Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2014 03:41 - ПРАЗНИКА НА ТРЪБИТЕ Е ДНЕС
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 697 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.09.2014 03:43


 

Сестри и братя,

Ако човек познава Божиите Празници-Левит 23 глава, знае какъв е целият план на Бога. Защото в тези Празници именно се изразява целият план! Кое след кое следва и кое как ще дойде. Господ не е суетен Бог-никога не дава нещо, в което няма смисъл. Какво е значението на този Празник ли-прочетете урока-макар и дълъг, ще ви даде ясна представа какво ще идва в този свят-а мисля вече и вие виждате, че е близо.

 

Господ ни е дал тези дни за да ни напомни за нещо което ще се случи в бъдеще. Когато се касае до сътворението-до всички народи, тези празници са описани в Левит 23 глава. В тази 23 глава Господ ви казва определено какво прави. Той ви казва значението на всичко, казва ви какво ще направи и ви дава неща които трябва да ви напомнят за това година след година, след година.
Така, че вие няма да сте в тъмнина по отношение на тези неща, когато те започнат да стават. Когато Господ започне да изпълнява много от тези неща на земята, много хора ще бъдат в тъмнина! Обикновените хора дори не знаят, че Обединена Европа е в пророчествата на Библията. Нека да видим Левит 23 глава. Защото ако не е тази 23 глава, тогава Господ не изисква вие да ги спазвате-Господ ви казва съвсем стриктно какво иска да спазвате. Дори когато Господ нарича себе си “Господ на Израел”, той е Господ на всички синове на Адам. Господ има протокол: той е избрал хора които да учат и да разнасят неговото слово до всички останали синове на Адам. Ние отпаднахме мизерно… Но Израел се връща в ролята си, сестри и братя! Вече хора от цял свят ни гледат на живо всяка събота. И Божието Слово се преподава на целият свят-точно както е и според пророчеството.
Левит 23:1

 

1 Господ още говори на Моисея, казвайки:
2 Говори на Израиляните като им кажеш, Господните празници, в които
ще свиквате свети събрания, мои празници, сас следните.

Относно празниците на юдеите? Не, но празниците на Господ. Вижте,
Петър, Павел, Иоан, Матей, Варнава-всички те са израиляни; Исаия,
Езекиил, Амос, Захария, Моисей-Израиляни. Защо? Защото Господ е
избрал да бъде по този начин. Няма нищо общо със зло или добро, няма нищо общо с чист и нечист. Има общо с избор! Това е избрал Господ и ние трябва да живеем с този факт-ние не можем да го променим! И това не е изискване: това е заповед! Това са Господните празници!

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им.

 

Казва отново: Това са празниците на Господ! И те трябва да са в определеното време. Не можете да имате “Спомен за тръбите” освен в определената нощ. Както и Пасхата: хората взимат вино и хляб по всяко време. Това е Пасха. Господ има само един ден в който се прави това-14 ден от месец Нисан. Всеки друг път ако го правите, вие сте против Божието Слово. Та какво правите-вие не служите на Господ! Вие просто ядете бисквити и пиете вино... Защото няма никакво значение това което правите-то дори е срещу Божието Слово.

23 Господ още говори на Моисея, казвайки: Говори на Израиляните, като речеш, В седмия месец, на първия ден от месеца, да ви бъде тържествена почивка, спомен за тръбно възклицание, свето събрание.

Господ даде това на Моисей. Хората казват: Моисеевият закон... Погледнете: кой дава напътствието/указанието тук? Казва ли Моисей: Ето Господи, аз искам да занесеш тази вест на Израел... или Господ казва на Моисей какво да прави? И така: това са Господните празници.
От както Исус умря ня кръста, ние вече не принасяме жертви, но все още държим този празник-защо? Защото те са през всичките ви поколения братя и сестри.
И така: това са Господните празници!
Нека да намерим по-вече за тези тръби и да видим какъв е смисъла.

 

Изход 19 глава: ще ви покажем какво се случва когато затръбят тръбите. И ще ви покажем, че Господ ни е показал какво прави, какво е направил-защото ако намерите какво е направил вече, ще знаете какво ще направи утре! Действията на Господ винаги могат да се предвидят! Той ви казва точно какво прави, той ви дава примери; и когато се случи е точно така, както ви го е показал.

 

Изход 19:10 Господ рече още на Моисея: Иди при людете, освети ги днес и утре, и нека изперат дрехите си; 11 и нека бъдат готови за третия ден, защото на третия ден Господ ще слезе на Синайската планина пред очите на всичките люде. 14 И тъй, Моисей слезе от планината при людете и освети людете; а те изпраха дрехите си. 15 И рече на людете: Бъдете готови за третия ден; не се приближавайте при жена. 16 А сутринта на третия ден имаше гръмове и светкавици, и гъст облак на планината, и много силен тръбен глас;

 

Защо тези тръби свирят братя и сестри? Защото тръбите тръбят когато идва Кралят! Тръбите свирят, когато хората отиват на бой, тръбите свирят, когато хората трябва да бъдат предупредени за опасност! И така, тръбите започват да свирят, защото Господ е готов да дойде.

17 Тогава Моисей изведе людете из стана за да посрещнат Бога; и застанаха под планината.
18 А Синайската планина беше цела в дим, защото Господ слезе в огън на нея;

Както виждате, тук не се представя някакво видение, което някой е видял на сън... Ние виждаме цяла нация, гледаща тази планина в пушек и огън-където Моисей доведе хората да се срещнат с Господ. Защото това е толкова важно: Господ ще представи сам своето съобщение! Ние не се занимаваме с това съобщение днес: ние се занимаваме с това, какво се случва когато засвирят фанфари.

