Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2014 23:11 - РОДЕН ОТНОВО-ПРОМЯНА НА УМА И ПРОМЯНА НА ТЯЛОТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1046 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел.

Приятно четене
Господ казва, че трябва да се родим отново, но днес в църквите не разбират какво означава това. Когато Исус възкръсна-роди се отново-той можеше да се явява в стаите при положение, че вратите бяха заключени. А преди това не можеше да прави това.
Ние знаем, че новорождението идва чрез промяната на ума, но истинското новоророждение ще дойде после когато и тялото ни се промени. Това е процес и започва от промяната на съзнанието.
В тези последни дни светът е напълно нечист. Злите деяния на хората стават все по-зли. Защото хората са отхвърлили Бога и неговите закони. И днес никой не се интересува, какво е грях пред Бога и човеците и всички вършат това, което изглежда добре в техните очи.
Преди, в старото време са давали животни в жертва за да им се простят греховете. Днес никой не прави нищо. Животни вече не се принасят в жертва, но има процес за очистване от греховете и помирение с Бога-в чиито ръце е нашето дишане.
Светът обаче дори и до днес следва напълно погрешни учения и тези учения идват от Сатана. Те са тази фалшива религия, която светът следва.
Ние всички сме пили от поргершната чаша-чашата, която държи Римо католическата църква. И трябва да се очистим от това лошо вино-тези фалшиви учения.  А Господ ни казва-който желае-нека дойде и пие свободно от водата на живота. Тя е свободна!
И когато пиете от чашата на Отец-ако устоите до края в истината, Исус ще ни промени и ще имаме ново тяло. И тогава чак ще сме новородени. И ще сме родени от духа и тогава чак ще стане новорождението.
Господ ни обяснява това в една глава от Йоан-3 глава и го е обяснил ясно, но ние ще видим същността на цялото нещо. Никодим не е знаел това. А би трябвало да го знае, защото е бил от учителите на Израел. И днес разни пастори казват, че Никодим е бил едва ли не комедиант. Те не разбират какво каза Никодим и какво отговори Исус.
Вижте, сестри и братя-ние сме свещениците на Господа. И първо нас си трябва да очистим и после ще говорим и на другите хора. Защото Господ има протокол по който работи и не може да бъде нарушен. Ние сме свещениците на Господа-на нас ни е дал всичко и ние трябва да върнем всичките синове на Адам отново при Бога. 
Ще започенм урока от 2 Петрово 3 глава. Светът е напълно компроментиран от Сатана. И хората не знаят какво е чисто и какво-нечисто. И светът става все по-зъл.

9 Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.
Всички трябва да дойдат до покаяние. Не само Израел-всички! Господ няма удоволствие в смъртта на нечестивите, но иска всички да спасят себе си.
Нека видим Откровението 12 глава

7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели; 
8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето. 
9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него. 

И Сатана е бил изхвърлен от небето. И той е, който измами целият свят-измами! Вижте-това ни показва какво ще стане и с нас ако се противим на Бога. Ще бъдем отхвърлени. А огненото езеро е вечно...
Ще видим Откровението 17 глава. Защото този дух-Сатана-има също църква и тя е най-могъщата църква на земята. И много малки църкви са дошли от нея и проповядват именно това, което проповядва и майката църква. И те всичките са така-и баптисти и свидетели на Йехова и евангелисти и адвентисти, и англикани, и петдесетници, и православните, и всичките са от тази църква-те са дъщерите й. Днес никой не иска да признае-дори и в църквите, че хомосексуалозма е нещо зло и против Бога. Днес хората си променят чрез опреации секса. Ние не мразим никого, но знаем кое е лошо и кое-добро.

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;

В Откровението 12 глава беше Църквата на Господа. Но тук е църквата на Сатана. И нека видим кои са тези води

15 Каза ми още: Водите, които си видял, гдето седи блудницата, са люде и множества, народи и езици.

Това е универсална църква-това означава думата католическа. И тя е на всякъде. Нека видим сега това:

2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване. 

Всички са пияни от виното на тази църква-фалшивата й религия. Пазят неделята, Великдена, Коледата и какво ли не, нямащо общо с Библията. И това вино е замърсило всичко-вижте какво пише-дори и царете.

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване. 

