Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2014 23:17 - ДОКТОРЕ, ИЗЛЕКУВАЙ СЕБЕ СИ И ПОСЛЕ НАХРАНИ СТАДОТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 899 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Преддставям ви прекрасен урок на Израел. Днес учителят е брат Джулиус

Приятно четене!

Благословена събота! Добре е да бъда пред вас в Божията събота!
Нека ви обясня нещо за заглавието. Част от този урок е лична, част е нападателна. Но ние тук говорим истината както е и вие не трябва да го приемате лично.
Сестри и братя, аз винаги чакам съботата, защото това е моето удоволствие. Вие всички имате Библии. Вижте моята Библия. Тя е дар от Бога. Аз я следвам, защото Бог не лъже. И ако не искам да я приема-най-лошото е, че съм се родил...
Сложете безопасните си колани-днес ще имаме ролер-костер.
Ние сме свещениците на Господа. И понеже ние не сме вършили нашата работа, то светът е в това състояние.
Като разберете днес как сме се отделили от Словото, ще разберете, че първо ние трябва да излекуваме себе си чрез Божието Слово. Президента не може да го направи за нас, конгерса също-ние трябва да се излекуваме сами! И веднъж като променим ума си съобразно с Бога-после Той ще ни даде и нужното за тялото.
Ще започнем урока от Исаия 28 глава. Ние сме изпаднали-а ние сме свещениците на Бога! Но е каквото е.

1 Горко на горделивия венец на Ефремовите пияници, И на повехналия цвят на славната му красота, Който е на върха на тлъстите долини на ония, които се обладават от вино!

Ефрем е Израел и ние сме пияни!

3 Горделивият венец на Ефремовите пияници Ще се тъпче под нозе;

И ето-това е състоянието на Израел

7 Но и тия се побъркаха от виното И се заблудиха от спиртното питие; Свещеник и пророк се побъркаха от спиртно питие, Обладаха се от вино, заблудиха се от спиртно питие, Побъркаха се във видението, спъват се в съденето,

Ние сме пияни от фалшиви доктрини! Приели сме всякакви богове, но сме отхвърлили Бога на Израел. Това е състоянието ни.

8 Защото всичките трапези са пълни с бълвоч и нечистота, Така щото няма чисто място.

Отидете в която искате църква и вижте какви неща говорят-нищо общо с Библията! Клишета. Но те ви създават фалршиво настроение, а ви отдалечават от истината.
Аз съм сериозен-аз се срамувам от това, което сме направили.
Исаия 29 глава

9 Стойте смаяни и почудете се, Заслепете себе си и ослепейте; Те са пияни, но не от вино, Политат, но не от спиртно питие.
10 Защото Господ изля на вас дух на дълбок сън, И затвори очите ви: пророците, И помрачи първенците ви: гледачите.

И ние не искахме да слушаме Божието Слово.

11 И всяко пророческо видение стана за вас Като думите на запечатано писмо, Което дават на някого, който е грамотен, И казват: Я прочети това; А той казва: Не мога, защото е запечатано;

Хората не искат да четат Библията. Каква полза тогава за тях?

12 Тогава дават писмото на някого, който не е грамотен. И казват: Я прочети това; А той казва: Не съм грамотен.

Не мога да чета.

13 Затова Господ каза: Понеже тия люде се приближават при Мене с устата си, И Ме почитат с устните си, Но са отстранили сърцето си далеч от Мене, И благоволението им към Мене е По човешки поучения изучени папагалски,

Хората отиват на църква и слушат измислиците на хората. „Светият Дух проговори сега“-какво каза? Ние все говорим „Исусе-Исусе“, но сме най-големите хипокрити на планетата.
Защото нищо не вършим и нищо не искаме да знаем от това, което Господ говори.

14 Затова, ето, ще пристъпя да направя чудно дело между тия люде, Да! чудно и странно дело; И мъдростта на мъдрите им ще изчезне, И разумът на разумните ще се скрие.

И ето-духовните ни водачи не ни водят към Господа. Но преди Църквата водеше държавата. Когато всички служеха на Господа-.Господ ги благославяше. Но ето-днес е хаос, защото никой не иска да знае за Бога и Божието Слово.
Нека видим и Новият Завет-Римляните 10 глава. Вижте-това е нашата история! Спрете да се оплаквате от другите хора и вижте себе си! Ние сме виновни за това положение в което е света!

1 Братя, моето сърдечно желание и молбата ми към Бога е за спасението на Израиля.
2 Защото свидетелствувам за тях, че те имат ревност за Бога, само че не е според пълното знание.

Ние имаме най-много църкви, но сме най-извратени от всичките.

3 Понеже, ако не знаят правдата, която е от Бога и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога.

Защото сте пияни от фалшиви доктрини идещи от амвона! Но Исус ви каза, че много хора ще дойдат в негово име и ще заблудят мнозина. Е кое е името, което слушате от амвоните-Исус. И е така лесно да бъдете заблудени, защото не искате да четете сами.

19 Но пак казвам: Израил не е ли разбрал? Разбрал е, защото първо Моисей казва: - "Аз ще ви раздразня до ревнуване с тия, които не са народ; С народ несмислен ще ви разгневя";

И вие сте Новозаветни християни, а не знаете това?

20 а Исаия се осмелява да каже: - "Намерен бях от ония, които не Ме търсеха; Явен станах на тия, които не питаха за Мене;
21 а за Израиля казва: - "Простирах ръцете Си цял ден Към люде непокорни и опаки"

Вижте-Павел признава падането на Израел. Всяка книга от Бибилята е писана от Израиляни. И дори и Исус цитираше Моисей! А когато ние служим на Господа-Господ излива духа си на всичките си свещеници! Вижте-игрите свършиха: или ще служите на Господа, или не му служете!
Нека видим какво ни е дал Господ-Второзаконие 4 глава. Независимо, кой е учителят ви тук-един Дух, една истина-Божието Слово! Спасете себе си!

