Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2014 22:42 - БОЖИЯТ ДУХ В МНОГОТО СИ ФОРМИ. ПЪРВА ЧАСТ-ДУХЪТ НА ИСТИНАТА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1308 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Псалм 46:7-11

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Ще научите много важни неща.
Приятно четене!

Добро утро! Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Обичам да казвам-Божията събота.
Това е урок в 4 части. Защото когато става въпрос за Божият Дух и за Светият Дух, хората не разбират нещата. И често говорят за Троица. Но ще ви покажем, че няма такова нещо.
Четат, че Господ Ису каза на духа да се върне в онова момиче дето беше починало и духът се върна върху момичето и то оживя. И те мислят, че ето-ние имаме някакъв дух в нас си.
Самсон изби 1000 палестинци и след това ожадня, Господ отвори земята и потече вода и ето-духът на Самсон се върна. Значи като си жаден, духът ти иска да си излезе? Доведоха при Давид един Египтянин от сражението, който беше полумъртъв от глад и изтощение и като му дадоха да яде хляб, духът му се върна в него. Това означава ли, че когато си гладен, духът ти иска да си излезе от тебе?
Ще ви покажем днес, че Светият Дух не е Бог. И когато те използуват Светият Дух-означава точно това-свят дух. Ако дух иска да се покаже и Господ няма нищо против това-духът ще ви се покаже. И нека сме наясно: в оригинала на Бибилята няма главни букви.
Но този път ще се занимаем с индивид. Исус каза, че ще дойде и нека видим, с кого ще дойде.
Ще започнем урока от Матей 25 глава-трябва да четете за да разберете. Отново и отново, и рано или късно ще разберете. Но мнозина са с промити мозъци и не могат да видят истината колкото и да им я показваш. Но ние тук-ако не можем да го прочетем в Библията-не го вярваме. И така са всички братя които ви учат. Господ каза, че няма да направи нищо, но да открие тайните на пророците си. И това е, което е направил. И щом е писано-е така. А на този стих хората не обърщат внимание!

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

И всичките свети ангели! Всичките Святи Ангели! Две трети от ангелите са свети!
Нека сега видим тези свети ангели. Хората отиват на църква и там някои дето си мислят, че са много умни ги учат на неща които дори не са в Библията. Ще дойде време, когато всеки, който не е искал да узнае истината-ще съжали и ще се преклони пред Господа. И ако не-ще умре! Писано е, че всяко коляно ще се преклони пред Господа.
Евреите 1 глава. Това е за Исус и ангелите.

6 А когато пък въвежда Първородния във вселената, казва: - "И поклонете се Нему, всички Божии ангели".
7 И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък";
 
Той прави ангелите си духове-ангелите са удхове!

13 А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие"?
14 Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение? 

Не са ли те всичките служебни духове? Те са направени да ни служат. Е добре-след като тези са духове и са свети, какво са? Свети духове! Всичките ангели-дори и Сатана и неговите ангели са служебни духове-служат на Господа. Дори и Сатана е под пълен контрол от Господа. И врага всъщност не ви е Сатана, но сте си вие. Вижте се в огледалото ако искате да видите врага.
Но никой не мисли за ангелите... Християните мислят, че някой ще дойде вътре в тях и ще ги кара да правят неща... Ще го видим следващата седмица и това. Някой казва-Светият Дух ми каза това и това. Какво ти каза? И няма отговор.
Вижте-тук ние говорим по Бибилята както е. И ако някой има въпрос-нека пита! И ако зная-ще му кажа. Стриктно Библията.
Йоан 14 глава

15 Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. 

Хората казват, че са християни, но не искат да пазят заповедите? Хората дори и не знаят дефиницията на греха. Греха е нарушаването на заповедите! И ето-тук има усровие!

16 И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века. 

Ако пазите заповедите ми. Но ако не-Утешителят няма да дойде при вас. И ето-ще бъде с вас за винаги. На това не му обръщат внимание.

17 Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. 

И ще бъде във вас?

18 Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. 

Е как така Исус ще дойде, а в същото време ще имате във вас и Утешителят? Ние трябва да разберем това. Ако ви трябват спешно пари, а вие нямате, и някой ви обещае, че ще ви даде пари-това не е ли утешение? Утешителят утешава! Това му е работата.

26 А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал. 