И тази „жена“ е много богата. Като гледате по телевизията римските католици-те са много богати. И ето-те са пълни с мръсотии.
Нека видим 2 Коринтяни 11 глава. Защото тази църква носи  своето съобщение.

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа. 

И това е, което ви учат проповедниците на Сатана-ученията на змията-на Сатана:

4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите. 

Ние не знаем Исус да е бил роден на 25 декември. Нито пък Исус има общо с елхите, нито с Великдена. Но те имат друго на ума-не да ви доведат при Исус, но при Сатана.
2 Коринтяни 4 глава. Вижте-мнозина не вярват, че Библията е Божието Слово. За това и не искат и да четат Бибилята. И така-остават невежи, а невежеството не води на добро място. И ето какво е станало със света-приели са друг Исус.

1 Затуй, като имаме това служение, както и придобихме милост, не се обезсърчаваме; 
2 но се отрекохме от тайни и срамотни дела, и не постъпваме лукаво, нито изопачаваме Божието слово,

Ние не изопачамваме Божието Слово. Някои дори и от нас го правят. Но не и ние.

 но, като изявяваме истината, препоръчваме себе си на съвестта на всеки човек пред Бога. 
3 Но ако благовестието, което проповядваме, е покрито, то е покрито за тия, които погиват, - 
4 за тия, невярващите, чиито ум богът на тоя свят е заслепил, за да ги не озари светлината от славното благовестие на Христа, Който е образ на Бога. 

Кой е богът на този свят-Сатана. Той е ослепил хората чрез лоши доктрини и те са повярвали в тях.
Но светлината на Исус-което е Божието Слово-свети чрез нас. Защото ние пазим всичко, което Той иска. И това е разликата между истинската Църква на Бога и фалшивата.

6 Понеже Бог, Който е казал на светлината да изгрее из тъмнината, Той е, Който е огрял в сърцата ни, за да се просвети света с познаването на Божията слава в лицето Исус Христово.

Господ, който е заповядал на светлината да изгрее из тъмнината-ни дава знание и то ще ни спаси! Това е, което Исус каза и на Никодим-първо трябва да се родиш от водата. Трябва да повярваш в Бога. Нека ви дам някои примери за тези които не вярват.
Ще прочетем от историческа Книга-за неделята.

Повечето християни се отнасят към неделята като свят ден за почивка. Те казват, че Исус е възкръснал в неделята и за това те пазят неделята.
Но ние знаем, че това е лъжа и дори, че Исус не е възкръснал в неделя, нито пък е променил съботата на неделята!
И има и още от тази книга-за това, което взимат Римските католици-и други протестантски църкви-виното и хляба. Било истинската кръв и плът на Исус. Това било в чашата...

И още от книгата-стр. 308-за новорождението. Това е доктрината на хората които са уплетени в тези лъжи. Те казват, че новороден означава новоповярвал. Това идва от Йоан 3 глава-където Исус обясни на Никодим, какво означава да се новородиш. Исус му бил казал, че това е новорождение в духа...
Всички християни по дефиниция били новородени.
Президента Джими Картър определя себе си като новороден. Тогава този термин е получил популярност.
Нека видим Матей 16 глава
6 И Исус им рече: Внимавайте и пазете се от кваса на фарисеите и садукеите. 

Внимавайте за тяхното учение.

7 И те разискваха помежду си, думайки: Това е защото не сме взели хляб. 
8 А Исус, като разбра това, рече: Маловери, защо разисквате помежду си понеже нямате хляб? 

Исус познава Израел-защото е Израилянин. Ако ние обещаем храна-ще дойдат 20000 души... Вижте колко хора дето никога не идват на църква са на Празниците на Бога.

11 Как не разбирате, че не заради хляб ви казах да се пазите от кваса на фарисеите и садукеите? 
12 Тогава те разбраха, че не им заръча да се пазят от хлебен квас но от учението на фарисеите и садукеите. 

Исус ни предупреждава да не се подлъжем по човешки учения.
Нека видим кой е говорил на Никодим-Исаия 48 глава.

12 Чуй Ме, Якове, и Израилю, когото Аз призовах: Аз съм същият, Аз първият, и Аз последният. 
13 Да! Моята ръка основа земята, И десницата Ми разпростря небето; Когато ги извикам, те всички се представят. 

Който и да е това-той е първият Бог с когото човекът си е имал работа и той ще е последният Бог, с който плът и кръв ще си имат работа.

