Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2013 19:08 - ПРАЗНИКА НА КОЛИБИТЕ-ПЪРВИЯТ ДЕН
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2366 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел от който ще разберете, какъв е този Празник на Бога, какво символизира и защо се пази и днес-от всеки, който претендира, че е християнин/ка. Защото на Господ можем да служим само по един начин-по неговият.

Празника започва днес със залеза на слънцето! И завършва утре със залеза на слънцето. Ние-Израел-ще го празнуваме от 12:00 часа Централно Американско Време-това е 20:00 часа Българско време.
Можете да ни гледате тук-ако знаете английски: 
http://www.theisraelofgod.com

Ние празнуваме тези Празници защото Господ ни е казал да ги пазим във всичките си поколения. Всичките тези Празници имат значение. А някъде през времето хората са решили, че това са Празниците на Юдеите, но ние ще видим, че никъде в Библията не пише такова нещо.
Повечето хора не разбират тези неща, защото никой не им говори за тях. А причината е, че Израел е отпаднал от задачата си-да доведе всички народи при Бога, то това, което е заменило истината е ученията на езичниците.
Ще започнем урока от Левит 23 глава. А този урок обикновенно е къс урок. Следващият Празник-Осмият Ден е дълъг урок.

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните: 

Господ говори чрез Моисей и това са Празниците на Бога.

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им: 

Това са Празниците на Бога-ето, че го казва отново. И те се правят във времето им. Не можете да имате Празник когато вие решите. И сега нека видим днешният Празник.

33 Господ говори още на Моисея, казвайки: 34 Говори на израилтяните, като речеш: От петнадесетия ден на тоя седми месец да пазите за седем дена Господния празник на скинопигията. 

Вижте-Господ дава точно в кой ден трябва да се прави Празника.
И вижте-този Празник е за 7 дена-това е важно да се знае. Празника на Колибите се прави за седем дена. Господ е дал 7 дена на човека да бъде в тяло от плът и кръв. Но след седмият ден идва отново Празник-нещо много важно. 

35 На първия ден да има свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите. 36 Седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу, а на осмия ден да имате свето събрание и да принесете жертва чрез огън Господу; това е тържествено събрание, и никаква слугинска работа да не вършите. 

Казва ви, че този Празник е за седем дена. А после ви казва, че на Осмият Ден ще имате отново свето събрание. Господ не е объркал нищо-Празника е за седем дена, както четем, но после идва нещо ново.

39 А на петнадесетия ден от седмия месец, когато ще сте прибрали произведенията на земята, да празнувате Господния празник седем дена; първият ден да бъде тържествена почивка, и осмият ден тържествена почивка.
40 И на първия ден да си вземете плод от хубави дървета, палмови клони, клони от широколистни дървета и речни върби, и седем дена да се веселите пред Господа вашия Бог.

Виждате-тези дни са същите. На първият ден е събота на Господа и на Осмият ден е събота на Господа. Осмият ден е велик ден за Бога.
Нека видим и още нещо:

42 В колиби да седите седем дена; всички туземци израилтяни да седят в колиби,

И трябва да живеете в колиби. Защо? Защото те представят нашето тяло, което е от плът и кърв. И след седмият ден, ще бъдем променени. За това именно трябва да бъдете в колиби за именно 7 дена. Не 8, но точно 7.
Нека видим Второзаконие 16 глава. Ще видим, че всички трябва да бъдат на този Празник.

13 Да празнуваш за седем дена празника на скинопигията, след като прибереш житото си и виното си; 

Вижте как Господ ви показва отново-7 дена! Та дано разберете... Това е още Празника на прибирането на реколтата.

14 и да се веселиш на празника си, ти, синът ти, дъщеря ти, слугата ти, слугинята ти, левитинът и чужденецът, сирачето и вдовицата, които са отвътре портите ти. 

И всички тярбва да участват на Празника.

15 Седем дена да празнуваш на Господа твоя Бог на мястото, което избере Господ; защото Господ твоят Бог ще те благославя във всичките ти произведения и във всичките дела на ръцете ти; и ти всецяло да се веселиш. 

