярвате, ако не знаете нищо?
Нека видим за тази вода-Еремия 2. Ужасно е да прекарате целият си живот в някаква религия и да разберете, че сте изгубили целият си живот в суета. Спомнете си притчата за работниците на лозето. Показва ви, че не е важно кога ще отидете на нивата на Господа, но важното е как ще промените поведението си като отидете на нивата.

4 Чуйте словото Господно, доме Яковов, И всички родове на Израилевия дом:
5 Така казва Господ: Каква неправда намериха в Мене бащите ви Та се отдалечиха от Мене, И ходиха след суетата, и станаха суетни?

Господ задава въпрос. И не става въпрос само за Израел. Израел е първият син, когото Господ осинови. И вие ще сте така, но Господ не иска неуки синове.

8 Свещениците не рекоха: Где е Господ? Законоведците не Ме познаха; Също и управниците станаха престъпници против Мене, И пророците пророкуваха чрез Ваала И ходиха след безполезните идоли.

Дори и свещениците не знаят нищо за Господа. Вижте какво ви учат-че не трябва да пазите заповедите на Господа. Но Господ даде тези 10 заповеди на Моисей на планината. Моисей се ядоса на Израел и ги счупи-двете каменни плочи. После Господ му каза да си направи отново две плочи и написа същите заповеди! И вие не трябва да пазите закона? А вижте какво казва-пасторите са тези които оставиха Божието Слово да падне на земята. Вижте-Господ е Бог на всички хора. Спомнете си-всички сме дошли от Адам и Ева! И ето-пророците поррокуват чрез дявола.

9 Затова, Аз още ще се съдя с вас, казва Господ, И с внуците ви ще се съдя.

И дори с децата на децата ви!

10 Защото минете в китимските острови та вижте, Пратете в Кидар та разгледайте внимателно, И вижте, ставало ли е такова нещо, -

Господ следи какво правят хората по целият свят. И никой не прави това, което Израел направи... След 70 година когато ние отпаднахме от мисията си, всички отиват на небето. Но ако всички са там, то съдът е минал. И ако ще има страшен съд-кого ще съдят? Нали всичките са получили вече наградата си?

11 Разменил ли е някой народ боговете си, при все че не са богове? Моите люде, обаче, са разменили Славата си срещу онова, което не ползува.

Никой народ не променя боговете си, само Израел. Когато Асирийците са превзели Самария са поставили свои хора да живеят там. И понеже не са знаели за Господа-Господ е пратил зверове да ги убиват. И тогава те са поискали Левити да ги учат. И Левитите са им показали как да се страхуват от Господа. Но те въпреки това са си пазели своите богове... Макар, че са се страхували от Господа. И така-какво имате днес: Коледата-но какво е това? Най-дългият ден след най-късият. Прочетете си в енциклопедиите. Пагански празник!

12 Ужасете се, небеса, поради това, Настръхнете, смутете се премного, казва Господ,
13 Защото две злини сториха Моите люде: Оставиха Мене, извора на живите води И си изсякоха щерни, разпукнати щерни, Които не могат да държат вода.

Не каза ли Библията, че от Исус ще дойде живата вода? И никой никога не е видял или чул Отец. И коя е тази жива вода-Божието Слово. И понеже тези цистерни които те имат днес са пробити, в тях няма вода. Днес те ви казват, че майка им е на небето. Тогава как ще има ден на съд? Явно тя вече е минала през съда. И така-кой дава живата вода-Исус. Но Отец го прати! А Исус е Бога на Старият Завет също. И не се изменя! И ако някой беше убит защото наруши съботата като събираше съчки, а Исус не се изменя-същото ще бъде и с тези които знаят за съботата, но я нарушавата. И така-днес те пият вода от пробити цистерни-но не е правилната вода!
Нека видим Исаия 5 глава. Някои идват тук и след пет урока ми казват-ти винаги проповядваш различни неща. Казвам им-за да чуете същото, трябва да сте тук поне 2.5-3 години. И трябва сами да се трудите за своето спасение. Всичко започва от Израел. Всичките пророци и апостоли са Израиляни! Първо е Израел, после всички останали народи.

11 Горко на ония, които подраняват сутрин, за да търсят спиртно питие, Които продължават до вечер, догдето ги разпали виното!