Знаем сега, кой е този Утешител-Свят Дух. И не само ще ви успокои, но също и ще ви учи на всичко. И ще дойде от Исус. Вижте-всеки трябва да бъде научен! За да сте доктор, адвокат, механик-трябва да ви учат за това! И ето-Утешителят ще ви учи и ще ви успокои в труден момент.
Нека видим Деянията 27 глава. Отивате цял живот за да се учите за да изкарвате пари, но когато става въпрос за вечният ви живот-не ви интересува. Оставяте някакъв лъжец да ви говори лъжи-уж са от Бога и не знаете нищо. А безсмъртието е вечно!

1 И когато бе решено да отплуваме за Италия, предадоха Павла и няколко други затворници на един стотник на име Юлий, от Августовия полк. 

И така-Павел като затворник е бил качен на кораб. А Господ е открил на Павел какво ще става.

9 Но като беше се минало много време и плуването беше вече опасно, защото и постът се беше минал, Павел ги съветваше, казвайки им: 
10 Господа, виждам, че плуването ще бъде придружено с повреда и голяма пагуба, не само на товара и на кораба, но и на живота ни. 

Павел им е казал истината. Но никой не иска да чуе човекът на Господа.

11 Но стотникът се доверяваше повече на кормчията и на стопанина на кораба, отколкото на Павловите думи. 

Стотника е повярвал на собственика на кораба

14 Но след малко, спусна се от острова бурен вятър, наречен евраквилон, 
15 и когато корабът бе настигнат от вятъра, и поради него не можеше да устои, оставихме се на вълните да ни носят. 

Те вече не са могли да направят нищо-очаквали са смъртта си

20 И понеже за много дни не се виждаше ни слънце ни звезди, и силната буря напираше, то изчезна вече всяка надежда да бъдем спасени. 

Бил е невероятен ураган. И те са решили, че вече са мъртви.

21 А подир дълго неядене Павел застана между тях и рече: Господа, трябваше да ме слушате да се не дигаме от Крит, та да не ни постигнеше тая повреда и пагуба. 
22 Но и сега ви съветвам да сте бодри, защото ни една душа от вас няма да се изгуби, но само корабът; 

И по времето на този страшен ураган, какво им казва Павел? Те са си казали-този е луд. Но как Павел знаеше това?

23 защото ангел от Бога, Чийто съм аз и Комуто служа, застана до мене тая нощ и рече: 

Тази същата нощ ангел дойде от Господа и каза това на Павел.

24 Не бой се, Павле, ти трябва да застанеш пред Кесаря; и ето, Бог ти подари всички, които плуват с тебе. 

Е не е ли това утешение? Утешителят дойде и успокои Павел. И ето как мъж от Господа е спасил и другите хора.

25 Затова, господа, бъдете бодри; защото вярвам в Бога, че ще бъде тъй както ми бе казано. 

Е-ако това не е утешение-какво е? Ангела каза, че никой няма да умре. Само кораба ще изгубят. Ето-това е утешение.
И на някои от вас се е случвало... Но кой е този утешител-ангел! А какво стана със Светият Дух? Е този ангел-не е ли Свят? Не е ли Дух?
Нека видим Агей. Хората винаги искат да сложат някой си в тялото си. Но ето-ние ще видим кое как е. А някои все още казват-колко ангели могат да танцуват на върха на иглата. Това е пълна глупост.
1 В седмия месец, на двадесет и първия ден от месеца, Господното слово дойде чрез пророк Агея и рече: 
2 Говори сега на управителя на Юда Зоровавел Салатииловия син, и на великия свещеник Исуса Иоседековия син, и на оцелелите люде, като кажеш: 
Те са се върнали в Ерусалим, за да построят стената на града и Храма.

3 Кой остава между вас, който е видял тоя дом в предишната му слава? А какъв го виждате сега? Не е ли такъв дом в очите ви като нищо? 

Вторият Храм е бил нещо дето не е имало никакво сравнение със славата на Соломоновият Храм. Но ето-Господ ще ги утеши.

4 Но ободри се сега, Зоровавелю, казва Господ: и ободри се, ти велики свещениче, Исусе сине Иоседеков; и ободрете се, всички люде на тая земя, казва Господ, и работете; защото Аз съм с вас, казва Господ на Силите. 
5 Според думата на завета ми с вас, когато излязохте от Египет, Духът Ми ще пребъдва между вас; не бойте се. 

