Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2013 22:41 - ДЕНЯТ НА ГОСПОДА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 946 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Ще научите нещо за което може би сте чували, но до сега не сте знаели какво точно означава.
Днес всички очакват Божието Царство. Аз очаквам Божието Царство.  Но има неща които ние трябва да видим още преди да дойде Божието Царство. Като Денят на Господа. Този ден е период от време когато Господ ще унищожи безаконниците. И това е именно Денят на Господа. И никой не обръща внимание какво иде. Този ден е страшен и яростта на Господа ще се излее на земята тогава.
Днес ние ще видим за този ден, защото ние трябва да знаем за него.
Ще започнем урока от Откровението 1 глава. И ние ще четем Библията. Мнозина от вас отиват на църква и пастора изобщо не ви чете Библията.
1 Откровението от Исуса Христа,

Това е откровението на Исус Христос

 което му даде Бог,

Кой му го даде-Отец!

за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро;

На кого да даде пояснение какво идва-на служителите си!

 а Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Иоан, 
2 който възвести Божието слово и свидетелството Исус Христово - и всичко що е видял. 
3 Блажен, който прочита, и ония, които слушат думите на това пророчество и пазят написаното в него; защото времето е близо. 

Блажен всеки, кото чете и слуша това откровнение.  

9 Аз Иоан, ваш брат и съучастник в неволите и в царството и в търпението, които са чрез Исуса [Христа], бях на острова, наречен Патмос, за Божието слово и свидетелството за Исуса [Христа]. 

Физически Йоан е бил на остров Патмос-за да получи Божието Слово.

10 В Господния ден бях в изстъпление чрез Духа;

Никога няма да забравя: гледах телевизия как един пастор проповядва и каза, че денят на Господа е бил неделята, та за това отивали на църква в неделя. Но този ден не е един ден! Това е пиреод от време в който период ще се случат големи неща!

 и чух зад себе си силен глас като от тръба, който казваше: 

Нека Господ ни покаже бъдещето като ни прожектира ума в него. Защото този ден идва скоро, но е в бъдещето. А идва бързо, но никой не обръща внимание!
 
Ще видим Софония 2 глава
1 Изпитайте себе си, да! изпитайте, Народе безсрамни, 
2 Преди да влезе указът в сила,

Преди да влезе указа в сила!

 - (Денят минава като плява,) - Преди да ви сполети лютия гняв Господен, Преди да ви постигне денят на гнева Господен. 

Преди да дойде денят на гнева на Господа!

3 Търсете Господа, всички кротки на земята,

Търсете милостта на Господа!

 Които извършвате съдбите Му; Търсете правда, търсете кротост, Негли бъдете покрити в деня на гнева Господен. 

И света не е готов за денят на Господа! Винаги говорят за идещото Божие Царство, но никога не говорят, какво ще бъде преди това. Добре е да знаете това и да не сте от тези против които ще е гневът на Господа. 

Нека видим Откровението 6 глава-ще видим какво ще става точно преди да дойде Божието Царство на тази земя.
12 И видях, когато отвори шестия печат, че стана голям трус: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв; 

Никой не можеше да отвори тези печати! Само Исус можеше да ги отвори и сега виждаме какво ще бъде по времето на великата скръб. И вижте какво ще бъде тогава. При шестият печат. Вижте тези знаци-ние ще ги видим.

13 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини; 
14 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си. 

И ето-небето се свива като свитък! Знаете как се свиват свитъците. И ето-хората ще видят Отец и Исус седящи на троновете! И ще има такова земетресение, че планините ще се сринат и ще се отместят.

15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; 

От какво се крият те?

16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето; 

Небето се е свило и всеки може да видим Отец и Сина седящи на престолите си и сега те са изплашени до смърт-защото ще разберат, че са били беззаконници и зли! Нечестиви! И ще знаят, че иде гнева на Господа. Никой не ви говори днес в църквите, че Господ има гняв!

17 Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои? 

И никой не може да устои срещу гнева на Господ Исус. Хората не разбират, че Исус имаше да изпълни две роли-първата беше на Божия Агнец. Дойде като Агне за да отнеме греховете ни. Но втората роля-идва като Лъвът от племето на Юда. И тези две животни имат различно поведение... Разберете това! Когато Лъвът дойде-можете да ритате, да се биете-нямате и шанса.
Нека видим този Ден на Господа-Софония 1 глава. Вие сет в разните църкви и никога никой не ви говори за гнева на Госпада. Вашите ... пастори... дори и не ви предупреждават какво да наблюдавате. И тук ще оставим Господ да ви прожектира бъдещето и неговият ден.  Някой ви е казал да не четете Старият Завет-това е чиста лъжа! Четете цялата Библия!