1 Сега слушай, Израилю, повеленията и съдбите, които ви уча да вършите, за да живеете, и да влезете и наследите земята, която ви дава Господ Бог на бащите ви.

И ако пазим това, което Господ иска-ще ни е добре.

2 Да не притурите нещо на думите, които ви заповядвам, нито да отнемате от тях, за да пазите заповедите на Господа вашия Бог, които ви заповядвам.

А вие ми казвате, че не можете да пазите заповедите на Господа. Наситина ли? Господ казва, че няма да постави по-голям товар на нас от колкото можем да носим.

5 Ето, аз ви научих повеления и съдби, според както Господ моят Бог ми заповяда, за да вършите според тях в земята, в която влизате да я наследите.

Ние можем да пазим това, което Господ иска!

6 И тъй, пазете и вършете ги; защото това е мъдростта ви и благоразумието ви пред очите на племената, които, като чуят за всички тия повеления, ще рекат: Ето, мъдри и разумни люде са тия на тоя велик народ.

Това е дарът от Господа-да сме свещеници на Господа и да водим хората от света към Бога! Това е нашата мъдрост. И е напълно смислено-нали? Но днес кои сме-никои не сме. Понеже се отделихме от Господа-за това сме в това състояние.

7 Защото кой народ е толкова велик щото да има бог тъй близо при себе си, колкото е Иеова нашият Бог близо при нас всеки път, когато Го призоваваме?

Господ ни каза, че само нас познава от всичките народи-Амос 3:2

8 Или кой народ е толкова велик щото да има такива справедливи повеления и съдби, какъвто е целият тоя закон, който излагам пред вас днес?
9 Само внимавай на себе си и пази добре душата си, да не би да забравиш делата, които очите ти са видели, и да не би да се изгубят от сърцето ти, през всичките дни на живота ти; но предавай ги на чадата си и на внуците си;

Господ ни пердупреждава да пазим това, което ни е заповядал!

12 Тогава Господ ви говори изсред огъня; вие чухте гласа на думите, но не видяхте никакъв образ; само глас чухте.

И ако видим някой образ, ще паднем и ще му се поклоним! За това Господ не ни се е показал! Днес се кланяме на кого и какво ли не...

13 И Той ви изяви завета Си, който ви заповяда да вършите, сиреч, десетте заповеди; и написа ги на две каменни плочи.

Написаното на камък е вечно! И ето-вие имате копие-и Господ го има.

14 И в онова време Господ ми заповяда да ви науча повеления и съдби, за да ги вършите в земята, към която преминавате да я притежавате.

Трябва да пазите тези заповеди където и да сте.

15 Прочее, внимавайте добре на себе си, (защото в деня, когато Господ ви говори на Хорив изсред огъня вие не видяхте никакъв образ),
16 да не би да се развратите и си направите идол, подобие на някой образ, подобие на мъж или на жена,
17 подобие на някое животно, което е на земята, подобие на някоя крилата птица, която лети на небето,
18 подобие на нещо, което пълзи по земята, подобие на някоя риба, която е във водите под земята;

Някои имате риба на колите си-залепена и казвате, че представя Исус. Не трябва да я имате!

19 и да не би, като подигаш очи към небето, и видиш слънцето и луната, звездите и цялото небесно множество, да се мамиш, та да им се кланяш и да служиш на тях, които Господ твоят Бог разпредели на всичките народи под цялото небе.

И Коледното дърво-на което се кланяте! Което е така украсено, че представя небесното множество. А тези светила са били сътворени не за да им се кланяте, но да определят времената!

20 А вас взе Господ и ви изведе из железарската пещ, из Египет, да Му бъдете люде за наследство, както сте и днес.

Люде за наследство! Отделени, от другите народи!

23 Внимавайте на себе си да не забравяте завета, който Господ вашият Бог направи с вас, да не би да си правите идол, подобие на нещо, което Господ твоят Бог ти е запретил;

Израел е в проблем поради идопоклонство. За това Господ искаше да изгоним паганските народи от земята, но ние не го направихме. И днес дори сме в робство.

24 защото Господ твоят Бог е огън пояждащ, Бог ревнив.

Господ се ожени за Израел, но Израел му изневери с други богове.

25 Когато ти се родят чада и внуци, ако, като живеете дълго време на земята, се развратите и направите идол, образ на нещо и вършите зло пред Господа твоя Бог и Го разгневите,

И така сме провокирали Господа-с делата си

27 Господ ще ви разпръсне между племената, и ще останете малочислени между ония народи, всред които Господ ще ви отведе.

Как така сме малцинство в земята на Америка, но сме мнозинството на затворите тук?

28 Там ще служите на богове, дело на човешки ръце, на дърво и камък, които нито виждат нито чуват, нито ядат нито миришат.

Ние сме извършили ужасни неща. Изпоцапали сме всичкото. Лекар е човек, който лекува хората. Най-големият Доктор е Исус. Но ние се отказахме да го следваме и сега сме болни и се нуждаем от лекуване. В главите.
Малахия 2 глава

6 Син почита баща си, И слуга господаря си; Ако, прочее, съм Аз баща, где е почитта към Мене? И ако съм Господар, где е страхът от Мене? Казва Господ на Силите на вас, Свещеници, които презирате името Ми Но вие казвате: В какво показахме презрение към името Ти?