18 от средата... и димът й се дигаше като дим от пещ, и целата планина се тресеше силно. 19 И когато тръбния глас се усилваше, Моисей говори, и Бог му отговори с глас.

Дори преди Господ да отвори устата си, всичко което се чуваше беше фанфарите!

 

20 И Господ слезе на върха на Синайската планина. И Господ повика Моисея до върха на планината; и Моисей се възкачи.

Нека видим Изход 20:18 И всичките люде гледаха гърмежите, светкавиците,гласа на тръбата, и димещата се планина; и като видеха, людете се оттеглиха и застанаха отдалеч.

 

Те не можеха да бъдат повече там. И какво стана: планината е в огън, тръбите свирят все по-вече и по-вече. Това са ангели братя и сестри. Ние ще ви покажем това: същите ангели ще засвирят отново. И когато стане, ще има голяма мъка и проблем на тази земя, за което хората просто не са подготвени. Защото те са позволили да бъдат приспани с меко говорене... и красиво нарисувани картини. Но когато Господ дойде, ще бъде грозно братя и сестри.
И така, Израиляните слушат тръбите които свирят все по-силно и казват: ние не можеме да бъдем тук повече.

 

19 И рекоха на Моисея: Ти говори на нас, и ние ще слушаме; а Бог да не ни говори, за да не умрем.

Значи, кой искаше да не бъде лице с лице с Господ? Хората-не Господ! И знаете ли, че те се повдигнаха срещу Моисей от този ден до края на дните му? Но те поискаха от Моисей това.

20 Но Моисей рече на людете: Не бойте се; Бог дойде да ви опита, и за да има пред вас страх от него, та да не съгрешавате.

 

Моисей им обясни, че ако не се страхуваш от Господ, то няма и да му се подчиняваш. Значи страхът от Господ те кара да внимаваш и да не
съгрешиш. В днешни дни някои хора казват на хората, че не бива да се страхуваш от Господа-той е само любов. Господ ни уверява, че страхът от него ще бъде преди нашата вяра. Но хората не учат днес тези неща. За това и никой не се страхува днес от Господа. Никой не пази Господните празници, никой не върши това, което Господ казва. Но когато Господ дойде братя и сестри, той няма да дойде преди да са свирили фанфарите.

 

Нека видим Числа 31 глава. Тук, Господ ще ви покаже какво се случи когато Израел беше готов да иде на война.

 

1 След това Господ говори на Моисея, казвайки: 2 Въздай на Мадиамците за Израиляните, и след това ще се прибереш при людете си. 3 Моисей прочее говори на людете, казвайки: Нека се въоръжат от вас мъже за бой, и нека отидат против Мадиама за да извършат въздаяние върху Мадиама за Господа. 4 По хиляда души от всеко племе от всичките Израилеви племена да изпратите на войната. 5 И така, от Израилевите хиляди се преброиха по хиляда души от всеко племе, дванадесет хиляди души въоръжени за бой. 6 И Моисей ги изпрати на войната, по хиляда души от всеко племе, тех и Финееса, син на свещеникът Елеазара, със светите вещи и с тръбите за тревога в ръцете му.

 

И така, след като Моисей е събрал войската, кой още изпраща- Свещеникът-заедно със светите вещи и тръбите. Защото те ще отидат на война. И ще ви покажем братя и сестри, че всеки път, когато Господ прави главна война с някой, свирят тръби/фанфари! Това много хора не разбират. В старо време, когато имаше кавалерия-тръби свиреха-за атака или за отстъпление. Но когато Господ е готов да дойде, ще бъде атака братя и сестри.
И така, когато бяха готови за война срещу Мадиама, той не само изпрати войници; той изпрати свещенникът и тръбите. Защото тръбите трябваше да свирят. И нека ви покажа, че това е начина по който е направено и Господ го върши по същият начин отново и отново, и отново за да ви даде да знаете, че преди да дойде Той, това е което ще се случи! Ние ще чуем същото нещо. Нека сега отидем и видим Исус Навиев и какво се случи, когато те бяха готови да превземат Ерихон. Нека прочетем Исус Навиев 6 глава. И точно както при Моисей: всички чуха тези тръби! И ето, когато Исус Навиев е готов да иде на война, хората в Ерихон чуха всичките тръби! Защото всички бяха вътре и очакваха с трепет какво ще се случи.
Исус Навиев 6: 1

 

1 ( А Ерихон беше заключен и затворен поради Израиляните; никой не излизаше и никой не влизаше.) 2 И Господ рече на Исуса: Ето, предадох в ръката ти Ерихон, царя му, и силните му храбри мъже. 3 Ходете прочее около града, всички военни мъже, и обиколете града веднъж; така да правите шест деня. 4 И седем свещенника нека носят пред ковчега седем гръмливи тръби; и на седмия ден обиколете града седем пъти, и свещениците нека свирят с тръбите.

