Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2013 23:05 - ПРОИЗХОДА НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ „НИГРО”
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок от Израел, който ще ви даде ясна представа, кой всъщност е народа на Бога-Израел и защо са те.
Приятно четене!

Когато правих моето изследване, намерих, че думата нигро никога не е била използувана от началото. Причината е, че когато португалците са навлезли в тази част на света, тогава са започнали да употребяват тази дума поради факта, че са наричали чернокожите хора Етиопци. Защото са знаели, че Африка е земята на Хам и там живеят чернокожи хора. Те са взимали роби от Африка. Първо те са започнали да ни наричет „нигро”.
Реших да направя този урок, защото имах разговор с някои хриситяни. И тогава се яви въпроса-от къде на къде ние наричаме себе си Израел? Една сестра ми казваше, че ние не сме Израиляни. Тя казваше, че Израел е митическа държава и народ-не са реални... Но когато я помолих да ми покаже от къде е взела това нещо-тя не можеше.
Ние обаче ще следим Божието Слово както е и ще видим, кои са тези „нигро” и как така Израел се е изгубил. Защо казват, че 10те племена на Израел са се изгубили. И защо казват, че днес има само едно племе на света-Юдеите.
А тази сестра каза, че нейният пастор казал това и онова... Ето защо хората в света са в пълна заблуда. Те нямат учението на Господ и света е пълен с фалшиви учения. За това и ни наричат с какви ли не имена. Последното е „Африкански Американци”.
Ще започнем урока от Исаия 18 глава

1 О земьо, бръмчаща с крила, Която си оттатък етиопските реки. 2 Която изпращаш посланици през море, И с рогозени кораби по водите, като казваш: Идете, вие бързи пратеници, към народ висок и гладък, Към люде страшни от началото си и нататък, Народ, който отмерва и потъпква, Чиято земя обират реките! 

Тези хора са разпръснати из света. За това никой не разбира кои сме ние. Защо сме пръснати по света-защото нарушихме Завета с Бога и Той ни разпръсна. Но дори и до днес ние сме все още ужасни-с твърди чела, противящи се на всичко от Бога.

3 Всички вие жители на света, и вие обитатели на земята, Гледайте, когато се издигне знаме на планините, И слушайте, когато засвири тръбата; 4 Защото така ми рече Господ: Ще съм безмълвен, и в обиталището Си ще гледам, Като светло греене по пладне, Като росен облак в жетвена жега. 

Ще видим какво направи Господ с нас

5 Защото преди беритбата, когато пъпката стане съвършена, И от цвета незрялото грозде, узрее, Той ще изреже клончетата с косери, И като отсече клоновете ще ги махне, 

И това е, което Господ направи с нас. Поради нашето непослушание.

6 Те всички ще бъдат оставени за хищните планински птици И за земните зверове; И тия хищни птици ще летуват върху тях, И всичките земни зверове ще презимуват върху тях. 

Където и да се намуериме днес-ние сме от най-ниското съсловие на обществото. Вижте вашето общество-кой ви продава всичко, кой ви поправя къщите, кой дори ви коси тревата? Не сте вие-други народи са. И ще намерим, защо това е така.

7 В онова време, на мястото, гдето е името на Господа на Силите, на сионския хълм, Ще се донесе подарък на Господа на Силите От люде високи и гладки, И от люде страшни от началото си и нататък, От народ, който отмерва и потъпква, Чиято земя обират реките. 

Но ето-на края народите ще ни върнат обратно при Господа-тогава разбира се ще върнат тези от нас които са се смирили.
Вижте-трябва да изучавате Библията.
Ще видим Осия 5 глава

1 Чуйте това, свещеници, Внимавайте, доме Израилев,

Кои са свещениците на Бога-ние сме.

И дайте ухо, доме царев; Защото има присъда против вас; Понеже станахте като примка в Масфа, И, като мрежа простряна върху Тавор. 

2 Бунтовниците дълбоко потънаха в разврат; Но Аз ги изобличавам всички. 3 Аз познавам Ефрема, И Израил не е скрит от Мене; Защото и сега блудствуваш Ефреме, И Израил е осквернен. 

Ние сами не знаем кои сме, но Господ ни познава от рождението ни.

4 Делата им не ги оставят да се върнат при своя Бог; Защото блуднически дух има дълбоко в тях, И те не познават Господа. 5 Гордостта на Израиля свидетелствува пред лицето му; Затова Израил и Ефрем ще се препъват чрез беззаконието си, И Юда ще се препъва с тях. 6 Със стадата си и с чердите си Ще отидат да търсят Господа; Но няма да Го намерят; Той се е оттеглил от тях. 

За това днес ние сме във всяка религия под слънцето. Господ се е оттеглил от нас и ние не го познаваме

7 Те се отнесоха коварно към Господа, Защото родиха чада от чужденки; Сега, до новолуние, ще бъдат погълнати те и наследствата им, 
10 Понеже Юдовите първенци станаха като ония, които преместват межди, Затова ще излея гнева Си върху тях. 11 Ефрем е насилван, поразен е в съдбата, Защото помисли за добре да следва суетните идоли; 12 И Аз бях като молец на Ефрема, И като червей на Юдовия дом. 13 Когато Ефрем видя, че боледува, И Юда видя раната си, Ефрем отиде при асириеца И Юда прати до цар Ярива; Но той не може да ви изцели, Нито да излекува раната ви. 

И това е нашият проблем-ние винаги гледаме към някой друг, но не и към Господа. Господ е нашата помощ-единствената ни помощ! Стига само да му служим както Той иска.