16 Приближете се при Мене, чуйте това; От начало не съм говорил скришно; Откак стана това, Аз бях там; И сега ме прати Господ Иеова и Духът Му.

Господ ни вика да отидем при него. И ето-Отец го е пратил!
Нека видим Йоан 1 глава. Защото видяхме, че Отец го е пратил на земята.

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. 
2 То в начало беше у Бога. 
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. 

Не прочетохме ли в Исаия 48 глава същото?

10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.

Той сътвори света, но светът не го позна-не го познава и днес.
Нека видим Йоан 12 глава

44 А Исус извика и рече: Който вярва в Мене, не в Мене вярва, но в Този, Който Ме е пратил. 

Отец прати Исус и Исус изпълни плана. Плана е на Отец. Исус го изпълни.

48 Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден. 

Който отхвърли Исус-отхвърля Отец. И когато ви казват, че ако отхвърлите Светият Дух-никога няма да ви се прости защото най-Светият от всичките Духове е Отец! И ако го отхвърлите-няма прошка.

49 Защото Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед, какво да кажа и що да говоря. 

Ще видим Евреите 11 глава. Духът на Бога е Божието Слово което е във вас.

1 А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат. 

Никой не е видял Исус-но вярваме в него-това е нашата вяра. А вярата идва от слушане/четене на Бибилята. За това трябва да я четете!

6 А без вяра не е възможно да се угоди Богу,

Без вяра не може да стане!

защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят. 

Трябва ви знанието и тогава ще имате вярата. Без вяра нищо не става.
Ще видим Второзаконие 18 глава. Вижте-Господ назовава краят от самото начало. Всичко е в Старият Завет, но ако не го четете-как ще разберете Новият Завет. Вие трябва да познавате Закона за Жертвоприношенията, защото именно той ви показва Исус! Той е Детеводителят и той ни доведе при Исус Христос.

15 Господ твоят Бог ще ти въздигне отсред тебе, от братята ти, пророк както е въздигнал мене; него слушайте,
 
Бог ще издигне пророк като Моисей.

18 Аз ще им въздигна отсред братята им пророк, както съм въздигнал тебе, и ще туря думите Си в устата му; и той ще им говори всичко, което Аз му заповядвам. 

И този пророк ще говори Словото на Отец! Прочетохме вече това-нали? В Новият Завет.

19 А който не послуша думите Ми, които той ще говори в Мое Име, Аз ще искам ответ от него. 

И ето-ако не повярвате това, което Исус говори-вие не вярвате на Словото на Отец! И ето какво ще стане с вас-нищо добро.
Нека видим Йоан 3 глава

31 Онзи, Който дохожда отгоре, е от всички по-горен; който е от земята, земен е, и земно говори. Който дохожда от небето е от всички по-горен. 
32 Каквото е видял и чул, за Него свидетелствува; но никой не приема свидетелството Му. 
33 Който е приел Неговото свидетелство потвърдил е с печата си, че Бог е истинен. 
34 Защото Тоя, Когото Бог е пратил, говори Божиите думи; понеже Той не Му дава Духа с мярка. 

Йоан 3 глава

31 Онзи, Който дохожда отгоре, е от всички по-горен; който е от земята, земен е, и земно говори. Който дохожда от небето е от всички по-горен. 

Исус беше пратен от Отец на земята-дойде от небето.  
 
34 Защото Тоя, Когото Бог е пратил, говори Божиите думи; понеже Той не Му дава Духа с мярка. 

Виждаме, че Отец е дал на Исус Духа без мярка.
Сега да видим за какво говори Исус-Йоан 3 глава. Сега ще видим какво означава „роден от водата“.  Вижте-вашето спасение е във вашите ръце и вие сте отговорни за себе си.

1 Между фарисеите имаше един човек на име Никодим, юдейски началник. 
2 Той дойде при Исуса нощем и Му рече: Учителю, знам, че от Бога си дошъл учител; защото никой не може да върши тия знамения, които Ти вършиш, ако Бог не е с него. 
3 Исус в отговор му рече: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой отгоре, не може да види Божието царство. 