14 Близо е великият ден Господен. Близо и много бърза, - Гласът на деня Господен; Там ще извика горчиво и силният.

Вижте какво ви казва Господ-денят е близо и това ще е денят на гнева на Господа. Този път той е Лъвът на Юда.

15 Ден на гняв е оня ден, Ден на смущение и на утеснение, Ден на опустошение и на разорение, Ден на тъмнина и на мрак, Ден на облак и на гъста мъгла,
Вижте какъв ден ще бъде това!
16 Ден на тръба и на тревога Против укрепените градове И против високите кули при ъглите. 
17 Аз така ще наскърбя човеците Щото ще ходят като слепи, Защото са съгрешили против Господа; Кръвта им ще се излее като прах, И месата им като нечистотии. 

Всичко това идва върху човеците. Защото те съгрешиха против Бога. И кой е готов за това?

18 Нито среброто им, нито златото им Ще може да ги избави В деня на гнева Господен; Но цялата земя ще бъде погълната От огъня на ревнивостта Му; Защото ще довърши, и то скоро, Всичките жители на земята.

И нищо няма да ви спаси от денят на Господа-освен ако сте го слушали и вършили това, което Той иска. Мнозина човеци искат да видят този ден-аз не искам да го видя. Това ще е нещо страшно. Ще видим Амос 5 глава. Ние се занимаваме днес с другата част от характера на Исус-Лъвът на Юда.

18 Горко на ония, които желаят денят Господен!

Вижте какво ви казва пророка!

За какво ви е той? Денят Господен е тъмнина, а не виделина. 

Всеки е знаел какъв е този ден-нещо ужасно.

19 Както, ако бягаше човек от лъв, И го срещне мечка,

Вижте какво ви казва! Няма отърване!

 Или, като влезе вкъщи, опре ръката си о стената, И змия го ухапе, 

Вижте това! Ноастина ли искаме да видим този ден? Защото няма да има изход в този ден.

20 Така не ще ли бъде денят Господен тъмнина, а не виделина? Дори мрак, без никаква светлина? 

Този ден е ден на тъмнина и светлина няма да им в този ден. Няма да видите и мъничко светлина. И искате да преминтете през това? Не знаете ли, че чак после идва Божието Царство? Когато лъвът ще пасе трева и никое животно няма да поврежда? Вижте-първо трябва да премине този ден. И вие не знаете за него.  
Ще видим Исаия 24 глава. Вижте-този ден е нещо ужасно. Аз обаче искам да съм на мястото на безопасност!  Аз не искам да мина през този ден. Но вие трябва да знаете къде е мястото на безопасност-елате при нас-в Университета на Израел и ще ви научим.

17 Страх, и яма, и примка са върху тебе, О земни жителю.

Вижте какво има върху жителите на света!

18 Който бяга от гласа на страха Ще падне в ямата; И който възлиза отсред ямата, Ще се улови в примката; Защото прозорците отгоре са отворени, И основите на земята треперят. 
19 Земята се съкруши съвсем, Земята се разложи съвсем, Земята силно се разтърси. 
20 Земята ще полита като някой пиян, И ще се люлее насам натам като колиба; Беззаконието й ще натегне върху нея; И ще падне и няма вече да стане. 

Знаете как залита пиян човек... Вижте за какво става въпрос-за нашата земя. Готови ли сте за това?

21 И в оня ден Господ ще накаже във височината войнството на високопоставените, И на земята земните царе. 

Кои са тези-това са Царете на този свят, могъщите човеци които ще искат планините да паднат върху тях.

22 И ще бъдат събрани, Както се събират затворниците в тъмницата. И ще бъдат затворени в тъмницата, И след дълго време ще бъдат наказани. 
23 Тогава луната ще се смути и слънцето ще се засрами; Защото Господ на Силите ще царува на Сионския хълм, И в Ерусалим, и пред старейшините Си, със слава. 

Ето ви същото отново-няма да има светлина в този ден. Ще видим Исаия 13 глава. Това е времето когато Исус ще дойде като Лъвът на Юда и ще накаже нечестивите. До тук виждаме шестият тромпет. При предишният печат-петият-когато Европейският Съюз ще атакува Русия и после Русия ще нападнат западна Европа.

