Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2014 00:41 - ОТ ЙЕХОВА-СВЕЩЕНИКА ЦАР ДО ИСУС-СВЕЩЕНИКА ЦАР
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1720 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 96:1-4, 8

Сестри и братя,
Представяма ви много важен урок от Израел. Както винаги-ще научите важни за вашето спасение неща.

Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам това-“Божията събота“.
Смешно е, сестри и братя, как когато се занимаваш с истинското Божие Слово, хората се дразнят.  Скоро ме питаха-как беше твоята Коледа? Казвам му-не празнувам Коледа. Пита ме-каква религия имаш? Нямам религия-казвам. И той млъкна.
Преди години съседа ми ме пита-защо не идваш на партито, което правя на Коледата? Казвам му-не празнувам Коледата. Той ми казва-добре, аз ще сменя името на партито. Казвам му-добре, смени и датата-да е през август...
Когато говориш на хората Божието Слово-те просто не знаят нищо. Някои казват-ние сме християни и не вярваме на Старият Завет. Други говорят все за Йехова, но не искат да знаят за Исус. Факта е, че Иехова и Исус са една и съща личност. Исус е бил Иехова и е бил Цар и Свещеник, и отново е Цар и Свещеник на Отец. Това и ще видим днес.
Хората не четат Библията и за това не знаят нищо за Господа. Наистина е много трудно да се говори на хора които са затворили ушите си, защото мислят, че знаят за Господа и Библията им е ясна. И за това не познават нито Бога на Старият Завет, нито този на Новият Завет-а той е един и същи.
Ще започнем урока от Исаия 44 глава

1 Но сега слушай, служителю Мой, Якове, И Израилю, когото Аз избрах:
2 Така казва Господ, Който те е направил, И те е създал в утробата, и ще ти помага: Не бой се, служителю Мой Якове, И ти, Есуруне, когото Аз избрах,
3 Защото ще изливам вода на жадната земя, И реки на сухата почва; Ще изливам Духа Си на потомството ти, И благословението Си на рожбите ти;
4 И те ще поникнат между тревата Като върби край течащи води.

Господ говори за Словото. Което ще разпръсне като вода и този път ще разпръсне знанието.

5 Един ще казва: Аз съм Господен; Друг ще се нарича с Якововото име; А друг ще подписва с ръката си, че ще служи Господу, И ще произнася с почит Израилевото име.

Това са хората които са изгубени и не знаят, кои са те. Но когато Господ започне да излива знанието-те ще се усетят. Те са хората на Господа-те са Израел. И ще започнат да сменят имената си и да наричат себе си както пророците и апостолите са се наричали.

6 Така казва Господ, Царят на Израиля, Неговият изкупител, Господ на Силите: Аз съм първият, Аз и последният, И освен Мене няма Бог.

Това казва Господ-Царят на Израел! И той е първият и последният и освен него няма друг Бог.

8 Не бойте се нито се страхувайте; Не възвестих ли ти Аз от древността, и ти показах това? И вие сте Ми свидетели, - Има ли бог освен Мене? Наистина няма канара: Аз не познавам такъв.

Казах на Израел от началото, кой съм-казва Господ.И няма друг Бог, с когото хората са си имали работа! Хората казват-ето, какъв е този Исус тогава-тук пише, че няма друг Бог. Но тогава какво ще кажем за Отец? Когато Отец ще дойде-няма да има вече хора от плът и кръв! Исус ни казва, че е първият и последният, защото само с него хората са си имали работа!
Откровението 22 глава. Хората не четат Божието Слово и не знаят за Бога. Но знаят лъжи и басни. За това отиват на църква в неделя. Защото не познават Господа.

12 Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.

Вижте-ако Господ ще раздаде наградата когато дойде-то кои са на небето? Излиза, че никой не е там-Господ не е дошъл и ето-никой не е получил нагадата? И още-ще отплати на всеки според делата им. А на вас са ви казали, че дела вече не трябват...

13 Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят.

Не каза ли същото в Исаия? Преди него не е имало нищо и след него няма вече да има хора! Всички ще са в Божието Семейство-богове. Дори и тези в огненото езеро няма да са вече човеци.
Нека продължим-Исаия 48.  

12 Чуй Ме, Якове, и Израилю, когото Аз призовах: Аз съм същият, Аз първият, и Аз последният.