Никой няма страх от Бога, защото вашите пастори не ви показват Библията както е, но разни техни си учения. И където няма страх-няма промяна. Традицията е, която ни е довела до това положение. И свещениците мразят името на Израел.

7 Принасяте осквернен хляб на олтара Ми. Но вие казвате: С какво Те осквернихме? С това, че казвате: Трапезата Господна е за презиране.

С други думи-учението на Господа не е валидно... Това е, което казвате. Господ ви е дал съботата, но вие не искате да я пазите! Как искате Господ да ви чуе, като вие не го чувате. Ако ще служите на Господа-служете му както Той иска. Или бъдете горещи, или студени! Не можете да стоите пред него и да не вършите което той иска.

8 И когато принесете сляпо животно за жертва, не било лошо! И когато принесете куцо или болно, не било лошо! Принеси го сега на началника си; Ще бъде ли благоразположен към тебе, Или ще те приеме ли? Казва Господ на Силите.

Господ иска от вас най-доброто. Срам върху нас!

12 Но вие го осквернявате, като думате: Трапезата Господна е скверна, И това, което тя ни доставя, ястието от нея, е за презиране.
13 Думате още: Ето, каква досада е тя! И я презирате, казва Господ на Силите, Като докарвате грабнатото, куцото и болното. Такъв принос като докарвате, Да го приема ли от ръцете ви? казва Господ.

Спомнете си за ангелите които постоянно викат-Свят, Свят, Свят е Господ и не се уморяват. И ето-Господ няма да приеме нищо от ръцете ви, защото не искате да му служите.
Малахия 2 глава

1 И сега, ето заповедта, която се дава на вас, свещеници.
2 Ако не послушате, и ако не вземете присърце Да отдадете слава на името Ми, Казва Господ на Силите, Тогава ще пратя върху вас проклетията, И ще прокълна благословията ви; Дори ги проклех вече, Понеже не вземате това присърце.

Понеже вие не вършите нищо от това, което искам. Библията ни казва-нека да разсъждаваме заедно, но вие не искате да разсъждавате!

3 Ето, Аз ще разваля семето ви, И ще намажа лицата ви с нечистотии, Нечистотиите от жертвите ви; И ще бъдете отнесени заедно с тях,

Какво мислите по това, пастори?

7 Понеже устните на свещеника трябва да пазят знание, И от неговите уста трябва людете да искат закона. Защото той е посланик на Господа на Силите.

И ако искаме да оправим света-това е, което трябва да ги научим! А те-ако са разумни-ще чуят и изпълняват, но от тях зависи.

8 Но вие се отклонихте от пътя, Направихте мнозина да се спъват в закона, Извратихте завета направен с Левия, Казва Господ на Силите.

Целият свят е в проблем защото ние не свършихме нашата работа. И ако не искате да чуете Господа-ще идете в ада...

9 Затова и Аз ви направих презряни И унижени пред всичките люде, Защото не сте опазили пътищата Ми, Но сте били лицеприятни относно закона.

За това нямате уважение от никого. А сте пазили само това, което е било от полза за вас. Не става така.

10 Нямаме ли ние всички един Отец? Не един ли Бог ни е създал? Тогава защо се обхождаме коварно всеки против брата си Та оскверняваме завета направен с бащите ни?
11 Юда постъпи коварно, И гнусота се извърши в Израил и в Ерусалим; Защото Юда оскверни светилището на Господа, което Той люби, И се ожени за дъщеря на чужд бог.

Господ се ожени духовно за нас. Но ние се обърнахме към други богове. Господ ще ни убие за това.

12 Господ ще изтреби от Якововите шатри Човека, който прави това, Както оня, който поучава това, така и оня, който го слуша, И оня, който донася принос Господу на Силите.

Господ не гледа на лице! И ако който и да си ти, който четеш това-обърни внимание! Ако ще служиш на Господа-служи му с цяло сърце. Иначе не се захващай! По-добре е нищо да не знаеш, от колкото да знаеш и не вършиш!
Яков 1 глава. Аз мога само да ви предупредя! А двуострата сабя-едното острие е за хората, другото за пасторите...

16 Не се заблуждавайте, любезни мои братя;
17 Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е отгоре, и слиза от Отца на светлините, у Когото няма изменение, или сянка от промяна.

Господ не се изменя-никога!

18 От собствената Си воля ни е родил чрез словото на истината, за да бъдем един вид пръв плод на Неговите създания.

Той избра Израел, даде ни законите и всичко. За да бъдем пример за останалите синове на Адам. Това е дар-не можете да го дадете на никого другиго. Не става. На нас ни е даден.

21 Затова, като отхвърлите всяка нечистота и преливаща се злоба, приемайте с кротост всаденото слово, което може да спаси душите ви,

Господното Слово ще ви спаси.

22 Бивайте и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.

Сестри и братя-идвате тук, за да научите как да се родите отново в семейството на Боговете. Не си играйте със себе си! Каквато работа имате тук-бъдете най-добри в нея. Ако сте пастори-бъдете най-добрите. Ако сте от четците-бъдете най-добрите. Ако сте дякони-бъдете най-добрите.
Нека видим Йов 13 глава. Времето е кратко, сестри и братя. Служете на Господа с цялата си сила.

13 Млъкнете! оставете ме и аз да говоря; И нека дойде върху мене каквото ще.

Йов каза това

7 Заради Бога несправедливо ли ще говорите? Заради Него измама ли ще изкажете?
8 Заради Него пристрастие ли ще покажете? Заради Бога ще се съдите ли?
9 Добро ли е да ви изпита Той? Или ще можете да Го излъжете както лъжат човека?

Господ няма да ви приеме, ако уважавате личности!

10 Той непременно ще ви изобличи, Ако тайно показвате пристрастие.
11 Величието Му не ще ли да ви уплаши? И ужасът Му не ще ли да ви нападне?