Ако искате да спасите себе си-вие трябва да се трудите за своето спасение.

12 И с арфа и псалтир, с тъпанче и свирка, И с вино са техните угощения; Но не се взират в делото Господно, Нито са внимавали на действието на ръцете Му.

Днес те имат добро време дори и в църквите, но никой не се интересува какво иска Господ. Ние знаем дори и за Европейският Съюз-и Господ казва, че в дните на тези 10 Царе Господ ще изгради своето Царство. Но никой не знае за това. Никой не знае за Третият Храм в Ерусалим. И какво имаме тогав-никакво знание. И ето резултата:

13 Затова Моите люде са закарани в плен, - Защото нямат знание; Па и почтените им мъже умират от глад, И множеството им съхне от жажда,

И когато няма знание-има разруха! И дори и благородните са жадни. Е-ако тези които трябва да дадат живата вода не знаят нищо, то как тези дето ще трябва да пият са още по-тъпи. Ако хората знаеха за последиците, ако не искат да служат на Господа-те веднага ще очистят делата си. Винаги ви казвам: ако си роден, ще живееш вечно! Въпроса е само-къде? Защото и огненото езеро ще е в Царството. И така-кой е виновен на първо място-свещениците.

14 Затова става преизподнята по-лакома, И отвори чрезмерно устата си; И в нея слизат славата им, И множеството им, и великолепието им, И ония, които се веселят между тях.

Исаия 9 глава. Вижте-ако има отрова в кладенеца-някой трябва да каже, че има отрова! И ако искате да оправите деянията си-четете Библията! И изпълнявайте! Съвсем просто е. Божието Слово не е сложно. И е лесно да не убиваш, да не крадеш, да не прелюбодействаш! Какво лошо има със закона?

14 Затова Господ ще отсече от Израиля в един ден И глава и опашка, палмов клон и тръстика.
15 (Старецът и почтеният мъж, той е глава; А пророкът, който поучава лъжи, той е опашка).
16 Защото водителите на тия люде ги заблуждават, И водените от тях загиват.

Виждате това-нали? Лъжливи пророци-те са опашките! Тогава кой ни е водил-опашките. И има много водачи които не се интересуват от стадото. И като кажеш на хората, че това е така и техните водачи са опашки-те се карат с вас. Но не знаете ли, че свещениците са коронясвали царете? Самуил е коронясъл първият Цар на Израел-Саул. И все още върви така. Дори и днес. За това папата се нарича Викар-заместител на Христос. Не е, но така нарича себе си и той коронясва Царе.
И така-хората са унищожени поради липсата на живата вода-на Божието Слово. И никой не може да интерпретира Божието Слово, но трябва да го четем-цялото. И ако някой иска да бъде свещеник-трябва много да внимавате. Защото сега вече сте отговорни за всеки, който ви слуша! И ако проповядвате лъжа-ще носите отговорност за кръвта на много хора. И къде ще се скриете от гнева на Господа? Дори и Моисей не искаше да води хората. Господ му се ядоса дори.
Михей 3 глава

1 И рекох: Слушайте сега, първенци Яковови, И началници на Израилевия дом: Не трябва ли вие да знаете правосъдието, -

Ние сме били избрани да правим това. Но днес никой от нашите хора не иска дори и да знае за това. 9 племена са изгубени, но Юда и Вениамин никога не са били изгубени до 70 година. И ние трябва да знаем правосъдие и какво е правда.

5 Така казва Господ За пророците, които заблуждават людете Ми, - Които, докато хапят със зъбите си, викат - Мир! Но, ако не тури някой нещо в устата им Обявяват война против него;

Казват ви, че е мир, но ако не поставите пари на таблата-нямате мир. Както знаете при нас никой не събира пари-това е между вас и Господа. И направих това така за да не гоня никого от тук. Да не е пречка, че някой не може да постави дори и долар на таблата, да бъде принуден/а да напусне от срам.

6 Затова ще ви бъде нощ, та да нямате видение, И ще ви бъде тъмно, та да не прокобявате, Слънцето ще залезе за пророците, И денят ще се смрачи над тях.

И за това Господ няма да ви даде никакво духовно направление. И ще бъде тъмнина. Много хора мислят, че знаят истината-слушам ги само. Тогава отварям Книгата и им чета. И днес хората са в духовна тъма-страшна.