Виждаме същата Личност-нали?

13 Да! Моята ръка основа земята, И десницата Ми разпростря небето; Когато ги извикам, те всички се представят.

Той е сътворил всичкото! И вижте какво казва Той:

16 Приближете се при Мене, чуйте това; От начало не съм говорил скришно; Откак стана това, Аз бях там; И сега ме прати Господ Иеова и Духът Му.

От времето, когато е сътворил всико-той е. Той е сътворил всичкото. И кой го е изпратил-нека видим: Йоан 6. Знаете ли кое е това, което може да е най-лошото да ви се случи: да престанете да служите на Господа според Божието Слово и да мислите, че вие сте които имате мъдрост и му служите...

35 Исус им рече: Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мене никак няма да огладнее, и който вярва в Мене никак няма да ожаднее.

Исус ви казва, кой е истинският Хляб на живота.

38 защото слязох от небето не Моята воля да върша, а волята на Този, Който Ме е изпратил.
39 И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден.
40 Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден.

Исус дойде за да изпълни волята на този, който го прати-Отец. И няма да ви вземе на небето, но ще ви даде вечен живот, когато дойде.

44 Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден.

И отново казва-ще го възкреси в последният ден!

52 Тогава юдеите взеха да се препират помежду си, казвайки: Как може Този да ни даде да ядем плътта Му?
53 Затова Исус им рече: Истина, истина ви казвам, ако не ядете плътта на Човешкия Син, и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си.
54 Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.

Исус казва няколко пъти, за да е сугурно, че е точно така-Отец го е изпратил. И как не можете да го видите?
Йоан 1

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.

Исус не каза ли, че още от началото е именно Той-който е сътворил всичкото?

2 То в начало беше у Бога.
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.

Не каза ли Исаия, че именно този, когото Отец изпрати е сътворил всичкото?

10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.

И те все още не го познават

14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.

И само Исус са чули хората някога. И той стана плът и умря за нас. И е Пръвородният на Отец. Но беше изпратен. Но какъв беше преди да бъде пратен от Отец като човек? Филипяните 2. Вижте-четем Библията. Или я приемете или я отхвърлете. Ваша работа. А Господ е представил цялото нещо така простичко-но хората не искат дори и да знаят. И търсят нещо дето е трудно за разбиране и мистериозно...

5 Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христа Исуса;
6 Който, като беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога,

Никой не обръща внимане какво казва Павел тук! Исус беше Бог и равен на Бога, но се смири и не пожела да бъде равностоен с Отец. И така-Исус е бил Бог! Нали прочетохме това в Йоан? И вижте-Господ ни е сътворил по свой образ и подобие. И всеки изглежда така-имаме глави крака, ръце, очи, уши. И всички изглеждаме еднакво.

7 но се отказа от всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците;

И взе на себе си формата на слуга и беше направен като нас.човек.

8 и, като се намери в човешки образ, смири Себе Си и стана послушен до смърт, даже смърт на кръст.

Ако Исус е могъл да се смири до там, че да бъде разпънат на кръста-то кои си мислим, че сме ние?

9 Затова и Бог го превъзвиши, и Му подари името, което е над всяко друго име;
10 така щото в Исусовото име да се поклони всяко коляно от небесните и земните и подземните същества,

Отец му даде име, което е над всяко име. И това име е Исус. И всяко коляно ще се преклони пред него.

11 и всеки език да изповяда, че Исус Христос е Господ, за слава на Бога Отца.

И той е Господ за слава на Отец!
Нека видим Исаия 45. Казва, че пред името на Исус всяко коляно ще се преклони и ще го признае.

9 Горко на онзи, който се препира със Създателя си! Черепка от земните черепки! Ще рече ли калта на този, който й дава образ: Що правиш? Или изделието ти да рече за тебе: Няма ръце?

Някои казват, че Господ не знае какво прави...

18 Защото така казва Господ, Който сътвори небето, (Твоя Бог, Който създаде земята, направи я, и я утвърди, Който не я сътвори пустиня, но я създаде, за да се населява): Аз съм Господ, и няма друг.

И Господ сътвори земята за да бъде населявана. Няма икакво желание да ви вземе от тази земя някъде!

22 Към Мене погледнете и спасени бъдете всички земни краища; Защото Аз съм Бог, и няма друг.