 

Значи, не само че събра войската, но постави и свещениците да ходят с тях. В днешно време хората разделят свещениците от себе си. Това което те обаче не разбират е, че най-страшните хора в Библията са свещенниците и пророците! Самуил изкла ефесяните; Илия изби 400 ваалови пророци. И този пророк беше наестена опасен. И свещенниците са опасни също. Защото когато те трябваше да съдят, те не се спираха пред нищо! Ако някой трябваше да умре, този умираше: никой не се застъпваше, никой не молеше за прошка, никой от тях не показваше милост! Защо братя и сестри-в някои случаи поради греха на мъжа, избиваха цялото семейство заедно с добитъка и домашните животни? Защото Господ знае, че малко квас заквасва цялото тесто! И сега Господ казва: аз искам да изпратиш 7 свещеника, със седем тръби! И аз съм сигурен, че когато Исус дойде, ще има седем ангела със седем тръби. Аз съм сигурен, че срещу Мадиамците имаше 7 ангела с 7 тръби: защото Господ иска да ни покаже нещо!

5 И като засвирят продължително с гръмливите тръби, като чуете гласа на тръбите, всички люде да извикат с гръмлив глас; и градската стена ще падне на местото си, и людете нека вървят всеки право на пред.

И така, не само че свещенниците трябва да свирят с тръбите, но и хората трябва да извикат с гръмлив глас. Братя и сестри, това ви показва какво ще се случи и в бъдеще също. Ще ви покажем когато дойдем до това. Но това всичко е написано заради нас, защото Господ ни казва: Вижте, това е начинът, по който ще завладея земята!

 

6 Тогава Исус Навиевия син повика свещениците и им рече: Дигнете ковчега на завета, и седем свещеника нека държат седем гръмливи тръби пред Господния ковчег. 7 Рече на людете: Минете та обиколете градът; а въоръжените нека заминат пред Господния ковчег. 8 И тъй, след като говори Исус на людете, седемте свещеника, които държаха седемте гръмливи тръби пред Господа, минаха и свиреха с тръбите; и ковчега на Господния завет вървеше подире им.

 

Обърнете внимание: тръбите са винаги пред Господа! Защо? Защото те показват, че той идва.
И войниците не изстрелват дори и една стрела, докато не прозвучат Тръбите. Това трябва да разберете братя и сестри! Първо минават светиите-свещениците и тогава идват войниците. Светиите-свещениците са които създават страхът в хората-правят ги да тръпнат от страх. Хората са парализирани-те се страхуват да се бият. И същото става и в този епизод-хората са парализирани-поради свещениците, които вървят пред Господа! И когато Господ вече дойде-всички са парализирани-кой ще се бие с кого?

 

15 А на седмия ден станаха рано, при появата на зората, и обиколиха
града седем пъти по същия начин; само тоя ден обиколиха града седем пъти.
16 И на седмия път, като свиреха свещениците с тръбите, Исус рече на людете: Извикайте; защото Господ ви предаде града. 17 И градът и всичко що е вътре в него ще бъде обречен на Господа; само блудницата Раав да остане жива, тя и всички които са в къщата с нея, защото скри пратениците, които проводихме.

 

И така, тръбите свиреха и людете трябваше да извикат, и единствената, която трябваше да бъде спасена (заедно с всички в къщата й) беше Раав-най-невероятната личност-жената на нощта... Искам да ви подчертая, че някой, който вярва в Господ, той/тя е, който/ято ще бъде спасен/а. Без значение какви сте били, но какви ще сте, когато Господ дойде. Това е което има значение, но хората не го разбират.

20 И тъй, людете извикаха и свещениците свиреха с тръбите; и като чуха людете тръбния глас, и като издадоха людете гръмлив вик, стената падна на местото си; и людете влезоха в града, всеки право напред, и превзеха градът.

Когато свещениците свиреха с тръбите и хората извикаха, стената падна. Каква част от стената падна братя и сестри? Цялата стена! Каква част от Ерихон завзеха Израиляните? Целият Ерихон! Господ ви дава съобщение: Когато дойда аз ще направя същото с цялата земя! Погледнете какво виждате сега и ще знаете какво ще направя в бъдеще.
И така, когато стената падна, Израел отиде и изби всички, с изключение на Раав и домът й. Това е наистина жестоко: те са избили жените, децата, бебетата-всички! Но кой им каза да го направят? Господ! Тогава какво е жестокост и какво-зло? Господ трябваше да направи това заради определена причина. Но хората не виждат това. Те казват: Старият Завет е кървав. Но те никога не са погледнали в Откровението на Иоана!
Нека отидем и видим: Откровението на Иоана 6 глава. Нека видим дали са се сменили нещата. Сега отиваме в бъдещето-трябваше първо да видим миналото. Защото исках да ви покажа на кратко миналото. Нека сега видим бъдещето и видим какво ще се случи когато Господ е готов да дойде.
Откровението 6:12 В този момент, в това пророчество братя и сестри, светът е преминал през Голямата Скръб. И аз винаги казвам: това е краят на Голямата Скръб-точно тук са Звярът и Лъжепророка. Господ ще донесе Скръб също, но ще бъде за определени хора. Хора, дето не са негови служители. Защото Господ ще сложи знак на неговите служители. Откровение 6

 

12 И видех когато отвори шестия печат, че стана голема поклащане: слънцето почерне като козиняво вретище, и целата луна стана като кръв; 13 небесните звезди паднаха на земята, като както когато смоковница, разклащана от силен ветър, мета незрелите си смокини;

 

Всичко това трябва да се случи, преди да дойде Господ. Можете ли да си представите, че някои хора вярват, че това ще бъде тайно явление? Изведнъж слънцето ще почернее, луната ще почернее, звездите ще паднат!

