Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2014 22:54 - ГРАБВАНЕТО-ЖЕЛАНИЕТО НА САТАНА, НЕ НА ГОСПОД
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 10364 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.12.2014 23:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 86:11-15

Сестри и братя,

Днес ще прочетете за грабването-и ще намерите, че това учение няма нищо общо с Библията.

Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам „Божията събота“, защото е точно така.
Всичко е напълно объркано. Света и дори моите Хибру братя са напълно объркани. Но ние нямаме извинение за да сме така объркани. Защото Господ даде всичко именно на нас-Израел и не е имал нищо с никой друг народ. И се оказва, че нашите Хибру братя са най-големите ни врагове. Езичниците започват да разбират истината и да я преподават. Но Израиляните се противят и до днес против истината.
За това ви казвам-стойте в истината-това е вашата професия! Вие сте свещениците на Господа и трябва да знаете истината.
Днес ще се занимаем с грабването-което е желание на Сатана и не е на Господа. И това е една от големите мистерии. Но ние трябва да разгледаме това и да го оправим. Ние сме Израел-ние трябва да го оправим. И ще ви кажа истината-всеки, който е бил с Божия Израел за някое време и се е отдръпнал от истината-директно ще иде в огненото езеро. Защото след като са разбрали колко добра е истината и са се отделили-за тях няма друго, но огненото езеро само. Господ е заповядал на стража да предупреди хората и това е всичко. Няма да ги търся и да ги питам, защо отпаднаха... И аз и другите братя от другите градове проповядват истината както е и вие нямате причина да ставате луди!
Ще ви покажа, кой следва кого. Защото това учение за грабването наистина е нещо ужасно.
Днес ми показаха Библия, която говори за Троица и какво ли не-изхвърлете я! Или ако можете-върнете я от където сте я купили. Тя не е от Бога. И ние нямаме лукса да си позволим да се примиряваме с лъжите. И ако не можете да вършите вашата работа за Господа-откажете се-напуснете. И от армията на Господа няма уволнение-не става!
Ще започнем урока от Йоан 8 глава. И нека ви е ясно-това не е нищо лично. И всеки, който има истината-може да учи хората! И не търся потупване по рамото-не ви уча за това. Искам да знаете това.И ако искате да впечатлите някого-не се опитвайте да впечатлите мене-впечатлете Господа!

31 Тогава Исус каза на повярвалите в Него юдеи: Ако пребъдвате в Моето учение, наистина сте Мои ученици;

Господ се обръща към тези които повярваха в него. Не е за всички, защото мнозината не вярват в Господа.

32 и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Винаги ви казват, че истината ще ви направи свободни, но никога не ви казват, че трябва да следвате Исус както Исус иска! Иначе не става. Хората повтарят само този стих, но не знаят дори и Битие къде е в Библията...

33 Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни.

Тогава Юдея е била под Рим-и това е факта.

37 Зная, че сте Авраамово потомство; но пак искате да Ме убиете, защото за Моето учение няма място във вас.

Те са Авраамово семе, но искат да убият Исус-защото не го познават. Значи не са от Авраам.

41 Вие вършите делата на баща си. Те му рекоха: Ние не сме родени от блудство; един Отец имаме, Бога.
42 Исус им рече: Ако беше Бог вашият Отец, то вие щяхте да Ме любите, защото Аз от Бога съм излязъл и дошъл; понеже Аз не съм дошъл от Себе Си, но Той Ме прати.

Те са имали всичко от Старият Завет тогава и е трябвало да видят Исус от страниците му. Защото цялата Книга е писана за Исус.

43 Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение.

Те са говорели същият език, но те не са го разбирали-защо:

44 Вие сте от баща дявола,

За това не могат да чуят какво казва Исус.

 и желаете да вършите похотите на баща си.

И те следват похотите на баща си.

 Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.

Той е бил убиец от началото и се опита да унищожи цялото творение-още от Едем. И излъга Ева-още от началото. Той е измислил лъжата! И е убиец. И когато Господ иска да направи нещо зло на някого-праща именно Сатана-2 Летописи 18 глава. Трябва да разберете, с кого си имате работа!

1 А Иосафат имаше богатство и голяма слава; и направи сватовщина с Ахава.