14 Защото Аз ще бъда като лъв на Ефрема, И като млад лъв на Юдовия дом; Аз, да! Аз ще разкъсам и ще си отида; Ще отнеса и не ще има кой да отърве. 

И когато Господ се оттегли от нас-всички народи ни подтискат. И никой не може да ни помогне. Когато има природно бедствие-всички народи помагат на бедстващите, но никой не помага на нас.

15 Ще си отида, ще се върна на мястото Си, Догдето признаят грешката си и потърсят лицето Ми; В скръбта си ще Ме търсят усърдно казвайки: 

И ето нашият проблем-ние не искаме да признаем нашият проблем. Ние казваме, че нищо лошо не сме направили. И Господ ни казва, че докато не признаме вината си-няма да ни прости. И никое правителство няма да ни помогне. Защото ние сме обидил нашият Господ. И докато не спрем тази глупост в която живеем-ще имаме този проблем. Е, имаме някои отн нас дето са богати и в добро положение, но като народ-ние сме в огромен проблем. Нямаме работа, затварят нашите училища, пълнят затворите с нас. И така ще е докато Господ се върне. А ние обвиняваме всички други, а проблема е дошъл от нас самите. Защото тръгнахме против Бога. Господ направи такива чудеса за нас и чрез нас-наш Генерал спря слънцето дори, но не-ние се развратихме.
Нека видим Исаия 5 глава и да видим, какво става когато Господ обърне гърба си към нас. 
Аз изследвах този въпрос за последните 6 месеца. И установих, че никой не е отишъл до самото ядро, за да види защо сме в това положение. И ние не разбираме, че това, което се е случило с нас е поради нас самите.

13 Затова Моите люде са закарани в плен, - Защото нямат знание; Па и почтените им мъже умират от глад, И множеството им съхне от жажда, 

Защото сме отхвърлили знанието!

14 Затова става преизподнята по-лакома, И отвори чрезмерно устата си; И в нея слизат славата им, И множеството им, и великолепието им, И ония, които се веселят между тях. 

Ето защо ние сме в тази дупка! Защото нарушихме Завета с Бога. Всичко, което сме имали и е било велико-е загубено и ето къде сме сега. Дори и всичките пари които идват в ръцете ни, не могат да ни помогнат. Защо? Защото сме се обърнали против Бога. Дори и това разрушение на Ерусалим не би било там, ако не бяхме се обърнали против Бога. Знаете ли, че през 70 година в Ерусалим са били над един милоион души и повечето са загинали? Защото забравили нашия Господ.
Изход 19 глава-и ще видим и ефекта над света поради нащите грехове.
Днес пример на децата са някои футболисти или спортисти. Те търсят подписи от тях, но не търсят Бога.

1 Три месеца подир излизането на израилтяните из Египетската земя, на същия ден дойдоха в Синайската пустиня. 2 Като се дигнаха от Рафидим дойдоха в Синайската пустиня и разположиха стан в пустинята, гдето и Израил разпъна шатрите си срещу планината. 3 И като се възкачи Моисей при Бога, Господ го повика от планината и рече: Така да кажеш на Якововия дом и да известиш на потомците на Израиля: 4 Вие видяхте що сторих на египтяните, а как носих вас на орлови крила и доведох ви при Себе Си. 

Господ съсипа Египет. Но и до днес светът се покланя на Египетските богове. А няма никой друг Бог освен Господа.

5 Сега, прочее, ако наистина ще слушате гласа Ми и ще пазите завета Ми, то повече от всичките племена вие ще бъдете Мое собствено притежание, защото Мой е целият свят; 

Ако пазите Законите ми-ще сте номер едно в света. Но и днес хората не искат да слушат Бога.

6 и вие още Ми бъдете царство свещеници и свет народ. Тия са думите, които трябва да кажеш на израилтяните. 

И целият народ ще е Свещеници на Господа. Защото именно ние трябваше да върнем народите при Бога. И ако бихме изпълнили това-днес не би имало толкова религии и такива ужаси и войни в света. Само ако бихме стояли в Завета, който Господ направи с нас.
Нека видим Второзаконие 32 глава и да видим значението на Израел за света. Вижте-или ще служите на Бога както Той иска или изобщо не се захващайте! Трябва да бъдете сериозни с това нещо.

1 Слушай, небе, и ще говоря; И да чуе земята думите на устата ми. 

Господ говори на всички хора!

2 Учението ми ще капе като дъжд; Думата ми ще слезе като роса, Като тънък дъжд на зеленище, И като пороен дъжд на трева. 

Защо?-ето:

3 Понеже ще провъзглася името на Господа, Отдайте величие на нашия Бог. 

Ние не трябва да се притесняваме да казваме на хората-когато разбира се познаваме Божието Слово-че сме Израиляни. Ние служим на Бога на Авраам, Исак и Яков-единственият Бог на тази земя!

4 Той е Канара; делата му са съвършени, Защото всичките Му пътища са прави, Бог на верността е, и няма неправда в Него; Справедлив и прав е Той. 5 Те се развратиха; Порокът им не подобава на Неговите чада; Те са поколение извратено и криво. 6 Така ли въздавате Господу, Люде глупави и неразумни? Не е ли Той Отец ти, Който те е усвоил? - Той, Който те е създал и утвърдил. 

Преди Господ да ни приеме-ние сме били нищо!

7 Спомни си предишните дни, Смисли годините на много поколения; Попитай баща си, и той ще ти извести, - Старците си, и те ще ти кажат. 

Вижте-ние не знаем днес дори и от къде идем-говорим за нашият народ.