И ето-духът на Господа е все още с тях! Не се бойте!
Вижте-всичко тярбва да има смисъл. И ето-ако четете Библията-има смисъл. И никой не може да я интерпретира. Как ще интерпретирате умът на този, който ни е сътворил от пръстта? И кой може да каже, какво мисли Господ, ако някой не ни каже, какво мисли? За това е написано в тази Библия. И Господ ни казва точно какво да правим и като не го правим-страдаме. Дал ни е точни инструкции.
Изход 23 глава

20 Ето, изпращам ангел пред тебе да те пази по пътя и да те заведе на мястото, което съм ти приготвил. 

Това е същият ангел, за който каза на Агей.

21 Внимавайте на него и слушайте гласа му; не го предизвиквайте, защото той няма да прости престъпленията ви; понеже Моето Име е в него. 

И не го провокирайте, защото той няма да направи нищо освен това, което съм му заповядал. Сатана не искаше да прави това, което трябваше и ето-ще иде в огненото езеро. Та този ангел знае какво го чака ако не се подчини.

22 Но ако слушаш внимателно гласа му, и вършиш всичко каквото говоря, тогава Аз ще бъда неприятел на твоите неприятели и противник на твоите противници. 

Обърнете внимание-трябва да му се подчините и ангела ще говори точно каквото Исус говори! И ако проследите в Бибилята, ще видите, че ангелите говорят точно думите на Господа.И ето-ако пазите това, което ангела ви казва-ще ви бъде добре. Това е условие! Без условие не става. Господ не ви обича безусловно. Дори и вие не обичате децата си безусловно.

23 Защото ангелът Ми ще върви пред тебе и ще те въведе при аморейците, хетейците, ферезейците, ханаанците, евейците и евусейците; и ще ги изтребя. 
24 Да се не кланяш на техните богове, нито да им служиш, нито да вършиш според делата им; а да ги събаряш съвсем, и да изпотрошиш стълбовете им. 

И ето това е заповед: не се кланяй на техните богове, но ги съсипи. Всичко паганско трябва да бъде съсипано. И ето-ангел ще върви пред тебе-трябва да му се подчиниш.
Нека видим Исаия 63 глава. Господ ни казва да четем изречение по изречение, тук малко и там-малко. Правило по правило, закон по закон. И не между редовете-там няма нищо! Но ние не искаме простото-всичко трябва да е усложнено...

7 Ще спомена милосърдията Господни, Причините за хвалене Господа За всичко, що ни е подарил Господ, И за голямата благост към Израилевия дом, Която им показа според щедростите Си, И според премногото Си милости. 

И ако не беше така милостив-да сме мъртви отдавна.

8 Защото рече: Наистина те са Мои люде, Чада, които не ще постъпят невярно; Така им стана Спасител. 

О-колко е бил изненадан... Ние лъжем-много лъжем.

9 Във всичките им скърби Той скърбеше, И ангелът на присъствието Му ги избави; Поради любовта Си и поради милосърдието Си Той сам ги изкупи, Дигна ги и носи ги през всичките древни дни. 

И ангелът на присъствието му ни спаси! И този ангел стои пред Господа.

10 Но те се разбунтуваха и оскърбиха Светия Негов Дух; Затова Той се обърна та им стана неприятел, И сам воюва против тях.

Чакай сега-какъв Свят Дух? Защото този ангел е именно Свят Дух! И не ги ли предупреди Господ, да не предизвикват този приятел? Защото ето-той ще се обърне против тях. Но те не послушаха.
Нека ви покажа същият ангел-Съдии 2 глава. Хората не искат да поумнеят! И се радват ако всички са тъпи... Казват ми-ти мислиш, че знаеш всичко? Зная всичко, което зная! Време е да поумнеете!

1 И ангел Господен дойде от Галгал у Бохим та каза: Изведох ви из Египет и доведох ви в земята, за която бях се клел на бащите ви, като рекох: Няма да наруша завета Си с вас до века. 

Нали Господ каза, че точно така ще бъде-ангел ще ги води! И Господ направи Завет с Израел! Не ангела, но Господ. Ангела говори думите на Господа! Точно тях и нищо друго.

2 Вие да не направите договор с жителите на тая земя, а да съсипете олтарите им; но вие не послушахте гласа Ми. Защо сторихте това? 

Защо направихте това? Защо не се подчинихте? Кой им говори тук-ангел.