И отново ви казва-7 дена! Защо повтаря тези седем дни? Защото тези 7 дни представят съществуванието на човека в плът и кръв. Исус възкръсна на седмият ден-в съботата! Не можеше да възкръсне в неделята, защото това вече е осмият ден и там плът и кръв не може да има! Но ще стане в края на седмият ден! И това съвсем не е станало случайно-нищо не става случайно при Бога! И какъв е смисъла на цялото-Господ твори себеподобни. Вижте-ако Адам и Ева не биха говорили със Сатана, никой не би умирал! Смъртта е по причина на греха. Но Господ ни е сътворил да живеем вечно. Да не умираме. Ние сме намерили начин как да умрем.

16 Три пъти в годината всеки твой от мъжки пол да се явява пред Господа твоя Бог на мястото, което избере Той: в празника на безквасните, в празника на седмиците и в празника на скинопигията; но да се не явяват пред Господа с празни ръце. 

Това са трите основни Празника. И всички мъже трябва да се явят пред Бога. Първият е-освобождаването от робството, вторият-когато Господ ще дойде отново и третият-когато Господ ще събере всичките си деца в Дома си. И това, което прочетохме е заповед! И не можете да се явите пред Бога с празни ръце. В нашият случай-ще дадем пари за да отпразнуваме този Празник и това са пари нямащи общо с десятъка.
Последният път като прегледах сметките видях, че само за месото за този празник даваме към 8000 долара.

17 Всеки да дава по силата си, според благословението, което Господ твоят Бог ще ти е дал.

Ако Господ ви е благословил-вие трябва да помогнете финансово за този Празник. Не да давате парите си на пастора, но за Бога. И това е Празник, който трябва да пазим.  А този Празник има и друго име-нека го видим: Изход 23 глава.
Пасторите си създават разни програми за да уплътнят времето. Но ако следват Библията-ще имат достатъчно неща по Бога с които ще уплътнят времето.

14 Три пъти в годината да Ми правиш празник. 

Празник на Бога!

15 Да пазиш празника на безквасните хлябове; седем дена да ядеш безквасни хлябове, както съм ти заповядал, на определеното време в месец Авив, защото в него си излязъл из Египет; и никой да не се яви пред Мене с празни ръце; 

Пасхата още не е преминала и не е отпаднала, защото във всяко поколение, някой съгрешава и има нужда да им бъде простено. Да застанат под кръвта.

16 и празника на жетвата, на първите плодове на труда ти, на това, което си посял в нивата;

Това е Празника на първите плодове и още се нарича Петдесетница. Има Петдесетни църкви, но дори и не знаят защо наричат себе си така. Нито пазят Празника Петдесетница.

и празника на беритбата при края на годината, когато прибираш плодовете си от нивата. 

И ето-това е последният Празник за годината. Събирането на реколтата! Тогава Господ ще събере всичките си деца-физическият и духовният Израел. И работата на Отец и Исус ще е приключена. Господ не ни е сътворил за да умираме. Ние не отиваме някъде на ново място, но отиваме където би трябвало да бъдем от самото начало. И всичките тези болести, страдания, смърт-ще изчезнат. 
Нека видим Левит 25 глава. Господ е поставил всичко това в Библията и ни показва, че ще възстанови творението. Зная-за някои от вас това е напълно ново. Бъдете търпеливи. Не сте отишли в 1 клас в училище и на другият ден да сте завършили гимназия-нали? Иска време и труд-сериозен труд.

1 Господ говори още на Моисея на Синайската планина, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Когато влезете в земята, която Аз ви давам, тогава земята да пази една събота за Господа. 

Господ е заповядал дори и за земята-да почива на седмата година. Днес поставят всякакви химикали за да правят земята да произвежда все повече и повече. Отровили са всичко!

3 Шест години да сееш нивите си и шест години да режеш лозето си и да събираш плода му; 4 а седмата година да бъде събота за тържествена почивка на земята, събота на Господа; в нея да не сееш нивата си и да не режеш лозето си. 

Трябва да дадеш на земята да си почине. И тогава всичко ще е нормално. Иначе вижте, как страдаме от какви ли не болести-защото хората не се подчиниха на Бога и не слушат какво ни казва.

5 Да не жънеш и саморасла жетва, нито да обираш грозде от нерязано лозе; година за тържествена почивка да бъде на земята. 

И нека видим, кога ще дойде Господ-защото тези стихове ни разкриват това.