8 Когато Всевишният даваше наследство на народите, Когато разпръсна Адамовите потомци, Постави границите на племената Според числото на израилтяните. 

Границите-това е според тълковният речник-ограничение на базата на закони. Вижте го. И светът е разчертан според това, което Бог даде като Закони на Израел. Израел трябваше да учи хората какво да пазят и какво да ядат. И никакви пагански празници. Ние трябваше да ги учим на истината както е.

9 Защото дял на Господа са Неговите люде, Яков е падащото Му Се с жребие наследство. 10 Намери го в пуста земя, Да! в пуста, дива и виеща; Огради го, настави го, Опази го като зеницата на окото Си. 

И това е, което светът не помни и не разбира-ние сме като зеницата на окото на Отец. Представете си това!

11 Както орел разбутва гнездото си. Трепери над пилетата си, Разпростира крилата си Та ги подема, и вдига ги на крилата си, 12 Така Господ сам го води, И нямаше с него чужд бог. 

Не е имало никакъв друг бог освен Господа. За това Той е наредил и шатъра да бъде сред Израел. Защото е бил сред нас.
Нека видим Римляните 9 глава-това са стихове които светът трябва да чете. Но не-те не четат нищо. И ако прочетат по нещичко-веднага си правят учение и затварят Библията-така било... И не можеш ги накара вече по никакъв начин да я отворят и да прочетат цялото, та да намерят истината.

1 Казвам истината в Христа, не лъжа, и съвестта ми свидетелствува с мене в Светия Дух, 

Светият Дух е дал на Павел това.

2 че имам голяма скръб и непрестанна мъка в сърцето си. 3 Защото бих желал сам аз да съм анатема от Христа, заради моите братя, моите по плът роднини; 4 които са израилтяни,

Някои казват, че Израел е мит-не са съществували, измислени са. И тези хора наричат себе си християни?

на които принадлежат осиновението на славата, заветите и даването на закона, богослужението и обещанията; 

И всичко това е било дадено именно на нас. И понеже го отхвърлихме-за това Господ ни отхвърли. За това сме в това положение. А Господ ин даде земя където течаха мляко и мед. Но не-не е било достатъчно за нас.

5 чиито са и отците, и от които се роди по плът Христос, Който е над всички Бог, благословен до века. Амин. 

И ето-Господ Христос дойде и умря за нас дори. Е как така някои казват, че бил мит?
Нека видим Езекил 20 глава

32 И онова, което размишлявате, никак няма да се сбъдне, дето казвате: Ще станем като народите, като племената на другите страни; ще служим на дървета и на камъни. 

И това и стана с нас-ние следваме всички народи в техният паганизъм.

33 Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, непременно с мощна ръка, с издигната мишца, и с излеяна ярост ще царувам над вас. 

Господ ще ни управлява-искаме или не искаме. Ще ни набие, ще ни накаже здраво и пак ще ни управлява. Знаете ли как още се нарича Великата Скръб-времето на Якововата мъка. Разбирате ли това? Потгответе се за него. Господ ни е казал, че има място на безопасност и ни го е показал. Но светът не знае това.
Нека видим Езекил 16 глава-Бибилята е писана за да ни даде нужната информация, за да спасим себе си. И не-не мислете, когато служите на Бога, че сте само вие. Дори и днес Господ има свои избрани-хора които му служат както Той изисква. И не търсят други богове.

1 Пак дойде към мене Господното слово и рече: 2 Сине човешки, направи да познае Ерусалим мерзостите си, като речеш: 

Ние трябва да знаем в какво сме съгрешили на Бога

3 Така казва Господ Иеова на ерусалимската дъщеря: Произходът ти и рождението ти е от Ханаанската земя; Баща ти бе амореец, а майка ти хетейка. 

И това са хората които Господ изгони от земята дето даде на нас. Но ние започнахме да се държим точно както тях.

4 А при раждането ти, В деня, когато си се родила, пъпът ти не е бил отрязан, Нито си била къпана във вода за да се очистиш, Със сол не си била насолявана, нито в пелени повивана. 

Никой не е дошъл и ни е дал инструкции как да живеем, за да живеем добре. Защото без информацията не може да стане.

5 Око не те е пощадило Та да ти направи някое от тия неща и да те пожали; Но в деня, когато си се родила, Понеже са се погнусили от тебе, Била си изхвърлена по лицето на полето. 6 И когато заминах край тебе и те видях, че се валяше в кръвта си, Рекох ти като беше в кръвта си: Да си жива; Да! рекох ти като беше в кръвта си: Да си жива. 

С други думи-Аз ти дадох моите Закони, за да живееш чрез тях

7 Направих те да нарастеш извънредно, като полската трева; И ти порасна и стана голяма, И достигна превъзходна красота; Гърдите ти се образуваха, и космите ти растяха; Но ти беше гола и непокрита. 

И ето сега-ти имаше вече всичко и аз ти го дадох-казва Господ.

8 И когато заминах край тебе и те погледнах, Ето, възрастта ти беше любовна възраст; И тъй, като прострях полата Си върху тебе та покрих голотата ти, Клех ти се и стъпих в завет с тебе, Казва Господ Иеова; и ти стана Моя. 

Господ ни даде всичко-и Закони и начин на поведение. И тогава ни взе за своя съпруга. И е много ревностен за нас.

9 Тогава те окъпах с вода; Да! измих кръвта ти от тебе, И помазах те с миро. 10 Облякох те още във везани дрехи, И те обух с чехли от язовски кожи, Опасах те с висон, И те покрих с копринена покривалка. 11 Украсих те още с накити, Турих гривни на ръцете ти И огърлица около шията ти, 12 Турих и колелце на ноздрите ти, Обеци на ушите ти, И славен венец на главата ти. 