3 За това и Аз рекох: Няма да ги изгоня от пред вас; но те ще се намират между ребрата ви, и боговете им ще ви бъдат примка. 

Е защо тогава Господ трябваше да ни избави? Ние бяхме по-лоши дори и от паганите там. Днес ви казват, че трябва само да повярваш в Господа и ще бъдеш спасен. За това огненото езеро ще е препълнено. Вие мислите, че вече сте спасени... Невероятна лъжа.

4 И когато ангелът Господен изговори тия думи на всички израилтяни, людете плакаха с висок глас. 

Ние сме много добри в това. Когато прекосим Господа-и Той ни каже какво ще стане с нас, ние сме много добри в плакането. Господ ни каза, че ще ни закарат в кораби и ще ни продават като роби. Каза ни, че ще пълним затворите, че ще бъдем опашка винаги, че ще ни нападнат разни болести. Но ето-вие искате друг да ви е виновен и не гледате, че вие сте причината за всичко това.
Ангела дойде и им каза-вие ме провокирахте-ще се разправя с вас.
Павел го е поставил по същият начин, но мнозината се опитват да интерпретират каквото е казал Павел-Ефесяните 4 глава. Вижте-ако четете само Новият Завет-нямате и шанс да го разберете. Вие сте игноранти. Как ще разберете свидетелствата, ако не знаете за това, което те свидетелстват?

30 и не оскърбявайте Светия Божий Дух, в когото сте запечатани за деня на изкуплението,

Когато Сатана каза на Господа, че Йов му се клраня, защото е благословен напълно, поради това, че Господ го е благословил и ако му вземе всичкото, Йов ще го похули. И ето-Сатана каза на Господа да му отнеме всичко, но Йов пак не съгреши. И когато Сатана изчерпа всичко, Господ му каза да се махне. И ето-не наскърбявайте Светият Дух-защото той няма да ви прости. Господ може и да прости, но не и ангела, на когото е заповядал да направи това и това ако го прекосите.
Нека видим Неемия 9 глава. Аз съм длъжен само да ви предупредя-какво ще правите вие си е ваша работа. Свободна воля.

7 Ти си Господ Бог, Който си избрал Аврама, извел си го от Ур халдейски, и си му дал име Авраам; 
9 И Ти видя теглото на бащите ни в Египет, и чу вика им при Червеното море. 
И всичко това те го видяха.
13 Тоже Ти слезе на Синайската планина та говори с тях от небето, и им даде справедливи съдби и закони на истината, и добри повеления и заповеди; 

И Господ направи това.

14 и им направи позната светата Своя събота, и им даде заповеди, повеления и закони чрез слугата Си Моисея. 

Ти си Господ, който направи това.

20 И Ти им даде благия Си Дух, за да ги вразумява и не отне манната Си от устата им, и даде им вода, когато бяха жадни. 

И им даде добрият си дух да ги учи! Кой е този добър дух-ангел! Така работи Господ-чрез ангели. И няма друг начин. И само когато Исус дойде в плът-тогава дойде сам-не прати ангел. И дори и тогава никой не обърна внимание-по времето на Исус ан земята никакъв ангел не се яви на никого да каже нещо. Защото Господ беше тук. Този, който даваше инструкциите. Да не помисли сега някой, че Господ на земята беше Бог. Беше човек. Но това е друга тема.
Йоан 16 глава. Някои казват-този, който е в мене ми казва... Във вас нямате нищо друго, освен вътрешности. И нека ви кажа нещо: Господ праща при вас човеци да ви кажат Божието Слово както е, но вие ги отхвърляте. Никой иначе няма да дойде и да ви открие истината. Не работи така.

5 а сега отивам при Онзи, Който Ме е пратил; и никой от вас не Ме пита: Къде отиваш? 

Ще се върна отново на небето, казва Исус.

6 Но понеже ви казах това, скръб изпълни сърцата ви. 
7 Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя. 

Важно е да отида отново на небето-иначе Утешителят няма да дойде. И ето-Исус ще го изпрати. Утешителят не трябваше да бъде тук когато Исус беше. Защото Исус го праща.

12 Имам още много неща да ви кажа; но не можете да ги понесете сега. 
13 А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща. 

Исус имаше да им каже много неща, но те не биха ги понесли. И ето-утешителят ще им каже това, което Исус му дава. И не това, което той си мисли. Но само това, което е от Господа. Господ не се мени. И ако искате да знаете какво ще направи Господ утре-вижте какво е направил преди.

