Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2013 18:25 - ПАЗЕНЕТО НА БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 927 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Братя и сестри,

Това е превода на един урок на брат Рей мисля, благодаря на брат Георги, че ми го изпрати.

Брат Павел го преведе. 
 
Пазенето на Божиите Заповеди

Матей 7:21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.

За да може човек да бъде добър ученик той трябва на първо място да се научи да следва инструкциите на учителя си и да си учи уроците внимателно. Много малко хора използват този метод с изучаването на Божието Слово. Исус ли е вашия Господ? Да? Защо не правите каквото ви казва тогава?

Лука 6:46 И защо Ме зовете, Господи, Господи! и не вършите това, което казвам?

Той ви казва ясно:

Изход 20:8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.
9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;

Интересно е, че никой християнин, който е с всичкия си няма да посмее да каже, че може да крадем, да убиваме и да прелюбодействаме. Но когато се стигне до четвъртата заповед всички я отбягват като чума! Тези хора или са необразовани относно това кой ден е Божията Събота или просто следват религиозната традиция предадена през поколенията в семействата им и в обществото. Или са позволили на някой пастор да им вмени някакви други извинения да игнорират Божия ден за поклонение.

Битие 2: 2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал.
3 И благослови Бог седмия ден (всеки седми ден от седмицата е благословен) и го освети, (и е ден осветен, различен от останалите) защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил. 5 А никакво полско растение още нямаше на земята и никаква полска трева не беше още поникнала; защото Господ Бог не беше дал дъжд на земята и нямаше човек, който да обработва земята;

Точно така – нямаше човек! Нямаше дори един човек, да не говорим за евреи, католици, адвентисти или въобще християни! Съботата е дадена за почивка дори още преди сътворението на човека! И вие казвате, че тя е отпаднала?

Исус Христос (Йоан 1:1-3, 10-14) е Този, Който си почина в Събота и заповяда и на нас да правим същото. Ако наистина разбирахте писанията щяхте да разберете, че Йехова, който даде Десетте Божии Заповеди, дойде на земята като Исус Христос. И не само, че заповядва да не се работи в Събота, заповядва също така и следното:

Левит 23:3 Шест дена да се работи; а седмият ден е събота за тържествена почивка, за свето събрание: в нея да не работите никаква работа; във всичките ви жилища е събота Господу.

Пише, че в Събота трябва да имаме свято събрание, тоест в Събота трябва да ходим на църква. Исус ясно казва, че Съботата е за човека:

Марк 2:27 И каза им: Съботата е направена за човека, а не човек за съботата;
28 така щото Човешкият Син е господар и на съботата.

Човешкия Син (Исус) е Господ на седмия ден – Съботата.

Изход 31:16 Прочее, израилтяните да пазят съботата, като я празнуват във всичките си поколения по вечен завет.
17 То е знак между Мене и израилтяните за винаги; защото в шест дена направи Господ небето и земята, а на седмия ден си почина и се успокои.

Виждаме, че Съботата е знака между Бог и Неговия народ ЗАВИНАГИ. Всеки, който реши да се подчини на Бога става Негов. Господ е знаел, че човека ще има нужда от периодична почивка от работата си. Но целта на пазенето на Божията Събота е много по-голяма от това просто да си почиваме. Ние имаме нужда от това време всяка седмица за да установим близък духовен контакт с Господ чрез молитва, изучаване на Божието Слово и срещите ни с други вярващи. Съботата е благословия, а не проклятие, както някои служители на Сатана ще се опитат да ви убедят. Да точно така – Сатана също си има служители и те ще ви представят тяхното учение! Но и те като него са лъжци. Вие вече виждате истината както е.

2 Коринтяни 11:13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.
14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;
15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

1 Тимотей 4:1 А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения

Неделята като ден за събрание и почивка – това е учение на Сатана. Сатана винаги се опитва да наподобява Господ, но ако не е от Господ значи е от Сатана. И ако седмия ден (Съботата) е знака между Бог и Неговите люде, то и първия ден от седмицата е знак между някой и неговите хора. Разбрахте намека, нали? Не може да служим и на двамата, или сме СЪС или ПРОТИВ, няма средно положение.

1 Коринтяни 10:20 Но казвам, че онова, което жертвуват езичниците, жертвуват го на бесовете, а не на Бога; но аз не желая вие да имате общение с бесовете.
21 Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвувате в Господната трапеза и в бесовската трапеза.

Мнозинството от хората ходят на църква в неделя… Дори и много хора, които са в истината са ходели в неделя! Докато не прочетат сами за себе си истината в Библията са в тъмнината. Е – това е шанса ви да дойдете в светлината!

1 Петрово 2:9 Вие, обаче, сте избран род, царско свещенство, свет народ, люде, които Бог придоби, за да възвестява превъзходствата на Този, Който ви призова от тъмнината в Своята чудесна светлина:

Отворете очите си, братя и сестри! „Никой да не ви измами по никой начин”!

Откровение 12:9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

Сатана подражава на Бог по много начини. Както Господ, така и той използва хора (и те стоят точно на амвона) за да мами целия свят.