Господ говори за своето Слово, което постави в ушите ни. И ни даде възможност да го чуем. И след всичко-даде ни и прекрасна корона, защото ако слушахме, трябваше да влезем в неговото Царство.

13 Така ти се украси със злато и сребро; И дрехите ти бяха от висон, коприна и везано; Ти ядеше чисто брашно, мед и масло; И стана превъзходно красива, И напреднала си дори до царско положение. 

Ние сме народ, сестри и братя.

14 Ти още се прочу между народите по твоята хубост, Защото тя стана съвършена чрез Моето величие, С което те облякох, казва Господ Иеова. 

И народите трябваше да ни наблюдават и да се учат на истината чрез нас. И нашата красота беше Закона на Бога-който трябваше да пазим.

15 Но поради известността си Ти си уповавала на хубостта си и си блудствувала, И към всеки, който минаваше, си изливала блудството си; и то е станало негово. 

Но ние решихме да сме блудница и да вървим след всеки за да блудстваме с техните богове.

27 Ето, прочее, прострях ръката Си върху тебе, Намалих определената ти храна, и те предадох на волята на ония, Които те мразят, - на филистимските дъщери, Които се срамуват от твоите позорни постъпки. 

И Господ се отвръна от нас. А Господ ни даде Законите си, даде ни и съботата-за да имаме и ден в който да си починем от труда си. Но ние забравихме всичко това.

28 Блудствувала си и с асирийците, Защото не си се наситила; Да! блудствувала си с тях, Но пак не си се наситила. 29 При това, блудствувала си твърде много. Дори до оная търговска земя, до Халдейската; И пак нито така си се наситила. 30 Колко е слабо сърцето ти, казва Господ Иеова, Като вършиш всички тия работи, Дело на безочлива блудница! 

Много слабо е сърцето ни! И ние сме като безочлива блудница. И Господ обърна гърба си към нас.

35 Затова, чуй, блуднице, словото Господно. 

Ние сме тази блудница

36 Така казва Господ Иеова: Понеже си изливала парите си, И голотата ти се е открила в блудствата ти с любовниците ти, И поради всичките твои мерзостни идоли, И поради кръвта на чадата ти, които си им принесла, - 37 Поради тия неща, ето, Аз ще събера всичките твои любовници, С които си се наслаждавала, И всички, които си възлюбила, Заедно с всички, които си намразила, - Ще ги събера против тебе отвред, И ще им открия голотата ти, За да видят всичката ти голота. 

И за това Господ ни разпръсна по четирите ветрища на света.

38 И ще те съдя Според както се съдят такива жени, Които прелюбодействуват и проливат кръв; И ще нанеса върху тебе кръвно наказание с ярост и ревнование. 39 Тоже ще те предам в ръката им; И те ще съборят блудилището ти, Ще разорят издигнатите ти места, Ще те съблекат още от дрехите ти, Ще отнемат лъскавите ти накити, И ще те оставят гола и непокрита. 

Това е как ние сме дошли и в Америка-голи и непокрити. И това след като Господ ни беше направил прекрасни, но ние отхвърлихме нашия Бог.
Второзаконие 28 глава-Господ ни е обяснил тези неща от самото начало, но ние не искахме да чуем дори

1 Ако слушаш добре гласа на Господа твоя Бог и внимаваш да вършиш всичките Негови заповеди, които днес ти заповядвам, тогава Господ твоят Бог ще те въздигне над всичките народи на света. 

И Господ направи това-във времето на Соломон. Не е имало друг такъв народ както сме били ние-когато пазехме Законите на Бога.

2 И всички тия благословения ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе, ако слушаш гласа на Господа твоя Бог. 

Разбирате ли какви благословии бихме имали ако пазехме Законите на Бога? Щяхме да сме в прекрасно състояние, нямаше да сме роби. Но ето-сега всички проблеми на света са поради това, че ние не свършихме нашата работа, която Господ ин възложи.

15 Но ако не слушаш гласа на Господа твоя Бог, и не внимаваш да вършиш всичките Му заповеди и повеленията Му, които днес ти заповядвам, то всички тия проклетии ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе.

Нека видим Данаил 9 глава и ще намерим какво се е случило. Защото Господ ни даде два избора-благословения; или проклетията. Ще видим ние под кое сме сега.

11 Да! Целият Израил престъпи закона Ти, като се отклони та не послуша гласа Ти; за която причина се изля върху нас проклетията и клетвата написана в закона на Божия слуга Моисей; защото Му съгрешихме. 

Сега знаем какво е станало. Целият Израел е съгрешил на Бога.

12 Той потвърди думите, които изговори против нас и против нашите съдии, които са ни съдили, като докара върху нас голямо зло; защото никъде под небето не е ставало това което стана на Ерусалим. 

Дори и до днес с никой народ Господ не се е разправил така както с нас. Защото ние нарушихме Завета с Бога.
Нека видим Второзаконие 32 глава. Вижте-не може да влезете в Завет с Бога и после да обърнете гърба си към Него. Господ каза какво ще стане ако пазим Завета и какво-ако не го пазим.

15 А Иесурун затлъстя и ритна; Затлъстял си, угоил си се, Надебелял си; Тогава забрави Бога, Който го създаде, И презря Канарата на спасението си. 

Иесурун е именно Израел. И ето-след като имахме всичко-ние отхвърлихме Бога. Защото си мислехме, че можем да правим каквото си искаме и Бог ще пази своето обещание. Можем да прелюбодействаме по малко, да крадем по малко, и какво ли не. Ние сме били богати хора. Знаете ли, че Юдея е била най-богатата провинция в Римската Империя? Но ръката на Господа е била върху нас и за това ни е наказал.