14 Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява. 
15 Всичко, що има Отец, е Мое; затова казах, че от Моето като взема, ще ви известява. 

Исус има всичко от Отец. И ще даде на светият дух същото. Видяхте протокола: Отец дава на Исус, Исус дава на ангел. Ангела дава на Израел. Нека видим този протокол.Откровението 1 глава. Не е трудно, просто трябва да видите какво пише.

1 Откровението от Исуса Христа, което му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро; а Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Иоан, 

Откровението е на Исус. А той го получи от Отец! Двама станаха-нали? И Исус го даде на ангела си-станаха трима. Нали? Но третият е ангел-не е Бог!! И Йоан го получи. И ето-какво направи Йоан:

2 който възвести Божието слово и свидетелството Исус Христово - и всичко що е видял. 

Отец даде на Исус, Исус даде на ангел и ангела даде на Йоан. Това е протокола, по който работи Отец.
Нека видим 1 Йоаново 5 глава-някои не разбират това и ето-те ви четат това тук:

7 и Духът е, който свидетелствува, понеже Духът е истината. 

Има превод, който казва, че са трима които свидетелстват. Отец, Сина и светият дух. Вижте как е преведено в Кинг Джеймс.

7 For there are three that bear record in heaven, the Father, the Word, and the Holy Ghost: and these three are one.
 
9 Ако приемаме свидетелството на човеците, свидетелството на Бога е по-важно; защото това, което Бог заявява, е туй, че Той е свидетелствувал за Сина Си. 
10 Който вярва в Божия Син, има това свидетелство в себе си; който не вярва Бога, направил Го е лъжец, защото не е повярвал свидетелството, което Бог е свидетелствувал за Сина Си. 

Тези тримата имат записаното. Отец  дава на Исус, Исус дава на ангела и ангела дава на Израилянин.
Хората казват, че Господ е Троицата... Знаете ли кога е дошло това-след като Римляните са унищожили първите християни. И някой е измислил, че това тук е Троицата-три личности в една...
11 И свидетелството е това, че Бог ни е дал вечен живот, и че тоя живот е в Сина Му.

Нека видим Деянията 1 глава

1 Първата повест написах, о Теофиле, за всичко що Исус вършеше и учеше, откак почна 

Теофил не е име тук. Означава „Най-Превъзходни“.

2 до деня, когато се възнесе, след като даде чрез Светия Дух заповеди на апостолите, които беше избрал; 

И ето-прати им светият дух-ангел. Нека го видим-Деянията 8 глава

26 А ангел от Господа говори на Филипа, казвайки: Стани, иди към юг, по пътя, който слиза от Ерусалим през пустинята за Газа. 

Ангел каза това на Филип. Господ действа чрез ангели.

27 И той стана та отиде. И, ето, човек от Етиопия, скопец, велможа на етиопската царица Кандакия, който беше поставен над цялото й съкровище, и беше дошъл в Ерусалим да се поклони, 
28 на връщане седеше в колесницата си и четеше пророка Исаия. 

Господ има заповед-всички трябва да идат в Ерусалим три пъти на годината. И Изралияните са отивали. Днес в Етиопия са Фелосяните. Племето на Дан. Но ние не знаем тези неща...

29 А Светият Дух рече на Филипа: Приближи се и придружи тая колесница. 

Защо ангела не отиде? Защото това е протокола-Израилянин трябва да отиде. И ето-кой е този ангел-свят дух. Не забравяйте това, че Библията е писана без главни букви и препинателни знаци!
Господ има протокол-Деянията 10 глава. Отец дава на Исус, Исус дава на ангела си и ангела дава на Израилянин. Това е протокола. И който и да наруши този протокол, завършва невеж. Ние сме избрани от Господа за да разбираме Библията. Не е дал на никого другиго това, но на нас. Не желая нищо зло на никого, но факта е, че на нас ни е дадено да знаем тези неща. И ако народите не искат да чуят-Господ ще се разправи с тях.
А тук е най-първият езичник-Италянец-който дойде в Църквата.

1 Имаше в Кесария един човек на име Корнилий, стотник от така наречения италийски полк. 
2 Той беше благочестив и се боеше от Бога с целия си дом, раздаваше много милостини на людете, и непрестанно се молеше на Бога. 

