Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2014 04:07 - ВЯРАТА ИДВА ОТ СЛУШАНЕ, НО ПОДЧИНЕНИЕТО ИДВА ОТ СТРАХ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 912 Коментари: 0 Гласове:
2



Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок на Израел. Ще научите много важни неща за своето спасение.
Винаги е добре да стоя пред вас в съботата.
Днес монзина казват, колко много обичат Бога. Но като ги слушам и виждам поведението им-нещата явно са различни. За това преди време Господ постави в ума ми да направя този урок.
Много неща са тези които хората нарушават-защото не знаят за последиците.
Някой кара автомобила си през нощта. В 2 часа. И няма никой по улиците, но ето-има червен светофар и този брат спира. Защо? Защото се страхува какво ще стане ако мине на червено-ще има последици.
В Индия хората гладуват, но по улиците се разхождат крави. И никой не ги закача-защото се страхуват от бога на когото вярват. За тях кравата е свещено животно...
Защо е така-защото хората се страхуват от последиците. Е не можеш да служиш на Бога ако не се страхуваш от него. И тези които казват, че му служат-ако не се страхуват-поведението им показва, че не му служат.
Ще започнем урока от Лука 12 глава

4 А на вас, Моите приятели, казвам: Не бойте се от тия, които убиват тялото, и след това не могат нищо повече да сторят. 
5 Но ще ви предупредя от кого да се боите: бойте се от онзи, който, след като е убил, има власт да хвърля в пъкъла, Да! казвам ви, от него да се боите. 

Това е, което Исус каза. Не се страхувайте от този, който може да ви убие. Но се страхувайте от този, който има властта да ви хвърли в огненото езеро. Този Господ, на когото служим, не само ще ви убие, но после може да ви възкреси и да ви хвърли в огненото езеро. И като разберете това-ще внимавате какво вършите. Господ знае своето творение. Дори и когато прати някой да води хората си, той трябва да постави страх пред тях-иначе те няма да искат да го слушат. Нека ви покажа какво имам предвид-Исус Навин 3 глава. И е така с всички хора по земята. Както ако минеш на червено и получиш глоба-голяма глоба. Другият път ще внимаваш да не го правиш. Аз съм нарушавал това, което са ми казвали хора дето обичам, но никога не съм нарушил нещо, което ми е казал човек, който има властта да ме убие и съм се страхувал от него.
И ето сега какво направи Исус след като Моисей умря.
1 Тогава Исус стана рано; и като се дигнаха от Ситим, той и всичките израилтяни, дойдоха до Иордан, и там пренощуваха преди да преминат.

Доведе Израел до реката Йордан. А този Исус не е водил Израел дори и един ден в пустините. Исус Христос ги е водил. Някои хора бъркат този Исус с Исус Христос. 

7 И Господ рече на Исуса: Днес почвам да те възвеличавам пред целия Израил, за да познаят, че както бях с Моисея, така ще бъда и с тебе. 

Господ знае тези хора-за това ще издигне и Исус Навин на положение, така, че да го слушат.

8 А ти заповядай на свещениците, които носят ковчега за плочите на завета, като кажеш: Когато стигнете при брега на Иорданската вода, застанете в Иордан. 
 
Нека видим какво ще стане 
 
13 И щом стъпят във водата на Иордан стъпалата на нозете на свещениците, които носят ковчега на Иеова, Господа на целия свят, Иорданската вода, водата, която слиза от горе, ще се раздели и ще застане на куп. 
 
И ето-Господ ще направи водата да се раздели-точно както направи за Моисей, така ще направи и за Исус Навин.

15 и щом дойдоха до Иордан ония, които носеха ковчега, и нозете на свещениците, които носеха ковчега, се намокриха в края на водата, (защото Иордан наводнява всичките си брегове през цялото време на жетвата), 
16 водата, която слизаше от горе застана и се издигна на куп много надалеч, при града Адам, който е край Царетан; а водата, която течеше надолу към полското море, то ест, Соленото море, се свърши и изчезна; и людете преминаха срещу Ерихон. 

Господ спря водата там.

17 А свещениците, които носеха ковчега на Господния завет, стояха твърди на сухо всред Иордан; и целият Израил преминаваха по сухо догдето целият народ съвсем премина Иордан. 

Свещениците са стояли с ковчега в средата на реката. Докато всички преминат. Господ направи това, за да видят хората, че Господ е с Исус.
Исус Навин 4 глава

11 А когато всичките люде бяха съвсем преминали, мина и Господният ковчег и свещениците пред людете.
14 В оня ден Господ възвеличи Исуса пред очите на целия Израил; и те се бояха от него, както се бояха от Моисея, през всичките дни на живота му.

И ето как Господ направи така, че Израел се страхуваше от Исус Навин. Иначе хората не биха го слушали. Не биха дори и повярвали, че е от Господа. Но след този епизод, те вече се страхуваха от него и го слушаха.