16 С чужди богове Го раздразниха до ревнуване, С мерзости Го раздразниха до гняв. 17 Пожертвуваха на бесове, които не бяха Бог, На богове, които не бяха знаели, На нови богове наскоро въведени От които бащите ви не се бояха; 18 А ти не помисли за Канарата, Която те роди, И забрави Бога Създателя твой. 19 Видя Господ и огорчи се, Защото Го разгневиха синовете Му и дъщерите Му; 20 И рече: Ще скрия лицето Си от тях, Ще видя каква ще бъде сетнината им; Защото те са поколение развратено, Чада, в които няма вярност. 21 Те Ме раздразниха до ревнуване с онова, което не е Бог, С кумирите си Ме разгневиха; За това и Аз ще ги раздразня до ревнуване с ония, които не са люде, С народ несмислен ще ги разгневя. 

И където и да ни видите днес-ние ревнуваме против другите народи. Защото те имат, а ние-не. Те имат всичко, ние-нищо. Имат яхти, автомобили, прекрасни къщи. И не сте ли ревниви за това? А ние имахме всичко! Ние сме яли от сребърни чинии. Те дори и не са имали и порцелан тогава. По времето на Соломон среброто не се е считало за нищо-така богати сме били. Спомнете си, че ние сме учили Египет на мъдрост. Ние сме имали и физическото и духовното богатство. Всички са отивали от света да чуят мъдростта на Соломон. А кой иска днес да чуе нещо от нас? Те искат да избягат по-далече от нас....

22 Защото огън се накладе в гнева Ми, И ще пламне дори до най-дълбокия ад; Ще пояде земята с произведенията й, И ще изгори основите на планините. 

Господ е много ядосан.

26 Рекох: Разпръснал бих ги, Изличил бих спомена им изсред човеците, 

Изгубили сме и името си и интендитета си поради това, което сме направили. Какво ли не ни наричат и са ни наричали. И това е причината.

27 Ако не се боях от гнева на неприятеля. Да не би да високоумствуват противниците им И кажат: Мощната наша ръка Направи всичко това, а не Господ. 28 Защото те са народ неразбран, И няма в тях разум. 

Ще видим и Еремия 13 глава-след като нарушихме всичко, което Господ ни даде-сега трябва да платим и цената за това.

1 Така ми рече Господ: Иди та си купи ленен пояс, и опаши го на кръста си, но във вода не го туряй. 2 И тъй, купих пояса, според Господното слово, и опасах го на кръста си. 3 И Господното слово дойде към мене втори път и рече: 4 Вземи пояса, който си купил, който е на кръста ти, и стани та иди при Ефрат, и скрий го там в някоя пукнатина на канарата. 5 Прочее, отидох та го скрих при Ефрат, според както ми заповяда Господ. 6 И подир много дни Господ ми рече: Стани та иди при Ефрат, и вземи от там пояса, който ти заповядах да скриеш там. 7 Тогава отидох при Ефрат та изкопах, и взех пояса от мястото гдето бях го скрил; и, ето, поясът беше се развалил, не струваше за нищо. 8 Тогава Господното слово дойде към мене и рече: 9 Така казва Господ: Също така ще разваля гордостта на Юда И голямата гордост на Ерусалим. 

И ето какво каза Господ, ще направи с нас. И ни каза от самото начало, че така ще направи, ако не пазим това, което Той ни е дал.

10 Тия зли люде, които отказват да слушат думите Ми, Които ходят според упоритостта на своето сърце, И следват други богове, за да им служат и да им се кланят, Ще бъдат като тоя пояс, който не струва за нищо. 

Вижте ни днес-не ставаме за нищо. Защото отхвърлихме това, което ни правеше да сме над другите народи-и ето резултата.

11 Защото като пояс, който прилепва за кръста на човека, Аз прилепих при Себе Си целия Израилев дом И целия Юдов дом, казва Господ, За да Ми бъдат люде и име, Хвала и слава; но не послушаха. 

Но те не искаха да чуят. Отказахме да слушаме Божието Слово. Днес никой не иска да чете, но ви казват-моя пастор каза така.
Еремия 17 глава

1 Юдовият грях е записан с желязна писалка, С диамантов връх; Начертан е на плочата на сърцето им, И върху роговете на жертвениците ви, 2 Докато чадата им помнят жертвениците си и ашерите си При зелените дървета по високите хълмове. 3 О, планино Моя в полето, Ще предам на разграбване имота ти и всичките ти съкровища, Тоже и високите ти места, поради грях във високите ти предели. 4 И ти, да! едвам оцеляла ти, Ще престанеш да владееш наследството си, което ти дадох; И ще те накарам да робуваш на неприятелите си В страна, която не си познавала; Защото запалихте огъня на гнева Ми, Който ще гори до века. 

Ето защо сме народ без земя, език и култура-защото Господ го отне. Вижте-нашата култура, нашето наследство са Законите-съботата, Празниците-всичко това е нашето наследство. Господ дори ни е казал и как да се обличаме и какво да не ядем. Господ ни е казал всичко! Това е било нашето наследство-мъдростта от Бога. Но ние сме го отхвърлили. Трябва да мислим за тези неща, когато се опитваме да се отделим от народите които служат на пагански богове. И да-ние можехме да сме много повече от тези народи. И ето-ние страдаме и до днес поради това, което сме извършили.
Нека продължим-Данаил 9 глава-ще видим как Господ ни е отхвърлил.