Това са двама Израиляни. Единият е вършел всичко за Господа-Йосафат. Но Ахав е вършел всичко за дявола. Двама Израиляни, но различни-напълно.

3 Защото Израилевият цар Ахав рече на Юдовия цар Иосафата: Дохождаш ли с мене в Рамот-галаад? И той му отговори: Аз съм както си ти, и моите люде както твоите люде; ще бъдем с тебе във войната.
4 Иосафат каза още на Израилевия цар: Моля, допитай се сега до Господното слово.

Йосафат не е вършел нищо без да се допита до Господа. А Ахав никога не се е допитвал до Господа, защото е слушал жена си-Езавел, която е служела на дявола.

5 Тогава Израилевият цар събра пророците си, четиристотин мъже, та им рече: Да идем ли на бой в Рамот-галаад, или да не ида? А те казаха: Иди, и Бог ще го предаде в ръката на царя.

400 пророка?! И всички говорят в един глас. Е как може да е погрешно това-от 400 пророка?

6 Обаче, Иосафат каза: Няма ли тук, освен тия някой Господен пророк, за да се допитаме чрез него?

Но Йосафат се е съмнявал, че тези 400 пророка са от Господа.

7 И Израилевият цар рече на Иосафата: Има още един човек, чрез когото можем да се допитаме до Господа; но аз го мразя, защото никога не пророкува добро за мене, но всякога зло; той е Михей, син на Емла. А Иосафат каза: Нека не говори така царят.

Защо този пророк винаги е пророкувал зло-защото всичко, което Ахав е вършел е било зло. И пророка на Господа не може да прави компромиси!

8 Тогава Израилевият цар повика един скопец и рече: Доведи скоро Михея син на Емла.
12 А пратеникът, който отиде да повика Михея, му говори казвайки: Ето, думите на пророците като из едни уста са добри за царя; моля, прочее, и твоята дума да бъде като думата на един от тях, и ти говори доброто.

Каза на пророка да лъже... Хората мислят, че ако мнозина казват нещо, то е истина. Само Господ е истината!

14 И тъй, дойде при царя. И царят му каза: Михее, да идем ли на бой в Рамот-галаад, или да не ида? А той рече: Идете и ще имате добър успех; защото неприятелите ще бъдат предадени в ръката ви.

Този пророк е знаел, че Ахав е зъл.

15 А царят му каза: Колко пъти ще те заклевам да ми не говориш друго освен истината в Господното име!

Това ми показва, че този Цар е знаел, че тези 400 пророка лъжат. И е знаел, че този пророк говори от Господа.

18 А Михей рече: Чуйте, прочее, Господното слово. Видях Господа седящ на престола си, и цялото небесно множество стоящо около него отдясно и отляво.
19 И Господ рече: Кой ще примами Израилевия цар Ахава за да отиде и да падне в Рамот-галаад? И един, проговаряйки, рече едно, а друг рече друго.

Когато Госод се измори от тебе-той те отхвърля. Дава ти последен шанс и когато ти го пропуснеш-отхвърля те.

20 Сетне излезе един дух та застана пред Господа и рече: Аз ще го примамя. И Господ му рече: Как?
21 А той каза: Ще изляза и ще бъда лъжлив дух в устата на всичките му пророци. И Господ рече: Примамвай го, още и ще сполучиш; излез, стори така.

Ето как този дух ще направи Ахав да отиде и да падне в битката. А спомнете си, кой е баща на лъжата. И Господ го попита-как ще направи това-и духът обясни. Господ не го накара да лъже! Вижте-Сатана работи за Господа! И никой не може да каже, че Сатана го е накарал да направи това или онова. Хората вършат злите неща.

22 Сега, прочее, ето, Господ е турил лъжлив дух в устата на тия твои пророци, обаче Господ е говорил зло за тебе.

Господ е турил лъжлив дух в устата на тези 400 пророка и ето-Господ ще убие Ахав. Прочетете останалото и ще видите, как е станало това. Някой си просто е стрелял с лък и стрелата е ударила Ахав и го е убила. Никой не може да избяга от Господа. И как стана цялото нещо-чрез лъжливи пророци, на които Сатана влияеше. И Сатана все още има свои служители-дори и днес. И вие трябва да можете да ги познаете. А те говорят приятно и са облечени много добре. Някои от тях са наистина много интелигентни... Нека ги видим-2 Коринтяни 11 глава. И ако познавате добре истината-Божието Слово-ще ги познаете.