2 Дигнете знаме на гола планина, Извикайте с висок глас към тях, помахайте с ръка, За да влязат във вратите на благородните. 
3 Аз заповядах на посветените Си,

Това са хората които знаят Божието Слово. А Руснаците не са наясно с Божието Слово, но Господ ще ги използува за да накаже света чрез тях.

Повиках още и силните Си, за да извършат волята на гнева Ми, - Да! ония, които се радват на Моето величие. 
4 Гласът върху планините на множество приличаше на голям народ! Шумен глас от царството на събраните народи! Господ на силите преглежда войнството Си за бой. 

Господ води тази битка. Господ контролира всичко.

5 Те идат от далечна страна,

Ако отивате на север или изток-къде ще идете-в Русия.

От небесните краища, Дори Господ и оръжията на негодуванието Му, За да погуби цялата земя. 

Господ идва да унищожи цялата земя. Където обитават хората

6 Лелекайте, защото денят Господен наближи, Ще дойде като погибел от Всемогъщия. 

Вижте какъв ще е този ден.Кой е готов за него? И как вие които дори и не знаете за тези неща ще сте готови за този ден? Но не обвинявам хората-те отиват на църква всяка неделя за да научат нещо. Но пасторите им не ги учат на нищо!

7 Затова всичките ръце ще ослабват, И сърцето на всеки човек ще се стопи. 

И вижте какво ще става с човеците.

8 Те ще се смутят; болки и скърби ще ги обземат; Ще бъдат в болки както жена, която ражда;

Сестрите знаят какво е това-ние не знаем, но ще бъде ужасно.

Удивлявани ще гледат един на друг, - Лицата им лица на пламък. 
9 Ето денят Господен иде, Лют, с негодуване и пламенен гняв, За да запусти земята И да изтреби от нея грешните й, 

Ние не сме готови за това! Господ е много гневен на жителите на тази земя. За 6000 години наблюдава този човек, как върши постоянно зли неща. И Господ за дълго е укротявал гнева си, но сега гневът му ще пламне. Надявайте се, че сте праведни пред Бога-вършете това, което Той иска!

10 Защото небесните звезди и съзвездия Не ще дадат светенето си; Слънцето ще потъмнее при изгряването си, И луната не ще сияе със светлината си.
 
Ето ви същото нещо което вече видяхме.

11 Ще накажа света за злината им,

Господ ще накаже света! А вие не знаете това...

 И нечестивите за беззаконието им; Ще направя да престане големеенето на гордите, И ще смиря високоумието на страшните. 
12 Ще направя човек да е по-скъп от чистото злато, Да! хората да са по-скъпи от офирското злато. 

Ще останат само малцина след това събитие. Господ ще избие много хора!

13 Затова ще разклатя небето, И земята от търсене ще се премести, При гнева на Господа на Силите, В деня на пламенната Му ярост. 
 
Нека видим Евреите 12 глава

25 Внимавайте, да не презрете този, Който говори; защото, ако ония не избегнаха наказанието, като презряха този, който ги предупреждаваше на земята, то колко повече не щем избегна ние, ако се отървем от Този, Който предупреждава от небесата! 
26 Чийто глас разтърси тогава земята; а сега Той се обеща, казвайки: "Още веднъж Аз ще разтърся не само земята, но и небето".
 
Разбирате ли какво идва? Не само земята, но Господ ще разклати ицялата вселена!

27 А това "още еднаж" означава премахването на ония неща, които се клатят, като направени неща, за да останат тия, които не се клатят. 

Разбирате ли това-ако се поклатите-във вярата си-Господ ще ви премахне!

28 Затова, понеже приемаме царство, което не се клати, нека бъдем благодарни, и така да служим благоугодно Богу с благоговение и страхопочитание; 
29 защото нашият Бог е огън, който пояжда.

Исаия 2 глава 
 
10 Влез в скалата и скрий се в пръстта Поради страха от Господа, И поради славата на Неговото величие. 

Спомнете си кои ще се крият по скалите.

11 Гордите погледи на човеците ще се унижат, И високоумието на човеците ще се наведе; А само Господ ще се възвиси в оня ден. 

В този ден само Господ ще се въздигне. И всички ще се смирят.

12 Защото ще има ден, когато Господ на Силите ще бъде Против всеки горделив и надменен човек, И против всичко, което се надига, (и ще се унижи), 

Това е Денят на Господа. Господ идва за да вземе тази земя чрез сила. И всичко това ще става и ние дори и не видяхме самото идване на Господа.