7 Тогава гледачите ще се засрамят, И чародеите ще се смутят; Да! те всички ще се покрият до горната си устна, Защото няма отговор от Бога.

Защо? Защото вие ще ги попитате за това, което говорят и те няма да могат да ви го покажат в Библията.

8 Но аз наистина съм пълен със сила, Със съдба, и с мощ чрез Духа Господен, За да изява на Якова престъплението му, И на Израиля греха му.

И ако попитат Господа-той ще им покаже какъв им е проблема. Но когато Израел изпусна топката-всички я изпуснаха. Защото ако в училище няма учител, кой ще учи децата-никой!
Римляните 3 глава. Исус каза на онази самарянка при извора, че те не знаят на кого се кланят. Но Израел знае на кого трябва да се кланя. И не всички Израиляни са така, но болшинството днес дори и не искат да знаят, че са Израел.

1 Тогава, какво предимство има юдеинът? или каква полза има от обрязването?
2 Много във всяко отношение, а първо, защото на юдеите се повериха Божествените писания.

Всичките отговори от Господа са дадени на Израел. Хората не обръщат внимание на това. Когато Фараона имаше сън, никой не можа да отговори за съня, но Йосиф от затвора. Когато Навохудоносор имаше сън, Данаил отговори. Когато внука му имаше сън-Данаил отговори. Когато Цар Ирод искаше да узнае къде се е родил Исус-Израел му каза. Когато Корнилий искаше да чуе Божието Слово, ангела му каза да прати да повикат Петър. Защото протокола не може да бъде нарушен. И ето-Господ е дал всичко на Израел и ние можем да отговорим на всички въпроси. И какво прави човекът, който може да отговори-чете Библията. И понеже ние отпаднахме-Господ ни каза какво ще направи с нас и ето-направи го. И ние сме робите на света. И пълним затворите. И най-често нас ни убиват. Ние сме стадо за клане. И защо-защото нашите бащи направиха това-оставиха Господа. И всичко е писано.
Да видим Еремия 8 глава и какво казва тук Господ. Вижте-Божието Царство е било приготвено още от самото начало, но понеже човекът не се подчини на Господа-това цялото нещо се забави. И сега е процес за спасяването на творението. И си има време за това.

5 Защо прочее, се отбиха тия ерусалимски люде С неизменимо отбиване, Като се прилепват за измамата И не искат да се върнат?

И всяко наше поколение е било все по-лошо. И сме се плъзгали все на зад. Не може да се плъзгаш на зад ако не знаеш нищо. Ние сме знаели! Но сме се плъзгали все на зад.

6 Слушах и чух, но те не говореха право; Няма кой да се кае поради злото си И да рече: Какво сторих! Всеки се връща в своето поприще Както кон, който стремително тича в боя.

И никой не иска да признае греховете си. И всеки върши своето си нещо. Днес някои ми казват-ние служим на същият Бог-не е вярно! Моят Бог не разрешава да ям свинско.

7 Даже щъркелът по небето знае определените си времена, И гургулицата, и лястовицата, и жеравът Пазят времето на дохождането си; А Моите люде не знаят закона Господен.

Животните знаят кога е времето да отиват и да си дойдат. Те знаят какво трябва да правят. И същият Господ ни е потготвил за да учим хората на Божието Слово, но ето-ние отпаднахме.

8 Как казвате: Ние сме мъдри, И законът Господен е с нас? Ето, наистина и него Лъжливото перо на книжниците е обърнало в лъжа.

Ние сме по-малко умни от птиците, как тогава казваме, че Господ е с нас и Божието Слово е с нас? И никой не иска да чете. Попитайте себе си-кога сте чели толкова много от Библията, както четете тук?

9 Мъдрите се посрамиха, Уплашиха се, и хванати бидоха; Ето, отхвърлиха словото Господно; И каква мъдрост има в тях?

Вие трябва да имате мъдростта от Божието Слово. Но понеже не го пазите и не искате и да го слушате дори-къде е вашата мъдрост? Някои казват-Светият Дух ще ме учи и аз съм пълен с Духа. Не сте-защото иначе щяхте да знаете тези неща.
Нека видим какво казва Господ по това-Исаия 30 глава. Вижте-това тук е училище. Не е театър-както във вашите църкви. Тук трябва да имате Библията и да я четете.