1 Дано бихте потърпели малко моето безумие; да! потърпете ме,
2 защото ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа.

Имате един Господ, на когото ще служите!

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.

Но се страхувам, да не би и вашият ум да се поквари и да се отделите от простотата на чистото Божие Слово. Не търсете да говорите със Сатана-и неговите служители. За да не се покварите!

4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.

Повечето хора не разбират, че има друг Исус-този на МикеЛанджело, който иска да ви води на небето...

13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.

Те няма да дойдат при вас като апостоли на Сатана, но като служители на Господа...

14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;
15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

Сатана е бил ангела на светлината-на Божието Слово. Той е експерт в това, което върши-измамата му е съвършенна. И  ако не внимавате-ще ви измами.

Аз ви казвам винаги-проверете това, което казвам-а то е Библията. Вижте-Сатана има служители и дори правителства и ги управлява. Но ние не знаем това, защото не разбираме Библията. Ще ви покажа, как цялата династия на белите от времето на Навохудоносор и до днес-е управлявана от Сатана. Откровението 12 глава. Тук виждаме Израел-прочетете Битие 37 глава.А Сатана винаги се опитва да се противопостави на Господа.

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.

Това е Израел.

2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди.
3 И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони.

Този червен змей-не изглежда като Сатана. Сатана е херувим-има 4 лица. И 6 крила, кравешки крака и очи на всякъде. Но този змей не изглежда така.

4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди.
5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.

Тази жена е Израел. И змеят е искал да изяде детето щом се роди. Но вижте детето-то ще управлява народите на земята с желязна тояга. Не на небето-на земята. Но трябва да видим кой е този змей. Нека видим това и какво е днес-защото днес е Европейският Съюз
Откровението 13 глава

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.

Прилича на това, което вече видяхме. 7 Глави-Вавилон, Мидо Персия, 4 глави на Гърците и Рим. Седем глави и десет рога. Кои са тези 10 рога-ние знаем кои са те и дори знаем имената им. Това е ядрото на Европейският Съюз. Те го управляват. Но Сатана не изглежда така-тогава?

2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.

Леопарда е Гръцката Империя, Лъвът е Вавилон. Мидо Персия е мечката. И от къде има властта-от Сатана-дявола.

3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;

И как става това-чрез религия. И те се кланят на звяра-защото змеят го учи как да направи това. И когато се кланяте на звяра-кланяте се на змея. Когато Рим се вдигне напълно-ще има два водача: религиозен и военен.

11 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей.

Има два рога-защото е двойна власт-политическа и религиозна. И като слушате какво говори-ще намерите, кой е той. И ето-това е династията на езичниците-белите хора.
Ние ви учим истината както е. 1 Коринтяни 10 глава

15 Говоря като на разумни човеци; сами вие съдете за това, което казвам.
16 Чашата, която биде благословена, и която ние благославяме, не е ли това да имаме общение в Христовата кръв? Хлябът, който пречупваме, не е ли да имаме общение в Христовото тяло?

Ние сме едно семейство и тялото е Исус. И трябва да говорим помежду си истината.

17 тъй като ние, ако и да сме мнозина, сме един хляб, едно тяло, понеже всички в единия хляб участвуваме.
20 Но казвам, че онова, което жертвуват езичниците, жертвуват го на бесовете, а не на Бога; но аз не желая вие да имате общение с бесовете.

Не каза „някои от езичниците“-но всичките! Езичниците са белите хора-Битие 10 глава.

21 Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвувате в Господната трапеза и в бесовската трапеза.