8 Да си изброиш седем седмици от години, седем пъти по седем години, та, като ти мине времето на седем седмици от години, сиреч, четиридесет и девет години, 9 тогава, на десетия ден от седмия месец, да накараш да се затръби с възклицание; в деня на умилостивението да накарате да се затръби из цялата ви земя. 

Господ ви показва, че ще дойде в денят на Умилостивението-на десетият ден на седмият месец. Хората казват, че никой не знае кога ще стане това, но Господ Исус каза на апостолите тогава, че не е за тях да знаят, кога ще дойде. Но за нас е времето и ние знаем това. Защото имаме знанието.
Казва, че тромпета ще затръби и това ще стане-Господ ще дойде. Това е седмият тромпет. 
Нека видим Матей 24 глава и ще видим какво идва в света. Идва времето на Великата Скръб и света дори и не знае за това. Но ние знаем-Европейският Съюз е на лице и това е в пророчествата.

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
 
Веднага след великата скръб Исус ще дойде. И не-никой няма да бъде „грабнат” никъде! Всичко и всички ще са на тази земя. Единственото е, че праведните ще посрещнат Исус в облаците и ще дойдат заедно с него отново на земята за да я управляват за тези 1000 години. И това е в Библията!

30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава. 

И всички ще разберат, че това е напълно реално нещо. И вижте-винаги пише в Библията, че Исус идва! Щом идва, то къде искате вие да вървите? Ние ще го срещнем в облаците и ще дойдем заедно с него на земята.

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия. 

Нека видим Исаия 27 глава-ще видим, какво ще е когато последният тромпет затръби, какво ще стане. А до тогава Израел ще е все още в робство. А мъртвите са мъртви и са в земята. И ако някои от тях са праведни-ще бъдат възкресени при първото възкресение.

12 В оня ден Господ ще отърси плода Си, От стремителния Ефрат до египетския поток; И вие ще се съберете един по един, о чада на Израиля. 13 И в оня ден ще затръби голяма тръба; И загиващите в Асирийската земя И изгонените, които са в Египетската земя, Ще се кланят Господу в светия хълм в Ерусалим. 

Това е седмата тръба. Това е нещо, което хората не разбират. Дори и когато Господ разпръсна Израел, каза им, че няма да бъдат събрани отново докато не затръби седмата тръба? И ако четете внимателно, ще видите, че страните от които ще ни събере са предимно страни на чернокожи хора.
Нека се върнем на Левит 25 глава

10 И да осветите петдесетата година и да прогласите освобождение из цялата земя на всичките й жители; това ще ви бъде юбилей, когато ще се върнете, всеки на притежанието си, и ще се върнете, всеки при семейството си. 

В годината на Юбилея-или на Петдесетницата-защото означава 50, тогава Господ ще събере всички и ще върне всички обратно в земите им. 
 
11 Петдесетата година да ви бъде юбилейна година; през нея да не сеете, нито да жънете самораслото, нито да берете нерязаното лозе.
12 Защото това е юбилей; той нека ви бъде свет; от полето да се храните с произведеното от него.
13 В тая юбилейна година да се върнете, всеки на притежанието си.

И тогава Господ ще върне всички отново в земите им. Всеки в народа си и земята си. Никой не говори за това, защото никой не го чете.
Нека го видим и от друг ъгъл-1 Солунци 4 глава. Цялата Библия говори за идването на Господа, за събирането на хората и за връщането им в земите им.

14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него. 

Значи починалите са в земята? Точно така!

15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. 16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; 

„Ще слезе”-означава идва от небето! И ще е в годината на Юбилея.

17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

Въпроса тук е-след като срещнем Господ във въздуха, в облаците, то къде ще идем после? Нека Бибилята ни покаже отговора-Захария 14 глава. Ето денят на Господа.

1 Ето, ден от Господа иде, Когато богатството ти ще се раздели всред тебе като обир. 2 Защото ще събера всичките народи На бой против Ерусалим; Градът ще бъде превзет, Къщите ще бъдат обрани, И жените изнасилвани, И половината от града ще отиде в плен; А останалите люде не ще бъдат изтребени от града. 

Това ще е страшно време. И тези които са в Ерусалим сега-не е добре за тях.

3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой. 

Господ иде за да воюва с народите.

4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг. 

Елеонският хълм е последното място, където хората видяха Исус преди да се възнесе на небето. Още е Планината на маслините.