1 Горко на непокорните чада, казва Господ, Които се съветват, но не с Мене, И които сключват договори, но не чрез Моя Дух, Та притурят грях на грях; -

Вижте това! И вие нямате Светият Дух-защото не четете нищо от Библията. Днес са заковали заповедите на кръста. И никой няма вече закон. И тогава всеки може да върши грях и още грях. И ако няма закон-всичко е беззаконие и е добро. И това става днес. Ако ще сте Божии служители-трябва да очистите делата си.

8 Сега иди, напиши това пред тях на дъсчица, И забележи го в книга, Та да остане за бъдещото време за свидетелство до века,

Напиши това на книга за да се знае.

9 Че те са непокорни люде, чада лъжци, Чада, които не искат да слушат поуката Господна,

Те не искат да чуят за закона.

10 Които казват на гледачите: Не гледайте, И на пророците: Не ни пророкувайте правото, Но говорете ни ласкателно, пророкувайте измами,

Гледачите в случая са тези които знаят Божието Слово. И на пророците-нека пророкуват само лъжи. Днес никой не иска да чуе за огненото езеро. Но тогава защо Господ го е поставил в Книгата? И ето-ще ви покажа истината както е. А вие му мислете. Днес хората искат да бъдат лъгани и не искат да знаят истината. И ето-в света днсе е в пълен глад. Днес двама мъже могат да се оженят или две жени могат. И църквата не казва нищо. Не ви обвинявам-казвам ви: ако не си промените поведението-Господ ще ви съди.
Да видим Исаия 28 глава. Хората ми казват: не трябва да казваш нищо лошо за никого. Някой трябва да ви каже истината както е! Но днес пасторите не искат да се занимават с истината.

1 Горко на горделивия венец на Ефремовите пияници, И на повехналия цвят на славната му красота, Който е на върха на тлъстите долини на ония, които се обладават от вино!

Ефрем е Израел

7 Но и тия се побъркаха от виното И се заблудиха от спиртното питие; Свещеник и пророк се побъркаха от спиртно питие, Обладаха се от вино, заблудиха се от спиртно питие, Побъркаха се във видението, спъват се в съденето,

Тези свещеници са пияни, но не от вино. Кой от вас ще иде на църква и пастора там да е пиян и да се клати?

8 Защото всичките трапези са пълни с бълвоч и нечистота, Така щото няма чисто място.

Нека видим за какво пиянство става въпрос тук-Исаия 29

9 Стойте смаяни и почудете се, Заслепете себе си и ослепейте; Те са пияни, но не от вино, Политат, но не от спиртно питие.

Не са пияни от вино и спиртно питие, но от фалшиви учения. И ви опиват и вас също. И ако им кажете нещо от истината-тръгват срещу вас. От 70 година белите хора са изгубили истината поради това, че ние сме я изгубили. А белите са наследниците на Яфет и от времето на Вавилон на Навохудоносор управляват света. И ако учителите-ние-отрезнеем, и те ще започнат да изтрезняват.
Откровението 17 глава-това се случва сега и никой дори и не знае.

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;

Господ говори за 7 тромпета които ще известят ужасите които ще дойдат на земята. Но Йоан тук говори за велика религия, която владее над много хора и дори има и деца.

2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.

И хората на света са се опили от нейното вино-религиозно вино. Ето-имате Коледата-за да празнувате слънцето. Имате смъртта на Исус в петък и възкресението му в събота. Но Исус сам каза, че ще е 3 дни и 3 нощи в гроба. Но те ви казват лъжа-Исус е умрял в петък и възкръснал в неделя. Пребройте ми 3 дни и 3 нощи де! Тогава те не вярват в Исус. И това и учат хората. Великдена-Господ не е възкръснал на Великден! Жените отидоха на гроба докато е било още тъмно! Тогава какво празнуват те на Великден сутрин рано-слънцето. А какво ще кажем за неделята-денят на слънцето, когато отивате на църква? И ако Исус дори не е възкръснал в неделя, но в събота-защо служите в неделя-и на кого? Прочетете поне в енциклопедиите от къде са Коледата и Великдена!