Не можете да слушате и Господа и дявола. Не можете да бъдете приятели с всички-това е въпрос на живот и смърт.Още в Едем Господ каза на Адам и Ева да стоят далече от Сатана. Но не-тя не послуша и даде и на Адам да яде от лъжите и ето резултата. Ева реши да направи нещо сама. Знаете ли какво означава това-тя откри главата си! Защото направи нещо сама-без да се допита до мъжа си. За това жените в църквите трябва да са с покрита глава. Защото покривалото е признака, че се подчиняват на мъжа си ине вършат нищо на своя глава.
Но основното е-езичниците служат на дявола. И ето-тези парвителства на езичниците са управлявани от дявола. Дори и законите които поставят днес-жени могат да се женят за жени и мъже за мъже-идва от дявола.
Данаил 10 глава

1 В третата година на персийския цар Кир едно нещо се откри на Даниила, който се нарече Валтасасар; това нещо бе истинно и означаваше големи бедствия; и той разбра и проумя видението.
2 (В онова време аз Даниил жалеех цели три седмици;
3 вкусен хляб не ядях, месо и вино не влизаше в устата ми, и ни веднъж не помазах себе си, догдето не се навършиха цели три седмици).
4 И на двадесет и четвъртия ден от първия месец, като бях при брега на голямата река, която е Тигър,
5 като подигнах очите си видях, и ето един човек облечен в ленени дрехи, чийто кръст бе опасан с чисто уфазко злато.
6 Тялото му бе като хрисолит, лицето му като изгледа на светкавица, очите му като огнени светила, мишците и нозете му бяха на глед като лъскава мед, и гласът на думите му като глас на много народ.

Това не е човек-разбирате това, нали?

11 И рече ми: Данииле, мъжо възлюбени, разбери думите, които ти говоря, и стой прав, защото при тебе съм изпратен сега. И когато ми изговори тая дума, аз се изправих разтреперан.

И ангела ще обясни на Данаил

12 Тогава ми рече: Не бой се, Данииле; защото от първия ден откак ти приклони сърцето си да разбираш и да смириш себе си пред своя Бог, думите ти се послушаха; и аз дойдох поради думите ти.

Данаил е постел за 3 седмици. Аангела е знаел от първият ден още.

13 Обаче князът на персийското царство ми противостоеше двадесет и един дни; но, ето, Михаил, един от главните князе, дойде да ми помогне; аз, прочее, останах непотребен вече там при персийските царе,

Как така човек от плът и кръв може да спре ангел за 21 дена? Разбира се, че не може. Тогава кой е този принц-Сатана-дявола. Сатана е спрял Гавриил за 3 седмици! А вие казвате, че можете да вювате с дявола? Хайде стига. И дявола е управлявал Персия.

14 и сега дойдох да те направя да разбереш що има да стане с людете ти в послешните дни; защото видението се отнася до далечни дни.

Нека видим Езекил 28 глава. Господ е поставил всичко това в Библията за да се образоваме! Трябва да разберете с какво си имате работа-с духовни неща на високи места.

11 При това, Господното слово дойде към мене и рече:
12 Сине човешки, дигни плач за тирския цар, и кажи му: Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост.

Царят на Тир-нека видим, дали е човек. Съвършен в хубост-няма какво да се добави.

13 Ти бе в Божията градина, в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден.

Кой е бил в Едемската градина? Само Господ, Адам, Ева и... Сатана.

14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни.

Херувимите са най-могъщите същества. С 4 лица и очи на всякъде. Не можеш да се промъкнеш покрай тях. И Сатана е херувим.

15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе.

Докато се намери грях в тебе.

16 От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие, и ти съгреши; затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм, и те изтребих отсред огнените камъни, херувиме засеняващи!
17 Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си; Аз те хвърлих на земята, изложих те пред царете, за да те гледат.

Нека да видим как ще стане това-Откровението 12 глава. Пророците са го казали, апостолите са го потвърдили.

7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели;

Сатана не се е отказал лесно от небето.

8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето.
9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

Вижте всичките му титли. Коя змия-тази дето беше в Едем. Змиите не говорят! Сатана е бил изхвърлен от небето и заедно с него и неговите ангели.

12 Затова, веселете се, небеса и вие, които живеете в тях. Но горко на вас, земьо и море, защото дяволът слезе у вас много разярен, понеже знае, че му остава малко време.