5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките светии с Тебе. 

От къде дойдоха тези светии? От небето-когато срещнаха Исус в облаците и ето сега-идват заедно с него на земята.

6 В оня ден Не ще има светлина; Блестящите тела ще намалят сиянието си; 7 Но ще бъде единствен ден, Познат само на Господа, - Ни ден, ни нощ; А привечер ще има виделина. 

Никога не сме виждали такъв ден.

8 И в оня ден Живи води ще излязат из Ерусалим, Половината им към източното море; И половината им към западното море; И лете и зиме ще бъде така. 9 И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно. 16 И всеки, който остане От всичките народи, Които са дохождали против Ерусалим, Ще възлиза от година на година Да се кланя на Царя, Господа на Силите, И да празнува празника на колибите. 

И всички ще идват в Ерусалим за да пазят Празника на Колибите!

17 И ако някои от домочадията на света Не възлизат в Ерусалим Да се поклонят на Царя, Господа на Силите, На тях не ще има дъжд. 

Това ви казва Господ в Библията!

18 Дори ако не влезе египетското домочадие и не дойде, То и на тях не ще има дъжд; Тях ще сполети язвата, с която Господ ще порази народите, Които не влизат Да празнуват празника на колибите.

И ето-всичките народи ще трябва да празнуват този Празник. И ако не-гладът ще дойде върху тях много бързо. 
 
19 Такова ще бъде наказанието на Египет, И наказанието на всичките народи, Които не възлизат Да празнуват празника на колибите. 

Нека видим и Новият Завет по въпроса-Откровението 15 глава

1 И видях на небето друго знамение голямо и чудно: седем ангела, които държаха седем язви, които са последните, защото с тях се изчерпва Божият гняв. 

Нещата ще са наистина драматични!

2 И видях нещо като стъклено море, размесено с огън, и че тия, които бяха победили звяра и образа му и числото на името му, стояха при стъкленото море, държейки Божии арфи. 3 И пееха песента на Божия слуга Моисея и песента на Агнето, казвайки: Велики и чудесни са Твоите дела, Господи Боже Всемогъщи; праведни и истинни са Твоите пътища, Царю на вековете. 4 Кой няма да се бои от името Ти, Господи, и да го прослави? Защото само Ти си свет; понеже всичките народи ще дойдат и ще се поклонят пред Тебе, защото се явиха Твоите праведни съдби. 

Само Господ е праведен и само на него ще се кланят хората.
Днес проповедниците не ви казват нищо от тези неща. С други думи-отивате на църква, но не научавате нищо. Дори и това, че Евангелието е добрата новина.
Както виждате, това е много важен Празник, защото представя не само събирането на Израел, но също и събирането на всички праведни хора при Господа.
И понеже ще имаме този Празник, а на него ядем и пием вино, то поради тези дето се мислят за много свети и ни казват, че не трябва да пием вино-ще видим последното място за ден- Второзаконие 14 глава

22 Непременно да даваш десетък от всичките си произведения, които си посеял, които нивата ти произвежда всяка година. 23 И десетъкът от житото си, от виното си и от маслото си, и първородните от говедата си и от овците си да ядеш пред Господа твоя Бог, на мястото, което избере за да настани Името Си там; за да се научиш да се боиш всякога от Господа твоя Бог. 

Всеки трябва да даде за този Празник. Това няма общо с десятъците. Вие трябва да дадете за да стане този Празник.

24 Но ако, когато те благослови Господ твоят Бог, пътят е много дълъг за тебе, щото да не можеш да ги занасяш, понеже е много далеч от тебе мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там, 25 тогава да разменяш десетъците си с пари и да вържеш парите в ръката си, па да идеш на мястото, което избере Господ твоят Бог; 26 и да дадеш парите за какво да е нещо, което пожелае душата ти, за говеда или за овци, или за вино, или за спиртни пития, или за какво да е нещо, което би пожелала душата ти; и там, пред Господа, твоя Бог, да ядеш и да се развеселиш, ти, домът ти 

Вижте какво пише-можете да си купите каквото душата ви иска. Дори и за вино или силно питие! Уиски-не кафе... И трябва да се радваш пред Господа! Ти и домът ти!

 

Благодаря ви за вниманието!

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172343
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031