Да видим сега 4 стих:

4 Защото вие сте измислители на лъжа; Всинца сте безполезни лекари.

Говори за свещениците-за пасторите. Може ли нещо чисто да излезе от нечист съд?

5 Дано млъкнехте съвсем! И това щеше да ви бъде за мъдрост.

Не трябва да се водите от емоциите си. Защото не можете да върнете после на зад това, което сте казали или направили.

6 Слушайте сега доводите ми, И дайте внимание в жалбата на устните ми.

Слушайте! Господ не може да ви използува, ако не сте според неговото изискване. Освен да ви прати в огненото езеро.
Еремия 8 глава

5 Защо прочее, се отбиха тия ерусалимски люде С неизменимо отбиване, Като се прилепват за измамата И не искат да се върнат?

Ние никога не се учим от нашите предци.

6 Слушах и чух, но те не говореха право; Няма кой да се кае поради злото си И да рече: Какво сторих! Всеки се връща в своето поприще Както кон, който стремително тича в боя.

Господ слуша какво казват тези пастори и никой от тях не се покайва. Защо? Защото обичат богатството.

7 Даже щъркелът по небето знае определените си времена, И гургулицата, и лястовицата, и жеравът Пазят времето на дохождането си; А Моите люде не знаят закона Господен.

Всичко в творението е по ред! Но Израел? Не искаме да чуем нищо, да знаем нищо, но да се чустваме добре. Да вършим нашите си неща.

8 Как казвате: Ние сме мъдри, И законът Господен е с нас? Ето, наистина и него Лъжливото перо на книжниците е обърнало в лъжа.

И всичко е наопаки.

9 Мъдрите се посрамиха, Уплашиха се, и хванати бидоха; Ето, отхвърлиха словото Господно; И каква мъдрост има в тях?

Нямат никаква мъдрост. Освен мъдростта на света, която ще ви прати в огненото езеро. Но търсете мъдростта от Господа! Тя ще ви доведе в живота.

10 Затова ще дам жените им на други, И нивите им на ония, които ще ги завладеят; Защото всеки от малък до голям, Се е предал на сребролюбие; От пророк до свещеник, Всеки постъпва лъжливо.

Те са отхвърлили всичко от Господа.

11 И повърхностно лекува раната на дъщерята на людете Ми, Като казваха: Мир, мир! а пък няма мир.

Те ви казват, че нещата ще стават все по-добре. Но ето-всичко става все по-зле. Страната е в банкрут. Не можете да кажете нищо за Бога в училище. Не можете да се молите на Бога в парковете... Какво мислите, става с тази страна и този свят?

15 Очаквахме мир, но никакво добро не дойде, - Време на изцеление, но, ето, смущение.

И става все по-зле за нашите хора. Това е знак!

22 Няма ли балсам в Галаад? Няма ли там лекар? Защо, прочее, изцеляването на дъщерята на людете Ми не се усъвършенствува?

Нека видим сега от къде ще дойде лекарството. Което ще излекува целият свят. Вярата идва от слушане-на Божието Слово. Но ако нямате Словото-нямате излекуване!
Изход 20 глава

1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза:

Господ каза това! Не Моисей!

2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.
3 Да нямаш други богове освен Мене.

Господ е ревнив Бог!

4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

Защото ако си направиш-ще им се кланяш.

5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,

Това е условие. Господ не ни обича безусловно! Но обича тези които му се подчиняват. И е ревнив Господ. И не се уморява, не заспива, и не забравя. Къде ще се скриете от него?

6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

Показва милост към тези които го обичат и пазят заповедите му. Иначе-не!

7 Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.

Господ е справедлив и няма да ви прости ако само привидно му служите.

8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.

И това е единствената заповед отнасяща се до определен ден! И не можете да вършите вашите си неща в събота!

9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;

Защото съм ви дал 6 дена да вършите каквото имате. Но този ден-съботата-е за мене.

10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;

Господ показва ясно всичко за съботата. И ако бяхме в земята си-трябваше да пазим всичките заповеди.

11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

Този седми ден представя Милениума. Тези 1000 години управление на Господ Исус над земята. И Господ е благословил съботата и я е осветил!

12 Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог.

Какво лошо има с това? За да имаш дълъг живот.

13 Не убивай.

Има обаче време за убиване. Тук става въпрос за умишлено убийство.

14 Не прелюбодействувай.

Защото е против твоето тяло.

15 Не кради.

Защото не можеш да служиш на Господа.

16 Не свидетелствувай лъжливо против ближния си.
17 Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти.

И какво лошо има в тези заповеди? Те са ни дадени за да живеем честно, праведно и дълго. И не трябва да нарушаваме никоя от тях. Но ние ги нарушаваме-всичките-защото сме сключили договор със смъртта. Господ иска да ни върне отново при себе си-преди времето, когато Адам съгреши.
Нека видим Исаия 61 глава.

1 Духът на Господа Иеова е на мене; Защото Господ ме е помазал да благовествувам на кротките, Пратил ме е да превържа сърцесъкрушените, Да проглася освобождение на пленниците, И отваряне затвора на вързаните;

Защото ако не приемете Божието Слово-сте в плен на дявола. Истината-Божието Слово-ще ви направи свободни.

2 Да проглася годината на благоволението Господно, И деня на въздаянието от нашия Бог; Да утеша всичките наскърбени;

И Божието Слово ви утешава. И то ще ви направи свободни.

3 Да наредя за наскърбените в Сион, Да им дам венец вместо пепел, Миро на радост вместо плач, Облекло на хваление вместо унил дух; За да се наричат дървета на правда Насадени от Господа, за да се прослави Той.