Когато човек от друг народ търси Бога-Бог ще му се открие. Независимо от кой народ е този човек-Господ ще му прати някой, който да му покаже истината.

3 Около деветия час през деня той видя ясно във видение един ангел от Бога, който влезе при него и му рече: Корнилие! 

Ангел се яви на Корнилий. Защото Господ го чу.

4 А Той, като се взря в него, уплашен рече: Що е, Господи? И ангелът му каза: Твоите молитви и твоите милостини възлязоха пред Бога за спомен. 
5 И сега изпрати човеци в Иопия да повикат едного Симона, чието презиме е Петър. 
6 Той гостува у някой си кожар Симон, чиято къща е край морето, [той ще ти каже що трябва да правиш]. 

А-защо ангела не каза на Корнилий? Не, но трябваше Петър-свещеника на Господа, да дойде и да му каже как да спаси себе си. А Петър е мислел, че не трябва да говори на никого освен на Израел. И това беше казано от Господа-да не отиват при други освен при Израел. За това Господ трябваше да подготви Петър за да отиде и да говори на Корнилий. И Господ даде на Петър видение с животни-някои мислят, че тук Господ отмени Диетичният Закон-няма такова нещо!!
 
19 И докато Петър още размисляше за видението, Духът му рече: Ето, трима човека те търсят. 
20 Стани, слез, та иди с тях; и никак не се съмнявай, защото Аз съм ги изпратил. 

Господ каза на Петър. Но кой каза на Корнилий-ангел. Вижте това! Ангела говори от името на Господа и казва всичко точно.

21 И тъй, Петър слезе при човеците и рече: Ето аз съм оня, когото търсите. По коя причина дойдохте? 
22 А те рекоха: Стотникът Корнилий, човек праведен и който се бои от Бога, и с добро име между целия юдейски народ, биде уведомен от Бога чрез един свет ангел да те повика у дома си и да чуе думи от тебе. 

Вижте сестри и братя-духът изпрати Петър. А Корнилий каза-ангела. Едно и също е! Свят ангел, свят дух! Едно и също е. И е един ангел-този, който взе работата на Луцифер. Защото Луцифер стана Сатана.
Нека да видим името на този ангел-Данаил 8 глава. Тук четем Бибилята заедно. Не ви казвам да ми вярвате. Защо трябва да ми вярвате? За това ще четем Бибилята.

1 В третата година от царуването на цар Валтасара, видение ми се яви, на мене Даниила, подир онова, което бе ми се явило по-напред. 

Валтасар е бил сина на Навохудоносор. И Данаил е искал да узнае това видение:

15 И когато аз, аз Даниил, видях видението, поисках да го разбера. И, ето, застана пред мене нещо като човешки образ; 
16 и чух човешки глас, който извика изсред бреговете на Улай и рече: Гаврииле, направи тоя човек да разбере видението. 

Ето духът на истината-който стои в присъствието на Господа-и името му е Гавриил.

17 И така, той се приближи гдето стоях; и когато дойде аз се уплаших и паднах на лицето си; а той ми рече: Разбери, сине човешки; защото видението се отнася до последните времена. 
  
Гавриил му казваше за пророчествата на последното време. Но нека видим кога се е появил отново-Данаил 9 глава

1 В първата година на Дария Асуировия син, от рода на мидяните, който се постави цар над Халдейската държава, - 

Това е следващият Цар след Валтасар. Мидянин.

2 в първата година от царуването му аз Даниил разбрах от свещените книги числото на годините, за които дойде Господното слово към пророк Еремия, че запустението на Ерусалим ще трае седемдесет години. 

Данаил е чел каквото  еписал Еремия. Но Данаил е живял в края на това време и нещо не е било така-не се е изпълнило.

3 Тогава обърнах лицето си към Господа Бога, за да отправя към него молитва и молби с пост, вретище и пепел. 

Данаил е молел Господа за да му даде разбиране и Господ му праща вестител:

20 И докато още говорех и се молех, и изповядвах своя грях и греха на людете си Израиля, и принасях молбата си пред Господа моя Бог за светия хълм на моя Бог, 
21 дори още като говорех в молитвата, мъжът Гавриил, когото бях видял във видението по-напред, като летеше бързо се приближи до мене около часа на вечерната жертва. 

Мъжът Гавриил. Ангел! Лети бързо.

22 И вразуми ме като говори с мене, казвайки: Данииле, сега излязох да те направя способен да разбереш. 