13 Против всичките ливански кедри, високи и издигнати, И против всичките васански дъбове, 
14 Против всичките високи планини, И против всичките възвишени бърда, 
15 Против всяка висока кула, И против всяка укрепена стена, 
16 Против всичките тарсийски кораби, И против всичко що е приятно да се гледа. 
17 Гордото носене на човека ще се наведе, И надменността ще се унижи; А само Господ ще се възвиси в оня ден. 
18 И идолите съвсем ще изчезнат, 
19 И човеците ще влязат в пещерите на скалите И в дупките на земята, Поради страха от Господа, и поради славата на величието Му, Когато стане да разтърси земята. 

Същото земетресение. И вие ще знаете, че Господ идва. Всичките пророци в Библията ви показват това-но вие не четете Библията. Е как ще знаете какво ви чака? Някой лъжец ви е казал, че всичко в Старият Завет се е изпълнило и не ви трябва да го четете. Но вижте какво прочетохте до сега. И това е бъдещето!

20 В оня ден човек ще хвърли на къртовете и на прилепите Сребърните идоли и златните идоли, Които си е направил за да им се кланя, 

Всичките кръстове дето носите, всичките статуи на Буда, всичките полумесеци-ще ги хвърлите да ги заличите.

21 За да влезе в канаристите подземия И в пукнатините на скалите, Поради страха от Господа и поради славата на величието Му, Когато стане да разтърси земята. 

Света не е готов за всичко това. Добре е да говорим за Божието Царство-но нека сме наясно какво ще е преди това.  
Ще видим Йоил 2 глава-ще видим отново 6 печат. Не сме готови за идването на Господа! Ние дори и не знаем, че всичко това трябва да се изпълни преди дори Господ Исус да дойде. Слушам какво говорят хората-не сме готови!

1 Затръбете в Сион, И дайте тревога в светия Ми хълм; Нека се разтреперят всичките жители на страната; Защото иде денят Господен, защото е близо, 

Всичките жители на този свят ще затреперят! Всичките! Вижте как всичките пророци са говорили същото нещо.

2 Ден тъмен и мъглив, Ден облачен и мрачен,

Това ще е страшен ден.

Бързащ като зората, която се разпростира върху планините; Идат люде много и силни, Подобни, на които не е имало от века, Нито подир тях ще има до годините на много поколения. 
3 Огън пояжда пред тях, И пламък опаля подир тях; Земята пред тях е като Едемската градина, А зад тях гола пустиня; Да! нищо не е избегнало от тях. 

Ние говорим за амримята на Руснаците-които ще са армията на Бога. Вижте какво ще бъде пред тях и след тях. Нищо няма да оцелее след тях.

4 Видът им е като вида на коне; И тичат като конници. 

Това са Руснаците и техните съюзници

5 Като тропот от колесници се чува Като скачат по върховете на бърдата, Като пращение на огнен пламък, който пояжда тръстика, Като шум на силни люде опълчени на бой. 
6 Пред тях племената се измъчват, Всичките лица побледняват. 

Те ще избиват всички и няма да оцелее никой! Разбирате ли това? Няма да пожалят дори и бебетата! Ще им разбиват главите в стените...

7 Те тичат като юнаци; Като военни мъже качват се на стената, И маршируват всеки в пътя си Без да развалят редовете си. 
8 Не се тласкат един друг; Маршируват всеки в своя път; И даже като падат около оръжията Не спират вървежа си. 

Ще са така много, че дори и когато убият много от тях-все едно, че не са убили никого.

9 Спускат се върху града, Тичат по стената, Качват се по къщите, Влизат през прозорците като крадец. 
10 Земята се тресе пред тях, Небето трепери, Слънцето и луната потъмняват, И звездите оттеглят светенето си. 

Всички пророци са знаели за тези неща. Но днес никой не знае нищо. Всеки пророк ни дава същото, но вас ви мързи да четете Библията. И за това не знаете нищо.

11 И Господ издава гласа Си пред тая Си войска;

Чия е тази армия? На Господа. Хора които са атеисти, дори и не вярват в Бога. Но те са честни по отношение на това, че не вярват, защото запада казва, че вярва, но се клраня на пагански неща. И приема хомосексуализма.

 Защото станът Му е много голям; Защото е силен Оня, Който изпълнява словото Си; Защото денят Господен е велик и твърде страшен; И кой може да го изтърпи? 