И ние ще бъдем наречени дървета на правда. За да се прослави той.
Малахия 4 глава

4 Помнете закона на слугата ми Моисея, Който му заповядах в Хорив за целия Израил, Сиреч, повеленията и съдбите.

Помнете 10 заповеди.

5 Ето, Аз ще ви изпратя пророк Илия, Преди да дойде великият и страшен ден Господен;

Това бяха Илия, Исус в тяхното поколение. Ние сме в днешното поколение. Но как ще го направим ако сме болни?

6 И той ще обърне сърцето на бащите към чадата, И сърцето на чадата към бащите им, Да не би да дойда и поразя земята с проклетия.

Господ ви каза-ако нямате лекарство-ще умрете. Защото всички маси са пълни с бълвоч. И ето-трябва първо ние да се излекуваме, че тогава да ви дадем Божието Слово, за да се излекувате и вие.
Нека видим как е станало това-Лука 4 глава

14 А Исус се върна в Галилея със силата на Духа; и слух се разнесе за Него по цялата околност.
15 И Той поучаваше по синагогите им; и всички Го прославяха.
16 И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете.

Не-не, той отиде в църквата в неделя и започна да скача... НЕ! Отиде в събота в църквата и започна да чете Божието Слово.

17 И подадоха Му книгата на пророк Исаия; и Той, като отвори книгата, намери мястото дето бе писано: -
18 "Духът на Господа е на Мене, Защото Ме е помазал да благовестявам на сиромасите; Прати Ме да проглася освобождение на пленниците, И прогледване на слепите, Да пусна на свобода угнетените,

Духовно слепите!

19 Да проглася благоприятната Господна година".
20 И като затвори книгата, върна я на служителя и седна; а очите на всички в синагогата бяха впити в Него.

И когато говорите по тази Книга-всички ще ви гледат. Защото вие сте свещеника.

21 И почна да им казва: Днес се изпълни това писание във вашите уши.
22 И всички Му засвидетелствуваха, чудещи се на благодатните думи, които излизаха из устата Му. И думаха: Тоя не е ли Иосифовият син?

Но какво излезе от устата му-благодатни думи! Закона! А те не разбираха, кой говори.

23 А той им рече: Без друго ще Ми кажете тая поговорка: Лекарю, изцери себе си; каквото сме чули, че става в Капернаум, стори го и тука в Своята родина.

Това е подигравка. Исус знаеше, че го подиграват. А той имаше лекарство за тях, но те не го искаха. Поради невярата си.

24 И пак рече: Истина ви казвам, че никой пророк не е приет в родината си.

Никой от вашите най-близки не иска да чуе истината. Но ето-не им се давайте. Като ви попитат, защо пазите съботата-вие ги попитайте, защо пазят неделята? 

28 Като чуха това тия, които бяха в синагогата, всички се изпълниха с гняв,

Той дойде да ги излекува, а те искаха да го убият.

29 и, като станаха изкараха Го вън из града, и заведоха Го при стръмнината на хълма, на който градът им беше съграден, за да Го хвърлят долу.

Но те бяха религиозните водачи... Попитайте ги днес, защо пазят неделята? Те ще ви кажат-седни си отново на местото. Попитайте ги за Троицата-не могат да ви отговорят. И ако Исус седна от дясно на Отец, и никой не седна от ляво-къде е троицата?

30 Но Той мина посред тях и си отиде.

Защо те убиха Исус? Кой го уби-свещениците! Защото той беше праведен и им показа, че са неправедни. Опитайте и вие какво ще стане, ако им кажете, че трябва да пазят съботата и закона.
Нека видим Матей 19 глава

16 И ето един момък дойде при Него и рече: Учителю, какво добро да сторя, за да имам вечен живот?
17 А той му каза: Защо питаш Мене за доброто? Един [Бог] има, който е добър. Но ако искаш да влезеш в живота пази заповедите.

Исус беше в тяло от плът и кръв-не може да бъде добър. Но ако искаш да влезеш в живота-пази заповедите.

18 Казва Му: Кои? Исус рече: Тия: Не убивай; Не прелюбодействувай; Не кради; Не лъжесвидетелствувай;

Но ние сме в Новият завет-нали?... Заповедите са вечни!

19 Почитай баща си и майка си; и Обичай ближния си както себе си.

Обичай ближния си! Но това може би е твоята съпруга, съпруг! Няма ли да ги обичате?

20 Момъкът Му казва: Всичко това съм пазил [от младостта си]; какво ми още не достига?
21 Исус му рече: Ако искаш да бъдеш съвършен, иди, продай имота си, и дай на сиромасите; и ще имаш съкровище на небесата; дойди и Ме следвай.

Ако искаш да си съвършен-само Бог е съвършен-не се привързвай към богатството.

22 Но момъкът, като чу тая дума, отиде си наскърбен, защото беше човек с много имот.

Но той попита, какво още не му достига. Е не можеш да служиш на Бога и на материялните неща.

23 А Исус рече на учениците си: Истина ви казвам: Мъчно ще влезе богат в небесното царство.

Не каза, че е невъзможно, но ще е трудно. Защото те се кланят на богатството си.

24 При това ви казвам: По-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.
25 А учениците, като чуха това, зачудиха се твърде много и думаха: Като е тъй, кой може да се спаси?
26 А Исус ги погледна и рече им: За човеците това е невъзможно; но за Бога всичко е възможно.

С вашият плътски ум не може да стане. Но когато разберете Божието Слово-всичко е възможно.
Нека видим още нещо-Лука 10 глава-пазете заповедите.