 

14 небето биде преместено като свитък когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си. 15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; 16 и казваха на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седещия на престола и от гнева на Агнето;

 

Веднъж, след като слънцето и луната направят това което ще направят, небето ще се свие и хората ще видят наистина, че Господ съществува! Всички тези хора, които са говорили безумно и грешно са представяли Господ, и са го плюли-специално Исус, ще осъзнаят, че имат голям Проблем... Дори в последния момент, те не се обръщат към Господ с покаяние и с молба да им бъде простено-защото Господ е многомилостив, но те желаят да се скрият от него... Защо-защото Господният гняв е дошъл! На вас не ви е проповядвано гневът на Агнето. Когато видите Исус, как го виждате-на кръста, нали? Вие не го виждате никъде другаде. Господ има гняв? Не-е-е, не нашия Господ-той обича всички! Тогава защо е разгневен? Защото той седи в рая и е разгневен-аз мога да ви прочета това.

 

17 Защото е дошъл великият ден на неговия гняв; и кой може да устои?

 

Казва: великият ден на неговия гняв е дошъл. Това ви показва, че той е говорил за този ден на гняв през всичките пророчества-Иов казва: Аз искам да спя, когато този проблем дойде; Хабакук казва: аз искам да спя в деня на гнева ти! Исаия казва: скрии ме в гроба, заключи ме във вътрешната стая, докато премине гнева ти... Всички говорят за този ден! Но в днешни дни никой дори и не знае за деня на Господа. Те нямат понятие. Те дори потдържат мнението, че Господ ще продължи да бъде неопределен по въпроса: когато умреш, ще отидеш в рая... Как зная това: защото имат една дума-всеки иска да отиде в рая, но никой не иска да умре. Те не разбират, че когато Господ ще дойде, ще има живи хора тук, и Той ще превземе земята със сила. И за това хората ще казват: скриите ме от гнева на Господа! Но преди гневът на Господа да дойде, Господ ще скрие своите хора.
Нека видим Откровение 7 глава,
1 След това видях четири ангела, стоещи на четирите ъгала на земята и държещи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв ветър по земята, нито по морето, нито върху некое дърво. 2 И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза: 3 Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог.

Господ е допуснал неговите слуги да бъдат във времето на Голямата Скръб, по времето на звяра и лъжепророка. Но сега е времето Господ да накаже и той няма да нарани своите служители. Затова казва, че това е краят на Голямата Скръб за служителите на Бога. Когато небето се навие като свитък, Господ казва на четирите ангела: вие сте приготвени за една работа само-но това е тема на друг урок. Но междувременно те имат задачата да държат нациите за да не започнат войната, докато бъдат подпечатани Божиите служители.

 

4 И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израиляните:

 

Хората използуват тези 144 хиляди за всичко, но аз казвам: вижте, вие имате два пъти по 144 хиляди! Имате 144 хиляди в чиито уста не се е намерила лъжа и никога не са имали отношения с жена. Но имате други 144 които не са дошли сами-с други думи се е намерила лъжа в устите им; или с други думи-те са попаднали в Голямата Скръб-всичко е така просто. И освен тези 144 хиляди, има и много от другите нации.

9 След това видех, и ето големо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена люде и езици, стоещи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си.

Вижте, не само 144 хиляди от Израел. Това е само от тази територия-това не са всичките израиляни на света. И това не са единствените хора на света. Но всички са тук! Защо? Защото има и други писания в Библията които ви дават да разберете, че Господ е дал власт на този човек (антихриста) върху една четвърт от земята! Разбира се ефектът е над цялата земя, но неговата власт е директно над четвъртата част от земята. И това са хората които са попаднали там и се казва, че са хора от всеки език и нация. Какво се е случило с тях?

 

10 и викаха с висок глас, казвайки: Спасение на Нашия Бог, който седи на престола и на Агнето!

 

Тези са хората, които са изпрали дрехите си в кръвта на Агнето и са се обърнали към него през дните на Голямата Скръб! Но не са само 144 хиляди. Числото им е такова, че никой човек не може да преброи-от всеки език и народ. Вие сте ме чували да казвам толкова много пъти, че Господ осинови Израел между синовете на Адам. И Господ каза на Моисеи да отиде и да каже на фараона: Пусни Израел да отиде... Защото е мой първороден син. Когато използува “първороден”, какво означава това? Че има много други синове. И той не е осиновил индивид: той е осиновил нация! И сега ще осинове всички други нации. По коевреме? По времето на хилядата години братя и сестри. И това е което наистина ще стане-когато хората разберат кой е Господ. Тези хора са изпрали дрехите си в кръвта на Агнето. Те знаят кой е Господ. Тези хора са хората които са преминали през Голямата Скръб, но това е тема за друг урок...
И така, Господ е подпечатал своите хора. Сега е готов да излее гнева си! Нека видим какво ще направи преди да излее гнева си. Нека видим 8 глава на Откровението,

1 И когато отвори седмия печат, настана мълчание на небето около за половин час. 2 И видех, че на седемте ангела, които стоят пред Бога, се дадоха седем тръби. 3 И друг ангел дойде, та застана при олтаря, държейки златна кадилница; и нему се даде много темян, за да го прибави при молитвите на всичките светии над златния олтар, който бе пред престола.