Всеки в Библията е знаел за този ден на Господа. Но ние днес не се интересуваме. Ние днес искаме да ни приказват лесни неща, приятни. Хора да ни попее, пастора да ни разкаже някоя опитност... Но ние нямаме знанието! Знанието ще ви спаси, сестри и братя-знанието!  
Откровението 9 глава. И когато сестра или брат дето имат знание започнат да ви говорят за Бога и Библията-вие ги пъдите и се подигравате с тях. И питате-що за Библия четете вие?

13 И като затръби шестият ангел, чух един глас от роговете на златния олтар, който беше пред Бога, 14 че някой казваше на шестия ангел, у когото беше тръбата: Развържи четирите ангела, които са вързани при голямата река Ефрат.
Тези ангели дето ще са пред Руската армия-те ще позволят на Руснаците и съюзниците им да избият третата част от хората на света. И тези ангели са приготвени за това именно време.
15 И развързаха се четирите ангела, които бяха приготвени за тоя час и ден и месец и година, за да убият третата част от човеците. 
16 И числото на воюващите конници беше двеста милиона; аз чух числото им. 

Кога сте чували за 200 милионна армия?

17 И конете във видението и яздещите на тях ми се видяха такива: те носеха като огнени, яцинтови и жупелни нагръдници; и главите на конете бяха като глави на лъвове, и от устата им излизаше огън, дим и жупел. 

Йоан се е опитвал да обясни видения от бъдещето.

18 От тия три язви, - от огъня, от дима и от жупела, що излизаха от устата им, - биде избита третата част от човеците. 
19 Защото силата на конете бе в устата им и в опашките им; понеже опашките им приличаха на змии и имаха глави, и с тях повреждаха. 
20 И останалите човеци, които не бяха избити от тия язви, не се покаяха от делата на ръцете си, та да се не кланят вече на бесовете и на златните, сребърните, медните, каменните и дървените идоли, които не могат нито да виждат, нито да чуват, нито да ходят; 
21 също не се покаяха нито от убийствата си, нито от чародеянията си, нито от боледуванията си, нито от кражбите си. 

Трябва да се покаете от злите си дела! Преди да дойде този ден. Вижте какво прочетохме до сега. Небето се е отворило и хората ще виждат Отец и Сина седящи на троновете си за около 5-6 месеца. Нека сега да видим самото идване на Господ Исус. А вижте-само Руснаците ще избият третата част от хората на планетата. А колко ще избие Европейският Съюз-дори и не знаем. Сега ще видим какво ще стане после-Матей 24 глава-ще ви покажа точно в кое време от пророчествата живеете днес.

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
 
Веднага след тази велика скръб! Но все още Великата скръб не е преминала. Денят на Господа още не е преминал. И ако служите на Господ Исус и видите слънцето да потъмнее, луната да престане да свети-Великата Скръб е преминала-но само за служителите на Господа! Защото Денят на Господа е само за нечестивите! Това ще е някъде към края на трите години на великата скръб. Денят на Господа ще е около 6 месеца след това за което говори Исус в този стих. 1260 дена ще е великата скръб над нечестивите.   
Нека сега видим Отнкровението 7 глава

1 След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво. 
2 И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза: 
3 Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог. 

Господ няма да остави своите хора да преминат през Денят на Господа. Този ден е само за нечестивите.

4 И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните: 

Библията ни казва, че тези 144000 идват от 12те племена на Израел.

5 от Юдовото племе, дванадесет хиляди подпечатани; от Рувимовото племе, дванадесет хиляди; от Гадовото племе, дванадесет хиляди; 
6 от Асировото племе, дванадесет хиляди; от Нефталимовото племе, дванадесет хиляди; от Манасиевото племе, дванадесет хиляди; 
7 от Симеоновото племе, дванадесет хиляди; от Левиевото племе, дванадесет хиляди; от Исахаровото племе, дванадесет хиляди; 
8 от Завулоновото племе, дванадесет хиляди; от Иосифовото племе, дванадесет хиляди; от Вениаминовото племе, дванадесет хиляди подпечатани. 

144000 от 12те племена на Израел. Не от Свидетелите на Йехова. Не от последователите на Ръсел... И нека видим още кои ще са подпечатани.

9 След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си, 

Никой не може да преброи тези хора от всичките народи. И от къде идат те?
 
13 Тогава един от старците проговори, като ми каза: Тия облечени в бели дрехи, кои са? и откъде са дошли? 
14 И рекох му: Господине мой, ти знаеш. А той ми каза: Това са ония, които идат от голямата скръб; и са опрали дрехите си, и са ги избелили в кръвта на Агнето. 
И ако вие сте сред тези хора-вие сте преминали в живота! Защото Денят на Господа не е за вас-той е за нечестивите! 