24 Седемдесет седмици са определени за людете ти и за светия ти град за въздържането на престъплението, за довършване греховете, и за правене умилостивение за беззаконието, и да се въведе вечна правда, да се запечата видението и пророчеството, и да се помаже Пресветият. 25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена. 26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен, и не ще има кои да Му принадлежат; и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения. 

Кой е това-Римляните-Последните Два Милиона Годони-историческа книга-страница 87.
Обяснява какво е станало през 70 година, когато Ерусалим се е надигнал против тях и те са го съсипали-Генерал Тит след две годишна обсада. И тогава-те са пръснали като роби оцелелите Израиляни от Юдея по Средиземноморието. Ние сме били роби за дъбго време. Арабите са контролирали тогава търговските пътища. Те са знаели прекрасно, кои сме ние. Арабите са имали най-добрите лъкове тогава на света. Абрахам Крески е Едомеца, който е намерил как португалците да ни запленят и продават в робство. А са ни наричали етиопци-защото на техните карти от тогава така сме били записани. А за да ни разделят от другите хора дето са живеели в Африка, са ни сложили думата „Нигро”. От тогава се е появила. Можете да потърсите в историческите книги. И няма никога да намерите в никоя от тях, че ние сме именно наследниците на Израел-ние сме Израел. Но днес Едомците претендират, че те са Израел-от племето на... Юда. Но Господ казва, че ще ни покаже пред света и ще покаже, кои са неговите хора.
Второзаконие 28 глава

25 Господ ще направи да бъдеш поразяван пред неприятелите си; през един път ще излизаш против тях, а през седем пътища ще бягаш отпред тях; и ще бъдеш тласкан по всичките царства на света.

Генерал Тит ни е пръснал по Средиземноморието и после разните народи са ни пръснали по света.

35 Господ ще те поразява с лошо възпаление в колената и в пищялите, тъй щото не ще можеш да се изцелиш, от стъпалата на нозете си до темето си. 36 Господ ще заведе тебе и царя, когото ще си поставил над себе си, при народ, когото не си познавал, нито ти нито бащите ти; и там ще служиш на други богове, на дърво и камък. 

Това е причината защо Господ е обрънла гърба си против нас. Защото ние сме си избрали Цар вместо Него. А Господ Исус е нашият Цар.

37 И ще станеш за учудване, за поговорка и за поругание на всичките племена, между които Господ ще те отведе. 

И за това ни наричат с какви ли не имена. И ако търсите и намерите тези неща-ще видите кои сте. От народ, който е имал всичко сме станали хора които нямат нищо и дори и не знаят кои са. А ние сме имали Генерал като Исус Навиевият-който спря слънцето! Но ние сме се отказали от всичко, за да сме... роби.
Нека видим, кой е този Цар дето сме си избрали и сме отхвърлили Господа-и така сме и до днес-Йоан 19 глава

13 А Пилат, като чу тия думи, изведе Исуса вън и седна на съдийския стол, на мястото наречено Каменно настлание, а по еврейски, Гавата. 14 Беше денят на приготовление за пасхата, около шестия час; и той казва на юдеите: Ето вашият цар! 15 А те извикаха: Махни Го! махни! разпни Го! Пилат им казва: Вашия цар ли да разпна? Главните свещеници отговориха: Нямаме друг цар освен Цезар. 

И това е нашият избор-от преди много години.
Жените тогава плачеха, но Исус им каза-плачете за себе си и децата си.
Сестри и братя-ако се върнем при Бога и пазим това, което Той иска-ще достигнем до Божието Царство. Исус е единственият, който може да ни спаси.
Ще видим Лука 13 глава

34 Ерусалиме! Ерусалиме! ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошка прибира пилците си под крилете си, но не искахте! 

Господ Исус е пращал пророците си до нас. Но ние ге отхвърляхме и някои-убихме. Израел никога не е служил на Господа. Винаги са имали нещо против Бога. Преди е бил Йехова, сега е Исус-но не искаме да му служим. Спомнете си златното теле.

35 Ето, оставя се вам дома ви пуст; и казвам ви, няма да Ме видите до когато кажете: Благословен Който иде в Господното име. 

Това е второто идване на Исус. Спомнете си, как каза, че ще отиде и пак ще се върне. Но до тогава ние ще сме нищо.
Ще видим Лука 21 глава

20 А когато видите Ерусалим, че е заобиколен от войски, това да знаете, че е наближило запустяването му.
21 Тогава ония, които са в Юдея, нека бягат в планините, и които са всред града нека да излязат вън, а които са в околностите да не влизат в него. 22 Защото това са дни на въздаяние, за да се изпълни всичко което е писано. 23 Горко на непразните и на кърмачките, през ония дни! защото ще има голямо бедствие в страната, и гняв върху тия люде. 24 Те ще паднат под острието на ножа, и ще бъдат откарани в плен по всичките народи; и Ерусалим ще бъде тъпкан от народите, докле се изпълнят времената на езичниците. 

Не прочетохме ли, че именно това ще стане? И кой е в нашата земя днес? Не са ли езичниците? Едом и белите хора-езичниците. И те контролират града.
Нека продължим-Осия 8 глава

1 Тури тръбата на устата си! Той се спуща като орел против дома Господен, Защото нарушиха завета Ми И престъпиха закона Ми. 8 Израил биде погълнат; Сега той е между народите като негоден съд. 