Отново ви казва същото. Кой говори тук-Исус!

23 В Себе си Се заклех, (Праведна дума излезе из устата Ми, и няма да се повърне), Че пред Мене ще се преклони всяко коляно, Всеки език ще се закълне в Мене.

И това същото прочетохме във Филипяните. И казва-заклевам се в себе си-всеки език ще се закълне в мене. И Новият Завет ви казва-това е Исус.
Да видим Малахия 1 глава. Мнозина ритат против името Исус. Те са невероятно неразумни. Исус говори за своите свещеници. Кои са те-ние сме-Израел. Но ние дори и не знаем, защо Господ ни е избрал?

6 Син почита баща си, И слуга господаря си; Ако, прочее, съм Аз баща, где е почитта към Мене? И ако съм Господар, где е страхът от Мене? Казва Господ на Силите на вас, Свещеници, които презирате името Ми Но вие казвате: В какво показахме презрение към името Ти?

Господ говори тук на Израел. И ако Той е Бащата на Израел-къде е почитта към него от наша страна? Господ осинови Яков и му даде името си-Израел. Вижте, че в Библията няма никой описан с фамилното си име-защото е едно: Израел. И ето-свещениците презират името на Господа.

11 Защото от изгрева на слънцето до захождането му Името Ми ще бъде велико между народите, И на всяко място ще се принася на името Ми темян И чист принос. Защото Моето име ще бъде велико между народите, Казва Господ на Силите;

Кои са езичниците-белите хора! Кое е най-голямото име между белите хора-Исус е. Дори и в Русия знаят това име. Хората казват-Русия са атеисти, но Путин се обяви против хомосексуалистите. Явно той е по-голям християнин от мнозина други. И ето-името на Исус ще е велико между народите! Е-кое е най-великото име между народите-Исус! И това име е над всяко име.
Йоан 5 глава

39 Вие изследвате , понеже мислите, че в тях имате вечен живот, и те са, които свидетелствуват за Мене,

Исус говори тук.

40 и пак не искате да дойдете при Мене, за да имате живот.

Става въпрос за безсмъртието, което можем да имаме само чрез Исус.

43 Аз дойдох в името на Отца Си, и не Ме приемате; ако дойде друг в свое име, него ще приемете.

Исус е дошъл в името на Отец си. Кое е името на Отец-Исус! А те приеха Йоан дето кръщаваше и Йоан дойде със своето си име. Него го приеха, но Исус не искаха да приемат. Щом дойде в името на Отец си, то името на Отец е Исус. То е най-голямо от всичките имена!
Изход 6 глава

2 Бог говори още на Моисея, като му каза: Аз съм Иеова.
3 Явих се на Авраама, на Исаака и на Якова с името Бог Всемогъщи, но не им бях познат с името Си Иеова.

Той е Господ. И се е явил на Авраам, Исак и Яков с името си Бог Всемогъщи, но името му е Иехова. И те не са го знаели с това име. Вижте-когато говорите лошо против името Исус-вие говорите зле и против Отец!
Нека видим Откровението 12 глава. Видяхме, че името на Отец е Исус. Вижте как просто е всичко, когато го поставиш по реда му. Библията ни казва да разделяме писаното правилно. В Исия Господ ни казва, да изучаваме Библията изречение по изречение-и истината е дадена тук малко-и там малко.

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.

Битие 37 глава ще ви покаже, че става въпрос за Израел.

2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди.
5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.

И тя роди мъжко дете, което ще управлява всички народи с желязна тояга. На земята! Това дете, което е дошло от Израел-обикновените хора дори и не знаят, че Исус се е родил в Израел-и Исус е говорил постоянно само на Израел. Единствената жена, дето не беше от Израел-беше онази жена, която имаше болно дете. Исус дори и не й обръщаше внимание от начало-защото беше изпратен само до Израел. Вижте колко важен е протокола.
И така-това мъжко дете трябва да управлява всички народи с желязна тояга. А до тогава-седи от дясно на Отец.
Нека видим това дете, което се роди от Израел-Исаия 9. Вижте-някой трябва да ви учи! Защото иначе всичките ви емоции не струват нищо. Игноранството е страшно! И това, което не знаете-убива хора. Знанието е основата на всички неща. Бибилята казва, че глупавите мразят знанието. И ако мразите знанието-ясно е какви сте.