Исаия 42 глава-това вече е идването на Господа. След като е подпечатал своите служители-ето-идва отново на тази земя.

13 Господ ще излезе като силен мъж,

Сега вече сам Господ Исус идва и вижте какво ще направи. Защото идва за да вземе тази земя чрез война.

Ще възбуди ревнивостта Си като ратник, Ще извика, да! ще изреве. Ще надделее над враговете Си; 

Не знаехте, че Господ Исдус има врагове-нали?

14 За дълго време мълчах, казва Той.

Господ е седял и чакал 6000 години наблюдавайки как този нечестив човек съсипва цялата земя.

Останах тих, въздържах Себе Си;

И е въздържал себе си. Разбирате ли това? Благодаря ти Исусе!

Но сега ще извикам като жена, която ражда,

Защото сега идва като Лъвът на Юда! И вижте какво ще направи.

 Ще погубя и същевременно ще погълна. 

Кой е готов за това, сестри и братя? Но ето какво да направите-потгответе се за това! Защото то иде.

15 Ще запустя планини и хълмове, И ще изсуша всичката им трева; Ще обърна реките в острови, И ще пресуша езерата. 

Господ идва за да воюва против народите. Те ще се опитат да воюват против него.  
Нека видим какво ще направи Господ като дойде-Откровението 19 глава. Готови ли сте за тези събития?

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно. 

Исус идва сега-за да съди земята и да воюва.

12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; 
13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово. 

От къде е тази кръв по дрехата му? От кръвта на мнозината човеци дето ще избие.

14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне. 

И идва с армия-всички ангели от небето.

15 Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите; и Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий.
 
Меча дето излиза от устата му е Божието Слово. Ще каже и ще бъде изпълнено.

16 И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите. 

Тогава вече ще е Цар на Царете. А сега е Първосвещеника. Но тогава вече ще командва всички. Но коя е тази армия с която идва- Матей 25 глава 

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

Исус ще дойде в славата си и всички свети ангели с него. И не идва за да говори за мир. Света не е готов за тези събития. Ще видим Юда 1 глава. Видяхме как ще дойде Господ Исус и с каква армия. Сега ще видим и още кои ще дойдат с него.

14 За тях пророкува и Енох, седмият от Адама, като рече: Ето Господ иде с десетки хиляди Свои светии, 

Не само ангелите, но и светиите на Господа ще дойдат на тази земя. И нека видим какво ще правят те.

15 да извърши съдба над всички, и да обяви за виновни всичките нечестивци за всичките нечестиви дела, които в нечестие са сторили, и за всичките жестоки думи, които нечестивите грешници са говорили против Него. 

Вижте какво пише! Но то къде са дошли тези светии?  
1 Солунци 3 глава

13 за да утвърди сърцата ви непорочни в светост пред нашия Бог и Отец при пришествието на нашия Господ Исус с всичките Негови светии.

Господ идва освен с ангелите си, също и със светиите си. Но от къде дойдоха те-1 Солунци 4 глава. Хората четат това и казват-ето „грабването“. Няма такова нещо! Никой няма да бъде грабван никъде. Но ще видим от къде ще дойдат тези светии. Внимавайте какво четете!

13 А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда. 

Ако нашите близки са починали в Господа-.няма защо да жалим за тях. А ако не са-какво можем да променим?

14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него. 

Вижте какво казва

15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. 

Говорим за идването на Господа! Няма нищо общо с грабване. Те казват, че преди великата скръб, църквата... ще бъде грабната на небето, та да ги отминат тези ужасни събития. Но това тук е след великата скръб-вижте добре. Това е второто пришествие на Господа и то ще е след великата скръб. Тук пише за възкресението на мъртвите. И никой няма да предвари!

16 Понеже сам Господ ще слезе от небето

Господ ЩЕ СЛЕЗЕ от небето! Вие искате да отивате на небето-ами ще се разминете с Господа...

 с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; 

Господ слиза от небето, мъртвите биват възкресени и ето-посрещат Господ в небето-в облаците.

17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа. 

Никъде не пише, че ще го срещнете на земята или ще ви вземе на третото небе. Но къде ще идете после и къде ще дойде Господ- Захария 14 глава 

1 Ето, ден от Господа иде, Когато богатството ти ще се раздели всред тебе като обир. 
2 Защото ще събера всичките народи На бой против Ерусалим; Градът ще бъде превзет, Къщите ще бъдат обрани, И жените изнасилвани, И половината от града ще отиде в плен; А останалите люде не ще бъдат изтребени от града. 
3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой. 