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

Никой не знае за какво става въпрос-защото не се занимават с пророчествата. Знаете ли, че първият Цар владеел целият свят е Навохудоносор. После идват Мидо-Персите. После идват Гърците и понеже Александър умира млад, 4те му генерала взимат света-6 глави. И после идва Римската Имзперия, която е 7 глава. И те всички идват от белите хора. А кои са тези 10 рога-Еврпопейиският Съюз. Те сами дори наричат себе си 10те.

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.

Това е нейното учение. Господ ви показва, че можете да бъдете убити от това, което пиете. Ако ядете лъжа-ще умрете. Адам и Ева умряха, защото ядоха лъжи. Човекът избра погрешното дърво. И ето-светъ е пиян от това вино: Коледата, Великдена, неделята, можете да ядете всичко, мъртвите са на небето-или в чистилището

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

Коя е тази блудница? Идва още от Вавилон-дори и до днес Вавилон управлява. И децата й са също като нея. Римският католицизъм. И Лутерани и петдесетници и баптисти и евонгелисти и методисти и всичките-са Римски католици. И на Коледата-всичките имат Коледно дърво. Мартин Лутер не е имал проблем с учението, но с това, че папата е непогрешим. Напуснал е папата, но е донесъл цялото лъжливо учение със себе си. Дори и това, че майка ви и баща ви дето починаха са на небето, а лошият Иван е в ада. И така-блудницата има и деца и те са същите като нея. Фалшива религия. Библията не е религия! Библията е начин на живот.

9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;

Ако знаете каквото и да е за географията-коя нация е построена на 7 хълма? Рим. Къде е Ватикана-в Рим. И ето-намерихме жената коя е. И така-всички пият от нейната чаша и всички са пияни. И вече след като са пияни-не могат да намерят смисъла на всичкото.
Откровението 13

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.

Същият звяр-днес го има, но никой не го вижда. Защото нямат знанието. И никой не ги предупреждава.

2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.

Гръцката, Мидо-Персийската, Вавилонската Империи и Рим. Кой е змеят-Сатана. И ако Сатана му е дал властта си-този звяр е подчинен на Сатана.

3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;

Главата дето беше смъртно ранена е Римската Империя. Рим е ставал и падал 10 пъти. Имаме урок, който ви показва това.

4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?

Ако Сатана е дал властта си на тези религиозни хора, мислите ли, че те ще кажат нещо против Сатана?

11 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей.

И това е водачеството, което ще дойде в последствие. Духовен и цивилен водач. Можете да видите Исаия 14 глава и да видите, кой иска да върви на небето.
Вижте какво казва Павел за хората които вървят с дявола-1 Коринтяни 10

20 Но казвам, че онова, което жертвуват езичниците, жертвуват го на бесовете, а не на Бога; но аз не желая вие да имате общение с бесовете.

Павел ви казва това! Апостола, който е довел езичниците-белите хора-при Господа.

21 Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвувате в Господната трапеза и в бесовската трапеза.

Не можете да правите това. Ще служите или на единият, или на другият. Моят Господ ми е заповядал да имам свето събрание в събота. Твоят-в неделя. Вие трябва да решите на кого ще служите. И ако езичниците служат на дявола-то пасторите няма да ви кажат, че идват в името на Сатана. Но ще ви говорят ученията на дявола.
2 Коринтяни 11 глава. Ако ще отивате на църква-поне научете нещо! Тук ще научите как да спасите себе си. Защо мислите, че не трябва да знаете нищо и ще станете богове? Вие дори не знаете, че това е наградата за тези които устоят до края в истината.

1 Дано бихте потърпели малко моето безумие; да! потърпете ме,
2 защото ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа.

Представих ви на един Съпруг!

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.
4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.

Някой ви говори друго евангелие. И как ще знаете, ако нямате никакво знание и разбиране?

13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.

Те се правят на апостоли на Христос. Но ако вие не познавате сами Словото-как ще знаете, че са служители на дявола?

14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;
15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

Започнало е в Едемската градина. Сатана им е предложил да седнат на неговата маса. И днес ви казват така: елате при Господа каквито сте. Лъжат ви в очите и вие понеже не знаете нищо-им вярвате. Сатана сам идва при вас като ангел на правдата. Исус ни е предупредил за това!
Матей 24 глава

1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма.
2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине.
3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?
4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;
5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.