6 Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.

Вижте всичките тези имена! И някои ще отричат Исус? И да-той е баща на Израел-даде ни името си. И вие не искате да знаете този Бог?

7 Управлението Му и мирът непрестанно ще се увеличават На Давидовия престол и на неговото царство, За да го утвърди и поддържа, Чрез правосъдие и чрез правда, от сега и до века. Ревността на Господа на Силите ще извърши това.

И Царството, което ще управлява от трона-ще е от трона на Давид. Но преди да дойде да управлява, трябваше да дойде първо да направи най-голямата жертва. Това означава, че е Свещеник. Вижте-всичко трябва да е в ред! Нека видим това-Евреите 10. Вижте-ако ще отивате на църква-поне научете нещо! Не отивате на пазар за да се върнете с празни торби-нали? Когато дойдете тук за първи път, не означава, че веднага ще научите всичко. Но винаги ще учите по малко. Защто тази Библия е много голяма.

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.

Става въпрос за принасяне на животни в жертва-това е закона, който Господ добави. Аще бъдете съвършенни когато станете богове.Нито минута преди това. Защо:

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.

Защото кръвта на животните не може да отмие греха! Те не са съгрешили. И никой от синовете на Адам не е бил достоен да бъде принесен в жертва и да спаси хората. И ето какво е станало-Господ трябваше да дойде и да умре. Но за това му е трябвало тяло, което може да умре.

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;

Някои казват-как така Мария е забременяла-забременяла е от Светият Дух... Хората не мислят! Ако Светият Дух е направил Мария бременна, то тогава Исус е син на Светият дух-а не на Отец... Мислете какво ви казвам! Имате голям мозък, а не го използувате.

6 Всеизгаряния и приноси за грях не Ти са угодни.
7 Тогава рекох: Ето, дойдох, (В свитъка на книгата е писано за Мене), Да изпълня Твоята воля, о Боже" -

В цялата Библия пише за Исус.

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.

И ето-Исус беше принесен в жертва.

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове;
12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога,

Свещениците имат тази роля-да се застъпват за тези които са слаби. Те се застъпват за хората които не могат да спасят себе си. За това Исус извърши това жертвоприношение със себе си, за да може да ни спасява.

13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.

И от този момент-когато Отец го възкреси-той чака времето, когато враговете му ще бъдат положени за негово подножие.
Нека видим това-Псалм 110

1 Господ рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие.

Ето-Господ очаква това да стане. Отец му каза-трябва да отидеш долу и да умреш за тези хора. И после, когато те възкреся, ще те върна при себе си.

2 Господ ще простре от Сиона скиптъра на силата ти; Владей всред враговете си.

И ето-Исус има всяка власт. Дори и Пилат разбра, кой е Исус и се опитваше да го освободи. Дори оми ръцете си за да не е кръвта на Исус на ръцете му. Но какво каза Израел-нека кръвта му да бъде на нас и нашите деца... И какво става и до днес с вас? Децата ви се избиват едно друго... Игноранството е нещо ужасно!

3 В деня, когато събереш силата си, твоите люде ще представят себе си доброволно, в света премяна; Твоите млади ще дойдат при тебе като росата из утробата на зората.
4 Господ се закле, (и не ще се разкае), като каза: Ти си свещеник до века според чина Мелхиседеков.

Отец му каза да седи от дясно му, но също и каза, че е Свещеник за винаги според реда на Мелхиседек. Нека видим, кой е този Мелхиседек-защото е велика Личност-Битие 14 глава. Колкото повече научавам от Бибилята, толкова повече научавам за Исус. Трябва да се страхуваме от него!

1 В дните на Сенаарския цар Амарфал, Еласарският цар Ариох, Еламският цар Ходологомор и Гоимският цар Тидал,
2 тия царе отвориха война против Содомския цар Вера, Гоморския цар Верса, Адманския цар Сенав, Цевоимския цар Симовор и царя на Вала, (която е Сигор).

Тези Царе са нападнали Царете на Содом и Гомора, защото те са спрели да плащат данъците си.

11 И победителите задигнаха всичкия имот на Содома и Гомора и всичката им храна и си отидоха.

Но те са направили една голяма грешка-взели са и Лот.