Господ идва да воюва против народите на земята. Но вие не знаете това. И тези светии дето видяхте в 1 Солунци 4 глава-идват заедно с него-да воюват.

4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток;

Това е мястото от където Исус се възнесе на небето-Деянията 1 глава. Господ никога не ви е обещавал да ви вземе на небето!

 И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг. 

5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките светии с Тебе.

От къде дойдоха тези светии-от небето, където посрещнаха Господа. 
  
И нека видим какво ще стане когато Господ воюва против народите-Еремия 5 глава

29 Няма ли да накажа за това? казва Господ, Душата Ми не ще ли въздаде на такъв народ?
30 Затова пророкувай ти против тях всички тия неща, като им кажеш: Господ ще изреве свише,

Господ ще изреве като Лъв.

И ще издаде гласа Си от светото Си обиталище; Ще изреве силно против паството Си;

Това е, което правят Лъвовете-нали?

 Ще извика, като ония, които тъпчат грозде, Против всичките жители на света. 
31 Екотът ще стигне и до краищата на света, Защото Господ има съд с народите; Той ще се съди с всяка твар, Ще предаде нечестивите на нож, казва Господ. 

Вижте какво казва Господ. Той каза да пазим неговите Закони-но хората не искат да ги пазят. И ще избие нечестивите.

32 Така казва Господ на Силите: Ето, зло ще излезе от народ към народ, И голям ураган ще се подигне От краищата на земята. 
33 В оня ден убитите от Господа ще лежат От единия край на земята до другия край на земята; Няма да бъдат оплакани, нито прибрани, нито погребани; Ще бъдат за тор по повърхността на земята. 

Познавате ли Исус Христос? Какво се оказва-изобщо не го познавате. Вижте колко хора ще избие по земята. И никой няма да има, който да ги погребва-защото мнозината ще са избити. А вижте сега вие-дето се правите на пастори, а не учите стадото на „Така казва Господ!“!

34 Лелекайте, пастири и извикайте, И вие, началници на стадото, валяйте се в пръстта; Защото напълно настана времето за да бъдете заклани и разпръснати, И ще паднете като отбран съд. 

Вие пастири трябва да учите хората за това, което идва. Но вие не им казвате нищо!

35 И пастирите не ще имат средство за избягване, Нито началниците на стадото за избавление. 
36 Глас на вопъл от пастирите, И виене от началниците на стадото! Защото Господ опустошава пасбището им. 

Няма да има мир и мирни приказки тогава. Няма да лъжете, че всичко е добре и ще става все по-добре...

37 И мирните кошари занемяха От пламенния гняв на Господа. 
38 Той е оставил убежището Си като лъв; Да! земята им стана за учудване От лютостта на насилника, И от яростния Му гняв. 

Сега ще видим кои ще бъдат поканени на това парти-защото мнозина ще са избити и ще видим кои гости ще покани-Откровението 19 глава

17 После видях един ангел, стоящ в слънцето; и, извиквайки със силен глас, каза на всичките птици, които летят посред небето: Дойдете, събирайте се за великата Божия вечеря,

Вижте кого ще повика Господ на вечеря. Спомнете си-имате избити от единият край на земята до другият. И Господ ще повика всичките птици. 

18 за да ядете месата на царе и месата на хилядници, месата на юнаци и месата на коне и на ония, които яздят на тях, дори месата на всичките човеци, свободни и роби, малки и големи.

Езекил 39 глава. Хората не обръщат внимание на тази част от характера на Господа-той е Лъв! Не е само нежното агне, което беше убито заради нашите грехове.

17 А ти, сине човешки, така казва Господ Иеова: Говори на всичките видове птици и на всеки полски звяр, като кажеш: Съберете се та дойдете; натрупайте се от всякъде на жертвата, която жертвувам за вас, голяма жертва върху Израилевите планини, за да ядете месо и да пиете кръв. 
18 Ще ядете месата на юнаците и ще пиете кръвта на земните князе, и на овни, на агнета, на козли и на телци, всички васански угоени. 
19 Ще ядете тлъстина до насита, и ще пиете кръв до опиване, от жертвата, която пожертвувах за вас; 

Вие не знаете това-нали? Господ Исус говори тук!

20 И ще се наситите на трапезата Ми с коне и ездачи, с юнаци и с всякакви военни мъже, казва Господ Иеова. 