Господ искаше да обясни на Никодим за плътта и кръвта и какво е новорождение. Нека видим това-1 Коринтяни 15 глава

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

Ето какво искаше да обясни на Никодим. Телесното не може да наследи вечното. Първо трябва да се промени. Ако човек не се роди втори път-отново-не може да види Царството на Отец! Но Никодим не можеше да разбере това-а не, че беше глупав. Ето сега какво обясни Исус-Йоан 3 глава

4 Никодим Му казва: Как може стар човек да се роди? може ли втори път да влезе в утробата на майка си и да се роди? 

Никодим знаеше, че това е процес, но не го разбираше.

5 Исус отговори: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство. 

Исус ни дава два компонента тук-вода и дух! Нека видим първо, кой има тази вода-Числа 20 глава. Това е когато Израел плачеха на Моисей за вода в пустинята.

7 И Господ говори на Моисея, казвайки: 
8 Вземи жезъла и свикай обществото, ти и брат ти Аарон, и пред очите им говорете на канарата, и тя ще даде водата си; така ще им извадиш вода из канарата, и ще напоиш обществото и добитъка им. 

Господ каза на Моисей да събере цялото общество. И каза-говори на Канарата! И той ще даде водата си-това е верният превод! Мъжко лице! Тази вода винаги е била тук! Нека видим, коя е тази канара и за какво става въпрос. Исус не каза ли, че Църквата ще бъде построена на Канарата? Коя е тази Канара-1 Коринтяни 10 глава

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 
2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея, 
3 и всички да са яли от същата духовна храна, 
4 и всички да са пили от същото духовно питие,

Говорим за духовно питие-и коя е канарата:

 (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос), 

Ще видим Второзаконие 32 глава.

1 Слушай, небе, и ще говоря; И да чуе земята думите на устата ми. 
2 Учението ми ще капе като дъжд;

Винаги говори същото учение-от началото на Библията!

Думата ми ще слезе като роса, Като тънък дъжд на зеленище, И като пороен дъжд на трева. 
3 Понеже ще провъзглася името на Господа, Отдайте величие на нашия Бог.

Винаги ще прогласява името на Господа. И ето-Исус е именно тази Канара-както вече видяхме.

4 Той е Канара; делата му са съвършени, Защото всичките Му пътища са прави, Бог на верността е, и няма неправда в Него; Справедлив и прав е Той.

Виждате ли, кой е Канарата?! Това е Исус Христос-този, който дойде в плът и кръв за да умре за нас.
Ще видим Йоан 7 глава. Този Бог е Съвършен. И това е, към което трябва да се стремим и ние да бъдем.

37 А в последния ден, великия ден на празника, Исус застана и извика казвайки: Ако е някой жаден, нека дойде при Мене и да пие. 
38 Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както рече писанието. 

Сега знаем, кой е Канарата и какво са тези води. Това е Божието Слово и Господ го е говорил винаги и лично и чрез пророците. Но нека видим за тези води-Ефесяните 5 глава. Ние трябва да знаем за тези води и какво са те.
Ние знаем, че когато Отец дойде, плът и кръв вече няма да има на тази земя. Дори и чрез Празниците си-Господ ни учи на това. Вижте колко сме благословени-ние знаем тези неща.

25 Мъже, любете жените си както и Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея, 
26 за да я освети, като я е очистил с водно умиване чрез словото, 

Какво означава това-че ще ви отдели от света чрез водата-която е Божието Слово. И това е, което Господ казваше на Никодим.
Ще видим 1 Йоаново 2 глава. Йоан разбираше какво означава Християнин-да вървиш както Христос.

4 Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него. 

Който не пази Словото на Бога-лъжец е и истината не е в него. И ако отхвърляте Исус-отхвърляте Отец!

5 Но ако някой пази словото Му, неговата любов към Бога е наистина съвършена. По това знаем, че сме в Него. 
6 Който казва, че пребъдва в Него, сам е длъжен да ходи, както е ходил Христос. 

И тогава-ако вървите както Христос-сте християни. Исус пазеше съботата, Закона, не ядеше нищо нечисто, празниците, всичко. Пазете ги и вие и ще сте християни.
Числа 19 глава. Ще ви покажа тук и Първосвещеника и жертвоприношенията и как пръскаха кръвта седем пъти по завесата. Вижте-ако вършите грехове-някой трябва да умре! Но ако водата-Божието Слово-е попръскана по вас и вие сте я приели-ще живеете.
Едомците говорят за тази червена юница, но не знаят изобщо за какво става въпрос.