12 Взеха и Аврамовия братанец Лот, който живееше в Содом, заедно с имота му и си отидоха.
13 А един от избавилите се дойде и извести това на евреина Аврам; той живееше при дъбовете на Амореца Мамврий, брат на Есхола и брат на Анера, които бяха Аврамови съюзници.

И някой е казал на Авраам-евреина-или хибру.

14 А като чу Аврам, че брат му бил пленен, изведе своите триста и осемнадесет обучени мъже, родени в неговия дом и гони неприятелите до Дан.

Тогава името Дан не е било известно-но понеже тази Книга е писана по-късно, тогава онази област е била известна така.

15 И през нощта, той и слугите му, като се разделиха против тях, поразиха ги и ги гониха до Хова, която е от ляво на Дамаск.
16 И възвърна всичкия имот, върна и брата си Лота с имота му, както и жените и людете.
17 И като се върна Аврам от поражението на Ходологомора и на царете, които бяха с него, Содомският цар излезе да го посрещне в Савинската долина, (която е Царевата долина).
18 Така и Салимският цар Мелхиседек, който беше свещеник на Всевишния Бог, изнесе хляб и вино

И какво е направил Мелхиседек-посрещнал е Аврам с вино и хляб! Не нещо друго. Какво постави на масата Исус, когто беше времето да умре-хляб и вино! Няма нищо ново.

19 та го благослови, казвайки: Благословен да бъде Аврам от Всевишния Бог, Създател на небето и на земята;

Кой е този Мелхиседек? Но той е и Цар-на Салим! Значи е Цар и е Свещеник!

20 благословен и Всевишният Бог, който предаде неприятелите ти в твоята ръка. И Аврам му даде десетък от всичко.

Защо Аврам е платил десятък на Малхиседек? Левитите още не са съществували.
Нека видим за този Мелхиседек-кой е той: Евреите 7 глава

1 Защото тоя Мелхиседек, салимски цар, свещеник на Всевишния Бог, Който срещна Авраама, когато се връщаше от поражението на царете и го благослови,
2 комуто Авраам отдели и десетък от всичката плячка - тоя, който е първо, по значението на името му, цар на правда, а после и салимски цар, цар на мир,

Колко Царе на правда имаме-един-Исус Христос!

3 - без баща, без майка, без родословие, без да има или начало на дни, или край на живот, но оприличен на Божия Син, остава за винаги свещеник.

Без баща, майка, без родословие! И е свещеник за винаги? Не може да умре, няма начало и край. Кой е той?

4 А помислете, колко велик беше тоя човек, комуто патриарх Авраам даде и десетък от най-добрата плячка.
5 Защото, докато ония от Левиевите потомци, които приемат свещенството, имат заповед по закона да вземат десетък от людете, сиреч, от братята си, ако и тия да са произлезли от чреслата на Авраама,

Левитите са давали десятък, но те са дошли много по-късно.

9 И, тъй да кажа, сам Левий, който взема десетък, даде десетък чрез Авраама;

Те не са били още родени. Но са правили всичко, което и Авраам е вършел.

10 защото беше още в чреслата на баща си, когато Мелхиседек срещна Авраама.
11 Прочее, ако би имало съвършенство чрез левитското свещенство (защото под него людете получиха закона), каква нужда е имало вече да се издигне друг свещеник, според Мелхиседековия чин, и да се не счита според Аароновия чин?

Ако можеш да си съвършен при Левитското свещенство-не ти трябва Мелхиседек да ти е свещеник. Само Господ можеше да ни спаси и да станем съвършенни.

21 (защото те ставаха свещеници без заклеване, а Той със заклеване от страна на Този, Който Му казва: "Господ се закле и не ще се разкае"), като каза: Ти си свещеник до века,

Това го прочетохме в Псалм 110

22 толкоз на по-добър завет Исус стана поръчител.
23 При това, поставените свещеници са били мнозина, защото смъртта им пречеше да продължават в чина си,

Левитите са се сменяли постоянно-защото когато предният умре-идва нов. И то това са само от рода на Аарон!

24 но Той, понеже пребъдва вечно, има свещенство, което не преминава на другиго.
25 Затова и може съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него, понеже всякога живее да ходатайства за тях.