Произхода на почитането на неделята като „християнска Събота”

Многобройни и неоспорими исторически доказателства водят до заключението, че празнуването на неделя произлиза от езическите практики на боготворене на слънцето. През 321 г., римския император Константин, първо слънце-поклонник, а после т. нар. „християнин”, издава първия държавен декрет обявяващ неделята като законен почивен ден. През 336 г. Римокатолическата църква официално променя почивката от Събота в неделя по политически и икономически причини. Оттогава истинската Събота малко по малко бива изместена в неделя и тази практика е останала и до днес. Библейската почивка Е и ВИНАГИ е била почитането на седмия ден от седмицата – Събота. Макар и почитането на неделята да преобладава в християнския свят ние трябва да се обърнем към Библията като върховен авторитет и да пазим Съботния ден, както Господ заповядва.
Предизвиквам ви да проверите историческите си книги и да докажете противното. Братя и сестри, четете Библията сами за себе си и се молете за разбиране. И не позволявайте на някой неук лъжлив учител да ви заблуди. Божията Събота винаги е била и ще бъде седмия ден от седмицата от Петък вечер при залез до Събота при залез. Никога не е била променяна.

Знам, че някои ще кажат, че нямаме доказателство, че седмия ден по времето на Исус е същия седми ден днес. Но ето какво казва Библията:

Матей 28:1 А като се мина съботата, при разсъмването на първия ден от седмицата дойдоха Мария Магдалина и другата Мария да видят гроба.

Това доказва, че по времето на Исус когато Съботата отмине започва първия ден от седмицата. И познайте какво! Ами и днес седмия ден свършва и започва новата седмица – нищо не се е променило!

И така, много така наречени християни са склонни да признаят, че другите девет заповеди трябва да се пазят днес, но не и четвъртата. От това виждаме, че съботата е много важен признак на подчинение и вяра, защото показва тези, които са се предали в ръцете на Бога и се стараят да спазват всичко.

Някои хора, също поради незнание, казват че днес се пази първия ден от седмицата, защото Исус е възкръснал в неделя и защото Павел е разчупил хляба в неделя. Това е поредното учение на дявола и ние можем да ви докажем това чрез Библията като не оставим дори и сянка на съмнение. Какво общо има с почивката всеки ден в който Павел е разчупвал хляб?!

Ако Исус е наш Господар би следвало ние да ходим по Неговите стъпки.

1 Петър 2:21 Защото и на това сте призовани; понеже и Христос пострада за вас, и ви остави пример да последвате по Неговите стъпки;

И запомнете, че Исус е лидера на нашето спасение. И така, нека видим примера на лидера и да се поучим:

Лука 4:14 А Исус се върна в Галилея със силата на Духа; и слух се разнесе за Него по цялата околност.
15 И Той поучаваше по синагогите им; и всички Го прославяха.
16 И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете.

Исус редовно е посещавал религиозните служби в Съобта, „по обичая си”. Същото нещо се отнася за апостол Павел:

Деяния 18:4 И всяка събота той разискваше в синагогата с юдеи и гърци, и се стараеше да ги убеждава.

Има и други доказателства, които индикират, че ранната църква е почитала Съботния ден (Деяния 13:13-15, 42, 44; 18:1,4,11)

Не забравяйте, че Исус беше този, който не направи никакъв грях:

1 Петър 2:22 Който грях не е сторил, нито се е намерило лукавщина в устата Му;

А какво е грях? Би трябвало вече да знаете тези неща.

1Йоаново 3:4 Всеки, който върши грях, върши и беззаконие, защото грехът е беззаконие.
Значи всеки път когато нарушите някоя от заповедите на Бог, престъпите я, сте извършили грях. А една от тези заповеди гласи:

Изход 20:8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.

И поради тази причина Исус е ходил на църква в Съботния ден. Грях е да кажем, че неделята е християнската почивка, защото няма нищо общо с Христос! Точно както е грях да се убива, краде, лъже и т.н. Чувал съм някои да казват, че можем да славим Бога който и да е ден – разбира се, и би трябвало! Но имаме заповед да отделим един единствен ден, който Бог е осветил и благословил и този ден е Събота. Други казват, че всеки ден е Събота, но ако е така вие наричате Господ лъжец, защото той казва, че седмия ден от седмицата е Събота. Господ казва, че седмия ден от седмицата е Събота, не всеки ден.

Матей 15:7 Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: -
8 "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене.
9 Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди".

Исус казва, че му се кланяте напразно, в суета, или най-направо - за нищо – защото учите хората на човешки поучения. Братя и сестри, да се ходи на църква в неделя е човешка заповед от човека Константин, не от Бога!!! Исус казва така:

Йоан 14: 15 Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.

1 Йоаново 2:1 Дечица мои, това ви пиша, за да не съгрешите; но ако съгреши някой, имаме ходатай при Отца, Исуса Христа праведния.
3 И по това сме уверени, че Го познаваме, ако пазим заповедите Му.
4 Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него.

Единствения начин да разберем дали някой познава Господа е да попитаме дали пази заповедите Му. Сега всичко е ясно. Няма значение дали сте професор, пастор, дякон, отец, какъвто и да сте. Ако казвате, че Го познавате, а не пазите Неговите заповеди Библията ви идентифицира като лъжец.

Дано Святия Бог в небето да дава знание и разбиране на тези, които искрено търсят истината. В името на Исус, Амин!

Слава на Бог в името на Исус, Амин!



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2192759
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930