25 И, ето, някой законник стана и Го изпитваше, казвайки: Учителю, какво да правя за да наследя вечен живот?
26 А Той му рече: Какво е писано в закона, как четеш?
27 А той в отговор каза: "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичката си сила, и с всичкия си ум, и ближния си както себе си".

Ако обичаш Бога с цялото си сърце и сила-ще пазиш заповедите.

28 Исус му рече: Право си отговорил; това стори, и ще живееш.

Това прави и ще живееш.

29 Но той, понеже искаше да оправдае себе си, рече на Исуса: А кой е моят ближен?
30 В отговор Исус каза: Някой си човек слизаше от Ерусалим в Ерихон; и налетя на разбойници, които го съблякоха и нараниха и отидоха си, като го оставиха полумъртъв.
31 А случайно някой си свещеник слизаше по път, и, като го видя, замина си от срещната страна.
32 Също и един левит, като стигна на това място и го видя, замина си от срещната страна.
33 Но един самарянин, като пътуваше дойде на мястото дето беше той, и като го видя, смили се,

Пастора и Левита нямаха милост за този човек. Но един странник имаше.

34 приближи се и превърза раните му, като изливаше на тях масло и вино. После го качи на собственото си добиче, закара го в една гостилница и се погрижи за него.
35 И на следния ден извади два динара и ги даде на гостилничаря и рече: Погрижи се за него; и каквото повече иждивиш, на връщане аз ще ти заплатя.
36 Кой от тия трима ти се вижда да се е показал ближен на изпадналия всред разбойниците?
37 Той рече: Онзи, който му показа милост. Исус му каза: Иди и ти прави също така.

Този, който показа милост. И вие правете така. Не бъдете хипокрити! Вършете Словото, а не само да говорите.
Матей 10 глава

1 И като повика дванадесетте Си ученици, даде им власт над нечистите духове, да ги изгонват, и да изцеляват всякаква болест и всякаква немощ.
5 Тия дванадесет души Исус изпрати и заповяда им, казвайки: Не пътувайте към езичниците, и в самарянски град не влизайте;
6 но по-добре отивайте при изгубените овце от Израилевия дом.

Отивайте при моите свещеници и започнете свещенството отново.

7 И като отивате, проповядвайте, казвайки: Небесното царство наближи.
8 Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте.

Гонете дяволите и те ще бягат от вас.

9 Не вземайте нито злато, нито сребро, нито медна монета в пояса си,
10 нито торба за път, нито две ризи, нито обуща, нито тояга; защото работникът заслужава своята прехрана.

И където и да отидете, ако хората обичат да слушат Словото-те ще се погрижат за вас.

11 И в кой да било град или село, като влезете, разпитвайте кой в него е достоен, и там оставайте докле си отидете.
12 А когато влизате в дома, поздравявайте го.
13 И ако домът бъде достоен, нека дойде на него вашият мир; но ако не бъде достоен, мирът ви нека се върне към вас.

Не хвърляйте бисерите си на свинете.

14 И ако някой не ви приеме, нито послуша думите ви, когато излизате от дома му, или от онзи град, отърсете праха от нозете си.
34 Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а нож. 

Исус дойде дза установи истината. И мнозината не обичат истината.

35 Защото дойдох да настроя човек против баща му, дъщеря против майка й, и снаха против свекърва й;

Божието Слово не е прието лесно от повечето хора.

28 Не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова, който може и душа и тяло да погуби в пъкъла.

Независимо къде отивате и какво правите за Бога-не се притеснявайте от хората. Те могат само да ви убият, но Исус ще ви възкреси. А бойте се от него-защото само той има властта да ви прати в огненото езеро.
Марк 12 глава

13 Тогава пращат при Него някои от фарисеите и иродианите за да Го впримчат в говоренето Му.

Това са религиозните водачи и те искат да хванат Исус в думите му.

14 И те, като дойдоха казаха Му: Учителю, знаем, че си искрен и не Те е грижа от никого; защото не гледаш на лицето на човеците, но учиш Божия път според истината. Право ли е да даваме данък на Кесаря, или не?

Те знаят, че е искрен!

15 Да даваме ли, или да не даваме? А Той, като разбра лицемерието им, рече им: Защо Ме изпитвате? Донесете Ми един пеняз да го видя.

Исус знаеше, че те са хипокрити!

18 След това дохождат при Него садукеи, които казват, че няма възкресение; и питат Го, казвайки:

Те не вярват във възкресението...

19 Учителю, Моисей ни написа, че ако някому умре брат и остави жена, а чадо не остави, то брат му да вземе жена му и да въздигне потомък на брата си.
24 Исус им рече: Не за това ли се заблуждавате, понеже не знаете писанията нито Божията сила?
25 Защото когато възкръснат от мъртвите, нито се женят нито се омъжват, но са като ангели на небесата.
38 И в поучението Си казваше: Пазете се от книжниците, които обичат да ходят пременени, и да приемат поздравите по пазарите,
39 и първите столове по синагогите, и първите места при угощенията;
40 тия, които изпояждат домовете на вдовиците, даже когато за показ принасят дълги молитви. Тия ще приемат по-голямо осъждение.

12 И първенците искаха да Го хванат (но се побояха от народа), понеже разбраха, че за тях изрече тая притча. И оставиха Го и си отидоха.

Галатяните 5 глава

16 Прочее, казвам: Ходете по Духа, и няма да угождавате на плътските страсти.

Вървете по дух!

17 Защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате.

Защото война се води в главите ви. Но ако сте силни в Божието Слово-няма да допуснете Сатана да ви влияе. Въпрос на дисциплина е.