Тогава кой е този Свещиник, който живее вечно и никога не умира? Това е Исус Христос. Вижте-всичко е така просто, но трябва да внимавате какво четете. При сътворението смъртта не беше включена в плана. Но се появи поради греха. Но смъртта е само временно състояние преди вечният живот. И така-Исус даде временно на Левитите своята служба на свещеник на Отец, и после-след като Отец го възкреси на третият ден-си я взе отново. И сега е Първосвещеник на Отец за винаги. И освен това е Цар и Бог.
Евреите 9

11 А понеже Христос дойде като първосвещеник на бъдещите добрини, Той влезе през по-голямата и по-съвършена скиния, не с ръка направена, сиреч, не от настоящето творение,

И сега Исус Христос е Първосвещеника на Отец на небето.

24 Защото Христос влезе не в ръкотворено светилище, образ на истинското, но в самите небеса, да се яви вече пред Божието лице за нас;

Той отиде в истинският Храм. Спомнете си, че Исус каза на Моисей да направи Шатрата точно по образа, който му показа. А какво вършат свещениците-застъпват се за хората. Това е тяхната работа.
Евреите 10

19 И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището,
20 през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч, плътта Си,

За това когато Исус умря на кръста, завесата на Храма се раздра от горе до долу. Сега влизаме при Отец чрез Исус Христос.

21 и като имаме велик Свещеник над Божия дом,
22 нека пристъпваме с искрено сърце в пълна вяра, със сърца очистени от лукава съвест и с тяло измито в чиста вода;

И сега трябва да имаме чиста съвест! И не може да се занимаваме с никакъв паганизъм.Защото той вижда и ума ни-нищо скрито няма за него. И тези утре дето ще пълнят църквите-те дори и не знаят, че Исус е Първосвещеника на Отец. И те ви казват, че няма вече закон. За това не трябва да има и Първосвещеник. Тогава не ви трябва и да се обръщате към Отец-вие сте безгрешни... Това ви показва, колко глупави са хората.
И така-видяхме, каква е ролята на Исус-той е Цар и Първосвещеника.
Нека видим това-1 Царе 8 глава

1 Самуил, когато остаря, постави синовете си съдии над Израиля.
3 Но синовете му не ходеха в неговите пътища, но се отклониха та отиваха след сребролюбието, и вземаха подкуп, и извръщаха правосъдието.

Звучи познато-нали? Така са и днес.

4 Тогава всичките Израилеви старейшини се събраха, та дойдоха при Самуила в Рама и му рекоха:
5 Ето, ти остаря, и синовете ти не ходят в твоите пътища; постави ни, прочее, цар, който да ни съди, както е у всичките народи.

Те винаги са искали Господ да не им е Господар. Вижте-свещениците винаги са били и Царе. Те са знаели как да управляват народа.

6 Обаче на Самуила не бе угодно гдето рекоха: Дай ни цар, който да ни съди. И Самуил се помоли на Господа.
7 А Господ каза на Самуила: Послушай гласа на людете за всичко, що ти говорят, защото не отхвърлиха тебе, но Мене отхвърлиха, за да не царувам над тях.

Те отхвърлиха Господа. За да не управлява народа.

9 Сега, прочее, слушай гласа им, обаче тържествено протестирай пред тях, и покажи им как ще постъпва царят, който ще царува над тях.

Нека видим 1 Царе12

6 И рече Самуил на людете: Господ е, Който постави Моисея и Аарона и изведе бащите ви от Египетската земя.

Самуил им каза, от какво искат да се откажат.

11 И Господ изпрати Ероваала, Водана, Ефтая и Самуила та ви избави от ръката на неприятелите ви от всякъде; и вие живяхте в безопасност.

Господ ви защищаваше.

12 Но когато видяхте, че Наас, царят на амонците, дойде против вас, рекохте ми: Не, но цар да царува над нас, - когато Господ вашият Бог ви беше цар.

Вижте какво сме направили.

13 Сега, прочее, ето царят, когото избрахте, когото искахте! и, ето Господ постави цар над вас.

И Господ направи Саул Цар над Израел.

16 Сега, прочее, застанете та вижте това велико дело, което Господ ще направи пред очите ви.
17 Не е ли днес жетва на пшеницата? Ще призова Господа; и Той ще прати гръмове и дъжд, за да познаете и видите, че злото, което направихте, като си поискахте цар, е голямо пред Господа.