И дявола е ядосан. За това трябва да стоим близо до Господа. И какво е търсел да направи когато е бил изхвърлен-Лука 10 глава

1 След това Господ определи други седемдесет души, и ги изпрати по двама пред Себе Си във всеки град и място гдето сам Той щеше да отиде.
17 И седемдесетте се върнаха с радост, и казаха: Господи, в Твоето име и бесовете се покоряват на нас.

Дяволите се покоряват напълно на Господа.

18 А Той им рече: Видях Сатана паднал от небето като светкавица.

И нека видим въпроса-Исаия 14 глава

12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;
13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,
14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.
15 Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова.

Сатана има трон? И иска да се върне отново на небето? Звучи познато-нали: ще ви грабне и ще ви води на небето... Вижте-Сатана в цялата Бибиля е единственият, който иска да върви на небето. Предизвиквам ви-покажете ми едно място от Библията, където Господ казва, че ще ви вземе на небето! Поне едно!
Сатана има едно желание-да се върне на небето. И никой не обръща внимание!
Но какво каза Господа-че ще го прати в огненото езеро.
Нека да видим как ще стане това-Откровението 20 глава. Ние четем Книгата-приемете я или не. Не се интересувам, кой какво ще каже. Господ казва-нека да разсъждаваме заедно!

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига.
2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,
3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време.

Сатана работи за Господа. И след като тези 1000 години свръшат, Господ ще го пусне за някое време. За да провери, кой е слушал Господа-и кой не го е слушал по времето на тези 1000 години.
Сатана е този, който има желание да върви на небето. И ще видим всичко по въпроса-дори и 1 Солунци 4 глава. Не е във връзка с мене, с хора или с тебе, но с Божието Слово. Това и ще разглеждаме.
Деянията 1 глава-това е когато Исус напусна земята.

6 И тъй, веднъж, като се събраха, те Го питаха, казвайки: Господи, сега ли ще възвърнеш на Израиля царството?
7 Той им рече: Не е за вас да знаете години или времена, които Отец е положил в Собствената Си власт.

Никой не обръща внимание какво попитаха Исус и какво отговори Исус. Въпроса беше, кога Господ ще възстанови Царството на Израел и ще живее вечно там!

8 Но ще приемете сила, когато дойде върху вас Светият Дух, и ще бъдете свидетели за Мене както в Ерусалим, тъй и в цяла Юдея и Самария, и до края на земята.
9 И като изрече това, и те Го гледаха, Той се възнесе, и облак Го прие от погледа им.
10 И като се взираха към небето, когато възлизаше, ето, двама човека в бели дрехи застанаха при тях,

Това са ангели

11 които и рекоха: Галилеяни, защо стоите та гледате към небето? Тоя Исус, Който се възнесе от вас на небето, така ще дойде както Го видяхте да отива на небето.

Както видяхте Исус да отива на небето-така и ще дойде отново. Никой не обръща внимание, че ще дойде!

12 Тогава те се върнаха в Ерусалим от хълма наречен Елеонски, който е близо до Ерусалим, на разстояние един съботен ден път.

Когато Исус напусна земята-краката му са били на планината на маслините-Елеонският хълм.
Захария 14 глава

1 Ето, ден от Господа иде, Когато богатството ти ще се раздели всред тебе като обир.

Господ ще се намеси тогава директно в аферите на човеците.

3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой.
4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг.
5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките свети ангели с Тебе.
9 И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно.

И ще управяла света с желязна тояга-Откровението 12 глава

16 И всеки, който остане От всичките народи, Които са дохождали против Ерусалим, Ще възлиза от година на година Да се кланя на Царя, Господа на Силите, И да празнува празника на колибите.

И всички народи или техни представители ще отиват всяка година в Ерусалим.

17 И ако някои от домочадията на света Не възлизат в Ерусалим Да се поклонят на Царя, Господа на Силите, На тях не ще има дъжд.

И ако не се подчинят на Господа-ще умират от глад. Господ съвсем не се шегува. И нека видим, кой е този, който ще дойде и заедно с него всичките светии-1 Солунци 3 глава

12 И Господ да ви направи да растете и да преизобилвате в любов един към друг и към всичките, както и ние преизобилваме към вас,
13 за да утвърди сърцата ви непорочни в светост пред нашия Бог и Отец при пришествието на нашия Господ Исус с всичките Негови светии.