1 И Господ говори на Моисея и Аарона, казвайки: 
2 Ето повелението на закона, който Господ заповяда, като каза: Говори на израилтяните да ти доведат червеникава юница без недостатък, която няма повреда и на която не е турян ярем; 

Това представя Господ-без недостатък. Господ при това никога не е работил на полето-бил е на страна от това нещо.

3 и да я дадете на свещеника Елеазара, и той да я изведе вън от стана, та да я заколят пред него. 

Не беше ли убит и нашият Господ извън стана? И ние също трябва да излезем от техният лагер-на фалшивата религия.

4 Тогава свещеникът Елеазар, като вземе от кръвта й с пръста си, да поръси седем пъти от кръвта й към предната част на шатъра за срещане. 

Господ е дал на този човек 7000 години да бъде в плът и кръв. 7 дена! За тези 7 дена-тази кръв трябва да бъде пръскана върху вас. Защото знаете, че без кръв греховете не се отмиват. Тези седем пъти представят тези 7 дена на плът и кръв.
А тези днес в Израел са почти готови с Третият Храм. Имат всичко за него.

5 И да изгорят юницата пред него: кожата й, месото й и кръвта й с изверженията й да изгорят.  
9 Тогава един чист човек да събере пепелта от юницата и да тури вън от стана на чисто място; и пепелта да се пази за обществото израилтяни, за да се направи с нея вода за очищение от грях. 

Виждате ли това-вода за отделяне от греха! Тази вода ще ви очисти от греха. И това има двойно значение. Вие трябва да излезете от тази паганска религия и да станете нови! Това представя именно този процес-вода за отделяне и очистване. Защото само Божието Слово ви очиства от тази фалшива религия.

10 И оня, който събере пепелта от юницата, да изпере дрехите си, и да бъде нечист до вечерта; и това ще бъде вечен закон за израилтяните и за пришелците, които живеят между тях. 

И това е за всички хора! Не само за Израел. Защото е Бог на всички хора. Господ ни е направил народ от свещеници-и ние можем да учим другите хора за Бога.

11 Който се допре до някое мъртво, човешко тяло, да бъде нечист седем дена. 
12 С тая вода той да се очисти на третия ден, и на седмия ден ще бъде чист; но ако не се очисти на третия ден, то и на седмия ден не ще бъде чист. 

Това ни казва Библията! Ако не се очисти на третият ден-няма да е чист нито на седмият. Изглежда, че Господ е дошъл на третият ден от съществуването на човека. Исус дойде преди над 2000 години. Изглежда, че за това става въпрос тук-за този 3 ден да се очисти човекът, който е пипнал мъртвото тяло. Но това го казвам аз! Мое лично мнение е.

13 Който се допре до мъртвото тяло на умрял човек, и не се очисти, той осквернява Господната скиния; тоя човек ще се изтреби измежду Израиля; той ще бъде нечист, понеже не е поръсен с очистителната вода; нечистотата му е още на него. 

Вижте какво казва-той осквернява Господната скиния! И ако не извърши това очистване-ще остане нечист. Вижте-ако не вярвате в Бога-няма да се очистите.

14 Ето и законът, когато някой умре в шатър: всички, които влизат в шатъра и всички, които се намират в шатъра, да бъдат нечисти седем дена; 

Пак ви показва-седем дена! И вижте-става въпрос за мястото, където човекът е починал. Ако отивате на погребението на някого-той не е умрял там и вие няма да бъдете нечисти.

15 и всеки непокрит съд, който е без привързана покривка, е нечист. 
16 И който се допре на полето до някой убит с нож, или до мъртво тяло, или до човешка кост, или до гроб, да бъде нечист седем дена. 

Винаги става въпрос за някой, който е починал-защото Господ не ни е сътворил да умираме, но ние намерихме начин да умрем.

17 А за очистване на нечистия нека вземат в съд от пепелта на юницата изгорена в жертва за грях, и да полеят на нея текуща вода. 
18 Тогава чист човек да вземе исоп, и, като го натопи във водата, да поръси шатъра, всичките вещи и човеците, които се намират там и онзи, който се допрял до кост, или до убит човек, или до умрял, или до гроб. 

Господ ви припомня постоянно-как става очистването.