Вижте какво им каза Господ: мнозина ще дойдат в негово име и ще заблудят мнозина. Кои са те-служителите на Сатана. И те всяка неделя ви заблуждават.
1 Тимотей 4 глава

1 А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения,

Идва директно от Господа.

2 чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла,
3 които запрещават жененето и заповядват въздържание от ястия, които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват и разбират истината.

Хората казват, че можем да ядем всичко-но нека четем още

4 Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение;
5 понеже се освещава чрез Божието слово и молитва.

Павел говори за религия, която вече е била на сцената. За какво говори Павел-ето го:
Историмеската книга Последните два милиона години, страница 217-Бенедиктинският орден.
Става въпрос за Бенедиктинските манастири започнали от Бенедикт през 480-543 година на североизток от Рим. На монасите е забранено да се женят и да ядат месо в определени дни. Бенедикт е създал манастирите. 529 година Бенедикт е направил своя орден. И много манастири на запад. На монасите е било забранено да се женят. Монасите са имали хляб, две ястия и вино всеки ден. Но да ядат месо е било забранено.

И така-ето ви религията, която забранява женитбата и месото-намерили сте майката. Някои ядат риба в петък-но рибата е месо. Павел не ви казва, че можете да ядете всичко! Павел е знаел прекрасно закона за храните-Левит 11 глава. И така-тези хора нарушават първата заповед на Господа-да се плодят и да населят земята. Но е започнало с Израел.
Матей 15

1 Тогава дойдоха при Исуса фарисеи и книжници от Ерусалим и казаха:
2 Защо Твоите ученици престъпват преданието на старейшините? понеже не си мият ръцете, когато ядат хляб.

В Израел е имало някаква традиция.

3 А Той в отговор им каза: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед?
7 Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: -
8 "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене.

Те говорят с устните си, но умът им е далече от Господа.

9 Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди".

И ако правиш нещо в суета-то е безмислено.
Нека видим какво е казал Исаия-Исаия 29

9 Стойте смаяни и почудете се, Заслепете себе си и ослепейте; Те са пияни, но не от вино, Политат, но не от спиртно питие.
10 Защото Господ изля на вас дух на дълбок сън, И затвори очите ви: пророците, И помрачи първенците ви: гледачите.

Защото те отказаха да гледат

11 И всяко пророческо видение стана за вас Като думите на запечатано писмо, Което дават на някого, който е грамотен, И казват: Я прочети това; А той казва: Не мога, защото е запечатано;

Не можете да четете запечатана книга

12 Тогава дават писмото на някого, който не е грамотен. И казват: Я прочети това; А той казва: Не съм грамотен.

Има някои неграмотни пастори, които проповядват-но какво?

13 Затова Господ каза: Понеже тия люде се приближават при Мене с устата си, И Ме почитат с устните си, Но са отстранили сърцето си далеч от Мене, И благоволението им към Мене е По човешки поучения изучени папагалски,

Не знаете нищо от Библията, или сте неграмотни-но учите хората? На какво-на човешки учения и лъжи! И за това така много хора нарушават закона на Бога.

14 Затова, ето, ще пристъпя да направя чудно дело между тия люде, Да! чудно и странно дело; И мъдростта на мъдрите им ще изчезне, И разумът на разумните ще се скрие.
15 Горко на ония, които дълбоко търсят Да скрият намеренията си от Господа, - Чиито дела са в тъмнината, И които казват: Кой ни види? кой ни знае?
16 Ах! тая ваша опърничавост! Грънчарят ще се счете ли като кал? Направеното ще рече ли за този, който го е направил: Той не ме е направил? Или изработеното ще рече ли за този, който го е изработил: Той няма разум?

Господ вижда всичко и всички. Този човек е обърнал всичко с главата на долу. Господ казва да пазим съботата-човекът иска да пази неделята. Господ казва, че ще дойде на земята и ще бъде тук-човекът казва, че ще върви на небето. Исус казва, че ще бъде 3 дни и 3 нощи в гроба. Човекът казва, че е бил ден и половина. И хората без да имат разбиране-воюват против Господа.
Исаия 28

8 Защото всичките трапези са пълни с бълвоч и нечистота, Така щото няма чисто място.