Значи Исус ще дойде с всичките светии и Исус ще е Цар над целият свят. Но от къде дойдоха тези светии-1 Солунци 4 глава

14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.

И ако Исус е на небето-и идва, значи идва на земята. И ето кои ще го посрещнат:

15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;

Господ ще дойде от небето-нали така?! И ако праведните възкръснат първо-чак тогава-кой е на небето? Никой!

17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

Мъртвите праведни възкръсват, Исус идва и ние ще посрещнем Исус във въздуха. Исус идва на земята-иска да бъде на земята за винаги.
Откровението 1 глава-никой не обърща внимание какво казва Господа. Невероятно е

7 Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин.

В друг урок ще ви покажем, защо ще заридаят. И ето какво казва-че ще дойде! От небето. И всичките пророци са знаели това. Но днес Израел не се интересува от това и за това всичко, което ни се случва-ни се случва.
Нека видим, кой е този, който ще дойде на земята отново-Данаил 7 глава

13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него.

Кой е той-Исус. И не може да е никой друг. И го доведоха при Отец. И обяснението е-ще получи Царството от Отец. А и сега седи от дясната му страна.

14 И Нему се даде владичество, слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици. Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.

Ще управлява цялата земя и всички народи ще му служат.

15 Колкото за мене, Даниила, духът ми се наскърби дълбоко в тялото ми, и виденията на главата ми ме смутиха.

Къде ще е Царството:

27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

И ако Царството е под цялото небе-къде ще е-на земята! И ето какво каза ангела на Мария-Лука 1 глава

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет,
27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.

Господ е изпратил ангел да предаде нещо на Мария

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение.
31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.
32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида.

Къде е управлявал Давид-в Ерусалим.

33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

Означава, че ще дойде на земята и неговото Царство няма да има край. Господ е поставил всичко в Библията-няма причина да сте игноранти. И според тази Библия ще бъдем съдени. По писаното в нея.
Псалм 132

3 Непременно няма да вляза в шатъра на къщата си, Нито ще се кача на постланото си легло,
4 Няма да дам сън на очите си, Или дрямка на клепачите си,
5 Докато не намеря място за Господа, Обиталище за Силния Яковов.

Всеки знае,че Господ е на небето-защо Давид говори това? Защото Давид знае, че Господ ще дойде на земята-няма да стои на небето.

11 Господ се кле с вярност на Давида, - И няма да пристъпи думата Си, - Казвайки: От рожбата на тялото ти Ще положа на престола ти.

Какво каза ангела на Мария-не беше ли точно това? Данаил каза същото! Всички казват същото. Е как тогава искате да вървите на небето?

12 Ако чадата ти опазят Моя завет И Моите свидетелства, на които ще ги науча, То и техните чада ще седят за винаги на престола ти.

Трябва да сте в първото възкресение.

13 Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него.

Госопд е избрал Ерусалим и там ще бъде за винаги

14 Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах.

Защото това е, което Господ желае. Да живее там вечно. И ако вие искате да отивате на небето-кого следвате? Това е така просто-не трябва да сте невероятно умни за да го разберете.

15 Ще благословя изобилно храната му! Сиромасите му ще наситя с хляб.

Ще бъде тук-на земята.

Нека видим сега, какво обещава Господ на тези които го любят и пазят всичко, което Той иска-Откровението 3 глава

20 Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене.

Ако отворите ума си-Господ ще дойде с Божието Слово при вас.

21 На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол.

И ето какво обещава Господ на тези които го любят. Ако устоят до края. И къде ще е трона-в Ерусалим. Нека потвърдим това-Захария 8 глава

3 Така казва Господ: Върнах се към Сион и ще обитавам всред Ерусалим; и Ерусалим ще се нарече град на Истината, и хълм на Господа на Силите Светия хълм.

Ще се върне отново в Еруслим-къде е Ерусалим? На земята.

4 Така казва Господ на Силите: Още ще стоят старци и баби в ерусалимските улици, всеки с тояга в ръката си поради дълбоката си старост.