 

Сега вече ще се случи нещо! Но колко бяха ангелите на които Господ даде тръбите? Седем, братя и сестри. Колко свещеника бяха определени от Исус Навиев-седем. Не могат да бъдат 8 или 6, защото Господ ни казва как ще завземе светът-точно както свали стените на Ерихон-така и целият свят ще падне пред Господа. И много хора ще умрат в този период-ще се случи отново! Но ако ние не го разбираме и ако не разбираме тези Високи Съботи ние няма да знаем, че всичко това идва. Хората спят! Израел не са единственните в долината пълна със сухи кости в Езекил 37 глава! Всички синове на Адам са в тази долина братя и сестри, защото те спят-не знаят какво става...

6 И седемте ангела, които държаха седемте тръби се приготвиха да затръбят.

 

Помнете: тръбите са преди самият акт, преди действието. Те свирят преди него. Те не извършват това действие! Няма да ви чета всичко, но само ще ви прочета това, което показва, че Господ е подготвил това точно по този начин: когато свирят тръби, идва кралят; когато свирят тръби-идват воиските. Всеки път когато свирят тръбите, нещо става. Но самите тръби не са това нещо. Тръбите не дадоха заповедите на Синайската планина. Те прогласиха идването на Даващия командите. Нека ви покажа: имате 7 тръби, трябва да имате и 7 които ще донесат Господния гняв. Нека видим Откровението 15 глава. Защото тези 7 тръби ще обявят 7 действия които ще се случат-защото тези седем акта са показани също в Библията.
Откровение 15

 

1 И видех на небето друго знамение големо и чудно: седем ангела, които държеха седем язви, които са последните, защото с тях се изчерпва Божият гнев.

 

Значи, след като имаме седем ангела да свирят с тръбите, имаме и седем ангела които ще държат седемте язви на гнева. Това е символично ще кажат някои, но тези седем ангела ще направят нещо със земята и това няма да е символично!

 

6 и седемте ангела, които държаха седемте язви, излезоха от храма, облечени в чисти и светли ленени дрехи и препасани през гърдите със златни пояси. 7 И едно от четирите живи същества даде на седемте ангела седем златни чаши, пълни с гнева на Бога, който живее до вечни векове.

 

Значи тези ангели са приготвени да завземат света точно както Исус Навиев превзе Ерихон. И така имаме седем ангела, които ще свирят с тръбите и всеки път, когато един от тези ангели засвири, нещо се случва. Вижте, Отец не върши нищо-Той само седи на трона, Исус също само седи на трона. И те дават командите! За това те имат толкова ангели-толкова, че не можете да ги преброите. А всеки един от тези ангели има определена работа. Междувременно, когато всички тези ангели са готови да засвират с тръбите и да излеят гнева на Господ, все още 4те ангела държат народите да не тръгнат един срещу друг. Защото Господ все още не иска да започне войната.
Нека видим 8 глава в Откровението. Ще прочетем няколко неща, за да видим как всяко от тях предизвиква реакция. Всяка тръба предизвиква реакция.
Откровението 8

7 Като затръби първият ангел, настана град и огън, размесени с кръв, които бидоха хвърлени на земята; и третата част от дърветата изгоря, изгоре и всека зелена трева.

Това е територията на която те ще действат. Господ даде на антихриста една четвърт от земята, даде му власт, но това е само една трета от неговото царство-не от цялата земя, братя и сестри-не от цялата земя! Защото Господ няма да даде на този човек да се занимава с цялата Земя. Господ ще е, който ще се занимава с хората по цялата земя.
Нека да видим бързо 16 глава от Откровението-за да ви дам да разберете, че тези тръби извикват същият гняв, който е описан под язвите на гнева.
Откровение 16

1 И чух из храма силен глас, който казваше на седемте ангела: Идете та излейте на земята седемте чаши на Божия гнев. 2 И първият отиде та изле чашата си на земята; и появи се лоша и люта рана на ония човеци, които носеха белега на звера и които се покланяха на неговия образ.

 

Господ вече е подпечатал своите служители, сега той вече се занимава с тези които са подпечатани от Сатана. Вижте: Сатана се опитва да подражава на Господ братя и сестри. Господ ще подпечата своите служители, после ще се занимае с тези подпечатани от Сатана. Сатана обаче ще подпечати своите първо. За това имате белега на звяра братя и сестри! Дори в днешни дни аз казвам на хората: Сатана е подпечатил своите хора вече. И те дори не знаят това. Кой е белегът на звяра в днешни дни братя и сестри? Неделята! Както съботата е знак между Господ и неговите хора; неделя е знака между Сатана и неговите хора. За това е наречен Sun-day: защото идва от боготворенето на слънцето братя и сестри. Но ние не желаем да слушаме такива неща, защото ние сме били в църквата всяка неделя… И ние наричаме неделята “Свята”! Но това е знакът на Сатана братя и сестри. А знакът на Господ е Съботата! И така, Господ казва на тези ангели да свирят с тръбите и когато един свири с тръба, друг ангел отива и излива гнева на Господ върху някои хора. Но кои са тези хора? Хората които имат белега на звяра. Нека се върнем отново на Откровение 8 глава. Аз искам да ви подчертая още веднъж, че когато един ангел свири с тръба, друг ангел извършва нещо на земята. И ще го видим и ще живеем през него, ако не сме в пустинята... И аз ще се постарая да бъда там-в пустинята!
Откровение 8

8 И като затръби вторият ангел, нещо като голяма планина, пламнала в огън, се хвърли в морето; и третата част от морето стана на кръв.