20 А оня, който, като е нечист, не се очисти, оня човек ще се изтреби измежду обществото, понеже е осквернил Господното светилище; той не е поръсен с очистителната вода; нечист е. 

Но за какво става въпрос тук-не за вода, но за Божието Слово. Ако не го знаете-как ще се очистите? Явно става въпрос за Словото. Чрез него ще се очистите-като го пазите, а не само като го знаете.
Нека видим какво е това място-за което ставаше въпрос в Числа 19 глава-скинията или още-храма на тялото ни-1 Коринтяни 3 глава

16 Не знаете ли, че сте храм на Бога, и че Божият Дух живее във вас? 

Господ каза, че ще изпрати Духа си чрез Исус. И този Дух живее в нас-Божието Слово.

17 Ако някой развали Божия храм, него Бог ще развали; защото Божият храм е свет, който храм сте вие. 

Не четете ли когато Павел или Петър говорят, че са пълни с Духа-какво е това? Божието Слово. И ако го отхвърлите-отхвърляте Отец. Наказанието ви ще е огненото езеро. И вие сте храма-ако имате Словото. Вижте-ако попаднем в огненото езеро-то означава, че сме го заслужили. Господ ни е дал време да се покаем и обърнем към Него-от нас си зависи само!
Езекил 36 глава-Господ ми показа това преди много години. Вижте-когато намерите истината-тя ви променя! Водата ви очиства-отмива нечистотата! Това е Божието Слово-защо не искате да го приемете? И Господ ви дава време да промените себе си.

25 Тогава ще поръся върху вас чиста вода, и ще се очистите; от всичките ви нечистотии и от всичките ви идоли ще ви очистя. 
26 Ще ви дам и ново сърце, и нов дух ще вложа вътре във вас,

Тази вода ни дава нов ум, нов дух! Ето-ние сме отхвърлили лъжите за Коледата, за Великдена, за светиите и Мария на небето, за това, че Закона е прикован на кръста и че можем всичко да ядем, и какво ли не.

 и, като отнема каменното сърце от плътта ви, ще ви дам меко сърце. 
27 И ще вложа Духа Си вътре във вас, и ще ви направя да ходите в повеленията Ми, да пазите съдбите Ми, и да ги извършвате. 

И това е, което става с нас сестри и братя. Преди не сме знаели за тези неща изобщо. Вече не пазим Господната вечеря..., но пазим Пасхата. Ние пазим Празниците на Бога, а не Коледата и Великдена. Ние пазим Закона и съботата, ние пазим Диетчният Закон.
Йоан 4 глава. Тази Библия ме промени и мене също. Тук става въпрос за онази жена при кладенеца. Исус ще й каже за водата, която носи живот.

13 Исус в отговор й каза: Всеки, който пие от тая вода, пак ще ожаднее; 
14 а който пие от водата, която Аз ще му дам,

Водата, която Исус ще даде!

 няма да ожаднее до века; но водата, която ще му дам, ще стане в него извор на вода, която извира за вечен живот. 

Колко от вас бихте искали да имате тази вода? Това е водата, която носи живот и е свободна-само я вземете и вярвайте! Това е всичко. Защото ако вярвате-ще вършите!
Нека видим Йоан 6 глава. Вижте-Господ винаги говори едно и също. И ако четете, но не пазите-това е ваш избор. Но сте го прочели!
Вижте-ако умрете в Исус-ще живеете вечно. Смъртта изобщо да не ви притеснява ако пазите това, което Исус изисква. И Исус ви обещава, че ако пиете от тази вода-Божието Слово-няма да ожаднеете никога вече.

26 В отговор Исус им рече: Истина, истина ви казвам, търсите Ме, не защото видяхте знамения, а защото ядохте от хлябовете и се наситихте. 

Израел обича свободна-безплатна храна...

27 Работете, не за храна, която се разваля, а за храна, която трае за вечен живот,

Работете за храна, която не се разваля-за вечният живот!

 която Човешкият Син ще ви даде; защото Отец, Бог, Него е потвърдил с печата Си. 
 
29 Исус в отговор им рече: Това е Божието дело, да повярвате в Този, Когото Той е изпратил. 
35 Исус им рече: Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мене никак няма да огладнее, и който вярва в Мене никак няма да ожаднее. 

Исус каза отново същото! Божието Слово!
 
40 Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден. 