19 А делата на плътта са явни; те са: блудство, нечистота, сладострастие,
20 идолопоклонство, чародейство, вражди, разпри, ревнувания, ярости, партизанства, раздори, разцепления,
21 зависти, пиянства, пирувания и тям подобни; за които ви предупреждавам, както ви и предупредих, че които вършат такива работи, няма да наследят Божието царство.

За това каза на фарисейтие и садукеите, че ще идат в ада. Защото са знаели по-добре, но не са искали да вършат. Отхвърлили са истината. Заплатата на греха е смърт. Днес се моля хората ни да се променят за да спасят себе си.
Еремия 10 глава

20 Шатърът ми се развали, и всичките ми въжета се скъсаха; Чадата ми излязоха от мене, и ги няма; Няма вече кой да разпъне шатъра ми И да окачи завесите ми.

Църквата ми се развали! Защото:

21 Понеже овчарите станаха като скотове И не потърсиха Господа, Затова не са успявали, И всичките им стада са разпръснати.

Вие се радвате на мега-църквите, но те ще бъдат пръснати. Радвайте им се сега-защото после ще плащате вечно.
Еремия 23 глава. Тези неща не ги чувате в неделя! Нито по телевизията.

1 Горко на пастирите, Които погубват и разпръсват овцете на паството Ми! казва Господ.

Те са лекарите! Те трябва да лекуват хората, а какво правят?

2 Затова, така говори Господ Израилевият Бог Против пастирите, които пасат людете Ми: Вие разпръснахте овцете Ми, и ги разпъдихте, И не ги посетихте; Ето, Аз ще ви накажа За злите ви дела, казва Господ.

Защото каквото вършите е зло! И ще ви платя, казва Господ.

4 И ще поставя над тях пастири, които ще ги пасат; И те няма да се плашат вече, нито ще треперят, Нито ще загине някоя, казва Господ.
14 Още и в ерусалимските пророци видях ужасно нещо; Прелюбодействуват и ходят в лъжа, И подкрепват ръцете на злодейците Тъй щото никой не се връща от злото си; Те всички станаха за Мене като Содом, И жителите му като Гомор.

Ако не дадете Божието Слово на хората както е-кой ще се промени? Никой! Днес им поднасят клишета и им казват, че хомосексуализма е нормално и добро нещо. Никой не казва на хората какви са последиците от греха. Вечна смърт в огненото езеро! Вечни мъки!

21 Аз не съм изпратил тия пророци, а при все това те се завтекоха; Не съм им говорил, а при все това те пророкуваха.
22 Но ако бяха стояли в съвета Ми, Тогава те щяха да правят людете Ми да чуят думите Ми, И щяха да ги връщат от лошия им път И от злите им дела.

Ако стоим на върха на нациите и ги учим на „Това казва Господ“-светът ще е утопия! Аз признавам совят грях. Ние трябваше да учим хората на истината!
Господ ни показва властта си!
2 Тимотей 2 глава. Днес хората които говорят, че са свети, отиват в неделя на църква, после отиват по магазините, после мият колите си и вършат къщната си работа... Те дори и тяхната събота не пазят правилно...

19 Но твърдата основа, положена от Бога, стои, имайки тоя печат: Господ познава Своите Си,
и: Всеки, който изповяда Господното име, да отстъпи от неправдата.
20 А в един голям дом съдовете не са само златни и сребърни, но и дървени и пръстни; и едни са за почтена употреба, а други за непочтена.
21 Прочее, ако някой очисти себе си от тия заблуждения, той ще бъде съд за почтена употреба, осветен, полезен на стопанина, приготвен за всяко добро дело.
22 Но отбягвай младежките страсти; и заедно с тия, които призовават Господа от чисто сърце, следвай правдата, вярата, любовта, мира.

От чисто сърце!

25 с кротост да увещава противниците, та дано би им дал Бог покаяние, за да познаят истината
26 и да изтрезнеят, като се избавят от примката на дявола, (от когото са уловени живи), за да вършат Божията воля.

Бъдете в състояние да простите на хората. Не ги насилвайте да повярват в Господа. Покажете позитивно отношение. И така може би един ден, те ще се обърнат към Бога. И ще искат да чуят каквото имате да им кажете. Ако ги убедите с търпение и любов-те имат шанса.
Йоан 16 глава

1 Това ви казах, за да се не съблазните.
2 Ще ви отлъчат от синагогите; даже настава час, когато всеки, който ви убие, ще мисли, че принася служба на Бога.
3 И това ще сторят защото не са познали нито Отца, нито Мене.

Защото ние ни ги учим.

7 Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя.
8 И той, когато дойде, ще обвини света за грях, за правда и за съдба;

Това е Светият Ангел, който Исус изпрати за да ни учи на истината.

13 А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща.
14 Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява.
15 Всичко, що има Отец, е Мое; затова казах, че от Моето като взема, ще ви известява.

Защото Исус иска да имаме това, което и той има-Словото.

20 Истина, истина ви казвам, че вие ще заплачете и ще заридаете, а светът ще се радва; вие ще скърбите, но скръбта ви ще се обърне в радост.

И когато Исус дойде-ние ще се радваме, защото това, което сме се трудили-ето и резултата му.

25 Това съм ви говорил с притчи. Настава час, когато няма вече да ви говоря с притчи, а ясно ще ви известя за Отца.

Нека видим какво ще ни покаже Исус-Йоан 17 глава

1 Това като изговори Исус, дигна очите си към небето, и рече: Отче настана часът; прослави Сина Си, за да Те прослави и Сина Ти,

Исус е готов да умре.

2 според както си Му дал власт над всяка твар да даде вечен живот на всички, които си Му дал.

Мисията на Исус е човека-да го върне в живота.

3 А това е вечен живот, да познаят Тебе, единия истинен Бог, и Исуса Христа, Когото си изпратил.