Ако отидем на 16 глава, ще ви каже, че морето стана на кръв. Тук ви казва само каква част: третата част.

 

9 та измре третата част от одушевените същества, които беха в морето; и третата част от корабите биде унищожена.

 

Това което е описано тук съвсем няма да е тайно братя и сестри! Това не може да бъде тайна. Междувременно всички ще бъдат на земята. Никой няма да е взет в рая братя и сестри. (Rapture) Това е което много хора ще открият за себе си. Но те са лъгани от хората на които вярват най-много-на тези които седят и говорят от амвона.

10 И като затръби третият ангел, падна от небето голяма звезда, която гореше като светило, и падна върху третата част от реките и върху водните извори. 11 А името на звездата е Пелин, и третата част от водите стана пелин, и много човеци измреха от водите защото се вгорчиха.

 

Коя е тази звезда, която пада? Това звезда като тези които светят в Небето ли е? Не братя и сестри-това е ангел! Всеки път когато Господ иска да направи нещо, казва на един ангел да свири с тръбата и казва на друг какво да направи. И този ангел е дошъл и направил водата горчива.

 

12 И като затръби четвъртият ангел, третата част от слънцето и третата част от луната и третата част от звездите биде поразена, тъй щото да потъмнее третата част от деня да не свети, така и третата част от нощта. 13 И видех, и чух един орел, който летеше всред небето, и казваше с висок глас: Горко, горко, горко на земните жители поради останалите тръбни гласове от тримата ангели, които още има да затръбят!

Нека отидем директно на 9 глава: сега идва точно най-страшното!

 

1 И като затръби петият ангел, видех една звезда паднала на земята от небето, на която се даде ключа от бездънната пропаст. 2 И тя отвори бездънната пропаст; и дим се издигна от пропастта като дим от голема пещ; и слънцето и въздуха потъмнеха от дима на пропастта. 3 И от дима излезоха скакалци по земята; и даде им се сила, както е силата, що имат земните скорпии. 4 Но им се заръча да не повредят тревата по земята, нито некое зеленище, нито некое дърво, а само такива човеци, които немат Божия печат на челата си.

 

Тази звезда е Сатана и ние ще ви покажем това. Господ му разреши да активира своята машина. Коя е тя? Това е Обединена Европа! Когато разглеждаме току що прочетеното, виждаме, че идва пушек, който ще повреди само хората и то за 5 месеца. С други думи: това е химическа или бактериологическа война. Те не искат да убият, но само да покръстят... И те ще атакуват Русия!

 

5 И позволи им се не да убиват тия, но да ги мъчат за пет месеца; и мъката беше като мъка от скорпия, когато ожили човека. 6 През ония дни човеците ще потърсят смъртта, но никак нема да я намерят; и ще пожелаят да умрат, но смъртта ще побегне от тех.

 

Това е химическа война или някакво ново оръжие, което те ще използуват прпотив Русия. За 5 месеца Западна Европа ще мъчи Източна Европа и през това време Господ ще седи на трона. Как така това може да бъде тайна? И богати и бедни ще виждат Господа за 5 месеца-спомнете си как небето се сви като свитък и те видяха Отец и Агнето на троновете! Как може тогава някой да си въобразява, че това е тайно? Хората казват, че пришествието на Господ не е нещо което можеш да видиш... Но вие го виждате и виждате как разрушава земята! Защото Господ не е съгласен и не харесва това което става на земята!

11 Имаха над себе си за цар ангела на бездната, който по еврейски се
нарича Авадон, а по гръцки Аполион.

 

Кой е този ангел на бездната-Сатана! Господ ще го затвори в тази бездна за 1000 години. Но сега той е действуващ. Никой не обръща внимание на Обединена Европа. Всички гледат на Америка показваща мускули. Братя и сестри: Америка е толкова незначителна, че дори не е спомената в пророчествата! И каквото и да направи в света Америка е детска игра в сравнение с това което ще направи възстановената Римска Империя-Обединена Европа и с това което Господ ще направи с тази земя!
И така, идва Аполион-и двете думи означават “Разрушител”.

12 Едното горко мина; ето, още две горки идат подир това.

 

Идват още две горки, които са по-страшни от първото. Това което са направили тези е, че са поразили хората с химическо или бактериологично оръжие. И хората искат да умрат, но не могат-защо? Защото тези не искат да ги умъртвят! Защото те имат за началник “сят човек” и той ги ръководи… Този звяр го язди жена! И “святият човек” иска да покръсти всички. Елате при татко, деца мои! Ще дойдат при татко, но не по начина по който той си мисли...

 

13 И като затръби шестият ангел, чух един глас от роговете на златния олтар, който беше пред Бога, 14 че некой казваше на шестия ангел, у когото беше тръбата: Развържи четирите ангела, които са вързани при големата река Ефрат.

 

Виждате тези четири ангела, които държаха ветровете да не духат по земята-да няма войни-сега Господ заповядва да бъдат отвързани! Защо реката Ефрат? Защото е в Турция братя и сестри. Турция е разделящата линия между източна и западна Европа. Там ще бъде битката! Аз не казвам, че ние няма да имаме проблеми тук, но това е главното бойно поле.

15 И развързаха се четирите ангела, които бяха приготвени за тоя ден и час и месец и година, за да убият третата част от човеците.

 

Какво трябваше да извършат? Да унищожат третата част от хората. Това е което хората не разбират-Господ ще унищожи мнозина! Но това е само малка част-тази трета част-това не е в целия свят.