И къде е сега Израел-сред другите народи. Когато правех това изследване, думата „нигро” се оказа испанска. Но коренът й е латински. Иде от Найджер. Идва от Римо католическата църква-латински. Но това е също испански език, защото и той е част от латинските езици. Но защо са използували тази дума тогава? Защото в класическият латински език думата е била нигрум-за цялата група. Но единственото число е... „нигър”! Това е, което са ни наричали. Имаме снимка на монета от времето на Римската Империя, на която монета пише, че Юдея е подчинена. А тогава са ни наричали „Йехуда”. Тази монета е направена от Император Веспасиян-бащата на Генерал Тит. Но има също и монети на Тит и други. И така, арабите и другите народи са знаели кои сме ние. И са продавали именно нас в робство. Когато Генерал Тит е напуснал Ерусалим-след като го е покорил-водел е със себе си 100000 роби, които е продал в Александрия.
Нека продължим-Исаия 47 глава

1 Сниши се та седни в пръстта, девице, дъщерьо вавилонска; Седни на земята, а не на престол, дъщерьо халдейска; Защото няма да се наричаш вече изтънчена и изнежена.5 Седи та мълчи, и влез в тъмнината, халдейска дъщерьо, Защото няма вече да те наричат господарка на царствата. 

Вижте сега какво казва Господ:

6 Разгневих се на людете Си, Оскверних наследството Си, И предадох ги в ръката ти; Но ти не им показа милост, Ти си сложила твърде тежкия си хомот върху стареца; 

И Израел не е показал никаква милост към своите си.

7 И рекла си: До века ще бъда господарка; Та не си взела това присърце, Нито си помнила сетнината му. 

И ти не помисли, че един ден гневът ми ще пламне и ще е така докато не платиш греховете си. Вижте-Господ ни наблюдава! Ние не сме ядосани на никого, защото това, което се е случило с нас-ние сме си виновни за него.
Нека видим още какво е станало с нашият народ и как можем да ги индефицираме. Второзаконие 28 глава

64 Господ ще те разпръсне между всичките племена от единия край на света до другия край на света; и там ще служиш на други богове, които нито ти си познавал нито бащите ти, на дърво и камък. 

Спомнете си Цар Навохудоносор-Господ го постави Цар над цялата земя. И до днес неговите синове управляват света-те са белите хора

65 Но и всред тия народи не ще намериш покой, нито ще има почивка за стъпалото на ногата ти; но там Господ ще ти даде треперене на сърцето, помрачаване на очите и изнемогване на душата. 

Дори и до днес нямаме никаква почивка. Днес работим все по-дълги часове и все пак не можем да живеем нормално. Но спомнете си-вие сте на дъното на обществото. И ако решите да се противите-веднага ви измества друг, дето стои на вратата и търси работа.

66 Животът ти ще бъде в неизвестност пред тебе; и ти ще се боиш денем и нощем, и не ще бъдеш уверен за живота си. 

Днес в нашите райони младите хора се избиват заради наркотици. Може да си стоите просто пред входа и да не правите нищо-като започнат да се стрелят-може и вас да убият.

67 Заран ще думаш: О да мръкнеше! и вечер ще думаш: О да съмнеше! поради страха, с който в сърцето си ще се страхуваш, и поради зрелищата, които с очите си ще виждаш. 68 И Господ ще те върне в Египет с кораби през пътя, за който ти рекох: Вече няма да го видиш; и там ще искате да се продадете на неприятелите си за роби и за робини; но не ще има кой да ви купува. 

Кой народ е бил докарван като роби с кораби и продаван на пазарите за роби? Дали това са Юдеите-дето са се обявили за такива? Или сме ние? Как сме дошли ние в Америка и Южна Америка, че и в Португалия, Англия, Испания, Франция? И ако започне днес уволнения-кои първо ще бъдат уволнени? Не сте ли вие? Вие може да имате и две висши образования, но това не е нищо. Ако някой трябва да бъде уволнен-това сме ние. Защо? Защото отхвърлихме Господа!
Данаил 7 глава отново-защото винаги са променяли името ни.

23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши. 24 А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе. 25 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време. 
 
Съботата не е единственото нещо, което папата е променил. Променил е много неща. Той е променил нещата така, че да не са по истината, но според расите... Първото нещо е-определил белоидните-белите. Вторите са Монголоидните-желтите и последните са Негроидните-чернокожите.
Виждате дори и сред нас-по-светлите се наслаждават на по-добър живот. Виждате ли какво са направили?!  

Нека видим Битие 9 глава

18 А излезлите от ковчега Ноеви синове бяха Сим, Хам и Яфет; а Хам беше баща на Ханаана. 19 Тия трима бяха Ноеви синове; и от тях се насели цялата земя. 

Битие 10 глава

32 Тия са племената на Ноевите синове според поколенията им, в народите им; и от тях се отделиха народите по земята след потопа.

Не според цвета на кожата, но според наследниците на Ной. Ако се занимаваме с Божието Слово, ще знаем, че няма ама никаква разлика между хората според цвета на кожата.
И това, което Римо католическата църква е създала-освен другите й грехове-е расизъм.
Нека видим Второзаконие 28 глава

45 Всички тия проклетии ще дойдат върху тебе, та ще те гонят и ще те застигат, догде бъдеш изтребен; защото ти не послуша гласа на Господа твоя Бог, за да пазиш заповедите Му и повеленията, които ти заповяда. 46 Това ще бъде за винаги знамение и чудо върху тебе и потомството ти. 

И ето как можем да определим, че това сме именно ние. Защото тези неща са знак за нас.

47 Понеже не си служил на Господа твоя Бог с веселие и със сърдечна радост поради изобилието на всичко, 48 за това ще слугуваш на неприятелите си, които Господ ще прати против тебе, в глад, в жажда, в голота и в лишение от всичко; и Той ще тури на шията ти железен ярем догде те погуби. 