Колко прочетохме са тук-двама, не трима!

4 Аз те прославих на земята, като свърших делото, което Ти Ми даде да върша.
5 И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света.

Исус е Твореца на света.

6 Изявих името Ти на човеците, които Ми даде от света. Те бяха Твои, и Ти ги даде на Мене, и те опазиха Твоето слово.

Исус прослави името на Отец-което е Исус!

8 защото думите, които Ми даде Ти, Аз ги предадох на тях, и те ги приеха; и наистина знаят че, от Тебе излязох, и вярват, че Ти си Ме пратил.

Отец прати Исус за да спаси света.

9 Аз за тях се моля; не се моля за света, а за тия, които си Ми дал, защото са Твои.
12 До като бях с тях, Аз пазех в Твоето име тия, които Ми даде; опазих ги, и нито един от тях не погина, освен сина на погибелта, за да се изпълни писанието.
14 Аз им предадох Твоето слово; и светът ги намрази, защото те не са от света, както и Аз не съм от него.

Господ ни даде Словото и светът ни намрази.

15 Не се моля да ги вземеш от света, но да ги пазиш от лукавия.

Момент: те ви казват, че ще бъдете грабнати на небето... Няма такова нещо!

16 Те не са от света както и Аз не съм от света.

Евреите 11 глава

8 С вяра Авраам послуша, когато бе повикан да излезе и да отиде на едно място, което щеше да получи в наследство, и излезе без да знае къде отива.
9 С вяра се засели в обещаната земя като в чужда, и живееше в шатри, както и Исаак и Яков, наследниците заедно с него на същото обещание.
10 Защото очакваше града, който има вечни основи, на който архитект и строител е Бог.

Защото той очакваше Светият Град от небето.

13 Всички тия умряха във вяра, тъй като не бяха получили изпълнението на обещанията; но ги видяха и поздравиха отдалеч, като изповядаха, че са чужденци и пришелци на земята.
14 А ония, които говорят така, явно показват, че търсят свое отечество;
15 и ако наистина, така говорейки, са имали в ума си онова отечество, от което бяха излезли, намерили биха случай да се върнат.
16 Но на дело желаят едно по-добро отечество, сиреч, небесното; затова Бог не се срамува от тях да се нарече техен Бог, защото им е приготвил град.

Те очакват свят на праведност, без грехове. Съвършен. Господ сътвори всичко и беше добро. Но за съжаление човека се разврати. Вижте-Отец не се занимава с плът и кръв, за това прати своят посланник-Исус дето е Христос.
Йоан 17 глава

20 И не само за тях се моля, но и за ония, които биха повярвали в Мене чрез тяхното учение,
21 да бъдат всички едно; както Ти, Отче, си в Мене и Аз в Тебе, тъй и те да бъдат в Нас, за да повярва светът, че Ти си Ме пратил.

За да повярва светът!

22 И славата, която Ти Ми даде, Аз я дадох на тях; за да бъдат едно, както и Ние сме едно;

Когато дойде времето!

23 Аз в тях, и Ти в мене, за да бъдат съвършени в единство; за да познае светът, че Ти си Ме пратил, и си възлюбил тях както си възлюбил и Мене.

Един Бог, едно учение, една вяра, едно кръщение.

24 Отче, желая гдето съм Аз, да бъдат с Мене и тия, които си Ми дал, за да гледат Моята слава, която си Ми дал; защото си Ме възлюбил преди създанието на света.

Какво казва Божията молитва-Матей 6 глава-да дойде твоето Царство-на земята!!

26 И явих им Твоето име, и ще явя, та любовта, с която си Ме възлюбил, да бъде в тях, и Аз в тях.

Исус се молеше за нас! Дори и на кръста молеше Отец да ни прости! А ние не искаме да пазим дори и съботата? Срам за нас!
Римляните 9 глава

1 Казвам истината в Христа, не лъжа, и съвестта ми свидетелствува с мене в Светия Дух,
2 че имам голяма скръб и непрестанна мъка в сърцето си.
3 Защото бих желал сам аз да съм анатема от Христа, заради моите братя, моите по плът роднини;
4 които са израилтяни, на които принадлежат осиновението на славата, заветите и даването на закона, богослужението и обещанията;

И всичко е дадено от Господа на нас именно-на Израел. И това е нашата работа-да учим всички останали народи.

19 На това ти ще речеш: А защо още обвинява? Кой може да противостои на волята му?
20 Но, о човече, ти кой си, що отговаряш против Бога? Направеното нещо ще рече ли на онзи, който го е направил: Защо си ме така направил?
21 Или грънчарят няма власт над глината, с част от същата буца да направи съд за почит, а с друга част - съд за непочтена употреба?
22 А какво ще кажем, ако Бог, при все, че е искал да покаже гнева Си и да изяви силата Си, пак е търпял с голямо дълготърпение съдовете, предмети на гнева Си, приготвени за погибел,

Ние сме тези съдове на гнева на Господа, защото го оставихме. Но той ще ни поправи.

23 и е търпял, за да изяви богатството на Славата Си, над съдовете, предмети на милостта Си, които е приготвил отнапред за слава -
24 над нас, които призова, не само измежду юдеите, но и измежду езичниците?

И ето-вика всички синове на Адам!

25 както и в Осия казва: - "Ще нарека мои люде ония, които не бяха мои люде, И тая възлюбена, която не беше възлюбена";
26 И на същото място, гдето им се казва: "Не сте мои люде, Там ще се нарекат чада на живия Бог".

И като излекуваме себе си, ще учим целият свят на „Така казва Господ“ И ще се наречем синове и дъщери на живият Бог! Лекарю-излекувай себе си!

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172737
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031