 

16 И числото на воюващите конници беше двесте милиона; аз чух числото им.

 

200 милиона войници! Това са много войници. Това ми казва, че Русия ще има съюзници. Китай ще им бъдат съюзник. Всички на източната страна ще им бъдат съюзници. Защото Господ им е наредил да се приготвят-Гога и Магога. Без значение това което виждате сега-това ще се случи в бъдеще! Русия не може да произведе 200 милиона войници. Ние не говорим за граждани-това са войници.

17 И конете във видението и яздещите на тех ми се видеха такива: те
носеха като огнени, яцинтови и жупелни нагръдници; и главите на конете беха като глави на лъвове, и от устата им излизаше огън, дим и жупел.

 

Иоан е имал проблема да опише нещо, което никога не е виждал. Погледнете тези съвременни военни машини-на него му е изглеждало, че хората са част от машините. Той не е знаел какво гледа, но е разбрал, че огън и жупел излизат от устите им. И е знаел, че това убива много хора. Тези хора които са преминали през реката Ефрат, те не са наранявали-те са убивали.

18 От тия три язви,-от огъня, от дима и от жупела, що излиза от устата им,-биде изтребена третата част от човеците.

 

Внимавайте на това сега: тази война е избила третата част! Аз си мисля, колко от тези войници са измряли? Защото е имало избити и на двете страни. Това са много хора избити. Но нека видим кои са на другата страна на реката Ефрат. Нека видим Откровението 16 глава. Добре е да се види всичко това на картата на света!

 

12 Шестият ангел изле чашата си върху голямата река Евфрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътя на царете, които идат от изток.

 

Това е същата река. И кои са на изток от реката Евфрат, кои са на изток от Турция? Русия, Китай, Япония, Монголия-всички тези хора ще бъдат на страната на Русия. Съветският Съюз ще бъде Съветски Съюз отново, но този път Китай ще е част от него.

13 И видех да излизат от устата на змея и от устата на звера и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби;

 

Това е нещо, което винаги съм искал да посоча. Хората говорят, че е обладан от нечист дух. Те казват, че нечист дух излиза от устата на змея? Те мислят, че Сатана има нечист Дух в себе си? Той самият е нечист Дух! Тогава какво излиза от устата му? Разговори братя и сестри! Какво създава войните-разговори; какво създава сбивания-разговори; кое създава конфузия-разговори! Ако аз ти кажа, че не ми харесва как изглеждаш, ти ще кажеш: направи нещо по въпроса. И като станеш от стола, ще видя, че си по-силен от мене, та ще отида и ще взема пистолет... Всичко започва с разговор! Това е което искам да ви кажа. Това са разговорите на звяра, на змея и на лъжепророка, които са събрали всички тези хора заедно-и те всички си мислят, че са прави за себе си.

 

14 защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на целата вселена, да ги съберат за войната във великия ден на всемогъщия Бог.

Вижте, хората не знаят, че е Господ, който прави тази война на земята. Той ви казва през всичките пророчества, но никой не чете пророчествата. Никой не чете Откровението! Господ ни казва, че ще разруши всичко на земята. И това ни го е показал и в миналото-погледнете Ерихон! И ни казва още, че когато я разруши, ще я разруши цялата! Но никой не гледа... И виждате, че това ще стане като започне свиренето на тръбите.

15 (Ето, ида като крадец. Блажен оня, който бди и пази дрехите си, за да не ходи гол, та да гледат срамотите му).

 

Това е времето, когато Господ ще дойде. Защото той трябва да се намеси, тъй като ако не се намеси, няма да има никое безопасно място на планетата. Защото ние имаме оръжия които могат да изпарят цялата планета... Но Господ няма да им позволи да ги използуват. Те ще опитат първо конвенционалните оръжия, защото никой не иска да започне атомна война. Можеш да убедиш няколко човека да се самоубият, но не можеш да убедиш цяла нация. Защото помнете: този който се самоубива-някой го е подтикнал! Те не отиват с него, но са го подтикнали.
И така, Господ ще се намеси. И ще ги заведе на място на което ще се намеси.

 

16 И събраха ги на местото, което по еврейски се нарича Армагедон.

 

Тук се касае за войната в Магедон, което е Армагедон. И нека видим какво ще стане после:

17 И седмият ангел изля чашата си във въздуха; и от храма дойде силен глас от престола и каза: Сбъдна се.
18 И излязоха светкавици и гласове, и гръмове, и стана силно земетресение, каквото не е било откакто има човек на земята - такова голямо земетресение, толкова силно!

 

Както знаем, такова нещо никога не се е случвало на земята. Това е в бъдещето.
Но нека видим какво ни казва Старият Завет по въпроса-Йоил 2 глава.

1 Надуйте рог в Сион и дайте тревога на светия Ми хълм! Нека се разтреперят всички жители на земята, защото идва Денят на ГОСПОДА, защото е близо - 2 ден на тъмнина и мрак, ден на облаци и гъста тъмнина. Като зората се разпростира по планините голям и силен народ. Като него не е имало от века и след него няма повече да има за годините на много поколения. 3 Огън пояжда пред него и пламък изгаря след него; пред него земята е като Едемската градина, а след него - гола пустиня; и никой няма да избегне от него.
10 Земята се тресе пред тях, небето трепери, слънцето и луната потъмняват и звездите задържат блясъка си.