Исаия 42 глава

22 Но те са ограбени и оголени люде; Всички са впримчени в пещери и скрити в тъмници; Плячка са, и няма избавител, Обир са, и никой не казва: Върни го. 

Според статистиките, затворниците в Америка са предимно чернокожи. Това можете да го намерите на интернета. Съотношението между чернокожите затвроници и всички останали е невероятно.

23 Кой от вас ще даде ухо на това? Кой ще внимава и слуша за бъдещето? 24 Кой предаде Якова на обир, И Израиля на грабители? Не Господ ли, на Когото съгрешихме? Защото не искаха да ходят в пътищата Му, Нито послушаха учението Му. 25 Затова изля на него лютостта на гнева Си И свирепостта на боя; И това го запали изоколо, но той не се сети, Изгори го, но той не го вложи в сърцето си. 

Сега ще видим Второзаконие 30 глава-когато Господ направи всичко, което каза, че ще направи и какво ще бъде след това-когато се усетим и се обърнем към него отново.

1 Когато дойдат на тебе всички тия неща, благословението и проклетията, които положих пред тебе, ако ти си ги припомниш всред всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те изгони, 2 и се обърнеш към Господа твоя Бог и с цялото си сърце и цялата си душа послушаш, ти и чадата ти, гласа Му, според всичко що днес ти заповядвам, 3 тогава Господ твоят Бог ще те върне от плен, ще ти покаже милост, и пак ще те събере от всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те е разпръснал. 

Ако решим да пазим заповедите на Господа, ще се върнем при Него и Той ще ни приеме.

4 До небесните краища, ако бъдеш изгонен, даже от там ще те събере Господ твоят Бог, и от там ще те вземе; 5 и Господ твоят Бог ще те въведе в земята, която бащите ти притежаваха, и ти ще я притежаваш; Той ще ти струва добро, и ще те умножи повече от бащите ти. 

Михей 4 глава

10 Страдай и мъчи се, дъщерьо сионова, Като раждаща жена; Защото сега ще излезеш из града, И ще живееш по поле, И ще отидеш до Вавилон: Там ще бъдеш избавена, Там ще те изкупи Господ от ръката на неприятелите ти. 11 А сега са се събрали против тебе много народи, Които казват: Нека се омърси, И нека види окото ни желанието си върху Сиона. 12 Но тия не познават мислите на Господа, Нито разбират неговото намерение, Че ги е събрал като снопове на гумно. 

Божието Слово ще ни научи на това, какво мисли Господ

13 Стани та вършей, сионова дъщерьо, Защото ще направя рога ти железен, И копитата ти ще направя медни, Та ще смажеш много племена, Чиито печалби ще обречеш на Иеова, И имота им на Господа на целия свят. 

Исаия 49 глава

13 Пей, небе, и радвай се, земьо, И запейте, планини; Защото Господ утеши людете Си, И се смили за наскърбените Си. 14 Но Сион рече: Иеова ме е оставил, И Господ ме е забравил. 15 Може ли жена да забрави сучещото си дете Та да се не смили за чадото на утробата си? Обаче те, ако и да забравят, Аз все пак няма да те забравя. 16 Ето, на дланите Си съм те врязал; Твоите стени са винаги пред Мене. 

Всеки път когато Господ отвори ръцете си-си спомня за нас

17 Чадата ти ще дойдат набързо; А разорителите ти и запустителите ти ще си отидат от тебе. 18 Подигни очите си наоколо та виж: Всички тия се събират заедно и дохождат при тебе. Заклевам се в живота Си, казва Господ, Ти наистина ще се облечеш с всички тях като с украшение, И като невеста ще се накитиш с тях. 
22 Така казва Господ Иеова: Ето, ще издигна ръката Си към народите, И ще възвися знамето Си пред племената; И те ще доведат синовете ти в обятията си, И дъщерите ти ще бъдат донесени на рамената им. 23 Царе ще бъдат твои хранители, И техните царици твои кърмилници; Ще ти се поклонят с лице до земята, И ще лижат пръстта на нозете ти; И ти ще познаеш, че Аз съм Господ, И че ония, които Ме чакат, не ще се посрамят. 24 Нима може да се отнеме користта от силния, Или да се отърват пленените от юнак? 25 Но Господ така казва: Пленниците на силния ще се отнемат, И користта ще се отърве от страшния; Защото Аз ще се съдя с оня, който се съди с тебе, И ще спася чадата ти. 26 А притеснителите ти ще заставя да изядат собствените си меса, И ще се опият със собствената си кръв както с ново вино; - И всяка твар ще познае, Че Аз, Господ, съм твоят Спасител, И че твоят изкупител е Могъщият Яковов. 

Еремия 50 глава

1 Словото, което Господ говори чрез пророк Еремия за Вавилон, за Халдейската земя: 2 Известете между народите, Прогласете, и дигнете знаме; Прогласете, не крийте; Казвайте: Превзе се Вавилон, Посрами се Вил, Разруши се Меродах, Посрамиха се изваяните му, Строшиха се идолите му; 3 Защото от север възлиза против него народ, Който ще запусти земята му Тъй щото да няма кой да живее в нея; От човек до животно бягат и ги няма, 4 В ония дни и в онова време, казва Господ, Ще дойдат израилтяните Заедно с юдеите; Като ходят ще плачат И ще потърсят Господа своя Бог. 5 Ще питат за Сион С лицата си обърнати към него, и ще казват: Дойдете, да се присъединим към Господа Във вечен завет, който няма да се забрави, 
 

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2191410
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930