23 защото Господ вашият Бог пресуши Иорданската вода пред вас догде преминахте, както Господ вашият Бог стори на Червеното море, което пресуши пред нас догде преминахме,

Господ направи за Исус Навин това, което направи преди за Моисей.

24 за да знаят всички племена на света, че Господната ръка е мощна, та да се боят винаги от Господа вашия Бог.

И ето-хората се бояха вече от Исус. Трябва да има страх. И ако не-тези хора ще се противят и ще го отхвърлят. Ако не се страхувате от Бога-няма да искате да му служите.
Нека ви покажа това-1 Царе 16 глава. И това е във всяко поколение. Когато Господ ви отхвърли-отхвърлил ви е вече.

1 Тогава Господ каза на Самуила: До кога ще плачеш за Саула, тъй като Аз съм го отхвърлил да не царува над Израиля? Напълни рога си с миро та иди; Аз те изпращам при витлеемеца Есей; защото Си промислих цар измежду неговите синове. 

Понякога ние като човеци не разбираме какво прави Господ. Той е много милостив, но когато преминем линията-той ни е отхвърлил и вече не се занимава с нас. И тогава ние отиваме все по-надолу. След като Господ отхвърли Саул, вече не искаше и да чуе за него.
 
4 И Самуил стори каквото Господ каза, и дойде във Витлеем. А градските старейшини го посрещнаха разтреперани, и рекоха: С мир ли идеш? 

Това е Самуил-свещеника на Бога! Вижте как се страхуваха хората от него. Защото най-опасните хора са били свещениците на Бога! Спомнете си какво направи Илия-изби 400 фалшиви пророци. Всички са се страхували от Божиите хора! Днес никой не се страхува от Бога. За това е и положението, в което е света. И ето-и вие-ако знаете Божието Слово, когато отидете някъде и те са говорили за Бога и Бибилята, когато вие се появите-те млъкват. Защото се страхуват от вас!
И ето-когато хората започнат да се страхуват от Бога-тогава започват да се образоват. Вижте-силата на Светият Дух е Божието Слово!
Нека видим Притчи 1 глава.

5 За да слуша мъдрият и да стане по-мъдър И за да достигне разумният здрави начала, 

Когато човек чуе нещо, което не знае, а е мъдър-започва да ви слуша, за да научи какво имате да кажете. Но ако не е мъдър-ще спори...

7 Страх от Господа е начало на мъдростта; Но безумните презират мъдростта и поуката. 

Страх от Господа е начало на мъдростта! Защо? Защото като намерите, кой е той-започвате да разбирате, че ако не го слушате-ще имате сериозни проблеми. Вижте-той е същият, който издави света по времето на Ной! Бебета, жени, деца, старци,бебета в утробите... И вие не се страхувате от него? Това е безумие! Това си е чиста глупост!

22 Глупави, до кога ще обичате глупостта? Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието? 

Вижте глупостта-за какво става това? „Вярвай в Христос“ и това е всичко? Това е глупост! И вие мразите знанието... Не е важно какво казва Бибилята-моят пастор казва... Пълна глупост-ето това е.

23 Обърнете се при изобличението ми. Ето, аз ще излея духа си на вас, Ще ви направя да разберете словата ми. 

Чак след като чуете разобличението и се обърнете към мене-тогава ще ви партя Светият Дух и ще разберете Словото ми.

24 Понеже аз виках, а вие отказахте да слушате, Понеже простирах ръката си, а никой не внимаваше, 

И вие не искате да чуете нищо. Господ казва, че седмият ден е съботата. Вие казвате, че неделята е... Господ ви казва, че мъртвите са мъртви-вие казвате, че майка ви е на небето. Господ казва, че не трябва да ядете някои животни. Вие казвате, че можете да ядете всичко...

25 Но отхвърлихте съвета ми, И не приехте изобличението ми, - 

И нека видим какво ще стане с вас, ако не се страхувате от Бога-защото нямате знанието за него.

31 Затова, ще ядат от плодовете на своя си път, И ще се наситят от своите си измислици. 
32 Защото глупавите ще бъдат умъртвени от своето си отстъпване, И безумните ще бъдат погубени от своето си безгрижие, 

Вижте какво ще стане с глупавите, които казват, че само трябва да вярваш в Христос. Нито парите, нито богатство-нищо не може да ви спаси. Само вие можете като се обърнете с цялото си сърце към Бога. И ето-ако нямате страх от Бога-защо да се обърнете от злите си пътища? И няма да искате да чуете никого! Защото вие сте си създали своя религия и начин на служение.
Господ е поставил тези неща в Библията за да се осъзнаем и да достигнем до вечният живот. Имате пари, имате власт, но пред Бога не сте нищо! Защото нямате истината. И тогава вашето богатство ще ви унищожи-защо да слушате Бога, като имате всичко? А не знаете, че и Сатана може да ви е благословил... Но ще ви стурва скъпо.
Римляните 10 глава

1 Братя, моето сърдечно желание и молбата ми към Бога е за спасението на Израиля. 
2 Защото свидетелствувам за тях, че те имат ревност за Бога, само че не е според пълното знание. 