Такова нещо никога не се е случвало на тази земя! И вижте колко пророци и апостоли говорят за същото нещо! Откровението 11 глава,

 

14 Второто горко премина; ето, скоро идва третото горко.
15 И затръби седмият ангел; и на небето имаше силни гласове, които казваха: Световното царство стана царство на нашия Господ и на Неговия Христос, и Той ще царува за вечни векове.
16 И двадесет и четиримата старейшини, седящи пред Бога на престолите си, паднаха на лицата си и се поклониха на Бога, и казаха:
17 Благодарим Ти, Господи Боже Всемогъщи, който си и който си бил, затова че си взел голямата Си власт и си се възцарил.
18 Нациите се разгневиха, и дойде Твоят гняв и времето да се съдят мъртвите и да дадеш наградата на Своите слуги, пророците, и на светиите, и на онези, които се боят от Твоето Име, малки и големи, и да унищожиш онези, които унищожават земята.
19 И Божият храм на небето се отвори, и в храма се видя ковчегът на Неговия завет; и настанаха светкавици и гласове, и гръмове, и земетресение, и силен град.

 

Нека да видим и Откровението 16 глава

18 И излязоха светкавици и гласове, и гръмове, и стана силно земетресение, каквото не е било откакто има човек на земята - такова голямо земетресение, толкова силно!
19 И великият град се разцепи на три части и градовете на нациите паднаха, и великият Вавилон беше припомнен пред Бога, за да му даде чашата с виното на яростта на Неговия гняв.
20 И всеки остров изчезна и планините не се намериха.
21 И от небето падна върху хората едър град, всяко парче тежеше като един талант#около 35 кг#. И хората похулиха Бога заради язвата от града, защото язвата от него беше твърде голяма.

 

И още: какво ни казва Павел по въпроса. Защото на доста места Господ ни е показал, с кого ще дойде отново на земята, след като се срещнат във въздуха!
І Послание на Солунците 4 глава.

16 Понеже Сам Господ ще слезе от небето с команда, с гласа на архангел и с Божия тръба; и мъртвите в Христос първо ще възкръснат;
17 после ние, живите, останалите, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаци да срещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем винаги с Господа.

 


12 И Господ да ви направи да растете и да изобилствате в любов един към друг и към всички, както и ние към вас,
13 за да утвърди сърцата ви непорочни в святост пред нашия Бог и Отец при пришествието на нашия Господ Иисус с всичките Негови светии.

 


Кой още говори за великият ден на Господа? Захария-в 14 глава.

1 Ето, идва Ден на ГОСПОДА, когато плячката ти ще се раздели сред теб. 2 И ще събера всичките народи на бой против Ерусалим. И градът ще бъде превзет, къщите ще бъдат разграбвани и жените - изнасилвани; и половината от града ще отиде в плен, а останалият народ няма да бъде изтребен от града. 3 И ГОСПОД ще излезе и ще воюва против онези народи, както в деня, когато воюва, в деня на битката. 4 В онзи ден краката Му ще застанат на Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток. И Елеонският хълм ще се разцепи през средата си на изток и на запад, ще се образува много голяма долина и половината от хълма ще се отдръпне на север, а половината му - на юг. 5 И ще побегнете в долината на Моите планини, защото долината на планините ще стига до Асал. И ще побегнете, както бягахте от земетресението в дните на юдовия цар Озия. И ще дойде ГОСПОД, моят Бог, и всичките светии с Теб. 6 И в онзи ден няма да има светлина, блестящите тела ще се свият. 7 И ще бъде единствен ден - той е известен на ГОСПОДА - нито ден, нито нощ, а по вечерно време ще има светлина.

Нима те всички не ни казват едно и също? Разбира се, че говорят за същият ден!
И отново-І Послание към Солунците 3 глава.

12 И Господ да ви направи да растете и да изобилствате в любов един към друг и към всички, както и ние към вас,
13 за да утвърди сърцата ви непорочни в святост пред нашия Бог и Отец при пришествието на нашия Господ Иисус с всичките Негови светии.

 

И още за светиите. Матей 24 глава.

29 А веднага след скръбта на онези дни слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще падат от небето и небесните сили ще се разклатят.
30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена, като видят Човешкия Син, идващ на небесните облаци със сила и голяма слава.
31 И ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.

 

А ето и същото от Исаия 27 глава.

12 И в онзи ден ГОСПОД ще отръска плода от течението на реката Ефрат до египетския поток и вие ще бъдете събрани един по един, израилеви синове.
13 И в онзи ден ще се затръби с голяма тръба и ще дойдат изгубените в асирийската земя и прогонените в египетската земя и ще се покланят на ГОСПОДА на светия хълм в Ерусалим.

Както виждате, тогава чек Господ ще събере всичките израилеви синове! Това ще стане в този ден! Тогава-кои са тези, дето са днес в Израел? Определено не са израиляни.
И на края, І Послание към Коринтяните 15 глава.

51 Ето, казвам ви една тайна: не всички ще починем, но всички ще се изменим
52 в един миг, в мигване на око, при последната тръба; защото тръбата ще затръби и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.
53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление и това смъртното - да се облече в безсмъртие.

 

Това братя и сестри ще стане при последната тръба!
Виждате значението на Празникът на тръбите. И както вече казах-светът е в пълно неведение по тези въпроси. Защото посещават църкви, в които нищо не научават. А след като нищо не знаят, как ще достигнат до Бога? Господ не оневинява игнорантството.

Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в името на Исус Христос!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172531
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031