Това е в бъдеще-когато Господ ще събере своя народ и ще ги върне отново в Ерусалим. Тук брат Буи споменава за пустинята-мястото на безопасност и как мнозина Израиляни ще бъдат заведени там, но няма да излязат от там-поради поведението им... Страшно е!

5 И улиците на града ще бъдат пълни с момчета и момичета играещи по пътищата му.

Това е истинският Израел.

20 Така казва Господ на Силите: Още ще има време, когато ще дойдат люде и жителите на много градове;
21 и жителите на един град ще отидат в друг и ще рекат: Нека отидем незабавно да искаме Господното благоволение, и да потърсим Господа на Силите. Ще отида и аз.

И ако не отидат-няма да има дъжд за тях. Глад...

22 Да! Много племена и силни народи ще дойдат за да търсят Господа на Силите в Ерусалим, и да искат Господното благоволение.
23 Така казва Господ на Силите: В ония дни десет мъже от всичките езици на народите ще хванат, да! ще хванат полата на един, който е юдеин, и ще рекат: Ще идем с вас, защото чухме, че Бог бил с вас.

Това не става днес-нали? А тогава вие ще видите 10 души зад вас-и ще искате да бягате, защото знаете, какво става когато имате 10 души зад себе си... Но тогава ще бъде друго-те ще искат да ги заведете в Ерусалим.
Господ обеща и на апостолите нещо-Матей 19 глава. Вижте-никой не чете Книгата. Но ние-Израел-трябва да знаем тези неща. Ние сме свещениците.

27 Тогава Петър в отговор Му рече: Ето, ние оставихме всичко и Те последвахме; ние, прочее, какво ще имаме?

Това е резонен въпрос

28 А Исус им рече: Истина ви казвам, че във време на обновлението на всичко, когато Човешкият Син ще седне на славния Си престол, вие, които Ме последвахте, тоже ще седнете на дванадесет престола да съдите дванадесетте Израилеви племена.

Това ще стане при възкресението. Не им обеща да ги вземе на небето-нали? Но, че ще седнат на 12 трона и ще управляват племената на Израел. Много хора ще имат позиция в Божието Царство. Но Петър и апостолите ще правят това.
Нека видим Откровението 5 глава. Това са прости неща, сестри и братя. И никъде не можете да прочетете, че ще вървите на небето. Дори и в Йоан 14 глава, където Исус казва, че отива да приготви места-казва, че пак ще се върне!

1 И видях в десницата на седящия на престола книга, написана отвътре и отвън запечатана със седем печата.

Това е Отец на трона.

4 И аз плаках много, защото никой не се намери достоен да разгъне книгата нито да я гледа.
5 Но един от старците ми каза: "Недей плака: ето лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата."

Това е Исус

8 И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите.

И в тази книга е записано всичко за всеки.

9 И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ
10 и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята.

И те царуват на земята! От всеки народ и от всеки син на Ной. Защото ще се подчинят на Господа и ще вършат това, което Господ иска. И ето-цялата сутрин четем едно и също-на земята!
Матей 25 глава

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

И ще дойде с всичките ангели! И ще седне на торна в Ерусалим.

32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;
33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата.

И ще прави това през тези 1000 години.

34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.

Царството е приготвено от началото на творението. Но за кое Царство говори-за Царството на Отец. След като покори всички власти-тогава ще предаде всичко на Отец. На земята-не на небето!
Нека видим последното място-Откровението 21 глава

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.
2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.

Това е Новият Ерусалим, в който Исус отиде да приготви обиталища за нас. И идва на земята!

3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.
4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.

Няма да има повече смърт-това е Царството на Отец.

23 И градът нямаше нужда от слънце, нито от луна да го осветява, защото Божията слава го осветяваше, и неговото светило е Агнето.
24 И народите ще ходят по неговата светлина: земните царе ще донасят в него своите славни неща.

И народите ще вървят в светлината на Божията Слава. Вижте-Исус иска да бъде на земята и после и Отец ще дойде-защото и Отец иска да бъде тук, на тази земя. И тогава всичките народи ще са богове и ще са свети. Грях повече няма да има. И никой няма да умира.
Но вие не знаете това-защото искате да отивате на небето...
И който и да е, който иска да ви праща на небето-нещо не е в ред с тях.



Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188282
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930