Израел има ревност за Бога, но няма знанието. Разходете се и вижте колко църкви имаме в нашето общество. Само магазините за алкохол са същото число... Имаме църкви на всеки ъгъл. Но никой не знае нищо. Ние искаме да служим на Бога, но нямаме и понятие как.

3 Понеже, ако не знаят правдата, която е от Бога и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога. 
 
И когато си игнорант-не знаеш нищо. Не знаеш за съботата, не знаеш какво представя-че представя Милениума. Не знаете нищо. Казвате на хората, че не трябма да празят закона. Но после им казвате, че са грешници, защото пият алкохол и пушат зцигари. И ето-никой дори не знае, че ние сме именно Израел, но всички мислят, че тези дето наричат себе си Юдеи са наистина от племето на Юда.
И така-когато нямате знание за Бога-правите си ваше си знание. Е не можете да сте пастори и да нямате какво да наречете грях? За това казвате, че пушенето и пиенето са грях... 
 
11 Защото писанието казва: "Никой, който вярва в Него, не ще се посрами".
12 Понеже няма разлика между юдеин и грък защото същият Господ е Господ на всички, богат към всички, които Го призовават. 

Моите хибру братя знаят, че са избрани, но не знаят за какво. Мислят си, че само те ще са в Царството. Но ние сме избрани за да върнем всички синове на Адам при Бога. За това сме избрани. Дори и Исус каза на онази жена при кладенеца-спасението е от Юдеите. Мислете по това!
Е днес вие не искате да чуете нищо...

13 Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".
14 Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали? И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник? 

Е как ще повярвате в господа-след като не сте чули за него? Имате проповедници, но те ви говорят лъжи. Вие никога не сте чули за Исус, който е издавил целият свят, който ви е дал Диетичният Закон, Законите, Празниците. Е как ще се обърнете към някой, за когото не сте чули и никой не ви е говорил?

15 И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: - "Колко са прекрасни Нозете на тия, които благовествуват доброто!"

И как ще ви проповядват, ако не ги е пратил Господ? Е тогава-как да се намери, дали един проповедник е от Бога? Много лесно-по това, което говори!
Нека видим какво говори един проповедник, пратен от Бога-Еремия 3 глава. Вижте-рано или късно трябва все някой да се образова! Иначе Господ ще отреже цялото творение.

14 Върнете се, чада отстъпници, казва Господ. Защото Аз съм ви съпруг;

Господ говори тук на Израел-защото за тях се е оженил.

 И ще ви взема - един от град, а двама от род - И ще ви въведа в Сион! 
15 И ще ви дам пастири по Моето сърце, Които ще ви пасат със знание и разум. 

И ще ви дам пастири по своето сърце! И ще ви хранят със знание и разбиране! Е-какви са вашите пастори, като ви казват, че Исус е умрял в петъка и е възкръснал в неделя? Как ще преброите 3 дни и 3 нощи? Исус казва, че ще бъде на земята-вашите пастори ви казват, че ще вървите на небето... Що за пасотри са те? Кой ги е пратил? И ако им се противопоставите-те воюват с вас! Но ето-ние нямаме респект към лъжците! Или ще вършим всичко правилно-или да не се и захващаме! За това ще вършим това правилно-по Бога!
Еклисияст 12 глава

9 И колкото по-мъдър ставаше проповедникът, Толкова повече поучаваше людете на знание; А най-вече измисляше и издирваше И нареждаше много притчи. 

И понеже пасторът беше мъдър, учеше хората на знанието! Аз ставам в 5 часа сутринта и чета Бибилята-за да намеря мъдростта, която е от Бога! И да мога да ви предам знанието.

10 Проповедникът се стараеше да намери угодни думи, И това, което бе с правота написано, думи на истина. 

И това, което е написано е истината.

11 Думите на мъдрите са като остени; И като заковани гвоздеи са думите на събирачите на изреченията, Дадени от единия пастир. 

Защото думите на мъдрите са които ви подкарват по правия път! И тези от вас които слушат, знаят какво иска Господ. И всичко идва от единият Пастир-от Господа! Отец дава всичко на Исус и той-на Израел. И е така от Битие до Откровението! Има само една истина! Мъртвите са мъртви-една истина! И ако не сте живи-сте мъртви. Няма място за интерпретации! Една истина!
Вие казвате-вие вярвате в Бога, но Светият Дух ви говори... Нека видим Римляните 10 глава. Мнозината си играете със себе си. И ако Светият Дух ви казва нещо, което не е в Бибилята-тогава този дух не е свят! И ако нещо говори в главата ви-и не е от Бибилята-имате дух, но е зъл.