Чия е трапезата-на Господ. 
Ще видим Откровението 14 глава

14 И видях, и ето бял облак, и на облака седеше един, който приличаше на Човешкия Син, имайки на главата си златна корона и в ръката си остър сърп.
15 И друг ангел излезе от храма и викаше със силен глас на този, който седеше на облака: Простри сърпа си и жъни защото е настанал часът да жънеш, понеже земната жетва е презряла. 

Каква жътва-на човеците които преминаха всяка граница.

16 Оня, прочее, който седеше на облака, хвърли сърпа си на земята; и земята биде пожъната. 
17 И друг ангел излезе от храма, който е на небето, като държеше и той остър сърп. 
18 Още и друг ангел, който имаше власт над огъня, излезе из олтара и извика със силен глас на този който държеше острия сърп; и рече: Простри острия си сърп и обери гроздовете на земното лозе, защото гроздето му е вече узряло. 
19 И ангелът хвърли сърпа си на земята, обра земното лозе, и хвърли набраното в големия лин на Божия гняв. 

Жетвата е готова за Господа да дойде и да унищожи нечестивите.

20 И линът бе изтъпкан вън от града, и кръв потече от лина дори до юздите на конете върху едно разстояние от хиляда и шестстотин стадии. 

Знаете ли колко кръв е това? 320 километра дълга. Дълбока е 2 метра... Колко е широко това езеро? Не знаем-но знаем, че хълмовете ще се разтопят от кръвта. Господ ще пролее тази кръв. Готови ли сте за идването на Господа? Не мисля.
И кои още ще бъдат наказани-Исаия 66 глава

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци, 
16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много. 

От единият край на земята до другият. Исус говори тук!

17 Ония, които се освещават

Които сами освещават себе си! Не които са осветени от Господа!

 и очистват за да отиват в градините След едно дърво в средата,

Кое е това дърво-Сатана!

 Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ. 

Вижте какво ще направи Господ с тези дето ядат свинско и нечисто! Тук става въпрос за бъдещето!

18 Защото Аз зная делата им и помислите им, И иде времето, когато ще събера всичките народи и езици; И те ще дойдат и ще видят славата Ми.  
 
И ето сега вече Божието Царство-Исаия 2 глава. Слава на Бога в името на Исус! Амин!

2 В послешните дни Хълмът на дома Господен Ще се утвърди по-високо от всичките хълмове, И ще се издигне над бърдата; И всичките народи ще се стекат на него. 

Ние живеем в последните дни според пророчествата и дори според историята. И ето-правителството на Господа ще е световно парвителство и ще управлява от Ерусалим. Хълм означава правителство.

3 И много племена ще отидат и ще рекат: Дойдете, да възлезем на хълма Господен, В дома на Якововия Бог; Той ще ни научи на пътищата Си, И ние ще ходим в пътеките Му, Защото от Сион ще излезе поуката, И словото Господно от Ерусалим. 

И хората все още ще трябва да пазят Закона? Точно така. Но те ви казват, че не трябва да пазите Закона...

4 Бог ще съди между народите, И ще решава между много племена; И те ще изковат ножовете си на палешници, И копията си на сърпове; Народ против народ няма да дигне нож, Нито ще се учат вече на война. 

Народите вече няма да имат апетит за войни. Хората ще изковат сабиите си на плугове и оръжията си на плугове.
Нека видим Михей 4 глава

1 А в послешните дни Хълмът на дома Господен Ще се утвърди по-високо от всичките хълмове, И ще се издигне над бърдата, И племена ще се стекат на него. 
2 И много народи ще отидат и ще рекат: Дойдете да възлезем на хълма Господен, В дома на Якововия Бог; Той ще ни научи на пътищата Си, И ние ще ходим в пътеките Му; Защото от Сион ще излезе поуката, И словото Господно от Ерусалим. 

Прочетохме същото и в Исаия 2 глава

3 Бог ще съди между много племена, И ще решава между силни народи до далечни страни; И те ще изковат ножовете си на палешници, И копията си на сърпове; Народ против народ няма да дигне нож, Нито ще се учат вече на война. 

Ето ви същото от друг свидетел.
Откровението 11 глава

15 И като затръби седмият ангел, станаха силни гласове на небесата, които казваха: Световното царство стана царство на нашия Господ и на Неговия Христос; и Той ще царува до вечни векове. 
 
И ето-Господ ще управлява тази земя за винаги!  
Видяхме заедно какво предстои на тази земя. Готови ли сте?  
 

 

Благодаря ви за вниманието!

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172192
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031