И няма нищо чисто. Където и да погледнете-в която и да е протестантска църква-само бълвоч е на масата.

9 Кого, казваш ти, ще научи той на знание? И кого ще направи да разбере каквото чуе? Отбитите от мляко ли? Отлъчените от гърди ли?

Какво означава това-ето: 1 Петрово 2

1 И тъй, като отхвърлите всяка злоба, всяка лукавщина, лицемерие, завист и всяко одумване,
2 пожелавайте като новородени младенци, чистото духовно мляко, за да пораснете чрез него към спасение,

Трябва да искате Божието Слово, за да растете чрез него. И чрез него ще научите как да спасите себе си. Нека сега се върнем на Исаия 28

10 Защото дава заповед след заповед, Заповед, след заповед, Правило след правило, правило след правило, Тук малко, там малко.

Ето как се изучава Библията. И ето какво правим и ние цялата сутрин.

11 Наистина с гъгниви устни и с друг език Ще говори на тия люде

Става въпрос за Израел, на когото ще говори чрез други езици-според това в коя държава са родени. Защото трябва да възстанови Израел на позицията им-свещеници на Господа които трябва да учат другите народи за Господа.

1 Коринтяни 14 глава. Това са лесни неща, но само ако искате да ги научите. Аз ги поставям на масата-какво ще правите вие си е ваша работа.

20 Братя, не бивайте деца по ум, но, бидейки дечица по злобата, бивайте пълнолетни по ум.

Не можете да вярвате в разни басни.

21 В закона е писано: "Чрез другоезични човеци и чрез устните на чужденци ще говоря на тия люде; и нито така ще Ме послушат", казва Господ.

Господ ни казва в Исаия това и ето-пак не искаме да чуем. Вижте какво ще бъде утре-няма да има празно място в неделните църкви. Защото никой не иска да слуша. И хората са отпаднали от истината.
2 Солунци 2

1 А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя,
2 да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа.

Всички ви казват, че Христос може да дойде всеки ден-не може. Първо има неща които трябва да се изпълнят.

3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,

Хората не знаят, кой е този човек. Но ето-ще видим кой е

4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.

Хората дето наричат себе си Юдеи ще построят Храма и този, който ще се обяви за бог ще седне там. Исус ви казва в Матей 24 глава като видите това-да бягате! Вие обаче дори и не знаете къде.

9 тогова, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
10 и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.

И тези хора ще бъдат измамени защото не обичат истината.

11 И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,
12 та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата.

Защото те обичат лъжата-Господ ще им даде лъжа за да служат на Сатана. Но когато дойде денят-Господ ще ги унищожи.
Нека видим 2 Тимотей 4

1 Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му:

И никой не обръща внимание на това: ако има хора в небето и в ада-те са вече минали през съда.

2 проповядвай словото, настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай, с голямо търпение и непрестанно поучаване.

Какво трябва да правят служителите на Господа-да говорят Словото както е.

3 Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти,
4 и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните.

И ето-днес проповядват басни и лъжи постоянно. Майка ви е на небето-басня. Иван е в ада-басня! Ще отивате на небето-басня! Можете да ядете всичко-басня. Неделята е денят на християните-басня. Дори и не се замислят, че огненото езеро е направено за Сатана и неговите ангели.
И какво ще стане когато Исус дойде-Матей 7

13 Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях.
14 Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.
15 Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.
16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?

Трябва да знаете какви са плодовете им и ще ги познавате.

20 И тъй, от плодовете им ще ги познаете.
21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.

Внимавайте на това!

22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?
23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

Махнете се от мене вие които вършите беззаконие! Казах ви да пазите съботата. Казах ви да пазите закона. Казах ви да пазите Диетичният Закон! И ако ви отпрати, къде ще идете-в огненото езеро!
И ето какво ще кажат те тогава-Еремия 16

19 Господи, сило моя и крепост моя, Прибежище мое в скръбен ден! При Тебе ще дойдат народите от краищата на земята, И ще рекат: Бащите ни не наследиха друго освен лъжи, Суета и безполезни работи.

Езичниците ще дойдат от всякъде и ще признаят, че бащите им са наследили лъжи. И това е дори след като Господ дойде. И какво са приели Израиляните от бащите си-лъжи! Време е да се обърнете към истината!


Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2191060
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930