16 Но не всички послушаха благовестието; защото Исаия казва: "Господи, кой от нас е повярвал на онова, което сме чули"?
 
Това е в Исаия 53 глава-и никой не вярва в Исус. Днес дори и не знаят, че Исус е бил от племето на Юда...

17 И тъй, вярването е от слушане, а слушането - от Христовото слово. 

И така-вярването идва от слушане. Е как ще служите на Господ, за когото не сте чули никога? И то трябва да чуете Божието Слово-Библията! Не нещо мистериозно, не нещо, което изглежда да е истината на някого.
И ако не сте чули нищо-как ще вярвате? Исус ви каза за това-мнозина сте чули традициите на човеците, но не и Божието Слово-Матеи 15 глава.
За това Исус каза, че ще дойдат от изток и запад и ще седнат с Авраам и Моисей в Царството, но децата на Царството ще бъдат изхвърлени в огненото езеро... Страшно е!
1 Тогава дойдоха при Исуса фарисеи и книжници от Ерусалим и казаха: 
2 Защо Твоите ученици престъпват преданието на старейшините? понеже не си мият ръцете, когато ядат хляб. 
3 А Той в отговор им каза: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед? 

Те са следвали традиции!

4 Защото Бог каза: "Почитай баща си и майка си"; и - "Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви".
5 Но вие казвате: Който рече на баща си или майка си: Това мое имане, с което би могъл да си помогнеш, е подарено Богу, 
6 - той да не почита баща си, [или майка си]. Така, заради вашето предание, осуетихте Божията дума. 

Госопд е заповядал да уважаваме баща си и майка си и няма условие! И ако те са непокорни на Бога-Господ ще се разправи с тях. Но ако вие се отнасяте лошо с тях-вие ще страдате.
И ето-вашето поведение вече допринася за нарушаването на заповедите.

7 Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: - 
8 "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене. 

Вие казвате-Светият Дух е с мене, но не вършите нищо от това, което Господ ви казва да вършите!

9 Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди".

И ето-те ви учат на човешки заповеди. Не на Божието Слово.
Нека видим Исаия 29. Хората ви казват, че ние сме някакъв култ, но виждали ли сте култ, който чете толкова много от Библията?

9 Стойте смаяни и почудете се, Заслепете себе си и ослепейте; Те са пияни, но не от вино, Политат, но не от спиртно питие. 

Това, от което са пияни е фалшива доктрина.

10 Защото Господ изля на вас дух на дълбок сън, И затвори очите ви: пророците, И помрачи първенците ви: гледачите.
11 И всяко пророческо видение стана за вас Като думите на запечатано писмо, Което дават на някого, който е грамотен, И казват: Я прочети това; А той казва: Не мога, защото е запечатано; 

Не можете да четете книга, която е запечатана.

12 Тогава дават писмото на някого, който не е грамотен. И казват: Я прочети това; А той казва: Не съм грамотен. 

Този няма образование. Хората казват за някой пастор, че няма образование, но определено проповядва силно. Питам-какво проповядва?

13 Затова Господ каза: Понеже тия люде се приближават при Мене с устата си, И Ме почитат с устните си, Но са отстранили сърцето си далеч от Мене, И благоволението им към Мене е По човешки поучения изучени папагалски,
 
Ако не четете Книгата, защото е запечатана или сте неграмотни-какво учите хората: учения на човеци.

14 Затова, ето, ще пристъпя да направя чудно дело между тия люде, Да! чудно и странно дело; И мъдростта на мъдрите им ще изчезне, И разумът на разумните ще се скрие.
 
И това е така ясно, че никой не му обръща внимание. Исус каза, че ще е в гроба 3 дни и 3 нощи. И никой не иска да помисли, че от петък след обед до неделя сутринта няма три дни и три нощи. А се наричат доктори по теология... А не могат да броят до три? Време е да се обърнете към истината както е!

16 Ах! тая ваша опърничавост! Грънчарят ще се счете ли като кал? Направеното ще рече ли за този, който го е направил: Той не ме е направил? Или изработеното ще рече ли за този, който го е изработил: Той няма разум?

Господ ви казва: съботата ми пазете. Вие казвате-не-неделята трябва да пазим. Господ ви казва, че мъртвите са мъртви-вие казвате, че майка ви е на небето... Господ ви казва какво да не ядете-вие казвате, че всичко можете да ядете. Виждате ли колко човешки учения следвате? Не можете да служите на Господа каквито сте! Господ не ви обича безусловно! Та вие дори и децата си не обичате безусловно. Но Господ ви обича без никакви условия? И поради това-нямате страх от Бога, защото не ви очакват никакви неприятни последици. Господ ви обича без условия... Виждате каква невероятна лъжа е това!
Вижте-така ясно е, че никой не го вижда.
99 процента от всичко, което ви учат е погрешно. И понеже вие сте повярвали-то вие сте изгубили и шанса за спасение.
Откровението 2 глава

12 До ангела на пергамската църква пиши: Това казва Тоя, Който има двуострия меч: 
13 Зная, где живееш, там гдето е престолът на сатана; и държиш здраво името Ми, и не си се отрекъл от вярата в Мене, даже в дните на Моя верен свидетел Антипа, когото убиха между вас, гдето живее сатана. 
14 Но имам малко нещо против тебе, защото имаш там някои, които държат учението на Валаама, който учеше Валака да постави съблазън пред израилтяните, та да ядат идоложертвено и да блудствуват. 
15 Така също имаш и ти някои, които държат, подобно на ония, учението на николаитите. 