И ето, какво си избраха Израиляните.

18 Тогава Самуил призва Господа; и Господ прати гръмове и дъжд през същия ден; и всичките люде се уплашиха твърде много от Господа и от Самуила.
19 И всичките люде казаха на Самуила: Помоли се за слугите си на Господа твоя Бог, за да не измрем; защото върху всичките си грехове притурихме и това зло, да искаме за себе си цар.

И ето резултата. Ние уволнихме нашият Цар. И Господ никак не хареса това-Осия 13 глава

1 Когато Ефрем говореше с трепет Той се издигна в Израил; А когато съгреши чрез Ваала, Тогава умря.

Ефраим е Израел. И докато бяхме с Господа-той ни издигаше. Но щом тръгнахме след други богове-Господ ни отхвърли.

4 Но Аз съм Господ твой Бог от времето когато беше ти в Египетската земя; Друг Бог освен Мене да не познаеш, Защото освен Мене няма спасител.
5 Аз съм познал ходенето ти в пустинята, В много сухата земя.
6 Според както пасяха, така се наситиха; Наситиха се, и сърцето им се надигна; Затова Ме забравиха.

Господ ни изведе от Египет, хранеше ни добре. И когато се огоихме-забравихме го.

9 Гибелно е за тебе, Израилю, Дето се противиш на Мене, твоята помощ.

Кой ни съсипа-ние самите.

10 А сега где е царят ти? - Та да те избави във всичките ти градове, - И съдиите ти, за които рече: Дай ми цар и началници?

И ето-ние отхвърлихме Господа и какво си избрахме-мизерията. Дори и днес-след всичките демонстрации и всичко, когато димът изчезне, къде сме ние? Пак в същото състояние. Защо? Защото изгонихме нашият Цар! И Господ каза, че нас ще накаже най-много от всичките народи, защото само нас е познал от всичките народи.

11 Дадох ти цар в негодуванието Си, И махнах го в гнева Си.

Господ беше разгневен когато си поискахме цар. И съсипа последният ни цар-Седекия. Тогава кой ще е този, който ще седне на трона на Давид-именно Исус! Сега той е Първосвещеника.
Да видим Лука 1 глава.

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет,
27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.
30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение.
31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.

От къде дойде това име-Исус? От небето!

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида.
33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

И това не е нищо ново! Исус каза да търсим в Писанията и там ще намерим всичко за него.
Нека видим 1 Летописи 17 глава. Защо не четете Библията? Днес тя е на всякъде-Господ се е погрижил за това.

1 А като се настани Давид в къщата си, рече Давид на пророк Натана: Виж, аз живея в кедрова къща, а ковчегът на Господния завет стои под завеси.
2 И Натан каза на Давида: Стори всичко, що е в сърцето ти, защото Бог е с тебе.
3 Но през същата нощ Господното слово дойде към Натана и рече:
4 Иди, кажи на слугата Ми Давида: Така говори Господ: Ти няма да Ми построиш дом, в който да обитавам,

Господ каза-Давид няма да ми построи дом.

7 Сега, прочее, така да кажеш на слугата Ми Давид: Така каза Господ на Силите: Аз те взех от кошарата, от подир стадото, за да бъдеш вожд на людете Ми Израиля;
8 и съм бил с тебе на всякъде, гдето си ходил, и изтребих всичките ти неприятели пред тебе, и направих името ти да е както името на великите, които са на земята.

Господ е, който се разправи с враговете на Давид и Израел.

9 И ще определя мястото за людете Си Израиля и ще ги насадя, та ще обитават на своето собствено място и няма да се преместят вече; и тези които вършат неправда няма вече да ги притесняват, както по-напред,

Давид е вторият Цар на Израел и те са били в земята си. Означава, че Господ казва-Израел ще бъдат пратени в робство.

10 и както от времето, когато поставих съдии над людете Си Израиля; и ще покоря всичките ти неприятели. При това ти явявам, че Господ ще ти съгради дом.
11 Когато се навършат дните ти, та трябва да отидеш при бащите си, ще въздигна потомеца ти подир тебе, който ще бъде един от твоите синове, и ще утвърдя царството му.
12 Той ще Ми построи дом; и Аз ще утвърдя престола му до века.