Гавриил дойде да даде разбиране на Данаил.

23 Когато ти почна да се молиш заповедта излезе; и аз дойдох да ти кажа това, защото си възлюблен; затова размисли за работата и разбери видението.
Някой ще каже-но това е в Старият Завет. Нека го видим и в Новият Завет тогава. Хората не разбират-Соломон е примера! Тогава всички трябваше да знаят Словото! Дори и жените трябваше да знаят всичкото. Не могат да проповядват, но трябваше да знаят. Днес никой не знае нищо, но казват, че са християни... Ккави християни са? Християнин означава че във всичко е като Христос. Христос отиваше в Църквата в събота! Не ядеше нищо нечисто, пазеше заповедите! Но днес  те не правят нищо от това, но наричат себе си християни.
Лука 1 глава-всичко е в порядък.
5 В дните на Юдейския цар Ирод имаше един свещеник от Авиевия отред, на име Захария; и жена му беше от Аароновите потомци, и се наричаше Елисавета. 

Този брат е бил Левит. До смъртта на Исус на кръста, Левитите все още вършеха службата.

11 И яви му се ангел от Господа, стоящ отдясно на кадилния олтар. 
12 И Захарий като го видя, смути се, и страх го обзе. 

Това става с вас когато видите ангел. Но някои ви лъжат, че Светият Дух току що им казал нещо си... Те би трябвало да треперят от страх.

13 Но ангелът му рече: Не бой се, Захари, защото твоята молитва е чута, и жена ти Елисавета ще ти роди син, когото ще наречеш Иоан. 

Но Захария не му е повярвал в това.

18 А Захария рече на ангела: По какво ще узная това? защото аз съм стар, и жена ми е в напреднала възраст. 
19 Ангелът в отговор му каза: Аз съм Гавриил, който стои пред Бога; и съм изпратен да ти говоря и да ти благовестя това. 

Аз съм Гавриил-каза ангела! Стоя в присъствието на Господа! Аз съм този, който говори на Моисей в храста, казах на Авраам да не убива Исак, аз казах това на Даниил... И понеже Захария не повярва-Гавриил му каза, че ще стане няма докато не се роди момчето. Господ предупреди-не разсърдвай този ангел!

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 

Същият ангел.

27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария. 
30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 
31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус. 

Вижте това! Някои казват-няма бувата „джей“ в Хибру. Но Господ е Господ и на езиците. И така-кой донесе съобщението на пророците и на апостолите-Гавриил. Същият. Ангелите не умират-живеят вечно. Нека видим какво още стана-Лука 3 глава. Никой не обръща внимание на това тук:

21 И когато се кръстиха всичките люде, като се кръсти и Исус и се молеше, отвори се небето, 
22 и Светият Дух слезе върху Него в телесен образ като гълъб, който казваше: Ти си Моят възлюбен Син; в Тебе е Моето благоволение. 

Сестри и братя, един брат ми каза преди време-кой е този дето е казал това? Първото нещо е-ние искаме да знаем, кой е този свят дух, дето е дошъл като гълъб тук?
Йоан 1 глава.
29 На следния ден Иоан вижда Исуса, че иде към него, и казва: Ето Божият Агнец, Който носи греха на света! 

Йоан е знаел кой е Исус.
 
32 И Иоан свидетелствува, казвайки: Видях Духът да слиза като гълъб от небето и да почива върху Него. 
33 И аз Го не познах; но Оня, Който ме прати да кръщавам с вода Той ми рече: Онзи, над Когото видиш да слиза Духът и да почива върху Него, Той е Който кръщава със Светия Дух. 

Това е Той-над когото ще слезе духът.

51 И рече му: Истина, истина ви казвам, [Отсега] ще видите небето отворено, и Божиите ангели да възлизат и слизат над Човешкия Син.

Значи при кръщението на Исус от небето дойде ангел. Това е цялото нещо. Те са духове-могат да заемат всяка форма. Те могат да минават през стени, могат да летят, да вървят по водата. Но кой тогава каза това, което се чу от небето? Дали беше Отец?
Йоан 5 глава

37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.

Значи не е бил Отец! Защото никой никога не го е чул. Никога. Тогава кой е бил-Битие 22 глава

1 След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме. 
2 И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа. 

Исмаил е първият син на Авраам, но Исак е синът по договора. Ако не сме в договор с Господа-не ни знае.