Те са взели дори и свещеничеството.

16 Затова покай се; и ако не, ще дойда при тебе скоро и ще воювам против тях с меча, който излиза от устата Ми. 

Ще намерим кои са тези николаити и къде са те. И така ще намерим и къде е седалището на Сатана.
Откровението 13 глава

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена. 

Това е възстановената Римска Империя, дори и на Вавилонската Империя. И още-Римският католицизъм.

2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.

И този звяр показва Вавилон, Мидо Персия, Гърция и Рим. И властта му е от Сатана. Е-не чудно, че имаме Коледата от Рим, мъртвите на небето-от Рим, отиване на небето-от Рим, можем да ядем всичко-от Рим, Царството на небето-от Рим и какво ли не още.

3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя;

Това е Римската глава. Рим е падал и възстановяван 10 пъти. Знаете ли на какво се основава Европейският Съюз-на Римският Договор подписан в Рим през 1957 година. Ето-намерихме от къде е дошла властта и къде е седалището на Сатана-в Рим. Значи това са николаитите.

и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра; 

И ето-света отиде след ученията на Рим.

4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него? 

И ако се кланяте на този звяр-кланяте се на змея-на Сатана. И ако искате да знаете днес за николаитите-вижте всичките тези неделни църкви. Те говорят това, което идва от змея.
Но защо? Защото те са отменили страха от Бога!
Нека ви дам добър пример-1 Летописи 13 глава. Никой не иска да се занимава с това.

6 И Давид отиде с целия Израил във Ваала, то ест, в Юдов Кириатиарим, за да дигне от там Божия ковчег, който се нарича с името на Господа, Който обитава между херувимите. 
7 И като изнесоха Божия ковчег от Авинадавовата къща, туриха го на нова кола; и Оза и Ахио караха колата. 

Сложили са ковчега в чисто нова кола.

8 И Давид и целият Израил играеха пред Господа с всичката си сила, с песни, с арфи, с псалтири, с тъпанчета, с кимвали и с тръби. 

Било е голямо тържество. Познато ви е това, нали? Това правите в неделя...

9 А когато стигнаха до Хидоновото гумно, Оза простря ръката си та хвана ковчега, защото воловете го раздрусаха. 

Оза е искал да задържи ковчега да не падне, но вижте какво стана

10 И гневът на Господа пламна против Оза и го порази за гдето простря ръката си на ковчега; и умря там пред Бога. 

Момент сега-този брат е искал да направи нещо добро-да не допусне ковчега да падне на земята.

11 И Давид се наскърби за гдето Господ нанесе поражение на Оза; и нарече онова място Фарез-оза, както се казва и до днес. 
12 И в оня ден Давид се уплаши от Бога, и каза: Как ще донеса при себе си Божия ковчег? 

И Давид се уплаши от Господа!

13 Затова Давид не премести ковчега при себе си в Давидовия град, но го отпрати в къщата на гетеца Овид-едома. 

И нека сега видим как Давид пренесе после ковчега. 1 Летописи 15 глава

1 След това Давид си построи и други къщи в Давидовия град; приготви и място за Божия ковчег, и постави шатър за него. 
2 Тогава рече Давид: Не бива да дигат Божия ковчег други освен левитите, защото тях избра Господ да носят Божия ковчег и да Му слугуват винаги. 

Сега вече Давид знаеше как трябва да нпраави това. 

11 И Давид повика свещениците Садок и Авиатар и левитите Уриил, Асаия, Иоил, Семаия, Емиил и Аминадав, та им рече: 
12 Вие сте началници на бащините домове на левитите; осветете се вие и братята ви за да пренесете ковчега на Господа Израилевия Бог на мястото, което съм приготвил за него. 

Левитите трябваше да направят това. Значи този Оза не е бил от тях.

13 Защото, понеже първия път вие не го дигнахте, Господ нашият Бог нанесе поражения върху нас, защото не Го потърсихме според както е заповядано. 