Възкресението е в последният ден!
Нека видим Йоан 3 глава
6 Роденото от плътта е плът, а роденото от Духа е дух.

1 Петрово 2 глава. Ние трябва да вървим както Исус е вървял. И ако казваме, че сме хриситяни, но не пазим това, което Той е заповядал-лъжци сме и истината не е в нас. Вижте-ние трябва да подражаваме Исус. Да вървим в неговите стъпки. Той е Капитана на нашето спасение.

21 Защото и на това сте призовани; понеже и Христос пострада за вас, и ви остави пример да последвате по Неговите стъпки;

Нека видим този пример-Римляните 1 глава. Господ каза на Никодим, че трябва да се роди отново и ни дава пример и на нас.

3 за Сина Му нашия Господ Исус Христос, Който по плът се роди от Давидовото потомство, 
4 а по Дух на светост биде със сила обявен като Божий Син чрез възкресението от мъртвите; 

Исус е първият новороден. Дойде като човек-от плът и кръв-чрез Мария. И при възкресението стана Първородният на Отец. И тогава получи новото духовно тяло.
Нека видим 1 Петрово 1 глава

3 Благословен да бъде Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос, Който според голямата Си милост ни възроди за жива надежда чрез възкресението на Исуса Христа от мъртвите, 

Възроди ни чрез надеждата за вечен живот!

4 за наследство нетленно, неоскверняемо, и което не повяхва, запазено на небесата за вас, 

Новото ни тяло ще е вечно-неразваляемо.

23 тъй като се родихте отново, не от тленно семе, а от нетленно чрез Божието слово, което живее и трае [до века].

И ето-ще бъдем новородени чрез Божието Слово-това е водата.
Но какво ще е това наше ново тяло-1 Коринтяни 15 глава

35 Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат?

Днес никой не пита този въпрос. Е-ако мъртвите отиват на небето-за какво ти ново тяло може да става въпрос? Нали са си живи?...

42 Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление; 
43 сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила; 
44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло. 

Първото е натурално тяло-от пръст. Второто е духовно.
45 Така е и писано: Първият човек Адам "стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух.

Първият човек е от пръстта, но вторият е духовен-Исус.

38 но Бог му дава тяло каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло.

Нека видим как изглежда това тяло-1 Коринтяни 15 глава

1 Още, братя, напомням ви благовестието, което ви проповядвах, което и приехте, в което и стоите, 
2 чрез което се и спасявате, ако го държите според както съм ви го благовестил, - освен ако сте напразно повярвали. 

Ако държите истината както е!

3 Защото първо ви предадох онова, което и приех, че Христос умря за греховете ни според писанията; 
4 че бе погребан; че биде възкресен на третия ден според писанията; 
5 и че се яви на Кифа, после на дванадесетте, 
6 че след това се яви на повече от петстотин братя наведнъж, от които повечето и досега са живи, а някои починаха; 
7 че после се яви на Якова, тогава на всичките апостоли; 
8 а най-после от всички яви се и на мене, като роден отново. 

Павел е видял Исус в новото му тяло.
Ще видим Филипяните 3 глава. Господ знае какво прави-ние просто трябва да му вярваме!

20 Защото нашето гражданство е на небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа, 
21 Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си. 

Отец ще ни даде ново тяло-същото като това, което даде на Исус. Вечно тяло. 
1 Коринтяни 15 глава. Това е, което Господ Исус каза на Никодим-че трябва да бъде променено тялото му. Да се роди отново. И трябва да бъдем омити във водата на Словото.

51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим, 
52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим. 

Не казва „някои от нас“ ще бъдат порменени-но казва-всички ще бъдат! Дори и тези дето ще идат в огненото езеро-това е страшно...
Йоан 3 глава

5 Исус отговори: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство. 
6 Роденото от плътта е плът, а роденото от Духа е дух. 
7 Не се чуди, че ти рекох: Трябва да се родите отгоре. 

И ето какво ще бъдем когато се родим отново:

8 Вятърът духа гдето ще, и чуваш шума му; но не знаеш отгде иде и къде отива; така е с всеки, който се е родил от Духа. 

Когато апостолите бяха в стаята и Исус се яви на тях след възскресението си-те не знаеха как се яви там. Стаята беше заключена!
И ето-сега вече знаете какво значи да се новородите, кога и как става това.

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2191608
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930