Това е в бъдещето за тогава. А за винаги е много дъго време...

13 Аз ще му бъда отец, и той ще Ми бъде син; и няма да отнема милостта Си от него, както я отнех от оногова, който бе преди тебе;

Господ никога не е нарекъл Соломон свой син.

14 но ще го закрепя в Моя дом и в Моето царство до века; престолът му ще бъде утвърден до века.

И той ще бъде за винаги на престола си. Знаем, че не става въпрос за Соломон. Нека видим за кого става въпрос. Исус е Първосвещеника, но също е и Цар. Но още не е възстановил човека.
Еремия 33

14 Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще изпълня онова добро слово, което говорих За Израилевия дом и за Юдовия дом.
15 В ония дни и в онова време Ще направя да израсте на Давида праведен Отрасъл; И той ще извърши правосъдие и правда на земята.

За Исус става въпрос тук. И ще управлява на земята!

16 В ония дни Юда ще бъде спасен, И Ерусалим ще обитава в безопасност; И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда.
17 Защото така казва Господ: Никога няма да липсва от Давида човек, Който да стои на престола на Израилевия дом;

След като Исус се завърне-ще седи на трона на Давид. Има хора които учат, че те са Израел и че трона на Давид е в Лондон... Но на него седи жена... Те също лъжат.
Нека видим, кой е той-Деянията 2 глава. Сестри и братя, вижте как просто е. Няма нищо трудно.

29 Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря и биде погребан, и гробът му е у нас до тоя ден.
30 И тъй, понеже беше пророк, и знаеше, че Бог с клетва му се обеща, че от плода на неговите чресла [по плът ще въздигне Христа, да Го] постави на престола му,

Сега знаем, кой е този, който ще дойде от рода на Давид-Исус дето е Христос. И той ще седне на трона на Давид и ще управлява Израел и народите на земята. И тогава Исус ще е Цар. Сега е Първосвещеника, но тогава ще е и Цар и Първосвещеника.
Захария 6 глава. Господ винаги ни показва, какво ще направи.

9 И Господното слово дойде към мене и рече:
10 От върналите се от плен, сиреч, от Хелдая, от Товия и от Иедаия, вземи та дойди в същия ден, и влез в къщата на Иосия Софониевия син, гдето дойдоха от Вавилон, -

Това не е станало докато робството ни не е било приключено. Показва ви, че същото ще стане и когато Исус дойде-робството ни ще свърши.

11 да! вземи от тях сребро и злато, направи корони и положи ги на главата на великия свещеник Исус Иоседековия син;
12 и говори му казвайки: Така говори Господ на Силите, Който казва: Ето мъжът, чието име е Отрасъл; Той ще израсте от мястото си, И ще построи храма Господен.

И той ще дойде от това място и ще построи Храма на Господа.

13 Да! Той ще построи храма Господен; И като приеме славата, Ще седне на престола си като управител; Ще бъде и свещеник на престола си; И съвещание за установление на мир ще има между двамата.

И ще седне и управлява от трона си и ще бъде също и Първосвещеника!
Мелхиседек посрещна Авраам-беше Цар и Свещеник. Когато Исус дойде, ще седне на трона-ще е Цар и също-Първосвещеник. Мелхиседек беше Цар-Свещеник и посе дойде с новото си име-Исус. И е Цар и Свещеник. Няма нищо променено. Всичко е същото. Мелхиседек и Исус са една и съща Личност.  

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. fascindoo - глупости на....
28.12.2014 06:01
тлакалета!
цитирай
2. sharenmarto - Как Йехова и Исус са една и съща личност?!
28.12.2014 20:06
Здравей,

Чудя се как ще обясниш молитвата образец, на която ни учи нашият Господар Исус Христос, която в Матей 6:9 започва така: "А вие се молете така: Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име!"

Кой е Отеца (Бащата) и кой е Синът? Защо трябва да си затормозяваме мозъците с небивалици, трудни за разбиране, че Бащата и Синът са една и съща личност?! Защо просто не приемем логичното и лесно учение на Исус, че той е Синът, а неговият Баща е Йехова? Ученията на Исус в Евангелията винаги са прости и логични, а освен това са подкрепени от контекста на цялото Божие Слово, имам предвид и Стария и Новия Завет.

Пожелавам ти повече прозрение,
Марто
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2192497
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930