Ние искахме да направим това както ние мислехме, че трябва. Но не става така. Трябвало е да си направят пръти и те да носят ковчега. Дори и да не се докосват до него! Не можеш да служиш на Господа както си искаш! И любовта на Господа не е безусловна, но винаги има условие. Много братя мислят, че ще измамят Бога... И ако нищо не им се случва-то е защото Господ ги чака в края на пътя.
Нека видим Числа 21 глава

4 А когато отпътуваха от планината Ор, по пътя към Червеното море, за да обиколят Едомската земя, людете излязоха от търпение в душата си поради пътя. 
5 И людете говориха против Бога и против Моисея, казвайки: Защо ни изведохте из Египет да измрем в пустинята? защото няма ни хляб ни вода, и душата ни се отвращава от тоя никакъв хляб. 

Госопд им даваше мана от небето и какво казаха те? Че се отвращават от маната...

6 За това Господ изпрати между людете горителни змии, които хапеха людете, та измряха много люде от Израиля. 

Господ им прати змии и те се уплашиха за живота си.

7 Тогава людете дойдоха при Моисея и казаха: Съгрешихме за гдето говорихме против Господа и против тебе; помоли се Господу да махне змиите от нас. И Моисей се помоли за людете. 

Сега те разбраха да се плашат от Бога и Моисей. А Господ даде условие-никога не е без условие:

8 И Господ рече на Моисея: Направи си една горителна змия, и тури я на висока върлина; и всеки ухапан, като погледне на нея, ще остане жив. 
9 И тъй, Моисей направи медна змия и я тури на най-високата върлина; и когато змия ухапеше някого, той, като погледнеше на медната змия, оставаше жив. 

Какво имаме тук-вяра! Вярата идва от слушане! И ако човек не вярва-ще погледне ли на тази медна змия? НЕ! И понеже те се уплашиха-действаха поради страха. Подчиниха се на Моисей и на Господа. Защото не искаха да умрат. Е как така сега те станаха служители на Господа? Защото се уплашиха! От страх започнаха да пазят това, което Господ им каза.
Ще видим Евреите 11 глава. Господ ни казва какво ще направи ако му се подчиним и какво-ако не му се подчиним. Хората не обръщат внимание на това, което ще прочетем.

1 А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат. 
2 Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше. 

Чрез вяра старовременните получиха добро свидетелство.

7 С вяра Ное, предупреден от Бога за неща, които още не се виждаха, подбуден от страхопочитание, направи ковчег за спасение на дома си; чрез която вяра той осъди света и стана наследник на правдата, която е чрез вяра.

Ной подбуден от страх! Словото дойде от Господа и Ной повярва. И знаеше, че Господ ще издави света-и като се уплаши, работеше за 100 години над този ковчег, чрез който спаси себе си и семейството си. Простичко е-нали?
Филипяните 2 глава. Господ е представил всичкото така просто, че всички го пропускат...

12 Затова, възлюбени мои, както сте били винаги послушни, не само както при мое присъствие, но сега много повече при моето отсъствие, изработвайте спасението си със страх и трепет;

Работете над своето лично спасение със страх и трепет. Как Ной служеше на Господа-със страх. Да не отпадне, да не стане като другите хора-да се удави във водата.
И ако човек не иска да върши това, което Господ иска-става проблем-Йон 1 глава. Не може да служите на Господа както вие си искате-няма да стане. Господ избра нас-Израел да доведем синовете на Адам отново при него, но ние решихме да не се подчиним. За това-както и Йон-сме в корема на морското чудовище. За това пълним затворите и нашите младежи се избиват по улиците...

1 Господното слово дойде към Иона Аматиевия син и рече: 
2 Стани, иди в големия град Ниневия и викай против него; защото нечестието му възлезе пред Мене. 

Господ искаше да върне в правия път Нинева-столицата на Асирийците.

3 Но Иона стана да побегне в Тарсис от Господното присъствие; и, като слезе в Иопия, намери кораб който отиваше в Тарсис, плати за превоза си и влезе в него за да отиде с тях в Тарсис от Господното присъствие. 

Този брат се е опитал да бяга от Господа. Той е мразел ниневийците. Но не може да избяга

4 Но Господ подигна силен вятър по морето, и стана голяма буря в морето, тъй че корабът изглеждаше, че ще се разбие. 
 
Господ обаче е пратил ураган

7 После си рекоха един на друг: Елате, да хвърлим жребие та да познаем по коя причина е това зло на нас. И като хвърлиха жребие, то падна на Иона. 
 
Те обаче не са знаели какво става. И ето, каква е причината
 
11 Тогава му рекоха: Що да ти сторим за да утихне за нас морето? (Защото морето ставаше все по-бурно). 
12 И рече им: Вземете ме та ме хвърлете в морето, и морето ще утихне за вас; защото зная, че поради мене ви постигна тая голяма буря. 

Йон е знаел прекрасно защо е тази буря. И те в края на краищата са го хвърлили в морето. Защото не са искали невинна кръв да тежи на тях.
 
15 И тъй, взеха Иона та го хвърлиха в морето; и яростта на морето престана. 