9 А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата. 
10 И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си. 
11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме. 
12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син. 

Ако имате вяра-ще вършите това, което Господ иска. Но кой извика на Авраам-ангел. 
 
15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече: 
16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син, 
 
Ангела направи това, което му беше поръчано. Гавриил каза това на Авраам-от името на Господа. Ангелите говорят от първо лице! Той е този свят дух. И не отива във вас. 

17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си;
18 в твоето потомство ще се благословят всичките народи на земята, защото си послушал гласа Ми. 

Откровението 1 глава. Хората нямат време да четат Библията, но се занимават с всичко друго. Но защо?

10 В Господния ден бях в изстъпление чрез Духа; и чух зад себе си силен глас като от тръба, който казваше: 
11 Каквото виждаш напиши на книга, и прати го до седемте църкви: до Ефес, до Смирна, до Пергам, до Тиатир, до Сардис, до Филаделфия и до Лаодикия. 

Исус говори тук. Но чрез ангела си.
Ще видим какво казва това съобщение-Откровението 2 глава

1 До ангела на ефеската църква пиши: Това казва Оня, Който държи седемте звезди в десницата Си, Който ходи всред седемте златни светилника; 

Нека да видим съобщението:

7 Който има ухо, нека слуша, що говори Духът към църквите: На този, който победи, ще дам да яде от дървото на живота, което е [всред] Божия рай. 

Ще ви дам да ядете това, което Адам ви отне.

8 До ангела на смирненската църква пиши: Това казва първият и последният, Който стана мъртъв и оживя. 
 
Исус каза това. Той беше мъртъв и оживя.
 
11 Който има ухо, нека слуша, що говори Духът към църквите: Който победи, няма да бъде повреден от втората смърт. 

Който има уши нека чуе. И как завърши този разговор:

29 Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите. 

Нека видим това съобщение-Откровението 22 глава

16 Аз, Исус, изпратих ангела Си, за да ви засвидетелствува това за църквите. Аз съм коренът и потомъкът Давидов, светлата утринна звезда. 

А-значи ангел и свят дух са едно и също!
6 И рече ми: Тия думи са верни и истинни; и Господ Бог на пророческите духове, прати ангела Си да покаже на Неговите слуги това, което трябва скоро да стане.
 И ако сте служител на Бога-кой ще ви донесе събощението-ангел.
И последното-Деянията 7 глава. Днес християните не правят никакъв смисъл в това, което казват. Пращат хората на небето, в ада и после ви казват, че ще има възкресение и страшен съд. Но ако са на небето-са си живи. Как ще ги възкресяват? И ако са в ада-са живи и са осъдени. Как ще има страшен съд? Дори не знаят да броят до три...

22 И Моисей беше научен на всичката египетска мъдрост, и бе силен в слово и в дело. 

Моисей е избягал от Египет защото е знаел кой е.

30 И като се навършиха четиридесет години, яви му се ангел Господен в пустинята на Синайската планина, всред пламъка на една запалена къпина. 

Кой се е явил-ангел.

38 Това е оня, който е бил в църквата в пустинята заедно с ангела, който му говореше на Синайската планина, както и с бащите ни, който и прие животворни думи, да ги предаде на нас: 

Той е бил с ангела на планината.

39 когото нашите бащи не искаха да послушат, но го отхвърлиха, и се повърнаха със сърцата си в Египет, 

Хората са мразели Господа винаги. Дори и преди да дойде като Исус Христос. И Стефан им казва, че са като бащите си.

51 Коравовратни и с необрязано сърце и уши! вие всякога се противите на Светия Дух; както правеха бащите ви, така правите и вие. 

Много Израиляни са така и днес-твърдоглави и коравовратни. И умът им не е обрязан.

52 Кого от пророците не гониха бащите ви? а още и избиха ония, които предизвестиха за дохождането на Този Праведник, на Когото вие сега станахте предатели и убийци, - 

Израел изби пророците. Ние го направихме това. И те убиха тези които говореха, че Исус ще дойде.

53 вие, които приехте закона чрез ангелско служение, и го не опазихте. 

Нашите бащи приеха закона чрез ангели и не го упазиха. Кой даде закона-Господ Исус чрез ангели!
Отец, Сина и свят дух.
Другата седмица ще видим духът, който ви изпълва.


Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2186752
Постинги: 1221
Коментари: 1485
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930