Представете си това-щом Йон е паднал във водата-морето се е успокоило. И вижте как тези хора са се уплашили.

16 Тогава човеците се убояха твърде много от Господа; и принесоха жертва Господу, и направиха обреци. 

Те са се уплашили от този Господ, който прави това. Ето ви ефекта от страха!

17 А Господ бе определил една голяма риба да погълне Иона; и Иона остана във вътрешността на рибата три дни и три нощи. 

И ето какво е станало после-Йон 2 глава

1 Тогава Иона се помоли на Господа своя Бог из вътрешността на рибата, като каза: 
 
И ето сега-Йон се моли на Господа и ето резултата 
 
10 И Господ заповяда на рибата; и тя избълва Иона на сушата. 

Господ заповяда на рибата. Господ говори на езика на рибите? Е-тогава разбирате ли, че Господ ви чува независимо на какъв език му се молите?! И ако говорите английски-е Джизъс. На български е Исус, на хибру е Яшуа. Господ ви разбира!
Йон 3 глава

1 И Господното слово дойде втори път към Иона и рече: 
2 Стани, иди в големия град Ниневия, и възгласи му проповедта, която ти казвам. 

Йон-стегни се сега и иди в Ниневия, та им кажи това, което ти заповядах да кажеш.

3 И тъй, Иона стана и отиде в Ниневия според Господното слово. А Ниневия бе твърде голям град, който изискваше три дни за да се обходи. 

И понеже Йон се страхуваше от Господа-направи това, което трябваше.

4 И Иона, като започна да върви през града един ден път, викаше и казваше: Още четиридесет дни и Ниневия ще бъде съсипана. 
5 И Ниневийските жители повярваха в Бога; и прогласиха пост и се облякоха с вретище, от най-големия между тях до най-нищожния; 

И хората повярваха в Бога. И всички се покаяха.

6 понеже вестта бе стигнала до ниневийския цар, който, като стана от престола си, съблече одеждата си, покри се с вретище, и седна на пепел. 
 
Дори и Царят се покая! Тези хора повярваха на Божието Слово и се уплашиха!  
 
10 И като видя Бог делата им, как те се обърнаха от лошия си път, Бог се разкая за злото, което бе рекъл да им направи, и не го направи. 

И ето сега-те се промениха, покаяха се и спряха да вършат зли неща! И Господ се разкая за злото, което трябваше да им направи!
И всичко това беше поради страха от Бога.
Нека ви покажа как работи страха от Господа-Притчи 16 глава. Вижте-този Господ ще ви убие ако му се противите! Но те ви казват, че той обича всички и ни приема каквито сме-без условие. Това е невероятна лъжа!

2 Всичките пътища на човека са чисти в собствените му очи, Но Господ претегля духовете. 
3 Възлагай делата си на Господа, И ще се утвърдят твоите намерения. 
 
Възлагай делата си на Господа и той ще ги осъществи.

6 С милост и вярност се отплаща за беззаконието, И чрез страх от Господа хората се отклоняват от злото. 

И чрез страх от Господа хората се отдалечават от злото. И ако няма страх-хората вършат зло! И ако човек познава Бога-не би извръшил зло, защото знае каква е заплатата на греха.
Малахия 1 глава. Господ е записал всичко това в Бибилята, за да ви предпази от смъртта. Като познавате Божието Слово-ще се пазите от греха. Защото знаете последиците.

6 Син почита баща си, И слуга господаря си; Ако, прочее, съм Аз баща, где е почитта към Мене? И ако съм Господар, где е страхът от Мене? Казва Господ на Силите на вас, Свещеници, които презирате името Ми Но вие казвате: В какво показахме презрение към името Ти? 

Исус говори тук! И кои са тези свещеници-това е Израел. И те винаги ритат против името на Господа.

7 Принасяте осквернен хляб на олтара Ми. Но вие казвате: С какво Те осквернихме? С това, че казвате: Трапезата Господна е за презиране. 

Не правите нищо както трябва, казва Господ.

8 И когато принесете сляпо животно за жертва, не било лошо! И когато принесете куцо или болно, не било лошо! Принеси го сега на началника си; Ще бъде ли благоразположен към тебе, Или ще те приеме ли? Казва Господ на Силите. 

Предлагате ми слепи и неуки хора. Можете ли да ги предложите такива на вашите управници та да ги назначат на отговорни постове?

9 И сега помолете се Богу за да се смили над нас; Понеже това зло е ставало чрез вас, Ще ви приеме ли? Казва Господ на Силите. 
10 Дано някой от вас би затворил вратата на храма,

Вие работите за пари, не за мене, казва Господ.

За да не палите огън на олтара Ми напразно!

Ако утре въведат закон-никакви пари за пасторите-няма да остане почти никой пастор....

Аз не благоволя към вас Казва Господ на Силите, Нито ще приема принос от ръката ви. 
11 Защото от изгрева на слънцето до захождането му Името Ми ще бъде велико между езичниците, И на всяко място ще се принася на името Ми темян И чист принос. Защото Моето име ще бъде велико между народите, Казва Господ на Силите; 

Знаете ли с кого си имате работа? Знаете ли кои са езичниците-защото думата е „езичниците“. Белите хора! Е кое е най-голямото име в света-Исус!  
 
14 Затова проклет да бъде измамникът, Който, като има в стадото си мъжко, И прави обрек, жертвува Господу нещо с недостатък; Защото Аз съм велик Цар, Казва Господ на Силите. И името Ми е страшно между народите. 

Тези хора водят при Господа слепи и неуки хора които не знаят нищо. Те са душевно болни. И не знаят нищо от истината.
Псалм 50

14 Принеси Богу жертва на хваление, И изпълни на Всевишния обреците си; 

Когато излезете от водата след кръщението си-не знаете ли, че се обричате да пазите всичко, което Господ казва? И ако не-драмата идва...

15 И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш. 

Трябва да вярваш в Бога

16 Но на нечестивия казва Бог: Що правиш ти та разгласяваш Моите повеления, И разказваш завета Ми с устата си, 

Вижте какво казва Господ на нечестивия

17 Тъй като сам ти мразиш поука, И хвърляш зад себе си Моите думи? 
18 Ако видиш крадец, тичаш с него, И с прелюбодейците участвуваш. 
19 Предаваш устата си на зло. И езикът ти устройва коварство. 
20 Като седиш, говориш против брата си; Разсяваш клетвата против сина на майка си. 
21 Понеже си сторил това, и Аз премълчах, Ти си помислил, че съм съвсем подобен на тебе; Но Аз ще те изоблича, и ще изредя всичко това пред очите ти. 
22 Разсъдете, прочее, за това, вие, които забравяте Бога, Да не би да ви разкъсам, без да се намери кой да ви избави. 

Размислете преди да е станало зле за вас!

23 Който принася жертва на хвала, той Ме прославя; И на онзи, който оправя пътя си, ще покажа Божието спасение. 

Помнете това! Господ ще покаже милост точно към тези хора и не към всички! И никой не може да ви спаси ако Господ тръгне против вас.
Хората мислят, че Исус е само нежен и само любов, но вижте това-Евреите 10 глава. Хората нямат страх от Господа и за това никой не иска да му служи.

22 нека пристъпваме с искрено сърце в пълна вяра, със сърца очистени от лукава съвест и с тяло измито в чиста вода; 
23 нека държим непоколебимо надеждата, която изповядваме, защото е верен Оня, Който се е обещал; 

Този, който е обещал ще извръши точно това, което е казал.
 
26 Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове, 

Значи Закона си е все още на местото-нали?

27 но едно страшно очакване на съд и едно огнено негодуване, което ще изпояде противниците. 

Това е огненото езеро

28 Някой, който е престъпил Моисеевия закон, умира безпощадно при думата на двама или трима свидетели; 
29 тогава колко по-тежко наказание, мислите, ще заслужи оня, който е потъпкал Божия Син, и е счел за просто нещо проляната при завета кръв, с която е осветен, и е оскърбил Духа на благодатта? 

По времето на Моисей хората са били убивани с камъни за нарушаването на Закона. Но когато Господ дойде-ще бъдете хвърлени в огненото езеро ако сте се противили на Господа

30 Защото познаваме Този, Който е рекъл: "На Мене принадлежи възмездието, Аз ще сторя въздаяние"; и пак: "Господ ще съди людете Си".
31 Страшно е да падне човек в ръцете на живия Бог. 

Страшно е да падне човек в ръцете на Господа! Представяте ли си огненото езеро? Но никой не иска да слуша....
И последно за днес-Йов 28 глава.

1 Наистина има рудница за сребро, И място, гдето злато се плави. 
2 Желязото се взима из земята, И медта се лее от камъка. 

Господ ви казва-има място за всяко нещо.

12 Но мъдростта, где ще се намери? И где е мястото на разума? 
13 Човекът не познава цената й; И тя не се намира в земята на живите, 
 
Къде ще намерите мъдростта? И тя е безценна!  
 
20 От где, прочее, дохожда мъдростта? И где е мястото на разума? - 

Това е голям въпрос
 
23 Бог разбира пътя й, И Той знае мястото й; 
24 Понеже Той гледа до земните краища, И вижда под цялото небе, 

Господ знае къде е мъдростта. И той вижда всичко. И като види-ето какво прави:  
 
27 Тогава Той я видя и изяви; Утвърди я, да! и я изследва; 
28 И каза на човека: Ето, Страх от Господа, туй е мъдрост, И отдалечаване от злото, това е разум. 

И ето какво казва Господ! Страх от Бога-това е мъдрост! И отдалечаването от злото-тези които познават Господа-те се отдалечават от злото! Защото те имат разбирането.


Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172272
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031